Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η Ρεάλ αποκηρύσσει τη φύση της με την πρόσληψη Μουρίνιο.

http://www.contra.gr/images/m/real_m.jpgΗ πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύει πως αποκηρύσσει τον εαυτό της, τη φύση της, όσα ευαγγελίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στην ισπανική πρωτεύουσα δεν έχουν πρόβλημα να το αποδεχτούν πλέον.

Οι διαδοχικές αγωνιστικές αποτυχίες κόντρα στην Μπαρτσελόνα επί της ουσίας δεν αφήνει άλλη επιλογή στους «γκαλάκτικος». Πέρυσι μόνον ο Φλορεντίνο Πέρεθ ξόδεψε 250 εκατομμύρια ευρώ, απλά για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα αποθεώνει το επιθετικό ποδόσφαιρο και θα σκοράρει περισσότερα γκολ από όσα δέχεται. Σε κάποιες περιπτώσεις το πλάνο βγήκε, σε άλλες όμως, απέτυχε οικτρά, με συνέπεια να μείνει η Ρεάλ χωρίς τίτλο, αλλά και διάκριση.

«Δεν μιλάμε για αποτυχία του Πελεγκρίνι, αλλά για αποτυχία όλου του πλάνου, μέρη του οποίου υπήρξαμε όλοι μας», σημείωσε ο Χόρχε Βαλντάνο. Ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ αποθέωσε τον Πορτογάλο ο οποίος εμφανίζεται ως πανάκεια για όλα τα προβλήματα των Μαδριλένων: «Είναι έξυπνος και θα καταλάβει την πόλη στην οποία έρχεται, την ομάδα που αναλαμβάνει. Έχει αποδείξει την εξαιρετική προσαρμοστικότητά του. Κέρδισε τίτλους με την Πόρτο, άλλον με την Τσέλσι και τώρα με ιταλική ομάδα. Τη δεδομένη στιγμή, ο Μουρίνιο είναι ο προπονητής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας». Η σημαντικότερη παραδοχή, βέβαια, έρχεται και πάλι από τον Βλαντάνο. Ο σπουδαίος πρώην παίκτης της Ρεάλ, ανέφερε: «Από το 2000, ο Φλορεντίνο Πέρεθ επιδίωξε το ωραίο ποδόσφαιρο, φέρνοντας στην ομάδα τον Λουίς Φίγκο, τον Ζινεντίν Ζιντάν, τον Ρονάλντο. Τώρα, παραδέχεται πως ο βασικός στόχος του είναι να κερδίσει. Δεν έχει σημασία πώς. Τόσα χρόνια επένδυε σε ποδοσφαιριστές κορυφαίας ποιότητας. Τώρα επενδύει στον προπονητή, ο οποίος θριαμβεύει βασιζόμενος στις κινήσεις τακτικής παρά στο ταλέντο του ποδοσφαιριστή».

Αυτή είναι και όλη η ουσία με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Γι' αυτό και αμείβεται με 10 εκατομμύρια το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: