Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στο πλευρό της Εθνικής ο Παπαπέτρου!! (pic)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ταξίδεψε μέχρι το Ηράκλειο για να βρεθεί δίπλα στην Εθνική Νέων Ανδρών, έστω κι αν δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Στο πλευρό της Εθνικής ο Παπαπέτρου (pic)
Παρών στα «Δύο Αοράκια» είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο 20χρονος φόργουορντ ταξίδεψε σήμερα από την Αθήνα, όπου ακολουθούσε ειδική θεραπεία μετά το βαρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί προπαραμονή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στην ομάδα.


Ο άσος του Ολυμπιακού φυσικά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και φορά μια ειδική μπότα για να προφυλάξει τον τραυματισμένο του αριστερό αστράγαλο. Όμως η παρουσία του τονώνει την ψυχολογία της ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει και η νέα απουσία του Γιώργου Διαμαντάκου, ο οποίος έχει οξεία γαστρεντερίτιδα.


View image on Twitter
Ο Ιωαννης Παπαπετρου επεστρεψε στην Κρητη για να ενισχυσει ψυχολογικα τους συμπαικτες του στον αγωνα με την Κροατια
Πηγή: sport-fm.gr

Καλύπτει χαρακτηριστικά, παραμένουν ερωτηματικά!!

Λίγο πριν το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Τσβόλε, ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τις δύο μεταγραφές τις ομάδας και για τον βασικό φετινό στόχο της.
Ξεκινάω να γράψω αυτό το μπλογκ λίγο πριν ξεκινήσουμε για Τσβόλε, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα δώσει το τρίτο του φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους. Ένα φιλικό που πιστεύαμε αργά χθες το βράδυ πως θα αναβληθεί λόγω της κατάρριψης του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών που είχε 298 νεκρούς, οι 154 εξ αυτών Ολλανδοί.
Παρότι το σοκ των Ολλανδών είναι ξεκάθαρο σε εμάς που τους ζούμε εδώ, το μόνο που θα συμβεί είναι να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα. Η ζωή στην Ολλανδική κοινωνία συνεχίζεται κανονικά και το βάρος πέφτει όπως πάντα στις οικογένειες των θυμάτων.
Είναι μάλιστα τόσο κυνικοί και κρύοι οι βορειοευρωπαίοι, που σήμερα στα κανάλια τους έπαιζε θέμα με συνεντεύξεις Ολλανδών που ήταν έτοιμοι να πετάξουν με την ίδια πτήση για Μαλαισία. Η αμηχανία των επιβαινόντων στη πτήση ήταν ξεκάθαρη.
Πάμε λίγο στα δικά μας και στο κατά πόσο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τις δύο μεταγραφές που κάναμε. Γενικά, πρόκειται για παίκτης που δεν είναι τσαπάδες αλλά δεν είναι και ελίτ. Είναι όπως λέει ο αγαπημένος μου Φερνάντο Σάντος «κανονικοί ποδοσφαιριστές».
Ένας διεθνής Σλοβάκος στα 23 του που έπαιξε 80 αγώνες στη Μπουντεσλίγκα αλλά ποτέ δεν κατάφερε να καλύψει τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν και ένας Αργεντίνος δεύτερος φορ και όχι δεκάρι, που έχει πολλά γκολ στην Ξάνθη της Αργεντινής.
Σε επίπεδο χαρακτηριστικών δεν είχαμε καιρό τώρα τέτοιο παίκτη σαν τον Φακούντο. Όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο το κατά πόσο θα προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα άμεσα μιας και πρώτη φορά βγαίνει εκτός συνόρων.
Ο Φακούντο Περέιρα είναι ο παίκτης που πολύ λέγανε καιρό τώρα, «πως βρίσκει τέτοιους παίκτες ο Αστέρας Τρίπολης» όμως εμείς δεν είμαστε Τρίπολη. Πρέπει να βρει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα και να την βοηθήσει. Παπάδες, δε νομίζω να μπορεί να κάνει.
Ο Μακ είναι ένας παίκτης που μόνο τυχαία δεν παίζει στην Εθνική Σλοβακίας, όμως στη Μπουντεσλίγκα δεν έδειξε πολλά πράγματα. Συμμετοχές είχε όμως και αυτό κάτι λέει. Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι να τον αναλύσει σωστά και να τον εντάξει στη λογική της ομάδας για να πάρει περισσότερα από το ταλέντο του.
Με λίγα λόγια συμπληρώνεται ένα παζλ με παίκτες από ακαδημίες, έναν κορμό έμπειρων παικτών που απέμεινε και παίκτες κανονικούς που ψάχνουν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη. Μοναδική εξαίρεση αυτή του Ρατς που είναι άλλης λογικής ποδοσφαιριστής.
Το που μπορεί να πάει αυτό το πράγμα θα δείξει. Πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πάρουμε σίγουρα και μάλλον θα διεκδικήσουμε με τον Παναθηναϊκό τη δεύτερη θέση. Βασικός στόχος του ΠΑΟΚ πάντως φέτος είναι να στήσει πραγματικό κορμό και να κάνει όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ποιοτικές προσθήκες.
Επίσης στόχος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι η ανάδειξη της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο αφανισμός όσων λειτούργησαν εις βάρος του με παράνομο τρόπο.
Τέλος, επειδή είχα πρόσφατη εικόνα από τη Σταντάρ Λιέγης, μπορώ να πω πως είναι μία σοβαρή και οργανωμένη ομάδα. Δεν είδα ακριβώς την βασική της ενδεκάδα, αλλά έχει τον Μπιά και τον Κονσελό που είναι καλοί παίκτες. Επίσης έχει δυο τρεις μικρούς που δε σου γεμίζουν το μάτι αλλά έχουν πολύ ποιότητα, με έναν Σουηδό που με χάζεψε γιατί έκανε μονίμως πράγματα που δεν περίμενα.
Εύκολη κλήρωση λένε όλοι, εγώ θα πω πως σε αυτό το επίπεδο, εύκολη μπορεί να αποδειχτεί μία κλήρωση. Ποτέ δεν είναι πριν γίνουν τα παιχνίδια. Και μιλάμε για μία ομάδα με ιστορία.
ΥΓ Το να γράφει κάποιος του χώρου μας πως ο ΠΑΟΚ πάει για Κουαρέσμα και Πιάττι είναι ή μαστουρωμένος ή εξωγήινος. Άλλη επιλογή δεν βλέπω
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν κρατιέται για ΠΑΟΚ!!

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα στη Νυρεμβέργη και τους οπαδούς της έστειλε ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ την καριέρα του. Τριετές το νέο συμβόλαιο του 23χρονου Σλοβάκου.

Δεν κρατιέται για ΠΑΟΚ
Άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Ρόμπερτ Μακ από τον ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος χαφ βιάζεται να μετακομίσει στον «δικέφαλο του Βορρά» και πρόλαβε τις ανακοινώσεις.

Ο 23χρονος με μήνυμά του στην σελίδα του στο instagram, επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρέτησε τη Νυρεμβέργη και τους οπαδούς της, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για την στήριξή τους.

«Αγαπητοί οπαδοί, σίγουρα θα μάθατε από τα μέσα ενημέρωσης πως θα αλλάξω άμεσα ομάδα και θα πάω στον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να αποχαιρετήσω όλους τους φιλάθλους της Νυρεμβέργης, αλλά και να σας ευχαριστήσω πολύ για το ότι από την αρχή μέχρι το τέλος με υποστηρίξατε με τον ίδιο τρόπο. Πέρασα μια ωραία περίοδο εδώ και έχω την πόλη, την ομάδα, αλλά κυρίως εσάς στην καρδιά μου. Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά την φετινή σεζόν και καλή άνοδο», έγραψε χαρακτηριστικά.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Μποντιρόγκα και Τάρλατς στα «Δύο Αοράκια» (pic)

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Ντράγκαν Τάρλατς βρέθηκαν στα «Δύο Αοράκια» για να παρακολουθήσουν τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Μποντιρόγκα και Τάρλατς στα «Δύο Αοράκια» (pic)
Δύο παίκτες που μεγαλούργησαν στην Ελλάδα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα βρέθηκαν στα «Δύο Αοράκια» για να παρακολουθήσουν τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.


Ο λόγος για τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τον Ντράγκαν Τάρλατς, που προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο το μεσημέρι και τράβηξαν… γραμμή για το γήπεδο, για να δουν τον προημιτελικό της Σερβίας με το Ισραήλ.

Ο Μποντιρόγκα είναι αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ και υπεύθυνος των ανδρικών εθνικών ομάδων, ενώ ο Τάρλατς είναι αθλητικός διευθυντής των μικρών εθνικών ομάδων των πλάβι».Πηγή: sport-fm.gr

Γεμίζει η Τούμπα!!

Σε πολύ υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ. Την Παρασκευή οι φίλοι του «δικέφαλου του Βορρά» που έκλεισαν θέση στην Τούμπα ξεπέρασαν τους 5.000.

Γεμίζει η Τούμπα
Απόλυτα ικανοποιημένοι από την κίνηση στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν είναι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Την Παρασκευή ο αριθμός των οπαδών της ομάδας που έχει ήδη κλείσει την θέση του στο γήπεδο της Τούμπας έσπασε το φράγμα των 5.000 και στην ΠΑΕ αισιοδοξούν για ανάλογη συνέχεια.

Ο τυχερός φίλος του «δικέφαλου του Βορρά», που αγόρασε το διαρκείας με αριθμό 5.000, ήταν ο Ευκλείδης Στεφανίδης, ο οποίος αφού πήρε το δώρο του από την μπουτίκ της ομάδας στη συνέχεια δήλωσε:

«Φέτος με τα νέα παιδιά και τον καινούργιο προπονητή πιστεύω ότι θα κάνουμε την έκπληξη εκεί που δεν μας περιμένουν. Πιστεύω πολύ στο νέο αίμα και ελπίζω να δικαιωθώ. Αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Ευθύμης Κουλούρης. Ευχαριστώ πολύ για το δώρο και ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη επιτυχίες».

Πρόβλημα με Διαμαντάκο!!

Από γαστρεντερίτιδα ταλαιπωρείται ο Γιώργος Διαμαντάκος και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Εθνική Νέων Ανδρών στον αποψινό προημιτελικό με τη Σλοβενία.

Πρόβλημα με Διαμαντάκο
Ούτε τώρα εγκαταλείπει η ατυχία την Εθνική Νέων Ανδρών. Ο Γιώργος Διαμαντάκος ταλαιπωρείται από οξεία γαστρεντερίτιδα, πήγε στο νοσοκομείο και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ελληνική ομάδα στον αποψινό προημιτελικό με την Κροατία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης.


Έτσι μετά και την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Κώστας Μίσσας έμεινε με δέκα διαθέσιμους παίκτες. Ο 19χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού είχε 11,3 πόντους και 6,7 ριμπάουντ σε 18,3 λεπτά κατά μέσο όρο στην τρέχουσα διοργάνωση.Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει Μοράτα η Γιουβέντους!!

Παίκτης της Γιουβέντους θα πρέπει να θεωρείται ήδη ο Αλβάρο Μοράτα. Οι «μπιανκονέρι» τα ‘χουν βρει σε όλα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ισπανός φορ θα συνεχίσει στην Ιταλία.

Ανακοινώνει Μοράτα η Γιουβέντους
Μόνο οι ανακοινώνεις απομένουν, προκειμένου ο Αλβάρο Μοράτα να γίνει ο νέος παίκτης της Γιουβέντους. Σύσσωμος ο ιταλικός και ο ισπανικός Τύπος αναφέρουν πως υπάρχει πλήρης συμφωνία ανάμεσα στους μπιανκονέρι και τη Ρεάλ Μαδρίτης για την μετακίνηση του Ισπανού φορ στη γείτονα χώρα.

Η μεταγραφή του διεθνούς επιθετικού απασχολεί εδώ και μεγάλο διάστημα τους πρωταθλητές Ιταλίας που εν τέλει κατάφεραν να τα βρουν με τη βασίλισσα σε ένα ποσό της τάξεως των 18 εκατ. ευρώ. Ο Μοράτα είναι πολύ πιθανό ακόμα και μέσα στην Παρασκευή να ταξιδέψει προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Οι Μαδριλένοι, δε, θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πίσω τον παίκτη, αν κι εφόσον καταβάλλουν οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν τα διπλάσια χρήματα από αυτά που θα βάλουν στα ταμεία τους με την διαφαινόμενη πώλησή του (περίπου 36 εκατ. ευρώ).
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνεται από τη Ρεάλ ο Ματσιούλις!!

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να θεωρείται ο Γιόνας Ματσιούλις, με τον μάνατζέρ του να επιβεβαιώνει τη συμφωνία του Λιθουανού φόργουορντ με τη «βασίλισσα».

Ανακοινώνεται από τη Ρεάλ ο Ματσιούλις
Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Γιόνας Ματσιούλις. Ο μάνατζερ του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μαουρίτσιο Μπαλτούτσι, επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του θα φορά τη φανέλα της «βασίλισσας» από την επόμενη σεζόν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τίποτα για τη διάρκεια του συμβολαίου του.

«Θα είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης», δήλωσε αρχικά στο λιθουανικό Τύπο ο Μαουρίτσιο Μπαλτούτσι και πρόσθεσε: «Συνήθως δεν μιλάω για τέτοια πράγματα. Φέτος, η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει το Final 4 της Ευρωλίγκας. Η Ρεάλ έχει πολύ καλούς παίκτες και ο Γιόνας αξίζει να κατακτήσει κάτι στην Ευρώπη».Πηγή: sport-fm.gr

Σαν στο σπίτι τους!!

Παίζοντας… εντός έδρας, οι ήδη κυρίαρχες Mercedes ξεχώρισαν από τον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Πρώτος ο Ρόσμπεργκ με ελάχιστη διαφορά από τον δεύτερο Χάμιλτον.

Σαν στο σπίτι τους
Για μόλις 65 χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν ταχύτερος του Λιούις Χάμιλτον ο Νίκο Ρόσμπεργκ στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Χόκενχαϊμ, όπου οι Mercedes κυριάρχησαν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν τρίτος με Ferrari (+0.292 από τον Ρόσμπεργκ), ενώ όγδοος έμεινε ο ομόσταβλος Κίμι Ραϊκόνεν που επέστρεψε από τον τραυματισμό του στο προηγούμενο Grand Prix. Τέταρτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull και έκτος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στις τρεις θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος των ελεύθερων δοκιμών, ενώ θα ακολουθήσει άλλος ένας το Σάββατο (12:00) και στη συνέχεια οι κατατακτήριες (15:00).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Χάμιλτον, Mercedes +0.065
3. Αλόνσο, Ferrari +0.292
4. Ρικιάρντο, Red Bull +0.566
5. Μπάτον, McLaren +0.702
6. Φέτελ, Red Bull +0.966
7. Μάγκνουσεν, McLaren +0.974
8. Ραϊκόνεν, Ferrari +1.079
9. Κβίατ, Toro Rosso +1.206
10. Σούτιλ, Sauber +1.374
11. Μάσα, Williams +1.411
12. Βερνιε, Toro Rosso +1.455
13. Χουλκενμπεργκ, Force India +1.461
14. Πέρες, Force India +1.467
15. Βολφ, Williams +1.638
16. Φαν Ντερ Γκάρντε,Sauber +1.651
17. Γκροσάν, Lotus +2.472
18. Μαλδονάδο, Lotus +2.723
19. Κομπαγιάσι, Caterham +3.441
20. Μπιανκί, Marussia +3.851
21.Έρικσον, Caterham +4.125
22. Τσίλτον, Marussia +4.168
Πηγή: sport-fm.gr

Χαμόγελα για Ατρόμητο, με Μάιντζ ο Αστέρας!!

Μία εκ των Σεράγεβο ή Χάουγκεσουντ θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Απέναντι στην γερμανική, Μάιντζ θα δοκιμάσει την τύχη του ο Αστέρας Τρίπολης.

Χαμόγελα για Ατρόμητο, με Μάιντζ ο Αστέρας!
Μόνο ο Ατρόμητος στάθηκε τυχερός στην κλήρωση για την Γ’ προκριματική φάση του Europa League, στην οποία συμμετείχε και ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι Περιστεριώτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Σεράγεβο-Χάουγκεσουντ για να πάρουν την πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Στο πρώτο παιχνίδι των υποψήφιων αντιπάλων του Ατρόμητου είχε νικήσει 1-0 η Χάουγκεσουντ και πλέον έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Ωστόσο η εικόνα του αγώνα αδικεί το Σεράγεβο καθώς είχε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του αγωνα.

Σαφώς, όμως το έργο του Αστέρα Τρίπολης είναι πολύ δυσκολότερο. Οι Αρκάδες εάν περάσουν το εμπόδιο της Ροβανιέμι τότε θα κοντραριστούν με τη Μάιντζ, στην οποία θα αγωνίζεται ο Στέφανος Καπίνο.

Και οι δύο ομάδες μας θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια εκτός έδρας στις 31 Ιουλίου, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν σε Περιστέρι και Τρίπολη στις 7 Αυγούστου.Πηγή: sport-fm.gr

Με Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός!!

Την... βατή Σταντάρ Λιέγης θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπως προέκυψε μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα! Δείτε όλα τα ζευγάρια!

Με Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός!
Η τύχη του χαμογέλασε!

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης της UEFΑ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι απέφυγαν τα μεγαθήρια και «έπεσαν» επάνω στην Σταντάρ Λιέγης, την οποία και πρέπει να αποκλείσουν για να περάσουν στα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Λιέγη στις 29 ή 30 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 5 ή 6 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της κλήρωσης...

Μη πρωταθλητές
Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός
Ντνιεπρ - Κοπεγχάγη
Φέγενορντ - Μπεσίκτας
Γκρασχόπερ - Λιλ
ΑΕ Λεμεσού - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Πρωταθλητές
Λέγκια Βαρσοβίας / Σεντ Πάτρικς - Ρέιβκιαβικ/Σέλτικ
Κλίφτονβιλ/Ντέμπρετσεν - Μπάτε Μπορίσοφ/Σκεντερμπέου
Σλόβαν Μπρατισλάβας/Ν.Σέιντς - Σέριφ Τίρασπολ/Σουτιέσκα
Βαλέτα/Καραμπάγκ - Σάλτσμπουργκ
Ααλμποργκ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ/Ζαλκίρις
Σπάρτα Πράγας/Λεβάντια Ταλίν - Μάλμε/Βέντσπιλς
Λουντογκόρετς/Ντουντελάνζ - Παρτιζάν/Τορσάβν
Ζρίνσκι/Μάριμπορ - Σάντα Κολόμα/Μακάμπι Τ.Α.
Ντιναμό Τυφλίδας/Ακτόμπε - Στρόμσγκοντσετ/Στεάουα
Ραμποτνίσκι/Ελσίνκι - ΑΠΟΕΛ

- Και τα δυο παιχνίδια θα γίνουν Τετάρτη. Στις 30 Ιουλίου, στις 20:00 η αναμέτρηση στο Βέλγιο και στις 6 Αυγούστου, στις 21:00 αυτή στη Λεωφόρο. Θα υπάρξει ανταλλαγή φιλάθλων. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει 1400 εισιτήρια και η Σταντάρ Λιέγης 800.Πηγή: sport-fm.gr

Στον Ηρακλή ο Ρομάνο!!

Στην απόκτηση του Ντιέγκο Ρομάνο προχώρησε η ΠΑΕ Ηράκλης, μια ημέρα μετά την αποδέσμευση του Αργεντινού μέσου από τον Εργοτέλη.

Στον Ηρακλή ο Ρομάνο
Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ντιέγκο Ρομάνο στον Ηρακλή.

Ο 34χρονος χαφ έμεινε ελεύθερος την Πέμπτη από τον Εργοτέλη, ύστερα από έξι χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Ηρακλείου και την Παρασκευή τα βρήκε με τον «Γηραιό», με τον οποίο ήταν σε διαπραγματεύσεις εδώ και λίγες ημέρες. Τη σεζόν που πέρασε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε 26 συμμετοχές στη Superleague και δύο στο Κύπελλο.

Στην ανακοίνωση του Ηρακλή αναφέρεται: «Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Ρομάνο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Ντιέγκο Ρομάνο έστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνο συνεργασίας με την ομάδα μας και την Κυριακή θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Την Δευτέρα το πρωί θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα και θα προχωρήσει στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή».

Παπαδόπουλος: «Στον άερα η πρώτη»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ηρακλής Θόδωρος Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε τόσο στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, όσο και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το Καυτανζόγλειο.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για τις μεταγραφές Περόνε και Ρομάνο: «Είναι δύο ουσιαστικές κινήσεις και πολύ καλές για τον κόσμο που είναι ταλαιπωρημένος τόσα χρόνια μακριά από την Α’ Εθνική. Με τις υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν θεωρώ πως θα δημιουργήσουμε την ομάδα που χρειάζεται για να ανεβούμε στην Σούπερ Λίγκα».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Εργάζονται καθημερινά ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Μυροφορίδης και ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά. Ενδεχομένως να έχουμε και άλλη μία ανακοίνωση μέχρι την Δευτέρα».

Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το Καυτανζόγλειο: «Αυτήν την στιγμή είναι στον αέρα η πρώτη, αφού βρισκόμαστε σε αδιέξοδο με την διοίκηση του σταδίου. Έχουμε ενημερώσει ότι με την έλευση του Παπαθανασάκη στην Θεσσαλονίκη, θα λυθεί το ζήτημα, ωστόσο αυτοί θέτουν εκβιαστικά το ζήτημα και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει ακόμη οριστεί η πρώτη προπόνηση, που βάσει προγραμματισμού ήταν να γίνει την Δευτέρα. Δεν τίθεται θέμα να μην τακτοποιηθεί το ζήτημα».

Για το τί μέλλει γενέσθαι αν δεν λυθεί το θέμα μέχρι την Δευτέρα: «Θα δούμε τί θα γίνει, όμως, δεν θεωρώ πως η Μίκρα είναι ο κατάλληλος τόπος, αφού με τις κινήσεις που έγιναν ο κόσμος θέλει να έρθει κατά χιλιάδες στην πρώτη προπόνηση».
Πηγή: metrosport.gr

Brasileiro: Στο -3 η Κορίνθιανς!! (videos)

Έχοντας πάρει μόλις έναν βαθμό στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς της, η Κορίνθιανς επιβλήθηκε της Ιντερνασιονάλ με 2-1 στο «Arena Corinthians».
Με την επανέναρξη του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, οι «τιμάο» χρειάστηκαν δέκα λεπτά για το 2-0 χάρη σε γκολ των Πάολο Γκερέρο και Βάγκνερ Κονσέρβα Λάμος, ενώ στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Κλαούντιο Βινκ. Η Κορίνθιανς, πάντως, παρέμεινε τρεις βαθμούς πίσω από την Κρουζέιρο, που σε άλλο σημερινό ματς του Brasileiro επιβλήθηκε της Βιτόρια με 3-1.
Οι πρωτοπόροι χρειάστηκαν… περίεργο αυτογκόλ του Αλεμάο στο 62ο λεπτό, ώστε να πάρουν μπροστά και να φτάσουν στο 3-0 με τέρμα του Ρικάρντο Γκουλάρτ στο 71ο και Έβερτον Ριμπέιρο στο 75ο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Άιρτον Γκανίνο μείωσε σε 3-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τέλος, η Σάντος κέρδισε την Παλμέιρας με 2-0 χάρη σε γκολ του Μπρούνο Ουβίνι στο 23ο λεπτό και του Άλισον στο 69ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κορίνθιανς-Ιντερνασιονάλ 2-1
Σάντος-Παλμέιρας 2-0
Κρουζέιρο-Βιτόρια 3-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
10
22
Κορίνθιανς
10
19
Σάο Πάολο
10
19
Σπορτ Ρεσίφε
10
17
Σάντος
10
17
Φλουμινένσε
10
16
Ατλέτικο Παραναένσε
10
16
Ιντερνασιονάλ
10
16
Γκρέμιο
10
16
Γκοΐας
10
16
Ατλέτικο Μινέιρο
9
14
Παλμέιρας
10
13
Κρισιούμα
10
11
Μποταφόγκο
10
9
Σακεποένσε
9
8
Μπαΐα
10
8
Φιγκουιρένσε
10
7
Κοριτίμπα
10
7
Βιτόρια
10
7
Φλαμένγκο
10
7
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.








Πηγή: onsports.gr

Ρεκόπα Σουνταμερικάνα: Βήμα τίτλου για Ροναλντίνιο και Ατλέτικο Μινέιρο!! (videos)

Εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της Λανούς πήρε η Ατλέτικο Μινέιρο στον πρώτο αγώνα του ετήσιου Ρεκόπα Σουνταμερικάνα.
Στην παραδοσιακή αναμέτρηση των κατόχων του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Κόπα Σουνταμερικάνα, οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν χάρη σε γκολ του Ντιέγκο Ταρντέλι στο 66ο λεπτό, αλλά εντυπωσίασε σε μεγαλύτερο βαθμό ο Ροναλντίνιο με τις περίτεχνες ενέργειές του και τη βοήθεια στο μοναδικό γκολ του αγώνα. Μετά το ματς στην έδρα της Λανούς, η Μινέιρο υποδέχεται τους Αργεντινούς στο Μπέλο Οριζόντε, στις 23 Ιουλίου, ενώ γίνεται αντιληπτό πως με το πλεονέκτημα του εκτός έδρας 1-0 διατηρεί σημαντικό προβάδισμα για το παρθενικό Ρεκόπα Σουνταμερικάνα της ιστορίας της. Ούτε η Λανούς έχει κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο, ενώ φέτος έχει τη δυνατότητα διακοπής σερί τριών τίτλων από βραζιλιάνικες ομάδες.





Πηγή: onsports.gr

Άποντος ο Θανάσης, δεν έπαιξε ο Μπράμος!!

Δείτε τι έκαναν τα ξημερώματα Θανάσης Αντετοκούνμπο και Μάικ Μπράμος στο summer league του Λας Βέγκας.

Άποντος ο Θανάσης, δεν έπαιξε ο Μπράμος
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έμεινε άποντος και ο Μάικ Μπράμος στον πάγκο τα ξημερώματα στο summer league.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη των Μπακς στη νίκη των Νικς με 80-73 επί επίλεκτης ομάδας του NBDL (όπου αγωνιζόταν την περασμένη περίοδο ο ίδιος) έπαιξε για 12 λεπτά έχοντας ένα άστοχο τρίποντο, τρία ριμπάουντ και τέσσερα φάουλ.

Στη νίκη των Χοκς επί των Μπλέιζερς με 88-65 ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε καθόλου. Πηγή: sport-fm.gr

Στου Κουφού την πόρτα…!!

Ο Κώστας Κουφός αποφάσισε για πολλοστή φορά να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για το ΝΒΑ και άφησε στα κρύα του λουτρού την Εθνική. Έξαλλος ο Φώτης Κατσικάρης, μιλά για ανειλικρινή άνθρωπο.

Στου Κουφού την πόρτα…
Τι κι αν πέρσι μετά τη νέα απουσία του από την Εθνική Ανδρών ο Κώστας Κουφός δεσμευόταν πως θα παίζει για… πάντα με την ελληνική ομάδα από το 2014 και μετά;

Ο σέντερ των Γκρίζλις παρά τις δεσμεύσεις του και παρότι του είχαν εκδοθεί εισιτήρια για να βρίσκεται στην Ελλάδα στις 20 Ιουλίου, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να πει «όχι» στην Εθνική και μάλιστα έβαλε τον μάνατζέρ του να ενημερώσει την ομοσπονδία και τον Φώτη Κατσικάρη προκαλώντας τη δυσαρέσκεια αμφοτέρων.

Μάλιστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε με σκληρά λόγια για τον 25χρονο άσο που «κρέμασε» την Εθνική και αλλάζει άρδην τα πλάνα του.

«Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, ο μάνατζερ του Κουφού, αφού ο ίδιος ο παίκτης δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να με ενημερώσει άμεσα, μου τηλεφώνησε και μου ανακοίνωσε ότι ο Κουφός δε θέλει να έρθει στην Εθνική. Προτιμά να προετοιμαστεί με την ομάδα του για το μέλλον, δηλαδή θέτει ως προτεραιότητα τις ατομικές προπονήσεις από το να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Ο ίδιος μάνατζερ, ο κ. Μπουντογιάννης, είναι αυτός που προ ημερών μου ανακοίνωνε κομπάζοντας ότι με δικές του προσπάθειες ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα και θα γινόταν πραγματικότητα η σφοδρή επιθυμία του ίδιου και του Κουφού, να δώσει το ‘παρών’ ο παίκτης στην Εθνική ομάδα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω ειλικρινά με τους παίκτες μου και περιμένω το ίδιο και από αυτούς, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που υπήρξαν φέτος σχετικά με την Εθνική ομάδα. Ο Κουφός και ο Μπουντογιάννης δεν ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινών ανθρώπων και ο παίκτης αυτός δεν αξίζει να είναι στην Εθνική ομάδα», δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν θα κληθεί άλλος παίκτης στη θέση του Κουφού ή η ελληνική ομάδα θα πορευτεί με 15 παίκτες στην προετοιμασία. Στην παρούσα φάση διαθέσιμοι σέντερ είναι οι Μπουρούσης, Βουγιούκας και Μπόγρης.Πηγή: sport-fm.gr

Το... θράσος του μικρού!!

Την πεποίθηση ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μπορούν να κάνουν ίδια, αλλά και καλύτερη πορεία από την περυσινή της ομάδας εξέφρασε ο 20χρονος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Ποζατζίδης.

Το... θράσος του μικρού
Στο ίδιο μήκος κύματος με τους επίσης νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Πόζογλου, Κωνσταντινίδη, Μελίσσα κινήθηκε στις δηλώσεις του ο Στέλιος Ποζατζίδη στις δηλώσεις που έκανε στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των Θεσσαλονικιών.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να πετύχει και να είναι καλύτερος από πέρυσι, ακόμη και με νεανικό ρόστερ, αν είναι οικογένεια καi δουλέψουν σκληρά οι παίκτες του.

«Ναι, έχουν δίκιο τα παιδιά! Πιστεύω ότι και εμείς μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι πέτυχε πέρυσι η ομάδα, ίσως και ακόμη παραπάνω! Αν είμαστε οικογένεια και δουλέψουμε σκληρά, τότε όλα γίνονται»,ανέφερε.

Πιο αναλυτικά, ο νεαρός αμυντικός είπε:

Για την δεύτερη προετοιμασία του με τους «μεγάλους» του ΠΑΟΚ: «Είναι δεδομένο πως επειδή είμαστε ΠΑΟΚ υπάρχουν απαιτήσεις και φυσικά σε κάθε έναρξη νέας χρονιά οι στόχοι πρέπει να είναι υψηλοί. Εγώ και θέλω αλλά και μπορώ τόσο να είμαι εδώ όσο και να παραμείνω εδώ. Αυτό φυσικά χρειάζεται σκληρή και διαρκής δουλειά από μέρος μου».

Για το τι τους λέει ο Άγγελος Αναστασιάδης: «Ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Ότι η δουλειά δεν σταματάει ποτέ ακόμα και αν θεωρήσεις ότι έφτασες σε ένα καλό επίπεδο. Μας λέει να μη σταματάμε να δουλεύουμε».

Για το ότι έως τώρα έχει αγωνιστεί στα φιλικά τόσο ως αριστερός μπακ και «φουλ» μπακ όσο και ως στόπερ: «Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω στόπερ αφού και στην Κ20 αλλά και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς υπήρξαν παιχνίδια που έπαιξα στο κέντρο της άμυνας. Σε ότι αφορά το ότι έπαιξα φουλ μπακ, δεν με προβλημάτισε αφού δεν έχει διαφορές από το να παίζεις απλά στα αριστερά της άμυνας».

Για το αν… αγχώνεται από την παρουσία του Ρατς: «Σε καμιά περίπτωση δεν με αγχώνει. Αντίθετα πρέπει να το εκμεταλλευτώ. Δηλαδή να παίρνω πράγματα από τον τρόπο που παίζει και να βελτιώνομαι μέσα από την σκληρή δουλειά».

Για το ότι ο Αναστασιάδης στηρίζει τα νέα παιδιά: «Και μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τις ομιλίες, δείχνει ότι μας εμπιστεύεται. Μας στηρίζει και εμείς οφείλουμε να τον στηρίξουμε μέσα από την σκληρή δουλειά. Για να πετύχεις, κάτι πρέπει να δουλεύεις και αυτό θέλουμε και κάνουμε στις προπονήσεις».

Για το αν τον στενοχωρεί πως πολλοί θεωρούν ότι με νεαρούς παίκτες δεν κατακτάς τίτλους: «Αν θέλεις να είσαι ψυχολογικά καλά, δεν πρέπει να λαμβάνεις υπόψη τέτοια σχόλια. Καταλαβαίνω τον κόσμο γιατί δεν μπορείς να του ζητάς να κάνει υπομονή από τη στιγμή που τόσα χρόνια έχει να πανηγυρίσει έναν τίτλο. Αλλά από την άλλη θυμίζω ότι ο κόσμος τα περασμένα χρόνια ζητούσε από την ομάδα να εμπιστευτεί τα δικά της παιδιά. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι καλώς ζητούσαν τότε μια νεανική ομάδα, με παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας».

Για τον Λίνο: «Ήταν σημαία για τον ΠΑΟΚ. Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που και εγώ, όπως και ο κόσμος, φώναζε το όνομα του από την κερκίδα. Από τον Λίνο πρέπει να παραδειγματιστώ και στο πώς λειτουργούσε ως ποδοσφαιριστής αλλά και το πώς ήταν ως χαρακτήρας».

Για το ότι όλοι σχεδόν οι νεαροί του ΠΑΟΚ δηλώνουν πως η ομάδα μπορεί με αυτούς να επαναλάβει την περσινή πορεία και να τα πάει ακόμα καλύτερα: «Συμφωνώ μαζί τους, το πιστεύω και εγώ. Δε θα υποστηρίξω ότι μπορούμε εύκολα να το επαναλάβουμε, αλλά ξέρω ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε ότι και πέρσι. Αρκεί να είμαστε οικογένεια όπως είμαστε τώρα και να δουλεύουμε σκληρά».

Για το τι εννοούσε όταν είπε πως υπάρχουν παίκτες που λείπουν από την ομάδα. «Απλά ότι έφυγαν και άφησαν ένα κενό. Πιστεύω ότι ακόμη και τώρα χωρίς τις μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν, ότι είμαστε μια πλήρης ομάδα και τα παιδιά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μπορούμε να καλύψουμε επαρκώς τις θέσεις. Το να ελπίζεις δεν έχει σχέση με το πόσο σκληρά δουλεύεις. Επειδή είμαστε ΠΑΟΚ, οφείλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Το θέμα είναι πόσο μπορείς να δουλέψεις και τι μπορείς να θυσιάσεις για να πετύχεις αυτά που θέλεις».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: «Το να κάνει υπομονή, δεν μπορείς να το ζητήσεις εύκολα. Και εγώ ως θεατής πέρσι στον τελικό, ήθελα να το σηκώσει η ομάδα γιατί είμαι ΠΑΟΚ. Όμως πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μας δώσει μια ευκαιρία για να δει αν μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που ονειρεύεται και απαιτεί».

Για το τι σημαίνει ΠΑΟΚ για τον ίδιο: «Σημαίνει χίλια πράγματα. Αν δεν βρισκόμουν εδώ, θα μπορούσα να απαντήσω διαφορετικά. Τώρα απλά θα πω ότι είναι η ομάδα στην οποία είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θα δώσω τα πάντα για να την βοηθήσω».

Για το αν θα σημαίνει κάτι γι΄ αυτόν εφόσον δοθεί και πάλι δανεικός: «Δεν είναι και το καλύτερο να σκέφτεσαι ότι δε θα είσαι εδώ. Θέλω να το παλέψω και αυτό κάνω. Αν όμως ο προπονητής αποφασίσει το αντίθετο, θα πεισμώσω. Δεν θα απογοητευτώ όμως, για να επιστρέψω δυνατός στην ομάδα που θέλω να αγωνίζομαι».

Για το πόσο σημαντικό θα είναι ένα σερί νικών στο ξεκίνημα της χρονιάς: «Είναι πολύ θετικό να αρχίζεις με νίκες. Για παράδειγμα, εμείς δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Θα είναι ότι καλύτερο να αρχίσουμε με νίκες, γιατί έτσι και ο κόσμος θα έχει τη διάθεση να κάνει υπομονή και να μας στηρίξει».

Για το πόσο θα αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ μετά την ολοκληρώση των μεταγραφών: «Όσα παιδιά είμαστε εδώ σκεφτόμαστε ένα πράγμα, να δουλεύουμε. Δεν μας απασχολεί αν θα έρθουν, πότε θα έρθουν και πόσοι θα έρθουν».


Ημέρα κρίσης!!

Καθοριστική επαφή με τον μάνατζερ του Σοζέι Μασούντ αναμένεται να έχει σήμερα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ώστε να πάρει την απάντηση στην πρόταση της ΑΕΚ.

Ημέρα κρίσης
Μπορεί ο Τραϊανός Δέλλας να ανέφερε ότι αναμένει τις εξελίξεις στα μεταγραφικά την επόμενη εβδομάδα, αλλά ένα από τα ανοικτά μέτωπα θα κλείσει όπως φαίνεται σήμερα.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα μιλήσει με τον μάνατζερ του Σοζέι Μασούντ, που αποτελεί την παρούσα στιγμή την πρώτη επιλογή για τη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Η ΑΕΚ είχε δώσει διορία στον Ιρανό μεσοεπιθετικό μέχρι την Τρίτη και απάντηση δεν πήρε εντός των χρονικών περιθωρίων που είχε θέσει. Τελικά, τον περίμενε και άλλο και ίσως να δείξει λίγη υπομονή ακόμη, αλλά σήμερα αναμένεται να κλείσει θετικά ή αρνητικά η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο ισπανικό πρωτάθλημα και δεν «ψήνει» το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Είναι λογική η επιλογή του Μασούντ, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να του έχει έρθει η πρόταση που περιμένει τόσο καιρό. Στην ΑΕΚ ελπίζουν να μην ζητήσει ο παίκτης επιπλέον παράταση μέσω του εκπροσώπου του.

Πάντως, φαίνεται πως έχουν διαφοροποιήσει κάπως τη στάση τους οι «κιτρινόμαυροι» στο συγκεκριμένο θέμα. Από εκεί που έλεγαν πως θα ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη περίπτωση αυτήν την εβδομάδα και… τέλος. Πλέον, δείχνουν διάθεση να περιμένουν και άλλο και ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει νεότερα και από τις άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή ο Μιλοβάνοβιτς.Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Μπόγιαν πλησιάζει στον Ολυμπιακό»

Δημοσίευμα της ισπανικής “Mundo Deportivo” φέρνει τον νεαρό άσο της Μπαρτσελόνα ακόμη πιο κοντά στον Ολυμπιακό!

«Ο Μπόγιαν πλησιάζει στον Ολυμπιακό»
Ο Μπόγιαν Κρκιτς είναι περισσότερο από κοντά από ποτέ άλλοτε στον Ολυμπιακό!

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται από την ισπανική Mundo Deportivo σε σχετικό δημοσίευμά της το οποίο φέρει τίτλο «Ο Μπόγιαν πλησιάζει στον Ολυμπιακό» και προσθέτει πως η ομάδα του Μίτσελ αποτελεί την καλύτερη επιλογή που έχει ο Κρκιτς στα χέρια του για να συνεχίσει την καριέρα του.

Σε αυτό αναφέρεται ότι τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για τον παίκτη έχει γίνει πολύ μεγάλο και οι προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία ακόμη εντονότερες από την πλευρά των ερυθρολεύκων.

Όπως υπογραμμίζει το γεγονός αυτό το έχει εκτιμήσει αρκετά ο ποδοσφαιριστής αλλά και το περιβάλλον του.

Εκεί που όμως στέκεται το δημοσίευμα είναι στο ενδεχόμενο να υπάρχει μεγάλη δυσκολία ο Ολυμπιακός να τας βρει με την Μπαρτσελόνα για την παραχώρησή του.

Ο Μπόγιαν έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμη. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι διατεθειμένη να «αφήσει» τον παίκτη να φύγει έτσι και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν είναι έτοιμος να καταβάλει το ποσό το οποίο θέλει η ισπανική ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Κοπέλια, έτοιμα για όλα!!

Την υπέρβαση επιζητά απόψε η Εθνική Νέων Ανδρών κόντρα στην Κροατία για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Κοπέλια, έτοιμα για όλα
Να πιστοποιήσει τη συνεχή της βελτίωση στην πορεία της διοργάνωσης και να προκριθεί στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης θέλει η Εθνική Νέων Ανδρών απέναντι στην Κροατία απόψε στα «Δύο Αοράκια» (21:30, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Η ελληνική ομάδα διόρθωσε το λάθος της μέτριας παρουσίασης της στην πρώτη φάση και πέρασε στην οκτάδα. Πλέον η όρεξη άνοιξε και το ζητούμενο είναι να βρεθεί στη μάχη των μεταλλίων, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πέμπτο τέτοιο στην ιστορία της στο θεσμό μετά τα χρυσά το 2002 στη Λιθουανία και το 2009 στη Ρόδο, αλλά και τα ασημένια το 1992 στην Αθήνα και το 2010 στο Ζαντάρ.

Η αντίπαλος είναι ισχυρή, όχι όμως ανίκητη. Η Κροατία έχει ηττηθεί μόνο από την Τουρκία, στις 8 Ιουλίου για την πρεμιέρα του τουρνουά, και δείχνει αποφασισμένη και ικανή για το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της σε αυτό το επίπεδο.

Παπαπέτρου δεν θα υπάρχει και πάλι, αφού οι εξετάσεις έδειξαν πως δεν είναι σε θέση να βοηθήσει, αλλά με την αυτοπεποίθηση ανεβασμένη και τη βοήθεια του κόσμου, που αναμένεται να συρρεύσει πιο μαζικά από ποτέ στο γήπεδο, όλα είναι εφικτά.

Σύμμαχος της ελληνικής ομάδας είναι η παράδοση, αφού σε αυτό το επίπεδο μετρά επτά νίκες και τρεις ήττες κόντρα στους Κροάτες, που τους είχε νικήσει στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση (77-68).

Η στατιστική σύγκριση (Ελλάδα-Κροατία):

Επίθεση: 69,9 – 72,5
Άμυνα: 68,6 – 61,7
Ευστοχία σε βολές: 69,1% - 70,4%
Ευστοχία σε δίποντα: 45,3% - 44,5%
Ευστοχία σε τρίποντα: 27,3% - 27,2%
Ριμπάουντ: 41,3 – 47,9
Αμυντικά ριμπάουντ: 25,1 – 31,4
Επιθετικά ριμπάουντ: 16,1 – 16,4
Ασίστ: 12,4 – 17
Κλεψίματα: 5,6 – 5,9
Τάπες: 2,4 – 4,1
Λάθη: 15,3 – 15
Φάουλ κατά: 20,9 – 21,1
Φάουλ υπέρ: 24,4 – 21,6

Το ρόστερ της Κροατίας:

4. Λόβρε Μπάσιτς G 1.90 10.01.1995 Ζαντάρ
5. Πάολο Μαρινέλι SG 1.91 10.04.1995 Ολίμπια Λιουμπλιάνα
6. Γιόζιπ Γκούλαμ PG 1.88 10.10.1995 Σιμπένικ
7. Ντομαγκόι Μπόσνιακ SG 2.01 09.04.1995 Σιρόκι
8. Λόβρο Ντέμο SG 1.98 15.08.1994 Τσιμπόνα
9. Ντόμινικ Μάβρα G 1.95 15.06.1994 Τσιμπόνα
10. Μίσλαβ Μπρζόγια F 1.98 09.01.1994 Evansville University
11. Τόμισλαβ Γκάμπριτς PF 2.01 17.08.1995 Τσιμπόνα
12. Φίλιπ Μπούντοβιτς FC 2.05 16.02.1994 Τσεντεβίτα
13. Μάρκο Μπάτσακ C 2.10 14.11.1995 Σαρλότενμπουργκ
14. Μάριν Μάριτς C 2.08 21.02.1994 Northern Illinois University
15. Κάρλο Ζγκάνετς C 2.06 25.07.1995 BC Ζάγκρεμπ

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης (18/7):
14:45 Τουρκία-Λιθουανία (1)
17:00 Σερβία-Ισραήλ (2)
19:15 Ισπανία-Γαλλία (3)
21:30 Κροατία-Ελλάδα (4)

*Τα σταυρώματα στα ημιτελικά (19/7) είναι Νικητής 1-Νικητής 2 (19:15) και Νικητής 3-Νικητής 4 (21:30). Πηγή: sport-fm.gr

Κληρώνει και για… Αμπέντ!!

Καθοριστική είναι η Παρασκευή για το θέμα Αμπέντ, καθώς θα μάθει αν βρίσκεται στην αποστολή της Νιούκαστλ για τα φιλικά προετοιμασίας. Σε περίπτωση που μείνει εκτός ανοίγει ο δρόμος για Παναθηναϊκό.

Κληρώνει και για…  Αμπέντ
Ένα από τα καλοκαιρινά σίριαλ του Παναθηναϊκού ίσως λάβει τέλος σήμερα ή αλλιώς μπορεί να μπει στην τελική του ευθεία.

Ο Μεχντί Αμπέντ περιμένει με αγωνία να δει αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή Νιούκαστλ, που θα αναχωρήσει το σαββατοκύριακο με προορισμό την Αυστραλία για να δώσει φιλικά προετοιμασίας, περιμένοντας να «φάει» άκυρο από τον Άλαν Πάρντιου. Μάλιστα, αναμένεται να συζητήσει μαζί του νωρίτερα επί του θέματος.

Σε περίπτωση που ο Αλγερινός δεν βρεθεί στις επιλογές του 53χρονου τεχνικού, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στην Αθήνα. Διαφορετικά, θα πάει και άλλο πίσω το θέμα. Περίπου ένα δεκαήμερο και είναι δύσκολο να κάνουν και άλλη υπομονή οι «πράσινοι», διότι αρχίζουν και οι υποχρεώσεις και θέλει να έχει βάλει στο παζλ ένα από τα σημαντικά του κομμάτια του ρόστερ.

Ο 22χρονος χαφ, αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν σίγουροι ότι το θέμα κλείσει θετικά και κάνουν ότι μπορούν γα να υπάρξει οριστική κατάληξη από σήμερα.

Σε ότι αφορά τον άλλο χαφ, από τις πληροφορίες προκύπτει ότι πολύ δύσκολα θα έχουμε κάποιο νέο εντός αυτής της εβδομάδας. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις με παίκτες που είναι πιο κάτω στη λίστα το όνομα τους από αυτό του Φαούστο Ρόσι. Ο 24χρονος Ιταλός αρέσει πολύ στους ανθρώπους του «τριφυλλιού», αλλά η Γιουβέντους καθυστερεί το θέμα, διότι τον προορίζει για αντάλλαγμα σε μεταγραφή που θα κάνει.
Πηγή: sport-fm.gr

Σήμερα κληρώνει!!

Ο Παναθηναϊκός μαθαίνει τον αντίπαλό του (13.00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6) στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπως και οι Ατρόμητος, Αστέρας (14.00) στον αντίστοιχο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σήμερα κληρώνει!
Ημέρα κληρώσεων η σημερινή σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός θα μάθει τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ατρόμητος στον αντίστοιχο του Γιουρόπα. Αντίστοιχα και ο Αστέρας θα μάθει με ποιον θα κοντραριστεί αν περάσει το εμπόδιο της Ροβανιέμι.

Η κλήρωση θα αρχίσει στις 13:00 (στη Νιόν) για τον ΠΑΟ και θα μεταδοθεί απευθείας από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 που θα καλύψει και αυτή του Γιουρόπα Λιγκ (ακολουθεί στις 14:00).

Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε πιθανούς αντιπάλους.

Θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων και θα παίξει με μια από τις Ζενίτ, Λιλ, Κοπεγχάγη, Σταντάρ, Μπεσίκτας. Αν προκριθεί στον 4ο γύρο (ή πλέι οφ) του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι και πάλι στους αδύνατους και θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους τις Αρσεναλ, Πόρτο, Ζενίτ (*), Λεβερκούζεν, Νάπολι.

Ο Ατρόμητος θα είναι ισχυρός στη σημερινή κλήρωση του 3ου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα ο Αστέρας θα είναι στους αδύνατους.

Η ομάδα της Τρίπολης που χθες έπαιξε τον πρώτο αγώνα με τη Ροβανιέμι θα μάθει τον αντίπαλό της αν προκριθεί. Οι αγώνες για τον Παναθηναϊκό θα γίνουν στις 29/30 Ιουλίου και 5/6 Αυγούστου.

Για τον Ατρόμητο και τον Αστέρα (αν περάσει) τα ματς θα διεξαχθούν 31/7 και 7/8.

Αμφότεροι αν φτάσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα είναι στους αδύνατους εκείνης της κλήρωσης. Λίγο πριν την κλήρωση του ΠΑΟ που είναι στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών θα προηγηθεί αυτή των πρωταθλητών με τον ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη να είναι στους ισχυρούς μαζί με τις Σάλτσμπουργκ, Στεάουα, Σέλτικ, ΜΠΑΤΕ, Σπάρτα Πράγας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λουντογκόρετς, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σέριφ.

Πιθανοί αντίπαλοι από τους αδύνατους οι Μάριμπορ, Λέγκια, Παρτίζαν, Ντέμπρετσεν, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ακτόμπε, Βέντσπιλς, Καραμπάχ, Ελσίνκι και Ααλμποργκ.

Να σημειωθεί ότι στους πίνακες με τους ισχυρούς και αδύνατους οι ομάδες με αστερίσκο μετέχουν στους προηγούμενους προκριματικούς γύρους και βάσει συντελεστή είναι το φαβορί για να προκριθούν.



ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Γ' προκριματικός (πρωταθλητές)

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ζενίτ 73.899
Λιλ 45.300
Κοπεγχάγη 45.250
Σταντάρ 38.260
Μπεσίκτας 32.840

ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Ντνίπρο 32.193
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30.220
Φέγενορντ 13.362
Γκρασχόπερς 9.645
ΑΕΛ 7.650




ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Γ' προκριματικός

Η UEFA χώρισε τις ομάδες σε πέντε 12άδες και μία 10άδα που αποτελούνται από ισχυρούς και ανίσχυρους.

Πρώτο group κλήρωσης

Ισχυροί
Τσερνομόρετς (Ουκρανία)
Λουκέρνη (Ελβετία) / Σεντ Τζόνστοουν (Σκωτία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) / Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία)
Σίλαμαε Κάλεβ (Εσθονία) / Κρασνοντάρ (Ρωσία)
Λιόν (Γαλλία)
Μάιντς (Γερμανία)

Ανίσχυροι
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) / Σιρόκι (Βοσνία)
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) / Ντιοσγκιόρι (Ουγγαρία)
RNK Σπλιτ (Κροατία) / Χαποέλ Μπιρ Σεβά (Ισραήλ)
Ζεσταφόνι (Γεωργία) / Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία)
Καράμπιουκσπορ (Τουρκία)
Ροβανιέμι (Φινλανδία) / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελλάδα)

Δεύτερο group κλήρωσης

Ισχυροί
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) / Ομόνοια (Κύπρος)
Τορίνο (Ιταλία)
Χαλ (Αγγλία)
Μόλντε (Νορβηγία) / Γκόριτσα (Σλοβενία)
Νόμε Κάλιου (Εσθονία) / Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Ανίσχυροι
Λάτσι (Αλβανία) / Ζόρια (Ουκρανία)
Μάδεργουελ (Σκωτία) / Στιάρναν (Ισλανδία)
Μεταλούργκ Σκόπιε (Σκόπια) / Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία)
Μπρομαποϊκάρνα (Σουηδία) / Κρουσέιντερς (Β.Ιρλανδία)
Τρέντσιν (Σλοβακία) / Βοϊβοντίνα (Σερβία)
Μπότεφ Πλόβντιφ (Βουλγαρία) / Ζανκτ Πέλτεν (Αυστρία)

Τρίτο group κλήρωσης

Ισχυροί
Σοθιεδάδ (Ισπανία)
Αστάνα (Καζαχστάν) / Χαποέλ Τελ-Αβίβ (Ισραήλ)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ελλάδα)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) / Ζίμπρου (Μολδαβία)
Κοζίτσε (Σλοβακία) / Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Ζούλτε Βάρεχεμ (Βέλγιο) / Ζαβίσα (Πολωνία)

Ανίσχυροι
Άστρα Τζούρτζου (Ρουμανία)
Τσουκαρίτσκι (Σερβία) / Γκρέντιγκ (Αυστρία)
Αμπερντίν (Σκωτία) / Χρόνινχεν (Ολλανδία)
Λίνφιλντ (Β.Ιρλανδία) / ΑΙΚ (Σουηδία)
Σαράγεβο (Βοσνία) / Χάουγκεσουντ (Νορβηγία)
Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία) / Σαχτιόρ Σαλιχόρσκ (Λευκορωσία)

Τέταρτο group κλήρωσης

Ισχυροί
Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Κάιρατ (Καζαχστάν) / Έσμπιεργκ (Δανία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Ριέκα (Κροατία) / Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Έλφσμποργκ (Σουηδία) / Ίντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)

Ανίσχυροι
Βίκινγκουρ (Ν.Φαρόε) / Τρόμσο (Νορβηγία)
Πετρόλουλ Πλοϊέστι (Ρουμανία) / Φλαμουρτάρι (Αλβανία)
Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα (Ισραήλ)
Ερμής (Κύπρος)
Ρουχ Χορζόβ (Πολωνία) / Φαντούτς (Λίχτενσταϊν)
Νέμαν Γκρόντνο (Λευκωρωσία) / FH (Ισλανδία)

Πέμπτο group κλήρωσης

Ισχυροί
Ντάνταλκ (Ιρλανδία) / Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)
Κλουζ (Ρουμανία) / Γιαγκόντινα (Σερβία)
Ρίο Άβε (Πορτογαλία)
Μπούρσασπορ (Τουρκία) / Τσικούρα (Γεωργία)
Μπριζ (Βέλγιο)

Ανίσχυροι
Γκιόρι (Ουγγαρία) / Γκέτεμποργκ (Σουηδία)
Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία) / Μιλικόσκι (Φινλανδία)
Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) / Κόπερ (Σλοβενία)
Ατλάντας (Λιθουανία) / Σαχτιόρ Γκαραγκάντι (Καζαχστάν)
Μπρέντμπι (Δανία)

ΠΑΟΚ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι η τελευταία που θα μπει στις κληρώσεις των προκριματικών. Θα μπει σε αυτή των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα είναι στους ισχυρούς. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου και οι αγώνες στις 21 και 28/8. Σε αυτή θα είναι και ο Παναθηναϊκός αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα και τον Ατρόμητο, αν φτάσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν εξασφαλίσει και φέτος την παρουσία τους στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση αυτή θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου στο Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κατά 90% θα είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Πηγή: sport-fm.gr

Deal για Διούδη!!

Στην Μπριζ θα συνεχίσει την καριέρα του, εκτός απροόπτου, ο Σωκράτης Διούδης, καθώς οι Βέλγοι ήρθαν σε συμφωνία με τον Άρη, ο οποίος θα πάρει σημαντική οικονομική… ανάσα.

Deal για Διούδη!
Στο πρωτάθλημα του Βελγίου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωκράτης Διούδης. Ο Άρης τα βρήκε με την Μπριζ για πώληση του 21χρονου τερματοφύλακα και θα μπουν στα ταμεία περίπου 200.000 ευρώ, ενώ η συμφωνία προβλέπει και ποσοστό 15% σε περίπτωση μεταπώλησης.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των «κίτρινων», Παναγιώτης Στεφανίδης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον τεχνικό διευθυντή της Μπριζ, Άρναν Γκρέταρσον (γνωστό μας από το πέρασμα του από την ΑΕΚ) και οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε γενικές γραμμές. Απομένουν μόνο τα τυπικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας η μεταγραφή, διότι το βελγικό πρωτάθλημα ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Τη σεζόν που έφυγε ο Έλληνας πορτιέρο έκανε 32 εμφανίσεις στη Superleague, χάνοντας μόνο δύο ματς (με Ξάνθη και Λεβαδειακό) και μια στο Κύπελλο.
Πηγή: sport-fm.gr

Εντυπωσιάζει και ως μάνατζερ ο Σιμεόνε...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το καλοκαίρι όπου ο “Τσόλο” μας δείχνει ότι εκτός από εξαιρετικός κόουτς, είναι και σπουδαίος μάνατζερ “τρέχοντας” καταπληκτικά ένα δύσκολο μεταγραφικό παζάρι...
Οτι η Ατλέτικο Μαδρίτης θα συγκέντρωνε επάνω της όλα τα βλέμματα των “μεγάλων πορτοφολιών” της Ευρώπης ήταν δεδομένο. Οπως ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις πωλήσεις αρκετών από των πρωταγωνιστών της ομάδας που την οδήγησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Εν τέλει την επίθεση την εξαπέλυσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν πήρε απλώς πίσω τον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια έπαιζε δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης από την Τσέλσι, αλλά προχώρησε στην απόκτηση τριών ακόμη βασικών ποδοσφαιριστών των “ροχιμπλάνκος”. Ο Ντιέγκο Κόστα και ο Φελίπε Λουίς πωλήθηκαν στην Τσέλσι έναντι περίπου 60 εκατ. ευρώ, ενώ ο Μουρίνιο παίρνει ως ελεύθερο και τον Πορτογάλο κεντρικό χαφ Τιάγκο.
Η Ατλέτικο με απόφαση του Σιμεόνε παραχώρησε και τον Αντριάν στην Πόρτο για περίπου 15 εκατ. ευρώ, ενώ άφησε να φύγουν ως ελεύθεροι, οι Βίγια (ΗΠΑ) και Ντιέγκο (πήγε στη Φενέρ) και δεν ανανέωσε τον δανεισμό του Σόσα από την Μέταλιστ.
Με αυτόν τον τρόπο έβαλε στα ταμεία περίπου 75 εκατ. ευρώ (ως τώρα) και μείωσε το ετήσιο μπάτζετ των συμβολαίων κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα με βάση τα όσα είχε συμφωνήσει με την διοίκηση της Ατλέτικο θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για την ενίσχυση της ομάδας. Για τα χρέη θα πήγαιναν τα περίπου 70 εκατ. ευρώ που είχε ως κέρδη η ομάδα από την περσινή εκπληκτική σεζόν της, κυρίως χάρη στα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Εχοντας λοιπόν τα περίπου 75 εκατ. ευρώ στην τσέπη ο Σιμεόνε έκανε ορισμένες εξαιρετικές επιλογές ως τώρα και φαίνεται ότι συνεχίζει...
Τα... παπούτσια του Ντιέγο Κόστα θα... φορέσει ο Μάριο Μάντζουκιτς ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου. Νομίζω είναι περιττό να σχολιάσει κανείς πόσο σπουδαία μεταγραφή και πόσο έξυπνη επιλογή είναι αυτή. Εδωσε τον Κόστα με σχεδόν 40 και πήρε τον Μάντζουκιτς με κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ!

Τα γάντια του Τιμπό Κουρτουά θα φορέσει ο επόμενος πιο ταλαντούχος τερματοφύλακας στην Ευρώπη μετά τον Κουρτουά. Ο 21χρονος Σλοβένος Γιαν Ομπλακ που αποκτήθηκε έναντι 16 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα, έχει ανάλογα σωματικά χαρακτηριστικά με τον Κουρτουά και την σεζόν που τελείωσε, έπαιξε στο δεύτερο μισό της κι' έκανε θραύση με την Μπενφίκα, κυρίως στο Europa League όπου οι Λουζιτανοί έφτασαν μέχρι τον τελικό. Σπουδαία προσθήκη, η οποία σε δύο τρία χρόνια μπορεί να φέρει στα ταμεία της Ατλέτικο τριπλάσια χρήματα από αυτά που δαπάνησε για να τον αποκτήσει... Επιπλέον αποκτήθηκε και ο έμπειρος τερματοφύλακας Μογιά, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια ήταν βασικός στην Χετάφε.
Από την... Μπενφίκα ψώνισε και αριστερό μπακ ο Σιμεόνε. Για την ακρίβεια πήρε τον Σικέιρα που ανήκε στην Γρανάδα, αλλά πέρυσι έπαιξε δανεικός στην Μπενφίκα και έκανε επίσης εξαιρετική χρονιά.
Συνολικά ο Σιμεόνε έχει ξοδέψει περίπου 45 εκατ. ευρώ ως τώρα και η θέση που πρέπει να καλύψει ακόμη είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού ή του μεσοεπιθετικού αν προτιμάτε. Για αυτή την θέση ο Σιμεόνε σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχει μεγάλα σχέδια. Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι ο μεγάλος στόχος. Αν τα καταφέρει να τον αποκτήσει, τότε η Ατλέτικο της νέας χρονιάς δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την περσινή ομάδα της.
Ο Σιμεόνε κράτησε τους Χουανφράν, Μιράντα και Τόμπι Αλντερβάιρελντ για την άμυνα του, ενώ στην Μαδρίτη παραμένει και ο Γκοδίν, ο οποίος όμως είναι ο μοναδικός από τους εναπομείναντες που μπορεί να πουληθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο Σιμεόνε θα ψάξει και για στόπερ.
Ο Κόκε, ο Γκάμπι, ο Αρντά Τουράν και ο Ραούλ Γκαρθία επίσης παρέμειναν, ενώ επέστρεψε από τον δανεισμό του ο Μπαπτιστάο (μπορεί βέβαια να ξαναφύγει), ο Σαούλ Νίγκεθ ένας 20χρονος μέσος που έκανε πολύ καλή χρονιά με την Βαγιεκάνο και μπορεί μέχρι και βασικός να παίξει, αφού είναι σπουδαίο ταλέντο, αλλά και ο Γάλλος Γκιλαβογκί που είχε δοθεί στην Σεντ Ετιέν.
Ολα αυτά μας δείχνουν ότι η Ατλέτικο θα παραμείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα παίρνει το πρωτάθλημα και θα φτάνει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ) και κυρίως ότι ο Ντιέγκο Σιμεόνε εκτός από ένας εξαιρετικός προπονητής είναι και ένας σπουδαίος μάνατζερ ο οποίος ξέρει καλά την αγορά, ξέρει να ελίσσεται και να ξεπερνάει τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν.
Αυτό το καλοκαίρι ίσως να μάθαμε ότι ο Τσόλο, εκτός από το να φτιάχνει ομάδες και να βελτιώνει παίκτες, μπορεί και να αγοράζει και να πουλάει με έναν τρόπο που μόνο ελάχιστοι μάνατζερ στην Αγγλία μπορούν να κάνουν..
Πηγή: gazzetta.gr

Κρίνεται του Κρκιτς, καθοριστική εβδομάδα για φορ!!

Άμεσα αναμένονται οι εξελίξεις στο μέτωπο του Κρκιτς με τον Ολυμπιακό να... τρέχει και το θέμα του φορ. Παραμένουν στην λίστα οι Άμραμπατ και Μπιάνκι.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα έως την Κυριακή να προκύψουν τα νεότερα για τον άσο της Μπαρτσελόνα, που πέρυσι ήταν δανεικός στον Άγιαξ. Εφόσον ο Ολυμπιακός καταφέρει να κλείσει την υπόθεση θετικά ο Μπόγιαν Κρκιτς θα αποκτηθεί ως ακραίος επιθετικός και όχι ως φορ περιοχής, όπως σας έχουμε γράψει ξανά. Τίποτα σε μία τέτοια μεταγραφή δεν μπορεί να είναι εύκολο όμως καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες που μπορεί να αποφέρουν καρπούς. Με την περίπτωση Κρκιτς θα κριθεί σύντομα το τι θα συμβεί ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η πλευρά του παίκτη -όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Gazzetta- βλέπει πολύ σοβαρά την προσφορά και την προοπτική του πειραϊκού συλλόγου
Εναλλακτική λύση για τα άκρα της επίθεσης είναι αυτή του διεθνούς Μαροκινού, Νορντίν Άμραμπατ. Σχετικά με τον στράικερ ο Ρολάντο Μπιάνκι δεν έχει φύγει από την ερυθρόλευκη λίστα, δεν είναι όμως το μοναδικό όνομα που υπάρχει εκεί. Για τον Ιταλό οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός πάντως έχουν πολύ καλή άποψη και αυτό μετράει για τα καλά. Οι ερυθρόλευκοι σκοπεύουν να κλείσουν και τα δύο αυτά... μέτωπα εντός της ερχόμενης εβδομάδας ενώ περιμένουν και τον Άλαν Πουλίδο. Εφόσον κλείσουν οι τρεις συγκεκριμένες προσθήκες τότε οι μεταγραφές θα φτάσουν στο τέλος τους. Είναι πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο και μίας κίνησης-έκπληξης που να είναι όνομα που δεν έχει διαρρεύσει ή γραφτεί. Υπάρχει βέβαια και η σημαντική παράμετρος της αποχώρησης παικτών. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν έχει την πρόθεση εάν φύγουν ένας παίκτης από την άμυνα και ένας από τον άξονα να κλείσει άλλους. Και αυτό διότι στο Λιμάνι θεωρούν πως έχουν καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις θέσεις και για την περίπτωση που δύο ποδοσφαιριστές αποτελέσουν παρελθόν.
Πηγή: gazzetta.gr

Όταν η Γερμανία έμαθε να αγαπάει την εθνική της!!

Ο Ούλριχ Χέσε θυμάται την πιο όμορφη στιγμή της Εθνικής Γερμανίας μέχρι του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Παρότι τότε δεν κατέκτησε τον τίτλο...  
Στα μέσα του Μαΐου του 2006, λιγότερο από τέσσερις βδομάδες πριν την έναρξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έκανα tour στην Αγγλία, λόγω δουλειάς στο Ινστιτούτο Γκέτε. Απάντησα σε ερωτήσεις για τη Γερμανία από ομάδες φοιτητών και μίλησα στους δημοσιογράφους για τις ελπίδες της χώρας μου και τις προσδοκίες για τη διοργάνωση. Στο Έξετερ και το Λονδίνο, συνάντησα μέλη της λέσχης οπαδών της Αγγλίας και τους είπα ορισμένα πράγματα για τη γερμανική ποδοσφαιρική κουλτούρα.
Βασικά, στην ουσία όλες αυτές οι συζητήσεις ήταν ίδιες. Οι Άγγλοι και οι Γερμανοί έμοιαζαν πολύ περισσότερο από ότι ήθελαν να παραδεχθούν. Αλλά υπήρχε ωστόσο μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες. Για να τη δείξω, συνήθιζα να περπατάω προς το παράθυρο και να δείχνω στους δρόμους έξω.
«Εδώ έχετε όλα αυτά τα αμάξια με τις μικρές σημαίες, το σταυρό του Αγίου Γεωργίου», είπα. «Δεν πρόκειται να δείτε κάτι τέτοιο όταν έρθετε στη Γερμανία». Όταν ο κόσμος με ρώτησε γιατί, εξήγησα ότι ο πατριωτισμός είναι ακόμα παρακινδυνευμένος στη Γερμανία, επειδή δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε και τις καλύτερες εμπειρίες μαζί του.
Αυτή η τοποθέτηση ίσως ακούγεται γελοία σε όσους ξέρουν ότι περίπου 500.000 άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα, τα κόκκινα και τα χρυσά πήγαν να παρακολουθήσουν το ημιτελικό του Euro 2012 στο αποκαλούμενο "Μίλι των οπαδών" στο Βερολίνο, στο δρόμο που οδηγεί στην Πύλη του Βανδεμβούργου. Αλλά ήταν αλήθεια όταν την έκανα.
Η Νταγκμάρ Σχεντίβι, μία κοινωνική ψυχολόγος από το Βερολίνο, εξέδωσε ένα βιβλίο τρία χρόνια πριν, σχετικά με αυτό που αποκαλεί "Νέο γερμανικό ποδοσφαιρικό πατριωτισμό". Και δεν δυσκολεύεται να βρει την ημερομηνία γέννησης αυτού του φαινομένου: "Ο πατριωτισμός σε ευρεία κλίμακα ήταν άγνωστος στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006". Ήταν δέκα μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ όταν είδα δύο ή τρία αυτοκίνητα με γερμανική σημαία στο δρόμο. την επόμενη μέρα, υπήρχε μια ντουζίνα. Μια μέρα μετά, εκατό.
Αυτός είναι μόνο ένας λόγος που εξηγεί γιατί το έθνος θυμάται το τουρνουά του 2006 ως μία θεαματική επιτυχία πέρα από κάθε φαντασία. Υπήρχαν τόσα ωραία νέα πράγματα, ήταν σαν η χώρα να είχε βυθιστεί σε μια συλλογική αίσθηση θαυμασμού. Δεν ξέραμε καν ότι θα έχουμε τέτοια ηλιοφάνεια και τόσο ζεστό καιρό για τέσσερις βδομάδες σερί!

Η δουλειά που δεν ήθελε κανείς

Αλλά πάνω από όλα δεν ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με τέτοιο τρόπο. Είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, τον οποίο τείνουμε να παραβλέπουμε, όταν διηγούμαστε την ιστορία του Μουντιάλ του 2006. Η γερμανική ομάδα τα πήγε τόσο καλά τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, τόσο σε θέμα απόδοσης όσο και αποτελεσμάτων, ώστε πολύς κόσμος ξεχνάει πόσο ζοφερό ήταν το θέαμα κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη διοργάνωση στο δικό μας έδαφος.
Ο Ρούντι Φέλερ αποχώρησε ως ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το εν τέλει καταστροφικό Euro 2004 και ο μόνος λόγος που ένας άπειρος τεχνικός όπως ο Γιούργκεν Κλίνσμαν τελικά πήρε τη δουλειά ήταν επειδή κανείς άλλος δεν την ήθελε. Ο Αρσέν Βενγκέρ αρνήθηκε την πρόταση, όπως και οι Κρίστοφ Ντάουμ, Φέλιξ Μάγκατ, Ότο Ρεχάγκελ, Γιουπ Χάινκες, Γκους Χίντινκ και Μόρτεν Όλσεν. Κανείς από αυτούς δεν ήθελε να αναλάβει κάτι που έδειχνε ως βέβαιη αποστολή αυτοκτονίας. Κάποιοι ίσως μυστικά ήλπιζαν να έρθουν και να καθαρίσουν μετά τον Κλίνσμαν.
Τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα, ώστε όταν η Γερμανία έπαιξε με τις ΗΠΑ στα τέλη του Μαρτίου, ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Τέο Ζβάνζιγκερ, είχε έτοιμο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Αν οι ΗΠΑ κέρδιζαν το ματς, ο Κλίνσμαν θα αποχωρούσε και ο Ματίας Ζάμερ θα έπαιρνε τη θέση του, μόλις 79 μέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η σημασία αυτού του σκηνικού στην ιστορία δεν μπορεί να μεγαλοποιηθεί. Με το Μουντιάλ να πλησιάζει, η χώρα ήταν αποφασισμένη να το γιορτάσει, όχι λόγω της εθνικής ομάδας. Οι πιθανότητες να εμπνεύσει η εθνική τη χώρα ήταν λίγες, οπότε σκοπός ήταν να διεξαχθεί μια γιορτή ανεξαρτήτως πορείας της Γερμανίας.
Για το λόγο αυτό το πρώτο γκολ του Φίλιπ Λαμ στην πρεμιέρα προκάλεσε έκρηξη. Είδα την αναμέτρηση σε μια πλατεία στο Ντόρτμουντ, με περίπου 10.000 άλλους ανθρώπους. Οι Γερμανοί παρακολούθησαν το γκολ με τεράστια ανακούφιση και ζαλισμένοι από τη δυσπιστία. Κάπως, ο Κλίνσμαν είχε καταφέρει να κάνει αυτό που υποσχέθηκε. Να χτίσει μια νεανική, ενθουσιώδη, επιθετική ομάδα που ήταν έτοιμη όταν έπρεπε.
Το γεγονός ότι η ομάδα πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, εξηγεί το γιατί η ήττα στον ημιτελικό 101 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του, επηρέασε, προς γενική έκπληξη, ελάχιστα την άποψη για τη διοργάνωση. Για τους Γερμανούς, εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε να κάνει με την κατάκτηση, αλλά με το να αφήσουν καλές εντυπώσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα το κατάφεραν.
Ακόμα και η ταινία για την διοργάνωση ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Το "Summer Fairy Tale" του Σόνκε Βόρτμαν προσέλκυσε τέσσερα εκατομμύρια θεατές κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων εβδομάδων της πρεμιέρας του. Σπάνιος αριθμός για ντοκιμαντέρ.

Η δύναμη της αγάπης

Το τουρνουά έκανε τους Γερμανούς να νιώσουν ξανά καλά για το ποδόσφαιρό τους. Και σε αυτή τη χώρα όπου το ποδόσφαιρο κυριαρχεί ως άθλημα, αυτό σημαίνει ότι ένιωσαν και πάλι καλά για τη Γερμανία. Αυτό δεν υπερτονίζει τη σημασία του παιχνιδιού, κυρίως αν σκεφτεί κανείς ότι η διοργάνωση έγινε λιγότερο από 16 χρόνια μετά το γκρέμισμα του Τείχους, με την  Δυτική και την Ανατολική Γερμανία να νιώθουν ακόμα... αμήχανες μεταξύ τους (ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως το "Τείχος των Μυαλών").
Οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 βοήθησε στο να καθοριστεί και να ενωθεί ένα έθνος, με ένα τρόπο που μοιάζει με το πως το Μουντιάλ του 1954 βοήθησε τη μεταπολεμική Δυτική Γερμανία, μια χώρα με άρνηση και γεμάτη ενοχές, να βρει ταυτότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το ότι το Μουντιάλ του 2006 έκανε τον αποκαλούμενο ως "κανονικό" πατριωτισμό ξανά απολύτως σεβαστό στη χώρα, οι γερμανικές σημαίες βγαίνουν μόνο μαζικά κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού event.
Είναι ξεκάθαρο ότι η διοργάνωση αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή για τη Γερμανία. Στον Κλίνσμαν τελικά απενεμήθη το "Order of Merit" της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, το μεγαλύτερο παράσημο της χώρας. Ηταν ο πρώτος προπονητής εθνικής που το παίρνει, χωρίς στην πραγματικότητα να κατακτήσει κάτι.

Πηγή: gazzetta.gr

Μουντιάλ 2014: Το «βατερλό» των επιθετικών!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει την πανωλεθρία που υπέστησαν τα 9άρια από τους μεσοεπιθετικούς σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.
40 χρόνια πριν θα πρέπει να ανατρέξει κανείς για να βρει πρώτο σκόρερ Μουντιάλ που να μην είναι φορ. Το μακρινό 1974, στη Γερμανία, ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε τα περισσότερα τέρματα ήταν ένα εξτρέμ. Ο Πολωνός Γκρεγκόρζ Λάτο με 7 γκολ.
Από τότε διεξήχθησαν 9 Παγκόσμια Κύπελλα, στα οποία μέσα στα πιο «καυτά» πιστόλια ήταν πάντοτε επιθετικός (1978 Μάριο Κέμπες, 1982 Πάολο Ρόσι, 1986 Γκάρι Λίνεκερ, 1990 Σαλβατόρε Σκιλάτσι, 1994 Όλεγκ Σαλένκο-Χρίστο Στόιτσκοφ, 1998 Νταβόρ Σούκερ, 2002 Ρονάλντο, 2006 Μίροσλαβ Κλόζε, 2010 Ντιέγκο Φορλάν-Τόμας Μίλερ-Γουέσλι Σνάιντερ-Νταβίντ Βίγια) μέχρι να φτάσουμε στο φετινό για να δούμε ξανά ποδοσφαιριστή, πλην φορ, που να φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.
Ο Κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκεζ με 6 γκολ κέρδισε το χρυσό παπούτσι στη Βραζιλία. Όμως δεν ήταν μόνο αυτός. Δεύτερος σκόρερ ο Τόμας Μίλερ με 5 τέρματα, ενώ από 4 γκολ σημείωσαν Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι (ο πρώτος επιθετικός).
Ακόμη και πιο κάτω να κοιτάξει κανείς, τρία τέρματα σημείωσαν οι Ρόμπεν, Σούρλε, Σακίρι, Βαλέντσια και Μπενζεμά. Στους δέκα πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης, δηλαδή, μόνο δύο (Φαν Πέρσι, Μπενζεμά) είναι καθαρόαιμοι επιθετικοί και άλλος ένας (Βαλέντσια) κάτι σαν φορ. Όλοι οι υπόλοιποι κινούνται... ελεύθερα.
Και τι έκαναν οι επιθετικοί στο Μουντιάλ; Ας δούμε πρώτα ποιοι ήταν. Για τη Βραζιλία κεντρικό φορ ήταν ο Φρεντ. Περαιτέρω ανάλυση για το τι έκανε και πόσο βοήθησε τη «σελεσάο» δε χρειάζεται. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του από τους Βραζιλιάνους φιλάθλους, που τον οδήγησαν στην απόσυρση από την εθνική ομάδα.
Κεντρικός επιθετικός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας ήταν ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο γερμανός φορ μπορεί να έσπασε το ρεκόρ του Ρονάλντο και να είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, όμως όλη τη δουλειά σε δημιουργία και σκοράρισμα την έκαναν οι Μίλερ, Σούρλε, Κρος και Γκέτσε, σε μια Γερμανία που πολλές φορές αγωνιζόταν χωρίς 9άρι στην ενδεκάδα.
Το ίδιο ισχύει και για τη φιναλίστ Αργεντινή. Μέσι και Ντι Μαρία ήταν οι πρωταγωνιστές στο επιθετικό κομμάτι της «αλμπισελέστε», με τους Ιγκουαϊν και Αγουέρο τουλάχιστον να απογοητεύουν. Η ευκαιρία, δε, του πρώτου στον τελικό με τη Γερμανία θα... τον κυνηγάει για αρκετό καιρό ακόμα.
Ολλανδία. Στα νούμερα ο Φαν Πέρσι οδήγησε την επιθετική γραμμή των «οράνιε», όμως «όλα τα λεφτά» δεν ήταν άλλος από τον Άριεν Ρόμπεν. Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός σκόραρε, δημιούργησε και ήταν ο ηγέτης της ομάδας του Λουίς Φαν Χαάλ.
Και τελευταία η Κολομβία. Απόντος του Ρανταμέλ Φαλκάο άπαντες είχαν ρίξει το βλέμμα τους στους Γκουτιέρεζ, Μπάκα, Μαρτίνεζ και Ράμος. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκεζ. Οι τέσσερις επιθετικοί των «καφετέρος» πέτυχαν συνολικά τρία τέρματα, ενώ ο άσος της Μονακό έξι!
Ετό, Ντρογκμπά, Σουάρεζ, Καβάνι, Τζέκο, Ντιέγκο Κόστα, Μπαλοτέλι, Ρούνει και Μάντζουκιτς είναι, επίσης, περιπτώσεις επιθετικών που έμειναν σε «ρηχά νερά», όμως μπορεί να πει κανείς ότι παρασύρθηκαν από τη γενική μετριότητα της ομάδας τους.
Μήπως τελικά έχει παρέλθει η εποχή του κλασικού 9αριού; Του παίκτη δηλαδή, που πάνω του στηριζόταν όλο το επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Μήπως πλέον οι φορ είναι αυτοί που δημιουργούν (ανοίγοντας χώρους) και οι δημιουργοί αυτοί που γίνονται φορ και σκοράρουν;
Πηγή: gazzetta.gr

Ντελ Μπόσκε μέχρι το 2016!

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ανακοίνωσε την παραμονή του στο τιμόνι της Εθνικής Ισπανίας έως και το EURO 2016.
Παρά την αποτυχία της Ισπανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο εκλέκτορας των Φούριας Ρόχας, με τις δύο πλευρές να συνεργάζονται έως και το EURO 2016, όπως δηλαδή όριζε το αρχικό πλάνο του συμβολαίου.
«Συναντηθήκαμε και μου έδειξαν ότι εκτιμούν απόλυτα τη δουλειά μου. Μεταξύ των πρόσφατων άσχημων αποτελεσμάτων και της επιτυχημένης προηγούμενης εξαετίας, προφανώς εκτιμήθηκε το δεύτερο σκέλος της προσφοράς μου».
Πηγή: gazzetta.gr

Στην Τορίνο ο Κουαλιαρέλα!!

Αλλάζει ομάδα αλλά όχι και πόλη ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα αφού Γιουβέντους και Τορίνο συμφώνησαν για την μεταγραφή του.
Ο 31χρονος επιθετικός δεν υπολογιζόταν από τους Μπιανκονέρι και αυτό δεν άλλαξε ούτε με την αλλαγή προπονητή. Η Τορίνο είχε δείξει εδώ και δύο εβδομάδες το ενδιαφέρον της και τελικά έφτασε σε συμφωνία με την Γιουβέντους στα 3 εκατ. ευρώ ενώ ο Κουαλιαρέλα, που ήδη πέρασε από ιατρικές εξετάσεις για την Γκρανάτα, θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών. Για τον «Κουάλια» είναι μια επιστροφή στα... παιδικά χρόνια αφού ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Τορίνο.
Πηγή: gazzetta.gr

Αγόρασε Μακαρόνε η Εμπολι!!

Παίκτης της Εμπολι με κανονική μεταγραφή είναι πλέον ο Μάσιμο Μακαρόνε.
Ο 35χρονος φορ ανήκε στη Σαμπντόρια αλλά αγωνιζόταν στην Εμπολι την τελευταία διετία, βοηθώντας τη όσο λίγοι για να ανέβει στη Serie A. Οι Τοσκανοί ανέβηκαν και τώρα συμφώνησαν σε όλα με την Σαμπντόρια για την απόκτηση με κανονική μεταγραφή του Μακαρόνε, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο.
Πηγή: gazzetta.gr

Μπιάβα και Μποάκιε η Αταλάντα!!

Διπλή μεταγραφική κίνηση από την Αταλάντα αφού απέκτησε τους Ρίτσμοντ Μποάκιε και Τζουζέπε Μπιάβα.
Ο 21χρονος Γκανέζος επιθετικός Μποάκιε αγωνίστηκε στην ισπανική Ελτσε την τελευταία σεζόν, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις, ως δανεικός από Γιουβέντους και Τζένοα. Οι δύο ομάδες είχαν 50%-50% τον παίκτη αλλά η Αταλάντα απέκτησε το 50% των Γενοβέζων και συμφώνησε με τους Μπιανκονέρι να πάρει για ένα χρόνο τον παίκτη, με τις δύο ομάδες να λύνουν σε ένα χρόνο την συνιδιοκτησία.
Οσο για τον 37χρονο κεντρικό αμυντικό Μπιάβα, έμεινε ελεύθερος από την Λάτσιο στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία τετραετία και η Αταλάντα τον απέκτησε για να προσθέσει εμπειρία στην άμυνα της.
Πηγή: gazzetta.gr

Τότεναμ και ΚΠΡ για Ετό!!

Ο Σαμουέλ Ετό αποχώρησε από την Τσέλσι και η Τότεναμ με την ΚΠΡ έχουν ήδη αρχίσει να τον «ζαχαρώνουν». 
Μπορεί να βρίσκεται στα 33, όμως παραμένει επιθετικός top επιπέδου. Ο Καμερουνέζος στράικερ αποτελεί παρελθόν από την Τσέλσι, ωστόσο είναι αρκετά πιθανό να παραμείνει κάτοικος Λονδίνου. Τόσο η Τότεναμ, όσο και η ΚΠΡ ψάχνονται για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής κι ο Σαμουέλ Ετό φαίνεται πως έχει περίοπτη θέση στη μεταγραφική τους λίστα.
Πηγή: gazzetta.gr

Πρόταση Ολυμπιακού σε Μπόγιαν!!

Ο πατέρας του Μπόγιαν Κρκιτς επιβεβαίωσε στο gazzetta.gr την κρούση του Ολυμπιακού, αλλά και το ενδιαφέρον που αυτή έχει προκαλέσει στον επιθετικό της Μπαρτσελόνα.
Από τον Ολυμπιακό έχουν παραδεχτεί πως υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση της προσπάθειας που γίνεται για την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του παίκτη, ο οποίος παραδόξως έχει ακριβώς το ίδιο ονοματεπώνυμο. Ο Μπόγιαν Κρκιτς ο πρεσβύτερος λοιπόν αφού ευλόγησε τους Ερυθρόλευκους και τον προπονητή τους, αναφέρθηκε και στην ελκυστική προσφορά που έχει γίνει στον γιο το, που μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει.
«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις ότι παίζει συνέχεια στο Champions League. Επίσης έχει έναν διάσημο προπονητή μεγάλης αξίας, ο οποίος έχει για μας το πλεονέκτημα ότι μιλάει ισπανικά. Πάνω απ' όλα όμως ο Ολυμπιακός μας έχει κάνει μία πολύ σοβαρή πρόταση (σ.σ.: οι πληροφορίας κάνουν λόγο για 1,5 εκατ. ετησίως) που είναι δύσκολο να αγνοήσεις!»
Ο νεαρός επιθετικός πάντως είναι βέβαιο πως θα φύγει από τη Μπαρτσελόνα ως ελεύθερος. «Είναι θέμα ημερών η αποχώρηση του, κάτι που είναι καλό τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα», ήταν η πιστοποίηση από τον τεχνικό διευθυντής των Καταλανών, Αντόνι Θουμπιθαρέτα, ο οποίος την Πέμπτη άνοιξε και επίσημα την πόρτα της εξόδου στον Μπόγιαν Κρκιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Λουίς Ενρίκε.
Πηγή: gazzetta.gr

ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 : «Ηρωϊκή έξοδος από τον κ. Πιαστόπουλο»

811bde8497cf4f9b5849897c05b40922_XL
Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Απόλλων 1926 αργά το βράδυ αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα της πρότασης για την παραχώρηση των μετοχών από  τον Παναγιώτη Πιαστόπουλο, χαρακτηρίζοντας την απόσυρση ενδιαφέροντος από τον επιχειρηματία ως μια κίνηση εντυπωσιασμού. Ενώ τονίζεται πως απορρίφθηκαν και άλλες δύο προτάσεις(από την ιταλική εταιρεία η μία).  Αυτό που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση… είναι αυτό που καίει περισσότερο τον κόσμο του Απόλλωνα : το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Στο έκτακτο Δ.Σ. που έγινε σήμερα Πέμπτη 17/7 εξετάστηκαν όλες οι προτάσεις σχετικά με την παραχώρηση των μετοχών ή του management της Π.Α.Ε. Απόλλων 1926.
Αναλυτικά σχετικά με την πρόταση “Πιαστόπουλου-Σιωπίδη”, διαπιστώθηκε προς μεγάλη έκπληξη όλων των μελών του Δ.Σ. ότι υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Πιαστόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της Π.Α.Ε. κ. Αχιλλέα Χαραλαμπίδη εκ μέρους αυτού και των συνεργατών του για την ανάληψη της ομάδας. Επίσης στις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Πιαστόπουλος ανάφερε επί λέξει τα εξής:” Αν ο παραιτηθείς πρόεδρος της ομάδας δεν μας απαντήσει ως το μεσημέρι της Πέμπτης, τότε αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας για την ομάδα της Καλαμαριάς”
Αναφορικά με τα ανωτέρω και ιδίως τις δηλώσεις του κ Πιαστόπουλου και με μοναδικό γνώμονα την πληροφόρηση και όχι την παραπληροφόρηση των φιλάθλων της ομάδας μας, επισημαίνουμε τα εξής: 1) Η πρόταση του κ. Πιαστόπουλου και των συνεργατών του μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο “πρόχειρη”, δεδομένου ότι έχουν κόλλημα και ασυμβίβαστο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και δεν μπορούν να γίνουν ούτε μέτοχοι Π.Α.Ε., ούτε μέλη Δ.Σ.  2) Ποτέ και και με κανένα τρόπο (προφορικό ή έγγραφο) δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε πρόταση προς τον κ. Χαραλαμπίδη από τους ανωτέρω ενδιαφερόμενους. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι σήμερα και κατά την διάρκεια του Δ.Σ., ο κ. Πιαστόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία  δήλωσε  ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την ομάδα και αποσύρουν οριστικά και αμετάκλητα το ενδιαφέρον τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θεωρούμε ότι η συμπεριφορά των ενδιαφερόμενων και οι σημερινές δηλώσεις του κ. Πιαστόπουλου αποτελούν κίνηση καθαρά εντυπωσιασμού και προσπάθεια ηρωϊκής εξόδου.
Εκτός της πρότασης των ανωτέρω, εξετάστηκαν από το Δ.Σ. και άλλες δύο προτάσεις για την μεταβίβαση των μετοχών της Π.Α.Ε. αλλά απορρίφθηκαν και οι δύο, για διαφορετικούς λόγους η κάθεμια.
Μετά απ΄όλα αυτά διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη πρόταση και χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το μέλλον και την βιωσιμότητα της ομάδας’.

Το ξεκίνημα του Ηρακλή!!

PAPADOPOYLOS_PAIKTES
Ξεκίνησε η σεζόν για την ομάδα του ρακλη, με την πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Μίκρα. Οι κυανόλευκοι βρεθηκαν στις εγκαταστασεις της ΠΑΕ και στην συνέχεια τους μίλησε ο τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης  και ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ακολούθησε αγιασμός και μετά ένα χαλάρωμα στο βοηθητικό γήπεδο.


Πηγή: arenafm.gr