Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ματσάρα στο «Μεστάγια», 3-3 με Οσασούνα η Βαλένθια

Η 16η αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έκλεισε με το συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς, καθώς η Οσασούνα παρότι έχανε με 3-1 από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» ισοφάρισε σε 3-3, παίρνοντας το βαθμό!
Ο Σολδάδο στο 24` με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τις «νυχτερίδες» και στο 32` ο Στανκεβίτσιους σημείωσε το 2-0.

Η Οσασούνα μείωσε προσωρινά στο 40` με κεφαλιά του Χουανφράν, αλλά δυο λεπτά μετά ο Χοακίν εκτέλεσε κόρνερ και ο Αντούριθ με το κεφάλι έκανε το 3-1.

Ο Μιγκέλ Φλάνιο στο 60` μείωσε σε 3-2 και η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 87` από την αλλαγή του Καμάτσο τον Αράντα.

Με την ισοπαλία αυτή η Βαλένθια παρέμεινε πάντως στην 5η θέση, ενώ η Οσασούνα πήγε στους 16 βαθμούς.

Εκτός μάχης Μαλεζάς, Ιβιτς, Κριστιάνο και Σαβίνι

Ο ΠΑΟΚ δε θα έχει εναλλακτική λύση κεντρικού αμυντικού στην κρισιμότερη μάχη της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του, καθώς, μετά τον Φρανκ Ζουέλα, και ο Στέλιος Μαλεζάς έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Μίρκο Σαβίνι δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Εκτός μάχης είναι και οι Βλάνταν Ιβιτς, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, καθώς και ο Κριστιάνο Μοράες, που δεν έχει δηλωθεί, όπως ο Σαβίνι, στη λίστα της UEFA. Απεναντίας, ο Πάμπλο Γκαρσία, που ανέβασε πυρετό, ο Βίκτορ Βιτόλο, που έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου και παίζει με αυτοθυσία, ο Μπρούνο Τσιρίλο, που βρίσκεται στην Αθήνα για τη γέννηση του παιδιού του, και ο Μασιέλ Λίνο, που έμεινε, εν τέλει, εκτός αποστολής κόντρα στον Ηρακλή, βρίσκονται κανονικά στη 19μελή αποστολή, που ανακοίνωσε ο Μάκης Χάβος. Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης,Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Φατί: «Ικανός για το καλύτερο ο Άρης»

Ομάδα ικανή για το καλύτερο χαρακτήρισε τον Άρη ο Ρικάρντο Φατί, ελπίζοντας αυτήν την ικανότητα της να προβάλει και στον αγώνα της Πέμπτης (13/12) με τη Ρόζεμποργκ.

Στον τελευταίο αγώνα των ομίλων παίζεται για τους «κίτρινους» το στοίχημα Europa League, η πρόκριση στους «32» του θεσμού, και ο Τυνήσιος πιστεύει στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Νορβηγούς αρκεί ο Άρης να αγωνιστεί με συγκέντρωση και αποφυγή παρόμοιων του πρώτου μεταξύ τους αγώνα λαθών, όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84”.

Ο 24χρονος μέσος κλήθηκε ακόμη να σχολιάσει την ασταθή πορεία της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι παρά τα πολλά μέχρι στιγμής ανεπιθύμητα αποτελέσματα στοίχημα για τον Άρη είναι η διεκδίκηση ακόμη και της τρίτης θέσης, έχοντας όλες τις ικανότητες να το πετύχει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φατί:

Ο αγώνας του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν μια πρόβα ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρόζενμποργκ;

«Δε θα έλεγα ότι ήταν ένα τεστ για μας. Η Σούπερ Λίγκα και το Europa League είναι διαφορετικές διοργανώσεις. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τη Ρόζενμποργκ γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, αλλά δεν σκεφτόμαστε ακόμα αυτό το ματς. Έχουμε πολλούς αγώνες να δώσουμε ακόμα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί έχουμε μια μακρά σεζόν μπροστά μας. Αν θέλουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ στην Ευρώπη και να κάνουμε καλή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα».

Έχετε αναλύσει τα αίτια της ήττας από τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία;

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε, αλλά δεχτήκαμε δύο γκολ, που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Η Ρόζενμποργκ είναι καλή ομάδα, αλλά ήταν τα δικά μας λάθη που μας στοίχισαν το παιχνίδι. Αυτή τη φορά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον πρώτο αγώνα σαν οδηγό και να παίξουμε συγκεντρωμένα επί ενενήντα λεπτά».

Πώς εξηγείς την απώλεια τόσων ευκαιριών στους αγώνες με τη Λέβερκούζεν και τη Ρόζενμποργκ, αλλά και στο πρωτάθλημα;

«Βρεθήκαμε αρκετές φορές σε θέση να σκοράρουμε, αλλά αστοχήσαμε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μερικές φορές είμαστε τυχεροί, άλλες δεν έχουμε τόση συγκέντρωση. Όμως, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την απόδοσή μας σ' αυτά τα παιχνίδια. Ειδικά στο Λεβερκούζεν είχαμε παίξει πολύ καλά. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, πρέπει να έχουμε "φονικό ένστικτο" στα τελευταία 20 μέτρα του γηπέδου. Η αλήθεια είναι ότι και στη Σούπερ Λίγκα η παραγωγικότητά μας είναι φτωχή. Όμως, κάθε μέρα δουλεύουμε πάνω σ' αυτή μας την αδυναμία. Είναι ευθύνη όλης της ομάδας. Πάντως, το καλό είναι ότι δεν δεχόμαστε πολλά γκολ. Στους επόμενους αγώνες πρέπει να δουλέψουμε όλοι ομαδικά, μέσοι και αμυντικοί επίσης, ώστε να σκοράρουμε περισσότερο».

Γιατί ο Άρης εμφανίζει διαφορετική εικόνα σε Ελλάδα και Ευρώπη; Είναι θέμα νοοτροπίας;

«Η αντιμετώπιση των αγώνων είναι η ίδια, αλλά όταν για παράδειγμα παίζεις με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης, θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι νίκες στο πρωτάθλημα δεν είναι σημαντικές. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι και οι δύο διοργανώσεις έχουν αξία γιατί μέσω της καλής απόδοσης στη Σούπερ Λίγκα, μπορείς να παίξεις στο Europa League. Γι' αυτό τον λόγο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα ματς, ακόμα και με αντιπάλους τον Πανσερραϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης. Στην Ευρώπη, μας έχει απομείνει μόνο ο αγώνας με τη Ρόζενμποργκ και ελπίζω να μπορέσουμε να προκριθούμε. Μετά από αυτόν, όμως, ακολουθούν δύο μήνες χωρίς ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μας, κάτι που θα μας ωφελήσει, καθώς θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στη Σούπερ Λίγκα».

Πώς καταφέρατε να διαχειριστείτε το άσχημο κλίμα μετά την ήττα από τον Ηρακλή;

«Χάσαμε τον αγώνα και ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά η ομάδα εξακολούθησε να αγωνίζεται και οι παίκτες μεταξύ μας δείξαμε αλληλεγγύη. Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για μας και τον κόσμο, μετά το καλό παιχνίδι που είχαμε κάνει στο Λεβερκούζεν. Η ήττα σε ένα ντέρμπι είναι οδυνηρή και δύσκολη, όμως την ξεπεράσαμε και βελτιωθήκαμε. Παραμείναμε ενωμένοι και παρά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Λάρισα, κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι και νικήσαμε στη Μαδρίτη και τον Αστέρα για το πρωτάθλημα. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα είναι μικρές. Έχουμε ακόμα πιθανότητες να μπούμε στα πλέι οφ από την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, όπότε το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο».

Νιώσατε ότι χάνετε την εμπιστοσύνη του κόσμου της ομάδας;

«Ίσως... Είναι κάτι που μπορώ να καταλάβω. Είναι φυσικό οι φίλοι του Άρη να περιμένουν το καλύτερο από εμάς και οι ήττες μας να προκάλεσαν απογοήτευση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας όταν βρισκόμαστε στο γήπεδο και προσπαθούμε να κερδίσουμε για να κάνουμε και τον κόσμο χαρούμενο. Πιστεύω, πάντως, ότι η πλειονότητα των φίλων του Άρη βρίσκεται ακόμα κοντά στην ομάδα».

Για ποιο λόγο ο Άρης γνώρισε την ήττα σε όλα τα ντέρμπι του πρωταθλήματος, εκτός αυτού με τον ΠΑΟΚ;

«Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάσαμε, αλλά κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Το ίδιο και στην εκτός έδρας ήττα μας από τον Ολυμπιακό. Μόνο από την ΑΕΚ χάσαμε εύκολα με 4-0 και πληρώσαμε τη χαλάρωσή μας μετά το 2-0. Δεν ήταν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει όμως να πω ότι κερδίσαμε τον σημαντικότερο αγώνα για μας, αυτόν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πάντως, είναι γεγονός ότι αν θέλουμε να βρεθούμε ψηλά στη βαθμολογία, πρέπει να κερδίζουμε τέτοιους αγώνες απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε».

Πώς θα εξελιχθεί η μάχη του τίτλου και τι μπορεί να καταφέρει ο Άρης;

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παλέψουν μόνοι τους. Είναι μεγάλες ομάδες, με πολλά χρήματα ώστε να είναι σε θέση να διεκδικούν τίτλους. Ομάδες όπως εμείς, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ακόμα και ο Ηρακλής, μπορούμε να διεκδικήσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Ειλικρινά πιστεύω ότι έχουμε το επίπεδο ώστε να πάρουμε την τρίτη ή την τέταρτη θέση. Θα πρέπει όμως να δουλεύουμε και να αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα ότι είμαστε καλή ομάδα. Διαθέτουμε καλούς παίκτες, αλλά προς το παρόν δεν παίζουμε στο 100%. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα».

Περίμενες τη νίκη του Άρη στη Μαδρίτη, ειδικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας;

«Δεν περίμενα να κερδίσουμε. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ, αλλά στη συνέχεια βρεθήκαμε πίσω με 2-1. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και όλη η ομάδα έδωσε τα πάντα ώστε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία, καθώς ξέραμε ότι αυτός ο βαθμός θα ήταν πολύτιμος για μας. Αποδείξαμε ότι έχουμε τον χαρακτήρα για να κερδίζουμε τέτοια ματς και ότι είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Τέτοιοι αγώνες δείχνουν τις αρετές του Άρη. Γι'αυτό, πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και στο πρωτάθλημα και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων κόντρα στην Καβάλα και τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολοι και πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και η φιλοσοφία του Έκτορ Κούπερ; Διακρίνεις κάποιες ομοιότητες μεταξύ αυτού και των Κλαούντιο Ρανιέρι και Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τους οποίους είχες συνεργαστεί στη Ρόμα;

«Ο Κούπερ είναι ίδιος με τον Ρανιέρι ως προς τη νοοτροπία. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο γεγονός ότι βρέθηκαν να προπονούν τις ίδιες ομάδες, τη Βαλένθια και την Ίντερ. Έχουν τον ίδιο τρόπο να κερδίζουν τους αγώνες και να εξηγούν το ποδόσφαιρο. Ένα παράδειγμα είναι η συμπαγής διάταξη των γραμμών στο γήπεδο, ώστε οι παίκτες να βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο και να δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Στον Άρη, ας πούμε, ένας παίκτης όπως ο Κόκε, δεν σκοράρει πολύ φέτος, αλλά παίζει στο κέντρο του γηπέδου και είναι ο πρώτος που αμύνεται και τρέχει πίσω από τον αντίπαλό του. Αυτό περιλαμβάνεται στο σχέδιο του προπονητή και είναι καλό για όλους. Για να μπορείς να επιτεθείς, πρέπει να μπορείς να αμυνθείς αποτελεσματικά. Αυτός είναι ο τρόπος που ο Κούπερ σκέφτεται για το ποδόσφαιρο, όπως και ο Ρανιέρι. Νιώθω χαρούμενος που έχω δουλέψει με τον Σπαλέτι, τον Ρανιέρι και τώρα με τον Κούπερ. Η παρουσία του στον πάγκο ήταν ένας από τους λόγους που με παρακίνησαν να έρθω στον Άρη. Χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του κάθε μέρα και που βρίσκομαι σε μια καλή ομάδα και ένα καλό πρωτάθλημα».

Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την απόφασή σου να έρθεις στην Ελλάδα;

«Το καλοκαίρι είχα τη δυνατότητα να επιστρέψω στη Γαλλία, αλλά δεν ήθελα. Προτίμησα να ανακαλύψω κάτι άλλο και νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή που ήρθα στην Ελλάδα. Είναι σπουδαία αίσθηση να αγωνίζεσαι στο Europa League και στους δύο αγώνες με την Ατλέτικο, αλλά και στο πρωτάθλημα. Μου είχαν πει ότι θα ήταν εύκολο για μένα να αγωνιστώ στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι έτσι γιατί πλέον όλοι θέλουν να κερδίζουν τον Άρη μετά τις επιτυχίες του στην Ευρώπη. Απέκτησε κάτι από τη φήμη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, από τους οποίους περιμένουν ότι θα κερδίζουν συνέχεια».

Τον Αύγουστο είχες έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ. Τι συνέβη και δεν υπέγραψες στην ομάδα;

«Μου είχε τηλεφωνήσει κάποιος από την ομάδα και με ρώτησε αν θα ήθελα να έρθω στη Λάρισα για να δω τις εγκαταστάσεις. Ο λόγος που δέχτηκα ήταν γιατί ήθελα να φύγω από τη Ρόμα και ταυτόχρονα να μην επιστρέψω στη Γαλλία. Οπότε απάντησα: "Γιατί όχι;". Επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις, αλλά όταν επέστρεψα στη Ρώμη αποφάσισα ότι δεν ήθελα να παίξω εκεί. Μετά από μερικές μέρες, μου έγινε πρόταση από τον Άρη. Μετά από αυτή την κρούση, δεν δίστασα στιγμή και δέχτηκα αμέσως».

Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους επέλεξες τον Άρη;

«Γιατί ο Άρης είναι μεγαλύτερη ομάδα από τη Λάρισα, αλλά και για τον Κούπερ. Επιπλέον, μου αρέσουν πολύ ορισμένοι παίκτες του, όπως ο Κόκε, τον οποίο γνώριζα από τη Μαρσέιγ, και ο Ναφτί. Το γεγονός ότι ο Άρης αγωνίζεται φέτος στην Ευρώπη ήταν πολύ σημαντικό για μένα, όπως και οι εντυπώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Ακόμα και ο Μεριέμ, που έπαιξε μερικούς μήνες στον Άρη, μου είπε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες στη χώρα. Μίλησα επίσης με τον Καντέ του Παναθηναϊκού, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στη Γαλλία με τη Στρασμπούρ, τον Σαλίμ Αράς της Τρίπολης, ο οποίος με παρότρυνε να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα αν έχω την ευκαιρία. Όλοι, βέβαια, έκαναν αναφορά στον απίστευτο κόσμο της ομάδας».

Πιστεύεις ότι έχοντας αγωνιστεί σε καλές ομάδες και στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορείς να ηγηθείς των υπόλοιπων παικτών του Άρη από πλευράς εμπειρίας;

«Ναι, μπορώ να πω ότι διαθέτω αρκετή εμπειρία, ωστόσο κάθε παίκτης μπορεί να προσφέρει το δικό του μερίδιο σ' αυτόν τον τομέα, όπως ο Ρονάλντο Γκιάρο. Είναι αλήθεια ότι σε δύσκολους και σημαντικούς αγώνες, όπως αυτοί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η εμπειρία βοηθάει πολύ γιατί παίζεις διαφορετικά. Όμως, την ομάδα τη βοηθάς μόνο αν παίζεις καλά και αυτό προσπαθώ να κάνω. Ξέρω ότι μπορώ να παίξω πολύ καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της: να φτάσει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και να περάσει στον τρίτο γύρο του Europa League».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Γουαρδιόλα: "Καλύτερα από ποτέ"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του.
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 5-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Κάμπ Νου"  το βράδυ της Κυριακής και παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος.
Αρχικά ο Πεπ Γουαρδιόλα δήλωσε την εφημερίδα "Marca": "Το πλεονέκτημα που έχω έναντι στους υπόλοιπους είναι πως βλέπω την ομάδα κάθε μέρα στην προπόνηση και το πώς γυμνάζεται. Είναι προνόμιο να δουλεύεις με τέτοιους παίκτες".
Και συνέχισε: "Φέτος παίζουμε καλύτερα από ποτέ. Επίσης βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει. Θαυμάζω τους ποδοσφαιριστές μου για την επιμονή που δείχνουν και την προσπάθεια που κάνουν".

«Καρφιά» Γκέρεμι για Παπακώστα

Αιχμές για τον πρώην προπονητή της Λάρισας, Γιάννη Παπακώστα, άφησε ο Γκέρεμι μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του. Ο Καμερουνέζος μέσος της Λάρισας φάνηκε να επιρρίπτει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την πορεία των «βυσσινί» στον παλιό προπονητή της ομάδας. Παράλληλα χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά υπερβολικό τον Τύπο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πώς αισθάνεσαι στην Ελλάδα;
«Για να είμαι ειλικρινής, τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Συνηθίζεται όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα να επιρρίπτει κανείς τις ευθύνες στους άλλους. Πιστεύω πως το άτομο που έπρεπε το αναγνώρισε και κατέθεσε τα όπλα. Δεν θέλω να τον κατακρίνω, ανέλαβε τις ευθύνες του. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προπονητή, είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία και περιμένουμε την πρόσληψη τεχνικού. Με βάση τις δυνατότητές μας, πιστεύω πως δεν αξίζουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση».

