Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Θέλει και Φινμπόγκασον η Μαρσέιγ!!


Θέλει και Φινμπόγκασον η Μαρσέιγ

Εκτός από τον Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, η Μαρσέιγ φέρεται να ενδιαφέρεται και για τον Άλφερντ Φινμπόγκασον που αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό από τη Σοσιεδάδ.

Τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του αναζητεί ο Άλφερντ Φινμπόγκασον, ο οποίος δεν είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του στον Ολυμπιακό.

Το γεγονός πως ο Μπράουν Ιντέγε έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του και τα γκολ του στους Πειραιώτες, έχει φέρει σε δεύτερη μοίρα τον Ισλανδό επιθετικό από τον Μάρκο Σίλβα.

Όπως είναι γνωστό, η Σοσιεδάδ έχει ξεκαθαρίσει στην πλευρά του διεθνούς άσου πως καλύτερα να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα.

Η ομάδα που φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον «Φίνμπο» είναι η Μαρσέιγ, η οποία είναι γνωστό πως εξετάζει και την περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2014 ο Φινμπόγκασον ήταν ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Σοσιεδάδ, και τότε επέλεξε να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη για Σα, μετά τον ΠΑΟΚ για στόπερ!!

Στο προσκήνιο παραμένει η υπόθεση του Ορλάντο Σα για την ΑΕΚ, ύστερα από την πρόσφατη σύσκεψη κορυφή στην «Ένωση». Μετά τον ΠΑΟΚ αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις και στο θέμα του στόπερ.

Μάχη για Σα, μετά τον ΠΑΟΚ για στόπερ
Την επιθυμία του Γκουστάβο Πογέτ να ενισχυθεί αισθητά η επίθεση της ΑΕΚ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι έτοιμη να ικανοποιήσει η διοίκηση του συλλόγου.

Αυτό προκύπτει, όπως γράφει σήμερα η «Ώρα των Σπορ», από την πρόσφατη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Ουρουγουανό προπονητή.

Ο 48χρονος τεχνικός εκτιμά πολύ τον Πορτογάλο σέντερ φορ, τον οποίο γνωρίζει αρκετά καλά και θεωρεί ότι θα αποτελέσει μία σούπερ λύση για την ομάδα του. Οι ιθύνοντες του συλλόγου σκοπεύουν να δώσουν μάχη με τη Ρέντινγκ για να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις που προβάλει για την παραχώρηση του 28χρονου επιθετικού. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να καταφέρουν στον «Δικέφαλο» να κάνουν δικό τους τον Ορλάντο Σα και οι συζητήσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές θα συνεχιστούν και σήμερα.

Όσον αφορά τώρα το θέμα του κεντρικού αμυντικού, ουσιαστικές εξελίξεις αναμένται να υπάρξουν μετά το κυριακάτικο παιχνίδι με την ΠΑΟΚ, αφού περιμένουν να κρίνουν πώς θα ανταποκριθεί η άμυνα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πογέτ σε ένα ντέρμπι. Σημαντικό ρόλο, επίσης, θα παίξει και μία πρόταση που θα φτάσει για τον Άρθο ή αν βρεθεί κάποια αξιόλογη περίπτωση ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελείωσε του Κέρμοργκαντ στη Ρέντινγκ!!

Ποδοσφαιριστής της Ρέντινγκ με κάθε επισημότητα είναι από το βράδυ της Τετάρτης ο Γιαν Κέρμοργκαντ που αφήνει τη Μπόρνμουθ για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσάμπιονσιπ.  
Ο 34χρονος άσος, βρήκε την ευκαιρία και την ομάδα όπου ελπίζει να έχει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους «royals» και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 18 μηνών, μέχρι και το καλοκαίρι του 2017.
Στη Μπόρνμουθ ανήκε από τον Ιανουάριο του 2014, συστήθηκε στο κοινό των «cherries» με χατ-τρικ σε παιχνίδι κόντρα στη Ντονκάστερ, αγαπήθηκε από την εξέδρα, πέτυχε 15 γκολ πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία, όμως φέτος δεν είχε όσες συμμετοχές θα ήθελε...
*Πηγή: England365.gr*

Λάμπαρντ: «Σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στην Τσέλσι... »

Έχοντας βιώσει στιγμές και χρονιές που ακόμα και η 2η θέση για την Τσέλσι ήταν τεράστια αποτυχία, ο Φρανκ Λάμπαρντ δήλωσε σοκαρισμένος από τη φετινή χρονιά των «μπλε», όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανάταση στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.  
Η ομάδα του Γκους Χίντινκ ακόμα παλεύει να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού τη στιγμή που έχουν ξυπνήσει για τα καλά και οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τους Πρωταθλητές, με αποτέλεσμα να είναι σκούρα τα πράγματα τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν, όχι όμως και τα προβλήματα για την ομάδα του Λονδίνου, με τον Λάμπαρντ να δηλώνει:
«Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στην Τσέλσι σε πολύ καλές εποχές... Μια κακή χρονιά για την ομάδα ήταν η ... 2η, η 3η ή 4η θέση, οπότε ναι, είναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει φέτος. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι θα πάρει τα πάνω της η Τσέλσι στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Είναι τεράστιος σύλλογος και έχει θέματα μεν, αλλά θα τα λύσει. Ξέρω καλά τα παιδιά και ορισμένους ανθρώπους στον σύλλογο και επανέλθουν...».
*Πηγή: England365.gr*

«Πόρτα» στη Σουόνσι για επιστροφή Άλεν!

Η Σουόνσι ζήτησε τον Τζο Άλεν από τη Λίβερπουλ, κάτι περισσότερο από τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον σύλλογο, όμως η προσπάθεια των «κύκνων» βρήκε τοίχο...  
Ο... Ουαλός Τσάβι, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Μπρένταν Ρότζερς, προσπαθεί να βρει χώρο και ρόλο στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ και μοιάζει από εκείνους που έχουν βελτιωθεί στο διάστημα της παρουσίας του Γερμανού στον πάγκο.
Έχει αυτοπεποίθηση, δείχνει σοβαρότητα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν εκείνος που είχε διαμορφώσει το τελικό 3-3 στο πρόσφατο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» και άνοιξε το σκορ στη ρεβάνς Κυπέλλου με την Έξετερ.
Η Σουόνσι ψάχνει για χαφ ώστε να ενισχυθεί ενόψει της υπόλοιπης σεζόν, έκανε προσπάθεια να τον πάρει πίσω έπειτα από το 2012 όταν και τον παραχώρησε στη Λίβερπουλ, όμως οι «κόκκινοι» δεν το συζήτησαν και πολύ...
*Πηγή: England365.gr*

Πληρώνει... νωρίτερα η Πρέμιερ!!

Τη δυνατότητα να κάνουν... μεγάλη μπίζνα από νωρίς το φετινό καλοκαίρι, θα έχουν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αφού θα βάλουν από τον Ιούλιο ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό στα ταμεία τους από το εξωπραγματικό deal των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Η τελευταία τριετής συμφωνία της διοργανώτριας αρχής της Πρέμιερ Λιγκ με το BT Sport, το SkySports αλλά και κανάλια που θα προβάλλουν τα παιχνίδια του κορυφαίου πρωταθλήματος υπερατλαντικά, έφτασε στα 8 δις, προκαλώντας τρομερές εντυπώσεις.
Από αυτό το ποσό, λοιπόν, οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος θα λάβουν ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα που τους αναλογούν και θα μπουν στα ταμεία τους από Ιούλιο μήνα!
Αν και συνήθιζαν αυτά να προστίθενται από Αύγουστο και μετά, φέτος θα γίνει έναν μήνα νωρίτερα η ... μοιρασιά και αυτό θα βοηθήσει τις ομάδες να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή με ρίσκο να μην πραγματοποιήσουν τις μεγάλες μεταγραφές που έχουν στα σκαριά...
*Πηγή: England365.gr*

Μετά τον Γκρέιαμ, ο Γουόρντ!!

Η Μπλάκμπερν ανακοίνωσε και δεύτερη μεταγραφή μέσα στην ημέρα μετά τον Ντάνι Γκρέιαμ, αφού προχώρησε στην προσθήκη και του Έλιοτ Γουόρντ στο ρόστερ της, αγοράζοντάς τον από τη Μπόρνμουθ.  
Ο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβολαιο συνεργασίας 2,5 ετών για να συνεχίσει την καριέρα του στο «Ίγουντ Παρκ» μέχρι το καλοκαίρι του 2018, με τον κόουτς της ομάδας, Πολ Λάμπερτ, να τον ξέρει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Νόριτς.
«Προσπαθούσαμε εδώ και μερικές μέρες να τελειώσουμε τη μεταγραφή, οπότε είμαι χαρούμενος τώρα που όλα ολοκληρώθηκαν θετικά. Ξέρω τον Πολ Λάμπερτ και τα όσα ζητάει από τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και θέλω ν' αρπάξω τις ευκαιρίες για να γίνω βασικός» είπε ο Γουόρντ.
*Πηγή: England365.gr*

Νέο συμβόλαιο για Φράνσις!!

Νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπόρνμουθ υπέγραψε ο Σάιμον Φράνσις που φέτος έχει ... τραβήξει το κουπί στην άμυνα της ομάδας στα 22 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και θα παραμείνει στο «Vitality Stadium» μέχρι το καλοκαίρι του 2019.  
Διανύοντας την έκτη του σεζόν στους «cherries», ο 30χρονος άσος είναι βασικότατο και σημαντικότατο στέλεχος των πλάνων του Έντι Χάου, με συμμετοχή σε όλα τα ματς πρωταθλήματος μέχρι αυτή τη στιγμή στον φετινό μαραθώνιο της Πρέμιερ Λιγκ.
Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ώστε να παραμείνει στον σύλλογο και να βοηθήσει στην εδραίωση στην πρώτη κατηγορία, έχει διάρκεια 3,5 ετών.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Σανέ η Σουόνσι!

Για την απόκτηση του αμυντικού της Μπορντό, Λαμίν Σανέ, ενδιαφέρεται η Σουόνσι, ετοιμάζοντας πρόταση ύψους πέντε εκατομμυρίων λιρών.
Οι «κύκνοι» θέλουν να ενισχύσουν την αμυντική τους γραμμή στη προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και ένας από τους βασικούς στόχους είναι ο 28χρονος στόπερ με καταγωγή από τη Σενεγάλη.
Το συμβόλαιο του Σανέ με τη Μπορντό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2017, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το όνομά του συνδέθηκε την περασμένη εβδομάδα με μια πιθανή μετακίνηση στην Άστον Βίλα.
Οι «χωριάτες» ενδιαφέρθηκαν πάντως για το δανεισμό του παίκτη, σε αντίθεση με την ομάδα του Γκουιντολίν που ετοιμάζεται να προσφέρει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων λιρών στους «Γιρονδίνους».
*Πηγή: England365.gr*

Στη Μπλάκμπερν ο Γκρέιαμ!!

Στη Μπλάκμπερν θα συνεχίσει την καριέρα του για το υπόλοιπο της σεζόν ο επιθετικός της Σάντερλαντ, Ντάνι Γκρέιαμ.
Παίκτης της Μπλάκμπερν είναι ο Ντάνι Γκρέιαμ.
Με τον Σαμ Άλαρνταϊς να βρίσκεται στην αναζήτηση επιθετικού, ο 30χρονος, ο οποίος δύσκολα θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής, προτιμήθηκε να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ.
Ο δανεισμός του θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
*Πηγή: England365.gr*

Στάση πληρωμών στη Μπόλτον!!

Δυσάρεστα ήταν τα νέα που άκουσαν σήμερα οι υπάλληλοι της Μπόλτον.
Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα (χρέη ύψους 173 εκατ. λιρών) που αντιμετωπίζει ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ υποχρέωσαν την διοίκηση να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την καταβολή των μισθών του προσωπικού για τον Ιανουάριο!
Όλα αυτά την ώρα που ο προπονητής, Νιλ Λένον και παίκτες παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ μόλις χθες οι διοικούντες είχαν καταφέρει να πάρουν παράταση έως τις 22 Φεβρουαρίου, με στόχο να βρεθεί o επενδυτής που θα μπορέσει να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.
*Πηγή: England365.gr*

Προσθήκη στο τεχνικό τιμ της Σουόνσι!!

Στο τεχνικό επιτελείο της Σουόνσι ανήκει επίσημα από σήμερα (20/1) ο Γκαμπριέλε Αμπροσέτι.
Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γκαμπριέλε Αμπροσέτι ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (20/1) η Σουόνσι.
Ο 42χρονος Ιταλός αποτελεί προσωπική επιλογή του νέου προπονητή των «κύκνων», Φραντσέσκο Γκουϊντολίν και θα βρίσκεται μαζί με τον Άλαν Κέρτις στο πλευρό του έμπειρου τεχνικού.
«Ο Φραντσέσκο ήταν προπονητής μου οπότε ξέρω τον τρόπο που δουλεύει και το στυλ ποδοσφαίρου που ακολουθεί. Ήμασταν σε επαφή και με το που μου ζήτησε να έρθω στη Σουόνσι, απάντησα αμέωσς θετικά» δήλωσε ο Αμπροσέτι, ο οποίος σαν ποδοσφαιριστής είχε συνεργαστεί με τον Γκουιντολίν στην Βιντσέντζα, κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας το 1997.
Ο νέος συνεργάτης του Γκουϊντολίν έχει ήδη εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς από τον Δεκέμβριο του 2001 έως το καλοκαίρι του 2003 φόρεσε την φανέλα της Τσέλσι.





*Πηγή: England365.gr*

«Χτυπάει» Εμενίκε η Γουέστ Χαμ!

Επίσημη πρόταση για το δανεισμό του Εμάνουελ Εμενίκε της Φενερμπαχτσέ κατέθεσε η Γουέστ Χαμ.
Η υπόθεση πάντως δεν είναι καθόλου εύκολη, μια και θα πρέπει να υπάρξουν… τρεις συμφωνίες για να προχωρήσει η μετακίνηση του Νιγηριανού επιθετικού.
Αρχικά η Γουέστ Χαμ θα πρέπει να τα βρει με τη Φενέρ, στη συνέχεια με την Αλ Αΐν στην οποία αγωνίζεται δανεικός, αλλά και φυσικά με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή!
Στο Λονδίνο πάντως δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και πιστεύουν ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να πάρουν τον διεθνή στράικερ.
*Πηγή: England365.gr*

Προς Βρέμη ο Τζιλομποτζί!!

