Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πλήρωσε τα λάθη του και τα φάλτσα του Κουκουλάκη

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν χειρότερος από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και όμως κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει με 2-0 και να τεθεί οριστικά εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Το ακόμα χειρότερο είναι πως με το... «σπρώξιμο» του Κουκουλάκη που απέβαλε αναίτια τον Φωτάκη, υστερεί δεχόμενος και το δεύτερος γκολ στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή πως θα προστατεύσει αρχικά την άμυνά του και θα αναζητήσει το γκολ στις αντεπιθέσεις. Και το έκανε με επιτυχία το... πρώτο μέχρι να γίνει το τεράστιο λάθος του Χαλκιά που απέκρουσε ασθενώς το σουτ του Λαγού και αργώντας να πιάσει την μπάλα στη συνέχεια επέτρεψε στον Λυμπερόπουλο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε αλλά ήταν αναποτελεσματικός με τον Νιμανί να μην καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν κακός με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν ο Γκαρσία όντας εκνευρισμένος αποβλήθημε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το δεύτερο «χτύπημα» ήταν η αποβολή και του Φωτάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παράβαση που ουδέποτε έγινε. Με εννιά παίκτες η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι δεν άντεξε και δέχτηκε δεύτερο γκολ από τον Λεονάρντο. Γκολ που της στερεί το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ. Πλέον ο ΠΑΟΚ καλείται να νικήσει τον Ατρόμητο και να ελπίζει σε ήττα της ΑΕΚ για να την περάσει στη βαθμολογία ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αν χάσει στην Τούμπα να μείνει και στην τελευταία θέση.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Γεωργέας, Λαγός, Βάργκας (87' Δέλλας), Μάκος, Καφές (80' Φούντας), Χοσέ Κάρλος (70' Γκουντγιόνσεν), Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (60' Κρέσιτς), Αποστολόπουλος (76' Παπάζογλου), Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς, Γεωργιάδης (60' Σαλπιγγίδης), Νιμανί, Αθανασιάδης

«Προκαλεί θυμηδία ο Εργοτέλης»

«Προκαλεί θυμηδία ο Εργοτέλης»
Στην αντεπίθεση πέρασε η ΠΑΕ Πανιώνιος μετά την αίτηση της διοίκησης του Εργοτέλη, που ζητεί τον υποβιβασμό των «κυανέρυθρων» και ουσιαστικά τη δική του παραμονή στη μεγάλη κατηγορία λόγω χρεών της ομάδας της Νέας Σμύρνης απέναντι σε ποδοσφαιριστές.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου αναφέρει:

«Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί η ξαφνική αίτηση της ΠΑΕ Εργοτέλης για αφαίρεση βαθμών που η ομάδα μας κατέκτησε δίκαια εντός των αγωνιστικών χώρων.

Εν έτει 2012 και με τις δυνατότητες που πλέον δίνει η τεχνολογία, οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, προκειμένου να τους λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχουν.

Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν ενημερωθεί από τον πρώην Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, που τυγχάνει να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Εργοτέλης παρουσία του οποίου οι εν λόγω και άλλες πολλές παρόμοιες υποθέσεις (άλλων ομάδων) έχουν απασχολήσει επανειλημμένως το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ.

Για να τελειώνουμε: Η ΠΑΕ Πανιώνιος ρητά και κατηγορηματικά τονίζει πως τόσο με τον ποδοσφαιριστή Μάρτιν Λάτκα, όσο και με τον ποδοσφαιριστή Τόμας Μπέλιτς, έχει επέλθει διακανονισμός και οι πληρωμές τους καταβάλλονται κανονικά εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών».

«Κράξιμο» στους παίκτες της Βιγιαρεάλ!!

«Κράξιμο» στους παίκτες της Βιγιαρεάλ
Οι αποδοκιμασίες για τον υποβιβασμό της Βιγιαρεάλ μετά την ήττα με 1-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μόνο η αρχή. Το «κράξιμο» συνεχίστηκε στη σημερινή προπόνηση της ομάδας. Στο στόχαστρο των εξαγριωμένων οπαδών βρέθηκαν κυρίως οι Ζαπάτα, Ντε Κούζμαν και Νιλμάρ.

«Είστε μισθοφόροι, θέλατε να πέσει η ομάδα για να φύγετε. Δεν σας πείραξε καθόλου αυτό που έγινε. Ντροπή σας», ήταν τα πιο κόσμια όσων ακούστηκαν από τον αγανακτισμένο κόσμο.

πηγή: sportfm.gr

Κάταγμα κλείδας ο Άλβες, χάνει τον τελικό!!

Κάταγμα κλείδας ο Άλβες, χάνει τον τελικό
Μεγάλο πλήγμα για την Μπαρτσελόνα, καθώς ο Ντάνιελ Άλβες υπέστη κάταγμα κλείδας στη σημερινή προπόνηση της ομάδας.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ θα χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατό και θα απουσιάσει από την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση των «μπλαουγκράνα» για τη φετινή σεζόν, τον τελικό Κυπέλλου της επόμενης Παρασκευής (25/9) με την Μπιλμπάο στο «Βιθέντε Καλντερόν».

πηγή: sportfm.gr

Πώς θα ήταν χωρίς Ρονάλντο και Μέσι;

Πώς θα ήταν χωρίς Ρονάλντο και Μέσι;
Αλήθεια, πώς θα ήταν τα πράγματα για Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα χωρίς τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι αντίστοιχα στην Primera Division.

Αν αφαιρέσουμε τα 46 τέρματα του τροποποιώντας ανάλογα τους βαθμούς της «βασίλισσας», η Ρεάλ θα τερμάτιζε και πάλι πρώτη συγκεντρώνοντας, ωστόσο 75 αντί 100 βαθμών. Αντίθετα, δίχως τα 50 γκολ του Αργεντινού σταρ, οι «μπλαουγκράνα» θα τερμάτιζαν μόλις έκτοι (!) με 58 βαθμούς, 33 λιγότερους από την τελική της συγκομιδή στη σεζόν.

Δεύτερη σε ένα πρωτάθλημα δίχως τα γκολ των δύο κορυφαίων παικτών του πλανήτη θα ήταν με 67 βαθμούς η Βαλένθια, τρίτη με 62 η Μάλαγα, τέταρτη η Ατλέτικο Μαδρίτης με 61 και πέμπτη η Λεβάντε με 59 βαθμούς.

πηγή: sportfm.gr

Έρευνα για την εισβολή!!

Έρευνα για την εισβολή
Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία για την εισβολή οπαδών της Φορτούνα στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ ανόδου/παραμονής με τη Χέρτα στο Ντίσελντορφ (2-2). Οι γηπεδούχοι, που είχαν επικρατήσει με (2-1) στο Βερολίνου κι εξασφάλισαν την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία μετά από 15 χρόνια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο βαριάς τιμωρίας.

Η εισβολή οπαδών της Φορτούνα στις καθυστερήσεις προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα για 20 λεπτά, ενώ το ματς διακόπηκε άλλη μία φορά προτού-επιτέλους-ολοκληρωθεί. Η ομοσπονδία της χώρας (DFB) και η γερμανική λίγκα καταδίκασαν το γεγονός, ενώ ήδη διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση.

Από πλευράς Χέρτα γίνεται λόγος για ακατάλληλες συνθήκες να συνεχιστεί ο αγώνας και ζητούν επανάληψη του ματς. «Οι παίκτες μας ήταν φοβισμένοι στα αποδυτήρια. Όταν υπάρχει εξωτερικός παράγοντας και επηρεάζει την έκβαση του αγώνα, θα πρέπει αυτός να επαναλαμβάνεται. Το αναφέρουν ρητά οι κανόνες», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της Χέρτα.





πηγή: sportfm.gr

Τι έβαλες, ρε… Μπομπ Μάρλεϊ; (video)

Τι έβαλες, ρε… Μπομπ Μάρλεϊ; (video)
Δεν είναι τόσο το μαλλί…

Δεν είναι τόσο το στιλάκι…

Δεν είναι ούτε καν το πάθος.

Είναι η υποψία ότι τέτοιον «ύμνο» (και μάλιστα στη μούρη των κατεξοχήν αρμοδίων στο ποδόσφαιρο Βραζιλιάνων) πρέπει να ‘σαι πολύ… μερακλής για να τον τραγουδήσεις!

Έστω και σε σάλα…





πηγή: sportfm.gr

Αμπροζίνι μέχρι το 2013!!

Αμπροζίνι μέχρι το 2013!
Τη φανέλα της Μίλαν θα φορά και την επόμενη σεζόν ο Μάσιμο Αμπροζίνι, ο οποίος την Τετάρτη (16/5) ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη ένα χρόνο.

Ο αρχηγός των «ροσονέρι» αγωνίζεται στην ομάδα του Μιλάνου από το 1995, όπου είχε ένα μικρό πέρασμα από την Βιτσέντσα το 1997/98, καθώς είχε δοθεί δανεικός.

Τη φετινή χρονιά, ο 34χρονος μέσος μετρά 31 συμμετοχές και ένα τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις.

πηγή: sportfm.gr

Βαθμός-χρυσάφι!!

Βαθμός-χρυσάφι
Στα γήπεδα της Football League θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο Θρασύβουλος. Η ομάδα της Φυλής ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λάρισα και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Δυνατά ξαναμπήκε στη μάχη για είσοδο στα πλέι οφ ανόδου της Football League ο Πιερικός μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Αγροτικού Αστέρα με σκορ 2-0. Με επιτυχίες συνέχισαν οι πρωτοπόροι (2-0 ο Πανθρακικός στην Επανομή, 2-1 η Βέροια κόντρα στον Φωκικό), ενώ Πλατανιάς και Παναχαϊκή –που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση- γνώρισαν ήττες από Γιαννιτσά και Πανσερραϊκό αντίστοιχα.

Οι Σερραίοι έκοψαν τον «αέρα» της Παναχαϊκής, την οποία και νίκησαν εύκολα με σκορ 3-1. Την αποτυχία των Πατρινών, όμως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Πλατανιάς, αφού και αυτός ηττήθηκε μακριά από το γήπεδό του με σκορ 2-1 από την Αναγέννηση.

Καθοριστικό βήμα, τέλος, για την παραμονή του στην κατηγορία πραγματοποίησε ο Ηρακλής Ψαχνών, ο οποίος επιβλήθηκε εύκολα 3-0 του Βύζαντα, ένα αποτέλεσμα που βάζει την ομάδα των Μεγάρων σε περιπέτειες.

Η (32η) αγωνιστική:

Τετάρτη 16/5

Αναγέννηση Επανομής – Πανθρακικός 0-2
(62’ Γωνιάδης, 89’ Σουλτανίδης)

Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή 3-1
(29’, 71’ Μπανγκουρά, 41’ Σαλαμαστράκης – 19’ Ντίνας)

Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων 3-0
(8’ Ποκονγκ, 30’ πεν. Σέγγος, 37’ Σανόκο)

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πλατανιάς 2-1
(11’ Ιορδανίδης, 62’ Στεφανίδης – 59’ Μαρτσάκης)

Φωκικός – Βέροια 1-2
(2’ Κωστόπουλος – 50’ Ντιέ, 81’ Ολισαντέμπε)

Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός 0-2
(21’ Κουτσοσπύρος, 61’ Ρούσεφ)

Θρασύβουλος – Λάρισα 1-1
(22’ Ντακόλ – 70΄Τσιάρας)

Η (33η) επόμενη αγωνιστική:

Παναχαϊκή – Καλλονή
Βύζας Μεγάρων – Πανσερραϊκός
Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών
Πανθρακικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πιερικός – Φωκικός
Καλλιθέα – Αναγέννηση Επανομής
Λάρισα – Αγροτικός Αστέρας

πηγή: sportfm.gr

Δοκιμάζει το τσιπ η FIFA!

Δοκιμάζει το τσιπ η FIFA
Έτοιμη για έργα είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η FIFA, μέσα σε μια εβδομάδα, θα τεστάρει το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμη η τεχνολογία με το τσιπ στην μπάλα, ώστε να εξαλείψει τις αμφισβητήσεις και τις λάθος διαιτητικές αποφάσεις πάνω στη γραμμή.

Οι δοκιμές θα γίνουν σε τρία παιχνίδια, με εναρκτήριο ματς ένα ερασιτεχνικό τελικό Κυπέλλου στην Αγγλία την Τετάρτη, ενώ θα ακολουθήσουν δύο παιχνίδια στο δανέζικο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, η «εμφυτευμένη» μπάλα θα δοκιμαστεί στο παιχνίδι της Σίλκερμποργκ κόντρα στη Σοντέρισκε την ερχόμενη Κυριακή και θα συνεχιστεί σε αυτό ανάμεσα σε Νόρτζελαντ και Χόρσενς στις 23 Μαΐου.

Η τεχνολογία με το τσιπ έχει κερδίσει την υποστήριξη των φιλάθλων, όχι μόνο λόγω των λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων του παρελθόντος σε περιπτώσεις της γραμμής. Εφαρμόζεται, ήδη, στο τένις και στο κρίκετ, με πολύ καλά αποτελέσματα και τα παραπάνω σπορ αποτελούν τον «μπούσουλα» για την αλλαγή του «βασιλιά των σπορ».

Βέβαια, στα τρία παιχνίδια δοκιμών οι διαιτητές δεν θα εφαρμόσουν τα… προνόμια που θα έχουν, καθώς τη λειτουργικότητα του συστήματος θα την κρίνουν αρχικά υπάλληλοι της FIFA. Αυτοί, με τη σειρά τους, θα προσκομίσουν τα αποτελέσματα τους στην IFAB, που είναι η αρμόδια για τους κανόνες του ποδοσφαίρου, ώστε να παρθεί μια απόφαση που, πιθανώς, αλλάξει τα πάντα.

πηγή: sportfm.gr

Η Χίμκι πλήρωσε για… Ολυμπιακό!!

Η Χίμκι πλήρωσε για… Ολυμπιακό
Στη δύσμοιρη Χίμκι ξέσπασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την ήττα-σοκ από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, παρότι έχασε στο τρίτο δεκάλεπτο με διάστρεμμα τον Αντρέι Κιριλένκο, συνέτριψε με 81-62 τη μεγάλο της αντίπαλο στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών του ρωσικού πρωταθλήματος.

Ο Τζαμόντ Γκόρντον με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Βιτάλι Φριτζόν ξεχώρισε με 22 από τους φιλοξενούμενους.

To δεύτερο ματς της σειράς θα γίνει αύριο, ξανά στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες.

Δεκάλεπτα: 17-20, 35-32, 52-48, 81-62.

ΤΣΣΚΑ: Γκόρντον 16, Λαβρίνοβιτς 14, Σβεντ 13, Κιριλένκο 12, Κρστιτς 11, Βορόντσεβιτς 7, Τεόντοσιτς 5, Βορόνοφ 2, Σισκάουσκας 1, Χριάπα, Πονκρασόφ.

Χίμκι: Φριτζόν 22, Πλάνινιτς 17, Λόντσαρ 6, Κελάτι 5, Μόνια 3, Χβοστόφ 3, Πούσκοφ 3, Κουίν 2, Βιάλτσεφ 1, Νίλσεν, Άντριεν.

πηγή: sportfm.gr

Δώνης: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Δώνης: «Περήφανος για την ομάδα μου»
Ο Ατρόμητος ηττήθηκε στην τελευταία του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του για φέτος με 1-0 από τον Παναθηναϊκό και δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι οφ. Ο Γιώργος Δώνης, ωστόσο, δήλωσε περήφανος για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του φέτος.

«Δεν είναι εύκολο να καταργήσεις τη ποδοσφαιρική λογική. Για μας ήταν δύσκολο το ματς, από την άποψη ότι είχαμε απουσίες και συν ότι η επίπονη διαδικασία των πλέι οφ με ματς ανά τρεις μέρες, είχαμε κουρασμένους παίκτες. Δείξαμε ψυχικά αποθέματα, δεν έχω παράπονο από κανένα. Ήταν δύσκολο να παίξουμε τη μπάλα μας. Στο πρώτο μέρος με τη διάθεση και το πάθος, προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε», τόνισε ο τεχνικός του Ατρομήτου και πρόσθεσε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Το ματς δεν είχε ποιότητα, αλλά 22 παίκτες που τα έδωσαν όλα για να πετύχουν κάτι θετικό για την ομάδα τους. Περιμένουμε το άλλο αποτέλεσμα και θα δούμε τι πιθανότητες έχουμε για να αποφύγουμε την τελευταία θέση. Όμως είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες της ομάδας μας, που έδειξε ανταγωνιστικοί σε κάθε γήπεδο που παίξαμε».

Όσο για το μέλλον του στον πάγκο του Ατρομήτου, είπε: «Έχω μιλήσει με τη διοίκηση, μου έγινε μία συγκεκριμένη πρόταση και έχω πει ότι θα απαντήσω μετά τα πλέι οφ. Δεν θα μιλήσω για πιθανότητες, γιατί δεν είναι αυτό το σωστό».

Παραμένει Τουρκία ο Καρβαλιάλ!!

Παραμένει Τουρκία ο Καρβαλιάλ
Στην Ισταμπούλσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Πορτογάλος προπονητής, που προ διετίας είχε δουλέψει στον Αστέρα Τρίπολης, αποχώρησε με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος από τον πάγκο της Μπεσίκτας.

Το συμβόλαιό του άλλοτε προπονητή των Μπράγκα, Σετούμπαλ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι διετούς διάρκειας. Η Ισταμπούλσπορ τερμάτισε φέτος έκτη στο πρωτάθλημα.

πηγή: sportfm.gr

Η Λίβερπουλ του Νταλγκλίς με αριθμούς!!

Η Λίβερπουλ του Νταλγκλίς με αριθμούς!
Ενάμιση χρόνο έμεινε στον πάγκο της Λίβερπουλ ο Κένι Νταγκλίς και οι αριθμοί του στους 74 αγώνες που καθοδήγησε την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις αποδεικνύουν και τον λόγο που εδώ και λίγη ώρα αποτελεί παρελθόν!

Η γλώσσα των αριθμών μπορεί να μην λέει πάντα την αλήθεια, όμως στην περίπτωση του King Kenny τα νούμερα συνέβαλλαν στην απομάκρυνσή του από τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η κακή πορεία των «reds» σε συνδυασμό με το, σημαντικό για τους Άγγλους,  γεγονός ότι η ομάδα… θυμήθηκε πως είναι να βρίσκεται κάτω από την αιώνια αντίπαλο Έβερτον, έφερε το διαζύγιο! Από τις 12/1/2011, στην πρώτη του αναμέτρηση για το πρωτάθλημα κόντρα στην Μπλάκπουλ (ήττα με σκορ 2-1) μέχρι την περασμένη Κυριακή, ο Σκωτσέζος τεχνικός μέτρησε 56 ματς! Στα 24 από αυτά πανηγύρισε το τρίποντο, στα 19 η Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη, ενώ στα υπόλοιπα 13 γνώρισε την ήττα! Με έναν σύντομο υπολογισμό, οι «κόκκινοι» του Νταλγκλίς πανηγύρισαν τη νίκη στο 42.85% των αγώνων πρωταθλήματος!
Το ντεμπούτο του στον πάγκο των «reds» έγινε στις 9 Ιανουαρίου του 2011, στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το αποτέλεσμα; Ήττα με το… πέναλτι «φάντασμα» και αποκλεισμός. Συνολικά έδωσε επτά ματς για το FA Cup, με απολογισμό πέντε νίκες και δύο ήττες!
Η μεγαλύτερη στιγμή του στον ενάμιση χρόνο που κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων» ήρθε στο Λιγκ Καπ, με την κατάκτηση του φετινού τροπαίου που χάρισε επιπλέον στην ομάδα την συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Τέλος στην Ευρώπη πρόλαβε να δώσει μόλις σε τέσσερα ματς, την περσινή αγωνιστική περίοδο! Από τα τέσσερα νίκησε μόλις το ένα, ενώ μέτρησε επίσης δύο ισοπαλίες και μία ήττα- αποκλεισμό από την Μπράγκα.
Αναλυτικά όλα τα ματς του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο των «κόκκινων» από τον Ιανουάριο του 2011:
Πρέμιερ Λιγκ:
56 αγώνες: 24 νίκες, 19 ισοπαλίες, 13 ήττες
Κύπελλο Αγγλίας:
7 αγώνες: 5 νίκες, 2 ήττες
Λιγκ Καπ:
7 αγώνες: 6 νίκες, 1 ισοπαλία.

πηγή: england365.gr

Τέλος ο Νταλγκλίς από την Λίβερπουλ!!

Τέλος ο Νταλγκλίς από την Λίβερπουλ!

Παρελθόν από τον πάγκο της Λίβερπουλ μετά από 1,5 χρόνο αποτελεί από σήμερα ο Κένι Νταλγκλίς. Η διοίκηση των "κόκκινων" αποφάσισε να απομακρύνει τον Σκωτσέζο τεχνικό, μία μέρα μετά το ραντεβού που είχε με τον ιδιοκτήτη, Τζον Χένρι στην Βοστώνη.

O 61χρονος προπονητής ανέλαβε την Λίβερπουλ τον περασμένο Ιανουάριο αλλά η πορεία των "κόκκινων" την φετινή σεζόν, οδήγησε την διοίκηση στην απόφαση να τον απομακρύνει.

Την Τρίτη, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στην Βοστώνη, συζήτησαν για αρκετή ώρα και στην συνέχεια ο Νταλγκλίς επέστρεψε στην Αγγλία όπου και περίμενε την απόφαση του Χένρι.

Αυτή έγινε γνωστή σήμερα και πλέον η Λίβερπουλ ξεκινά την διαδικασία αναζήτησης προπονητή...Πρώτο φαβορί την δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται ότι είναι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ της Γουίγκαν.


Νταλγκλίς: «Φέρθηκε άψογα η διοίκηση»

Είμαι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα που είχαμε στο πρωτάθλημα. Είναι λογικό… Από την άλλη, δεν θα άλλαζα με τίποτα την κατάκτηση του φετινού Λιγκ Καπ» είπε αρχικά ο «King Kenny» και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο μεγάλο αφεντικό των «κόκκινων», Τζον Χένρι και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βοστώνη, το μεσημέρι της Τρίτης, όσο και στις μετέπειτα εξελίξεις:

«Φέρθηκε άψογα και χειρίστηκε το θέμα με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν ένας κύριος και η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Με αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Λίβερπουλ ανακοινώνει ότι ο Κένι Νταλγκλίς αποχωρεί σήμερα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας καθώς λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση της σεζον, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μία αλλαγή στον πάγκο ήταν επιβεβλημένη. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για την διοίκηση. Η αναζήτηση νέου προπονητή θα ξεκινήσει άμεσα».

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, δήλωσε στο σάιτ του συλλόγου:

«Ο Κένι ποτέ δεν ήταν απλώς ένας προπονητής ή ένας παλιός παίκτης της ομάδας. Είναι με πολλούς τρόπους, η καρδιά και η ψυχή του συλλόγου. Εκπροσωπούσε πάντα οτιδήποτε είναι καλό για την ομάδα. Πάντα έβαζε πάνω από όλα το καλό του συλλόγου και των οπαδών. Θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας του “’Ανφιλντ”. Πλέον, η δουλειά μας είναι να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο που θα προχωρήσει μπροστά την ομάδα και θα συνεχίσει το έργο των τελευταίων 18 μηνών»

Στο κόλπο ξανά!!

Στο κόλπο ξανά
Δυνατά ξαναμπήκε στη μάχη για είσοδο στα πλέι οφ ανόδου της Football League ο Πιερικός μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Αγροτικού Αστέρα με σκορ 2-0. Με επιτυχίες συνέχισαν οι πρωτοπόροι (2-0 ο Πανθρακικός στην Επανομή, 2-1 η Βέροια κόντρα στον Φωκικό), ενώ Πλατανιάς και Παναχαϊκή –που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση- γνώρισαν ήττες από Γιαννιτσά και Πανσερραϊκό αντίστοιχα.

Οι Σερραίοι έκοψαν τον «αέρα» της Παναχαϊκής, την οποία και νίκησαν εύκολα με σκορ 3-1. Την αποτυχία των Πατρινών, όμως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Πλατανιάς, αφού και αυτός ηττήθηκε μακριά από το γήπεδό του με σκορ 2-1 από την Αναγέννηση.

Καθοριστικό βήμα, τέλος, για την παραμονή του στην κατηγορία πραγματοποίησε ο Ηρακλής Ψαχνών, ο οποίος επιβλήθηκε εύκολα 3-0 του Βύζαντα, ένα αποτέλεσμα που βάζει την ομάδα των Μεγάρων σε περιπέτειες.

Η (32η) αγωνιστική:

Τετάρτη 16/5

Αναγέννηση Επανομής – Πανθρακικός 0-2
(62’ Γωνιάδης, 89’ Σουλτανίδης)

Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή 3-1
(29’, 71’ Μπανγκουρά, 41’ Σαλαμαστράκης – 19’ Ντίνας)

Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων 3-0
(8’ Ποκονγκ, 30’ πεν. Σέγγος, 37’ Σανόκο)

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πλατανιάς 2-1
(11’ Ιορδανίδης, 62’ Στεφανίδης – 59’ Μαρτσάκης)

Φωκικός – Βέροια 1-2
(2’ Κωστόπουλος – 50’ Ντιέ, 81’ Ολισαντέμπε)

Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός 0-2
(21’ Κουτσοσπύρος, 61’ Ρούσεφ)

Θρασύβουλος – Λάρισα 19:00

Η (33η) επόμενη αγωνιστική:

Παναχαϊκή – Καλλονή
Βύζας Μεγάρων – Πανσερραϊκός
Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών
Πανθρακικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πιερικός – Φωκικός
Καλλιθέα – Αναγέννηση Επανομής
Λάρισα – Αγροτικός Αστέρας

πηγή: sportfm.gr

«Προβάδισμα η Μπάγερν στον τελικό»

«Προβάδισμα η Μπάγερν στον τελικό»
Την άποψή του πως η Μπάγερν έχει το προβάδισμα για να κατακτήσει την κούπα του Champions League έναντι της Τσέλσι εξέφρασε ο Ίκερ Κασίγιας. Ο γκολκίπερ των Μαδριλένων τόνισε πως οι απουσίες των "μπλε" είναι πιο σημαντικές από εκείνες της Μπάγερν και θα κρίνουν το αποτέλεσμα του σαββατιάτικου ματς.

Ο 30χρονος τερματοφύλακας ξεκίνησε λέγοντας πως οι Βαυαροί δικαίως πήραν την πρόκριση αφού έπαιξαν καλύτερα από την Ρεάλ Μαδρίτης. «Προσωπικά θεωρώ πως η Μπάγερν άξιζε την πρόκριση αφού και στους δύο αγώνες των ημιτελικών εμφανίστηκαν καλύτεροι από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια έκανε λόγο και για τις δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στον τελικό του Champions League, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην Μπάγερν. «Οι δύο ομάδες, οι οποίες κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό έχουν παίξει, κατά περιόδους, εξαιρετική μπάλα. Ωστόσο οι “απώλειες” που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Τσέλσι εξαιτίας των αποβολών και των τραυματισμών κάποιων παικτών είναι πολύ πιο σοβαρές από εκείνες της Μπάγερν».

Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο με τον οποίο η γερμανική ομάδα τοποθετείται μέσα στο γήπεδο:
«Το χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι συμπαγείς μέσα στο γήπεδο και παίζουν με ομαδικότητα».

πηγή: sportfm.gr

Τον υποβιβασμό του Πανιώνιου ζητεί ο Εργοτέλης!!

Τον υποβιβασμό του Πανιώνιου ζητεί ο Εργοτέλης!
Τη μη εφαρμογή δύο καταδικαστικών για την ΠΑΕ Πανιώνιος αποφάσεων λόγω οφειλών προς ποδοσφαιριστές και αντικανονική συμμετοχή της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο πρωτάθλημα, από τις 24 Ιανουαρίου και έπειτα, καταγγέλλει με έγγραφο της προς τη Σούπερ Λίγκα η ΠΑΕ Εργοτέλης, που ζητεί ουσιαστικά την παραμονή της στην κατηγορία και παράλληλα τον υποβιβασμό των «κυανέρυθρων».

Στον Πανιώνιο είχαν επιβληθεί ποινές αφαίρεσης βαθμών (3+3) για τις υποθέσεις Λάτκα και Μπέλιτς, καθώς και η ποινή να μηδενίζεται σε όλα τα ματς από τις 24/1 και έπειτα.

Ο Εργοτέλης ζητεί από τη Σούπερ Λίγκα την εκτέλεση των αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς δεν είχε ενημερωθεί ο Εργοτέλης, από τη στιγμή που πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας όλο το επίμαχο διάστημα ήταν ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Αναλυτικά το έγγραφο του Εργοτέλη προς τη διοργανώτρια:

«Κύριε Πρόεδρε,

Εντελώς πρόσφατα και συγκεκριμένα στις αρχές της εβδομάδας πληροφορηθήκαμε, προς μεγάλη μας έκπληξη, ότι υπάρχει ζήτημα μη νόμιμης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, τουλάχιστον από τα τέλη Ιανουαρίου 2012 και εφεξής, Π.Α.Ε. μέλους της SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ. Ειδικότερα αυτή, σύμφωνα με τα λεπτομερώς αναφερόμενα παρακάτω, ενώ της είχαν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς, παρόλα ταύτα αυτή συνέχιζε να συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική που διεξήχθη στις 22/04/2012,παρά το γεγονός ότι δεν είχε νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό.
Σχετικά με το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο θεωρούμε ότι ύψιστη σημασία τόσο για την Π.Α.Ε. , όσο και για την ύπαρξη και λειτουργία του Συνεταιρισμού, αλλά και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γενικά, σας επισημαίνουμε τα εξής:

1.Μετά από σχετική έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
Α. Στις 24/01/2012 εκδόθηκε η με αριθμό 13 / 2012 απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από αίτηση του ποδοσφαιριστή MARTIN LATKA (ΜΑΡΤΙΝ ΛΑΤΚΑ) κατά της Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με την οποία ο αιτών ποδοσφαιριστής ζητούσε την ενεργοποίηση σε βάρος της Π.Α.Ε. των επιβληθεισών σε αυτή ποινών δυνάμει της με αριθ. 280 / 2011 απόφασης του ως άνω Δικαστηρίου.

Η ως άνω απόφαση ενεργοποίησης στο διατακτικό αυτής «επί λέξει» αναφέρει τα εξής:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Δικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων.
Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση.
Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αριθμ. 280/2011 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος της καθ’ ης.
Επιβάλλει στην καθ’ ης: α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία της, ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης Π.Α.Ε. από 24.01.2012 κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 380.000,00 ευρώ προς τον αιτούντα, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής του, καθώς και της δικαστικής δαπάνης του εκ ποσού 300,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 624/2011 αποφάσεως της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο., και του ποσού των 600,00 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 59/2011 απόφασης του Δ.Δ.Ε. της Ε.Π.Ο., β) την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο πάρκο Γουδή, σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, την 24.01.2012.
Η παραπάνω απόφαση κοινοποιήθηκε στον Συνεταιρισμό στις 26/01/2012 ( αριθ. πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 3377 / 26.01.2012 ).

Β.Εκτός τούτων στις 24/04/2012 εκδόθηκε η με αριθμό 114 / 2012 απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από αίτηση του ποδοσφαιριστή ΤΟΜΑΣ ΜΠΕΛΙΤΣ κατά της ιδίας ως άνω Π.Α.Ε. (Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ή άλλως Π.Α.Ε. Γ.Σ. ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) με την οποία ο αιτών ποδοσφαιριστής ζητούσε την ενεργοποίηση σε βάρος της Π.Α.Ε. των επιβληθεισών σε αυτή ποινών δυνάμει της με αριθ. 39 / 2010 απόφασης του ως άνω Δικαστηρίου.

Η ως άνω απόφαση ενεργοποίησης στο διατακτικό αυτής «επί λέξει» αναφέρει τα εξής:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Δικάζει ερήμην της καθής ΠΑΕ την από 2/01/2012, με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 166/2-01-2012 Αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Τόμας Μπέλιτς κατά της καθ’ ης ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΑΕ Γ.Σ. ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».
Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά καθ’ ολοκληρίαν την από 2/01/2012, με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 166/2-01-2012 Αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Τόμας Μπέλιτς κατά της καθ’ ης ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΑΕ Γ.Σ. ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».
Επιβάλει και Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 39/2010 Απόφασης του Δικαστηρίου τούτου ποινές εις βάρος της καθ’ ής ΠΑΕ.

Ειδικότερα, επιβάλλει και ενεργοποιεί σε βάρος της καθ’ ης ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΑΕ Γ.Σ. ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ»:
(α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών και
(β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης ΠΑΕ από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, ή στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 72.300 Ευρώ
Κρίθηκε, αποφασίστηκε στην Αθήνα στις 24/4/2012 και δημοσιεύτηκε σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στις 24/4/2012, χωρίς να παρίστανται οι διάδικοι και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι.

2.Επομένως σύμφωνα με τα ανωτέρω κατά της ανωτέρω Π.Α.Ε. έχουν εκδοθεί, από 24/01/2012 και από 24/04/2012 αντίστοιχα, οι ανωτέρω δύο ( 2 ) αποφάσεις «ενεργοποίησης» σύμφωνα με τις οποίες έχουν επιβληθεί σε βάρος αυτής οι ανωτέρω πειθαρχικές ποινές.

Παρόλα ταύτα όμως και παρά την παρέλευση τριάμισι ( 3 ½ ) μηνών από την έκδοση της πρώτης και είκοσι ( 20 ) ημερών από την έκδοση της δεύτερης, οι αποφάσεις αυτές όχι μόνο δεν εκτελέστηκαν και δεν εφαρμόστηκαν από τον Συνεταιρισμό, και ειδικότερα από τα αρμόδια όργανα αυτού, όπως «όφειλε» και υποχρεούτο αυτός να ενεργήσει και πράξει, σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς, αλλά ούτε καν ενημερώθηκε σχετικά το Δ.Σ. για την ύπαρξη αυτών.
Σχετικά επισημαίνουμε ότι το γεγονός αυτό και η σχετική παράλειψη έχει πολύ μεγάλη σημασία δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. μας κ. Απόστολος Παπουτσάκης ήταν μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η Π.Α.Ε. μας και ο Πρόεδρος αυτής με την ανωτέρω ιδιότητα αγνοούσαν μέχρι σήμερα τις ανωτέρω δύο ( 2 ) αποφάσεις, δεδομένου ότι δεν ενημερώθηκαν ποτέ από τα αρμόδια όργανα της SUPERLEAGUE για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.

3.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Ο., ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ.

Σχετικά με το θέμα αυτό ( της εκτέλεσης ) σας επισημαίνουμε τα εξής:
Α) Είναι γεγονός αναμφισβήτητο για το οποίο θα χωρά καμία αμφιβολία ότι οι ως άνω αποφάσεις, όπως και όλες οι αποφάσεις «ενεργοποίησης» που εκδίδει το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο., είναι άμεσα εκτελεστές και εκτελούνται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.
Σχετικά με το ζήτημα αυτό έχει η διάταξη του άρθρου 29 παρ. 2 εδ. γ) του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. ορίζει τα εξής: « Σε περίπτωση που ομάδα τιμωρηθεί με απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου με μη ορισμό των αγώνων της από τη διοργανώτρια, οι αγώνες αυτοί δεν θα ορίζονται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης…».

Β) Η πρώτη απόφαση ( 13/2012 ), που εκδόθηκε στις 24/01/2012 και σας κοινοποιήθηκε στις 26/01/2012, επιβάλλει και ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της με αριθμό 280 / 2011 απόφασης του ως άνω Δικαστηρίου και συγκεκριμένα: α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία της, ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ από 24.01.2012 κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 380.000,00 ευρώ και β) την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών.
Επομένως σύμφωνα με την απόφαση αυτή πρέπει να αφαιρεθούν από την παραπάνω Π.Α.Ε. τρείς ( 3 ) βαθμοί και όλοι οι αγώνες οι οποίοι ορίστηκαν και διεξήχθησαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία ( 24/01/2012 ) και μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος μη νομίμως και κατά παράβαση της ανωτέρω απόφασης, να κατακυρωθούν, σύμφωνα με το διατακτικό αυτής, υπέρ αντιπάλου.

Γ) Η δεύτερη απόφαση ( 114 / 2012 ), που εκδόθηκε στις 24/04/2012 και σας κοινοποιήθηκε στις 25/04/2012, επιβάλλει και ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της με αριθμό 39 / 2010 απόφασης του ως άνω Δικαστηρίου και συγκεκριμένα: (α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης ΠΑΕ από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, ή στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 72.300 Ευρώ.
Επομένως σύμφωνα με την απόφαση αυτή πρέπει να αφαιρεθούν από την παραπάνω Π.Α.Ε. τρείς ( 3 ) βαθμοί και όλοι οι αγώνες στους οποίους θα συμμετέχει εφεξής η ομάδα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ πρέπει να κατακυρωθούν,σύμφωνα με το διατακτικό της ως άνω απόφασης,υπέρ αντιπάλου.

Δ) Κατόπιν τούτων καθίσταται σαφές πλέον πρέπει να εκτελεστούν και εφαρμοστούν άμεσα οι ως άνω δύο ( 2 ) αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. και σε εκτέλεση αυτών: α) Να αφαιρεθούν από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ συνολικά έξι ( 6 ) βαθμοί ( τρείς-3 + τρείς-3) από τον βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της τρέχουσας περιόδου 2011-2012 και β) Ολοι οι αγώνες της Π.Α.Ε. που διεξήχθηκαν μετά την 24/01/2012,οι οποίοι είναι αυτοδίκαια άκυροι δεδομένου ότι κακώς και μη νομίμως και κατά σαφή παράβαση της με αριθ. 13/2012 απόφασης του ανωτέρω Δικαστηρίου ορίστηκαν και διεξήχθηκαν, να κατακυρωθούν σύμφωνα με το διατακτικό αυτής υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

Αλλως δε και όλως επικουρικώς σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφαιρεθούν συνολικά έξι ( 6 ) βαθμοί ( τρείς-3 + τρείς-3) από τον βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της τρέχουσας περιόδου 2011-2012 από την ως άνω Π.Α.Ε., δεδομένου ότι η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών είναι αυτοτελής ποινή που επιβάλλεται σωρευτικά με την ποινή της κατακύρωσης υπέρ αντιπάλου και επιβάλλεται και εφαρμόζεται άμεσα από την ημερομηνία έκδοσης των ως άνω αποφάσεων.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ: Να γίνει δεκτή η παρούσα σε όλο της το περιεχόμενο. Να εκτελεστούν και εφαρμοστούν άμεσα από τον Συνεταιρισμό SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ και ειδικότερα από τα αρμόδια όργανα αυτού, οι ως άνω με αριθ. 13 / 2012 και 114 / 2012 αποφάσεις «ενεργοποίησης» σε βάρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Και σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών: α) Να αφαιρεθούν από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ συνολικά έξι ( 6 ) βαθμοί ( τρείς-3- + τρείς-3-) από τον βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της τρέχουσας περιόδου 2011-2012 και β) Ολοι οι αγώνες της Π.Α.Ε. που διεξήχθηκαν μετά την 24/01/2012,οι οποίοι είναι αυτοδίκαια άκυροι δεδομένου ότι κακώς και μη νομίμως και κατά σαφή παράβαση της με αριθ. 13/2012 απόφασης του ανωτέρω Δικαστηρίου ορίστηκαν και διεξήχθηκαν, να κατακυρωθούν, σύμφωνα το διατακτικό αυτής,υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

Αλλως δε και όλως επικουρικώς σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφαιρεθούν συνολικά έξι ( 6 ) βαθμοί ( τρείς-3- + τρείς-3-) από τον βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της τρέχουσας περιόδου 2011-2012 από την ως άνω Π.Α.Ε., δεδομένου ότι η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών είναι αυτοτελής ποινή που επιβάλλεται σωρευτικά με την ποινή της κατακύρωσης υπέρ αντιπάλου και επιβάλλεται και εφαρμόζεται άμεσα από την ημερομηνία έκδοσης των ως άνω αποφάσεων».

Φερέιρα: «Ενωμένοι θα κερδίσουμε πολλά»

Φερέιρα: «Ενωμένοι θα κερδίσουμε πολλά»
Τη βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός με ενότητα θα οδηγηθεί ψηλά εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Ο Πορτογάλος προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της την Κυριακή στην αυλαία της σεζόν απέναντι στην ΑΕΚ.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Νομίζω ότι κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Παίξαμε μέσα στα όρια που έχουμε λόγω της κόπωσης. Είχαμε και απουσίες λόγω τραυματισμών. Με τις κίτρινες κάρτες χάνουμε Βιτόλο και Κατσουράνη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και νικήσαμε δίκαια. Πιστεύω, λοιπόν, ότι την επόμενη αγωνιστική θα δούμε ένα κατάμεστο γήπεδο», τόνισε.

Όσο για το τι άλλαξε σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ, είπε: «Πιστεύω ότι σήμερα είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δύο αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή των πλέι οφ μας την είχαν στερήσει. Όμως ανατρέψαμε την κατάσταση με τις νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου. Σημαντικό είναι ότι πετύχαμε γκολ. Ο πρώτος αγώνας στο ΟΑΚΑ δεν μας πήγε καλά. Με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ηττηθήκαμε, όμως το αλλάξαμε».

Για τη συνέχεια, ανέφερε: «Εύχομαι ότι το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ να μας δώσει ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει την πρωτιά. Αν δεν συμβεί αυτό, εδώ είμαστε να την εξασφαλίσουμε εμείς. Με ισοπαλία, τερματίζουμε πρώτοι. Εάν κάποιος νικήσει, τότε και εμείς πρέπει να νικήσουμε την ΑΕΚ. Περιμένουμε και βλέπουμε. Έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές τραυματίες που δεν θα επιστρέψουν, χάσαμε τους Βιτόλο και Κατσουράνη λόγω των καρτών που δέχτηκαν. Την Κυριακή περιμένουμε τους οπαδούς μας να μας συμπαρασταθούν. Δεν κατάλαβα τι έγινε και στο τελευταίο ματς δεν ήρθαν. Ο Παναθηναϊκός γίνεται ισχυρός όταν έχει μαζί τον κόσμο του. Είμαι εδώ 1,5 χρόνο, έχω φερθεί επαγγελματικά και έχω καταλάβει ότι αν είμαστε ενωμένοι, θα πετύχουμε πολλά. Θεωρώ ότι οι φίλαθλοι της ομάδας το ξέρουν καλύτερα. Η Κυριακή είναι μία καλή μέρα, ένα δυνατό ντέρμπι και ελπίζω οι οπαδοί μας να έρθουν και να αποχαιρετήσουμε μία πολύ δύσκολη σεζόν, όμως εξελίχθηκε».

Μια «ανάσα» από την… ιστορία!!

Μια «ανάσα» από την… ιστορία
Προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης της Α1 μπάσκετ των ανδρών απέκτησε ο Κολοσσός που επικράτησε του Πανιωνίου στο Βενετόκλειο με 70-66, στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο των μικρών τελικών.

Οι «θαλασσί» έκαναν το 2-1 στη σειρά και αν το Σάββατο (19/05, 17:00) στη Νέα Σμύρνη πάρουν τη νίκη τότε θα γράψουν ιστορία καθώς θα έχουν καταφέρει την πιο πετυχημένη πορεία της ομάδας.

Από την άλλη οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς θέλουν μόνο το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να οδηγήσουν τη σειρά σε πέμπτο ματς.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Χάτεν και Χαρίσης.

Κιζ και Μπάρλος ξεχώρισαν από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στο παρκέ ξεκίνησε το ματς στο Βενετόκλειο. Το σκορ άνοιξε με καλάθι και φάουλ ο Μπάρλος με τον Χαρίση να απαντά λίγο αργότερα μα το… ίδιο νόμισμα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Κολοσσού καταφέρνοντας με πέντε συνεχόμενους πόντους του Μπίλι Κιζ να προηγηθούν με επτά πόντους (5-12), όμως η αντίδραση των παικτών του Φραγκιά ήρθε γρήγορα καθώς με σερί 7-0 ισοφάρισαν σε 12-12. Από εκεί και έπειτα «θαλασσί» και «κυανέρυθροι» βάδιζαν μαζί στο σκορ μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου που βρήκε τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με έναν πόντο (20-19).

Οι Ρόδιοι συνέχισαν στον επιθετικό τομέα να βάζουν την μπάλα στην ρακέτα πράγμα που τους βγήκε σε καλό καθώς γρήγορα φόρτωσαν τους αντιπάλους τους με πέντε φάουλ οπότε και οδηγήθηκαν στην γραμμή των ελευθέρων βολών. Από την άλλη ο Πανιώνιος παρότι ήταν άστοχος από τα 6,75μ. εξακολούθησε να δοκιμάζει την τύχη του (1/7 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο). Το καλό για τους Νεοσμυρνιώτες είναι ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν τους στοίχισε καθώς ο Κολοσσός δεν κατάφερε να «χτίσει» διαφορά παρά μόνο να ολοκληρώσει το πρώτο μισό με προβάδισμα ενός καλαθιού (37-35).

Με φόρα από τα αποδυτήρια μπήκε στο Βενετόκλειο για το δεύτερο μέρος ο Κολοσσός. Με έξι αναπάντητους πόντους οι «θαλασσί» ξέφυγαν με +8 (43-35). Ντίμπλερ και Μπατής με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσαν για τους φιλοξενούμενους στους δύο πόντους (45-43), όμως οι γηπεδούχοι, κερδίζοντας την μάχη των ριμπάουντ στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να επανακτήσουν το πλεονέκτημα των οκτώ πόντων (53-45). Μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε την ευκαιρία να φτάσει σε διψήφια διαφορά, όμως ο Στιβ Πάνος αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές με το 53-45 να διατηρείται.

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά έδειξαν περισσότερη συγκέντρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο καταφέρνοντας να προηγηθούν ακόμα και με +12 (61-49). Πάντως, παρότι νόμιζαν ότι «κλείδωσαν» το ματς, ο Πανιώνιος δεν ήταν έτοιμος να «πέσει» αμαχητί. Με επιμέρους 7-2 πλησίασε στους πέντε 45’’ πριν το τέλος, ωστόσο οι γηπεδούχοι φάνηκαν ψύχραιμοι παίρνοντας τη νίκη και κάνοντας το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών (70-66).

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-35, 53-45, 70-66

Κολοσσός (Βασίλης Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7 (1), Χάτεν 13, Καλαϊτζής, Πάνος 2, Γεωργαλλής 11 (2), Ασημακόπουλος, Μπόικιν 8, Χαρίσης 12 (1), Τσάμης 9, Χόπσον 8, Κομποδιέτας, Δανας.

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 2, Κιζ 20 (4), Αθανασούλας, Ντίμπλερ 8 (2), Μπατής 5 (1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 4, Νάντζφεϊ 4, Παραγυιός 3, Μπάρλος 18 (6 ριμπάουντ).


πηγή: sportfm.gr

Πριν το μαντήλι, κούνησε… σεντόνι!!

Πριν το μαντήλι, κούνησε… σεντόνι!
Στο προτελευταίο του ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Σωτήρης Νίνης πήρε την κατάσταση… πάνω του.

Πέτυχε το νικητήριο γκολ των «πράσινων» (65΄) κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-0) και αν στο ματς της Τούμπας το βράδυ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μείνουν στην ισοπαλία, το «τριφύλλι» θα κουνήσει από σήμερα σεντόνι Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτώντας την πρώτη θέση των πλέι οφ.

Η ομάδα του Φερέιρα έφτασε με την σημερινή νίκη στους 11 βαθμούς την ώρα που η Ένωση έχει 7 και ο "δικέφαλος του Βορρά" 8.

Πως έπαιξαν

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με ένα άκρως επιθετικό 4-4-2 αφού ήξερε πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν βόλευε την ομάδα του. Ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Γιαννούλης(αριστερά), Νάστος(δεξιά), Φυτανίδης και Ζουέλα (στόπερ). Στο κέντρο οι Σφακιανάκης και Δημούτσος έπαιξαν στον άξονα και ως πλάγιοι χαφ, αγωνίστηκαν οι πολύ επιθετικογενείς Έπστάιν (αριστερά) και Καραμάνος(δεξιά). Και στην επίθεση τα δύο βαριά φορ, Αναστασάκος και Μήτρογλου.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Καρνέζης, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Καντέ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βιτόλο και Κατσουράνης. Μπροστά τους, από δεξιά προς τα αριστερά οι Ζέκα, Κλέιτον και Νίνης ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Χριστοδουλόπουλος. Οι τελευταίοι τέσσερις βέβαια, άλλαζαν αρκετά συχνά θέση…



Τα πρώτα δέκα λεπτά, οι δύο ομάδες έδωσαν φοβερές μονομαχίες για το ποιος θα είναι το αφεντικό του γηπέδου. Ο Ατρόμητος πήρε τις περισσότερες και έτσι είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν πιο επιθετικός στο γήπεδο. Την πρωτοβουλία αυτή δεν μπορούσε να την μετατρέψει σε ευκαιρίες όμως, μέχρι το 17’. Τότε, που ο Μήτρογλου ξεπέρασε την πίεση του Σαριέγκι, μοίρασε παράλληλα και συρτά στην περιοχή, με τον επερχόμενο Επστάιν να πιάνει… αέρα στο σουτ που δοκίμασε αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι.

Σημείο, το οποίο αφύπνισε τον Παναθηναϊκό για τα καλά. Αφού μέχρι το 30’ οι «πράσινοι» ανέβασαν απότομα ταχύτητα και είχαν αρκετά καλή απόδοση ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό. Οι γραμμές ήταν κοντά, οι πάσες στο κέντρο επιτυχείς και το μόνο που έλειψε ήταν ένα γκολ. Το οποίο θα μπορούσε να έρθει σε μία από τις τρεις καλές στιγμές που δημιούργησε το «τριφύλλι». Με κορυφαία, αυτή του Νίνη στο 28’, ο οποίος είδε τον Νάστο να βάζει το πόδι του σαν από μηχανής Θεός και να απομακρύνει την μπάλα στο πλασέ που δοκίμασε με εξουδετερωμένο τον Ιτάνζ πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Από το 30’ και μετά και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με συνέπεια οι δύο ομάδες να μην δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία. Το παιχνίδι έγινε λίγο πιο σκληρό και στο τελευταίο πεντάλεπτο, αμφότεροι σκεφτόντουσαν την άμυνα τους, την ανάπαυλα και τις ανάσες που ήθελαν να πάρουν…

Ο Δώνης αποφάσισε να ρισκάρει κι άλλο στο δεύτερο μέρος. Έβαλε τον Ιγκλέσιας στη θέση του Γιαννούλη και άλλαξε το σύστημά του σε 4-1-4-1. Με αριστερό μπακ τον Επστάιν(!), αμυντικό χαφ τον Ιγκλέσιας και τετράδα μπροστά του τους Αναστασάκο(δεξιά), Δημούτσο-Σφακιανάκη(άξονα), Καραμάνο(αριστερά) και Μήτρογλου στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι του και σκοπός της ομάδας του Φερέιρα ήταν και πάλι να ελέγξει τον ρυθμό.

Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε. Αφού μέχρι το 65’ οι «πράσινοι» έψαχναν το γκολ έχοντας την κατοχή και γυρνώντας γύρω-γύρω την μπάλα. Και σε εκείνο το λεπτό, ο Κλέιτον βρήκε τον Νίνη ο οποίος σήκωσε την μπάλα και σούταρε με την μία στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Ιτάνζ πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ.

Ο Ατρόμητος αντέδρασε κάπως χάνοντας δύο ευκαιρίες στο επόμενο πεντάλεπτο, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, πρόσεχε την άμυνα του και έκανε επιθέσεις μεθοδικές ψάχνοντας και δεύτερο γκολ. Ο χρόνος όμως κυλούσε υπέρ των «πράσινων» και ο Ατρόμητος αποφάσισε να ανέβει όσο πιο μπροστά γίνονταν, με σκοπό να φέρει το ματς στα ίσα. Όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού στέκονταν πολύ καλά και πήρε ένα τρίποντο, η αλήθεια είναι, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.



Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Δημούτσος, Ζουέλα, Αναστασάκος, Γιαννούλης(46’ Ιγκλέσιας), Φυτανίδης, Επστάιν, Σφακιανάκης (80’ Μπάλλας), Μήτρογλου, Καραμάνος(81’ Αθανασίου)

Στον πάγκο: Ράντμαν, Οικονόμου, Καραγκούνης, Καντούτσης,

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Νίνης (81’ Καραγκούνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος(78’ Μαυρίας), Κλέιτον (84’ Τοτσέ)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σιμάο, Πετρόπουλος, Λαγός


πηγή: sportfm.gr

Έτσι κερδίζει η Γερμανία από την Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προέβαλλε η γερμανική τηλεόραση για το πως η χώρα τους επωφελείται από την κρίση του ευρώ και την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας!
Έτσι κερδίζει η Γερμανία από την Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Συγκεκριμένα το γερμανικό ARD απογυμνώνει την ψυχρή πραγματικότητα και εκθέτει τόσο τον ελληνα Πρωθυπουργό κ.Παπαδήμο όσο και τον ίδιο τον κ.Βενιζέλο, που επιμένουν να κρύβουν από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια!
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Γερμανία επωφελείται απο την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται πως δίνουν στην Ελλάδα είναι… ψίχουλα!
Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω ρεπορτάζ προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ, όχι όμως από τα ιδιωτικά κανάλια...
Αξίζει να το δείτε:





Σιγά ρε Ιγκουαΐν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατάρ βρήκε... τοίχο, κυριολεκτικά, προκαλώντας άφθονο γέλιο στους συμπαίκτες του στη Ρεάλ και στον κόσμο!
Σιγά ρε Ιγκουαΐν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σενάρια από Χιλή για τον... Σαμπάολι!!

