Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Παντελής… έλλειψη οίκτου!!

Λίγες μέρες πριν η Ξάνθη απέκλεισε τον ΟΦΗ απ’ το Κύπελλο, όμως ούτε σήμερα έδειξε… οίκτο. Το γκολ του Παντελή Καπετάνου διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και κράτησε τους Κρητικούς σε δεινή βαθμολογική θέση.

Παντελής… έλλειψη οίκτου
Την τρίτη φετινή της νίκη επί του ΟΦΗ πανηγύρισε η Ξάνθη, επικρατώντας 1-0 στο Γεντί Κουλέ για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό απ’ το Κύπελλο, οι Κρητικοί γνώρισαν την πιο επώδυνη ήττα στις συνολικά τέσσερις φετινές συναντήσεις των δύο ομάδες, με το φοβερό γκολ του Παντελή Καπετάνου να την κρατάει σε δεινή βαθμολογική θέση.

Από την άλλη η Ξάνθη -που έμεινε μακριά απ’ τον καλό της εαυτό, όμως έκανε ό,τι χρειάστηκε για να πανηγυρίσει- πέρασε από μια ακόμα δύσκολη (παρά την απουσία του κόσμου) έδρα και συνεχίζει σε τροχιά πλέι οφ.

Στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας συνεχίζει ο ΟΦΗ με 13 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη «έπιασε» ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο στην έκτη θέση με 40 βαθμούς.

Το ματς:


Ρυθμό δεν βρήκαν. Πολλές φάσεις δεν δημιούργησαν. Η συγκομιδή του πρώτου ημιχρόνου για ΟΦΗ και Ξάνθη ήταν δύο αναγκαστικές αλλαγές, αρκετές κίτρινες κάρτες και από μια ευκαιρία έκαστος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο ματς. Το σουτ του Φλίσκα στο 10’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή, αλλά και η τελευταία για αρκετό διάστημα, με τους Ξανθιώτες να κρατούν την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν.

Απ’ το 20’ και μετά ήρθε η σειρά του ΟΦΗ να πιέσει μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21’ όταν ο Ροβίθης -μετά από ατομική ενέργεια- έβγαλε παράλληλη σέντρα, όμως ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον αμαρκάριστο Περογαμβράκη.

Οι αναγκαστικές αλλαγές των Φλίσκα (33’) και Δαμιανάκη (37’) και οι συνεχείς διακοπές λόγω τραυματισμών και φάουλ κράτησαν το ρυθμό χαμηλά μέχρι τέλους, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται -φυσιολογικά- χωρίς τέρματα.


Οι συνθέσεις:


ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης (37’ Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μεπρεμπασβίλι, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής
Στον πάγκο οι: Αγριμάκης, Μονιάκης, Μανιδάκης, Μαραθιανός

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπαξεβανίδης, Σολτανί, Παπάζογλου, Βάλτερ (78’ Γουάλας), Ομπόντο, Βασιλακάκης, Φλίσκας (33’ Λουσέρο), Γούτας, Μπέλιτς (52’ Καπετάνος).
Στον πάγκο οι: Αναστασόπουλος, Μπέρτος, Λισγάρας, Ράνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: