Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Καρακάξες» χωρίς φτερά!!

«Καρακάξες» χωρίς φτερά
Ήττα που σήμανε τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας γνώρισε η Νιούκαστλ, η οποία έχασε από την Μπράιτον με 1-0. Σκιά του εαυτού της η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, με τους «γλάρους» να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον πέμπτο γύρο, μετά το αυτογκόλ του Μάικ Γουίλιαμσον.

Οι «καρακάξες» εμπνεύστηκαν από το …χρώμα τους και παρουσίασαν το κακό τους πρόσωπο στο «Φάλμερ».

Η ομάδα της Τσάμπιονσιπ έκλεισε έξυπνα τους διαδρόμους προς την περιοχή της και σε συνδυασμό με την έλλειψη παραγωγικότητας από τους φιλοξενούμενους κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι.

Το αυτογκόλ του Γουίλιαμσον, στο 76’, ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση, με τον αμυντικό της Νιούκαστλ να προσθέτει ακόμη μια προβληματική εμφάνιση στις –ήδη- πολλές του τελευταίου μήνα.

πηγή: england365.gr

Άρχισε το κυνήγι!!

Άρχισε το κυνήγι
Την προσπάθεια κάλυψης της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Νίκησε 3-0 τον Εργοτέλη και έριξε το μπαλάκι στους "πράσινους", που παίζουν αύριο με τη Δόξα.

Ένα …τσουβάλι ευκαιρίες έχασαν οι ερυθρόλευκοι, μέχρι να λυγίσουν τους Κρητικούς και το κατάφεραν τελικά με γκολ από Πάντελιτς, Μέλμπεργκ και Φετφατζίδη.

Με εννέα παίκτες τελείωσε το ματς η ομάδα του Καραγεωργίου, μετά τις αποβολές των Χιμπλιγκερ και Μπουχαλάκη.



Καθολική ήταν η υπεροχή του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ευτύχησαν να δουν κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν να καταλήγει σε γκολ. Ο Πάντελιτς -που σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ανηλεής ενώπιον της αντίπαλης εστίας- κόντρα στον Εργοτέλη δεν κατάφερε να φανεί συνεπής στο ραντεβού με τα δίχτυα. Σε τέσσερις περιπτώσεις ο Σέρβος και σε άλλη μία ο Ντιόγκο αστόχησαν και κάπως έτσι το μηδέν διατηρήθηκε, με τον τερματοφύλακα των Κρητικών, Πίρσον, μόνο σε μία να έχει χρειαστεί να δείξει την ποιότητά του.

Οι φιλοξενούμενοι -θέλοντας και μη- έμειναν σε εντελώς παθητικό ρόλο. Πριν βιαστούμε, όμως, να κατηγορήσουμε τους παίκτες που αγωνίστηκαν για την ομάδα του Καραγεωργίου, καλό είναι να έχουμε κατά νου ποιοι δεν έπαιξαν στο Καραϊσκάκη. Δίχως Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκη και Κουτσιανικούλη. Τέσσερις απουσίες που αποψίλωσαν τους Ηρακλειώτες στο κέντρο και παράλληλα τους στέρησαν και ταχύτητα μπροστά σε ενδεχόμενη απόπειρα αντεπίθεσης.
Όλα τα παραπάνω πέρασαν οριστικά στη σφαίρα του «τι θα γινόταν αν» στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Εργοτέλης βρέθηκε με δύο παίκτες λιγότερους στο γήπεδο (αποβολές Χίμπλινγκερ στο 56’ και Μπουχαλάκη στο 60’) αλλά και με ένα γκολ στην πλάτη, αφού ο Πάντελιτς έστω και… παράξενα, έδειξε πως ένας γεννημένος σκόρερ μπορεί να πετύχει τέρμα με οποιοδήποτε μέλος του σώματός του.

Το να κρίνει κανείς όσα έγιναν από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία λόγω των συνθηκών που είχαν ήδη δημιουργηθεί. Το… κοντέρ πάντως, δεν ανέβηκε πολύ, καθώς ο Μέλμπεργκ στο 65’ διαμόρφωσε το 2-0 που έμοιαζε πως θα αποτελέσει και το τελικό σκορ, μιας και ο Μανιάτης που κυνήγησε μέχρι τέλους ένα γκολ, δεν κατάφερε να προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ της αναμέτρησης.

Ό,τι δεν κατάφερε ο ένας Γιάννης, το έκανε ο άλλος, ο… μικρός Γιάννης Φετφατζίδης που με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ (83’ Παπάζογλου) , Ιμπαγάσα (69’ Μακούν), Πάντελιτς, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ντιόγκο, Αμπντούν (73’ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μιραλάς, Μόνχε, Ποτουρίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (51’ Γιαλούσης), Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Μπούντιμιρ (62’ Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55’ Τζανακάκης).

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Χαντί, Καρέλης, Χρυσοφάκης.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας).

πηγή: sportfm.gr

Αθανασιάδης: «Πρέπει να ξεχάσουμε και να δούμε μπροστά»

Αθανασιάδης: «Πρέπει να ξεχάσουμε και να δούμε μπροστά»
Να ξεχάσει τον αποκλεισμό του Κυπέλλου και να επικεντρωθεί στις επόμενες υποχρεώσεις του, κάλεσε εαυτόν, συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Μιλώντας στη Nova αναφέρθηκε στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, δεν παύει να αποτελεί έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο: «Σίγουρα ήταν ένας αποκλεισμός που δεν τον θέλαμε ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος. Σε αυτό το παιχνίδι, μέχρι το 89’ κερδίζαμε 1-0. Ηρθε μια άτυχη στιγμή, ισοφαριστήκαμε και στη συνέχεια καταφέραμε να δεχτούμε κι ένα δεύτερο στην πρώτη επίθεση της παράτασης. Είμαστε επαγγελματίες πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, όσο μπορούμε βέβαια, γιατί όπως είπα και πριν λίγο ήταν ένας αποκλεισμός που δεν τον θέλαμε. Αντιθέτως θέλαμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση και να πάμε στον τελικό. Πρέπει όταν θα μπούμε στο γήπεδο αύριο να το έχουμε ξεχάσει».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Μπροστά μας έχουμε ένα παιχνίδι, με την ΑΕΚ, που πιστεύω ότι όλα τα παιδιά είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να πάρουμε αυτούς τους τρεις, πολύτιμους βαθμούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό μέχρι και τη λήξη του αγώνα. Είναι δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω πως στο τέλος θα είμαστε με το χαμόγελο στα χείλη. Τους νικήσαμε δυο φορές αλλά δεν παύει να είναι ΑΕΚ, μια μεγάλη ομάδα. Εμείς θα πάμε για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα είναι πολύ σημαντικοί για τη συνέχεια».

Για την αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του συλλόγου: «Εμείς δεν μπορούμε να εκφέρουμε τη γνώμη μας. Είμαστε εδώ για το καλό της ομάδας. Όχι ότι δεν μας ενδιαφέρει αλλά δεν μπορούμε ν ασχολούμαστε με το τι θα γίνει».

Κάτι παραπάνω από μια πρόκριση!!

Κάτι παραπάνω από μια πρόκριση
O Ντιρκ Κάουτ, ο οποίος πέρυσι πέρασε στην ιστορία σημειώνοντας το πρώτο χατ-τρικ παίκτη της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν αυτός που χάρισε στην ομάδα του Κένι Νταλγκλίς μια ιστορική πρόκριση.
Έχοντας μόλις μια νίκη στο Κύπελλο επί της μεγάλης αντιπάλου από το 1921 – αυτή του 2006 με το γκολ του Κράουτς - η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πρόκριση με το γκολ του Ολλανδού έπειτα από κερδισμένη μονομαχία του Κάρολ στον άερα.

Γράφει απο το Λίβερπουλ ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Σε ένα ματς όπου η Γιουνάιτεντ είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας για περίπου 45 λεπτά, από το 30’ μέχρι το 75’, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ρέινα. Γκιγκς και Σκόουλς λειτούργησαν εξαιρετικά στη μεσαία γραμμή ενώ ο Βαλένσια ταλαιπώρησε πάρα πολύ τον Ενρίκε. Όμως φάνηκε η σημαντική απουσία του Ρούνεϊ, ενώ έπαιξε ρόλο και η κούραση του Σκόουλς, με τον Ερνάντεζ να μη βοηθά όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίβερπουλ προερχόταν από ένα εξαντλητικό ματς και την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ επί της Μάντσεστερ Σίτι και έπαιξε με τη φωτιά όταν μετά το γκολ του Άγκερ άφησε χώρο στη Γιουνάιτεντ. Αυτό τελικά δεν το πλήρωσε ο Νταλγκλίς, ο οποίος με τον Κάραγκερ σε ρόλο αμυντικού χαφ, έβλεπε την ομάδα να αμύνεται αρκετά μέτρα πιο πίσω.

Η ένταση στην ατμόσφαιρα εντός «Ανφιλντ» ήταν μικρότερη από αυτήν που δημιούργησε ο Τύπος, όσον αφορά το περιστατικό Σουάρες-Εβρά, σε μια αναμέτρηση όπου μέτρησε τελικά το ισχυρότερο κίνητρο. Αυτό ήταν της Λίβερπουλ.

Η Γιουνάιτεντ καλείται πλέον να σώσει τη χρονιά με τον βασικό στόχο της. Να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα και να μη βρεθεί πίσω από την συμπολίτισσά της, Σίτι. Η Λίβερπουλ συνεχίζει έχοντας μπροστά της τον τελικό του Λιγκ Καπ, τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου και την προσπάθεια να μειώσει την απόστασή της από την τετράδα. Το δύσκολο όμως έρχεται πιο άμεσα για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς. Είναι το επόμενο ματς με τη Γουλβς και όσο κι αν ακούγεται παράξενο σε αρκετούς, δεν θα έπρεπε αφού αυτά τα ματς δυσκολεύουν στη φετινή σεζόν τους «κόκκινους».

πηγή: sportfm.gr

Σαρωτική Σάλκε!!

Σαρωτική Σάλκε
Με τέσσερα γκολ στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, η Σάλκε πέρασε με 4-1 από την Κολωνία και συμπλήρωσε την τριάδα της κορυφής της Bundesliga με Μπάγερν και Ντόρτμουντ που νωρίτερα είχαν κι αυτές πάρει το τρίποντο για τη 19η αγωνιστική.

Το γκολ του Λούκας Ποντόλσκι στο 4’ δημιούργησε πονοκεφάλους στους «βασιλικούς μπλε», αλλά ο Τσίπριαν Μάρικα με κεφαλιά στο 60’ και σουτ στο 72’ φρόντισε να κάνει την ανατροπή. Η αποβολή του Μίσο Μπρέτσκο για ανατροπή του Γιούλιαν Ντράξλερ που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ στο 78’ και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κλας-Γιαν Χούντελααρ έδωσαν οριστική απάντηση για το αποτέλεσμα του αγώνα και απλώς στο 82’ ο Μάρκο Χέγκερ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Σάλκε.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν βασικός κι αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς στην πέμπτη σερί νίκη της Σάλκε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/1

Ανόβερο-Νυρεμβέργη (21:30)

Σάββατο 28/1 (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 1-1
(29’ Πισάρο-57’ Ράιναρτς)

Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 1-2
(81’ Λασογκά-24’ Γιάνσεν, 45+1 Πέτριτς)

Άουγκσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-2
(5’ Ντε Γιονγκ, 66’ Χάιν-25’, 48’ Ντικ)

Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 3-1
(16’, 55’ Καγκάουα, 31’ Γκρόσκροϊτς-55’ Τζόνσον)

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-0
(60’ Γκόμεζ, 92’ Ρόμπεν)

Κολωνία-Σάλκε 1-4
(4’ Ποντόλσκι-60’, 72’ Μάρικα, 78’ πεν. Χούντελααρ, 82’ Χέγκερ)

Κυριακή 29/1

Μάιντς-Φράιμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/2

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 21:30

Σάββατο 28/1 (16:30)

Χέρτα-Ανόβερο
Σάλκε-Μάιντς
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 29/1

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Κολωνία 18:30

πηγή: sportfm.gr

Βαρκελώνη έχεις… ταλέντο!!

Βαρκελώνη έχεις… ταλέντο!
Εντάξει, μπορεί να μην φτάνει σε ποιότητα την συμπολίτισσα Μπαρτσελόνα ωστόσο αυτή η Εσπανιόλ δείχνει ότι διαθέτει υλικό και ταλέντο για να κάνει κάτι καλό στο φετινό πρωτάθλημα. Το απέδειξε επικρατώντας 1-0 της Μαγιόρκα εντός έδρας, νίκη που αυξάνει στα έξι παιχνίδια το αήττητο σερί της και την διατηρεί εντός εξάδας.

Ο Βάις ήταν ο σκόρερ για τους γηπεδούχους στο 19ο λεπτό του αγώνα, τέρμα που έδωσε στην Εσπανιόλ το τρίποντο κόντρα στην Μαγιόρκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Βαρκελώνης έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα έξι τελευταία της παιχνίδια.

Ακόμα και έτσι όμως, είδε την Μπιλμπάο να περνάει με νίκη με σκορ 3-2 από την έδρα της Βαγιεκάνο και τον Γιορέντε να κάνει χατ-τρικ, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά του ενός βαθμού (υπέρ της Μπιλμπάο) παραμένει.

Η 21η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σάββατο, 28/01/2012

Εσπανιόλ – Μαγιόρκα 1-0
(19΄Βάις)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3
(11΄Μίτσου, 27΄ Αρίμπας – 16΄, 23΄68΄Γιορέντε)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σαραγόσα (21.00)

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα (23.00)

Κυριακή, 29/01/2012

Ρεάλ Μπέτις – Γρανάδα (13.00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σπόρτινγκ Χιχόν (17.00)
Λεβάντε – Χετάφε (17.00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Βαλένθια (19.00)
Μάλαγα – Σεβίλλη (22.30)

Δευτέρα, 30/01/2012
Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 04/02

Μαγιόρκα – Ρεάλ Μπέτις
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Λεβάντε – Ρασίνγκ Σανταντέρ
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Κυριακή, 05/02
Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια

Δευτέρα, 06/02
Γρανάδα – Μάλαγα

πηγή: sportfm.gr

«Χ»αμόγελα, ούτε για… δείγμα!!

«Χ»αμόγελα, ούτε για… δείγμα!
Όπως πριν ένα μήνα, που αγωνίζονταν για το εξ’ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής, έτσι και σήμερα, η αναμέτρηση της Κατάνια με την Πάρμα δεν ανέδειξε νικητή. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1 και διατήρησε τις δύο ομάδες στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας!

Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά, ο Μπεργκέσιο στο 33’ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος του 45λεπτου ο Μοντέστο ισοφάρισε για την Πάρμα, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό σκορ.

Η ισοπαλία ανέβασε προσωρινά τουλάχιστον την Κατάνια στην 12η θέση, δύο παρακάτω από τους «παρμένζι» που έπιασαν τη 10η.

Η 20ή αγωνιστική:

Σάββατο 28/01

Κατάνια-Πάρμα 1-1 (33' Μπεργκέσιο/ 43' Μοντέστο)

Γιουβέντους-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 29/01(16:00)
Φιορεντίνα-Σιένα (13:30)
Τσεζένα-Αταλάντα
Τζένοα-Νάπολι
Λέτσε-Ίντερ
Παλέρμο-Νοβάρα
Ρόμα-Μπολόνια
Μίλαν-Κάλιαρι (21:45)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:
Τρίτη, 31/01
Πάρμα-Γιουβέντους

Τετάρτη, 01/02
Αταλάντα-Τζένοα
Μπολόνια-Φιορεντίνα
Κάλιαρι-Ρόμα
Ίντερ-Παλέρμο
Λάτσιο-Μίλαν
Νάπολι-Τσεζένα
Σιένα-Κατάνια
Ουντινέζε-Λέτσε

Πέμπτη, 02/02
Νοβάρα-Κιέβο

πηγή: sportfm.gr

"Δεν θέλω να τα συζητάω, ανήκουν στο παρελθόν"

O Λάζλο Μπόλονι δεν θέλησε να πάρει θέση πριν από το ματς με την ΑΕΚ για τις διοικητικές εξελίξεις, λέγοντας πως "είναι γεγονότα που ανήκουν στο παρελθόν και δε θέλω να συζητάω γι' αυτό".
"Δεν θέλω να τα συζητάω, ανήκουν στο παρελθόν"
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα μετά το άτυχο αποτέλεσμα της Τετάρτης και τις διοικητικές ανακατατάξεις: «Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και οι εξελίξεις στα διοικητικά ανήκουν στο παρελθόν. Οι ποδοσφαιριστές μου είναι επαγγελματίες κι όλα πλέον εξελίσσονται φυσιολογικά»
Για το αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να επηρεάσουν την ψυχολογία της ομάδας:
«Είναι γεγονότα που ανήκουν στο παρελθόν και δε θέλω να συζητάω γι' αυτό»
Για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, μια ομάδα που έχει ήδη αντιμετωπίσει δυο φορές στη σεζόν επιτυχώς και το τι διαφορετικό περιμένει από την επικείμενη αντίπαλο στον αυριανό αγώνα: «Είμαι βέβαιος πως θα μας περιμένουν με πολύ μεγαλύτερη φιλοδοξία. Κάθε φορά που αγωνιστήκαμε στην έδρα τους κατά το παρελθόν αποδείχτηκε δύσκολη αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Και γι' αυτήν την αναμέτρηση δουλέψαμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι»
Για την εδώ και χρόνια δυσκολία του ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ:
«Νομίζω πως για να νικήσεις εκτός έδρας είναι μια διαδικασία που πρέπει να τη μάθεις. Να την προσθέσεις ως στοιχείο στο χαρακτήρα, στο μυαλό σου. Μόνον έτσι μπορείς να φτάσεις στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και να συνεχίσεις ανάλογα, παίρνοντας το ένα μετά το άλλο. Ισως είναι κάτι που πρέπει να το μάθουμε κι εμείς. Το πρώτο που πρέπει να μάθουμε είναι να είμαστε έτοιμοι να μάθουμε ...»

Δίωρη προπόνηση για Παναθηναϊκό!!

Η ήττα απ' την Ούνικς έστειλε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τετράωρη προπόνηση και στη Γλυφάδα για... δίωρη απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας του Θανάση Σκουρτόπουλου πια (66-95).
Δίωρη προπόνηση για Παναθηναϊκό!

Η αναμέτρηση έπαιξε ρόλο προπόνησης για τον Παναθηναϊκό για τη διόρθωση ως ένα βαθμό των λαθών της ήττας απ' την Ούνικς Καζάν. Σύγκριση μεταξύ του Ικάρου Καλλιθέας με τη ρώσικη ομάδα δεν χωρά, αλλά οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξαν μεγάλη διάθεση απ' το πρώτο λεπτό και με την άμυνα να οδηγεί το παιχνίδι τους πήραν άλλη μία ξεκούραση (σ.σ. ελάχιστη συμμετοχή οι Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους, εκτός 12άδας με ενοχλήσεις στο πέλμα ο Βουγιούκας) νίκη στην Α1 για τη 16η αγωνιστική.
Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έφτασε στο 14-1, ενώ ο Ίκαρος Καλλιθέας, με τον οποίο ντεμπούταραν Σκουρτόπουλος (προνητητής) κι Οικονόμου (βοηθός προπονητής), παραμένει προτελευταίος με 3-12.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων δεν άφηνε εξ αρχής πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση του τελικού νικητή. Έπειτα την ήττα απ' την Ούνικς Καζάν το ζητούμενο ήταν τι πρόσωπο θα έδειχνε ο Παναθηναϊκός και πού θα σταματήσει η διαφορά. Δυστυχώς για τον Ίκαρο, πίεζε στο μισό γήπεδο απ' την πρώτη περίοδο κιόλας, με φυσική συνέπεια το τελικό 66-95.
MVP: Ο Κώστας Καϊμακόγλου αποτελεί πολυεργαλείο για τον Παναθηναϊκό και στην πρώτη περίοδο έκανε ό,τι έπρεπε για να διευκολύνει το έργο όλων μέχρι τέλους. Με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ κι αρκετές καλές άμυνες, που οδήγησαν σε κλεψίματα κι εύκολα καλάθια, ο διεθνής φόργουορντ κατάφερε να κάνει τη διαφορά.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Σάσα Βασίλιεβιτς αποκτήθηκε μεσούσης της χρονιάς για να βοηθήσει στο στόχο της παραμονής. Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ήταν εκτός προγράμματος για τον Ίκαρο Καλλιθέας κι ίσως γι' αυτό ο Βόσνιος γκαρντ ήταν εκτός κλίματος.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό από νωρίς κι απ' τα πρώτα λεπτά έδειξε την τροπή που θα έπαιρνε η εξέλιξη. Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό για πρώτη στο 7' (7-17) κι απ' το 21-32 του 13' δεν επέστρεψε σε μονοψήφιο αριθμό.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το κλειστό της Γλυφάδας δεν γέμισε, αλλά είχε ικανοποιητικό αριθμό θεατών. Οι περίπου 500 φίλοι του μπάσκετ χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια των παικτών, με τα περισσότερα χειροκροτήματα να τα παίρνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού η πλειοψηφία τους ήταν πράσινης απόχρωσης. Έστω κι όχι οργανωμένα.
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 32-52, 49-69, 66-95
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

"Εμείς είμαστε οι κορυφαίοι"

Η εθνική ομάδα γυναικών, παρά το ασημένιο μετάλλιο, πέτυχε απόλυτα τον στόχο της στο Αϊντχόφεν κι αυτό καλύτερα από όλους το γνωρίζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης.
"Εμείς είμαστε οι κορυφαίοι"
«Η νέα μας προσπάθεια ξεκίνησε εδώ στο Αϊντχόφεν. Πρώτος στόχος μας ήταν η είσοδος στους τέσσερις του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η συμμετοχή μας έτσι στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Τον πετύχαμε.
Δεύτερος να παίξουμε στα μετάλλια. Τον πετύχαμε.
Τρίτος να φτάσουμε στον τελικό. Τον πετύχαμε κι αυτόν» έλεγε με την ηρεμία που τον διακρίνει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωνε.
«Τον χάσαμε βέβαια, είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά αν πριν από τρία χρόνια λέγαμε ότι συμβαίνει αυτό, γιατί πήραμε αντί για το χρυσό το αργυρό μετάλλιο, σίγουρα θα μας περνούσαν για τρελούς.
Συνεχίζουμε, είμαστε η κορυφαίοι της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης.
Επόμενος στόχος μας είναι το προολυμπιακό και η πρόκρισή μας στο Λονδίνο».

Πλήγμα με Μάντζιο!!

Πλήγμα με Μάντζιο
Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα από το ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ σε ότι αφορά τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο επιθετικός των Κρητικών όπως έγινε γνωστό μετά το ματς με την Ξάνθη, έχει θλάση στον τετρακέφαλο και θα μείνει τρεις εβδομάδες εκτός δράσης.

Ο Μάντζιος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και μετά το τέλος της, υποβλήθηκε σε εξετάσεις στις οποίες διαπιστώθηκε ότι έχει θλάση στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τρεις εβδομάδες.

Το μόνο θετικό για τον Αναστόπουλο είναι ότι ο Καπάνταης που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μάντζιο έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση…

πηγή: sportfm.gr

Εντοπίστηκε ο ρατσιστής του «Άνφιλντ»!!

Εντοπίστηκε ο ρατσιστής του «Άνφιλντ»!
Τη φωτογραφία του ανθρώπου που προέβη σε ρατσιστική συμπεριφορά έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ! Οι Αρχές ζήτησαν από τη διοίκηση της Λίβερπουλ το βίντεο του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και εντόπισαν τα στοιχεία ρατσισμού που παρατηρήθηκαν στο «Άνφιλντ»!

Ο άνθρωπος που απεικονίζεται έκανε κινήσεις μαϊμούς με σαφή πρόθεση να προσβάλει τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές! Φυσικά, ο τηλεοπτικός φακός τον «έπιασε» την κατάλληλη στιγμή και έπειτα από διεξοδική παρακολούθηση του βίντεο της Σαββατιάτικης αναμέτρησης, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του!

«Γίνεται προσπάθεια από κοινού με τη Λίβερπουλ για την εύρεση αυτού του ατόμου» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ» εκδιώχθηκαν 17 άτομα από το γήπεδο και συνελήφθησαν άλλοι δύο.

πηγή: sportfm.gr

Αετοί που ψάχνουν... φτερά!!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι, λίγο-πολύ, στην ίδια κατάσταση... Είναι και υποχρεωμένοι, όμως, να παίξουν για τη νίκη και μόνο στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.
Αετοί που ψάχνουν... φτερά!
ΑΕΚ: Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι τον κόσμο της ΑΕΚ τον ενδιαφέρει βασικά το τι θα γίνει το πρωί της Κυριακής στα Σπάτα στη συνάντηση για το μέλλον της ομάδας, παρά το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα. Ο Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες του, όμως, είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να πάρουν τη νίκη. Μια νίκη που ουσιαστικά δε θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά την πορεία της ΑΕΚ ή την τελική της θέση αλλά όπως και να έχει, υπάρχει πάντα το γόητρο. Ειδικά μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο, όπου η Ένωση είχε παράπονα από τη διαιτησία.
ΠΑΟΚ: Ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα και τα όσα ακολούθησαν με τις αντιδράσεις του κόσμου που έφεραν την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη θέση του προέδρου, έχουν κάνει πολύ βαρύ το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Παρ' όλα αυτά, ο Λάζλο Μπόλονι περιμένει από την ομάδα του να εμφανιστεί όσο το δυνατόν καλύτερη στο ΟΑΚΑ και να πάρει τη νίκη καθώς η διαφορά με την ΑΕΚ είναι μόλις στους δύο βαθμούς. Στα αρνητικά για τους Θεσσαλονικείς είναι και η πολύ κακή παράδοση που έχουν στα ματς με την Ένωση στην Αθήνα.
ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΑΕΚ: Τραυματίες είναι οι Γκούντγιονσεν, Εγγλέζου, Μπουγαΐδης.

ΠΑΟΚ: Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Έτο και Παπάζογλου.


Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ 5-1-0  (Ν-Ι-Η)
2010-11: 4-0
2009-10: 1-0
2008-09: 1-0
2007-08: 2-0
2006-07: 0-0
2005-06: 2-1


Η ΦΟΡΜΑ (τελευταία 6 ματς)

ΑΕΚ
Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ-Ξάνθη 1-1
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2
ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 0-0
Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0
ΑΕΚ-Γιάννινα 2-1

ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-1
Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1


ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου):
Αραμπατζής, Καράμπελας, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Βάργκας, Ρίκκα, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλλίδης, Γκαρσία, Λαζάρ, Ιβιτς, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.



πηγή: gazzetta.gr

"Ήμασταν αναποτελεσματικοί"

Στην αναποτελεσματικότητα της ομάδας του στάθηκε ο Χάβι Γκράθια στις δηλώσεις του για την ήττα της Κέρκυρας από τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη με 2-0.
"Ήμασταν αναποτελεσματικοί"
Για τον αγώνα: "Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποιεί. Είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε αλλά φανήκαμε αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Είχαμε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια σε ομάδες όπως εμείς να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος ως γηπεδούχος μας πίεσε και κατάφερε να σκοράρει. Θέλουμε να βλέπουμε θετικά τη συνέχεια. Κοιτάμε το σημαντικό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα."
Για το αν αυτή η ήττα πάει πίσω την Κέρκυρα σε όλους τους τομείς: "Θέλω να βγάζω θετικά συμπεράσματα. Είναι κρίμα όταν έχεις τέτοιες ευκαιρίες να μην τις εκμεταλλεύεσαι. Κρατάω τα θετικά."
Για τον Αγρίτη και τον τραυματισμό του: "Έχει κάποιες ενοχλήσεις και δε θέλαμε να ρισκάρουμε. Θεωρούμε πως θα είναι στη διάθεση μας για τα επόμενα ματς."

Σάββας υπέρ Κάκου!!

Το... ακούσαμε κι αυτό! Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πριν από το ματς με τον Εργοτέλη καθύβριζαν τον Τάσο Κάκο και ο Σάββας Θεοδωρίδης με παρέμβαση από τα μεγάφωνα τους παρακάλεσε να σταματήσουν!
Σάββας υπέρ Κάκου!
«Φίλαθλοι θερμή παράκληση από τον Σάββα Θεοδωρίδη, να είστε κόσμιοι, στηρίξτε την ομάδα μας!», ήταν το μήνυμα που ακούστηκε από τα μεγάφωνα του «Καραϊσκάκη», ενώ λίγο μετά έγιναν εκ νέου συστάσεις.
«Προστατέψτε την έδρα μας. Να είστε δίπλα στον Ολυμπιακό μας», επισημάνθηκε σχετικά για να ακολουθήσει νέα ανακοίνωση από τον Σάββα Θεοδωρίδη...

πηγή: sportdog.gr

«Μας έλειψε η ουσία»

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό στο Γεντί Κουλέ, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη και πίεζε για την ισοφάριση, όμως της έλειψε η ουσία, όπως είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου.
«Μας έλειψε η ουσία»
Ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο, αλλά μας έλειψε η ουσία. Από μια κόντρα η μπάλα έφτασε στα πόδια του Καμπάνταη, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και αναγκαστήκαμε να το κυνηγάμε. Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης παίξαμε τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε.
Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και δεν έχω παράπονο. Συνεχίζουμε τη δουλειά και στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στα επόμενα παιχνίδια. Εύχομαι καλή πορεία στον ΟΦΗ», ήταν τα λόγια του τεχνικού των ακριτών.

Στην αστυνομία το βίντεο του ντέρμπι!!

Οι Αρχές ζήτησαν και πήραν το βίντεο της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, έπειτα από μαρτυρίες για ρατσιστικά συνθήματα από τις εξέδρες του «Άνφιλντ»!
Στην αστυνομία το βίντεο του ντέρμπι!
Όπως αναφέρει το «SkySports», η αστυνομία έχει πλέον στην κατοχή της το βίντεο του μεγάλου ντέρμπι προκειμένου να το δει προσεκτικά και να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις μαρτυρίες οπαδών και τις υποψίες για ρατσιστική συμπεριφορά από τους φίλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο «Άνφιλντ»!
πηγή: england365.gr

«Δεν αξίζαμε την νίκη!»

Ο Στίβεν Τζέραρντ με τις δηλώσεις του φρόντισε να χαμηλώσει τους τόνους μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Γιουνάιτεντ και αυτό γιατί ο αρχηγός των «ρεντς» παραδέχτηκε ότι με δεδομένη της κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα η ομάδα του δεν άξιζε την νίκη…
«Δεν αξίζαμε την νίκη!»
«Με βάση την κατοχή της μπάλας δεν αξίζαμε την νίκη και πιθανώς και με την συνολική μας παρουσία», τόνισε αρχικά ο Στίβεν Τζέραρντ μετά την λήξη του ντέρμπι μιλώντας στο ITV.
Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πιστωθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως για μεγάλα σημεία του αγώνα είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ σχολίσε πως και η ομάδα δεν είχε την απαιτούμενη απόδοση, καθώς μέσα στην εβδομάδα είχε δώσει έναν πολύ δύσκολο αγώνα (σ.σ. την Τετάρτη, 25/1, με την Μάντσεστερ Σίτι).

Δεν πρόλαβε ο Μάκος τον ΠΑΟΚ!!

Εκτός αποστολής τέθηκε τελικά ο Γρηγόρης Μάκος για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση.
Δεν πρόλαβε ο Μάκος τον ΠΑΟΚ!
Τις υπηρεσίες του Γρηγόρη Μάκου θα στερηθεί η ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας αμυντικός χαφ μπήκε την Παρασκευή σε κανονικό πρόγραμμα και επειδή είχε χάσει πολλές προπονήσεις κρίθηκε ανέτοιμος να βοηθήσει την Ένωση στο κρίσιμο ματς με τους Θεσσαλονικείς. Έτσι ο Νίκος Κωστένογλου μετά την προπόνηση του Σαββάτου τον έθεσε εκτός αποστολής.
Ο προπονητής της ΑΕΚ διάλεξε 20 ποδοσφαιριστές για την αποστολή, την οποία απαρτίζουν: Αραμπατζής, Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης.
Όσον αφορά τους τραυματίες, ο Νίκος Εγγλέζου έκανε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή, ενώ ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης φυσιοθεραπεία. Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν συνέχισε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Ιστορική πτήση για ΠΑΟΚ!!

Πριν λίγη ώρα αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μακεδονία το αεροπλάνο της ASTRA που μετέφερε στην Αθήνα τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του ΠΑΟΚ…
Ιστορική πτήση για ΠΑΟΚ!
Αυτή και αν δεν είναι μία ιστορική πτήση, αφού για πρώτη φορά στο ίδιο αεροπλάνο βρίσκονται και οι δύο αποστολές που αύριο έχουν αγώνες στην Αθήνα.
Όσον αφορά την ομάδα ποδοσφαίρου πρέπει να τονιστεί ότι πέρα από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, μαζί από πλευράς διοίκησης βρίσκονται και οι κ.κ. Βρύζας, Κωνσταντινίδης, Μηλιωρίδης, Γ. Σαχπατζίδης.
Μαζί με την αποστολή της ομάδας μπάσκετ βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Πανάκας.
Θυμίζουμε ότι αύριο στις 17:00 πραγματοποιείται ο αγώνας Ηλυσιακός – ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, ενώ για το ποδόσφαιρο η αναμέτρηση ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ξεκινάει στις 19:30.

ΠΗΓΗ: paok24.com

"Σήμερα γιορτάζουμε, από Δευτέρα δουλεια"

Για ακόμα μια φορά, ο Νίκος Αναστόπουλος διατήρησε χαμηλούς τόνους παρά τη νίκη που έφερε τον ΟΦΗ στην 5η θέση της βαθμολογίας ενώ χαρακτήρισε ξανά “άθλο” την φετινή πορεία της ομάδας.
"Σήμερα γιορτάζουμε, από Δευτέρα δουλεια"
Ο “Αναστό” χαρακτήρισε εύκολη την επικράτηση επί του ακριτικού συλλόγου λέγοντας πως: “Νομίζω ότι πετύχαμε μια σημαντική και εύκολη νίκη. Αν εξαιρεσουμε τα πρώτα 10 λεπτά. Πετύχαμε το γκολ και μετά έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα. Κάναμε ωραίους συνδυασμους και αν δυναμε μια καλύτερη τελική πάσα θα πετυχαίναμε και δέυτερο γκολ”. Συνεχίζοντας, ο τεχνικός του ΟΦΗ γύρισε ήδη το βλέμμα του προς το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: “Γιορτάζουμε σήμερα, ξεκουραζόμαστε αύριο και από Δευτέρα δουλειά. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να το κερδίσουμε”.
Ο Νίκος Αναστόπουλος αναφερόμενος στην προσπάθεια των παικτών του υπογράμμισε ότι “να πω ένα μπράβο στα παιδιά που έδωσαν ότι είχαν και κατέθεσαν την ψυχή τους. Να πω ένα μπράβο και στον κόσμο που παρόλες τις συνθήκες ήταν εκεί και μας βοήθησαν και τους περιμένουμε το Σάββατο στο Παγκρήτιο! Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια και όπως είπα μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό, πραγματοποιούμε έναν άθλο“.

«Κλειδί ο Γουνδουλάκης»

Ο Άκης Μάντζιος τόνισε ότι ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στη νίκη 1-0 επί της Κέρκυρας, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Φανούρη Γουνδουλάκη στο παιχνίδι.
«Κλειδί ο Γουνδουλάκης»
«Νομίζω ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε και την κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης, ενώ δεν είχαμε και την καλύτερη ψυχολογία, καθώς προερχόμασταν από αρνητικό αποτέλεσμα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, όμως στο δεύτερο μπήκαμε καλύτερα, είχαμε ευκαιρίες, όπως είχε και η Κέρκυρα, και φτάσαμε στο γκολ και στη νίκη», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του τεχνικού των κυανέρυθρων.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις αποκρούσεις του Σιδεράκη και την είσοδο του Γουνδουλάκη. «Αυτή είναι η δουλειά τους, ο ένας να αποκρούει και ο άλλος να δίνει πάσες. Ο Φανούρης είναι καλός και έμπειρος παίκτης και πιστεύω ότι ήταν το κλειδί για τη νίκη», σχολίασε.
 

Ρυθμιστής ο Καστίγιο!!

Ρυθμιστής ο Καστίγιο
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νέρι Καστίγιο στο αυριανό παιχνίδι του Άρη με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έτσι, λοιπόν, ο Μεξικανός είναι ο ρυθμιστής της 11άδας, αφού αν τελικά μείνει εκτός, ο ρόλος του κυνηγού θα ανατεθεί στον Ούμπιντες. Εκτός ο Σολτάνι…

Εξυπακούεται ότι μια μέρα πριν από ματς, η τελευταία προπόνηση διεξάγεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Παρόλα αυτά ο Καστίγιο στάθηκε άτυχος, καθώς έπειτα από κόντρα με τον Ντίκο, αποκόμισε ενοχλήσεις στο γόνατο. Παρόλα αυτά ο Μανουέλ Μασάδο τον συμπεριέλαβε στις επιλογές του, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βρίσκεται και στο αρχικό σχήμα.

Στην περίπτωση που ο Μεξικανός μείνει στον πάγκο, ο Πορτογάλος τεχνικός θα περάσει τον Ούμπιντες στην κορυφή. Και απ’ ότι φαίνεται δεν εμπιστεύεται τον Σολτάνι, μιας και δεν τον πήρε καν μαζί.

Η 18μελής αποστολή: Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Ντίκο, Καστίγιο, Φατί, Κατίδης, Ούμπιντες, Ακόστα, Παπαζαχαρίας, Καπετάνος, Τσουκάνης, Κανούλας, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος.

Νταλγκλίς: «Αποτέλεσμα του πάθους»

Νταλγκλίς: «Αποτέλεσμα του πάθους»
Στο πάθος και τη μαχητικότητα των παικτών του απέδωσε ο Κένι Νταλγκλίς τη νίκη-πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μαν. Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Αγγλίας.

«Είναι μεγάλο επίτευγμα να αποκλείουμε μία ομάδα σαν τη Γιουνάιτεντ. Η πρόκριση είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης των παικτών στην ομάδα και του πάθους με το οποίο αγωνίστηκαν. Κρατούσαμε το 1-1 και ο Κάουτ με το 50ο προσωπικό του γκολ για τον σύλλογο, μας έδωσε τη νίκη. Είμαστε πανευτυχείς. Οι παίκτες μου αντέδρασαν εξαιρετικά μετά την ήττα από την Μπόλτον», τόνισε ο θρύλος των «reds».

Όσο για τη συμπεριφορά των οπαδών των δύο ομάδων στις εξέδρες, ο «King Kenny» είπε: «Και οι δύο πλευρές είχαν άριστη συμπεριφορά. Στάθηκαν αντάξιοι του κύρους των δύο ομάδων».

Φέργκιουσον: «Απορώ πώς χάσαμε»

Φέργκιουσον: «Απορώ πώς χάσαμε»
Άδικο βάσει της απόδοσης της ομάδας του χαρακτήρισε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον αποκλεισμό της Μαν. Γιουνάιτεντ στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας μετά την ήττα με 2-1 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς χάσαμε! Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Ήμασταν καλύτεροι», δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός και πρόσθεσε: «Η απόδοση των ποδοσφαιριστών μου ήταν πολύ καλή, αλλά όσο το ματς βρισκόταν στην ισοπαλία μια φάση θα μπορούσε να κρίνει τον τελικό νικητή, όπως και συνέβη. Ήθελα να πάρουμε τη νίκη, γι’ αυτό και χρησιμοποίησα τον Τσιτσαρίτο. Σε αυτά τα ματς, όμως, υπάρχει κάτι σαν ξαφνικός θάνατος. Μία κακιά στιγμή μπορεί να σου στοιχίσει την πρόκριση. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και τα δύο γκολ που δεχτήκαμε. Σίγουρα ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του θεσμού είναι κάτι πολύ άσχημο για εμάς, αλλά δε νομίζω πως αξίζαμε να χάσουμε το παιχνίδι».

Όχι στην στεναχώρια, ναι στις επόμενες επιτυχίες!!

Όχι στην στεναχώρια, ναι στις επόμενες επιτυχίες
Ικανοποιημένη από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δήλωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη στο www.sport-fm.gr. H κορυφαία πολίστρια για το 2011 τόνισε πως η Εθνική αυτή δεν είναι απλά μια έκπληξη και θα συνεχίζει να παλεύει για να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται σε όποια διοργάνωση κι αν αγωνίζεται. Ελπίζει σε πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ενώ επισήμανε πως βήμα-βήμα θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες.

Αναλυτικά όσα είπε η Αλεξάνδρα Ασημάκη στο www.sport-fm.gr:

«Δεν πρέπει να υπάρχει στεναχώρια. Είναι θετικό για εμάς ότι βρεθήκαμε σε τρεις διοργανώσεις σε ισάριθμους τελικούς. Η ομάδα ανεβαίνει σταθερά και απέδειξε πως δεν πήρε τυχαία ούτε το ασημένιο μετάλλιο στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, ούτε το χρυσό στην Σαγκάη. Δεν ήμασταν μια έκπληξη, έχουμε σταθερότητα ως ομάδα.

Μπορεί τις Ιταλίδες να τις είχαμε νικήσει στο πρώτο ματς αλλά αυτό δεν σήμαινε τίποτα. Ένας τελικός είναι πάντα διαφορετικός. Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά, άνοιξε η διαφορά και δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε. Δεν στεναχωριόμαστε για αυτή την ήττα. Άλλωστε στόχος μας ήταν να περάσουμε στο προολυμπιακό τουρνουά και εκεί να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Και εκεί θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς αλλά εμείς ξέρουμε να παλεύουμε και το δείχνουμε σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνιζόμαστε. Πάμε βήμα-βήμα και ελπίζω να προκριθούμε στου Ολυμπιακούς και εκεί πάλι να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε».

Μάριο, η λύση στην κρίση!!

Μάριο, η λύση στην κρίση
Ένα γκολ του Μάριο Γκόμεζ στο 60’, το 17ο στη φετινή Bundesliga, απομάκρυνε τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται στο Μόναχο. Η Μπάγερν χάρη στον μόνιμο σκόρερ της και με τον Άριεν Ρόμπεν να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 92’ επικράτησε 2-0 της μαχητικής Βόλφσμπουργκ (που είχε εκτός αποστολής τους Βιεϊρίνια και Κυργιάκο) στην «Αλιάντς Αρένα» και διατηρήθηκε στην κορυφή.

Όχι μόνη της, αλλά παρέα με τη Ντόρτμουντ, που έκανε το δύο στα δύο στο δεύτερο γύρο επικρατώντας 3-1 της Χόφενχαϊμ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και μπροστά σε 80.500 θεατές. Ο Σίντζι Καγκάουα με δύο γκολ έδειξε το δρόμο στους πρωταθλητές.

Πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν να μπουν στην τετράδα του Champions League έχασαν Βέρντερ και Λεβερκούζεν μένοντας στο 1-1 στο «Βεζερστάντιον». Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το ματς για τους γηπεδούχους, που απέχουν πέντε βαθμούς και με ένα ματς περισσότερο από την τέταρτη Γκλάντμπαχ, ενώ οι «ασπιρίνες» βρίσκονται στο -6.

Σημαντική νίκη στο Βερολίνο επί της Χέρτα με 2-1 σημείωσε το Αμβούργο και απομακρύνθηκε κάπως από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αντίθετα το 2-2 μεταξύ Άουγκσμπουργκ και Καϊζερσλάουτερν δεν εξυπηρέτησε καμία εκ των δύο στην προσπάθεια που κάνουν να σωθούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/1

Ανόβερο-Νυρεμβέργη (21:30)

Σάββατο 28/1 (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 1-1
(29’ Πισάρο-57’ Ράιναρτς)

Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 1-2
(81’ Λασογκά-24’ Γιάνσεν, 45+1 Πέτριτς)

Άουγκσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-2
(5’ Ντε Γιονγκ, 66’ Χάιν-25’, 48’ Ντικ)

Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 3-1
(16’, 55’ Καγκάουα, 31’ Γκρόσκροϊτς-55’ Τζόνσον)

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-0
(60’ Γκόμεζ, 92’ Ρόμπεν)

Κολωνία-Σάλκε 19:30

Κυριακή 29/1

Μάιντς-Φράιμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/2

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 21:30

Σάββατο 28/1 (16:30)

Χέρτα-Ανόβερο
Σάλκε-Μάιντς
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 29/1

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Κολωνία 18:30

πηγή: sportfm.gr

Ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι!!

Ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο χάντμπολ καθώς νίκησε 30-29 την ΑΕΚ στην Μίκρα και διατηρήθηκε σε τροχιά τίτλου, πλησιάζοντας στους 3 βαθμούς την δεύτερη «Ένωση».

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο ο «δικέφαλος του βορρά» δεν τους άφησε πολλά περιθώρια, έχτισε διαφορά και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ 17-11.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να φτάνει αρκετές φορές κοντά στην ανατροπή. Ωστόσο η κούραση και οι σημαντικές απουσίες των Μπακαούκα και Βακάλη πρόδωσαν τους «κιτρινόμαυρους» που δεν κατόρθωσαν να γυρίσουν το ματς και γνώρισαν την δεύτερη ήττα τη φετινή σεζόν, καταφέρνοντας ωστόσο να διατηρήσουν τη διαφορά των 7 τερμάτων από τον αγώνα του πρώτου γύρου.

Δεκάλεπτα: 4-3, 12-6, 17-11, 21-17, 26-23

ΠΑΟΚ: Γουργούμης Κνέζεβιτς, Τσακίρης 4, Πίτσιος 1, Ιωαννίδης 1, Ανγκελόφσκι 3, Παλάσκας 5, Τάτσης, Σεβαστίδης 3, Αποστολίδης Π., Πετρίδης 7, Αποστολίδης Β., Κοκώνης 3, Κεσίδης 3.

ΑΕΚ: Καφάτος, Αϊβαζίδης, Γεωργιάδης 1, Γιαννόπουλος 3, Κοκολοδημητράκης 3, Κουλούρης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 2, Οικονόμου, Τσαούσης 4, Τούτσης 3, Ζάχαρης, Παπαδόπουλος 5, Μαξίμοβιτς 7.

πηγή: sportfm.gr

«Είμαι εδώ, αλλά χωρίς υπερβολές»

«Είμαι εδώ, αλλά χωρίς υπερβολές»
Διατεθειμένος να συμβάλλει από την πλευρά του στην προσπάθεια σωτηρίας της ΑΕΚ δήλωσε ο Πέτρος Παππάς κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε σε εκπροσώπους του Τύπου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως περιμένει και από άλλους παράγοντες να συνεισφέρουν, ενώ τόνισε πως συμφωνεί με την πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη να καλύψει ο κάθε μέτοχος τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί θητείας του.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ δείχνει έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση, όμως αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς υπερβολές και με τη συμμετοχή και άλλων παικτών. Μετά από αυτήν τη δημόσια τοποθέτησή του, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η αυριανή συνάντηση για την πρόταση «Θεμέλιο 21».

Είναι ολοφάνερο πως ο κ. Παππάς είναι διατεθειμένος να βοηθήσει, άλλωστε είναι ένας άνθρωπος που έχει δαπανήσει πολλά χρήματα για το «Δικέφαλο», αλλά σ’ αυτή την προσπάθεια –όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί- δεν μπορεί να είναι μόνος του και όλα δείχνουν πως μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, ένας νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει χωρίς βεβαίως να υποστηρίζει κανείς πως επιλύθηκαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της ομάδας.

Ο Νίκος Νοτιάς επικοινώνησε με τον Πέτρο Παππά κατά τη διάρκεια του γεύματος παραθέτει ο δεύτερος στους εκπροσώπους του Τύπου και διεμήνυσε πως λόγω υποχρεώσεων δεν είναι σε θέσει να παραστεί στη συνάντηση της Κυριακής. Τόνισε όμως ότι όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα τον βρει σύμφωνο και σύμμαχο για τη σωτηρία της «Ένωσης».

πηγή: sportfm.gr

Ηχηρό «μπαμ» από Κρόουλι!!

Ηχηρό «μπαμ» από Κρόουλι!
Σιγά μην έφευγε «αναίμακτα»! Ο 4ος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας είχε ακόμη ένα μεγάλο «θύμα»! Η Κρόουλι πέταξε εκτός συνέχειας της Χαλ με το τελικό 1-0! Στο φινάλε γλίτωσε τον αποκλεισμό η Μπλάκπουλ, 1-1 και ρεβάνς με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ! «Εισιτήριο» για Μπόλτον και Στόουκ, θρίαμβος της Νόριτς στο «Χόθορνς», 2-1 τη Γουέστ Μπρομ!

Οι «γουόντερερς» του Όουεν Κόιλ βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ματς με τη Σουόνσι, όμως σε λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα γκολ των Πράτλεϊ και Ινγκλς! Εύκολη πρόκριση για Μπέρμιγχαμ που πέρασε με το 4-0 από την έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στο 85ο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 της Νόριτς στην έδρα της Γουέστ Μπρομ!

Ο Ζερμέιν Μπέκφορντ «τιμώρησε» τη Σουίντον και οδήγησε τη Λέστερ μόνος του στην επόμενη φάση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, διαμορφώνοντας με δικά του γκολ το τελικό 2-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας:

Μπλάκπουλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 1-1
Μπόλτον – Σουόνσι 2-1
Μπράιτον – Νιούκαστλ (19:15)
Ντέρμπι – Στόουκ 0-2
Χαλ – Κρόουλι 0-1
Λέστερ – Σουίντον 2-0
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
Μίλγουολ – Σαουθάμπτον 1-1
ΚΠΡ – Τσέλσι 0-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπέρμιγχαμ 0-4
Στίβενεϊτζ – Νοτς Κάουντι 1-0
Γουέστ Μπρομ – Νόριτς 1-2

πηγή: sportfm.gr

Πράκτωρ 007!!

Πράκτωρ 007! Με μπροστάρη τον Νιάζι Κούτσι (που έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα) ο Πανιώνιος νίκησε με σκορ 2-0 την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη, για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Καθάρισε» ο Σκέμπρι στο φινάλε.

Αξιόμαχοι οι Φαίακες, με τον Σιδεράκη, όμως, να τους λέει «στοπ» όποτε χρειάστηκε.



Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Για την ακρίβεια είναι ένας εύκολος τρόπος για να πεις ψέματα, αλλά παράλληλα να μην μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό. Τόσο ο Πανιώνιος, όσο και η Κέρκυρα μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν προκειμένου να υποστηρίξουν την ανωτερότητά τους στο σημερινό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος κυρίως, γιατί στο δεύτερο η πλάστιγγα έγειρε σαφώς υπέρ των γηπεδούχων.

Από τη μία οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, εύλογα και την πρωτοβουλία των κινήσεων με συνέπεια να είναι πιο δραστήριοι μεσοεπιθετικά, αλλά και εκ του αποτελέσματος δίχως ουσία στις προσπάθειές τους.

Και από την άλλη, οι Φαίακες που πολύ... διακριτικά είχαν περισσότερες προσπάθειες συνολικά, αλλά και προς το στόχο. Ακίνδυνες, ως επί το πλείστον. Αλλά και στις δύο όμως που δημιουργήθηκαν υπό σοβαρές προϋποθέσεις ο Σιδεράκης ήταν σε ετοιμότητα, σταματώντας και το επικίνδυνο σουτ του Γραμμόζη και το τετ-α-τετ του Καλαντζή.

Η λύση στη δυστοκία για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Γουνδουλάκη, με τον Μάντζιο να δικαιώνεται για την επιλογή του. Όχι διότι σκόραρε, αλλά επειδή έκανε όλη την υπόλοιπη δουλειά.

Αρχικά έδωσε την ασίστ στον Κούτσι που με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Γκαλίνοβιτς (που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος) διαμορφώνοντας το 1-0 στο 71'. Ενώ στα τελευταία λεπτά, πάλι από δική του ενέργεια επετεύχθη το τελικό 2-0. Βρήκε εξαιρετικά τον Κούτσι, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε ασταθώς, όμως ο Σκέμπρι από κοντά πλάσαρε σε ανυπεράσπιστη εστία στο 88'.




Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Ρόβας (46’ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Πετκάκης, Μενδρινός (68’ Κούρντι), Σάμαρης, Ρόκας (84’ Κουλουχέρης), Πιέρ, Κούτσι, Σκέμπρι.

Στον πάγκο: Πόγκασιτς, Αμπντουλάγιεφ. Μιλοβάνοβιτς, Σταυροθανασόπουλος.

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης, Οσμάν (76’ Τσίγκας), Γκουστάβο, Καλαντζής (90’ Ιωάννου), Αγρίτης (46’ Γιάντσης), Μάρτιν.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Μίχος, Ηλιάδης.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Ελευθερίου (Αθηνών)
Γήπεδο: «Νέας Σμύρνης»

πηγή: sportfm.gr

Τα τρίποντα έφεραν τα πάνω κάτω…!!

Τα τρίποντα έφεραν τα πάνω κάτω…
Διαφορά 15 πόντων ανέτρεψε με τα τρίποντα ο Πανιώνιος μέσα στο Αλεξάνδρειο και επικράτησε του Άρη 69-63, πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο ματς που άνοιξε την 16η αγωνιστική της Α1. Οι φιλοξενούμενοι αν και βρίσκονταν πίσω στο πρώτο μισό του αγώνα μπόρεσαν να συγκεντρωθούν και να περάσουν στην αντεπίθεση ροκανίζοντας τη διαφορά και παίρνοντας τους δύο βαθμούς που τους διατηρούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Κορυφαίος για τους νικητές που είχαν 8/17 σουτ έξω από τα 6.75 (47%) ο Τζον Ντίμπλερ με 12 πόντους, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μπίλι Κιζ με 17 πόντους, 2/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τους ηττημένους που γνώρισαν την τρίτη τους συνεχόμενη ήττα στην Α1, ξεχώρισαν οι Χρήστος Ταπούτος με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και Δημήτρης Βεργίνης με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Το ματς

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν μουδιασμένο για τις δύο ομάδες, οι οποίες χρειάστηκαν περίπου τρία λεπτά για να ανοίξουν το σκορ. Το 4-5 των πρώτων πέντε λεπτών που προήλθε από μία εύστοχη βολή του Κιζ για τον Πανιώνιο διαδέχθηκε επιμέρους σκορ 12-4 για τους Θεσσαλονικείς, με κύριο εκφραστή τον Ρόναλντ Ντέιβις, ο οποίος με έξι συνεχόμενους πόντους εξασφάλισε το 16-9 του πρώτου δεκαλέπτου για τους «κίτρινους». Οι δύο ομάδες στηρίχθηκαν στις προσπάθειές τους κάτω από το καλάθι, καθώς έξω από τα 6.75 ήταν πολύ άστοχες.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή διατήρησε τα ηνία της αναμέτρησης και επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα να πάρει ακόμη και 15 πόντους διαφορά (34-19) με δύο εύστοχες βολές του Ντέιβις περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Αυτή η διαφορά σήμανε και την έναρξη της αντεπίθεσης των «κυανέρυθρων», οι οποίοι συμμάζεψαν κάπως τα πράγματα και με ένα σερί 5-0 με τρίποντο του Ντίμπλερ έκαναν το 34-24 και μπήκαν με καλύτερη ψυχολογία στην τρίτη περίοδο.

Έντεκα συνεχόμενοι πόντοι από τον Μάριο Μπατή έφεραν τους Νεοσμυρνιώτες σε απόσταση αναπνοής πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (36-35), διαμορφώνοντας ένα υπέρ τους σερί 2-11. Οι συμπαίκτες του πήραν την σκυτάλη και με συνεχόμενα τρίποντα πήραν ξανά το προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα (41-43) με τρίποντο του Κιζ. Η περιφερειακή άμυνα του Άρη σταμάτησε να λειτουργεί και το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιστάθμισε το κακό ποσοστό στις βολές με τα εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου, με αποτέλεσμα να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενο με 44-51, ολοκληρώνοντας επιμέρους σκορ περιόδου 10-27!

Ο Άρης πλησίασε στο καλάθι (49-51) με σερί 5-0 με τρίποντο του Ταπούτου και ένα λέι απ του Ντέιβις, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δικό τους σερί 8-0 και με τρίποντο του Κιζ ανέβασαν τη διαφορά στα επίπεδα των δέκα πόντων (49-59), που ήταν και η μεγαλύτερη που πήραν στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης και με επιμέρους σκορ 8-2 μείωσαν σε 57-61, αλλά ο Πανιώνιος διατήρησε την ψυχραιμία του και επικράτησε με το τελικό 63-69.

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 34-24, 44-51, 63-69.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κερούς 1, Ταπούτος 19 ( τρ., 6 ριμπ.), Τσαϊρέλης 2, Ντέιβις 11, Κρούσιτς 4, Μποχορίδης, Μπόγρης 4, Μάλντροου, Βεργίνης 20 (3 κλεψ.), Δήμας, Βεζένκοφ.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος (3 ασ.), Κιζ 17 (2 τρ., 3 ασ.), Αθανασούλας 2, Στίβεσον 5, Ντίμπλερ 12 (2 τρ., 5 ριμπ., 3 ασ.), Μπατής 13 (2), Γιάνκοβιτς 9 (2 τρ., 5 ριμπ.), Καββαδάς 4, Σαρικόπουλος, Νάτζφεϊ, Μπόισα 4, Παραγυιός 3.

πηγή: sportfm.gr

This is… Crete!!

This is… Crete!
Και αήττητα δεν περνάνε!

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης… παράφρασε τον συνονόματο Σπαρτιάτη και ξεκαθαρίζοντας στην Ξάνθη ότι ήρθε η ώρα να χάσει, επέτρεψε στον ΟΦΗ να την «τσιμπήσει» με το 1-0 στην πέμπτη θέση!

Εξαιρετικοί οι Κρητικοί, τερμάτισαν το σερί που έτρεχαν από τον Οκτώβρη (!) οι ακρίτες και ξεκίνησαν δικαιολογημένα όνειρα για play-off!



Το «ουδέν κακό αμιγές καλού» αλήθεια είναι ότι σπάνια ακούγεται αποτελεσματική παρηγοριά στον… παθόντα. Κι έτσι ακουγόταν στ’ αυτιά του Αναστόπουλου βλέποντας τον Μάντζιο -πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα- να μετατρέπεται στον ακαταλληλότερο παίκτη για ποδαρικό (παραπάτησε και τραυματίστηκε). Ποιος καταλληλότερος, όμως, για να δικαιώσει τους αρχαίους από έναν… Λεωνίδα.

Για ένα ημίωρο, λοιπόν, ο ΟΦΗ έμοιαζε να ‘χει ξεχάσει πως γίνεται τελική προσπάθεια. Ευτυχώς για τον ίδιο, δε, ο Βεζυρίδης του επέτρεπε να ξεχνά από τώρα τον Κάρολ (σταματώντας τα 4-5 καλά σουτ που παρήγαγε η υπεροχή της Ξάνθης). Και κάπου εκεί μίλησε η… μοίρα. Αυτή που είχε φέρει τον Καμπάνταη απρόσμενα στο ματς και στην κατάλληλη θέση (στο 37’) για να ξετυλίξει το «δώρο» του Εντιμάρ και ν’ ανταμείψει την αγωνιστική άνοδο των Κρητικών.

Όπως ακριβώς έφυγαν για τ’ αποδυτήρια, επέστρεψαν απ’ αυτά οι ομάδες. Με τον ΟΦΗ, δηλαδή, να έχει την ψυχολογία και την Ξάνθη να έχει την κατοχή -αλλά όχι και τρόπο να την αξιοποιήσει απέναντι στην άριστα στημένη άμυνα των Κρητικών. Δυστυχώς για ‘κείνη, δε, ακόμα κι όταν… βρήκε τι να την κάνει (με τον ωραίο συνδυασμό Μαρσελίνιο-Εντιμάρ) ο «κεραυνός» του Βραζιλιάνου απείλησε να γκρεμίσει το τέρμα του Βεζυρίδη.

Ευτυχώς για τον ΟΦΗ, από την άλλη, όποιο σουτ πήγαινε μέσα σ’ αυτό… σταματούσε στον εξαιρετικό του γκολκίπερ (όπως το επικίνδυνο του Σουάνη στο 76’). Κι ακόμα κι αν οι ακρίτες διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα σταμάτησε και στο χέρι του Βερόν λίγο πριν το τέλος (μάλλον άδικα), ο αντίπαλός τους πήρε δίκαια μια νίκη που έμοιαζε να θέλει πολύ περισσότερο.




ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βάντο, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς (77’ Μπόντορ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ (89’ Σόουζα), Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος (5’ λ.τ. Καμπάνταης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς, Πίτσος

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι (72’ Νταρμπιόν), Φλίσκας, Μαρσελίνιο, Πόι (60’ Σουάνης), Βλαχοδήμος (77’ Καζάκης), Μαρκόφσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Λυμπερόπουλος, Στάσιακ, Μπαξεβανίδης, Πλατέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

πηγή: sportfm.gr

''Ο ΠΑΟΚ δεν θα με αφήσει να φύγω''

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Βραζιλία μίλησε σε μέσα της πατρίδας του ο Λίνο, για τον οποίοι οι συμπατριώτες του τονίζουν ότι θέλει να γυρίσει στα πάτρια εδάφη.
''Ο ΠΑΟΚ δεν θα με αφήσει να φύγω''
Ο Βραζιλιάνος παραχώρησε συνέντευξη στο blog.terra.com, το οποίο χαρακτηρίζει τον Λινο ως «Το είδωλο του ΠΑΟΚ…». Αρχικά για τον Βραζιλιάνο 34χρονο αριστερό μπακ αναφέρεται ότι στους τελευταίους τέσσερις αγώνες έχει πετύχει τρία γκολ και έδωσε μία ασίστ, διατηρώντας τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας: «Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης δεν έχω προβλήματα. Τρέχω 90 λεπτά και τώρα μπορώ να συνδυάζω την φυσική κατάσταση με την τεχνική».
Στην συνέχεια οι Βραζιλιάνοι αναφέτονται στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, για το οποίο αναφέρεται ότι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να το ανανεώσει για δύο χρόνια. «Εκείνος θέλει να προσελκύσει ένα Βραζιλιάνικο σύλλογο, αφού θέλει να επιστρέψει στην Βραζιλία…» αναφέρει ο δημοσιογράφος και δίνει τον λόγο στον ποδοσφαιριστή για το τι μπορεί να κάνει τώρα: «Τώρα είναι λίγο δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μου επιτρέψει να φύγω. Στην Βραζιλία πάντως θα είναι πιο άνετα για την γυναίκα μου και τον γιο μου. Η κατάλληλη στιγμή θα είναι στο τέλος της σύμβασης. Δεν είναι και πολύ μακριά…».
Μπαίνοντας και σε λεπτομέρειες γι’ αυτό το ενδεχόμενο επιστροφής, ο Λίνο ανέφερε: «Ξέρω ότι μία τέτοια αλλαγή θα μου έφερνε δυσκολίες. Είναι μία άλλη πραγματικότητα, ένα άλλο είδος παιχνιδιού, άλλος χλοοτάπητας, αλλά είμαι προετοιμασμένος».
Ο Λίνο δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον κόσμο του Δικεφάλου: «Είναι οι πιο φανατικοί που γνώρισα. Αφιερώνονται πραγματικά στην ομάδα. Είναι πάρα πολλοί ακόμη και σε εκτός έδρας αγώνες».
Όσον αφορά τον αγώνα του Λονδίνου με την Τότεναμ δήλωσε: «Ήρθαν να μας δουν από την Αγγλία, την Γερμανία, την Ελβετία και φυσικά από την Ελλάδα. Είναι φανατικοί, πίνουν και κάνουν το δικό τους πάρτι…».
Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Είναι σαφές αυτό. Η κρίση επηρέασε πολλές ομάδες στην Ελλάδα, αλλά και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Πολλές επιχειρήσεις έχουν επηρεαστεί. Ο μέσος όρος προσέλευσης φιλάθλων στο γήπεδο έχει μειωθεί. Στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ έχει περίπου 26000 κόσμο στο γήπεδό του. Σήμερα είναι περίπου 23000. (έτσι είπε ο Λίνο). Αυτό δείχνει ότι η κρίση έχει επηρεάσει και την τσέπη των φιλάθλων».
Στο τέλος αναφέρει: «Πολλά στην καριέρα μου έγιναν κατά το τέλος. Τότε ήθελε ο Θεός. Τώρα ξέρω ότι θα μπορούσα να παίξω σε περισσότερες ομάδες όπως η Σάο Πάολο, η Φλουμινένσε ή η Πόρτο. Τώρα έχω ωριμάσει. Αλήθεια δεν ήμουν ποτέ καλός στο να κάνω συμβόλαια. Τώρα ετοιμάζομαι για μία καλύτερη οικονομική κατάσταση…».

"Με τον προηγούμενο δεν ήμουν χαρούμενος"...!!

Ο Νέρι Καστίγιο με δηλώσεις του στη NOVA μίλησε για τα προβλήματα με τον προηγούμενο προπονητή του τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, ενώ παράλληλα, εξήγησε πως είναι και του αρέσει να παίζει ως επιθετικός.
"Με τον προηγούμενο δεν ήμουν χαρούμενος"...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νέρι Καστίγιο στην κάμερα της NOVA:
Για τη δουλειά με τον Μανουέλ Μασάδο: « Ηταν μια καλή εβδομάδα για να εργαστούμε, κυρίως γιατί είχαμε και το χρόνο, αλλά και το αποτέλεσμα το τελευταίο το οποίο ήταν θετικό και μας βοήθησε, ώστε να αποκτήσουμε και πάλι την ηρεμία μας. Ο προπονητής προσπάθησε να διορθώσει κάποια πράγματα στα οποία ο ίδιος πιστεύει πως χρήζουν βελτίωσης και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία την Κυριακή να αποδείξουμε ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά, ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Να μεταφέρουμε τις οδηγίες του προπονητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Η γνώμη του για τον Μασάδο: « Ενας ήρεμος άνθρωπος. Εχει έρθει με πάρα πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά και το σημαντικότερο είναι, επειδή έχει έρθει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την ομάδα, πως έχει όρεξη να σταθεί δίπλα μας, ώστε όλοι μαζί να βγάλουμε την ομάδα απ΄ αυτή τη δύσκολη θέση. Ελπίζω, λοιπόν, πως μαζί και με τη δική μας συνεισφορά, να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στα επόμενα παιχνίδια».
Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: « Από δω και στο εξής, όλα τα παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τη δική μας την ομάδα, για τον Αρη. Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα, τη στήριξη του κόσμου μας και να αποδείξουμε στον αντίπαλο, απ΄ το πρώτο λεπτό, πως έχουμε βγει στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε. Θεωρώ πως αν καταφέρουμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, αυτό θα μας απελευθερώσει και θα μπορέσουμε να αποδώσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».
Για τη δική του απόδοση: « Η αλλαγή έχει να κάνει με αυτό που είπα την τελευταία φορά που μίλησα, γιατί δεν μ΄ αρέσει να δίνω και πολλές συνεντεύξεις, με την αλλαγή προπονητή. Με τον προηγούμενο προπονητή δεν ένιωθα χαρούμενος στην ομάδα, δεν μπορούσα να βγάλω τη διάθεση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και αν προσπάθησα. Πλέον, όμως, αρχίζω και νιώθω καλά μέσα στο γήπεδο. Αρχίζω και βρίσκω το ρόλο μου στην ομάδα του ΑΡΗ και αυτό που προσπαθώ, είναι να αποδεικνύω πως θέλω να προσφέρω».
Για το ρόλο του κυνηγού που του ανατέθηκε: « Είναι η θέση η οποία πάντα μου άρεσε να αγωνίζομαι και εκεί που απέδωσα καλύτερα όποτε έπαιξα ποδόσφαιρο. Δυστυχώς στον Αρη δεν μου είχε δοθεί η δυνατότητα να παίξω πάρα πολλές φορές, αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια στο τέλος της περυσινής περιόδου. Ξαναβρίσκω, λοιπόν, το ρόλο μου, ξαναβρίσκω τη θέση στην οποία μου αρέσει να αγωνίζομαι και θεωρώ πως θα πρέπει να συνεχίσω να το αποδεικνύω μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Για μια ενδεχόμενη νέα κλήση στην εθνική Μεξικό: « Μακάρι! Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της χώρας του. Από κει και πέρα όμως θα πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω στον Αρη, να είμαι καλός με τον Αρη και εάν έρθει η κλήση για την εθνική θα πάω για να αποδείξω ότι ορθώς πήγα και ότι ορθώς πρέπει να παραμείνω στην εθνική ομάδα».
 

This is Anfield!!

Μεγάλη νίκη για τη Λίβερπουλ με 2-1 στο ντέρμπι Κυπέλλου εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους "ρεντς" να συνεχίζουν στον πέμπτο γύρο της διοργάνωσης!
This is Anfield! (BINTEO)
Με γκολ του Ντιρκ Κάουτ στο 88' η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την πέταξε εκτός Κυπέλλου Αγγλίας. Αγκερ και Παρκ τα άλλα γκολ.

Οι Reds με γκολ στο φινάλε από τον Ολλανδό, πήραν την ρεβάνς για τον περσινό αποκλεσμό στο «Ολντ Τράφορντ» (επίσης στο τρίτο γύρο) και μετά τον τελικό του League Cup, βάζουν πλώρη για ακόμα μία κούπα τη φετινή σεζόν! Την ίδια στιγμή, οι αποκλεισμοί για τους Κόκκινους Διαβόλους συνεχίζονται, αφού μετά το Champions League και το League Cup, έμειναν εκτός και στο Κύπελλο Αγγλίας. Πλέον αναμένεται η κλήρωση για να μάθει η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τον επόμενο αντίπαλό της σε μία διοργάνωση που έχει τεράστια σημασία στην Αγγλία. Μετά την εξέλιξη αυτή, η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον έχει χάσει 2 από τους τελευταίους 17 αγώνες μακριά από την έδρα της στο Κύπελλο με κοινό παρονομαστή ότι αμφότερες έχουν έρθει στο «Ανφιλντ».
Για την Γιουνάιτεντ ήταν η πρώτη καλή φάση στο ματς, με τον Βαλένσια να ξεφεύγει από δεξιά, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Ρέινα και τέσσερα μετά δέχθηκε γκολ. Αυτό ήταν ένα ακόμα δώρο σε αντίπαλο από τον Ισπανό τερματοφύλακα Νταβίδ Ντε Χέα, ο οποίος σε εκτέλεση κόρνερ πάλευε με τον Κάρολ και έχασε εντελώς τη φάση, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αγκερ να ανοίξει το σκορ με κοντινή κεφαλιά. Εντύπωση προκάλεσε οτο ότι ο Φέργκιουσον μετά το γκολ αυτό σήκωσε για ζέσταμα τον Δανό τερματοφύλακα, Λίντεγκααρντ! Παρά τις πολλές απουσίες και το rotation από τον Σκωτσέζο τεχνικό, οι φιλοξενούμενοι πήραν πλήρως τα ηνία του αγώνα από το 25' και μετά, είχαν κατοχή και κυκλοφορούσαν με άνεση τη μπάλα και τελικά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Αυτό έγινε στο 39' όταν μετά από ωραίο τακουνάκι του Βαλένσια, ο Ραφαέλ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Παρκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο στον Ρέινα (1-1).
Στο δεύτερο μέρος, η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά και έπαιξε πιο κοντά στην περιοχή της Λίβερπουλ, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά παρότι είχε ξανά μεγαλύτερη κατοχή. Το ματς όσο κυλούσε αποκτούσε όλο και πιο άναρχο ρυθμό και από τις δύο ομάδες, ενώ ο Νταλγκλίς έριχνε μέσα επιθετικούς (Κάουτ-Μπέλαμι) για να πάρει το ματς. Και δικαιώθηκε σε μία φάση που ποτέ δεν μυρίζει γκολ, αφού από βολέ του Ρέινα, ο Κάρολ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κάουτ βρέθηκε μόνος με τον Ντε Χέα, τίναξε τα δίχτυα του με δυνατό σουτ και με 2-1 έστειλε την Λίβερπουλ στη φάση των «16» και την Γιουνάιτεντ σπίτι της σε τρίτη διοργάνωση για φέτος. Στο 90' ο Κάρολ είχε δοκάρι για το 3-1 και στη συνέχεια ο Ολλανδός δεν μπόρεσε από κοντά να βάλει και δεύτερο γκολ, όμως αυτό δεν απασχολεί τους οπαδούς της Λίβερπουλ...
Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς):
Ρέινα, Σκρτέλ, Κάραχερ (63' Κάουτ), Αγκερ, Κέλι, Τζέραρντ (72' Μπέλαμι), Χέντερσον, Ενρίκε, Ντάουνινγκ, Ροδρίγες (63' Ανταμ), Κάρολ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ραφαέλ, Σμόλινγκ, Εβανς, Εβρά, Σκόουλς (76' Ερνάντες), Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ, Βαλένσια, Γουέλμπεκ.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχει φράγκο σε όλη την Ευρώπη!!

Θέλουμε δύο τρεις ημέρες να ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος σε όλη την Ευρώπη και προφανώς πρέπει να είναι η λιγότερο εντυπωσιακή των τελευταίων ετών. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Δεν υπάρχει φράγκο σε όλη την Ευρώπη
Και οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος, ότι η κρίση έχει ακουμπήσει παγκοσμίως το ποδόσφαιρο, το οποίο πρέπει να μαζευτεί και δεύτερον ότι ο Μισέλ Πλατινί σιγά σιγά βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού σε όλους.
Όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει εναγωνίως ένα κεντρικό χαφ και καταλήγει στο να πείσει τον Σκόουλς να ξαναπαίξει μπάλα, όταν η Σίτι για να αφήσει τον Μαντσίνι να κάνει έστω και μία μεταγραφή του λέει ότι πρέπει πρώτα να πουλήσει τον Τέβες, για τον οποίο όμως κανείς δεν βρίσκεται να δώσει ικανοποιητικά λεφτά, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει για όλους. Όταν η πιο ακριβή μεταγραφή για φέτος ίσως αποδειχτεί αυτή του Μάρκο Ρόις στην Ντόρτμουντ, όταν στην Αγγλία μέχρι τώρα μόνο η Νιούκαστλ πλήρωσε σοβαρά λεφτά για να πάρει τον επιθετικό της Φράιμπουργκ Παπίς Σισέ με 11 εκατ. λίρες, άντε και η Τσέλσι για να πάρει τον Κέχιλ με 7 εκατ. λίρες, όταν στην Ισπανία Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ούτε που το σκέφτηκαν καν για χειμερινή προσθήκη, όσα ξέραμε για την αγορά ποδοσφαιριστών θα πρέπει σιγά σιγά να τα ξεχάσουμε.
Ακόμη και οι αγγλικές ομάδες για να πουν ότι κάποιον πήραν έσπευσαν να αποκτήσουν δανεικούς για δύο μήνες από το πρωτάθλημα των ΗΠΑ που έχει διακοπή. Η Αρσεναλ τον Ανρί, η Αστον Βίλα τον Ρόμπι Κιν και η Εβερτον τον Ντόνοβαν.
Που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Μα προφανώς στον σωστό δρόμο. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι μία τεράστια φούσκα έτοιμη να σκάσει. Οι περισσότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ευρώπη είναι χρεωμένες εταιρείες και αρκετές στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Πόσες από αυτές μπορούν να σώσουν οι Αραβες; Την Σίτι, την Παρί, την Μάλαγα, άντε και κανά δυο ακόμη.
(Δεν θα τα έγραφα όλα αυτά αν δεν ήξερα ότι ο Ολυμπιακός όντως προσπαθεί να φέρει ένα μεγάλο όνομα στην ομάδα. Με μία όμως προυπόθεση. Για να έρθει, όχι ο Φορμίκα, αλλά ο Κράσιτς της Γιουβέντους ή ο Μασάδο της Τουλούζ θα πρέπει οι ομάδες τους να δεχτούν να τους δανείσουν μέχρι τον Μάιο και βλέπουμε. Αλλιώς, καλός είναι και ο Αμπντούν…).
Πηγή: theinsiders.gr

ΣΟΚ: καπέλο έως και 33% στο χαράτσι της ΔΕΗ το 2012!!

Ενώ πολλοί καταναλωτές της ΔΕΗ δεν έχουν προλάβει να εξοφλήσουν καν τη δεύτερη δόση για το χαράτσι του 2011, θα πρέπει να πάρουν ξανά το κομπιουτεράκι τους για να υπολογίσουν τo αύξημένο ποσό που θα πληρώσουν το 2012 για το συγκεκριμένο φόρο.
ΣΟΚ: καπέλο έως και 33% στο χαράτσι της ΔΕΗ το 2012
Και αυτό γιατί, τα μέτρα που πρότεινε η Τρόικα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα η πρόταση για αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 25% με αναδρομική ισχύ από την 1/1/12, οδηγούν σε νέες αυξήσεις του φόρου για τα ακίνητα που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των υπολοίπων πάροχων ηλεκτρικού ρεύματος, που φτάνουν έως και 33%.
Το χειρότερο όλων είναι ότι για μία ακόμη φορά την μεγαλύτερη επιβάρυνση θα την υποστούν οι χαμηλές εισοδηματικά τάξεις, αφού στις ακριβές περιοχές οι τιμές δεν θα υποστούν σχεδόν καμία μεταβολή.
Για να υπολογιστεί λοιπόν το χαράτσι της ΔΕΗ, η Ελλάδα διαιρείται σε «ζώνες» ανάλογα με τις αντικειμενικές αξίες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Η πρώτη ζώνη (όπου εφαρμόζεται το μικρότερο τέλος (από 3 έως 3,75 ευρώ το τετραγωνικό) περιλαμβάνει τις περιοχές όπου η αντικειμενική τιμή της εφορίας δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ το τετραγωνικό. Η δεύτερη ζώνη, περιλαμβάνει τα ακίνητα με τιμή από 501 έως 1000 ευρώ το τετραγωνικό, η τρίτη τα ακίνητα με τιμή από 1001 έως 1500 ευρώ το τετραγωνικό κ.ο.κ.
    Η αύξηση των τιμών ζώνης, θα οδηγήσει, μοιραία, εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα σε διαφορετική ζώνη. Έτσι, το χαράτσι της ΔΕΗ θα υπολογίζεται αυτόματα με υψηλότερη τιμή ανά τετραγωνικό. Τα μοναδικά ακίνητα που δεν κινδυνεύουν είναι αυτά στο Παλαιό Ψυχικό, στην Φιλοθέη, στην Ηρώδου Αττικού και στην Σαντορίνη καθώς εκεί, η τιμή ζώνης είναι ούτως ή άλλως υψηλότερη των 5000 ευρώ οπότε δεν υπάρχει άλλο υψηλότερο κλιμάκιο.
  
    Τα παραδείγματα που ακολουθούν, δείχνουν ποιος είναι ο κίνδυνος των νέων επιβαρύνσεων:
•    Ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών στις φθηνότερες περιοχές του Βύρωνα, επιβαρύνεται σήμερα το πολύ με 500 ευρώ και αυτό στην περίπτωση που είναι νεόδμητο. Κι αυτό διότι η τιμή ζώνης είναι 950 ευρώ. Αρκεί μια μικρή αύξηση της τιμής ζώνης ώστε αυτή να περάσει τα 1000 ευρώ. Αυτομάτως το χαράτσι θα αυξηθεί κατά 33%. Ακόμη και αν το διαμέρισμα είναι ηλικίας 40 ετών, θα πληρώσει για το 2012 500 ευρώ αντί για 400 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα. Αντίστοιχες θα είναι οι επιβαρύνσεις σε περιοχές όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, το Καματερό, ο Ταύρος,

•    Ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών σε μια μεσαία περιοχή (π.χ στις φθηνότερες ζώνες του Αλίμου του Ελληνικού,  του Ζωγράφου, της Ηλιούπολης, των Μελισσίων της Νέας Πεντέλης, της Νέας Ερυθραίας, του Χολαργού) πληρώνει σήμερα από 500 έως 625 ευρώ ανάλογα με την ηλικία του ακινήτου. Το χαράτσι, θα αυξηθεί κατά 20% και για το συγκεκριμένο διαμέρισμα θα επιβάλλεται φόρος από 600 έως 750 ευρώ.
Σημερινή αξία Νέα αξία
Αύξηση τέλους
ακινήτων
Κάτω από 500 ευρώ από 500 έως 1000 ευρώ 33,33%
Από 501 έως 1000 ευρώ Από 1001 έως 1500 ευρώ 25%
Από 1001 έως 1500 ευρώ Από 1501 έως 2000 ευρώ 20%
Απο 1501 έως 2000 ευρώ Από 2001 έως 2500 ευρώ 33,33%
Από 2001 έως 2500 ευρώ Από 2501 έως 3000 ευρώ 25%
Από 2501 έως 3000 ευρώ Από 3001 έως 4000 ευρώ 20%
Από 3001 έως 4000 ευρώ
Από 4001 έως 5000 ευρώ 16,67%
Από 4001 έως 5000 ευρώ Ανω των 5001 ευρώ 14,29%
Από 5001 ευρώ και άνω
0%
Πόσο αυξάνεται το χαράτσι της ΔΕΗ για ένα διαμέρισμα 100m2
αν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες το 2012
Σημερινή
τιμή ζώνης
Νέα τιμή
ζώνης
Το χαράτσι για ακίνητα
κάτω των 5 ετών σε ευρώ
Το χαράτσι για ακίνητα
από 5 έως 9 έτη σε ευρώ
2011 2012 2011 2012
450  550 375  500  360 480
900  1100 500  625  480  600
 1500 1600  625 750 600 720
 1900 2100  750 1000 720 960
 2400
 2550
1000 1250  960  1200
 3000  3300  1250 1500  1200 1440
 3800  4200  1500 1750  1440 1680
5000 5500 1750 2000 1680 1920
8000
2000 2000 1920 1920
Πόσο αυξάνεται το χαράτσι της ΔΕΗ για ένα διαμέρισμα 100m2
αν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες το 2012
Σημερινή
τιμή ζώνης
Νέα τιμή
ζώνης
Το χαράτσι για ακίνητα
από 10 έως 14 έτη σε ευρώ
Το χαράτσι για ακίνητα
από 15 έως 19 έτη σε ευρώ


2011 2012 2011 2012
450  550 345  460  330 440
900  1100 460  575  440  550
 1500 1600  575 690 550 660
 1900 2100 690 920 660 880
 2400
 2550
920 1150 880  1100
 3000  3300  1150 1380  1100 1320
 3800  4200 1380 1610  1320 1540
5000 5500 1610 1840 1540 1760
8000
1840 1840 1760 1760
Πόσο αυξάνεται το χαράτσι της ΔΕΗ για ένα διαμέρισμα 100m2
αν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες το 2012
Σημερινή
τιμή ζώνης
Νέα τιμή
ζώνης
Το χα;ράτσι για ακίνητα
από 20 έως 25 ετών σε ευρώ
Το χαράτσι για ακίνητα
από 26 έτη και άνω σε ευρώ


2011 2012 2011 2012
450  550 315 420 300 400
900  1100 420  525
400
 1500 1600  525 630 400 500
 1900 2100 630 840 500 600
 2400
 2550
840 1050  600  800
 3000  3300  1050 1260 800 1000
 3800  4200  1260 1470 1000 1400
5000 5500 1470 1680 1400 1600
8000
 1680 1680  1600  1600
πηγή: fpress.gr