Δημοσίευμα της χιλιανής εφημερίδας «latercera» αναφέρει ότι ο 52χρονος Αργεντινός τεχνικός της Ουνιβερσιδάδ, Χόρχε Σαμπάολι, βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο οποίος προτίθεται μάλιστα να του προσφέρει συμβόλαιο έναντι 1,2 εκ. ευρώ ετησίως…
Σενάρια από Χιλή για τον... Σαμπάολι
Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός ο οποίος γνωρίζει καλά την αγορά της Αργεντινής, έχει βάλει στο μάτι τον Αργεντινό τεχνικό που εργάζεται στη Χιλή. Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός προτίθεται να προσφέρει στον Σαμπάολι συμβόλαιο με αποδοχές 1,5 εκατ. δολαρίων ετησίως, δηλαδή γύρω στο 1,2 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με τους Χιλιανούς, ο Σαμπάολι, ο οποίος αρέσκεται στο επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου και έχει δηλώσει θαυμαστής του Μαρσέλο Μπιέλσα της Αθλέτικ Μπιλμπαό, είναι θετικός σε ενδεχόμενη μετακίνησή του στους ερυθρόλευκους…
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν παίζουν Ευρώπη, Ηρακλής και Φοίνικας!!

Με έγγραφό της η CEV ενημέρωσε την ΕΟΠΕ πως οι Ηρακλής και Φοίνικας δεν μπορούν να παίξουν στο Τσάλεντζ Καπ. Ο «γηραιός» μένει εκτός Ευρώπης, ενώ οι Συριανοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν τελικά πουν ναι σε Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας όμως στην Αθήνα.
Δεν παίζουν Ευρώπη, Ηρακλής και Φοίνικας!
Όλη την χρονιά τα έδωσαν όλα για να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κατάφεραν να φτάσουν ως στον τελικό και παρότι δεν ολοκληρώθηκε η σειρά, ο Ηρακλής κατέκτησε το πρωτάθλημα και ο Φοίνικας τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Και οι δύο είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο «γηραιός» από την αρχή αποφάσισε να μην αγωνιστεί εκεί και να παίξει στο Τσάλεντζ Καπ, ενώ παρότι μετά πήγε να αλλάξει γνώμη, στο τέλος δεν το έκανε με την λογική πως από την στιγμή που δεν μπορεί να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα για να πρωταγωνιστήσει καλύτερα να μην έπαιζε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι νησιώτες από την πλευρά τους είχαν ξεκαθαρίσει πως ήθελαν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δυστυχώς γι' αυτούς και τα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην Ερμούπολη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η λύση ήταν να μπορέσουν να αγωνιστούν σε γυμναστήριο της Αθήνας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το θέλουν, γιατί εκτός από τα έξοδα, θα στερήσουν και την δυνατότητα των φιλάθλων τους να δουν τους αγώνες. Έτσι και αυτοί θέλησαν να παίξουν στο Τσάλεντζ Καπ.
Και ενώ περίμεναν την συμμετοχή τους στην τρίτη κατά σειρά Ευρωπαϊκή διοργάνωση, με σημερινό έγγραφο της CEV στην ΕΟΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα έχει μόνο μία θέση για το Τσάλεντζ Καπ την οποία έχει ο Ολυμπιακός και πως δεν πρόκειται να δοθεί λευκή κάρτα σε καμία ομάδα από την χώρα μας.
Έτσι και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή ο Ηρακλής μένει οριστικά εκτός Ευρώπης, ενώ για τον Φοίνικα υπάρχει ακόμα ένα παραθυράκι. Αυτό είναι οι Συριανοί να δηλώσουν ως έδρα την Γλυφάδα και να εντείνουν τα έργα τους στο κλειστό της Ερμούπολης. Οι νησιώτες έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να παίξουν είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε σε άλλη διοργάνωση, αλλά θέλουν να το κάνουν στο Κυκλαδίτικο νησί και περιμένουν από την πολιτεία και την ΕΟΠΕ να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει. Το θέμα όμως είναι αν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ακατόρθωτο.
Έτσι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε και τυπικά την Δευτέρα, όχι απλά κινδυνεύουν, αλλά ουσιαστικά έχουν μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εκτός αν ξαναλέμε, υπάρξει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής και βρεθεί τελικά λύση.
Αν πάντως ο Φοίνικας δεν θελήσει να παίξει στο Τσάμπιονςμ Λιγκ, η ΕΟΠΕ θα μιλήσει με την ΕΣΑΠ και θα προσπαθήσει να βρει μια φόρμουλα, προκειμένου να βρεθεί μια ομάδα που να πάρει την άδεια να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

πηγή: gazzetta.gr

Επιστρέφει στο... μαντρί η Ντόρα!

Πολύ κοντά στην επανένταξή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Επιστρέφει στο... μαντρί η Ντόρα
Οι διεργασίες αυτή την ώρα είναι έντονες και σε πολλά επίπεδα. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές έχουν φτάσει σε σημείο συμφωνίας αλλά απομένουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.
Όπως έχει γράψει το newpost.gr η κ. Μπακογιάννη αρχικά είχε ζητήσει μια εκ των πρώτων θέσεων στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας αλλά τότε δεν είχε επέλθει συμφωνία.
Μετά όμως από την τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά- Μητσοτάκη την ημέρα του θανάτου της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη, φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους!
Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης ερωτηθείς από το newpost.gr σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί επισήμανε ότι: «Μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο κ. Σαμαράς έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και με την κυρία Μπακογιάννη. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι να ανακοινωθεί επισήμως».

Για το ίδιο θέμα το στέλεχος της ΔΗΣΥ, κ. Γιάννης Οικονόμου εξήγησε με δηλώσεις του στο newpost.gr ότι: «Είναι γνωστό ότι γίνονται συζητήσεις αλλά ακόμα δεν είναι δυνατόν να πούμε κάτι με βεβαιότητα».

πηγή: newspost.gr

Κούπερ, Καπαρός και Ιμπαγάσα στο τραπέζι!!

Στην Ελλάδα ο Ισπανός μάνατζερ, Αλεχάντρο Καμάνιο για να μιλήσει με τον Ολυμπιακό για προπονητή, αλλά και την ανανέωση του συμβολαίου του «Κάνιο» Το... μενού λοιπόν έχει συζήτηση για προπονητή, αλλά και ανανέωση ενός συμβολαίου. Ο λόγος για τις περιπτώσεις του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, του Χοακίν Καπαρός και του Αριέλ Ιμπαγάσα.
Κούπερ, Καπαρός και Ιμπαγάσα στο τραπέζι
Ο μάνατζερ των δύο Αργεντινών και του Ισπανού, ο περίφημος Αλεχάντρο Καμάνιο, θα έχει συζήτηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού τόσο για το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του πειραϊκού συλλόγου ένας εκ των Κούπερ, Καπαρός όσο και διευθετήσει τις λεπτομέρειες για την ανανέωση του συμβολαίου του «Κάνιο».
Από χτες το βράδυ είχε διαρρεύσει πως ο Καμάνιο θα φτάσει το βράδυ στη χώρα μας και το ραντεβού με τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, θα γίνει αύριο. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η συζήτηση θα γίνει το βράδυ και ότι ο Ισπανός ατζέντης βρίσκεται ήδη στη χώρα μας.
Μικρή σημασία έχει το πότε θα συναντηθούν. Το θέμα είναι ότι σύντομα θα έχουμε νέα για το αν θα μείνει ο Ιμπαγάσα, καθώς επίσης και τις πιθανότητες να είναι ο Κούπερ ή Καπαρός προπονητής του Ολυμπιακού την επόμενη περίοδο.
Από την Πλατεία Αλεξάνδρας, πάντως, διαρρέει πως εξετάζεται πολύ σοβαρά ο Κλοντ Πιέλ και κατά δεύτερο λόγο κάποιοι άλλοι προπονητές. Αυτό σημαίνει ότι θα διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις πριν παρθεί η τελική απόφαση. Ο Μαρινάκης, άλλωστε, έχει πει ότι το θέμα του προπονητή δεν αποκλείεται να τραβήξει ως τα μέσα Ιουνίου...
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν στέριωσε στη Λέγκια ο Μπλάνκο!

Στη λύση της συνεργασίας με τον Ισμαέλ Μπλάνκο αναμένεται να προχωρήσει η Λέγκια Βαρσοβίας, αφού δεν είναι ευχαριστημένη απ' την αγωνιστική του προσφορά.
Δεν στέριωσε στη Λέγκια ο Μπλάνκο
Η διοίκηση του πολωνικού συλλόγου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται ν' ανανεωθεί το συμβόλαιο του πρώην άσου της ΑΕΚ, μιας και οι εμφανίσεις του φαίνεται να μην ικανοποίησαν τους ανθρώπους της ομάδας.
Ο Αργεντινός στράικερ πάντως πήρε στην Λέγκια με αρκετές τυμπανοκρουσίες, το πέρασμά του απ' την Ένωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, την στιγμή ωστόσο που με την σημερινή του ομάδα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε έξι ματς πρωταθλήματος, βρίσκοντας δίχτυα μόλις δύο φορές, στο Κύπελλο.
Παράλληλα μαζί του θ' αποτελέσουν παρελθόν όπως ανακοινώθηκε, και ο Μίχαλ Χούμπνικ με τον Νάτσο Νόβο.
Πηγή: gazzetta.gr

Μεχμέτ Τοπάλ, ο... ατρόμητος ταυρομάχος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τούρκος μέσος της Βαλένθια, o Μεχμέτ Τοπάλ, είπε να το παίξει ταυρομάχος και το αποτέλεσμα ήταν απλά... κωμικό!
Μεχμέτ Τοπάλ, ο... ατρόμητος ταυρομάχος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τώρα που άλλαξαν τα κόζια, αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Μέχρι πέρυσι λέγαμε ότι ''άλλαξαν τα κόζια'' απλώς για να τονώσουμε ακόμα περισσότερο τους τελικούς. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.
Τώρα που άλλαξαν τα κόζια, αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;
Όλοι ξέραμε (και ξέρατε) ότι υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Ήρθε όμως η ώρα που το κλισέ μας ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Και τώρα ποιός είναι το φαβορί για την κατάκτηση της ελληνικής Α1; Αν ήμουν φίλαθλος-οπαδός του Ολυμπιακού, δεν θα με απασχολούσε καν η κατάληξη των πέντε τελικών του ανυπόληπτου πρωταθλήματός μας. Επειδή όμως δεν είμαι, δεν μπορώ να κατανοήσω ότι στη μάχη των αιώνιων του ελληνικού αθλητισμού κάθε άλλο τρόπαιο (ακόμα και το κορυφαίο ευρωπαϊκό) μπαίνει στην άκρη και τίθεται θέμα τιμής και επιβεβαίωσης.
Στο ερώτημα ''ποιός είναι στ' αλήθεια καλύτερος'' έχω απάντηση, αλλά επισημαίνω ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες και τα παιχνίδια θα κριθούν στα σημεία, στο σουτ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα κριθούν δηλαδή ακριβώς όπως κρίθηκε το παιχνίδι στο ΣΕΦ, ο τελικός του κυπέλλου, οι ημιτελικοί και ο τελικός της Ευρωλίγκας. Στο τελευταίο σουτ, στην λεπτομέρεια, σε μια άμυνα, ίσως και σε ένα σφύριγμα των τελευταίων δευτερολέπτων (ελπίζω πως όχι, αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος).
Συν και πλην:
Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί (στην τρίχα) στο στήσιμο (πριν) και στο διάβασμα (κατά την διάρκεια) ενός αγώνα. Ο Ομπράντοβιτς με τον Ιτούδη έχουν τον τρόπο να αναλύουν, να προβλέπουν, να στήνουν και να αλλάζουν, αφουγγραζόμενοι ένα μεγάλο αγώνα. Αντιθέτως, ο Ίβκοβιτς σε σχέση με τον κουμπάρο του αργεί να αντιδράσει σε καταστάσεις. Λίγο (ελάχιστα), αλλά αργεί. Άποψή μου.

Ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει ένα στυλ μπάσκετ που μου αρέσει πολύ περισσότερο. Το βρίσκω πιο γοητευτικό. Απεδείχθη ότι είναι και πιο αποτελεσματικό. Η εξήγηση βρίσκεται στην επόμενη βούλα.

Στο Φάιναλ Φορ απεδείχθη ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν πολύ πιο δυνατά και ανθεκτικά πνευμόνια σε σχέση με τους πράσινους. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους (όχι ο βασικός) που νίκησαν την ΤΣΣΚΑ ενώ οι αντίπαλοί τους ηττήθηκαν (έστω κι αν χρειάστηκαν τα απίθανα σφυρίγματα των προκλητικών διαιτητών). Πάντως αν ο Παναθηναϊκός δεν ξέμενε από δυνάμεις, θα είχε αποφύγει τα λάθη, θα είχε νικήσει και τους ανεκδιήγητους πορτοκαλό-γκρι με την σφυρίχτρα. Πιο νεανική ομάδα ο Ολυμπιακός, πιο φρέσκια, με πιο δυνατά πόδια.

Και πάλι θα τεθεί το ερώτημα αν η εμπειρία κερδίζει την φρεσκάδα, το πάθος και την ορμή. Εδώ θα πάμε στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή για να εξετάσουμε τις εξωμπασκετικές παραμέτρους της σειράς των τελικών.
Αναμφισβήτητα (που λέει συχνά κι ο Ιτούδης όταν κάνει δηλώσεις) ο Ολυμπιακός έχει το ψυχολογικό αβαντάζ μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ναι, αλλά ο Παναθηναϊκός τώρα έχει θυμώσει. Το πληγωμένο θηρίο είναι πάντα επικίνδυνο. Ο τσαλακωμένος εγωϊσμός στους πράσινους πάντα λειτουργεί ευεργετικά. Ναι, αλλά από την άλλη το πάθος είναι μεγάλο και το μάτι γυαλισμένο. Duce.
Φυσικά, εδώ θα τεθεί θέμα διαχείρισης της δικαιολογημένης παράκρουσης από την μυθικότερη ανατροπή στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Θα φανεί κατά πόσο ο ''σοφός'' έχει καταφέρει να επαναφέρει τους νεαρούς (κυρίως) παίκτες από το διάστημα του ενθουσιασμού στη γη του ρεαλισμού. Όσο γνωρίζω τα παιδιά, είμαι βέβαιος ότι το θέμα στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι η προσγείωση έχει γίνει ακριβώς την ώρα που μπήκαν στα σπίτια τους, μετά τη φιέστα του Ειρήνης και Φιλίας. Αυτό βεβαίως θα φανεί μέσα στο ΣΕΦ στο πρώτο ματς. Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο παιχνίδι από τα 5 για τον Ολυμπιακό. Εάν το πάρει, τότε η ψυχολογία είναι μαζί του 100%. Εάν το χάσει, νομίζω ότι θα έχει χάσει και το πρωτάθλημα. Αυτή όμως είναι μόνο μια υπόθεση.
Στην αντιπαράθεση παικτών έχω την εντύπωση ότι υπάρχει απόλυτη ισορροπία και για κάθε πλεονέκτημα του ενός υπάρχει κάποιο αντίδοτο από τον άλλον. Το ζητούμενο λοιπόν στην πραγματικότητα είναι πως θα αντιδράσουν την συγκεκριμένη ημέρα της καθεμιάς από της πέντε αναμετρήσεις.
Συγκρίσεις... Χθες όλη μέρα σκοτωνόμουν με έναν φίλο (μελλοντικό συνάδελφο), καθώς επιχειρούσαμε να συγκρίνουμε τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη. Χαζές αντιπαραθέσεις καφενειακών συζητήσεων. Άλλωστε, πιστεύω ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αντικειμενικό. Όλα κρίνονται και αναθεωρούνται καθημερινά. Στην πραγματικότητα κάθε επιχείρημα έχει την απάντησή του, κάθε θεώρημα ''στουκάρει'' πάνω σε κάποιο αξίωμα και τούμπαλιν. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεται κουβέντα. Από τη στιγμή που γίνεται κουβέντα, σημαίνει ότι υπάρχει αντιπαράθεση, γιατί υπάρχει αντικείμενο. Δηλαδή υπάρχει μπάσκετ και είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.
Και θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού επιμένω ότι αυτή η εξέλιξη της Ευρωλίγκας θα κρατήσει στο μπάσκετ τις δυο οικογένειες που ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (ναι κύριε Οικονομίδη μην εξανίστασθε, δεν είστε εσείς το μπάσκετ... σόρρυ). Αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το 7ο οι Γιαννακόπουλοι θα αποχωρούσαν νικητές και τροπαιούχοι, ασύγκριτοι και άπιαστοι εις τους αιώνας των αιώνων (όπως και τώρα το ίδιο συμβαίνει, αλλά δεν χωνεύεται η ήττα) κι οι Αγγελόπουλοι μάλλον ξενερωμένοι (εφόσον έχαναν και το πρωτάθλημα) θα τους ακολουθούσαν απογοητευμένοι στην έξοδο. Τώρα όμως τα κόζια έχουν αλλάξει. Υπάρχει ζήτημα και για τους δύο. Υπάρχει θέμα εγωϊσμού, τιμής και αυτοεπιβεβαίωσης. Κάπου εκεί παίζεται το παιχνίδι στους... έχοντες αυτά που (τελικώς) δεν υπάρχουν. Το μπάσκετ λοιπόν θα υπάρχει και μετά το τέλος του τελευταίου τελικού (του 3ου, του 4ου ή του 5ου... θα δείξει) προς μεγάλη ικανοποίηση όλων ημών. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της Κωνσταντινούπολης.
Και τώρα που είπα ότι άλλαξαν τα κόζια, έρχομαι να συνυπογράψω απόλυτα το κείμενο του Βαρδ-Άρεως περί κωλοτούμπας. Άλλωστε εκείνος (παλαιότερος και μπαρουτοκαπνισμένος γαρ) έχει δει πολλούς να προσπάθούν να πηδήσ(ξ)ουν στο καράβι της... επόμενης αυτοκρατορίας. Και μάλιστα χωρίς να πέφτουν τελικώς στη θάλασσα. Μάγκες είναι. Από την στιγμή που άλλαξαν τα κόζια νομίζω ότι θα υπάρχει και ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο θέμα διαιτησία. Από τη μία οι Αγγελόπουλοι δικαίως θα απαιτούν σεβασμό, από την άλλη οι Γιαννακόπουλοι ίσως ψυχανεμίζονται το επερχόμενο απόλυτο 50-50 που σε κάθε έδρα μπορεί να μεταλλάσσετται... αναλόγως. Ευαίσθητη ισορροπία.
Μετά από όλα αυτά δικαίως θα ρωτήσετε: ''και τί βλέπεις ρε Περπερίδη;''
Βλέπω μόνο ότι το πιο καθοριστικό παιχνίδι θα είναι το πρώτο, της Πέμπτης. Εάν ο Ολυμπιακός το πάρει, βλέπω να κατακτά και το πρωτάθλημα. Εάν το χάσει, μπορεί να γίνει ακόμα και ... σκούπα. Κι αν αυτό είναι υπερβολή, άντε να το ισιώσω, προβλέποντας 1-3.
Στην εξέδρα ελπίζω ότι θα επικρατήσει ο νόμος των ''πολιτισμένων μπασκετικών'' που θέλουν στο γήπεδο οι Αγγελόπουλοι. Ο νόμος αυτών των λίγων που πήγαιναν στο ΣΕΦ όταν όλοι προέβλεπαν για τον Ολυμπιακό μόνο... γκρεμίλες. Μου έλεγε φίλος (έχων πρόσβαση σε ''μαγικά χαρτάκια'') ότι από την Κυριακή τον θυμήθηκαν ξαφνικά και οι ''πλάτανοι'', για να τους βρει ένα εισιτήριο. Όταν έρχονται νίκες και κούπες, όλοι θέλουν γήπεδο. Στα δύσκολα είναι εκεί μόνο οι κανονικοί άνθρωποι. Αυτούς θα ήθελα να δω και στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ. Δεν βλέπω όμως να βλέπω μόνο αυτούς, γι' αυτό ας φροντίσουν οι διοικήσεις να μην έχουμε φαινόμενα Κωνσταντινούπολης.
Επίσης δεν θέλω να ακούσω καραγκιοζιλίκια σε δηλώσεις μετά από κάθε αγώνα.
Ακόμα, θέλω να δω τους διαιτητές να κάνουν μόνο ανθρώπινα λάθη και να είναι ''γάτοι'' όταν κρίνονται τα ματς. ''Γάτοι'' όχι ''λύκοι''.
Κλείνω με μια διευκρίνιση. Άλλο ο κορυφαίος, άλλο ο καλύτερος, άλλο ο αποδοτικότερος, άλλο ο πιο αποτελεσματικός, άλλο ο πληρέστερος. Όλα κρίνονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον (χώρο, χρόνο, συνθήκες, περιστατικά) και είναι τεράστιο λάθος να γενικεύονται. Όλα τα στοιχεια σύγκρισης αποτελούν μεταβλητές ευμετάβλητες. Άρα κι αυτό το κείμενο ίσως είναι ''να μασας και να φτύνεις'' (που λέει κι ο Παπαδημητρίου) μετά από δύο εβδομάδες. Ίσως να είναι και προφητικό.
Δεν είμαι ούτε γκουρού, ούτε ο μάντης Κάλχας. Ούτε διεκδικώ το αλάθητο. Αυτό που θέλω, είναι να δω καλά παιχνίδια (και από την στιγμή που τα διευθύνουν Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς καλά θα είναι), χωρίς διαιτητολογία και χωρίς ζούγκλα στις εξέδρες.
Δεν σας φτάνει που και του χρόνου οι αιώνιοι θα είναι εδώ ως έχουν (του Ζοτς συμπεριλαμβανομένου... τολμώ να ρισκάρω); Εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει...
ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕ!
Πηγή: pamesports.gr

Στα monitors των dealing rooms η δραχμή!!

Στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης συναλλαγματικών ισοτιμιών έχει "επιστρέψει" η δραχμή, σε αρκετά dealing rooms του Λονδίνου τα οποία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Στα monitors των dealing rooms η δραχμή
H ρεπόρτερ του ITV news, Laura Kuenssberg, η οποία βρέθηκε στο floor του ETX Capital, στο city του Λονδίνου, όπου θεωρούν την πιθατότητα «Grexit», της Ελλάδα που φεύγει από το ευρώ, πολύ ισχυρή, σημειώνει ότι οι traders θεωρούν απαραίτητη την προετοιμασία για κάτι τέτοιο. Ο Andrew Edwards, ο προϊστάμενος εκεί, δείχνει στην ρεπόρτερ, πώς έχουν αναδημιουργήσει τη δραχμή στα συστήματα συναλλαγών τους, που προσομοιώνουν τις διατραπεζικές συναλλαγές τραπεζών και τις ανταλλαγές νομίσματος. Μαλιστα της εξηγεί ότι πήρε πέντε από το προσωπικό του για μια εβδομάδα και ετοίμασαν το σύστημα « στην περίπτωση που ξυπνήσουν ένα πρωί και η Ελλάδα έχει φύγει». Η ρεπόρτερ σημειώνει επίσης ότι "ήταν εξωπραγματικό να δεις τη δραχμή να εμφανίζεται στη λίστα στις οθόνες υψηλής τεχνολογίας του «πατώματος» εμπορικών συναλλαγών και να παίρνει τη θέση της δίπλα στο δολάριο, το ευρώ, και άλλα νομίσματα από όλο τον κόσμο."

πηγή: fpress.gr

"Μια σφαίρα για τον καθένα σας!"

Απειλές κατά της ζωής τους δέχτηκαν οι παίκτες της Ιστιτούτο από οπαδούς της ομάδας τους, καθώς αν δεν έρθει η άνοδος θα έρθει ο ...θάνατος!
"Μια σφαίρα για τον καθένα σας!"
Μετά την ήττα με 3-2 από την Μπόκα Ουνίδος, υποχώρησαν στην τρίτη θέση της δεύτερης κατηγορίας της Αργεντινής, πίσω από Ρίβερ Πλέιτ και Ροσάριο Σεντράλ. Κατά την επιστροφή της ομάδας στη βάση της, εξαγριωμένοι οπαδοί σταμάτησαν το πούλμαν, άρχισαν να χτυπούν το όχημα και τα τζάμια του, ενώ απειλούσαν τους ποδοσφαιριστές πως αν δεν φέρουν εις πέρας το στόχο της ανόδου, θα το πληρώσουν με τη ζωή τους.

«Υπάρχει μια σφαίρα για καθέναν από σας», ήταν μία από τις απειλές που φέρονται να δέχτηκαν τα μέλη της ομάδας.
Πηγή: Sportfm.gr

Αισιόδοξος ο Κωνσταντίνου!

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι αισιόδοξος για την λαϊκή βάση, καθώς πιστεύει πως ο κόσμος θα βοηθήσει τη στιγμή που το σωματείο δεν πρόκειται να διαλυθεί αν βρεθεί κάποιος επενδυτής.
Αισιόδοξος ο Κωνσταντίνου
"Αφού ένας άνθρωπος με την προσωπικότητα και την εμβέλεια του Γιάννη Αλαφούζου εμφανίστηκε να πάρει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τα υπόλοιπα θα έρθουν. Ο κόσμος θα τον στηρίξει. Μίλησε με τη Θύρα 13 και όλοι είμαστε δίπλα του. Με προσωπικές του εγγυήσεις θα πάρει δάνειο και ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο", είπε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Για την λαϊκή βάση: "Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα πρωτοπόρος, έκανε νέα πράγματα και προσπαθούσε να ανοίξει νέους δρόμους στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Το εγχείρημα του Αλαφούζου κινείται στη σωστή βάση. Ο κόσμος περιμένει πότε θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί στις τράπεζες για να τρέξει να βάλει λεφτά. Τότε εμείς οι ίδιοι θα δούμε πράγματα που δεν τα έχουμε φανταστεί. Η ομάδα θα ανήκει στον κόσμο και ο κόσμος θα καταλάβει ότι πρέπει να συμπαραστέκεται χωρίς επεισόδια, ακρότητες, βανδαλισμούς".
Για το αν εμφανιστεί κάποιος ισχυρός οικονομικά επενδυτής: "Εάν παρουσιαστεί κάποιος επιχειρηματίας ο οποίος επιθυμεί να επενδύσει στον Παναθηναϊκό 30, 50, 60 εκατομμύρια ευρώ, το σωματείο δεν πρόκειται να διαλυθεί. Θα εκχωρήσει το μάνατζμεντ και όχι τις μετοχές του. Διότι μπορεί εκείνος ο άνθρωπος μετά από δύο-τρία χρόνια να αποφασίσει να αποχωρήσει. Το σωματείο θα συνεχίσει να υπάρχει και ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ξαναπεράσει όσα βιώνει αυτή τη στιγμή".

TV-Aλήθεια. Αχαχαχαχα!!

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει πολύ θυμωμένος για τον τρόπο που οι τηλε-δημοσιογράφοι "χειρίζονται" την αλήθεια.
TV-Aλήθεια. Αχαχαχαχα!
Πρέπει να τους σταματήσουμε ΑΥΤΟΥΣ τους (συγγνώμη λέξη μου) δημοσιογράφους. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα.
Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει ο Γιούνγκερ (μη ξεχνιόμαστε, ο Πρόεδρος του Eurogroup) "Ανοησίες τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" και να το ξεπερνάνε.

Δεν εί-ναι δυ-να-τον!

Με άλλα λόγια είναι απαράδεκτο.

Μας έχουν πρήξει τα παπάρια (σιγά μην ακολουθήσω το political correct -του κώλου- λεξιλόγιο τους) ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ, ότι θα γυρίσουμε στην Ελλάδα του 1950 …κι όμως βγαίνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος και λέει ότι όλα αυτά είναι ανοησίες …και εκείνοι το αφήνουν και περνάει.
Αφήνουν και περνάει αυτό που είναι η λύση στο πρόβλημα με το οποίο μας απειλούν, τρομοκρατούν, μας το παρουσιάζουν σαν εφιάλτη.
Γιατί;
Μα είναι απλό:
Αν αλλάξει η Ελλάδα, θα αλλάξουν κι αυτοί.
Αν αλλάξουν οι συσχετισμοί, χάθηκαν. Θα παλιώσουν τα 4Χ4 τους.
Δεν είναι δυνατόν μια κάστα 40-50 ανθρώπων να οδηγεί έναν όλόκληρο λαό στο τέλμα, στο καθημερινό άγχος, στον τρόμο, στην απελπισία…
Δεν είναι δυνατόν να μας αποκαλούν «πολίτες»…γιατί αμέσως αυτό σημαίνει ότι δεν εννοούν τους εαυτούς τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν ερωτήσεις-διαγγέλματα-ποταμούς και όταν ο άλλος πάει να απαντήσει να παρεμβαίνουν (παράσιτα) κάθε τρείς λέξεις του. Δεν είναι δυνατόν να λένε συνεχώς «τελειώνετε κύριε Τάδε μου χρόνος πιέζει»… και όταν τον διακόπτουν να βάζουν… τρέϊλερ.
Δεν είναι δυνατόν δημοσιογράφοι να μισούν τον διάλογο, την ελεύθερη γνώμη. Πρόκειται περί γελοιότητας.
Δεν είναι δυνατόν να κάνουν προλόγους πριν την ερώτηση ώστε να χειραγωγούν την απάντηση.
Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν (ανοήτως) ένα λεξιλόγιο, που βασικά δεν λέει τίποτα στον τηλεθεατή. Παράδειγμα: διακύβευμα.. πού στο διάολο ήταν αυτή η λέξη πέρισυ; Κρύβονται πίσω από τις λέξεις, αμύνονται με τον χρόνο που τους πιέζει και αρπάζονται μόλις κάποιος τολμήσει να τους κάνει κριτική.
Η ενημέρωση είναι όπλο των τηλεθεατών, ακροατών, αναγνωστών… δεν είναι το όπλο των δημοσιογράφων κατά του κόσμου.
Πότε ακούσατε τελευταία μια ερώτηση που να έχει μόνο 4-5 λέξεις;
Πότε ακούσατε δημοσιογράφο να λέει: «Δεν το΄χα σκεφτεί αυτό. Ενδιαφέρουσα άποψη!»
Ο δημοσιογράφος δεν ρωτά επειδή ξέρει την απάντηση. Κάποιος τους πληροφόρησε λάθος. Ο δημοσιογράφος ρωτά για να ακούσει την απάντηση.
Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι έτοιμος να κάψει πολλούς από δαύτους. Αυτό είναι που τρέμουν, γι’ αυτό έχουν κάνει γαργάρα το όλο θέμα (και μην μου πείτε ότι δεν είναι θεματάρα). Δεν μπορώ να πώ περισσότερα γιατί αυτό θα΄ταν κακή δημοσιογραφία εκ μέρους μου.
Είμαι θιασώτης της άποψης ότι ο δημοσιογράφος δίνει στο κοινό τα στοιχεία, την πληροφορία. Δεν επιβάλει την άποψή του. Η δημοσιογραφία δεν είναι τρικ…είναι λειτούργημα (παρ’ όλο που την έχουμε πηδήξει τη λέξη).
Εχω δει με τα μάτια μου συναδέλφους μου που έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι μαζί να κάνουνε κωλοτούμπες (μπρος-πίσω-χοροπηδητά κι ανάποδα) σε καναλάρχες και επιχειρηματίες… να πουλάνε τις συνειδήσεις και τα πιστεύω τους για ένα 4Χ4 ή για μια πισίνα ή για με κάρτα ελευθέρας σε ένα prive club… είναι αυτοί που λένε (χωρίς να τους γιαουρτώνει κανείς): «και τώρα θα χρησιμοποιήσω μια λαϊκή έκφραση… αλαλούμ». (το’πε προχθές η Ελλη Στάη και δεν είναι βέβαια η μόνη)
Η εξουσία το πρώτο που κάνει είναι να σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ξεχωριστός (διαφορετικός) και ΔΥΣΤΥΧΩΣ καλύτερος από τους υπόλοιπους.Το σύνδρομο του Καίσαρα είναι άκρως γοητευτικό…. Και είναι τόσο εύκολο να τ’ αρπάξει ο καθένας, όπως το συνάχι. Με τη μόνη διαφορά ότι το συνάχι περνάει ευκολα… αντίθετα με την εξουσία που αμα τη κολλήσεις δεν φεύγει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Μιλείστε με έναν οποιονδήποτε πρώην υπουργό για να καταλάβετε, τί εννοώ. Μόνο για την εποχή ΤΟΥ μιλάει.
Σταματείστε τους.
Σταματείστε τους, για να φτάσει κάποτε η αλήθεια στα αυτιά των παιδιών μας.
Αλήθεια! Αλήθεια! Ξαναδιαβάστε τη λέξη. Δεν είναι υπέροχη;
Α-λή-θει-α!
ΥΓ. Ουδείς εξαιρείται. Συμπεριλαμβανομένου ΦΥΣΙΚΑ και του γράφοντος. Και επειδή η φράση μοιάζει (είναι) ξύλινη, εννοώ ότι αν νομίζετε ότι δεν λέω την αλήθεια, εδώ είμαι για να αντιμετωπίσω τη δική σας άποψη. feel free!


πηγή: gazzetta.gr