Με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης, ως δανεικός από την Τσέλσι, αναμένεται να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν ο Παπί Τζιλομποτζί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα είναι έτοιμος να κάνει δικό του για τους επόμενους τέσσερις μήνες τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής στους «μπλε» του Λονδίνου.
Ο Τζιλομποτζί αποκτήθηκε από τη Ναντ έναντι 2,5 εκατομμυρίων λιρών το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, τα πράγματα γι’ αυτόν αποδείχθηκαν δύσκολα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε για ελάχιστα… δευτερόλεπτα στο ματς του Λιγκ Καπ με την Γουόλσολ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
*Πηγή: England365.gr*

Χίντινκ: «Η Πρέμιερ Λιγκ δυσκόλεψε…»

Εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα, πιο δυνατό και ανταγωνιστικό από εκείνο που είχε αφήσει το 2009 όταν κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Τσέλσι, συνάντησε ο Γκους Χίντινκ!  
Ο προπονητής των Λονδρέζων αναφέρθηκε στις πρώτες αλλαγές που διαπίστωσε, εστιάζοντας στο ανταγωνιστικότερο πρόσωπο που παρουσιάζουν πλέον οι λεγόμενες «μικρές» ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.
«Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι πλέον πιο δυνατό. Βλέπετε ότι πολλές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν σε τοπ επίπεδο, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι πλέον έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν μεγάλους παίκτες. Αυτές οι ομάδες είναι πλέον στη μέση της βαθμολογίας και πάνω, κάτι που παλιότερα δεν περίμενες να συμβεί. Μιλάω για ομάδες όπως η Λέστερ, η Κρίσταλ Πάλας και η Γουότφορντ», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε:
«Συνήθως αυτοί οι σύλλογοι βρίσκονταν κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως πλέον τα πηγαίνουν πολύ καλά. Έκαναν καλές μεταγραφές και ο έχουν φτάσει στο σημείο να μπορούν να νικούν οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα αποτελέσματά τους».
*Πηγή: England365.gr*

Επίσημα στη Γουέστ Χαμ ο Μπάιραμ!

Η… κλοπή είναι γεγονός! Η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την αγορά του Σαμ Μπάιραμ από τη Λιντς, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» την Έβερτον που είχε επιχειρήσει να τον κάνει δικό της τις προηγούμενες ημέρες!  
Η σφήνα λοιπόν των «σφυριών» έπιασε τόπο! Ο νεαρός δεξιοπόδαρος μπακ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με ισχύ έως το καλοκαίρι του 2020!
«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που ήρθα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Γουέστ Χαμ. Ανυπομονώ για το μέλλον και ελπίζω ότι εδώ θα καταφέρω σπουδαία πράγματα. Είχα όνειρο από παιδί να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ευκαιρία μου παρουσιάζεται εδώ και με σκυμμένο το κεφάλι, θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω», τόνισε αμέσως μετά την αίσια κατάληξη της μεταγραφής του ο Μπάιραμ.
*Πηγή: England365.gr*

«Πόρτα»… δύο φορές για Τάουνσεντ!!

Κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση αποδεικνύεται για τη Νιούκαστλ η προσπάθεια απόκτησης του Άντρος Τάουνσεντ! Η Τότεναμ αρνήθηκε ήδη δύο προτάσεις των «καρακαξών», με τον ποδοσφαιριστή να κάθεται δικαιολογημένα σε… αναμμένα κάρβουνα!  
Η Νιούκαστλ πρότεινε κάθε μορφής… deal, αλλά μάταια! Ζήτησε αρχικά τον διεθνή μέσο δανεικό έως το τέλος της σεζόν, ενώ στη συνέχεια- μετά την άρνηση της Τότεναμ- κατέθεσε πρόταση για την αγορά των δικαιωμάτων του!
Ακόμη και έτσι, όμως, οι Λονδρέζοι δεν έκαναν πίσω, μια και θεώρησαν την προσφορά της Νιούκαστλ εξαιρετικά χαμηλή!
Σύμφωνα με το «SkySports», η ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν προσέφερε 10.5εκατ. λίρες, τη στιγμή που τα «σπιρούνια» αξιώνουν τουλάχιστον 14εκατ.!
*Πηγή: England365.gr*

Φουλάρει για στόπερ ο Παναθηναϊκός!


Φουλάρει για στόπερ ο Παναθηναϊκός

Στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θέλουν στον Παναθηναϊκό να έχουν ολοκληρώσει την μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού. Σίλντενφελντ και άλλοι δύο στην «πράσινη» λίστα.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λούκας Εβαντζελίστα, στον Παναθηναϊκό κινούνται για την επόμενη (6η) μεταγραφή τους μέσα στον Ιανουαρίου.

Αυτή δεν είναι άλλη από την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να επιθυμούν να έχουν φέρει τον συγκεκριμένο παίκτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης.

Το όνομα που επανήλθε στο προσκήνιο μετά το «ναυάγιο» που σημειώθηκε στην υπόθεση Αντέι είναι εκείνο του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Όπως γράφει η «Πράσινη», για τον Κροάτη φαίνεται πως δεν… τρελαίνεται ο Αντρέα Στραματσόνι, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τη φετινή σεζόν από έναν σοβαρό τραυματισμό.

Επιθυμία του Ιταλού τεχνικού είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα έχει την προοπτική να παίξει και τα επόμενα χρόνια στο «τριφύλλι», με κίνητρο και με όρεξη για διακρίσεις.

Με το θέμα του στόπερ ασχολούνται ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος, οι οποίοι φέρονται να εξετάζουν τις περιπτώσεις άλλων δύο παικτών, όμως πολύ δύσκολα θα έχουμε εξελίξεις σήμερα ή αύριο.

Αν δεν προχωρήσει καμία από τις δύο περιπτώσεις, τότε το όνομα Σίλντενφελντ θα βρεθεί στην πρώτη θέση, όμως μόνο με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν θέσει στον Παναθηναϊκό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτος σε πωλήσεις ο Κάρι, τέταρτος ο Πορζίνγκις!!


Πρώτος σε πωλήσεις ο Κάρι, τέταρτος ο Πορζίνγκις!

Κορυφαίος σε πωλήσεις εμφανίσεων είναι ο Στεφ Κάρι μεταξύ των παικτών του ΝΒΑ, ενώ τέταρτος είναι ο ρούκι των Νικς, Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Ο Στεφ Κάρι είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης του ΝΒΑ, αν κρίνουμε από τις πωλήσεις των εμφανίσεων των παικτών από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ κερδίζοντας τρεις θέσεις ανέβηκε τρίτος ο Κόμπι Μπράιαντ στην τελευταία σεζόν της καριέρας του.

Η έκπληξη είναι πως τέταρτος βρίσκεται ο ρούκι των Νικς, Κρίσταπς Πορζίνγκις, με τον Κέβιν Ντουράντ να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Σε ό,τι αφορά στις ομάδες, οι Γουόριορς είναι στην κορυφή, ενώ ακολουθούν Μπουλς, Καβαλίερς, Λέικερς και Νικς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει παίκτη από τη Γιουβέντους ο Πανθρακικός!!


