Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Απέκλεισε την «Γιούβε» μέσα στο σπίτι της!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει πως σαν σήμερα που ο Ολυμπιακός παίζει στην Ιταλία με την Γιουβέντους, ο Παναθηναϊκός το 1987 είχε αποκλείσει τη «Μεγάλη Κυρία».
Πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά. Σαν σήμερα που ο Ολυμπιακός παίζει στην Ιταλία με την Γιουβέντους και το αποτέλεσμα θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια, που κάνει για την πρόκριση, ο Παναθηναϊκός το 1987 είχε πετύχει μία μεγάλη πρόκριση. Ερχόμενος από το 1-0 που είχε πετύχει με γκολάρα του Σαραβάκου στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν στις 4 Νοεμβρίου την «μεγάλη κυρία» με στόχο να πάρουν την μεγάλη πρόκριση. Μιλάμε για την Γιουβέντους του Καμπρίνι, του Μπρίο, του Ρας , του Λάουντρουπ.
Αλλά ο Παναθηναϊκός πήγε μέσα σε μία κόλαση από 60.000 Ιταλούς που γέμισαν το Κομουνάλε και προκρίθηκε. Ο τεράστιος Δημήτρης Σαραβάκος άνοιξε το σκορ, η Γιουβέντους ισοφάρισε με τον Καμπρίνι, ο Χρηστάρας ο Δημόπουλος έκανε το 1-2 και στη συνέχεια η Γιουβέντους με γκολ των Αλέσιο και Καμπρίνι (με πέναλτι, που δεν ήταν) έκανε το 3-2 , αλλά δεν της έφθανε. Ημουνα μέσα και θυμάμαι έντονα τις στιγμές χαράς, που ζήσαμε. Στα αποδυτήρια όλοι μαζί ένα κουβάρι τραγούδαγαν τον ύμνο . Ηταν μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις του Παναθηναϊκού λόγω του μεγέθους του ονόματος του αντιπάλου, αλλά και διότι ήταν παιχνίδια νοκ-άουτ και στη συνέχεια οι «πράσινοι» έφθασαν μέχρι τους «8» του ΟΥΕΦΑ.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Καμπρίνι, που από αριστερό μπακ στο τελευταίο ημίωρο έπαιζε σέντερ-φορ και παραλίγο να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση της Γιουβέντους και έκανε ….κηδεία στο Κουμουνάλε.
Γενικά ο Παναθηναϊκός έχει κάνει …κηδείες στην Γιουβέντους. Το 2000 πάλι Νοέμβριο μήνα στις 8 οι «πράσινοι» νίκησαν με 3-1 την «Γιουβε» , την απέκλεισαν από την επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ και προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: