Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του Μουρίνιο


Ο Μουρίνιο στα γραφεία της Ιντερ Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί και επίσημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πήρε το ιδιωτικό αεροπλάνο, πήγε στο Μιλάνο όπου συναντήθηκε με τον Μάσιμο Μοράτι. Οι δύο άνδρες τα βρήκαν για την αποδέσμευση του Πορτογάλου από την Ιντερ, αφού χρειάστηκε πρώτα ο πρόεδρος της "βασίλισσας" να υπογράψει μία επιταγή στην οποία γραφόταν το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Λίγο αργότερα η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης ανακοίνωσε το τέλος του Μουρίνιο από την ομάδα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να επισημοποιηθεί η συμφωνία του Πορτογάλου με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο υπάρχει δυσαρέσκεια από τον Πορτογάλο, καθώς του είχε υποσχεθεί ότι θα τον αφήσει να φύγει χωρίς να αποζημιωθεί, αν καταφέρει φέτος να πανηγυρίσει το τρόπαιο σε όλες τις διοργανώσεις που μετείχε η Ιντερ. Τελικά κράτησε κατά το ήμισυ την υπόσχεση του, αφού οι "νερατζούρι" έβαλαν στα ταμεία τους τα μισά χρήματα από όσο ήταν η ρήτρα στο συμβόλαιο του Μουρίνιο

Τραμπζονσπόρ για Άλντιντοπ

Τον διεθνή Τούρκο επιθετικό μέσο, Χαλίλ Άλντιντοπ, έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο η ομάδα της Τραμπζονσπόρ. Ο Χαλίλ Άλντιντοπ, που ανήκει στο δυναμικό της Άϊνχτραχτ Φρανκφούρτης ακούει ήδη στα... αυτιά του τουρκικές σειρήνες. Ο έμπειρος επιθετικός μέσος αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Τραμπζονσπόρ, που προτίθεται να κάνει μία πολύ καλή πρόταση για την απόκτησή του.

Ετοιμος ο Ομπι Μίκελ


O Τζον Όμπι Μίκελ της Νιγηρίας Ο Τζον Ομπι Μίκελ θα ενισχύσει τελικά την εθνική ομάδα της Νιγηρίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ο άσος της Τσέλσι, γυμνάστηκε την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε τον Απρίλιο...

Ο διεθνής μέσος αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο και θέλησε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου νωρίς, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για το Μουντιάλ. Ο στόχος του επιτεύχθηκε και πλέον βρίσκεται με την υπόλοιπη αποστολής της Νιγηρίας στο Μάλντον της Αγγλίας, όπου η αφρικανική ομάδα πραγματοποιεί την προετοιμασία της.

Η Νιγηρία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Εθνική μας ομάδα στο δεύτερο όμιλο του παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς-«Πάρε με πίσω στην Ίντερ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cb2d88461bfbeffc64a290766902b1e1_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η κακή σεζόν στη Μπαρτσελόνα, αλλά και η μεταγραφή του Νταβίντ Βίγια έχουν φέρει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε δύσκολη θέση, με τους Ιταλούς να αποκαλύπτουν πως ο Σουηδός φορ ζήτησε την επιστροφή του στην Ίντερ! Μπορεί ο μάνατζέρ του να τόνιζε πως δεν θα επιστρέψει ξανά στο Καμπιονάτο, ωστόσο οι Ιταλοί αποκαλύπτουν πως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ίντερ ζήτησε από τον Μάσιμο Μοράτι να... γυρίσει στο Μιλάνο. Βέβαια, κάνουν λόγο πως δεν είναι τόσο εύκολο να ανοίξει η πόρτα, όμως τονίζουν πως ο Σουηδός φορ δεν είναι σε καλή κατάσταση, η μεταγραφή του Βίγια έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα και η... Αγγλία δεν αποκλείεται να είναι η επόμενη «στέγη» του!

Συνεχίζει τις επενδύσεις η Καβάλα


Ο Γιώργος Δεληζήσης Μία ακόμα μεταγραφή παίκτη που αποτελεί ουσιαστικά επένδυση, πραγματοποίησε την Παρασκευή η Καβάλα. Συγκεκριμένα ενέταξε στο δυναμικό της τον Γιώργο Δεληζήση που φέτος αγωνίστηκε στον Εορδαϊκό. Ο 23χρονος μέσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "Αργοναύτες".

Από κει και πέρα, η Καβάλα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση και του 19χρονου, ακραίου μπακ, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Οδυσσέα Νυδρίου (ομάδα Δ' Εθνικής), Τάσου Ζαλώνη.

Τρίωρη συνάντηση με Δερμιτζάκη

Τρίωρη συνάντηση με Δερμιτζάκη

Για τρεις περίπου ώρες συναντήθηκαν σήμερα οι Ζήσης Βρύζας και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με τον υποψήφιο προπονητή του ΠΑΟΚ, Παύλο Δερμιτζάκη. Ο έλληνας τεχνικός συζήτησε με τον αντιπρόεδρο και τον τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ αρκετά πράγματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα και φάνηκε έτοιμος για να αναλάβει. Προς το παρών δεν έχει ειπωθεί κάτι οριστικό, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες συνεργασίας. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο και ο Ζήσης Βρύζας θα συναντηθούν αύριο με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, οπότε και αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση για το θέμα του προπονητή.

Tέσσερις μεταγραφές και ο Σαλπιγγίδης

http://www.contra.gr/images/m/SALPI1001_m.jpgΣε τέσσερις θέσεις ψάχνουν παίκτες ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του, για την ενίσχυση της ομάδας στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Έχει αποφασισθεί ποιες είναι αυτές οι θέσεις, ήδη γίνονται κρούσεις σε υποψήφιους στόχους και απομένει για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού η έλευση του νέου προπονητή, ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Οι μεταγραφές θα ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις αρχές Ιουλίου, ώστε η ομάδα να μονταριστεί εγκαίρως για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο προγραμματισμός των υπεύθυνων του ΠΑΟΚ προβλέπει ότι θα αποκτηθεί ένας δεξιός μπακ, ένας αριστερός μπακ ως εναλλακτική λύση του Μασιέλ Λίνο, ένας στόπερ και ένα αριστερό χαφ, ενώ για την επίθεση είναι δεδομένη η απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εάν δεν αποκτηθεί σέντερ φορ, πράγμα δύσκολο, εκτός και εάν πουληθεί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο Σαλπιγγίδης θα επιστρέψει στη θέση του φουνταριστού, στην οποία αγωνίσθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία όσο ήταν στον ΠΑΟΚ. Ο δεξιός μπακ θεωρείται απαραίτητος, γιατί στον ΠΑΟΚ για την βασική 11άδα ψάχνουν κάτι καλύτερο από τον Νίκο Αραμπατζή και τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, στόπερ αναζητείται γιατί πέρυσι παρατηρήθηκαν ελλείψεις σ’ αυτή τη θέση, ενώ αριστερός χαφ θα αποκτηθεί, αφού πέρυσι η θέση καλύφθηκε με «αλχημείες» και κυρίως από τον φιλότιμο Ολιβιέ Σορλέν.

Η απόκτηση των πέντε νέων παικτών προϋποθέτει, όπως είναι ευνόητο, και την αποχώρηση αντίστοιχου αριθμού παικτών. Ο Ματίας Βερόν και οι δανεικοί Μπράις Μουν και Αρνάλτο Εντίνιο ανήκουν στην κατηγορία των παικτών που, εκτός εξαιρετικού απρόοπτου, θα φύγουν από τη Τούμπα και αναζητούνται άλλοι ένας ή δυο για να «αδειάσουν» θέσεις στο ρόστερ.

Παράταση στο θέμα προέδρου

http://www.sport24.gr/ast/cov/an/anto_2010_5_28_19_39_42_b.jpgΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε δίχως να εκλεγεί νέος πρόεδρος. Προτάθηκε ο Νικόλας Πατέρας και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, όμως δεν δέχθηκαν. Νέο ραντεβού έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη, εκεί όπου θα βρεθούν και πάλι οπαδοί του τριφυλλιού. Το σημερινό μήνυμα του κόσμου ήταν ξεκάθαρο υπέρ του Πατέρα και κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.Μετά το τέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αντώνης Αντώνιαδης μίλησε για το θέμα συζητήσης και τουςς υποψήφιους προέδρους: "Το μοναδικό θέμα ήταν η ανάδειξη νέου προέδρου κάτι που δεν έγινε. Ζητήσαμε ομόφωνα για πρόεδρο τον Θανάση Γιαννακόπουλο, όμως δεν δέχθηκε ο ίδιος. Καλούμε τους μεγαλομετόχους την Τετάρτη στο Δ.Σ. να μας προτείνουν έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής. Ο κύριος Πατέρας δεν ήθελε".

Αρωμα Μουντιάλ στη nova


Νέο σήμα NOVA Το καλοκαίρι, η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου χτυπά στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και η nova, η πρώτη ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Για άλλη μια φορά οι συνδρομητές θα βρεθούν κοντά στην Εθνική μας Ομάδα και θα παρακολουθήσουν στις 2/6 στις 20:00, αποκλειστικά στα κανάλια novasports, τον δεύτερο φιλικό αγώνα του εθνικού μας συγκροτήματος με αντίπαλο την Παραγουάη.

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως και την Κυριακή 11 Ιουλίου, βραδιά του μεγάλου τελικού, το εισιτήριο για τη Νότιο Αφρική έχει όνομα «NOVA MUNDIAL». Κάθε βράδυ, στις 23:30 και μέχρι τη 1:00 το πρωί, η ποδοσφαιρική γιορτή θα μεταφέρεται στο novasports1 και την εκπομπή «NOVA MUNDIAL». Οικοδεσπότες θα είναι ο Στέλιος Μαρκάκης, ο Νικήτας Αυγουλής και φυσικά οι δημοσιογράφοι της nova, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το διεθνές ρεπορτάζ. Στην εκπομπή θα προβάλλονται στιγμιότυπα των αγώνων, ανταποκρίσεις από τη Νότιο Αφρική, ανάλυση των κυριότερων φάσεων μέσα από το μάτι του ειδικού, Κώστα Φρατζέσκου και με τη βοήθεια της 3D τεχνολογίας. Η εντυπωσιακή Έφη Κυριάκου θα δροσίσει με τον δικό της τρόπο τα ποδοσφαιρικά βράδια, ενώ οι τηλεφωνικές γραμμές της εκπομπής θα είναι ανοικτές για συζήτηση και διαγωνισμούς.

Το μπουκέτο της nova θα προσφέρει επίσης με ψηφιακό σήμα, ήχο & εικόνα όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής μέσω των μεταδόσεων της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΤ3.

Το Eurosport θα έχει, καθημερινά, απευθείας ανταποκρίσεις από τη Ν. Αφρική. Μέσω των πεντάλεπτων bulletins του «Soccer City Flash» θα ενημερώνει ζωντανά για τις εξελίξεις από τα στάδια της Νότιας Αφρικής, ενώ η «Soccer City Live» θα αποτελέσει την καθημερινή ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην αγωνιστική δράση.

NOVA MUΝDIAL INTERACTIVE. H καλύτερη ενημέρωση για το Μουντιάλ γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού! Η nova, με τη νέα interactive εφαρμογή στο novascope, προσφέρει πληροφορίες, στατιστικά και αποτελέσματα γύρω από το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Αστραψαν και βρόντηξαν οι Αγγελόπουλοι


Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο Παναγιώτης Γιαννάκης Για πρώτη φορά στα έξι χρόνια της παρουσίας τους στον Ολυμπιακό οι αδερφοί Αγγελόπουλοι βρέθηκαν στην προπόνηση και τα έψαλαν σε όλους. Οι ιδιοκτήτης της ΚΑΕ πήγαν το απόγευμα της Παρασκευής στο ΣΕΦ και έθεσαν τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια πήγαν στο ΣΕΦ μετά το τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού και ο λόγος δεν ήταν για να δώσουν συγχαρητήρια ή απλά να δουν την προπόνηση όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Μάζεψαν παίκτες και προπονητές στην αίθουσα Τύπου και μίλησαν σε αυστηρό ύφος σε όλους. Οι διοικούντες της ΚΑΕ αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, καθώς η αγωνιστική και εξωαγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός εδώ και πολύ καιρό είναι τραγική.

Εκπληξη με Σηφάκη στην Εθνική ομάδα


Ο Μιχάλης Σηφάκης σε προπόνηση της Εθνικής ομάδας Ο Μιχάλης Σηφάκης εξέπληξε ευχάριστα τους πάντες στο στρατόπεδο της Εθνικής ομάδας την Παρασκευή, καθώς κατάφερε να προπονηθεί μαζί με τον Σωτήρη Νίνη. Ο διεθνής τερματοφύλακας δείχνει να ξεπερνάει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο την θλάση στον πλατύ ραχιαίο μυ. Ετσι δεν αποκλείεται να είναι σε θέση να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και επί ελβετικού εδάφους.

Στο μεταξύ, καλύτερα είναι και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος επίσης συνεχίζει την θεραπεία του. Ο μέσος του Παναθηναϊκού αναμένεται ακόμα και από το Σάββατο να είναι σε θέση να προπονηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Αντίθετα πρόβλημα προέκυψε με τον Λουκά Βύντρα. Ο έμπειρος αμυντικός αποχώρησε από την προπόνηση εξαιτίας μιας σύσπασης στην οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (σπασμός στη μέση) και η κατάστασή του θα αξιολογηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια το Σάββατο.

Την Κυριακή ο ομοσπονδιακός τεχνικό θα δώσει ρεπό στους παίκτες του και ο ίδιος μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη θα παρακολουθήσουν το φιλικό της Νοτίου Κορέας με την Λευκορωσία που θα γίνει στην Ελβετία.

Τέλος την Παρασκευή το βράδυ αναμένονταν στην Ελβετία και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος και θα παραμείνει στο πλευρό της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών σε όλη την υπόλοιπη προετοιμασία.

Κοιτάζει τον Ρόνι ο Ολυμπιακός...


Ο Ρόνι Εντερσον Φουρτάδο Αραούχο Στον Ολυμπιακό έχουν παγώσει τα πάντα μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο, ωστόσο ο ξένος Τύπος δεν έχει σταματήσει να συνδέει το όνομα του Ολυμπιακού με παίκτες. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, οι "ερυθρόλευκοι" ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ρόνι Εντερσον Φουρτάδο Αραούχο.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ουνιάο Λεϊρία, όπου είχε 17 συμμετοχές, καταφέρνοντας να σκοράρει και τρεις φορές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Γερμανία, ο Ρόνι βρίσκεται στο στόχαστρο της Χέρτα, ομάδας στην οποία αγωνίζεται και ο αδελφός του Ραφαέλ. Επίσης στο κυνήγι του Βραζιλιάνου εκτός από τον Ολυμπιακό, έχει προστεθεί και η Κολωνία, που θέλει να ενισχυθεί με τον εν λόγω παίκτη.

Ο Ρόνι Εντερσον Φουρτάδο Αραούχο αγωνίζεται σε μία θέση όπου πονάει και θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός, όμως αυτή την στιγμή τίποτα δεν κινείται στο λιμάνι, για ότι αφορά τα μεταγραφικά. Πιο πολύ για παιχνίδι μάνατζερ πρόκειται, παρά για πραγματικό ενδιαφέρον των "ερυθρόλευκων".

Κόντης: «Θα αποκτηθούν και θα μείνουν οι παίκτες που θέλει ο Κούπερ»

Κόντης: «Θα αποκτηθούν και θα μείνουν οι παίκτες που θέλει ο  Κούπερ»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Γιάννης Κόντης, για όλα τα θέματα που αφορούν τον ποδοσφαιρικό Άρη και έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγω με τα μεταγραφικά ζητήματα. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ αρχικά στάθηκε στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ανόρθωσης να εντάξει στο δυναμικό της τον Φρανθίσκο Χαβίτο. «Δεν έχει έρθει καμία πρόταση για τον Χαβίτο, αλλά ούτε και σκέψη από τον Άρη για παραχώρηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Ο Όγιος μπορεί να τον θέλει στην Ανόρθωση, όμως και ο Κούπερ τον θέλει στον Άρη», ξεκαθάρισε, για α προσθέσει στην συνέχεια και αναφερόμενος στην φιλοσοφία του Άρη με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. «Αυτή την κουβέντα την κάναμε και χθες στην Λίγκα. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει από φέτος να είναι οχτώ Έλληνες στους 25 που αριθμεί το ρόστερ, εννιά του χρόνου και να φτάσουμε τους δέκα σε δύο χρόνια. Όχι να είναι αναγκαστικά αυτοί οι παίκτες στην ενδεκάδα, αλλά στο ρόστερ της ομάδας. Ένας λόγος που προσεγγίζουμε έλληνες ποδοσφαιριστές είναι αυτός, αλλά παράλληλα και επειδή θέλουμε σαν Άρης να έχουμε Έλληνες παίκτες, αν και όπως είναι γνωστό οι επιλογές είναι ελάχιστες». Συνεχίζοντας, ο κ. Γιάννης Κόντης ρωτήθηκε για την περίπτωση του 23χρονου τερματοφύλακα, Μάρκου Βελλίδη, απαντώντας: «Δεν έχει αποκτηθεί κανένας ποδοσφαιριστής ακόμα. Μας ενδιαφέρουν όλοι οι καλοί, νεαροί ελεύθεροι στην ελληνική αγορά παίκτης, οι οποίοι φυσικά είναι και προσιτοί. Ο Έκτορ Κούπερ έχει γνώση για τους έλληνες και αυτούς που θέλει ο ίδιος, αυτοί θα αποκτηθούν».

«Τα καλύτερα λόγια για τον Άρη ο Μενδρινός»

Ένα από τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα είναι αυτό του Κώστα Μενδρινού, με τον Γιάννη Κόντη να απαντάει επ’ αυτού. «Πέρυσι εγώ πειράχτηκα με την απόφασή του διότι είχαμε δώσει τα χέρια και τελικά πήγε στα Γιάννινα. Καταλαβαίνω όμως ότι και αυτοί άνθρωποι είναι και μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Στην ζωή δεν θα πρέπει να είμαστε με μία χατζάρα και να κόβουμε κεφάλια. Μου είχε εκφράσει ο Μενδρινός τους λόγους που τελικά δεν ήρθε στον Άρη και τους κατάλαβα. Δεν μίλησε ποτέ απαξιωτικά για τον σύλλογο. Αντιθέτως μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια και αυτό είναι πολύ καλό. Το αν έχει κλείσει για φέτος στην ομάδα ή όχι, είπα και προηγούμενος ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο», υπογράμμισε.

«Μέχρι την Τετάρτη τελειώνει του Νασούτι»

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που υπάρχουν για παίκτες του Άρη, οι οποίοι ενδιαφέρουν Ευρωπαϊκούς συλλόγους. «Ο ίδιος ο Κούπερ είπε ότι αν έρθει πρόταση σημαντική για τον σύλλογο από εμένα δεν υπάρχει πρόβλημα να την αξιολογήσουμε. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έρθουν κάποια χρήματα από την πώληση ενός παίκτη και έπειτα να τα επενδύσουμε για να αναπληρώσουμε το κενό του. Επίσημα πάντως δεν υπάρχει καμία πρόταση», σημείωσε, ενώ κλείνοντας στάθηκε στο θέμα του Κριστιάν Νασούτι, λέγοντας: «Θέλει να μείνει στον Άρη και όχι απλά να φύγει από την Ρίβερ για κάποια άλλη ομάδα. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως το θέμα θα έχει ευτυχή κατάληξη, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να προδικάζεις κάτι. Θεωρώ πως μέχρι την Τρίτη-Τετάρτη θα γνωρίζουμε τις προθέσεις της Ρίβερ», κατέληξε.

Το σκάνδαλο στο σχολικό βόλεϊ Νο2!

Το σκάνδαλο στο σχολικό βόλεϊ Νο2!
To σκάνδαλο στο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ συνεχίζεται, καθώς από τη διεύθυνση φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας έγινε γνωστό ότι η αποστολή των δυο σχολείων της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο, Ελληνικό) για το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ «κόβεται» λόγω οικονομικής στενότητας!
Παρ΄ όλα αυτά, ο προϊστάμενος φυσικής αγωγής κ. Στέλιος Δασκαλάκης, που έκανε τη σχετική δήλωση στους υπευθύνους των δυο σχολείων, μάλλον «ξέχασε» ότι πριν από 2 μήνες (μέσα Μαρτίου) ήταν αρχηγός πολυπληθούς αποστολής που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που έγινε στην πόλη Μπρνο της Τσεχίας.
Άρα, λεφτά υπάρχουν, τα δίνουμε όμως επιλεκτικά σε όποια σχολεία θέλουμε και ανάλογα με την έδρα τους. Εάν είσαι στην Αθήνα, πηγαίνεις στο Παγκόσμιο με αρχηγός αποστολής τον ίδιο τον προϊστάμενο, εάν είσαι στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ! Είσαι πολίτης Β΄ κατηγορίας.
Μαζί με 16 αθλητές δυο σχολείων της Αθήνας (!), του 1ου ΓΕΛ Πεύκης και του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, 4 συνοδούς (Βατσακλής, Δουμένη, Ερινάκη, Κατσικαβέλης), δυο διαιτητές (Τζόβολος, Τσίπου) ο κ. δασκαλάκης πήγε στην Τσεχία. Τότε, υπήρχαν χρήματα για την ελληνική αποστολή επειδή υπήρχαν ομάδες από την Αθήνα και τώρα δεν υπάρχουν επειδή τα σχολεία είναι από τη Θεσσαλονίκη;
Πρέπει να επιληφθούν ΑΜΕΣΑ του θέματος οι υπουργοί και βουλευτές που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι πάνω από όλα ΗΘΙΚΟ και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Χριστοφιλοπούλου, πρέπει να δώσει τη λύση.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και τα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας δεν είναι αποπαίδια κύριοι του υπουργείου Παιδείας.
Θα επανέλθουμε σύντομα και με άλλες αποκαλύψεις, εάν δεν λυθεί το θέμα και δεν δηλωθούν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ, που θα γίνει στην Κίνα από 26 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου

Στο «Μπερναμπέου» ο Μουρίνιο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f40fb08bcbae05feed0522062301d5c5_L.jpg?1275049839?1275049839?1275049839Ο Φλορεντίνο Πέρεθ βρέθηκε στο Μιλάνο, έλυσε το «γόρδιο δεσμό» και πλέον ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τη Δευτέρα παρουσιάζεται στο «Μπερναμπέου» με τους Μαδριλένους να πληρώνουν ρήτρα 8 εκ. ευρώ!Έπρεπε να ταξιδέψει ο Φλορεντίνο Πέρεθ στο Μιλάνο για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα... Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης συναντήθηκε με τον Μάσιμο Μοράτι, οι δυο άνδρες φέρεται πως τα βρήκαν και οι Μαδριλένοι κάνουν λόγο πως «Ο Μουρίνιο είναι προπονητής της Ρεάλ». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ρεάλ πλήρωσε ρήτρα 8 εκ. ευρώ για να πάρει το «οκ» από την Ίντερ και τη Δευτέρα (14.00 ώρα Ελλάδας) ο Μουρίνιο θα βρίσκεται στο «Μπερναμπέου» όπου θα παρουσιαστεί μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους

Με... φόντο την Ευρωλίγκα


Ο Κις σε φάση από τον αγώνα Πανελλήνιο-Μαρούσι Ο Πανελλήνιος έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει το μπρέικ στον Αγιο Θωμά. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Κυψέλη με τους "Ολυμπιονίκες" να υποδέχονται το Μαρούσι το απόγευμα του Σαββάτου (5μ.μ., Τανατζής-Φούφης-Μπήτης) σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με... φόντο την Ευρωλίγκα.

Ο Τζούρο Οστοϊτς έχει χάσει πολλές προπονήσεις και η συμμετοχή του στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Αναφορικά με το παιχνίδι ο Ηλίας Ζούρος τόνισε: "Έχουμε ήδη ξεχάσει την ήττα στο Μαρούσι και δουλεύουμε για το παιχνίδι της Κυψέλης", δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος και πρόσθεσε: "Πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Όταν παίζουν δύο ισοδύναμες ομάδες, οι λεπτομέρειες είναι που κρίνουν τον αγώνα. Χρειάζεται 100% συγκέντρωση. Ένα λεπτό αδράνειας μπορεί να μας στοιχίσει. Το μόνο αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι η νίκη".

Ο Ίαν Βουγιούκας από την πλευρά του επισήμανε: "Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούμε στη σειρά των αγώνων με το Μαρούσι, αλλά δεν χάθηκε και ο "πόλεμος". Αν είμαστε καλοί στη συνέχεια, πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε την 3η θέση. Στο ματς της Κυψέλης σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το ξεκίνημα του αγώνα, για να αποβάλλουμε νωρίς το άγχος. Ελπίζω να γεμίσει και ο κόσμος το γήπεδο, όχι μόνο για να μας βοηθήσει, αλλά για να παρακολουθήσει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει να μάθει εάν θα έχει στη διάθεσή του τους Φάνη Κουμπούρα και Μιχάλη Πελεκάνο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμό. Ο Μάριος Μπατής ανέφερε: "Κάθε παιχνίδι των πλέι οφ δεν έχει σχέση με το προηγούμενο ή το επόμενο. Από τη μία έχουμε το ψυχολογικό προβάδισμα που μας δίνει το 1-0, αλλά από την άλλη ξέρουμε ότι οι ισορροπίες σε τέτοιες σειρές είναι εύθραυστες και δεν επαναπαυόμαστε στο πλεονέκτημα της έδρας. Φυσικά ο στόχος μας είναι να νικήσουμε για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της 3η θέσης που διατηρούμε ολόκληρη τη χρονιά , αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει η απόδοσή μας να είναι ανάλογη με εκείνη που πιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο την περασμένη Τετάρτη. Είμαστε έτοιμοι για ματς που κρίνονται στο τελευταίο σουτ".

Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις…

Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις…

Ο οργανωμένος κόσμος του Ηρακλή παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και με ανακοίνωση της «Αυτόνομης Θύρας 10» μέσω τις ιστοσελίδας της προαναγγέλλονται δυναμικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν κατά του Ηρακλή: «Μετά τη χθεσινή μη επικύρωση της βαθμολογίας, ήρθε σήμερα η μη εξασφάλισης της αδειοδότησης για τον Ηρακλή μας(η μοναδική από τις 16 ομάδες), να πάρει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα. Η μάλλον η υπόθεση πήρε παράταση για τη Δευτέρα. Μια Μεγάλη Δευτέρα για ΟΛΟΥΣ. Το έγκλημα μοιάζει οργανωμένο και θυμίζει πολύ το 1980. Τώρα όμως δε θα το αφήσουμε να γίνει. Ετοιμαστείτε για σειρά κινητοποιήσεων. Όλοι σε εγρήγορση και κοντά στους συνδέσμους.

Ανακοίνωση και της ΠΑΕ

Στο μεταξύ την αισιοδοξία πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ΠΑΕ διατηρούν οι διοικούντες τον Ηρακλή μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής της ΕΠΟ. Οι «κυανόλευκοι» εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η Επιτροπή Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 28/05/2010, προκειμένου να εξετάσει το σχετικό φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής. Ζήτησε την προσκόμιση κάποιων συμπληρωματικών διευκρινιστικών εγγράφων και θα αποφανθεί σχετικά με τον φάκελο την Δευτέρα 31/05/2010. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής είναι απολύτως αισιόδοξη ότι την Δευτέρα θα εξασφαλιστεί η αδειοδότηση και καλεί όλους τους Ηρακλειδείς να κλείσουν τα αυτιά τους στις κάθε λογής ‘Κασσάνδρες’ της παραπληροφόρησης και της καταστροφολογίας».

Φαβορί για κόκκινη κάρτα ο Αβραάμ

http://www.sport24.gr/ast/cov/Av/Avraam_2010_5_28_13_31_1_b.jpgΣτο Μουντιάλ της Γερμανίας καταγράφηκε ρεκόρ καρτών. Οι διαιτητές έβγαζαν αφειδώς κάρτες από τα τσεπάκια τους αποβάλλοντας 28 ποδοσφαιριστές. Αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός πως δόθηκαν 345 κίτρινες κάρτες! Θεωρείται απίθανο να καταρριφθούν οι συγκεκριμένες επιδόσεις στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι για να πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο σκάουτερ, Τορ Κρίστιαν Κάρλσεν ξεχώρισε για λογαριασμό νορβηγικής ιστοσελίδας 10 σκληροτράχηλους ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να αποβληθούν!

Αναμέσα τους και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Για τον άσο του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας τονίζει χαρακτηριστικά: "Του αρέσει να προκαλεί τους αντιπάλους του, με το σκληρό παιχνίδι του και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί. Είναι ένας παίκτης πoυ ασφαλώς μισούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ".

Αναλυτικά οι 10 παίκτες που θα "φλερτάρουν" με την κόκκινη κάρτα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

1. Αβραάμ Παπαδόπουλος Ελλάδα
2.Ενρίκε Βέρα Παραγουάη
3. Αρτούρο Βιδάλ Χιλή
4. Γκάρι Μέντελ Χιλή
5. Ντάνι Σίτου Νιγηρία
6. Τζόρτζιο Κιελίνι Ιταλία
7. Τιμ Κέιχιλ Αυστραλία
8. Ματζίντ Μπουγκέρα Αλγερία
9. Βάλτερ Σάμουελ Αργεντινή
10. Ντιέγκο Λουγκάνο Ουρουγουάη

Συνάντηση Ζαγοράκη- Δερμιτζάκη


Ο Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου Μια συνάντηση ανάμεσα στον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον Παύλο Δερμιτζάκη αναμένεται να βάλει τέλος στην προπονητολογία για τον ΠΑΟΚ. Η συνάντηση αυτή θα γίνει την Παρασκευή, όπως αναφέρουν πληροφορίες και θα κρίνει οριστικά τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Δεν αποκλείεται βέβαια, να παραμείνει ανοικτό και ο ΠΑΟΚ να στραφεί σε άλλες, λύσεις, όπως αναφέρουν κύκλοι του δικεφάλου. Ωστόσο, ο Δερμιτζάκης έχει φτάσει πολύ κοντά στην Τούμπα και δύσκολα θα. χάσει το δρόμο.

Το οικονομικό μέρος της συνεργασίας και ο σχεδιασμός της ομάδας, το πώς θα κινηθεί την επόμενη περίοδο, είναι θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Η ρήτρα που υπάρχει ανέρχεται στο ύψος των 150.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβάλει ο ΠΑΟΚ στον Πανθρακικό για να συνεργαστεί με τον Δερμιτζάκη που είχε συμφωνήσει με την ομάδα της Κομοτηνής πριν από αρκετό καιρό.

Εξαλλος με Μιλά ο Ετό!


Ο Σαμουέλ Ετό με τη φανέλα της εθνικής Καμερούν Eξαλλο έκαναν τον Σάμουελ Ετό οι δηλώσεις του μεγάλου άσου, Ροζέ Μιλά, σύμφωνα με τις οποίες ο ποδοσφαιριστής της Ιντερ, δεν αποδίδει στην εθνική ομάδα της χώρας του σύμφωνα με τις δυνατότητες του και όπως αποδίδει όταν φοράει τη φανέλα των "νερατζούρι" ή παλαιότερα της Μπαρτσελόνα.

"Θα πρέπει να με σέβονται και να το βουλώσουν, πραγματικά να το βουλώσουν! Η συμμετοχή στα προημιτελικά ενός παγκοσμίου κυπέλλου δεν είναι το ίδιο με το να κατακτάς το κύπελλο", ήταν τα λόγια του Ετό, που είχαν σαφείς αιχμές προς τον πάλαι ποτέ μεγάλο άσο.

Μοράτι: "Υποψήφιος για την Ιντερ ο Καπέλο"


Φάμπιο Καπέλο Ο Φάμπιο Καπέλο είναι ένας από τους υποψήφιους να διαδεχθεί τον Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Ιντερ, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης, Μάσιμο Μοράτι. Ο νυν προπονητής της εθνικής Αγγλίας έχει δηλώσει ότι η δουλειά του στα "τρία λιοντάρια" θα είναι η τελευταία της καριέρας του και μέχρι τώρα θεωρείται σίγουρο ότι θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι και το EURO 2012, ίσως όμως να τον έλκει η ιδέα να κοουτσάρει ακόμη μία μεγάλη ομάδα της πατρίδας του, μετά τη Μίλαν, τη Γιουβέντους και τη Ρόμα.

Ο Μοράτι ανέφερε ακόμη ως πιθανούς υποψηφίους για τον πάγκο των "νερατζούρι" τους Πεπ Γκουαρντιόλα (αναγνώρισε πάντως ότι είναι απίθανο να φύγει από την Μπαρτσελόνα...), Λουτσιάνο Σπαλέτι, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, αλλά και τους Λεονάρντο (έφυγε ουσιαστικά ως αποτυχημένος από τη Μίλαν) και Ρομπέρτο Μπάτζιο (δεν έχει εργαστεί ως προπονητής). Αντίθετα, δεν ανέφερε ονόματα που προβάλλονται ως πιο πιθανά από τα ιταλικά ΜΜΕ, όπως του Ρόι Χότζσον και του Ράφα Μπενίτεθ.

Στις ίδιες δηλώσεις του, πάντως, ο πρόεδρος της Ιντερ άφησε και ένα μικρό "παράθυρο" αισιοδοξίας για παραμονή του Μουρίνιο, ο οποίος έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ιταλίας, αλλά έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρεάλ.

Aντριάνο: "Γυρνάω να ξεπληρώσω το χρέος μου"

http://www.contra.gr/images/m/adriano_m.jpgΈτοιμος να βοηθήσει την Ρόμα να ξεπεράσει την απώλεια του εφετινού πρωταθλήματος και να γίνει το μεγάλο φαβορί της νέας σεζόν, παρουσιάστηκε με συνέντευξή του ο Αντριάνο.Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος απο τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι κάτοικος της “αιώνιας πόλης” μίλησε στηνCorriere Dello Sport για την επιστροφή του στην Ιταλία, λέγοντας: “Δεν υπάρχει μέρος που να μοιάζει με την Ιταλία, εκεί μπορώ να αποδείξω πως έχω επανέλθει πλήρως. Το σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό και είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στην Ιταλία. Θέλω να ακυρώσω το παρελθόν μου στην χώρα αυτή. Δεν επιθυμώ να επαναλάβω αυτά που έκανα στην Ίντερ σε καμία περίπτωση. Το οφείλω στην Ιταλία”.

Αναφορικά με την μετεγγραφή του στην Ρόμα, τόνισε: “Θέλω να αγωνιστώ για την Ρόμα για την υπερηφάνεια μου, πέραν των χρημάτων, δεν είναι αυτά ο πρωταρχικός λόγος της επιστροφής μου. Γυρνάω για να ‘πληρώσω’ το χρέος μου στη χώρα αυτή όπου πάντα μου συμπεριφέρονταν πολύ καλά και εγώ έφυγα από εκεί με λάθος τρόπο”, ενώ συνέχισε λέγοντας: “ Είμαι παίκτης της Ρόμα κατά 90%, θα μιλήσω και με την πρόεδρο, την Ροζέλα Σένσι στις 6 Ιουνίου για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Θα έρθω στην Ιταλία με την οικογένεια μου και τον γιό μου. Ξέρω πως θα έχω περισσότερες ευθύνες είμαι όμως έτοιμος. Πιστεύω πως μπορώ να συνεισφέρω και να γίνει η Ρόμα η μεγάλη ομάδα που πάντα ήταν”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην λέγοντας: “Φεύγω από την Φλαμένγκο σαν φίλος. Έχω εντυπωσιαστεί από το πλάνο της Ρόμα. Ο σύλλογος αυτός με ήθελε εδώ και έξι μήνες".

Μπιλίσκοφ: «Έχω πάρει όλα τα χρήματα, όλα έχουν τελειώσει»

Μπιλίσκοφ: «Έχω πάρει όλα τα χρήματα, όλα έχουν τελειώσει»

Ο Μαρίνο Μπιλίσκοφ μίλησε αποκλειστικά στο «Αθλητικό Metropolis» από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, για το θέμα που έχει προκύψει με το CAS ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον ίδιο. Εξέλιξη που σίγουρα δεν θα αρέσει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Λεβαδειακός Γιάννη Κομπότη: «Πριν από δύο μήνες μπήκαν στο λογαριασμό μου όλα τα χρήματα που μου οφείλονταν και πιστεύω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον Ηρακλή. Μετά από 3 χρόνια πήρα όλα τα χρήματα που μου οφείλονταν. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τον Ηρακλή και πέρα από το οικονομικό, πέρασα μια εξαιρετική περίοδο και θέλω να στείλω να χαιρετίσματα στους φίλους του Ηρακλή. Νομίζω ότι η FIFA δεν θα ενοχλήσει τον Ηρακλή, αφού εγώ πήρα τα χρήματα και όλα έχουν τελειώσει. Δεν ήθελα και δεν θέλω να κάνω ζημιά στον Ηρακλή. Τώρα παίζω στην Γκρόιτερ Φιρτ κι έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο. Φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου στη Γερμανία. Στο πρωτάθλημα δεν τα πήγαμε καλά, αλλά αλλάξαμε τρεις προπονητές. Εύχομαι στον Ηρακλή να βρει το δρόμο του».

Ρόμα και Παλέρμο για Μπλάνκο, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_Nj5ZCzmPEa.jpgΤο όνομα του Ίσμαελ Μπλάνκο έχει στη λίστα της η Ρόμα, για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της.Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας 'Corriere dello Sport ', το οποίο έχουν αναπαράγει πολλές αθλητικές ιστοσελίδες στη γειτονική χώρα, συμπληρώνοντας ότι η τιμή του Αργεντινού άσου ανέρχεται στα έξι εκ. ευρώ.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το συμβόλαιο του Μπλάνκο με τους 'κιτρινόμαυρους' ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2014 και, πλην των 'τζιαλορόσι', ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει επιδείξει και η Παλέρμο.

Παράταση αγωνίας…

Παράταση αγωνίας…

Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από σήμερα ο Ηρακλής την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Η επιτροπή αδειοδότησης μολονότι άναψε το «πράσινο φως» για όλες τις ομάδες, δεν έκανε κάτι ανάλογο και για τον Ηρακλή, καθώς κρίθηκε ελλιπής ο φάκελος. Όπως αναδείχθηκε, έλειπαν βασικά έγγραφα, τα οποία πάντως μπορεί να προσκομιστούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το θέμα θα εξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα, με τους ανθρώπους του Ηρακλή να κάνουν πλέον αγώνα δρόμου, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος.

Ρόμπεν: "Θέλει Μπάγερν ο Φαν Ντερ Φάαρτ"


Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ Ο Αριεν Ρόμπεν μίλησε στο περιοδικό "Kicker" και αποκάλυψε τον θαυμασμό του Φαν Ντερ Φάαρτ για την Μπάγερν Μονάχου, από τότε που οι δυο τους αγωνιζόντουσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας μάλιστα πως ο "ιπτάμενος" Ολλανδός επιθυμεί να αγωνιστεί στους Βαυαρούς!

"Ο Ράφαελ μου είχε πει πως η Μπάγερν είναι ένα μεγάλο κλαμπ, από τότε που αγωνιζόμασταν στη Ρεάλ. Ήταν μάλιστα αυτός που με συμβούλεψε να πάω στο Μόναχο, ξεκαθαρίζοντάς μου πως αν του γινόταν κάποια πρόταση από τη διοίκηση της Μπάγερν, θα την αποδεχόταν. Πριν ακόμα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, του άρεσε η προοπτική, οπότε θεωρώ πως η μεταγραφή του στην ομάδα μας μπορεί να πραγματοποιηθεί", ήταν τα λόγια του Ρόμπεν.

Η Γαλλία ανέλαβε το Euro 2016


Επιμέλεια: Δ.Μ.

H Γαλλία είναι η «εκλεκτή» της UEFA για να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2016, σύμφωνα με απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που πάρθηκε την Παρασκευή (28/5) στην Γενεύη της Ελβετίας.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, δίνοντας το «χρίσμα» στην χώρα του, και όχι στην Ιταλία ή την Τουρκία που επίσης είχαν θέσει υποψηφιότητα. Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης του 2016 είναι ότι για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος στην τελική φάση24 εθνικές ομάδες.

Όπως έγινε γνωστό, η Ιταλία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, ενώ στην τελική διαδικασία η Γαλλία επικράτησε της Τουρκίας με ψήφους 7-6. Οι αρχές της Γαλλίας στοχεύουν στη χρηματοδότηση του EURO 2016 με ένα μείγμα δημόσιων κεφαλαίων και συνεταιρισμούς του δημοσίου με ιδιώτες, με το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί να προβλέπεται ότι θα φτάσει το 1.7 δισ. ευρώ.

Η Γαλλία έχει διοργανώσει στο παρελθόν την τελική φάση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1960, η οποία ήταν ένα μίνι τουρνουά τεσσάρων ομάδων (οι οικοδεσπότες κατετάγησαν 4οι μετά την ήττα 2-0 από την Τσεχοσλοβακία), ενώ φιλοξένησε εκ νέου τα τελικά της διοργάνωσης το 1984, όταν οι «τρικολόρ», με αρχηγό τον Πλατινί, κατέκτησαν το τρόπαιο (2-0 στον τελικό την Ισπανία).

Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που φιλοξένησαν οι Γάλλοι ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, με τους «τρικολορ» να κατακτούν τον παγκόσμιο τιτλο με ηγέτη τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Οι έντεκα πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης είναι: Μπορντό, Λανς, Λιλ, Λιόν, Νανσύ, Νίκαια, Μασσαλία, Παρίσι( με δύο γήπεδα), Σεντ Ετιέν, Στρασβούργο και Τουλούζη.

Ντούνγκα: Πάω στο Μουντιάλ με τον ‘τοίχο’ της Ίντερ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_vNoKZsbKcs.jpgΟ Ντούνγκα αποκάλυψε πως η άμυνα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα αποτελείται από παίκτες που αγωνίζονται στην Ίντερ.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σελεσάο» τόνισε πως οι Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο και Ντάγκλας Μαϊκόν θα είναι οι βασικές του επιλογές, αφού πραγματοποίησαν εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα των «νερατζούρι».

«Το γκρουπ των παικτών της Ίντερ θα κουβαλήσουν μεγάλη ευτυχία εδώ μετά από μία ιστορική χρονιά με την ομάδα τους. Είμαι σίγουρος ότι εξακολουθούν να είναι πεινασμένοι για μπάλα. Πηγαίνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τον ‘τοίχο’ της Ίντερ. Πέντε μήνες πριν είχα πει ότι ο Λούσιο ήταν θαυμάσια μεταγραφή», τόνισε ο Ντούνγκα και συνέχισε:

«Με ρωτήσατε για την αποχώρηση του Ιμπραΐμοβιτς και απάντησα: ‘Ο Λούσιο είναι σπουδαία προσθήκη. Θα αλλάξει τη νοοτροπία της Ίντερ. Δεν έκανα λάθος. Είναι γεννημένος νικητής. Δεν του αρέσει να χάνει ούτε στα οικογενειακά διπλά στο τέλος της προπόνησης».

Και στο τέλος, επεσήμανε: «Η πείνα του Λούσιο, η κλάση του Ζούλιο Σέζαρ, η δύναμη του Μάικον: ήμουν σίγουρος ότι η Ίντερ θα προχωρούσε πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι δύσκολο να δεχτείς τέρματα με αυτό τον τοίχο. Είναι σχεδόν αδύνατο».

Ο όρκος πίστης του Μουρίνιο στη Μπαρτσελόνα!

http://www.sport24.gr/ast/cov/Mo/Mourinho_2010_5_28_12_3_29_b.jpgMεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις. Ο επαγγελματικά άπληστος Ζοζέ Μουρίνιο ενδίδει και στα δύο. Έχοντας το μικρόβια της δημοσιότητας από μικρή ηλικία σε κάθε περίσταση επιθυμούσε να γίνει αρεστός από τους οπαδούς της εκάστοτε ομάδας που υπηρετούσε.

Τη σεζόν 1997-98 εργάζονταν στην Μπαρτσελόνα στο πλευρό του Λουίς Φαν Χάαλ. Εκτός από χρέη μεταφραστή, διατηρούσε και τον ρόλο του άμεσου συνεργάτη του Ολλανδού τεχνικού.

Οι "μπλαουγκράνα" εκείνη τη σεζόν κατέκτησαν το νταμπλ. Στο δημαρχείο της Βαρκελώνης είχε στηθεί ξέφρενο πάρτι για το καμάρι της Καταλονίας.

Ο 35χρονος (τότε), που βρίσκονταν στο μπαλκόνι του δημαρχιακού μεγάρου για να τιμηθεί με τους ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα εκστασιασμένος άρπαξε το μικρόφωνο δίνοντας όρκους αφοσίωσης και αγάπης για την "Μπάρτσα".

Η φράση που εκστόμισε "σήμερα, αύριο και πάντοτε με την Μπαρτσελόνα στην καρδιά" εκείνη την εποχή ίσως να μην προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση αφού ο "Special One" ήταν ένας άσημος προπονητής.

Πλέον η συγκεκριμένη ατάκα αποτεκελεί αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τους πολέμιους του, που τον κατηγορούν πως ποτέ δεν "δέθηκε" με κάποια ομάδα, αλλά αντικειμενικός του στόχος ήταν να αυξήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Δείτε το χαρακτηριστικό video με τον Μουρίνιο να δηλώνει: "Σήμερα, αύριο και πάντοτε με την Μπαρτσελόνα στην καρδιά".

«Ντροπή να τον λένε... προδότη»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/24c40b2ffa367a17c9bf0d0306e463df_L.jpg?1275036588?1275036588?1275036588Ο Μανώλης Μητσιάς είναι γνωστός ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τραγουδιστής μίλησε για το θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη υπογραμμίζοντας ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, δεν θα πρέπει… να κάνει πίσω στο θέμα του «Σάλπι».

Ο Βορειοελλαδίτης τραγουδιστής, τοποθετήθηκε στο «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100», υποστηρίζοντας:

«Είναι ντροπή να αποκαλούν προδότη τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο παίκτης έφυγε γιατί η τότε διοίκηση της ΠΑΕ ήθελε να τον πουλήσει. Και δεν έφυγε χωρίς ο ΠΑΟΚ να κερδίσει κάτι. Ο σύλλογος έβαλε χρήματα στο ταμείο του από εκείνη τη μεταγραφή. Αυτό που έχω να πω στον Θόδωρο Ζαγοράκη είναι να μην κάνει πίσω στο θέμα Σαλπιγγίδη. Αφού πήρε απόφαση να κάνει κίνηση για να τον αποκτήσει, να βγει και να ανακοινώσει την απόφασή του. Τον παίκτη αυτόν τον θέλουν όλες οι ομάδες κι εμείς που μπορούμε να το έχουμε στον ΠΑΟΚ λέμε όχι», είπε και πρόσθεσε για τον Παύλο Δερμιτζάκη:

«Δεν πρέπει να βιαστούμε να κρίνουμε την αξία του. Να τον δούμε πρώτα επί τω έργω και μετά να βγούμε να μιλήσουμε».

Διαψεύδουν για Μπέλεκ και ΤΣΣΚΑ

http://www.contra.gr/images/m/belek285_m.jpgΤα σενάρια που ήθελαν τον Στιβ Λεο Μπέλεκ να έχει δεχτεί νέα πρόταση… μαμούθ από την ΤΣΣΚΑ, διαψεύστηκαν την Παρασκευή του μεσημέρι από τους ανθρώπους του Πανθρακικού. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του γενικού αρχηγού, Βασίλη Κυρουβίδη, ο Πανθρακικός δεν έχει δεχτεί καμία πρόταση από τη ρωσική ομάδα και πως το ενδιαφέρον που υπήρχε εδώ και καιρό, ήταν καθαρά φιλολογικό. Μάλιστα τόνισε πως: «Δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόταση. Δεν έχει φτάσει στα χέρια μας καμία οικονομική προσφορά για τον Μπέλεκ. Όλα αυτά είναι παιχνιδάκια των μάνατζερ. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει στην Ουντινέζε».

Το ποσό του 1.5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έχει προταθεί στους Ακρίτες, λογικό ήταν να μην περάσει ασχολίαστο από τους φιλάθλους της Κομοτηνής, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού Καμερουνέζου ένα τεράστιο χρυσωρυχείο, ενόψει της νέας χρονιάς στη Β΄ Εθνική.

Βασιλακάκης VS Χάβος

Η σχεδόν δεδομένη αποχώρηση του Παύλου Δερμιτζάκη για τον ΠΑΟΚ, ανάγκασε τους ανθρώπους του Πανθρακικού να κινηθούν αστραπιαία για τον αντικαταστάτη του. Το όνομα του Κώστα Βασιλακάκη ήταν αυτό που ακούστηκε πρώτο για να τον αντικαταστήσει, με τους Ακρίτες να ταξιδεύουν στη Δράμα και να έχουν συνάντηση μαζί του.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό όνομα που έκανε το γύρω της Κομοτηνής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες κρούση έγινε και στον Μάκη Χάβο του Αγροτικού Αστέρα. Ο 41χρονος τεχνικός, που ετοιμάζεται αν κουνήσει μαντήλι από τον Εύοσμο, είχε μία πρώτη κουβέντα με τους Ακρίτες σε πολύ καλό κλίμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει.

H τελική 23άδα της Δανίας


Ο Μόρτεν Όλσεν Ο Μόρτεν Όλσεν ανακοίνωσε την Παρασκευή την τελική 23άδα της εθνικής Δανίας για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Σε σχέση με τους 30 παίκτες που είχε συμπεριλάβει στην προεπιλογή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός «έκοψε» τον τερματοφύλακα της Γκέτεμποργκ, Κιμ Κρίστενσεν, τους αμυντικούς Λέον Γιέσεν (Μίντιλαντ) και Αντερς Κρίστενσεν (Οντένσε), τους μέσους Μίκαελ Σιλμπερμπάουερ (Ουτρέχτη), Μίκελ Τίγκεσεν (Μίντιλαντ) και Μίκαελ Κρον-Ντέλι (Μπρόντμπι), καθώς και τον επιθετικό της Σέλτικ, Μόρτεν Ράσμουσεν.

Η τελική 23άδα του σκανδιναβικού συγκροτήματος

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τόμας Σόρενσεν (Στόουκ Σίτι), Στέφαν Αντερσεν (Μπρόντμπι), Γέσπερ Κρίστιανσεν (Κοπεγχάγη)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γουίλιαμ Κβιστ (Κοπεγχάγη), Σιμόν Κιάερ (Παλέρμο), Λαρς Γιάκομπσεν (Μπλάκμπερν), Περ Κρόλντρουπ (Φιορεντίνα), Ντάνιελ Αγκερ (Λίβερπουλ), Πάτρικ Μτίλιγκα (Μάλαγα), Σιμόν Πόουλσεν (Αλκμααρ)

ΜΕΣΟΙ: Μάρτιν Γιόργκενσεν (Ααρχους), Κρίστιαν Πόουλσεν (Γιουβέντους), Γιάκομπ Πόουλσεν (Ααρχους), Ντένις Ρόμενταλ (Αγιαξ), Τόμας Κάλενμπεργκ (Βόλφσμπουργκ), Τόμας Ενέβολντσεν (Γκρόνινγκεν), Κρίστιαν Ερικσεν (Αγιαξ), Μίκελ Μπέκμαν (Ράντερς), Ντάνιελ Γιένσεν (Βέρντερ Βρέμης), Γέσπερ Γκρόνκιερ (Κοπεγχάγη)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γιον Νταλ Τόμασον (Φέγενορντ), Σόρεν Λάρσεν (Ντούισμπουργκ), Νίκλας Μπέντνερ (Αρσεναλ)

Η Δανία μετέχει στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, την Ιαπωνία και το Καμερούν.

Ο Λαμ αρχηγός στην Γερμανία


Ο Φίλιπ Λαμ Ο Φίλιπ Λαμ θα είναι ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γιοακίμ Λεβ. Ο προπονητής της «νατσιονάλμανσαφτ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, απόντος του τραυματία Μίκαελ Μπάλακ, το περιβραχιόνιο του αρχηγού θα πάρει ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου.

Επίσης, ο τεχνικός των «πάντσερ» δήλωσε ότι άλλος ένας παίκτης των Βαυαρών, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, θα είναι ο υπαρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τέβες: "Ζόρικος αντίπαλος η Ελλάδα!"


Ο Κάρλος Τέβες στη Σίτι Το εγκώμιο της Εθνικής Ελλάδας έπλεξε ο Κάρλος Τέβες, μιλώντας στην εφημερίδα "SportDay". Ο Αργεντινός επιθετικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και ξεκαθάρισε ότι η "μπιανκοσελέστε" έχει μοναδικό στόχο το τρόπαιο...

Είσαι ενθουσιασμένος;
«Ξεκινάμε την προσπάθεια για να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι με τους συμπαίκτες μου και αυτό από μόνο του αρκεί για να με κάνει χαρούμενο. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την πρόκληση που έρχεται. Δεν θα είναι εύκολο, όμως, η πρόκληση είναι μεγάλη. Η ομάδα βρίσκει ρυθμό όσο περνούν οι μέρες και θα είναι απολύτως έτοιμη όταν ξεκινήσει το Μουντιάλ».

Είσαι πεπεισμένος ότι θα είσαι βασικός ή νιώθεις ότι πρέπει να περιμένεις την ευκαιρία σου από τον πάγκο;
«Είναι μια γοητευτική μάχη να βρίσκεσαι σε μια τέτοια θέση. Ακόμα μένουν αρκετές ημέρες και πρέπει να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν με χρειαστεί ο Ντιέγκο. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να πολεμήσω».

Για ποιο λόγο;
«Δεν μου αρέσει να αρκούμαι μόνο στο γεγονός ότι είμαι βασικός. Για μένα είναι καλό να πολεμάω γιατί πάντα πιέζω τον εαυτό μου για το κάτι παραπάνω, πάντα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Εγώ ξέρω τι νιώθει ο Ντιέγκο και εκείνος ξέρει τι νιώθω εγώ. Θα δώσω τα πάντα για να είμαι βασικός στο πρώτο παιχνίδι και αυτό νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο. Η απόφαση, όμως, είναι δική του. Εγώ είμαι ήρεμος ότι ο Ντιέγκο θα κάνει αυτό που χρειάζεται η ομάδα».

Ο Μέσι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας;
«Ναι. Ξέρουν όλοι τι σημαίνει ο Λίο για την εθνική και για όλο τον κόσμο. Είναι καλά, είναι ώριμος, πρέπει να τον υποστηρίξουμε, ώστε να μπορέσει κι αυτός να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. Δεν νομίζω ότι η ομάδα είναι εξαρτημένη από τον Μέσι. Πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό».

Πώς μπορεί κανείς να αποφύγει την εξάρτηση από τον Μέσι;
«Είναι σημαντικό να μην τον σημαδεύουμε συνέχεια. Η εθνική δεν χρειάζεται να εξαρτάται μόνο από αυτόν, δεν χρειάζεται να τον φορτώσουμε με κάτι τέτοιο. Μπορεί να τα καταφέρνει σχεδόν πάντα στο ένας εναντίον ενός, όμως αν τον σημαδεύουμε συνέχεια, θα έχει πάντα πάνω του δύο παίκτες. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να παίζουμε με μυαλό, ώστε να μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίζουμε το πλεονέκτημα και να βρίσκουμε τον κενό χώρο».

Η Αργεντινή είναι υποψήφια για το τρόπαιο;
«Το σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση και να το δείχνουμε αυτό στον κόσμο. Δεν ξέρω αν είμαστε υποψήφιοι ή όχι, αλλά πάμε για να δώσουμε μάχες μέχρι τελικής πτώσης».

Ποιος είναι ο στόχος;
«Να κερδίσουμε το κύπελλο. Τίποτε άλλο δεν θέλουμε. Προς το παρόν υπάρχει το πρώτο βήμα, η φάση των ομίλων. Θα είναι δύσκολο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μας δώσει χώρους, είναι ζόρικος αντίπαλος. Είναι ομάδα που σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Η Κορέα και η Νιγηρία θα έρθουν να παίξουν απέναντί μας σαν να πρόκειται για τελικό. Ωστόσο, εμείς έχουμε τεράστιο ενθουσιασμό και πίστη στις δυνατότητές μας».

Βαγιάτας: «Δεν υπάρχει καμία λογική…»

Βαγιάτας: «Δεν υπάρχει καμία λογική…»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution μίλησε ο νομικός Δημήτρης Βαγιάτας, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα του Μαρίνο Μπιλίσκοφ. Σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση μη επικύρωσης της βαθμολογίας από το δ.σ. της Super League τόνισε: «Είναι λογικό να εκπλαγεί κανείς από αυτή την απόφαση. Αν το σκεπτικό είναι πως θα εκδοθεί απόφαση από το CAS μέχρι τις 20 Ιουνίου, προφανώς δεν υπάρχει λογική και γνώση. Θεωρώ ότι άλλοι είναι οι λόγοι. Δεν υπάρχει περίπτωση απόφασης του CAS μέχρι εκείνη την ημερομηνία. Αυτή την στιγμή δεν έχουν σταλεί ούτε καν τα απαραίτητα έγγραφα. Τα τυπικά. Δεν υπάρχει καν κάποια ημερομηνία ακρόασης. Πρώτα πρέπει να σταλούν τα υπομνήματα, μετά από 20 μέρες να απαντήσουμε σε αυτά και αφού οριστεί δικάσιμος, μετά από 15-20 μέρες θα βγει η απόφαση. Στην πιο αισιόδοξη πρόβλεψη δηλαδή πάμε γιατέλη Ιούλη. Δεν είναι λογική λοιπόν η απόφαση. Η μοναδική σκέψη που μπορώ να κάνω είναι ότι επιχειρείται οικονομική αποδυνάμωση του Ηρακλή».

Όσο για το αν εχει τύχη ο Λεβαδειακός στο CAS, ο κ. Βαγιάτας ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχει καμία τύχη η έφεση. Δεν είχε εκδοθεί από την FIFA καμία απόφαση αφαίρεσης βαθμών. Ουσιαστικά βάλλει κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Εμείς είμαστε ομόδικοι με την FIFA. Το θέμα Μπιλίσκοφ θεωρείται λήξαν».

Φήμες για Άρη και Σιόντη?

Φήμες για Άρη και Σιόντη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άρης παρακολουθεί την υπόθεση του Στέφανου Σιόντη. Ο 22χρονος αμυντικός παρότι έχει συμβόλαιο με την Καβάλα, ενδιαφέρει τους «κίτρινους», οι οποίοι από την πλευρά τους διαψεύδουν φήμες που κυκλοφόρησαν για τον ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα πάντως και με τα όσα λέγονται στην πόλη της Καβάλας, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν προτίθεται να δώσει τον ποδοσφαιριστή σε κάποια άλλη ομάδα της Super League.

Προπονητης ως την Κυριακή

«Κλείνει» τεχνικό ως την Κυριακή

Η χθεσινή σύσκεψη της ηγεσίας του ΠΑΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη και τους Ζήση Βρύζα και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, είχε βασικό αντικείμενο συζήτησης το θέμα προπονητή. Που είναι πρώτο σε σειρά προτεραιότητας για την ομάδα, εν όψει του προγραμματισμού που πρέπει να γίνει για την συνέχεια και την έναρξη της καινούργιας προετοιμασίας.
Αποφασίστηκε στην σύσκεψη αυτή πως η επιλογή του νέου τεχνικού θα γίνει μέσα στο επόμενο 48ωρο και θα ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ισως αύριο ίσως και την Κυριακή, όχι όμως αργότερα από την Δευτέρα, που είναι και η τελευταία μέρα του Μαϊου.
Από όσα προέκυψαν από την σημαντική αυτή σύσκεψη, ο νέος τεχνικός μπορεί να είναι ξένος, από τον οποίο μάλιστα περιμένουν απάντηση άμεσα αλλά μπορεί να είναι και ο Παύλος Δερμιτζάκης, προς τον οποίο έγινε ήδη διερευνητική επαφή.

Όχι ο Κόσμι

Οι επαφές με προπονητή από την Ευρώπη υπάρχουν και συνεχίζονται αλλά από την ονοματολογία αυτή δεν περιλαμβάνεται το όνομα του Σερζ Κόσμι, του ιταλού άλλοτε τεχνικού της Περούτζια με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και ο Ζήσης Βρύζας. Ο συγκεκριμένος τεχνικός δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα φάση στα πλάνα της ΠΑΕ και οι αναζητήσεις περιστρέφονται σε άλλες χώρες ενώ ήδη οι ηγέτες της ΠΑΕ κάνουν συζητήσεις και περιμένουν απαντήσεις.

Ο Παύλος

Αν οι επαφές και συζητήσεις δεν ευοδωθούν σ’ αυτό που θέλουν για την ομάδα τους, οι διοικούντες του ΠΑΟΚ, τότε θα καταλήξουν στον Παύλο Δερμιτζάκη που αποτελεί την Νο 1 επιλογή τους από τον ελληνικό χώρο. Ξέρουν καλά πως λύση στο πρόβλημα της σύμβασης του με τον Πανθρακικό δεν υπάρχει και πως με μια επικοινωνία μπορεί εύκολα η θρακική ΠΑΕ να απαλλάξει τον τεχνικό της από την δέσμευση αυτή, όπως άλλωστε το επεσήμανε και ο ίδιος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κομοτηνή.
Στην χθεσινή αυτή συνάντηση των παραγόντων του ΠΑΟΚ, τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την ομάδα, όπως η μεταγραφική της ενίσχυση, και η έναρξη της προετοιμασίας. Θέματα που αφορούν το καθαρά ποδοσφαιρικό τμήμα και που θα δρομολογηθούν άμεσα με την ανακοίνωση του νέου προπονητή.
Στον τομέα της ενίσχυσης ένα βασικό και ανοιχτό πάντα ζήτημα είναι η υπόθεση Σαλπιγγίδη, που πήρε άλλη τροπή με την στάση των συνδέσμων φίλων του ΠΑΟΚ. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης είναι αποφασισμένος να έρθει σε επαφή με τους συνδέσμους της ομάδας και να τους γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για όλα αυτά τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της διοίκησης και για τα οποία δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει τέτοιες αρμοδιότητες.

Μπέος: «Πρέπει να αντιδράσει δυναμικά ο Ηρακλής»

Μπέος: «Πρέπει να αντιδράσει δυναμικά ο Ηρακλής»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» για το θέμα του Ηρακλή και την υπόθεση της αδειοδότησης. Ο κ. Μπέος τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπείς τον Ηρακλή, είτε ως προσωρινή διοίκηση, είτε ως μέτοχος και να έχεις τέτοια παρουσία. Να αφήνεις τα λαμόγια, είτε αυτούς που έχουν ιδιοτελή σκοπό για να λειτουργήσουν για συμφέροντα άλλης ομάδας να αλωνίζουν. Ο Ηρακλής θα έπρεπε να αντιδράσει δυναμικά. Είτε με επίσημη ανακοίνωση, είτε με κάποιον άλλον τρόπο. Είναι δυνατόν να μιλαώ εγώ περισσότερο για τον Ηρακλή παρά οι παράγοντες του Ηρακλή; Καταρχήν δεν έχει να κάνει τίποτα η αδειοδότηση της ομάδας, με την βαθμολογία της Λίγκας και την επικύρωση της. Είναι διαφορετικά πράγματα. Στο ένα έχει ένομο συμφέρον ο Λεβαδειακός καθώς στρέφεται εναντίον της ΕΠΟ και της ΦΙΦΑ. Ο Ηρακλής πλήρωσε και δεν θα τιμωρηθεί. Αυτό γίνεται και στην ζωή μας. Το ίδιο ισχύει και σε αυτούς τους νόμους. Εγώ είμαι ο μοναδικός που έχω πάει σαν παράγοντας στο CAS. Μία με την υπόθεση του Σπυρόπουλου και μία με τον Άρη, όταν ήμουν πρόεδρος στον Πανιώνιο. Κέρδισα και τις δύο φορές. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει την υπόθεση ο Λεβαδειακός. Το CAS δεν πάει ενάντια στην FIFA. Για την αδειοδότηση είναι αλήθεια ότι λείπουν κάποια χαρτιά. Ο φάκελος είναι ελλιπής. Όμως στο παρελθόν υπήρχαν ομάδες που πήραν αδειοδότηση με πιο ελλιπή φάκελο. Είχαν εφημερίδες στο φάκελο και όχι χαρτιά. Είπα να υπάρξει μία ελαστικότητα. Είναι ιστορικό σωματείο και κάποιοι άνθρωποι που ζήτησαν πίστωση χρόνου αφού κάνουν προσπάθεια. Μου είπαν θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά βοηθήστε μας κι εμάς. Αν όμως ο ίδιος ο Ηρακλής δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του ποίος θα τον βοηθήσει. Από το γραφείο θα περιμένουν το μοιραίο; Κάτι πρέπει να κάνει. Αν έχω έναν μ…. απέναντι μου τον έπιασα κορόιδο. Κι εγώ ήμουν στην επιτροπή. Πήγα μόνος μου και μιλούσα για το Ηρακλή. Είπα δύο κουβέντες γιατί είναι άδικο αυτό που πάει να γίνει. Δεν το έκανα για να πάρω γαλόνια και δεν με αφορά αυτό. Κάποιοι άνθρωποι που τρέχουν τα πράγματα όμως, πρέπει να τα τρέξουν πιο δυναμικά και σατράπικα. Να βάλουν και άλλα μέσα. Αυτή η τακτική είναι για χώρες ποδοσφαιρικά προηγμένες. Εδώ όμως δεν είναι Αγγλία και είναι Ελλάδα. Χρειάζεται τσαμπουκάς, δυναμική και γνώση. Δεν μπορεί να ασχολούνται 30 άτομα. Ας ασχοληθούν δύο. Ο Ηρακλής πρέπει να πάρει άδεια συμμετοχής. Όταν ήρθα στον Ηρακλή να βοηθήσω και έφυγα γιατί έβλεπα τα ευτράπελα κάποιοι πανηγύριζαν. Αυτοί που ήρθαν να κονομήσουν και να είναι πρώτοι στο πανηγύρι και στην μάσα. Δυστυχώς δικαιώνομαι. Θα ήθελα ο Ηρακλής να είναι στην εξάδα. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται σήμερα. Μίλησα και χθες μαζί τους. Δεν είχε δικαίωμα ψήφου όμως είπα την άποψη μου. Ήρθα σε σύγκρουση με τον Κομπότη. Εγώ ότι έχω να πω το λέω στα ίσια. Δικαιούται ο Ηρακλής να βρίσκεται του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία. Όμως οι παράγοντες του πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Οι άνθρωποι αφιλοκερδώς προσπαθούν όμως εδώ έγινε σκάνδαλο και δεν μιλάει κανείς. Η γνωμοδότηση του κ. Κουρίδη είναι για να γελάς. Στραφείτε εναντίον του, τι φοβάστε; Ηρακλής είστε! Σήμερα δεν βγαίνει καμία απόφαση. Δείγμα του ότι θέλουν να βοηθησουν. Όμως δεν θα βρέξει… στοιχεία. Πρέπει να βγούνε δυναμικά μπροστά. Να μπούνε μπροστά, να βάλουν υπουργό, να ασκηθούν πιέσεις. Έχει δυναμική ο Ηρακλής».

Για την ψήφο 14 ομάδων υπέρ της μη κατακύρωσης της βαθμολογίας, ο κ. Μπέος τόνισε: «Υπάρχουν δικλίδες. Μέχρι τις 20 του μήνα δεν πρόκειται να βγάλει καμία απόφαση το CAS. Το θέμα είναι η αδειοδότηση όμως και όχι η επικύρωση της βαθμολογίας. Ο Ηρακλής αν τρέξει μπορεί να πάρει την άδεια. Αυτοί που τρέχουν για ψήφους, ας βοηθήσουν τώρα τον Ηρακλή».

ΕΛΛΑΔΑ: Αιφνίδιος έλεγχος ντόπινγκ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων πριν από μεγάλες διοργανώσεις, εξαμελές κλιμάκιο της επιτροπής αντι-ντόπινγκ της FIFA έκανε έλεγχο το πρωί της Παρασκευής σε ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας, που βρίσκονται στην Ελβετία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Λίγο μετά τις 7:00 οι παίκτες ειδοποιήθηκαν και παρουσία του τεχνικού διευθυντή, Τάκη Φύσσα αλλά και του γιατρού της ομάδας, Άρη Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για το ποιοι θα πέρναγαν από έλεγχο. Τελικά ελήφθησαν συνολικά δώδεκα δείγματα από οκτώ διεθνείς, αφού τέσσερις εξ αυτών έδωσαν πρόσθετο δείγμα αίματος.

ΠΑΟΚ: Φιλικό με τους Κίκερς Όφενμπαχ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τους Κίκερς Όφενμπαχ σε φιλική αναμέτρηση θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στις 17 Ιουλίου (19:00), στο πλαίσιο της βασικής προετοιμασίας στη Γερμανία. «Το φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής των Κίκερς, Αντρέας Μέλερ.

Και συνέχισε: «Στην περιοχή που θα γίνει ο αγώνας υπάρχουν πολλοί Έλληνες και πιστεύω πως θα έρθουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση».

Πρόστιμο 16.000 ευρώ στον ΠΑΣ Γιάννινα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόστιμο 16.000 ευρώ για τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας στις 7 Απριλίου με τον Παναθηναϊκό, επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:

1. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα χρηματική ποινή 16.000 ευρώ για τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας της 7/4/2010 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός.

2. Επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή Α. Χριστόπουλο του σωματείου Αχαρναϊκός ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 21/3/2010 Αχαρναϊκός-Αμφιάλη).

3. Επιβάλλει στον εκπρόσωπο του σωματείου Λαμία, Β. Τρέκλα, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και στον τραυματιοφορέα Γ. Καψαλιάρη χρηματική ποινή 1.500 ευρώ (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 7/3/2010 Λαμία-Ελασσόνα).

4. Επιβάλλει στον εκπρόσωπο του σωματείου Ν. Καλλικράτεια, Α. Κεφαλά, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 21 ημέρες και χρηματική ποινή 700 ευρώ (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 11/4/2010 Ν. Καλλικράτεια-Εθνικός Ν. Αγιονερίου).

5. Επιβάλλει στον προπονητή του σωματείου Κερατσίνι, Κ. Κλείσαρη, και στον μασέρ του ίδιου σωματείου, Μ. Αραούζο, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και χρηματική ποινή 400 ευρώ (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 10/4/2010 Κερατσίνι-Αήττητος Σπάτων).

6. Επιβάλλει στο σωματείο Ηρακλής Ψαχνών χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για τον αγώνα Δ΄ Εθνικής της 18/4/2010 Ηρακλής Ψαχνών-Ατρόμητος Χιλιομοδίου και στο σωματείο Έβρος Σουφλίου χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για τον αγώνα Δ΄ Εθνικής της 25/4/2010 Έβρος Σουφλίου-Εθνικός Γαζώρου.

Νέα ανακοίνωση για "Σάλπι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άλλοι τέσσερις σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ εξέφρασαν με ανακοίνωση την αντίρρησή τους στην ενδεχόμενη μεταγραφή του Έλληνα επιθετικού.

Σε ανακοίνωση των Βυζαντινών Ενωμένων Μαχητών, που φέρει επίσης την υπογραφή των ΣΦ ΠΑΟΚ Τριανδρίας, Καβάλας και "FUTRE" Πτολεμαΐδας αναφέρονται τα εξής (μεταξύ πολλών άλλων) για το "καυτό" θέμα της ενδεχόμενης επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην Τούμπα:

"Σεβόμαστε (αν και διαφωνούμε) την άποψη όλων όσοι συντάσσονται με την επιστροφή του ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Από επιστροφές άλλωστε, έχουμε χορτάσει. Παραδείγματα ποδοσφαιριστών που φύγανε, επειδή ήταν επαγγελματίες, αλλά επέστρεψαν στο τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, επειδή "αγαπούσαν" τον σύλλογο, υπάρχουν δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ μας πολλά.

Η συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια διαφέρει, διότι ο Δημητράκης, που έγινε προδότης και τώρα ξαναγίνεται Δημητράκης, μπορεί πράγματι να προσφέρει αγωνιστικά πολλά. Πολλά, βέβαια μπορεί να καταστρέψει κιόλας. Η ηλικία του είναι καλή, η ποδοσφαιρική του αξία δεδομένη, όπως δεδομένο είναι επίσης και το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ το πάθημα δεν γίνεται ποτέ, μα ποτέ μάθημα".

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Καιρό τώρα σκεφτόμασταν τον τρόπο με τον οποίο θα "αναγκάσουμε" την Τούμπα στο σύνολό της να φωνάζει υπέρ της ομάδας για 90 λεπτά. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο κανένας αντίπαλος δε θα μπορέσει να κοιτάξει τον ΠΑΟΚ στα μάτια. Η απάντηση σε αυτό μας τον προβληματισμό ήρθε στον αγώνα των πλέι οφ με την ΑΕΚ.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, ότι όσοι από εμάς δώσουν το παρών στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας, μαζί με όσους ταυτίζονται ακόμη με την άποψή μας, και με δεδομένο ότι αποτελούμε τη θλιβερή μειοψηφία, συνεπώς δεν μπορούν οι φωνές μας να κάνουν κακό στην ομάδα, να συνεχίσουμε να αποδοκιμάζουμε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Οι υπόλοιποι μπορούν να φωνάζουν υπέρ της ομάδας και να καλύπτουν εύκολα τις όποιες λιγοστές φωνές μας. Υποσχόμαστε ότι θα τους βοηθήσουμε να φωνάζουν για 90 λεπτά κάθε Κυριακή".

Και καταλήγει:

"Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους καλοπροαίρετους πως πρόθεσή μας δεν είναι ούτε να διοικήσουμε, ούτε να πολεμήσουμε τη σημερινή διοίκηση. Δυστυχώς τα αυτονόητα θα πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε συνέχεια.

Για μια ιδέα, για μια ζωή, για ένα όνειρο, που λέγεται ΠΑΟΚ".

Καμία ανησυχία


 CAS Δεν ανησυχούν στον Ηρακλή με την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να μην επικυρώσει τη βαθμολογία. Στον Ηρακλή δεν προβληματίζονται με την υπόθεση Μπιλίσκοφ και Λεβαδειακού στο CAS.

Tην Πέμπτη οι 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας (ο ΠΑΟΚ απουσίαζε από τη συνεδρίαση), ψήφισαν υπέρ τη μη επικύρωσης της βαθμολογίας, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί η απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) για τον Μπιλίσκοφ και συμφώνησαν ότι οφείλουν να περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης και εν συνεχεία να προχωρήσουν στην επικύρωσή της.

Η διοίκηση του Ηρακλή και οι νομική της υπηρεσία, σχολίασε ότι οι ομάδες που τάχθηκαν υπέρ του Λεβαδειακού οφείλουν ξεκάθαρες εξηγήσεις. «Το ότι ο Λεβαδειακός έχει κινήσει τις διαδικασίες για αφαίρεση βαθμών του Ηρακλή δεν σημαίνει και ότι είναι απαραίτητα η ομάδα που θα πρέπει να επωφεληθεί σε περίπτωση υποβιβασμού του Γηραιού», αναφέρθηκε από στελέχη του Ηρακλή.

Πως έχει η υπόθεση...
Να θυμίσουμε ότι το αίτημα αφαίρεσης βαθμών για την υπόθεση Μπιλίσκοφ κρίθηκε αβάσιμο στη ΦΙΦΑ, μια και ο Κροάτης είχε εξοφληθεί και εν συνεχεία ο Κομπότης κατήγγειλε την απόφαση της ΦΙΦΑ στο CAS. Η νομολογία γι΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρη και σε αυτή στηρίχθηκε η απορριπτική απόφαση της ΦΙΦΑ. Ο κανονισμός, λοιπόν, λέει ότι αν υπάρχει ασυνέπεια από την πλευρά της ομάδας στο διακανονισμό που έχει συμφωνήσει με τον παίκτη, ο παίκτης (εν προκειμένω ο Μπιλίσκοφ) πρέπει να το καταγγείλει στη ΦΙΦΑ και να ζητήσει την ποινή αφαίρεσης βαθμών. Αν το ζητούσε λοιπόν ο Μπιλίσκοφ, μόνο τότε ο Ηρακλής θα αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Ακόμη και τώρα να οφείλονταν χρήματα στον παίκτη, αν δεν καταγγείλει το σύλλογο, η ΦΙΦΑ δεν έχει λόγους να επέμβει. Ο Λεβαδειακός ισχυρίζεται ότι υπάρχει τέτοια καταγγελία, την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι η ΦΙΦΑ δεν επέδωσε στην ΕΠΟ για να εφαρμοστεί η ποινή. Αυτό που λέει πρέπει να το αποδείξει με έγγραφο (που λέει ότι έχει).

Επίσης, ακόμα και αν το αποδείξει, πρέπει να αποδείξει κι ότι δεν πληρώθηκε άμεσα ο παίκτης από τον Ηρακλή και ως συνέπεια αυτού ήταν να μην χρειαστεί να προωθηθεί από τη ΦΙΦΑ προς την ΕΠΟ η επιβολή κυρώσεων κατά του Ηρακλή. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σταλούν στο CAS τα υπομνήματα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (Ηρακλής, Λεβαδειακός και ΦΙΦΑ) και υπολογίζεται ότι εντός του Ιουνίου θα οριστεί η ημερομηνία για την εξέταση της υπόθεσης.

Καμία πρόταση για τον Ιάκομπ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Βικτοράς Ιάκομπ έχει μπει στο στόχαστρο του Πανιώνιου και της Ξάνθης, ωστόσο, η επίσημη τοποθέτηση του Ηρακλή είναι πως δεν έχουν δεχτεί καμία απολύτως πρόταση

Ο Ρουμάνος επιθετικός έχει «βολιδοσκοπηθεί» από αρκετές ομάδες. Εκτός από τον Ρουμάνο σενάρια υπήρξαν και για τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι. Τον Ιάπωνα «καλοβλέπει» η Λάρισα, όμως και ο ίδιος δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει πάρει όλα τα χρήματα του, ενώ και τη μέρα που έφυγε για τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» έδωσε ραντεβού με τους ιθύνοντες του Ηρακλή για την έναρξη της προετοιμασίας.

Ο Βάσκεθ, o Χαβίτο και οι υπόλοιποι...


Ο Αργυρίου μαρκάρει τον Χαβίτο Οι ισπανικές ιστοσελίδες elrecre.com και albiazules.es, αναφέρουν ότι ο Βάσκεθ είναι ένας από τους επικρατέστερους να αποχωρήσουν από την Ουέλβα, καθότι η ισπανική ομάδα επιθυμεί να απαλλαγεί από το «βαρύ» του συμβόλαιο. Η elrecre.com γράφει: «Ο Βάσκεθ είναι στη λίστα του ’ρη, ο οποίος παρακολουθεί τον παίκτη και ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ο 30χρονος μέσος έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την Ουέλβα, αλλά η ισπανική ομάδα δε θα αρνηθεί μια καλή οικονομικά πρόταση γι' αυτόν, αφού έτσι θα σωθεί από το συμβόλαιο του. Ο παίκτης δεν έχει πρόβλημα να φύγει και η προοπτική να δουλέψει με τον Έκτορ Κούπερ του αρέσει πολύ».

Η ιστοσελίδα albiazules.es αναφέρει ότι ο παίκτης δηλώνει άγνοια για το ενδιαφέρον των κιτρίνων, αλλά δεν έχει πρόβλημα να αποχωρήσει αν η πρόταση καλύπτει τις φιλοδοξίες του και τις οικονομικές απαιτήσεις του. Εκτός του Βάσκεθ όμως, πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά και η Ουέλβα, η οποία «δένει» τον παίκτη με έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του 30χρονου χαφ είναι 700.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως ότι οι κίτρινοι πρέπει απαραιτήτως να καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, αφού οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να οδηγήσουν τις δύο πλευρές σε μια πιο προσιτή οικονομικά συμφωνία. Η τιμή εκκίνησης της αγοράς του παίκτη ξεκινά από τις 700.000 ευρώ, επειδή η Ουέλβα αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας, αφού αν η Ανδαλουσιανή ομάδα συμμετείχε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, η ρήτρα του Βάσκεθ θα οριζόταν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, στοιχείο που αποτυπώνει την πολύ μεγάλη αξία του.

Σε δημοσιεύματα της SportDay αναφέρεται ότι ο Βάσκεθ προτιμά τον Αρη για τη συνέχεια της καριέρας του, αφού εκεί θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με ένα τεράστιο όνομα της προπονητικής, όπως είναι αυτό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Σύμφωνα μάλιστα, με πηγές από το περιβάλλον του παίκτη, η παρουσία του Αργεντινού τεχνικού στον πάγκο των κιτρίνων είναι ένα μεγάλο κίνητρο για αυτόν να ξενιτευτεί για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μεταγραφές και αποδεσμεύσεις
O Αρης έχει κλείσει συμφωνία με τον Ντέιβιντ Τσεσνάουσκις που αγωνίστηκε στον Εργοτέλη και με τον Λαζαρίδη και ακολουθεί ο Βελλίδης για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο πρώτος, ο Λιθουανός ποδοσφαιριστής δέχτηκε κρούση από πέντε ακόμη ΠΑΕ της Super League (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, Λάρισα), ωστόσο, συμφώνησε με τον Αρη και η ανακοίνωση της συνεργασίας του αναμένεται να γίνει στις πρώτες μέρες του Ιούνη.

Ο 28χρονος (ύψος 1.81 μ.) Ντειβίντας Τσεσνάουσκις αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τον Εργοτέλη, ύστερα από 4,5 χρόνια παρουσίας του στην Σκωτσέζικη Χαρτς, με την φανέλα της οποίας είχε 39 συμμετοχές με 1 γκολ. Πριν μετακομίσει στην Σκωτία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ρωσίας με την Λοκομοτίβ και την Ντιναμό Μόσχας, ενώ στην Λιθουανία φόρεσε την φανέλα της Εκράνας και της Κάουνας. Με την εθνική Λουθανίας μετράει 37 συμμετοχές, έχοντας 4 γκολ.

Το ίδιο θα γίνει με τον Λαζαρίδη και με τον Βελλίδη και ίσως με τον Σεχούς Βάσκεθ που είναι ο βασικός στόχος της ομάδας από την Ισπανική αγορά με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εμπόδιο με την αποδέσμευσή του από την Ουέλβα.

Ο Αρης, πέρα από τους παραπάνω, αναμένει τις εξελίξεις σχετικά με τον Νασούτι, με τον οποίο θα κλείσουν στα σίγουρα μια ακόμη θέση στα στόπερ. Ίσως μάλιστα, μετά από την προσθήκη του Νασούτι, να μην αποκτηθεί άλλος κεντρικός αμυντικός, αφού θα έχει συμπληρώσει ήδη τέσσερις, μαζί με τους Κουλουχέρη, Ρονάλντο Γκιάρο, Κουλουχέρη και Λαζαρίδη.

Ο Χαβίτο στην Ανόρθωση
Για τον Αράνο δεν προέκυψε πρόταση, το ίδιο και για τον Κόκε. Πάντως, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ο Χαβίτο και μάλιστα να πάει στην Ανόρθωση όπου θα συνεργαστεί με τον Γκιγιέρμο Όγιος. Οι επαφές συνεχίζονται και για παίκτες που θα έρθουν και γι αυτούς που θα φύγουν.

Σκάνδαλο ετοιμάζουν στο σχολικό βόλεϊ!

Σκάνδαλο ετοιμάζουν στο σχολικό βόλεϊ!

Άνω-κάτω είναι οι μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου και οι μαθήτριες του Αριστοτελείου με τις φήμες από Αθήνα μεριά ότι μάλλον θα ακυρωθεί η αποστολή των δυο ομάδων βόλεϊ στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Κίνα (26/6-3/7).
Εντελώς ξαφνικά, κι ενώ είχαν στείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως πρωταθλήτριες ομάδες του Πανελλήνιου σχολικού που έγινε στην Παιανία, ειδοποιήθηκαν χτες το απόγευμα ότι «υπάρχει περίπτωση να μην σταλεί ελληνική αποστολή λόγω οικονομικής στενότητας»!
Το συνολικό κόστος για τις δυο ελληνικές αποστολές ανέρχεται στο… «ιλιγγιώδες» ποσό των 30.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ανακόλουθη στις υποσχέσεις που είχε δώσει περί ισχύος του Νόμου 1999 που προβλέπει είσοδο αθλητών – μαθητών σε οποιαδήποτε Σχολή του πανεπιστημίου, με κατάκτηση 1ης έως 8ης θέσης σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Αύριο είναι η καταλυτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής και εάν δεν προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε κατάθεση των δικαιολογητικών, θα υπάρξουν αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη από γονείς και μαθητές των δυο σχολείων, με καταγγελίες και μηνύσεις, γιατί τους στερούν το δικαίωμα του αγωνίζεσθαι, αλλά και της ευκαιρίας να εισέλθουν στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, εφόσον κερδίσουν θέση στην οκτάδα του παγκοσμίου σχολικού βόλεϊ, που θα γίνει στην Κίνα από 26 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.
Η ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας είναι: Εάν επρόκειτο για Σχολεία της Αθήνας θα ακύρωναν το ταξίδι; Θα στερούσαν από τα παιδιά τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, όπως έγινε εδώ και αρκετά χρόνια στο παρελθόν;

Βγαίνουν τα διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Βγαίνουν τα διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 31/05/2010 αρχίζει η πώληση εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 από τα γραφεία του γηπέδου Τούμπας και από το Internet μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επισημαίνεται ότι θα εκδοθούν έως 21.100 εισιτήρια διαρκείας.

Α.ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΘΥΡΑ

ΤΙΜΗ

VIP 3ου

3.000€

1

840€, 680€

2-3

540€

4-4Α-7

200€

5-6

350€

Σουίτες 3ου

27.500€

Σουίτες 4ου

30.000€

Το εισιτήριο διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 θα περιλαμβάνει:

α. Τους αγώνες πρωταθλήματος Superleague 2010/11

β. Τους αγώνες κυπέλλου

γ. Τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League

δ. Τους φιλικούς αγώνες

Δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο διαρκείας της περιόδου 2010/11 ο εντός έδρας αγώνας της ομάδας στα Playoffs του UEFA Champions League ή του UEFA Europa League.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τα VIP του3ου ορόφου και τις Σουίτες 3ου και 4ου ορόφου, το εισιτήριο διαρκείας θα περιλαμβάνει τον εντός έδρας αγώνας της ομάδας στα Playoffs του UEFA Champions League ή του UEFA Europa League καθώς επίσης και ΟΛΟΥΣ τους αγώνες στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League ή του UEFA Europa League, σε περίπτωση συμμετοχής της ομάδας, αλλά και των playoffs 2011 της Superleague.

Β.ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

1η περίοδος: 31/5/2010 – 2/7/2010

* Οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας θα έχουν τη δυνατότητα τη συγκεκριμένη περίοδο να ανανεώσουν την ίδια θέση που είχαν ως κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με την προσκόμιση της ταυτότητας τους, της κάρτας διαρκείας και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ). Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας δε μπορεί να προσέλθει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να ανανεώσει την θέση του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, την εξουσιοδότηση, το καρτελάκι του κατόχου και τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κατόχου (ΑΦΜ).

Κατά την 1η περίοδο διάθεσης εισιτηρίων οι ΜΗ ΚΑΤΟΧΟΙ εισιτηρίου διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2009/10 δε θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010/11.

2η περίοδος: 6/7/2010 – 17/7/2010

* Οι μη κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας με την προσκόμιση της ταυτότητας τους, και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ). Τη συγκεκριμένη περίοδο θα είναι διαθέσιμες για αγορά οι θέσεις που δε θα έχουν αγοραστεί ως εισιτήρια διαρκείας κατά την 1η περίοδο. Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δε μπορεί να προσέλθει στα γραφέια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του φιλάθλου, την εξουσιοδότηση και τον αριθμό φορολογικού μητρώου του φιλάθλου (ΑΦΜ).

Γ.ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

1. Γραφεία γηπέδου Τούμπας

Από τις 31/5/2010 θα λειτουργούν με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 18.00

Σάββατο : 09.00 – 15.00

2. Internet

Κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας:

Από τις 31/5/2010 στις 09:00 και καθ’όλη τη διαρκεία του 24 ώρου μέχρι και την Παρασκευή 02/07/2010 στις 18:00 θα μπορούν οι φίλαθλοι να ανανεώσουν τη θέση την οποία είχαν ως θέση διαρκείας την αγωνιστική περίοδο 2009/10 ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε βήμα στην ιστοσελίδα.

Μη κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας:

Οι μη κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας από τις 6/7/2010 στις 09:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24 ώρου θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας.

Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί σωστά, σας αποστέλλεται ένα email (στην διεύθυνση του email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία) που περιέχει τον αριθμό κίνησης και την επιβεβαίωση αγοράς για να παραλάβετε το εισιτήριο σας από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την προσκόμιση της ταυτότητας σας και εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας δε μπορεί να προσέλθει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς, την εξουσιοδότηση και το καρτελάκι του κατόχου.

Δ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

* Κανονικά
* Παιδικά (Για τα παιδικά εισιτήρια, είτε πρόκειται για ανανέωση είτε για νέα αγορά, θα πρέπει ο κηδεμόνας να προσκομίσει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το πιστοποιητικό γέννησης, με ημερομηνία γέννησης από 01-01-1996 και έπειτα)

Ε.ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

* Μετρητά
* Πιστωτική κάρτα (εκτός της PAOK Mastercard) χωρίς δόσεις
* PAOK MasterCard (μέχρι 10 άτοκες δόσεις). Ισχύει μόνο για αγορά εισιτηρίου από το γήπεδο της Τούμπας. Μέσω Internet δεν προβλέπεται η αποπληρωμή με δόσεις.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Κατά την 1η περίοδο διάθεσης εισιτηρίων οι μη κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας δε θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας.

Κατά την 1η περίοδο διάθεσης οι κάτοχοι που επιθυμούν να αλλάξουν θύρα ή θέση, θα μπορούν να επιλέξουν από τις θέσεις που δεν είχαν πουληθεί σαν διαρκείας την περίοδο 2009-2010. Κατά τη 2η περίοδο διάθεσης εισιτηρίων ΔΕΝ θα γίνονται αλλαγές στις θέσεις.

Δεν είναι εφικτή η αγορά εισιτηρίου με προκαταβολή.

Στις αγορές μέσω internet δεν είναι εφικτή η αλλαγή θέσης ή η ακύρωση συναλλαγής.

Δεν είναι εφικτή η αγορά εισιτηρίου με δύο τρόπους πληρωμής (παράδειγμα: μισά μετρητά – μισά πιστωτική).

Σε περίπτωση που ανανεωθούν όλα τα εισιτήρια διαρκείας κατά την πρώτη περίοδο, δεν θα υπάρξει 2η περίοδος διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας.

ΟΛΟΙ οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 θα έχουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στην αγορά των εισιτηρίων για τον εντός έδρας αγώνα των Playoffs του UEFA Champions League ή του UEFA Europa League, για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League ή του UEFA Europa League (σε περίπτωση συμμετοχής της ομάδας) και για τα Playoffs 2011 (σε περίπτωση συμμετοχής της ομάδας) της Superleague.

ΟΛΟΙ οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας για την περίοδο 2010-2011, θα έχουν έκπτωση 15% σε κάθε αγορά τους από το ΠΑΟΚ Megastore.

Η απίστευτη ιστορία του Αϊβορ Πάουελ!!!

http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/files/2010/05/powell.jpgΣύνταξη στα… 93 για τον αειθαλή Αϊβορ Πάουελ! Κι αν το όνομά του δεν σας λέει τίποτα, ειδικά στους… νεότερους, εδώ είμαστε. Η στήλη του «LOST» διαφωτίζει την εκπληκτική ιστορία ενός… μαθουσάλα του ποδοσφαίρου και ρέκορντμαν, με καταχώρηση στο βιβλίο «Guinness»!

Κατ’ αρχάς, τι σχέση έχει ο Πάουελ με την Ελλάδα; Την περίοδο 1967-68, εκτός από τον Νίκο Πάγκαλο και τον Δημήτρη Καλογιάννη, από τον πάγκο του ΠΑΟΚ πέρασε και ο Ουαλός προπονητής Αϊβορ Πάουελ. Κοουτσάρισε τον «δικέφαλο» του Βορρά σε 13 αγώνες (με ρεκόρ 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες), επέστρεψε στην πατρίδα του κι από τότε δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα… δικά μας.

Πού είναι το ρεκόρ; Αναλογιστείτε ότι γεννήθηκε στις… 5 Ιουλίου 1916, ένα χρόνο πριν μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ «Guinness»ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής σε όλο τον κόσμο και η σύνταξη ήρθε μόλις… προχθές! Ο Πάουελ εργαζόταν ως προπονητής στο πανεπιστήμιο Μπαθ και μάλιστα προ ολίγων μηνών τον τίμησε η βασίλισσα Ελισσάβετ ως «Μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» για την πολύχρονη προσφορά του!

Ο γεννημένος στο Μπάργκοντ της Ουαλίας Πάουελ προπονούσε ποδοσφαιριστές στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ επί 37 σερί χρόνια!

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’30 στην Μπαρνέτ και κατόπιν φόρεσε τη φανέλα των ΚΠΡ (1937-1948), Αστον Βίλα (1948-51), Πορτ Βέιλ (1951), Μπάρι Τάουν (1951-52) και Μπράντφορντ (1952-54), στις τελευταίες δύο ήταν παίκτης-προπονητής. Επαιξε και οκτώ φορές με την εθνική Ουαλίας. Υπήρξε εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μάλιστα το 1948 η μετακίνησή του στην Άστον Βίλα είχε κοστίσει στους «χωριάτες» το ποσό-ρεκόρ για την εποχή των 17.500 στερλινών!

Ως προπονητής εργάστηκε διαδοχικά από το 1951 ως το 1968 σε Πορτ Βέιλ, Μπράντφορντ, Καρλάιλ, Μπαθ Σίτι και… ΠΑΟΚ. Μάλιστα στην Καρλάιλ διαδέχθηκε τον μεγάλο Μπιλ Σάνκλι ενώ είχε συνεργαστεί με τα κορυφαία ονόματα του βρετανικού ποδοσφαίρου, όπως ο Μπίλι Μπρέμνερ, ο Τζάκι Τσάρλτον και Νόρμαν Χάντερ.

Συνάμα, συνδέθηκε με μεγάλη φιλία με τον θρυλικό Σερ Στάνλεϊ Μάθιους, τον οποίο έκανε κουμπάρο του αργότερα ενώ το 1973 ανέλαβε το πόστο του στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, όπου υπολογίζεται ότι πέρασαν απ’ τα… χέρια του περίπου 4.000 παίκτες!

Ευλόγως το Πανεπιστήμιο του Μπαθ, θέλοντας να τον τιμήσει, όρισε ένα ποσό υποτροφίας για αθλητές, στο οποίο έδωσε τ’ όνομά του Πάουελ.

«Νιώθω τόσο περήφανος απ’ όλα όσα έκανα. Υπήρξα πολύ, μα πάρα πολύ ευτυχισμένος στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ και το εννοώ αυτό» δήλωσε σχετικά με την… απόσυρσή του, σε ηλικία 93 ετών, από την προπονητική!

Ο διευθυντής των σπορ του Πανεπιστημίου Γκεντ Ρόντι τόνισε: «Ο Αϊβορ Πάουελ αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και αποπνέει αληθινό πάθος και ενθουσιασμό για το ποδόσφαιρο. Νιώθουμε προνομιούχοι που συνεργαστήκαμε μαζί του στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ για πάνω από τρεις δεκαετίες γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι». Επιμελεια koubanezos

Απέτυχε ο Μπολτ στα... 300μ. Κορυφαία επίδοση από τον Πάουελ

http://www.contra.gr/images/m/bolt_280510_m.jpgH παρουσία του Γιουσέιν Μπολτ στο μίτινγκ στίβου της Οστράβας δεν συνδυάστηκε με ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Ο κορυφαίος σπρίντερ στον κόσμο τα τελευταία 2 χρόνια, δοκίμασε την τύχη του στο αγώνισμα των 300ων μέτρων αλλά η επίδοσή του δεν τον ικανοποίησε. Στα 100μ. ο Ασάφα Πάουελ σημείωσε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο ρίχνοντας στη δεύτερη θέση τον Μπολτ.

Η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα των 300ων μέτρων είχε επιτευχθεί από τον Μάικλ Τζόνσον στην Πρετόρια το 2000, με 30.85. Αυτός ήταν ο στόχος του Μπολτ στο μίτινγκ της Οστράβας. Ο Τζαμαϊκανός έτρεξε και πάλι έχοντας μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο στο οποίο είχε καρφωμένο το βλέμμα του περνώντας πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Αντικρίζοντας τον χρόνο που έκανε, 30.97, η απογοήτευσή του ήταν έκδηλη.

"Εχω συνηθίσει τον καιρό της Ευρώπης, έχω συνηθίσει τη βροχή. Απλά δεν βρίσκομαι στην κατάσταση που βρισκόμουν την περυσινή ή την προπέρυσινη σεζόν. Εάν ήμουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση πιστεύω ότι θα έσπαγα το ρεκόρ. Ηταν μία καλή κούρσα, τη διασκέδασα και θα το ξανακάνω κάποια στιγμή στο μέλλον" , δήλωσε ο Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος πρωταθλητής και παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 100 και 200μ.

Η απογοήτευση ήταν διπλή για τον Μπολτ καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα από την κούρσα των 300ων μέτρων, είδε τον συμπατριώτη του, Ασάφα Πάουελ να επικρατεί στα 100μ. σημειώνοντας, παράλληλα, την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2010. Ο Μπολτ είχε κάνει φέτος 9.86 αλλά ο Πάουελ βελτίωσε την επίδοση κατά 3 εκατοστά του δευτερολέπτου (9.83).

Η έντονη βροχόπτωση στην Οστράβα επηρέασε την απόδοση των αθλητών. Παρ'όλα αυτά, εκτός από τον Πάουελ, την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στα 3.000μ. των ανδρών σημείωσε ο Κενυάτης Γιουσούφ Μπίβοτ με 7:31.68 αλλά και η Μεσελέκ Μελκάμου από την Αιθιοπία στα 10.000μ. με 31:04.52.

Σβετλάνα, φωτιά κι ατσάλι!

http://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/imixrono/sveta1.jpgΗ Σβετλάνα γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1973 ως Βελίτσκοβιτς, ωστόσο έγινε διάσημη με το επώνυμο του συζύγου της, του περίφημου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς, γνωστότερου ως "Αρκάν"! Επίσης, την καλλιτεχνική της καριέρα συνοδεύει και το προσωνύμιο "Τσέτσα".

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο γεγονός της ζωής της ήταν ο γάμος (το 1995, σε μια τελετή που κόστισε τότε ...1 εκ. δολάρια και με δώρο στη νύφη ένα καθαρόαιμο άλογο κούρσας φορτωμένο με διαμάντια) με τον Σέρβο πολέμαρχο Αρκάν, πρωτοπαλίκαρο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και διοικητή της παραστρατιωτικής ομάδας "Τίγρεις" στη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου στη δεκαετία του ΄90. Ο Αρκάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, δολοφονήθηκε το 2000 στο Βελιγράδι.

Η Τσέτσα ήταν η 5η γυναίκα του Αρκάν και η μοναδική που τού χάρισε ένα κορίτσι, μετά από τα επτά αγόρια που είχε αποκτήσει με τις προηγούμενες συντρόφους του!Μετά τη δολοφονία του Αρκάν, η χήρα Σβετλάνα, παρότι είχε ήδη δύο παιδιά μαζί του, "μπήκε στα παπούτσια του" και ανέλαβε πολλές από τις δραστηριότητές του, μία εκ των οποίων ήταν η προεδρία της ποδοσφαιρικής ομάδας, Όμπιλιτς, την οποία ο Αρκάν είχε οδηγήσει από την αφάνεια μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος (σπάζοντας την απόλυτη κυριαρχία της Παρτιζάν Βελιγραδίου και του Ερυθρού Αστέρα), με τα ρεπορτάζ της εποχής να μιλούν για "τρομοκρατία" διαιτητών και αντιπάλων, που αναγκάζονταν να αγωνιστούν με το ...καλάζνικοφ στον κρόταφο!

Η Όμπιλιτς, φυσικά, στα χρόνια της προεδρίας της Τσέτσα δεν είχε ανάλογες επιτυχίες (προφανώς και ελλείψει πιέσεων...), ενώ αντιθέτως οδηγήθηκε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και τα τοπικά, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η Σβετλάνα πήγαινε τότε στο γήπεδο ντυμένη με πανάκριβες γούνες και προκλητικά φορέματα, ενώ δεν δίσταζε να τιμωρεί αυστηρά τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντιδρούσαν άσχημα, επισπεύδοντας την παρακμιακή πορεία της ομάδας.

Πάντως, τον Σεπτέμβριο του 2001, όταν ακόμα η Όμπιλιτς ήταν στα μεγάλα σαλόνια του σέρβικου πρωταθλήματος, η Τσέτσα είχε βρεθεί μια ανάσα από την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, στη θέση του Μίλαν Μίλιανιτς. Την υποψηφιότητά της στήριξε και ο Βέλιμπορ Βάσοβιτς, ιστορικός αρχηγός του μεγάλου Άγιαξ, ο οποίος στην προεκλογική καμπάνια της τόνιζε πως η χήρα του Αρκάν ήταν από τους ελάχιστους ανθρώπους που έκαναν σοβαρές οικονομικές επενδύσεις στο σερβικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το μέλη της Ομοσπονδίας δεν πείστηκαν και εξέλεξαν τότε πρόεδρο τον σπουδαίο άσο του παρελθόντος, Ντράγκαν Στόικοβιτς. Σχεδόν 18 μήνες μετά τη δολοφονία του συζύγου της, η Τσέτσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σερβική τηλεόραση, δηλώνοντας δακρυσμένη: "Ένα μου κομμάτι πέθανε εκείνη τη μέρα μαζί του. Θα τον αγαπάω πάντα, αυτόν και μόνο αυτόν, είμαι απόλυτα σίγουρη".

Δυόμισι χρόνια μετά το θάνατο του Αρκάν, η Τσέτσα έδωσε μια συναυλία προς τιμήν του στο "Μαρακανά" του Βελιγραδίου, μπροστά σε περισσότερους από 100.000 θεατές που συγκεντρώθηκαν να ακούσουν τα "τούρμπο - φολκλόρ" τραγούδια της. Σε κάποιο διάλειμμα, φώναξε προς το πλήθος που παραληρούσε: "Τον Αρκάν τον λάτρευα σαν θεό. Ήταν ένας μεγάλος πατριώτης"!

Εκείνη την περίοδο είχαν συζητηθεί πολλές δηλώσεις της για τον δολοφονημένο σύζυγό της. Σε τηλεοπτική εκπομπή είχε αποκαλύψει πως "με είχε σωστή πριγκίπισσα και μού έκανε όλα τα χατίρια", αλλά και πως "τού άρεσε πολύ να κάνουμε έρωτα παρά φύσιν"!

Το 2003 η Τσέτσα συνελήφθη στο Βελιγράδι, μαζί με δύο σωματοφύλακές της, για συμμετοχή στην δολοφονία του πρώτου εκλεγμένου πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς, ο οποίος εκτελέστηκε τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς με δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα από ελεύθερο σκοπευτή, έξω από κυβερνητικό κτίριο στο Βελιγράδι. Στην πολυτελή έπαυλη της Τσέτσα βρέθηκαν τότε αποθηκευμένα εκατοντάδες όπλα, η κατοχή των οποίων αποδιδόταν στη σερβική μαφία του προαστίου Ζέμουν του Βελιγραδίου! Η σερβική αστυνομία ισχυριζόταν πως η Τσέτσα είχε επαφές με τον κακοποιό Μίλοραντ Λούκοβιτς, πριν και μετά τη δολοφονία του Τζίτζιτς.http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_yxVkSRtKmX.jpgΤο σκάνδαλο (η Τσέτσα φυλακίστηκε για 121 μέρες, για τις οποίες εκδόθηκε και βιβλίο) επηρέασε αρχικά την καριέρα της. Ωστόσο με τον καιρό η λατρεία του κοινού εκδηλώθηκε και πάλι, με αποτέλεσμα να θεωρείται πια η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια της Σερβίας, με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων δίσκων στο ενεργητικό της και παρότι στη Βοσνία και την Κροατία εδώ και χρόνια επικρατεί σχετικό "εμπάργκο", λόγω του γάμου της με τον Αρκάν!

Τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια περί δεσμού με τον Φίλιπ Ζιβοζίνοβιτς, γιο του πρώην τενίστα Σλόμπονταν Ζιβοζίνοβιτς, σύζυγο μιας άλλης διάσημης τραγουδίστριας της Σερβίας, της Λέπα Μπρένα.

"Είμαστε απλώς δυο καλοί φίλοι", ισχυρίζεται η Τσέτσα, θέλοντας να απαντήσει στις φήμες.