Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Ασπιρίνες» μπαρούτι!!

Το «μπαμ» στην Αγία Πετρούπολη έκανε η Λεβερκούζεν, που με πρωταγωνιστή τον Σον «καθάρισε» 2-1 την Ζενίτ αλλά και σε μεγάλο βαθμό τη πρόκριση, συνεχίζοντας στην κορυφή του Γ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ

«Ασπιρίνες» μπαρούτι
Μέσα σε πέντε λεπτά έβαλε το… σημάδι της στη Ρωσία η Λεβερκούζεν, που επικράτησε 2-1 της Ζενίτ και βρίσκεται με το... ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρά κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο στο δεύτερο «καθάρισε» το τρίποντο για τις «ασπιρίνες».

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, όμως η Ζενίτ ήταν αυτή που απείλησε αρχικά με σουτ του Χουλκ στο 8’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο δοκάρι του Λενό, ενώ στο 21’ και στο 23’ ο Κερζάκοφ έχασε φοβερές ευκαιρίες. Αρχικά το σουτ του σταμάτησε στην αγκαλιά του Λενό, ενώ στη συνέχεια από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μισό του ματς, όμως, η Μπάγερ έβαλε «στοπ» στα όνειρα των γηπεδούχων να την… πλησιάσουν στην βαθμολογία των ομίλων. Ένα μακρινό σουτ του Σον μόλις στο 46’ ήταν η «προειδοποίηση», για να «χτυπήσει» ξανά στο 68’, όταν και άνοιξε το σκορ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλχάνογλου, ο Σον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να τα διπλασιάσει πέντε λεπτά αργότερα μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Κίσλινγκ.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Ζενίτ είναι να μειώσει στο 89’ με τον Ρόντον μετά από ασίστε του Ριαζάντσεφ, ενώ πίεσε μέχρι τέλους για την ισοφάριση.

Έτσι, η Μπάγερ Λεβερκούζεν βρίσκεται πλέον στην κορυφή του ομίλου με εννιά βαθμούς, πέντε βαθμούς μπροστά απ’ την Ζενίτ.

Η τέταρτη αγωνιστική:
Ζενίτ -Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-2
(89’ Ρόντον - 68’, 73’ Σον)

Μπενφίκα - Μονακό (21.45)

Η βαθμολογία:
1. Λεβερκούζεν (7-3) 9
2. Μονακό (1-0) 5 *
3. Ζενίτ (3-2) 4
4. Μπενφίκα (1-5) 1 *
*ματς λιγότερο*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Με ενισχυμένο κέντρο –βάζοντας τριάδα στα χαφ- κατεβαίνει απέναντι στη Γιουβέντους ο Ολυμπιακός, με τον Κασάμι να μένει στον πάγκο.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Η αρχική σύνθεση: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι, Αφελάι, Μήτρογλου*Πηγή: sport-fm.gr*

Η 11άδα της Γιουβέντους!!

Επιβεβαιώθηκαν τα ιταλικά ΜΜΕ με τον Αλέγκρι να παρατάσσει τη Γιουβέντους με 4-3-1-2.

Η 11άδα της Γιουβέντους
Επιβεβαιώθηκαν τα ιταλικά ΜΜΕ με τον Αλέγκρι να παρατάσσει τη Γιουβέντους με 4-3-1-2.

Αναλυτικά η 11άδα:

Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιέλίνι, Ασαμόα, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Μοράτα, Τέβες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλάζει πλάνα ο Αλέγκρι!!

Ο Αλέγκρι επηρεασμένος από τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ολυμπιακό του Καραϊσκάκη αποφάσισε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και να μην επιλέξει και πάλι το 3-5-2 για την Γιουβέντους...

Αλλάζει πλάνα ο Αλέγκρι!
Πλήθος ιταλικών δημοσιευμάτων, λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αναφέρουν ως ειλημμένη την απόφαση του Αλέγκρι να αλλάξει το σύστημα της Γιουβέντους.

Έτσι, ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας» αποφάσισε να διαφοροποιήσει το 3-5-2 στο 4-3-1-2 όντας επηρεασμένος από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

Εκεί, υποστηρίζουν ότι ο Αλέγκρι έμεινε άκρως ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όταν είχε διαφοροποιήσει το σύστημα του σε κάτι ανάλογο.

Βάσει των τελευταίων πληροφοριών ο Ασαμόα ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έτσι θα παίξει και βασικός. Μαζί του στην άμυνα θα είναι οι Λιχτστάινερ, Μπουνούτσι και Κιελίνι.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Πίρλο, Πογκμπά, Βιντάλ, πιο μπροστά τους ο Μαρκίσιο.

Στην επίθεση θα είναι ο Τέβες, με παρτενέρ τον Μοράτα. Φυσικά κάτω από την εστία θα είναι ο Μπουφόν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απέκλεισε την «Γιούβε» μέσα στο σπίτι της!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει πως σαν σήμερα που ο Ολυμπιακός παίζει στην Ιταλία με την Γιουβέντους, ο Παναθηναϊκός το 1987 είχε αποκλείσει τη «Μεγάλη Κυρία».
Πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά. Σαν σήμερα που ο Ολυμπιακός παίζει στην Ιταλία με την Γιουβέντους και το αποτέλεσμα θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια, που κάνει για την πρόκριση, ο Παναθηναϊκός το 1987 είχε πετύχει μία μεγάλη πρόκριση. Ερχόμενος από το 1-0 που είχε πετύχει με γκολάρα του Σαραβάκου στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν στις 4 Νοεμβρίου την «μεγάλη κυρία» με στόχο να πάρουν την μεγάλη πρόκριση. Μιλάμε για την Γιουβέντους του Καμπρίνι, του Μπρίο, του Ρας , του Λάουντρουπ.
Αλλά ο Παναθηναϊκός πήγε μέσα σε μία κόλαση από 60.000 Ιταλούς που γέμισαν το Κομουνάλε και προκρίθηκε. Ο τεράστιος Δημήτρης Σαραβάκος άνοιξε το σκορ, η Γιουβέντους ισοφάρισε με τον Καμπρίνι, ο Χρηστάρας ο Δημόπουλος έκανε το 1-2 και στη συνέχεια η Γιουβέντους με γκολ των Αλέσιο και Καμπρίνι (με πέναλτι, που δεν ήταν) έκανε το 3-2 , αλλά δεν της έφθανε. Ημουνα μέσα και θυμάμαι έντονα τις στιγμές χαράς, που ζήσαμε. Στα αποδυτήρια όλοι μαζί ένα κουβάρι τραγούδαγαν τον ύμνο . Ηταν μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις του Παναθηναϊκού λόγω του μεγέθους του ονόματος του αντιπάλου, αλλά και διότι ήταν παιχνίδια νοκ-άουτ και στη συνέχεια οι «πράσινοι» έφθασαν μέχρι τους «8» του ΟΥΕΦΑ.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Καμπρίνι, που από αριστερό μπακ στο τελευταίο ημίωρο έπαιζε σέντερ-φορ και παραλίγο να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση της Γιουβέντους και έκανε ….κηδεία στο Κουμουνάλε.
Γενικά ο Παναθηναϊκός έχει κάνει …κηδείες στην Γιουβέντους. Το 2000 πάλι Νοέμβριο μήνα στις 8 οι «πράσινοι» νίκησαν με 3-1 την «Γιουβε» , την απέκλεισαν από την επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ και προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο μοναδικός τρόπος να την χυπήσει!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την  γνώμη του για τις…λεπτομέρειες που θα κρίνουν το μεγάλο αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. 
Νομίζω ότι η τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να μας δίδαξε πολλά πράγματα. Και πάνω απ΄όλα ότι σε αυτή τη διοργάνωση, λίγο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου και την αφοσίωσή σου στο παιχνίδι, λίγο να χαλαρώσεις και να μην εξαντλήσεις την αποφασιστικότητα σου, μπορείς να πάθεις απίστευτες ζημιές.
Κι εγώ δεν στέκομαι μόνο στα απίστευτα σκορ που είχε η τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων: Ρόμα-Μπάγερν 1-7, Μπάτε-Σαχτάρ 0-7, Τσέλσι-Μάριμπορ 6-0 και Ατλέτικο-Μάλμε 5-0. Όπου είδαμε δύο φιλοξενούμενους να βάζουν από εφτά γκολ (!!!) και δύο γηπεδούχους να ρίχνουν εξάρες και πεντάρες! Με τη Σαχτάρ να βάζει έξι γκολ στο ημίχρονο, την Μπάγερν πέντε και την Ατλέτικο να είναι 0-0 και να βάζει και τα πέντε στο β΄!!!
Είδαμε τη Γαλατασαράϊ να τρώει 0-4 μέσα στην Κωνσταντινούπολη από την Ντόρτμουντ…Την Άντερλεχτ να κερδίζει 1-0 την Άρσεναλ στις Βρυξέλες ως το 89’ και τελικά να χάνει 1-2…Τη Μάντσεστερ Σίτι να προηγείται 2-0 στη Ρωσία ως το 65’ και τελικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να την ισοφαρίζει 2-2 στο 86’…Τη Σάλκε να προηγείται 3-1 μέσα στη Γερμανία ως το 64’ επί της Σπόρτινγκ που έπαιζε με 10 παίκτες, τους Πορτογάλους να ισοφαρίζουν 3-3 και τη Σάλκε να κερδίζει  στις καθυστερήσεις με το πιο αστείο πέναλτι που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια…
Και μόνο τα αποτελέσματα σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια να δεις, ξέρεις άριστα τι πρέπει να κάνεις απόψε ως Ολυμπιακός για να διεκδικήσεις τις πιθανότητές σου για να πάρεις το καλό αποτέλεσμα μέσα στο Τορίνο από την επί τριετία πρωταθλήτρια Ιταλίας και φετινή πρωτοπόρο Γιουβέντους. Πρέπει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό όχι μόνο να τρέξεις πολύ και να παλέψεις πολύ και να καταθέσεις την ποιότητά σου στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και να έχεις όλη σου την προσοχή και τη συγκέντρωση σε κάθε φάση. Γιατί πολύ απλά από την κάθε φάση, μπορεί να κάνεις θρίαμβο, αλλά και να υποστείς πανωλεθρία.
Τα γράφω αυτά με αφορμή τη συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με τη Γιουβέντους στις στημένες φάσεις. Ενώ είχε παίξει η ομάδα πραγματικά σε υψηλό επίπεδο για τουλάχιστον 65 λεπτά, στα κόρνερ και στα φάουλ των Ιταλών είχε «θέματα». Γιατί πολύ απλά η οργάνωση, αλλά κι η προσήλωση των παικτών σε αυτές τις φάσεις δεν ήταν στον ίδιο υψηλό βαθμό.
Τέσσερις φάσεις έκανε η Γιουβέντους από κόρνερ και φάουλ μέσα στο Καραϊσκάκη. Έβαλε και γκολ που ακυρώθηκε γιατί ήταν οφσάϊντ, όχι όμως από τακτική, αλλά από συγκυρία. Είχε ο Ρομπέρτο την επέμβαση του αγώνα (μαζί με το δοκάρι). Έβγαλε ο Ομάρ μία φορά την μπάλα πάνω από την γραμμή. Κι άλλη μία φορά δεν έκαναν καλό τελείωμα οι Ιταλοί από άριστη θέση.
Να υπενθυμίσω ότι σε αυτές τις τέσσερις φάσεις ο Τέβες είχε βρεθεί δύο φορές εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, ο Εντινγκά, που θεωρείται από τους καλύτερους ερυθρόλευκους στο ψηλό παιχνίδι, έχασε όχι μόνο μία, αλλά δύο κρίσιμες κεφαλιές κι ακόμη κι ο Ρομπέρτο είχε μία εντελώς ανορθόδοξη έξοδο.
Σήμερα στο Τορίνο λογικά η Γιουβέντους θα κερδίσει ακόμη περισσότερα κόρνερ και φάουλ. Κι ο Πίρλο σε αυτά είναι μάστορας. Άρα, στο πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη νίκη του στο Φάληρο είναι αυτός ο τομέας, όσο κι αν φαίνεται…λεπτομέρεια. Ο Κιελίνι (στο δεύτερο δοκάρι), ο Μοράτα (η, ο Γιορέντε, όποιος παίξει), ο Πογκμπά, ο Μπονούτσι κι ο Ογκμπόνα (αν παίξει) είναι εξαιρετικοί στον αέρα και πιστεύω ότι ένας από τους παράγοντες που θα κρίνουν και τη συγκρότηση της ενδεκάδας είναι ακριβώς και η ικανότητα του κάθε παίκτη του στις εναέριες μάχες.
Πάνω απ΄όλα, όμως, η αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου είναι θέμα καλής οργάνωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την ομάδα με…μάστερ στις στατικές φάσεις, ο Ολυμπιακός πήρε βαθμό που πλησίασε το άριστα, παρότι μάλιστα είχε ενδεκάδα χωρίς τον Εντινγκά, δηλαδή με μείον ένα ψηλό. Γιατί ακριβώς ήταν καλά διαβασμένος και είχε όλους τους παίκτες απολύτως αφοσιωμένους. Είναι ο μοναδικός τρόπος, αυτά τα στοιχεία, τόσο στις στημένες φάσεις, όσο και γενικότερα, για να μπορέσει να κτυπήσει το παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Και με λίγη τύχη, βέβαια, αφού αλλιώς δεν γίνεται.
Εάν αποδειχθεί κι έτσι όπως λένε ο Άγγλος διαιτητής (Άτκινσον), δηλαδή σωστός. Γιατί με τη Γιουβέντους πολλά…περίεργα έχουμε δει. Ακόμη και πριν λίγους μήνες με 10 παίκτες έπαιζε η Μπενφίκα από το 67’ στο Τορίνο, με την αποβολή του Έντσο Πέρες από…Αγγλο διαιτητή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στο κυνήγι του Ραούλ…!!

Ρονάλντο και Μέσι βρίσκονται πολύ κοντά στο να σπάσουν το ρεκόρ γκολ του Ραούλ στο Champions League. Δείτε τα στατιστικά των τερμάτων των τριών παικταράδων. Γράφει ο Γιώργος Κοντογεώργης. Οπως όταν μεσουρανούσε ο Ραούλ λίγοι ήταν αυτοί που έλεγαν ότι θα βρεθεί κάποιος που θα τον ξεπεράσει, έτσι και σήμερα, δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι στο μέλλον ένα όνομα θα βρίσκεται πάνω από αυτά των Ρονάλντο και Μέσι σε γκολ στο Champions League. Οι δύο ζωντανοί θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν σπάσει τα κοντέρ την τελευταία 10ετία και πλέον αμφότεροι απέχουν μία ανάσα από το να αφήσουν πίσω έναν από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών. Ο Ισπανός έχει περάσει εδώ και χρόνια στα βιβλία της ιστορίας και εμείς πάμε να δούμε μερικά σούπερ ενδιαφέροντα στατιστικά για τα γκολ και των τριων.
Ο Μέσι είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει όλα του τα γκολ με τη φανέλα μόνο μίας ομάδας. Ο Αργεντινός έχει βάλει 69 με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ραούλ εκτός από τα 66 με την Ρεάλ Μαδρίτης έχει και 5 με την Σάλκε, ομάδα στην οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Ευρώπη. Με τους Μερένχες και το «7» στην πλάτη γράφει ιστορία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει 55 γκολ στον θεσμό, ενώ πριν μετακομίσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε προλάβει να πυροβολήσει 15 φορές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πάμε στα ποσοστά σκοραρίσματος, κατηγορία στην οποία πρώτος μπαίνει επίσης ο Μέσι. Ο 27χρονος έχει βάλει τα 69 γκολ του σε μόλις 89 αγώνες και έχει μέσο όρο 0.78 τέρματα ανά παιχνίδι, ενώ ο Ρονάλντο έφτασε τα 70 σε 106 και ο μέσος όρος του είναι στο 0.66. Τρίτος είναι Ραούλ με το… ταπεινό 0.50 αφού σκόραρε 71 φορές σε ακριβώς διπλάσιους αγώνες (142).
Στον τρόπο που έχουν πετύχει τα γκολ τους, ο Ραούλ είναι μακράν ο πιο εντυπωσιακός. Ο Ισπανός έχει σημειώσει 70 τέρματα σε open play, έχει βάλει μόνο ένα με πέναλτι και κανένα από φάουλ. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Μέσι που έχει 59 γκολ σε ροή αγώνα, 8 πέναλτι και 2 φάουλ, ενώ ο Ρονάλντο έχει σκοράρει περισσότερο από στημένες μπάλες. Ο Πορτογάλος έχει 54 γκολ σε open play, 7 πέναλτι και 9 φάουλ.
Τα δύο τρομερά πόδια του CR7 τον φέρνουν πρώτο σε γκολ εκτός περιοχής με τον 29χρονο να έχει 13 από μακρινή απόσταση, 41 μέσα από το κουτί και 16 από τη μικρή περιοχή. Εκεί πρώτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ραούλ, που με το σπάνιο ένστικτο killer έβαλε 29, πρόσθεσε 35 από την μεγάλη περιοχή και πέτυχε και 7 εκτός. Ο Μέσι έχει τα περισσότερα από τη μεγάλη περιοχή με 47, τα λιγότερα από τη μικρή (12) και 10 εκτός.
Στην κόντρα των αριστεροπόδαρων, ο Μέσι είναι πιο πάνω από τον Ραούλ σε γκολ με το αριστερό (58-44) όμως ο Ισπανός έχει περισσότερα από τον Αργεντινό με το δεξί (12-8) και πιο πολλά με το κεφάλι (13-3). Πιο πολλά από τον Μέσι με κεφαλιά έχει και ο Ρονάλντο (9) που είναι πρώτος από τους τρεις σε τέρματα με το δεξί (50). Ο CR7 έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 11 φορές με το αριστερό.
Τριπλή ισοβαθμία έχουμε στα γκολ σε τελικούς Champions League αφού όλοι έχουν από δύο, με τον Ρονάλντο να το έχει κάνει με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων. Ο Πορτογάλος είναι αυτός που έχει σκοράρει πολύ περισσότερες φορές σε ημιτελικά αφού έχει 8 γκολ αντί 2 των Ραούλ και Μέσι, όπως και στα προημιτελικά που έχει 12 αντί 10 και 10 αντίστοιχα. Στους «16» πρώτος είναι ο Μέσι με 17 αντί 12 του Κριστιάνο και 5 του Ραούλ, με τον Ισπανό να είναι ο μοναδικός από τους τρεις που έχει γκολ (12) στη δεύτερη φάση ομίλων. Στην πρώτη τα πράγματα είναι ισορροπημένα, με τον Μέσι να έχει 38, τον Ραούλ 37 και τον Κριστιάνο 36.
Αγαπημένες ομάδες των Μέσι και Ρονάλντο είναι οι γερμανικές αφού έχουν βάλει 12 και 11 γκολ αντίστοιχα κόντρα σε αυτές, ενώ ο Ραούλ προτιμούσε τις ιταλικές σε βάρος των οποίων είχε πετύχει 13. Πιο πολλές φορές με αντίπαλο μία συγκεκριμένη ομάδα έχει σκοράρει ο Μέσι, που το έχει κάνει 8 με την Μίλαν και ακολουθεί ο Ρονάλντο με 7 στον Αγιαξ και ο Ραούλ με 5 στην Ρόμα.
Ο Ρονάλντο έχει πάρει 10 ασίστ από τον Καρίμ Μπενζεμά, όσες έχει δώσει και ο Αντρές Ινιέσα στον Μέσι. Στα χρόνια της δόξας, ο Ραούλ είχε πάρει 9 τελικές πάσες από Λουίς Φίγκο και Ρομπέρτο Κάρλος.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μίτσελ έκανε το κοκορέτσι!!

Χθες το βράδυ ο Μίτσελ δεν είχε ύπνο. Τον καταλαβαίνω. Μπαίνω στη θέση του. Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog... Όλη τη νύχτα έκανε το κοκορέτσι, στριφογυρνούσε στο κρεββάτι. Και μαζύ στριφογύριζε το παιχνίδι στη σκέψη του. Όπως κάποιον τον έχει βαρέσει η σεξουαλική φαντασίωση με μια συγκεκριμένη κυρία.
Φαντασιωνόταν μέχρι τα χαράματα ο Ισπανός προπονητής πως παιζόταν το αποψινό ματς, “έβλεπε” το παιχνίδι, φάση με φάση, και συνεχώς άλλαζε γνώμη. Να μη δώσει φανέλλα βασικού στον τάδε, να ζητήσει από τον άλλον να παίζει πιο πίσω, πιο κοντά στα σέντερμπακ.
Ξανάβαζε το video του αγώνα, αυτού που θα γίνει το βράδυ και οι φάσεις, οι ίδιες φάσεις όπως τις είχε “δει” πριν μισή ώρα τις κατέγραφε στη συνέχεια με διαφορετική εξέλιξη. Άλλες αλλαγές, άλλες οδηγίες θα δώσει στους παίκτες του.
Ρώτησαν χθες οι δημοσιογράφοι τον Μίτσελ. Πες μας τους ένδεκα. Πες μας και τις λύσεις που έχεις για την Γιούβε. Τι να τους πεις; Ότι δεν έχει καταλήξει για τους ένδεκα; Ούτε ποιο θα είναι το τελικό πλάνο σε χοντρές γραμμές. Είπε στους δημοσιογράφους ότι λέει πρώτα την ενδεκάδα τους... παίκτες.
Και ποιες “λύσεις” έχει ο Μίτσελ; Δεν τις έχει! Κι αυτές που έχει, τις διαοφοροποιεί συνέχεια. Πονοκέφαλος το παιχνίδι για τον Μίτσελ. Και δεν τον φτιάχνει το “χάπι” ότι για τον Αλέγκρι είναι ακόμα περισσότερο κρίσιμο το ματς! Συμφωνούν οι δύο προπονητές ότι την υποχρέωση για νίκη την έχει η Γιουβέντους, τέτοια πίεση δεν τον ακουμπά τον Ολυμπιακό.

ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΘΑ στο Τορίνο ο Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες να προκριθεί στους “16” του τσάμπιονς λγηκ. Αυτή είναι η σοβαρή κουβέντα. Όπως επίσης σοβαρή κουβέντα είναι να πεις ότι ο Ολυμπιακός που ήδη έχει κερδίσει Αθλέτικο και Γιουβέντους να τερματίσει τέταρτος στον όμιλο.
Γιουβέντους-Ολυμπιακός στο Τορίνο, 4η αγωνιστική. Όλα μέσα. Κι όλα έξω. Όπως παίζει κάθε αποτέλεσμα να προκύψει, έτσι βγαίνει έξω και το “X” και η νίκη της κυρίας. Και μετά ο κάθε αφελής ας μιλάει για έκπληξη.
Και η έκπληξη είναι δυνατή. Αυτό λέμε. Και ξεχνάμε τον Ολυμπιακό με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Σπάθα, και ότι είναι πίσω 5 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν παίζουν αυτά στο Τορίνο.
Θεωρώ ασόβαρη και αντιποδοσφαιρική την κάθε κουβέντα των αναλυτών της πλάκας. Ότι το παιχνίδι είναι κομβικό, ότι είναι κλειδί, και να πλακώσουμε τους συνδυασμούς στο τι μπορεί να γίνει, τι συμφέρει τον Ολυμπιακό, αν η Μάλμε πάρει, δεν πάρει τόσους πόντους.
Όσο είναι γνωστό το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα του ομίλου στο Καραϊσκάκη με την ομάδα της Σουηδίας, άλλο τόσο ανοικτό, λέω εγώ, είναι το παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Όλα μέσα. Είναι ποδοσφαιρική ηλιθιότητα να προϋπολογίζεις, να βάζεις στο μπάτζετ του Ολυμπιακού τη νίκη με Μάλμε. Τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Επαναλαμβάνω. Ξεχνάμε τον Ολυμπιακό του πρωταθλήματος. Θα δούμε τον Ολυμπιακό κόντρα στη Γιούβε και χωρίς στη σκέψη του τι μπορεί να γίνει στο άλλο ματς, στα ματς που υπολείπονται.


*Πηγή: sportdog.gr*

26 χρόνια χωρίς τον Βικελίδη!!

Μία από τις πιο σημαντικές μορφές της ιστορίας του Άρη, σαν σήμερα πριν από 26χρόνια άφησε την τελευταία πνοή του. Ο λόγος για τον Κλεάνθη Βικελίδη, ο οποίος το 1988 άφησε την τελευταία πνοή του. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη στην ιστοσελίδα του παρουσίασε ένα μίνι αφιέρωμα στο…μακεδονικό τανκ.

«Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου 1988, ο Κλεάνθης Βικελίδης έφυγε από τη ζωή. Η «σημαία» του ΑΡΗ. Κατά γενική ομολογία από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που έχει αναδείξει η ιστορική μας ομάδα. Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του 20ου αιώνα στον αθλητισμό της Μακεδονίας.

Ο επονομαζόμενος και ως «Μακεδονικό τανκ» έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην Ιστορία του Συλλόγου, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις.  Ο Κλεάνθης Βικελίδης γεννήθηκε το 1916 στη Θεσσαλονίκη. Είχε άλλα οκτώ αδέλφια από τα οποία τα πέντε ήταν επίσης αθλητές του ΑΡΗ. Μάλιστα, με τα αδέλφια του Κώστα και Νικηφόρο Βικελίδη ήταν συμπαίκτες του και στην Εθνική ομάδα.

Για πρώτη φοράφόρεσε την κίτρινη φανέλα το 1931, ενώ την κρέμασε το 1949. Είχε 131 συμμετοχές και πέτυχε 72 γκολ. Ο Κλεάνθης Βικελίδης υπηρέτησε την ομάδα και από τη θέση του προπονητή. Με την εθνική Ελλάδας έπαιξε σε επτά αγώνες. Το 2004 η –τότε- διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποφάσισε προς τιμήν του το γήπεδο Χαριλάου να πάρει το όνομά του και πλέον ονομάζεται Κλεάνθης Βικελίδης».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Πάρτι» στο Τορίνο ο Ολυμπιακός!!

Οι μικροί του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου… μικροί απέναντι στη Γιουβέντους για το Youth League. Εκμεταλλευόμενοι τις δυο αποβολές αντιπάλων τους, οι «ερυθρόλευκοι» τους συνέτριψαν 3-0 μέσα στο Τορίνο!

«Πάρτι» στο Τορίνο ο Ολυμπιακός!
Το κυρίως γεύμα για τον Ολυμπιακό είναι το ματς των μεγάλων με τη Γιουβέντους. Το… ορεκτικό όμως που προσέφερε η ομάδα Νέων ήταν αν μη τι άλλο χορταστικό για τον κόσμο τους.

Στο πλαίσιο του Youth League, οι πιτσιρικάδες των "ερυθρόλευκων" έκαναν πάρτι μέσα στο Τορίνο επικρατώντας 3-0 της αντίστοιχης ομάδας των Ιταλών.

Οι… δολοφόνοι της «βέκια σινιόρα» ήταν ο ίδιος της ο παίκτης, Άλμπερτ Ρούσσος (49’), αλλά και οι Γαρεφαλάκης στο 76’, και Λάτσι στο 87’.

Η μεγάλη νίκη των Πειραιωτών συνοδεύτηκε από ένα τραγικό απόγευμα για τους «μπιανκονέρι», αφού έχασαν τους Δώνη και Ντε Μπιάσι με αναγκαστικές αλλαγές, ενώ… έβγαλαν σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο με εννέα παίκτες!

Πλέον ο Ολυμπιακός αποκτάει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της Γιουβέντους καθώς έφτασε τους 7 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές και άφησε τους Ιταλούς στην 3η θέση με 4. Ατλέτικο και Μάλμε έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι -αν και φιλοξενούμενος- καθώς στο πρώτο 15λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν τρεις φορές με μεγάλες αξιώσεις την εστία της Γιουβέντους, με τον Αουντέρο να αποδεικνύεται «σωτήρας» για την ομάδα του.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να έχουν μάλιστα και τις δικές τους ευκαιρίες. Το πρόβλημα γι’ αυτούς ήταν η διπλή ατυχία -μέσα σε πέντε λεπτά- όταν Δώνης (18’) και Ντε Μπιάσι (23’) αντικαταστάθηκαν από τους Μπουενακάσα και Κοκόλο αντίστοιχα, εξαιτίας τραυματισμού.

Δεν έφτανε η κακοδαιμονία στην «βέκια σινίορα» είχε και… Βάργκα. Ο νεαρός άσος αποβλήθηκε στο 38’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού χτύπησε με κουτουλιά τον Ιγνατίδη! Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έφυγαν για τα αποδυτήρια με παίκτη παραπάνω, χωρίς να ξέρουν πως η υπεροχή τους θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Την δουλειά για τον Ολυμπιακό την έκανε Έλληνας αλλά όχι «ερυθρόλευκος». Ο Άλμπερτ Ρούσσος πέτυχε εκπληκτικό… αυτογκόλ μετά από σέντρα του Σάλιακα.

Δεν ήταν μόνο αυτά, όμως, τα προβλήματα για την «Γηραιά Κυρία». Ο Βιτάλε στο 53ο λεπτό ακολούθησε το δρόμο του Βάργκα και έφυγε κι αυτός για τα αποδυτήρια, μετά από τη δεύτερη κάρτα που αντίκρισε.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού τον τοποθέτησε στο «τιμόνι» του ματς κάτι που έφερε και το γκολ του Γαρεφαλάκη στο 76ο λεπτό. Το… πάρτι όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τον Λάτσι τρία λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Γκρόσο): Αουντέρο, Ντε Μπιάσι (23’ Κοκόλο), Βάργκα, Παρόντι, Ρούσσος, Πελίνι, Μάτσεκ, Βιτάλε, Μαρζούκ, Κλεμέντσα (Μπλάνκο 40'), Δώνης (18’ Μπουενακάσα)

Ολυμπιακός (Βούζας): Ηλιάδης, Σάλιακας, Τσιμικάς, Βατουσιάδης, Τόλι, Λάσι, Καραχάλιος, Μεγαρίτης, Ανδρούτσος (59’ Μανθάτης), Γαρεφαλάκης (79’ Νικολαόυ), Ιγνατίδης (Βέργος 66’). *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπό βροχή το Γιουβέντους-Ολυμπιακός!!

Σε κακές καιρικές συνθήκες θα γίνει το Γιουβέντους-Ολυμπιακός. Βρέχει από το πρωί στο Τορίνο και αναμένεται να συνεχιστεί η βροχόπτωση μέχρι το βράδυ.

Υπό βροχή το Γιουβέντους-Ολυμπιακός
Άσχημες είναι οι καιρικές συνθήκες στο Τορίνο, όπου απόψε η Γιουβέντους υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε κρίσιμο αγώνα για το Champions League.

Από το πρωί βρέχει ασταμάτητα στην πόλη της βόρειας Ιταλίας και σύμφωνα με τις αναφορές της μετεωρολογικής υπηρεσίας η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, αν και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς.

Το παρήγορο είναι πως το γήπεδο της «Γιούβε» είναι σε υπερσύγχρονο και διαθέτει όλα τα μέσα ώστε ο αγωνιστικός χώρος να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός!

Με την μπλε εμφάνιση θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο. Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε η ΠΑΕ στο Facebook.


Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιστεί με την κλασσική του εμφάνιση, την ερυθρόλευκη κόντρα στη Γιουβέντους το βράδυ της Τρίτης (4/11, 21:45).

Η ομάδα του Μίτσελ θα φορέσει την σκούρα μπλε φανέλα κόντρα στους «μπιανκονέρι», του Μάσιμο Αλέγκρι.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε μάγισσες και χαρτορίχτρες… ο Ρατς!!

Σε μια πρωτοποριακή θεραπεία θα υποβληθεί ο Ράζβαν Ρατς ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς που τον ταλαιπωρεί. Θεραπεία με πλακούντα αλόγου θα ακολουθήσει ο άσος του ΠΑΟΚ!

Σε μάγισσες και χαρτορίχτρες… ο Ρατς!
Η Μαριάνα Κοβάσεβιτς έχει γίνει διάσημη σε όλο τον ποδοσφαιρικό -κυρίως- κόσμο με την πρωτοποριακή της θεραπεία.

Τι σχέση έχει η Σέρβα γιατρός με τον ΠΑΟΚ και τον Ράζβαν Ρατς; Αυτή θα επισκεφτεί ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς που τον ταλαιπωρεί.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ρουμάνικη ιστοσελίδα «fanatik.ro», καθώς δεν είναι μόνο οι Θεσσαλονικείς που ανησυχούν για την υγεία του Ρατς, ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και οι συμπατριώτες του οι οποίοι τον θέλουν έτοιμο για τα προσεχή παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016.

Η Κοβάσεβιτς χρησιμοποιεί μια τεχνική με πλακούντα αλόγου και ειδικά μασάζ, με τα οποία όπως δηλώνει η ίδια: «Σε μία ώρα αντικαθίσταται μία εβδομάδα της κοινής θεραπείας που εφαρμόζουν οι γιατροί των ομάδων»!

Η «θαυματουργός» έχει μία λίστα 114 διάσημων πελατών-αθλητών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ονόματα όπως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο Ίβιτς Όλιτς, Βισέντ Κομπανί!

Μάλιστα, πρώτος της πελάτης ήταν ο «γνωστός» μας Μάρκο Πάντελιτς, ενώ ο πρώτος σύλλογος με τον οποίο συνεργάστηκε ήταν Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Αυτή η συνεργασία την βοήθησε να κάνει άνοιγμα στο ουκρανικό πρωτάθλημα και να αναλάβει αρκετούς παίκτες της Σαχτάρ Ντόνετσκ, μεταξύ των οποίων και ο άσος του ΠΑΟΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μόνο με Έλληνα προπονητή θα προκριθεί η Ελλάδα»

Ριζοσπαστικές αλλαγές χρειάζεται η Εθνική, όπως δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τονίζοντας ότι η επανάκαμψη μπορεί να έρθει με Έλληνα προπονητή. «Χειρότερος φέτος ο Ολυμπιακός».

«Μόνο με Έλληνα προπονητή θα προκριθεί η Ελλάδα»
Αποφάσεις και άμεσα χρειάζεται να παρθούν για την Εθνική ομάδα, σύμφωνα με τον Νίκο Κωστένογλου που μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 που εξέφρασε την ανησυχία του ότι δεν θα έρθει η πρόκριση στο Euro 2016 αν δεν γίνει αλλαγή προπονητή. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, που παίζει απόψε με την Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League, χαρακτηρίζοντας τον χειρότερο από πέρυσι. Ακόμη, αναφέρθηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης, του οποίου είναι προπονητής, τονίζοντας πως είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της ομάδας, όχι όμως και από το θέαμα που προσφέρει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για:

-Την Εθνική: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και εγώ ήμουν ανήσυχος από το πρώτο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχασε την ταυτότητα της. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνεται ο προπονητής. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κάποια ελαφρυντικά… παίξαμε κεκλεισμένων σταμάτησαν δύο σημαντικοί παίκτες, που έλεγχαν τα αποδυτήρια και μπορούσε έτσι η ομάδα να απορροφήσει τις αποτυχίες. Είχαμε προπονητή (Σάντος) που ήταν γνώστης της Ελλάδας. Όμως με τα τωρινά δεδομένα πολύ δύσκολα θα πάμε προς το καλό. Έχουμε εγκλωβιστεί επειδή δεν γίνεται να διώξουμε έναν τόσο μεγάλο προπονητή σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής δεν προπονεί καθημερινά την ομάδα. Θέλουμε έναν προπονητή που να δουλέψει τον ψυχικό κόσμο των παικτών. Είναι δύσκολο να αλλάξει τόσο σύντομα την κουλτούρα στην ομάδα. Δεν θέλω να τον κρίνω είναι μεγάλος προπονητής και πρέπει οι υπεύθυνοι να κάνουν ριζοσπαστικές κινήσεις. Είναι αστείο να κρίνω εγώ τον Ρανιέρι.

Οδηγούμαστε όμως σε αδιέξοδο. Ίσως φανώ προκλητικός και ριζοσπαστικός. Νομίζω ότι μόνο με Έλληνα θα πάμε στο Παρίσι. Ο Σάντος έφερε καινοτομίες στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες τώρα διαμορφώνουν προσωπικότητα ηγέτη, ενώ τότε υπήρχαν. Θέλουμε κάποιον που θα προσεγγίσει τους παίκτες και θα διαμορφώσει την προσωπικότητα τους. Δεν υπάρχει κάποιος για να διαβάσει τα παιχνίδια. Το επιθετικό κομμάτι είναι πολύ δύσκολο και δεν γίνεται να το κάνεις ένας άνθρωπος σε δύο ή τρεις ημέρες. Στο τέλος της ημέρας ο κύριος Ρανιέρι θα φύγει και η ομάδα δεν θα πάει στο Παρίσι και θα αφήσει σωρό προβλημάτων. Υπάρχουν δύο-τρεις Έλληνες προπονητές που μπορούν να προσφέρουν λύση».

-Τον Ολυμπιακό ενόψει Γιουβέντους: «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Η εικόνα στο πρωτάθλημα δεν είναι καλή και δημιουργεί απορίες για το πώς θα εμφανιστεί σήμερα. Στο τακτικό κομμάτι είναι πολύ καλή η Γιουβέντους και κρίνω ότι είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός στην Ελλάδα και πέρυσι είχε στόχο να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη και το κατάφερε πέρυσι. Φέτος δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν προβλήματα φέτος, κυρίως στην άμυνα. Μπορεί κάποιοι παίκτες να χαλαρώνουν στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει φέτος αυτή η δυνατότητα. Στην Ευρώπη είναι πιο προσηλωμένοι και παρουσιάζει άλλο πρόσωπο. Και εκεί όμως φάνηκαν τα προβλήματα. Η Γιουβέντους και η Ατλέτικο δημιούργησαν προβλήματα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και φοβάμαι ότι θα έρθουν προβλήματα. Ελπίζουμε να έρθει κάτι καλό, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Ο Μίτσελ προετοιμάζει πολύ καλά τα ματς. Τα διαβάζει πολύ καλά και αυτό φαίνεται. Δεν είναι ο Ολυμπιακός της περυσινής περιόδου. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο με τόσες αλλαγές. Έφυγαν παίκτες-κλειδιά και σε σημαντικές θέσεις. Έχει δείξει ότι είναι καλός προπονητής και δεν περιμένουμε για να το κρίνουμε αυτό από αυτά τα ματς».

-Τον Απόλλωνα: «Είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ομοιογενές σύνολο. Έχουμε βλέψεις να μπούμε μέσα στην τριάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι του χρόνου θα είμαστε στην Super League. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, αλλά όχι και με το θέαμα. Έχουμε την τύχη να έχουμε καλά παιδιά στην ομάδα και η συνεργασία είναι αγαστή. Ο πρόεδρος βοηθάει πολύ και είναι σωστός στις υποχρεώσεις του».

-Τον επιθετικό του Απόλλωνα, Ιγκόρ Αγκούλο: «Τον γνωρίζαμε από την Κύπρο και είναι ένας από αυτούς που μας βοηθάν. Το θέμα είναι ότι η συνεργασία όλων στην ομάδα είναι καλή και πιστεύω ότι θα παραμείνει και όταν θα έρθουν κακά αποτελέσματα».

-Την Football League: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ο βαθμός δυσκολίας έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολύ ιστορικές ομάδες στην κατηγορία. Το επίπεδο της ΑΕΚ είναι πολύ υψηλό και την μια θέση θεωρώ ότι θα την πάρει η ΑΕΚ. Είναι ψυχοφθόρο να μπεις στα play-off και να δώσεις επιπλέον παιχνίδια στη συνέχεια».

-Την αναμέτρηση με την Καλλιθέα: «Η νίκη δεν ήταν τόσο εύκολη. Γνωρίζαμε ότι θα παίξουμε παιχνίδι με μια καλή ομάδα που έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η Καλλιθέα δεν μας δημιούργησε ευκαιρίες. Υπερείχε, αλλά δεν μας δημιούργησε ευκαιρίες. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο. Πετύχαμε το πρώτο γκολ που ήταν εντυπωσιακό και πήρε τα πάνω της η ομάδα. Η θέση της Καλλιθέας είναι πλασματική και θεωρώ ότι σύντομα θα πάρει καλά αποτελέσματα».

Κλείνει Τζάκσον η ΑΕΚ!

Ο Ρικ Τζάκσον θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος σέντερ της ΑΕΚ, όπως αποκαλύπτει η SportDay. Το προφίλ του 25χρονου Αμερικανού.

Κλείνει Τζάκσον η ΑΕΚ
Στον Ρικ Τζάκσον καταλήγει η ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Βέρνον Γκούντριτζ στη θέση του σέντερ, όπως αποκαλύπτει η SportDay. Με τον 25χρονο Αμερικανό (2,06μ.), που έχει ίδιο μάνατζερ με τον Τόμας Ντελινινκάιτις που έχει ήδη συμφωνήσει, υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία και αναμένεται άμεσα στην Αθήνα, με στόχο να παίξει ακόμη και το Σάββατο κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Ο Τζάκσον αποφοίτησε από το Σίρακιους το 2011 χωρίς να επιλεγεί στο ντραφτ και δεν έχει παίξει στο ΝΒΑ, πέρα από μια παρουσία σε προπονήσεις των Ουόριορς. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη Ροάν τη σεζόν 2011/12 έχοντας 8,5 πόντους και 5,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο NBDL με τους Όστιν Τόρος έχοντας 10,8 πόντους, 9,9 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 1,1 τάπες σε 25,7 λεπτά κατά μέσο όρο και συνολικά σε 52 ματς. Την τελευταία διετία έπαιζε στη Χαποέλ Γκαλίλ Γκιλμπόα του Ισραήλ με την οποία είχε 12,7 πόντους και 7,5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Την περασμένη σεζόν είχε 13 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 0,9 τάπες σε 27 λεπτά κατά μέσο όρο.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Τέσσερις αναβολές λόγω βροχής…!!

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στο Μπουένος Άιρες προκάλεσε την αναβολή τεσσάρων παιχνιδιών.
Χθες, ο αγώνας της Τίγκρε με τη Λανούς διακόπηκε στο πρώτο ημίχρονο στο 0-0, ενώ εκείνα της Άρσεναλ Σαραντί με την Ιντεπεντιέντε και της πρωτοπόρου της Inicial της Αργεντινής, Ρίβερ Πλέιτ, με την Εστουντιάντες, ουδέποτε ξεκίνησαν. Ακολούθησε η αναβολή του σημερινού ματς της Ντεφένσα Ι Χουστίσια με τη Νιούελς Ολντ Μπόις με αντίστοιχη αφορμή, αλλά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής γνωστοποίησε ήδη πως το πρώτο παιχνίδι θα συνεχιστεί και τα υπόλοιπα θα διεξαχθούν στις 12 Νοεμβρίου. Μεσολαβεί η δέκατη πέμπτη αγωνιστική της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη οι «μιλονάριος» θα αντιμετωπίσουν την Εστουντιάντες και στον επαναληπτικό σειράς των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα.
*Πηγή: onsports.gr*

«Με Μίτσελ ο ΟΣΦΠ δεν είναι… ελληνική ομάδα»


Ευρωπαϊκό αέρα έχει δώσει στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, όπως δήλωσε ο Τζενάρο Γκατούζο στην Tuttosport εν όψει του αποψινού αγώνα. «Πιο δυνατή η Γιουβέντους», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνικός του ΟΦΗ.

«Με Μίτσελ ο ΟΣΦΠ δεν είναι… ελληνική ομάδα»
Έναν άλλο αέρα, που δεν θυμίζει… ελληνική ομάδα, έχει δώσει στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, όπως δήλωσε ο Τζενάρο Γκατούζο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tuttosport εν όψει του αποψινού αγώνα με τη Γιουβέντους. Πάντως ο Ιταλός τεχνικός του ΟΦΗ έχρισε φαβορί τη «Γηραιά Κυρία».

«Ο Μίτσελ είπε ότι θα παίξει για τη νίκη και αυτό θα κάνει. Ο Ολυμπιακός έχει μια νοοτροπία νικητή, ο Μίτσελ είναι πάντα προετοιμασμένος κι έχει φέρει μια ισπανική φιλοσοφία στην ομάδα. Ο Σε δύο χρόνια έχει αλλάξει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι πλέον μια ομάδα… ελληνική. Είναι ένας προπονητής με γνώσεις και προσωπικότητα. Του αρέσει το επιθετικό παιχνίδι, να έχει η ομάδα του κατοχή, να ανεβάζει το ρυθμό και να επιβάλει το δικό της παιχνίδι», ανέφερε, ενώ για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τους «ερυθρόλευκους», είπε: «Ο Τσόρι συνδυάζει την τεχνική με τη διάθεση να δουλέψει για την ομάδα, ενώ ο Κασάμι έχει βελτιωθεί πολύ. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε».

Πάντως κατά τον «Ρίνο» η Γιουβέντους υπερέχει. «Η Γιουβέντους έχει περισσότερη ποιότητα, αν και στο Champions League δείχνει… άλλη ομάδα. Η πίεση που υπάρχει φαίνεται να επηρεάζει την απόδοση των παικτών της. Πάντως είναι δυνατότερη ομάδα. Κι όχι μόνο από τον Ολυμπιακό. Το έδειξε και στην Αθήνα, όπου τη σταμάτησε μόνο ο Ρομπέρτο και μια μεγάλη δόση τύχης του αντιπάλου», τόνισε.

Τέλος, ύμνησε κάποιους παίκτες της Γιουβέντους. «Ο Πίρλο έχει πολλά να δώσει ακόμη, ο Πογκμπά είναι νέος Βιεϊρά, ο Βιδάλ είναι ένας μέσος του μέλλοντος, ενώ ο Τέβες είναι απαραίτητος. Φυσικά έχω μεγάλο σεβασμό και για τον παλιό μου φίλο και συμπαίκτη, Μπουφόν». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τίποτα λιγότερο από την Μπενφίκα…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς πρέπει να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός απόψε στην Ιταλία!

Τίποτα λιγότερο από την Μπενφίκα…
***Σκέφτομαι τα γκολ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

***Τέλεια πλασέ: του Κασάμι με τη Γιουβέντους, του Τσόρι με την Μπενφίκα, του Αφελάϊ με την Ατλέτικο, του Μήτρογλου με την Άντερλεχτ.
Εκπληκτικά σουτ από μακριά: του Μήτρογλου πάλι με την Άντερλεχτ, του Κάμπελ με τη Γιουνάϊτεντ.

***Η ονειρώδης προσωπική ενέργεια του Βάϊς με την Παρί…Τα άψογα γυρίσματα του Σαβιόλα με την Άντερλεχτ και του Μήτρογλου με την Ατλέτικο…Η κεφαλιά δυναμίτης του Μανωλά με την Παρί…

***Και μετά λες πως και γιατί δεν βλέπεις τα ίδια πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα από αυτή την ίδια ομάδα…

***Τέλος πάντων, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει απόψε να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για αποτέλεσμα μέσα στο Τορίνο, κάνοντας ένα παιχνίδι, από πλευράς εμφάνισης και τακτικής, παρόμοιο με εκείνο με την Μπενφίκα πέρσι τέτοιο καιρό στη Λισσαβώνα, το 1-1, που για εμένα ήταν η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα του Ολυμπιακού εκτός έδρας τα τελευταία χρόνια. Τίποτα λιγότερο δεν νομίζω ότι θα είναι αρκετό.

***Να κοιτάξει ο Ολυμπιακός να διορθώσει τις αδυναμίες του των προηγούμενων αγώνων (π.χ. να καλύψει περισσότερο τον Ομάρ στη δεξιά πλευρά της άμυνας, απ΄όπου ήταν το κύριο ορμητήριο των επιθέσεων τόσο της Γιουβέντους, όσο και της Ατλέτικο στα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη) και να κάνει κι ο Μίτσελ πάλι κανένα χουνέρι στον Αλέγκρι.

***Άλλωστε, με εξαίρεση τον Αντσελότι στη Ρεάλ, γενικά οι Ιταλοί προπονητές δεν είναι στο…φόρτε τους αυτό τον καιρό-κι είδαμε και τη Γαλατά του Πραντέλι να τρώει τέσσερα μέσα στην Τουρκία από την Ντόρτμουντ. Ο δε Αλέγκρι από τον πάγκο της Μίλαν δε θυμάμαι ποτέ να κέρδιζε συχνά προπονητές της Πριμέρα, ούτε καν κόντρα στη Μάλαγα.

***Το πρώτο ζητούμενο, όμως, είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να εμφανιστούν έτοιμοι για πόλεμο απόψε στο Τορίνο. Γιατί πόλεμος θα είναι, με τη Γιουβέντους να παίζει το τελευταίο της χαρτί…*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή με… Παππά!

Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να μπει στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού και να παίξει την Παρασκευή απέναντι στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Επιστροφή με… Παππά
Μετά το χθεσινό ρεπό, το οποίο είχαν ανάγκη οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αρχίζει σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία για τον αγώνα της Παρασκευής απέναντι στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ (21:45).

Ο Νίκος Παππάς, που είχε υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον τετρακέφαλο στον παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το ματς με τους πρωταθλητές Ιταλίας. Ήδη αισθάνεται καλύτερα μετά τη θεραπεία που έκανε, ενώ σήμερα θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ανεβάζοντας σταδιακά μέχρι και την Πέμπτη την ένταση*Πηγή: sport-fm.gr*

Άφιξη με έκπληξη για ΠΑΟΚ!!

Ο διευθυντής της Ζωγραφείου Σχολής υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη, όπου διανυκτέρευσε πριν συνεχίσει το ταξίδι του για τη Λετονία και το ματς με τη Βέντσπιλς την Τετάρτη.

Άφιξη με έκπληξη για ΠΑΟΚ
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την αποστολή του ΠΑΟΚ κατά την άφιξή της στην Κωνσταντινούπολη, όπου διανυκτέρευσε πριν συνεχίσει το ταξίδι του για τη Λετονία και το ματς με τη Βέντσπιλς την Τετάρτη.

