Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Φτηνά» τη γλίτωσε ο Σοφοκλής

Με μία αγωνιστική αποκλεισμού από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων τους, τιμωρήθηκαν από την ομοσπονδία μπάσκετ του Ισραήλ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και ο Ρομέο Τράβις για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο που έλαβε χώρα στον τελικό του Κυπέλλου, ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαράκ Νετάνια.

Επιπρόσθετα ο Big Sofo καλείται να πληρώσει πρόστιμο έντεκα χιλιάδων δολαρίων, ενώ σε περίπτωση που κάτι αντίστοιχο επαναληφθεί τότε θα του επιβληθεί ποινή τριών αγωνιστικών.

Κρκιτς: «Έγινα καλύτερος παίκτης με τον Γκουαρντιόλα»

Καλύτερος ποδοσφαιριστής έχει γίνει ο Μπόγιαν Κρκιτς, ύστερα από όσα του έμαθε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο ίδιος με δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της Μπαρτσελόνα.  

«Είμαι πολύ περήφανος για το επίπεδο στο οποίο συνεργάζομαι με τον Γκουαρντιόλα. Μου έδειξε αξίες που δεν γνώριζα και με έκαναν καλύτερο ποδοσφαιριστή», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα ο νεαρός επιθετικός που συμπλήρωσε:

«Έχω μάθει να είμαι μέλος της ομάδας από ένα διαφορετικό σημείο, τον πάγκο. Δεν χάνω τον ενθουσιασμένο και διατηρώ την πίστη στον εαυτό μου. Ποτέ δεν είχα περάσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν και εκτιμώ την εμπειρία».

Η πιο σέξι οπαδός της Μπόκα!

Στεναχωρημένη είναι το τελευταίο διάστημα η Σίνθια Σάντα. Όχι δεν έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα η όμορφη κοπέλα, απλά δεν… τσουλάει η Μπόκα Τζούνιορς.

Η πιο σέξι οπαδός της Μπόκα! (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)
Βλέπετε η Σίνθια είναι φανατική οπαδός της Μπόκα και του Ρικέλμε και την φετινή σεζόν τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά για κανέναν από τους δύο.

Όποιος λοιπόν θέλει να την παρηγορήσει, δεν έχει παρά να την εντοπίσει…

Δεν «πέταξε» για Αθήνα ο Ηρακλής

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης στάθηκαν «‘εμπόδιο» στην αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή.
Στην… βάση τους έμειναν οι «κυανόλευκοι» καθώς το προγραμματισμένο ταξίδι για την Ρόδο δεν πραγματοποιήθηκε. Η πτήση ακυρώθηκε, μιας και απαγορεύτηκε στο αεροπλάνο που θα μετέφερε την αποστολή να απογειωθεί από τη Θεσσαλονίκη. Αύριο θα αναχωρήση για την Ρόδο η ομάδα του Ηρακλή, όπου αντιμετωπίζει τον Κολοσσό.

Επανέρχεται για Ντε Ρόσι

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι παραμένει στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βλέπει στο πρόσωπο του άσου της Ρόμα τον ιδανικό αντικαταστάτη του Πολ Σκόουλς και οι "κόκκινοι διάβολοι" αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του Ιταλού μέσου το καλοκαίρι.

Αυτό υποστηρίζουν δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, που τονίζουν το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στους "τζιαλορόσι" και την ανάγκη να πουλήσουν κάποιους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τους. Η Γιουνάιτεντ μάλιστα, παρουσιάζεται διατεθειμένη να κλείσει άμεσα την υπόθεση, προκειμένου να μην μπουν και άλλες ομάδες στη διεκδίκηση του Ντε Ρόσι.

Αν δεν είναι κορίτσι, θα κάνει και πέμπτο παιδί!

Έχει ήδη τέσσερις άντρες στο σπίτι για να φροντίζει και μάλλον δε θέλει και πέμπτο! Η Victoria Beckham μιλώντας σε εκπομπή του CNN δήλωσε ότι αν και αυτή τη φορά το μωρό βγει αγόρι θα κάνει και πέμπτο παιδί… ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να φέρει στον κόσμο και μία κόρη!

Διανύει ήδη τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και δε γνωρίζει ακόμη το φύλο του μωρού.

Όμως όταν η παρουσιάστρια του CNN Alina Cho τη ρώτησε αν θα έκανε και έκτο παιδί η Victoria απάντησε: «Θέλουμε μια μεγάλη οικογένεια, αλλά δεν είμαι και η Angelina Jolie. Δεν ξέρω αν θα έκανα και έκτο παιδί»!

«Ατύχημα η ήττα από Αρσεναλ»

Ως «ποδοσφαιρικό ατύχημα» χαρακτήρισε την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Αρσεναλ στο Λονδίνο ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού των «μπλαουγκράνα», Τσάβι.
Ο διεθνής Ισπανός μέσος, ο οποίος φημολογείται πως ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στο “Εμιρεϊτς” ψιθύρισε στον Σεσκ Φάμπρεγας πως «του χρόνο θα είσαι μαζί μας», βρήκε μια πρωτότυπη εξήγηση για την ανατροπή του σκορ από τους Αγγλους, από 0-1 σε 2-1 μέσα σε 5'.
«Δεν έγινε καμιά σημαντική καταστροφή, ήταν απλά ένα ποδοσφαιρικό ατύχημα. Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους, χάσαμε ευκαιρείες και το πληρώσαμε», τόνισε ο Τσάβι.
Κατέληξε λέγοντας: «Χάσαμε αναρίθμητες ευκαιρίες. Δεν μας συμβαίνει συχνά να μην τις εκμεταλλευόμαστε, αλλά τελικά έγινε κι αυτό κόντρα στην Αρσεναλ. Αυτά όμως, συμβαίνουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεχίζω να πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε το φαβορί για την πρόκριση, αφού μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ στο σπίτι μας».

Αήττητος από το 2002 ο Μουρίνιο!

Μπορεί για κάποιους να είναι αντιπαθητικός και ίσως πολλές φορές να ευθύνεται γι' αυτό η αλαζονεία που τον διακρίνει. Οπως και να 'χει, ο Ζοσέ Μουρίνο είναι ένας ξεχωριστός προπονητής. Είτε μας αρέσει (σ.σ. προσωπικά τον...λατρεύουμε) είτε όχι είναι γεννημένος νικητής. Και για να γίνουμε σαφέστεροι η στατιστική το επιβεβαιώνει.
Ηταν 23 Φεβρουαρίου του 2002 όταν ο Μουρίνιο, προπονητής της Πόρτο τότε, ηττήθηκε για τελευταία φορά εντός έδρας (2-3) σε αγώνα πρωταθλήματος. Εχουν περάσει εννέα χρόνια και ο «Mr Special One» έχει καταφέρει το εξής εκπληκτικό: Σε σύνολο 147 αγώνων μετράει 122 νίκες και 25 ισοπαλίες με γκολ 331-87. Αναφερόμαστε σε ένα διάστημα όπου ήταν προπονητής της Πόρτο και εν συνεχεία της Τσέλσι, της Ιντερ και της Ρεάλ.
Με τη «βασίλισσα» μάλιστα ο Μουρίνιο έχει το απόλυτο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ύστερα από επτά μήνες στον πάγκο της. Οπερ σημαίνει 11 νίκες στο πρωτάθλημα, 4 στο Κόπα ντελ Ρέι και 3 στο Τσάμπιονς Λιγκ με σύνολο γκολ (στις τρεις αυτές διοργανώσεις) 61-8!
Αν η Ρεάλ νικήσει το Σάββατο (19/2) και τη Λεβάντε, ο Μουρίνιο θα αρχίσει να περπατάει στο δέκατο χρόνο αήττητος σε εντός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα.
Το ρεκόρ του Μουρίνιο στο πρωτάθλημα
Πόρτο (Φεβρουάριος 2002-Ιούνιος 2004): 36 νίκες - 2 ισοπαλίες.
Τσέλσι (Ιούνιος 2004-Ιούνιος 2007): 46 νίκες - 14 ισοπαλίες.
Ιντερ (Ιούνιος 2008-Ιούνιος 2010): 29 νίκες - 9 ισοπαλίες.
Ρεάλ (Ιούνιος 2010 έως σήμερα): 11 νίκες.

Συνάντηση Μπιτσαξή - οργανωμένων

Συνάντηση με εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών από διάφορες ομάδες είχε, την Παρασκευή (18/2) ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής. Μεταξύ των οργανωμένων βρέθηκαν οπαδοί της ΑΕΚ, Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Παναχαϊκής και άλλων ομάδων αλλά και των δύο «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.Ο Πάνος Μπιτσαξής ζήτησε να σταματήσει η χρήση καπνογόνων, κροτίδων και βεγγαλικών στα γήπεδα που χρησιμοποιούνται ως όπλα και προκαλούν τραυματισμούς, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στον νέο αθλητικό νόμο, οι συγκεκριμένες πράξεις θα τιμωρούνται αυστηρότερα.

Οσον αφορά το ντέρμπι του Σαββάτου, ο ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είπε ότι δεν θα συμβεί τίποτα και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Από την πλευρά τους, οι οπαδοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον τρόπο που γίνονται οι εκδρομές τους και κυρίως για το γεγονός ότι τα πούλμαν δεν σταματούν ούτε για τις φυσικές ανάγκες των επιβατών.

Στο κυνήγι των... πειρατών

Ανυπολόγιστες υπολογίζονται οι ζημίες για τη διοίκηση της Σάντερλαντ από την άρνηση μεγάλης μερίδας  οπαδών των “μαυρόγατων” να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας τους. Αυτό που προβληματίζει δεν είναι το γεγονός ότι το “προϊόν” δεν έλκει τους φίλους της ομάδας, αλλά οι διάφορες... κομπίνες που έχουν ανακαλύψει ιδιοκτήτες τοπικών παμπ για να κρατούν τους φίλους του ποδοσφαίρου μακριά από το γήπεδο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σάντερλαντ και παλαιό μεγάλο άσο της ομάδας, Νάιαλ Κουίν, “το μέλλον του συλλόγου διακυβεύεται πάρα πολύ σοβαρά επειδή κάποιοι οπαδοί μας έγιναν τεμπέληδες. Δεν τους κακίζω, αλλά περιμένω από αυτούς ν' αντιδράσουν επιτέλους γιατί θα πάψουμε να είμαστε μεγάλος σύλλογος”.
Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, περίπου 10.000 οπαδοί της Σάντερλαντ προτιμούν τη μέρα που αγωνίζεται η ομάδα τους αντί να πάνε στο γήπεδο για να τη δουν, να καθίσουν σε κάποια παμπ και να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά το παιχνίδι. Τίποτα το μεμπτό δεν θα υπήρχε σε αυτό, αν η τηλεοπτική αναμετάδοση των αγώνων δεν γινόταν παράνομα και μέσω πειρατικού δορυφορικού σήματος!
Ωστόσο, η κάτοχος μιας παμπ στο Πόρτσμουθ, ονόματι Κάρεν Μέρφι, αν και και τιμωρήθηκε από τα εγχώρια δικαστήρια με βαρύ πρόστιμο για το “κατέβασμα” της εικόνας, πέτυχε να δικαιωθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο και κατέφυγε, έχοντας ως βασική αιτιολογία πως σαν Ευρωπαία πολίτης έχει δικαίωμα να επιλέγει οποιαδήποτε συχνότητα εκπέμπει στη Γηραιά Ηπειρο για να εμπλουτίσει την ψυχαγωγία της!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κυρία “έκλεβε” το σήμα από τη συχνότητα του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού που έχει για τη χώρα μας τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Πρέμιερσιπ!
“Θα βγω στο δρόμο και θα συναντήσω έναν έναν όσους φιλάθλους μας δεν έρχονται στο γήπεδο. Θα τους πείσω ότι αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι ένα έρθουν να μας υποστηρίξουν με όλη τους την πίστη. Είμαι βέβαιος ότι κάτι θα βρω για να τους δελεάσω και να τους φέρω πίσω στο γήπεδο την προσεχή σεζόν”, ξεκαθάρισε ο Κουίν...

Επιείκεια στον Γκατούζο!

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν είναι τόσο... κακό παιδί, όσο τον παρουσιάζουν σύμφωνα με τον Κάρλο Αντσελότι.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός της Τσέλσι, αναφερόμενος στον καυγά του συμπατριώτη του μέσου με τον βοηθό του Χάρι Ρέντναπ, Τζο Τζόρνταν, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια και κορυφώθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Μίλαν με την Τότεναμ.
«Είμαι δυσαρεστημένος, αφού ο Τζενάρο είναι αρκετά ήρεμος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος. Σίγουρα, έκανε ένα λάθος. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτό. Αλλά, μετά τη συγγνώμη που ζήτησε, έπρεπε το θέμα να λήξει», υποστήριξε ο Αντσελότι, που συνεργάστηκε για οκτώ ολόκληρα χρόνια με τον Γκατούζο στη Μίλαν, για να προσθέσει:
«Εχει παίξει 100 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Πάντα ήταν σωστός. Είναι λάθος να κριθεί τόσο αυστηρά, από τη στιγμή που έκανε ένα λάθος. Το λέω με πλήρη επίγνωση του χαρακτήρα του και της ποιότητάς του ως ανθρώπου».

Στα χέρια του Άρη 3.600 εισιτήρια

Συνολικά 3.600 εισιτήρια έχει στα χέρια της η ΠΑΕ Άρης για τον αγώνα ρεβάνς με την Σίτι στο Μάντσεστερ. Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναλύει το σχέδιο των θέσεων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Αντιλαμβανόμενη την μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο του ΑΡΗ με συγκεκριμένες κινήσεις, εξασφάλισε συνολικά 3600 εισιτήρια αντί για τα 2100 που προβλέπονταν από την αρχική συμφωνία και ήδη διέθεσε τον μεγαλύτερο αριθμό από αυτά. 

Από το σύνολο των εισιτηρίων έχει κρατηθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός για να καλυφθούν οι ανάγκες φίλων της ομάδας από το εξωτερικό. Στο συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα φαίνονται και οι θύρες που θα φιλοξενήσουν τους οπαδούς του ΑΡΗ.

Πιο συγκεκριμένα οι φίλοι του ΑΡΗ θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από τις θύρες 113,114,115,116,117 και 213,214,215,216, 217».

FA Cup: Λείπει το μεγάλο ματς

Η φάση των «16» του κυπέλλου Αγγλίας δεν περιλαμβάνει κάποια σπουδαία αναμέτρηση. Μάλιστα αν εξαιρέσουμε τον αγώνα Φούλαμ-Μπόλτον, δεν υπάρχει καμία άλλη κόντρα ανάμεσα σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αφού η κληρωτίδα ήταν… άδικη με τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών.  

Η Κρόουλι βρίσκεται από την Παρασκευή στο Μάντσεστερ για το παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ, ματς ιδιαίτερης σημασίας για την ομάδα της Κόνφερενς που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στις επαγγελματικές κατηγορίες. 

Ανάλογα συναισθήματα διακατέχουν και τους οπαδούς της Λέιτον Οριεντ για το ματς με την Αρσεναλ, μόνο που σ΄ αυτήν την περίπτωση υπάρχει η αίσθηση του τοπικού ντέρμπι! Το «Μπρίσμπεϊν Ρόουντ» βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το «Έμιρεϊτς». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
  
Σάββατο 19/2

   
Μπέρμιγχαμ-Σέφιλντ Γουεν.
Στόουκ Σίτι-Μπράιτον
Μάντσεστερ Γ.-Κρόουλι

Κυριακή 20/2

Φούλαμ-Μπόλτον
Λέιτον Οριεντ-Αρσεναλ

Δευτέρα 21/2

Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι

Εκκρεμούν οι αναμετρήσεις:

Εβερτον ή Τσέλσι-Ρέντινγκ  (1/3)
Νοτς Κάουντι ή Μάντσεστερ Σ.-Αστον Βίλα (2/3) 

Σαρλής για Γαλανό και Λαμπρόπουλο

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει μαζί με την αποστολή του Ηρακλή από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για αυτό της Ρόδου και το αυριανό παιχνίδι με τον Κολοσσό ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάκης Σαρλής, τοποθετήθηκε στο Sport24.gr.Μία τοποθέτηση που είχε να κάνει με τα τρία ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τις τελευταίες ώρες την ΚΑΕ Ηρακλής και έχουνε να κάνουνε με τον χορηγό Γιώργο Γαλανό, τον Φώτη Λαμπρόπουλο αλλά και το πώς έχει ο κίνδυνος κατάπτωσης της εγγυητικής της ΚΑΕ.

Εκτός αυτών στάθηκε και στο αυριανό παιχνίδι στο Βενετόκλειο εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την κατάκτηση της νίκης που θα κρατήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής στην Α1.
Στην αρχική ερώτηση για το πώς έχει η κατάσταση με τον χορηγό Γιώργο Γαλανό και το κατά πόσο συνεχίζει να βρίσκεται στα κοινά της ΚΑΕ Ηρακλής απάντησε: "Ρωτήστε τον ίδιο", για να προσθέσει: "Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τις τελευταίες μέρες δεν εμφανίζεται στο Ιβανώφειο".

Για το θέμα αγοράς από πλευράς του των μετοχών της ΚΑΕ Ηρακλής σημείωσε: "Είναι κάτι που δεν μπορώ εγώ να πω τι θα κάνει. Μόνο ο ίδιος μπορεί να τοποθετηθεί σχετικά ακόμη και μέσα από μία νέα Συνέντευξη Τύπου να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στον κόσμο του Ηρακλή".

Σε εκείνο το σημείο φρόντισε να υπογραμμίσει πως: "Αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς είμαστε εδώ και θα είμαστε και δεν παίζουμε κρυφτούλι με κανέναν", ενώ μιλώντας επί προσωπικού είπε: "Μιλώντας για μένα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εγώ τον εμπιστεύτηκα όλο αυτό το διάστημα".

Όσον αφορά την περίπτωση του Φώτη Λαμπρόπουλου και το ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν από το ρόστερ του Ηρακλή στις αρχές της εβδομάδας ήταν κατηγορηματικός ότι: "Δεν συζητάμε το ενδεχόμενο φυγής. Μέχρι στιγμής έχει πάρει ένα ποσό που ανέρχεται στις 32.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των συνολικών του απολαβών. Μπορεί να μου εξέφρασε χθες για μία ακόμη φορά την επιθυμία του αλλά δεν γίνεται να τον ξεφτιλίσουμε τον Ηρακλή. Ούτε νεκρός δεν θέλω να γίνει αυτό".

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στο Βενετόκλειο δεν έκρυψε την αισιοδοξία του λέγοντας: "Μπροστά μας έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι αύριο στην Ρόδο με τον Κολοσσό. Το θέλω αυτό το διπλό όσο τίποτα άλλο. Για αυτό και θα πάμε όλοι μαζί να το παλέψουμε", για να εκφράσει το παράπονό του λέγοντας: "Δεν γίνεται ο Ηρακλής με αυτό το ρόστερ να διασύρεται στα τελευταία του παιχνίδια", ενώ για την μάχη της παραμονής στην Α1 είπε: "Μαθηματικά εξάλλου δεν έχει ακόμη τελειώσει τίποτα. Έχουμε μπροστά μας ακόμη εννέα παιχνίδια και μπορούμε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση".

Κι όσο τέλος για την φημολογία τον κίνδυνο κατάπτωσης της εγγυητικής μετά από κινήσεις του Σάββα Καμπερίδη με αφορμή τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από την παρουσία του στην ομάδα τόνισε: "Θεωρώ πως στις αρχές της εβδομάδας ακόμη και την Δευτέρα θα έχει τελειώσει θετικά το όλο θέμα. Για τον λόγο άλλωστε πήγα εγώ ο ίδιος χθες στις Σέρρες και βρέθηκα μαζί του για να βρούμε μία λύση και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα".

«Να κλείσετε πολλά στόματα»

«Αύριο δεν έχουμε άγχος. Άγχος έχουν οι άλλοι. Παίξτε δυνατά να τελειώσουμε. Να κλείσετε πολλά στόματα»… Με τα λόγια αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης απευθύνθηκε στους παίκτες του Ολυμπιακού στη σημερινή προπόνηση και τους έστειλε το μήνυμα για το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

«Βλέπω στα πρόσωπά σας καλύτερη διάθεση από την περασμένη εβδομάδα. Χαρήκαμε όλοι τη νίκη επί του Αρη. Αποδείξατε ότι μπορούμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα σε καυτή έδρα και με κακή διαιτησία», τόνισε –αρχικά- ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε:

«Αύριο δεν έχουμε άγχος. Άγχος έχουν οι άλλοι. Παίξτε δυνατά να τελειώσουμε. Να κλείσετε πολλά στόματα που μιλούν αδικαιολόγητα. Εσείς μου αφιερώσατε τη νίκη επί του Αρη. Τώρα θέλω δέκα φορές περισσότερο να αφιερώσετε τη νίκη στον κόσμο».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κάλεσε τους παίκτες να αποφύγουν οποιαδήποτε πρόκληση… «Δεν πρέπει να παρασυρθείτε από οποιαδήποτε πρόκληση των αντιπάλων. Ξέρετε τη δουλειά σας, είστε επαγγελματίες και να γνωρίζετε ότι στο καυτό Καραϊσκάκη και με την μπάλα που παίζετε, ούτε οι διαιτητές μπορούν να μας σταματήσουν.

Μέχρι σήμερα έχετε κερδίσει όλα τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη. Αύριο έχουμε το πιο σημαντικό. Κερδίστε το για να γράψετε ιστορία με 15 νίκες σε δεκαπέντε παιχνίδια. Βλέπω πολλούς ηγέτες εδώ, στο χέρι σας είναι να γράψετε ιστορία
», δήλωσε.

Λεονάρντο: «Θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα»

Την επιθυμία του ίδιου και των ποδοσφαιριστών του να διεκδικήσουν κάθε τίτλο, εξέφρασε ο προπονητής της Ίντερ, Λεονάρντο, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με την Κάλιαρι. 

«Σκεφτόμαστε μόνο πώς να κερδίζουμε τα πάντα, μπαίνουμε στο γήπεδο σε κάθε ματς με επιθυμία για νίκη. Είναι αδύνατο να σκέφτεσαι πως θα κερδίσεις μόνο ένα πράγμα, υπάρχουν πολλοί στόχοι», σχολίασε αρχικά για να προσθέσει:

«Δεν υπάρχει επιλογή. Έχουμε πολλές υποχρεώσεις και προχωράμε μπροστά. Επιστρέφουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό μας δίνει θετική ενέργεια, δεν είναι πρόβλημα. Αυτή η ομάδα έχει δείξει διάρκεια. Δεν ανησυχώ».  

Χουγκάζ: «Έχουμε ικανότητες…»

Για τον αυριανό (17.00, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) αγώνα του ΗΡΑΚΛΗ με τον Κολοσσό στο «Βενετόκλειο» της Ρόδου τοποθετήθηκε ο προπονητής της ομάδας μας Κρις Χουγκάζ.
«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ψηλά την ψυχολογία μας, έχοντας ακόμη 9 αγώνες, όπου θα τους παλέψουμε όλους μέχρι τέλους. Ναι μεν μπορεί να έχουμε προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτά και να είμαστε με χαμηλά το κεφάλι πριν καν μπούμε στον αγώνα. Έχουμε ικανότητες, και σαν άτομα, και σαν ομάδα, και είμαστε ο Ηρακλής, κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Με αυτό το σκεπτικό θα παρουσιαστούμε στη Ρόδο, απέναντι σε μια σοβαρή και καλή ομάδα». Ο κ. Χουγκάζ δε θα έχει στη διάθεση του τον Σάββα Ηλιάδη που έχει πρόβλημα στη μέση.
Απ’ την πλευρά του ο Βασίλης Αγγελακόπουλος τόνισε για την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Κολοσσός είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά θα πάμε να παλέψουμε σκληρά, για την ιστορία του Ηρακλή και για τον εαυτό μας, γιατί δεν είναι αυτή η εικόνα μας, όπως παίξαμε στους προηγούμενους αγώνες. Θα δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, έχουμε ακόμη εννιά αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος και θα πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο». Διαιτητές του αγώνα είναι οι κ.κ.Ταβουλαρέας, Ανδρικόπουλος, Μαγκλογιάννης.
Σαρλής: «Παλεύουμε υπό δυσμενείς συνθήκες»
Στο μεταξύ με επίσημη τοποθέτηση του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Μάκης Σαρλής αναφέρει: «Μετά από διάφορες και ανυπόγραφες αναφορές σε διάφορα Μ.Μ.Ε., ιδίως στον ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, σχετικές με τον ΗΡΑΚΛΗ, ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Μάκης Σαρλής, δηλώνει κατηγορηματικά: «Η διοίκηση της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ θα προασπίσει, σε απόλυτο βαθμό, τα συμφέροντα της και την ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ. Παλεύουμε, υπό δυσμενείς συνθήκες, για να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια του μεγάλου αυτού συλλόγου και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όπως κι αν λέγεται, όποιος κι αν είναι, να παίζει παιχνίδια επειδή φοβάται να επωμισθεί τις δικές του ευθύνες».

Παίζει τα ρέστα του…

Ο Ρούμπεν Πουλίδο προπονήθηκε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με την Κέρκυρα για την 23η αγωνιστική και ο Παύλος Δερμιτζάκης τον υπολογίζει και για το βασικό σχήμα. Η αναμέτρηση με τους «Φαίακες» είναι κάτι παραπάνω από κομβική για τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει απειλητικά και κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι απογοητευτικό για την ομάδα της Τρίπολης. Ο Μακεδόνας τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Ορόθκο, ο οποίος είναι τιμωρημένος, και τον Ράντοσλαβ Ματούσιακ, ο οποίος είναι ανέτοιμος.

Αντίθετα κανονικά είναι στην αποστολή οι Πουλίδο, και Φορτούνης. Μάλιστα ο Ισπανός αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Πιο συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ντεγκρά. Ο Φυτανίδης θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ουριμπάρι στο αριστερό. Οι Πουλίδο και Μπαρτολίνι θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Από εκεί και πέρα οι Μπαστία και Λαδάκης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ και πιο μπροστά θα βρίσκονται οι Καρέρα, Αρσενίεβιτς, Ουντότζι. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Παπάζογλου.

Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή: Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γκόραν Ρούμπιλ, Σωκράτης Φυτανίδης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Ροτζέριο Μάρτινς, Κώστας Φορτούνης, Σεμπάστιαν Καρέρα, Μαρσέλο, Σάββας Τσαμπούρης, Τσικόντζι Ουντότζι, Νεμάνια Αρσενίεβιτς, Θανάσης Παπάζογλου και Εμμάνουελ Φρανκού.

Διέψευσε ο Κυργιάκος

Το γεγονός ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ιταλικούς συλλόγους διέψευσε ο Σωτήρης Κυργιάκος με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Ο Έλληνας αμυντικός ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Αντώνης Αποστολόπουλος δεν είναι μάνατζέρ του.  
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του δήθεν μάνατζερ μου κ. Αποστολόπουλου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να πω ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχω μάνατζερ κι ότι ο κύριος Αποστολόπουλος ποτέ δεν υπήρξε μάνατζέρ μου. Και δεν θα μπορούσε να είναι μάνατζερ μου κάποιος ο οποίος με τόση ευκολία μιλάει για δήθεν ενδιαφέρον ομάδων γιατί ποτέ δεν με ενδιέφερε η προβολή τέτοιου είδους δημοσιευμάτων.

Για μένα μετράει η ουσία, το αποτέλεσμα και η δουλειά μου. Και σε τέτοια παιχνίδια δεν μπαίνω. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπω σε κανέναν άλλον να με βάλει
».

Τα θέλει όλα ο Βενγκέρ!

Απόλυτη αισιοδοξία επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Άρσεναλ μετά την επική νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Αρσέν Βενγκέρ που έβαλε στόχο την κατάκτηση του τροπαίου σε καθεμιά από τις τέσσερις διοργανώσεις που συμμετέχουν οι Λονδρέζοι!

Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι θεσμοί στους οποίους η Άρσεναλ «παλεύει» για να βάλει τέλος στην… αποχή από τους τίτλους, η οποία διατηρείται από το 2005 και παρά το γεγονός πως άπαντες θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ο Αλσατός τεχνικός των «κανονιέρηδων» υποστήριξε ότι με την ψυχολογία που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα του, «χτυπάει» άνετα και τα τέσσερα τρόπαια που διεκδικεί! «Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις διοργανώσεις. Προσωπικά, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος σε κάθε μια από αυτές! Μπορεί όμως να σταματήσουμε και πολύ νωρίς, οπότε θέλει προσοχή» είπε ο Βενγκέρ και συνέχισε:

«Όλα εξαρτώνται από την πίστη μας και την αφοσίωση που θα δείξουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτό για το οποίο εγώ προσωπικά είμαι πεπεισμένος, είναι το γεγονός πως η δίψα μας για διάκριση και το ταλέντο που έχει η ομάδα μας, είναι ικανά για να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Αναφορικά με το προσεχές παιχνίδι με τη Λέιτον Όριεντ στο Κύπελλο Αγγλίας, ο προπονητής της Άρσεναλ υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα, σαν να επρόκειτο για ευρωπαϊκή αναμέτρηση. «Η σωστή νοοτροπία θα είναι να ανησυχούμε αυτή τη στιγμή για το παιχνίδι με τη Λέιτον Όριεντ. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στις αναμετρήσεις με τις Λιντς, Ίπσουϊτς και Χάντερσφιλντ. Πρέπει κάθε φορά να έχουμε επίγνωση των κινδύνων που κρύβει ένας αγώνας. Θα κερδίσουμε ακόμη περισσότερο σεβασμό, αν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο την Κυριακή και δείξουμε απόλυτη αφοσίωση για τη νίκη. Όταν αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο, θα πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι»!

Έτοιμος ο Σολτάνι!

Τα χέρια του από ικανοποίηση τρίβει ο Γιώργος Παράσχος, καθώς είδε στην προπόνηση της Παρασκευής τον Καρίμ Σολτάνι να τίθεται στη διάθεσή του.
Ο Αλγερινός επιθετικός ακολούθησε χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στον Ηρακλή και θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Βόλο!
Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Σοτ και Ηλιάδης, που αρκέστηκαν ακόμη μία μέρα σε ατομικό.

Μάξγουελ: «Ξεχάστε την Άρσεναλ!»

Η ήττα της Μπαρτσελόνα από την Άρσεναλ ανήκει στο παρελθόν για τον αμυντικό των «μπλαουγκράνα», Μάξγουελ, ο οποίος ζήτησε από τους συμπαίκτες του να το διαγράψουν από τη μνήμη τους και να επικεντρωθούν στο παιχνίδι της Πριμέρα Ντιβιζιόν με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

 «Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ξεχάσουμε τον αγώνα με την Άρσεναλ. Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, εξαιτίας μιας ήττας», δήλωσε ο Μάξγουελ και πρόσθεσε: «Παραμένοντας ταπεινοί κι έχοντας πίστη στους εαυτούς μας θα συνεχίσουμε σε όλες τις διοργανώσεις».

Τέλος, ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναφέρθηκε και στον αγώνα με τους Βάσκους: «Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Φωτο ημερας

Η Ρένια Δούκα γεννήθηκε στη Ρουμανία και έχει ελληνικές ρίζες υποστηρίζοντας στην χώρα μας τον Παναθηναϊκό. Το πανέμορφο μοντέλο έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Βουκουρεστίου.

ΠΑΟΚ-Αίτημα για αλλαγή ώρας στη ρεβάνς

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας με την ΤΣΣΚΑ στον ΠΑΟΚ άρχισαν να σκέφτονται τον επαναληπτικό σε όλα τα επίπεδα. Το πρωί αναχώρησε για τη Μόσχα ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» ταξίδεψε στη ρωσική πρωτεύουσα προκειμένου να ελέγξει το ξενοδοχείο, το γήπεδο που θα προπονηθεί και φυσικά το «Λουζνίκι», τις αποστάσεις, το χρόνο που απαιτείται για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων η αποστολή.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της ομάδας ενημέρωσαν την ΟΥΕΦΑ να επιληφθεί του θέματος για αλλαγή ώρας του αγώνα της προσεχούς Τρίτης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που πλήττουν και προβλέπεται να παραμείνουν ανάλογες μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα η ώρα έναρξης είναι για τις 19.00 αλλά παίρνοντας παράδειγμα κι από το χτεσινό παιχνίδι Ρούμπιν Καζάν - Τβέντε, όπου η προγραμματισμένη ώρα για τη σέντρα άλλαξε δυο φορές ξεκινώντας τελικά στις 14.00 ενήργησαν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Αυτήν την ώρα στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής πραγματοποιούν προπόνηση όλοι όσοι δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στον χτεσινό αγώνα, ενώ οι βασικοί έκαναν νωρίτερα χαλάρωμα και αποθεραπείες σε ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου.  

Νέο συμβόλαιο ο Γκιγκς

Ακόμη μία χρονιά θα παραμείνει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα (και φυσικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός μέσος επέκτεινε για άλλον έναν χρόνο το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους διαβόλους» και θα συνεχίσει να διαθέτει την εμπειρία και την κλάση του στις υπηρεσίες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

«Το μόνο που ήθελα στη ζωή μου ήταν να παίξω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήμουν αρκετά τυχερός, ώστε να το κάνω επί 20 χρόνια. Είναι σημαντικό να ξέρω ότι συνεισφέρω ακόμη στην επιτυχία της ομάδας και είμαι σίγουρος ότι έχω ακόμα πράγματα να προσφέρω, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου» δήλωσε ο 37χρονος Γκιγκς, που παίζει στην πρώτη ομάδα των «μπέμπηδων» από το 1991 και έχει πανηγυρίσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ένδεκα πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Αγγλίας, έχοντας φτάσει τα 862 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της ομάδας!

«Ντόπες» κατ’ οίκον

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αφού δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο για να φωνάξουν υπέρ του «τριφυλλιού», αποφάσισαν να επισκεφτούν στα σπίτια τους ποδοσφαιριστές των «πράσινων» ώστε να τους εμψυχώσουν.

Η αρχή έγινε με τα σπίτια των Σισέ, Γκοβού και Σιμάο, με τις ντόπες να είναι κάτι παραπάνω από… ένθερμες.

«Είσαι μάγκας με… καρύδια» είπαν στον Σιμάο. «Δείξε ποιος είσαι» στον Γκοβού, ενώ ο Σισέ είχε ένα βιαστικό διάλογο μαζί τους μιας και πήγαινε την κόρη του στο γιατρό.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος επειδή βιαζόταν συνομίλησε λίγο με τους οπαδούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν είχα υποχρέωση, θα πηγαίναμε για καφέ. Ξέρουμε ότι χρωστάμε μία μεγάλη νίκη στον κόσμο και θέλουμε αυτή να είναι στο Καραϊσκάκη. Θα τα δώσουμε όλα, να είστε σίγουροι για αυτό. Εμείς απλώς θέλουμε από εσάς να είστε δίπλα μας και στα καλά και στα άσχημα».

Ο Γκοβού πήρε ''ένεση ηθικού και αυτοπεποίθησης'': «Όλοι ξέρουμε ότι είσαι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Κάνε ένα μεγάλο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Όχι για εμάς, αλλά προπάντων για σένα. Δείξε την αξία σου», ήταν τα λόγια των οπαδών.

Τέλος, στον Σιμάο αναφέρθηκαν με πολύ κολακευτικά λόγια θυμίζοντας του, την... πράσινη καρδιά που έδειξε, όταν "έχασε" τον αδερφό του: «Δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι εσύ έβαλες τον Παναθηναϊκό πάνω από μία προσωπική σου τραγωδία με το χαμό του αδερφού σου. Αυτό το εκτιμήσαμε πάρα πολύ, έδειξες ότι είσαι μάγκας, έχεις... καρύδια. Είσαι από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τίποτα και θέλουμε στο Καραϊσκάκη να δείξεις την αξία σου».

Χωρίς Σνάιντερ με Κάλιαρι

Χωρίς τον Γουέσλι Σνάιντερ θα παραταχθεί η Ίντερ στην εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με την Κάλιαρι.
Ο προπονητής των «νερατζούρι», Λεονάρντο, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον διεθνή Ολλανδό μέσο, ο οποίος τραυματίστηκε στην νίκη επί της Φιορεντίνα την προηγούμενη Τετάρτη και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Χωρίς Φατί, Κόκε, Μίσελ στο Περιστέρι

Τελικά η κατάσταση του Οριόλ δεν εμπνέει καμία ανησυχία στον Άρη, με τον Ισπανό αμυντικό να λαμβάνει κανονικά μέρος στη σημερινή προπόνηση.
Έτσι τα μοναδικά προβλήματα για τον Γιάννη Μιχαλήτσο εν όψει της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο είναι οι τιμωρημένοι Ρικάρντο Φατί και Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα. Σε ό,τι αφορά τους αντικαταστάτες τους, το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Κρίστι Βανγκέλι να μετατεθεί στα αριστερά και ο Ντάρσι Νέτι να επιστρέψει στα δεξιά της άμυνας, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει για πρώτη φορά ο Νέρι Καστίγιο. Να σημειωθεί ακόμη ότι για το ματς της Κυριακής στο Περιστέρι δεν υπολογίζεται και ο Σέρχιο Κόκε, ο οποίος αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων την Δευτέρα.

Υπέγραψε συμβόλαιο ο Μιχαλήτσος

Με μία λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ Άρης γνωστοποίησε κι επίσημα τη σνεργασία της με τον Γιάννη Μιχαλήτσο μέχρι το τέλος της σεζόν.
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο Γιάννης Μιχαλήτσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΑΡΗ ως το τέλος της σεζόν. Ο έμπειρος τεχνικός έχει γεννηθεί στις 8-4-1957 και είναι η τρίτη φορά που βρίσκεται στο τιμόνι του ΑΡΗ».
Επιπλέον 1000 εισιτήρια για Μάντσεστερ
Στο μεταξύ η μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων από τους οπαδούς του Άρη, για τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Σίτι, οδήγησε την ΠΑΕ να εξασφαλίσει άλλα 1000 μαγικά χαρτάκια.
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι εξασφάλισε 1000 επιπλέον εισιτήρια για τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτυ. Ένας σημαντικός αριθμός αυτών των εισιτηρίων θα διατεθεί σήμερα στο ARIS MOBILE μετά τις 1730.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι εξωτερικού θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια την παραμονή του αγώνα (ΜΟΝΟ ) Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου από το ξενοδοχείο CROWNE PLAZA MANCHESTER (Manchester City Centre 70 Shudehill- 0044 (0) 161 828 8600) από τις 16:00 ως τις 22:00″.

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
Περασε εχθες η (ΒΑΣΙΚΟΙ) τριαδα μας με αποδοση 4,67. Παμε να δουμε σημερα τη εχουμε. Μια χαλαρη τριαδα (ΒΑΣΙΚΟΙ) και ενα συστηματακι με χικακια (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ).
Θα ξεκινησουμε με το ματς της ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ με τη ΧΕΡΑΚΛΕΣ εκει που οι γηπεδουχοι συνεχιζουνε το αητητο μεσα στο 2011. Απο την αλλη οι φιλοξενουμενοι χασανε μεσα στο Ροτερνταμ απο την Φεγενορντ με παρα πολλα παραπονα απο την διαιτησια.Λογικος φανταζει ο ασσος αλλα εγω θα παω με το OVER 2,5 καθως και οι δυο ομαδες σε 23 ματς εχουν 16 και 15 OVER 2,5 αντιστοιχα. ΟΥΤΡΕΧΤΗ : OVER 2,5 (1,57).
Θα παμε στην Ισπανια μια βολτα εκει που θα κρατησω το OVER 2,5 στο ματς της ΧΙΡΟΝΑΣ με την ΑΛΚΟΡΚΟΝ. Θα ξεκινησω απο την Αλκορκον που εκτος πραγματικα δεν βλεπεται καθως σε εντεκα ματς εχει μια νικη, προερχεται απο τεσσερις συνεχομενες νικες με τον επιθετικο Νικι να βγαζει ματια. Η Χιρονα παραμενει για 7ο αγωνα αητητη και κανει προσπαθεια να μπει στα μπαραζ, ερχεται απο νικη με γκολ στο 92' μεσα στην εδρα της Ουεσκας. Επιθετικες και οι δυο ομαδες που θα παιξουνε για τη νικη με το OVER 2,5 να πληρωνει καλα. ΧΙΡΟΝΑ : OVER 2,5 (1,95).
Θα κλεισω με το ματς στη Πορτογαλια, ΛΕΙΡΙΑ και ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ παλεβουν για μια θεση στο ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ. Η πεμπτη Λειρια σε δεκα ματς στην εδρα της βαζει και τρωει κατα μεσο ορο ενα γκολ. Η τεταρτη Γκιμαραες αντιστοιχα στα εκτος εδρας ματς βαζει ενα και τρωει 1,8. Θα κρατησω το G-G και για τους τολμηρους το Χ. ΛΕΙΡΙΑ : G-G (1,95).

1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΟΥΤΡΕΧΤΗ : OVER 2,5 (1,57)
ΧΙΡΟΝΑ : OVER 2,5 (1,95)
ΛΕΙΡΙΑ : G-G (1,95)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 5,97)

2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΝΤΙΖΟΝ : Χ (2,90)
ΓΚΡΟΣΕΤΟ : Χ (2,85)
ΛΕΙΡΙΑ : Χ (3,15)
ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ : Χ (3,10)
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4)

3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΚΟΡΑΚΙ)
ΟΥΤΡΕΧΤΗ - ΧΕΡΑΚΛΕΣ : 3-1 (11,00)

Τα λεμε αυριο και μην ξεχνατε, πονταρουμε οσα ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ και ΟΧΙ οσα θελουμε....

Bundesliga: Ντέρμπι στον Βορρά

Το μεγάλο ντέρμπι του Βορρά ανάμεσα στο Αμβούργο και την Βέρντερ Βρέμης ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga!

Μεσοβδόμαδα το Αμβούργο γνώρισε εντός έδρας ήττα (1-0) από την Ζανκτ Πάουλι και ήταν η πρώτη μετά από πέντε σερί νίκες. Πλέον ο σύλλογος θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και σίγουρα η αναμέτρηση με την Βέρντερ Βρέμης είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναπάρουν τα πάνω τους οι ποδοσφαιριστές. Αγωνιστικά προβλήματα το Αμβούργο δεν αντιμετωπίζει. Όσον αφορά την Βέρντερ του Τόμας Σάαφ τώρα, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα καθώς η ομάδα «διψάει» για βαθμούς, αφού βρίσκεται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο σύλλογος από την Βρέμη δεν μπορεί να υπολογίζει στους Πιζάρο, Νάλντο, Άντερσεν, Μπένις και Γένσεν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια τώρα, η πρωτοπόρος Μπορούσια Ντόρτμουντ που προέρχεται από δύο «γκέλες» αντιμετωπίζει την ανεβασμένη Ζανκτ Πάουλι και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται νέο «στραβοπάτημα». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι σαφέστατα το φαβορί, ωστόσο δεν θα έχει στην διάθεση της τον τραυματία Καγκάβα και τον τιμωρημένο Σούμποτιτς.

Πολύ δύσκολο έργο έχει από την μεριά της η Μπάγερν Μονάχου που κοντράρεται με την Μάιντς. Οι Βαυαροί δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών στην Bundesliga και θέλουν να πάνε χαρούμενοι  στην πρώτη αναμέτρηση με την Ίντερ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά προβλήματα ο Φαν Γκάαλ δεν θα έχει μαζί του, τους: Κρόος, Όλιτς και Κοντέντο. Ο Ζαλάι θα απουσιάσει από την Μάιντς.

Από εκεί και πέρα η Λεβερκούζεν  βρίσκεται σε πολύ κατάσταση κάτι που έδειξε και στον αγώνα για το Europa League με την Μέταλιστ, την οποία διέλυσε με 4-0 στην Ουκρανία. Οι «Ασπιρίνες» ουσιαστικά πήραν την πρόκριση από το πρώτο ματς και πλέον σκέφτονται την Στουτγάρδη, η οποία παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/02

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 21:30

Σάββατο 19/02 

Ντόρτμουντ-Ζανκτ Πάουλι 16:30
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 16:30
Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 16:30
Ανόβερο-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 20/02

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 16:30
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 18:30

Φορτούλα : «Δεν κρίθηκε τίποτα ακόμα»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του "Δικεφάλου" μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Libero 107,4", τονίζοντας πως η πρόκριση για την ομάδα δε χάθηκε.

"Στα ίσια θα είναι δύσκολο να τους παίξει ο ΠΑΟΚ στη Ρωσία, είναι καλή ομάδα η ΤΣΣΚΑ, οι καιρικές συνθήκες, επιπλέον, θα είναι δύσκολες. Εχουμε κερδίσει, όμως, παιχνίδια έξω. Θα πρέπει να υπερβεί ο καθένας τις δυνατότητες του, λογαριασμό θα κάνουμε μετά. Σαφώς δεν έχει τελειώσει η πρόκριση. Οι διαφορές, πλέον, δεν είναι τόσο μεγάλες στο ποδόσφαιρο όσο παλιότερα. Πρέπει να τους σεβόμαστε, όχι να τους φοβόμαστε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμη:

Για τον ΠΑΟΚ: "Γενικά κάπου όλοι έχουν "κάτσει". Χθες κάτι πήγε στραβά. Είχαμε απουσίες, αλλά και παίκτες που ήρθαν από τραυματισμούς, ίσως εκτίμησαν παραπάνω την ΤΣΣΚΑ, όχι ότι δεν έπρεπε. Δεν ήμασταν όπως είμαστε στην Ευρώπη. Παραδοθήκαμε εύκολα στην Τούμπα. Δεν έπρεπε να μας επηρεάσει το γκολ. Είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Γενικά δεν έπαιξε η ομάδα. Στα πρώτα λεπτά μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ και περιμέναμε ότι θα αρχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα ανάψει η Τούμπα. Οσο περνούσε, όμως, ο χρόνος έπεφτε η απόδοση."

Για τον Ιβιτς: "Πιστεύω ότι οι συχνοί τραυματισμοί τον έχουν βγάλει ντεφορμέ. Παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο να είναι σε φόρμα μετά από τραυματισμό. Οσο είσαι μεγαλύτερος είναι δυσκολότερο, βέβαια, να επανέλθεις, είναι όμως έμπειρος ο παίκτης."

Για τη χρησιμοποίηση του Βιτόλο: "Αν έβλεπα την προπόνηση, θα μπορούσα να μιλήσω. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάβο. Τον σέβομαι. Δε με νοιάζει πως λέγεσαι, αλλά να έχεις δυνατότητες. Στον ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο ο καθένας να είναι προπονητής. Η πίεση είναι μεγάλη. Θα έλεγα ότι ο Χάβος ξέρει καλύτερα απ' όλους πως έπρεπε να παρατάξει την ομάδα.  Πιστεύω ότι αυτό το παιδί θα έχει μεγάλο μέλλον ως προπονητής."

Για τον Τόσιτς της ΤΣΣΚΑ: "Οι δυνατότητές του είναι πολύ μεγαλύτερες, τον ξέρω. Δεν ήταν στην Τούμπα αυτός που μπορεί. Είναι αριστεροπόδαρος, έχει φοβερό σουτ, δε φοβάται. Για την εμφάνιση γενικά των Ρώσων πρέπει να υπολογίσουμε ότι σε δέκα μέρες αρχίζει το πρωτάθλημα τους, είχαν απουσίες, υπολόγιζαν και τον ΠΑΟΚ."

 

Στο… σκαμνί Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέα Μπέου και οι ανακοινώσεις της ομάδας δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ Ανδρέα Φάκο, ο οποίος άσκησε δίωξη εναντίον τους και αναμένεται να κληθούν σε απολογία. Το ίδιο ισχύει και για τη Λάρισα που εγκαλείται από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Εμμανουήλ Αντωνακάκη για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου στο θεσσαλικό ντέρμπι.

Αναλυτικά η δίωξη του Ανδρέα Φάκου κατά Μπέου και Ολυμπιακού Βόλου:
«Εγκαλείται πειθαρχικώς, διότι στο Βόλο και στην Αθήνα την 15η Φεβρουαρίου 2011, δια των νομίμων εκπροσώπων αυτής, τέλεσε πράξη που δυσφημεί το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημόσια (τόσο δια του site της παραπάνω Π.Α.Ε., όσο και με συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM» και σε άλλα Μ.Μ.Ε.) σε ανακοίνωση δυσμενών κρίσεων σε βάρος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 (Λάρισας), προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με περαιτέρω ενδεχόμενο την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής άλλων αθλητικών συναντήσεων, την πυροδότηση της έντασης και αντιπαράθεσης μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και της παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, σε σχέση με τον αγώνα που έδωσε η ομάδα της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 (Λάρισα) στις 13-02-2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο site αυτής και μεταδόθηκε δια των εντύπων και ραδιοφωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και περιέλαβε τις εξής φράσεις:

α) «Κουραστήκαμε πια με τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας σας που πίσω από αυτές προσπαθείτε να κρύψετε τη γύμνια σας και τη χειρότερη ομάδα των τελευταίων πρωταθλημάτων και δυστυχώς εσάς, τους δήθεν ηθικούς και περήφανους. Δεν υπάρχουν και δεν θα βρεθούν πια ομάδες που θα βάλουν δύο αυτογκολ για να σας σώσουν και μετά να σβήσουν από το χάρτη (περίοδος 2006-2007)».

β) «Οποιαδήποτε άλλη ομάδα την περασμένη Κυριακή στο "ΜΑΝΤΡΙ-ΓΑΛ" χωρίς την οργάνωση και την πείρα του Ολυμπιακού Βόλου, θα είχε χάσει πριν καν βγει στον αγωνιστικό χώρο, από τα αίσχη που είχατε ετοιμάσει και τη ψυχολογική φόρτιση που προσπαθήσατε εκβιαστικά να επιβάλλετε».

γ) «Άλλωστε η ομάδα μας ήταν προετοιμασμένη να σας κερδίσει και να σας ρίξει στη Β’ Εθνική γιατί όλη η Θεσσαλία έχει κουραστεί από την αλαζονεία σας. Εξάλλου όλες οι παροιμίες είναι σωστές: «ο πεθαμένος δεν κλάνει».

δ) «Επίσης να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για την παρουσία σας στη Β’ Εθνική. Πρώτον, να εκδίδετε ειδικό εισιτήριο για τις ομάδες που θα επισκεφτούν το "ΜΑΝΤΡΙ-ΓΑΛ", όπως γίνεται στα μουσεία ανά τον κόσμο και να τους ξεναγείτε στο χώρο όπου δέρνετε τους ανυπεράσπιστους δημοσιογράφους. Δεύτερον, μία ακόμη καλή λύση για τη συντήρηση του χλοοτάπητα είναι να βάζετε δύο φορές την εβδομάδα τα πρόβατα που έχετε δίπλα στο μαντρί για να αποφύγετε τα έξοδα συντήρησης, συνδυάζοντας το τερπνόν δια του ωφελίμου».

ε) «Κλείνοντας, σχετικά με το εμετικό πανό που αναρτήσατε την Κυριακή για το πρόσωπο του Προέδρου μας θα σας παραπέμψουμε σε μία ακόμη παροιμία: «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» και για του λόγου το αληθές, σε εσάς αρέσουν τα events και επί χόρτου και επί πάγου, αφού είστε λάτρεις του life style και του fame story, «να σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε». Πριν κλείσουμε, για σας τους Λαρισαίους μόλις σβήσουν τα φώτα, ξεκινούν τα ωραία, περιμένετε».
Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων: 14 παράγραφος 3 και 4 στοιχ. ζ’ και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. της 05-06-2010, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 άρθρου 29 του Ν. 3479/ 2006».

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης αναφέρει:

«Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στη Λάρισα, στις 13-2-2011, αφενός μεν, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά τουναντίον το εδυσφήμησε με πράξεις και ενέργειες που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα, αφετέρου δε, δεν ετήρησε τους κανόνες του φίλαθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τις οδηγίες και εγκυκλίους της Ε.Π.Ο. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, ευθύς μετά τη λήξη του αγώνα της (εγκαλουμένης) με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, που διεξήχθη στο γήπεδό της (AEL FC ARENA), φίλαθλοί της (εγκαλουμένης) επιτέθηκαν με μπουκάλια γεμάτα νερό, με καρέκλες και με γροθιές κατά των δημοσιογράφων και ιδιαίτερα κατά του δημοσιογράφου του Βόλου Γεωργίου Γεωργούλα, που ευρίσκετο στις κερκίδες – θέσεις των δημοσιογράφων, τον έριξαν κάτω και τον τραυμάτισαν σε διάφορα μέρη του σώματός του.
Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 5, 14 παρ. 2 και 3, και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Όνειρα τίτλου για τρεις

Το μεγάλο ντέρμπι λείπει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στης Serie A, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με το ενδιαφέρον. Πλέον οι διαφορές των ομάδων της κορυφής είναι πολύ μικρές και κάθε σαββατοκύριακο ενδέχεται να προκύπτουν αλλαγές. Η πρωτοπόρος Μίλαν δοκιμάζεται στην έδρα της Κιέβο, ενώ Νάπολι και Ίντερ που ακολουθούν, παίζουν στο «σπίτι» τους με Κατάνια και Κάλιαρι αντίστοιχα.

Οι «ροσονέρι» καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ από την ήττα τους στο «Σαν Σίρο» από την Τότεναμ και να διατηρηθούν στην κορυφή, αφού «στραβοπάτημα» δεν θα περάσει ανεκμετάλλευτο. Κόντρα στην Κιέβο θα παραταχθούν με τις πολλές, αλλά γνωστές απουσίες του τελευταίο διαστήματος (Πίρλο, Ζαμπρότα, Ινζάγκι, Αμπιάτι, Αμπροζίνι, Μπονέρα, Όντο και Μπόατενγκ).

Η Νάπολι την ίδια ώρα φιλοξενεί την Κατάνια και όσο έχει τον Καβάνι σε δαιμονιώδη φόρμα, δεν ανησυχεί σε τέτοιου τύπου ματς. Οι «παρτενοπέι» θα προσεύχονται ήττα της Μίλαν, ώστε με ταυτόχρονη δική τους νίκη να βρεθούν στην κορυφή.

Τα όνειρα τίτλου επέστρεψαν την Ίντερ, που μεσοβδόμαδα έφυγε με μεγάλο «διπλό» από την έδρα της Φιορεντίνα σε εξ αναβολής παιχνίδι. Οι πρωταθλητές βρίσκονται στο -5 και κόντρα στην επικίνδυνη Κάλιαρι δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο απωλειών. Ο Λεονάρντο έχει μάθει πλέον να παίζει χωρίς τον Μιλίτο, με τον Πατσίνι να καλύπτει το κενό, ενώ πλην του Αργεντινού, θα λείψουν οι Λούσιο και Σάμουελ από την άμυνα των «νερατζούρι».

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/02

Μπολόνια-Παλέρμο (19:00)
Ίντερ-Κάλιαρι (21:45)

Κυριακή, 20/02 (16:00)

Λέτσε-Γιουβέντους (13:30)
Κιέβο-Μίλαν
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια
Τζένοα-Ρόμα
Λάτσιο-Μπάρι
Πάρμα-Τσεζένα
Ουντινέζε-Μπρέσια
Νάπολι-Κατάνια

Τραυματίσθηκε ο Μπαπτίστα

Σοβαρό πλήγμα δέχθηκε η Μάλαγα, καθώς στην προσπάθεια που γίνεται για να παραμείνει στην πριμέρα ντιβιζιόν, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ζούλιο Μπαπτίστα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ταλαιπωρείται από εξάρθρωση στο γόνατο και πρόκειται να υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις προκειμένου να δπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού και να καθορισθεί ο χρόνος αποθεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπαπτίστα, που αποκτήθηκε τον περασμένο μήνα, έχει πετύχει δύο γκολ για την Μάλαγα σε πέντε αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το πικάντικο κορίτσι της… Πρέμιερ Λιγκ

Η Κίλι Χέιζελ διατηρούσε δεσμό με τον Τζο Κόουλ μέχρι πέρυσι, ενώ φαίνεται να έχει… φετίχ με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη μεγαλύτερη κατηγορίας της Αγγλία, αφού είχε ασχοληθεί μία περίοδο και με τον Άντον Φέρντιναντ.
Η Αγγλίδα είναι γεννημένη στις 18 Σεπτεμβρίου του 1986 στο Λιούισχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.
Στα 16 της χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο και αποφάσισε να δουλέψει ως κομμώτρια, ωστόσο σύντομα οι συνάδελφοί της, της πρότειναν να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.
Στα 17 της πήρε μέρος στον διαγωνισμό «Ψάξτε το κορίτσι της παραλίας» της «Daily Star» και κέρδισε την πρώτη θέση!
Ωστόσο, επειδή δεν ήταν ακόμα ενήλικη ώστε να ποζάρει ως «κορίτσι της σελίδας 3», αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία και να σπουδάσει ...μόδα στο κολλέγιο τους Λιούισχαμ.
Τα πιο γνωστά επεισόδια στην… καριέρα της είναι ο ξυλοδαρμός του Τζο Κόουλ σε πάρτι που έγινε στο σπίτι της και η κυκλοφορία ενός ερασιτεχνικού βίντεο με το φίλο της Λόιντ Μίλερ. Παρεμπιπτόντως, ο τελευταίος εικάζεται ότι είναι αυτός που χτύπησε τον Κόουλ αν και δε το έχει επιβεβαιώσει.

«Η καρδιά μου με κράτησε στην Γιουβέντους»

Για την απόφαση του να παραμείνει στην Γιουβέντους μετά τον υποβιβασμό της το 2007 μίλησε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στο «JuventusMember.com», αλλά και τις βάσεις που μπήκαν τότε για το μέλλον.

«Η απόφαση μου να μείνω στην ομάδα, έγινε από την καρδιά μου. Πίστευα ότι θα επανέλθουμε στην πρώτη κατηγορία γρήγορα και αυτό έγινε»,
είπε αρχικά ο Τζίτζι και συνέχισε: «Βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον και αυτό είναι φανταστικό. Είμαι στην Γιουβέντους δέκα χρόνια και έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Η πρώτη είναι το Σκουντέτο του 2002, μετά είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Τέλος, η πρώτη αγωνιστική στην δεύτερη κατηγορία απέναντι στην Ρίμινι το 2006».
Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ που θέλει να κατακτήσει με την «Γιούβε» είπε: «Μετά την άνοδο θέλαμε ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά ο κόσμος μας στηρίζει συνέχεια».

Επίθεση αγνώστων στο σπίτι του προέδρου της Ερασιτεχνικής Λάρισας!

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε στην οικία του ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Λάρισας, Ανδρέας Λιόντος, όπως αναφέρουν τα Μέσα της θεσσαλικής πόλης. Οι «επισκέπτες» έγραψαν στους τοίχους του σπιτιού τις λέξεις «ΠΑΟΚ» και «Βόλος».
Ο Α. Λιόντος όταν τους αντιλήφθηκε έκανε χρήση της καραμπίνας που νομίμως διαθέτει και αυτοί τράπηκαν σε φυγή.Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα συμβαίνουν ανάμεσα στις δύο ομάδες, μετά τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και της Λάρισας και την ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου της Ερασιτεχνικής Λάρισας.
Στο χώρο έσπευσε άμεσα αστυνομική δύναμη από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα χωρίς όμως να καταφέρει να συλλάβει κάποιον από τους ταραξίες. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα.Πηγη Sporday

«Μεγάλοι προπονητές Βαλβέρδε και Χιμένεθ»

Τις προπονητικές ικανότητες των Ερνέστο Βαλβέρδε και Μανόλο Χιμένεθ «έπλεξε» ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, σε συνέντευξη που έδωσε στην Sportday, χωρίς να παραλείψει να «πλέξει» το εγκώμιο των Μοϊσές Ουρτάδο και Άλμπερτ Ριέρα. Ο τεχνικός της Εσπανιόλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί κάποια στιγμή στην Σούπερ Λίγκα, ενώ ανέλυσε και τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ισπανικής ομάδας.

Αναλυτικότερα, ένα μέρος όσων δήλωσε ο Ποκετίνο στην Sportday:

Για το αν θα εργαζόταν στην Ελλάδα: «Ναι, γιατί όχι; Στην Ελλάδα παίζεται ελκυστικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν μεγάλες ομάδες. Έχουμε δει προπονητές στην Ελλάδα, όπως ο Βαλβέρδε, ο Χιμένεθ, ο Κούπερ. Νομίζω ότι είναι από τα ελκυστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης».

Για τις ακαδημίες της Εσπανιόλ: «Θεωρώ ότι έχουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ισπανία. Πρέπει να πιστεύουμε στους νέους. Να έχουμε την υπομονή και την ικανότητα να στηρίξουμε τα νέα παιδιά, να καταλάβουμε ότι αναπτύσσονται, βελτιώνονται, ωριμάζουν, κάνουν λάθη. Είναι λογικό όταν είναι νέα».

Για τον Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο έκανε πολύ καλές σεζόν ως προπονητής της Εσπανιόλ. Παραλίγο να πάρουμε και το UEFA απέναντι στη Σεβίλλη. Έχει αφήσει το στίγμα του ως προπονητής, αλλά και ως παίκτης. Και στον Ολυμπιακό άφησε το στίγμα του την πρώτη σεζόν, πήρε το πρωτάθλημα και φέτος βαδίζει προς τον ίδιο δρόμο. Μακάρι να τα καταφέρει, να στεφθεί πάλι πρωταθλητής και να είναι επιτυχημένη κι αυτή η θητεία του. Ο Ολυμπιακός είχε καλές αναμνήσεις από την πρώτη θητεία του, γι' αυτό όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά απευθύνθηκε ξανά σ' αυτόν. Τον σέβομαι, είναι μεγάλος προπονητής και επαγγελματίας».

Για τον Χιμένεθ: «Έκανε πολύ καλές σεζόν στη Σεβίλλη, είναι πολύ μεγάλος τεχνικός. Είναι νεαρός προπονητής με μεγάλο παρόν και μεγαλύτερο μέλλον. Είναι κρίμα για το ισπανικό πρωτάθλημα που δεν είναι σ' αυτό, αλλά είναι τύχη για το ελληνικό που τον έχει».

Για τον Ριέρα: «Είναι παίκτης που μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες από τα άκρα».

Για τον Μοϊσές: «Μπορώ να πω μόνο καλά λόγια για τον Μοϊσές. Είναι ένας παίκτης που έχει βοηθήσει πολύ την Εσπανιόλ. Τον βοήθησαν οι καλές σεζόν του για να πάει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Το άξιζε. Ελπίζω οι τραυματισμοί αυτοί να πάψουν να τον συντροφεύουν για να δείξει την αξία του. Έπαιζε με συνέπεια. Δεν είχε τραυματισμούς. Μερικές φορές υπάρχουν ατυχίες που δεν σ' αφήνουν να δείξεις αυτό που μπορείς, αλλά σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον. Θα επιστρέψει και θα δείξει την αξία του. Είναι μεγάλος παίκτης».

