Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κάκωση έξω μηνίσκου ο Γκιάρο

iΚάκωση έξω μηνίσκου ο Γκιάρο

Δεν είχε κάτι σοβαρό τελικά ο Ρονάλντο Γκιάρο και δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον μηνίσκο του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί μία κάκωση έξω μηνίσκου, κάτι που σημαίνει ότι από την Τετάρτη λογικά θα μπορεί να συμμετέχει και στις προπονήσεις. Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε και ο γιατρός του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής, μιλώντας σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis». «Ο Ρονάλντο έχει κάκωση έξω μηνίσκου και λογικά μπορεί να προλάβει και τον αγώνα με τον Πανθρακικό» είπε χαρακτηριστικά. Απόντες θα είναι βέβαια οι Ναφτί, Γκαρσία και Βανγκέλι που συνεχίζουν την θεραπευτική αγωγή.

Στην Φυλή με τον Ασπρόπυργο

Κανονικά στο γήπεδο της Φυλής, όπως αρχικά είχε οριστεί θα αγωνιστούν Ασπρόπυργος και Άρης στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας (28/10). Η ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα της ομάδας του Ασπροπύργου για μεταφορά της έδρας του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:00.

Στηρίζει Ουζουνίδη ο Πηλαδάκης


Από τη συνέντευξη Τύπου του Κώστα Πηλαδάκη Η Λάρισα μπορεί να συνεχίζει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, όμως τουλάχιστον για την ώρα, δεν τίθεται κανένα θέμα για αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Κώστα Πηλαδάκη, ενώ προβληματισμός υπάρχει για κάποιες αποφάσεις της διαιτησίας.

Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναγιώτης Κατσιαρός, ένας από τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας, μίλησε στο www.sportlarissa.gr. Για την εικόνα της ομάδας, είπε: "Η εικόνα μας προβληματίζει, αλλά έχουμε πολλά νέα πρόσωπα και τα προβλήματα τραυματισμών δεν μας αφήνουν σε ησυχία. Ομοίως και αρκετές κακές διαιτητικές αποφάσεις. Στην ΑΕΛ όμως υπάρχει διοίκηση με σταθερότητα και ψυχραιμία, στήριξη των επιλογών της, ενώ δεδομένη είναι η εργατικότητα και η επιθυμία όλου του αγωνιστικού τμήματος, τεχνικών και παικτών".

Για την στάση του κόσμου της ΑΕΛ, στον παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0): "Στο ματς με τον ΠΑΣ οι φίλαθλοί μας ήταν υποδειγματικοί και δεν πέρασε απαρατήρητο από κανένα στην ομάδα. Οχι μόνο μας στήριξαν και μας παρότρυναν επί 90 λεπτά, αλλά και μετά το τέλος η αντίδρασή τους έδειξε ότι ξέρουν να εκτιμούν τον ιδρώτα στη φανέλα, ανεξάρτητα από την απογοήτευση για την απόδοση ή το αποτέλεσμα. Μόνο θετική μπορεί να είναι η επίδραση μιας τέτοιας συμπεριφοράς κι αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα στα πάνω από πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα. Σαν παίκτες νοιώθουμε ακόμη πιο υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να δώσουμε στον κόσμο υπερηφάνεια και χαρά, ώστε να συνεχίζει να μας στηρίζει".

Για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: "Για εμάς όλα τα ματς πλέον είναι δύσκολα και κρίσιμα και παντού το ζητούμενο είναι το ίδιο. Ενα αποτέλεσμα που θα μας ηρεμήσει και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή μας. Οσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο το καλύτερο για όλους μας".

Ικανοποίηση για τον βαθμό στον ΠΑΣ Γιάννινα


Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Παράσχος Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι με την Λάρισα, τον πρώτο του μετά από 30 χρόνια στο Αλκαζάρ, σχετικά εύκολα όπως είπε και ο Γιώργος Παράσχος μετά το τέλος του αγώνα. Απαντες στις τάξεις της ομάδας της Ηπείρου, θεωρούν ότι το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι αρκετά καλό, αν και φυσικά υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι, αυτό με την Καβάλα. Ο Γιώργος Παράσχος γνωρίζει ότι θα έχει στην διάθεσή του, τόσο τον Ντιμπαλά, όσο και τον Μενδρινό και έτσι θα μπορέσει να παρατάξει ακόμα πιο δυνατή ενδεκάδα.

Χωρίς Ντενίλσον, Μπέντνερ και Γουόλκοτ


Ο Θίο Γουόλκοτ Χωρίς τους Ντενίλσον και Νίκλας Μπέντνερ θα παραταχθεί η Αρσεναλ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με τον τεχνικό των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, ο Βραζιλιάνος μέσος έχει πρόβλημα στην πλάτη και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες, ενώ ο Δανός στράικερ είχε χθες αυτοκινητικό ατύχημα, καθ΄ οδόν για την προπόνηση.

«Δεν έχει πάθει κάτι σημαντικό, αλλά έχει υποστεί κάποιους μώλωπες», δήλωσε ο Αλσατός προπονητής για τον Μπέντνερ, ο οποίος αναμένεται να τεθεί στη διάθεσή του για τον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με την Μπλάκμπερν.

Στο μεταξύ, εκτός αποστολής από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τέθηκε και ο Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος δεν βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο αγωνιστικής κατάστασης μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.

Το πρόγραμμα της 4ης φάσης του Κυπέλλου


Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος.. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την Δευτέρα, το πρόγραμμα της 4ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος. Πλέον στην "μάχη" μπαίνουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που θα αγωνιστούν σε μονά παιχνίδια με αυτές της Δεύτερης και της Τρίτης Εθνικής, χωρίς όμως πλεονέκτημα έδρας. 27, 28, 29 Οκτωβρίου τα ματς.

Αναλυτικά:

ΤΡΙΤΗ 27 Οκτωβρίου

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 14:15
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 14:15
ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:00
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Οκτωβρίου

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΒΑΛΑ 14:15
ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 14:15
ΕΘΝΙΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ 14:15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑ 14:15
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14:15
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14:15
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 14:15
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΑΡΗΣ 17:00
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 17:00
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:00

ΠΕΜΠΤΗ 29 Οκτωβρίου

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ 17:00
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΑΕΚ 17:00

Βυθισμένος στην... κρίση του


Απογοητευμένος ο Φερνάντο Σάντος.... Η αγωνιστική κρίση του ΠΑΟΚ εξακολουθεί να ταλαιπωρεί και να αποδιοργανώνει την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις. Οι τραυματισμοί, οι απουσίες καθώς και η μέτρια απόδοση, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον "δικέφαλο", που αναζητεί λύσεις εκ των έσω.

Από τα θετικά της χθεσινής αναμέτρησης στο Περιστέρι, ήταν η επιστροφή του Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και λύνοντας έναν από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Σάντος.

«Θέλαμε τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Σε αυτό έφταιξε η νευρικότητα και το άγχος. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο να φτάσουμε στο επίπεδο της περσινής σεζόν» δήλωσε ο Κοντρέρας και πρόσθεσε: «Νιώθω αρκετά καλά. Είχα την ανάγκη να αρχίζω να παίζω. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις νίκες».

Σχετικά με την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Κοντρέρας τόνισε: «Ενα μικρό πρόβλημα είναι η αλλαγή προσώπων λόγω των τραυματισμών αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Μας λείπει η πίστη και η αποτελεσματικότητα».

Tenorio...Στοίχημα...

Καλησπέρα, καλή βδομάδα.

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ – ΑΑΡΧΟΥΣ (1)
Σαρωτικοί οι γηπεδούχοι, επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους κατάσταση κόντρα στη Νόρντζελαντ την περασμένη εβδομάδα. Με επιβλητική και αποτελεσματική εμφάνιση σημείωσαν δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο για το τελικό 4-0, πανηγυρίζοντας την πέμπτη σερί
νίκη τους που τους έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας
οι άνθρωποι της Εσμπιεργκ περιμένουν κοντά στους 20,000 φίλους της ομάδας να βρεθόυν σήμερα στο γήπεδο...προβάδισμα στον άσσο...

ΦΟΡΤΟΥΝΑ-ΑΑΧΕΝ (1)
Σε πολύ καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες,τοπικό ντερμπάκι το μάτς.
με πάνω από 30,000 κόσμο οι γηπεδούχοι,Αήττητη είναι η Φορτούνα Ντίσελντορφ, υποδεχόμενη την Αλεμάνια Άαχεν. Σε 8 συναντήσεις τους στο παρελθόν, σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά 6 νίκες και δύο ισοπαλίες.προβάδισμα στον άσσο..

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΜΑΛΙΝ (1)
τα ίδια κ εδώ σε πολύ καλή κατάσταση οι δύο δύο ομάδες.
προβάδισμα στον άσσο λόγω φόρμας και παράδοσης, 5 σερι νίκες οι γηπεδούχοι ανεξαρτήτου έδρας, 3 σερί νίκες εντός....

Καλό απόγευμα τα σέβη μου....

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: «Δολοφονική επίθεση»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός για την επίθεση που δέχθηκαν οπαδοί της ομάδας στο γήπεδο της Νίκαιας μετά το τέλος του αγώνα, από «γνωστούς αγνώστους» όπως αναφέρεται στο κείμενο. Το αποτέλεσμα ήταν οι φίλοι του Παναιτωλικού να καταλήξουν στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις, ενώ από την «κυανοκίτρινη» ΠΑΕ καυτηριάζουν το γεγονός ότι δεν υπήρξε επαρκής περιφρούρηση στους χώρους μέσα και γύρω από το γήπεδο.

ανακοίνωση:

«Όταν χιλιάδες φίλαθλοί μας παρακολουθούν πια τους αγώνες της ομάδας μας σε ένα γήπεδο χωρίς κάγκελα!!!
Όταν προκαλούνται από τη διαιτησία και συμπεριφορές «παραγόντων» και παρόλα ταύτα παραμένουν στις θέσεις τους και απλώς διαμαρτύρονται κόσμια!!!

Όταν ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ του έχουν ανεβάσει τον πήχη του νέου ήθους στο ελληνικό ποδόσφαιρο ψηλά!!!
Τότε κάποιοι άλλοι σηκώνουν τα «καδρόνια» της βίας και του χουλιγκανισμού. Χθες μετά τον αγώνα της ομάδας μας με τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νίκαιας φίλαθλοί μας δέχτηκαν αναίτια δολοφονική επίθεση από «γνωστούς-αγνώστους». Χτυπήθηκαν ανελέητα με αποτέλεσμα κάποιοι να νοσηλευτούν με βαριές κακώσεις και να καταληστευτούν.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ καταγγέλλει και καταδικάζει την δολοφονική επίθεση ενάντια στους φιλάθλους μας και περιμένει και από την ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ να πράξει αντίστοιχα. Σημειώνει δε και την ανυπαρξία έγκαιρης και αποτελεσματικής προστασίας από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Τέλος, συγχαίρουμε για μια ακόμα φορά τους φιλάθλους μας που μαζικά ακολούθησαν την ομάδα, αλλά και που με τη στάση τους έδωσαν μαθήματα φίλαθλης συμπεριφοράς σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον. Τους βεβαιώνουμε δε ότι και η ομάδα μας αλλά και οι φίλαθλοί της δεν θα μείνουν απροστάτευτοι».

* Στο αγωνιστικό κομμάτι όλοι είναι στενοχωρημένοι από το γεγονός ότι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο τέρμα πριν δεχθούν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, όμως τελικά η επιθετική αναποτελεσματικότητα και η αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας στα τελευταία λεπτά κόστισε δύο πολύτιμους βαθμούς».

Ηρακλής: Τράβηγμα στον προσαγωγό ο Ντίκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μέρα αποκατάστασης η Δευτέρα για τους "κυανολεύκους" μετά τον χθεσινό αγώνα της Καβάλας, με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα. Όσοι αγωνίστηκαν ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε πλήρεις ρυθμούς.

Ο Ρουμάνος Νικουλάε Ντίκα υπέστη στο χθεσινό παιχνίδι της Καβάλας τράβηγμα στον προσαγωγό και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας.

Η πορεία του τραυματισμού του θα κριθεί εντός της εβδομάδας, καθώς διατηρεί ελπίδες έγκαιρης αποκατάστασης, πριν την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας της Δευτέρας (05/10) με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Κατά τα άλλα ο Τάσος Κατσαμπής ταλαιπωρείται από κτύπημα στον τετρακέφαλο και για αυτό υπεβλήθη σε φυσιοθεραπεία ωστόσο όμως δεν εκφράζεται ανησυχία ως προς την προοπτική της συμμετοχής του στον επόμενο αγώνα.

Από εκεί και πέρα ο Στέλιος Ηλιάδης εντείνει το ατομικό πρόγραμμά του, ενώ ο Ιβάν Μπόσνιακ συνέχισε με θεραπεία.

Τέλος αύριο ο Ηρακλής θα έχει ρεπό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επανέλθει στις προπονήσεις την Τετάρτη (30/09), στις 16:00, στις Εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Αυξημένα τα έσοδα για την Αρσεναλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μια προσοδοφόρα σεζόν ήταν η προηγούμενη για την Άρσεναλ, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ρεκόρ εσόδων για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 31 Μαϊου 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα (28/09) στην ιστοσελίδα των Κανονιέρηδων, ο τζίρος της «Arsenal Holdings plc» αυξήθηκε στα 313,3 εκατομμύρια λίρες (σ.σ. το 2008 ήταν 223 εκατομμύρια), εξαιτίας των εσόδων από Κύπελλο, Λιγκ Καπ και τις πωλήσεις ακινήτων.

Τα έσοδα κατά τις ημέρες των αγώνων αυξήθηκαν στα 100,1 εκατομμύρια (ήταν 94,6 εκατομμύρια το 2008), κυρίως λόγω της πρόκρισης στους ημιτελικούς του Champions League και του Κυπέλλου Αγγλίας. Τα λειτουργικά έσοδα (πριν από τη λογιστική απόσβεση και τις μεταγραφές παικτών) ήταν 62,7 εκατομμύρια λίρες (έναντι 59,6 εκατομμυρίων το 2008).

Η ολοκλήρωση της πώλησης 208 ιδιωτικών διαμερισμάτων (κανένα το 2008) στο «Χάιμπουρι» συνέβαλε στα έσοδα κατά 88 εκατομμύρια λίρες (15,2 εκατομμύρια το 2008), ενώ τα λειτουργικά έσοδα από ιδιοκτησιακές δραστηριότητες έφτασαν τα 7,8 εκατομμύρια λίρες (μηδέν το 2008). Τα έσοδα μετά φόρων, τα οποία έφτασαν τα 35,2 εκατομμύρια λίρες (25,7 εκατομμύρια το 2008), αποτελούν ρεκόρ για τον όμιλο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά, ο πρόεδρος της Άρσεναλ, Πίτερ Χιλ-Γουντ, δήλωσε: «Τα κέρδη του ομίλου έχουν σημειώσει αύξηση σε κάθε μια από τις τρεις χρονιές, κατά τις οποίες το "Έμιρατς Στέιντιουμ" είναι το "σπίτι" μας. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, μολονότι θα πρέπει ενδεχομένως να υπογραμμίσω ότι η επίτευξη εσόδων δεν είναι αυτός καθαυτός ο πρωταρχικός αντικειμενικός στόχος για τους διευθυντές.

Πρώτα και κύρια, είμαστε υποστηρικτές αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου και, ως τέτοιοι, ο βασικός στόχος μας θα είναι πάντα η επίτευξη επιτυχιών για την Άρσεναλ στους αγωνιστικούς χώρους. Η κερδοφορία του ομίλου είναι σημαντική, επειδή είναι παραπροϊόν της διοίκησης του συλλόγου ως φερέγγυας και επιτυχημένης επιχείρησης, η οποία μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε το επίπεδο της επένδυσης στο αγωνιστικό επιτελείο και στη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ, Ιβάν Γαζίδης, τόνισε: «Ξεκάθαρα, ο σύλλογος ήδη διαθέτει ένα πρώτης τάξεως στάδιο, μια εξαιρετική παγκόσμια φήμη και εξέχοντα πυρήνα υποστηρικτών. Το ποδόσφαιρο είναι μια τεράστια ανταγωνιστική και ταχεία κινούμενη επιχείρηση και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Άρσεναλ όχι απλά κρατάει το ρυθμό, αλλά δημιουργεί το ρυθμό, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο σύλλογος έχει θαυμάσια τοποθέτηση για το μέλλον και είμαι τρομερά συνεπαρμένος για τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Τσέζαρεκ: «Δεν μας αγχώνει η τρίτη θέση»

tsezarek-panionios.jpgΟ Ντάνιελ Τσέζαρεκ είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αστέρα Τρίπολης και με τα γκολ του οδηγεί τους Αρκάδες σε εντυπωσιακή πορεία. Η ομάδα του Μάριο Γκόμεζ με τον Κροάτη επιθετικό να σκοράρει για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον Τσέζαρεκ να δηλώνει ότι ακόμα είναι νωρίς και μπορεί η κατάσταση να αλλάξει, ενώ τόνισε ότι δεν έδινε σημασία στις φήμες για τον προπονητή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσέζαρεκ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

«Είμαι 5 χρόνια στην Ελλάδα. Έχω μάθει ελληνικά, χωρίς σχολείο… Αφού είχα την ευκαιρία να μάθω μια γλώσσα γιατί να μην τη μάθω;», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Από πλευράς ουσίας, κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, όμως στην ανάπαυλα συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ανεβούμε και να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες. Και αυτό κάναμε».