Την ομάδα υποδέχτηκε ο διευθυντής της Ζωγραφείου Σχολής, Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ο οποίος και μερίμνησε για την μεταφορά της αποστολής στο ξενοδοχείο. Ο κ. Δερμιτζόγλου είναι ενεργό μέλος του «Πέρα Κλουμπ» και φίλος του «Δικεφάλου του Βορρά». *Πηγή: sport-fm.gr*

Η αισιόδοξη ΑΕΚ και το… σενάριο!!

Η ήττα από τον Ολυμπιακό δεν πτοεί την ΑΕΚ, που αισιοδοξεί με την έλευση Ντελινινκάιτις και σέντερ. Με ένεση έπαιξε ο Ίνγκλις. Ενθουσιασμός για τον κόσμο. Σενάριο για αλλαγή Ζιάγκου-Γιαννάκη.

Η αισιόδοξη ΑΕΚ και το… σενάριο
Ασφαλώς ο κόσμος της ΑΕΚ δεν αρκείται στην επιστροφή στην Α1. Και μια ήττα (62-81), πόσω μάλλον… δύο σαν τις τελευταίες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, «πονούν». Ωστόσο στις τάξεις της «Ένωσης» υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας, που πηγάζει όχι μόνο από την ελπιδοφόρα εμφάνιση στο χθεσινό ματς, αλλά και από αλλού.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου παρουσιάζει βελτίωση, που αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη με τις επικείμενες προσθήκες. Ο Τόμας Ντελινινκάιτις, που αναμένεται στην Αθήνα, θα ανεβάσει επίπεδο με την εμπειρία και την ποιότητά του την περιφερειακή γραμμή της ομάδας, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ είναι κοντά στην απόκτηση σέντερ. Σε ό,τι αφορά στον Καρλ Ίνγκλις, μπορεί το ντεμπούτο του να μην ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο «φωνάζει» πως πρόκειται για παίκτη κλάσης, ενώ χθες είχε το ελαφρυντικό πως έπαιξε με λίγες προπονήσεις στα πόδια του και έχοντας κάνει ένεση για να ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις στον τένοντα του χεριού του.

Αισιοδοξία υπάρχει, ωστόσο, και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν χθες περισσότεροι από 7.000 φίλοι της ΑΕΚ δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα και χωρίς παρατράγουδα. Με τέτοια στήριξη, ψυχολογική αλλά και οικονομική, μόνο σε καλύτερες μέρες μπορεί να ελπίζει η «Ένωση».

Πάντως τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στην μπασκετική πιάτσα ένα σενάριο που για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται. Αυτό αναφέρει πως η θέση του Βαγγέλη Ζιάγκου στην τεχνική ηγεσία δεν είναι τόσο σίγουρη και πως υπάρχει πιθανότητα επαναπροσέγγισης με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Με τον «δράκο» υπήρξαν το καλοκαίρι προχωρημένες επαφές, αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αβεβαιότητας ακόμη και για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Πλέον, ωστόσο, το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει, η «Ένωση» φαίνεται πως με τους Αγγελόπουλο-Κουτά και τις συμφωνίες που έκανε με ΟΠΑΠ και OTE TV έχει λύσει τα οικονομικά της ζητήματα και ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός φέρεται να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να καθίσει στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ίδωμεν…*Πηγή: sport-fm.gr*

Πολλή δουλειά τώρα, ενίσχυση τον Ιανουάριο!

Καθόλου ενθαρρυντική δεν είναι η εικόνα που αποκόμισε ο Πάουλο Κάμπος για τον Άρη. Υπό κρίση όλοι οι παίκτες το επόμενο δίμηνο και δεν αποκλείεται να γίνουν ριζικές αλλαγές τον Ιανουάριο.

Πολλή δουλειά τώρα, ενίσχυση τον Ιανουάριο
Πολλά πράγματα αναμένεται να αλλάξει στον Άρη το επόμενο χρονικό διάστημα ο Πάουλο Κάμπος. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα την Κυριακή, παρακολούθησε το ματς του Άρη με τη Δόξα Δράμας, όπου η νέα του ομάδα ηττήθηκε με 1-0 και τη Δευτέρα παρακολούθησε την προπόνηση των «κίτρινων» στην οποία πήραν μέρος όσοι δεν αγωνίστηκαν στο ματς της 5ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Στη συνομιλία που είχε με τους διοικούντες, αλλά και με τους συνεργάτες του τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά, καθώς δεν αποκόμισε καθόλου καλή άποψη για αυτήν από τα όσα είδε. Μάλιστα, θεωρεί ότι χρειάζεται να υπάρξει ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Γαλανός είναι δυσαρεστημένος με αρκετούς παίκτες και επισήμανε στον 57χρονο τεχνικό, αλλά και στον Γιάννη Τοπαλίδη ότι όλοι τελούν υπό κρίση και από τα λεγόμενα του προέκυψε ότι τελούν υπό κρίση και μάλλον τον Ιανουάριο θα γίνουν πολλές αλλαγές στην ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέμεινε από φόργουορντ ο Ολυμπιακός!!

Πονοκέφαλος στον Ολυμπιακό μετά τον τραυματισμό του Λοτζέσκι. Ελλείψει Παπαπέτρου και με ανέτοιμο τον Ντάρντεν, ο Σφαιρόπουλος θα καταφύγει σε αλχημείες για τη θέση «3».

Ξέμεινε από φόργουορντ ο Ολυμπιακός
Πύρρειος αποδείχτηκε η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Κι αυτό γιατί λίγα λεπτά πριν το τέλος, ένα αντιαθλητικό φάουλ του Καρλ Ίνγκλις στον Ματ Λοτζέσκι οδήγησε στο παραπάτημα του Αμερικανού φόργουορντ και στον τραυματισμό του. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση στον οπίσθιο μηριαίο κι εφόσον επιβεβαιωθούν από τα αποτελέσματα της μαγνητικής που αναμένονται σήμερα, θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει πως θα χάσει μια σειρά από σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα του, αρχής γενομένης από αυτό της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για την Ευρωλίγκα. Δεδομένη είναι η απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ ο Τρεμέλ Ντάρντεν προπονείται μεν κανονικά, ωστόσο ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος να προσφέρει, ειδικά στην επίθεση μετά το κάταγμα στο χέρι του. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν έχει μπει καν στη δωδεκάδα της ομάδας του ακόμη μετά τον τραυματισμό του, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί εν όψει του ταξιδιού στη Σερβία. Άλλωστε άλλη λύση στη συγκεκριμένη θέση δεν υπάρχει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι υποχρεωμένος να καταφύγει σε αλχημείες για να καλύψει το κενό χρησιμοποιώντας για αρκετή ώρα σχήματα με τρεις γκαρντ. Όλα αυτά κι ενώ παραμένει για λίγες ακόμη μέρες νοκ άουτ ο Γιώργος Πρίντεζης… *Πηγή: sport-fm.gr*

Γύρος δεύτερος!

Η φάση των ομίλων του Champions League μπαίνει απόψε στο δεύτερο γύρο και αρχίζει το… ξεκαθάρισμα. Ρεάλ-Λίβερπουλ, Ζενίτ-Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ-Γαλατάσαραϊ, αλλά και Μάλμε-Ατλέτικο ξεχωρίζουν.

Γύρος δεύτερος
Ώρα να… αραιώνουμε. Ο δεύτερος γύρος του Champions League αρχίζει απόψε και μαζί του το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους ομίλους. Τα βλέμματα συγκεντρώνει η μάχη του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια το ενδιαφέρον περισσεύει.

1ος όμιλος

Την ώρα που ο Ολυμπιακός θα αναμετράται με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, η Μάλμε υποδέχεται την Ατλέτικο στη Σουηδία. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο εγχώριο πρωτάθλημα και θα παραταχθούν χωρίς απουσίες. Οι «ροχιμπλάνκος» δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό μετά και το 4-2 επί της Κόρδοβα ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέρα από την απουσία του Ανσάλντι.

Γιουβέντους-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 6 (4-4), Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (8-3), Γιουβέντους 3 (2-2), Μάλμε 3 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

2ος όμιλος

Η Ρεάλ υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο ματς που ξεχωρίζει στον όμιλο. Η «βασίλισσα» είναι αγκαλιά όχι μόνο με την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση και αναζητεί τη δωδέκατη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κάρλο Αντσελότι υπολογίζει ξανά στον Μπέιλ, αλλά θα λείψουν οι Κοεντράο, Κεντίρα, Ιγιαραμέντι, Χεσέ και Καρβαχάλ. Οι «κόκκινοι» απογοητεύουν στο πρωτάθλημα, όπου προέρχονται από ήττα με 1-0 από τη Νιούκαστλ. Ο Μπρένταν Ρότζερς, που πλέον αμφισβητείται, δεν υπολογίζει σε Στάριτζ, Φλάναγκαν, Σούσο, ενώ αμφίβολοι είναι Ενρίκε και Σακό.

Οι ισόβαθμες, μεταξύ τους αλλά και με τη Λίβερπουλ, Βασιλεία και Λουντογκόρετς μονομαχούν στην Ελβετία, με τον Πάουλο Σόουζα να έχει πολλά προβλήματα. Εκτός είναι οι τραυματίες Στρέλερ, Ιβάνοφ και Σάμουελ, ενώ τιμωρημένος ο Ντιέ και για τον ίδιο λόγο θα λείψει από τους Βούλγαρους ο Μίνεφ.

Βασιλεία- Λουντογκόρετς (21:45)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ (21:45)

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 9 (10-2), Λουντογκόρετς 3 (3-4), Βασιλεία 3 (2-6), Λίβερπουλ 3 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (26/11)
Λουντογκόρετς-Λίβερπουλ (21:45)
Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

3ος όμιλος

Στον πιο αμφίρροπο όμιλο, η Μπενφίκα παίζει το τελευταίο της χαρτί υποδεχόμενη τη Μονακό. Οι «αετοί» έχουν μόλις έναν βαθμό και είναι υποχρεωμένοι να πάρουν το τρίποντο, ειδάλλως απομακρύνεται ακόμη και η τρίτη θέση. Ο Ζόρζε Ζέσους έχει κι άλλους πονοκεφάλους, καθώς θα λείψουν ο τιμωρημένος Λόπες, οι τραυματίες Ελισέου και Σίλβιο, ενώ αμφίβολοι είναι Γκαϊτάν, Τζον και Ζαρντέλ. Μπερμπάτοφ και Λόπες θα λείψουν από την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Η πρωτοπόρος του ομίλου Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που έβγαλε τον ώμο του θα λείψει, όπως και οι επίσης τραυματίες Κάστρο, Ράιναρτς και Ρόλφες, ενώ τιμωρημένος είναι ο Γουέντελ. Ο Φαϊζούλιν θα λείψει από τη Ζενίτ, που προέρχεται από μεγάλη νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ για το πρωτάθλημα.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Λεβερκούζεν (19:00)
Μπενφίκα-Μονακό (21:45)

Βαθμολογία: Λεβερκούζεν 6 (5-2), Μονακό 5 (1-0), Ζενίτ Αγ. Πετρ. 4 (2-2), Μπενφίκα 1 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (26/11)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπενφίκα (19:00)
Λεβερκούζεν-Μονακό (21:45)

4ος όμιλος

Άρσεναλ και Ντόρτμουντ έχουν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» από σήμερα την πρόκριση. Οι «κανονιέρηδες», που βρίσκονται σε ανοδική πορεία, θα παραταχθούν ξανά αποδεκατισμένοι. Γουίλσιρ, Ζιρού, Εζίλ, Ντεμπισί, Κοσιελνί, Οσπίνα, Σανόγκο και Γκνάμπρι δεν υπολογίζονται από τον Αρσέν Βενγκέρ. Ενσακαλά και Σουάρες είναι οι δύο, πλην όμως πολύ σημαντικές απώλειες των Βέλγων.

Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Γαλατάσαραϊ αναζητώντας φάρμακο στις πληγές της Bundesliga, όπου πλέον έχει υποχωρήσει στη 16η θέση μετρώντας έξι ήττες και μια ισοπαλία στα επτά τελευταία της παιχνίδια. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχασε στο ματς με την Μπάγερν και τον Χούμελς, ο οποίος προστέθηκε στη μακρά λίστα των απόντων, δίπλα σε Μπλαστσικόφσκι, Σαχίν, Κιρχ και Σμέλτσερ. Η «Γαλατά» θα παίξει το τελευταίο της χαρτί δίχως τον Γιλμάζ.

Άρσεναλ-Άντερλεχτ (21:45)
Ντόρτμουντ-Γαλατασαράι (21:45)

Βαθμολογία: Ντόρτμουντ 9 (9-0), Αρσεναλ 6 (6-4), Αντερλεχτ 1 (2-6), Γαλατάσαραϊ 1 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική (26/11)
Άντερλεχτ-Γαλατασαράι (21:45)
Άρσεναλ-Ντόρτμουντ (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σφίγγει» ο κλοιός για Σπάθα!!