-Τι συνέβη με τον προπονητή (Γιάννη Παπακώστα);
«Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Ή θα απολυόταν ή θα παραιτείτο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ξέρω είναι πως έφυγε. Γιατί; Γιατί δεν έφερε τα αποτελέσματα που αναμένονταν».

-Πώς βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Έχω αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα και οφείλω να ομολογήσω πως υπάρχουν αρκετά ανταγωνιστικές ομάδες. Η απόδειξη είναι πως οι περισσότεροι παίκτες έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτό έχει αντίκτυπο το επίπεδο και είναι υψηλό».

-Ο Γκοβού έχει αντιμετωπιστεί σκληρά από τον ελληνικό Τύπο. Πώς βλέπεις εσύ τα ΜΜΕ εκεί;
«Ο Παναθηναϊκός εδρεύει στην Αθήνα και εκεί μου έχουν πει πως υπάρχουν περίπου 13 εφημερίδες. Είναι η πρωτεύουσα και ο Τύπος πρέπει να έχει κάτι να γράψει. Όμως δεν πρέπει να προσπαθούν τόσο πολύ. Στο Παρίσι δεν υπάρχουν ούτε καν επτά καθημερινές εφημερίδες».

-Πριν πας στην Ελλάδα, αγωνιζόσουν στην Τουρκία. Ποιες ομοιότητες και διαφορές εντόπισες μεταξύ αυτών των δύο χωρών;
«Τα δύο πρωταθλήματα μοιάζουν. Βλέπουμε επίσης μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι ομάδες τους στην Ευρώπη. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία, αλλά και πολλά κοινά στοιχεία».

-Το μέλλον σου θα μπορούσε να είναι στη Ligue 1 της Γαλλίας;
«Θα μου άρεσε κάτι τέτοιο. Πάντα το έλεγα πως θα ήθελα να παίξω εκεί. Έχω συγγενείς στη Γαλλία και θα ήταν ιδανικό για μένα. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, δεν θα δίσταζα».

-Είχες στο παρελθόν επαφές με γαλλικές ομάδες;
«Ναι, είχα και μάλιστα προχωρημένες. Όμως δεν συμφωνήσαμε γιατί είχα και δεν προχωρήσαμε. Όταν έχεις συμβόλαιο, πρέπει να το σέβεσαι».

Σκληρή κριτική από τον Κρόιφ

Το μεγάλο deal της Μπαρτσελόνα με την "Qatar Foundation" βρίσκει αντίθετο τον Γιόχαν Κρόιφ.

Ο "ιπτάμενος" Ολλανδός εξέφρασε την αντίθεσή του για τη συμφωνία της διοίκησης της Μπαρτσελόνα με την εταιρεία από το Κατάρ, τονίζοντας ότι έτσι οι "μπλαουγκράνα" χάνουν την μοναδικότητά τους. Ο Κρόιφ μίλησε με σκληρά λόγια για την εν λόγω απόφαση, αν και η ομάδα της Βαρκελώνης θα εισπράξει περίπου 180 εκατ. ευρώ, βάζοντας χορηγό για πρώτη φορά στη φανέλα της.

"Είμαστε ένας σύλλογος μοναδικός στον κόσμο, αφού κανένας άλλος δεν έχει κρατήσει τη φανέλα του άθικτη. Πουλήσαμε αυτή τη μοναδικότητα για το 6% σχεδόν του μπάτζετ μας. Καταλαβαίνω ότι αυτά που χάνουμε είναι περισσότερα απ' όσα κερδίζουμε, αλλά η πώληση της φανέλας μου δείχνει ότι δεν είμαστε πια δημιουργικοί και έχουμε γίνει κοινοί", έγραψε ο Κρόιφ στο εβδομαδιαίο άρθρο του στην "εφημερίδα της Καταλονίας" και συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο:

"Αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα, τότε πρέπει να σταματήσουμε και τη συμφωνία με την Unicef και όλες τις αξίες που αντιπροσωπεύει, αφού τους πληρώνουμε για να έχουμε το λογότυπο στη φανέλα μας".

Μήτρογλου για Άρη

Δηλώσεις στο «Φως των Σπορ» έκανε ο πατέρας του Κώστα Μήτρογλου, μιλώντας για την απόφαση του γιου του να φύγει από τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ενδιαφέρον του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την απόφαση να φύγει:

«Το συμβόλαιο του Κώστα λήγει το 2014. Όχι, αν πει ο Ολυμπιακός να φύγει, δεν θα κάτσει πάνω στο συμβόλαιο του! Εμείς δεν είμαστε σαν κάτι ξένους που εκβιάζανε και κάθονταν να παίρνουν με το ζόρι τα λεφτά. Εμείς είμαστε έλληνες που έχουμε φιλότιμο. Θα σεβαστούμε το ψωμί που έχουμε φάει από τον Ολυμπιακό, καθώς και ότι η ομάδα τον ανέδειξε. Ο Κώστας δεν είναι φραγκοφονιάς. Την καριέρα του σκέφτεται και θέλει να μην είναι στο ψυγείο. Ορισμένοι θα πουν, γιατί μιλάει πάλι ο πατέρας. Το παιδί δεν μπορεί να μιλάει και δεν πρέπει να μιλάει, υπάρχει εσωτερικός κανονισμός. Τα λεφτά δεν τον ενδιαφέρουν. Όταν ήταν στην εθνική νέων, τον ήθελε ο Παναθηναϊκός, η Λάρισα, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και μάλιστα με πιο πολλά λεφτά. Εμείς όμως ένα ξέραμε, Θρύλος! Και όταν με είχε πάρει ο Λεμονής, ένα πράγμα του είπα: Μην κουράζεσαι Τάκη, σε εσάς θα έρθει, δεν με νοιάζουν τα χρήματα».

Για το που θα πάει:

-Τώρα τον έχει πάρει τηλέφωνο ο Λεμονής για τον Πανιώνιο;
«Όχι»

-Άλλη ομάδα έχει πάρει;
«Από την Κύπρο υπάρχει ενδιαφέρον, από την Ομόνοια και από την Ελλάδα από τον Ηρακλή, και στη Γερμανία υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά είναι και κάτι άλλο που δεν έχει γραφτεί και δεν θέλω να το πω».

-Πέστε το. Δώστε μου την είδηση
«Θα το πω. Τον πήρανε από τον Άρη. Ο οποίος είναι δυνατός σύλλογος με εξαιρετικό προπονητή και ψάχνει γκολτζή σέντερ φορ».

Ιμπραΐμοβιτς: "Να κατακτήσουμε τίτλους"

Την αισιοδοξία ότι η Μίλαν έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει πολλούς τίτλους τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς.
Ο επιθετικός των "ροσονέρι" μετά τη νίκη επί της Μπολόνια με (0-3) ανέφερε πως: "Δεν ήταν εύκολο να παίζουμε την ώρα του... μεσημεριανού. Το μόνο πράγμα που μέτραγε ήταν η νίκη και τα καταφέραμε".
"Θέλω να κερδίσω τα πάντα φέτος και δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνουμε. Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να πηγαίνουμε βδομάδα με βδομάδα. Αν δουλέψουμε σκληρά και διατηρήσουμε αυτή τη φόρμα θα είμαστε στην κορυφή στο τέλος της σεζόν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιμπραΐμοβιτς.

Λουίτζι Ντελ Νέρι: "Αξίζαμε τη νίκη"

Ο Λουίτζι Ντελ Νέρι μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Λάτσιο με το γκολ του Κράσιτς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη.
Ο Λουίτζι Ντελ Νέρι μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Λάτσιο με το γκολ του Κράσιτς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη. "Πιστέψαμε μέχρι το τέλος ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Οι παίκτες χρησιμοποίησαν μεγάλη ενέργεια, αλλά άξιζαν τη νίκη".
"Η ομάδα είχε πάθος και τα πήγε πολύ καλά. Μετά την λήξη του αγώνα πανηγυρίσαμε στα αποδυτήρια τη δύσκολη νίκη. Ο Σισόκο, ο Πέπε και ο Ντελ Πιέρο ξέρουν ότι είναι μέλη της ομάδας, αλλά μόνο έντεκα παίκτες μπορούν να ξεκινήσουν. Συμμετέχουν καλά και ξέρουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Δεν έχει σημασία ποιος είναι στον πάγκο αρκεί να παίζει δυνατά όταν μπαίνει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των "μπιανκονέρι".

