Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Άγγελος και ο… «διάβολος»

Ο Άγγελος και ο… «διάβολος»
Με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του, ο Πλατανιάς νίκησε στην Κρήτη 2-1 τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις κακές εμφανίσεις ωστόσο τα σφυρίγματα του διαιτητή Αρετόπουλου (ειδικά η λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι στο δεύτερο γκολ των Κρητικών) έπαιξαν μεγάλο ρόλο ώστε να ηττηθούν.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, μετά τις νίκες με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ, εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών και έδωσε την ευκαιρία στον Πλατανιά να της βάλει δύσκολα με το γκολ του Ουκάρ στο 37΄. Στο 59΄ο Αναστασάκος ευστόχησε σε πέναλτι που λανθασμένα υποδείχθηκε και έτσι το «τριφύλλι» βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για τα καλά και με πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με το πέναλτι-γκολ του Τοτσέ στο 70΄. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ήταν εμφανής η απουσία του Βιτόλο στην θέση του αμυντικού χαφ αλλά και του Κουίνσι με τον Φορναρόλι να παίζει στην πτέρυγα και να είναι εκτός… τόπου και χρόνου.

Πώς έπαιξαν:

Με το γνωστό 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στο δεξί άκρο ο Σεϊταρίδης, στο αριστερό ο Σπυρόπουλος, στο κέντρο της άμυνας Βελάσκες και Βύντρα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Λαγός. Ζέκα και Σισοκό εσωτερικοί μέσοι, στις πτέρυγες Μαυρίας και Φορναρόλι και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Ο Πλατανιάς από την άλλη πλευρά, παρατάχθηκε με 4-5-1 και τον Αναστασάκο στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο έμεινε αρχικά ο Μαργκουδάκης ενώ στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής για τους Κρητικούς είχαν πάρει θέση Ουκάρ και Ουντότζι. Σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Μιρτσέτα.



Το πρώτο δεκάλεπτο αναλώθηκε… από τις δύο ομάδες, με αναγνωριστικές πάσες και προσπάθεια να κερδίσουν την μάχη της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναπτυχθεί με πολλές πάσες και τον Σισοκό να πηγαίνει να παίρνει την μπάλα, συχνά, από την άμυνα για να ξεκινήσει κάτι καλό για την ομάδα του. Από την άλλη, ο Πλατανιάς στο 13΄έφτασε μία ανάσα από το 1-0. Μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Αναστασάκο, ο Μιρτσέτα έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και ανάγκασε τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι η άμυνα του Πλατανιά ήταν πολύ καλά στημένη και δεν άφηνε χώρους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Τοτσέ στο πρώτο 20λεπτο ήταν εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Η μοναδική φορά που ο Ζέκα «έκοψε» την αντίπαλη άμυνα με κάθετη, ήταν στο 22΄όταν ο Τοτσέ έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε απέναντι στον Κηπουρό αλλά ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ.

Όσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο, ο Πλατανιάς έψαχνε και έβρισκε ευκαιρίες για να γίνει επικίνδυνος στην κόντρα. Έτσι στο 28΄ είχε ένα καλό σουτ του Ποτουρίδη έξω από την περιοχή και στο 34΄άλλο ένα με τον Αργυρόπουλο από πλάγια θέση, δηλώνοντας ουσιαστικά «παρών». Αυτό αποδείχθηκε ότι απλά ήταν «καμπανάκι»… Στο 38ο λεπτό ο Ουκάρ έκανε υπέροχη ενέργεια. Κοντρόλαρε και σούταρε μέσα στην περιοχή νικώντας τον Καρνέζη και κάνοντας το 1-0 σε μία φάση που Βελάσκες και Βύντρα «χάθηκαν». Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, λίγο έλλειψε να γίνει το 2-0 αλλά το σουτ του Μιρτσέτα πέρασε λίγο άουτ. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφές ότι ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση άμεσα. Στο 50΄απείλησε με την σέντρα του Σπυρόπουλου και την κεφαλιά του Τοτσέ που πέρασε λίγο άουτ… Επιθετικά ο Σισοκό δεν ήταν τόσο δραστήριος και δεν πέρναγε η μπάλα τόσο πολύ από τα πόδια του όσο στο πρώτο μέρος ενώ στην άμυνα ο Λαγός είχε μεγάλο πρόβλημα με Μιρτσέτα και Ουντότζι να συγκλίνει.

Τα χειρότερα ήρθαν για τον Παναθηναϊκό στο 58΄όταν ο διαιτητής καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι του Βύντρα στον Κάλαϊτζιτς. Ο Αναστασάκος ευστόχησε στο 59 και έκανε το 2-0 για τον Πλατανιά. Οι «πράσινοι»… μούδιασαν για τα καλά με το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν. Ο Ρότσα έβγαλε τον Φορναρόλι και έβαλε αριστερά τον Χουχούμη… Το γκολ ήρθε από υπόδειξη πέναλτι του Αρετόπουλου σε μαρκάρισμα του Τζαννή στον Μαυρία. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 70΄ο Τοτσέ και έκανε το 2-1.

Οι «πράσινοι» έγιναν στην συνέχεια πιο επιθετικοί και στο 75΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Βελάσκες μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη, που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ρότσα έριξε και τον Πετρόπουλο στο τελευταίο δεκάλεπτο για να παίξει με δύο φορ. Στο 85΄οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα καθώς ο Ζέκα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα . Οι τελευταίες προσπάθειες των «πράσινων» δεν είχαν αποτέλεσμα και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.



Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62΄Μαραγκουδάκης), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μιρτσέτα (60΄Γκονζάλες), Αγκιλέρα (74΄Ναζλίδης), Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Ουντόζι, Ποτουρίδης

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φορναρόλι (64΄Χουχούμης), Μαυρίας, Τοτσέ



πηγή: sport-fm.gr
 

Ένταση στην Τούμπα!!

Ένταση στην Τούμπα
Έκρυθμη ήταν μέχρι και πριν από λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας, λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα έξω από την θύρα 4 δημιουργήθηκαν επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ των οπαδών του «δικεφάλου του Βορρά» και των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Οι οπαδοί πέταξαν βόμβες μολότωφ και φωτοβολίδες, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν το πλήθος.

Από την εκτεταμένη χρήση των δακρυγόνων από την πλευρά της Αστυνομίας η ατμόσφαιρα «βάρυνε» και εντός του γηπέδου. Όλα αυτά λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Νίκη… Κολοκοτρωνέικη!

Νίκη… κολοκοτρωνέικη!
Με ώθηση από τη νέα ονομασία του γηπέδου του σε «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου και προσπέρασε τους Νεοσμυρνιώτες, μένοντας στη δεύτερη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ. Ο Ντε Μπλάσις στο πρώτο λεπτό και ο Ουσέρο στο 39’ τα γκολ των νικητών, ενώ μείωσε ο Κολοβός στο 82’ για την ομάδα του Ελευθερόπουλου, η οποία έδειξε για μια ακόμα φορά καλά στοιχεία.



Με κεκτημένη ταχύτητα από την εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να «τελειώσει» από νωρίς τον Πανιώνιο. Πιο… νωρίς δεν θα μπορούσε να το κάνει, όταν μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Ντε Μπλάσις εκμεταλλεύτηκε το άριστο γύρισμα του Φραγκουλάκη και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όμως αυτό δεν καρποφορούσε.

Λίγο πριν το φινάλε και χωρίς ο Πανιώνιος να αφήνει χώρο στην άμυνά του, ο Αστέρας βρήκε τον τρόπο και έκανε το δεύτερο γκολ. Αυτό είναι θέμα της ποδοσφαιρικής ευφυΐας του Φερνάντο Ουσέρο. Ένα φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή με το εξωτερικό φάλτσο, έφερε το δεύτερο γκολ και έστειλε τον Αστέρα στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά.

Το δεύτερο μέρος, βρήκε τον Πανιώνιο να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις, με αξιώσεις την εστία του Φούλοπ, αλλά να μην μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, ο Τσιώλης επέλεξε να «χαλαρώσει» τον ρυθμό, να προσπαθήσει να κυκλοδορήσει την μπάλα και να ροκανίσει το χρόνο που θα του έφερνε ένα ακόμα τρίποντο.

Η οπισθοχώρηση του Αστέρα, δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα στον Πανιώνιο. Ο Κολοβός, ο οποίος άλλαξε προς το καλύτερο, την εικόνα της ομάδας του Ελευθερόπουλου, έφτασε στο γκολ, με τον νεαρό άσο. Ένα εξαιρετικό σουτ, έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια στον Φούλοπ και ξαναέβαλε στο παιχνίδι τους Νεοσμυρνιώτες. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο Αστέρας πανηγύρισε μια ακόμα νίκη στην Τρίπολη, την έβδομη κατά σειρά, σκαρφαλώνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.





Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι (73’ Αλβάρεζ), Σανκαρέ, Ουσέρο, Φραγκουλάκης, Ράγιος, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις (88’ Μπακασέτας), Γκάμπριελ (70’ Κουρμπέλης).

Στον πάγκο: Μπαντής, Καλαντζής, Καρντάσιο, Έγκον.

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Ντούνης (46’ Κολοβός), Ρόβας (70’ Κουλουχέρης), Αυλωνίτης, Γουνδουλάκης, Οκόγιε, Σάμαρης (76’ Καμπάνταης), Αραβίδης.

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Κούρντι, Κοντοχρήστος, Γιαννούλης.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν βολεύτηκε κανείς…!!

Δεν βολεύτηκε κανείς…
Σε ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο είχε αρκετές συγκινήσεις, Κέρκυρα και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλες στο ΕΑΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν βόλεψε κανένα και του άφησε τελικά… πικραμένους.

Από τη μία η Κέρκυρα πήρε μία ακόμα ισοπαλία, παρά την υπεροχή της.

Από την άλλη η Βέροια πήρε τον έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά δεν ξέφυγε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση η αποβολή του Γιάντση για τους Φαίακες στο 63’.

Η Κέρκυρα προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και να φτάσει στη νίκη, ωστόσο, αφενός πλήρωσε την απερισκεψία του Γιάντση να εμποδίσει την εκτέλεση φάουλ και να δεχτεί την δεύτερη κίτρινη και αφετέρου την κακή αντίδραση της άμυνάς της στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αυτά τα δύο στοιχεία ήταν που στέρησαν τους τρεις βαθμούς στους Φαίακες, παρά την υπεροχή τους.

Στον αντίποδα η Βέροια στην πρεμιέρα του νέου της προπονητή έδειξε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, ώστε να υπάρξει εμφανής βελτίωση στην ομάδα. Ωστόσο, κατάφερε να πάρει μία σημαντική ισοπαλία σε μία δύσκολη έδρα, χωρίς όμως, να καταφέρει να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση του πίνακα.



Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η σκοπιμότητα, καθώς τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Βέροια προσπάθησαν κατά κύριο λόγο να μην δεχτούν κάποιο γκολ που θα έδινε προβάδισμα στον αντίπαλο. Οι Φαίακες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες απειλητικές στιγμές μπροστά στην εστία του Λόπεζ, κυρίως από στημένες φάσεις, οι οποίες, όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 40ο λεπτό, όμως, ο νεοεισελθών Γκούμας, μετά από κόρνερ του Γιάντση, έπιασε μία εξαιρετική κεφαλιά και έκανε το 1-0 για την ομάδα. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να προσπαθήσει να φτάσει στην ισοφάριση. Η μεγάλη φάση για την «βασίλισσα του Βορρά» ήρθε στο 50’, όταν ο Ολαϊτάν έκανε πολύ όμορφη κίνηση από τα δεξιά, σύγκλινε προς το κέντρο της περιοχής, με το σουτ που επιχείρησε, όμως, να πηγαίνει στο δοκάρι. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την Κέρκυρα, όταν στο 63’ ο Γιάντσης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι αν και με παίκτη λιγότερο, κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους. Η… λύτρωση για τη Βέροια ήρθε στο 88’ με τον Ολαϊτάν να σκοράρει και να χαρίζει τον πολύτιμο βαθμό στη «βασίλισσα του Βορρά».






Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Μπάρκογλου (70’ Λώττας), Λεόν (65’ Καραλής), Τσοκάνης, Γιάντσης, Ηλιάδης (41’ Γκούμας), Κοντοδήμος

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, , Διαμαντόπουλος, Αγρίτης, Κρητικός

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Καλί, Ιωάννου, Γεωργιάδη, Ολαϊτάν, Καλτσάς (60’ Κόστλι), Μπαργκάν, Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης (85’ Μορένο), Γεωργέας

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Παυλίδης, Σνάουτσνερ, Μπελόν



πηγή: sport-fm.gr
 

«Ανάσα» για τη Μονπελιέ!!

«Ανάσα» για τη Μονπελιέ!
Τέλος στην αγωνιστική κατρακύλα της Μονπελιέ έβαλε ο Ρεμί Καμπελά.

Με το γκολ του 22χρονου μέσου στο 68ο λεπτό, οι πρωταθλητές Γαλλίας επικράτησαν με σκορ 1-0 της Μπορντό για τη 14η αγωνιστική και ξέφυγαν τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, οι Γιρονδίνοι φαίνεται πως είχαν μείνει στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Μπριζ για το Europa League, λόγω της κακής εικόνας που παρουσίασαν στο «Λα Μοσόν», ενώ με την ήττα αυτή απώλεσαν την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή του Championnat, έστω προσωρινά.



πηγή: sport-fm.gr