Παίρνει παίκτη από τη Γιουβέντους ο Πανθρακικός!

«Ψώνια» από Ιταλία πρόκειται να κάνει ο Πανθρακικός, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα από τη γειτονική χώρα, είναι έτοιμος να αποκτήσει δανεικό τον Άλμπερτ Ρούσσο που ανήκει στη Γιουβέντους.

Επιστρέφει -όπως φαίνεται- στην Ελλάδα ο Άλμπερτ Ρούσσος. Σύμφωνα με το tuttomercatoweb, ο Πανθρακικός θα αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον νεαρό ποδοσφαιριστή, που ανήκει στη Γιουβέντους.

Πρόκειται για παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ μπακ και δεξιός μπακ, αλλά και ως αμυντικός μέσος. Στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Σερλκ Μπριζ, αλλά έκανε μόλις μια συμμετοχή.

Αν εν τέλει ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα επιστρέψει στη χώρα μας μετά το 2012, όταν και αποχώρησε από τον Διαγόρα Ρόδου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

MVP o Λάσμε!!


MVP o Λάσμε!

Ο Στεφάν Λάσμε ήταν ο MVP της 3ης αγωνιστικής του Eurocup, μετά τη νίκη της Γαλατάσαραϊ επί της Σζολνόκι με σκορ 87-59.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της 3ης αγωνιστικής του Eurocup ήταν ο Στεφάν Λάσμε!

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν απίθανος στη νίκη της Γαλατάσαραϊ επί της Σζολνόκι με σκορ 87-59.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ είχε 20 πόντους (9/14 διπ., 2/2 βολ.), 12 ριμπάουντ (6+6), 4 ασίστ, δύο τάπες, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 28:29 και μάζεψε 35 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η νέα φανέλα του Παπανικολάου!! (pics)


Η νέα φανέλα του Παπανικολάου (pics)

Με το μήνυμα «οι θρύλοι πάντα επιστρέφουν» υποδέχτηκε ο Ολυμπιακός τον Κώστα Παπανικολάου και η φανέλα με το νούμερο 25, που θα φοράει, έκανε ήδη την εμφάνισή της.

Τη φανέλα με το νούμερο 25 θα φοράει ο Κώστας Παπανικολάου στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Με το μήνυμα «οι θρύλοι πάντα επιστρέφουν» -και το αντίστοιχο μπλουζάκι- το επίσημο κατάστημα των ερυθρόλευκων υποδέχτηκε τον «Παπ», με την φανέλα του ήδη να διατίθεται προς πώληση.

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διέλυσε την Μακάμπι η Ούνικς, ήττες για Μπόγρη και Μπράμο!!


Διέλυσε την Μακάμπι η Ούνικς, ήττες για Μπόγρη και Μπράμο

Με φοβερό Λάνγκφορντ, η Ούνικς έκανε… επέλαση στο Τελ Αβίβ και επιβλήθηκε 92-82 της Μακάμπι. «Λύγισε» η Μπιλμπάο του Μπόγρη, ήττα και για τη Βενέτσια του Μπράμου.

Με τον Λάνγκφορντ να βγάζει φωτιές η Ούνικς διέλυσε την Μακάμπι στο Τελ Αβίν με 92-82 στην τρίτη αγωνιστική του Τοp 32 του Eurocup.

Η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου συνέχισε με το απόλυτο στον 14ο όμιλο, με τον Λάνγκφορντ να πετυχαίνει 30 πόντους και τον Έλληνα σέντερ να έχει 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Μπιλμπάο του Γιώργου Μπόγρη δεν τα κατάφερε κόντρα στην πρωτοπόρο Μπάγερν, γνωρίζοντας την ήττα με 78-76. Πρώτος σκόρερ για τους Γερμανούς ήταν ο Ρενφρό με 16, ενώ ο Έλληνας σέντερ πέτυχε 10.

Ούτε η Βενέτσια του Μάικ Μπράμου κατάφερε να συνεχίσει θετικά, γνωρίζοντας την ήττα με 94-84 από την Λουντβιγκσμπουργκ. Ο Μπράμος πέτυχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μια ασίστ, όμως δεν κατάφερε να σταματήσει τους Γερμανούς που είχαν κορυφαίο τον Κότον με 17 πόντους.

Σημαντικό διπλό πήρε και η Ζενίτ, που επικράτησε της Ζιελόνα Γκόρα με 90-79, ενώ η Στράσμπουργκ άφησε χωρίς νίκη την Χάποελ Ιερουσαλήμ μετά το 75-71 στη Γερμανία.




Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του Last-32:

7ος όμιλος
Ουλμ-Μπάνβιτ 80-92
Μπιλμπάο-Μπάγερν 76-78

8ος Όμιλος
Στρασμπούρ-Χάποελ Ιερουσαλήμ75-71
Γκραν Κανάρια-Άβτοντορ 101-77

9ος Όμιλος
Βαλένθια-Λιμόζ 72-92
ΠΑΟΚ-Όλντενμπουργκ 68-81

10ος Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου-Άρης 82-67
Αρμάνι Μιλάνο-Νεπτούνας 79-71

11ος Όμιλος
Καρσίγιακα-Τρέντο 79-85
Τραμπζονσπόρ-Ρέτζιο Εμίλια 82-76

12ος Όμιλος
Ζιελόνα Γκόρα-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 76-90
Λούντβιγκσμπουργκ-Βενέτσια 94-84

13ος Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ούνιξ Καζάν 82-92
Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Νίζνι Νόβγκοροντ73-79

14ος Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Σζολνόκι 87-59
Σαραγόσα-Σάσαρι 87-75
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όρθια η Τορίνο!!


Όρθια η Τορίνο

Χωρίς να... τσαλακωθεί έφυγε από την έδρα της Σασουόλο η Τορίνο, καθώς έφυγε με το 1-1 στο πλαίσιο της 16ης και εξ αναβολής αγωνιστικής της Serie A.

Δεν έφυγε με άδεια τα χέρια από την έδρα της Σασουόλο η Τορίνο, «τσιμπώντας» έναν βαθμό (1-1) σε εξ αναβολής ματς για την 16η αγωνιστική της Serie A. Παράλληλα, έδειξε ότι έχει πάρει τα πάνω της, σε συνδυασμό με το 4-2 επί της Φροζινόνε του περασμένου Σαββάτου με το οποίο μπήκε τέλος στα ανεπιτυχή αποτελέσματα ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Ο Μπελότι άνοιξε το σκοτ στο 23’ για τους γηπεδούχους και ο Ασέρμπι ισοφάρισε στο 40ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου


Τζένοα-Μπολόνια 0-1
(91’ Ροσετίνι)

Παλέρμο-Φροζινόνε 4-1
(5’ Γκολντανίγκα, 17’ Βάσκεθ, 60’ Τραϊκόφσκι, 86’ Τζιλαρντίνο – 24’ Σαμάρκο)

Ουντινέζε-Ίντερ 0-4
(23', 84' Ικάρντι, 31' Γιόβετιτς, 86' Μπρόζοβιτς)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Κιέβο-Αταλάντα 1-0
(56’ Μπίρσα)

Έμπολι-Κάρπι 3-0
(46’, 61’ Μακαρόνε, 51’ Σαπονάρα)

Μίλαν-Βερόνα 1-1
(52’ Μπάκα – 57’ πεν. Τόνι)

Νάπολι-Ρόμα 0-0

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 3-1
(6’ Κουαδράδο, 80’ Μάντζουκιτς, 90’+3 Ντιμπάλα – 2’ πεν. Ίλιτσιτς)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Λάτσιο-Σαμπντόρια 1-1
(78’ Μάτρι – 90+3 Ζουκάνιβιτς)

Τετάρτη (21/01)

Σασουόλο-Τορίνο 1-1
(23' Μπελότι - Ασέρμπι)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε, ο Σέγι Ότζο… συστήθηκε!! (video)


Η Λίβερπουλ προκρίθηκε, ο Σέγι Ότζο… συστήθηκε! (video)

Η Λίβερπουλ σκότωσε το… θηρίο (3-0 την Έξετερ) και προκρίθηκε στον 5ο γύρο του Κυπέλλου, με τον 18χρονο Ότζο να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ, το πρώτο του στα… κόκκινα, και να κλέβει την παράσταση!

Στις 8 Ιανουαρίου, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Μετά από λίγα βράδια, πέτυχε και το πρώτο του γκολ…

Και τι γκολ!

Ο Σέγι Ότζο μπήκε στο «Άνφιλντ» στο 65’ και με ένα τρομερό σουτ, εννέα λεπτά αργότερα, στο 74’, διπλασίασε τα τέρματα των «κόκκινων», που επικράτησαν 3-0 της Έξετερ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση («32») του Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου θα υποδεχθούν τη Γουέστ Χαμ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 18χρονος, ο οποίος… συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στους φίλους της Λίβερπουλ, που είδαν την ομάδα τους -με πολλούς αναπληρωματικούς- να μην πέφτει θύμα έκπληξης, αγχωμένοι από το 2-2 του πρώτου αγώνα και τις κακές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια.

Πριν το γκολ του Ότζο, τον οποίο η Λίβερπουλ απέκτησε το 2011 από τη Μίλτον Κέινς Ντονς, το σκορ είχε ανοίξει ο Άλεν μόλις στο 10’, ενώ το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τεσέιρα στο 82’.



Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Ράνταλ (51' Φλάναγκαν), Τιάγκο Ιλόρι, Χοσέ Ενρίκε, Μπραντ Σμιθ, Τζο Άλεν (65' Ότζο), Μπράναγκαν, Στιούαρτ, Άιμπ (79' Τσιριβέγια), Ζοάο Κάρλος, Μπεντεκέ

Έξετερ (Τίσντεϊλ): Ολένικ, Ριμπέιρο, Μπράουν, Μουρ-Τέιλορ, Γούντμαν, Μπάτερφιλντ (46' Χόσκινς), Άαρον Ντέιβις, Όκλεϊ (64' Γουίλερ), Άλεξ Νίκολς, Χολμς, Κλίντον Μόρισον (46' Τομ Νίκολς)

Τα ζευγάρια της φάσης των «32» του FA Cup:

Γουέστ Μπρομ-Πίτερμπρο
Μπόλτον-Λιντς
Άρσεναλ-Μπέρνλι
Ντέρμπι Κάουντι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρέντινγκ-Γουόλσολ
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι
Σριούσμπερι-Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουότφορντ
Καρλάιλ-Έβερτον
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ Σίτι
Όξφορντ-Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ-Μπόρνμουθ
Κόλτσεστερ-Τότεναμ
Μπέρι-Χαλ
ΜΚ Ντονς-Τσέλσι *Πηγή: sport-fm.gr*

No Messi, no Suarez, no problem!! (video)


No Messi, no Suarez, no problem! (video)

Έλειπε ο Μέσι, έλειπε ο Σουάρες, αλλά η Μπαρτσελόνα αυτή την περίοδο δεν παίζεται... Κάνοντας τα βασικά στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ, επικράτησε 2-1 και βλέπει ήδη τα ημιτελικά του Copa Del Rey.

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στα ημιτελικά του Copa Del Rey είναι η Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε 2-1 της Αθλέτικ μέσα στο Μπιλμπάο και καλείται απλά να κάνει τα βασικά στο «Καμπ Νου» για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Μπορεί η Μπιλμπάο με τη δύναμη της έδρας να μπήκε πιο δυνατά και να ανησύχησε την Μπαρτσελόνα που έπαιζε χωρίς τους Μέσι και Σουάρες, αλλά σε ένα 25λεπτο είχε καθορίσει την τύχη του αγώνα. Μόλις στο 18’ ο Ράκιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μουνίρ χωρίς να δυσκολευτεί με μια προβολή άνοιξε το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Βάσκους, έξι λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια του αγώνα η Μπιλμπάο πίεσε για να μειώσει το σκορ και έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά δικαιώθηκε πολύ αργά, όταν στο 89’ ο Αντούριθ από κοντά δεν έχει πρόβλημα να νικήσει τον Τερ Στέγκεν και διαμόρφωσε το 2-1, χωρίς όμως να έχει χρονικά περιθώρια να φτάσει στην ισοφάριση.



Αποτελέσματα και ζευγάρια των προημιτελικών:

Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 1-2
Βαλένθια-Λας Πάλμας (21/1)
Σεβίλλη-Μιραντές (21/1)

* Οι δεύτεροι αγώνες έχουν οριστεί για τις 27 Ιανουαρίου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προκρίθηκαν Λοριάν και Μαρσέιγ!

Η Μαρσέιγ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μονπελιέ, για να προκριθεί στους 16 του Κυπέλλου Γαλλίας. Στην παράταση η Λοριάν την Μπουλόν με σκορ 3-1.

Προκρίθηκαν Λοριάν και ΜαρσέιγΜε ένα γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους και με ένα ακόμα, γρήγορα στο 2ο μέρος η Μαρσέιγ απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση και νίκησε 2-0 την Μονπελιέ για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Γαλλίας. To σκορ άνοιξε σε βάρος της ομάδας του ο Μπενσεμπαϊνί στο 42' για να έρθει στο 56' το 2-0 για τη Μαρσέιγ, με τον Τζα Τζετζέ.

Έστω και στην παράταση, η Λοριάν πήρε την πρόκριση κόντρα στην Μπουλόν εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Φοφανά στο 49’ για να ισοφαρίσει ο Μπονενφάντ στο 76’. Ο Ζανότ στο 102’ και το 116’ σημείωσε δύο τέρματα και καθάρισε για τους φιλοξενούμενους.


Aναλυτικά τα αποτελέσματα των "32" του Κυπέλλου Γαλλίας:

Σάββατο 16/1

Σαιντ Μαλό – Σταντ Μοντουά 1-0

Τρίτη 19/1

Γκαζελέκ- Γκινγκάμπ 3-0


Ρεν – Μπουργκ Περονάς 1-3


Ανζέ – Μπορντό 1-2


Μπαστιά – Σοσό 1-2


Σαρέ – Νιόρ 1-0


ΠΣΖ – Τουλούζ 2-1


Τετάρτη 20/1

Σαμπλί – Λιόν 0-2


Κονκαρνό – Τρουά 1-3


Εβιάν – Μονακό 1-3 στην παράταση (1-1 καν. αγώνας)


Μαντ – Ναντ 0-1 στην παράταση (0-0 καν. αγώνας)


Τρελισάκ – Λιλ 4-2 στα πέναλτι (1-1 καν. διάρκεια, παράταση)


Μπουλόν – Λοριάν 1-3 στην παράταση (1-1 καν. διάρκεια)


Μαρσέιγ – Μονπελιέ 2-0

Πέμπτη 21/1

Σεντ Ετιέν – Αζαξιό (22.00)

Σάββατο 23/1

Γκρανβίλ – Σαρεγκουεμίν (19.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλεισμός από νωρίς για την Πόρτο!!


Αποκλεισμός από νωρίς για την Πόρτο

Την πάτησε από τη Φαμαλισάο η Πόρτο (1-0). Οι «δράκοι» έκαναν τη δεύτερη ήττα τους στο Λιγκ Καπ Πορτογαλίας και έμειναν εκτός συνέχειας.

Ένας στόχος μείον για την Πόρτο, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Φαμαλισάο στο Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, παρέμεινε με μηδέν βαθμούς στον πρώτο όμιλο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Έτσι, φάνηκε ότι και πάλι ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά του ο Ζοσέ Πεσέιρο, ο οποίος ανακοινώθηκε από χθες από τον σύλλογο και σήμερα –όπως είναι λογικό- δεν ήταν στον πάγκο, αλλά ο Ρουί Μπάρος που θα αποτελέσει μέλος του νέου τεχνικού τιμ.

Παράλληλα, η Μπράγκα έκανε το «2 στα 2», επικρατώντας 4-0 στην έδρα της Λεϊσόες και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μορεϊρένσε και Νασιονάλ έμειναν στο 0-0 και οι πρώτοι διατήρησαν τις πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αρούκα και Πάσος Φερέιρα ήρθαν 1-1 και έμειναν εκτός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρένο» και στο Κύπελλο η Γιουβέντους!! (video)


«Τρένο» και στο Κύπελλο η Γιουβέντους (video)

Ο Λιχστάινερ έβαλε ένα, οι συμπαίκτες του έχασαν... πολλά και η Γιουβέντους ξεπέρασε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) το εμπόδιο της Λάτσιο και θα βρει στους «4» την Ίντερ.

Η Γιουβέντους δεν πάει «τρένο» μόνο στο πρωτάθλημα Ιταλίας αλλά και στο Κύπελλο. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, ξεπέρασε πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) το εμπόδιο της Λάτσιο μέσα στο «Ολίμπικο» και ετοιμάζεται για την... τιτανομαχία με την Ίντερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η «Μεγάλη Κυρία» είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, δημιούργησε πολλές κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά είτε οι παίκτες της δεν σημάδευαν σωστά, είτε έπεφταν πάνω στον εκπληκτικό Μπερίσα. Ο μόνος που κατάφερε να τα κάνει όλα τέλεια, ήταν ο πρώην μπακ της Λάτσιο, Λιχστράινερ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα των Λατσιάλι και με σουτ τον νίκησε (η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Αλβανού γκολκίπερ), σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 66'.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφεραν καν να πλησιάσουν στην εστία του Νέτο μιας και η αμυντική συμπεριφορά της Γιουβέντους ήταν άψογη, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους φιλοξενούμενους θριαμβευτές. Πλέον, η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στα ημιτελικά, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ζευγάρι, με την κόντρα των δύο ομάδων να είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.





Τα ζευγάρια των ημιτελικών (διπλές αναμετρήσεις)
Αλεσάντρια-Μίλαν
Ίντερ-Γιουβέντους
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λέστερ, εδώ είναι… Κύπελλο!! (video)


Λέστερ, εδώ είναι… Κύπελλο! (video)

Η Λέστερ… ξέχασε στο πρωτάθλημα τις καλές της εμφανίσεις, χάνοντας 2-0 στην έδρα της από την εξαιρετική Τότεναμ, που προκρίθηκε στον 5ο γύρο (φάση των «32») του Κυπέλλου Αγγλίας.

Δυο… καρπούζια είναι πολλά.

Η Λέστερ… σκασμένη, πιθανότατα, από την απίστευτη προσπάθεια που κάνει στο πρωτάθλημα να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να συνεχίσει να… τρελαίνει κόσμο, ηττήθηκε 2-0 από την Τότεναμ στο ''King Power Stadium'' και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας!

Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, στο Λονδίνο, πολλοί περίμεναν, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, να ξεκινήσει μια… ξέφρενη πορεία και στον παλαιότερο θεσμό του κόσμου, τα «σπιρούνια», ωστόσο, ήταν εξαιρετικά και με γκολάρα του Σον Χέουνγκ-Μιν (39’) και τέρμα του Τσαντλί (66’) πήραν την πρόκριση για τη φάση των «32», εκεί όπου τα περιμένει, στην έδρα της, η Κόλτσεστερ.



Λέστερ (Ρανιέρι): Σμάιχελ, Σίμπσον (63' Ολμπράιτον), Βασιλέφσκι, Μπεναλουάν, Τσάιλγουελ, Ινλέρ, Ντρίνκγουοτερ (46' Οκαζάκι), Κινγκ, Νέιθαν Ντάιερ (74' Βάρντι), Γκρέι, Ουγιόα

Τότεναμ (Ποκετίνο): Φορμ, Γουόκερ, Έρικ Ντιρ, Βίμερ, Μπεν Ντέιβις, Τομ Κάρολ, Μπενταλέμπ, Έρικσεν, Λαμέλα (60' Κέιν), Σαντλί (73' Ονόμα), Σον Χέουνγκ-Μιν (84' Ντέλε Άλι)

Τα ζευγάρια της φάσης των «32» του FA Cup:

Γουέστ Μπρομ-Πίτερμπρο
Μπόλτον-Λιντς
Άρσεναλ-Μπέρνλι
Ντέρμπι Κάουντι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρέντινγκ-Γουόλσολ
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι
Σριούσμπερι-Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουότφορντ
Καρλάιλ-Έβερτον
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ Σίτι
Όξφορντ-Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ-Μπόρνμουθ
Κόλτσεστερ-Τότεναμ
Μπέρι-Χαλ
ΜΚ Ντονς-Τσέλσι
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ντοσεβί… νίκησε τον Καρέλη!! (video)


Ο Ντοσεβί… νίκησε τον Καρέλη (video)

Την πρώτη του ήττα επί βελγικού εδάφους γνώρισε ο Νίκος Καρέλης, με τη Σταντάρ Λιέγης του Ματιέ Ντοσεβί -που έβγαλε ασίστ στο πρώτο γκολ- να επικρατεί 2-0 της Γκενκ.

Πρώτη ήττα στο Βέλγιο για τον Νίκο Καρέλη, με την Γκενκ να γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0 από τη Σταντάρ Λιέγης στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός και είχε, μάλιστα, τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του στο 43’.

Η Σταντάρ του Ματιέ Ντοσεβί, όμως, ήταν αυτή που πήρε το ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, μάλιστα, να βγάζει την ασίστ στο γκολ που άνοιξε το σκορ στο 6’ (Τζούνιορ).

Ο Τρέμπελ στο 30’ διπλασίασε τα τέρματα και έδωσε σαφές πλεονέκτημα στη Σταντάρ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Θέλτα και Ατλέτικο Μαδρίτης!! (video)


Ανοιχτοί λογαριασμοί για Θέλτα και Ατλέτικο Μαδρίτης (video)

Στο 0-0 κόλλησαν Θέλτα και Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Copa Del Rey μέσα στο Βίγκο, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι, αλλά να έχουν σε κακή μέρα τον Γκριεζμάν.

Την ισοπαλία μέσα στο Βίγκο από τη Θέλτα απέσπασε η Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Copa Del Rey, καθώς κράτησε το 0-0 χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα και μάλιστα αν είχε σε καλύτερη μέρα τον Αντουάν Γκριεζμάν που ήταν εξαφανισμένος, ίσως να έφευγε με το «διπλό».

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί, αναζήτησαν πιο ζωηρά το γκολ και έχασαν ευκαιρίες στο 4’ με τον Μαρτίνεζ ενώ στο 75’ ο Κορέα ήταν αυτός που από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Πλέον όλα θα κριθούν σε μια εβδομάδα (27/1) στο «Βιθέντε Καλντερόν» με τις δύο ομάδες να παλεύουν για μια θέση στα ημιτελικά.



Αποτελέσματα και ζευγάρια των προημιτελικών:

Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα Σε εξέλιξη
Βαλένθια-Λας Πάλμας (21/1)
Σεβίλλη-Μιραντές (21/1)

* Οι δεύτεροι αγώνες έχουν οριστεί για τις 27 Ιανουαρίου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο μυαλό του Τούντορ μοιάζουν όλα μπερδεμένα!!


Στο μυαλό του Τούντορ μοιάζουν όλα μπερδεμένα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, για τις «αλχημείες» του Τούντορ που δεν βγήκαν, για την Ξάνθη που έπεσε πάνω στον Όλσεν και για τον «Δικέφαλο» που πέταξε μια ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως προσπαθεί ν’ αλλάξει εξακολουθεί να μην πείθει. Έχουμε περάσει πλέον τα μισά της σεζόν και από παιχνίδι σε παιχνίδι, μοιάζει με ομάδα που κάτι προσπαθεί να κάνει, αλλά δεν καταφέρνει τίποτε. Με ποια έννοια το γράφω; Από τον ΠΑΟΚ, είναι σαφής η έλλειψη προσανατολισμού στο παιχνίδι, μπαίνει στα ματς με προβληματικό τρόπο και αμυντικά του κενά εξακολουθούν να είναι σοβαρά. Θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται πίσω στο σκορ με δύο και τρία γκολ στο 25’, με την φαεινή ιδέα του Κροάτη να παίξει στόπερ. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ήταν σε καλή μέρα ο Όλσεν, σε καλή επίσης ο Τζαβέλλας και σε τραγική ο Σολτάνι. Αλλιώς το κοντέρ θα μπορούσε να είχε γράψει πολλά και νωρίς…

Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο γιατί δεν κερδίζει ο καλύτερος. Η καλύτερη ομάδα τουλάχιστον κατόρθωσε να μην ηττηθεί στο αποψινό ματς από ένα γκολ του Σολτάνι που εξιλεώθηκε εν μέρει για τα όσα είχε χάσει στο πρώτο μέρος. Η Ξάνθη παίζει ωραία μπάλα, αλλά δεν έχει τον άνθρωπο που θα βγάλει το εύκολο γκολ. Με βάση την εικόνα που παρουσιάζει σε πολλά παιχνίδια, θεωρώ πως η δουλειά του Λουτσέσκου, είναι αδικημένη από τα αποτελέσματα και θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά. Πάντως σε αντίθεση με άλλες χρονιές, η ακριτική ομάδα είναι πολύ πιο ευάλωτη στην άμυνα της.

Επιστρέφω στον ΠΑΟΚ για τα εξής. Ο Τζιόλης σαν στόπερ δεν μπορεί να σταθεί και η κατάσταση γίνεται αφόρητη για το κέντρο της άμυνας. Δίχως αυτό να σημαίνει πώς για την πληθώρα ευκαιριών που έχασε η Ξάνθη, δεν ευθύνεται η μεσαία γραμμή. Το transition του ΠΑΟΚ από την επίθεση στην άμυνα, στο πρώτο μέρος, ήταν τραγικό. Τουλάχιστον κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι ο Μυστακίδης που έχει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά και αν περιορίσει την κατάχρηση στο κράτημα της μπάλας σε κάποιες φάσεις, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. Θετική εντύπωση αν και στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά, έκανε και ο Κοροβέσης.

Ο Τούντορ εξακολουθεί να μην μπορεί να βγάλει κάτι με το παιχνίδι του. Την στιγμή που στην ΑΕΚ κυρίως ο Πογέτ, αλλά και στον Παναθηναϊκό, ο Στραματσόνι δείχνουν έναν δρόμο, ο Κροάτης δεν μπορεί μετά από επτά μήνες να δώσει σαφή προσανατολισμό στην ομάδα του, όσα συστήματα και αν αλλάξει. Με τον Κλάους να μην έχει εύκολο φέτος, η κατάσταση σε πολλά παιχνίδια θα περιπλέκεται ενώ κι από αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι, η προσφορά είναι πολύ περιορισμένη.

Οι καταστάσεις ακόμα είναι λεπτές και οριακές ανάμεσα στις τρεις ομάδες πίσω από τον Ολυμπιακό. Αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του μία δύσκολη δοκιμασία στο ΟΑΚΑ, όπως και γενικά μια πολύ κρίσιμη σειρά αγώνων. Κι αυτή η δύσκολη σειρά αγώνων, βρίσκει τον ΠΑΟΚ δίχως ξεκάθαρο προσανατολισμό αγωνιστικά και με τον Τούντορ, να μοιάζει να τα έχει ακόμα, μπερδεμένα στο κεφάλι του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιντερνετική επίθεση και «ντου» στο «Κόκκινο» από οπαδούς του Παναθηναϊκού!!


Ιντερνετική επίθεση και «ντου» στο «Κόκκινο» από οπαδούς του Παναθηναϊκού

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού «επιτέθηκαν» στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω facebook, γράφοντας σχετικό μήνυμα, ενώ έκαναν «ντου» στο «Κόκκινο», διαβάζοντας την ανακοίνωση της Θύρας 13.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν ιντερνετική επίθεση στο facebook του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας όλοι ένα συγκεκριμένο μήνυμα, ενώ έκαναν «ντου» στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Κόκκινο», διαβάζοντας την ανακοίνωση της Θύρας 13.