Ο Άινβαλερ διαιτητής στο Άρης-Ρόζενμποργκ

Ο Αυστριακός Τόμας Άινβαλερ ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση του Άρη με τη Ρόζενμποργκ για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 33χρονος τραπεζικός υπάλληλος έχει βρεθεί άλλη μία φορά στο δρόμο ελληνικών ομάδων, καθώς στις 25/10/2007 διαιτήτευσε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αμπερντίν με 3-0 για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Ρόλαντ Χάιμ και Κλάους Στράσερ. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μάνφρεντ Κράσνιτσερ, ενώ οι δυο επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι ο Ρενέ Άισνερ και ο Χάραλντ Λέχνερ.

«Μισή» η Ζενίτ στην Αθήνα

Με πέντε σημαντικές απουσίες αναχώρησε για την Αθήνα η Ζενίτ, όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει την ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι επέλεξε 19 παίκτες, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται λόγω τραυματισμού οι αμυντικοί Αλεξάνταρ Ανιούκοφ και Ίβιτσα Κρίζανατς, οι μέσοι Βλάντιμιρ Μπιστρόφ και Ντάνι, καθώς και ο επιθετικός Αλεξάντρ Κερζακόφ.

Το έργο της «Ένωσης», που χρειάζεται έναν βαθμό για να προκριθεί ως δεύτερη, γίνεται λιγότερο δύσκολο ελλείψει των πέντε βασικών στελεχών των αντιπάλων της. Σημειώνεται πως μετά το τελευταίο παιχνίδι για το Europa League κόντρα στην Άντερλεχτ, οι παίκτες της Ζενίτ είχαν άδεια οκτώ ημερών και μόλις το περασμένο Σάββατο επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Ο προπονητής των νέων πρωταθλητών Ρωσίας, που έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση του γκρουπ, πήρε μαζί του τρεις νεαρούς παίκτες, τους μέσους Αλεξέι Ιόνοφ και Ρόλαντ Γκιγκολάεφ, καθώς και τον επιθετικό Μαξίμ Κανούνικοφ.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ, Γιούρι Ζεβνόφ, Ντμίτρι Μπορόντιν.

Αμυντικοί: Νικολά Λομπάερτς, Μπρούνο Άλβες, Φερνάντο Μέιρα, Τόμας Χούμποτσαν, Αλεξάνταρ Λούκοβιτς.

Μέσοι: Κονσταντίν Ζιριανόφ, Ρόμαν Σιρόκοφ, Ιγκόρ Ντενίσοφ, Ζάμπολκς Χούζτι, Σεργκέι Σέμακ, Ρόλαντ Γκιγκολάεφ, Αλεσάντρο Ροζίνα, Αλεξέι Ιόνοφ.

Επιθετικοί: Ντάνκο Λάζοβιτς, Αλεξάνταρ Μπουχάροφ, Μαξίμ Κανούνικοφ.

«Σόου» ετοιμάζει για Πέμπτη ο λαός του Άρη

Μία από τις καλύτερες κερκίδες όλων των εποχών φιλοδοξούν να παρουσιάσουν οι οπαδοί του Άρη την Πέμπτη, στον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ για το Europa League. Όλες αυτές τις ημέρες γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο που θα υποδεχθούν την ομάδα, το τι θα παρουσιάσουν στην κερκίδα, όπου αναμένεται να εντυπωσιάσει το correo αλλά και τι συνθήματα ή τραγούδια θα ακούγονται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
τα εισιτήρια πωλούνται με καλούς ρυθμούς και αναμένεται να είναι κατάμεστο το «Κλ. Βικελίδης» στον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις Ντιναμό-Χαλίλχοζιτς

Ο προπονητής Χαλίλχοζιτς και οι παίκτες της Ντιναμό εξακολουθούν να προκαλούν και να έχουν έπαρση, παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο κόουτς δεν διστάζει να λέει παντού ότι «δε γλιτώνει ο ΠΑΟΚ, θα κερδίσουμε και θα περάσουμε εμείς στην επόμενη φάση, είναι μικρή ομάδα και εμείς είμαστε μεγαλύτερη. Διψάμε για νίκη και θα την πάρουμε, γιατί δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για τη Ντιναμό μετά από τόσα χρόνια».
Οι παίκτες, από την πλευρά τους έκλεισαν τραπέζι σε κλαμπ της πόλης, όπου θα πάνε (άκουσον-άκουσον) μετά το παιχνίδι για να… γλεντήσουν την πρόκριση, όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους.

Σένσι: «Στόχος μας να πιάσουμε τη Μίλαν»

Tη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην κορυφή υποστήριξε η Ροζέλα Σένσι πως θα έχει η Ρόμα, στην αναμέτρησή της με τη Μίλαν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Η «σιδηρά κυρία» των Ρωμαίων δεν παρέλειψε να διαψεύσει και τα σενάρια που θέλουν τον Αντριάνο να επιστρέφει στη Βραζιλία.

«Πάντα πρέπει να παίζουμε με στόχο να πιάσουμε την ομάδα που είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας» δήλωσε στην “Corriere dello Sport”, για να προσθέσει αναφερόμενη στον Αντριάνο: «Δεν πρόκειται να φύγει. Έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητές του»

Μπέος: «Θα νικήσουμε τους αιώνιους». «Ο Άρης παίζει ‘τσούκου-τσούκου’ ποδόσφαιρο»

Την άποψη πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την δυνατότητα να κερδίσει και τους «αιώνιους αντιπάλους» εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr.
Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου της Μαγνησίας σχολίασε την δήλωση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη («Αν ο Άρης παίζει στην Ευρώπη, εμείς θα έπρεπε να παίζουμε στο διάστημα…»), ενώ τόνισε πως έχει μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα του.

Αναλυτικά:

- Από τη δήλωση που κάνατε μετά το χθεσινό παιχνίδι, είναι προφανές ότι δεν έχετε σε καμία εκτίμηση την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ...
«Δεν είπα ποτέ ότι ο Άρης είναι κακή ομάδα... Αυτό που είπα είναι ότι, αν αυτός ο Άρης που είδαμε χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παίζει στην Ευρώπη και διεκδικεί την πρόκρισή του στους ‘32’ του Γιουρόπα Λιγκ, τότε η δική μου η ομάδα θα πρέπει να παίζει σε διοργάνωση του... διαστήματος! Στην Σούπερ Λίγκα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει κάνει ούτε ένα παιχνίδι καλό... Κάθε Κυριακή κάνει το ίδιο πράγμα και παίζει αυτό το... ‘τσούκου-τσούκου’ ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίο ότι έχει την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με παραγωγικότητα μόλις 10 γκολ, μπροστά μόνο από τον Πανιώνιο που έχει ένα αγώνα λιγότερο...».

- Στη βαθμολογία πάντως, είναι πιο ψηλά από την ομάδα σας...
«Αυτή είναι όμως η ομορφιά του ποδοσφαίρου, πως να το κάνουμε; Από τις οκτώ ισοπαλίες που έχουμε στο εφετινό πρωτάθλημα, τουλάχιστον τα μισά ματς έπρεπε να τα είχαμε πάρει... Αν ρίξετε μία προσεκτική ματιά στις στατιστικές, θα διαπιστώσετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες για γκολ, πιο πάνω και από τους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και δε είναι τυχαίο ότι έχουμε την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος! Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε παιχνίδι, μπαίνουμε στο γήπεδο για να παίξουμε μπάλα, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και δεν κακοποιούμε το ποδόσφαιρο... Θεωρώ ότι με βάσει τη συνολική εφετινή μας απόδοσή, αδικούμαστε από την βαθμολογική μας θέση...».

- Ποιο είναι το μυστικό της, σε γενικές γραμμές, ευκολότερης του αναμενόμενου, προσαρμογής του νεοφώτιστου Ολυμπιακού Βόλου στην Σούπερ Λίγκα;
«Η σκληρή δουλειά, η αγαστή συνεργασία διοίκησης και προπονητή και η δημιουργία μίας ομάδας που βασίζεται στο σύνολο και όχι σε τρεις-τέσσερις καλές μονάδες... Αυτή είναι για μας η ιδανικότερη συνταγή επιτυχίας...».

- Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου... Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σας στην Σούπερ Λίγκα;
«Από την αγωνιστική μας παρουσία είμαι πολύ ευχαριστημένος, από την βαθμολογική συγκομιδή δεν είμαι...».

- Τι περιμένετε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος;
«Ο στόχος για την εφετινή σεζόν, ήταν από την αρχή η γρήγορη και ανώδυνη εξασφάλιση της παραμονής της σωτηρίας και η καθιέρωση της ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, έτσι ώστε να μπουν οι πρώτες βάσεις για μία καλύτερη συνέχεια του χρόνου...».

- Εκτιμάτε ότι είστε στην επίτευξη του στόχου σας;
«Σε καμία περίπτωση! Μπορεί να βρισκόμαστε ακριβώς στην μέση της βαθμολογίας, αλλά όσο απέχουμε από την 3η θέση και τον ΠΑΟΚ (6 βαθμούς), τόσο απέχουμε από τον ουραγό Πανιώνιο! Θεωρώ ότι η σωτηρία θα επιτευχθεί στους 34 βαθμούς, οπότε πιστεύω ότι έχουμε ακόμη δρόμο...».

- Την κόντρα των ‘αιωνίων αντιπάλων’ πως τη βλέπετε;
«Θα πάνε έτσι μέχρι το τέλος, πόντο-πόντο και αυτό γιατί δεν βλέπω να έχουν πολλές διαφορές... Σε κάποιους τομείς υπερτερούν οι μεν και σε κάποιους οι δε... Είμαι σίγουρος, πάντως, ότι ο τίτλος δεν θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη...».

- Πιστεύετε ότι θα έχουν ‘παράπλευρες’ απώλειες δηλαδή; Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να προκαλέσει μία απ' αυτές;
«Και βέβαια... Στο Βόλο, κερδίσαμε ήδη την ΑΕΚ και ήρθαμε ισόπαλοι με τον Άρη, ενώ εκτός έδρας πήραμε βαθμό στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και χάσαμε δύσκολα από τον Ολυμπιακό... Την άλλη εβδομάδα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα δούμε ‘τι ψάρια μπορούμε να πιάσουμε’ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο 2ο γύρο, όμως, που θα παίξουμε στην έδρα μας, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι και στους δύο...».

Ρεκόρ 16ετίας για τους Νικς, επέστρεψαν στις νίκες οι Μάτζικ

Για πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια οι Νιου Γιορκ Νικς "τρέχουν" σερί 8 νικών. Τελευταίο τους... θύμα οι Ντένβερ Νάγκετς με το εντυπωσιακό, 129-125. Οι Ορλάντο Μάτζικ έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών επικρατώντας των Κλίπερς στο Λος Αντζελες την ώρα που οι Σπερς σημείωναν πέμπτη διαδοχική νίκη και οι Θάντερ υποχρεώναν τους Καβαλίερς σε όγδοη συνεχόμενη ήττα. ο καλύτερο σερί νικών των τελευταίων 16 χρόνων "τρέχουν" οι Νιου Γιορκ Νικς. Επικρατώντας και των Ντένβερ Νάγκετς έφτασαν τις 8 συνεχόμενες έχοντας, για ακόμη μία φορά, ως πρωταγωνιστή τον Αμάρε Στούντεμάιρ ο οποίος πέτυχε 24 από τους 30 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γουίλσον Τσάντλερ πρόσθεσε 27 πόντους κι ένα καθοριστικό τρίποντο 30'' πριν το φινάλε. Οι 31 πόντοι του Καρμέλο Αντονι και οι 26 του Νενέ δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για τους Νάγκετς.
Μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες οι Ορλάντο Μάτζικ επέστρεψαν στις επιτυχίες φεύγοντας νικητές από το Λος Αντζελες κόντρα στους Κλίπερς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα με τους Χάουαρντ, Νέλσον, Κάρτερ και Μπας να πετυχαίνουν 22, 17, 13 και 13 πόντους, αντίστοιχα.
Στις 8 ήττες διεύρυναν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ το σερί των Κλίβελαντ Καβαλίερς ενώ ο επόμενος αγώνας τους είναι κόντρα στον ΛεΜπρον Τζέιμς και τους Χιτ στο Μαϊάμι. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 25 πόντους, με τους Τζεφ Γκριν και Τζέιμς Χάρντεν να προσθέτουν από 19.
Ο Κόμπε Μπράιαντ πήρε τους Λέικερς από το χέρι και με 32 πόντους (25 στο β' μέρος) τους οδήγησε στη νίκη με 99-92 επί των Νετς στο Νιου Τζέρσεϊ. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την έβδομη σερί ήττα παρά τους 25 πόντους του Μπρουκ Λόπεζ. Τέλος, ο Τιμ Ντάνκαν συμπλήρωσε 1000 αγώνες κανονικής περιόδου στην καριέρα του και με 8 πόντους και 13 ριμπάουντ βοήθησε τους Σπερς να πετύχουν πέμπτη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά επί των Μπλέιζερς. Η ομάδα του Σαν Αντόνιο έχει ρεκόρ 20-3. α αποτελέσματα της ημέρας:
Λ.Α. Κλίπερς - Ορλάντο Μάτζικ 85-94
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Κλίβελαντ Καβαλίερς 106-77
Σαν Αντόνιο Σπερς - Πόρτλαντ Μπλέιζερς 95-78Νιου Τζέρσεϊ Νετς - Λ.Α. Λέικερς 92-99Νιου Γιορκ Νικς - Ντένβερ Νάγκετς 129-125Φιλαντέλφια 76ers - Νιου Ορλεανς Χόρνετς 88-70

«Χιτσκοκικό» φινάλε στη Βενεζουέλα

Σενάριο ταινίας θύμισε η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Απερτούρα της Βενεζουέλας. Η Ντεπορτίβο Ταχίρα μπορεί να κατέκτησε το έβδομο πρωτάθλημα στην ιστορία της, αλλά για να γίνει αυτό έπερεπε να μείνει στο 2-0 η Εσπόρ.

Οι νέοι, πλέον πρωταθλητές ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Πετάρε σε έναν αγώνα που με οποιαδήποτε νίκη κατακτούσαν το τρόπαιο. Από την άλλη πλευρά η Εσπόρ ήθελε ένα ακόμα γκολ κόντρα στην Γιαρακουγιάνος για να στείλει το πρωτάθλημα στην… παράταση, αφού οι δύο ομάδες θα πήγαιναν σε αγώνα μπαράζ.

Χωρίς Γκαρσία, Τσιρίλο

Την τελευταία του προπόνηση, πριν αναχωρήσει για την Κροατία όπου θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη φάση των ομίλων του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ τη Δευτέρα.

Απόντες από το πρόγραμμα του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Μπρούνο Τσιρίλο, ωστόσο και οι δύο αναμένεται να συμπεριληφθούν στην αποστολή για τον αγώνα της Τετάρτης.

Ο Ουρουγουανός μέσος ανέβασε πυρετό και ο Μάκης Χάβος προτίμησε να τον αφήσει να ξεκουραστεί, ώστε να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τους Κροάτες, σε αντίθεση με τον Ιταλό αμυντικό στον οποίο χορηγήθηκε άδεια από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, για οικογενειακούς λόγους, αφού έπρεπε να μεταβεί στην Αθήνα, όπου γεννάει η γυναίκα του.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ο Βιτόλο ακολούθησε θεραπευτική αγωγή, επειδή θέλει να αγωνιστεί την Τετάρτη και κατόπιν συμφωνίας με τον Έλληνα προπονητή αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή και κατά την επιστροφή στην Ελλάδα να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση.

«Ψώνισε» από την Άπω Ανατολή

Η Οσέρ ενισχύθηκε με Νοτιοκορεάτη επιθετικό. Η διοίκηση της γαλλικής ομάδας έκανε γνωστό πως απέκτησε τον Νοτιοκορεάτη, Γιουνγκ Γιο Γκουκ. Ο 26χρονος επιθετικός θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιο του με την Οσέρ, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Yonhap». Ο Γιουνγκ που την περασμένη εβδομάδα στέφθηκε πρωταθλητής στην πατρίδα του με τη Σεούλ, πέτυχε 13 γκολ σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος.

O Νικοπολίδης "ψηφίζει" Πάρντο

Ο Αντώνης Νικοπολίδης « ψηφίζει» Πάρντο για διάδοχό του στο λιμάνι. Ο διεθνής τερματοφύλακας μίλησε για το παρελθόν και το μέλλον του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ. Αναφέρθηκε στη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο και τον διάδοχό του κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρολεύκων».
«Ο Πάρντο μέχρι στιγμής τα πηγαίνει πολύ καλά και νομίζω μέχρι το τέλος της σεζόν θα αποδείξει ότι μπορεί να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και η ομάδα δεν θα χρειαστεί μεταγραφή στη θέση αυτή το καλοκαίρι» είπε.
Τα υπόλοιπα κομμάτια της συνέντευξής του:
Για την πολυσυζητημένη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό: "Ήξερα ότι στην υπόθεση με τον Παναθηναϊκό είχα το δίκιο με το μέρος μου, οπότε δεν με ενδιέφεραν οι όποιες αντιδράσεις υπήρχαν. Δεν κόβω βέβαια σε καμία περίπτωση το παρελθόν. Όλα τα χρόνια στο Παναθηναϊκό, έκανα υπομονή και προετοιμαζόμουν για να παίξω βασικός. Το έκανα μεθοδικά και τελικά άρπαξα την ευκαιρία.  Όσο για το όταν τελικά τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν και πήρα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, το δύσκολο στην αρχή ήταν να κερδίσω τον οπαδό του Ολυμπιακού".

"Αυτό ήταν το πραγματικά δύσκολο στην υπόθεση. Εγώ δεν ήθελα να πουλήσω οπαδιλίκι και να αρχίσω να μιλάω από δω και από εκεί για τον κόσμο. Ήθελα να το κάνω αργά και σταθερά για να μείνω στη συνείδησή τους. Εγώ ήρθα στον Ολυμπιακό για να μείνω και ήθελα η καταξίωση στα μάτια του κόσμου να γίνει μέσω της απόδοσής μου. Σίγουρα αυτός ο σύλλογος έδωσε άλλη ώθηση στην καριέρα μου. Θεωρώ ότι κατάφερα περισσότερα πράγματα με την φανέλα του Ολυμπιακού".
Για την. παράταση ενός χρόνου που έδωσε στην καριέρα του το καλοκαίρι: "Το καλοκαίρι μου ζητήθηκε να μείνω σε αυτή την πολύ σημαντική μεταβατική περίοδο της ομάδας. Η απόφασή μου ήταν τελειωμένη, να σταματήσω το ποδόσφαιρο, όμως η ομάδα με χρειάστηκε να είμαι εκεί, στα αποδυτήρια και να βοηθήσω εντός και εκτός γηπέδου".
Για το τι θα κάνει στη συνέχεια της καριέρας του: «Στο χώρο του ποδοσφαίρου θα παραμείνω σίγουρα. Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν θα μείνω στον Ολυμπιακό. Αυτό που σίγουρα πάντως θα μου λείψει, είναι η καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή. Όχι οι τίτλοι και τα παιχνίδια. Πάντως θα βρω σίγουρα έναν τρόπο να μείνω στον ποδόσφαιρο, αφού κακά τα ψέματα αυτή είναι η ζωή μου".
Για το αν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό: "Φυσικά και το σκέφτηκα. Ειδικά την εποχή που είχε ξεκαθαριστεί ότι θα έφευγα από τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το εξωτερικό αφού η μετάβαση στον Ολυμπιακό δεν μου είχε περάσει στην αρχή από το μυαλό. Κάτι τέτοιο είναι πάντα δύσκολο. Το σκέφτηκα να αγωνιστώ σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, περισσότερο για την εμπειρία και για να αποκτήσω μια διαφορετική νοοτροπία σαν ποδοσφαιριστής".

Για το φιλικό αγάπης που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τρίτη: "Είναι σίγουρα μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία στην οποία όλοι πρέπει να ανταποκριθούν. Όλοι μας αισθανόμαστε ότι είναι μια ευκαιρία να ανταποδώσουμε την αγάπη του κόσμου και να επιστρέψουμε πίσω ένα πολύ μικρό κομμάτι των όσων εισπράττουμε όλοι μας όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και ειδικά του Έλληνα έχει αλλάξει προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό το λόγο όταν μας καλούν σε τέτοιες πρωτοβουλίες, συμμετέχουμε πάντα».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: "Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και θα το πάρει".

Στην Αγγλία για το ντέρμπι οι Χιλιανοί ανθρακωρύχοι

Ένα μεγάλο μέρος από τους 33 ανθρακωρύχους που ήταν παγιδευμένοι για περίπου δύο μήνες στη Χιλή, έφτασε στο Μάντσεστερ για να παρακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού πρωταθλήματος μεταξύ της Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ.

Οι 26 άνδρες μετέβησαν στο Νησί ύστερα από πρόσκληση του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος αφού φωτογραφήθηκε μαζί τους δήλωσε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην είναι περήφανος γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Ο Ομάρ Ρεϊγάδας, ένας 56χρονος χειριστής εκσκαφικού μηχανήματος είπε στους εκπροσώπους των αγγλικών ΜΜΕ: «Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε στο Όλντ Τράφορντ. Είναι το θέατρο των ονείρων και το έχουμε δει μόνο από την τηλεόραση. Είμαι πολύ χαρούμενοι και εκστασιασμένοι που θα δούμε το παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ. Έχουμε αρκετούς παίκτες ώστε να συγκροτήσουμε μια ομάδα και να αγωνιστούμε και μεις με τη Γιουνάιτεντ».

Ξεκαθαρίζει του Βανγκέλι

Στη σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κρίστι Βανγκέλι από τον παιχνίδι στον Βόλο, στον αχίλλειο τένοντα. Σκέψεις Κούπερ για Μίσελ.
Σε περίπτωση που ο άσος του Άρη δεν καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζει τότε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ σκέφτεται την λύση Μίσελ για τον αγώνα με την Ρόζενμποργκ. Ο δεύτερος δεν αγωνίστηκε στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την θεσσαλική ομάδα λόγω τιμωρίας.
Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν στον αγώνα του «Πανθεσσαλικού» σοβαρές ελπίδες συμμετοχής στον αγώνα απέναντι στους Νορβηγούς έχει ο Οριόλ.

Αμπντούν: Ξέρω για ΠΑΟΚ, δεν μου έχει γίνει κρούση από κανέναν

Στο γεγονός ότι και ο ίδιος έχει πληροφορηθεί τα δημοσιεύματα που θέλουν τους ανθρώπους τού ΠΑΟΚ να ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του, αναφέρθηκε ο Τζαμάλ Αμπντούν.
Ο άσος τής Καβάλας έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα με τις εμφανίσεις που έχει κάνει με τη φανέλα των 'Αργοναυτών', παρόλα αυτά ο ίδιος δεν έχει δεχτεί κάποια κρούση και παραμένει συγκεντρωμένος στην ομάδα του:

«Έχω πληροφορηθεί και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα, οι φήμες έχουν φθάσει στα αυτιά μου. Δεν μου έχει γίνει κρούση από κανένα. Εγώ είμαι παίκτης της Καβάλας και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο γι' αυτή σε κάθε ματς».

Μανδρίνος: «Σοβαροί άνθρωποι οι επενδυτές». «Οικονομικός αντίκτυπος, έμμεσα, στο ματς τής Κροατίας

Στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι επενδυτές με τους οποίους συζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να συμμετάσχουν στον σύλλογο είναι σοβαροί άνθρωποι, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μανδρίνος.
Ο υπεύθυνος οικονομικών τής ΠΑΕ μίλησε το πρωί τής Δευτέρας στη ραδιοφωνική συχνότητα του 'Sport 103fm' και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον οικονομικό αντίκτυπο που έχει για τα ταμεία τής ομάδας ο αγώνας στην Κροατία, τα χρέη προς το Δημόσιο, το 'άνοιγμα' τής ομάδας κ.α.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ντιναμό: "Εχουμε περάσει οικονομικά μεγαλύτερους εφιάλτες, όπως με τη Φενέρ, σε σχέση με τον αγώνα που έρχεται. Αν πάρουμε βέβαια και αυτό το παιχνίδι θα είμαστε για τα επόμενα χρόνια στους ισχυρούς, σε ότι αφορά, τουλάχιστον, το Europa League. Εμμεσα, λοιπόν, ο αγώνας στην Κροατία έχει και οικονομικό αντίκτυπο".

Για τα οικονομικά ανοίγματα: "Οποτε ξεφεύγαμε από τον προϋπολογισμό, βάσει την απόφαση του προέδρου, κάθε φορά το ρίσκο τον δικαίωνε".

Για τους Αραβες: "Συμφωνήσαμε χωρίς να υπάρχει βάρος για την ΠΑΕ. Δεν μπορώ παραπέρα να πω τίποτα άλλο. Οι άνθρωποι με τους οποίους συζητήσαμε και συζητάμε είναι σοβαροί. Βέβαια, κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος. Θα θέλαμε να προχωρήσει η επένδυση. Δε θα αφήσουμε, όμως, σε κάθε περίπτωση, την ομάδα να χάσει την αξιοπιστία που έχει κερδίσει".

Για τα χρέη στο Δημόσιο: "Η παρούσα κατάσταση στο υπουργείο Οικονομικών δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι ενημερωμένοι, υπάρχει αξιοπιστία σε ό,τι έχουν πει. Σε τόσο δύσκολες οικονομικές καταστάσεις δεν μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο. Είναι βέβαιο ότι θα ασχοληθούν. Ο κόσμος φωνάζει, αλλά δε θέλουμε να βιαστούμε και να βάλουμε υπογραφές που να σημαίνουν ότι θα μειωθεί το αγωνιστικό μπάτζετ".

Για το άνοιγμα στην παρούσα φάση: "Η ομάδα από πέρυσι είχε 2.5 εκ. ευρώ ζημίες, κράτησε ρόστερ που κόστισε, έφυγαν παίκτες που κόστισαν 1 εκ ευρώ, ήρθαν παίκτες με κόστος 2,5 εκ ευρώ, εισέπραξε 1 εκ. ευρώ λιγότερα από τα διαρκείας, λιγότερα και από τα απλά εισιτήρια, είχε τα έξοδα για τα έργα στη Τούμπα. Τα έσοδα από το Europa League είναι 4,2 εκ. μικτά, ποσό που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει, έχουμε και 1,5 εκ ευρώ που εισπράττει το αγωνιστικό για επίτευξη στόχων και πριμ ομίλων, συν το φόρο στα συμβόλαια των παικτών".

Για το γήπεδο: "Εφόσον προχωρήσει το γήπεδο και γίνουν συμφωνίες, μπορεί να υπάρχουν εχέγγυα για ρύθμιση των χρεών, οπότε δε θα μειώνεται το αγωνιστικό μπάτζετ. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να κινήσει πρώτη τα νήματα στη διαδικασία. Εχει απαντήσει ο πρόεδρος γι' αυτό. Εδωσε το ΟΚ ο ίδιος, θα ήθελε να ξεκινήσει η διαδικασία. Αυτό όμως αρχίζει από τον Ερασιτέχνη όχι από την ΠΑΕ".

Θυσία… Πίεναρ

Σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο ο Ντέιβιντ Μόγιες να βάλει «πωλητήριο» στον Στίβεν Πίεναρ τον Ιανουάριο, προκειμένου η Έβερτον να ενισχυθεί οικονομικά και να κινηθεί για την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Το συμβόλαιο του 28χρονου μεσοεπιθετικού λήγει το καλοκαίρι και ήδη έχει απορρίψει μία πρόταση ανανέωσης με τα «ζαχαρωτά».

«Σκεφτόμαστε να παραχωρήσουμε τον Πίεναρ τον Ιανουάριο για να εισπράξουμε κάποια χρήματα, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι», δήλωσε ο Σκοτσέζος προπονητής και συνέχισε με την ανάγκη που έχει η ομάδα του για ενίσχυση στην επίθεση: «Ξέρουμε πως χρειαζόμαστε έναν επιθετικό και τα χρήματα που αναμένουμε από αυτή την κίνηση, μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε έναν παίκτη τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο οποίος θα μας προσφέρει τα γκολ που χρειαζόμαστε».

Γκουαρντιόλα: «Προνόμιο να δουλεύεις με τέτοιους παίκτες»

Τον ενθουσιασμό του για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με σκορ 5-0 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νου», το βράδυ της Κυριακής, διατηρώντας την «πρωτοκαθεδρία» στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Το πλεονέκτημα που έχω έναντι στους υπόλοιπους είναι πως βλέπω την ομάδα κάθε μέρα στην προπόνηση και το πώς γυμνάζεται. Είναι προνόμιο να δουλεύεις με τέτοιους παίκτες» δήλωσε στη “Marca” ο Ισπανός τεχνικός.

«Φέτος παίζουμε καλύτερα από ποτέ. Επίσης βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει. Θαυμάζω τους ποδοσφαιριστές μου για την επιμονή που δείχνουν και την προσπάθεια που κάνουν» συμπλήρωσε αναφερόμενος στο ρόστερ των Καταλανών.

Φωτο Ημέρας

Ο Κριστιάν θα έρθει, η Αντριάνα;

Όλα για όλα με Ρόζενμποργκ ο Άρης!

Όλη η χρονιά είναι για τον Άρη το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Ρόζενμποργκ και αυτό το ξέρουν οι πάντες στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
Ο κόσμος θα είναι και πάλι εκεί, στις κερκίδες του Χαριλάου και θα εμψυχώσει τους παίκτες να φτάσουν στη νίκη απέναντι στη Ρόζενμποργκ, η οποία μπορεί να είναι αδιάφορη, αλλά να μην είστε τόσο σίγουροι ότι θα το δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γι αυτό άλλωστε από σήμερα κιόλας ο Κούπερ θα προσπαθήσει να ανεβάσει την ψυχολογία όλης της ομάδας, των παικτών, αλλά και του κόσμου, προκειμένου να μπουν στη μάχη «ενωμένοι» και να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Τα εισιτήρια έχουν κυκλοφορήσει και έγιναν ανάρπαστα, ενώ οι καιρικές συνθήκες έως την Πέμπτη θα είναι διαφορετικές για να μπορέσει ο κόσμος να πάει στο «Κλ. Βικελίδης».

Μια δεκάδα πρωταθλήματα

Το δέκατο πρωτάθλημα Ισημερινού της ιστορίας της κατέκτησε η Λίγκα Ντε Κίτο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η ομάδα του Εντγκάρντο Μπαούσα μπορεί να ηττήθηκε 1-0 από την Έμελεκ στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό που διεξήχθη στην πόλη Γκουαγιακίλ, αλλά χάρη στο υπέρ της 2-0 της πρώτης αναμέτρησης κατέκτησε τον τίτλο.

«Χατ-τρικ» μπροστά σε 50.000 οπαδούς

Τη νίκη κόντρα στη Λεόν, για να κατακτήσει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας ήθελε η Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν τα ξημερώματα.

Οι παίκτες του Ανίμπαλ Ρουίς, παρουσία 50.000 οπαδών τους οι οποίοι κατέκλυσαν το «Εστάδιο Νασιονάλ ντε Λίμα», επικράτησαν τελικά 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα κατέκτησαν το τρόπαιο.

«Μασκοφόρος» εναντίον της Μίλαν!

Αναγκασμένος να φορέσει προστατευτική μάσκα προκειμένου να μη λείψει από το πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν, είναι ο Μάρκο Μποριέλο. Ο επιθετικός της Ρόμα υπέστη κάταγμα σε οστό του προσώπου στη νίκη των Ρωμαίων επί της Μπάρι (1-0), όμως έτσι και αλλιώς θα δώσει το «παρών», στη μεγάλη αναμέτρηση του Σαββάτου, κόντρα στην πρώην ομάδα του, για τη 17η αγωνιστική της «Serie A».

Η επιθυμία του Ιταλού να πατήσει κανονικά στο χορτάρι του «Σαν Σίρο», βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος θέλει όλα τα μεγάλα του όπλα έτοιμα, για το πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην πρωτοπόρο του «Καμπιονάτο».

Παίκτη τρίτης κατηγορίας «χτυπάει» η Ίντερ

Τα σχέδια της για τα επόμενα χρόνια φαίνεται να κάνει από τώρα η Ίντερ, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της, σύμφωνα με δημοσίευμα της “A Bola”, τον Ζοάο Ρέις της Λουλετάνο, ομάδας τρίτης κατηγορίας στην Πορτογαλία.

Τον 18χρονο μεσοεπιθετικό ανακάλυψε ο Λουίς Φίγκο, ο οποίος πρόλαβε να κλείσει τον νεαρό συμπατριώτη του για δοκιμαστικά, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους «μεγάλους» της χώρας του.

Ο Μουρίνιο τραυματίζει και τραυματίζεται

Κίνδυνο για τους άλλους, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό αποτελεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, όταν νευριάζει. Στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σαραγόσα (νίκη με 3-1) και παρότι το σκορ ήταν ήδη 1-0 υπέρ της ομάδας του, ο Πορτογάλος τεχνικός «εξερράγη» όταν ο Καρίμ Μπενζεμά έχασε ένα τετ-α-τετ και αντέδρασε χτυπώντας αρχικά το γόνατό του με το χέρι του κι εν συνεχεία δίνοντας αγκωνιές (!) στους συνεργάτες του!

Νέα παράσταση...

Νέα παράσταση της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νου" που συνέτριψε 5-0 τη Σοσιεδάδ και παραμένει επικεφαλής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι "μπλαουγκράνα" συνεχίζουν την προέλασή τους με εννέα διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και 37-3 τέρματα!

Την αρχή στον... καταιγισμό έκανε ο Βίγια σε κενή εστία στο 9', ο Ινιέστα διπλασίασε τα τέρματα των νικητών στο 33' μετά από συνεργασία με τον Πέδρο. Μέσι και Άλβες έκρυψαν την μπάλα στο 3-0 (46') ενώ ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο 86'.

Το τελειωτικό χτύπημα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι φυσικά και αδυνατούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό, διαμόρφωσε ο Μπόγιαν ένα λεπτό πριν από το φινάλε για μια Μπαρτσελόνα που σκοράρει τουλάχιστον τρία γκολ ανά παιχνίδι!

Ξένος ο «οδηγός» της Σκόντα

Με ξένο προπονητή θα πορευτεί η Σκόντα Ξάνθη. Το όνομά του θα ανακοινωθεί σε δέκα μέρες, όπως δήλωσε ο Χρήστος Πανόπουλος μετά τον αγώνα με την Καβάλα «Έχουμε κλείσει ξένο προπονητή. Σε δέκα μέρες από τώρα θα μάθετε και το όνομα του. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει να μάθει πολλά ακόμη και ως προπονητής αλλά και ως βοηθός» είπε ο μεγαλομέτοχος  της ΠΑΕ, ο οποίος προανήγγειλε επίσης τρεις μετεγγραφές για την περίοδο του Ιανουαρίου. «Θα κάνουμε τρεις κινήσεις με χαμηλό μπάτζετ» τόνισε.

Γλεντούν ήδη στο Ζάγκρεμπ

Ετοιμάζουν γλέντι οι παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είναι τόσο σίγουροι για τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ που η ιστοσελίδα sportal.hr αποκάλυψε πως οι Σαμίρ, Ιμπάνιες, Καλέγιο και Κουφρέ έχουν πληρώσει ήδη 10.000 ευρώ και έχουν κλείσει ειδική αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ζάγκρεμπ προκειμένου να γλεντήσουν την πρόκριση στους «32» του Europa League.
Στο μεταξύ πολική θερμοκρασία αναμένεται να συναντήσει ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ, καθώς το θερμόμετρο δείχνει -10 βαθμούς τις τελευταίες μέρες.

"Άνοιγμα" 4 εκ ευρώ

«Άνοιγμα 4 εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύφθηκε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Το «άνοιγμα» προκλήθηκε από την αύξηση του μπάτζετ την τρέχουσα σεζόν. Τα οικονομικά στοιχεία ανέλυσαν στα μέλη ο Γιώργος Φαρλαλής (μέλος διοικητικού συμβουλίου) και ο εντεταλμένος σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων της διοίκησης Ανδρέας Μανδρίνος. «Οι παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι κόστιζαν περίπου 1.000.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτοί που αποκτήθηκαν κοστίζουν 2.500.000 ευρώ τον χρόνο. Δώσαμε 1.000.000 ευρώ για τα έργα της Τούμπας. Φέτος εισπράξαμε 1.500.000 ευρώ λιγότερα από τα διαρκείας σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Επίσης, υπάρχει μεγάλη πτώση στις πωλήσεις μεμονωμένων εισιτηρίων. Από την ΟΥΕΦΑ εισπράττουμε 4.200.000 ευρώ μεικτά», είπαν.
Η ΠΑΕ θα προχωρήσει σε περαίωση των χρήσεων από το 2005 και μετά. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξήγησαν ότι τα χρέη προς το Δημόσιο δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια, λόγω των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία. Στη γενική συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 53,12% των μετοχών και εγκρίθηκε ο οικονομικός ισολογισμός

Πρωταθλητής ο Βερόν

Για 5η φορά στην ιστορία της η Εστουδιάντες αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Αργεντινής.
Η ομάδα του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν νίκησε την Αρσεναλ Σαραντί με 2-0 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Apertura, με δυο βαθμούς διαφορά από την Βέλεζ Σάρσφιλντ  Ήρωας της συνάντησης ήταν ο Ροδρίγο Λόπες, ο οποίος σκόραρε δυο φορές στα τελευταία 16 λεπτά.

Οι πρωταθλήτριες Αργεντινής από το 1991 (πρώτη αναφέρεται η νικήτρια της Apertura και δεύτερη η νικήτρια της Clausura):
1991 Ρίβερ Πλέιτ
1992 Nιούελς Ολντ Μπόις / Μπόκα Τζούνιορς
1993 Βελέζ Σάρσφιλντ / Ρίβερ Πλέιτ
1994 Ιντεπεντιέντε / Ρίβερ Πλέιτ
1995 Σαν Λορέντζο / Βελέζ Σάρσφιλντ
1996 Βελέζ Σάρσφιλντ / Ρίβερ Πλέιτ
1997 Ρίβερ Πλέιτ / Ρίβερ Πλέιτ
1998 Βελέζ Σάρσφιλντ / Μπόκα Τζούνιορς
1999 Μπόκα Τζούνιορς / Ρίβερ Πλέιτ
2000 Ρίβερ Πλέιτ / Μπόκα Τζούνιορς
2001 Σαν Λορέντζο / Ρασίνγκ Κλαμπ
2002 Ρίβερ Πλέιτ / Ιντεπεντιέντε
2003 Ρίβερ Πλέιτ / Μπόκα Τζούνιορς
2004 Ρίβερ Πλέιτ / Nιούελς Ολντ Μπόις
2005 Βελέζ Σάρσφιλντ / Μπόκα Τζούνιορς
2006 Εστουδιάντες / Σαν Λορέντσο
2007 Λανούς / Ρίβερ Πλέιτ
2008 Μπόκα Τζούνιορς / Ρίβερ Πλέιτ
2009 Μπάνφιλντ / Αρχεντίνος Τζούνιορς
2010 Εστουδιάντες

ΠΑΟΚ-Ακριβός ο Μπλάνκο

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει επιθετικό αλλά αυτός δεν είναι ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Οι άνθρωποί του διέψευσαν τα δημοσιεύματα που  έκαναν λόγο για επαφή με τους εκπροσώπους του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ. Ο Μπλάνκο είναι μια χαρά επιλογή για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο οποίος έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις του δεν είναι μέσα στις δυνατότητες της ΠΑΕ. Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ κρίνουν απαγορευτικά τα όσα θέλει ο Μπλάνκο. Ενδεχομένως η υπόθεση να προχωρούσε αν υπήρχαν καλά νέα από το μέτωπο των Αράβων, οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση.

Χαμός στην Τρίπολη από οπαδούς του ΠΑΟ!

Με τη λήξη του αγώνα Αστέρα – ΠΑΟ (0-0) οι φίλοι του Παναθηναϊκού πέταξαν καπνογόνα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, αφού είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την κάκιστη αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν.
Στη συνέχεια έγινε έκκληση από τα μεγάφωνα για να παραμείνουν στις θέσεις τους, όπως συμβαίνει εξάλλου με τους φιλοξενούμενους, αλλά εκείνοι δεν άκουσαν.
Μάλιστα, προσπάθησαν με… ντου να ξεφύγουν από τις εξέδρες, η αστυνομία έσπευσε για να περιορίσει την κατάσταση και τότε τα πνεύματα… άναψαν περισσότερο.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, αλλά σχεδόν όλοι οι αγανακτισμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού έφυγαν από την θύρα 4 και κατευθύνθηκαν στο μέρος των αποδυτηρίων. Εκεί έσπασαν τα τζάμια των αποδυτηρίων, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ από τη… μανία τους δεν ξέφυγαν και αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα από τους κάτοικους της περιοχής.
Η αίθουσα όπου έγινε η συνέντευξη Τύπου είχε κλειστά τα φώτα, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός ο χώρος στους ταραξίες και προκαλέσουν περισσότερες ζημιές.
Κατά τις 22:00 τα φώτα άναψαν, τα πνεύματα ηρέμησαν και ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου.
Η «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που συνέβησαν έξω από το γήπεδο της Τρίπολης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του Αστέρα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηρίξει κανείς την ομάδα, αλλά σίγουρα σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που επέλεξαν σήμερα ορισμένοι, οι οποίοι, ανεξαρτήτως των προθέσεών τους, βλάπτουν τον Παναθηναϊκό και θίγουν τόσο την προοπτική όσο και την ιστορία του.
Πρέπει οι φίλαθλοί μας να βοηθήσουν την ομάδα και να απομονώσουν και αποβάλουν από την οικογένεια του Παναθηναϊκού όλα εκείνα τα ταραχοποιά στοιχεία που δημιουργούν προβλήματα στο σύλλογό μας».
Αναμένονται σήμερα οι εξελίξεις…

Η πρόταση Ηρακλή για Μεντί: 120.000 ευρώ!

Η ΠΑΕ Ηρακλής έκανε την επίσημη πρότασή της στον Μεντί για εξάμηνο συμβόλαιο: 120.000 ευρώ! Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα επέκτασης του συμβολαίου για άλλα δυο χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή ο Γάλλος παίκτης ενδιαφερόταν περισσότερο για 6 μήνες. Εκείνος ζήτησε 170.000 ευρώ, άρα η διαφορά τους είναι σημαντική, αλλά σήμερα περιμένουμε την οριστική του απάντηση.