Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-1

Απρόβλεπτη τροπή παίρνει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα μετά την νίκη του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής! Ο «δικέφαλος» του βορρά επικράτησε με 2-1 του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, μειώνοντας την διαφορά του από την κορυφή στους δύο βαθμούς και κρατώντας «ζωντανό» στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό με τον οποίο ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση. Σε διάστημα δέκα λεπτών και τα τρία γκολ του ματς! Μια ασύλληπτη έμπνευση του Γκαρσία έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στο 59’, ο Σισέ ισοφάρισε στο 64’ αλλά ο Μουσλίμοβιτς επανέφερε γρήγορα την τάξη στο 68’. Μπορούσε τον βαθμό το «τριφύλλι» που είχε δοκάρι με τον Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο και τις περισσότερες ευκαιρίες στην επανάληψη.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Σορλέν (88' Κριστιάνο), Βιερίνια (90' Τσιρίλο), Ιβιτς, Εντίνιο (53' Μουσλίμοβιτς)

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (79' Νίνης), Σισέ.

Ο Σάντος δήλωσε: «Νομίζω ότι πιέσαμε πολύ και παίξαμε αρκετά καλά», ανέφερε αρχικά ο Σάντος στις πρώτες του δηλώσεις μετά το φινάλε της αναμέτρησης και πρόσθεσε: «Υπήρχε παραπάνω νευρικότητα, αλλά δικαιολογείται από τον χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε…».

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει η σημερινή νίκη, απάντησε: «Δεν αλλάζει τίποτα για την συνέχεια αυτή η νίκη».


AEK Άρης 1-0

Η ΑΕΚ με γκολ του Καφέ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (46') κέρδισε τον Αρη με 1-0 στο ΟΑΚΑ και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τους θεσσαλονικείς στην μάχη για τα πλέι οφ. Ενα εκρηικτικό ξεκίνημα της Ενωσης στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετό για να της χαρίσει το τρίποντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν τρίτη συνεχόμενη νίκη του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Μπάγεβιτς.

Ο Αρης προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο την Ενωση, καθώς μόλις στο 1' ο Ναφτί χάνει μοναδική ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα σε σουτ εξ' επαφής. Οι θεσσαλονικείς ήλεγχαν το χώρο του κέντρου με τους Ναφτί και Φερνάντες να αποτέλουν απόρθητο τείχος, ενώ Κάλβο και Αντού από τις πτέρυγες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν της ΑΕΚ.

Το αποτέλεσμα της αμυντικής δυσλειτουργίας του Δικεφάλου ήταν ο Κόκε να απειλήσει εκ νέου τον Σάχα στο 15', αλλά πέταξε στα σκουπίδια τη διπλή ευκαιρία που δημιούργησε. Η Ενωση φαινόταν εγκλωβισμένη, καθώς με το ζόρι έφταναν οι μπαλιές στους επιθετικούς, με την (προβληματική) εικόνα της ομάδας του Μπάγεβιτς να δημιουργεί εκνευρισμό στις εξέδρες.

Ανέβηκε ο Σκόκο και η ΑΕΚ

Η διάθεση του Λεονάρντο, ο οποίος βρέθηκε στις δύο καλές στιγμές της ΑΕΚ (22', 35') κάνοντας όμως και πολλές επιπόλαιες ενέργειες, αλλά και η άνοδος του Σκόκο βοήθησαν τους γηπεδούχους να ρολάρουν επιθετικά. Η Ενωση άρχιζε να αναπτύσσεται πιο ορθόδοξα, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σηφάκη.

Γλυκός... Καφές

Η ΑΕΚ μπήκε... γκαζωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στην πρώτη κούρσα ο Σκόκο, αφού πέρασε στο σπριντ τον Νέτο έπιασε έναν δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Σηφάκης. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Παντελής Καφές (46') άνοιξε το σκορ για την Ενωση με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο.

Το γκολ του Καφέ προκάλεσε ένα γρήγορο ρυθμό στον αγώνα και μέσα σε δύο λεπτά (51', 52') οι Κάλβο και Καράμπελας είχαν δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Σάχα και Σηφάκη να βρίσκονται όμως σε ετοιμότητα.

Το παιχνίδι πλέον είχε αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, καθώς ο Αρης ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και έτσι βρήκαν χώρους οι γηπεδούχοι για να αυξήσουν τις επισκέψεις τους στην εστία του Σηφάκη.

Οι θεσσαλονικείς προσπάθησαν να πιέσουν στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να έχουν το καθαρό μυαλό για να απειλήσουν ουσιαστικά τον Σάχα. Στην αντίπερα όχθη η Ενωση έδωσε χώρο στον Αρη και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να κλειδώσει τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ, αλλά τελικά έμεινε με το πολύτιμο τέρμα του Καφέ.

Έκλεισαν τον δρόμο οι φίλοι του ΠΑΟΚ!

Ειρηνική διαμαρτυρία από τον κόσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 500 οπαδοί του «Δικεφάλου» έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του ΤΙΤΑΝ και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απαγόρευση των μετακινήσεων στα εκτός έδρας παιχνίδια.Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θέλησαν με συνθήματα και πανό να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το μέτρο περί απαγόρευσης των εκδρομών.

Μάλιστα, οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσαν σχετικά και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή μας κινητοποίηση είναι απλά η απαρχή ενός αγώνα έντιμου και καθαρού, που δεκαετίες τώρα ως ΠΑΟΚτσήδες υπηρετούμε. Για μας άλλωστε, αυταπόδεικτα και αναντίρρητα, Π.Α.Ο.Κ. σημαίνει αντίσταση, κατάκτηση και εκ βαθέων πάλη για ιδανικά που δυστυχώς μείναμε μόνοι μας να υπερασπίζουμε στον κυκεώνα της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου, στο κατάπτυστο νέο σχέδιο αποχαύνωσης των ιδεών και κονσερβοποίησης του κοινωνικού ιστού και κάθε έκφανση υγείας του που κάποιοι δολίως προωθούν.

Σήμερα, στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτούς που στοχοποιούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο μέτρο του πλασματικά και ψευδεπίγραφα ονομαζόμενου Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Δίνοντας τάχα λύση στο πρόβλημα της βίας, (βία που… αιώνες τώρα είναι γνωστό τοις πάσι ότι υπηρετείται από τις γνωστές μισθοφορικές στρατιές και μάζες που ποδηγετούνται και μανιπουλάρονται από τους υψηλά ιστάμενους δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου) προσφάτως ο κος Υπουργός δημοσίας αταξίας, δυνάμει υπουργικής απόφασης, απαγόρεψε τις «οργανωμένες» και «ανοργάνωτες» μετακινήσεις οπαδών. Εις μάτην και ενώ διαμαρτυρόμασταν σφοδρά για την προφανέστατη κατάλυση του Συντάγματος των Ελλήνων (Άρθρο 5 παρ. 4 όπως αντικ. με Ψήφισμα της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής, αλλά και της αρχής της αναλογικότητας), αντιληφθήκαμε μετά λύπης μας ότι ο «Νόμος» σε αυτήν την χώρα δυστυχώς εφαρμόζεται μέχρι εξόντωσης για τα «κακά αποπαίδια», ότι «φωτογραφίζει» εκ νέου το μαζικότερο οπαδικό κίνημα που γέννησε αυτό το κράτος από συστάσεώς του.

Την ώρα που οπαδοί της ΑΕΚ προσέτρεχαν κατά χιλιάδες στην Κομοτηνή ανενόχλητοι για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, την ώρα που μερικές εκατοντάδες οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π. απολάμβαναν τον αγώνα της ομάδας τους στην Τρίπολη, την ώρα που παίκτες του Περιστερίου φυγάδευαν τα μικρά τους παιδιά από το γήπεδο μπάσκετ στο οποίο δυνάμεις της αστυνομίας παρατηρούσαν ανενόχλητοι τις συμπλοκές των περιστεριωτών με τους φιλάθλους της ΑΕΚ, οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. όχι μόνο στερήθηκαν την είσοδο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Ιωαννίνων, αλλά ως άλλοι ντίλινγκερ και αλ καπόνε οδηγούνταν κατά δεκάδες στα αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια μόνο και μόνο επειδή βρισκόταν σε δρόμους «ξένης» πόλης όπου, σε πλήρη εκχυδαϊσμό και εξευτελισμό της υπόστασής τους κρατούνταν επί ώρες «για να βάλουν μυαλό». Την ίδια ώρα που όλοι, μικρότεροι σε μέγεθος και παλμό φίλαθλοι απολάμβαναν τα στραβά μάτια της αστυνομίας, οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. εξευτελίζονται στις Εθνικές οδούς και αναγκάζονται να επιστρέφουν πίσω στις εστίες τους. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. Όλα αυτά επειδή τρομάζει η ανεπανάληπτη σε ισχύ συσπείρωσή τους εδώ και 3 έτη, τα σχεδόν μηδενικά άσχημα επεισόδια, η εικόνα εκκλησίας στην Τούμπα όπου δίχως αστυνομικό έλεγχο, αλλά με περιφρούρηση δε συμβαίνει το παραμικρό, τη στιγμή που πειθαρχούν στο καλό της ομάδας χωρίς κιγκλιδώματα κ δίχτυα, τη στιγμή που διατηρούν άριστες σχέσεις και παραδίδουν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς σε οπαδικά ταξίδια στο Ηράκλειο Κρήτης, τη στιγμή που αφήνουν ανοικτά τα αναψυκτήρια της Τούμπας για να εξυπηρετούνται οπαδοί άλλων ομάδων, τη στιγμή που τονώνουν οικονομικά τις τοπικές αγορές με την ειρηνική τους κάθοδο σε κάθε πόλη που τους καλωσορίζει. Προκαλούμαστε για άλλη μια φορά από τους αδικούντες και διώκτες μας να μιλήσουμε για υδροκεφαλισμό και κατεστημένο.

Μας περιμένουν στην γωνιά για να μας πούνε γραφικούς, αλλά δεν θα το κάνουμε. Αδέρφια μας ζούνε και αναπνέουνε για τον Δικέφαλο που λατρεύουμε παντού, σε κάθε σπιθαμή γης, εδώ και στο εξωτερικό, για τον Σύλλογο που τυφλά υπηρετούμε ως οικογένεια μας, δεκαετίες τώρα. Αλλά είμαστε εδώ και διεκδικούμε τα αυτονόητα που γυρίζουν ανάστροφα εναντίον μας. Εναντίον ημών που χαρακτηριζόμαστε ως κανίβαλοι, αλλά διατηρούμε τράπεζες αίματος, καταθέτουμε στεφάνια μνήμης σε κάθε «εθνική» επέτειο, στηρίζουμε οικονομικά το ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ στην Πόλη από την οποία εκκίνησε το φτερούγισμα ο ΑΕΤΟΣ… Λέμε ΝΑΙ στις μετακινήσεις οπαδών, λέμε όχι στην φωτογραφική διάταξη που μας πολεμά λυσσαλέα τώρα που κάποιοι τρέμουν την αγωνιστική μας επάνοδο στην κορυφή.

Κάποιοι τρομάζουν από το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο μας στον Ναό. Κάποιοι αγκομαχούν στην όψη χιλιάδων ασπρόμαυρων αδερφών στα επί γης πέταλα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΑΛΛΩΝ οπαδικών προτιμήσεων…»

Μάγκας στα Γιάννενα!

Κάθε λόγο να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια, βγάζοντας από πάνω του και το άγχος του υποβιβασμού, απόρροια των εννέα αγωνιστικών χωρίς νίκη, έχει από σήμερα ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με 3-2 και πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα».

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για τους «κυανέρυθρους» με τον Γιώργο Παράσχο στην τεχνική ηγεσία, με τον έμπειρο τεχνικό στην αρχή της σεζόν να υπενθυμίζεται πως βρισκόταν στον σύλλογο των Ιωαννίνων.

Το αποτέλεσμα δεν «βολεύει» από την άλλη σε καμία περίπτωση τον ΠΑΣ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα και να φτάσει στο θετικό για αυτόν αποτέλεσμα, με τα περιθώρια για παραμονή να στενεύουν πλέον επικίνδυνα, ενώ, η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής (28/2), στην Λιβαδειά, αποκτά καθοριστική σημασία.

Πιο αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι

Με βάση τη γενικότερη παρουσία των δύο ομάδων στον – κακό – αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο, με τον Πανιώνιο να παρουσιάζεται πιο αποτελεσματικός και να φτάνει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους «κυανέρυθρους», καθώς στο ημίωρο βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, με τον Τσότσαλιτς στο 7΄ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Τζαβέλλα να κάνει το 0-1 και τον Ριέρα στο 18΄με ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

«Ζωντανός» με Μενδρινό

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ έδειξε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να αντιδράσει, με τον Μενδρινό να μειώνει με μακρινό σουτ στο 30’ σε 2-1 και να ξαναβάζει τον ΠΑΣ στην διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος και τον Σαιτιώτη στο 43’ με πέναλτι (ανατροπή Μπακαγιόκο από Ανδριόλα) να φέρνει το ματς στα ίσια και να δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

«Προσεκτικό» παιχνίδι στο δεύτερο μισό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Αλλωστε, οι περισσότερες από τις αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές έγιναν αναγκαστικά και λόγω τραυματισμού.

Οι δύο ομάδες θέλησαν αρχικά να μην δεχθούν άλλο γκολ και επέλεξαν την τακτική των αντεπιθέσεων, με τις ευκαιρίες που σημειώθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες στο διάστημα αυτό να είναι ελάχιστες.

«Μίλησε» ο αρχηγός

Σε μία από αυτές, ο Μανιάτης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ελευθερόπουλου, δίνοντας στην ομάδα του το πρώτο τρίποντο μετά από δέκα αγωνιστικές…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (58΄ Καζναφέρης), Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος (67΄ Τζάνης), Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης (78΄ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο (81΄ Κοντοές), Σκούφαλης (69΄ Μπουβάλ), Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς (58΄ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

«Καθαρή» η μαγνητική του Λεάλ

Ευχάριστα ήταν τα νέα από τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι ο Σέρχιο Λεάλ από το μαρκάρισμα του Ολαφ Μέλμπεργκ.Ο Ουρουγουανός διακομίστηκε στο νοσοκομείο έπειτα από την λήξη του χθεσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, καθώς υπέστη διάσειση, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω επιπλοκές.

Κατά τ` άλλα, στην προπόνηση της Κυριακής (21/2) το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα και ασκήσεις στις σέντρες και στα τελειώματα των φάσεων.

Ρεπό είχαν οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο στάδιο. Νέα προπόνηση θα γίνει αύριο στις 4:30 το απόγευμα.

Την Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα ο Εργοτέλης θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟΧ στα Χανιά.

Αγγλία Μπέμπης και στα… 41


Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αγωνίζεται μέχρι και το καλοκαίρι του 2011 ο Φαν ντερ Σάαρ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας αποφάσισε να ανανεώσει για ακόμα ένα χρόνο το συμβόλαιό του με τους «μπέμπηδες» και έτσι θα υπερασπίζεται την εστία του και την επόμενη περίοδο όταν και θα έχει φτάσει τα 41 του χρόνια.Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του το «ασχημόπαπο» φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε: «Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω, έτσι αποφάσισα να υπογράψω το συμβόλαιο. Ο σύλλογος ήθελε να μείνω και εγώ είμαι ευτυχισμένος εδώ. Νιώθω ότι η φυσική μου κατάσταση είναι καλή και αισθάνομαι ότι μπορώ να παίζω για τη Γιουνάιτεντ».

Ηρακλής Βράζουν για Παμπορίδη


Από τα μέσα της εβδομάδας ο Ηρακλής με ανακοίνωσή του είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τον ορισμό του διαιτητή Παμπορίδη στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό στη Θεσσαλονίκη. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξε ισόπαλο αλλά στον Γηραιό έχουν έντονα παράπονα από τον άρχοντα του αγώνα. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της ομάδας διαμαρτύρονται για την φάση του 70’ όταν και ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση για πέναλτι που είχε καταλογίσει με το ριπλέι να τον δικαιώνει, αλλά και για τη φάση του 87’ όταν ο Αλεξίου βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή με τον Βασίλη Παμπορίδη να δείχνει παίζεται.Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης άνθρωποι της ομάδας και συγκεκριμένα ο σύμβουλος της ΠΑΕ, Νίκος Φιλιππιάδης, βρήκε τον διαιτητή προκειμένου να του εξηγήσει για ποιο λόγο δεν υπέδειξε πέναλτι στις δύο παραπάνω περιπτώσεις: «Πρώτα βρήκα τον τέταρτο, τον Μάνταλο, και μετά τον Παμπορίδη. Ο επόπτης Μάνταλος μού μετέφερε πως αυτός δεν είχε καμία συμμετοχή στην ανάκληση της απόφασης του Παμπορίδη για το πέναλτι. Μου το επιβεβαίωσε και ο Παμπορίδης. Μου είπε ότι άλλαξε την απόφασή του, διότι δεν ήταν σωστή η αρχική και κατάλαβε το λάθος του.Του μίλησα για τις καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες του Λεβαδειακού με την ανοχή του. Του είπα ότι θα έπρεπε να κρατήσει 12 λεπτά καθυστερήσεις και όχι πέντε. Οι φόβοι μας για τον κ. Παμπορίδη επαληθεύτηκαν. Νιώθουμε οργή, αγανάκτηση και θλίψη. Δεν σεβάστηκαν το λειτούργημα της διαιτησίας. Ντροπή. Προσωπικά ντρέπομαι και λυπάμαι που το υπηρετούσα 20 χρόνια. Τον αφήνουμε στην κρίση των φιλάθλων και κυρίως στην κρίση των ανθρώπων που τον όρισαν να διευθύνει το παιχνίδι. Όπου και να το δείξεις το δεύτερο ημίχρονο, θα γελάνε με τα χάλια μας», δήλωσε ο Φιλιππιάδης.

Απομακρύνεται το όνειρο του Ράλι Ακρόπολις


Η εταιρία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι,ISC, δεν πρότεινε τον εθνικό μας αγώνα για το καλεντάρι του 2011, ωστόσο το Παγκόσμιο Συμβούλιο θα συναντηθεί τον επόμενο μήνα για να αποφασίσει ποιοί αγώνες τελικά θα συμπεριληφθούν στο επόμενο πρωτάθλημα. Το Ράλι Ακρόπολις φέτος δεν συμμετέχει στο WRC, ενώ υπήρχαν σκέψεις για επιστροφή τον επόμενο χρόνο. Από την άλλη, η ISC δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το ράλι του Άμπου Ντάμπι, με ειδικές διαδρομές που περνούν μέσα από την έρημο, καθώς επίσης και για τον εναρκτήριο αγώνα του Άμπου Ντάμπι.

Ρονάλντο: «Να βοηθήσω τη Ρεάλ με τα γκολ μου»


Απαιτητικός από τον εαυτό του εμφανίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στην «Abola». Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί σε περισσότερα ματς και να βοηθήσει με τα γκολ του τη «βασίλισσα». «Θα ήθελα να είχα παίξει περισσότερο. Λόγω του τραυματισμού μου στον αγώνα με τη Μαρσέιγ, απουσίαζα από αρκετά παιχνίδια και έχω αποβληθεί σε δύο αγώνες. Μέχρι στιγμής έχω αγωνιστεί σε 18 ματς (13 για το πρωτάθλημα και 5 για το Champions League)», δήλωσε αρχικά ο 25χρονος παίκτης και πρόσθεσε: «Οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν καθημερινά διάφορα προβλήματα. Θέλω να πετύχω περισσότερα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου στη συνέχεια. Τώρα πρέπει να σκέφτομαι θετικά και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό». Ερωτηθείς για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, ο διεθνής άσος απάντησε: «Θέλω να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Στόχος μου είναι να κάνω σπουδαίες εμφανίσεις στο Μουντιάλ. Θα πάω με τη νοοτροπία ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για την Πορτογαλία. Πιστεύω ότι τα φαβορί είναι η Ισπανία, η Αγγλία και η Βραζιλία».

«Μας χρωστά λεφτά ο Ολυμπιακός για Ντιόγο»


Στην αποκάλυψη πως ο Ολυμπιακός οφείλει χρήματα στην Πορτουγκέζα για την απόκτηση του Ντιόγο προχώρησε ο αντιπρόεδρος του βραζιλιάνικου συλλόγου, Λουίς Ιαούκα, μιλώντας στο «ESPN» της χώρας του καφέ. Μάλιστα τόνισε πως αν δεν καταβληθούν σύντομα τα οφειλόμενα, η ομάδα του θα προσφύγει στη FIFA. «Δεν μας έχουν πληρώσει. Έχουν δεσμευτεί εγγράφως πως πρέπει να μας πληρώσουν μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία και αν δεν το κάνουν, θα προσφύγουμε στη FIFA. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι το ακριβές ύψος της οφειλής, αλλά είναι αρκετά χρήματα», δήλωσε ο Λουίς Ιαούκα.
Σάο Πάουλο για Ντιόγο
Για την απόκτηση του Ντιόγο από τον Ολυμπιακό κινείται η Σάο Πάουλο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Lancepress». Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο βραζιλιάνικος σύλλογος βρίσκεται σε επαφές με τους «ερυθρόλευκους» εδώ και εβδομάδες επιδιώκοντας σε πρώτη φάση το δανεισμό του 23χρονοιυ επιθετικού, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν πως σύμμαχος της Σάο Πάουλο στην προσπάθεια να αποκτήσει τον Ντιόγο αποτελεί η οικονομική κρίση που έχει πλήξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: «ΟΚ» ο Λεάλ


Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Σέρζιο Λεάλ, ο οποίος υπέστη διάσειση από μία σύγκρουση με τον Όλοφ Μέλμπεργκ στο χθεσινό ισόπαλο (1-1) αγώνα του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε αξονική τομογραφία, η οποία βγήκε «καθαρή». Στη σημερινή προπόνηση οι Κρητικοί επιδόθηκαν σε ασκήσεις με μπάλα και έκαναν σέντρες, ενώ εξασκήθηκαν και στα τελειώματα των φάσεων. Όσοι έπαιξαν χθες με τους «ερυθρόλευκους» είχαν ρεπό. Η προπόνηση της Δευτέρας ορίστηκε στις 16:30, ενώ την Τρίτη στις 17:30 ο Εργοτέλης θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟΧ στα Χανιά.

Ετοιμάζει πρόταση για Τζέραρντ-Τόρες η Σίτι!


Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Στίβεν Τζέραρντ και του Φερνάντο Τόρες αποκάλυψε η «News of the World». Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, οι «πολίτες» εμφανίζονται αποφασισμένοι να διαθέσουν περίπου 160 εκατ. ευρώ για πάρουν τους δύο παίκτες από τη Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες σήμερα και, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Νησί, οι «κόκκινοι» εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αν η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ αποτύχει να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στο Champions League, τότε η διοίκηση της Λίβερπουλ ενδέχεται να απαντήσει θετικά στην φημολογούμενη πρόταση της Σίτι. Οι «πολίτες» εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφέρουν καλύτερο συμβόλαιο στον Τόρες από τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος αμείβεται με περισσότερα από 160.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Ο Κούδας για το ματς

Μοιρασμένες πιθανότητες για τη νίκη δίνει στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Κούδας. Η μεγάλη δόξα του «δικεφάλου», μίλησε στον sportdog και κατέθεσε τις απόψεις του για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τούμπας υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα που θα καταφέρει να υπερισχύσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής, θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης.

- Κύριε Κούδα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Εκτιμάτε ότι κάποια από τις δύο ομάδες είναι πιο κοντά στη νίκη;

Έχω πει και παλαιότερα πως στα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί. Αυτό, βέβαια, ισχύει και για τη συνάντηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες έχουν καλές πιθανότητες για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης.

«Δεν είναι έτσι»

- Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αγώνα, ως τον αγώνα της 30ετίας για τον ΠΑΟΚ. Συμφωνείτε με αυτήν την προσέγγιση;

- Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Πρόκειται, φυσικά, για ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά κατά την άποψή μου είναι ένα ματς όπως όλα τα άλλα. Αν οι παίκτες το δουν διαφορετικά, θα έχουν μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα.

- Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού;

Τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης θα έχει η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα. Ίσως να παίξει ρόλο και η έδρα αλλά αυτό θα το δούμε.

Στο κέντρο θα κριθούν πολλά

- Σε επίπεδο τακτικής, τι είναι αυτό που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα στη μία ή στην άλλη πλευρά;


Για μένα, πολλά θα κριθούν στο χώρο του κέντρου. Όποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να επικρατήσει στη νευραλγική μεσαία γραμμή, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει τον έλεγχο του ματς. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο κέντρο. Πάντως, δεν θεωρώ πολύ πιθανό το ματς να κριθεί από κάποιες μονάδες ξεχωριστά αλλά από την απόδοση του συνόλου.

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των δυο αντιπάλων;

Είναι γνωστό ότι το «όπλο» του ΠΑΟΚ είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του, η οποία δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να βρει διαδρόμους και να απειλήσει. Παράλληλα, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει πολλά στους Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς και θα προσπαθήσει να τους αξιοποιήσει για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ επικίνδυνος μπροστά. Διαθέτει ικανούς και αρκετά γρήγορους επιθετικούς, όπως οι Σισέ και Σαλπιγγίδης που αν δεν προσεχθούν ιδιαίτερα από την άμυνα του ΠΑΟΚ, μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

- Τέλος, ποια μορφή περιμένετε πως θα έχει το ματς;

- Ο αγώνας θα είναι αμφίρροπος. Θα είναι και «κλειστός», δηλαδή είναι πολύ πιθανό να κριθεί στο γκολ.