Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Με έναν «Μέσι» δεν... φτιάχνεις και Ινιέστα, Σουάρες, Νεϊμάρ, Πικέ!!


Με έναν «Μέσι» δεν... φτιάχνεις και Ινιέστα, Σουάρες, Νεϊμάρ, Πικέ

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει στο sport-fm.gr τις δηλώσεις του Ηλία Ατματζίδη για τα περί Μέσι και που συζητήθηκαν.

Είναι πανθομολογούμενο πως ο Μέσι αποτελεί και θ' αποτελεί για πολλές δεκαετίες ακόμη, σημείο αναφοράς στο ποδόσφαιρο. Πήρε μια μορφή τέχνης όπως είναι για πολλούς η μπάλα και την εξέλιξε σε βαθμό που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το μεγαλείο όμως του Αργεντινού δε φαίνεται μόνο απ' τις κινήσεις του εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και από την αναγνώριση που προσφέρει στους συμπαίκτες του, όπως ο Ινιέστα, ο Σουάρες, ο Νεϊμάρ, ο Πικέ ο Ντάνι Άλβες, ο Ματσεράνο. Παλιότερα ο Πουγιόλ και ο Τσάβι.

Όλοι τους μέλη μιας ομάδας, της πληρέστερης που γνώρισε μέχρι σήμερα ο πλανήτης σε επίπεδο συλλόγων. Ο Ηλίας Ατματσίδης δήλωσε χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή πως ακόμα και τον Μέσι ν' αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, πρωτάθλημα δεν πρόκειται να πάρει.

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του και αυτό διότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η παρουσία του Μέσι στην εντεκάδα του ΠΑΟΚ θ' ανέβαζε αυτόματα πολλά επίπεδα τον «δικέφαλο» του Βορρά. Καμιά αμφιβολία και όλοι θα του «έβγαζαν το καπέλο» ή σχεδόν όλοι γιατί στην Ελλάδα ζούμε.

Η παρουσία όμως του Μέσι στην Τούμπα, δε σημαίνει πως αυτομάτως θα «φτιάξει» ο ΠΑΟΚ κι έναν Ινιέστα, έναν Νεϊμάρ ένας Σουάρες κι έναν Ματσεράνο για να γεμίσει ο ουρανός της Τούμπας μ' αστέρια, που τώρα «φωτίζουν» τον ουρανό της Βαρκελώνης. Δείτε για παράδειγμα την Εθνική ομάδα της Αργεντινής που έχει τον Μέσι, αλλά δεν έχει τον Ινιέστα, τον Πικέ, τον Ντάνι Άλβες, τον Σουάρες, τον Μπούσκετς, προσθέστε κι όποιον άλλο θέλετε.

Τι έχει κάνει η Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη; Τα σάρωσε όλα. Κατά γενική ομολογία απόλυτη επιβράβευση του ταλέντου και της ποδοσφαιρικής ευφυίας. Τι έκανε η Εθνική ομάδα της Αργεντινής; Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να μην πάμε πέντε κι έξι χρόνια πίσω που είχε αποτυχίες. Έπαιξε στον τελικό του τελευταίου Μουντιάλ όπου έχασε απ' τη Γερμανία.

Επιτυχία δεν το λες αλλά ούτε μπορείς να μιλήσεις και γι' αποτυχία. Αυτό όμως που έπαθε στο Κόπα Αμέρικα απ' τη Χιλή δεν ήταν απλά αποτυχία, ήταν κάζο. Έπαιζε ο Μέσι, δεν είχε πάει διακοπές για να ξεκουραστεί. Δίπλα του όμως δεν ήταν τα “φιλαράκια” της Μπαρτσελόνα για να είναι η ορχήστρα πλήρης. Μπορεί ένας μεγάλος μαέστρος να διευθύνει έργα μεγάλων μουσουργών, αν λείπουν από μπροστά του τα μισά...μουσικά όργανα. Κομματάκι δύσκολο αν όχι αδύνατον.

Ασφαλώς λοιπόν και με όλη την καλή διάθεση, ο Τζαβέλας δεν μπορεί να γίνει Πικέ, ο Τζιόλης δεν είναι σε θέση να «χωρέσει στα παπούτσια» του Ινιέστα και σίγουρα ο Κλάους αδυνατεί να μπει στη «ζυγαριά» με τον Σουάρες ή τον Νεϊμάρ. Για την «οικονομία» της ανάλυσης υποθέτουμε πως ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Μέσι. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ν' αποδώσει σε ρυθμούς... Μπαρτσελόνα; Μάλλον όχι.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τον περασμένο Γενάρη, όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε να είναι πέντε βαθμούς μπροστά απ' τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα είχε προπονητή τον Αναστασιάδη (για τον οποίο έχουμε καλή άποψη για το κοουτσάρισμα του) και βασικά του εργαλεία ήταν ο Κλάους, ο Γλύκος, ο Τζιόλης, ο Κάτσε και άλλοι και μ' αυτούς τους παίκτες είχε πετύχει τη δίκαιη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Δεν είχε Μέσι ο «δικέφαλος» του Βορρά. Και για να πάει στο φινάλε και η συζήτηση στον Ολυμπιακό και τις μεταγραφές που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» πριν πάρουν τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ονόματα. Χωρίς τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Απλά, μεταγραφές για να πάρει ένα (!) πρωτάθλημα κι εν συνεχεία τα χρήματα απ' την ΟΥΕΦΑ. Λάγιος Ντέταρι, Όλεγκ Προτάσοφ, Γκενάντι Λιτόφτσενκο, Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες (όλοι τους μεγάλα ονόματα και ο Ολυμπιακός δεν πήρε πρωτάθλημα με αυτούς στο ρόστερ του).

Ακολούθησαν Ίβιτς, Αλεξανδρής, Καραπιάλης, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος (και άλλοι) για να παίξει πρώτη φορά η ομάδα του Πειραιά στην κορυφαία διοργάνωση. Απλά τα πράγματα, χωρίς Μέσι. Αργότερα βέβαια έπαιξε ο Ριβάλντο!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σειρά έχει η... ΓΓΑ!!


Σειρά έχει η... ΓΓΑ

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα συγκεντρωθούν έξω από την ΓΓΑ για να διαμαρτυρηθούν για την τιμωρία που επέβαλε ο Στ. Κοντονής.

Μετά από τη Βουλή και τα γραφεία των ΑΝΕΛ στη χθεσινή ημέρα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να δείξουν την δυσαρέσκειά τους κατά της απόφασης του Σταύρου Κοντονή να κλείσει τη Θύρα 13.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες επόμενος «σταθμός» διαμαρτυρίας για τους πράσινους είναι η έδρα του Σταύρου Κοντονή. Τα γραφεία της ΓΓΑ.

Σκοπεύουν και εκεί να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» για να εκφράσουν την αντίθεση τους αλλά πάντα όμως χωρίς κανένα απολύτως παρατράγουδο. Κάτι που έχει συμβεί σε όλες τις πορείες και συγκεντρώσεις που έχουν κάνει μέχρι και σήμερα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σφάζονται» για τα πόδια του Τόρες!!


«Σφάζονται» για τα πόδια του Τόρες

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, ο Τόρες όχι μόνο έχει 8 προτάσεις, αλλά θα μπορούσε να γίνει και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά οκτώ προτάσεις από πρωταθλήματα όλους του κόσμου έχει στα χέρια του ο Χοσέ Αντόνιο Μαρτίν για λογαριασμό του Φερνάντο Τόρες. Μία εξ αυτών μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον μάνατζερ του παίκτη, μπορεί να τον ανεβάσει στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών.

Ο Ισπανός επιθετικός παίζει ως δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης από την Μίλαν αλλά από τα λεγόμενα του ατζέντη του, το μέλλον του Ισπανού ποδοσφαιριστή θα ξεκαθαρίσει στο άμεσο μέλλον: «Οι οπαδοί της Ατλέτικο θέλουν τον Τόρες να συνεχίσει στην ομάδα. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα τόσο ανάμεσα στον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή όσο στον Τόρες και τον (Ντιέγκο) Σιμεόνε που είναι και φίλοι. Πρέπει να μιλήσουν και να του πει (ο Σιμεόνε) «Σε υπολογίζω ή δεν σε υπολογίζω», δήλωσε ο Χοσέ Αντόνιο Μαρτίν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόβει τα ξενύχτια των παικτών του ο Τούντορ!


Κόβει τα ξενύχτια των παικτών του ο Τούντορ

Διαβάστε πως ο Ιγκόρ Τούντορ έχει επιλέξει να κόψει να ξενύχτια στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ιγκόρ Τούντορ έχει κόψει τα ξενύχτια στους παίκτες του στον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης τεχνικός, όπως αναφέρει το Goal, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι μένει στο κέντρο της πόλης και έτσι έχει αρχίσει τις βόλτες το βράδυ μήπως δει «κάπου» κάποιον ποδοσφαιριστή του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ο Τούντορ ένα βράδυ έπεσε σε κάποιον ποδοσφαιριστή του ο οποίος είχε παραβιάσει το ωράριο της ομάδας. Τον πλησίασε και τον ενημέρωσε ότι αύριο στην προπόνηση ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να ανακοινώσει στους συμπαίκτες του ποιο θα είναι το πρόστιμο που θα πληρώσει.

Όπως και έγινε... Ο παίκτης την επόμενη ημέρα ανακοίνωσε ότι θα τιμωρείται με 500 ευρώ, όπως ορίζει και ο εσωτερικός κανονισμός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγή δεδομένων για Μαρινάκη – ερωτηματικό με Βέμερ!


Αλλαγή δεδομένων για Μαρινάκη – ερωτηματικό με Βέμερ

Ο Αντρέα Στραματσόνι άλλαξε άποψη και αποφάσισε να κρατήσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τον Νίκο Μαρινάκη.

Διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα για τον Μαρινάκη στον Παναθηναϊκό. Ο Αντρέα Στραματσόνι αποφάσισε –τελικά- να τον διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας και να μην παραχωρηθεί ως δανεικός μια απόφαση που ίσως να φέρνει «ερωτηματικά» γύρω από το μέλλον του Βέμερ στο τριφύλλι.

Ο Ιταλός τεχνικός υπογράμμισε ότι ο Μαρινάκης θα παραμείνει στο ρόστερ ως εναλλακτική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας του Μέστο.

Η Livesport στο σημερινό της φύλλο εκτιμά ότι η απόφαση αυτή του Ιταλού μπορεί να φέρει και εξελίξεις σχετικά με τον Βέμερ καθώς ο τεχνικός του τριφυλλιού δεν έχει ικανοποιηθεί από την παρουσία του γερμανού στην ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι σαν βραδιά Όσκαρ, για τους μπασκετόφιλους!!


Κάτι σαν βραδιά Όσκαρ, για τους μπασκετόφιλους

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις φοβερές συγκινήσεις που είχε η μπασκετική βραδιά, για το μεγάλο ματς του Μπορούση, το μεγάλο καλάθι του Ντόελμαν στο «clasico», αλλά και για την ήττα του Παναθηναϊκού.

Ο τρόπος διεξαγωγής με το μοίρασμα των 16 ομάδων σε δύο ομίλους των οκτώ, σίγουρα έχει δώσει παραπάνω αίγλη στον θεσμό της Ευρωλίγκας, που εξακολουθεί να έχει τις δυσλειτουργίες της. Όμως προσφέρει μοναδικές και πλούσιες συγκινήσεις και καθηλώνει τις Πέμπτες και τις Παρασκευές, όσους αγαπάνε το μπάσκετ. Ειδικά για τους ουδέτερους, οι περισσότερες αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα, σε αυτή τη φάση είναι κάτι διαφορετικό και πιστεύω πως η φετινή διοργάνωση, έχει να προσφέρει πολλές και δυνατές συγκινήσεις.

Στο ματς της Λαμποράλ με την ΤΣΣΚΑ που έπαιζε δίχως Ντε Κολό, ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε κατάθεση ψυχής και κλάσης απέναντι στα θηρία της ρωσικής ομάδας. Ο τρόπος που αμυνόταν μοναδικός, ο τρόπος που μάζευε τα ριμπάουντ αρχοντικός, ο τρόπος που όλη η άμυνα της ομάδας του Ιτούδη προσαρμοζόταν πάνω του, αναδεικνύει και το μεγαλείο του παίκτη. Ο Μπουρούσης έβαλε το πιο καθοριστικό καλάθι του αγώνα, δίνοντας προβάδισμα στην Λαμποράλ με 72-70 και θεωρώ πως οι αριθμοί του με το 30 ranking δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για την τεράστια απόδοση του. Ο Τεόντοσιτς ήταν και πάλι ευχή και κατάρα για την ομάδα του και στο φινάλε, λίγο έλειψε να ορμήξει σε όλον τον κόσμο.

Το clasicο ήρθε να επιβεβαιώσει την ρήση του Στιβ Γιατζόγλου, πως το ματς τελειώνει μόνο «όταν βγει η χοντρή να τραγουδήσει». Η Ρεάλ είχε φτάσει στο +16, είχε στις τάξεις της και τον Γιουλ που επανήλθε από τραυματισμό, αλλά το κρεσέντο του Περπέρογλου στην 3η περίοδο ξανάβαλε την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι. Αυτό το πολύ δύσκολο, ψηλοκρεμαστό καλάθι του Τζάστιν Ντόελμαν, έφερε τους Καταλανούς να φεύγουν νικητές για 2η φορά στη σεζόν από την έδρα της Ρεάλ και την «βασίλισσα» σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης που αγκομάχησε για να περάσει στο Top-16, εξακολουθεί να προβληματίζει.

Ακόμα και οι Κροάτες της Τσεντεβίτα, έχουν αποδείξει πως δεν προκρίθηκαν απλά για να συμπληρώσουν τον όμιλο. Στο ματς με την Εφές, ήταν ψύχραιμοι στις κρίσιμες στιγμές και έδωσαν ένα μάθημα στην ομάδα του Ντούντα, διεκδικώντας και αυτοί το καλύτερο δυνατό, σε μια δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση.

Η Κουμπάν γνωρίζαμε πώς είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μάλιστα σε ορισμένα ματς που έχασε, πιθανότατα έχει αδικήσει τον εαυτό της, όπως για παράδειγμα έκανε την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, απέναντι στην Φενέρ. Ξεκίνησε καλά, αιφνιδιάστηκε από την επιστροφή του Παναθηναϊκού, όμως στο τέλος ήταν εκείνη που ξεχώρισε κυρίως χάρη στον Ντρέιπερ, αλλά και τον Ντιλέινι που όταν χρειάστηκε έβαλε κρίσιμα σουτ.

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμα φορά, μεταμορφωνόταν με ακραίο τρόπο μέσα στο ίδιο ματς. Προβληματικός στην άμυνα, με εξαίρεση την 2η περίοδο, όπου πήγε την διαφορά μέχρι και το +12, αλλά μέχρι να βγει το ημίχρονο, η λάθος διαχείριση του ματς, τον έφερε στον πόντο με τους Ρώσους. Για μένα εκείνο ήταν και το πιο καταλυτικό διάστημα του παιχνιδιού, που έφερε τους «πράσινους» σε δύσκολη θέση. Πλέον ο Παναθηναϊκός, με τις επιλογές που έκανε ο Τζόρτζεβιτς το καλοκαίρι να υπολείπονται σημαντικά από τους υπόλοιπους. Το να χάνει ο Παναθηναϊκός τα ματς που κρίνονται στα τελευταία στάδια του αγώνα είναι θέμα του προπονητή, όπως και το γεγονός πως ακόμα και τις διαφορές, σε οποιοδήποτε σημείο και αν αυτές χτιστούν τις χάνει πολύ εύκολα ο Παναθηναϊκός. Με ρεπορτάζ μπάσκετ, δεν έχω ιδιαίτερες επαφές, αλλά θαρρώ πως τα επόμενα ματς θα είναι καθοριστικά για το μέλλον του Σέρβου...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «βόμβα» του Ντόελμαν στην Μαδρίτη!! (video)


Η «βόμβα» του Ντόελμαν στην Μαδρίτη! (video)

Δείτε το buzzer beater του Τζάστιν Ντόελμαν, με το οποίο η Μπαρτσελόνα νίκησε 87-86 την Ρεάλ, μέσα στην Μαδρίτη, για την 4η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας.

Ο Φελίπε Ρέγες είχε ευστοχήσει στη δεύτερη βολή, κάνοντας το 86-85 και ενώ απέμεναν περίπου 8’’ για το τέλος του «clasico». Ο Ρίμπας κατέβασε την μπάλα για την Μπαρτσελόνα, με τον Ντόελμαν να την παίρνει στα 3’’ και σχεδόν σε «νεκρό χρόνο» να εκτελεί την Ρεάλ Μαδρίτης για το τελικό 87-86!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήγε να χιμήξει στο διαιτητή και αποβλήθηκε ο Τεόντοσιτς!! (video)


Πήγε να χιμήξει στο διαιτητή και αποβλήθηκε ο Τεόντοσιτς (video)

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν καταδικαστικός για την ΤΣΣΚΑ απέναντι στη Λαμποράλ. Πέρα από τα λάθη του, πήγε να ορμήσει στον διαιτητή Βιατόρ και αποβλήθηκε.

Για ακόμη ένα ματς στο φινάλε ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Πέρα από ένα άστοχο τρίποντο και δύο λανθασμένες πάσες, ο Σέρβος γκαρντ καταδίκασε την ΤΣΣΚΑ σε ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια και με τη συμπεριφορά του.

Διαμαρτυρόμενος (δικαίως) για επιθετικό φάουλ από τον Κιμ Τιγί ξεπέρασε τα όρια, καθώς πήγε να ορμήσει πάνω στον Έντι Βιατόρ. Ο Γάλλος ρέφερι τον απέβαλε από το ματς και ο Τεόντοσιτς αποχωρώντας από το παρκέ τον κοίταζε με ένα θανατηφόρο βλέμμα.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντιλέινι: «Μεγάλη νίκη με οκτώ παίκτες»!


Ντιλέινι: «Μεγάλη νίκη με οκτώ παίκτες»!

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε η Λοκομοτίβ Κουμπάν έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάλκολμ Ντιλέινι.

Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού η Λοκομοτίβ Κουμπάν απέδειξε το πόσο καλό και δυνατό σύνολο διαθέτει, όπως δήλωσε ο Μάλκολμ Ντιλέινι.

«Είμαι χαρούμενος που πήραμε μία δύσκολη νίκη. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μία έμπειρη ομάδα που ξέρει να αντιδρά στη μεγάλη πίεση γι’ αυτό και επέστρεψε. Ωστόσο, το να νικήσουμε στο τέλος έδειξε το πόσο καλοί είμαστε, αλλά και το πόσο δυνατοί. Απόψε, είχαμε μόλις οκτώ με εννιά παίκτες διαθέσιμους και έτσι όλοι έπρεπε να αγωνιστούμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ο Ντρέιπερ έκανε ένα μεγάλο δεύτερο ημίχρονο. Απέδειξε το πόσο δυνατή ομάδα έχουμε και μπορούμε να νικάμε αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός για τρίτη φορά και μάλιστα με οκτώ παίκτες», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για «Σάλπι» η Βέροια!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr, η Βέροια ετοιμάζει κίνηση για την απόκτηση του Σαλπιγγίδη και ο Ζήσης Βρύζας που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μαζί του, έχει αναλάβει την υπόθεσή του.

Προχωράει για «Σάλπι» η ΒέροιαΔιακαή πόθο του προέδρου της Βέροιας, Θόδωρου Καρυπίδη, αποτελεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr, ο ισχυρός άνδρας των Κυανέρυθρων φέρεται να έχει πει στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ζήση Βρύζα που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μαζί του και θα αναλάβει την υπόθεση να τον πείσει να μετακομίσει στην πόλη της Ημαθίας.

Κάπως έτσι, μετά την επικείμενη απόκτηση του Κενάν Μπαργκάν από τον Πανιώνιο και το διαφαινόμενο ναυάγιο με τον «Σάλπι», οι διοικούντες την Βέροια θεωρούν πως μπορούν να κάνουν δικό τους τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ. Εξελίξεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να υπάρχουν τις επόμενες ημέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η φοβερή επίθεση της Μπαρτσελόνα και το τρίποντο του Περπέρογλου!! (video)


Η φοβερή επίθεση της Μπαρτσελόνα και το τρίποντο του Περπέρογλου (video)

Το μεγάλο σουτ ήταν το δίποντο του Ντόελμαν που έδωσε τη νίκη επί της Ρεάλ. Νωρίτερα όμως, ο Στράτος Περπέρογλου είχε πετύχει επίσης κρίσιμο τρίποντο, έπειτα από υποδειγματική επίθεση της Μπαρτσελόνα.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας μέσα, δύο έξω στον Αστέρα!!


Ένας μέσα, δύο έξω στον Αστέρα

Με τον Φούντα, αλλά χωρίς τους Ντούντου και Ιγκλέσιας, διεξήχθη η προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης την Πέμπτη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο πρώτος ακολούθησε το κανονικό μέρος του προγράμματος του Στάικου Βεργέτη. Όσον αφορά τον Ντούντου, ακολούθησε ένα μέρος αυτού.

Ο Αργεντινός μέσος υπέφερε από ίωση και δεν κατάφερε να προπονηθεί.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής με μπάλα, σε συνδυασμό με ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού. Ακολούθησαν ασκήσεις κατοχής μπάλας, παιχνίδι τακτικής με τρεις ομάδες και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα σε περιορισμένο χώρο.


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ραντεβού με Γκουαρντιόλα η Γιουνάιτεντ»


«Ραντεβού με Γκουαρντιόλα η Γιουνάιτεντ»

Συνάντηση με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είχε η διοίκηση της Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα στα Παρίσι.

Νέα σενάρια για το μέλλον του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος αποχωρεί το προσεχές καλοκαίρι απ’ την Μπάγερν, άναψε ο Τιερί Μαρσάντ.

Ο δημοσιογράφος του «France Football» ισχυρίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ραντεβού με τον Καταλανό τεχνικό σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Παρίσι.

Το δημοσίευμα δεν έχει κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης, ωστόσο, αναφέρει πως οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν… σφήνα στην Σίτι, που επίσης ενδιαφέρεται για τον 45χρονο τεχνικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ-Άρης!!


Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ-Άρης

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αρη στην Πυλαία πλησιάζει και όλοι στους «ασπρόμαυρους» προετοιμάζονται για το ματς που θα κρίνει πολλά για την τετράδα.

Έτσι, με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη, ενημερώνουν για τα εισιτήρια της αναμέτρησης και προσκαλούν τους φίλους της ομάδας να σπεύσουν να τα προμηθευτούν για να ενισχύσουν τον «Δικέφαλο», ώστε να πάρει τη ρεβάνς του 72-84 του πρώτου γύρου στο Παλέ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H KAE ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι διατίθενται τα εισιτήρια για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, το παραδοσιακό παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άρης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στις 21:00 για τη 16η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλάθλων και την αποφυγή συνωστισμού και ταλαιπωρίας, η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά από τώρα και είναι δυνατή η απόκτηση εισιτηρίου από το PAOK Sports Arena, το δίκτυο των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, τα easypay της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και 24 ώρες το 24ωρο από το online δίκτυο της tickethour.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο και η καταχώρηση του ΑΜΚΑ.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης είναι:

10€ Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
15€ 108, 109, 110, 111
25€ VIP 1,2,5
50€ VIP GOLD
100€ VIP LOUNGE

Τα εισιτήρια διατίθενται από τα εξής σημεία:

PAOK Sports Arena
Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-19:00
Σάββατο (30/1): 10:00-17:00
Κυριακή (31/1): 11:00 μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα.

Online μέσω του δικτύου της Tickethour

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τις ώρες των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο και η καταχώρηση του ΑΜΚΑ.

Για να αγοράσετε εισιτήριο μέσω internet πατήστε εδώ www.tickethour.com

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω της ιστοσελίδας της tickethour και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τις ώρες των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο και η επίδειξη του ΑΜΚΑ

Πωλητές easy pay της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω των πωλητών easy pay των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τις ώρες των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και του εκτυπωμένου voucher της τράπεζας Πειραιώς.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο και η καταχώρηση του ΑΜΚΑ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξέρανε» πάλι την Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα!!!


«Ξέρανε» πάλι την Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα!

Χάρη σε buzzer beater του Τζάστιν Ντόελμαν, η Μπαρτσελόνα -μετά το πρωτάθλημα- «άλωσε» τη Μαδρίτη και στο Top16 της Ευρωλίγκας, επικρατώντας 87-86 της Ρεάλ! Μοιραίος στο τέλος ο Ρέγες!

Η δεύτερη… άλωση της Μαδρίτης!

Μετά το πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα πήρε το «διπλό» σε φετινό «clasico» και στο Top16 της Ευρωλίγκας, καθώς χάρη σε buzzer beater του Τζάστιν Ντόελμαν νίκησε 87-86 τη Ρεάλ!

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν και πρώτος σκόρερ για τους Καταλανούς με 24 πόντους, ενώ 13 είχε ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος ήταν ο παίκτης-κλειδί για την αντεπίθεσή τους στο τρίτο δεκάλεπτο. Από τη «βασίλισσα» κορυφαίος ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 18 πόντους και 13 ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα έκανε ιδανική εκκίνηση στην αναμέτρηση (2-10), αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο, τρέχοντας ένα σερί 18-0 για το +12 (20-10)! Η «βασίλισσα» είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο τη βρήκε στο +10 (27-17). Οι παίκτες του Λάσο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στη δεύτερη περίοδο, με τη διαφορά να πηγαίνει ακόμη και στο +16 (35-19) και να διατηρείται σε διψήφιο αριθμό μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (48-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα μείωνε σταδιακά τη διαφορά και με πρωταγωνιστή τον Περπέρογλου την έφερε στον πόντο (63-62), στο τέλος. Με ένα 5-0 μπήκαν στην τέταρτη περίοδο οι Καταλανοί (63-67) και διατηρούσαν το προβάδισμά τους μέχρι τα μισά (71-75), ώσπου ο Κάρολ έβαλε ξανά την Ρεάλ μπροστά (76-75). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς πήρε… φωτιά με τους Ρέγες και Αγιόν να κάνουν το 85-80, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη. Στη συνέχεια, ο Ντόελμαν μείωσε με τρίποντο (85-83), με την αναμέτρηση να οδηγείται στη… ρουλέτα των βολών. Με 1/2 βολές από τον Ρέγες έγινε το 86-85, με τον Ντόελμαν να παίρνει την επίθεση στο τέλος και με buzzer beater να διαμορφώνει το τελικό 87-86!

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 48-37, 63-62, 86-87

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 2, Εντούρ, Νοσιόνι 6 (2), Ντόντσιτς, Ματσιούλις 5 (1), Ρέγες 14, Ροντρίγκεθ 18 (4), Αγιόν 12, Κάρολ 14 (2), Γιουλ 13 (3), Ερνανγκόμεθ 2, Τέιλορ.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 24 (6), Ρίμπας 4, Λαουάλ 10, Αμπρίνες 4, Ναβάρο 12 (2), Σατοράνσκι 7 (1), Βεζένκοφ, Ντιανιέ, Σάμιουελς 6, Όλεσον 3 (1), Περπέρογλου 13 (3), Τόμιτς 4.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ραψωδία Μπουρούση, στο καναβάτσο η ΤΣΣΚΑ!!


Ραψωδία Μπουρούση, στο καναβάτσο η ΤΣΣΚΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση, η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε της ΤΣΣΚΑ 81-71 και την υποχρέωσε στην 2η ήττα της στο Top-16.

O 32χρονος σέντερ είχε 19 πόντους (2/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 9/10 βολές) 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ για να οδηγήσει σε νίκη την Λαμποράλ Κούτσα με 81-71. Μόνος (μιας και απουσίαζαν οι Ντε Κολό και Φρίλαντ) αλλά και μοιραίος ο Τεόντοσιτς (18 πόντους και 7 ασίστ) με δύο καθοριστικά λάθη στο φινάλε, αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, αφού λίγο έλειψε να ορμήξει στον διαιτητή. Για τους Βάσκους είχε 15 ο Κοζέρ, 13 ο Άνταμς, 11 ο Σενγκέλια. Δίχως καμία αμφιβολία, η μεγάλη βραδιά ήταν του Γιάννη Μπουρούση στην «Φερνάντο Μπρουέσα Αρένα».

Με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει σκεπάσει το καλάθι της Λαμποράλ και τον Άνταμς να δημιουργεί και να σκοράρει η Λαμποράλ θα προηγηθεί με επτά πόντους (15-8), 2:21 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Τεόντοσιτς μείωσε σε 15-10, όμως παρά το γεγονός πως οι Βάσκοι μπλοκαρίστηκαν προς το φινάλε της περιόδου, η αστοχία των Ρώσων στα τρίποντα που είχαν 0/7 στην πρώτη περίοδο, τους έφερε στο -8 με το τρίποντο του Γιάκα Μπλάζιτς, στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Γιάννη Μπουρούση, η Λαμποράλ φτάνει για πρώτη φορά στο +10, στο 12’. Ο Τεόντοσιτς με γκολ-φάουλ θα κατεβάσει τη διαφορά στους 6, αλλά ο Έλληνας σέντερ έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, για να αφήσει την ομάδα του για κάποιες ανάσες στο +9 (27-18), έχοντας 7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Κάπου εκεί η ΤΣΣΚΑ θα κλείσει την άμυνα της και θα μπορέσει να εξαλείψει την διαφορά μέσα σε ένα τρίλεπτο, για να φέρει το ματς στον πόντο (27-26) στο 18’. Ο Γιάννης Μπορούσης με δύο βολές κι ένα τρίποντο, δίνει ξανά προβάδισμα 6 πόντων στη Λαμποράλ, αλλά οι Ρώσοι με σερί 6-0 έφεραν το ματς στην ισοπαλία με 32-32, για να λήξει το πρώτο μέρος στο 34-34. Ο Μπουρούσης είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Λαμποράλ θα κάνει δυναμική είσοδο στην 3η περίοδο και με ένα επιμέρους 12-4, στο πρώτο τρίλεπτο της περιόδου, θα πάει την διαφορά στο +8 (46-38) με τον Σενγκέλια να μπαίνει ζεστός για το δεύτερο μέρος. Η ΤΣΣΚΑ δεν άφησε την κατάσταση να ξεφύγει κι έκλεισε άμεσα την ψαλίδα. Οι Βάσκοι ξεφεύγουν ξανά με οκτώ πόντους 55-47, στο 27’ αλλά οι Ρώσοι θα κάνουν ένα σερί 7-0 για να μειώσουν και πάλι στον πόντο 55-54, πριν ο Χάνγκα μετά από ασίστ του Μπουρούση, διαμορφώσει το 57-54.

Το ματς μπαίνει στο τελευταίο εξάλεπτο με τις δύο ομάδες ισόπαλες στους 62-62 και κάπου εκεί αναλαμβάνει δράση ο Ντάριους Άνταμς που βάζει πέντε συνεχόμενους πόντους για να δώσει προβάδισμα με 69-64. Όμως δύο τρίποντα του Τεόντοσιτς και του Χίγκινς δίνουν πάλι προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 2:01 πριν το τέλος. Σ’ εκείνο το σημείο ένα μεγάλο τρίποντο του Μπορούση κι ένα κάρφωμα του Χάνγκα από κλέψιμο και ασίστ του Κοζέρ πάνε την διαφορά στο +4 για τους Βάσκους, 1:10 πριν το φινάλε. Ο Τίλι με κάρφωμα 25.5’’ πριν το φινάλε κάνει το 76-70 και κάπου εκεί ο Τεόντοσιτς αποβάλλεται με ντισκαλιφιέ, αφού δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς. Δύο βολές του Μπουρούση και ένα τρίποντο του Κοζέρ, υπέγραψαν την τεράστια νίκη της Λαμποράλ και την 2η ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Τop-16.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 34-34, 57-54, 81-71

Λαμποράλ Κούτσα: Τζέιμς, Κοζέρ 15 (5), Σενγκέλια 11 (1), Χάνγκα 10, Μπουρούσης 19 (2/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 9/10 βολές, 13 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ, 3 ασίστ), Μπλάζιτς 3 (1), Ντιόπ 4, Τίλι 4, Άνταμς 13 (1), Κορμπάτσο 2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας:Κουλάγκιν 4, Τεόντοσιτς 18 (2) 7 ασίστ, Φριτζόν 10 (1), Νίκολς, Τζάκσον 4, Βοροντσέβιτς 8 (2), Χίγκινς 10 (1), Χριάπα 6, Κουρμπάνοφ, Χάινς 11 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας φορ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία του Κλοπ!!


Ένας φορ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία του Κλοπ!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού έλεγαν οι αρχαίοι και στη Λίβερπουλ έπρεπε να σκεφτούν διπλά πριν πληρώσουν το περασμένο καλοκαίρι στην Αστον Βίλα τα 32,5 εκατομμύρια λίρες για τη ρήτρα του Κριστιάν Μπεντέκε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  
Το λάθος το είχαν ξανακάνει τη τελευταία μέρα του Γενάρη του 2011 οταν είχαν σπάσει το ρεκόρ μεταγραφής του συλλόγου για την υπογραφή του Αντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ. Ο Βέλγος έχει, όπως και ο Άγγλος διεθνής ενα στυλ που θεωρείται ξεπερασμένο αφού οι ψηλοί και δυνατοί φορ μοιάζουν να βγαίνουν εκτός μόδας σε μια εποχή που τα ψεύτικα εννιάρια και οι πολυλειτουργικοι επιθετικοί έχουν τη μερίδα του λέοντος!
Ο Μπεντέκε είναι ξεκάθαρο πως δεν αποτελεί επιλογή για τον Κλοπ ακόμα και τώρα που ο νεαρός Οριγκί είναι τραυματίας και ο Στάριτζ μόνιμα απών! Ο Γερμανός τεχνικός αφού άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μπεντέκε με την Αρσεναλ και τη Γιουνάιτεντ τον ξεκίνησε εναντίον της Εξετερ μαζί με μια χούφτα αμούστακα παιδιά αλλά η εικόνα του μάλλον μπέρδεψε τα πράγματα και λιγότερο ενίσχυσε τη πεποίθηση πως σύντομα θα πάρει ευκαιρίες! Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κλοπ πως αποτελεί σημαντικό στέλεχος και ποντάρει επάνω του, σε ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα τρεις κατηγορίες παρακάτω και ενώ αρκετά νέα παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία, ο Μπεντέκε εκνεύρισε την εξέδρα και στο τέλος του ματς έχασε και μια ευκαιρία που επιβεβαίωσε τη κακή του ψυχολογική κατάσταση!
Σε μια νύχτα που ο Άλεν επιβεβαίωσε πόσο επαγγελματίας είναι και πέτυχε ένα ωραίο γκολ καθοδηγώντας τους πιτσιρικάδες, ο Αιμπ ήταν εξαιρετικός, ο Φλάναγκαν επέστρεψε ύστερα από 650 μέρες και που ο Οτζο με τον Τεξέιρα πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τη κόκκινη φανέλα, ο Βέλγος σέντερ φορ έδειχνε σαν ψάρι έξω από τα νερά του! Και χάνοντας και αυτή τη σχετικά εύκολη ευκαιρία να διαπρέψει απέναντι σε μια ενδεκάδα αντιπάλων που όλοι μαζί παίρνουν σε ένα χρόνο τα χρήματα που εισπράττει αυτός σε μια εβδομάδα καλό είναι να αρχίσουν να σκέφτονται στην διοίκηση πως πέταξαν τα λεφτά τους για μια ακόμη φορά!
Ο Κλοπ δεν μπορεί να βγει και να πει ξεκάθαρα πως ο Μπεντέκε δεν ταιριάζει στο στυλ του παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του και προσπαθεί να κρατήσει μια αγοραστική αξία για τον Βέλγο όμως ουσιαστικά είναι ολοφάνερο πως δύσκολα θα μπορέσει να βρει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα για το πιο ακριβό απόκτημα της Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι! Και παρότι όπως φάνηκε και εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή η τωρινή Λίβερπουλ είναι μια ομάδα χωρίς χαρακτήρα, και πάλι ο πιο ακριβός παίκτης της αυτή την ώρα δεν μπορεί να γίνει βασικός παρά τους πάμπολλους τραυματίες που δυσκολεύουν το έργο του προπονητή!
Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει το καλοκαίρι ο Κλοπ από τη διοίκηση είναι ένας ακριβός φορ που θα ταιριάζει στο στυλ ποδοσφαίρου που έχει στο μυαλό του! Ένας Ομπαμεγιάνγκ θα ήταν ιδανικός αλλά πόσο εύκολα μπορεί να πειστεί για να προτιμήσει τη Λίβερπουλ από την Αρσεναλ για παράδειγμα; Και αυτό θα είναι γενικά το πρόβλημα των "κόκκινων" και αυτό το καλοκαίρι!


Πηγή:  england365.gr

Περιμένουν το «ναι» του Ματέι στον Ατρόμητο!!


Περιμένουν το «ναι» του Ματέι στον Ατρόμητο

Στην Ρουμανία επέστρεψε ο Κοσμίν Ματέι έχοντας στα χέρια του την πρόταση του Ατρόμητου. Συγκρατημένη αισιοδοξία στους Περιστεριώτες, πως ο 24χρονος εξτρέμ θα απαντήσει θετικά.

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις του Ατρόμητου με την πλευρά του Κοσμίν Ματέι και πλέον απομένει η απάντηση του παίκτη στην πρόταση που του έγινε. Ο 24χρονος εξτρέμ έφτασε το μεσημέρι στην Αθήνα, πήγε στα γραφεία της ομάδας και ξεναγήθηκε απ’ τους ανθρώπους της στις προπονητικές εγκαταστάσεις, απ’ τις οποίες μάλιστα έδειξε εντυπωσιασμένος.

Οι Περιστεριώτες έχοντας σύμμαχο το γεγονός πως το συμβόλαιο του Ματέι με την Ντιναμό Βουκουρεστίου λήγει τον Ιούνιο, δείχνουν πως εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί η λύση με το ύψος του ποσού που θα χρειαστεί να καταβάλουν στον σύλλογό του.

Έτσι, στην συνάντηση με τον παίκτη την Πέμπτη το βάρος έπεσε κυρίως στις απολαβές και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του. Εδώ πρέπει να τονιστεί πως στη διοίκηση του Ατρόμητου δεν θέλουν να διαταράξουν τις οικονομικές ισορροπίες του ρόστερ και γι’αυτόν το λόγο ήταν ιδιαίτερα «προσεκτικοί» στην πρόταση που τελικώς έκαναν ston 24χρονο Ρουμάνο και περιμένουν από την πλευρά του και ο ποδοσφαιριστής να κάνει υποχωρήσεις.

Το βράδυ και μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ο Ματέι θα πετάξει για Βουκουρέστι και αναμένεται να απαντήσει άμεσα (πιθανότατα την Παρασκευή) στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάνκοβιτς: «Δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τα ποσοστά της Κουμπάν»


Γιάνκοβιτς: «Δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τα ποσοστά της Κουμπάν»

Στα εξαιρετικά ποσοστά που είχε στην περιφέρεια η Λοκομοτίβ Κουμπάν στο τέλος απέδωσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς την ήττα από του Παναθηναϊκού.

Οι λεπτομέρειες στο τέταρτο δεκάλεπτο -και ειδικά τα τρομερά ποσοστά της Λοκομοτίβ Κουμπάν στα τρίποντα- ήταν αυτά που κόστισαν την ήττα στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

«Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Πιστεύω πως στο αποψινό παιχνίδι όλα ήταν θέμα λεπτομερειών, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Επίσης, στο τέλος τα ποσοστά της Λοκομοτίβ στα τρίποντα ήταν πολύ δύσκολο να τα αντιμετωπίσουμε. Ήταν δύσκολο να μείνουμε στο παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά, αλλά θα έπρεπε να το κάνουμε και για 40 λεπτά», ήταν τα λόγια του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις μέσα, ένας έξω στην Ξάνθη!


Τρεις μέσα, ένας έξω στην Ξάνθη

Χωρίς του Βασιλακάκη, Νιέτο, Γουάλας αλλά με τον Φλίσκα να δίνει κανονικά το παρών, διεξήχθη η σημερινή προπόνηση της Ξάνθης.

Τρία προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού δεν προπονήθηκαν σήμερα οι Βασιλακάκης, Νιέτο (τράβηγμα και σφύξιμο στον δικέφαλο αντίστοιχα) και Γουάλας (πρόβλημα στον προσαγωγό), με τη συμμετοχή τους στο ματς της 19ης αγωνιστικής να κρίνεται αμφίβολη. Αντιθέτως, ο Φλίσκας, πήρε κανονικά μέρος βγάζοντας όλο το πρόγραμμα και τέθηκε στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντρέιπερ: «Απλά ήθελα να νικήσω»!


Ντρέιπερ: «Απλά ήθελα να νικήσω»!

Η μεγάλη θέληση του Ντοντέι Ντρέιπερ να νικήσει η Λοκομοτίβ Κουμπάν τον Παναθηναϊκό, τον έκανε να ήταν… καυτός, όπως εξήγησε ο ίδιος μετά το τέλος του ματς.

Τον καλύτερό του εαυτό έδωσε ο Ντοντέι Ντρέιπερ, καθώς ήθελε πολύ να πανηγυρίσει με την Λοκομοτίβ Κουμπάν άλλη μία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Αμερικανός με το κροατικό διαβατήριο γκαρντ.

«Απλά ήθελα να νικήσω! Το ξέραμε πως θα ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι τόσο για εμάς, όσο και για εκείνους. Κάθε ματς στο Top16 είναι δύσκολο, οπότε προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου και γι’ αυτό τα σουτ μου ήταν τόσο καλά απόψε. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε», δήλωσε ο Ντοντέι Ντρέιπερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρτζώκας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου»


Μπαρτζώκας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για τον χαρακτήρα που έδειξαν στη νίκη της Λοκομοτίβ Κουμπάν επί του Παναθηναϊκού, μοίρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Κατάλληλα προετοιμασμένη τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, ήταν η Λοκομοτίβ Κουμπάν για το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη της ρωσικής ομάδας.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Είναι η τρίτη φορά που κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό. Όλοι γνωρίζουν πως είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, σε κάθε επίπεδο, σε αυτή τη διοργάνωση. Για εμάς που είμαστε κάπως πιο νέοι, αφού είναι η δεύτερη θητεία μας στην Euroleague, είναι κάτι μοναδικό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για τον τρόπο με τον οποίο έπαιξαν. Ήμασταν εξαιρετικοί στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε υπομονή στην επίθεση, βρήκε κάποια ελεύθερα σουτ, με τον Φώτση να μας πληγώνει από μακριά. Δείξαμε όμως χαρακτήρα. Θέλαμε πολύ τη νίκη και το δείξαμε. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το αρχικό 12-0 της Λοκομοτίβ: «Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, όταν ξεκινάς τόσο καλά, είναι εύκολο για την ομάδα που βρίσκεται από κάτω να αντιδράσει. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που χρησιμοποιούν καλά τα χέρια τους, κι από αυτό έκανε τρία κλεψίματα. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Όταν βρήκε ρυθμό και μείωσε τη διαφορά, μας έπιασε πανικός. Είναι κάτι λογικό όμως, γιατί οι περισσότεροι παίκτες μας δεν έχουν ξαναβρεθεί σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Τα παιδιά έχουν τον σεβασμό μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν, γιατί κάποιοι, όπως ο Ντιλέινι, είχαν προβλήματα τραυματισμού την τελευταία εβδομάδα».

Για το πως προετοιμάστηκε για το ματς: «Κάθε φορά είναι πολύ σημαντική η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εμείς. Εννοώ το να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Κάναμε προπόνηση τις τελευταίες ημέρες με δέκα μόλις υγιείς παίκτες. Οι προπονητές βάζουν κάποια νέα πράγματα στην ομάδα, όπως έκανε κι ο Παναθηναϊκός. Όπως είπα και πριν το παιχνίδι, κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία. Ακόμη κι όταν παίζεις κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Θα το ξαναπώ όμως πως η προετοιμασία για ένα τόσο σκληρό παιχνίδι είναι αυτή που κάνει τη διαφορά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ατομικό για Ουότερς!


Ατομικό για Ουότερς

Την Πέμπτη ξεκίνησε η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στον Αρκαδικό, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Ουότερς, ο οποίος υπέστη μυϊκό τραυματισμό στον αριστερό αγκώνα στον αγώνα της Τρίτης κόντρα στην Αλμπα, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Αντίθετα, κανονικά προπονήθηκαν οι Ξανθόπουλος και Ζάρας, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τενοντίτιδα στον οπίσθιο μηριαίο και διάστρεμμα στον αγκώνα του δεξιού χεριού αντίστοιχα και ο Δημήτρης Πρίφτης μπορεί να υπολογίζει στη βοήθειά τους για το ματς με τους Αρκάδες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φεύγει για Αρμάνι μετά τον Ολυμπιακό ο Καλνιέτις!!


Φεύγει για Αρμάνι μετά τον Ολυμπιακό ο Καλνιέτις!

Το ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι το τελευταίο του Μάντας Καλνιέτις με τη φανέλα της Ζαλγκίρις, καθώς ο Λιθουανός γκαρντ συμφώνησε με την Αρμάνι Μιλάνο!

Στην Αρμάνι Μιλάνο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάντας Καλνιέτις! Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «basketnews.lt», ο έμπειρος γκαρντ έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Ιταλούς και το ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι το τελευταίο του με τη φανέλα της ομάδας του Κάουνας!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ζαλγκίρις θα εισπράξει ένα ποσό ύψους 250.000 ευρώ από την Αρμάνι, ενώ ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό περίπου 450.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο Καλνιέτις αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα στο ματς με την Νεπτούνας για τους Last 32 του Eurocup, την ερχόμενη εβδομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΑΣ έχει γίνει μαγαζί-γωνία!

Από το 2008 που ο Γιώργος Χριστοβασίλης ανέλαβε τον ΠΑΣ, έχει καταφέρει να «μοσχοπουλήσει» πέντε παίκτες, με έσοδα 2,3 εκ. ευρώ και το sportfm.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά κάθε περίπτωση.

Ο ΠΑΣ έχει γίνει μαγαζί-γωνίαΣε διαφορετικά πρότυπα από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, κινείται ο ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια και ο λόγος είναι προφανής.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης, από τις 4 Ιουλίου που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου, έχει καταφέρει να «μοσχοπουλήσει» τα τελευταία χρόνια πέντε παίκτες, με τελευταίο τον Μάρκο Βελλίδη στον ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα αυτού, ο ΠΑΣ να βάλει στα ταμεία του έσοδα ύψους 2,3 εκ. ευρώ.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφυγε από τους Ηπειρώτες και έφερε στα ταμεία της ομάδας ένα ικανοποιητικό ποσό ήταν ο Μάριος Οικονόμου. Ο Έλληνας αμυντικός, πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013 στην Μπολόνια, με τους Ιταλούς να ξοδεύουν 500.000 ευρώ για την απόκτησή του.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, ακόμη ένας αμυντικός που φορούσε τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, με τον «Άγιαξ» της Ηπείρου να βάζει στα ταμεία του 300.000 ευρώ.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ πήρε «πακέτο» τους Νίκο Κοροβέση και Χάρη Χαρίση, ξοδεύοντας 700.000 ευρώ συνολικά. Τριακόσια για τον πρώτο και τετρακόσια για τον δεύτερο. Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης έβγαλε από την… τσέπη του 750 με 800.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Μάρκο Βελλίδη.

Τα παραπάνω χρήματα που ξοδεύτηκαν, εάν τα προσθέσει κανείς, βγάζουν ένα συνολικό ποσό κοντά στα 2,3 εκατ. ευρώ, κέρδος το οποίο προέρχεται από τους επιτυχημένους χειρισμούς του Γιώργου Χριστοβασίλη και εν συνεχεία στη δουλειά που κάνει το τεχνικό τιμ.

Όσον αφορά για το ποιος είναι ο επόμενος; Στην πόλη των Ιωαννίνων ακούγεται πολύ έντονα ότι το επόμενο «στοίχημα» του προέδρου του ΠΑΣ είναι ο Θοδωρής Μπέριος, ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Υπήρχε μία πολύ περίεργη απόφαση των διαιτητών»


Τζόρτζεβιτς: «Υπήρχε μία πολύ περίεργη απόφαση των διαιτητών»

Η τεχνική ποινή που χρέωσαν οι διαιτητές τον Παναθηναϊκό στο τέλος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, σύμφωνα με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο «Σάλε» στάθηκε αρκετά στην τεχνική ποινή που δέχθηκε η ομάδα του λίγο πριν το τέλος, ωστόσο χαρακτήρισε άξια τη νίκη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Συγχαρητήρια στην Λοκομοτίβ. Τελείωσαν το παιχνίδι με τον τρόπο που μία νικήτρια ομάδα πρέπει να το τελειώνει. Για 38 λεπτά κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά στο τέλος μπήκαν κάποια πολύ δύσκολα σουτ και υπήρχε μία πολύ περίεργη απόφαση των διαιτητών. Ο τρόπος που δεχτήκαμε την τεχνική ποινή είναι εκτός λογικής. Αν δεν μπορεί ένας προπονητής να κρατήσει το κεφάλι του μετά από ένα λάθος των παικτών του, δεν ξέρω τι επιτρέπεται τελικά στο μπάσκετ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Συγγνώμη που μίλησα τόσο πολύ γι’ αυτό, η νίκη της Λοκομοτίβ ήταν άξια. Ήταν μία μάχη και ήθελα να έχω μαχητές στο παρκέ για 40 λεπτά, αλλά μάλλον δεν ήμασταν έτοιμοι, ειδικά στα πρώτα δύο λεπτά και στο τέλος», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Για το πρόστιμο που επέβαλε η ΚΑΕ: «Δεν έχει να κάνει με το πρόστιμο. Γιατί αν έχει να κάνει με αυτό, θα έπρεπε να σκοτώσω τον εαυτό μου. Πρέπει να δρούμε, όχι να αντιδρούμε. Να μην χρειάζεται να μείνουμε πίσω με 12-0 για να ξυπνήσουμε».

Τέλος, ο «Σάλε» φάνηκε να εκνευρίστηκε σε ερώτηση σχετικά με το αν έφταιγαν οι Ραντούλιτσα και Γκιστ για τα ελεύθερα σουτ στο τέλος: «Κανείς από τους δύο παίκτες δεν έχει σχέση με τα ελεύθερα σουτ που δεχτήκαμε. Πρέπει να καταλαβαίνετε το μπάσκετ, πριν κάνετε τις ερωτήσεις».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Της έχει βρει το «κουμπί»!

Χάρη σε κάποια σερί σε κρίσιμα σημεία, η Τσεντεβίτα νίκησε την Εφές Αναντολού με 84-80 στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των «16» της Ευρωλίγκας και ξαναμπήκε στο «κόλπο».

Της έχει βρει το «κουμπί»Η Τσεντεβίτα νίκησε με 84-80 την Εφές Αναντολoύ στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των «16» της Ευρωλίγκας και οι δυο ομάδες έφτασαν στο 2-2 το ρεκόρ τους στον πέμπτο όμιλο, με την πρωταθλήτρια Κροατίας να νικά δεύτερη φορά φέτος την αντίπαλό της, μετά την επιτυχία της στην πρώτη φάση και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενόψει της συνέχειας, μπαίνοντας δυναμικά, με τη σειρά της, στο "κόλπο" της πρόκρισης στους "16".

Οι παίκτες του Βέλικο Μρσιτς με ένα 9-0 σερί στην τρίτη περίοδο, έφτασαν στο +13 και έλεγξαν στη συνέχεια την αναμέτρηση, παρά την πίεση των Τούρκων και, μετά τα συνεχόμενα τρίποντα εκατέρωθεν στο τελευταίο λεπτό, η ψυχραιμία των γηπεδούχων στις βολές τους χάρισε τη νίκη.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπίλαν και Αράποβιτς με 16 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μπράουν με 17 πόντους.

Με ένα 7-0 σερί, η Τσεντεβίτα προηγήθηκε με 7-2 των Τούρκων με την επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων να κυριαρχεί σε αυτό το διάστημα από περιφέρεια και ρακέτα. Πλέον, οι Κροάτες διατηρούσαν +3 με +5 με πρωταγωνιστή τον Ζγκάνετς και κυριαρχία σε βολές και ριμπάουντ. Με σερί 5-0, η Τσεντεβίτα έφτασε στο 20-12, όμως ο Ντάνστον πρωτοστάτησε σε ένα σερί 5-0 της Εφές που μείωσε σε 20-17 και τελικά με ένα επιμέρους 4-3, η πρωταθλήτρια Κροατίας «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο στο +4.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, το προβάδισμα εναλλασσόταν για τις δυο ομάδες με πρωταγωνιστή τον Μπίλαν για τους γηπεδούχους και πολλές λύσεις για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο Πίλεπιτς έφερε ένα +3 στην Τσεντεβίτα, όμως ξανά οι δυο ομάδες ήρθαν στα ίσα. Ο Ντάνστον έκανε το 37-40, εκμεταλλευόμενος την υπεροχή των Τούρκων στα δίποντα, όμως ο Γκόρντιτς βοήθησε να γίνει ένα σερί 6-0 και να προηγηθεί η Τσεντεβίτα με 43-40, χάρη στα καλά ποσοστά της στα τρίποντα και πλέον η Τσεντεβίτα διατηρούσε ένα +1 με +3, όμως ο Ντίμπλερ έστειλε τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Μετά από μια εναλλαγή στο στο προβάδισμα, ένα 5-0 σερί της Τσεντεβίτα έφερε το 54-49. Με νέο σερί 9-0 με φοβερή επιθετική πολυφωνία και υπεροχή στα τρίποντα, η Τσεντεβίτα προηγήθηκε με 63-50 και φαινόταν να ελέγχει πλήρως την κατάσταση, διατηρώντας μια διψήφια διαφορά. Με σερί 5-0, η Εφές μείωσε σε 64-57 με πρωτεργάτη τον Σάριτς και υπεροχή σε δίποντα και ασίστ και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6 για τους Κροάτες.

Ο Μπράουν πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην αρχή της τέταρτης περιόδου και με δικό του 5-0 βοήθησε την Εφές να μειώσει στο -1 και ισοφάρισε κιόλας με δικό του τρίποντο σε 67-67, βάζοντας την ομάδα του στο ματς. Ο Σάριτς βοήθησε σε ένα σερί 5-0 και έδωσε ένα +2 στους Τούρκους. Όμως, οι Μπάμπιτς και Πούλεν έφεραν ένα 7-0 σερί και βοήθησαν την Τσεντεβίτα να κάνει το 74-69. Τα τρίποντα του Μπατούκ έφεραν ένα 6-0 και το 74-75 για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Τα συνεχόμενα τρίποντα εκατέρωθεν έφεραν το 78-78 και ο Αράποβιτς ολοκλήρωσε ένα σερί 5-0 της Τσεντεβίτα που της έδωσε το 80-78. Μετά από συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις, ο Πούλεν έκανε το 82-78 στα 9’’. Έτσι, το ματς πήγε στις βολές και εκεί η ψυχραιμία των Κροατών τους χάρισε το ροζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 24-20, 47-47, 65-59, 84-80

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Πούλεν 11, Ουάιτ 5, Πίλεπιτς 12, Μπάμπιτς 12, Ζγκάνετς 8, Μπίλαν 16, Γκόρντιτς 4, Αράποβιτς 16

ΕΦΕΣ: Τάιους 3, Μπράουν 17, Οσμάν 7, Μπατούκ 6, Σάριτς 16, Γκρέιντζερ 6, Ερτέλ 12, Ντίμπλερ 9, Ντάνστον 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Χαβίτο στον Πανθρακικό!!


Πρόβλημα με Χαβίτο στον Πανθρακικό

Ο Φρανσίσκο Χαβίτο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποχώρησε από την προπόνηση του Πανθρακικού, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Καλλονή.

Ένα απρόοπτο υπήρξε σήμερα στην προπόνηση του Πανθρακικού, καθώς ο Φρανσίσκο Χαβίτο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποχώρησε, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για το ντέρμπι ουραγών με την Καλλονή, το Σάββατο, στη Μυτιλήνη.

Στην προπόνηση δεν συμμετείχε, επίσης και ο τραυματίας Χρήστος Τζάνης.

Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία της ομάδας για τον σαββατιάτικο αγώνα συνεχίστηκε με πρωινή προπόνηση σε έντονους ρυθμούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα, ασκήσεις τεχνικής και passing game. Στη συνέχεια δόθηκε έμφαση από την τεχνική ηγεσία στους τομείς της αμυντικής και της επιθετικής τακτικής, ενώ στο τελευταίο μέρος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές παρακολούθησαν βίντεο.

Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί και αμέσως μετά η αποστολή θα μεταβεί οδικώς στη Θεσσαλονίκη για να αναχωρήσει με αεροπλάνο για τη Μυτιλήνη, όπου θα διανυκτερεύσει την Παρασκευή, ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΛ Καλλονής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Βουλή!! (pics)


Οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Βουλή! (pics)

Νέα δυναμική κινητοποίηση για το κλείσιμο της θύρας 13 έκαναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Συγκεντρώθηκαν στη Βουλή, πήγαν στα γραφεία ΑΝΕΛ-ΝΔ κι έχοντας ξεπεράσει τους 1000, επέστρεψαν στο Σύνταγμα.

Τις δυναμικές αντιδράσεις που είχε προαναγγείλλει μετά το κλείσιμο της θύρας 13 συνέχισε ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Περισσότεροι από 200 φίλοι του «τριφυλλιού» συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στον κεντρικό σύνδεσμο της θύρας 13 και σχηματίζοντας πορεία με αυτοκίνητα και μηχανές, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Όταν έφτασαν εκεί, πέταξαν φέιγ-βολάν και φώναξαν συνθήματα εναντίον του Σταύρου Κοντονή, του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως είναι εύλογο, η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο διεκόπη, ενώ στη συνέχεια οι οπαδοί του Παναθηναϊκού (που εν τω μεταξύ έγιναν περισσότεροι από 500) αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Λεωφόρο Συγγρού. Στο σημείο είχαν φτάσει ήδη διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το γεγονός ότι οι προσερχόμενοι ξεπέρασαν κάποια στιγμή τους 1000, ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν την κυκλοφορία και στη Συγγρού.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκέντρωση ήταν απόλυτα ειρηνική και οι παρευρισκόμενοι αρκέστηκαν σε συνθήματα, ρίψη φέιγ-βολάν και αναγραφή της φράσης «θύρα 13» στους εξωτερικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού πέρασαν στη συνέχεια και από τα γραφεία της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια αποφάσισαν να κινηθούν και πάλι προς τη Βουλή, όπου μετά την άφιξή τους, διαλύθηκαν ειρηνικά.

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιασικεβίτσιους: «Ίσως η πιο σκληρή ομάδα της Ευρώπης ο Ολυμπιακός»


Γιασικεβίτσιους: «Ίσως η πιο σκληρή ομάδα της Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Ως μία από τις πιο σκληρές ομάδες της Ευρώπης χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ενόψει του ματς της Ζαλγκίρις.

Πολύ δύσκολο έργο έχει η Ζαλγκίρις απέναντι στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος κατατάσσει τους «ερυθρόλευκους» στις πιο σκληρές ομάδες της Ευρώπης.

«Ο Ολυμπιακός είναι ίσως η πιο σκληρή ομάδα της Ευρωλίγκας, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Επίσης, είναι πολύ δυνατή και ψυχολογικά. Έχουν διατηρήσει την ίδια βάση από τότε που κατέκτησαν την Ευρωλίγκα δύο φορές στη σειρά. Το παιχνίδι τους αποτελείται από τους δύο σούπερ σταρ, τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, ενώ οι υπόλοιποι ξέρουν τέλεια το ρόλο τους. Η άμυνά τους είναι τοπ επιπέδου και η επιθετικότητά τους προκαλεί πονοκεφάλους σε κάθε αντίπαλο προπονητή. Θα πρέπει να βάλουμε όλη μας την καρδιά στο παιχνίδι, να είμαστε όσο επιθετικοί είναι εκείνοι, ώστε να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά», δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Από την πλευρά του, ο Σιμ-Σάντερ Βένε είπε: «Είμαστε ακόμα σε διαδικασία αλλαγής, λόγω της αντικατάστασης του προπονητή. Μου φαίνεται πως παίζουμε πιο γρήγορα αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να γίνουμε πιο επιθετικοί και βάζουμε κάποια καινούρια πράγματα στο παιχνίδι μας. Ο Ολυμπιακός είναι ο περσινός φιναλίστ της Ευρωλίγκας, έχει κρατήσει τους καλύτερούς του παίκτες, ενώ έχει βελτιώσει πρόσφατα το ρόστερ του, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Αλλά, μας έχουν μείνει 11 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και θα κάνουμε το καλύτερό μας, ώστε να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επόπτης δείχνει φάουλ, πλάγιο, κόρνερ, ελεύθερο και αλλαγή… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!! (video)


Επόπτης δείχνει φάουλ, πλάγιο, κόρνερ, ελεύθερο και αλλαγή… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ! (video)

Δεν έχει σημασία ποιος είναι. Δεν έχει σημασία τι είχε στο μυαλό του. Σημασία έχει ότι βρέθηκε ο επόπτης που ικανοποίησε τους πάντες, υποδεικνύοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε μια μόνο φάση!

Είναι στη χειρότερη μοίρα όλων.

Αναγκαστικά (λόγω θέσης) ακούει τα πάντα.

Παρόλο που είναι αδύνατον όμως να τους ικανοποιήσεις όλους, βρέθηκε ένας επόπτης που τα κατάφερε.

Σε μια δύσκολη φάση λοιπόν (όπου πιθανότατα άκουγε πίσω του «φάουλ», «πλάγιο», «αλλαγή» κλπ) αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Και προσθέτοντας και 2-3 δικά του, υπέδειξε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην ίδια φάση!






*Πηγή: sport-fm.gr*

Για ακόμη ένα χρόνο στην Τσέλσι ο Ιβάνοβιτς!


Για ακόμη ένα χρόνο στην Τσέλσι ο Ιβάνοβιτς

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς συμφώνησε με τη διοίκηση της Τσέλσι για να παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2017 στην ομάδα, ενώ θα υπάρξει και οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο.

Στην Τσέλσι θα παραμείνει για ακόμη μια σεζόν ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, αφού όπως αναφέρει το Sky Sports συμφώνησε με τη διοίκηση της ομάδας να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2017 (το τωρινό του συμβόλαιο έληγε αυτό το καλοκαίρι). Παράλληλα, στο συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψει ο έμπειρος αμυντικός, θα υπάρξει και ρήτρα ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φελντέιν: «Να ανατρέψουμε την κατάσταση»!


Φελντέιν: «Να ανατρέψουμε την κατάσταση»

Ο Παναθηναϊκός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να νικήσει την Λοκομοτίβ Κουμπάν και σημαντικό ρόλο σ' αυτό είχαν οι Ντρέιπερ και Ντιλέινι, όπως δήλωσε ο Τζέιμς Φελντέιν μετά την ήττα των «πράσινων».

Στα μεγάλα σουτ των Ντρέιπερ και Ντιλέινι απέδωσε ο Τζέιμς Φελντέιν την ήττα του Παναθηναϊκού από την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

«Χάσαμε μια καλή ευκαιρία να πάρουμε το “διπλό”. Εμείς την κρίσιμη στιγμή χάσαμε τα μεγάλα σουτ, τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας τα έβαλαν και πήραν τη νίκη. Και κυρίως οι Ντρέιπερ και Ντιλέινι. Εμείς παίξαμε σαν ομάδα, παίξαμε σκληρά, είχαμε λύσεις στο σκληρό παιχνίδι και τώρα… συνεχίζουμε. Εμείς όπως και στην πρώτη φάση δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο Τζέιμς Φελντέιν και πρόσθεσε:

«Η ήττα αυτή δεν μας βάζει έξτρα πίεση για το ματς με τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Έχουμε 2-3 μέρες μπροστά μας και θα είμαστε έτοιμοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε ράμματα ο Χέρστον!!


Έκανε ράμματα ο Χέρστον

Έναν μικροτραυματισμό αποκόμισε ο Μαλίκ Χέρστον στην προπόνηση της Πέμπτης (21/1), με τον φόργουορντ της ΑΕΚ να τη… γλιτώνει με κάποια ράμματα.

Με ένα απρόοπτο συνέχισε η ΑΕΚ την προετοιμασία της για το ματς με το Λαύριο. Ο Μαλίκ Χέρστον τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης (21/1), με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του τοποθετηθούν ράμματα στο δεξί του φρύδι.

Ωστόσο, ο Αμερικανός φόργουορντ δεν έχει κάτι σοβαρό και έτσι αναμένεται να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα της Παρασκευής (22/1), με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο χιονισμένο Κάουνας ο Ολυμπιακός!! (pics)


Στο χιονισμένο Κάουνας ο Ολυμπιακός (pics)

Μετά από πτήση που διήρκησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες, η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο… παγωμένο από το χιόνι Κάουνας, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Ζαλγκίρις για το Top 16 της Ευρωλίγκας.

Έδαφος… Λιθουανίας πάτησε στις 19:30 η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», έφτασαν στο Κάουνας, έπειτα από πτήση δύο ωρών και 45 λεπτών με ναυλωμένο από την ΚΑΕ αεροσκάφος (τσάρτερ), ούτως ώστε οι παίκτες να αποφύγουν την ταλαιπωρία των ανταποκρίσεων, του μακρινού αυτού ταξιδιού. Η πτήση ήταν άψογη χωρίς την παραμικρή ανατάραξη και αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, η αποστολή μεταφέρθηκε με πούλμαν στο ξενοδοχείο.

Αποστολή στο Κάουνας, Νίκος Ζέρβας
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι περισσότεροι παίκτες επέλεξαν να κοιμηθούν (πριν την αναχώρηση είχε προηγηθεί προπόνηση στο ΣΕΦ), ενώ όσοι ήταν ξύπνιοι διάβαζαν βιβλία, άκουγαν μουσική ή χάζευαν στις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Μαζί με την αποστολή, έχουν ταξιδέψει και πέντε οπαδοί της ομάδας που έχουν συμπληρώσει πόντους από τις αγορές που έχουν κάνει μέσω της πιστωτικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς που είναι χορηγός της ΚΑΕ και απολαμβάνουν αυτό το ταξίδι ως επιβράβευση.

inner

Οι παίκτες, αφότου τακτοποιηθούν στα δωμάτιά τους, θα δειπνήσουν και θα πάνε για ξεκούραση, καθώς στις 10:30 αύριο το πρωί, τους περιμένει η τελευταία προπόνηση-χαλάρωμα πριν από το παιχνίδι στη «Ζαλγκίριο Αρένα». Εκεί θα κριθεί οριστικά και η συμμετοχή του Πρίντεζη, ο οποίος νιώθει καλύτερα (έχουν υποχωρήσει οι μυϊκοί σπασμοί στην πλάτα) και σύμφωνα με πληροφορίες θα αγωνιστεί κανονικά. Αν κάτι δεν πάει καλά, την θέση του θα πάρει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο οποίος είναι ο 13ος παίκτης στην αποστολή.

Όσο για τις καιρικές συνθήκες που συνάντησε η αποστολή στο Κάουνας, ήταν σαφώς πιο κρύες από την Αθήνα, καθώς στην λιθουανική πόλη η θερμοκρασία είναι στους -14ο C, ενώ το τοπίο είναι λευκό στους δρόμους και τα σπίτια, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι χιονοπτώσεις είναι συνεχόμενες. Μένει να δούμε αν το κρύο θα φέρει… γούρι στον Ολυμπιακό, που έχει περάσει νικηφόρα από την συγκεκριμένη πόλη στις τέσσερις από τις πέντε επισκέψεις του.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας τόσο καλός και τόσο κακός (ταυτόχρονα) Παναθηναϊκός!!


Ένας τόσο καλός και τόσο κακός (ταυτόχρονα) Παναθηναϊκός

Χρήζει διερεύνησης η περίπτωση του Παναθηναϊκού. Μιας ομάδας που μπορεί σε ένα ματς, ημίχρονο ή δεκάλεπτο να είναι από σούπερ μέχρι… κάκιστη. Γράφει για την ήττα από τη Λοκομοτίβ ο Χρ. Ρομπόλης.

Το μεγαλύτερο (από τα πολλά) προβλήματα του Παναθηναϊκού μοιάζει να είναι αυτό της συνέπειας. Γιατί κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει τι πρέπει να περιμένει από τη συγκεκριμένη ομάδα. Μια ομάδα που στα καλά της διαστήματα δείχνει ικανή να φτάσει ακόμη και με μειονέκτημα έδρας στο Final Four, αλλά στα άσχημά της μπορεί να γκρεμίσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όσα έχτιζε.

Ο αγώνας στο Κουμπάν δεν ήταν εξαίρεση. Ο Παναθηναϊκός ήταν εφιαλτικά κακός (12-0), ονειρεμένος (24-36) και ξανά τραγικός (38-39), μέσα στο ίδιο εικοσάλεπτο. Η μεγάλη ευκαιρία των «πράσινων» χάθηκε μάλλον εκεί. Στη συνέχεια η Λοκομοτίβ είχε μέσω της άμυνάς της τον έλεγχο στο παιχνίδι και η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έδειχνε να μην έχει άλλες ιδέες πέραν της τροφοδότησης του Ραντούλιτσα (πήρε υπολογισμένο ρίσκο ο Μπαρτζώκας να μη στείλει δεύτερο παίκτη πάνω του και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε) και της εμμονής με τα τρίποντα που σε διάρκεια δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν, πλην των… Γουόριορς. Η Λοκομοτίβ, χωρίς σημείο αναφοράς στο καλάθι, «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε, εκθέτοντας την περιφερειακή άμυνα και τις περιστροφές του. Και για ένα ακόμη παιχνίδι η παραγωγή της ομάδας ήταν «φτωχή».

Το ρόστερ αποδείχτηκε και πάλι… «κοντό». Ο Παύλοβιτς μπορεί αλλά δείχνει ανεξήγητα να παίζει χωρίς κίνητρο, ο Κούζμιτς θέλει αλλά βάσει ταλέντου και σωματοδομής δεν μπορεί, ενώ ο Ραντούλιτσα ήθελε, αλλά μπορούσε μόνο στη μια πλευρά του παρκέ. Ο Καλάθης εξαντλήθηκε κυνηγώντας τον δαιμόνιο Ντιλέινι, ο Διαμαντίδης έπαιξε ξανά στα 35 του περισσότερο από όσο αντέχει το σώμα του και τα… κουκιά δεν βγήκαν, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει να στερεύει από ενέργεια και (συνεπώς) καθαρό μυαλό όσο περνούσε η ώρα. Οι εκ κατασκευής αδυναμίες και οι ελλείψεις του Παναθηναϊκού (σε γκαρντ, φόργουορντ και ψηλούς) είναι πασιφανείς, αλλά παραμένουν αδιόρθωτες (έχει καθυστερήσει ήδη πολύ η ενίσχυση ή η διόρθωση κάποιων αποδεδειγμένα λάθος επιλογών) κι ως τέτοιες θέτουν σε κίνδυνο ακόμη κι αυτόν τον μίνιμουμ στόχο της πρόκρισης στα play offs.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία για μία νίκη που θα κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό την «γκέλα» από τον Ερυθρό Αστέρα και θα καθιστούσε απόλυτα εφικτό το στόχο του πλασαρίσματος στην πρώτη δυάδα του ομίλου. Ο τρόπος, δε, που μια απλή ήττα μετατράπηκε λόγω πλήρους αποσυντονισμού στο φινάλε σε μια διαφορά εννέα πόντων (που μπορεί να παίξει ρόλο στην πορεία), αποτελεί επιπλέον τροφή για σκέψη.

Μην ψάχνετε προβλέψεις για το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος στην Ευρωλίγκα. Η καλή του βερσιόν δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα, αλλά η κακή του, που μέχρι τώρα υπερισχύει, αποτελεί προάγγελο αποτυχίας. Λένε πως η αλήθεια βρίσκεται συνήθως κάπου στη μέση, αλλά οι «πράσινοι» φέτος είναι ομάδα των άκρων, όχι από αγώνα σε αγώνα, αλλά από λεπτό σε λεπτό. Η έκβαση της προσπάθειάς του μοιάζει με αποτέλεσμα… ζαριάς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρομπέρτο Κάρλος επιστρέφει στη Ρεάλ Μαδρίτης!!


Ο Ρομπέρτο Κάρλος επιστρέφει στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Ρομπέρτο Κάρλος ξανασμίγει με τον Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς αναλαμβάνει πόστο στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης!

Μόνο ο Ραούλ μένει να γυρίσει τώρα!

Μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν, που ανέλαβε τις τύχες της πρώτης ομάδας, άλλο ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, που έχει συνδέσει το όνομά του με κάποιες από τις μεγαλύτερες στιγμές της «βασίλισσας», επιστρέφει στη Μαδρίτη!

Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, αναλαμβάνει πόστο στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, με τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να αναμένεται μέσα στη βδομάδα!

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος αριστερός μπακ -ίσως ο καλύτερος την τελευταία 20ετία- απ’ όταν κρέμασε τα παπούτσια του, το 2012, εργάστηκε ως προπονητής σε Ανζί, Σίβασπορ, Ακχισάρ και Ντέλχι Ντάιναμος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδειξε» Μποτία ο Σίλβα – Δύο με τρεις εβδομάδες εκτός ο Καμπιάσο!


«Έδειξε» Μποτία ο Σίλβα – Δύο με τρεις εβδομάδες εκτός ο Καμπιάσο

Μια από τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει στο παιχνίδι με την Ξάνθη ο Σίλβα είναι η χρησιμοποίηση του Αλμπέρτο Μποτία στη βασική εντεκάδα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο το απόγευμα την Ξάνθη στο “Καραϊσκάκη” και ο Μάρκο Σίλβα, που επέστρεψε απ' την πατρίδα του και ήταν στη σημερινή προπόνηση στου Ρέντη, φανέρωσε κάποια απ' τα πλάνα του για την μεθαυριανή αναμέτρηση. Μια από τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει ο Πορτογάλος κόουτς είναι η χρησιμοποίηση του Αλμπέρτο Μποτία στη βασική εντεκάδα.

Ο Ισπανός έπαιξε μαζί με τον Ντα Κόστα και όχι με τον Σιόβα, αλλά όλα δείχνουν ότι αύριο ο Σίλβα θα δοκιμάσει και τον Έλληνα στόπερ δίπλα στον Μποτία.

Επίσης είναι δεδομένη η απουσία του Εστέμπαν Καμπιάσο (που όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ θα απουσιάσει για 2 με 3 εβδομάδες) από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση. Αυτό σημαίνει πως τη θέση του στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών θα πάρει ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Πλατανιά.

Ο 39χρονος τεχνικός των “ερυθρόλευκων” είχε πολλά παράπονα από αρκετούς παίκτες του στο ματς στα Περιβόλια και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αρκετέ εκπλήξεις από τον Πορτογάλο προπονητή.

Εξελίξεις με Φινμπόγκασον
Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον περιμένει το τηλεφώνημα του ατζέντη του προκειμένου να ετοιμάσει τις...βαλίτσες του και να φύγει απ' του Ρέντη. Σήμερα πάντως ήταν στο προπονητικό κέντρο των “ερυθρόλευκων” και προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Ισλανδός θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Ξάνθη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλείνει το προπονητήριο του ΟΑΚΑ!


Κλείνει το προπονητήριο του ΟΑΚΑ

Με εντολή του Ιουλίου Συναδινού, το κλειστό του ΟΑΚΑ για στίβο τίθεται εκτός λειτουργίας για τη συνέχεια φέτος, ενώ δίνονται άδειες προσωρινής λειτουργίας σε όλους τους υπόλοιπους χώρους του.

Ο ΓΓΑ αποφάσισε να γίνουν έργα αποκατάστασης του κλειστού προπονητηρίου του στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως αυτή η απόφαση αναγκάζει τους αθλητές να μεταφερθούν πιθανότατα στον Άγιο Κοσμά ή κάπου άλλου.

Η απόφαση της ΓΓΑ:

«– Να αποκλειστεί εντελώς ο χώρος του γυμναστηρίου του ΣΕΓΑΣ (αίθουσα στίβου) και να διακοπεί το ρεύμα από τις Η/Μ/ εγκαταστάσεις του μέχρι την αποκατάσταση της στεγάνωσης της στέγης του, σαν χώρος ακατάλληλος για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα αθλουμένων και προσωπικού.

– Να αποκατασταθεί η στεγάνωση της στέγης όλου του κλειστού προπονητηρίου.

– Να εκπληρωθούν οι παρατηρήσεις του γιατρού, δηλαδή να υπάρχει ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο με παρουσία γιατρού κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εγκατάστασης και να ληφθεί υπόψη και η απαίτηση σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 7 της ΚΥΑ 46596/2004 για την παρουσία ασθενοφόρου.

– Να εκπληρωθούν όλες οι παρατηρήσεις του αξιωματικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

– Να εκπληρωθούν όλες οι παρατηρήσεις του αξιωματικού της Αστυνομίας.

– Να εκπληρωθούν όλες οι παρατηρήσεις του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ.

– Να ανακαινιστούν τα αποδυτήρια έτσι, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές του άρθρου 6 της ΚΥΑ 46596/2004.

Ομόφωνα την χορήγηση άδειας λειτουργίας στα ανοικτά – υπαίθρια προπονητήρια Κ1 και Κ2, καθώς και στην εξωτερική και εσωτερική περίφραξη του προπονητηρίου – ντόπινγκ.

Ομόφωνα την χορήγηση άδειας λειτουργίας στο κτίριο ντόπινγκ και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης ΠΟ.10.

1. Χορηγούμε προσωρινή άδεια λειτουργίας με τους όρους που τίθενται στο από 3-9-2015 πρακτικό και την εισήγηση της επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας του ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης» στο κλειστό προπονητήριο, πλην του χώρου του γυμναστηρίου του ΣΕΓΑΣ (αίθουσα στίβου).

2. Χορηγούμε προσωρινή άδεια λειτουργίας στα ανοικτά – υπαίθρια προπονητήρια Κ1 και Κ2,καθώς και στην εξωτερική και εσωτερική περίφραξη του προπονητηρίου – ντόπινγκ.

3. Χορηγούμε προσωρινή άδεια λειτουργίας με τους όρους που τίθενται στο από 3-9-2015 πρακτικό και την εισήγηση της Επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας του ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης» στο κτίριο ντόπινγκ και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης ΠΟ.10.

Στις εγκαταστάσεις των προπονητηρίων μπορούν να διεξάγονται τα αθλήματα του στίβου, του ποδοσφαίρου και της άρσης βαρών. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θεατών στο προπονητήριο Κ2 είναι 300 άτομα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλή ενίσχυση για Φιορεντίνα!!


Διπλή ενίσχυση για Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα προχώρησε στην απόκτηση του Τίνο Κόστα από την Σπαρτάκ Μόσχας και του Μάουρο Ζάρατε από την Γουέστ Χαμ.

Τον Αργεντινό μέσο, Τίνο Κόστα, από την Σπαρτάκ Μόσχας απέκτησε η Φιορεντίνα. Ο 31χρονος χαφ που αγωνιζόταν δανεικός από τη ρωσική ομάδα στην Τζένοα μέχρι πρότινος, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους «βιόλα».

Στην Τζένοα, ο Τίνο Κόστα αγωνίστηκε φέτος σε 12 αναμετρήσεις χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα.




Λίγο νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Φιορεντίνα είχε προχωρήσει στην απόκτηση και του Μάουρο Ζάρατε από την Γουέστ Χαμ, δίνοντας στα «σφυριά» το ποσό των 2,1 εκ. ευρώ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Στους -14 προσγειώθηκε ο Ολυμπιακός! (pic)


Στους -14 προσγειώθηκε ο Ολυμπιακός! (pic)

Πολικό ψύχος συνάντησε ο Ολυμπιακός στο Κάουνας, με τη θερμοκρασία στη λιθουανική πόλη να έχει πέσει στους -14 βαθμούς Κελσίου!

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Κάουνας για την αυριανή αναμέτρηση της Ευρωλίγκας με τη Ζαλγκίρις και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ενημέρωσε μέσω των social media για την άφιξή της, αλλά και για το τρομερό κρύο που έχει στη Λιθουανία.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*