Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το «ποίημα» του Γκιγκς!! (video)

Όποιος είναι φίλος της Μαν. Γιουνάιτεντ, δεν το ξέχασε ποτέ. Ειδικά, όμως, τις μέρες που έχει ματς με την Άρσεναλ (και μάλιστα στο Κύπελλο) το «ποίημα» του Ράιαν Γκιγκς γυρίζει… πιο έντονα στο μυαλό.

Το «ποίημα» του Γκιγκς (video)

Όλα τα βλέμματα θα ‘ναι στραμμένα στη ματσάρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ.

Εκείνο όμως του Άρσεν Βενγκέρ θα ‘ναι σίγουρα στραμμένο και στον απέναντι πάγκο. Εκεί που (δίπλα στον Φαν Χάαλ) θα κάθεται ο Ράιαν Γκιγκς.

Διότι ο προ ημερών ο Αλσατός δεν είχε πρόβλημα να το ομολογήσει ευθέως:

Ακόμα τον στοιχειώνει η μυθική γκολάρα του Ουαλού το 1999, όταν στο 109’ της παράτασης (κι ενώ η Γιουνάιτεντ έπαιζε με δέκα παίκτες κι ο Μπέργκαμπ είχε χάσει πέναλτι στο 90’) πέρασε μέχρι και τον… ίδιο για να δώσει την πρόκριση στους «διαβόλους»!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Το βίντεο της Ίντερ για τα 107α γενέθλια!! (vid)

Σαν σήμερα, το 1908 ιδρύθηκε η Ίντερ που πλέον έσβησε και το 107ο κερί στην τούρτα της! Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναρτήθηκε βίντεο για τα γενέθλια.  
Με μοντάζ από τα πιο σημαντικά γκολ, τα τρόπαια, πανοραμικά πλάνα από το γήπεδο και πολλές στιγμές από τις διοργανώσεις στην Ιταλία αλλά και τα ευρωπαϊκά τρόπαια, το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 35 δευτερολέπτων συγκινεί τους φίλους των «νερατζούρι».
Δείτε το βίντεο:





*Πηγή: gazzetta.gr*

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για την εισβολή στο «Βίλα Παρκ»

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι ήρθε σε επαφή με τις Άστον Βίλα και Γουέστ Μπρομ, εξέδωσε η FA, τονίζοντας πως η έρευνα για το περιστατικό με την εισβολή οπαδών στο ματς Κυπέλλου των δύο ομάδων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:
«Η FA ήρθε σε επαφή τόσο με την Άστον Βίλα όσο και με τη Γουέστ Μπρομ για να ζητήσεις διευκρινήσεις για τα όσα έχουν να κάνουν με την εισβολή των οπαδών κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο (7/3).
Εκτός από τη συνεργασία με τους δύο συλλόγους, η ομοσπονδία συνεργάζεται στενά και με την Αστυνομία των West Midlands, η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά συλλήψεων.
Όλα τα βίντεο από το ματς είναι στη διάθεσή μας και θα μελετηθούν για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιος έχει την ευθύνη. Η έρευνα συνεχίζεται και η FA δεν πρόκειται να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για την υπόθεση».   
*Πηγή: England365.gr*

«Κάτι παραπάνω από ένα ματς Κυπέλλου»

Στο ψυχολογικό κομμάτι της εκάστοτε ομάδας μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, στάθηκε ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ.
Σε μεγάλο βαθμό εκτιμά ο Αρσέν Βενγκέρ ότι η έκβαση του προημιτελικού θα επηρεάσει την ψυχολογία των παικτών ενόψει της δύσκολης συνέχειας μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και σε κάθε μεγάλη νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι, έχει υποσυνείδητα αντίκτυπο και στην πίστη της ομάδας. Κερδίζοντας το Κύπελλο Αγγλίας την περυσινή σεζόν, πήραμε ενέργεια επειδή είχαμε αρκετά χρόνια χωρίς τρόπαιο και από αυτή την άποψη ήταν σημαντικό», σημείωσε αρχικά.
«Αυτή η ομάδα έχει καλή νοοτροπία, διότι είχαμε ένα αργό ξεκίνημα στη σεζόν και κάθε φορά που χάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, μπορείτε να δείτε πόσο πολύ ''αγγίζονται'' οι παίκτες. Νομίζω ότι η νοοτροπία είναι πολύ υγιής. Θέλουν να τα πάνε καλά και εμείς θα πρέπει το βράδυ της Δευτέρας να επικεντρωθούμε», προσέθεσε, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:
«Όταν φτάσεις στα προημιτελικά, πιστεύεις πως είναι μία καλή ευκαιρία να κερδίσεις ένα τρόπαιο».
*Πηγή: England365.gr*

Φαν Χάαλ: «Κρίσιμο παιχνίδι για τη σεζόν»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρει την Άρσεναλ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και ο Λουίς Φαν Χάαλ φρόντισε να επισημάνει ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα, την κρισιμότητα της κατάστασης τόσο για την ομάδα του, όσο και την Άρσεναλ.
Μεγάλη θα είναι η «ζημιά» για όποια ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ, σύμφωνα με τον Λουίς Φαν Χάαλ.
Ο Ολλανδός κόουτς μίλησε για ένα «μεγάλο γεγονός», ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς μέσα στη σεζόν και για τους δύο.
«Η Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ βρίσκονται στην 3η και 4η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, επομένως πιστεύω πως είναι σαν τελικός. Είναι ένα μεγάλο γεγονός με δύο καλές ομάδες. Ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε ένα φανταστικό παιχνίδι για τους οπαδούς», ανέφερε σε πρώτο βαθμό.
«Πιστεύω πως αν τους νικήσουμε, θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα γι' αυτούς, αλλά εάν μας κερδίσουν, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για εμάς. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όχι μόνο για το Κύπελλο, αλλά για το υπόλοιπο της σεζόν», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*

Σε κρίσιμη κατάσταση οπαδός της Γουότφορντ!

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας οπαδός της Γουότφορντ που δέχθηκε επίθεση σε δρόμο κοντά στο Μολινό και αποκόμισε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι!  
Τα περιστατικά ταραχής και βίας στην Αγγλία φαίνεται ότι δεν έχουν σταματημό τις τελευταίες ημέρες...
Έπειτα από το βίντεο που κυκλοφόρησε με τις... μάχες στο Wembley Park λίγο μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ, σημειώθηκε το «ντου» των οπαδών της Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ» λίγο πριν τη λήξη του αγώνα με τη Γουέστ Μπρομ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και τώρα έχουμε έναν οπαδό να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο...
Η επίθεση συνέβη καθώς ο ανυποψίαστος φίλος της Γουότφορντ πήγαινε προς το σταθμό του τρένου στο Wolverhampton, λίγο μετά το ισόπαλο (2-2) παιχνίδι του Σαββάτου με τη Γουλβς στο «Μολινό».
«Ο οπαδός δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με χτυπήματα στο κεφάλι που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του...» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας των Μίντλαντς.
*Πηγή: England365.gr*

Μεγαλύτερο συμβόλαιο για Ιβάνοβιτς θέλει ο Μουρίνιο!!

Συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας, από τον ένα χρόνο που του έχει προταθεί, επιθυμεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να προτείνει η διοίκηση της Τσέλσι στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.
Μπορεί η πάγια τακτική των «μπλε» να είναι οι ανανεώσεις μονοετούς διάρκειας για όσους παίκτες βρίσκονται άνω των 30, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο επιθυμεί να δοθεί μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Σέρβο, τον οποίο θεωρεί μια από τις καλύτερες μεταγραφές της Τσέλσι και για τον οποίο δήλωσε πως «είναι ένα ανταγωνιστικό ζώο με τεράστια καρδιά»
Μέχρις στιγμής λέγεται πως η διοίκηση της Τσέλσι έχει προσφέρει στον Ιβάνοβιτς συμβόλαιο ενός έτους με απολαβές που θα φτάνουν τις 90,000 λίρες την εβδομάδα, ενώ αν τελικά οι διοικούντες αποδεχθούν την εισήγηση του Μουρίνιο είναι πιθανό πως η πρόταση θα είναι για συμβόλαιο 1+1 χρόνια.
Υπενθυμίζουμε ότι ο 31χρονος αμυντικός φορά εδώ και οκτώ σεζόν τη φανέλα της Τσέλσι, καθώς είχε αποκτηθεί τον Γενάρη του 2008 από τη Λοκομοτίβ Μόσχας.
*Πηγή: England365.gr*

Συμφωνίες, διαφωνίες και… νέο ραντεβού!

Σημεία επαφή, αλλά και τριβής προέκυψαν στη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην Ελβετία. Νέο ραντεβού στις 30/3, διατεθειμένη να φτάσει ως το τέλος η κυβέρνηση.

Συμφωνίες, διαφωνίες και… νέο ραντεβού

Οι δύο πλευρές βρήκαν πολλά σημεία επαφής, αλλά και κάποια τριβής, για τα οποία επιφυλάχθηκαν κατόπιν περαιτέρω μελέτης και επεξεργασίας να τα ξαναπούν στις 30 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντας για να υπάρξει πλήρης συμφωνία ή… ρήξη είναι η 30η Απριλίου, με την κυβέρνηση να δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη νομοθέτηση όσων απαιτούνται για να διαμορφώσει όπως επιθυμεί το χώρο του ποδοσφαίρου, μην υπολογίζοντας ακόμη και πιθανό κόστος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Η UEFA κατέστησε σαφές πως είναι στο πλευρό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της βίας, των φαινομένων διαφθοράς, τη διαφοροποίηση της δομής των δικαιοδοτικών οργάνων και της εξάλειψης των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η βασική διαφωνία αφορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της ανάδειξης της διοίκησης της ομοσπονδίας και της διαφάνειας στη λειτουργία, με τον κ. Κοντονή να επιθυμεί διεύρυνση της εκλογικής βάσης, αλλά την UEFA να εκφράζει αντιρρήσεις αφού οι εγχώριες ομοσπονδίες αναδεικνύονται διεθνώς από τις ψήφους των τοπικών ενώσεων και όχι των σωματείων.

«Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης είχαμε μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα και μας δηλώθηκε από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες ότι θα έχουμε την βοήθεια και την συμπαράστασή τους στα σοβαρά ζητήματα για την πάταξη της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε:

«Επίσης, ρητά αναφέρθηκε εκ μέρους τους ότι, για τα θέματα της φοροδιαφυγής και της χειραγώγησης των αγώνων, θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε όποια πρωτοβουλία κρίνει αυτή απαραίτητη να λάβει, δεχόμενοι ότι αυτό είναι ένα πεδίο απόλυτης παρέμβασης και ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο υφυπουργός αθλητισμού πρόσθεσε αναφερόμενος στις διαφωνίες που είχε με τον Μισέλ Πλατινί:

«Στα ζητήματα που δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από την ελληνική κυβέρνηση, τις δύο Ομοσπονδίες και την ΕΠΟ, για να καταστεί δυνατή η συμφωνία και σε αυτά τα ζητήματα, δηλαδή ζητήματα θεσμικά, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Έγινε δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30.3.2015 να γίνει ένας πρώτος κύκλος συνομιλιών των τεσσάρων εμπλεκομένων φορέων.

Στις 30 Μαρτίου θα γίνει μία συνάντηση στην Αθήνα, όπου θα καταγραφεί η εξέλιξη των συνομιλιών και των εργασιών της επιτροπής και το ενδεχόμενο γεφύρωσης των διιστάμενων απόψεων. Καταληκτική ημερομηνία προσδιορίστηκε η 30η Απριλίου, μετά την οποία η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν των συνομιλιών, θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που κρίνει σκόπιμες, στο νομοθετικό επίπεδο», υποστήριξε και συνέχισε:

«Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή και μπροστά σε αυτήν την προοπτική, εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πράγμα το οποίο δηλώθηκε ότι ούτε επιθυμούμε, ούτε επιδιώκουμε. Ακριβώς γι αυτό το λόγο συστάθηκε η ομάδα εργασίας η οποία μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χλωμός» ο Μήτρογλου!!

Λιγοστές οι πιθανότητες συμμετοχής του Κώστα Μήτρογλου απέναντι στην ΑΕΚ. Ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο ο βασικός φορ του Ολυμπιακού. Σίγουρα εκτός Ομάρ-Φουστέρ, έτοιμος ο Μαζουακού.

«Χλωμός» ο Μήτρογλου
Σημαντικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό για τον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τη ρεβάνς, καθώς έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Το πιθανότερο είναι ο διεθνής επιθετικός να μην είναι καν στην αποστολή που θα επιλέξει ο Βίτορ Περέιρα, την ώρα που ήδη στο απουσιολόγιο του Πορτογάλου προπονητή βρίσκονται οι Ομάρ Ελαμπντελαουί και Νταβίντ Φουστέρ. Το παρήγορο είναι πως ο Αρτούρ Μαζουακού έχει ξεπεράσει το δικό του πρόβλημα και θα είναι διαθέσιμος.

Ο Σαλίνο είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση του Ελαμπντελαουί, ενώ εφόσον δεν είναι διαθέσιμος ο Μήτρογλου, επιλογές για τη θέση του σέντερ φορ είναι οι Χάρα, Διαμαντάκος και Μπενίτες, αν και ο τελευταίος δεν έχει πάρει ευκαιρίες επί Περέιρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φτιάχνει το νέο μουσείο του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης!!

Δωρεά 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου μουσείου για τον Ολυμπιακό θα κάνει ο Β.Μαρινάκης, όπως ανακοινώθηκε από τον Κρ.Καρεμπέ την παραμονή των 90ων γενεθλίων του συλλόγου.

Φτιάχνει το νέο μουσείο του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης
Μια ομάδα που θέλει να έχει λαμπρό μέλλον οφείλει να σέβεται και να τιμά την ένδοξη ιστορία της. Για το λόγο αυτό ο Ολυμπιακός συνδύασε την αυριανή συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του συλλόγου με μια ευχάριστη έκπληξη για τους απανταχού φιλάθλους του. Όπως έκανε γνωστό ο Κριστιάν Καρεμπέ σε συνέντευξη Τύπου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα διαθέσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του νέου, υπερσύγχρονου μουσείου του συλλόγου.

inner

«Θέλω να ανακοινώσω ότι ο πρόεδρός μας, ο κ. Μαρινάκης, για να αφήσει το στίγμα του για τον εορτασμό των 90 ετών, σκέφτηκε να προσφέρει κάτι σε αυτή την επέτειο. Αποφάσισε να δωρίσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει το νέο μουσείο του Ολυμπιακού, το οποίο θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το σημερινό για να κάνει γνωστότερο τον Ολυμπιακό στον κόσμο. Σε αυτό το μουσείο θα υπάρχουν ψηφιακές δραστηριότητες κα θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο γνωστό το όνομά μας στην Ελλάδα και τον κόσμο», ανέφερε ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ. «Αυτό το μουσείο δεν απευθύνεται μόνο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και τους φιλάθλους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, είπε με τη σειρά του: «Είναι ένα προσωπικό δώρο του κ. Μαρινάκη στον σύλλογο. Μία κιβωτός για να μεταλαμπαδεύσει την ιστορία του συλλόγου σε ολόκληρο του συλλόγου. Το Μουσείο θα γίνει στον ίδιο χώρο, θα είναι διπλάσιο από το τωρινό και θα είναι προς το ΣΕΦ. Θα γίνει παρουσίαση και θα δείτε τις μακέτες. Θα είναι τουριστικός προορισμός για όλους όσους έρχονται στην Αθήνα».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ αναφέρθηκε και στα γενέθλια του συλλόγου. «Είναι μία σπουδαία ημέρα δόξας για την Ελλάδα τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια δόξας του αγαπημένου μας Θρύλου. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό τον σύλλογο. Πριν από τον Γιάννη Μανιάτη και τον Κριστιάν Καρεμπέ υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν δουλέψει και έχουν κάνει θυσίες για αυτό τον εδώ τον σύλλογο. Νιώθω πάρα πολύ περήφανος, αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρός για τα επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που έκαναν τόσο μεγάλη την ιστορία του Ολυμπιακού».

inner

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Μανιάτης. «Ο Ολυμπιακός, μεγαλύτερος, ο ενδοξότερος σύλλογος, συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Μιλάμε για έναν σύλλογο που είναι πολλά περισσότερα από ένας σύλλογος. Δεν είναι τυχαίο ότι τον στηρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες και πρέπει εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να μπορέσει η ομάδα να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά».

inner

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να αναλάβει μία πρωτοβουλία μαζί με τους άλλους αρχηγούς των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου, απάντησε: «Τώρα που το λέτε μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Θα είναι πολύ όμορφο να βρεθούμε όλοι οι αθλητές μαζί και να μπορέσει ο κόσμος να μας δει από κοντά, να μοιράσουμε αυτόγραφα, να μιλήσουμε και να είμαστε όλοι μαζί».

Ο Κώστας Καραπαπάς ανέφερε: «Από τις αρχές Μαρτίου όλη τα ψηφιακά Μέσα έχουν ντυθεί με τα επετειακά σύμβολα. Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσε να λείψει ο κόσμος. Ο κόσμος που μας δίνει την τεράστια δύναμη και έχει κάνει τον Ολυμπιακό να είναι η μεγαλύτερη κοινωνική δύναμη στην Ελλάδα. Ο κόσμος μιλάει στο Olympiacos TV και οι άνθρωποι του καναλιού έχουν δημιουργήσει μία σειρά από βίντεο με τον τίτλο ‘Ολυμπιακός για μένα σημαίνει…’. Πρόκειται για απλούς ανθρώπους που κάνουν κατάθεση ψυχής και θα μπορέσετε να βρείτε κάτι από τη δική σας ζωή. Οι μαρτυρίες αυτές θα είναι περιεχόμενο στο Digital κομμάτι που ακούσατε προηγούμενους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσφορές που θα υπάρξουν για τα γενέθλια της ΠΑΕ. «Θα υπάρξουν στην μπουτίκ εορταστικές σειρές. Η φανέλα της επόμενης σεζόν θα είναι συλλεκτική και πολυαναμενόμενη. Στις 10 με 15 Μαρτίου το Red Store κάνει μία προσφορά 1+1 δώρο, δηλαδή με κάθε αγορά ενός προϊόντος θα παίρνει κάθε φίλαθλος άλλο ένα δωρεάν. Αύριο το απόγευμα θα υπάρχει μία γιορτή για τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς θα υπάρχουν «ερυθρόλευκες» προσφορές και ενημερώνεται ο κόσμος από τις αφίσες. Υπάρχει ένα τουριστικό τρένο, θα υπάρχουν ανιματέρ, θα υπάρχουν δώρα και αναμνηστικά προϊόντα, ενώ θα γίνει και μία σχετική κλήρωση για δώρα του Ολυμπιακού. Με προσφορές από τους καταστηματάρχες. Επίσης θα γίνει ένα βιβλίο, μία φθηνή έκδοση, και θα δοθεί μέσα από τις εφημερίδες. Σκοπός μας είναι να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι αυτό το βιβλίο που θα αφορά τα 90 χρόνια του συλλόγου. Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη έκδοση και όλα τα έσοδα θα δοθούν για τον ιερό σκοπό της UNICEF. ΘΑ υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες σε συνδυασμό με τον δήμο Πειραιά. Όλη η οικογένεια του συλλόγου θα γιορτάσει αυτά τα γενέθλια, η μισή ελληνική κοινωνία θα γιορτάσουμε τη γέννηση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου. Θέλουμε οι δράσεις αυτές να αφορούν όλο τον κόσμο και θέλουμε τη στήριξη όλου του κόσμου».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ προανήγγειλε και μια έκπληξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού την Τρίτη. «Για αύριο το βράδυ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζουν μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Θα σας πω και άλλες λεπτομέρειες. Θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι που δεν έχει γίνει από οπαδούς και θα είναι πολύ εντυπωσιακό. Θα είμαστε όλοι εκεί για να την απολαύσουμε στα πλαίσια του εορτασμού».

Όσο για το ότι δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση από τα τμήματα του συλλόγου, ανέφερε:«Το δόγμα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στήριξή μας στον Ερασιτέχνη και όπου το χρειαστεί ο σύλλογος. Τα 6-7 εκατ. ευρώ που έχουν πάει στον Ερασιτέχνη θα ήταν μία σπουδαία μεταγραφή, αλλά εμείς ενισχύουμε την ιστορία του συλλόγου. Υπάρχει ο κ. Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ, ο κ. Κουντούρης έχει κάνει μεγάλη δουλειά στον Ερασιτέχνη και τώρα είμαστε ευλογημένοι. Είμαστε παντού ηγέτες».

Χάνει ΑΕΚ ο Ομάρ!!

Δεν προλαβαίνει, εκτός απροόπτου, τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το Κύπελλο ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ενοχλήσεις για Μήτρογλου.

Χάνει ΑΕΚ ο Ομάρ
Πλήγμα για τον Ολυμπιακό… Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί όλα δείχνουν πως δεν θα είναι στη διάθεση του Βίτορ Περέιρα για τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Ο Νορβηγός δεξιός μπακ ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα και δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του. Εκτός απροόπτου δεν θα είναι στην αποστολή που θα ανακοινωθεί την Τρίτη, ενώ τη θέση του στο βασικό σχήμα πιθανότατα θα πάρει ο Λεάντρο Σαλίνο, που είχε παίξει και στον πρώτο προημιτελικό.

Eνοχλήσεις αντιμετωπίζει ο Κώστας Μήτρογλου και μένει να φανεί αν θα είναι διαθέσιμος, σε αντίθεση με τον Αρτούρ Μαζουακού που ξεπέρασε το δικό του πρόβλημα. Σίγουρα εκτός μάχης είναι ο Νταβίντ Φουστέρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τούρτα-έκπληξη στον Ομπράντοβιτς!! (video/pics)

Παίκτες και συνεργάτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τού έκαναν έκπληξη με μια τούρτα για τα 55α γενέθλιά του στην προπόνηση της ομάδας.

Τούρτα-έκπληξη στον Ομπράντοβιτς (video/pics)

Παίκτες και συνεργάτες του στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τού έκαναν έκπληξη με μια τούρτα για τα 55α γενέθλιά του στην προπόνηση της ομάδας.

Μάλιστα η τούρτα ήταν... χαρακτηριστική και άκρως μπασκετική.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

MLS: Αλλού χτύπησε ο Κακά, αλλού πήγε η μπάλα!! (video)

Ένα περίεργο γκολ σημείωσε ο Κακά με τους Ορλάντο Σίτι κόντρα στους Νιου Γιορκ Σίτι για το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, MLS.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του συλλόγου από τις ΗΠΑ χάρισε στην ομάδα του την ισοπαλία 1-1 με τέρμα του στο 90ό λεπτό της συνάντησης. Ο έμπειρος άσος εκτέλεσε το φάουλ και κατάφερε να βρει δίχτυα αν και όχι με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά τυχερό.
Ο Κακά αλλού έστειλε την μπάλα και αλλού αυτή πήγε, πάντως εντός εστίας, με αποτέλεσμα να σκοράρει. Αν και η τύχη έπαιξε σημαντικό ρόλο, ο άλλοτε άσος των Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν πανηγύρισε το γκολ έντονα.
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: onsports.gr*

Όταν κρίνεται τίτλος... λυσσάνε!! (pics+vids)

Το england365.gr παρουσιάζει αξέχαστα παιχνίδια ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ για το Κύπελλο Αγγλίας, λίγες ώρες πριν από τον αποψινό προημιτελικό. Από το ματς των... πέντε τελευταίων λεπτών, στον 17χρονο ήρωα, το εκπληκτικό σόλο του Γκιγκς, την πρώτη φορά στα πέναλτι και το 2-0 των... αμυντικών.  
Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, θα υποδεχθεί απόψε τους «κανονιέρηδες» στο «Ολντ Τράφορντ» με έπαθλο το εισιτήριο για το «Γουέμπλεϊ», όπου θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση. Εκεί βρίσκεται ήδη η Άστον Βίλα και... περιμένει μόνη της, αφού τόσο το ζευγάρι Μπράντφορντ - Ρέντινγκ, όσο και το Λίβερπουλ - Μπλάκμπερν, οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό μετά το 0-0 των πρώτων τους αγώναν.
Το england65.gr, με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών, θυμήθηκε και παρουσιάζει αξιομνημόνευτες αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2 (τελικός Κυπέλλου 1979)
Ο γνωστός και ως τελικός των... τελευταίων πέντε λεπτών. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει αυτό που συνήθιζε τους οπαδούς της, δηλαδή να επιστρέφει στο σκορ όταν όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, το φινάλε εκείνου του τελικού του Κυπέλλου ήταν δραματικό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με γκολ του Γκόρντον ΜακΚουίν στο 85' μείωσαν, ισοφάρισαν λίγο αργότερα με τον Σάμι ΜακΙλρόι, όμως ο Άλαν Σάντερλαντ έριξε την «κανονιά» του για το τελικό 3-2 υπέρ των Λονδρέζων.

 



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-1 (ημιτελικός Κυπέλλου 1983)
Εκείνη τη σεζόν, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο Λιγκ Καπ, σε διπλό αγώνα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί με συνολικό σκορ 6-3. Ο Τόνι Γούντκοκ ήταν αυτός που είχε βάλει μπροστά τους «κανονιέρηδες» σε εκείνον τον ημιτελικό, στο «Βίλα Παρκ», για να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπράιαν Ρόμπσον. Ο ήρωας για τη Γιουνάιτεντ ήταν ο 17χρονος, Νόρμαν Γουάιτσαϊντ που με το δικό του γκολ χάρισε στην ομάδα του Μάντσεστερ την πρόκριση στον τελικό, όπου ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπράιτον για να πάρει το τρόπαιο.

 


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-1 (ημιτελικός Κυπέλλου 1999)
Ποιος να το ξεχάσει εκείνο το ματς; Ποιος να ξεχάσει εκείνο το γκολ του Ράιαν Γκιγκς; Το... ποίημα του Ουαλού αστέρα που τώρα, 16 χρόνια αργότερα και έχοντας ολοκληρώσει μόλις το περασμένο καλοκαίρι την ποδοσφαιρική του καριέρα, βρίσκεται στο πλευρό του Λουίς Φαν Χάαλ, είχε κρίνει εκείνο τον ημιτελικό. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι, με την Άρσεναλ να δέχεται γκολ έπειτα από εφτά και πλέον αγωνιστικές ώρες, ο Μπέργκαμπ ισοφάρισε και ο Ανελκά είδε το γκολ του να μη μετράει ποτέ, με τους «κανονιέρηδες» να χάνουν την ευκαιρία για την ανατροπή. Ο Ρόι Κιν αποβλήθηκε και όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει όταν η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι στο φινάλε, σε ανατροπή του Ρέι Πάρλουρ από τον Φιλ Νέβιλ. Ο Σμάιχελ, όμως, νίκησε και στην παράταση, ο Βιείρά έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, την πήρε ο Γκιγκς... και γεια σας!

 


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-0 (ημιτελικός Κυπέλλου 2004)
Στη σεζόν που η Άρσεναλ κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ δίχως να υποστεί ούτε μια ήττα, με την αξέχαστη ομάδα των Invincibles, βίωσε μια μεγάλη πίκρα στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Βίλα Παρκ», τον Απρίλιο του 2004, ο Πολ Σκόουλς ήταν αυτός που σκόραρε για τους «κόκκινους διαβόλους». Οι Εντού και Βιεϊρά είχαν δοκάρια, ο Τιερί Ανρί είχε μείνει εκτός αρχικού σχήματος για την ομάδα του Βενγκέρ, ενώ τραυματίας ήταν και ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ για τους μετέπειτα Κυπελλούχους (3-0 τη Μίλγουολ στον τελικό).

 



Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (5-4 πέναλτι/τελικός Κυπέλλου 2005)
Για πρώτη φορά στα χρονικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, ο τελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με την Άρσεναλ να παίρνει το τρόπαιο το 2005, χάρη στο 5-4 των εκτελέσεων από την άσπρη βούλα έπειτα από το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Οι Ρούνεϊ και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ πέτυχαν το δοκάρι, ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά του εξτρά ημιώρου και η Άρσεναλ άντεξε για να πάρει το Κύπελλο στα πέναλτι.

 



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-0 (προημιτελικός Κυπέλλου 2011)
Ο τελικός εκείνος ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο... πληγωμένα θηρία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προερχόταν από ήττες στα δύο τελευταία ματς από τις Τσέλσι και Λίβερπουλ, ενώ η Άρσεναλ είχε χάσει το Λιγκ Καπ στον τελικό με τη Μπέρμιγχαμ και είχε αποκλειστεί από τη Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρέταξε μια ομάδα με προτεραιότητα στα αμυντικά καθήκοντα, καθώς στην 11άδα υπήρχαν 7 παίκτες που αγωνίζονται στα μετόπισθεν και ο Ντάρον Γκίμπσον πλαισίωνε τους Ρούνεϊ και Χαβιέ Ερνάντες. Παρ' όλα αυτά, η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 με γκολ των Φάμπιο και Ρούνεϊ. Στον ημιτελικό, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν από τη Σίτι.

*Πηγή: England365.gr*

Μάντσεστερ Γ.-Αρσεναλ!! (preview)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ (21:30) θα διεκδικήσουν απόψε στο «Ολντ Τράφορντ» το ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.Ως μεγάλο πλήγμα και για τις δύο ομάδες χαρακτήρισε τον αποκλεισμό ο Λουίς Φαν Χάαλ.
Έχουν χάσει εδώ και αρκετές εβδομάδες τις ελπίδες τους για τον τίτλο. Τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Άρσεναλ έμειναν νωρίς μακριά από την κορυφή δίνοντας μάχη για την είσοδο στην 4άδα, η οποία δίνει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Ο Φαν Χάαλ χαρακτήρισε τον πρώτο τίτλο που θα κατακτήσει επί αγγλικού εδάφους πολύ σημαντικό και τόνισε πως όποια ομάδα αποκλειστεί από τη μεταξύ τους μάχη, θα έχει υποστεί σημαντική ζημιά, η οποία πιθανόν να επηρεάσει και το υπόλοιπο της σεζόν.
Η Αρσεναλ τρέχει ένα εξαιρετικό σερί στα τελευταία παιχνίδια και η αγωνιστική άνοδος του Ολιβιέ Ζιρού έχει βοηθήσει και στη συγκομιδή βαθμών για τους κανονιέρηδες. Από την πλευρά της η Γιουνάιτεντ προέρχεται από το τυχερό διπλό κόντρα στη Νιούκαστλ με τον Φαν Χάαλ να ψάχνει έξτρα κίνητρο πίσω από το γεγονός ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του το Κύπελλο.
Αγωνιστικά Νέα
Ο Εβανς ξεκινά από σήμερα την ποινή των έξι αγωνιστικών της τιμωρίας του για το «επεισόδιο» που είχε με τον Σισέ στο ματς με τη Νιούκαστλ. Ο Φαν Χάαλ σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του μόνο με τον Ρούνεϊ στην κορυφή της επίθεσης κρατώντας τον Φαλκάο στον πάγκο.
Από την άλλη πλευρά στην Άρσεναλ, θέση θα διεκδικήσει ο Γουόλκοτ ενώ εξακολουθούν να απουσιάζουν οι Ράμσεϊ και Γουίλσιρ.
Πιθανές Συνθέσεις
Μαν.Γιουν
: Ντε Χέα – Βαλένσια, Ρόχο, Σμόλινγκ, Τζόουνς – Μπλιντ – Φελαϊνί, Ερέρα, Γιανουζάι, Γιανγκ – Ρούνεϊ
Αρσεναλ:Σέζνι – Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Καθόρλα, Κοκλέν – Σάντσες, Γουέλμπεκ, Εζίλ - Ζιρού
*Πηγή: England365.gr*

Ακόμη παίζουν…!!

Ρεκόρ διάρκειας αγώνα στο Ντέιβις Καπ σημειώθηκε στην αναμέτρηση του Λεονάρντο Μαγέρ με τον Ντέιβις Σόουζα που κράτησε περίπου… επτά ώρες!

Ακόμη παίζουν…
Λίγο έλειψε και θα έκλειναν… οχτάωρο! Η αναμέτρηση του Λεονάρντο Μαγέρ με τον Ντέιβις Σόουζα για το Ντέιβις Καπ στο Μπουένος Άιρες έσπασε κάθε ρεκόρ διάρκειας αγώνα στη διοργάνωση, καθώς ο νικητής κρίθηκε μετά από 6 ώρες και 43 λεπτά.

Ο Αργεντινός τενίστας επικράτησε του Βραζιλιάνου με 7-6 (4), 7-6 (5), 5-7, 5-7 και 15-13. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον κατά είκοσι λεπτά μικρότερο σε διάρκεια αγώνα των Τζον ΜακΕνρό και Ματς Γουιλαντερ στα προημιτελικά του 1982.

Στην αναμέτρηση που έγινε στην Αργεντινή καταγράφηκε η δεύτερη μεγαλύτερη διάρκεια αγώνα τένις στην ιστορία, μετά τον αγώνα του Τζον Ίσνερ με τον Νικολά Μαχούτ το 2010 στο Γουίμπλεντον, που είχε διαρκέσει 11 ώρες και 5 λεπτά!







*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίμονος «κυνηγός»

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και την… επιμονή της ομάδας στην κατάκτηση του τίτλου παρά τις αντιξοότητες. Οι απίστευτες επιδόσεις του Μπεργκ με το «Δικέφαλο του Βορρά».

Επίμονος «κυνηγός»

Ανεξάρτητα από την τύχη της έφεσης, ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του θέλουν να παλέψουν μέχρι τέλους, αφενός μεν γιατί το επιτάσσει το καθήκον, κι αφετέρου γιατί… ποτέ δεν ξέρεις. Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα με τον Εργοτέλη που θα γίνει το Σάββατο στο Ηράκλειο (19:30). Σε αυτό το παιχνίδι εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Ζέκα (θα λείψει και από το ματς με τη Βέροια) και Σίλντενφελντ.

Μέγας Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε δυναμικά στις σπουδαίες εμφανίσεις. Μετά από πέντε «άσφαιρα» παιχνίδια, ο Σουηδός φορ είχε τρία γκολ και μια φοβερή ασίστ οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη νίκη. Μάλιστα έφτασε τα επτά γκολ σε έξι ματς εναντίον του ΠΑΟΚ, κόντρα στον οποίο έχει πετύχει δύο από τα τέσσερα εν Ελλάδι χατ-τρικ του (το άλλο στον τελικό του Κυπέλλου). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ερυθρόλευκες» ματιές σε Μαρτίνες!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Νίκο Μαρτίνες, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις παίκτες του Παναιτωλικού φέρονται να απασχολούν τους Πειραιώτες. Σήμερα κρίνεται του Ομάρ.

«Ερυθρόλευκες» ματιές σε Μαρτίνες
Το «παρών» στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με την Κέρκυρα έδωσαν ένας Πορτογάλος συνεργάτης του Βίτορ Περέιρα και ο Γιώργος Κοκολάκης.

Εκτός από την «κατασκοπία» των φιλοξενούμενων (θα τους αντιμετωπίσουν σε δύο εβδομάδες στο Καραϊσκάκη), οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, πήγαν στο Αγρίνιο και για μεταγραφικό σκοπό.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Γαύρος», οι Πειραιώτες ήθελαν να «τσεκάρουν» από κοντά τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων, με τον Νίκολας Μαρτίνες να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ξεχωρίσει από την ομάδα του Μάκη Χάβου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαψεύσει ήδη έχουν ξεκινήσεις τις επαφές για την απόκτησή του.

Εκτός από τον 27χρονο παίκτη, ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει και για τον Ράφαελ Μπρακάλι (τον 34χρονο τερματοφύλακα με τον οποίο είχε δουλέψει ξανά στην Πόρτο ο Περέιρα), τον διεθνή με τη Βολιβία Μπεχαράνο και τον αριστεροπόδαρο Εντζεγκέλε.

Κρίσιμο τεστ για Ομάρ

Στο καθαρά αγωνιστικό και εν όψει του προσεχή επαναληπτικού με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, σήμερα θα κάνει τεστ ο Ελαμπντελαουί, ο οποίος είχε μία σύσπαση στον λαγονοψοΐτη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει να παίξει κόντρα στην «Ένωση», αλλά αυτό θα φανεί στη σημερινή προπόνηση. Για παν ενδεχόμενο, όμως, ο Σαλίνο προετοιμάζεται να καλύψει το κενό του Νορβηγού φουλ-μπακ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φήμες για Τσίριτς και τα νεύρα του Κλάους!

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και της Μπαρτσελόνα, Ντράγκαν Τσίριτς, είναι υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τους Σέρβους. Πολλά τα νεύρα του Αθανασιάδη!

Φήμες για Τσίριτς και τα νεύρα του Κλάους

Πριν από λίγο καιρό στη Σερβία είχαν αναφέρει ότι πιθανός αντικαταστάτης του Βρύζα είναι ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, λόγω και των άριστων σχέσεων που διατηρεί με τον Ιβάν Σαββίδη, κάτι που είχε διαψευστεί.

Ωστόσο, ο σερβικός Τύπος έφερε ένα νέο όνομα στο προσκήνιο και πρόκειται για τον Ντράγκαν Τσίριτς. Τον πρώην άσο της ΑΕΚ και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Παρτίζαν, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο σερβικό ποδόσφαιρο.

Δεν μιλιόταν ο Αθανασιάδης

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την εξέλιξη που είχε ο χθεσινός αγώνας του ΠΑΟΚ και την ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός του «Δικέφαλος του Βορρά» μονολογούσε στα αποδυτήρια και δεν μπορούσε να πιστέψει πως η ομάδα του έχασε με τέσσερα γκολ, αν και είχε καταφέρει να προηγηθεί με 2-1 στο 60’.

Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο ο διεθνής φορ δεν θέλησε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, αν και οι δημοσιογράφοι τον προσέγγισαν, και επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της «ασπρόμαυρης» αποστολής, με τον εκνευρισμό του να είναι φανερός μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο. Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο δεν χρειάστηκαν τελικά, αφού οι οπαδοί δείχνουν να είναι απογοητευμένοι από την πορεία της ομάδας και δεν βρέθηκε κανείς για να αποδοκιμάσει την ομάδα μετά από ένα ακόμη άσχημο αποτέλεσμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάνει πλάκα ο Γουέστμπρουκ!

Απίστευτα πράγματα από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, που έκανε το πέμπτο του τριπλ-νταμπλ στα έξι τελευταία ματς και οδήγησε τη Θάντερ σε θρίαμβο επί των Ράπτορς με 108-104.

Κάνει πλάκα ο Γουέστμπρουκ

Οι Μάβερικς πέρασαν με 100-93 από το Λος Άντζελες με τον Μόντα Έλις να πετυχαίνει 18 από τους 31 πόντους του στην τρίτη περίοδο. Οι Χόρνετς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες με το 108-101 στο Ντιτρόιτ, ενώ Τζαζ και Μάτζικ επιβλήθηκαν των Νετς στο Μπρούκλιν και των Σέλτικς στο Ορλάντο αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Μπρούκλιν Νετς-Γιούτα Τζαζ 88-95
Λόπεζ 19 (10 ριμπ.), Γιανγκ 19, Μπογκντάνοβιτς 11, Τζόνσον 9-Χέιγουορντ 24, Φέιβορς 22, Έξουμ 14, Μπερκ 12, Γκομπέρ 4 (11 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σάρλοτ Χόρνετς 101-108
Τζάκσον 25, Μονρό 18 (11 ριμπ.), Ντράμοντ 16, Μικς 13, Κάλντγουελ-Πόουπ 11-Τζέφερσον 24, Γουίλιαμς 21, Χέντερσον 13, Ζέλερ 11, Κιντ-Τζίλκριστ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Μπόστον Σέλτικς 103-98
Ολαντίπο 22, Χάρις 21, Πέιτον 19 (10 ριμπ.), Χάρκλες 14, Ντέντμον 11 (16 ριμπ.)-Τόμας 21, Μπας 19 (17 ριμπ.), Σμαρτ 16, Ντατόμε 10, Τέρνερ 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Τορόντο Ράπτορς 108-104
Γουέστμπρουκ 30 (17 ασίστ, 11 ριμπ.), Καντέρ 21 (12 ριμπ.), Ιμπάκα 21, Μόροου 8-ΝτεΡόζαν 24, Ρος 20, Λάουρι 14, Γουίλιαμς 11, Βαλαντσιούνας 10, Βάσκες 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Ντάλας Μάβερικς 93-100
Μπούζερ 17, Κλάρκσον 15, Τζόνσον 15, Έλινγκτον 13, Ντέιβις 10-Έλις 31, Αμίνου 13, Νοβίτσκι 12, Πάρσονς 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι τρελοί αυτοί οι Ηρακλειδείς!! (video)

Η επιστροφή του Ηρακλή τους εκεί που ανήκει... πλησιάζει. Κι αυτό που κάνουν οι φίλοι του είναι να τραγουδούν για την «καψούρα» τους. Μέσα στο γήπεδο και στο σκοτάδι, 1:30 ώρα μετά το ματς!

Είναι τρελοί αυτοί οι Ηρακλειδείς (video)

Η αναμονή για την μεγάλη επιστροφή έχει... τρελάνει τον κόσμο του. Περιμένουν πώς και πώς να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα στα «σαλόνια». Εκεί που ανήκει.

Και τραγουδούν για την «τρέλα» τους ακόμα κι όταν τελειώνουν οι αγώνες. Η «Αυτόνομη Θύρα 10» δεν έφευγε με τίποτα απ' το Καυταντζόγλειο την Κυριακή. Μα με τίποτα!

45 λεπτά μετά τη λήξη του ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας παρέμεναν στη θέση τους και... ανάγκασαν μερίδα παικτών και τον μεγαλομέτοχο, Σπύρο Παπαθανάσακη να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να τους ευχαριστήσουν.



Ακόμα και όταν τα φώτα έσβηναν, ακόμα κι όταν η αποστολή είχε φύγει, ακόμα κι όταν είχε περάσει περίπου 1:30 ώρα, οι Ηρακλειδείς ήταν εκεί. Μέσα στο σκοτάδι, να φωνάζουν για την μεγάλη τους αγάπη! 






*Πηγή: sport-fm.gr*

Σήμερα το συμβούλιο του ΑΣ!!

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη θα συνέλθει σε σώμα η νέα διοίκηση του ΑΣ, όπως προέκυψε μετά και την κατάθεση αίτησης ορισμού στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Τάσος Οικονόμου θα συνεχίσει στη θέση του προέδρου έχοντας τη σαφή έγκριση όλου του διοικητικού συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι στο νέο 11μελής συμβούλιο προστέθηκε το όνομα του Νίκου Ζεϊμπέκη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Κρίσιμο ραντεβού με Πλατινί!!

Συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί στην Ελβετία θα έχει σήμερα ο Σταύρος Κοντονής για τα… όρια του αυτοδιοίκητου στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ποια τα θέματα που θα τεθούν.

Κρίσιμο ραντεβού με Πλατινί

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε βαθιές τομές και αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να πατάξει τη βία και τη διαφθορά, ωστόσο προτού προχωρήσει στην κατάθεση των σχετικών νομοσχεδίων, θέλει να έρθει σε συνεννόηση με την ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή της για να μην πέσει πάνω στον… τοίχο του αυτοδιοίκητου. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως οι όποιες προσπάθειες είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια από την πολιτεία είχαν σταματήσει πάνω στην απαγόρευση των διεθνών οργανισμών στις κυβερνήσεις να εμπλέκονται στα του ποδοσφαίρου.

Η πλευρά του Σταύρου Κοντονή θα θελήσει να παρουσιάσει στον Μισέλ Πλατινί και τους συνεργάτες του την πλήρη εικόνα του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αναφορές στη βία, στις κόντρες των παραγόντων και τη διαφθορά, θέλοντας να πείσει την UEFA πως για να «καθαρίσει» ο χώρος απαιτείται παρέμβαση από την Πολιτεία σε μια φορά από ζητήματα, που περιλαμβάνουν από την αυστηροποίηση των ποινών και τις αλλαγές δομής και λειτουργίας των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου μέχρι τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης για την ανάδειξη της ηγεσίας στην ΕΠΟ.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας απέναντι σε αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και σε περίπτωση που η UEFA εμφανιστεί αρνητική και επιμείνει στα αυστηρά πλαίσια του αυτοδιοίκητου πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να έρθει ακόμη και σε ρήξη μαζί της για να λάβει τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί αν η προσεχής αγωνιστική (28η) θα διεξαχθεί και πάλι κεκλεισμένων των θυρών ή όχι. Παράλληλα crash test θα αποτελέσει ο επαναληπτικός προημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού την Τετάρτη, τον οποίο θα παρακολουθήσει από κοντά ο κ. Κοντονής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξανάγινε!!

Το sold out για το ματς με τον Ολυμπιακό, με τα πωληθέντα εισιτήρια να αγγίζουν τις 70.000,ανακοινώνει σήμερα η ΑΕΚ.Πρωτοβουλίες Μελισσανίδη-παλαιμάχων για την ασφάλεια.Καταλήγει στην 11άδα ο Δέλλας.

Δεν ξανάγινε!

Όλα για την ασφάλεια

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα συμβεί το παραμικρό στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προτίθεται να έχει επαφή με τους οργανωμένους, ενώ παλαίμαχοι της ομάδας εξέφρασαν την επιθυμία αντιπροσωπεία τους να βρεθεί στο πέταλο των φανατικών για να «ελέγχουν» καλύτερα την κατάσταση. Παράλληλα, από το Σάββατο τοποθετείται ειδικό προστατευτικό δίχτυ στο πέταλο που βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί.

Πέρα από τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν, θα γίνουν εκκλήσεις και στον ίδιο τον κόσμο να… περιφρουρήσει την κερκίδα και να μην επιτρέψει καμία συμπεριφορά που θα προκαλέσει πρόβλημα στην ομάδα. Άλλωστε οι ποινές που έχουν προαναγγελθεί από τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή (που αναμένεται να αποδεχτεί την πρόσκληση του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Ασλανίδη, να παρακολουθήσουν μαζί το ματς από τα επίσημα) είναι αυστηρές, ενώ παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον διαιτητή να διακόψει ανά πάσα στιγμή το ματς.

Το πλάνο και οι «ντόπες»

Μετά τη σημερινή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή της ΑΕΚ και δεν αναμένονται εκπλήξεις, όπως και για την ενδεκάδα. Στο δίλημμα μεταξύ Τζανετόπουλου και Λαμπρόπουλου για τη θέση του παρτενέρ του Κολοβέτσιου στο κέντρο άμυνας ο πρώτος φαίνεται να κερδίζει τη μάχη. Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα: Ανέστης, Σοϊλέδης, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Μάνταλος και Αραβίδης θα είναι εκτός απροόπτου οι επιλογές του Δέλλα που δεν υπολογίζει μόνο στον Μπρέσεβιτς.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί την ομάδα, είτε στα Σπάτα είτε στο ξενοδοχείο, για να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες πριν τη μεγάλη μάχη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος με τον Ιβάνοβιτς!!

Ο Αρης Λαούδης απαντά σε όσους άσκησαν κριτική στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, εξηγεί γιατί η μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη είναι κατόρθωμα και αναλύει γιατί η εμφάνιση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι η απόδειξη για όλα τα παραπάνω.
Εχω την αίσθηση πως σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά μετά από ήττες του Παναθηναϊκού, βλέπουμε το δέντρο και αφήνουμε το δάσος. Αφορμή είναι τα όσα διάβασα από αρκετούς από 'σας, κι όχι μόνο, για το κοουτσάρισμα του Ιβάνοβιτς στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και τυχόν λάθη που μπορεί να έκανε στη διαχείριση του αγώνα.
ADVERTISEMENT
Πρώτα απ' όλα, για να κάνουμε αυτή την κουβέντα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ποιος είναι ο στόχος του φετινού Παναθηναϊκού, ποιο είναι το ταβάνι του και παράλληλα να θυμηθούμε όσα συζητούσαμε το περασμένο καλοκαίρι, όταν εξαγγέλθηκε η «ελληνοποίηση».
Αν λοιπόν δεν συμφωνήσουμε σ' αυτά, τότε είναι μάλλον απίθανο να δούμε από την ίδια οπτική γωνία το έργο του Ιβάνοβιτς, αλλά και τα ενδεχόμενα λάθη που μπορεί να κάνει σε κάποια παιχνίδια. Δεν συζητάω στο να συμφωνήσουμε για το αν ο στόχος του Παναθηναϊκού πρέπει ή δεν πρέπει να είναι το φάιναλ φορ, αλλά το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό κάτι τέτοιο, με δεδομένο το υλικό που διαθέτει.
Προσωπικά, θεωρώ πως η ποιότητα και η ποσότητα του «πράσινου» ρόστερ δεν είναι αντίστοιχο των ομάδων που έχουν ρεαλιστικό στόχο για φέτος την συμμετοχή στο φάιναλ φορ, πιθανότατα ούτε καν των ομάδων που ξεκίνησαν με στόχο την τελική 8άδα.
Για να κάνουμε την οποιαδήποτε κουβέντα λοιπόν θα πρέπει να έχουμε αντιληφθεί πως ο Παναθηναϊκός δεν ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με την Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ, τη Ρεάλ, τη Φενέρ, την Εφές, τη Μακάμπι και αρκετές ακόμη. Αρα, θα πρέπει να τον κρίνουμε με βάση αυτό κι όχι με βάση αυτό που ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να έχουμε, επειδή «είναι ο Παναθηναϊκός κι έχει έξι αστέρια στη φανέλα του». Με δεδομένο λοιπόν αυτό, θεωρώ πως η μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού αποτελεί μεγάλη υπέρβαση και το γεγονός αυτό το πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Ιβάνοβιτς.
Γιατί; Γιατί ξεκίνησε με βασικό σέντερ έναν ψηλό που ήταν εφεδρεία σε όλη του την καριέρα, γιατί προώθησε για βασικό φόργουορντ έναν παίκτη που πέρυσι ήταν στην εξέδρα, γιατί εμπιστεύτηκε και ανέδειξε παιδιά που δεν είχαν... μυρωδιά από Ευρωλίγκα (π.χ. Σλότερ), γιατί κατάφερε να αντιμετωπίσει τους δεκάδες τραυματισμούς χωρίς μεγάλες απώλειες, διατηρώντας έναν σταθερό ρυθμό από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.
Ετσι, ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε βαριά - βαριά να περάσει στους «16» (για να μην ξεχνιόμαστε...), τώρα κρατάει στο χέρι του την πρόκριση στους «8» και από λεπτομέρειες θα μπορούσε να είχε κάνει και το κάτι παραπάνω, αποκτώντας προβάδισμα για μία από τις δύο πρώτες θέσεις.
Θα απαντήσει κάποιος «καλά όλα αυτά, αλλά κάνει και λάθη» και η απάντηση είναι πως «φυσικά και κάνει λάθη», με τη διαφορά πως όποιος μένει στα λάθη και ξεχνάει τα υπόλοιπα, κοιτάζει το δέντρο και χάνει το δάσος. Και το δάσος είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα σημείο που το καλοκαίρι έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.
Οσο για το αν έχει ευθύνη ο Ιβάνοβιτς γι' αυτές τις τις «λεπτομέρειες»;  Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε σ' ένα βαθμό σ' αυτό, θα πρέπει να συμφωνήσετε κι εσείς πως για να φτάσει αυτός ο Παναθηναϊκός, των επτά παικτών σε κάποια παιχνίδια, να κοιτάει στα μάτια την Μπαρτσελόνα, που πλέον ξεκινάει με τον Ναβάρο στον πάγκο, δεν αποτελεί απλά επιτυχία, αλλά κατόρθωμα.
Και δυο λόγια για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ...
Τα «δυο λόγια» αυτά έχουν σχέση με τα προηγούμενα για τον απλούστατο λόγο ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια σταθερή φιλοσοφία σε όλα τα παιχνίδια που μπορούν να τον βγάλουν ασπροπρόσωπο, ακόμη κι αν δεν είναι στην καλύτερή του μέρα.
Η αρχή και το τέλος αυτής της φιλοσοφίας λέγεται «πίεση στην άμυνα» και είναι το πρώτο πράγμα που καθιέρωσε ο Ιβάνοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αντιλαμβανόμενος πως δεν έχει το ρόστερ εκείνο που θα μπορούσε να κερδίζει όλα τα ματς από την επίθεσή του.
Για 30 λεπτά λοιπόν ο Παναθηναϊκός δεν έβαζε, αλλά έκανε τον ΠΑΟΚ να... αναστενάζει σε κάθε επίθεσή του. Τον οδηγούσε σε λάθη, έκλεβε μπάλες, έτρεχε στον αιφνιδιασμό κι όταν δύο - τρεις επιπλέον παίκτες (π.χ. Μαυροκεφαλίδης, Νέλσον) βρήκαν τον τρόπο να βοηθήσουν επιθετικά τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς, τότε έγιναν όλα εύκολα και απλά.
Ο Ιβάνοβιτς κρατάει από το συγκεκριμένο ματς την πολύ καλή εμφάνιση του Παππά, την άνοδο του Μαυροκεφαλίδη στο δεύτερο ημίχρονο που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά, τον Νέλσον που πήρε τις προσπάθειες από τα 6,75μ., προσπαθώντας να τιμωρήσει το (δικαιολογημένο) ρίσκο της αντίπαλης άμυνας και την προσπάθεια του Λαουάλ να μπει στο πετσί του ρόλου. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα ο Νιγηριανόαμερικανός θα είναι αυτό που φανταζόταν ο Μαυροβούνιος τεχνικός, όταν είπε το «ναι» για την απόκτησή του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ο Σουμάχερ διοικούσε τη Ferrari»

Ο Έκλεστοουν αποκάλυψε, ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ έπαιζε κρυφά τον ρόλο του διευθυντή της ομάδας της Ferrari και αποφάσιζε ουσιαστικά για τα πάντα.
Σε σύγκριση της σημερινής κατάστασης της Scuderia με εκείνης την εποχή του Σουμάχερ προχώρησε ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο 84χρονος Βρετανός δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα ‘’Welt am Sonntag’’, ότι «όταν κατάφερα να πείσω τον Ζαν Τοντ να πάει τότε στη Ferrari, βρισκόταν η ομάδα στην ίδια κατάσταση με τώρα. Ήταν πολύ ιταλική. Όπως και τώρα, έτσι ήρθε ο Τοντ και άλλαξε τα πάντα εντελώς, γιατί είχε εκτός των άλλων μεγάλη υποστήριξη από τον Μίκαελ Σουμάχερ. Το γνωρίζω, επειδή ο Μίκαελ μου είπε κάποτε, ότι ουσιαστικά ήταν ανέκαθεν ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari. Και το πιστεύω. Στην πραγματικότητα διοικούσε ο Σουμάχερ τη Ferrari. Γνώριζε, ποιους ανθρώπους χρειαζόταν γιαυτό».
Ο Εκλεστοουν αναφέρθηκε όμως και στην κατάσταση του Σούμι μετά το ατύχημά του. «Δεν γνωρίζω τίποτα για την τωρινή του κατάσταση. Ακούγεται περίεργα, εφόσον όμως βρίσκεται σε αυτή την αξιοθρήνητα θλιβερή κατάσταση, θα ήταν ίσως πιο συνεπές, αν του είχε συμβεί το ατύχημα σε κάποιο μηχανοκίνητο άθλημα, αντί κάνοντας σκι. Εκεί είναι και η τραγωδία σε αυτή την ιστορία. Είχε ένα σωρό ατυχήματα και έπαιρνε πάνω του πολλούς άλλους κινδύνους. Αν είχε πάθει τότε κάτι, θα είχε απλά συμβεί. Όμως έτσι; Δεν ήταν ούτε καν αγώνας σκι…», δήλωσε συγκλονισμένος ο ισχυρός άνδρας της Formula 1.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το δίλημμα Περέιρα δείχνει... Μποτία!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Αλμπέρτο Μποτία που παραμένει η πρώτη επιλογή για το κέντρο της άμυνας στο μυαλό του Βίτορ Περέιρα.
Με βάση το πλάνο του, στη Κομοτηνή θα έκανε μιας πρώτης τάξεως δοκιμή. Θα τοποθετούσε τον Μποτία στο πλάι του Σιόβα και κάπου εκεί επί της ουσίας θα... ξεκινούσε η ιστορία του ένατου διαφορετικού «διδύμου» στόπερ  στην καρδιά της Ερυθρόλευκης άμυνας. Για φέτος! Σε ένα... ρεκόρ από εκείνα που μαρτυρούν και το μέγεθος του προβλήματος, στην βασική γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού.
Δεν διεξήχθη όμως η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Και αναπόφευκτα για τον Βίτορ Περέιρα προκύπτουν πλέον δεύτερες σκέψεις. Μπορεί ο Αλμπέρτο Μποτία εδώ και 15 ημέρες να προπονείται στο «φουλ» ακολουθώντας το πρόγραμμα της ομάδας, η αγωνιστική του αποχή όμως αγγίζει τρίμηνο. Από τις 17 Δεκέμβρη. Εκείνο το βράδυ Τετάρτης που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του ματς με τον Πανιώνιο (2-0) στο Φάληρο. Η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μιλούσε για απουσία 4-6 εβδομάδων. Την Τετάρτη όμως στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, η ημερομηνία λέει 11 Μαρτίου. Πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας. Και πολύ ιδιαίτερο το ματς, για να ρίξεις στη «μάχη» του έναν ποδοσφαιριστή που προφανώς δεν έχει καθόλου αγωνιστικό ρυθμό.
Ακόμη φαβορί είναι βέβαια ο Μποτία στο μυαλό του προπονητή. «Χτύπησε» τόσο έξυπνα και τόσο συγκεκριμένα η ομάδα του Δέλλα, τον Σαντάνα στον πρώτο προημιτελικό (πιέζοντας τον Σιόβα και οδηγώντας ουσιαστικά την πρώτη μπάλα του Ολυμπιακού στον Βραζιλιάνο) που δεν νομίζουμε ότι ο Περέιρα θα θελήσει να το... ξανακάνει. Και μιας και ο Αυλωνίτης είναι ακόμη πιο πίσω στις επιλογές του, λογικά ο Μποτία θα βρεθεί στην αρχική 11άδα. Στο πλευρό του Σιόβα. Όπως στις 13 Δεκέμβρη (Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2) και στο μοναδικό 90άλεπτο επί Μίτσελ που οι δύο τους ήταν το ζευγάρι των κεντρικών αμυντικών. Το ρίσκο όμως, είναι... ρίσκο.  Και τέλος πάντων η όλη διαδικασία έχει βάλει «δύσκολα» στον 47χρονο τεχνικό για το ματς-κλειδί μιας ολόκληρης σεζόν. Αν είχε γίνει το ματς στην Κομοτηνή, θα είχε ένα πρώτο δείγμα. Και βέβαια θα είχε και ο Μποτία τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του μέσα στο 2015!
Τώρα, ο Ισπανός στόπερ θα πρέπει να τα αναζητήσει στο ΟΑΚΑ. Σε μια αναμέτρηση  που αντιστοιχεί σε έναν... τίτλο. Ή πιο σωστά στην πρόκληση της κατάκτησης του νταμπλ. Ο πρώτος προημιτελικός άνοιξε τον... κύκλο της αμφισβήτησης για τον Περέιρα και συνολικά για τον Ολυμπιακό, μέσα στον Φλεβάρη. Εκείνο το 1-1 του Φαλήρου που ήταν σαν ήττα, με βάση την εικόνα. Πήρε πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Πορτογάλος με την επιλογή του να «ξεκίνησει» με οκτώ αναπληρωματικούς. Και αρκετούς πειραματισμούς. Υποτίμησε τον αντίπαλο και πλέον βρίσκεται στην ανάγκη μιας «ανατροπής δεδομένων» προκειμένου οι Ερυθρόλευκοι να βρεθούν στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ψάχνει μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς με sold out στην κερκίδα και απέναντι σε μια ομάδα, που απέδειξε στο πρώτο 90άλεπτο ότι δεν πρέπει να λογίζεται ως... football league εμπόδιο.
Οι Ερυθρόλευκοι είναι πλέον προϊδεασμένοι, είναι σίγουρα πιο ξεκούραστοι (τελευταία ματς στις 26.2 κόντρα στη Ντνίπρο), είναι και πιο ήρεμοι έπειτα από έναν πραγματικά δύσκολο μήνα που τίποτε δεν πήγε όπως θα ήθελαν. Έχουν όμως και μια παρτίδα που οφείλουν να δείξουν και να αποδείξουν ότι πήραν το μήνυμα από όσα προηγήθηκαν. Τα υπόλοιπα στο... χορτάρι του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου αντιμετώπισαν την ΑΕΚ τελευταία φορά πριν από 28 ολόκληρους μήνες (11.11.2012). Με προπονητή τον Ζαρντίμ και με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει τα μοναδικά του γκολ (2) σαν ποδοσφαιριστής των Ερυθρόλευκων κόντρα στους Κιτρινόμαυρους. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 4-0 και από εκείνη την ομάδα του, την Τετάρτη αναμένεται να είναι ξανά εκεί μόλις μια... τρόικα. Ο Μητρογκόλ (που την Πέμπτη είχε γενέθλια, συμπληρώνοντας τα 27 του χρόνια), ο Μανιάτης και ο Σιόβας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

O άνθρωπος που έδωσε ελπίδα στη Μπλάκμπερν!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει με αφορμή το 0-0 με τη Λίβερπουλ για τη σταθερότητα που έχει φέρει στη Μπλάκμπερν ο προπονητής Γκάρι Μπόουγιερ και τον τρόπο με τον οποίο εκπαίδευσε τους εκτός τόπου και χρόνου Ινδούς ιδιοκτήτες.
Τα τελευταία χρόνια, η Μπλάκμπερν έχει πέσει σε αρκετές ξέρες, όπως διάφορες ιστορικές αγγλικές ομάδες που παλεύουν να ξαναβρούν την ταυτότητά τους. Μιλάμε άλλωστε για την ομάδα που όχι πολλά χρόνια πριν, το 1995, κατέκτησε Πρωτάθλημα και την προηγούμενη είχε αναδειχθεί δεύτερη. Με Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο της και παίκτες όπως ο  Άλαν Σίρερ και οΚρις Σάτον, ο Τζέισον Γουίλκοξ, ο Τιμ Σέργουντ, ο Γκρέιμ Λε Σο, ο ο Κόλιν Χέντρι και άλλοι.

Τον Νοέμβριο του 2010, ο σύλλογος πέρασε στην ιδιοκτησία της ινδικής εταιρείας V H Group, με την ονομασία Venky's London Limited. Μέσα σε δύο χρόνια, ο σύλλογος υποβιβάστηκε στην Championship και ο κόσμος στράφηκε μαζικά εναντίον τους. Οι Ινδοί, προσπάθησαν να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη του τότε προέδρου Τζον Γουίλαμς, αλλά αποφάσισαν να αλλάξουν αμέσως τις ισορροπίες. Ο Σαμ Άλαρνταϊς αποτέλεσε παρελθόν τον Δεκέμβριο του 2010 μετά από μια ήττα από τη Μπόλτον και αντικαταστάθηκε από τον Στιβ Κιν, ο οποίος δεν είχε αναλάβει ξανά θέση manager στην καριέρα του. Έκαναν και διοικητικές αλλαγές, απολύοντας για παράδειγμα τον γραμματέα του συλλόγου. Δεν έμεινε για πολύ χωρίς δουλειά. Τον προσέλαβε η Μάντσεστερ Σίτι...
Η ομάδα σώθηκε την τελευταία μέρα και οι προαναγγελίες των διοικούντων για παίκτες όπως ο Μπέκαμ και ο Ροναλντίνιο πήγαν στο βρόντο. Το μπάτζετ μειώθηκε και άπαντες έβλεπαν τη διοίκηση να μην τηρεί τις υποσχέσεις της. Το δήλωνε ξεκάθαρα αποχωρώντας ο Φιλ Τζόουνς, το δήλωνε και ο Κρις Σάμπα. Ο Μίτσελ Σαλγάδο ξαφνικά τέθηκε στο περιθώριο για να μην πληρώσει η Μπλάκμπερν ρήτρα συμμετοχών.

Ο κόσμος, βλέποντας τους διοικούντες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο από την Ινδία, βρήκαν στόχο τον Κιν. Κάθε ματς τη χρονιά του υποβιβασμού είχε εξελιχθεί σε διαδήλωση απόλυσης του προπονητή. Ο υποβιβασμός δεν αποφεύχθηκε, παρά τις αναλαμπές. Οι οπαδοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αλλάξει η «άσχετη» ιδιοκτησία, που μετά τον υποβιβασμό συνέχιζε να αλλάζει προπονητές χωρίς κάποια πλάνο, χωρίς να χτίζει μακροπρόθεσμους στόχους. Εκτίναξε το χρέος στα 80 εκατομμύρια και δεν κατάφερε να βρει λύσεις για το Financial Fair Play. Ακόμα και τον Ιανουάριο που πέρασε, δεν μπορούσε να πάρει παίκτες. Τον Μάρτιο του 2013, ανέλαβε ο Γκάρι Μπόουγιερ.
Το όνομά του μπορεί να μην λέει πολλά στους νεότερους, ωστόσο ο πατέρας του, Ίαν, ήταν θρύλος ως ποδοσφαιριστής. Μέλος της μεγάλης Νότιγχαμ Φόρεστ του Κλαφ, έχει στην κατοχή του δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης με τη Φόρεστ και ένα UEFA με τη Μάντσεστερ Σίτι. Η ποδοσφαιρική καριέρα του γιου του ολοκληρώθηκε στα 25 λόγω τραυματισμών, αλλά ως manager, έχει καταφέρει να περάσει τη Μπλάκμπερν στην περίοδο της σταθερότητας, προσδιορίζοντας εκ νέου σιγά-σιγά την ταυτότητά της.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ο Μπόουγιερ ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου, ζώντας εκ των έσω τους χειρισμούς των Ινδών. Ανέλαβε αρχικά ως υπηρεσιακός τον Μάρτιο του 2013, με την ομάδα 18η στην Championship. Και ένα από τα πρωταρχικά του μελήματα, ήταν να εκπαιδεύσει τους ιδιοκτήτες. Σχεδίασε προσεκτικά τα ταξίδια του στην Ινδία, ώστε να μην μένουν πίσω οι υποχρεώσεις του στο σύλλογο, όπως γινόταν με τον Κιν.
Προσπάθησε να τους μάθει πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, αναλύοντας το πλάνο του και κερδίζοντας και τους παίκτες. Έχοντας ως βασικό του μέλημα το ποδόσφαιρο. Στοχευμένες επιλογές παικτών, ευέλικτο ρόστερ, λογικές πωλήσεις και εξοικονόμηση 7 εκατομμυρίων λιρών από την ώρα που ανέλαβε. Παράλληλα, φρόντισε από την πρώτη στιγμή να θυμίσει σε όλους τι εστί Μπλάκμπερν. Τοποθέτησε στα αποδυτήρια μια φωτογραφία του Νταλγλίς με το Πρωτάθλημα. Έβαλε σε θέσεις-κλειδιά ανθρώπους με ιστορία στο σύλλογο.
«Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι μπροστά τους και να κάνεις τη σχέση πιο δυνατή. Το μόνο που έχω κάνει είναι να είμαι ειλικρινής και να προκρίνω μια λογική προσέγγιση. Συζητούμε για τις πωλήσεις παικτών και για το ειδος των ποδοσφαιριστών που έρχονται στο σύλλογο», τονίζει. Κράτησε τον Ρόουντς και παίκτες που έχουν προέλθει από τα σπλάχνα της ομάδας, όπως ο Όλσον, ο Χένλεϊ και ο πολύπειρος Νταν. Του βγήκαν επιλογές όπως ο Γκεστεντέ, που τον Ιανουάριο έφερε προτάσεις και ο Μπεν Μάρσαλ, ο οποίος κόστισε ένα εκατομμύριο.

Την εξαιρετική του δουλειά σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον αναγνώρισε και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς. «Νομίζω ότι ο Γκάρι κάνει καταπληκτική δουλειά από τότε που ανέλαβε. Είχε ανάλογη πορεία με τη δική μου, όσον αφορά τη δουλειά του στα τμήματα υποδομής, οπότε καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Πήγε στη Μπλάκμπερν υπό δύσκολες συνθήκες και σταθεροποίησε το σύλλογο». Πέρυσι, δεν μπήκε για ελάχιστο στα πλέι οφ, παρά τα προβλήματα. Φέτος, έχασε πολύτιμο έδαφος, αλλά δείχνει ότι παραμένει μια ομάδα σε εξέλιξη, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο. Η επικοινωνία του με τους ιδιοκτήτες, αποκαλύπτει μια σημαντική παράμετρο που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια. Δεν αρκούν τα χρήματα και οι καλές σχέσεις. Οι εκτός Ευρώπης ιδιοκτήτες, που δεν έχουν ενασχόληση με το ποδόσφαιρο στο παρελθόν, χρειάζονται καθοδήγηση.
Πιθανόν, παρά τα καλά του λόγια, ο Βορειοιρλανδός προπονητής της Λίβερπουλ δεν περίμενε την ομάδα του να κολλήσει στο 0-0 με τα «Ρόδα» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ένα αποτέλεσμα που θύμισε στους οπαδούς της παλιές καλές μέρες και έκανε την αισιοδοξία για το μέλλον ακόμα μεγαλύτερη. Μέσα στο Άνφιλντ άλλωστε, πανηγύρισε (με ήττα) και εκείνο το Πρωτάθλημα...



*Πηγή: gazzetta.gr*

Έτοιμο σε δέκα ημέρες και εάν...!!

Σε δέκα ημέρες και υπό την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσει ο καιρός θα είναι στην επιθυμητή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο του Πανθρακικού.
Όπως αναφέραμε και χθες οι συνθήκες στην Κομοτηνή τόσο από πλευράς καιρού όσο και από μεριάς κατάστασης του αγωνιστικού χώρου ήταν πολύ δύσκολες. Παίκτες και ρέφερι έβλεπαν τα πόδια τους να... βουλιάζουν στο γήπεδο και να ξεπερνούν το ύψος του αστράγαλου. Σε κάποια σημεία το πόδι έμπαινε 30 εκατοστά μέσα στο χώμα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι άνθρωποι που φτιάχνουν και επιθεωρούν τους αγωνιστικούς χώρους σε όλα τα γήπεδα της Super League έλεγαν πως το γήπεδο θέλει τουλάχιστον δέκα ημέρες για να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα. Και αυτό βέβαια εφόσον σε αυτό το διάστημα οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. O Πανθρακικός πάντως έχει εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ στις 21 Μαρτίου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Tσακίρ κέφι οι επιθέσεις, ζεϊμπεκιές οι άμυνες!!

Αγώνας μετά μουσικής. Μέχρι που κάποιες στιγμές οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ακούγονταν τόσο στερεοφωνικά που νόμιζες ότι είχαν «υποστήριξη» από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Για όσους δεν γνωρίζουν, ταυτοχρόνως με τον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ που έληξε με 4-3 υπέρ των πρασίνων και χατ τρικ του Μπεργκ, οι φίλοι των γηπεδούχων είχαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Λεωφόρο.
Υπήρχε κι ένα πανώ στη θύρα 13 που έλεγε: «Δώστε μας πίσω τις Κυριακές...». Εχουν δίκιο τα παλληκάρια. Δώστε μας τα μεσημέρια της Κυριακής με το ραδιοφωνάκι, τον Δομάζο, τον Παπαϊωάννου και τον Αναστό. Τα έλεγε και ο Κοντονής στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του ως υφυπουργός Αθλητισμού, στη γιορτή του ΠΣΑΠ. Εκτός τόπου και χρόνου, δηλαδή.
Στον αγωνιστικό χώρο είδαμε τη χαρά του επιθετικού. Αυτό για παράδειγμα που συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος, από το οποίο προέρχεται ο Αναστασίου. Ο Μπεργκ κι ο Καρέλης το διασκέδασαν με αντιπάλους τους Βίτορ και Κόστα. Αντιστοίχως και ο Αθανασιάδης με τους Σίλντεφελντ και Ταυλαρίδη απέναντύ του. Μέχρι κι ο Σκόνδρας σκόραρε με κίνηση σλόου μόσιον από δεξί αριστερό και σουτ, που πάντως αποδείχθηκε αρκετά γρήγορη για τους αμυντικούς των πρασίνων και για τον Στιλ.
Και για να μην το λησμονήσω ο Στιλ δεν είναι και τόσο ατσάλι, όπως προσπάθησαν να μας τον πλασάρουν. Περίμενα να κάνει κάτι περισσότερο στα δυο γκολ που δέχθηκε. Δεν φτάνει να λες ότι ο τερματοφύλακας δεν έχει ευθύνη. Πρέπει να διακρίνει κανείς τη σωστή αντίδραση. Ο Στιλ αργούσε χαρακτηριστικά σε όλες τις επεμβάσεις του. Οχι, βέβαια, ότι ο Ιτάνζ ήταν καλύτερος. Απλώς, αναφέρομαι στον Στιλ γιατί κάποιοι τον αποθεώνουν από την πρώτη στιγμή που μπήκε 11άδα.
Και τώρα σου λένε οι βάζελοι, αν δεν μας είχανε αφαιρέσει τρεις βαθμούς θα ήμασταν ισόβαθμοι με τους γάβρους, που βρήκαν τον τρόπο να μην παίξουν με τον Πανθρακικό για να είναι ξεκούραστοι απέναντυ στην ΑΕΚ. Τα λένε οι βάζελοι και όφειλα να στα μεταφέρω...

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ και στημένο παιχνίδι της αναβολής, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δεν θα γίνει τελικά ούτε σήμερα Κυριακή το ματσάκι Πανθρακικού-Ολυμπιακού και για να λέμε τα πράγματα όπως είναι δεν θα παίξει ο πρωταθλητής πριν εμφανιστεί την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό ήταν που ήθελε η σταχτοπούτα του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός, να αποφύγει την περιπέτεια στο επικίνδυνο γήπεδο της Κομοτηνής και τους πιθανούς τραυματισμούς.
Δεν έχει καμμία σημασία ποια είναι η αλήθεια, δηλαδή εάν πράγματι δούλεψε η σκέτη σκηνοθεσία στην ματαίωση προς το παρόν του αγώνα. Ερωτηματικά προκαλεί η μετάθεση από Κυριακή σε Σαββάτο, η αναβολή από Σαββάτο σε Κυριακή και η τελική απόφαση αλά... Κοντονή για την... επ’ αόριστον αναβολή. Σημασία έχει ότι όλη αυτή η ιστορία τρολάρει την δεδομένη καχυποψία σ’ όλες τις γειτονιές της ποδοσφαιρικής Ιερουσαλήμ. Ότι όλα ήταν στημένα. Και έτσι για πρώτη φορά στην Ιστορία δεν θα γίνει την επομένη ένα ματς λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Αδιάφορα είναι αυτά που λέγονται από πλευράς Ολυμπιακού, όσο κι αν είναι αληθινά. Και μόνον ότι έφθασε να «απολογείται» ο Ολυμπιακός κι όχι ο Πανθρακικός και η σούπερ λίγκα το πράγμα μιλάει μόνο του. Αυτά που λέγονται από Ολυμπιακό είναι ότι ήθελε να παίξει με τον Πανθρακικό, να μην μείνει χωρίς παιχνίδι πριν την ΑΕΚ, και ότι... προβληματίζεται ο Περέϊρα επειδή η ομάδα δεν μπήκε σε ρυθμό αγωνιστικό.
Ένα είναι αυτό που αξίζει να σταθεί κανείς. Ότι η σουπερ ληγκ δεν είχε plan B, όπως ο Βαρουφάκης στο euro group, μια έτοιμη εναλλακτική λύση. Να παιχθεί το ματς σε άλλο γήπεδο στην περίπτωση που τελικά θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή του στην έδρα του Πανθρακικού.


*Πηγή: sportdog.gr*

«Το ξύλο στον Ζωγράφο, έπιασε τόπο»

Σοβαρές καταγγελίες απ'την Παναχαϊκή και τον Αλέξη Κούγια για το ματς με την Καλλιθέα. Γιατί αποκάλεσε τους παίκτες της τελευταίας ποδοσφαιρικούς αλήτες. Ποιός έδωσε κουτουλιά;
Φωνάζει η Παναχαϊκή μετά την ήττα απ'την Καλλιθέα. Ο Αλέξης Κούγιας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Σπανού και σε ανακοίνωσε της ΠΑΕ, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εις βάρος της ομάδας των Νοτίων Προαστίων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
H Π.Α.Ε. Παναχαϊκή όπως είναι αυτονόητο δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του προπονητή μας Δημήτρη Σπανού.
H Π.Α.Ε. Παναχαϊκή έχει φτάσει μέχρι εδώ στην σεζόν που διανύουμε κυρίως από την προσπάθεια του Δημήτρη Σπανού και των συνεργατών του αφού μία ομάδα που σχεδιάσθηκε για να παραμείνει στην κατηγορία βρίσκεται από την δουλειά του κ. Σπανού και των συνεργατών στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στα play - off για την Super League.
Αμέσως μετά την δήλωση της παραιτήσεως του τόσο ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή όσο και όλοι οι ποδοσφαιριστές του ζήτησαν να παραμείνει και να μην χαλάσει αυτή η οικογένεια την οποία έχουμε φτιάξει από τον Ιούλιο του 2014.
Όλοι έχουμε άτυχες στιγμές αλλά τότε φαίνεται το πόσο ενωμένοι είμαστε.
Έρχονται δύσκολα παιχνίδια με γνωστές ομάδες ποδοσφαιρικής αλητείας και σήμερα πήραμε ένα δείγμα από την συμπεριφορά του Μιχαλόπουλου με την κεφαλιά στο πρόσωπο του 20χρονου Χούσα μπροστά στον διαιτητή Κορδολαίμη πράξη που έμεινε ατιμώρητη.
Τις ίδιες συμπεριφορές είδαμε και από τους Μασάδο , Ρουσάκη , Τσίτα και Κατσικογιάννη αλλά είναι τυχεροί όλοι τους που δεν θα ξαναπαίξουμε σύντομα μαζί τους γιατί και εμείς μπορούμε να γίνουμε ποδοσφαιρικοί αλήτες.
Δυστυχώς για άλλο ένα παιχνίδι στην Καλλιθέα με προπονητή τον γνωστό από τα στημένα Νίκο Παντέλη στον οποίο επιτρέπεται ακόμα να προπονεί ομάδες, οι ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας με την Παναχαϊκή και μόνο μετατρέπονται σε ποδοσφαιρικούς αλήτες και οι διαιτητές κάνουν πώς δεν βλέπουν τίποτα.
Την ίδια συμπεριφορά ακριβώς επέδειξαν και τα γνωστά πρεζόνια της Καλλιθέας προς τα μικρά παιδιά και τους οπαδούς της Παναχαϊκής που ήταν στο γήπεδο χωρίς η Αστυνομία να κάνει τίποτα.
2. Περιμένουμε από την Κ.Ε.Δ. στο επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλων Σμύρνης στη Αθήνα από τους δεκάδες διαιτητές της Football League από όλη την Ελλάδα να ξαναβάλει διαιτητή από την Αθήνα και προτείνουμε είτε τον Καρυοφίλλη , είτε τον Τίκα από τα Τρίκαλα , είτε τον Σωσώνη από την Φθιώτιδα , είτε τον Τζήλο από την Λάρισα για να ικανοποιηθούν οι νέοι εξυγιαντές του ποδοσφαίρου και να ξαναδούμε φάσεις στον Θωμαΐδη.
Το ξύλο στον Ζωγράφο έχει πιάσει τόπο όπως έπιασε και το περσινό ξύλο στον Τσαχειλίδη και όπως έπιασε και παλιότερα το ξύλο στον Μπάκα.
Κύριοι στον κ. Ανδρεάδη θα τα πούμε όλα και όχι μόνο αυτά που θέλετε εσείς και μας εκβιάζετε ακόμα και με τον πιο χυδαίο και άνανδρο τρόπο στην Δίκη του ΣΚΑΙ και στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Μακ: «Xαζά γκολ»

Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Ρόμπερτ Μακ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

"Στην αρχή όλες οι ομάδες δυσκολεύονταν να μας βάλουν γκολ αλλά τώρα όχι. Κάναμε πολλά αμυντικά λάθη όταν τρως χαζά γκολ, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μπροστά στο σκορ με 2-1 και τελικά να χάνουμε... Μονίμως τα ίδια λάθη" ανέφερε ο Σλοβάκος εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του.

Στο Καυτανζόγλειο ο Ταχτσίδης!!

Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, με τον διεθνή μέσο να δίνει το παρών, στο Καυτανζόγλειο. Ο λόγος ήταν πως ήθελε να δει από κοντά τον κολλητό του Νίκο Ζιαμπάρη, που αγωνίζεται στον Ηρακλή.

Ο άσος της Ελλάς Βερόνα, έγινε αντιληπτός από τον κόσμο των «κυανόλευκων», ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τον πλησίασαν ζητώντας του ένα αυτόγραφο και μία αναμνηστική φωτογραφία.
*Πηγή: metrosport.gr*

Παπαδόπουλος: «Με συγκίνησε ο κόσμος»

Δακρυσμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως αυτό που συνέβη σήμερα με τον κόσμο δεν το έχει ξανασυναντήσει ποτέ στη ζωή του.

Επίσης, ο Ελληνας τεχνικός μίλησε για το σημερινό παιχνίδι, τη παρουσία του Ρουγκάλα, τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και τον στόχο της ομάδας, μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα συμφωνήσω πως στο πρώτο ημίχρονο η Καρδίτσα αμύνθηκε πολύ καλά, δεν είχαμε γρήγορη ανάπτυξη, κουβαλούσαμε πολύ την μπάλα. Ευτυχώς για εμάς το δεύτερο ξεκίνησε πολύ καλά και αυτό ήταν και το κλειδί. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι, κλειδί για την συνέχεια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε καμία σχέση με αυτή που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο. Επαναλαμβάνω το κερδίσαμε μετά από όλη αυτή την κούραση που τραβάμε. Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρχει αργεί σκέψη, αλλά αυτό που μας ενδιάφερε ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί, είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα θελα να αναφερθώ στον κόσμο. Σήμερα έγινε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Κάτι που δεν το έχω ξαναδεί. Το παιχνίδι είχε τελειώσει και επί μία ώρα ο κόσμο ήταν στην κερκίδα και τραγουδούσε. Τους καταλαβαίνω γιατί μετά από χρόνια έχουν χαρά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς η θετική αύρα  του κόσμου,  μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση. Υπάρχει συνέχεια με δύσκολα ματς, με δύο εκτός έδρας παιχνίδια πολύ σημαντικά. Δεν φοβόμαστε κανέναν και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην κορυφή και αν είναι δυνατόν να μεγαλώσουμε την διαφορά από τον τρίτο. Συγχαρητήρια σε όλους».

Για τους τραυματισμούς των Πουρτουλίδη και Μπαρτολίνι, είπε: «Νομίζω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, δεν είναι κάποιο τράβηγμα ή θλάση. Εχει  δεχθεί στο ισχιακό ένα χτύπημα, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Όσο αφορά τον Πουρτουλίδη, ήταν ένα χτύπημα στον αστράγαλό του».

Για τον Ρουγκάλα: «Για πρώτο παιχνίδι τα πήγε πολύ καλά. Είχαμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να στηριζόμαστε σε αυτόν. Κάθε αρχή είναι δύσκολη για κάθε παίκτη».

«Πολλά μπορεί να συμβαίνουν για να έχουμε αυτή τη συγκέντρωση, αλλά πλέον αυτά τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υλοποιήσουν τον μεγάλο στόχο. Και πλέον παίζεται διαφορετικό ποδόσφαιρο».

Ρωτήθηκε και πάλι για τον κόσμο και δακρυσμένος, είπε: «Το λιγότερο που έχω να πω είναι πως με συγκίνησε να κάθεται ο κόσμος μετά το ματς και να ζητάει τους παίκτες να βγούνε έξω. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα ευχαριστώ».

Για τις διαιτησίες ενόψει και των πλέι όφ, είπε: «Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή να το σχολιασω. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και σε διαιτησίες που δεν ήταν καλές για εμάς κερδίσαμε και δείχνουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τη δική του συμβολή στη φετινή πορεία της ομάδας: «Κοιτάξτε από την αρχή που ξεκινήσαμε αρχή υπήρχε μια αμφισβήτηση και νιώθω χαρούμενος γι’ αυτό και νιώθω χαρούμενος».

Και κατέληξε: «Είπα στα παιδιά ότι το σημερινό ματς είναι τέσσερις βαθμοί, πρέπει να σκεφτόμαστε να τα κερδίσουμε. Αν είμαστε το ίδιο σοβαροί θα αυξήσουμε την διαφορά. ‘Αξια είμαστε πρώτοι, όμως το πρωτάθλημα των πλέι-οφ είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να πάμε χωρίς προβλήματα να μπούμε καθαροί. Ήδη ο Σεμπάστιαν έχει συμπληρώσει κάρτες».