Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις Αμπρέου για την ισοπαλία

Δίκαιο χαρακτήρισε το τελικό 1-1 με την ΑΕΚ ο Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο ουρουγουανός επιθετικός του Άρη που άνοιξε το σκορ συμφώνησε με τους οπαδούς του Άρη για τις αποδοκιμασίες προς την ομάδα τους μετά τη λήξη του ματς. Χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Δεν μπορούμε να πούμε τι έφταιξε. Αύριο (Δευτέρα) θα κάνουμε μία καλύτερη εκτίμηση γι' αυτό το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Και με τον ίδιο τρόπου που αγωνιστήκαμε εμείς στο πρώτο έπαιξε η ΑΕΚ στο δεύτερο. Οι οπαδοί μας έχουν δίκιο να φωνάζουν και να είναι απογοητευμένοι»

Από την άλλη πλευρά ο Νέτο τόνισε ότι ο Άρης έπρεπε να κερδίσει, αν και παραδέχθηκε ότι στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική: «Είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα γιατί θα έπρεπε να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για μας και το θέμα είναι ότι και στις τρεις περιπτώσεις ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Με προβλημάτισε η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν πολύ κακοί και πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα παιχνίδια»

Διπλό ρεκόρ η Εξάρχου

Η Αγγελική Εξάρχου συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και στην τελευταία ημέρα του διεθνούς μίτινγκ του Ααχεν (25άρας πισίνας).

Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. πρόσθιο. Στα προκριματικά τερμάτισε σε 1.07.94 (ήταν δεύτερη), ενώ στον τελικό του αγωνίσματος κατέλαβε την τρίτη θέση με 1.07.80. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ είχε η ίδια με 1.07.95 από τις 13 Δεκεμβρίου 2007.

Στον τελικό των 100 μ. ύπτιο, η Κατερίνα Τόμου ήταν έβδομη με 1.02.27, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων (το προηγούμενο είχε η Ασπασία Πετραδάκη με 1.02.70 από τις 11 Δεκεμβρίου 2008).

Ο Χρήστος Μούτσος ήταν τέταρτος στον τελικό των 200 μ. ελεύθερο με 1.49.95 (στα προκριματικά ήταν πρώτος με 1.47.65) και ο Γιάννης Γκιόκας 12ος στα 100 μ. ελεύθερο με 50.62.

Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ 2-1

Με δυο γκολ του Κώστα Κατσουράνη ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έπιασε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό. Τι και αν ο πατρινός μέσος είναι ντεφορμέ (!), τι και αν παίζει σε ρόλο πιο... επιθετικό, ο "Κατσούρ" έφτασε τα 6 γκολ και οδήγησε σε άλλη μια νίκη τους πράσινους, με τα τέρματα που σημείωσε. Ο Παναθηναϊκός ήταν άξιος νικητής και σαφώς καλύτερος συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις του, έχοντας έναν Νίνη σε εκπληκτική κατάσταση, που η αλλαγή του για να μπει ο Λέτο, προκάλεσε... σεισμό στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ εγκλωβισμένος στη αμυντικογενή λογική του Σάντος τα περίμενε όλα από τις αντεπιθέσεις και εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών.

"Επίθεση εμείς, άμυνα εσείς"
Κάτι από... Στουρμ θύμιζε το πρώτο 20λεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς και την κατοχή, αλλά από τη μία ούτε ευκαιρίες έκανε, αλλά και από την άλλη ούτε απειλούταν, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς.

Νίνης και... Βιεϊρίνια
Ο Σισέ έριξε την... προειδοποιητική, αλλά τελικά ο "Κατσούρ" είχε την καλή κεφαλιά και με μία τέτοια, από φοβερή μπαλιά του καταπληκτικού Νίνη, έκανε το 1-0 στο 23`, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των πρασίνων.

Ο ΠΑΟΚ όμως στη μοναδική του ευκαιρία έκανε το 1-1 με γκολ του Βιεϊρίνια στο 39`, που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και την εκπληκτική πάσα του Γκαρσία. Ετσι και έληξε το πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος, αλλά τον ΠΑΟΚ να είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός και κίνδυνος-θάνατος στην κόντρα με Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη.

Πίεση στην πίεση
Στο μισό τερέν έπαιξε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς η πίεση του πάντως να έχει αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των Καραγκούνη και Νίνη. Στο ενδιάμεσο οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει πάλι στην κόντρα με τον Σαριέγκι να κόβει τελευταία στιγμή τον Κουτσιανικούλη, χρησιμοποιώντας και το χέρι του.

Γιούχες και... 2-1!
Ο κόσμος φώναζε "Λέτο, Λέτο", ο Τεν Κάτε τον έβαλε, αλλά στη θέση του Νίνη, κάνοντας όλο το ΟΑΚΑ να γιουχάρει εκκωφαντικά, την ίδια ώρα που ο Χαλκιάς απέκρουε τον "κεραυνό" του "Κάρα". Ομως, Γκάμπριελ, Σισέ και Κατσουράνης έκρυψαν την μπάλα στο 70` και ο τελευταίος έκανε το 2-1, ενώ ο Σάντος λίγο πριν προτίμησε να βγάλει τον Κουτσιανικούλη για να μπει ο Μουν.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς που αντικατέστησε τον Χαλκιά που τραυματίστηκε, ενώ ο Ιβιτς στο μεταξύ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 85` και ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το ματς με 10.

Λίβερπουλ Μάντσεστερ 2-0

Τι και αν προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν σε θέση να βγάλει ολόκληρο 90άλεπτο, ο Φερνάντο Τόρες τη δουλειά του την έκανε. Ο ισπανός επιθετικός άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ανφιλντ" σκοράροντας το πρώτο από τα δυο γκολ των "κόκκινων" για να αφήσει στη συνέχεια τη θέση του στο 80’ στον Νταβίντ Ν΄Γκονγκ, που στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το τελικό 2-0. Ετσι η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Champions League πήρε βαθιά βαθμολογική "ανάσα" διατηρώντας την επαφή της με την κορυφή, όπου πλησίασε την Τσέλσι στους έξι βαθμούς και μείωσε τη διαφορά της από τη Γιουνάιτεντ στους πέντε.

Σε ένα ντέρμπι με πολλές σκληρές μονομαχίες, υπήρξε και μια αποβολή έκαστος στο τέλος του αγώνα, η Λίβερπουλ έδειξε από την αρχή πως θέλει περισσότερο τη νίκη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης ο Φαν Ντερ Σαρ αναγκάστηκε να κάνει εντυπωσιακή εκτίναξη για να αποκρούσει το φάουλ του Φάμπιο Αουρέλιο και στη συνέχεια της φάσης να σταματήσει το σουτ του Ντιρκ Κάιτ.

Οι "κόκκινοι" πίεσαν ασφυκτικά με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει στους αντίπαλους επιθετικούς και η τακτική τους έπιασε τόπο στο 65’. Ο Γιόσι Μπεναγιούν πήρε τη μπάλα από τον Κάιτ στην αντεπίθεση και με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Τόρες στην πλάτη της άμυνας της Γιουνάιτεντ, με τον ισπανό να μην πτοείται από το μαρκάρισμα του Ρίο Φέρντιναντ και να νικά τον Φαν Ντερ Σαρ για το 1-0.

Οι κόκκινοι "διάβολοι" άργησαν μεν όμως στο 84’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Βαλέντσια να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πέπε Ρέινα. Από τη στιγμή, που όλοι οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέρκιουσόν είχαν περάσει μπροστά η άμυνα τους έμενε συχνά ακάλυπτη και έτσι ο Νεμάνια Βίντιτς στο 89΄αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Κάιτ και να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα αποχαιρετώντας το παιχνίδι (τρίτο συνεχόμενο με την Λίβερπουλ που αποβάλετε).

Ο Χαβιέ Μασκεράνο ακολούθησε τον σέρβο λίγο μετά στα αποδυτήρια, αλλά αυτό λίγο ενόχλησε τη Λίβερπουλ, αφού σε μία ακόμα αντεπίθεση της στα έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ν΄Γκονγκ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Φαν Ντερ Σαρ πλασάροντας εύστοχα για το τελικό 2-0.

Σιένα Γιουβέντους 0-1

Επιστροφή στις νίκες για τη "μεγάλη κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου, που έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Αρτέμιο Φράνκι. Η Γιουβέντους κέρδισε δύσκολα της Σιένα, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Αμαούρι. Νέα γκέλα για τη Ρόμα, που ηττήθηκε από τη Λιβόρνο, παρόλο που είχε την αριθμητική υπεροχή επί 35 λεπτά. Με σκυμμένο κεφάλι έφυγε και η Λάτσιο από την Μπάρι, έχοντας δεχτεί δύο γκολ, ενώ την εντός έδρας ήττα γνώρισε και η Φιορεντίνα.

Σιένα-Γιουβέντους 0-1 (72’ Αμαούρι)

Ο Αμαούρι ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, καθώς ήταν και ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι αντιστάθηκαν για 72 λεπτά, όταν ο βραζιλιάνος άσος βρήκε τον τρόπο για να νικήσει με κεφαλιά τον Κούρτσι και να επαναφέρει την ομάδα του στις νίκες, μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Οι "μπιανκονέρι" πλέον μετρούν 18 βαθμούς και βρίσκονται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ρόμα-Λιβόρνο 0-1 (40’Ταβάνο)

Ούτε απέναντι σε δέκα δεν μπορεί να κερδίσει η Ρόμα και ηττήθηκε με 0-1 από τη Λιβόρνο, που αγωνιζόταν από το 65’ με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Ντε Λουτσία . Οι "τζιαλορόσι" εμφανίζουν αρκετές αδυναμίες, μία εκ των οποίων είναι η δυστοκία στο σκοράρισμα. Ο Ταβάνο ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους, ενώ η μόνη στιγμή που η ομάδα του Ρανιέρι απείλησε αισθητά ήταν το δοκάρι του Βούτσινιτς στο 56’.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο (24/10):
Σαμπντόρια-Μπολόνια 4-1 (8’Πατσίνι, 17’,33’Μανίνι, 26’Ζίγκλερ – 62’ Οσβάλντο)
Ιντερ-Κατάνια 2-1 (13’Μουντάρι, 31’Σνάιντερ – 84’Μασκάρα(πεν.) )

Κυριακή (25/10):
Αταλάντα-Πάρμα 3-1 (43’Βαλντές(πεν.), 52’Τιριμπόκι, 84’Πελούσο, 77’Παλόσκι)
Κάλιαρι-Τζένοα 3-2 (55’Μπιοντίνι, 77’Νενέ, 87’Λατσάρι– 21’Μάστο, 59’Φλοκάρι)
Μπάρι-Λάτσιο 2-0 (11’Μπαρέτο, 69’Μεγκιορίνι)
Παλέρμο-Ουντινέζε 1-0 (87’Μπόβο)
Ρόμα-Λιβόρνο 0-1 (40’Ταβάνο)
Σιένα-Γιουβέντους 0-1 (72’ Αμαούρι)
Φιορεντίνα-Νάπολι 0-1 (88’Μάτζιο)

Άρης ΑΕΚ 1-1

Σ’ ένα από τα πιο ποιοτικά ματς που έχουν διεξαχθεί σ’ αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Super League, Αρης και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερη στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και το εξαργύρωσε με το γκολ του Αμπρέου στο 5ο λεπτό, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στην Ένωση, που ισοφάρισε στο 48' με τον Σκόκο Με 10, λόγω αποβολής του Φερνάντεζ, από το 85' έπαιξαν οι γηπεδούχοι.

Tenorio...Στοίχημα...



Καλησπέρα.

Βροχερή καί μουντή η σημερινή ημέρα,ψιλόβροχο καί πολύ υγρασία
στην όμορφη θεσσαλονίκη.
Λίγο πρίν την αναχώρηση της Κυριακάτικης μεσημεριανής μου βόλτας για ουζοκατάνυξη με την παλιοπαρέα,
έχουμε καί τον νταλκά του στοιχήματος..

Εχω τη διάθεση να ασχωληθώ με το διπλό της ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ.

Στο «Χοσέ Θορίγια» η Βαγιαδολίδ δεν έχει κερδίσει από τις 15 Μαρτίου (1-0 τη Χετάφε)! 1 νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα σε 7 αγώνες.
9/16 τα τέρματα, χωρίς νίκη εντός στα 3 μάτς πού έχει δώσει
στο πρωτάθλημα εώς τώρα.

Στα καλύτερά της η ΝΤΕΠΟΡ. Εχοντας ακόμη μία φορά εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία περιόρισε στο ελάχιστο τους κινδύνους από τη Σεβίλλη και χάρη σε μια φωτοβολίδα του Χουάν Ροντρίγκεθ κατάφερε να πάρει την τέταρτη σερί της νίκη, σε πολύ δυνατή φόρμα οι φιλοξενούμενοι
πού έχουν καί σαν κ'ινητρο να σπάσουν μια δυσμενή παράδοση.,
προβάδισμα στην φόρμα τής ΝΤΕΠΟΡ.

Από τούς τρείς άσοους επιβίωσης στην Νορβηγία,ανάμεσα σε ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-Στρομσγκόντσετ-Φρέντρικσταντ,
κρατώ την ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ., μού κάθεται καλύτερα απο τα άλλα δύο
σημεία.

Στήν σκέψη μου καί η ΒΑΛΕΝΘΙΑ ,ανώτερη σαφώς σαν ομάδα σε σχέση
με την αντιπαλότης , την επιλέγω βάση της καλής τιμής στο διπλό,
προβάδισμα στην ΒΑΛΕΝΘΙΑ.Θέσαρ - Μπρούνο, Ντεαλμπέρτ, Ναβάρο, Ματιέ - Μπανέγα, Αλμπέλδα - Πάμπλο Ερνάντεθ, Σίλβα, Μάτα - Βίγια.

Για το διπλό της ΜΙΛΑΝ τι να πω, με τον αέρα της μεγάλης ανατροπής
στο Μπερναμπέου έχει το σαφές προβάδισμα για το διπλό.
Με Ντίντα κάτω από τα δοκάρια η Μίλαν, ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Ντίντα - Οντο, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Γιανκουλόφσκι - Φλαμινί, Πίρλο, Ζέεντορφ - Πάτο, Ροναλντίνιο - Χούντελααρ.

Ευκαιρία νίκης έχει η ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ που αντιμετωπίζει μια ντεφορμέ Σάντος. Οι «τρικολόρ ονειρεύονται την τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου Το κίνητρο είναι τεράστιο για τούς φιλοξενούμενους πού παίζουν τα
ρέστα τους, αν θέλουν την κατάκτηση του Μπραζιλεριάο.
προβάδισμα στο διπλό της ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.

Διπλό για την ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ , η γενική φόρμα των ομάδων η γενικότερη
κατάσταση ,το αγωνιστικό πρόσωπο πού δίχνουν μέχρι στιγμής
οι δύο ομάδες , δίνουν προβάδισμα στο διπλό.

Aυτά τα ολίγα γιά σήμερα.καλά να περνάτε,υγεία νά΄χουμε, τα σέβη μου..

Ο Πάρκερ για τους Σαν Αντόνιο Σπερς

Αποφασισμένος για την κατάκτηση του τίτλου, εμφανίσθηκε ο Τόνι Πάρκερ, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του ΝΒΑ. Ο Γάλλος άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, εκτιμά ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό και όπως τόνισε, στόχος του είναι ο τέταρτος τίτλος στο κορυφαίο πρωτάθλημα, την τελευταία επταετία.«Μου αρέσουν οι μεταγραφές που κάναμε (σ.σ.: αποκτήθηκαν οι Ρίτσαρντ Τζέφερσον και Αντόνιο ΜακΝτάις, ενώ αποθεραπεύθηκε ο Μανου Τζινόμπιλι). Εγιναν με γνώμονα να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την κατάκτηση του τίτλου», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος άσος και πρόσθεσε: «Ολες οι ομάδες θέλουν να πάρουν τον τίτλο, όμως στην πραγματικότητα αυτές που μπορούν να φτάσουν στο τέλος είναι τέσσερις-πέντε. Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί στην διάρκεια της περιόδου».

Αναφερόμενος στους αντιπάλους που εκτιμά ότι θα «παλέψουν» για τον τίτλο, επεσήμανε: «Υπάρχουν καλές ομάδες στην Δύση, όπως οι Λέικερς και το Ντένβερ. Από την άλλη πλευρά είναι η Βοστώνη, το Κλίβελαντ και το Ορλάντο. Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Οι Λέικερς είναι το φαβορί, αφού επικράτησαν πέρυσι και έκαναν σημαντικές μεταγραφές. Ομως πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τους αμφισβητήσουμε. Η ομάδα μας, διαθέτει πολλές επιλογές στην επίθεση. Ο Μανού επέστρεψε, ήρθε και ο Τζέφερσον. Με τους «Big Three» (σ.σ.: Πάρκερ, Τζινόμπιλι, Ντάνκαν) ανοίγουμε ένα παράθυρο για την κατάκτηση του τίτλου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μετά θα είναι δύσκολο, αφού ο Τιμ και ο Μανού θα είναι 35 ετών».

Ο Ζορόσκι για τον Πανιώνιο

Ο Ζορόσκι πιστεύει πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης απαλλαγμένη από τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις θα μπορέσει να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην Α1, ενώ θεωρεί πως η επιστροφή στο κλειστό της Αρτάκης θα δώσει ώθηση στους παίκτες: "Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά για τον Πανιώνιο, καθώς δεν έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο της Α1. Θα έχουμε μόνο ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα, ενώ θεωρώ πως είναι σημαντικό ότι επιστρέφουμε στο κλειστό της Αρτάκης. Σε σχέση με το Ελληνικό είναι πιο δυνατή έδρα και πιστεύω ότι κάθε εβδομάδα το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Μας έλειπε αυτό τα προηγούμενα χρόνια".

Ωστόσο, στα φιλικά προετοιμασίας ο Πανιώνιος έχει προβλήματίσει με την απόδοσή του: "Στα φιλικά πράγματι δεν παρουσιάσαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά πιστεύω πως οι εμφανίσεις μας αυτός είναι πολύ κατώτερες των δυνατοτήτων μας. Δεν είχαμε πλήρες ρόστερ και μας έλειπαν δύο βασικοί παίκτες στο `4` και στο `5` που είναι σημαντικοί για τη λειτουργία μας, καθώς στόχος μας είναι να παίξουμε πολύ pick `n roll", τόνισε ο Ζορόσκι και πρόσθεσε πως το νεανικό ρόστερ του Πανιωνίου θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό:

"Η αλήθεια είναι πως η φετινή ομάδα έχει πολύ ταλέντο, αλλά χρειάζεται χρόνο, καθώς στο ρόστερ μας έχουμε πολλά νέα παιδιά. Επίσης, δεν έχουμε βρει ακόμη τη χημεία μας. Μόνο εγώ και ο Καλαμπόκης παραμείναμε στην ομάδα. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι καινούριοι, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν παραστάσεις στην Α1. Εχουμε στην ομάδα μας νέα ταλέντα που δεν έχουν παίξει ποτέ στην Α1, ενώ και οι αμερικανοί μας έχουν έρθει από κολέγια. Εχουν ταλέντο, αλλά δεν έχουν κατανοήσει ακόμη το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας με το Περιστέρι ο αρχηγός του Πανιωνίου είπε: "Στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουμε το Περιστέρι και πρέπει να δώσουμε στα υπόλοιπα παιδιά να καταλάβουν ότι το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια μπασκετική οικογένεια. Αυτό προσπαθεί να φτιάξει ο προπονητής και αυτό προσπαθούμε να μεταδώσουμε κι εμείς οι παλιότεροι στα άπειρα παιδιά".

Οσο για το αν στο... βωμό του αποτελέσματος οι κυανέρυθροι σκέφτονται να θυσιάσουν το θεαματικό μπάσκετ, ο Ζορόσκι περιέγραψε τη φιλοσοφία του: "Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα και δεν μπορεί να μένει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Θέλουμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα και να τερματίσουμε ψηλά στο τέλος της σεζόν. Επιθυμία μας, όμως, είναι να παίξουμε και καλό μπάσκετ. Αυτός ο συνδυασμός είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Να συνδυάσουμε το καλό και θεαματικό μπάσκετ με τα αποτελέσματα, που θα ικανοποιήσουν τον κόσμο μας".

Κλείνοντας ο άσος του Πανιωνίου τόνισε πως το μυστικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά, ωστόσο, δεν έκρυψε πως ελπίζει η ομάδα του να εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις της: "Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα απ` όσα περιμένουν από εμάς. Μπορούμε να εκπλήξουμε τους πάντες και να πετύχουμε ακόμη και τον στόχο της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Αλλωστε, με τον κόουτς Μάρκοβιτς το έχουμε ξαναπετύχει αυτό. Δεν πρέπει, όμως, ακόμη να μιλάμε γι` αυτό. Είναι νωρίς ακόμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για σκληρή προπόνηση και δουλειά. Ετσι θα έρθουν οι επιτυχίες..."

Νικητής ο Στόνερ

Νικητής της κούρσας στην Σεπάνγκ αναδείχτηκε με χαρακτηριστική άνεση ο Κέισι Στόνερ, κερδίζοντας για δεύτερη διαδοχική φορά μετά την Αυστραλία, ενώ ο Ντάνι Πεντρόσα συμπλήρωσε το βάθρο παίρνοντας την δεύτερη θέση.

Η "Gallina Vecchia" με το #46!
Πέρυσι, το λευκό μπλουζάκι που φόρεσε ο Ρόσι για να γιορτάσει την επιστροφή του στην κορυφή ύστερα από δύο χρόνια, ανέγραφε "με συγχωρείτε για την καθυστέρηση".

Τώρα στον δεύτερο σερί τίτλο του απέναντι στη νέα γενιά αναβατών, διάλεξε να στείλει ένα μύνημα του στιλ "ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς", κρατώντας στα χέρια του μια κότα και ένα αβγό με τον αριθμό 9, όσα είναι και τα παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει πια στο ενεργητικό του.

Ετσι και οι πλέον δύσπιστοι, δεν έχουν να παρά να του βγάλουν το καπέλο, αποδεχόμενοι το παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει αρκετοί συναθλητές του, οι οποίοι τον φωνάζουν G.O.A.T, δηλαδή Greatest Of All Time.

Η βροχή κατέστρεψε τον Λορένθο
Ο αγώνας καθυστέρησε περίπου 35 λεπτά να αρχίσει λόγω μιας ξαφνικής καταιγίδας που ξέσπασε πάνω από την πίστα της Μαλαισίας. Ηταν μια απόφαση που πάρθηκε από τους αγωνοδίκες προκειμένου οι μηχανικοί να προλάβουν να αλλάξουν ρυθμίσεις στις μοτοσικλέτες των αναβατών.

Ο μεγάλος άτυχος αυτής της διαδικασίας ήταν ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος είδε τον κινητήρα της κανονικής μοτοσικλέτας του να αρνείται να πάρει μπροστά και έτσι αναγκάστηκε να αλλάξει στην εφεδρική.

Ωστόσο η δεύτερη Yamaha M1 δεν ήταν ρυθμισμένη για βρεγμένο και ώσπου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, ο ισπανός δεν πρόλαβε να πάρει θέση στην σχάρα εκκίνησης μετά τον αναγνωριστικό γύρο. Αυτό τον καθήλωσε στην τελευταία θέση του grid αντί της δεύτερης που είχε κατακτήσει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Πλέον όλα έβαιναν ευνοϊκά για τον Ρόσι, ο οποίος χρειαζόταν απλά μια τέταρτη θέση για να κερδίσει το πρωτάθλημα εφόσον ο Λορένθο κέρδιζε τον αγώνα. Αλλά με τον team mate του στο πίσω μέρος του grid, ο ιταλός μπορούσε να είναι σαφώς πιο άνετος.

Κακή εκτίμηση του Vale στην αρχή
Τελικά ο Ρόσι αποδείχτηκε υπερβολικά χαλαρός στην εκκίνηση, όπου στην προσπάθεια να κρατηθεί στην πρωτοπορία από την pole position, έχασε το σημείο φρεναρίσματος στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα να τον "καταπιεί" το τσούρμο των αναβατών που ακολουθούσαν.

Επεσε ένατος, την ώρα που ο Λορένθο πραγματοποιούσε εξαιρετική εκκίνηση για να φτάσει δύο θέσεις πίσω του, προσπερνώντας τον πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Μπροστά ο Πεντρόσα έχανε την πρώτη θέση από τον Στόνερ, ο οποίος έδειξε ευθύς εξαρχής πολύ δυνατός και αποφασισμένος να καθαρίσει από νωρίς τον αγώνα. Μέχρι τον 6ο γύρο ο αυστραλός αναβάτης της Ducati είχε χτίσει μια διαφορά 8.7" στην πρωτοπορία, την οποία άνοιγε διαρκώς στη συνέχεια.

Η σειρά των τριών πρώτων δεν άργησαν να σταθεροποιηθούν, με τον Στόνερ να οδηγεί την κούρσα μπροστά από τις δύο εργοστασιακές Honda των Πεντρόσα και Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ενώ την ίδια στιγμή οι δύο Yamaha κέρδιζαν τις μονομαχίες με τους πιο πίσω αναβάτες την μία μετά την άλλη, κερδίζοντας συνεχώς θέσεις.

Στον 7ο γύρο ο Λορένθο κατάφερε να περάσει τέταρτος μπροστά από τον Τόνι Ελίας, μια θέση την οποία έχασε έναν γύρο μετά από τον Ρόσι.

Το πανηγύρισε στο πόντιουμ
Από εκεί και μετά ο Doctor άρχισε να απομακρύνεται από τον Λορένθο, σε μια προσπάθεια να μειώσει την αρκετά μεγάλη απόσταση που τον χώριζε από τον τρίτο Ντοβιτσιόζο. Ο Ρόσι έκανε τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο, με φανερή πρόθεση να φτάσει στο βάθρο ώστε να πανηγυρίσει από εκεί τον τίτλο.

Τελικά δεν χρειάστηκε να δώσε μάχη με τον συμπατριώτη του, ο οποίος μερικούς γύρους πριν από το τέλος είχε ένα γλίστρημα στο πίσω μέρος της Honda του και κατέληξε στο γρασίδι, μια εξέλιξη που ανέβασε τον Ρόσι στην τρίτη θέση.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Στόνερ να πανηγυρίζει την τέταρτη φετινή νίκη του με διαφορά 14.6" (!), τον Πεντρόσα να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Βαλεντίνο Ρόσι να στέφεται πρωταθλητής, συμπληρώνοντας το βάθρο των νικητών μπροστά από τον Λορένθο, που ήταν ο κύριος αντίπαλός του στη φετινή μάχη για τον τίτλο.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νίκι Χέιντεν με την δεύτερη εργοστασιακή Ducati ύστερα απο έναν εξαιρετικό αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον σπεσιαλίστα στο βρεγμένο, Κρις Βερμιούλεν. Ο αυστραλός της Suzuki έκλεψε την παράσταση στην προτελευταία εμφάνισή του στα MotoGP (του χρόνου θα οδηγεί στα WSBK), καθώς ξεκίνησε μόλις 14ος τον αγώνα, παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει μέχρι την έκτη θέση.

Εβδομος ήταν ο Τόνι Ελίας της Gresini Honda, ενώ την κορυφαία 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Μάρκο Μελάντρι (Hayate Kawasaki), Λόρις Καπιρόσι (Suzuki) και Μίκα Κάλιο (Pramac Ducati).

Ατρόμητος Αστέρας 2-1

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος με 2-1 στη Τρίπολη επί του τοπικού Αστέρα, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε να φθάσει δίκαια στην επιτυχία με τα γκολ των Αναστασάκου (31′) και Περόνε (47′) κόντρα στον πολύ κακό Αστέρα, ο οποίος απογοήτευσε τους φιλάθλους του. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 82ο λεπτό με τον Καούνο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη προσοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα οι ελάχιστες ευκαιρίες του αγώνα να έχουν προέλθει από στημένες φάσεις και μακρινά σουτ. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα το αξιοσημείωτο.

Σε αυτό τον ρυθμό εξελίχθηκε το ματς έως το 31ο λεπτό. Τότε ο Αναστασάκος έπαιξε το «1-2″ με τον Κουτσόπουλο, μπήκε στην περιοχή του Αστέρα και με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος και την κακή αντίδραση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Ντεγκρά.

Στη συνέχεια ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ. Στις καθυστερήσεις, μετά από καταπληκτική μπαλιά του Νεμπεγλέρα, ο Περόνε που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Περόνε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το πέτυχε στις αρχές της επανάληψης. Συγκεκριμένα, στο 47′ επιχείρησε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και ο Ντεγκρά -αν και έπεσε στη σωστή γωνία- δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-2.

Λίγα λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Ατρόμητος έχασε ακόμη μία ευκαιρία. Στο 52′ ο Μαρσελάο κατάφερε να διώξει το σουτ του Τάτου πάνω στη γραμμή. Η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 62ο λεπτό ο Λαζαρίδης …κατάφερε να αστοχήσει από εξαιρετική θέση. Στο 82ο λεπτό οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν, καθώς ο Καούνος με καταπληκτική κεφαλιά μείωσε σε 2-1, αλλά το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους…

Ο διαιτητής Σπυρόπουλος (Δωδ/νήσου) έδειξε τη κίτρινη κάρτα στους Φαβάλι, Ουντότζι, Καούνο, Μιχαηλίδη και Μπαστία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάριο Γκόμεζ): Ντεγκρά, Φυτανίδης (43′ Αργυρόπουλος), Λαμπρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Λαδάκης, Τσέζαρεκ, Βίλτσες (75′ Ζεάν Κάρλος), Εστέβες (46′ Ουντότζι), Καούνος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Κουτσόπουλος, Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (43′ Περόνε), Φαβάλι, Νάστος, Κάμπας (79′ Μελισσάς), Σαρμιέντο, Τάτος (75′ Σφακιανάκης). Πηγή ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ

Πανιώνιος ΠΑΣ 3-1

Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 15΄ από γκολ του Ντιμπαλά. Γουνδουλάκης (16΄), Μπάλαμπαν (23΄) και Καστελιόνε (72΄) σημείωσαν τα γκολ των νικητών, που συνεχίζουν την «αναρρίχησή» τους στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 12΄, όταν ο Γουνδουλάκης αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σικαλιάς αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Από την πλευρά τους, οι Ηπειρώτες στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ηταν το 15ο λεπτό, όταν ο Ντάσιος έκανε από δεξιά τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο αμαρκάριστος Ντιμπαλά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 0-1.

Τα πανηγύρια στο κομμάτι της εξέδρας όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του ΠΑΣ κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Με τη σέντρα ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά, ο Κουμορτζί αρχικά δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να πιάσει το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Γουνδουλάκη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε (16΄). Και η αντίδραση των «κυανέρυθρων» στο αρχικό ξάφνιασμα ολοκληρώθηκε στο 23΄, όταν ο Μπόσκο Μπάλαμπαν με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σικαλιά και έκανε το 2-1. Στη συνέχεια και ως το τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προσπάθησαν να απαντήσουν, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ με τον Μπάλαμπαν στο 42΄, όμως το σουτ του Κροάτη από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (48΄) ο Κοντοές σούταρε από καλή θέση άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το ωραίο σουτ του Ντάσιου πέρασε δίπλα από την εστία του Μπέλιτς. Νέο καλό σουτ στο 63΄, αυτή τη φορά για τον Πανιώνιο και τον Μπάλαμπαν, με τον Σικαλιά να μπλοκάρει, για να «κλειδώσει» τη νίκη των γηπεδούχων στο 72΄ ο Καστελιόνε. Ο Αργεντινός πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, και με δυνατή κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στο 75΄ ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ έκανε την πρώτη φετινή του εμφάνιση, μετά τον τραυματισμό του στην προετοιμασία, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του Πανιωνίου.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Νικολάου – Κώτσιος, Κούσας, Βάντερσον

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Λάτκα, Ομο, Ριέρα (90΄+ Σκούφαλης), Μπάλαμπαν (75΄ Εστογιάνοφ), Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κούσας (57΄ Τζάνης), Κώτσιος, Κανακούδης, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ανδράλας, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Βάντερσον (74΄ Σιαλμάς)

Συνεχίζει πρώτη η Ίντερ

Το αήττητο της έδρας της και την πρώτη θέση διατήρησε η Ιντερ, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Κατάνιας. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος χάρη στα δυο γκολ που σημείωσε, παρόλο που λίγο έλλειψε να ισοφαριστεί στην επανάληψη και να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς.

Ιντερ – Κατάνια 2-1 (13’Μουντάρι, 31’Σνάιντερ – 84’Μασκάρα(πεν.) )

Η Ιντερ κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο πρώτο μέρος, χωρίς να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Δεκατρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, Μουντάρι και Ετό έπαιξαν ωραία το 1-2 με τελικό αποδέκτη τον γκανέζο άσο, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 31ο λεπτό ο Ετό κέρδισε φάουλ για τους "νερατζούρι" αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Σνάιντερ ανέλαβε να το εκτελέσει και με εξαιρετική λόμπα έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Καμπανόλο.

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι, αν και πίεσαν πολύ στην επανάληψη, ήταν να μειώσουν στο 84’ με τον Μασκάρα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Πλασμάτι.

Σάββατο (24/10):
Σαμπντόρια-Μπολόνια 4-1 (8’Πατσίνι, 17’,33’Μανίνι, 26’Ζίγκλερ – 62’ Οσβάλντο)
Ιντερ-Κατάνια 2-1 (13’Μουντάρι, 31’Σνάιντερ – 84’Μασκάρα(πεν.) )

Ο Ντούντου το πήρε πάνω του !

Λαμπάδα στο μπόι του Ντουντού πρέπει να ανάψουν στον Ολυμπιακό. Την ώρα που έδειχνε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις και ο Εργοτέλης φλέρταρε με το γκολ της νίκης, ο βραζιλιάνος έδωσε... το φιλί της ζωής με υπέροχο γυριστό και χάρισε στους πειραιώτες μία πολύ δύσκολη νίκη με 2-1. Κάθε νίκη όμως δίνει τρεις βαθμούς και οι πρωταθλητές έφτασαν τους 22, τρεις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την Κυριακή (25/10) τον ΠΑΟΚ.

Το ματς με την Σταντάρ Λιέγης θύμισε η εξέλιξη του αγώνα. Ο Εργοτέλης, που έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει αδικημένος από το αποτέλεσμα, προηγήθηκε στο 23' με τον Σασιασβίλι, ενώ στην επανάληψη έχασε ευκαιρίες να επιστρέψει στο Ηράκλειο με το τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι, που σε κανένα σημείο δεν βρήκαν ρυθμό, ισοφάρισαν με τον συνήθη ύποπτο, τον Μήτρογλου -ο Ντουντού την ασίστ- και τελικά πήραν μία αγχωτική νίκη, με το γκολ του Ντουντού στο 85'.

Προηγήθηκαν με Σασιασβίλι αλλά...
Οι κρητικοί, ασκώντας πίεση από ψηλά και με τον Ορφανό πάνω στον Μαρέσκα, εμπόδιζαν την σωστή ανάπτυξη του Ολυμπιακού που περιοριζόταν σε μία φλύαρη υπεροχή. Και δεν αρκέστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, καθώς στο 23' ο Σασιασβίλι βρήκε το κενό στην άμυνα των ερυθρολεύκων και από κοντά άνοιξε το σκορ.

... το βιολί του ο Μήτρογλου
Οντας με την πλάτη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός κυνήγησε την ισοφάριση με μεγαλύτερη διάθεση, με τον Γκαλέτι να είναι ο πιο δραστήριος. Στολτίδης και Μήτρογλου είχαν δύο καλές στιγμές, ωστόσο οι κρητικοί κρατούσαν εύκολα το σκορ. Ο Μήτρογλου όμως, που βρίσκεται σε φόρμα, έδωσε πάλι την λύση. Αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Ντουντού, ξεμαρκαρίστηκε και νίκησε τον Δασκαλάκη με άψογο τελείωμα.

Οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν επηρεάστηκαν και στην επανάληψη απέδειξαν πάλι τις επιθετικές τους αρετές. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ νευρικός και έχοντας κακές επιλογές, δεν απειλούσε. Παρότι αποδείχθηκε λυτρωτής, ο Ντουντού ήταν πάλι εκτός παιχνιδιού, ενώ κι ο Οσκαρ δεν ήταν σε καλή μέρα. Η αλλαγή του Ζαϊρί βοήθησε κάπως, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ντουντού, ο λυτρωτής
Η κούραση ήταν εμφανέστατη για τους ερυθρολεύκους, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι κρητικοί, βγάζοντας φαρμακερές αντεπιθέσεις και με τον Τζιούνορ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 80'. Ο Ζίκο ήλπιζε πια στην προσωπική ενέργεια ενός εκ των ποιοτικών του παικτών, με τον Ντουντού να αναλαμβάνει τον ρόλο του λυτρωτή και με υπέροχο γυριστό να σώζει την παρτίδα στο 85'.