Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

«Προτίμησε την Βερόνα ο Νέτο»

Για συμφωνία του Πορτογάλου Νέτο με τη Βερόνα κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος την στιγμή που ο άσος της Ζενίτ βρίσκονταν σε επαφές με τον Ολυμπιακό!  

ες και ένα μαγικό χέρι τους προσφέρει απλόχερα το χάρισμα να εξαφανίζουν και να εμφανίζουν διαιτητές και βοηθούς... κατά πως τους βολεύει. Κατά πως βολεύει τον Ολυμπιακό δηλαδή. Και δεν είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα μου. Προκύπτει από τους επίσημους ορισμούς.

Θα σας δώσω παραδείγματα:

Έχει παράπονα (εδώ γελάμε) ο Ολυμπιακός από τον Τριτσώνη για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος και ο Αθηναίος διαιτητής «εξαφανίζεται» για μεγάλο διάστημα από τους ορισμούς.

Έχει παράπονα (διαπιστωμένα) ο Παναθηναϊκός από τον Μάνταλο (ειδικεύεται στις μεταγραφές μεταξύ συνδέσμων διαιτητών) για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά η ΚΕΔ τον όρισε αμέσως στον αγώνα Κυπέλλου, Ηρακλή - Αστέρα Τρίπολης.

Έχει παράπονα ο ΠΑΟΚ από τον Μήτσιο για το παιχνίδι με την Καλλονή (έφριξε όλη η Ελλάδα) στη Μυτιλήνη, αλλά η ΚΕΔ αμέσως μετά τον επιβραβεύει και τον ορίζει στον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα σε Κέρκυρα και Ξάνθη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι:

Η ΚΕΔ εξαφάνισε κυριολεκτικά τον βοηθό Παστουρμά από τον Δυτική Αττική, χρεώνοντας του λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα πρωταθλήματος του Δικεφάλου με την Κέρκυρα στην Τούμπα.

Η ΚΕΔ εξαφάνισε κυριολεκτικά τον βοηθό Γουργιώτη από την Φθιώτιδα, χρεώνοντας του λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα πρωταθλήματος του Δικεφάλου με τον Πανθρακικό στην Τούμπα.

Την ίδια ώρα οι βοηθοί, Σωτηρόπουλος από την Αχαΐα και Γεωργαράκος από την Αθήνα που βαραίνονται για σωρεία λαθών υπέρ του Ολυμπιακού, παίζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα με την ένδειξη… αναντικατάστατοι που ουσιαστικά αποτελεί και την επιβράβευση τους για τις… επιδόσεις τους.

Προσέξετε επίσης ότι:

Οι εξωσυστημικοί Σιδηρόπουλος, Τριτσώνης, Κύζας ορίζονται πάντα σε παιχνίδια μικρής εμβέλειας (επιτρέψτε μου την έκφραση), ενώ οι συστημικοί Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Μάνταλος παίρνουν στην… πλάτη τους τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Τα λάθη των συστημικών διαιτητών, όχι μόνο όσων αναφέρω αλλά και πολλών ακόμα όπως για παράδειγμα ο Σπάθας, δεν τιμωρούνται ποτέ (στη χειρότερη περίπτωση μένουν έξω μια αγωνιστική για τα μάτια του κόσμου) ενώ η σφυρίχτρα των εξωσυστημικών πιάνει… αράχνες με ασήμαντες αφορμές.

Το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια δεν χρειάζεται μα το αναλύσω με περισσότερα στοιχεία. Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες βασιζόμενος στα στατιστικά στοιχεία των ορισμών. Στόχος μου είναι απλά να επισημάνω για μια ακόμα φορά ότι οι Έλληνες διαιτητές (δεν τους αθωώνω αλλά αυτή είναι η αλήθεια) παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα κάθε εβδομάδα. Παίζουν με το φόβο της αντίδρασης του συστήματος να επηρεάζει κάθε απόφαση τους.

Αν δεν γκρεμιστεί αυτό το σύστημα που δομήθηκε για να εξυπηρετεί μια και μόνο ομάδα στην Ελλάδα. Ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να χαρούμε. Και με τον Γκιρτζίκη πρόεδρο της ΕΠΟ η κατάσταση ίσως να είναι και χειρότερη. Όσο ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό, είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε τους αγώνες των δυο ομάδων με τα ηρεμιστικά στο χέρι. Δεν γλιτώνουμε αλλιώς.

Υ. Γ. Επειδή και υποψιασμένοι είμαστε και μαθαίνουμε τι λέγεται στους διαδρόμους της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, δεν μας είναι άγνωστο ότι ετοιμάζουν τον Μάνταλο για την Τούμπα. Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αναφέρομαι που θα διεξαχθεί μετά από δυο αγωνιστικές. Άντε καλό… βόλι, Σταύρο. - See more at: http://www.sdna.gr/gr/gnomes/kostas-vasilopoulos/article/9090/opos-voleuei-ton-olubiako/#sthash.4QzMKHJN.dpuf
Σε συνέντευξή του στην Ισπανία, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν δίστασε να μιλήσει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις εκλογές της Κυριακής. - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/9117/o-mitsel-o-alexis-kai-oi-ekloges/#sthash.0azL19vG.dpuf
Σε συνέντευξή του στην Ισπανία, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν δίστασε να μιλήσει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις εκλογές της Κυριακής. - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/9117/o-mitsel-o-alexis-kai-oi-ekloges/#sthash.0azL19vG.dpuf
Σε συνέντευξή του στην Ισπανία, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν δίστασε να μιλήσει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις εκλογές της Κυριακής. - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/9117/o-mitsel-o-alexis-kai-oi-ekloges/#sthash.0azL19vG.dpuf
Σε συνέντευξή του στην Ισπανία, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν δίστασε να μιλήσει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις εκλογές της Κυριακής. - See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/9117/o-mitsel-o-alexis-kai-oi-ekloges/#sthash.0azL19vG.dpuf
Στον ιταλικό Τύπο κάνουν αναφορά σε συμφωνία-έκπληξη της Βερόνα με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή και βρίσκεται στην τελική φάση της.
Ο Νέτο, όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στη Serie A και ανάμεσα στις προτάσεις που δέχθηκε επέλεξε την Βερόνα έχοντας πεισθεί από τον προπονητή της ομάδας, Αντρέα Μαντορλίνι.
Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ θα παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού έναντι 400.000 ευρώ και οψιόν ανανέωσης από την ιταλική ομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουρουγουανός στόπερ, Γκιγιέρμο Ροντρίγκες, ο οποίος απασχόλησε και τον Παναθηναϊκό βρίσκεται κοντά στη Ροζάριο Σεντράλ.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Πήρε άδεια να αποχωρήσει ο Κάμπελ!!

Το ελεύθερο να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί για να παραχωρηθεί δανεικός κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο πήρε ο Τζόελ Κάμπελ.  
Πληροφορίες του «SkySports» αναφέρουν ότι η Άρσεναλ αποφάσισε να αφήσει τον Κοσταρικανό επιθετικό να αποχωρήσει προσωρινά από την ομάδα, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν λίγους μήνες ο Αρσέν Βενγκέρ ανέφερε ότι τον υπολογίζει κανονικά.
Ήδη αρκετές ομάδες ετοιμάζουν… το πλάνο δράσης τους, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για να συνεργαστεί πάλι μαζί του.
*Πηγή: england365.gr*

Sold – out το ντέρμπι!!

Η Λίβερπουλ ενημέρωσε τους οπαδούς της πως δεν θα βρει κανείς εισιτήρια στα εκδοτήρια σήμερα για το ντέρμπι με την Τσέλσι, αφού το παιχνίδι των ημιτελικών του Capital One Cup είναι πλέον sold – out!  
Η δίψα των οπαδών των «κόκκινων» για τίτλο τη φετινή σεζόν φανερώνεται με τον καλύτερο τρόπο όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στο «Άνφιλντ», απόψε για τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο για το Λιγκ Καπ.
Όπως ενημέρωσε η διοίκηση του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, το ματς πλέον είναι sold – out και όποιος δεν έχει εισιτήριο, δεν χρειάζεται να κάνει τον κόπο να πάει στο γήπεδο γιατί δεν πρόκειται για να βρει τίποτα...
*Πηγή: england365.gr*

Ντεμπούτο στο Κύπελλο για Βαλντές!!

Στο παιχνίδι του τέταρτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Κέμπριτζ θα κάνει πιθανότατα το ντεμπούτο του κάτω απ' τα δοκάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Βίκτορ Βαλντές.  
Ο Ισπανός πορτιέρο που υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 χρόνου με οψιόν επέκτασης για ακόμα ένα έτος, είναι πανέτοιμος να... δώσει ανάσες στον Νταβίντ Ντε Χέα και ο Λουίς Φαν Χάαλ ετοιμάζεται να τον τοποθετήσει στο αρχικό σχήμα στην αναμέτρηση της Παρασκευής στο «Abbey Stadium».
Εφόσον το ρεπορτάζ των βρετανικών Μέσων επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του Βαλντές έπειτα από τον Μάρτιο του 2014, όταν και υπέστη ρήξη χιαστών σε ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Θέλτα.
*Πηγή: england365.gr*

Διέξοδος μέσω... Λεβερκούζεν για Σολδάδο!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ρομπέρτο Σολδάδο που έχει αντιληφθεί ότι πρέπει κάποια στιγμή να βάλει τέλος στον εφιάλτη που ζει στην Τότεναμ. 
Τα 26 εκατ.λίρες που διέθεσαν πριν από ενάμιση χρόνο τα «σπιρούνια» για να πάρουν τον Ισπανό φορ αποδείχθηκαν... πεταμένα λεφτά, με τον 29χρονο ποδοσφαιριστή να έχει πετύχει μόλις 15 γκολ στη θητεία του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και μόνο τέσσερα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του στο πρόσφατο ματς της Τότεναμ με τη Μπέρνλι, τον έφεραν γι' ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των οπαδών και του Τύπου, με τον Ποκετίνο να τον στηρίζει μεν, αλλά τον ίδιο να αντιλαμβάνεται ότι δεν του έχει κάνει καλό η μετακίνηση στο Λονδίνο.
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν θέλει να φροντίσει για την αντικατάσταση του φευγάτου Γιόσιπ Ντρμιτς και ο Σολδάδο φαντάζει αρκετά καλός για τα δεδομένα των «ασπιρίνων».
*Πηγή: england365.gr*

Ολα θα κριθούν στις λεπτομέρειες!!

Μέσα σε μία δεκαετία έχουν παίξει 37 φορές. Από τη στιγμή που το καλοκαίρι του 2004 ο  Ζοσε Μουρίνιο και ο Ράφα Μπενίτεθ κάθισαν στους πάγκους της Τσέλσι και της Λίβερπουλ αντίστοιχα το ζευγάρι αυτό έγινε ένα από τα πιο hot στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Οι κόντρες τους σε παιχνίδια που έκριναν προκρίσεις σε τελικό Champions League είναι χαραγμένες στη μνήμη ενώ ο τρόπος που η λονδρέζικη ομάδα στέρησε ενα διαφαινόμενο πρωτάθλημα για τους ρεντς τον περασμένο Μαη ειναι πολυ πρόσφατος για να ξεχαστεί εύκολα!
Η Τσέλσι μετράει ένα σερί τριών νικών απέναντι στην Λίβερπουλ από τη στιγμή που ο Μουρίνιο επέστρεψε στο Στάμφορντ μπριτζ. Ο Μπρένταν Ρότζερς έμεινε δίπλα στον Μουρίνιο για τρεις σεζόν δουλεύοντας για αυτόν στην Τσέλσι και παραδέχεται πως ήταν από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής του αλλά δεν παρέλειψε να πει χτες πως υπάρχει πια μία ψυχρότητα μεταξύ τους...
Ο Μουρίνιο από την άλλη πάντα ήταν και πάντα θα είναι ανταγωνιστικός οπότε λογικά βλέποντας τα βήματα προόδου του πρώην συνεργάτη του δεν θέλει να έχει πια τις ίδιες σχέσεις ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι παρά τη γκρίνια του Ροτζερς για τα "δυο λεωφορεία" που πάρκαραν οι "μπλε" στο ματς του Μαΐου το αποτέλεσμα το έκριναν τα λάθη της ομάδας του!
Μπορεί λοιπόν να ειναι απλα ένα ματς για το Λιγκ Καπ αλλά μην πιστέψετε στιγμή πως δεν ενδιαφέρονται οι ομαδες για τη πρόκριση! Ο Ρότζερς το είπε ξεκάθαρα πως είναι καιρός για την Λίβερπουλ να κατακτήσει έναν τίτλο και ο Μουρίνιο δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει ομάδα που θα αδιαφορήσει για παιχνίδι ειδικά από τη στιγμή που στην περσινή σεζόν έμεινε με άδεια χέρια.
Τα δυο αυτά ματς θα ειναι της κόντρας αυτών των δυο κλαμπ! Δεν υπάρχει ματς μεταξύ τους που να το πεις αδιάφορο! Ακομη και στα 0-0 που φέρνουν πάντα υπάρχει κατι που συζητάς! Απόψε  ειμαι βέβαιος οτι όλα  θα κριθούν στις λεπτομέρειες και θα μείνει ανοιχτή η υπόθεση πρόκριση για τη ρεβάνς!
*Πηγή: england365.gr*

Σβηστά ο Τζόκοβιτς!

Χωρίς ν’ ανεβάσει στροφές ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε με το… δεξί στο Australian Open και πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του σπουδαίου Grand Slam.

Σβηστά ο Τζόκοβιτς
Με συνοπτικές διαδικασίες προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να «καθαρίσει» σβηστά 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-4) τον Αλιάζ Μπέντενε παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του σπουδαίου Grand Slam.

Εκεί το Νο 1 του ταμπλό, θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού Κουζνέτσοφ-Ράμος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Στόχος ένας ακόμα πιο μεγάλος ΠΑΟΚ»

Τις υψηλές βλέψεις του για τον ΠΑΟΚ και την στήριξη των ακαδημιών του συλλόγου, τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης στο περιθώριο εκδήλωσης στην Γερμανία. «Στόχος ένας ακόμα πιο μεγάλος ΠΑΟΚ», το μήνυμά του.

Σαββίδης: «Στόχος ένας ακόμα πιο μεγάλος ΠΑΟΚ»
Ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βισμπάντεν της Γερμανίας ήταν ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έδωσε το «παρών» στην κοπή πίτας της τοπικής ακαδημίας (η οποία συνεργάζεται με τον «Δικέφαλο») όπου τον υποδέχθηκαν με ποντιακούς χορούς και λίρα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και μπροστά σε περίπου 200 άτομα (παράγοντες, γονείς, παιδιά) μίλησε για την αγαπημένη του ομάδα.

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την ομάδα, θέλουμε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος, αλλά ο στόχος μας, είναι να τον κάνουμε ακόμη πιο μεγάλο», είπε ανάμεσα σε άλλα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτός είναι ο Νομπόα!!

Τα παιδικά χρόνια. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα. Τα σημεία αναφοράς της καριέρας του. Η προσωπική του ζωή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Κριστιάν Νομπόα του ΠΑΟΚ, μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Αυτός είναι ο Νομπόα
Το life story του Νομπόα από το paokfc.gr:

"Οι… μάχες ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα έχουν προκαθορισμένο νικητή. Οι περισσότερες δεν είναι καν ντέρμπι. Όταν ο Δον Φερνάντο στο πρόσωπο του γιου του έβλεπε ένα παιδί που θα τελειώσει το σχολείο με καλούς βαθμούς κι ενδεχομένως να καταταχθεί στο Ναυτικό όπως ο ίδιος προκειμένου να γίνει πειθαρχημένος και σοβαρός, η Σόνια Τέγιο αντίκριζε έναν μικρό μπαλαδόρο.

inner

Κάτω από τη μύτη του συζύγου της, λοιπόν, φρόντιζε να… φυγαδεύει τον μικρό να του καλύπτει τις κοπάνες όποτε χρειαζόταν και να τον συνοδεύει καθημερινά στην προπόνηση. Επί οκτώ χρόνια. Μέχρι να καταλάβει ο Φερνάντο τι γινόταν, ο Κρίστιαν είχε ήδη ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα παιδιά στην ακαδημία Φιλαμπλάνκο και το μέλλον του ήταν στο ποδόσφαιρο.

Όταν οι υπόλοιποι συμμαθητές του γιόρταζαν την αποφοίτησή τους από το σχολείο εκείνος έφευγε πρώτος από το πάρτι επειδή την επόμενη μέρα είχε αγώνα. Κανονικό, όχι από αυτούς στην αυλή με τις αυτοσχέδιες μπάλες από χαρτιά που έφτιαχνε ο Κριστιάν για να μην χάνει δευτερόλεπτο παιχνιδιού.

“Μπαμπά δώσε μου ένα χρόνο σε παρακαλώ”

Η αποφοίτησή του σηματοδότησε και την αποδοχή του πατέρα του στο μέλλον που φανταζόταν ο γιος του. Ο Φερνάντο του ζήτησε να ενταχθεί στην ναυτική ακαδημία για ν’ ακολουθήσει τα χνάρια του ως στρατιωτικός, μα δέχτηκε το λογικό έτοιμα του μικρού. “Ασε με ένα χρόνο να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο και αν δεν τα καταφέρω θα σταματήσω και θ΄αναζητήσω μια άλλη καριέρα” ήταν η παράκλησή του.

Και τα κατάφερε χάρη στην αποφασιστικότητα και την προσήλωση που τον χαρακτήριζε πάντα. Ασχέτως αν δεν έγινε στρατιωτικός. Οι θυσίες και τα αθώα ψέματα της Σόνιας και η προσπάθεια του Κρίστιαν που έφευγε από το πρωί για το σχολείο και γυρνούσε σπίτι το βράδυ μετά την προπόνηση, έφεραν καρπούς νωρίς. Στα 19 του χρόνια, ήταν ήδη βασικός στην Εμελεκ και πριν το καταλάβει είχε πάρει το ρόλο του ηγέτη σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Εκουαδόρ όπου ακόμα και σήμερα αποτελεί ίνδαλμα για χιλιάδες κόσμο.

inner

Το φτωχό “πλουσιόπαιδο”

Σε κάθε παιχνίδι οι οπαδοί της Εμελεκ φώναζαν το όνομά του, το οποίο πίσω στην πατρίδα του πρόδιδε πως ο Κρίστιαν προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Γεγονός που οδήγησε και στην παρεξήγηση με τον προπονητή του Κάρλος Τόρες Γκάρσες, ο οποίος θεωρούσε πως ο πιτσιρικάς χρησιμοποιούσε τα χρήματά του για να εξαγοράζει την αγάπη του κόσμου.

“Μου έλεγε πως έδινα χρήματα στους Boca del Pozo για να φωνάζουν το όνομά μου” θυμάται ο μέσος του ΠΑΟΚ και συμπληρώνει: “Του απάντησα πως αυτό είναι αδύνατο γιατί πολύ απλά δεν έχω χρήματα”. Στην πραγματικότητα ο Κρίστιαν ήταν ένα φτωχόπαιδο που ζούσε κοντά στη ναυτική βάση στην οποία υπηρετούσε ο πατέρας του, πήγαινε κάθε μέρα με το λεωφορείο στην προπόνηση, έπαιζε μπάλα στους δρόμους κι αναγκαζόταν να τρώει κρεμμύδια για να ξεγελάει την πείνα του.

Η επαφή με τη Ρούμπιν Καζάν

Μέσα από τις εμφανίσεις του με την Εμελεκ ήρθε η κλήση του στην Εθνική και το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι για ένα φιλικό στην Ισπανία. Μπορεί να μην αγωνίστηκε μα αυτό το ταξίδι έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Την παραμονή του αγώνα τον ενημέρωσαν πως στο ξενοδοχείο τον περίμενε ένας επισκέπτης. Το όνομά του ήταν Κουρμπάν Μπερντίγιεφ. Ο προπονητής της Ρούμπιν Καζάν. Ο Νομπόα ως τότε αγνοούσε και την ύπαρξη του Μπεντίγιεφ και τη ρώσικη ομάδα η οποία μόλις είχε ανέβει στην πρώτη κατηγορία.

Ο Ρώσος τεχνικός περίμενε μια τέτοια αντίδραση και δεν θέλησε να τον πιέσει. Του εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα προσόντα του, του εξήγησε πως του αρέσει ως ποδοσφαιριστής και πως θα τον ήθελε στην ομάδα του, του έλυσε κάποιες απορίες κι αποχώρησε. Τη δουλειά του την είχε κάνει. Τα υπόλοιπα αφορούσαν τη διοίκηση της Ρούμπιν που τρεις μέρες αργότερα έστειλε στην Εμελεκ προσφορά για την απόκτηση του 22χρονου παίκτη.

Από τη μία η στάση του Μπερντίγιεφ κι από την άλλη τα εξωπραγματικά για τα δεδομένα του Εκουαδόρ χρήματα που του έδιναν οι Ρώσοι κι ο Κρίστιαν είπε το ναι, ανεβάζοντας το κασέ του κατά 600%.

Μόνος και τρομαγμένος στην Κωνσταντινούπολη

Η πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία ήταν τραυματική. Στις 02.01.2007 προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Ρούμπιν. Στο αεροδρόμιο δεν τον περίμενε κανείς. “Προσευχόμουν να βρεθεί κάποιος να με παραλάβει, βγήκα από το αεροπλάνο και δεν είδα κανέναν”, περιγράφει την περιπέτειά του και προσθέτει: “Αρχισε να με λούζει κρύος ιδρώτας και ν΄αναρωτιέμαι “τι κάνω τώρα, τι κάνω τώρα;”.

Μόνος κι έρημος σε μια ξένη χώρα, δίχως αρκετά χρήματα για ν’ αγοράσει εισιτήριο να επιστρέψει στο Γκουαγιακίλ άρχισε να φοβάται μέχρι και την ταπεινωτική απέλαση. Ευτυχώς γι αυτόν η ιστορία δεν είχε εξέλιξη αλά “Εξπρές του μεσονυκτίου”. Η πτήση του είχε καθυστέρηση με αποτέλεσμα η αποστολή της Ρούμπιν ν’ αποχωρήσει για το προπονητικό κέντρο όπου θα γινόταν η προετοιμασία κι ο Κρίστιαν ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της ομάδας να πάρει μια δεύτερη εσωτερική πτήση για να συναντήσει την υπόλοιπη ομάδα.

Κρύο, χιόνι και πνευμονία

“Μου είχαν πει να προσέχω το κρύο, αλλά στην Τουρκία είχε 12 βαθμούς όπως στο Κίτο. Όταν, όμως, επιστρέψαμε στο Καζάν η θερμοκρασία ήταν -15. Πάγωσα. Δοκίμασα να φάω ένα κομμάτι καθαρού πάγου κι αυτό μου προκάλεσε πνευμονία”, εξομολογείται για την πρώτη του επαφή με το χιόνι και τον παγετό της Ρωσίας.

Τότε ήταν που άρχισαν τα πρώτα σχόλια και τα… στοιχήματα για το πόσο θ’ αντέξει στο Ταταρστάν. Ο πρώτος χρόνος προσαρμογής ήταν όντως δύσκολος, αλλά ο Νομπόα δεν το έβαλε κάτω. “Είχα αρκετές προτάσεις για να επιστρέψω στο Εκουαδόρ και η αλήθεια είναι πως η οικογένειά μου με πίεζε να τις δεχτώ επειδή ανησυχούσαν για μένα”, λέει και συμπληρώνει: “Πίσω στην πατρίδα μου υπήρχαν πολλοί που υποστήριζαν πως δεν θα τα καταφέρω, αλλά εμένα αυτό μου έδινε ώθηση και κίνητρο για να αποδείξω τη δύναμη και την αξία μου”.

Το πρόβλημα επικοινωνίας κι ο Γιούρι

Ο Νομπόα αποδείχτηκε όντως σκληρό καρύδι. Ανάρρωσε γρήγορα, ξεπέρασε το πρόβλημα της επικοινωνίας χάρη στην άψογη νοηματική και τον Γιούρι, έναν μετανάστη από το Εκουαδόρ που έκανε τον μεταφραστή του κι άρχισε να προσπαθεί να εγκλιματιστεί στον τρόπο ζωής και τον χαρακτήρα των ντόπιων.

«Δεν ήξερα Αγγλικά, οι Ρώσοι δεν ήξεραν Ισπανικά κι έτσι μπορούσα να συνεννοηθώ μόνο με νοήματα στην προπόνηση», θυμάται και συμπληρώνει: «Ο Γιούρι με βοήθησε. Ηταν ο μόνος με τον οποίο μπορούσα ν’ ανταλλάξω δύο κουβέντες. Οι Ρώσοι είναι κλειστοί άνθρωποι κι εγώ δεν ήμουν μαθημένος έτσι. Μου αρέσει η παρέα, η πλάκα, η μουσική».

Θα περίμενε κανείς πως ο Νομπόα θα προσαρμοζόταν στα θέλω των Ρώσων, μα έγινε το αντίθετο. Με τον χαρακτήρα του τους ανάγκασε να έρθουν στα δικά του νερά και κέρδισε τη συμπάθειά τους. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πάντως, ήταν εκείνος που έπρεπε να αλλάξει για να ικανοποιήσει τα θέλω του Μπερντίγιεφ.

Η συμβουλή του Μπερντίγιεφ

Η σχέση τους πάντως, πέρασε μια δοκιμασία στην αρχή. Κι ενδεχομένως σώθηκε χάρη στην έλλειψη επικοινωνίας. Διότι, όταν ο προπονητής της Ρούμπιν έκανε εντονότατες παρατηρήσεις, στα όρια της προσβολής, στον Νομπόα εκείνος δεν καταλάβαινε τι λέει ο Ρώσος. Απλός αναρωτιόταν “πως γίνεται ένας προπονητής να σε φέρνει από τόσο μακριά κι έπειτα να σου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο”.

Το κατάλαβε στην πορεία και πλέον τον ευγνωμονεί. “Ημουν μέσος που δεν μάρκαρε κι ο Μπερντίγιεφ μου δίδαξε πως πρέπει να μάχομαι ν’ ανακτίσω την κατοχή της μπάλας από τον αντίπαλο αν θέλω να γινω ολοκληρωμένος παίκτης και να κάνω καριέρα στην Ευρώπη”. Ακουσε τη συμβουλή του και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο box to box μέσο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα ν’ ανακόψει τον αντίπαλο, να μοιράσει το παιχνίδι ελέγχοντας το ρυθμό, να πατήσει περιοχή και φυσικά να σκοράρει.

Παρέα με τον Μπίμπρας Νάτχο, ο Νομπόα συνέθεσε ένα από τα καλύτερα κεντρικά δίδυμα στη Ρωσία και οδήγησαν την Ρούμπιν στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων κι ενός Κυπέλλου.

Μεταγραφή ρεκόρ για τη Ντιναμό Μόσχας

Εχοντας πλέον καθολική αναγνώριση και το παρατσούκλι «ο Ρώσος», το 2012 ο Νομπόα άλλαξε ποδοσφαιρική έδρα, δίχως ν’ αλλάξει χώρα. Οι απαιτήσεις της Ρούμπιν Καζάν αποθάρρυναν τις Ντόρτμουντ, Νάπολι, Σεβίλλη που θέλησαν να τον αποκτήσουν, αλλά δεν στάθηκαν εμπόδιο στις βλέψεις τις νεόπλουτης Ντιναμό Μόσχας.

Η ομάδα της πρωτεύουσας έδωσε οκτώ εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει ως ένα ακόμα διαμάντι στη συλλογή παικτών που ευελπιστούσε να την οδηγήσει στην κορυφή. Οι ομάδες, όμως, δεν χτίζονται έτσι και η απογοητευτική πορεία της προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών που στράφηκαν κατά των αστεριών του συλλόγου. Οι απειλές προς το πρόσωπό του σίγουρα δεν βοήθησαν τον Κριστιάν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Στη Μόσχα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η πίεση ν’ αποδείξει πως άξιζε τα λεφτά που δαπανήθηκαν για χάρη του τον επηρέασε αρκετά κι αυτό φάνηκε όταν έστειλε για πρώτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Σχεδόν έξι μήνες μετά το ντεμπούτο του. Μόλις μπήκε στο γκολ έπεσε στο χορτάρι και ξέσπασε σε κλάματα.

Μόλις το συμβόλαιό του με τη Ντιναμό ολοκληρώθηκε κούνησε μαντίλι. Οι Ρώσοι έκαναν μια προσπάθεια να τον κρατήσουν, αλλά με εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα. «Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου ήθελε να βάλει μόνος του τους όρους στο νέο συμβόλαιο δίχως ν’ ακούει εμένα ή τον προπονητή που με παρακαλούσε να μείνω».

Το κεφάλαιο εθνική Εκουαδόρ

Στην Εθνική Εκουαδόρ ο Νομπόα παίζει από το 2007, ωστόσο ως βασική λύση λογίζεται από το 2010 με τον πρώην προπονητή του Ισημερινού Ρεϊνάλδο Ρουέδα να στάζει μέλι για την αξία του. «Όσο είμαι εγώ προπονητής, στο Εκουαδόρ θα παίζει ο Νομπόα και άλλοι 10». Εχει αγωνιστεί 45 φορές το εθνόσημο και να πετύχει δύο γκολ, έχοντας παίξει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής, πριν από τρία χρόνια.

Η προσωπική του ζωή

Αγνωστος μεταξύ αγνώστων. Δίχως της δυνατότητα της επικοινωνίας και με τη νοσταλγία της πατρίδας και της οικογένειας να τον επηρεάζει, ο Κρίστιαν βρήκε το δικό του άνθρωπο στη Ρωσία στο πρόσωπο της Όλιας Ρομάνοβα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν ένα τυπικό βράδυ όπου ο Κριστιάν βγήκε για φαγητό με έναν συμπαίκτη του.

Ανάμεσα στα ορεκτικά ο φίλος του άρχισε να φλερτάρει με μια γυναίκα από το διπλανό τραπέζι. Εκείνος δεν έβλεπε καν. Από τη στιγμή που στο οπτικό του πεδίο μπήκε η Όλια, όλα τα υπόλοιπα θόλωσαν. «Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ηξερα ότι θα γίνει γυναίκα μου», λέει σήμερα με καμάρι.

Το υπόλοιπο της βραδιάς κύλησε με τον Κριστιάν να προσπαθεί να συνεννοηθεί με την Ολια. Μάταια. Τα μάτια τους, βέβαια, έχουν ήδη αναπτύξει έναν ιδιαίτερο κώδικα. Με το συμπαίκτη του να εκτελεί χρέη μεταφραστή, ξεκινήσε μια παθιασμένη σχέση. Η Ολια έκανε τον Κρίστιαν να αισθάνεται όμορφα στο Καζάν και του έμαθε ρώσικα για να μπορεί να επικοινωνεί. Βασικά μαζί της και κατ επέκταση και με τους υπόλοιπους.

«Την πρόταση γάμου την έκανα στα Ρώσικα και αν κρίνω από το γεγονός ότι δέχτηκε, μάλλον την έκανα καλά», φουσκώνει από υπερηφάνεια ο Νομπόα. Ο γάμος έγινε στο Γκουαγιακίλ τον Δεκέμβριο του 2010. Εκτοτε η οικογένεια μεγάλωσε με την Ολια να φέρνει στον κόσμο τον Κρίστοφερ και τον Λούκας".

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη στο «Άνφιλντ»

«Κόκκινη» ευκαιρία για τίτλο στην τελευταία σεζόν του Τζέραρντ, αλλά και «μπλε» κυνήγι για όλες τις κούπες! Η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Τσέλσι στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Capital One Cup.

Μάχη στο «Άνφιλντ»
Ο Μπρένταν Ρότζερς ξέρει πως η ομάδα του δεν έχει πλέον πολλές ευκαιρίες για τρόπαιο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ξέρει επίσης ότι αρμόζει στον Στίβεν Τζέραρντ να φύγει με επιτυχίες, με τον Άγγλο να έχει ανακοινώσει πως διανύει την τελευταία χρονιά του με την κόκκινη φανέλα.

Σήμερα, λοιπόν, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ υποδέχεται την Τσέλσι για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Λιγκ Καπ, στο «Άνφιλντ», με στόχο να δείξει ότι αντιμετωπίζει τον θεσμό με απόλυτη σοβαρότητα.

Μετά το 2-0 επί της Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ», το ηθικό είναι ακμαίο στο «κόκκινο» στρατόπεδο, όπως φυσικά και σε αυτό των «μπλε» που προέρχονται από... σόου στην Ουαλία με το τελικό 5-0 επί της Σουόνσι.

Ο «special one» είδε με μεγάλη χαρά την ομάδα του να αποδίδει όπως ακριβώς θέλει και βάσει του πλάνου που έχει στο μυαλό του και εφαρμόζει σε κάθε προπόνηση. Η επίδοση του Πορτογάλου κόουτς απέναντι στη Λίβερπουλ είναι εξαιρετική με 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 19 παιχνίδια απέναντι στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, ενώ, ο Ρότζερς δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει την Τσέλσι σε εντός έδρας ματς.

Στα αγωνιστικά, ο Τζέραρντ επιστρέφει για τη Λίβερπουλ, έχοντας μείνει εκτός αποστολής στο ματς με τους «χωριάτες», αφού χρειαζόταν λίγες μέρες ακόμα για να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Άνταμ Λαλάνα.

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Ζοσέ Μουρίνιο, που όμως, έχει στο μυαλό του αλλαγές...

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Λούκας, Τζέραρντ, Χέντερσον, Μορένο – Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Μάρκοβιτς.

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Μάτιτς, Φάμπρεγας – Σούρλε, Όσκαρ, Αζάρ – Κόστα.

Πηγή: England365.gr

Παίρνει Σαμαρά ο Άρης!!

Κοντά στην τρίτη του προσθήκη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο βρίσκεται ο Άρης, καθώς εκτός απροόπτου θα αποκτήσει τον Δημήτρη Σαμαρά.

Παίρνει Σαμαρά ο Άρης
Ο Δημήτρης Σαμαράς είναι ο ποδοσφαιριστής που θα καλύψει το κενό που υπάρχει στην αμυντική γραμμή του Άρη. Ο 36χρονος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τον Τύρναβο τη Δευτέρα και αναμένεται να αποκτηθεί από τους Θεσσαλονικείς. Τον παίκτη γνωρίζει πολύ καλά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, καθώς συνυπήρξαν στη Βέροια.

Εκτός από αυτή της «βασίλισσας του Βορρά», και της ομάδας της Λάρισας, έχει φορέσει και τη φανέλα της Δόξας Δράμας, της Νίκης Βόλου και του Αιγιανιακού.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα είναι η τρίτη χειμερινή του Άρη, μετά από τον Νίκο Γεωργιάδη και τον Αλέξανδρο Καλογέρη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα μηδέν στον ΟΦΗ…!!

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του βρίσκεται ο ΟΦΗ, με τα προβλήματα να τον πνίγουν και την ίδια στιγμή να μην διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Ώρα μηδέν στον ΟΦΗ…
Σε μαρτύριο εξελίσσεται η εφετινή σεζόν για τον ΟΦΗ. Η ιστορική ομάδα της Κρήτης ταλαιπωρείται από ουκ ολίγα προβλήματα, κάθε μέρα προκύπτει ένα νέο εμπόδιο και την ίδια στιγμή μάλιστα δεν φαίνεται …φως στο τούνελ.

Η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη, οι οικονομικές υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν, επενδυτής δεν βρέθηκε και ο Νίκος Μαχλάς έχει μείνει να παλεύει με όσες δυνάμεις έχει.

Ο ένας μετά τον άλλο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποχωρούν μη μπορώντας να συνεχίσουν με τις παρούσες συνθήκες. Και μέσα σε όλα υπάρχει ο αγώνας Κυπέλλου με τον Πανθρακικό για τον οποίο υπάρχουν 14 διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές (οι δύο τερματοφύλακες) και έτσι θα επιστρατευθούν και πάλι παίκτες από την δεύτερη ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά στην έξοδο ο Κάμπος!

Η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στον Άρη, μέσω του οποίου επισημαίνει ότι ο Πάουλο Κάμπος δεν έχει δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο των «κιτρίνων». Αναζητείται από την ελληνική αγορά ο διάδοχος.

Κοντά στην έξοδο ο Κάμπος
Τίποτα δεν είναι απίθανο στον Άρη. Ο Πάουλο Κάμπος οδηγείται εκτός ομάδας, αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους. Η ΕΠΟ γνωστοποίησε μέσω εγγράφου ότι δεν έχει δικαίωμα ο Βραζιλιάνος τεχνικός να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο λόγος είναι ότι απαγορεύεται να κάθεται μη κοινοτικός προπονητής στον πάγκο ερασιτεχνικής ομάδας.

Ο 57χρονος κόουτς δεν έχει την πιστοποίηση που απαιτείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την UEFA, αλλά μόνο ένα δίπλωμα προπονητικής που απέκτησε το 1979 στην πατρίδα του.

Είναι ένα πρόβλημα που άφησε… προίκα η διοίκηση του Γιώργου Γαλανού και αυτός είναι ο λόγος που δηλωνόταν στα ματς ο Γιάννης Τοπαλίδης ως πρώτος προπονητής. Το γνώριζε, όπως και η ΑΣ, καθώς η ΕΠΟ είχε στείλει έγγραφο από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η διοίκηση του Άλεξ Κάλας ζήτησε από τον Κάμπος να προσκομίσει όλα τα χαρτιά για την ταυτότητα του και την Παρασκευή ήρθε η απάντηση από την ΕΠΟ.

Ο Ερασιτέχνης αναμένεται να καταγγείλει τη σύμβαση με τον Κάμπος και ο διάδοχος του θα είναι από την ελληνική αγορά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει άμεσα αποτελέσματα ο Σαββίδης!!

Να κλείσουν το συντομότερο δυνατό τα μεταγραφικά μέτωπα του ΠΑΟΚ επιθυμεί ο Ιβάν Σαββίδης και το έδειξε στη σύσκεψη με τους Αγγελίδη, Βρύζα. Πάει για Λατίνο στόπερ ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Θέλει άμεσα αποτελέσματα ο Σαββίδης
Ο Ιβάν Σαββίδης αναχωρεί εντός της ημέρας από τη Θεσσαλονίκη και βάσει του προγράμματος του θα είναι στη χώρα μας ξανά σε 13 ημέρες για να μπορέσει να δει τα εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό και τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, πριν… ετοιμάσει τις βαλίτσες του φρόντισε να δώσει κατεύθυνση για τα μεταγραφικά. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα σε ότι αφορά την ενίσχυση της ομάδας του. Δηλαδή, να κλείσουν τις επόμενες ημέρες ο στόπερ και ο εξτρέμ. Άλλωστε, όλες οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις έγιναν με τον ίδιο να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή στις επόμενες 24 ώρες. Μεγάλος στόχος για τη θέση του αμυντικού είναι ένας Λατίνος ποδοσφαιριστής κει σε αυτόν έχει πέσει το βάρος. Σε ότι αφορά τον εξτρέμ, παραμένουν στη λίστα οι Μπεν, Μπεν Χαίμ και Μπλάνκο, αλλά δεν φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητα.

Είναι καλή χρονική στιγμή για να ασχοληθούν με τα μεταγραφικά οι Θεσσαλονικείς, καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, καθώς στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής, υπάρχει η Νίκη Βόλου, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Οι Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας δεν υπολογίζονται από τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά δεν μπορεί να χειριστεί ο ίδιος το θέμα των συμβολαίων τους. Η περίπτωση του πρώτου είναι πιο απλή, καθώς το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της Μονακό δεσμεύεται για 2,5 χρόνια ακόμη και χρειάζεται ειδική μεταχείριση το θέμα του. Ο ίδιος δεν έχει δείξει διάθεση να… κάτσει πάνω στο συμβόλαιο του και ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όπως μετέφερε σε ανθρώπους του ΠΑΟΚ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένει τον Κοντοέ!!

Θέμα χρόνου θεωρείται να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή του Γιάννη Κοντοέ στον Λεβαδειακό, ο οποίος ετοιμάζεται για τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών.

Περιμένει τον Κοντοέ
Σε αναμονή του Γιάννη Κοντοέ βρίσκονται στον Λεβαδειακό.

Με τον Έλληνα μπακ υπάρχει συμφωνία και αναμένεται η αποδέσμευσή από τον Ατρόμητο για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του. Αφού συμβεί αυτό θα ενταχθεί στην ομάδα της Βοιωτίας, η οποία έχει στραμμένη την προσοχή της στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Αθηνών στη φάση των «16».

Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη μετά την μεγάλη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και θέλει αύριο στη Ριζούπολη να πάρει σκορ πρόκρισης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα ανοιχτά για στόπερ!!

Συνεχίζονται οι επαφές για στόπερ στον Ολυμπιακό. Όλα ανοιχτά μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Προτεραιότητα ο Νέτο, φήμες για Μεξές. Με αλλαγές κόντρα στον Τύρναβο στο Κύπελλο.

Όλα ανοιχτά για στόπερ

Σε προχωρημένο επίπεδο είναι οι επαφές για τον Λουίς Νέτο (μολονότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ), ο οποίος είναι θετικός στη μετακίνηση στους Πρωταθλητές Ελλάδας και μένει να υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό με τη Ζενίτ.

Οι Πειραιώτες εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις, με τους Ιταλούς να διατηρούν στο προσκήνιο τους Νοβαρέτι, Σιανί της Λάτσιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επαφές και με παίκτη (καθ’ υπόδειξη του Περέιρα) το όνομα του οποίου δεν έχει κυκλοφορήσει. Δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες για τον Φελίπ Μεξές της Μίλαν, μια ακριβή και δύσκολη περίπτωση, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος.

Ροτέισον με Τύρναβο

Ως μια ευκαιρία για ροτέισον προσφέρεται για τον Βίτορ Περέιρα ο αυριανός αγώνας Κυπέλλου με τον Τύρναβο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υποτιμά τον αντίπαλο, όμως θέλει να δει παίκτες που ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει και έτσι θα φρεσκάρει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προσέχει για να... έχει Μπεργκ ο Αναστασίου!

Χωρίς τον Μπεργκ στο βασικό του σχήμα αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη, καθώς ο Σουηδός φορ έχει φτάσει στα όρια του, παίζοντας σε τρία συνεχόμενα 90λεπτα. Έρχεται ο μάνατζερ του.

Προσέχει για να... έχει Μπεργκ ο Αναστασίου
Ο Γιάννης Αναστασίου κάνει τα πλάνα του για το ματς της Πέμπτης με τη SKODA Ξάνθη για το Κύπελλο και φαίνεται πως σε αυτά δεν βρίσκεται ο Μάρκους Μπεργκ. Ο 28χρονος φορ παραπονέθηκε ότι νιώθει ενοχλήσεις στους τετρακέφαλους, που καταπονήθηκαν αρκετά από τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Το «βαρύ πυροβολικό» των «πράσινων» έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε, αλλά έβγαλε τρία 90λεπτά μέσα σε ένα δεκαήμερο, καθώς έπαιξε σε ολόκληρη τη διάρκεια των αναμετρήσεων με Εργοτέλη, Λεβαδειακό και Πανιώνιο.

Είναι απίθανό να βρεθεί ο Μπεργκ στην αρχική ενδεκάδα την Τετάρτη (21/1, 15:00) και μένει να φάνει αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή θα ταξιδέψει για την ακριτική πόλη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστεί κάποιον μυϊκό τραυματισμό και τότε θα τον στερηθούν αρκετό καιρό ο 41χρονος τεχνικός και η ομάδα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σουηδός επιθετικός δεν είχε παίξει στο ματς του πρωταθλήματος με την Ξάνθη, όπου οι το «τριφύλλι» έχασε με 4-2, λόγω της ίωσης.

Μέσα στη εβδομάδα αναμένεται να έρθει ο μάνατζερ του Μπεργκ στην Ελλάδα για να πέσουν οι υπογραφές στο νέο του συμβόλαιο.

Ο Γιάννης Αναστασίου σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη. Θεωρείται πιθανή η επιστροφή του Νάνο. Ακόμα ο Αναστασίου σκέφτεται να επαναφέρει στην ενδεκάδα τους Καρέλη, Κλωναρίδη, Δώνη και να επιστρέψει στα χαφ ο Ζέκα. Στην περίπτωση αυτή δεξιά θα παίξει είτε ο Τριανταφυλλόπουλος είτε ο Μπούρμπος. Περισσότερα μπορεί να φανούν σήμερα στην προπόνηση, που θα γίνει στο Κορωπί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνάντηση με Μαρκαριάν!!

Συνάντηση με τον Σέρχιο Μαρκαριάν προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική θα έχει ο Γιώργος Καραγκούνης στην Ισπανία. Στους υποψήφιους ο Δώνης. Τι ισχύει με Μίτσελ.

Συνάντηση με Μαρκαριάν
Ισχυρή υποψηφιότητα να αναλάβει την Εθνική ομάδα θέτει ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καραγκούνης θα συναντηθεί μαζί του το προσεχές διάστημα στην Ισπανία προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας, στη μετά-Ρανιέρι εποχή.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφίων και ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας έχει άριστη άποψη γι’ αυτόν. Στη μακρόχρονη καριέρα του έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ έχει πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, δουλεύοντας σε Παραγουάη και Περού.

Από την ΕΠΟ επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον, ωστόσο θα υπάρξουν επαφές και συναντήσεις και με άλλους υποψήφιους. Η περίπτωση του Άγγελου Αναστασιάδη έχει απομακρυνθεί, παραμένει όμως πιθανή η προσέγγιση στον Γιώργο Δώνη, που βρίσκεται κι αυτός ψηλά στη λίστα. Το όνομα του Μίτσελ συζητήθηκε αφότου αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει η περίπτωσή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κερδίζει πόντους ο Κρισάντους!!

Στον Μακόλει Κρισάντους, τον οποίο ξέρει καλά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, στρέφονται στην ΑΕΚ για την ενίσχυση στην επιθετική γραμμή. Πάντα στα υπόψιν ο Αλμέιδα, αλλά δεν προχωράει η περίπτωση του.

Κερδίζει πόντους ο Κρισάντους
Στην τελική του ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το θέμα του επιθετικού στην ΑΕΚ.

Μπορεί ο Ούγκο Αλμέιδα να κυκλοφορεί… ελεύθερος από τη Δευτέρα, αλλά το σενάριο να αποκτηθεί, τουλάχιστον στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, από την Ένωση δεν είναι και το πιθανότερο. Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον Πορτογάλο φορ, ενώ του έχει γίνει επίσημη πρόταση. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν δείχνει να πείθεται να αγωνιστεί στη Football League για ένα εξάμηνο και αυτό το εμπόδιο μοιάζει αξεπέραστο τη δεδομένη στιγμή και αυτός του ο ενδοιασμός είναι ο μοναδικός του διεθνή παίκτη.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται στην παρούσα φάση ο Μακόλει Κρισάντους, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, λόγω της κοινής τους θητείας στη Λας Πάλμας και θεωρεί ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ο Νιγηριανός επιθετικός αναμένεται να μείνει σύντομα ελεύθερος από την Σίβασπορ και με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την ΑΕΚ. Στην Τουρκία αναφέρεται ότι απομένουν τα τυπικά για την αποδέσμευση του και οι «κιτρινόμαυροι» παρακολουθούν από… μικρή απόσταση τις εξελίξεις.

Στα αγωνιστικά, ο Τραϊανός Δέλλας περιμένει ευχάριστα από τη σημερινή προπόνηση, που θα είναι η τελευταία πριν την αναμέτρηση στην Κέρκυρα για το Κύπελλο. Νοκ-άουτ είναι ο Φάγε.

Ο Ανέστης ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στον τετρακέφαλο και ο Βασίλης Ρόβας ο οποίος έχει μια κάκωση στον προσαγωγό έκαναν αποθεραπείας και στη συνέχεια θεραπεία τη Δευτέρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σούπερ εμφάνιση από Θανάση, αλλά…!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο NBDL, αλλά αυτό δεν έφτανε στην ομάδα του.

Σούπερ εμφάνιση από Θανάση, αλλά…
Η ίσως καλύτερη φετινή εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο στο NBDL δεν αρκούσε στους Γουέσττσεστερ Νικς να πανηγυρίσουν τη νίκη απέναντι στην Οκλαχόμα Σίτι Μπλου (96-101).

Ο 22χρονος άσος είχε 19 πόντους (5/6 βολές, 7/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 τάπες, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 38 λεπτά για τη «θυγατρική» των Νικς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δυσαρέσκεια για Μπαϊράμι-Μπούι!

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την παρουσία των Εμίρ Μπαϊράμι, Ουασίμ Μπούι και φαίνεται πως οι δύο τους θα… κουνήσουν μαντήλι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη «SportDay».

Δυσαρέσκεια για Μπαϊράμι-Μπούι
Δύσκολο έως και απίθανο θεωρείται να παραμείνουν στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν οι Εμίρ Μπαϊράμι, Ουασίμ Μπούι, όπως αναφέρεται στη «SportDay». Οι δύο παίκτες έχουν πάρει αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν έχουν ικανοποιήσει τους ανθρώπους της ομάδας, όπως και τους φίλους της και λογικά θα αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι.

Η κατάσταση είναι πιο εύκολη για τον Ολλανδομαροκινό μέσο, καθώς έχει αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους. Έχει παίξει σε έντεκα ματς του πρωταθλήματος, σε τρία του Κυπέλλου (έχει πετύχει και ένα γκολ) και σε πέντε του Europa League, αλλά δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα.

Ο Σουηδός από την άλλη δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2016 και η κατάσταση του δεν είναι τόσο απλή. Ο 26χρονος παίκτης έχει τέσσερις συμμετοχές στη φετινή Super League, τρεις στο Κύπελλο και δύο στο Europa League. Στην πρώτη του χρονιά με τα πράσινα έπαιξε σε δέκα ματς (οκτώ στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο).*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήραν φόρα οι «Καβς», ρεκόρ από Γιάννη!!

Οι Καβαλίερς βρήκαν-επιτέλους-ρυθμό και νίκησαν άνετα τους Μπουλς 108-94. Ήττα για Μπακς με μέτρια παρουσία, αλλά και ρεκόρ από Αντετοκούνμπο.

Πήραν φόρα οι «Καβς», ρεκόρ από Γιάννη
Άργησαν, αλλά άρχισαν να πλησιάζουν σε απόδοση αυτό που όλοι περίμεναν βάσει του ταλέντου τους οι Καβαλίερς. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έφτασε στην τρίτη σερί νίκη της με το επιβλητικό 108-94 επί των Μπουλς. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 26 και ο Τζέι Αρ Σμιθ 20 πόντους για τους «ιππότες», που πήραν πολύτιμη βοήθεια και από τους υπόλοιπους βασικούς τους, ενώ για τους «ταύρους»-που έπαιξαν τρίτο σερί ματς χωρίς τον τραυματία Γιοακίμ Νοά-αυτή ήταν η έκτη ήττα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια.

Με όπλο τον πλουραλισμό, καθώς έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (αν και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ήταν παραδόξως άποντος), οι Ράπτορς πέρασαν με 92-89 από το Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήταν σε καλή βραδιά έχοντας 6 πόντους (3/8 δίποντα), 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και 1 λάθος σε 32:53. Έγινε ωστόσο σε ηλικία 20 ετών και 44 ημερών ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που φτάνει τους 1.000 πόντους στην καριέρα του ξεπερνώντας τον Μπράντον Τζένινγκς, που είχε γίνει τετραψήφιος σε ηλικία 20 ετών και 170 ημερών.

Οι Σανς δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να φτάσουν στο 115-100 απέναντι στους Λέικερς που ξεκούρασαν και πάλι τον Κόμπι Μπράιαντ, ενώ οι Μπλέιζερς παρότι βρέθηκαν στο -11 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, επικράτησαν 98-94 των Κινγκς.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σικάγο Μπουλς 108-94 Τζέιμς 26, Σμιθ 20, Ίρβινγκ 18 (12 ασίστ), Λοβ 16 (12 ριμπ.), Μοζγκόφ 15 (15 ριμπ.), Τόμπσον 6 (10 ριμπ.)-Μπάτλερ 20, Ρόουζ 18, Μπρουκς 16, Σνελ 12, Γκασόλ 11 (11 ριμπ.), Γκίμπσον 10 (10 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Τορόντο Ράπτορς 89-92 Νάιτ 20, Ιλιασόβα 14, Μέιο 13, Πατσούλια 9, Μίντλετον 9-Λάουρι 18, Ρος 16, Γουίλιαμς 15, Βαλαντσιούνας 11 (13 ριμπ.), Α. Τζόνσον 11, Βάσκες 10, Πάτερσον 7 (13 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Λος Άντζελες Λέικερς 115-100 Ντράγκιτς 24, Τόμας 24, Μπλέντσο 17, Μαρκίφ Μόρις 15, Γκριν 13-Γιανγκ 24, Τζόνσον 12, Χιλ 12, Λιν 10 (10 ασίστ), Ντέιβις 8 (11 ριμπ.).

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σακραμέντο Κινγκς 98-94 Λίλαρντ 22, Μάθιους 17, Όλντριτζ 10, Λέοναρντ 9, Ράιτ 9-Γκέι 26, Κάζινς 22 (19 ριμπ.), Κόλισον 13, ΜάκΛεμορ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλείνει Οκαζάκι η Λέστερ!!

Κοντά στη μεταγραφή του Σίντζι Οκαζάκι από τη Μαίντς βρίσκεται η Λέστερ, με το κόστος μετακίνησης να ανέρχεται στα 13 εκ. ευρώ.

Κλείνει Οκαζάκι η Λέστερ
Η Λέστερ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Σίντζι Οκαζάκι από τη Μαίντς, με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τα 13 εκ. ευρώ.

Οι «αλεπούδες» βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δίνουν μάχη για τη παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχοντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση, η ομάδα του Νίγκελ Πίρσον έχει ρίξει το βάρος στο να ενισχυθεί στη γραμμή κρούσης.

Ο 28χρόνος φορ με τις επιδόσεις του δείχνει ικανός να σηκώσει το βάρος αυτής της προσπάθειας. Ο Ιάπωνας στράικερ έχει 19 συμμετοχές με δέκα τέρματα και τρείς ασίστ, στο πρώτο μισό της σεζόν με τη Γερμανική ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έδειξαν τα δόντια τους!

Βγάζοντας πρόσωπο ομάδας ικανής για μεγάλα πράγματα, οι Μάβερικς επιβλήθηκαν των Γκρίζλις στο Μέμφις με 103-95. Νίκη επί των Πέισερς για Ρόκετς με 45π. του Χάρντεν. Επιτέλους νίκη για τους Νικς.

Έδειξαν τα δόντια τους
Οι Μάβερικς έδειξαν πως είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα με τη νίκη τους στο Μέμφις με 103-95. Ο Μόντα Έλις με 25 και ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 21 πόντους τράβηξαν κουπί στο σκορ για τους Τεξανούς, που κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού των γηπεδούχων. Για τους ηττημένους, ο Νικ Καλάθης σε 12:56 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 8:47 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα) και 4 ριμπάουντ.

Οι Ρόκετς με 45 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν έφτασαν στο 110-98 απέναντι στους Πέισερς. Ο Κώστας Παπανικολάου χρησιμοποιήθηκε για 10:49 έχοντας 1 άστοχο δίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Την ίδια ώρα, οι Νικς έβαλαν τέλος σε ένα σερί 16 διαδοχικών αγώνων (αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους) νικώντας τους Πέλικανς στη Νέα Υόρκη με 99-92. Ο Καρμέλο Άντονι είχε 24 πόντους για την ομάδα της Νέας Υόρκης που κέρδισε ματς για πρώτη φορά μετά τις 12 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, τη 16η σερί νίκη τους πανηγύρισαν οι Ουόριορς διασύροντας με 122-79 τους Νάγκετς. Το δίδυμο των Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα έκανε και πάλι θραύση, όπως και η άμυνα των «πολεμιστών» που με 33-6 διατηρούν το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ.

Οι ασταμάτητοι Χοκς συνέχισαν το αήττητο σερί τους για 13ο παιχνίδι. Η ομάδα της Ατλάντα επικράτησε 93-82 των Πίστονς και απέχει πλέον μια νίκη από το ρεκόρ στην ιστορία της, τις 14 διαδοχικές νίκες από τη σεζόν 1993/94. Τα «γεράκια», που είχαν κορυφαίους τους Πολ Μίλσαπ και Μάικ Σκοτ με 20 πόντους, μετρούν 27 νίκες στα τελευταία 29 τους παιχνίδια, από τις 28 Νοεμβρίου και μετα.

Οι Χόρνετς συνέτριψαν 105-80 τους Τίμπεργουλβς με την είδηση να είναι η επιστροφή του Αλ Τζέφερσον μετά από απουσία εννιά αγώνων λόγω τραυματισμού. Οι Ουίζαρντς δεν συνάντησαν αντίσταση απέναντι στους Σίξερς τους οποίους συνέτριψαν με 111-76.

Οι Κλίπερς δίχως να εντυπωσιάσουν πήραν τη νίκη με 102-93 απέναντι στους Σέλτικς , που μετρούν 24 σερί εκτός έδρας ήττες στη Δύση.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Ντάλας Μάβερικς 95-103
Κόνλεϊ 22, Γκασόλ 20, Ράντολφ 18 (15 ριμπ.), Λι 12, Γκριν 11-Έλις 25, Νοβίτσκι 21, Πάρσονς 15, Χάρις 12, Τσάντλερ 10 (16 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 99-92
Άντονι 24, Γκάλογουεϊ 21, Στούντεμαϊρ 14, Σμιθ 12, Χάρνταγουεϊ 11-Έβανς 23, Γκόρντον 20, Ασίκ 11 (17 ριμπ.), Άντερσον 11, Ποντέξτερ 10.

Χιούστον Ρόκετς-Ιντιάνα Πέισερς 110-98
Χάρντεν 45, Χάουαρντ 14 (17 ριμπ.), Μπρούερ 13, Μοτιεγιούνας 10, Αρίζα 9-Μάιλς 23, Σλόαν 17, Χιλ 13, Χίμπερτ 12, Μαϊνμί 9 (14 ριμπ.).

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ντένβερ Νάγκετς 122-79
Τόμπσον 22, Κάρι 20, Λίβινγκστον 12, Μπαρμπόσα 12, ΜακΑντού 11, Λι 6 (10 ριμπ.)-Λόσον 19, Νέλσον 14, Γκι 7, Τσάντλερ 7, Φαρίντ 7.

Ατλάντα Χοκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 93-82 Μίλσαπ 20, Σκοτ 20, Χόρφορντ 14, Κόρβερ 13, Τιγκ 10-Μονρό 16 (20 ριμπ.), Ντράμοντ 13 (18 ριμπ.), Μικς 11, Κάλντγουελ-Πόουπ 10.

Σάρλοτ Χόρνετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 105-80 Χέντερσον 17, Ρόμπερτς 16, Νιλ 12, Χέρστον 11, Κιντ-Τζίλκριστ 10, Τζέφερσον 8-Γιανγκ 18, Γουίγκινς 12, Γουίλιαμς 10, Ντιένγκ 9 (10 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Φιλαδέλφεια 76ερς 111-76 Γκορτάτ 20, Σεραφέν 14, Νενέ 12, Γουόλ 11 (10 ασίστ), Μπιλ 10, Πιρς 10, Πόρτερ 10-Σιμς 13, Γκραντ 12, Νόελ 11, Κόβινγκτον 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Μπόστον Σέλτικς 102-93 Γκρίφιν 22, Τζόρνταν 19 (12 ριμπ.), Ρέντικ 16, Κρόφορντ 16, Πολ 9, Χόους 9-Μπας 17, Θόρντον 15, Σάλιντζερ 14, Όλινικ 11, Τέρνερ 10 (10 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βασιλόπουλο» το παιδί – θαύμα από τη Νορβηγία!!

Αυξάνονται και πληθύνονται τα δημοσιεύματα  που θέλουν τον Μάρτιν Όντεγκααρντ  να έχει κλείσει  στη Ρεάλ Μαδρίτης με την ανακοίνωση της «βασίλισσας» ν’ αναμένεται απ’ ώρα σ’ ώρα.
Ο 16χρονος άσος  θεωρείται το νέο μεγάλο ταλέντο  όχι μόνον του νορβηγικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ουκ ολίγα μεγάλα σωματεία (Λίβερπουλ, Μπάγερν,  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , Μάντσεστερ Σίτι,  Ντόρτμουντ και Άρσεναλ μεταξύ αυτών) φέρονται να έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του.
23B5D0AC00000578-2859582-image-a-1 1417636327577
Ο Όντεγκααρντ έγινε διεθνώς γνωστός πριν από περίπου τρεις μήνες όταν στο ματς της εθνικής ομάδας της χώρας του κόντρα στη Βουλγαρία έγινε σε ηλικία  15 ετών και 300 ημερών ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεπερνώντας τον τον Ισλανδό Σίγκουρντουρ Γιόνσον, που όταν αγωνίστηκε (1983) ήταν 16 ετών και 251 ημερών.
Stromsgodset-v-Haugesund--012
Τώρα  φέρεται, μέσω του κηδεμόνα του φυσικά και του ατζέντη του να έχει συμφωνήσει για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του,  και να έχει βάλει την υπογραφή σε εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της νορβηγικής εφημερίδας «Drammen Tidende», ο Οντεγκααρντ, που επισκέφθηκε πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ τα οποία ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, επέλεξε τελικά την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μάλιστα, ο Όντεγκααρντ έφυγε από το αεροδρόμιο του Όσλο μαζί με τον πατέρα του Χανς Έρικ και τον ατζέντη του Τόρε Πέντερσεν, με σκοπό να ολοκληρωθεί η μεταγραφή στην ισπανική πρωτεύουσα.
Στη Μαδρίτη είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν το νέο αστέρι της «γηραιάς ηπείρου» ενώ το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι  ήδη έχει «κλειστεί» και η …βίλα στην οποία θα διαμένει ο 16χρονος μέσος μαζί με τον πατέρα του. Ο τελευταίος φέρεται να έχει αποδεχθεί πρόταση που του έχει γίνει από ους Μαδριλένους  για να αναλάβει πόστο στο τεχνικό τιμ των τμημάτων υποδομής, ενώ έχουν κανονιστεί και μαθήματα ισπανικών τόσο για τον γιο του, όσο και για τον ίδιο.
download
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Νορβηγίας, Περ-Ματίας Χόγκμο, «έχρισε» διεθνή τον Όντεγκααρντ στο φιλικό του περασμένου Αυγούστου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ηλικία μόλις 15 ετών και 253 ημερών. Ο πιτσιρικάς με τη συμμετοχή του αυτή έγινε ο νεαρότερος Νορβηγός παίκτης που φόρεσε ποτέ την φανέλα  της εθνικής ομάδας της σκανδιναβικής χώρας.
Σύμφωνα με την  εφημερίδα «VG» οι τελικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έλαβαν χώρα στην Κοπεγχάγη τη Δευτέρα (19/01) και δεν κράτησαν πολύ με τη συμφωνία να προβλέπει καταβολή στη Στρομογκόντσετ 3,5 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 30 εκατομμυρίων νορβηγικές κορώνες) ενώ το σωματείο έχει λαμβάνειν επιπλέον χρήματα ανάλογα με τις εμφανίσεις του μικρού με τη φανέλα της Ρεάλ . Συνολικά η πολύκροτη μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει στους Μαδριλένους γύρω στα επτά εκατομμύρια ευρώ.
*Πηγή: onsports.gr*

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 13 εφήβους γιατί παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο!!

Σε ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα στο όνομα της θρησκείας προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές, αυτή την φορά εκτέλεσαν 13 έφηβους. Το «έγκλημα» των εφήβων, ήταν η παρακολούθηση, αγώνα ποδοσφαίρου μέσω της τηλεόρασης. 
Τα παιδιά έβλεπαν σε τηλεόραση το παιχνίδι μεταξύ του Ιράκ και της Ιορδανίας που διεξήχθη στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα. Ο θρησκευτικός  νόμος των τζιχαντιστών, απαγορεύει την παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου.
Οι έφηβοι συνελήφθησαν ενώ παρακολουθούσαν το παιχνίδι ανάμεσα στο Ιράκ και την Ιορδανία για το κύπελλο Ασίας, την περασμένη εβδομάδα, στην κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη και εκτελέστηκαν σε δημόσια θέα για παραδειγματισμό.
Η οργάνωση «Η Ράκκα σφαγιάζεται μέσα στη σιωπή», η οποία αντιτίθεται στη δράση των τζιχαντιστών, έκανε γνωστή την σφαγή:  «Τα άψυχα κορμιά των εφήβων παραμένουν εκτεθειμένα εκεί όπου εκτελέστηκαν αφού οι γονείς τους δεν τολμούν να τα πλησιάσουν, φοβούμενοι ότι θα χάσουν και αυτοί τη ζωή τους» .
*Πηγή: onsports.gr*

Ας είναι το τελευταίο...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr με αφορμή το θέμα Κάμπος, για τα παράδοξα που συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ΑΡΗ, αλλά προφανώς και λόγο έχουν και αιτία.
Το απίστευτα και όμως ελληνικά που κάποτε είχε φέρει τον Γιάννη Ζουγανέλη στο νούμερο 1 της τηλεθέασης στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, ξεκάθαρα πλέον μπορεί να αντικατασταθεί από τα απίστευτα και όμως αρειανά.
Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει όλα όσα γίνονται στον σύλλογο ακόμα και την χρονιά που επέλεξε να πάει μόνος του στην Γ εθνική για να αρχίσει από την αρχή και καθημερινά σχεδόν γεγονότα και καταστάσεις τον τραβάνε προς τα πίσω.
Ο ΑΡΗΣ αυτή την στιγμή έχει στις τάξεις του 3 προπονητές από τους οποίους οι 2 βρίσκονται στον σύλλογο με άλλη ιδιότητα και ο ένας που έχει καθήκοντα προπονητή δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο.
Εξηγούμαι ο Καλαιτζίδης που πλέον έχει αναλάβει ως τεχνικός διευθυντής, ο Καρατζιοβαλής που ξεκίνησε την σεζόν ως προπονητής τερματοφυλάκων και συνέχισε ως ποδοσφαιριστής και φυσικά ο Κάμπος που πλέον είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να ξανακαθίσει στον πάγκο του ΑΡΗ ούτε καν ως διερμηνέας που δηλώνονταν μέχρι το παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης!
Μόλις άρχισαν να στρώνουν ορισμένα ζητήματα στην καθημερινότητα των αθλητών(πληρωμές ανά 15μερο, μεταγραφές με παίκτες Λίγκας, καλύτερο κλίμα μέσα στην ομάδα, τον Κάμπος να διώχνει μόνος του τα σύννεφα που πήγαν συγκεκριμένοι άνθρωποι να μαζέψουν πάνω από το Βικελίδης), έρχεται αυτό το...απίθανο θέμα να δημιουργήσει εντάσεις.
Δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι αυτοί που την προηγούμενη εβδομάδα πήγαν να δημιουργήσουν θέμα Κάμπος ήξεραν το πρόβλημα και ήλπιζαν ότι θα το χρεώσουν και αυτό στον Καλαιτζίδη. Δεν χρειάζεται να επανέλθω στους θιασώτες του μία ομάδα μία πόλη και τους συνεργούς εντός των... συνόρων που έχουν ως μοναδικό όνειρο να παίξουν τον ρόλο του opinion maker, αλλά λόγω της ανυπαρξίας τους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία με λάσπη και ψέμματα να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για όσους τους χαλάνε τα σχέδια του ελέγχου ενός ΑΡΗ ραμμένο στα μέτρα της Γ εθνικής.
Ένα από τα πιο εύστοχα κείμενα που διάβασα πρόσφατα από ένα συναρειανό (Aristime) αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που συμβαίνει στον ΑΡΗ “Αν θες να πουλήσεις ένα εμβόλιο, μπόλιασε στον κόσμο μια αρρώστια, γιγάντωσε την και όλα θα γίνουν όπως ακριβώς τα θέλεις”. Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και χρόνια συγκεκριμένοι κύκλοι μπολιάζουν στον κόσμο την αρρώστια και μετά...πουλάνε το εμβόλιο τους.
Τι ευθύνη όμως μπορεί να έχει η τωρινή διοίκηση για την μη έκδοση των δελτίων του Σανιά, Νλουντούλου όταν οι παίκτες είναι από το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη και ακόμα χωρίς δελτίο; Τι ευθύνη να αποδώσουμε για καθυστέρηση στις μεταγραφές, όταν επί δυο εβδομάδες  τους κοιτούσαμε στα δόντια σαν γαιδάρους που μας χάρισαν και μάλιστα υπήρχαν και οι στημένοι που στοχοποιούσαν όσους ζητούσαν να...τρέξει το όλο θέμα για να δρομολογηθούν ζητήματα ακριβώς όπως αυτά των μεταγραφών; Ποια κριτική να ασκήσω στον Κάλας όταν η προηγούμενη διοίκηση προσέλαβε έναν προπονητή, που με βάση- ναι τον ανόητο και ρατσιστικό νόμο του ΚΑΠ, αλλά που ισχύει- και αναφέρι ότι αλλοδαπός μη κοινοτικός δεν μπορεί να καθίσει στον πάγκο της ομάδας όχι σαν προπονητής, αλλά ούτε καν σαν φροντιστής; Μέρος της αρρώστιας είναι και η λασπολογία της... αβάντας, αλλά πλέον ο κόσμος έχει καταλάβει.
Μήπως περίμενε κανείς ότι δεν θα υπάρξει καταγγελία εις βάρος του ΑΡΗ; Την δουλειά τους κάνουν ο ΣΕΠ, η Καβάλα και οι Σέρρες.
Το θέμα είναι και λεπτό, αλλά και άδικο για τον Κάμπος που το πιθανότερο είναι να μην συνεχίσει στην ομάδα αν δεν θα μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο. Και αυτό δεν αποκλείεται να είναι και δική του επιλογή, όπως είπε σωστά ο άνθρωπος. “Προπονητής είμαι αν δεν μπορώ να κάτσω στον πάγκο, δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου”. Για όσους βιάζονται αν τελικά δεν βρεθεί ένα παραθυράκι...εξ ουρανού για να μείνει ο Κάμπος, ο Καλαιτζίδης δεν θα είναι ο αντικαταστάτης του  και δεν πρόκειται φέτος να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας.  
Ας είναι, λοιπόν, αυτή η...κληρονομιά η τελευταία που επηρεάζει το σήμερα. Ότι και να γίνει ο ΑΡΗΣ στο επόμενο ματς θα είναι ενισχυμένος με μεταγραφές Α εθνικής (ο Γεωργιάδης από τις 8-2) και έχει 16 ματς για να προσπεράσει τον Πανσερραικό που είναι 3 βαθμούς πιο πάνω και την Καβάλα που είναι 1 βαθμό πιο ψηλά. Και τους δυο τους έχει στο Βικελίδης. Η μπάλα είναι στα δικά του πόδια ξεκάθαρα...
ΥΓ1 Έβγαλε ψυχή η ομάδα μπάσκετ με το Ρέθυμνο και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στον κόσμο που βοήθησε ουσιαστικά στην ανατροπή των τελευταίων λεπτών.
ΥΓ2 Καλή επιτυχία στον Γιάννη Μέλκα που ανέλαβε μία πολύ δύσκολη αποστολή στο βόλει. Ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές που μπορεί να σώσει την παρτίδα για τους κίτρινους.
ΥΓ3 Είναι ξεκάθαρο ότι οι στοχευμένες επιθέσεις στον Καλαιτζίδη θα συνεχιστούν. Η αμφισβήτηση στον Κάλας θα υπάρχει παρά το γεγονός ότι τα δείγματα γραφής είναι άκρως θετικά και θα γίνουν ακόμα καλύτερα αν ξεκινήσει κανονικά η εκκαθάριση όπως προβλέπεται εντός των ημερών. Αν όμως στις 8 Φλεβάρη είναι εδώ μαζί με τον Κάλας, άνθρωποι σαν τον Χένες και το κυριότερο το καλοκαίρι ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα με βάση τα δικά τους στάνταρ, τότε πολλοί θα καταπιούν την γλώσσα τους και θα αναγκαστούν μαζί με τους Ισπανούς και ντόπιους εργοδότες τους να υποχωρήσουν ατάκτως.  Το κλειδί στην επένδυση είναι οι Γερμανοί. Όπως και στην Ελλάδα δηλαδή!
ΥΓ4 Όλο το ματς ησυχία και μόλις έφυγε ο κόσμος του ΑΡΗ, μαγκιές και επίθεση στους παίκτες (!!!). 4 χρόνια μετά, τίποτα δεν άλλαξε...

*Πηγή: gazzetta.gr*

To rotation μικραίνει, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τη νίκη δια πυρός και σιδήρου του Παναθηναϊκού στην Πάτρα, το rotation των εννιά παικτών και τις απαιτήσεις που αυξάνονται όσο δεν χρησιμοποιούνται οι «πιτσιρικάδες».
Ηταν που ήταν μικρό το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ήρθαν οι νέοι τραυματισμοί για να κάνουν ακόμη εντονότερο το κενό σε συγκεκριμένες θέσεις. Ξέραμε για παράδειγμα την «τρύπα» στο «5», ήρθε τώρα και ο τραυματισμός του Γιάνκοβιτς για να επιβεβαιώσει αυτό που έχουμε τονίσει από την πρώτη μέρα πως οι «πράσινοι» χρειάζονται ενίσχυση στη θέση «3», πρώτα για ποσοτικούς και μετά για ποιοτικούς λόγους.
Εστω κι αν ο Παναθηναϊκός πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Περιβόλα, η ουσία είναι ότι εμφανίστηκε με ρόστερ εννέα παικτών και χρειάστηκε την εμπειρία του Διαμαντίδη και το ένστικτο του Σλότερ για να παραμείνει στην πρώτη θέση, διατηρώντας την «καβάτζα» του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό.
Αν και τα περισσότερα από τα ματς της Α1 δεν προσφέρονται για συμπεράσματα, το δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός ολοένα και κλείνει το rotation, την ώρα που οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Και μπορεί οι «απαιτήσεις» να μην συμπεριλαμβάνουν για παράδειγμα μια πρόκριση σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, αλλά όσο ο κόσμος βλέπει στο παρκέ τον Διαμαντίδη, τον Φώτση, τον Γκιστ και τους υπόλοιπους πρωτοκλασάτους παίκτες, τόσο θέλει να πιστεύει πως η ομάδα του θα τα καταφέρει.
Είναι διαφορετικό για παράδειγμα να βλέπεις την «πιτσιρικαρία» να παίζει και να λες «αξίζει να χάσουμε μια και δύο χρονιές για να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά» και διαφορετικό να σκέφτεσαι πως μπορεί να αποτύχεις με τους Διαμαντίδη, Φώτση και τους μικρούς να βλέπουν από τον πάγκο, χωρίς να εφαρμόζεται στην πράξη η σταδιακή ανανέωση της ομάδας.
Για μια ακόμη φορά οι πιτσιρικάδες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιβάνοβιτς, με εξαίρεση τον Χαραλαμπόπουλο που και πάλι έπαιξε λίγο, αν αναλογιστούμε πως ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στην Πάτρα μ' έναν και μοναδικό σμολ φόργουορντ λόγω της απουσίας του Γιάνκοβιτς. Διαμαντάκος, Παπαγιάννης και οι λοιποί νεαροί δεν αγωνίστηκαν κι αυτό είναι ενδεικτικό της ετοιμότητάς τους και της σκέψης του Μαυροβούνιου τεχνικού.
Και για να το αποφασίζει, ξέρει πολλά περισσότερα από 'μας, αλλά σίγουρα η πρακτική αυτή απέχει αρκετά από το πλάνο ελληνοποίησης που εξαγγέλθηκε το καλοκαίρι. Είναι ενδεικτικό πως στον αγώνα με τον Απόλλωνα για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις Ελληνες παίκτες, εκ των οποίων οι δύο ήταν η «παλιοσειρά». Κι αυτό, την στιγμή που απουσιάζουν δύο «βαριά χαρτιά» (Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς) κι ένας ακόμη παίκτης που είναι απαραίτητος στο rotation (Μποχωρίδης).
Πλέον ο Παναθηναϊκός σκέφτεται τη Μαδρίτη και την πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τη Ρεάλ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει σχέση με το αντίστοιχο στη Βαρκελώνη. Εκτιμώ πως είναι πιο δύσκολο για διάφορους λόγους. Πέραν της διαφορετικής αγωνιστικής κατάστασης των δύο ισπανικών ομάδων, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και το στυλ παιχνιδιού του είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστεί σ' αυτό της Ρεάλ απ' ό,τι της Μπαρτσελόνα.
Το ευχάριστο για τους «πράσινους» είναι πως δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα, πάνε σαν αουτσάιντερ κι αυτό τους επιτρέπει να μεταφέρουν την πίεση στην απέναντι πλευρά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«O Νοβαρέτι φεύγει σίγουρα από την Λάτσιο»

Ο μάνατζερ Πάολο Παλέρμο κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση του Ντιέγο Νοβαρέτι τόνισε πως είναι δεδομένη η αποχώρησή του από την Λάτσιο.
Ο Παλέρμο μιλώντας σε ιταλικά media σχολίασε για τον Νοβαρέτι, που είναι εκ των στόχων του Ολυμπιακού: «Δεν παίζει και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα φύγει. Αντιλαμβάνομαι πως το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται έχει να κάνει με το μέλλον του. Πιστεύω ότι φεύγει σίγουρα από την Λάτσιο. Εάν ήμουν ο ατζέντης του Νοβαρέτι θα του έβρισκα αμέσως ομάδα. Όσο μένει τόσο η κατάσταση γι' αυτόν στην Λάτσιο θα δυσκολεύει».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το νέο «αμόρε» του Κριστιάνο!! (pics & vid)

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να χωρίσει από την Ιρίνα Σαΐκ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται πως βρήκε ήδη το νέο του ταίρι στο πρόσωπο της Λουθία Βιγιαλόν.
Η Ισπανίδα που εργάζεται ως δημοσιογράφος στο RMTV φέρεται να είναι η νέα σύντροφος του Πορτογάλου στουπερστάρ, με τον οποίο πρόλαβε ήδη να ποζάρει μαζί με τη Χρυσή Μπάλα.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπέκαμ καλεί Ρικέλμε!!

Τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε θέλει να πάρει στο Μαϊάμι και το MLS ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Μπορεί ο Αργεντινός μέσος να είναι πλέον στα 36 του χρόνια, όμως ο ιδιοκτήτης του νέου franchise του Major League Soccer στο Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ, φαίνεται πως καλοβλέπει την περίπτωσή του για να κάνει ένα ισχυρό μεταγραφικό μπάσιμο. Αυτό μεταδίδουν τουλάχιστον αρκετοί δημοσιογράφοι από την Αργεντινή τις τελευταίες ώρες μέσω Twitter για τον πολύπειρο Ρικέλμε που αγωνίζεται πλέον στην Αρχεντίνος Τζούνιορς.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξανά Μεξές και Νιάνγκ για Ολυμπιακό!! (vids)

H δύσκολη περίπτωση του Μεξές και η πιο προσιτή του Νιάνγκ επανέρχονται από την Ιταλία για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και για τα άκρα της επίθεσής του αντίστοιχα.
H Mίλαν και πάλι στον δρόμο του Ολυμπιακού. Μετά τα σενάρια για τον Μητρογκόλ και την ιταλική ομάδα, δύο ονόματα από τα... παλιά επιστρέφουν στο προσκήνιο για τον Γενάρη. Ο λόγος για τον Γάλλο έμπειρο στόπερ, Φιλίπ Μεξές, που δεν αποτελεί πάντως μία απλή και εύκολη υπόθεση αλλά και τον Εμπαγιέ Νιάνγκ, τον νεαρό μεσοεπιθετικό που έχει απασχολήσει και σε άλλες μεταγραφικές περιόδους τους Πειραιώτες.
Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν συνδεθεί και παλαιότερα με τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Μεξές -για τον οποίο διαρρέεται πως μπορεί να είναι το όνομα -έκπληξη - σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ δεν θα μείνει στην Μίλαν με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι, ωστόσο είναι ένας παίκτης που αμείβεται αδρά και μόνο βέβαιο δεν είναι πως θα... συγκινηθεί από την προοπτική της Ελλάδας. Από την άλλη ο Νιάνγκ είναι πιο εύκολο να κλείσει, ωστόσο το πλέον σημαντικό είναι ότι η Μίλαν δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα γίνει με την περίπτωσή του.
* Συνεχίζει να υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσουν δύο στόπερ (και όχι ένας), όπως σας έχουμε γράψει ξανά και παράλληλα να κλείσει και ένας εξτρέμ. Είναι ακόμα ανοιχτό το θέμα του μέσου.











*Πηγή: gazzetta.gr*

Ρώτησε για Λεμινά η Λίβερπουλ!!

Την πόρτα της Μαρσέιγ φέρεται να χτύπησε η Λίβερπουλ ρωτώντας για τον Μάριο Λεμινά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Equipe, οι «κόκκινοι» ήρθαν σε επαφή με τους Μασσαλούς ρωτώντας για τον νεαρό διεθνή με τις ελπίδες της Γαλλίας. Ο 21χρονος χαφ μεταγράφηκε μόλις το καλοκαίρι του 2013 στην Ολιμπίκ έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2018.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δυσκολίες και εξελίξεις με... έκπληξη ενόψει για Ολυμπιακό!!

O Περέιρα μαζί με την διοίκηση «τρέχουν» τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, με στόχο να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα. Τελειώνει το θέμα στόπερ με τις πληροφορίες να μιλούν για όνομα - έκπληξη.
Τις επόμενες ώρες εκτιμάται πως ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να προχωρήσει ακόμα και σε μεταγραφικές ανακοινώσεις. Τα σενάρια και την Δευτέρα ήταν πολλά (σ.σ. ιδίως από το εξωτερικό) μετά και τη νέα επαφή του Βίτορ Περέιρα με τα στελέχη της ομάδας αλλά πέρα από αυτά υπήρξε η πληροφορία ότι οι ερυθρόλευκοι είναι πια κοντά στον εκλεκτό για τον στόπερ, που θα έρθει άμεσα. Βάσει των ίδιων πηγών θα είναι ένα όνομα - έκπληξη, κάτι που έχουμε επισημάνει εδώ και μέρες.

Ένα όνομα που θα είναι αρκετά δυνατό. Οι υποθέσεις των Νέτο (τον οποίο θέλουν Πάρμα και Βερόνα με τον Γιάννη Βρέντζο να κάνει την Τρίτη ταξίδι για χάρη του) και Κάμπελ παραμένουν δύσκολες ενώ παίκτες σαν τους Νοβαρέτι και Σιανί δεν είναι ότι θέλει ο Πορτογάλος. Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως στο Λιμάνι κάνουν διεργασίες για μία περίπτωση της οποίας το όνομα δεν έχει διαρρεύσει. Για τον Ντιγκάρ το... μείον είναι πως δεν πρόκειται για καθαρόαιμο σέντερ μπακ ενώ ο Βάις παραμένει μέσα στις επιλογές για τα άκρα της επίθεσης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Φίγκο: «Στις μέρες μου υπήρχαν καλύτεροι από τους Μέσι, Ρονάλντο»

Ο Λουίς Φίγκο έκανε την πρόβλεψή του για την 4άδα του Champions League, ενώ τόνισε ότι στις μέρες του υπήρχαν καλύτεροι από τον Μέσι και τον Ρονάλντο.
«Νομίζω ότι η 4άδα θα είναι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Τσέλσι. Υπάρχει μονοπώλιο στην Ισπανία με τις δύο μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών, την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα», σχολίασε αρχικά ο Πορτογάλος.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους δύο super stars. «Ο Μέσι και Ρονάλντο κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά από κάθε άλλον στο ποδόσφαιρο. Ήμουν τυχερός που έπαιξα σε μία εποχή με πραγματικά μεγάλους παίκτες. Σε πολλές ομάδες υπήρχαν παίκτες που ήταν καλύτεροι από τον Μέσι και τον Ρονάλντο», ολοκλήρωσε ο Φίγκο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σε έχει πείσει αθλητικά το κόμμα που θα ψηφίσεις;

Παραμονές των εκλογών, ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει το αθλητικό μέρος του προεκλογικού λόγου των κομμάτων και γελά. Απ' τα νεύρα του.
Σε ακόμη μια προεκλογική περίοδο, πριν από τις – σύμφωνα με τους αναλυτές – σημαντικότερες εκλογές της μεταπολίτευσης, ο παρατηρητής κοιτάζει το αθλητικό μέρος του προεκλογικού λόγου των κομμάτων και βάζει τα γέλια από τα νεύρα του. Διότι είναι για γέλια και για κλάματα οι αθλητικές θέσεις, διακηρύξεις, ιδέες και προτάσεις των κομμάτων, οι λύσεις που έχουν στα προγράμματά τους για τα βασικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Είτε ενδιαφέρεται κανείς για τον επαγγελματικό αθλητισμό, είτε για τον ερασιτεχνικό είτε για τον μαζικό αθλητισμό, το λιγότερο απογοητεύεται με όσα ακούει ή δεν ακούει, διαβάζει ή δεν διαβάζει, βλέπει ή δεν βλέπει στις θέσεις των κομμάτων.
Ακούς γραφικότητες (“να τελειώσουμε με τον επαγγελματικό αθλητισμό και να επιστρέψουμε άμεσα στον ερασιτεχνικό”), κενότητες και αοριστίες (“να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα”, “να πατάξουμε τη βία και τη διαφθορά”), ή δεν ακούς τίποτα (τις προάλλες ο υπεύθυνος αθλητισμού ενός κόμματος φώναξε τους δημοσιογράφους για να τους αναλύσει τις θέσεις του κόμματος για τον αθλητισμό και δεν τους είπε λέξη επ' αυτού). Με εξαίρεση το κόμμα που κυβερνούσε, το οποίο λόγω αυτής της εμπειρίας έχει κάποια αντίληψη για τα βασικά προβλήματα και μια ιδέα για το πώς κάποια εξ αυτών θα μπορούσαν (στα λόγια) να λυθούν, και γι' αυτό έχει αθλητική ενότητα στο πρόγραμμά του, οι ελληνικοί πολιτικοί σχηματισμοί είναι άσχετοι με τον αθλητισμό. Και αυτό δεν συμβαίνει, διαχρονικά, μόνο επειδή οι πολιτικοί και ειδικά αυτοί που χαράζουν την πολιτική των κομμάτων ήταν αδιάφοροι για – επαγγελματικό και ερασιτεχνικό – αθλητισμό, αλλά και επειδή κάθε μια εκ των κυβερνήσεων στη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών άφηνε το χωράφι του επαγγελματικού αθλητισμού ξέφραγο, για να κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και να διαμορφώνουν το χώρο, μαζί και τους κανόνες του παιχνιδιού, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.
Στη στιγμή των κυριακάτικων εκλογών η αθλητική συγκυρία δεν ήταν/είναι απλώς ευνοϊκή για τα κόμματα. Τους προσέφερε την χρυσή ευκαιρία για λαϊκισμό και ψηφοθηρία: εισαγγελική δίωξη για ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ υπό κατάρρευση με διοικητικά στελέχη να διώκονται από τον εισαγγελέα για κακουργήματα, ποδοσφαιρικές εταιρείες που καταρρέουν λόγω χρεών, άδεια ή μισοάδεια γήπεδα λόγω της αποστροφής που έχει δημιουργήσει το πρωτάθλημα στον μέσο ποδοσφαιρόφιλο. Στο ακροατήριο των κομμάτων υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος (αναποφάσιστων ή μη) που θα ήθελε πολύ να ακούσει εξαγγελίες και προγράμματα, αρκεί αυτά να ήταν σαφή και όχι αόριστα. Ενα κόμμα που θα έπειθε ότι έχει την γνώση και την πρόθεση να καθαρίσει τον επαγγελματικό αθλητισμό και να ξαναδημιουργήσει μαζικό αθλητισμό θα κέρδιζε πόντους, και τελικώς πιθανόν και ψήφους, αφού θα επηρέαζε την συνολική εικόνα του κόμματος στη συνείδηση του ψηφοφόρου.
Στην στιγμή αυτών των εκλογών υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, αν όχι εκατομμύρια, που προσπαθούν να κάνουν μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό υπό τις εξαιρετικά δύσκολες, έως και αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που ψάχνουν ένα ανοιχτό στάδιο για να αθληθούν χωρίς να πληρώσουν, που ψάχνουν “ζωντανά” ερασιτεχνικά σωματεία που δεν θα τους “γδύσουν” για να τους δώσουν το δικαίωμα να αθληθούν, οικογενειάρχες που δεν αντέχουν να σηκώσουν το αντίτιμο για τον παιδικό αθλητισμό, ο οποίος στην Ελλάδα έφτασε να είναι προνόμιο των λίγων, που έχουν.
Ναι, δεν διαφωνώ, η σημερινή Ελλάδα έχει πολλά πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το αθλητικό. Δεν είναι όμως τόσο μικρό και αδιάφορο το πρόβλημα που αφορά την πλειοψηφία των Ελλήνων, που είτε αθλούνται, είτε έχουν παιδιά στον αθλητισμό, είτε ψυχαγωγούνται σε μια εποχή που το έχουν πολύ ανάγκη. Κι είναι, άλλωστε, και ένα σημάδι η στάση των κομμάτων απέναντι στον αθλητισμό. Δείχνει πόσο πρόχειρα είναι, όλα τους, φτιαγμένα, πόσο κενά είναι από όραμα για την αναβάθμιση της ελληνικής ζωής, και πόσο εφήμερη είναι η πολιτική στρατηγική τους. Νομίζουν ότι όλη η κουβέντα που αφορά τον μέσο Ελληνα αρχίζει και τελειώνει στο ευρώ και την διαπραγμάτευση του χρέους. Λες και είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων και όχι η μειοψηφία αυτή που τούτες τις μέρες σηκώνει 700 εκατ. ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες για να σιγουρέψει τις καταθέσεις της σε ευρώ.
Στη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας έχω κάνει αυτή τη συζήτηση με αρκετά πολιτικά πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς. Τους βάζω απέναντι και κάνω την “πώς είναι δυνατόν να μην ασχολείται το κόμμα σου σοβαρά με τον αθλητισμό;” ερώτηση. Πού καταλήγω; Δεν είναι ότι δεν τα καταλαβαίνουν, ή ότι δεν τα αντιλαμβάνονται όλα αυτά ως σημαντικά. Είναι κυρίως ζήτημα της νοοτροπίας που οφείλεται στην ανατροφή και τα βιώματά τους από την Ελλάδα των τελευταίων 35 ετών. Από μια πολιτική Ελλάδα που αντιλαμβανόταν το υπουργείο Αθλητισμού (όταν υπήρχε...) σαν υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου, ως μια προνομιακή θέση που έδινε την ευκαιρία για πολλά ρουσφέτια, αρκετή κονόμα και ζωή χωρίς πολιτικό κόστος. Από μια πολιτική Ελλάδα που δεν επέτρεπε σε κανέναν υπουργό Αθλητισμού να ακουμπήσει τον επαγγελματικό αθλητισμό για να μη θίξει τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτές οι γενιές των πολιτικών, η σημερινή και η χθεσινή, αυτόν τον ελληνικό αθλητισμό έμαθαν, αυτόν ξέρουν, αυτόν θα συντηρήσουν. Και δυστυχώς το ίδιο ισχύει για τους Ελληνες πολίτες. Με αυτόν τον αθλητισμό γεννήθηκαν, με αυτόν έζησαν, και αυτόν θα συντηρήσουν επειδή δεν καίγονται να τον αλλάξουν. Γι' αυτό και αμφιβάλλω πολύ για το αν η δική μου γενιά, των 40αρηδων, θα προλάβει να ζήσει άλλον ελληνικό αθλητισμό, επαγγελματικό και μαζικό. Επειδή μάλλον αυτός που έχουμε είναι αυτός μας “αξίζει”.
*Πηγή: gazzetta.gr*