Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Οι σοκαριστικές στιγμές του Εβάντερ Σνο...! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μέσος της Ναϊμέγκεν, Εβάντερ Σνο, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τη Φέγενορντ, αλλά ήταν σε θέση να περπατήσει μετά την επαναφορά του, που επιτεύχθηκε με τη χρήση απινιδωτή.
«Ο Εβάντερ υπέστη καρδιακή ανακοπή, την οποία ακολούθησε ένα σοκ από τον απινιδωτή» δήλωσε ο γιατρός της Φέγενορντ, Κάσπερ φαν Εϊκ. «Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο επειδή ο απινιδωτής προκαλεί αρρυθμία (ανώμαλος καρδιακός ρυθμός) κι έτσι έπρεπε να μείνει εκεί τη νύχτα», πρόσθεσε.
Ο Σνο είχε χρειαστεί τη βοήθεια του απινιδωτή και το Σεπτέμβριο του 2010, όταν είχε υποστεί ανάλογο επεισόδιο αγωνιζόμενος με τους αναπληρωματικούς του Άγιαξ. Ο 25χρονος Ολλανδός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Φέγενορντ και ακολούθως έπαιξε στις Μπρέντα, Σέλτικ, Άγιαξ, Μπρίστολ Σίτι και Βάαλβαϊκ, αντικαταστάθηκε στο 34ο λεπτό του χθεσινού αγώνα με τη Φέγενορντ, στον οποίο η Ναϊμέγκεν γνώρισε βαριά ήττα με 5-1. Να σημειωθεί πάντως ότι το σκορ ως το σημείο της αλλαγής του ήταν 1-0 και πήρε διαστάσεις μετά το περιστατικό, καθώς οι συμπαίκτες του ήταν σοκαρισμένοι.
Δείτε το βίντεο μετά το 2:30...





Πηγή: thesporters.com

«Έσκασαν» οι διαιτητές στο ταξί!!

Με ταξί έφτασαν αρκετή ώρα πριν από την σέντρα του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη οι διαιτητές της αναμέτρησης.
«Έσκασαν» οι διαιτητές στο ταξί!
Όσοι τους είδαν μάλιστα, λένε πως οι τέσσερις ρέφερι είχαν... σκάσει από την ζέστη, καθώς ήταν στριμωγμένοι μέσα στο ταξί!

Θυμίζουμε πως διαιτητής είναι ο Αναστάσιος Κάκος, βοηθοί οι Δημήτρης Τάτσης και Χρήστος Μπάλτας και τέταρτος ο Δημήτρης Θάνος.
  

πηγή: sportdog.gr

«Τρένο» η Άιντραχτ!!

«Τρένο» η Άιντραχτ!
Κάποιος να νικήσει την Άιντραχτ!

Η ομάδα της Φρανκφούρτης συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στη Bundesliga και με την 5η σερί νίκη της, απέναντι στην Φράιμπουργκ με σκορ 2-1, διατηρείται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (αήττητη), πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου!

Αυτό χάρη στον Μέγιερ, ο οποίος με δύο γκολ ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε δώσει ο Κρούζε στους φιλοξενούμενους, που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκουεντέ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 28/9

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Σάλκε 2-2
(47’, 77’ Σαχίν-13’ Χούντελααρ, 20’ Μάτιπ)

Σάββατο 29/9

Λεβερκούζεν-Γκρόιτερ Φιρτ 2-0
(51’, 62’ Σαμ)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(81’ Λουίς Γκουστάβο, 83’ Μάντζουκιτς)

Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη 0-2
(1’ Ιμπίσεβιτς, 75’ Χάρνικ)

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 0-0

Αμβούργο-Ανόβερο 1-0
(20’ Ρούντνεβς)

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 5-0
(35’, 70’ Ρόις, 40’ Σούμποτιτς, 79’ Γκουντογκάν, 85’ Μπλαστσικόφσκι)

Κυριακή 30/9

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-ψ 2-1
(67’, 73’ Μέγιερ-50’ Κρούζε)

Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 5/10

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 21:30

Σάββατο 29/9

Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 16:30
Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 16:30
Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 16:30
Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 16:30
Γκρόιτερ Φιρτ-Αμβούργο 16:30

Κυριακή 30/9

Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν 18:30
Ανόβερο-Ντόρτμουντ 18:30



πηγή: sport-fm.gr
 

Στη Βουλή για έγκριση το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας!!

Στη Βουλή για έγκριση το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας Ηδη είναι χαραγμένη η διαδρομή στην περιοχή.
Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε. Το όνειρο όλων των Ελλήνων που ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο, ίσως γίνει σύντομα πραγματικότητα. Το έργο για την κατασκευή του "Αυτοκινητοδρομίου Χαλανδρίτσας" πηγαίνει προς έγρκιση στη Βουλή, εντασσόμενο στον Αναπτυξιακό Νόμου.

Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι που είχε προαναγγελθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επανεξέταση των μεγάλων έργων (άνω των 50 εκ. ευρώ) του Αναπτυξιακού Νόμου που είχαν καθυστερήσει σημαντικά. Ο υφυπουργός μόλις σήμερα υπέγραψε (για να υπογράφονται Κυριακάτικα τέτοιες αποφάσεις, μάλλον κάτι αλλάζει στη χώρα) τη σχετική απόφαση, η οποία μαζί με δύο ακόμα θα σταλούν για έγκριση από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν:

1. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της υπό σύσταση επιχείρησης «KAVALA FLOAT GLASS A.E.» για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 29,25 εκ. ευρώ.

2. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης «ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, επέκταση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων των Μονάδων ELOUNDA BAY PALACE & ELOUNDA BEACH κλπ, συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 15,067 εκ. ευρώ.

3. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 28,92 εκ. ευρώ.

Από την υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 800 νέες θέσεις εργασίας. Ειδικά για το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλαδρίτσας, προβλέπονται περίπου 500 θέσεις εργασίας, κάτι αναμφίβολα πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή.
Η επένδυση στη Χαλανδρίτσα, η οποία είναι σαν την... κολόνια που κρατάει χρόνια, θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην περιοχή, η οποία θα μπει στο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ευρώπης. Η πίστα θα είναι προδιαγραφών Φόρμουλα 1 και ενώ μπορεί η Ελλάδα να είναι δύσκολο να φιλοξενήσει γκραν πρι της F1 (χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως για συμβόλαιο με τον Μπέρνι Εκλεστον), ωστόσο στο υπό κατασκευή Αυτοκινητοδρόμιο κάλλιστα μπορούν να φιλοξενηθούν δεκάδες άλλοι αγώνες, διαφόρων πρωταθλημάτων. Παράλληλα, μπορούν να γίνονται δοκιμές της Φόρμουλα 1, όταν για παράδειγμα πηγαίνουν χειμωνιάτικα στην Ισπανία για να βρουν καλό καιρό οι ομάδες, θα μπορούσαν, εφόσον έβρισκαν τις προϋποθέσεις, να έρθουν στην Ελλάδα με τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Εξάλλου, στο Αυτοκινητοδρόμιο θα εκπαιδεύονται τα Σώματα Ασφαλείας, θα γίνονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας καθώς και εκδηλώσεις οικίλου ενδιαφέροντος.

Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου επανεξετάζουν, τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού και αξιολογούν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στον κλάδο των Α.Π.Ε. για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου.

Σύμφωνα με δηλώσεις, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι αποφασισμένο να στηρίξει έμπρακτα όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Βασιλικό» διάταγμα!!

«Βασιλικό» διάταγμα!
Δεν λέγεται τυχαία «βασίλισσα του βορρά».

Μετά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, η Βέροια πέτυχε ακόμα μια επί ομάδας του βορρά.

Αυτή τη φορά στο ντέρμπι νεοφώτιστων, επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού για την πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με σκόρερ τη «χρυσή» αλλαγή του Νίκου Καρύδα, Καλτσά στο 51’.

Οι νικητές «έσπασαν» το αήττητο 17 αγώνων που κρατούσαν στην Κομοτηνή οι «πράσινοι», με τον γκολκίπερ τους, Λόπεθ να πιάνει για ακόμα μια φορά τις… κάλτσες του.




Μια… λαμπάδα στον Λόπεθ

Σε μια επανάληψη των περυσινών μονομαχιών των δύο ομάδων, ο Πανθρακικός μπήκε στο «σπίτι» του με τον… αέρα του πρωταθλητή της Football League και με στόχο να διατηρήσει το αήττητό του. Είχε υπολογίσει χωρίς τον… ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση άκουγε στο όνομα του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Λόπεθ. Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι έδειξαν τη διάθεσή τους να επιτεθούν. Μέχρι το 10’ ο Λαδάκης είχε χάσει ήδη δύο σημαντικές ευκαιρίες για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Αρχικά στο 7’ επωφελήθηκε την αναστάτωση στην άμυνα της Βέροιας, όμως το σουτ που έπιασε έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λόπεθ, ενώ τρία λεπτά αργότερα σε μια πιο κλασική στιγμή, ο Ισπανός πορτιέρο έκανε τρομερή απόκρουση πάνω στη γραμμή.

Η Βέροια δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, δίνοντας κυρίως βάση στην άμυνα. Ωστόσο και πάλι υπήρχαν αμυντικά κενά, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να παίρνουν καλές θέσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους. Βασική «πηγή» κινδύνου, ήταν ο Λουσέρο αυτή τη φορά, όμως και πάλι τα σουτ του έβρισκαν στο… τοίχο εν ονόματι Λόπεθ, με πιο σημαντική στιγμή το τετ-α-τετ στο 40’.

Κόντρα στη ροή

Και ενώ πολλοί θα περίμεναν ότι το γκολ για τον Πανθρακικό είναι θέμα χρόνου να έρθει, άπαντες διαψεύστηκαν. Η έμπνευση του Νίκου Καρύδα να ρίξει στον αγώνα τον Καλτσά είχε αποτέλεσμα. Και μάλιστα άμεσα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε σαν αλλαγή στο 46’ και πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τη Βέροια. Ο Ολαϊτάν βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στην «χρυσή» αλλαγή της «βασίλισσας του βορρά» και ο Καλτσάς έκανε το 1-0, κόντρα στη ροή του αγώνα, με βάση το πρώτο μέρος.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες… έκατσαν και κυρίως ο Πανθρακικός που έπρεπε να πιέσει για να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι είχαν… φορέσει το κακό πρόσωπό τους και δεν μπορούσαν να κάνουν φάση. Πρώτη τους καλή στιγμή ήταν στο 68’, όμως ο Σερφά έπιασε… τραγική κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα έφυγε μακριά άουτ. Η ομάδα της Κομοτηνής έμοιαζε ανήμπορη να βγάλει φάσεις, με τη Βέροια να ελέγχει πλήρως τον αγώνα, κρατώντας στα «χέρια» της το τρίποντο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι «ανέβασαν στροφές» προκειμένου να αποφύγουν την ήττα. Κορυφαία στιγμή τους, το χαμένο τετ-α-τετ του Κυβελίδη στο 83’, με τον Λόπεθ να αποδεικνύει ότι είναι σπουδαίος τερματοφύλακας, κρατώντας για ακόμα ένα παιχνίδι το μηδέν της ομάδας του.

Τελικά, η Βέροια «απέδρασε» από την Κομοτηνή με το 1-0, χάρη στο γκολ του Καλτσά και χάρη στον Λόπεθ που έπιανε τις… κάλτσες του για ακόμα μια φορά. Από τις 20 Μαρτίου είχε να ηττηθεί εντός έδρας ο Πανθρακικός, δηλαδή μετά από 17 αγώνες, ωστόσο η «βασίλισσα του βορρά»… μίλησε και πήρε το τρίποντο, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.












Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Μουναφό (71’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά (53’ Κυβελίδης), Χρήστου (82’ Κοντογουλίδης), Λαδάκης, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Καστελάν, Μακρυδημήτρης, Πρίττας

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Καλί, Γεωργέας, Καλογέρης, Πέρεθ (46’ Καλτσάς), Ολαϊτάν, Καφές (83’ Βεργώνης), Μπαργκάν (67’ Μπελόν), Κόστλι, Ορέστες

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπεθέρα, Μενέντες, Μπάρμπας




πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους νίκη για Γρανάδα!!

Επιτέλους νίκη για Γρανάδα
Σεφτέ στις νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα έκανε η Γρανάδα επικρατώντας 2-1 της Θέλτα για την έκτη αγωνιστική. Όλη η ιστορία του αγώνα «γράφτηκε» στο πρώτο εικοσάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Σικέιρα με πέναλτι στο 11’ και Τόριε στο 17’, ενώ ο Άσπας μείωσε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 20ο λεπτό.



πηγή: sport-fm.gr