Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μπαρτσελόνα-Μίλαν θέλει ο Πουγιόλ!!

Την Μίλαν επιθυμεί να βρει απέναντί του στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ.

Αναλυτικά η δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα:

«Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στον επόμενο γύρο, αλλά προσωπικά θα ήθελα να παίξω απέναντι στη Μίλαν, διότι θαυμάζω αυτόν τον σύλλογο» δήλωσε στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα ο έμπειρος αμυντικός

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και πάλι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και να κερδίσουμε την Κυριακή την Μπέτις».



πηγή: metrosport.gr
 

Σερέζο: «Ποιός είναι ο Μουρίνιο;»

Δυναμιτίζει κι άλλο το κλίμα ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Σερέζο, όσον αφορά την κόντρα με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο ισχυρός άνδρας των ροχιμπλάνκος, σε δηλώσεις του προσποιήθηκε πως δεν γνωρίζει τον Μουρίνιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ποιος είναι ο Μουρίνιο; Ο πρόεδρος της Θέλτα; Α, για τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης λέτε; Δεν τον ξέρω».



πηγή: metrosport.gr
 

Μήτογλου: «Θα βοηθήσει ο Κατσουράνης»

Για την πιθανή έλευση του Κώστα Κατσουράνη στον ΠΑΟΚ, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη σέντρα», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου», Δημήτρης Μήτογλου, τονίζοντας πως η ομάδα χρειάζεται την ποιότητα και την εμπερία του διεθνούς αμυντικού.

Για την προοπτική απόκτησης του Κατσουράνη από τους "ασπρόμαυρους" υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει αρκετά προβλήματα κυρίως στην άμυνα και θα πρέπει να ενισχυθεί με 1-2 παίκτες. Ο Κατσουράνης είναι μία πολύ καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ, καθώς θα μπορεί να εσωματωθεί στην ομάδα και μαζί με τους Πάμπλο Γκαρσία, Λίνο κτλ. Μπορεί να αποτελέσει καλό παράδειγμα για τα νέα παιδιά του δικεφάλου. Είναι μία καλή λύση, καθώς είναι πολύ έμπειρος παίκτης και θα βοηθήσει . Ο ΠΑΟΚ έχει την ανάγκη της ποιότητας και την εμπειρίας αυτού του παίκτη»

Ο ίδιος ωστόσο τόνισε πως η ομάδα έχει αλλάξει φιλοσοφία και θα πρέπει να τη διατηρήσει: «Θα πρέπει όμως η ομάδα να προσέξει η διοίκηση να μην γίνει ξανά η ομάδα όπως τα περασμένα χρόνια, όταν ο μέσος όρος ηλικίας ήταν άνω των 30 ετών. Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ανανέωσης και αξιοποίησης των νεαρών ποδοσφαιριστών από το καλοκαίρι που θα πρέπει να συνεχίσει».



πηγή: metrosport.gr
 


Οικονομίδης: «Λαχείο ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Απόστολος Οικονομίδης, ο οποίος μίλησε για την προοπτική ενός νέου γηπέδου, αλλά και την έλευση Σαββίδη.


Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι όλα κυλούν ομαλά όσον αφορά τις πληρωμές των παικτών του «δικεφάλου»: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος παρακολουθώντας τα γεγονότα τελευταία στον ΠΑΟΚ. Έτσι θα πρέπει να είναι για να λειτουργεί μία επιχείρηση σωστά. Σε κάθε περίπτωση κάποια μικρή καθυστέρηση στις πληρωμές κτλ, δικαιολογείται, αλλά στις περισσότερες ΠΑΕ το κάνουν σχεδόν σε μόνιμη βάση, μην ξεχνάμε ότι ζούμε και σε μία δύσκολη εποχή οικονομικά, αλλά χαίρομαι που στον ΠΑΟΚ αυτό δεν συμβαίνει. Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη είναι «λαχείο» για τον δικέφαλο».

Για τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Σαλιγγίδη για νέο γήπεδο: «Θα συμφωνούσα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά σε κάποια άλλη στιγμή. Εγώ ήμουν από τους ανθρώπους που θέλησαν να το υλοποιήσουν στο παρελθόν. Αλλά αυτή τη στιγμή, αν θα γινόταν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι. Τα χρήματα φυσικά που θα καταβληθούν, το σημείο, ακόμη και το αν ο κόσμος θα αποδεχθεί μία τέτοια αλλαγή. Ο ΠΑΟΚτσής είναι συνδεμένος κατά κάποιο τρόπο με την Τούμπα. Κι όταν εμείς είχαμε αναλάβει τις τύχες της ομάδας θελήσαμε να δούμε την προοπτική δημιουργίας ενός νέου γηπέδου, αλλά διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ δύσκολο ένα τέτοιο εγχείρημα, για πολλούς λόγους»



πηγή: metrosport.gr
 


Τερζανίδης: «Ο Κατσουράνης είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για τον ΠΑΟΚ»

Ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Κατσουράνη καθώς όπως όλα δείχνουν θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ τον ερχόμενο Γενάρη.


Για τον Κατσουράνη:

«Αυτή τη στιγμή είναι ότι το καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Όλοι γνωρίζουμε τα προσόντα του Κατσουράνη. Έρχεται ακριβός στην πιο δύσκολη φάση ώστε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ αλλά και τους νέους. Με την εμπειρία και την προσωπικότητα που έχει θα δώσει δύναμη στα νέα παιδιά. Έχει σταθερή απόδοση σε όλη την καριέρα του. Έδωσε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για ποια θέση τον προορίζεται:

«Ο προπονητής το γνωρίζει αυτό. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη σκέφτεται ο Δώνης και που χρειάζεται να τον χρησιμοποιήσει. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις και το έδειξε αυτό και στην εθνική. Είναι χρησιμότατος για τη φάση αυτή που βρίσκεται η ομάδα».

Για το πως βλέπει τον ΠΑΟΚ:

«Θα έλεγα ότι δεν έχει σταθερή απόδοση και δε μας έχει ικανοποιήσει. Είναι όμως δεύτερος στη βαθμολογία. Όλες οι ομάδες εκτός του Ολυμπιακού παραπαίουν.

Λείπει και ο Γκαρσία που θα βοηθούσε με την εμπειρία του. Ο Κάτσε μόνος του δεν μπορεί. Δεν μπορώ να δώσω ευθύνες στα μικρά παιδιά, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Χρειάζεται ο Κατσουράνης και άλλοι έμπειροι παίκτες και απ? ότι ακούω θα έρθουν ώστε να αρχίζει να
φτιάχνεται η ομάδα από τον Ιανουάριο.

Πιστεύω ότι η ομάδα θα αρχίσει να φτιάχνεται από τον Ιανουάριο. Ο ΠΑΟΚ έχει λύσει το οικονομικό πρόβλημα και είναι διαφορετικά τα αποδυτήρια και η ψυχολογία των παικτών από μια ομάδα που έχει οικονομικά προβλήματα».

Για το που αλλού έχει πρόβλημα η ομάδα:

«Το πρόβλημα είναι στο κέντρο αλλά και στην αμυντικά. Οι δύο κεντρικοί δε δέθηκαν μεταξύ τους. Ήρθε ο Κάτσε από την Επανομή και έγινε βασικός αλλά δεν έχει την εμπειρία. Χρειάζεται βοήθεια και ο Αθανασιάδης».



πηγή: metrosport.gr
 


Μαλιούφας: «Αν δεν πάρει τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ, θα είναι αποτυχία»

Στη εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Μαλιούφας. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τόνισε πως αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι αποτυχία. Για τον Κατσουράνη είπε ότι η εμπειρία του θα βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες του «δικεφάλου».

Για τον Κατσουράνης:

«Νομίζω πως τέτοιες κινήσεις θα δώσουν εμπειρία στα νέα παιδιά καθώς χρειάζονται δίπλα τους τέτοιους παίκτες. Απλά μην το παρατραβήξουμε και φέρνουμε μόνο τέτοιους. Τα νέα παιδιά έχουν περιθώρια βελτιώσεις. Είναι καλή κίνηση ο Κατσουράνης. Όπως και εμείς όταν ξεκινήσαμε είχαμε δίπλα μας έμπειρους παίκτες, έτσι και οι νεαροί τώρα χρειάζονται δίπλα τους έμπειρους παίκτες».

Για το γεγονός ότι είναι μεγάλος σε ηλικία:

«Σαν κίνηση είναι καλή καθώς η ομάδα θέλει 2-3 έμπειρους παίκτες. Μην ξεχνάτε ότι λείπει και ο Γκαρσία και χρειάζεται τέτοιους παίκτες που λειτουργούν σαν προπονητές μέσα στο γήπεδο. Ο Κατσουράνης θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για το που προτιμάει τον Κατσουράνη να αγωνίζεται:

«Η θέση του είναι ανασταλτικός μέσος, υπάρχουν άλλοι παίκτες για την άμυνα. Μπορεί όμως να παίξει και στις δύο θέσεις και αυτό είναι σημαντικό. Γνωρίζει το ελληνικό Πρωτάθλημα. Για ενάμιση χρόνο πιστεύω ότι θα βοηθήσει».

Για του δύο βαθμούς που πήρε η ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια:

«Στη Βέροια έπαιξε το γήπεδο ρόλο, ο ΠΑΟΚ ήθελε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και δεν μπόρεσε. Η Βέροια αδικήθηκε στο τέλος αλλά και ο Βιβιάν στη φάση του πέναλτι κάνει αδικαιολόγητη κίνηση. Όπως και με τον Παναθηναϊκό δεν ήμασταν καλοί ούτε με τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν ο ΠΑΟΚ που περιμέναμε».

Για τη δεύτερη θέση:

«Άμα δεν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει τη δεύτερη θέση θα είναι αποτυχία, πρέπει να το επιτύχει. Χάσαμε αδικαιολόγητους βαθμούς σε πολλά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει στόχο να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι αποτυχία για μένα αν δε βγει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Στον ΠΑΟΚ είναι όλοι καταδικασμένοι να πρωταγωνιστήσουν».



πηγή: metrosport.gr