Για το αν τους αγχώνει η τρίτη θέση στη βαθμολογία τόνισε: «Όχι, δεν μας αγχώνει η τρίτη θέση, αλλά ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Αν δεν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, τότε μπορεί να αλλάξει η κατάσταση».

Στη συνέχεια, ο 26χρονος φορ, υπογράμμισε: «Στο Αιγάλεω είχαμε μερικά προβλήματα ορισμένοι παίκτες. Έπαιζα και στα αριστερά της μεσαίας γραμμής. Στον Αστέρα βρήκα μια καλή ομάδα και αυτό φαίνεται στην απόδοσή μου».

Για τον προπονητή του που είχε αμφισβητηθεί ανέφερε : «Δεν ασχολούμαι με ό,τι ακούγονταν για τον προπονητή μου. Αυτός είναι ο προπονητής μας και πρέπει να ακολουθούμε ό,τι μας λέει. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ακούμε τις εντολές του».

Για το φετινό πρωτάθλημα, σχολίασε: «Νομίζω ότι το πρωτάθλημα είναι αρκετά ισορροπημένο. Πιστεύω, όμως, ότι οι ομάδες δεν έχουν βρει ρυθμό και δεν παίζουμε κάποιο ιδιαίτερο ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια ελπίζω όλες οι ομάδες να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ, υποστήριξε πως: «Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Το μόνο που κοιτάζω είναι οι υποχρεώσεις της ομάδας μου».

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας του, ανέφερε: «Δεν έχουν κάποιο στόχο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Την επόμενη Δευτέρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι (με τον Εργοτέλη) και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια είτε παίζεις εντός είτε εκτός».

Τέλος, ο Κροάτης επιθετικός έδωσε και τη γνώμη του για τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Είναι ένας μεγάλος επιθετικός. Έχει δείξει σε όλη την Ευρώπη ποιος είναι. Μπορεί να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση ή να μην έχει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, πιστεύω ότι στη συνέχεια θα βρει τον εαυτό του».

Ειπε..........................

"Αν θέλετε να χτυπήσετε κάποιον, χτυπήστε εμένα. Αφήστε τους παίκτες. Εγώ είμαι υπεύθυνος"

Nτούσαν Μπάγεβιτς

(Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τις αποδοκιμασίες από οπαδούς της ΑΕΚ)

Ψιθυροι......................

"Tι χάλια είναι αυτά ρε Θανόπουλε; Να σηκωθείτε να φύγετε όλοι σας...", είπε ένας εξοργισμένος φίλαθλος της ΑΕΚ προς τον πρόεδρο της Ενωσης έξω από τα επίσημα, κινούμενος μάλιστα απειλητικά εναντίον του.


"Λαϊκά δικαστήρια" είχαν στήσει κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο, με τους φιλάθλους της Ενωσης να αποδοκιμάζουν τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος πάντως δεν αντέδρασε...


Η νίκη φαίνεται πως ενθουσίασε... υπερβολικά τον Τεν Κάτε, καθώς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μπαίνοντας στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ πήρε.. παραμάζωμα το διαφημιστικό ταμπλό της ΑΕΚ και σωριάστηκε στο έδαφος μαζί με την καρέκλα!


Τι δουλειά είχε στην κερκίδα πίσω από τον πάγκο της Καβάλας ο Γιάννης Ξανθόπουλος;


Τα... άκουσε για τα καλά ο πρώην "κιτρινόμαυρος", Κώστας Κατσουράνης από τους οπαδούς της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


Με αποδοκιμασίες από τους φίλους των γηπεδούχων, συνοδεύτηκε η άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού, λίγα λεπτά πριν τις 20:00GR. Η μερίδα του "Λέοντος" ανήκε στον... Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα και κατά την συγκέντρωση των οργανωμένων στη θύρα 35 του σταδίου.


"Θέλω να σκοράρω με την ΑΕΚ", δήλωσε ο Σισέ. Και ποιος σου είπε Τζιμπρίλ ότι θα σε βάλει να παίξεις ο Τεν Κάτε;


"Εγραψε" ο Βαϊμάκης! "Τι ακούγεται πιο απίστευτο; Η επιστροφή του Ορτέγκα στην Εθνική Αργεντινής ή αυτή του Σεντρίκ Καντέ ως αριστερό μπακ;"

26/9/2009

"O ιταλός πρώην προπονητής της Σαμπντόρα, Βάλτερ Ματσάρι, γνωστός του Βρύζα, υποψήφιος για τον ΠΑΟΚ", αναφέρει το πρωτοσέλιδο της "Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης". Αν κρίνουμε από την αποκάλυψη της ίδιας εφημερίδας για την αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση, πριν αυτή οριστικοποιηθεί, δεν αποκλείεται να δικαιωθεί και σε αυτό το θέμα ο Σαράντης. Φαίνεται ότι γνωρίζει καλά τα θέματα του ΠΑΟΚ, ή τουλάχιστον τα γράφει, σε αντίθεση με κάποιους που μπορεί να τα ξέρουν, αλλά τα αποκρύπτουν...


Σήμερα η παρουσίαση της μακέτας

Σήμερα η παρουσίαση της μακέτας

Η προμελέτη έχει ολοκληρωθεί από την ομάδα εργασίας όσον αφορά στο νέο γήπεδο του Ηρακλή. Η αρχική και ανεπίσημη βέβαια παρουσίασή της, όπως και της μακέτας του έργου, παρουσιάστηκε μέσα στην περασμένη εβδομάδα στους ανθρώπους του Γ.Σ. Ηρακλής. Υπήρξε ενημέρωση για το τι θα συμβεί στη Μίκρα για να αποκτήσει το νέο του γήπεδο ο Ηρακλής με στοιχεία, αλλά και με χαρακτηριστικές εικόνες. Σήμερα και μετά την επίσημη ομόφωνη έγκριση του Ερασιτέχνη για την συγκεκριμένη μελέτη, θα υπάρξουν τα εγκαίνια της έκθεσης της μακέτας. Συγκεκριμένα στις 8:00 το βράδυ στο Μουσείο Αθλητισμού (Αγίου Δημητρίου και Γ’ Σεπτεμβρίου) θα υπάρχουν στη διάθεση του κόσμου και κάθε ενδιαφερόμενου, τα σχέδια και η μακέτα του νέου γηπέδου του Ηρακλή. Όπως έχει γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του ο Γ.Σ. Ηρακλής, οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 5:00 μ.μ. ως 10:00 μ.μ. για τη Δευτέρα και από τις 9:00 π.μ. ως τις 9:00 μ.μ. για τις υπόλοιπες ημέρες.

Ενδιαφέρον από κατασκευαστική!

Η προμελέτη και μακέτα βεβαίως κατά ένα ποσοστό έχουν γίνει ευρέως γνωστές μέσα από τις φωτογραφίες που έχουν μεταφερθεί από την αρχική ενημέρωση προς τον Γ.Σ., αλλά και με στοιχεία και δηλώσεις των αρμοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως υπήρξε ένα αρχικό ενδιαφέρον από κατασκευαστική εταιρία για την προμελέτη και το έργο. Όπως επίσης έχει ανακοινώσει ο Γ.Σ., το «ναι» δόθηκε επίσημα προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημοπράτηση του έργου.Πηγη Μετροσπορ

Επιστρέφει ο Τζιμπούρ

djembour.jpgΣτις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ αναμένεται να επιστρέψει ο Ρέφικ Τζιμπούρ. Όπως αναφέρουν τα αλγερινά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Θανόπουλος είπε στον 24χρονο επιθετικό να γυρίσει από τη Σκωτία όπου δοκιμαζόταν από τη Σέλτικ για να μπει ξανά στις υποχρεώσεις της ομάδος. Μάλιστα, ο Τζιμπούρ έχει πάρει ήδη τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Διαψεύδει η ΠΑΕ.

Φαίνεται πως τελικά βρέθηκε λύση και ο Ρέφικ Τζιμπούρ επιστρέφει στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός δεν υπολογίζεται από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον οποίο έχουν τις χειρότερες σχέσεις, και σύμφωνα με τους συμπατριώτες του είχε μεταβεί στη Σκωτία όπου και δοκιμάστηκε από τη Σέλτικ.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας του, ο Τζιμπούρ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο, ο οποίος του ζήτησε να επιστρέψει άμεσα για να ενσωματωθεί στην ομάδα και να βοηθήσει στις υποχρεώσεις της. Το θέμα αυτό διαψεύστηκε από την ΑΕΚ, αλλά ο 24χρονος επιθετικός είχε πάρει άδεια από τη διοίκηση για 20 ημέρες και την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα.

«Τι να πουν και οι Ολυμπιακοί;»

pateras_proedros.jpgΙδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Νικόλας Πατέρας μια μέρα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος των πρασίνων μίλησε για τη διαιτησία τονίζοντας ότι τα χειρουργεία έχουν σταματήσει. ενώ για το θέαμα που κατηγορούν το τριφύλλι απάντησε: «Τι να πουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού για το θέαμα;».Τι είπε για το συμβόλαιο του Σαλπιγγίδη, το γήπεδο και την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ.


Αναλυτικά σε λίγο όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3»:

Για τα παράπονα:
«Για άλλους είναι τα παράπονα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αν είναι να λένε για το θέαμα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός τι να πουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού για αυτό.

Για το 5 στα 5:
Είμαστε ικανοποιημένοι σαν διοίκηση για το 5 στα 5. Η ομάδα έχει περιθώρια να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο όπως είπα και μετά το πρόσφατο ΔΣ, περιμένουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν είναι κατάλληλο να κρίνουμε, και οι δύο ομάδες πήγαν για το αποτέλεσμα, οι παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων είχαν άγχος για το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι το ρόστερ είναι εξαιρετικό και ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Για τον κεντρικό αμυντικό:
Δεν θέλω να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, τελείωσαν οι μεταγραφές. Θα δούμε το επόμενο τρίμηνο αν πέτυχαν οι μεταγραφές, είναι νωρίς ακόμα. Δεν έχω προσωπικά παράπονα από Μπιάρσμιρ και Καντέ. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά από τους σκάουτ, είχαν εγκριθεί από προπονητή και Αντωνίου, οπότε δεν υπήρχε η βιασύνη η περυσινή.

Για τους στόχους:
Εάν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν παράπονο από τον αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ και το ποδόσφαιρο που παίζουμε τι πρέπει να λένε οι φίλοι του Ολυμπιακού; Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, σταθερότητα, ενότητα και όλα θα πάνε καλά.

Για τη μάχη του τίτλου και τη διαιτησία:
Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να πάνε καλά στο πρωτάθλημα. Καλό θα είναι όλες οι ομάδες να είναι ισχυρές. Εκτός αγωνιστικού χώρου δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται. Έγιναν οι αλλαγές που είχα πει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ελπίζω ότι τώρα το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και θα παίζεται στο γήπεδο.
Έχω δει λίγα παιχνίδια, όμως είναι καλύτερα φέτος τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα. Τα χειρουργία και οι σφαγές των τελευταίων χρόνων έχουν σταματήσει. Αν υπάρχει κάποιος διαιτητής βλάκας που θέλει να κάνει τα ίδια, υπάρχει σωστή διοίκηση στην ΕΠΟ και η ΚΕΔ για να πάει σπίτι του.
Δεν ευθύνεται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για τις άλλες ομάδες αν ενισχύονται. Σε αυτές τις δύο ομάδες υπάρχουν ισχυροί επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν. Κανείς δεν μπαίνει στο ποδόσφαιρο να βγάλει λεφτά. Εμείς δεν το κάνουμε για να βγάλουμε λεφτά αλλά γιατί αγαπάμε την ομάδα. Αν καταφέρουν και οι άλλες διοικήσεις να πείσουν ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα να συμμετέχουν ασφαλώς θα υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Για τη σχέση των μεγαλομετόχων:
Πιστεύω ότι και ο κύριος Βαρδινογιάννης, και ο Κύριος Γιαννακόπουλος και ο κύριος Βγενόπουλος και εγω δεν έχουμε λόγο να τσακωνόμαστε. Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν. Στο χέρι της διοίκησης είναι να βάζει τέλος στη μουρμούρα. Στόχος είναι να έχουμε μία καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους.

Για το συμβόλαιο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να υπογράψει συμβόλαιο. Εμείς κάναμε πρόταση, ικανοποιήθηκε από το οικονομικό κομμάτι όμως ο παίκτης μου είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε ότι θέλει να περιμένει μήπως υπάρχει πρόταση από Ευρώπη.
Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να πάει στην Ευρώπη πέρα από το να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο, αυτός είναι και ο δικός του πόθος. Είναι εξαιρετικός παίκτης, θα είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία. Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι από τους παίκτες που θα τσακωθεί για λίγα χρήματα παραπάνω, έχει φιλότιμο. Ούτε ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που θα προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιά σε έναν παίκτη αν θελήσει να πάει εξωτερικό. Θα τον βοηθήσουμε να πάρει την απόφαση που επιθυμεί.

Για τον Τεν Κάτε:
Θεωρώ ότι η σχέση μας με τον προπονητή ήταν και είναι πάντα σε εξαιρετικό επίπεδο. Ουδέποτε κάναμε παρέμβαση στο έργο του προπονητή ούτε δώσαμε χαρτάκι. Αυτή τη στιγμή ο προπονητής μετά από έναν χρόνο πλήρης δουλειάς αρχίζει να δείχνει το έργο του".

Για τον Σεϊταρίδη:
Ο Σεϊταρίδης ήθελε να συνεχίσει στην Ευρώπη, εμείς περιμέναμε και την κατάλληλη στιγμή κάναμε τη συμφωνία. Είναι μία πολύτιμη μονάδα για την ομάδα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στο μέλλον.

Για το ποιους παίκτες του Ολυμπιακού θα ήθελε:
Δεν πήραμε παίκτη από τον Ολυμπιακό. Τον Λέτο τον πήραμε από τη Λίβερπουλ. Αν τον θέλαμε τον Μέλμπεργκ θα τον είχαμε αποκτήσει. Η συμφωνία δεν χάλασε για οικονομικούς λόγους. Δεν υπάρχει παίκτης από τον Ολυμπιακό που θα έπρεπε να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
Δεν έχω λόγο να μην πάω Καραϊσκάκη. Απλά δεν θέλω να δημιουργώ εξάψεις στο γήπεδο και να φέρνω σε δύσκολη θέση την άλλη ομάδα. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε αήττητοι, έχουμε δύσκολα παιχνίδια, υπάρχουν τραυματισμοί και έχουμε 4 παίκτες με τραυματισμούς αυτή τη στιγμή, με τον Πετρόπουλο να κάνει εγχείριση. Θα παλέψουμε κάθε ματς με σοβαρότητα. Θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την ομάδα από τα διάφορα που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Θέλουμε να δούμε ένα καθαρό πρωτάθλημα.

Για το αν ο τίτλος εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό:
Η υπόθεση τίτλος εξαρτάται και από τους ανταγωνιστές σου. Μπορείς να συναντήσεις ομάδα που φαίνεται αουτσάιντερ αλλά να πιάσει μία τρομερή απόδοση και να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν υπάρχουν ελλείψεις, το ρόστερ είναι πλήρες. Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στα παιδιά. Ο Σουηδος έχει αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από χάμερ. Τα λάθη που γίνονται δεν οφείλονται μόνο στην άμυνα. Εάν θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αμυντικό πρόβλημα τι πρέπει να πουν κάποιοι άλλοι; Δεν με ενδιαφέρει το επικοινωνιακό κομμάτι αλλά η ουσία. Ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις γράμμες. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε αυτές τις συζητήσεις. Απλά πρέπει να δώσουμε χρόνο στους παίκτες να βρουν τα πατήματά τους.

Για την διαχείριση των χρημάτων από τους μετόχους:
Ο Παναθηναϊκός είναι το πιο υγιές σωματείο στην Ελλάδα. Οι μέτοχοι θα ξαναβάλουν χρήματα αν χρειαστεί. Δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε, έχουμε ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. Ο Ολυμπιακός έχει 40.000.000 δάνεια, γιατί να πάμε εμείς σε δανεισμό και να μη ζητήσουμε χρήματα από τους μετόχους μας;

Για το γήπεδο:
Το ΔΣ έχει εξουσιοδοτήσει τον κύριο Βαρδινογιάννη να προχωρήσει το θέμα. μας ενημέρωσε ότι όλα πάνε καλά. Αν υπάρχει ένσταση για το έργο θα το δούμε σε ένα δύο μήνες. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει βγει η άδεια, μπορούμε να ξεκινήσουμε τα έργα, αλλά με την κατάσταση στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μπορεί να ξανα σταματήσει το έργο. Δεν κοιτάμε για εναλλακτικές λύσεις. Κοιτάμε να τελειώσουμε το γήπεδο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί.

«Μάχη» στην Φυλή

Σημαντικkerkyra.jpgή αναμέτρηση πραγματοποιείται σήμερα στις 6 μ.μ. (ΕΤ3) στο γήπεδο της Φυλής ΄ποπου ο Θρασύβουλος διασταυρώνει τα ξίφη του με την Κέρκυρα. Αμφότερες οι δύο ομάδες αναζητούν θετικό αποτέλεσμα για διαφορετικούς λόγους.



Οι «πράσινοι» του Νίκου Κεχαγιά αναζητούν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα και ο νεαρός προπονητής αναμένεται να παρατάξει την εξής ενδεκάδα: Μπαρτζώκας, Μίχος, Βασιλείου, , Ζαπρόπουλος, Πιπίνης, Παληγεώργος, Σαπάνης, Κατσίκης, Ντελγκάδο, Κλούσενερ και Καραμαλίκης.

Στην αντίθετη πλευρά οι Φαίακες αναζητούν την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς. Ο τεχνικός Μπάμπης Τενννές έχει πάρει μαζί του για το σημερινό ματς τους εξής παίκτες:Αποστολίδη, Σιαράβα, Κολοτούρο, Μπουτζίκο, Γκουστάβο, Μακρυδημήτρη, Παρασκευαίδη, Σίλβα , Μπερνς, Σμαρτ, Λαμπρόπουλο, Φλάβιο, Τσίγγα, Λουρένσο, Πελαγία, Κοντοδήμο, Ρεπερνέ, Βενέτη και Ιωάννου.

Αθλητικός Τύπος 28/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport
Athletic Press

Χαβίτο: «Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο»

xavitooooooo.jpgΑισιόδοξος εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος είναι ο άσος του Άρη, Χαβίτο ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες εμφανίσεις για τους «κίτρινους».



Συγκεκριμένα ο Χαβίτο δήλωσε στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ «Θα θέλαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα, αλλά οι περιστάσεις δεν μας το επέτρεψαν. Τα πράγματα δεν ήταν όσο απλά μπορεί να φαίνονταν πριν από το ματς, αφού όλοι οι παίκτες της Ξάνθης ήταν μαζεμένοι πίσω από το κέντρο και δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να διώχνουν την μπάλα. Ετσι το ματς έγινε πολύπλοκο για εμάς. Υπό τέτοιες συνθήκες ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε σωστές επιθετικές ενέργειες και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που πραγματικά μπορούμε Ξέρουμε, όμως, ότι οι περισσότερες ομάδες έρχονται στο γήπεδό μας για να κλειστούν στην άμυνά τους και να παίξουν πρωτίστως για την ισοπαλία. Οπότε, πρέπει να βρούμε τρόπους για να φτάνουμε πιο εύκολα στο γκολ. Θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις στην έδρα μας στη συνέχεια».

Επέστρεψε στο θρόνο της η Ρόζενμποργκ


Οι ποδοσφαριστές της Ρόζενμποργκ πανηγυρίζουν... Η Ρόζενμποργκ κατέκτησε ουσιαστικά τον τίτλο στην Νορβηγία, καθώς σε αγώνα για την 26η ημέρα της διοργάνωσης, επικράτησε εκτός έδρας της Μόλντε με 2-0. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ρόζενμποργκ -που θα λάβει μέρος στα προκριματικά του νέου τσάμπιονς λιγκ- έφτασε στους 64 βαθμούς, έναντι 47 της Μόλντε, διαφορά που δεν καλύπτεται στις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Ντεμικέλις στη θέση του Κολοτσίνι


Ο Μάρτιν Ντεμικέλις με τη φανέλα της Μπάγερν Ο Μάρτιν Ντεμικέλις κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Αργεντινής για να καλύψει το κενό του τραυματία, Φαμπρίσιο Κολοτσίνι. Ο διεθνής αμυντικός της Νιούκαστλ θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «μπιανκοτσελέστε», Ντιέγκο Μαραντόνα, κάλεσε τον Ντεμικέλις για τα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα σε Περού και Ουρουγουάη. Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου ήταν τραυματίας και δεν είχε αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια με Βραζιλία και Παραγουάη.

Επεισόδια με νεκρό στην Κολομβία


Θλιβερά επεισόδια Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα, ύστερα από επεισόδια που έγιναν στη μέση του δρόμου στην Κολομβία. Οπαδοί της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, επιτέθηκαν σ' αυτούς της Ατλέτικο Νασιονάλ, την ώρα που οι τελευταίοι ήταν ακινητοποιημένη στην κίνηση!

Με αυτό τον τρόπο οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν τους αιφνιδίασαν και το κακό δεν άργησε να έρθει, με αποτέλεσμα να χαθεί μία ζωή.

Ατύχημα του Μπέντνερ παραμονές του αγώνα


Ο Νίκλας Μπέντνερ με κεφαλιά πετυχαίνει το γκολ της νίκης επί της Εβερτον Λίγες ώρες πριν βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Νίκλας Μπέντνερ είχε ατύχημα με το αμάξι του την ώρα που πήγαινε στο προπονητικό κέντρο της Αρσεναλ την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να πάθει κάτι σοβαρό. Ο διεθνής Δανός επιθετικός τι γλίτωσε με κάποιους μώλωπες, ωστόσο η Aston Martin του αξίας 130.000 ευρώ, διαλύθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία κανένα άλλο όχημα δεν είχε εμπλακεί, αλλά όταν ο Μπέντνερ έχασε τον έλεγχο του οχήματος του έπεσε πάνω σε μία Porsche Cayenne Turbo.

Ο Μπέντνερ έγινε ο τρίτος αστέρας της Πρέμιερ Λιγκ που φέτος είχε ατύχημα με το αμάξι του. Πρώτος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν διέλυσε τη Φεράρι του, ενώ ο Ντέιβιντ Μπέντλει της Τότεναμ τον ακολούθησε τον προηγούμενο μήνα.

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 4-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ 0-0
ΚΑΒΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ 1-0
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0

Τρέλα για Ροναλντίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μάνο Μενέσες δεν μπορεί να πιστέψει πως γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποκτηθεί ο Ροναλντίνιο από την Κορίνθιανς.

Ο προπονητής της Βραζιλιάνικης ομάδας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ρονάλντο, όταν πριν από έναν χρόνο είχαν ξεκινήσει οι ανάλογες συζητήσεις και τελικά ο παίκτης αποκτήθηκε.

«Θα είναι σπουδαία ευκαιρία να έρθει εδώ ο Ροναλντίνιο. Δεν το πίστευα όταν συζητούσαμε για τον Ρονάλντο και τελικά ήρθε. Και είναι φυσικά ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ για εμάς η παρουσία του. Θα είναι σημαντικό να έρθει ο Ροναλντίνιο, αλλά προς το παρόν κι εφόσον δεν έχουν δρομολογηθεί καταστάσεις, θα πρέπει να εστιάσουμε σε ότι υπάρχει στην ομάδα»

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ: «Αξίζαμε τις αποδοκιμασίες»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Απογοήτευσε για μία ακόμα φορά η Μίλαν μετά το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Μπάρι. Και ο Λεονάρντο που δεν έχει πλέον και πολλές δικαιολογίες στο τσεπάκι του, επισήμανε πως οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων ήταν ότι άξιζε η ομάδα του.

«Η Μπάρι έπαιξε πολύ, πολύ καλά και τελικά η ισοπαλία που πήραμε θα πρέπει να θεωρείται πολύ καλό αποτέλεσμα. Στο τέλος της ημέρας οι αποδοκιμασίες ή οι επευφημίες είναι ότι αξίζεις».

«Η Μπάρι μας δυσκόλεψε και νομίζω πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την αμυντική μας λειτουργία. Στην επίθεση ρισκάραμε αλλά δεν κάναμε ευκαιρίες και είναι λογικό ο κόσμος να θέλει μόνο θετικά αποτελέσματα και να αποδοκιμάζει».

«Γκέλαρε» στο φινάλε η Γιουβέντους


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη στο «Καμπιονάτο» έχασε στις καθυστερήσεις η Γιουβέντους. Η ομάδα του Τσίρο Φεράρα ισοφαρίστηκε σε 1-1 στις καθυστερήσεις του εντός έδρας αγώνα με την Μπολόνια και έφτασε στους 14 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρώτη Σαμπντόρια.

Οι «μπιανκονέρι» είχαν προηγηθεί με το γκολ του Τρεζεγκέ στο 24’ αλλά ο Ανταίλτον στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Ρόμα με γκολ του Ντε Ρόσι στις καθυστερήσεις απέσπασε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από την Κατάνια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μοριμότο στο 22’ αλλά λύγισαν στο φινάλε ενώ έχασαν και τον Ντελβέκιο που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις.

Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής, η Μίλαν δεν κατάφερε να νικήσει στο «Σαν Σίρο» τη «νεοφώτιστη» Μπάρι, η οποία απέσπασε ισοπαλία 0-0 απομακρύνοντας τους «ροσονέρι» επτά βαθμούς από την κορυφή.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 26/9
Σαμπντόρια-Ιντερ 1-0
Λιβόρνο-Φιορεντίνα 0-1

Κυριακή 27/9
Ουντινέζε-Τζένοα 2-0
Γιουβέντους-Μπολόνια 1-1
Κατάνια-Ρόμα 1-1
Πάρμα-Κάλιαρι 0-2
Κιέβο-Αταλάντα 1-1
Λάτσιο-Παλέρμο 1-1
Νάπολι-Σιένα 2-1
Μίλαν-Μπάρι 0-0

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «Εχω διδαχτεί από τα λάθη μου»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Είναι νομοτελειακό ότι κάποια στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου θα έρθει μία στιγμή στην οποία θα κληθεί να ιεραρχήσει τις ανάγκες του. Για πολλούς η ζωή είναι μία ευκαιρία να δημιουργήσεις την ψυχή σου. Άλλοι πιστεύουν ότι «η ζωή, το σύμπαν και ο άνθρωπος είναι μία εξέλιξη». Αν ρωτήσει κανείς τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, μπορεί να του απαντήσει και τα δύο. Και ίσως ακόμα περισσότερα.

Ο «Ελε» έλειψε από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 5,5 χρόνια. Επέστρεψε για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα και μίλησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ». Η Ιταλία και οι καταστάσεις που έζησε, όπως παραδέχεται, τον ωρίμασαν σαν άνθρωπο. Η κόρη του; Ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος προτιμά τον τίτλο του πατέρα και του τελειομανή - αλλά όχι στυγνού - επαγγελματία. Και ίσως να μην έχει άδικο. Εμείς θα του αποδώσουμε έναν άλλο τίτλο. Ορίστε ο αληθινός Δημήτρης Ελευθερόπουλος...

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο κυριότερος λόγος για την επιστροφή σου είναι η κόρη σου. Επαιξε και κάτι άλλο ρόλο;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ανάγκη να γυρίσω δεν υπήρχε, γιατί όλες οι επιλογές που έκανα ήταν συνειδητοποιημένες. Πριν από τρία χρόνια είχα προτάσεις από Κατάνια, Λιβόρνο, Πάρμα και Σιένα. Επέλεξα την τελευταία, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά γιατί με εκφράζει ο τρόπος ζωής στην Τοσκάνη. Όποιος έχει βρεθεί εκεί, ξέρει τι εννοώ. Και ας είχα πολλούς να λένε ότι ‘’δεν παίζεις συνέχεια’’. Αν σκεφτείς τους κατά καιρούς συμπαίκτες μου αρκεί. Τον πρώτο χρόνο ήταν ο Στοράρι, ο οποίος είναι βασικός στην Μίλαν. Στη Ρόμα είχα τον Ντόνι. Εθνική Βραζιλίας! Τον τρίτο χρόνο «έφαγα» τον Παλιούκα. Μιλάμε για την «ζωντανή» ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια αγωνίστηκα σε περισσότερα παιχνίδια από τον βασικό τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Μάνινγκερ. Τελευταίος ήταν ο Κούρτσι, ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η Ιταλία στη νέα ‘’φουρνιά’’. Καταλαβαίνει κάποιος ότι τα παιχνίδια που αγωνίστηκα ήταν τιμητικά. Ο κυριότερος λόγος για την επιστροφή μου ήταν η Ιωάννα. Πέρσι τον Δεκέμβριο κατάλαβα ότι δεν άντεχε να φεύγω.

Σκέφτηκα τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή μου: Οι καριέρες; Η δουλειά; Τα χρήματα; Ή η κόρη μου; Συνειδητοποίησα ότι αν συνεχίσω, το κενό στη σχέση μας θα ήταν δυσαναπλήρωτο. Μίλησα με τους παράγοντες της Σιένα, οι οποίοι δεν ήθελαν να φύγω, γιατί είχα άλλο ένα χρόνο στο συμβόλαιο μου. Ηταν πολύ ευχαριστημένοι από εμένα και εγώ από αυτούς. Το οικονομικό δεν ήταν λόγος να επιστρέψω. Μολονότι προέρχομαι από φτωχή οικογένεια, τα χρήματα δεν είναι κίνητρο. Μίλησα με ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που με ‘’αιχμαλώτισε’...

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι παραπάνω έκαναν στα Γιάννινα και σε κέρδισαν;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μου έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν. Μου έδωσαν χρόνο να αποφασίσω και δεν με πίεσαν. Η συμπεριφορά του προέδρου με «αιχμαλώτισε». Υπέγραψα με μεγάλη χαρά και μέχρι τώρα είμαι πολύ χαρούμενος από την επιλογή μου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του κ.Παράσχου, για τον οποίο άνθρωποι που εμπιστεύομαι, μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μήπως η επιλογή του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ρίσκο;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι! Είμαι σε μία φάση που θέλω να δουλεύω και να το ευχαριστιέμαι. Τους αγώνες, την προπόνηση... Γιατί να υπάρχει ρίσκο;

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η διαφορά όμως είναι μεγάλη, όσον αφορά στο επίπεδο...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Λειτουργώ με βάση το συναίσθημα. Παλιότερα είχα προβληματιστεί αν είναι σωστό και είχα κατακρίνει τον εαυτό μου, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό. Τελικά κατέληξα ότι υπάρχουν πολλοί στυγνοί επαγγελματίες. Ας υπάρχουν και οι άλλοι... Δεν τρέχει και τίποτα... Είμαι ένας άνθρωπος που θα έχει πάντα κίνητρα. Δεν μπορώ να βρίσκομαι στη μετριότητα. Αν αισθανθώ έτσι, θα το σταματήσω.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Και πάλι όμως είσαι μακριά από την κόρη σου...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πηγαινοέρχομαι στην Αθήνα. Έχω δει πολύ μεγάλη βελτίωση στη σχέση μου με την Ιωάννα. Αγάπη υπήρχε και από τους δύο. Τώρα είναι και η επαφή μας πιο συχνή. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που κατάλαβε και τι δουλειά κάνω!! Και ούτε τώρα σκόπευα να της το πω. Το έμαθε λόγω των εφημερίδων και από συμμαθητές της στο σχολείο. Δεν ήθελα να είμαι ο Ελευθερόπουλος, αλλά ο μπαμπάς της.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Θεωρείς ότι ο κύκλος στο εξωτερικό έκλεισε;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Απ’ την άλλη, για να είμαι ειλικρινής, αν δεν υπήρχε η Ιωάννα, μπορεί να έμενα και μόνιμα στο εξωτερικό. Στη Σιένα είχαν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο μου και ίσως μου έδιναν ένα άλλο πόστο. Αλλά η ζωή είναι μία περιπέτεια. Όταν κάνει σχέδια ο άνθρωπος, γελάει ο θεός, οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί στο μέλλον.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εχεις οριοθετήσει το τέλος στην καριέρα σου;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έλειψα από τέσσερις προπονήσεις και... τρελάθηκα. Όσο θα ισχύει αυτό, δεν σκέφτομαι το πότε. Είμαι κλασικός τελειομανής και "workaholic".

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Την επόμενη ημέρα την έχεις σκεφτεί;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θέλω να μείνω στο χώρο. Όχι όμως τα γύρω - γύρω. Είναι πολλά κομμάτια βρωμιάς. Σίγουρα όχι προπονητής, παρά το γεγονός ότι έχω δει πολύ τακτική στην Ιταλία και θα μπορούσα να μεταδώσω τις γνώσεις μου. Είναι τόσο ψυχοφθόρο. Νομίζω ότι ο προπονητής είναι από τους λίγους που βρίσκονται σε χειρότερο θέση από τον τερματοφύλακα. Αν αυτός έχει σχεδόν όλους τους παίκτες απέναντί του, ο προπονητής τους έχει όλους! Ούτε προπονητής τερματοφυλάκων θα μου άρεσε. Θα ήθελα κάτι σχετικό με το «χτίσιμο» μίας ομάδας.