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει σε ΕΠΟ, ΚΕΔ για τον Ηλία Σπάθα, ύστερα από τα... σφυρίγματα του στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός και είναι πολύ πιθανό να αποπεμφθεί άμεσα.

«Σφίγγει» ο κλοιός για Σπάθα
Φαίνεται πως δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες για τον Ηλία Σπάθα η διαιτησία του στο ματς της Τρίπολης, μεταξύ Αστέρα και Ολυμπιακού για την 9η αγωνιστική της Super League.

Η… απόδοση του στο ματς του Σαββάτου ήταν απαράδεκτη, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τους γηπεδούχους να έχουν έντονα παράπονα, τα οποία εξέφρασαν έστω και με λίγη καθυστέρηση (τη Δευτέρα) μέσω ανακοίνωσης τους.

Ο ρέφερι από τον Πειραιά είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο και ίσως να έχουμε άμεσα εξελίξεις. Οι νέοι πίνακες θα ανακοινωθούν σχετικά σύντομα (ίσως μετά τα τεστ αυτού του μήνα), το αργότερο που πρέπει να περιμένουμε είναι ο Δεκέμβριος. Το σενάριο για έξοδο του συγκεκριμένου διαιτητή συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ο Σπάθας είναι σε δύσκολή θέση, καθώς επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια από ΚΕΔ, ΕΠΟ για αυτόν και αναμένεται η αντίδραση τους, όπως και του Χιου Ντάλας, όταν θα πέσουν οι τόνοι.

Παλαιότερα είχε βρεθεί και πάλι υπό αμφισβήτηση ο Ηλίας Σπάθας, λόγω του Άρης-ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2010 και τότε είχαν αναφέρει από την ΕΠΟ ότι «αυτός τελείωσε». Έμεινε εκτός δράσης για αρκετό καιρό, δεν διαιτήτευσε στα play-off εκείνης της σεζόν (2009-10), αλλά παρά τα όσα ακουγόντουσαν αρχικά, τον Αύγουστο του 2010 ήταν στους πίνακες.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Γιούβε, πρέπει να νικήσεις τον Ολυμπιακό»

«Ντόπες» του ιταλικού Τύπου στη Γιουβέντους για νίκη επί του Ολυμπιακού. Δείτε τι γράφουν για τον αποψινό αγώνα.

«Γιούβε, πρέπει να νικήσεις τον Ολυμπιακό»
Κεντρικό θέμα στο σύνολο του ιταλικού Τύπου είναι σήμερα η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό για το Champions League.

Η Tuttosport, που απευθύνεται σε μεγάλο κοινό των φίλων των «μπιανκονέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γιούβε, πρέπει να νικήσεις τον Ολυμπιακό. Η ώρα της αλήθειας».

inner

Σε αντίστοιχο, αλλά όχι τόσο… προστακτικό ύφος η Gazzetta Dello Sport. «Καθοριστικός αγώνας για πρόκριση για τη Γιουβέντους. Οι Έλληνες ήρθαν στο Τορίνο και οι ‘μπιανκονέρι’ είναι υποχρεωμένοι να νικήσουν, ει δυνατόν και με 2-0».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μνηστήρες» για Κατσικά!!

Στο «Αρτέμιο Φράνκι» θα βρεθούν την Πέμπτη δύο αγγλικές ομάδες για να παρακολουθήσουν το Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ ώστε να τσεκάρουν τον Κατσικά, που «φλερτάρει» με κλήση στην Εθνική, σύμφωνα με τη «SportDay».

«Μνηστήρες» για Κατσικά
Ο Γιώργος Κατσικάς πραγματοποιεί μέχρι στιγμής πολύ καλή σεζόν, καθώς έχει κάνει ήδη 12 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ πέρυσι σταμάτησε στις 11 (8 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλο, 1 Europa). Ο 24χρονος στόπερ έχει χάσει από ένα ματς από τις διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα του. Συγκεκριμένα έχει λείψει από το δεύτερο ματς των play-off του Europa League, με την Ζίμπρου, από την πρεμιέρα της Super League με Καλλονή και στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Οι εμφανίσεις του δεν περνάν απαρατήρητες από τις ομάδες του εξωτερικού. Σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» της «SportDay» κατάσκοποι δύο αγγλικών συλλόγων θα βρεθούν την Πέμπτη (6/11) στο «Αρτέμιο Φράνκι» για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα για την 4η αγωνιστική του Europa League και θα έχουν τα βλέμματα στραμμένα, κυρίως πάνω στον υψηλόσωμο αμυντικό των φιλοξενούμενο. Η μια από τις δύο ομάδες παίζει στην Premier League, ενώ η άλλη έχει δείξει και παλαιότερα ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Όπως τονίζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα το όνομα του Κατσικά είναι πιθανό να παίξει και για την Εθνική ομάδα, ύστερα και από τον νέο τραυματισμό του Κυριάκου Παπαδόπουλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν… κύριος!

Να φύγει όρθιος από το άντρο της «Κυρίας» και με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους να κάνει άλμα για τους «16» του Champions League θέλει απόψε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο. Τα πλάνα Μίτσελ-Αλέγκρι.

Σαν… κύριος
Ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τον φέρει με το ένα πόδι στους «16» του Champions League, θέλει απόψε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) ο Ολυμπιακός στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους. Εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» μείνουν… όρθιοι στο «σπίτι» της «Κυρίας», θα χρειάζονται απλώς μια νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Μάλμε για να κλείσουν θέση για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η αποστολή, ασφαλώς, δεν είναι καθόλου εύκολη. Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του μια πανίσχυρη (πρωταθλήτρια Ιταλίας και πρωτοπόρος της Serie A γαρ) αντίπαλο αποφασισμένη για ρεβάνς που παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν εσχάτως… νερά μακριά από την έδρα τους, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη όπου μετρούν τρεις σερί ήττες (από Παρί, Μαν. Γιουνάιτεντ και Μάλμε). Επίσης, στο Τορίνο μετρούν μόνο ήττες, 2-0 το 1967, 2-1 το 1999 και το εφιαλτικό 7-0 του 2003, που αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία τους. Όμως οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν αποδείξει πως μπορούν.

Υπάρχουν ερωτηματικά για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μίτσελ. Σίγουρη θέση πρέπει να θεωρείται πως θα έχουν οι Ρομπέρτο στο τέρμα, Αμπιντάλ και Μποτία στο κέντρο της άμυνας, Μαζουακού και Ελαμπντελαουί στα άκρα της, οι Μανιάτης, Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο, ο Ντομίνγκες σε ρόλο μεσοεπιθετικού και ο Μήτρογλου σαν φορ. Από εκεί και πέρα, ο Κασάμι έχει τον πρώτο λόγο για το βασικό σχήμα, παρότι υπάρχει η λύση του Φουστέρ, που μπορεί να δώσει τρεξίματα, αλλά και του Αφελάι. Στην αποστολή υπάρχουν ακόμη οι Μέγερι, Χουτεσιώτης, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ και Διαμαντάκος, αλλά πέντε παίκτες θα αποκλειστούν για να προκύψει η 18άδα.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα βρίσκονται 2.300 φίλοι του, ενώ τον αγώνα θα παρακολουθήσει από κοντά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μάρτιν Άτκινσον. Στον άλλο αγώνα του ομίλου αναμετρώνται Μάλμε-Ατλέτικο.

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 6 (4-4), Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (8-3), Γιουβέντους 3 (2-2), Μάλμε 3 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε (21:45)
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)

«Καίγεται» η Κυρία

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει σαν τελικό τον αποψινό αγώνα. Για να ρεφάρει τις ήττες από Ολυμπιακό και Ατλέτικο είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει τα αντίστοιχα ματς στην έδρα της. Οι «μπιανκονέρι» θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσους μιλούν για… άλλη ομάδα εκτός Ιταλίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός πλάνων είναι οι Κάσερες, Μπαρτζάλι, Εβρά και Πέπε, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ογκμπόνα και Ασαμόα. Αν δεν τα καταφέρει ο πρώτος, υπάρχουν δύο σενάρια: να παίξει δεξιός στόπερ ο Λιχτστάινερ και να πάρει τη θέση του δεξιού μπακ-χαφ ο Περέιρα ή να εγκαταλειφθεί το καθιερωμένο σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να μετατραπεί το σύστημα σε 4-4-2. Αν δεν είναι διαθέσιμος ο Ασαμόα, αριστερά θα παίξει ο Παντόιν. Με διάταξη 3-5-2 είναι αμφίβολο αν θα αρχίσει το ματς ο Πίρλο, που διεκδικεί θέση με τον Μαρκίζιο, αλλά θα παίξουν και οι δύο αν επιλεγεί το 4-4-2. Σίγουροι για την ενδεκάδα είναι οι Μπουφόν (τερματοφύλακας), Κιελίνι, Μπονούτσι (στόπερ), Λιχτστάινερ (δεξί μπακ-χαφ), Βιδάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (μέσοι), Μοράτα και Τέβες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο κόσμος σίγουρα. Ο Μπεργκ… ίσως!

Σε κατάμεστη Λεωφόρο και με ερωτηματικό αν θα βρίσκεται στην 11αδα ο Μπεργκ ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για νίκη ελπίδας απέναντι στην Αϊντχόφεν. Οι σκέψεις του Αναστασίου και η ενίσχυση το Γενάρη.

Ο κόσμος σίγουρα. Ο Μπεργκ… ίσως
Μόνο το παιχνίδι της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν για το Europa League σκέφτονται όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού βάζοντας στην… αναμονή το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Οι «πράσινοι» κάθε άλλο παρά έχουν εγκαταλείψει το στόχο της πρόκρισης στους «32» και γνωρίζουν καλά πως με νίκη στη Λεωφόρο την Πέμπτη θα παραμείνουν… γερά στο κόλπο, παρότι αυτή δεν θα αρκεί, καθώς θα χρειαστούν ισοπαλία στη Μόσχα με τη Λοκομοτίβ και νίκη επί της Εστορίλ στη συνέχεια για να τα καταφέρουν και να ρεφάρουν για τις δύο ήττες στο ξεκίνημα των ομίλων.

Στην προσπάθειά του ο Παναθηναϊκός θα έχει τη στήριξη του κόσμου του. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι κατάμεστο, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα στη διάθεση των εισιτηρίων.

Αυτό που δεν είναι σίγουρο, είναι αν οι «πράσινοι» θα έχουν στην ενδεκάδα τους τον Μάρκους Μπεργκ και τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, αφού ο μεν Σουηδός φορ όλα δείχνουν πως θα είναι στον πάγκο και θα περάσει σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο (ίσως είναι βασικός με τον ΠΑΟΚ), ο δε Κροάτης αμυντικός δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τους πόνους από το μικρό κάταγμα σε δάχτυλο του ποδιού του και σήμερα είναι πιθανό να δοκιμάσει να μπει σε κανονικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή του έστω και στην αποστολή είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ αντίθετα έχει πολλές ελπίδες να προλάβει τον ΠΑΟΚ.

Με αυτά τα δεδομένα το πιθανότερο είναι ο Παναθηναϊκός να παραταχθεί με την ίδια λογική που είχε στο «Φίλιπς Στάντιον» και τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο, Μέντες, Κουτρουμπή, Λαγός, Ζέκα Πράνιτς, Ατζαγκούν και Καρέλη, ενώ «παίζεται» μια ακόμη θέση, μάλλον ανάμεσα σε Δώνη και Μπούι.

Εξελίξεις στα μεταγραφικά

Ο Νίκος Νταμπίζας συνεχίζει να παρακολουθεί και να κάνει επαφές για παίκτες στο εξωτερικό εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο πως ψάχνεται για παίκτες και στις τρεις γραμμές, άμυνα, κέντρο και επίθεση, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο ΠΑΟΚ θα κάνει τα πάντα για την επένδυση του»

Τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε μέσω της «SportDay» ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης με αφορμή το πρόσφατο ματς της Τρίπολης.

«Ο ΠΑΟΚ θα κάνει τα πάντα για την επένδυση του»
Διάφορους τρόπους σκέφτονται στον ΠΑΟΚ για να επηρεάσουν θετικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε ο Ιάκωβος Αγγελίδης στη «SportDay», τονίζοντας ότι θα γίνουν τα πάντα για προστατευθεί η επένδυση που έχει κάνει ο σύλλογος. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του λίγες ημέρες μετά το ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, στο οποίο αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ηλίας Σπάθας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε, λίγες ώρες μετά το συγκεκριμένο ματς, επαφές με διάφορες ομάδες του πρωταθλήματος, ώστε να δουν το πως μπορούν να αντιδράσουν, ενώ υπάρχει να τραβήξει το θέμα έως τα άκρα.

«Δεν έχω μάθει στα πολλά λόγια και θέλω να πω μόνο το εξής. Θεωρώ ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία στο ποδόσφαιρο, είναι όταν το αποτέλεσμα είναι άγνωστο. Όταν αυτό επηρεαστεί από λόγους μη αγωνιστικούς, χάνεται η αξία του ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα χάνεται αυτή η αξία για τους οπαδούς, χάνεται το ενδιαφέρον και από τους χορηγούς και φυσικά χάνεται το ενδιαφέρον και από τους επενδυτές.

Εμείς ως ΠΑΟΚ, θα κάνουμε το παν να προστατεύσουμε την επένδυση που έχει γίνει και να βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπει ξανά στον σωστό δρόμο. Περιμένουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να επηρεάσει θετικά την ελληνική κοινωνία, κάτι που πραγματικά θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει. Μας προβληματίζουν τα γεγονότα που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες και θα κινηθούμε με τους τρόπους που εμείς θεωρούμε ότι είναι κατάλληλοι, με βασικό γνώμονα όπως είπα και στην αρχή να προστατεύουμε την επένδυση που έχουμε κάνει
», τόνισε και στη συνέχεια ανέφερε:

«Δεν είμαι πολιτικός να υπόσχομαι. Θα κινηθούμε με πράξεις και όσα θα κάνουμε θα βγουν στο φως. Σκεφτόμαστε διάφορους τρόπους για να επηρεάσουμε θετικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα αυτά θα φανούν. Μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα. Είχα ακούσει πολλά πριν έρθω, πολλά πράγματα μου έχουν κάνει εντύπωση, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε όλοι μας και όχι μόνο ο ΠΑΟΚ να κάνουμε το σωστό».

Προελαύνουν και… χωρίς Έλληνες!

Ρόκετς και Γκρίζλις έφτασαν στο 4-0, έστω κι αν οι Έλληνες των δύο ομάδων δεν ξεχώρισαν. Άλωσαν και το Ντένβερ οι Κινγκς.

Προελαύνουν και… χωρίς Έλληνες
Το 4/4 έκαναν οι Ρόκετς που με ηγέτη τον Τζέιμς Χάρντεν ο οποίος είχε 35 πόντους επιβλήθηκαν 104-93 των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια. Ο Κώστας Παπανικολάου αυτή τη φορά δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Σε 19:34 ο 24χρονος φόργουορντ είχε 3 πόντους (1/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Το απόλυτο σε τέσσερις αγώνες έχουν και οι Γκρίζλις, που επικράτησαν 93-81 των Πέλικανς στο Μέμφις. Ο Μαρκ Γκασόλ με 16 και ο Ζακ Ράντολφ με 15 πόντους ηγήθηκαν των «αρκούδων», που έφτασαν τις 16 σερί νίκες στο «σπίτι» τους κι έκαναν ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Ο Κώστας Κουφός σε 7:39 δεν πήρε επιθετική προσπάθεια, αλλά είχε 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα, ενώ ο Νικ Καλάθης παραμένει τιμωρημένος.

Οι Μάβερικς επικράτησαν 118-113 των πολύ ανταγωνιστικών Σέλτικς με το δίδυμο τους Τσάντλερ Πάρσονς και Ντιρκ Νοβίτσκι να έχουν 29 και 27 πόντους αντίστοιχα. Ο Τζεφ Γκριν οδήγησε τους φιλοξενούμενους με 35 πόντους, ενώ ο Έιβερι Μπράντλεϊ έκανε ρεκόρ καριέρας με 32.

Ο Μπρουκ Λόπεζ στο πρώτο του ματς στην κανονική περίοδο μετά από έντεκα μήνες είχε 18 πόντους και οι Νετς συνέτριψαν 116-85 τη Θάντερ που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Γουέστμπρουκ και Ντουράντ, αλλά έχασαν τον Αντρέ Ρόμπερσον στη διάρκεια του αγώνα με διάστρεμμα.

Οι Κινγκς μετά την εκτός έδρας νίκη επί των Κλίπερς πέρασαν ΚΑΙ από το Ντένβερ με 110-105 με 21 πόντους του Ντάρεν Κόλισον και 19 του Ντεμάρκους Κάζινς.

Οι Κλίπερς άφησαν πίσω τους την ήττα από το Σακραμέντο και χωρίς να εντυπωσιάσουν επιβλήθηκαν 107-101 των Τζαζ. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 31 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Κρις Πολ έκανε τριπλ-νταμπλ με 13 πόντους, 12 ασίστ και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Τζαμάλ Κρόφορντ έσπασε το φράγμα των 15.000 πόντων στην καριέρα του.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Χιούστον Ρόκετς 93-104
Ρότεν 20, ΜακΝτάνιελς 14, Ντέιβις 13, Σβεντ 12, Εμπά α Μουτ 10, Νόελ 10-Χάρντεν 35 (9 ριμπ.), Αρίζα 24, Κανάαν 13, Χάουαρντ 11 (14 ριμπ., 4 τάπες).

Μπρούκλιν Νετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 116-85
Λόπεζ 18, Άντερσον 18, Ουίλιαμς 17, Τζόνσον 13, Μπογκντάνοβιτς 12, Πλάμλι 10-Τζάκσον 23, Τέλφερ 16, Τζόουνς 16, Ιμπάκα 15 (9 ριμπ.), Άνταμς 9.

Μέμφις Γκρίζλις-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 93-81
Γκασόλ 16 (11 ριμπ.), Ράντολφ 15 (11 ριμπ.), Πρινς 14, Άλεν 12 (11 ριμπ.), Κόνλεϊ 11, Κάρτερ 9-Έβανς 21, Ντέιβις 14, Γκόρντον 11, Χόλιντεϊ 11, Άντερσον 7 (9 ριμπ.).

Ντάλας Μάβερικς-Μπόστον Σέλτικς 118-113
Πάρσονς 29, Νοβίτσκι 27, Έλις 14, Χάρις 12, Τσάντλερ 10 (12 ριμπ.), Μπαρέα 7-Γκριν 35, Μπράντλεϊ 32, Σάλιντζερ 14, Ρόντο 7 (15 ασίστ, 9 ριμπ.), Σμαρτ 7.

Ντένβερ Νάγκετς-Σακραμέντο Κινγκς 105-110
Αφλάλο 16, ΜακΓκι 16, Τσάντλερ 14, Φαρίντ 10 (10 ριμπ.), Μοζγκόφ 10, Άρθουρ 10, Ρόμπινσον 10-Κόλισον 21, Κάζινς 19, Λάντρι 14, Σέσιονς 13, Γκέι 14, Τόμπσον 4 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γιούτα Τζαζ 107-101
Γκρίφιν 31 (9 ριμπ.), Κρόφορντ 19, Πολ 13 (12 ασίστ, 10 ριμπ.), Μπούλοκ 12, Μπαρνς 9, Τζόρνταν 8, Φάρμαρ 8-Χέιγουορντ 27, Καντέρ 17 (9 ριμπ.), Μπερκς 16, Μπούκερ 12, Έξουμ.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ύποπτο» το ΠΑΟΚ-Βέροια!

Παράξενο στοιχηματισμό παρουσίασε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Βέροια (4-1) σύμφωνα με έκθεση ξένης εταιρείας, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

«Ύποπτο» το ΠΑΟΚ-Βέροια
Έκθεση της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Federbet, που συνεργάζεται με την ισπανική λίγκα και άλλα πρωταθλήματα, σύμφωνα με την οποία υπήρξε παράξενη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα ΠΑΟΚ-Βέροια (4-1) για τη Super League αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Η έκθεση αναφέρει: «Στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Βέροιας (4-1) υπήρξαν "περίεργα πονταρίσματα" στη νίκη με περισσότερα από ένα γκολ της γηπεδούχου ομάδας, αλλά και στην επίτευξη αρκετών τερμάτων (over 2,5-3,5 γκολ). Επιπλέον, παρατηρήθηκε "ύποπτη πτώση" των συγκεκριμένων αποδόσεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πτώση του over 3,5 γκολ στο 1,40 και ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στο 25ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0. Από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει εμπλοκή της Βέροιας ή μερικών ποδοσφαιριστών της στην χειραγώγηση του αγώνα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ».

Σημειώνεται πως η Federbet δεν είναι επίσημος συνεργάτης της UEFA που έχει ειδικό μηχανισμό για τον εντοπισμό της παράξενης στοιχηματικής δραστηριότητας στους αγώνες και συνεπώς δεν έχει γίνει, τουλάχιστον όχι ακόμη, επίσημη έρευνα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το παιχνίδι, ούτε έχει υπάρξει-κατά συνέπεια-ενημέρωση της ΕΠΟ με σχετικό έγγραφο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με μια… ανάσα η Λάτσιο!!


Τσακ… μπαμ «καθάρισε» η Λάτσιο την Κάλιαρι. Οι «λατσιάλι» πέτυχαν πριν το μισάωρο τρία γκολ στο «Ολίμπικο» και επέστρεψαν στις νίκες, 4-2, παρότι οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν το θαύμα.

Με μια… ανάσα η Λάτσιο
Δεν είχε όρεξη για αστεία η Λάτσιο και η Κάλιαρι το κατάλαβε πολύ καλά στο «Ολίμπικο». Οι «λατσιάλι» έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό και επέστρεψαν με ευκολία στις νίκες, 4-2, στο ματς που ολοκλήρωσε την 10η αγωνιστική της Serie A.

Ο Μάουρι μόλις στο 7ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Μίροσλαβ Κλόζε. Ο 36χρονος Γερμανός πέτυχε δύο γκολ σε ένα λεπτό (25’ και 26’) τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν χάρη σε αυτογκόλ του Μπράαφχαιντ στο 48’. Στη συνέχεια έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιμπάρμπο με απευθείας κόκκινη κάρτα (72’) για αγκωνιά, όμως δεν το έβαλαν κάτω. Ο Πέδρο πέτυχε δεύτερο τέρμα (84’) για την Κάλιαρι, που όμως δεν κατάφερε να κάνει το… θαύμα στην συνέχεια κι εν τέλει δέχτηκε και τέταρτο γκολ, από τον Έντερσον στο 90+2'.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική

Σάββατο, 1/11
Νάπολι - Ρόμα 2-0
(3' Ιγκουαΐν, 85' Καγεχόν)

Έμπολι - Γιουβέντους 0-2
(61' Πίρλο, 72' Μοράτα)

Πάρμα - Ίντερ 2-0
(5', 76' Ντε Τσέλιε)

Κυριακή, 2/11
Κιέβο - Σασουόλο 0-0

Σαμπντόρια – Φιορεντίνα 3-1
(27’ πεν. Παλόμπο, 43’ Ρίτσο, 78’ Έντερ – 45’ Σάβιτς)

Τορίνο – Αταλάντα 0-0

Ουντινέζε – Τζένοα 2-4
(1’ Ντι Νατάλε, 41’ Βίντμερ – 22’ Μαρκέζε, 25’ Φαλκε, 54’ Μάτρι, 87’ Κούτσκα)

Μίλαν - Παλέρμο 2-0
(23’ αυτ. Σαπάτα, 26’ Ντιμπαλά)

Δευτέρα, 3/11

Τσεζένα - Βερόνα 1-1
(22΄ Ντεφρέλ, 77' Ταλέμπ)

Λάτσιο - Κάλιαρι 4-2
(7' Μάουρι, 25', 26' Κλόζε, 90+2' Έντερσον - 48' Μπράαφχαϊντ αυτ., 84' Πέδρο)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 8/11
Σασουόλο-Αταλάντα (19:00)
Σαμπντόρια-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 8/11
Κάλιαρι-Τζένοα (13:30)
Κιέβο - Τσεζένα (16:00)
Έμπολι-Λάτσιο
Γιουβέντους-Πάρμα
Παλέρμο-Ουντινέζε
Φιορεντίνα-Νάπολι (19:00)
Ίντερ Βερόνα (21:45)
Ρόμα-Τορίνο*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανάσα» για τη Σάντερλαντ!!

Με τα δύο από τα τρία γκολ να τα πετυχαίνει κόντρα στη ροή του αγώνα η Σάντερλαντ νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας και πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς.

«Ανάσα» για τη Σάντερλαντ!
Με τα δύο από τα τρία γκολ να τα πετυχαίνει κόντρα στη ροή του αγώνα η Σάντερλαντ νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας και πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Φλέτσερ στο 31ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπράουν στο 55ο λεπτό με αυτογκόλ έφερε στα… ίσα το παιχνίδι και έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους για να αντιδράσουν.

Αυτοί πίεσαν και πάλι αλλά το γκολ ήρθε από την Σάντερλαντ και πάλι κόντρα στα όσα συνέβαιναν μέχρι τότε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκόμες στο 79ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 υπέρ τους.


Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο, 1/11

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 1-0
(73' Αγιόθε Πέρεθ)

Άρσεναλ-Μπέρνλι 3-0
(70’, 90’+1’ Σάντσες, 72’ Τσέιμπερς)

Τσέλσι-ΚΠΡ 2-1
(32’ Όσκαρ, 75’ πεν. Αζάρ - 62’ Όστιν)

Έβερτον-Σουόνσι 0-0

Χαλ-Σαουθάμπτον 0-1
(3’ Γουανιάμα)

Λέστερ-Γουέστ Μπρομ 0-1
(47’ αυτ. Καμπιάσο)

Στόουκ-Γουέστ Χαμ 2-2
(33’ Μόουσες, 56’ Ντιουφ - 60’ Βαλέντσια, 73’ Ντάουνινγκ)


Κυριακή, 2/11

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(63’ Αγουέρο)

Άστον Βίλα-Τότεναμ 1-2
(16’ Βάιμαν - 84’ Τσαντλί, 90’ Κέιν)

Δευτέρα, 3/11

Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ 1-3
(55’ Μπράουν αυτογκολ – 31’ 90+5 Φλέτσερ, 79’ Γκόμες)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 8/11 (17:00)

Λίβερπουλ-Τσέλσι (14:45)
Μπέρνλι-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας
Σαουθάμπτον-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 9/11

Σάντερλαντ-Έβερτον (15:30)
Τότεναμ-Στόουκ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ (15:30)
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για Ευρώπη…!

Όλο και δείχνει ικανή να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Europa League της επόμενης περιόδου η Μπελενένσες, αφού νίκησε 3-1 εντός έδρας την Μποαβίστα, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Superliga.

Φουλ για Ευρώπη…
Η Μπελενένσες νίκησε εύκολα 3-1 την Μποαβίστα στην έδρα της, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την ένατη αγωνιστική της Superliga και βρέθηκε στην πέμπτη θέση στη βαθμολογία, η οποία οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, αφήνοντας προσωρινά εκτός «νυμφώνος» τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μετά την ήττα της από την Γκιμαράες.

Αντίθετα, η πρωταθλήτρια του 2001 παρέμεινε στη ζώνη των πλέι άουτ και θα χρειαστεί προσπάθεια, ώστε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Ντεϊβερσον στο 14’ και 30’ και Ρόζα στο 34’. Προσωρινά, είχε ισοφαρίσει ο Μπρίτο στο 16’ για τη δεύτερη ομάδα του Οπόρτο.


Δείτε εδώ τη βαθμολογία.



Αναλυτικά, η ένατη αγωνιστική:


Παρασκευή 31/10
Μπενφίκα - Ρίο Άβε 1-0

Σάββατο 1/11
Πεναφιέλ - Εστορίλ 1-2
Γκιμαράες -Σπόρτινγκ 3-0
Πόρτο - Νασιονάλ 2-0

Κυριακή 2/11
Πάσος Φερέιρα - Βιτόρια Σετούμπαλ 3-1
Μαρίτιμο - Μορεϊρένσε 1-2
Ζιλ Βιθέντε - Αρούκα 1-1
Ακαντέμικα - Μπράγκα 1-1

Δευτέρα 3/11
Μπελενένσες - Μποαβίστα 3-1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζί Φέντερερ, Μάρεϊ!

Το τελευταίο τουρνουά τένις ανδρών θα περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους αθλητές της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Μαζί Φέντερερ, Μάρεϊ
Μιλάμε για του τελικούς της ATP, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή στο Λονδίνο και, έτσι, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και ο καταρτισμός των ομίλων.

Έτσι, στον πρώτο όμιλο θα βρεθούν μαζί οι Ρότζερ Φέντερερ και Αντι Μάρεϊ, συνεπικουρούμενοι από τους Κέι Νισικόρι και Μίλος Ράονιτς.

Στο δεύτερο όμιλο, θα κοντραριστούν οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Σταν Βαβρίνκα, Τόμας Μπέρντιχ και Μάριν Τσίλιτς.
Ο Τζόκοβιτς έχει ρεκόρ 41-5 με τους τρεις αντιπάλους που κληρώθηκε, ενώ ο Φέντερερ προηγείται με 19-15.

Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στα ημιτελικά, ενώ μεγάλος απών είναι ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος υποβλήθηκε τη Δευτέρα σε αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και θα επιστρέψει στα κορτ στις αρχές του χρόνου.

Την ερχόμενη Κυριακή, διεξάγονται οι αναμετρήσεις Νισικόρι-Μάρεϊ και Φέντερερ-Τσίλιτς. Την επόμενη Δευτέρα, θα έχουμε τα ζευγάρια Βαβρίνκα-Μπέρντιχ και Τζόκοβιτς-Τσίλιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δέκα μέρες εκτός ο Βέρτζος!!

Ατυχία προέκυψε στη Βέροια τελικά με την περίπτωση του Άγγελου Βέρτζου.

Δέκα μέρες εκτός ο Βέρτζος
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα ο σέντερ μπακ της «βασίλισσας του Βορρά» έδειξαν πως ο 31χρονος έχει υποστεί τράβηγμα στον προσαγωγό στην αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, θα αναγκαστεί να μείνει έκτος γηπέδων για τις επόμενες δέκα μέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαντζουράκης: «Ήμασταν συνεχώς εκνευρισμένοι»

Στον εκνευρισμό των παικτών της Καλλονής απέδωσε την ισοπαλία κόντρα στον Λεβαδειακό ο Γιάννης Μαντζουράκης μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Μαντζουράκης: «Ήμασταν συνεχώς εκνευρισμένοι»
Ο «Ρουμάνος» τόνισε πως οι παίκτες του προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν πολύ καλύτερα, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Αναλυτικά: «Προσπαθήσαμε για κάτι καλό. Δεν είχαμε την ηρεμία και την υπομονή να συντονίσουμε το παιχνίδι. Εκνευρίστηκε πολύ η ομάδα και ο ρυθμός έπεφτε συνεχώς. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αρκετά, αλλά το γκολ δεν ήρθε».

Απειλητική για Ευρώπη…!

Εξακολουθεί να απειλεί για την έξοδο την Ευρώπη η Αμπερντίν, αφού νίκησε 1-στην έδρα της Ρος Κάουντι για τη 12η αγωνιστική της Premier Σκωτίας και έφτασε στο -1 από τις προνομιούχες θέσεις.

Απειλητική για Ευρώπη…
Η Αμπερντίν νίκησε 1-0 στην έδρα της ουραγού Ρος Κάουντι, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική της Premier Σκωτίας και μείωσε ξανά στο -1 τη διαφορά της από τις προνομιούχες θέσεις και την τρίτη Σέλιτκ.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τελευταία θέση, όμως εξακολουθούν να ελπίζουν πως θα προλάβουν, τουλάχιστον, τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.

Πάντως, το ματς δε διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας και κρίθηκε με το αυτογκόλ του Κουίν στο 56’.



Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Αναλυτικά, η 12η αγωνιστική:

Παρασκευή, 31/10
Σεντ Τζόνστον- Μάδεργουελ 2-1
(40’/80’ Ο’ Χάλοραν - 13’ Άινσγουορθ)

Σάββατο, 1/11
Νταντί Γιουνάιτεντ- Σεντ Μίρεν 3-0
(45’ Πέιτον, 58’ Τσιφτσί, 73’ Τέλφερ)
Χάμιλτον- Πάτρικ Θιστλ 3-3
(22’ Μακίνον, 23’ Ρέντμοντ, 90+4’ Αντρέου - 32’ Μακ Μίλαν, 68’/72’ Κρέιγκεν)
Σέλτικ- Ινβερνές 1-0
(49’ Γκουιντέτι)
Κιλμάρνοκ- Νταντί 1-3
(76’ Ερεμένκο - 44’/90+3’ Στούαρτ, 51’ Κλάρκσον)

Δευτέρα, 3/11
Ρος Κάουντι- Αμπερντίν 0-1
(56' αυτ. Κουίν)


Η επόμενη (13η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 7/11
Μάδεργουελ- Νταντί Γιουνάιτεντ (21:45)

Σάββατο, 8/11
Σεντ Μίρεν- Πάτρικ Θιστλ (17:00)
Νταντί- Σεντ Τζόνστον (17:00)
Κιλμάρνοκ- Ρος Κάουντι (17:00)
Ινβερνές- Χάμιλτον (17:00)

Κυριακή, 9/11
Αμπερντίν- Σέλτικ (14:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπέγραψε στη McLaren ο Αλόνσο»

Στο δυναμικό της McLaren θα ανήκει από το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ο Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος υπέγραψε για δύο χρόνια όπως υποστηρίζει το BBC.

«Υπέγραψε στη McLaren ο Αλόνσο»
Στο δυναμικό της McLaren θα ανήκει από το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Φερνάντο Αλόνσο.

Αυτό ανέφερε σε σημερινό του ρεπορτάζ το BBC το οποίο είχε λεπτομέρειες για την χρονική διάρκεια της συνεργασίας.

Όπως υποστηρίζει ο ισπανός πιλότος έχει ήδη υπογράψει με την McLaren συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών το οποίο όμως έχει την προοπτική να επεκταθεί –κάτω από συγκεκριμένους όρους που δεν αναφέρει- για άλλα τρία χρόνια.

Ο Αλόνσό πρόκειται να αποχωρήσει στο τέλος του πρωταθλήματος από την Ferrari μετά από δύο χρόνια συνεργασίας σπάζοντας το συμβόλαιο που έχει σε ισχύ με την συμφωνία της ιταλικής εταιρείας.

Στη McLaren πρόκειται να αντικαταστήσει τον Τζένσον Μπάτον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους νίκη για την Εϊμπάρ!!

Την πρώτη της νίκη (3-2) μετά από πέντε αγωνιστικές πήρε σήμερα η Εϊμπάρ και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο.

Επιτέλους νίκη για την Εϊμπάρ
Την πρώτη της νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές πήρε σήμερα η Εϊμπάρ και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο.

Μάλιστα, η νεοφώτιστη το έκανε σε ένα παιχνίδι με πολλά γκολ και μάλιστα λίγο πριν το τέλος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριπόντου» αυτού ήταν ο Μικέλ Αρουαμπαρένα. Αυτός ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 37ο λεπτό και της έδωσε το προβάδισμα. Αυτός σκόραρε και τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη (86’) του 90λέπτου και τη έδωσε τη νίκη.

Η Εϊμπάρ είχε προηγηθεί με 2-0 στο 49ο λεπτό με τον Πιοβακάρι. Ωστόσο με τον ίδιο… συγκλονιστικό τρόπο είχε αντιδράσει η Ράγιο Βαγιεκάνο. Πώς; Με δύο γκολ του Λεό Μπαπτιστάο στο 66ο και 67ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αναλυτικά, η δέκατη αγωνιστική:

Παρασκευή (31/10)
Λα Κορούνια-Χετάφε 1-2
(80’ Πόστιγκα – 35’ Φαμπρίτσιο αυτ., 46’ Λαφίτα)

Σάββατο (1/11)
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-4
(2' Κριστιάνο, 31', 87' Χάμες, 54' Μπενζεμά)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Κόρδοβα 4-2
(43' αυτ. Λούσο, 58' Γκριζμάν, 62' Μάντζουκιτς, 80' Γκαρθία - 53', 87' Ζιλάς)

Μπαρτσελόνα-Θέλτα 0-1
(54' Λαριβέι)

Σοσιεδάδ-Μάλαγα 0-1
(72' Χουάνμι)

Κυριακή (2/11)
Μπιλμπάο-Σεβίλλη 1-0
(13’ Αντούριθ)

Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 1-3
(88' Τριγκέρος - 6' αυτ. Τριγκέρος, 64', 73' Μουστάφι)

Λεβάντε-Αλμερία 2-1
(26’ Μπαραλ, 76’ ΚΑσαντεσούς – 70’ Σούντι)

Έλτσε-Εσπανιόλ 2-1
(19’ 52’ Τζόναθας – 86’ πεν. Στουάνι)

Δευτέρα (3/11)
Ράγιο Βαγεκάνο-Εϊμπάρ 2-3
(66’ 67’ Λεό Μπαπτιστάο – 37’ 86’ Αρουαμπαρένα, 49’ Πιοβακάρι)

Επόμενη αγωνιστική (11η):

Παρασκευή (7/11)
Κόρδοβα-Λα Κορούνια (21:45)

Σάββατο (8/11)
Αλμερία-Μπαρτσελόνα (17:00)
Χετάφε-Έλτσε (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Θέλτα-Γρανάδα (23:00)
Μάλαγα-Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή (9/11)
Σεβίλλη-Λεβάντε (13:00)
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (18:00)
Βαλένθια-Μπιλμπάο (20:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*