Το μήνυμα που έγραφαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε κάθε ποστάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook

«Κύριοι, σας βαρεθήκαμε. Βαρεθήκαμε τα ψέματά σας. Βαρεθήκαμε τον ξεκάθαρο πόλεμο (χωρίς εισαγωγικά) στον Παναθηναϊκό μας, στην ίδια μας τη ζωή δηλαδή. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε πως και εσείς συνεχίζετε την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Βαρεθήκαμε να μας λέτε πως θα καταπολεμήσετε τη διαφθορά και συνεχώς να την κάνετε ακόμα μεγαλύτερη. Βαρεθήκαμε να την πληρώνει για όλα ΜΟΝΟ ο Παναθηναϊκός και όλοι οι άλλοι να τη βγάζουν λάδι. Ε, τώρα ετοιμαστείτε και εσείς να βαρεθείτε να μας βρίσκετε μπροστά σας και να μη μας ξαναδείτε πάλι στην κάλπη. Γιατί κανείς δεν τα βάζει με τον Παναθηναϊκό και τη Θύρα 13...».

Στη συνέχεια, ορισμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού, έκαναν «ντου» στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν να διαβάσουν στον αέρα την ανακοίνωση της Θύρας 13, κάτι που δέχθηκαν οι άνθρωποι του σταθμού. Έπειτα, οι φίλοι του «τριφυλλιού» αποχώρησαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Δείτε κάποια από τα ποστ που έχουν γεμίσει με τα μηνύματα των φίλων του Παναθηναϊκού στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ
inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουτσέσκου: «Το απειροελάχιστο που αξίζαμε η ισοπαλία»


Λουτσέσκου: «Το απειροελάχιστο που αξίζαμε η ισοπαλία»

Τη νίκη άξιζε η Ξάνθη σύμφωνα με την εικόνα του ματς, όπως δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου που στάθηκε για ακόμα μια φορά στην κακοτυχία που κυνηγά την ομάδα του.

Το απειροελάχιστο που άξιζε από τον συγκεκριμένο αγώνα πήρε η Ξάνθη σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής τόνισε ότι οι Ακρίτες έπρεπε να νικήσουν τον ΠΑΟΚ και ότι η εμφάνιση θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Δεν άλλαξε η τύχη μας, παίξαμε πολύ ωραίο παιχνίδι και με όλο το σεβασμό, ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ ποιοτική και οργανωμένη ομάδα, αλλά θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Είχαμε τον έλεγχο, πέντε μεγάλες ευκαιρίες και ο ΠΑΟΚ είχε μόλις μια στο δοκάρι.

Σε μια φάση που ήμασταν ανοργάνωτοι, σκόραρε, ίσως και να ήταν έλλειψη αντίδρασης του παίκτη μας. Ήταν ένα ωραίο πρώτο ημίχρονο, είχαμε ένα δοκάρι, ελέγχοντας το παιχνίδι, πιέζοντας και τρέχοντας πίσω από την πλάτη του ΠΑΟΚ. Το βασικό είναι πως δεν τα παρατήσαμε και σκοράραμε το γκολ.

Βέβαια, πήραμε το απειροελάχιστο από αυτό που αξίζαμε. Μόνο αυτοπεποίθηση μπορούμε να πάρουμε από την εμφάνισή μας και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να γυρίσει η τύχη με το μέρος μας».

Αλλάζουν θύρα οι κάτοχοι διαρκείας της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π.!!


Αλλάζουν θύρα οι κάτοχοι διαρκείας της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π.

Μετά την απόφαση του Κοντονή να κλείσουν οι θύρες 13-14 και αυτή του Παναθηναϊκού να μεταφερθούν οι οργανωμένοι στην «7», η ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π. ενημέρωσε όσους έχουν διαρκείας σε αυτή, θα αλλάξουν θύρα.

Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την Τρίτη να κλείσει τις θύρες 13 και 14 που κάθονται οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού, ως τιμωρία για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής που δεν ξεκίνησε ποτέ με τον Ολυμπιακό. Τα αντανακλαστικά των Πρασίνων ήταν άμεσα, αφού μετά από συνάντηση κορυφής που είχαν αποφάσισαν οι οργανωμένοι να μεταφερθούν ακριβώς απέναντι, στη θύρα 7.

Για τη θύρα 7, όμως, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας από την ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π., η οποία ενημέρωσε αυτούς πως πρέπει να επικοινωνήσουν με τον σύνδεσμο για να παραλάβουν τις κάρτες διαρκείας με τις νέες θέσεις τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καραπαπάς: «Ας καλέσουν τον Κουλιμπαλί»


Καραπαπάς: «Ας καλέσουν τον Κουλιμπαλί»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, υποστήριξε ότι δεν χτυπήθηκε από κάποιο αντικείμενο ο Κουλιμπαλί και ζήτησε να κληθεί για να καταθέσει ο παίκτης του Πλατανιά.

Από τον Ουσμάν Κουλιμπαλί θεωρεί ο Κώστας Καραπαπάς ότι θα δοθεί η λύση στο πολυσυζητημένο θέμα των ημερών. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε δήλωση λίγες ώρες μετά την κλήση σε απολογία των «ερυθρόλευκων» και την ανακοίνωση τους που ακολούθησε και ζήτησε να κληθεί και ο αμυντικός της ομάδας των Χανίων ώστε να καταθέσει.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Έχουν κάνει το άσπρο μαύρο κάποιοι, με μόνο σκοπό να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Ελπίζουμε όμως ότι οι δικαστές θα είναι ακριβοδίκαιοι. Ότι θα δικάσουν με βάση τα πραγματικά δεδομένα, με τα γεγονότα και όχι με το τι υποστηρίζει ο κάθε βαλτός ή ευφάνταστος.

Τα πράγματα είναι απλά! Κανένας "αναπτήρας" ή άλλο αντικείμενο δεν χτύπησε τον Κουλιμπαλί και σίγουρα δεν κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα η δική του ή κάποιου άλλου. Σε τελική ανάλυση, ας καλέσει ο κ. Καποδίστριας τον Κουλιμπαλί, να τον ρωτήσει αν τον βρήκε κάτι, τι ήταν αυτό, τι ήταν αυτό που σήκωσε από το χορτάρι
», ανέφερε.

Παίρνει Μπουρσέλη και… τον δίνει ο Πλατανιάς!!


Παίρνει Μπουρσέλη και… τον δίνει ο Πλατανιάς

Τον 21χρονο Αντώνη Μπουρσέλη, που έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη θα υπογράψει ο Πλατανιάς. Ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο 2,5 ετών και θα δοθεί δανεικός στον Κισσαμικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Παίκτης του Πλατανιά θα πρέπει να θεωρείται ο Αντώνης Μπουρσέλης. Ο 21χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα του Ηρακλείου και την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Φουτμπολ Λιγκ.

Το συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψει ο Μπουρσέλης είναι διάρκειας 2,5 ετών αλλά δεν θα αγωνιστεί με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Αυτό θα συμβεί διότι ο Πλατανιάς αναμένεται να τον παραχωρήσει δανεικό στον Κισσαμικό, στα πλαίσια των καλών σχέσεων που έχουν οι δύο σύλλογοι.

Ο 21χρονος μέσος από το Ηράκλειο ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Εργοτέλη, ενώ την περίοδο 2013/14 δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟ Κρουσώνα, πριν επιστρέψει στους «κίτρινους», με τους οποίους φέτος αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος (2 γκολ, 1 ασίστ) και στο Κύπελλο σε τρία ματς σημείωσε ένα γκολ.

Από εκεί και πέρα, ο Πλατανιάς αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες προσθήκες, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα κινηθεί για επιθετικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*