«Εχω μετανιώσει...»

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Έχεις μετανιώσει για κάτι που έκανες;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά...Άλλα μυαλά είχα πριν από δέκα χρόνια και άλλα τώρα. Δεν υπάρχει αλάθητος άνθρωπος. Το σημαντικό είναι να διδαχτείς μέσα από τα λάθη. Έκανα λάθος απέναντι σε μία ομάδα που αγάπησα και αγαπώ και σε έναν κόσμο που με αγάπησε. Λόγω συναισθηματικής φόρτισης είχα μία αντίδραση, στο ματς με την Λίβερπουλ, που δεν με τιμάει. Ή ύστερα από κάποια χρόνια, επειδή ήμουν πολύ πιεσμένος από την μεγάλη προβολή, την οποία δεν άντεχα, είχα κάνει δηλώσεις εναντίων ανθρώπων που θα μπορούσα να είχε αποφύγει.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Γιατί τόση πίεση όμως;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι άλλο να ζεις μέχρι τα 17,5 χρόνια στο Χατζηκυριάκειο - με την οικογένεια σου - φτωχικά, ταπεινά και ξαφνικά στα 18 να πέφτουν όλοι πάνω σου. Τον πρώτο χρόνο στον Ολυμπιακό είχα αγοραφοβία. Υπήρχαν για εμένα ιστορίες, τις οποίες παρακολουθούσα, λες και μιλούσαν για άλλον άνθρωπο! Και ξέρεις τι; Υπάρχουν άνθρωποι, που έχω γνωρίσει, και τους αρέσει αυτό το πράγμα. Έχουν την νοοτροπία ‘’ας λένε για εσένα, αρκεί να γράφουν σωστά το όνομα σου’’. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαι έτσι.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πάντως τα χρόνια του Ολυμπιακού και η παρουσία στο Καμπιονάτο, προσδίδουν μία δόση, τρόπoν τινά, από σταρ....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ειδικά με τα πρωταθλήματα, ύστερα από τα ‘’πέτρινα χρόνια’’, ήταν έτσι. Η ζωή μου, όμως, τώρα είναι διαφορετική. Στη Σιένα έμενα σε μία φάρμα. Τρομερή εμπειρία. Ζούσα μόνος μου, είχα ζώα, την ηρεμία μου, άκουγα την μουσική μου. Έμαθα ιταλικά και έτσι πήγαινα στο θέατρο, σινεμά, σε συναυλίες και έκανα πολύ προπόνηση. Όταν όμως είσαι νεαρός, είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Η φήμη και το χρήμα είναι μία μορφή εξουσίας, και για να τα διαχειριστείς χρειάζεται υπόβαθρο. Πνευματικό και ψυχικό. Θυμάμαι τι έλεγαν για τον Καστίγιο. Ξεχνούν όμως ότι ήρθε στον Ολυμπιακό 16 χρονών. Αυτός που κάθεται και τον βρίζει από την κερκίδα, δεν καταλαβαίνει ότι θα μπορούσε να είναι και γιος του;.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μήπως φταίνε και οι ομάδες για την πίεση;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το αν αντέχεις στην πίεση, κρίνει έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είδα συμπαίκτες μου να βγάζουν εξογκώματα στην πλάτη, να καραφλιάζουν, να έχουν ξηροδερμία. Όλα από το άγχος. Αλλά αυτό κρίνει αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αντέξει τη φανέλα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Το είδες και στην Ιταλία αυτό;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Παντού είναι το ίδιο. Στην Ιταλία υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, αλλά δουλεύουν διαφορετικά για να κατακτήσουν τον στόχο τους.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εμείς τι κάνουμε λάθος;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολλά. Νομίζω ότι το κυριότερο είναι ο τρόπος που παρουσιάζεται το ποδόσφαιρο. Από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους τεχνικούς διευθυντές, τους δημοσιογράφους...Αν δεις μία ανάλυση στην Ιταλία, αυτή κρίνει έναν ποδοσφαιριστή σύμφωνα με την τακτική της ομάδας του και όχι αν έκανε ένα τακουνάκι.

«Δεν ξεγράφω την Εθνική»

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Την πιθανότητα να επιστρέψεις στην Εθνική την έχεις ξεγράψει;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι βέβαια. Μέχρι να πεθάνω θα έχω κίνητρο και στόχους. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Κανείς όμως δεν είναι υποχρεωμένος. Μόνο μέσα από τις εμφανίσεις μου, μπορώ να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω. Εξάλλου, κανένας προπονητής δεν θέλει το κακό σου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Νιώθεις αδικημένος;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευλογημένο. Έπαιξα στην ομάδα που ονειρευόμουν από παιδί. Πήρα επτά πρωταθλήματα, είχα συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αναδείχθηκα κορυφαίος τερματοφύλακας στην Ευρώπη, πήγα στο Καμπιονάτο για 5,5 χρόνια. Σώθηκα και εγώ και η οικογένειά μου. Ο κόσμος περνάει πολύ δύσκολα για 700 και 800 ευρώ και εγώ μέσα από αυτό που αγαπάω, είμαι εξασφαλισμένος. Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι πλεονέκτης και αχόρταγος. Το έχω αποβάλλει εδώ και αρκετό καιρό. Κάθε πρωί ξυπνάω και νιώθω ευγνώμων γι’ αυτά που έχω επιτύχει.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Όταν λες πλεονέκτης, υπήρχαν φορές που φίλοι σου, σου είπαν ότι άλλαξες;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο άνθρωπος πρέπει να αλλάζει. Αν μένει στάσιμος είναι μειονέκτημα. Αν κάποιος μου πει "είσαι ίδιος", θα το θεωρήσω ως την μεγαλύτερη βρισιά! Τι ίδιος; Πέρασαν δέκα χρόνια και δεν έχω αλλάξει τίποτα; Θεωρώ ότι στην Ιταλία ωρίμασα. Και η Ιωάννα είναι μεγάλο ‘’σχολείο’’.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Θα ήθελες να έχεις μία καριέρα, όπως αυτή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος επέλεξε να μείνει σε μία ομάδα και να λατρευτεί ή αν επέλεγες πάλι θα ακολουθούσες τον ίδιο δρόμο;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτι ανάλογο έκανε και ο Τότι. Πάντα είχε προτάσεις από μεγάλες ομάδες, αλλά έμενε στη Ρόμα. Πρέπει να κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Ο ‘’Τζόλε’’ είναι άξιος θαυμασμού και τον θεωρώ ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο του Ολυμπιακού.

Αυτή τη στιγμή βλέπω τον εαυτό μου και μου αρέσει αυτό που είμαι. Δεν έχω ότι θέλω, αλλά είμαι αυτό που θέλω, το οποίο είναι το σημαντικότερο. Έχω όμορφες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό και το Καμπιονάτο και εύχομαι - και πιστεύω - ότι θα έχω ανάλογες στιγμές και στα Γιάννινα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Οι σπουδές ψυχολογίας σε έχουν βοηθήσει στο ποδόσφαιρο;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι διαφορετική η ψυχολογία του ποδοσφαίρου, όπως και η ευφυΐα του. Έχω γνωρίζει πολλούς βλάκες που είναι ποδοσφαιρικές ευφυΐες και το αντίθετο. Δεν σπούδασα ψυχολογία για την εξασκήσω, αλλά για πνευματική τροφή. Οσο για τα παιχνίδια, έχω αυτό που λέμε δημιουργικό άγχος. Τα Σάββατο το κινητό μου είναι κλειστό και βλέπω μπροστά μου μόνο το παιχνίδι.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πρόσφατα ένας παλιός σου συμπαίκτης, ο Γιώργος Ανατολάκης πολιτεύτηκε. Πώς το κρίνεις; Θα έκανες κάτι ανάλογο;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι το θέμα να πολιτευτείς. Είναι οι συνθήκες. Τι μπορεί να προσφέρεις, τι γνωρίζεις για το κόμμα που εκπροσωπείς. Σε αντιπροσωπεύει; Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν προτάσεις σε ηθοποιούς και τραγουδιστές, μόνο και μόνο γιατί είναι γνωστά ονόματα, είναι πως το βιώνει ο καθένας...Ταιριάζει αυτό το πράγμα; Θα πας να κάνεις το ‘’πιόνι’’ σε αυτά τα πράγματα; Δεν θα το έκανα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Σαν άνθρωπος είσαι διαφορετικός από τον μέσο ποδοσφαιριστή. Αποδείχθηκε θετικό για εσένα;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Την διαφορετικότητα την δαιμονοποιούμε ή την θεοποιούμε. Και στην Ελλάδα την δαιμονοποιούμε. Οπότε...

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αν ήσουν χαμηλών τόνων, θα ήταν διαφορετικά;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σαφώς. Αυτή είναι και μία διαφορά ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα. Όταν μαζεύεται η ομάδα στα αποδυτήρια, ο προπονητής ζητάει την άποψη και αν μιλήσουν εναντίων του. Εδώ θέλουν μόνο το ‘’ναι’’.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πως είναι να αγωνίζεσαι και να μην είσαι στο... ποδοσφαιρικό κατεστημένο;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το βιώνω πολύ όμορφα. Εισπράττω μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι φοβερό. Έχουμε καλό σύνολο και πολύ δεμένη ομάδα.

«Θα είναι δύσκολη η σωτηρία»

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Υπάρχει... ταβάνι για τις φετινές φιλοδοξίες;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ξεκάθαρα ο στόχος είναι να σωθούμε. Και του χρόνου να πάμε για την υπέρβαση. Οποία και αν είναι αυτή. Η σωτηρία φέτος θα είναι δύσκολη. Μέχρι το τέλος όλα θα είναι ανοικτά.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Υπήρξε, παλιότερα, πρόταση από άλλη ομάδα; Θα γύριζες σε μία άλλη μεγάλη ομάδα, πλην του Ολυμπιακού;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά δεν ήμουν έτοιμος να επιστρέψω. Για να μην πω και ψέματα, θα μου ήταν δύσκολο να φορέσω την φανέλα άλλης μεγάλης ομάδας. Θα ήταν όμορφο να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που έπαιξα τόσα χρόνια. Αλλά και στα Γιάννινα να "κρεμάσω" τα παπούτσια μου θα είναι πολύ όμορφα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μπορεί ένας τερματοφύλακας να γυρίσει την ψυχολογία της κερκίδας, όταν αυτή είναι εναντίον του;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις μπεις στο στόχαστρο, δύσκολα το αλλάζεις. Ειδικά όταν είσαι σε μία ομάδα πολλά χρόνια, λόγω της θέσης, εσύ παίρνεις την ευθύνη. Αλλά οτι είναι να μείνει, θα μείνει. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω αναγνώριση από όλους τους φιλάθλους. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να πάω, για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη και να μου πουν κάτι... Μάλιστα, θεωρώ ότι θα πρέπει η Θεσσαλονίκη να κάνει την υπέρβαση. Να πάρει ένα πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνει ο Βορράς δυνατός, όπως και στην Ιταλία.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Γκιουλένογλου

Ενας νεκρός σε επεισόδια στην Κολομβία


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων που συνέβησαν στην Κολομβία, την Κυριακή, ανάμεσα σε οπαδούς της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν.

Οπως ανάφεραν αστυνομικές πηγές τα επεισόδια άρχισαν όταν σε κυκλοφοριακό «κομφούζιο», οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε, επιτέθηκαν σ΄ αυτούς της Νασιονάλ, με αποτέλεσμα ένας νέος να σκοτωθεί και άλλοι δύο να διακομισθούν σε νοσοκομείο του Μεντεγίν.

Τόρες:"Νίκη και με την Τσέλσι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φερνάντο Τόρες πέτυχε χατ-τρικ στο παιχνίδι με την Χαλ και πλέον έδωσε το σύνθημα για τη νίκη στο ντέρμπι που ακολουθεί εκτός έδρας με την Τσέλσι.


Οι "κόκκινοι" με το τρίποντο θα πιάσουν τους "μπλε" στην βαθμολογία και ο Ισπανός στάθηκε σε αυτό το γεγονός."Όταν πετυχαίνεις χατ-τρικ είναι μία απίθανη μέρα.

Η ομάδα πέτυχε έξι γκολ, κερδίσαμε το παιχνίδι και είναι φανταστικό καθώς έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση πλέον. Είναι σημαντικό για μένα και τους συμπαίκτες μου", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:"Μετά από ένα ξεκίνημα με δύο ήττες στην σεζόν, ξέραμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε.

Τώρα κερδίζουμε παιχνίδια στην έδρα μας απέναντι σε ομάδες που είναι στην μέση της βαθμολογίας και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση.

Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το επόμενο Σαββατοκύριακο και θα έχουμε τους ίδιους βαθμούς με αυτούς αν κερδίσουμε, οπότε ανυπομονούμε γι΄αυτό το παιχνίδι".

Προηγουμένως πάντως υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Φιορεντίνα και την Τσέλσι τον ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ - «Ζαγόρ»: «Για εμάς... κομπιουτεράκια»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Τι να γίνει, ρε παιδιά, δεν τα βλέπετε;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι, εν προκειμένω αυτό με τον Ατρόμητο (0-0), εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις αποφάσεις των διαιτητών. Ερωτηματικό του Φερνάντο Σάντος.

«Ας μου πουν γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Κονσεϊσάο. Φαίνεται ότι όταν είναι για εμάς οι άνθρωποι έχουν κομπιουτεράκια και βλέπουν τις φάσεις στο εκατοστό, έχοντας πάντα σηκωμένο το σημαιάκι», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου» του βορρά.

Και συνέχισε: «Ακόμη ψάχνω ένα σοβαρό επιχείρημα γιατί ακυρώθηκε το γκολ στη Νέα Σμύρνη. Ό,τι και να κάνουν εμείς συνεχίζουμε. Αυτό να το καταλάβουν. Εμείς θα συνεχίσουμε ό,τι και να κάνουν αυτοί».

Εκτός βέβαια από το ακυρωθέν γκολ του Κονσεϊσάο, οι «ασπρόμαυροι» εξέφρασαν παράπονα και για τη φάση της ανατροπής του Κουτσιανικούλη από τον Νάστο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, θεωρώντας ότι υπάρχει πέναλτι.

ΑΕΚ: Επιστροφή Τζιμπούρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Υποχρεωτική άδεια... τέλος για τον Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός είχε τεθεί από τη διοίκηση της ΑΕΚ (απόφαση στην οποία συναίνεσε και ο ίδιος) για 20 ημέρες εκτός ομάδας μετά τα συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματά του που είχαν εξαντλήσει την υπομονή του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του κόσμου της Ένωσης, όμως όλα δείχνουν πως ο "τρομοκράτης" ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του για Ελλάδα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αλγερινής ιστοσελίδας "liberte-algerie" ο διεθνής με την Εθνική Αλγερίας επιθετικός επιστρέφει στην Ελλάδα για να ενταχθεί και πάλι στο δυναμικό του "Δικεφάλου καθώς είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Νίκο Θανόπουλο, ο οποίος του ζήτησε να γυρίσει στη χώρα μας.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο Τζιμπούρ αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου, με τον ίδιο να αναζητά από την πλευρά του την καλύτερη λύση για τη συνέχειας της καριέρας του, καθώς η αποχή του από τα γήπεδα απειλεί πλέον τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Την ίδια στιγμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως ο τεχνικός της Αλγερίας έχει αγωνία αναφορικά με την εξέλιξη της συνεργασίας του Τζιμπούρ με την ΑΕΚ, θέλοντας να μάθει αν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σκοπεύει να του δώσει κάποια ευκαιρία από τη στιγμή που θα επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Κληρώνει απόψε για Α1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πολλές βραβεύσεις θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το 18ο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Α1 μπάσκετ, που ξεκινάει στις 24 Οκτωβρίου (στις 21:00, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ΕΤ1) Στο«The Westin Athens Astir Palace Beach Resort» στη Βουλιαγμένη θα βραβευτούν όσοι ξεχώρισαν για τη σεζόν 2008-2009. Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη θα παραλάβει ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ η καλύτερη πεντάδα τις περσινής περιόδου θα αποτελείται από τους Βασίλη Σπανούλη, Μάικ Μπατίστ, Γιάννη Μπουρούση, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νίκολα Πέκοβιτς. Ως καλύτερος προπονητής θα βραβευτεί ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της περσινής σεζόν θα πάρει ο Κώστας Παπανικολάου. Στη συνέχεια θα βραβευτούν για το ήθος τους ο Κολοσσός, η Ολύμπια Λάρισας και ο Πανελλήνιος. Τέλος θα απονεμηθεί βραβείο στην ομάδα του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.