Σήμερα οι τελικές δοκιμές από Μιχαλήτσο

Με μια ακόμη προπόνηση ο Άρης θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος αναμένεται να δοκιμάσει κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του, αναφορικά με την ενδεκάδα, αλλά και το σύστημα που σκέφτεται να παρατάξει στο Περιστέρι.
Γίνεται κατανοητό λοιπόν, ότι την δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με σιγουριά σχετικά με το πως θα παρουσιαστεί ο Άρης την Κυριακή το απόγευμα. Και αυτό γιατί πολύ απλά θα απουσιάσουν τρεις… ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές (σσ λόγο τιμωρίας), όπως είναι ο Μίσελ και ο Φατί, συν τον Κόκε, ο οποίος θα μείνει στη Θεσσαλονίκη, λόγο του πειθαρχικού παραπτώματος.
Τα παραπάνω προβλήματα απουσιών, «γενούν» αρκετές απορίες, πρωτίστως για την ενδεκάδα. Η λογική λέει, ότι ο Βανγκέλι θα περάσει στα αριστερά της άμυνας, αντί του Μίσελ και ο Νέτο θα επιστρέψει στο δεξιό άκρο της οπισθοφυλακής. Αν συμβεί αυτό, τότε μένει «ορφανή» η δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Επικρατέστερος για να την καλύψει είναι ο Καστίγιο, με τον Σάκατα να παίζει αριστερά ή και το αντίστροφο. Από εκεί και πέρα, το δίδυμο Λαζαρίδης-Ρονάλντο δεν «χαλάει», ενώ στα χαφ όλα δείχνουν ότι θα βρεθούν ο Πρίττας με τον Πορτίγια. Όσο αφορά τον Τόχα, θα αγωνιστεί λίγο πιο μπροστά και παράλληλα πίσω από τον επιθετικό, ο οποίος θα είναι ο Μπομπαντίγια. Η παραπάνω ενδεκάδα συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες να είναι αυτή που βγει από την «φισούνα» του δημοτικού σταδίου του Περιστερίου μεθαύριο το απόγευμα.

Νοικιάζεται όπως είναι επιπλωμένο!

Φοβερό σίριαλ με τον Τζιμπούρ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τα έπιπλα του σπιτιού του!
Νοικιάζεται όπως είναι επιπλωμένο!
Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό με θέμα το σπίτι του Τζιμπούρ.

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο «τρομοκράτης» ήθελε να παραμείνει στο σπίτι που του νοίκιαζε η ΑΕΚ, αλλά ο Ολυμπιακός έκρινε πολλά τα χρήματα για το νοίκι (4.700 ευρώ).

Οι «ερυθρόλευκοι» πρότειναν στον Αλγερινό να αλλάξει κατοικία, αλλά ο Τζιμπούρ αρνήθηκε. Με τα πολλά συμφωνήθηκε να πληρώσουν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός μισό-μισό το νοίκι του σπιτιού του Τζιμπούρ, ωστόσο στη συνέχεια προέκυψε "θέμα" με τα έπιπλα που άνηκαν στην «Ένωση».

Ο παίκτης ήθελε να τα κρατήσει με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να τα αγοράσουν εντέλει από την ΑΕΚ! Το πόσο που πλήρωσαν στην ΑΕΚ δεν έγινε γνωστό, αλλά όλη η ιστορία είναι για γέλια και για κλάματα...

Μανουριάζει ο Σκόκο και κάνει σκέψεις φυγής...

Βλέποντας τον συμπατριώτη και φιλαράκι του να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, έχει αρχίσει και χάνει κάθε ελπίδα αναφορικά με τη δυναμική της ΑΕΚ και το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα.
Μανουριάζει ο Σκόκο και κάνει σκέψεις φυγής...
Ο λόγος για το Νάτσο Σκόκο, ο οποίος μαθαίνει από τον Ίσμαελ Μπλάνκο ότι ο τελευταίος το καλοκαίρι θα κουνήσει μαντήλι στην Ένωση και ξενερώνει αφάνταστα.

Δεν ήταν δα και πολλοί οι παίκτες ποιότητας στην ΑΕΚ και από τη στιγμή που ο ένας μετά τον άλλο αποχωρούν τα τελευταία χρόνια, ο Νάτσο βλέπει ότι είναι καταδικασμένος να παίζει σε μια ομάδα χωρίς δυνατότητες και ουσιαστικά χωρίς στόχους.

Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Τζιμπούρ, Πελετιέρι, Εντίνιο ήταν παρόντες στον τελικό του 4-4 με τον Ολυμπιακό. Όχι πριν από πέντε χρόνια, αλλά μόλις πριν από 20 μήνες. Παλαιότερα υπήρξαν και ταλέντα όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Ταχτσίδης, που τώρα παίζουν στο Καμπιονάτο.

Γενικά το πέρασμα του χρόνου αποδυναμώνει την ΑΕΚ και ο μόνος που έχει απομείνει να ξέρει να αλλάξει και δυο πάσες, να κάνει μια ντρίμπλα και να μπορεί να σηκώσει το βάρος της κιτρινόμαυρης φανέλας στις πλάτες του είναι ο Νάτσο Σκόκο. Μόνος του σαν την καλαμιά στον... κάμπο θα είναι από το καλοκαίρι.
Ή μήπως δεν θα είναι γιατί θα συνεχίσει και αυτός αλλού την καριέρα του;

Φρατζέσκος: «Έχει ελπίδες ο ΠΑΟΚ»

Σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση εμφανίστηκε ο Κώστας Φρατζέσκος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε πως η εικόνα του «Δικέφαλου» του Βορρά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή στο πρώτο ματς του Europa League με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ μίλησε και για το ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Φρατζέσκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για το ματς του ΠΑΟΚ: «Ήταν κακός και φάνηκε πολύ κουρασμένος. Δεν είχε τρεξίματα και δυνάμεις. Παρά το γκολ που έφαγε δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ήθελε να κρατήσει το σκορ στο 1-0 μετά και αυτό φάνηκε. Προσπάθησε να μην διευρυνθεί το σκορ για να έχει ελπίδες στη ρεβάνς».
Για την αλλαγή του Χαλκιά: «Μην ξεχνάμε ότι επειδή είναι μια λεπτή θέση του τερματοφύλακα, έχω την εντύπωση ότι αν δεν είναι 100% εντάξει, πρέπει να γίνει αλλαγή, ακόμα κι αν είναι από τους κορυφαίους. Χάθηκε έτσι μια αλλαγή για να ξεκουραστεί κάποιος άλλος παίκτης».
Για τη χρησιμοποίηση του Βιτόλο: «Ήταν άτοπη και άσκοπη αυτή η επιλογή του Χάβου».
Για την επιλογή του Σαλπιγγίδη ως μοναδικού φορ: «Φανταστείτε να υπήρχε ένας στράικερ, ο οποίος θα έπαιζε με πλάτη. Ποιος θα έβγαινε από πίσω αφού η ομάδα δεν είχε τρεξίματα. Ο Σαλπιγγίδης αυτού του είδους την άμυνα θέλει, με ζώνη για να φύγει μπροστά. Ο Σαραβάκος έκανε πάρτι όταν οι αντίπαλοι έπαιζαν ζώνη. Όταν παίζει ζώνη ο άλλος και έχει έναν γρήγορο και έξυπνο φορ, τότε μπορείς να κάνεις μεγάλη ζημιά».
Για τη ρεβάνς στη Μόσχα: «Επειδή είναι ομάδα που ξέρει και αμύνεται ο ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε και χτες όπου θα μπορούσε να φάει κι άλλα γκολ, είτε από τύχη, είτε από ικανότητα παικτών, εκεί το ματς θα το πάει πολύ σιγά, χωρίς μεγάλο ρυθμό, ώστε μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά να είναι μέσα και μπορεί να το κάνει. Ούτως ή άλλως ένα γκολ θέλει. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει το μηδέν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όχι μόνο λόγω του αντιπάλου, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσει».
Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, αλλά να μην μειώνουμε και την αντίπαλο, ήταν πολύ καλή, με στόχο μέσα στο γήπεδο, ήξερε πότε να ανεβάσει και πότε να ρίξει ρυθμό. Είναι πολύ δυνατή ομάδα».
Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν προγνωστικά για ένα τέτοιο παιχνίδι. Να γίνει ένα καλό ματς εντός γηπέδου. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός αν προσέξει το ματς και δεν δεχθεί γκολ, μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα. Αν δεχθεί γκολ δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το γυρίσει, όπως στον πρώτο γύρο, κυρίως λόγω Καραϊσκάκη. Όποιος σκοράρει πρώτος θα έχει και το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, με προσωπικότητα και ικανότητες. Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι παίζει πολύ καιρό με πολλές απουσίες και δεν έχει πλήρες ρόστερ σε πολλά ματς, έχει τη δυναμική να πάρει αποτέλεσμα. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες ο αγώνας».
Για την απουσία του Μπουμσόνγκ: «Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό. Έχει δεθεί με την ομάδα και θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην άμυνα. Είναι και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και στις στημένες φάσεις. Τα άλλα παιδιά που θα παίξουν πίσω ελπίζω να πάνε καλά».
Για το δίλλημα Νίνη ή Καραγκούνη: «Ποτέ δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Υπάρχει ο προπονητής που τους ζει κάθε μέρα και ξέρει καλύτερα. Εμείς που δεν ξέρουμε θα ήταν άτοπο να πούμε ποιον προτιμάμε».

Άρεσε το πάθος

Να διατηρήσουν και στην συνέχεια το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του, θέλει ο Γιάννη Μιχαλήτσος. Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι και τους ζήτησε να στρέψουν την προσοχή τους στο ματς με τον Ατρόμητο, όπου η νίκη είναι «μονόδρομος» για τους «κίτρινους».
Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε στους ποδοσφαιριστές του: «Από το παιχνίδι του Europa League πρέπει να κρατήσουμε μόνο το πάθος που δείξαμε, αλλά και τη συγκέντρωση στην τακτική. Πρέπει να αφήσουμε πίσω την ικανοποίηση και τους πανηγυρισμούς και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Δεν πρέπει να κάνουμε κανένα λάθος, γιατί οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι στην προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας».
Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής αναμένεται να μείνει ο Σέρχιο Κόκε για την αναμέτρηση του Περιστερίου. Ο Ισπανός επιθετικός είναι τιμωρημένος για την συμπεριφορά του πριν τον αγώνα με τους «πολίτες» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η τιμωρία που θα του επιβληθεί.
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος υπολογίζει κανονικά τον παίκτη, ο οποίος θα επιστρέψει στις προπονήσεις την Τρίτη και αφού πρώτα του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Το γεγονός πως ο Ισπανός ζήτησε δημόσια συγγνώμη, φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα, τα οποία ήταν εις βάρος του.

Κρατάει Πίτου Γκαρσία


Σαν σήμερα 18/2

«Σαν σήμερα» για τον Γκάρι Νέβιλ, τον δεξιό μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1975 και κατέκτησε τα πάντα φορώντας για 20 χρόνια την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». 
1975 Γεννιέται στο Μάντσεστερ o Γκάρι Νέβιλ. Ο Άγγλος δεξιός μπακ, που πριν λίγο καιρό αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, πέρασε όλη του την καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος στη γραπτή δήλωση για την αποχώρησή του, τόνισε πως είναι οπαδός των «κόκκινων διαβόλων» και πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο «Ολντ Τράφορντ» πραγματοποίησε όλα του τα όνειρα.  Ο Νέβιλ πήγε στην ομάδα το 1992 και από την πρώτη κιόλας χρονιά άρχισε να συλλέγει τίτλους, καθώς κατέκτησε το Κύπελλο Νέων (FA Youth Cup) έχοντας ως συμπαίκτες σε εκείνη την ομάδα τον αδελφό του Φιλ, τον Γκιγκς, τον Μπέκαμ, τον Σκόουλς και τον Μπατ. Στα  20 χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον πραγματοποίησε 602 εμφανίσεις, κατέκτησε Τσαμπιονς Λιγκ, οκτώ πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, δυο Λιγκ Καπ, το Διηπειρωτικό Κύπελλο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Παράλληλα αγωνίστηκε 85 φορές στην εθνική ομάδα από το 1995 έως το 2007, παίρνοντας μέρος σε δυο Παγκόσμια Κύπελλα (1998 και 2006) και τρία Ευρωπαικά Πρωταθλήματα (1996, 2000, 2004).
2009 Ο Ολυμπιακός χάνει από την Σεντ Ετιέν με 3-1 στο Καραϊσκάκη στη φάση των «32» Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.   
2006 Ο Αμερικάνος, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 1:07.03, Σάνι Ντέιβις κατακτά την πρώτη θέση στα 1000μ ταχύτητας στο πατινάζ με 1:08:89 στο Τορίνο και γίνεται ο πρώτος έγχρωμος αθλητής που ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 
2001 Ο Αμερικανός πιλότος Ντέιλ Έρνχαρντ σκοτώνεται όταν το αυτοκίνητό του προσκρούει με ταχύτητα 270χλμ στα τοιχώματα της πίστας Daytona στην Φλόριντα.   
2001 Στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ, η Ρουμάνα πρωταθλήτρια Γκαμπριέλα Ζάμπο κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 3000μ. με χρόνο 8:32.88.
1996 Ο Φράνκι Φρέντερικς, από τη Ναμίμπια γίνεται ο πρώτος αθλητής που τρέχει τα 200μ σε χρόνο κάτω από 20” (19.92”).
1977 Γεννιέται στη Σεβίλη ο Ισπανός δρομέας Αντόνιο Χιμένεζ. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2.002 στο Μόναχο κέρδισε το χρυσό στα 3.000μ στιπλ (8.24.34)
1973 Γεννιέται στη Κινσάσα του Ζαΐρ ο Γάλλος αμυντικός μέσος Κλοντ Μακελελέ.
1973 Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο Κώστας Νεγρεπόντης, ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ΑΕΚ. Ήταν παίκτης της «Ένωσης»  από το 1925 έως το1933 και μετέπειτα προπονητής για 15 συνεχή χρόνια (1933-1948), ενώ διετέλεσε και προπονητής της Εθνικής ομάδας. 
1971 Γεννιέται στη Τιφλίδα της Γεωργίας ο Έλληνας μέσος, Ανδρέας Νινιάδης.
1968 Ολοκληρώνονται οι 10οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 6 του ιδίου μήνα. Συμμετείχαν 1.081 αθλητές και 212 αθλήτριες από 35 χώρες. Για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες παίρνουν μέρος οι δύο γερμανικές αποστολές χωριστά.
1967 Γεννιέται στο Κάρντιφ της Ουαλίας ο Βρετανός δρομέας υψηλών εμποδίων Κόλιν Τζάκσον
1967 Γεννιέται ο Ιταλός επιθετικός Ρομπέρτο Μπάτζιο. Είναι ο μόνος Ιταλός που έχει σκοράρει στην τελική φάση τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων (1990,94,98).,
1958 Γεννιέται στο Ντάλας του Τέξας η Αμερικανίδα άλτρια του ύψους, Λουίς Ρίτερ. Ολυμπιονίκης το 1988 με ολυμπιακό ρεκόρ (2μ03),
1957 Γεννιέται στο Βίλμαρ η Ανατολικογερμανίδα σπρίντερ, Μαρίτα Κοχ. Την περίοδο 1974-86 κατέρριψε 14 παγκόσμια ρεκόρ στα 200, 400μ και στις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ και 4Χ400μ. Το 1984 σημείωσε το τρίτο της παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ (21.71). 
1947 Γεννιέται ο Πορτογάλος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Κάρλος Λόπεζ, ο οποίος  κέρδισε τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 (2:09.21) σε ηλικία 37 χρόνων.
1946 Γεννιέται στη Βουδαπέστη η Ουγγαρέζα ακοντίστρια, Αντζελα Ράνκι Νέμεθ, Ολυμπιονίκης το 1968 (60,36).
1937 Γεννιέται στο Μιλάνο ο Ιταλός ιππέας, Γκρατσιάνο Μαντσινέλι, Ολυμπιονίκης το 1972 στο αγώνισμα με εμπόδια.
1933 Πεθαίνει σε ηλικία 67 ετών, στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός πυγμάχος, Τζέιμς Κόρμπετ .
1928 Γίνεται ο  πρώτος αγώνας μοτοσυκλέτας σε ασφαλτοστρωμένη πίστα στο Χάι Μπιτς στο Έσσεξ.
1917 Γεννιέται ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας, Ανιμπαλ Λουίς Παζ. Με την εθνική ομάδα της χώρας του κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1950.
1911 Γεννιέται ο Γερμανός σφαιροβόλος Χανς Βέλκε, Ολυμπιονίκης το 1936 (16μ20).
1909 Γεννιέται ο κορυφαίος ακοντιστής της προπολεμικής περιόδου, Φιλανδός Μάτι Γιάρβινεν. Κατέρριψε δέκα φορές το παγκόσμιο ρεκόρ για να το φθάσει στα 77μ23. Ολυμπιονίκης το 1932(72μ71).
1882  Η Αγγλία νικά στο Μπέλφαστ τη Βόρειο Ιραλανδία με σκορ 13-0 καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διαφορά επί βρετανικού εδάφους.

Απίστευτη γκάφα στο Άρης-Μάντσεστερ Σίτι!

Είπαμε, η Μάντσεστερ Σίτι και οι σεΐχηδες που έχουν αναλάβει τις τύχες της, σαρώνουν τα πάντα με τα πετροδόλαρά τους σε κάθε μεταγραφική περίοδο, αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους που συνέταξαν το Match Programme του αγώνα με τον Άρη το παράκαναν! Έκπληκτος ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Γκάρι Κουκ είδε μια φωτογραφία της ομάδας με τους Τόρες, Ρούνεϊ, Ντρογκμά, Εζίλ, Μέσι, Κακά και Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς! Ναι, οι Έλληνες είχαμε κάνει πάλι το θαύμα μας!

Στο ρόστερ υπήρχαν περίπου 60 παίκτες και ανάμεσά στους ποδοσφαιριστές που ήδη φορούν τη φανέλα της Σίτι, ορισμένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, συν έναν τύπο με ριγέ κόκκινη εμφάνιση και ίδιου χρώματος σκούφο.

Ο Κουκ αντιμετώπισε χαμογελώντας την κατάσταση, πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι του Άρη ήθελαν να κάνουν απλά χιούμορ όμως μέλος της διοίκησης των «κιτρίνων», τους εξήγησε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος.

Η ιστοσελίδα της Guardian πριν από αρκετό καιρό, σε ένα section που έχει με διαγωνισμούς φωτογραφιών είχε λάβει από έναν συμμετέχοντα, μια φωτογραφία που εμφάνιζε τη Μάντσεστερ Σίτι με όλα αυτά τα αστέρια. Αυτός που κλήθηκε να βρει τη φωτογραφία του ρόστερ, δεν κατάλαβε ότι αυτή δεν ήταν επίσημη φωτογράφιση και την πέρασε κανονικά στο Match Programme.Η παρεξήγηση λύθηκε αμέσως όμως το νέο μαθεύτηκε γρήγορα και οι Άγγλοι δημοσιογράφοι ζητούσαν μετά το τέλος του αγώνα ένα «θρυλικό» Match Programme από τους Έλληνες συναδέλφους, οι οποίοι τους εξηγούσαν ότι...απλά είχαν εξαντληθεί όλα... Για όποιον πάντως ενδιαφέρεται να αποκτήσει το μοναδικό match programma, προσφέρεται ήδη στο E-Bay έναντι 40 λιρών

Πηγή:england365

Επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από την προηγούμενη επίθεση στο σύνδεσμο του Ολυμπιακου στην Τρίπολη, που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς η πόρτα του "Χαμόγελου του παιδιού", που βρίσκεται δίπλα και άγνωστοι επιτέθηκαν και πάλι στο ερυθρόλευκο κλαμπ.
Το συμβάν έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02), όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στον εν λόγω σύνδεσμο. Στο σημείο έφτασαν άμεσα η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά.
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για άτομα που επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο, του οποίου μάλιστα έχουν συγκρατήσει και τον αριθμό κυκλοφορίας, στοιχείο που αναμένεται να βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.
Υπενθυμίζεται πως και στις 29 Δεκεμβρίου, άγνωστοι είχαν επιτεθεί και πάλι στα γραφεία του Ολυμπιακου, τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε αυτά του "Χαμόγελου του παιδιού", με συνέπεια να προκληθούν υλικές ζημιές μικρής έκτασης.

Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολλλλλλλλλλλλλ.......................

Οσο πάνε και μεγαλώνουν (...τα ποσοστά να είναι αληθινά τα σενάρια σχέσης της Σάσας Μπάστα με τον Κώστα Μήτρογλου)

«Πόρτα» της Ρεάλ σε Κορίνθιανς για Κακά

Αρνητική απάντηση σε πρόταση που έκανε στην Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Ρικάρντο Κακά με τη μορφή δανεισμού, εισέπραξε η Κορίνθιανς σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Folha de Sao Paulo».

Κατά τα μέσα ενημέρωσης της λατινικής Αμερικής, η βραζιλιάνικη ομάδα κινήθηκε τις τελευταίες ημέρες για να αποκτήσουν ως δανεικό τον σούπερσταρ των «μερέγχες» μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος άσος είναι αναγεννημένος μετά την επιστροφή του και στην Μαδρίτη δεν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν.