Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Έκλεισαν τον δρόμο οι φίλοι του ΠΑΟΚ!

Ειρηνική διαμαρτυρία από τον κόσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 500 οπαδοί του «Δικεφάλου» έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του ΤΙΤΑΝ και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απαγόρευση των μετακινήσεων στα εκτός έδρας παιχνίδια.Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θέλησαν με συνθήματα και πανό να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το μέτρο περί απαγόρευσης των εκδρομών.

Μάλιστα, οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσαν σχετικά και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή μας κινητοποίηση είναι απλά η απαρχή ενός αγώνα έντιμου και καθαρού, που δεκαετίες τώρα ως ΠΑΟΚτσήδες υπηρετούμε. Για μας άλλωστε, αυταπόδεικτα και αναντίρρητα, Π.Α.Ο.Κ. σημαίνει αντίσταση, κατάκτηση και εκ βαθέων πάλη για ιδανικά που δυστυχώς μείναμε μόνοι μας να υπερασπίζουμε στον κυκεώνα της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου, στο κατάπτυστο νέο σχέδιο αποχαύνωσης των ιδεών και κονσερβοποίησης του κοινωνικού ιστού και κάθε έκφανση υγείας του που κάποιοι δολίως προωθούν.

Σήμερα, στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτούς που στοχοποιούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο μέτρο του πλασματικά και ψευδεπίγραφα ονομαζόμενου Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Δίνοντας τάχα λύση στο πρόβλημα της βίας, (βία που… αιώνες τώρα είναι γνωστό τοις πάσι ότι υπηρετείται από τις γνωστές μισθοφορικές στρατιές και μάζες που ποδηγετούνται και μανιπουλάρονται από τους υψηλά ιστάμενους δυνάστες του ελληνικού ποδοσφαίρου) προσφάτως ο κος Υπουργός δημοσίας αταξίας, δυνάμει υπουργικής απόφασης, απαγόρεψε τις «οργανωμένες» και «ανοργάνωτες» μετακινήσεις οπαδών. Εις μάτην και ενώ διαμαρτυρόμασταν σφοδρά για την προφανέστατη κατάλυση του Συντάγματος των Ελλήνων (Άρθρο 5 παρ. 4 όπως αντικ. με Ψήφισμα της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής, αλλά και της αρχής της αναλογικότητας), αντιληφθήκαμε μετά λύπης μας ότι ο «Νόμος» σε αυτήν την χώρα δυστυχώς εφαρμόζεται μέχρι εξόντωσης για τα «κακά αποπαίδια», ότι «φωτογραφίζει» εκ νέου το μαζικότερο οπαδικό κίνημα που γέννησε αυτό το κράτος από συστάσεώς του.

Την ώρα που οπαδοί της ΑΕΚ προσέτρεχαν κατά χιλιάδες στην Κομοτηνή ανενόχλητοι για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, την ώρα που μερικές εκατοντάδες οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π. απολάμβαναν τον αγώνα της ομάδας τους στην Τρίπολη, την ώρα που παίκτες του Περιστερίου φυγάδευαν τα μικρά τους παιδιά από το γήπεδο μπάσκετ στο οποίο δυνάμεις της αστυνομίας παρατηρούσαν ανενόχλητοι τις συμπλοκές των περιστεριωτών με τους φιλάθλους της ΑΕΚ, οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. όχι μόνο στερήθηκαν την είσοδο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Ιωαννίνων, αλλά ως άλλοι ντίλινγκερ και αλ καπόνε οδηγούνταν κατά δεκάδες στα αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια μόνο και μόνο επειδή βρισκόταν σε δρόμους «ξένης» πόλης όπου, σε πλήρη εκχυδαϊσμό και εξευτελισμό της υπόστασής τους κρατούνταν επί ώρες «για να βάλουν μυαλό». Την ίδια ώρα που όλοι, μικρότεροι σε μέγεθος και παλμό φίλαθλοι απολάμβαναν τα στραβά μάτια της αστυνομίας, οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. εξευτελίζονται στις Εθνικές οδούς και αναγκάζονται να επιστρέφουν πίσω στις εστίες τους. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. Όλα αυτά επειδή τρομάζει η ανεπανάληπτη σε ισχύ συσπείρωσή τους εδώ και 3 έτη, τα σχεδόν μηδενικά άσχημα επεισόδια, η εικόνα εκκλησίας στην Τούμπα όπου δίχως αστυνομικό έλεγχο, αλλά με περιφρούρηση δε συμβαίνει το παραμικρό, τη στιγμή που πειθαρχούν στο καλό της ομάδας χωρίς κιγκλιδώματα κ δίχτυα, τη στιγμή που διατηρούν άριστες σχέσεις και παραδίδουν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς σε οπαδικά ταξίδια στο Ηράκλειο Κρήτης, τη στιγμή που αφήνουν ανοικτά τα αναψυκτήρια της Τούμπας για να εξυπηρετούνται οπαδοί άλλων ομάδων, τη στιγμή που τονώνουν οικονομικά τις τοπικές αγορές με την ειρηνική τους κάθοδο σε κάθε πόλη που τους καλωσορίζει. Προκαλούμαστε για άλλη μια φορά από τους αδικούντες και διώκτες μας να μιλήσουμε για υδροκεφαλισμό και κατεστημένο.

Μας περιμένουν στην γωνιά για να μας πούνε γραφικούς, αλλά δεν θα το κάνουμε. Αδέρφια μας ζούνε και αναπνέουνε για τον Δικέφαλο που λατρεύουμε παντού, σε κάθε σπιθαμή γης, εδώ και στο εξωτερικό, για τον Σύλλογο που τυφλά υπηρετούμε ως οικογένεια μας, δεκαετίες τώρα. Αλλά είμαστε εδώ και διεκδικούμε τα αυτονόητα που γυρίζουν ανάστροφα εναντίον μας. Εναντίον ημών που χαρακτηριζόμαστε ως κανίβαλοι, αλλά διατηρούμε τράπεζες αίματος, καταθέτουμε στεφάνια μνήμης σε κάθε «εθνική» επέτειο, στηρίζουμε οικονομικά το ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ στην Πόλη από την οποία εκκίνησε το φτερούγισμα ο ΑΕΤΟΣ… Λέμε ΝΑΙ στις μετακινήσεις οπαδών, λέμε όχι στην φωτογραφική διάταξη που μας πολεμά λυσσαλέα τώρα που κάποιοι τρέμουν την αγωνιστική μας επάνοδο στην κορυφή.

Κάποιοι τρομάζουν από το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο μας στον Ναό. Κάποιοι αγκομαχούν στην όψη χιλιάδων ασπρόμαυρων αδερφών στα επί γης πέταλα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΑΛΛΩΝ οπαδικών προτιμήσεων…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: