Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αλλάζει χέρια η Ίντερ!!

Η Gazzetta dello Sport αποκαλύπτει πως ο Μάσιμο Μοράτι ενέδωσε στις πιέσεις αλλά και τα χρήματα του Έρικ Τοχίρ και πρόκειται να παραχωρήσει το 75% των μετοχών της Ίντερ στον Ινδονήσιο επιχειρηματία.

Αλλάζει χέρια η Ίντερ!
Η Gazzetta dello Sport σήμερα αποκαλύπτει πως ο Μάσιμο Μοράτι ενέδωσε στις πιέσεις αλλά και τα χρήματα του Έρικ Τοχίρ και πρόκειται να παραχωρήσει το 75% των μετοχών της Ίντερ στον Ινδονήσιο επιχειρηματία.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι η οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο επιχειρηματιών είναι θέμα χρόνου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα ο Μοράτι και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του που έχουν μετοχές στην κατοχή τους θα συναντηθούν για να αποφασίσουν για την τύχη της πρότασης που έχει στα χέρια του από τον Τοχίρ.

Ο Ινδονήσιος προσφέρει το ποσό των 300.000.000 ευρώ για το 75% των μετοχών της ομάδας με την αποπληρωμή να γίνεται σταδιακά.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι συνεργάτες του Μοράτι τον πιέζουν να αποδεχθεί την πρόταση κάτι που και ο ίδιος το σκέφτεται αρκετά σοβαρά.

Η Gazzetta dello Sport θεωρεί σχεδόν βέβαια την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Ίντερ και εκτιμά πως μέσα στον επόμενο μήνα θα πέσουν και οι σχετικές υπογραφές. Πηγή: sport-fm.gr

Στα 40 εκ. για Σουάρες η Άρσεναλ!

Πρόταση ύψους 40 εκ. λιρών για την απόκτηση του Λουίς Σουάρες ετοιμάζεται να καταθέσει η Άρσεναλ στη Λίβερπουλ, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα γίνει αποδεκτή.

Στα 40 εκ. για Σουάρες η Άρσεναλ
Η διοίκηση των «κανονιέρηδων» άναψε το πράσινο φως στον Αρσέν Βενγκέρ προκειμένου ο Αλσατός να επανέλθει με αυξημένο ποσό, βελτιώνοντας την αρχική προσφορά κατά 10 εκ.

Ο Σουάρες εξακολουθεί να πιέζει για μεταγραφή όσο και αν ο Μπρένταν Ρότζερς τονίζει με δηλώσεις του ότι σκοπός της ομάδας είναι να τον κρατήσει προκειμένου ο Ουρουγουανός να ηγηθεί μιας ακόμη προσπάθειας.

Ο Βενγκέρ, ο οποίος ψάχνει ένα σέντερ φορ-όνομα προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε το περασμένο καλοκαίρι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, δείχνει να επιλέγει τελικά τον Σουάρες από τους Ιγκουαϊν και Ρούνεϊ.

Πηγή: england365.gr

Η πρόταση του Άρη!

Την πρόταση της ΠΑΕ Άρης για τη ρύθμιση των οφειλών της προς το Δημόσιο, κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Η πρόταση του Άρη
Σε ρυθμούς… άρθρου 99 κινούνται στον Άρη, όσο πλησιάζει η 19η Αυγούστου.

Τότε λήγει η προθεσμία κατάθεσης φακέλου -με τις απαραίτητες συμφωνίες με τους πιστωτές- προκειμένου η ΠΑΕ να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Στο μεταξύ οι διοικούντες τον Άρη συνεχίζουν τις επαφές σε κυβερνητικό επίπεδο.

Σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης -με κλιμάκιο νομικών και φοροτεχνικών- είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, και κατέθεσε πρόταση για τη ρύθμιση των οφειλών που υπάρχουν προς το Δημόσιο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Καρέ» προσφυγών!

Προσφυγές κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσαν τις προηγούμενες μέρες οι Κωνσταντίνος Βλάχος, Ανδρέας Σταματής, Βαλεντίνος Βλάχος και Νικόλας Εγγλέζου για τυπικούς λόγους.

«Καρέ» προσφυγών
Άλλες τέσσερις προσφυγές κατατέθηκαν τις τελευταίες μέρες κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Βλάχο, Ανδρέα Σταματή, Βαλεντίνο Βλάχο και Νικόλα Εγγλέζου, που κινήθηκαν μέσω της νομικής οδού προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν συντομότερο την άδεια για να υπογράψουν στις νέες τους ομάδες.

Όλοι οι παίκτες που δεσμεύονταν με συμβόλαιο με την «Ένωση» θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκκαθάρισης της εταιρίας προκειμένου να είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με άλλους συλλόγους, ωστόσο, η δικαίωσή τους μέσω των προσφυγών τους δίνει τη δυνατότητα να αποδεσμευτούν και τυπικά νωρίτερα.

Στην, ΑΕΚ δεν υπάρχει καμία ανησυχία σχετικά με το θέμα καθώς πλέον η ΠΑΕ δεν επηρεάζει την ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Έπιασε δουλειά ο Ουντότζι!

Στην Ελλάδα, με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία του Άρη. Στην διάθεση του Χατζηνικολάου ο Ουντότζι.

Έπιασε δουλειά ο Ουντότζι
Χθες οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χατζηνικολάου είχαν ρεπό, σήμερα όμως τους περίμενε ένα επίπονο πρόγραμμα, με διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα) στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου.

Στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού βρίσκεται πλέον και ο Σαλόζι Ουντότζι, ο οποίος χθες υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους».

Από εκεί και πέρα την αποθεραπεία τους συνέχισαν οι Μιχάλης Γιαννίτσης και Νίκος Ψυχογιός, με τον τελευταίο να βρίσκεται πιο κοντά στην επιστροφή του, σε φουλ ρυθμούς.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένο το φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Σερρών (18:00).Πηγή: sport-fm.gr

Παραιτήθηκε ο Κατσικάρης από τη Ρωσία!

Παρελθόν πριν καν… καθίσει στον πάγκο της Ρωσίας αποτελεί ο Φώτης Κατσικάρης, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας!

Παραιτήθηκε ο Κατσικάρης από τη Ρωσία!
Ούτε μία προπόνηση δεν πρόλαβε να κάνει με την εθνική ομάδα της Ρωσίας ο Φώτης Κατσικάρης, καθώς όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «championat.com» υπέβαλε την παραίτησή του! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Τζούλια Ανικέεβα, απομάκρυνε από τη θέση του τον μέχρι πρότινος τζένεραλ μάνατζερ, Όλεγκ Ουσάκοφ, με τον οποίο είχε κάνει ο Έλληνας κόουτς το σχεδιασμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας και αυτό ενόχλησε αρκετά τον πρώην προπονητή της Μπιλμπάο.

Πλέον, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολα για την αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στον τέταρτο όμιλο, καθώς εκτός από τις «ηχηρές» απουσίες παικτών, βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, τρεις μέρες πριν τη συγκέντρωση της προεπιλογής για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, τα πρώτα ονόματα που ακούγονται για να αντικαταστήσουν τον Φώτη Κατσικάρη είναι οι Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και Εβγκένι Πασούτιν.Πηγή: sport-fm.gr

Στην Εφες ο Βασιλειάδης!

Παίκτης της Αναντολού Εφές θα πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Βασιλειάδης, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στην Εφες ο Βασιλειάδης
Ο διεθνής φόργουορντ που έμεινε ελεύθερος από την ισπανική Μπιλμπάο, εξέταζε το τελευταίο διάστημα πρόταση της τουρκικής ομάδας για 1+1 χρόνια έναντι 750 χιλιάδων ευρώ ετησίως και περίμενε παράλληλα να γίνει γνωστό αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι για τον Βασιλειάδη ενδιαφερόταν και η Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ το όνομά του αναφέρθηκε αρκετές φορές και στα ρεπορτάζ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Τελικά, ο παίκτης συμφώνησε με την Αναντολού Εφές και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του είναι τα ιατρικά τεστ και οι υπογραφές. Πηγή: sport-fm.gr

Βοηθός του Κατσικάρη ο Καράσεφ!!

Ο Βασίλι Καράσεφ θα είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας.

Βοηθός του Κατσικάρη ο Καράσεφ
Οι Βασίλι Καράσεφ και Όλεγκ Μελεστσένκο θα είναι οι βοηθοί του Φώτη Κατσικάρη, στον πάγκο της εθνικής ομάδας τη Ρωσίας, στο προσεχές Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Την περσινή χρονιά, ο 42χρονος τεχνικός ήταν στον πάγκο της Τριούμφ, ενώ πρόσφατα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας, στην Πανεπιστημιάδα που έγινε στο Καζάν.
Πηγή: sport-fm.gr

Αδίκησε τον εαυτό της!!

Για τις θέσεις 5-8 θα παλέψει η Εθνική ομάδα Νέων, μετά την ήττα από την Ισπανία με σκορ 82-60, στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ που γίνεται στην Εσθονία. Με το Μαυροβούνιο το επόμενο ματς.

Αδίκησε τον εαυτό της
Η Εθνική ομάδα ήταν… σκιά του καλού της εαυτού στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ Νέων της Εσθονίας κόντρα στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σκορ 82-60 και να παίξει με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο πραγματοποίησε το χειρότερό του ματς στη φετινή διοργάνωση, ήταν οι Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης και Παπαπέτρου, με τους Φερνάντεθ και Ντίεθ να κάνουν την περισσότερη «ζημιά» για τους «φούριας ρόχας».

Το ματς


Τους Καμπερίδη, Αγραβάνη, Παπαπέτρου, Λαρεντζάκη και Μποχωρίδη επέλεξε ο Κώστας Μίσσας στην αρχική πεντάδα, με τον Αντετοκούνμπο να ήταν στον πάγκο. Από το πρώτο κιόλας… σουτ, οι Ισπανοί έδειξαν πως θα απειλήσουν από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα, φτάνοντας ακόμα και στο +5 (11-6). Σε εκείνο το σημείο ο Μποχωρίδης πήρε την ομάδα στις… πλάτες του, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κάνει ένα σερί 8-0 και να περνάει για πρώτη φορά μπροστά (14-11). Ωστόσο, η κακή περιφερειακή άμυνα των παικτών του Μίσσα, έδωσε την ευκαιρία στους «φούριας ρόχας» να επιστρέψουν και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι 20-16.

Όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο οι Ισπανοί εξακολουθούσαν να είναι εύστοχοι έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να ανοίξουν ξανά την υπέρ τους διαφορά (18-26). Η «απάντηση» της Εθνικής ήταν δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Παπαπέτρου για το 24-26, με τη διαφορά να συντηρείται στο καλάθι μέχρι και το 30-32. Εκεί, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να δώσει εύκολα καλάθια και το σκορ να πάει στο 40-33 υπέρ των «φούριας ρόχας», με τους Καμπερίδη και Παπαπέτρου να διαμορφώνουν το 37-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί «χτύπησαν» μέσα από τη ρακέτα, πηγαίνοντας στο +6 (40-46) με το ξεκίνημα. Μάλιστα, στη συνέχεια, οι κακές επιλογές στην επίθεση μαζί με τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ των παικτών του Μίσσα, έδωσαν την ευκαιρία στους «φούριας ρόχας» να πάνε την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά στο ματς (42-53). Το μόνο που κατάφερε η Εθνική, ύστερα από τρία λεπτά χωρίς πόντο, ήταν να πετύχει μία βολή με τον Λαρεντζάκη για το 43-53, με τους αντιπάλους να αυξάνουν και άλλο τη διαφορά (43-57). Πλέον, η ψυχολογία ήταν καθαρά υπέρ των Ισπανών, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει στο +17 (45-62).

Με το τρίποντο του Φερνάντεθ, η Ισπανία συνέχισε το… πάρτι της, φτάνοντας με το… καλημέρα του τέταρτου δεκαλέπτου στο +20 (45-65). Μάλιστα, η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 25 πόντους, με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να σκέφτονται ήδη το παιχνίδι για τις θέσεις 5-8 με το Μαυροβούνιο. Έτσι, η αναμέτρηση είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα με τους «φούριας ρόχας» να παίρνουν το ροζ φύλλο με το τελικό 82-60.



Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-40, 45-62, 60-82.

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 13(1), Λαρεντζάκης 15(1), Παπαπέτρου 12(2), Καραμαλέγκος, Καλογιαννίδης 3, Σλαφτσάκης, Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 5(1), Μελισσαράτος 2, Αγραβάνης 6, Καμπερίδης 4, Γόντικας.

Ισπανίας (Αλόνσο): Μότος, Άμπια, Βίβες 9(1), Φερνάντεθ 21(2), Σανθ, Κόντε, Κόστα, Ντίεθ 23(3), Μεντόρι, Σουάρεθ 14(4), Ολαιθόλα 4, Σάιθ 11. Πηγή: sport-fm.gr

Αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα ο Βιλανόβα!!

Άμεσες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα στο θέμα του προπονητή. Οριστική αποχώρηση του Τίτο Βιλανόβα, λόγω της σοβαρής του ασθένειας. Υπηρεσιακός τεχνικός αναλαμβάνει ο Ρούμπι.

Αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα ο Βιλανόβα!
Νέο σοκ στην Μπαρτσελόνα! Ο Τίτο Βιλανόβα αποχωρεί οριστικά από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα», λόγω της σοβαρής του ασθένειας.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος, Σάντρο Ροσέλ και ο εκτελεστικός διευθυντής, Άντονι Θουμπιθαρέτα κάλεσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου απόψε στις 21:30 προκειμένου να μεταφέρουν επίσημα τις τελευταίες εξελίξεις και να αναφερθούν στην επόμενη μέρα του καταλανικού συλλόγου.

Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, το μέλος του τεχνικού τιμ, Ρούμπι, θα αναβαθμιστεί -προσωρινά- σε πρώτος προπονητής.

Οι τελευταίες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Τίτο Βιλανόβα έκρυβαν άσχημα μαντάτα, αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξανά. Η μάχη με τον καρκίνο συνεχίζεται για τον 44χρονο τεχνικό, που μόλις πριν από λίγους μήνες είχε βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να καταπολεμήσει το πρόβλημά του.
Πηγή: sport-fm.gr

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον του Άρη για Τάτο!!

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο στην μεταγραφή του Σουμπίνιο, ο Άρης φαίνεται πως στρέφεται και πάλι σε έναν παλιό του γνώριμο που επίσης ανήκει στον Ολυμπιακό. Αναφερόμαστε στον Ανδρέα Τάτο, που όλα δείχνουν ότι θα "κοπεί" από τον Μίτσελ και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο ρόστερ των "ερυθρόλευκων" για τη νέα χρονιά. Ο Άρης θέλει να επωφεληθεί και να έχει για μία ακόμη σεζόν στην ομάδα του τον Ανδρέα Τάτο, στον οποίο έχει στείλει το μήνυμα πως τον θέλει στην ομάδα. Ο Τάτος δεν είναι αρνητικός όμως περιμένει πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα η πρόταση από το εξωτερικό που περίμενε δεν έχει έρθει. Τον Ανδρέα Τάτο πάντως, σε περίπτωση που δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό, τον διεκδικεί όπως φάινεται και ο Ατρόμητος. Πηγή: metrosport.gr

Μπέος: «Θα δικαιωθώ, και θα πάρω τίτλο με τον Ολυμπιακό Βόλου»

Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε πως όταν δικαιωθεί θα επιστρέψει ενεργά στο ποδόσφαιρό και θα κατακτήσει έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα και για δήμαρχός Βόλου!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος:

«Δεν μου λείπει το ποδόσφαιρο. Απέχω ενεργά από τη διοίκηση ομάδων και ειδικότερα από τον Ολυμπιακό Βόλου όμως παρακολουθώ ως φίλαθλος την ομάδα. Αν ήμουν στη διοίκηση πολλές αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές. Όταν θα δικαιωθώ, που θα δικαιωθώ, θα κάνω μεγάλη προσπάθεια να επανέλθω και όταν θα επανέλθω ο Ολυμπιακός Βόλου θα κερδίσει τίτλο και θα ξαναβγεί στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα. Η οικογένεια του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι ενωμένη, ώστε η διοίκηση του που έχει και νέα πρόσωπα, να επιτύχουν το έργο τους. Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά πως οι οικονομικές συγκυρίες της εποχής είναι δύσκολες και όσοι αποφασίζουν να βάλουν τα χρήματά τους για τον Ολυμπιακό πρέπει να στηρίζονται απ' όλους».

Σχετικά με το γηπεδικό, ανέφερε:

«Δεν καταλαβαίνω το λόγο γιατί δεν έχει δοθεί στη διοίκηση του Ολυμπιακού το παραχωρητήριο για το ΕΑΚ. Αφού πάρθηκε η απόφαση και ήταν και ομόφωνη. Γιατί; Το Πανθεσσαλικό αν συνεχίσει να χρησιμοποιείται από δύο ομάδες θα γίνει χειρότερο από το Π. Μαγουλάς.

Καλώς ή κακώς σ' αυτή την πόλη υπάρχουν δύο ομάδες. Για μένα κακώς. Και δυστυχώς υπάρχουν κι αυτά τα έκτροπα που συμβαίνουν όταν συναντιούνται οι δύο ομάδες. Αν ο Ολυμπιακός έπαιζε στο ΕΑΚ δεν θα συνέβαινε τίποτα απ' αυτά".

Για περί υποψηφιότητας στον Δήμο Βόλου, υπογράμμισε:

"Όποτε έρχομαι στο Βόλο, εισπράττω πολύ αγάπη από τον κόσμο και είναι αλήθεια ότι πολλοί μου έχουν πει να "κατέβω" για Δήμαρχος ώστε να κάνουμε την πόλη διαφορετική. Σ' αυτό έχω ένα μεγάλο μειονέκτημα έναντι των άλλων πολιτικών.

Δεν μπορώ να πω ψέματα. Θα ήθελα να βοηθήσω και πιστεύω πως μπορώ να κάνω την πόλη πολύ καλύτερη. Δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για να πω τι θα κάνω. Όμως αν ποτέ κατέβαινα για Δήμαρχος δεν θα ήμουν Δήμαρχος του Ολυμπιακού αλλά όλης της πόλης. Ο Δήμαρχος δεν θα έπρεπε να είναι κομματικός».

Σχολιάζοντας το ρόστερ της ομάδας, σημείωσε:

«Πέρυσι έγιναν τεράστια λάθη στον Ολυμπιακό. Πολλά πράγματα έγιναν βεβιασμένα αφού δεν υπήρχε ο χρόνος. Το ότι η ομάδα διεκδίκησε την άνοδο μέχρι την τελευταία αγωνιστική ήταν ένα θαύμα.

Το ότι έφτασε εκεί το μεγαλύτερο ρόλο τον έπαιξε ο κόσμος. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε αφανιστεί. Εγώ είμαι ικανοποιημένος για τον Ολυμπιακό Βόλου που "χτίζει" αυτή τη στιγμή η διοίκηση του κ. Καραγιάννη. Η ομάδα είναι καταδικασμένη να κυνηγάει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Η μεταγραφική της ενίσχυση συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι πρωταγωνιστής και του χρόνου. Ακόμα και ο Μάριο Μπρέσκα θα έχει πρόβλημα να είναι στην εντεκάδα. Θεωρώ πως ο Δεινόπαπας είναι καλύτερος του.

Δείτε το ρόστερ του Ολυμπιακού και συγκρίνετέ το με άλλες ομάδες. Ποια ομάδα έχει καλύτερο ρόστερ. Και μάλιστα απ' ότι μαθαίνω θα έρθουν 3-4 ακόμη ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Βαζάκας με τους συνεργάτες του, πιστεύω πως θα καταφέρει να δημιουργήσουν μία πολύ καλή ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα».

Δεν συνηγορούν οι οπαδοί της ΑΕΛ!!

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ δεν συμφωνούν με την άποψη του προέδρου, Κώστα Πηλαδάκη, να εξασφαλίσει καινούργιο ΑΦΜ ο σύλλογος, τονίζοντας πως δεν θα συνηγορήσουν σε λύσεις που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του προέδρου.

Συγκεκριμένα οι «Monsters» στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σημείο ζωής έδωσε ο αγνοούμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και αποφάσισε να δώσει μαθήματα περί ΑΕΛ… Η τακτική που ακολουθεί μέχρι τώρα σε όλα τα πιθανά σενάρια, βέβαια, δείχνει ξεκάθαρα πως για αυτόν η ομάδα μας είναι καθαρά μια λογιστική υπόθεση και ένα ΑΦΜ. Έχουμε κουραστεί να φωνάζουμε το αυτονόητο και αυτό που εκφράζει πραγματικά τον κόσμο της ΑΕΛ και την περηφάνια του.

Επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμα πως δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε λύσεις που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδιαίτερα του Πηλαδάκη, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της ομάδας. Το ίδιο μήνυμα στέλνουμε και στον κάθε υποψήφιο Αρβανιτίδη, θυμίζοντας αυτά που ξεκαθαρίσαμε κατηγορηματικά πρόσωπο με πρόσωπο.

Η ομάδα μας είναι η ΑΕΛ, το γήπεδο της ομάδας μας είναι το AEL FC Arena και αυτή θα ακολουθήσουμε όπου χρειαστεί. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τον κόσμο της ΑΕΛ για το δικό τους οικονομικό συμφέρον θα σπάσουν τα μούτρα τους.

Εκτρώματα σαν κι αυτό που προέκυψε τις τελευταίες μέρες και ύπουλα σπρώχνει με την πίεση του χρόνου ο Πηλαδάκης δεν πρόκειται να περάσουν, ούτε να στηριχθούν από κανένα φίλαθλο ή οπαδό της ΑΕΛ. Παρακολουθώντας από κοντά κάθε παράμετρο των εξελίξεων έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνουμε και να έχουμε άποψη με βάση το ειδικό βάρος και την ιστορία της ΑΕΛ για κάθε τομέα και εξέλιξη γύρω από την ομάδα.

Όσοι παρερμηνεύουν τις ανακοινώσεις μας και τις θέσεις μας με άγνωστα για μας κριτήρια καλύτερα να προσέχουν γιατί γρήγορα θα βρεθούν εκτεθειμένοι… Δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε και να το φωνάζουμε: η ομάδα μας είναι η ΑΕΛ και είναι μία και θα είμαστε πάντα δίπλα της! Τίποτα δε διαπραγματευόμαστε από τις αρχές μας! Καιρός να το καταλάβουν όλοι».

«Λύση τώρα αλλιώς δρόμο»

Οι οπαδοί του Πανσερραϊκού έθεσαν προ των ευθυνών του τον πρόεδρο της ομάδας Λάζαρο Θεοδωρίδη, απαιτώντας να δώσει λύσει στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σύλλογο, αλλιώς να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αναλυτικά οι ανακοίνωση των οπαδών των «λιονταριών»:
«Στο προηγούμενο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός, στις 10-7-2013, δεσμεύτηκε ο κ. Θεοδωρίδης, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και έχων την ευθύνη της ιστορικής ομάδας μας, ότι έως τις 22-7 θα έχει δρομολογηθεί η λύση των προβλημάτων. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ προς αυτή τη κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η ύπαρξη της ομάδας, όπως τη γνωρίζουμε.

Κύριε Θεοδωρίδη, η Λέσχη μας και ο κόσμος του Πανσερραϊκού σας προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που φανείτε ασυνεπής στις δεσμεύσεις σας θα μας βρείτε απέναντί σας. Στη παρούσα φάση φέρεται ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ και πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΡΟΜΟ».

Πάει Ουκρανία ο Γ.Χ.!

Στην Ουκρανία αναμένεται να βρεθεί αύριο ο βοηθός του Χουμπ Στέφενς, Γιώργος Γεωργιάδης, ώστε να πάρει μια πρώτη γεύση από τη φετινή Μέταλιστ.
Η ομάδα που κληρώθηκε να αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζει την Άρσεναλ Κιέβου για την δεύτερη αγωνιστική του ουκρανικού πρωταθλήματος και ο Γεωργιάδης θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ώστε να παρακολουθήσει το παιχνίδι.
Μάλιστα, ο Γεωργιάδης σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως θα γίνει προσπάθεια ώστε να… κατασκοπεύσει και δεύτερο παιχνίδι της Μέταλιστ ώστε να έχει καλύτερη εικόνα για τον προσεχή αντίπαλο του “δικεφάλου”.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν θα έρθει ο Ψωμιάδης σε Ηρακλή»

Ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Κώστας Τσαλίκης διέψευσε στον  Arena 89.4 τα σενάρια ανάμειξης του Μάκη Ψωμιάδη με τους «κυανόλευκους» δίνοντας έτσι την απάντησή του στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Τα ποσά τα οποία ανακάλυψε είναι εξωφρενικά για την πραγματικότητα. Ούτε κατά διάνοια υπήρξε ή θα υπάρξει ανάμειξη του Ψωμιαδη με τον Ηρακλή. Προσπαθεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις», ανέφερε αρχικά.
Για τον Ονουάτσι: «Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο σύστημα που θέλει να επιβάλει ο Γκόγκιτς και ελπίζω να βοηθήσει».
Για τον Χουάντερσον: «Του εξηγήσαμε πως το θέμα δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι και πως το μόνο θέμα που έχουμε είναι η θέση του ξένου που πιάνει και ότι μας δεσμεύει αυτό στη θέση του τερματοφύλακα».
Για τη συνέχεια στο μεταγραφικό σχεδιασμό:  «Θα κάνουμε άλλες δυο κινήσεις και θα κλείσουμε με αυτές».
Πηγή: arenafm.gr

«Μοιρασμένες οι πιθανότητες»

Ο Νίκος Καρύδας, πρώην προπονητής της Βέροιας ο οποίος βρίσκεται στην Ουκρανία και στο προπονητικό τιμ της Ταυρία μίλησε στον Arena fm 89,4 για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ καλές, έτσι και η Μέταλιστ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, παίζει ένα μοντέρνο και γρήγορο ποδόσφαιρο, είναι από τις καλές ομάδες της Ουκρανίας και χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι τερμάτισε στην 2η θέση. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, οι φίλαθλοι θα χαρούν ποδόσφαιρο. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αλλά είναι πολύ άσχημο που δεν υπάρχει κόσμος στην Τούμπα, η δύναμη αυτού του γηπέδου είναι μεγάλη, δίνει φτερά στους παίκτες, δημιουργείται τρομερή ατμόσφαιρα σε πολλά Ελληνικά γήπεδα και είναι μεγάλο μειονέκτημα ότι η ομάδα δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, είναι μια επιθετικογενής ομάδα που της αρέσει  να παίζει με αυτοματισμούς. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι  ιδιαίτερα καλή στην κόντρα. Έχει πολλούς τεχνίτες και ικανούς ποδοσφαιριστές από την μέση και μπροστά».
Πηγή: arenafm.gr

«Το πρόβλημα του Άρη είναι ο χρόνος»

Ο Αργύρης Αργυριάδης, ο νομικός του Άρη που ασχολείται με το άρθρο 99 μίλησε στον Arena fm 89,4 για την προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΑΕ με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο.
Τι πρέπει να περιμένουμε από το σημερινό ραντεβού:
«Είναι η συνέχεια διαδικασιών που υπήρχαν όλη την χρονιά, ο πιο βασικός πιστωτής είναι το δημόσιο και ο Άρης είναι υποχρεωμένος να διαπραγματευτεί με όλους τους πιστωτές του. Οι αρμόδιοι είναι ο κ.Μαυραγάνης και ο κ.Θεοχάρης και θα αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια και αν θα μπουν στην όλη διαδικασία εξυγίανσης. Οπότε το συγκεκριμένο ραντεβού είναι μια ανάγκη, μια προϋπόθεση για την περεταίρω πορεία της ομάδας. Το έχω ξανά πει ότι το βασικό είναι να υπάρχει μια συναινετική αναδιάρθρωση για το χρέος, ιδίως σε ότι έχει να κάνει τους ποδοσφαιριστές. Ο Άρης δεν θέλει να ρίξει κανέναν, θέλει να τους πληρώσει όλους αλλά με τον τρόπο που μπορεί. Τα μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή του Άρη είναι ο χρόνος όχι μόνο με το Ελληνικό δημόσιο αλλά και με δεκάδες παίκτες οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι παντού, τους οποίους πρέπει να αναζητήσουμε και να τους εξηγήσουμε για το πώς θα πάρουν τα λεφτά τους. Είναι ένας δύσκολος αγώνας σε πολλά μέτωπα και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».
Πηγή: arenafm.gr

Κομβική συνάντηση για τον Άρη!!

Ο Γιάννης Ψηφίδης φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για την σημασία της συνάντησης της ΠΑΕ Άρης με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, για το άρθρο 99 και την ρύθμιση που θέλει να πετύχει η ΠΑΕ για την αποπληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ότι σημαντικότερο στην όλη πορεία του Άρη θα είναι αυτή η συνάντηση με τον υπουργό. Τα χρέη του Άρη προς το δημόσιο που αφορούν τον κ.Μαυραγάνη και τον κ.Θεοχάρη είναι περίπου στο αίτημα που κάναμε τον Σεπτέμβριο είναι στο 52%. Όμως εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε στα μέσα του άλλου μήνα στον δικαστή το 60,1%  τουλάχιστον της τακτοποίησης των πιστωτών, έτσι το δημόσιο αποτελεί την μόνη λύση. Η συμφωνία έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό και απομένει μόνο η υπογραφή. Το αίτημα ήτανε για 90 μήνες και εγώ ζητούσα 150, αλλά πλέον το θέμα είναι να γίνει και να υπογραφεί από τον υφυπουργό. Το ιδανικό για τον Άρη που το εύχομαι με την καρδιά μου είναι να το κάνουν 90 τρίμηνες δώσεις, δηλαδή κάθε τρίμηνο να πληρώνει μια δόση αυτό θεωρώ ότι θα είναι το καλύτερο για την ομάδα, πρέπει να βοηθηθούνε οι ομάδες σε όλη αυτήν την κρίση που περνάμε, για να μην χάσει και τα λεφτά του το κράτος, θα τα πάρει αλλά σιγά-σιγά».
Πηγή: arenafm.gr

Παρελθόν ο Νίκος Παπαδόπουλος!!

Από τη θέση του προέδρου του ΑΣ Άρης παραιτήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΑΣ Άρης:
«Στη xθεσινή συνεδρίαση (18/7) των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΑΡΗΣ, ο Πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε το σώμα ότι παραιτείται από τη θέση του Προέδρου, καθώς και από αυτή του μέλους του διοικητικού συμβουλίου.
Εν συνεχεία, αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο, να προκηρυχθεί γενική συνέλευση στις 5/9, με θέμα «αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου».
Η επαναληπτική γενική συνέλευση θα είναι στις 11/9 και την επομένη (12/9) θα διενεργηθούν οι εκλογές.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω γεγονότων, η έκτακτη γενική συνέλευση της Δευτέρας 22/7, αναβάλλεται.

Χαρίσης: «Ο Άρης μας»

Ο Κώστας Χαρίσης ο οποίος υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τον Άρη φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για τις φιλοδοξίες του αλλά και το καλό κλίμα που επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Το θεωρούσα σχεδόν δεδομένο ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη, δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Η ομάδα έδειξε πολύ καλά δείγματα την περσινή χρονιά, βάλαμε τις βάσεις και είμαστε πολύ αισιόδοξοι.
Πιστεύουμε στο όραμα της ομάδας και σιγά-σιγά θα ξαναφτάσουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Ο κορμός παραμένει σταθερός, και με την σφραγίδα και του προπονητή, χτίζεται μια ομάδα με την προσθήκη και νέων παιδιών θα παρουσιαστούμε καλύτεροι.
Ο κόσμος του Άρη είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο και μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε ψηλά. Να μην κρυβόμαστε, χρειαζόμαστε την βοήθεια του και στο οικονομικό κομμάτι αλλά εννοείτε και μέσα στο γήπεδο, τους θέλουμε μαζί μας. Ξέρω ότι είναι δύσκολη περίοδος αλλά όλοι ενωμένοι θα είμαστε πιο δυνατοί. Πλέον δεν είναι Άρης αλλά ο Άρης μας…»
Πηγή: arenafm.gr

Ήρεμοι για Μποχωρίδη!

Καμιά απολύτως ανησυχία δεν προκάλεσε στους κόλπους της ΚΑΕ Άρης, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αφορά τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Μπορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να προαναγγέλλει την κίνηση των «πρασίνων» για την απόκτηση του διεθνή γκαρντ, ωστόσο στο Αλεξάνδρειο στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως, όποιος επενδύει στις οικονομικές ανάγκες της ΚΑΕ και ορέγεται παίκτες της, ακολουθεί πολύ λανθασμένη τακτική. 
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα Μποχωρίδη για μας. Ο παίκτης έχει κλειστό, ισχυρό συμβόλαιο με τον Άρη, δεν υπάρχει κανένα μπάι άουτ σε αυτό, οπότε όποιος επιθυμεί να καταθέσει πρόταση αγοράς για τον παίκτη ξέρει που να μας βρει, αλλά και ξέρει ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τον Μποχωρίδη τον έχει ο Άρης» επεσήμανε στο arenafm.gr ο Λευτέρης Αρβανίτης, συμπληρώνοντας: 
«Θέλουμε να κτίσουμε τον νέο Άρη πάνω σε παιδιά σαν τον Λευτέρη. Ο προπονητής μας θέλει να επενδύσει επάνω του, σε συνέχεια της περσινής ευκαιρίας που του έδωσε να δείξει στο παρκέ το ταλέντο του. Εμείς στηρίξαμε τον παίκτη με ένα πολύ καλό συμβόλαιο, γιατί πέρα από εξαιρετικός αθλητής είναι και παιδί της οικογένειας του Άρη. Φυσικά, στον επαγγελματικό αθλητισμό τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ωστόσο, στα δικά μας πλάνα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης αποτελεί σημαντικό πυλώνα για τον Άρη του μέλλοντος που ονειρευόμαστε…» 
Από την δική του πλευρά, ο Λευτέρης Μποχωρίδης εμμένει σε αυτό που και πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών, έχει ξεκαθαρίσει. «Στο μυαλό μου είναι μόνο ο Άρης» μας είπε ο διεθνής γκαρντ, που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με μεταγραφικά σενάρια και είναι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στις υποχρεώσεις του με την εθνική. Και φυσικά, αμέσως μετά, δηλώνει έτοιμος να μπει με όρεξη στην προετοιμασία της ομάδας και να έχει μια πολύ καλή χρονιά με την φανέλα του Άρη.
Πηγή: arenafm.gr

Ο "Γολγοθάς" του Χριστόπουλου!!

Τα όσα απίστευτα αντιμετωπίζει ο Ελληνας τεχνικός στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει ακόμη και την συμπαράσταση των αντίπαλων προπονητών... Ανακοινώθηκε χθες βράδυ με κάθε επισημότητα. Και έμοιαζε με σταγόνα από εκείνες που ξεχειλίζουν το «ποτήρι». Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας, τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών την Τάβρια για οικονομικές οφειλές. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Χωρίς καμία «προειδοποίηση».
Την (μοναδική στην Ουκρανία) ομάδα που είναι ήδη τιμωρημένη εδώ και δύο περιόδους με απαγόρευση μεταγραφών. Την ομάδα που με το ζόρι έχει ένα ρόστερ 14-15 ποδοσφαιριστών και που θα είναι θαύμα-θαυμάτων αν καταφέρει να παραμείνει στην Premier Liha. Την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου. Του πρώτου έλληνα προπονητή που απολαμβάνει το προνόμιο να εργάζεται στο εξωτερικό, αλλά που μεταξύ μας δεν το λες και… προνομιακό αυτό που έχει «αναλάβει». Μάλλον με αποστολή… αυτοκτονίας μοιάζει!
Για τον έλληνα τεχνικό το χθεσινό βράδυ επεφύλασσε και άλλα… μαντάτα. Ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός που υπάρχει στο δυναμικό του κλαμπ, ο βραζιλιάνος Τσέλιο Φερέιρα τέθηκε νοκ άουτ για τους επόμενους δύο μήνες. Βρίσκεται πια πλάι στον –άλλοτε Ερυθρόλευκο- Μάρκο Νε που χάνει τη σεζόν, πλάι  στον Γκούσταβ Σβένσον που έχει να αγωνιστεί από τις 2 Δεκεμβρίου του 2012. Οι 14-15 που λέγαμε είναι ήδη… πολυτέλεια που χάθηκε.
Ο Χριστόπουλος έχει επιστρατεύσει τη μισή ομάδα Νέων του συλλόγου για να κάνει προπόνηση και να συμπληρώνει 18άδα. Πλέον πρέπει να αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι θα πρέπει να τις εμπιστευτεί και θέσεις 11άδας. Έστω απέναντι σε κλαμπ όπως η Σαχτάρ, η Ντιναμο Κιέβου, η Ντνιεπρ.
Μέχρι και τον Δεκέμβρη, όταν λήγει η τιμωρία και επιτρέπονται οι μεταγραφές δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την… υπομονή. Ή θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι για 18 (από τα συνολικά 30) ματς θα είναι επιτυχία το να μπορεί να είναι ακόμη «ζωντανός» στη μάχη για τη σωτηρία (έστω με μια μικρή συγκομιδή βαθμών), ή θα πρέπει να φτιάξει τις βαλίτσες του για να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.
Τα όσα αντιμετωπίζει στην Συμφερόπολη, μετατρέπουν σε… πταίσμα την περσινή «περιπέτεια» στα Γιάννενα. Εκεί είχε το δικαίωμα να δημιουργήσει κάτι με τα χέρια του. Έστω με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, έστω με την δέσμευση της ελληνικής απαγόρευσης μεταγραφών (που όμως του επέτρεψε να βρει και να αποκτήσει τον Ίλιτς, τον Τσουκαλά, τον Κοροβέση). Τώρα είναι σα να… φοράει χειροπέδες. Και να τον έχουν πετάξει στον… βυθό.
«Όλοι πρέπει να δούμε με συμπάθεια και κατανόηση, το πρόβλημα της Τάβρια. Και να δώσουμε θάρρος στον προπονητή της, για αυτό που έχει να αντιμετωπίσει» είπε μετά το ματς της πρεμιέρας ο –αντίπαλος- τεχνικός της Ζόρια, Γιούρι Βέρνιντουπ. Δεν ανακάλυψε την… Αμερική. Αναφέρθηκε σε μια υπόθεση που την γνωρίζουν όλοι στην Ουκρανία. Το… σύγχρονο δράμα μιας ομάδας που 21 χρόνια πριν κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα της χώρας. Τι να το κάνει το θάρρος όμως ο Γιάννης Χριστόπουλος; Παίκτες δεν έχει…
Πηγή: gazzetta.gr

Γεωργιάδης: «Περιμέναμε δυνατό αντίπαλο»

Επίγνωση των δυσκολιών που κρύβει η κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ, έδειξε να έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: «Περιμέναμε δυνατό αντίπαλο»
Κατά την επιστροφή του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και με γνωστά τα αποτελέσματα της κλήρωσης του γ’ προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γιώργος Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει την κόντρα με την Μέταλιστ.

Ο εκ των συνεργατών του Χουμπ Στέφενς στους «ασπρόμαυρους», χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση με την ουκρανική ομάδα, ωστόσο τόνισε ότι η προετοιμασία του «Δικέφαλου του Βορρά» θα γίνει με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τον απολογισμό της προετοιμασίας: «Νομίζω πήγε καλά. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, όλα κυλούσαν ομαλά. Η ομάδα ετοιμάστηκε όσο μπορεί αυτές τις ημέρες και υπάρχει και συνέχεια».

Για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και το επίπεδο ετοιμότητας της Μέταλιστ: «Γνωρίζαμε ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις με τη Φενερμπαχτσέ, ότι θα είχαμε ένα δυνατό αντίπαλο. Ελπίζω να μάθουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες. Το θέμα είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να είμαστε δυνατοί για να είμαστε πανέτοιμοι την ώρα του αγώνα».

Για το αν υπάρχει ικανοποίηση για την κλήρωση: «Είναι μια δύσκολη κλήρωση. Δε μπορούσαμε να διαλέξουμε. Εμείς είμαστε στο γκρουπ των αδύναμων, εμείς θα προετοιμαστούμε για να προκριθούμε. Νομίζω το ίδιο θα κάνουν και οι Ουκρανοί».

Για την άδεια Τούμπα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Είναι κάτι που το γνωρίζαμε. Είναι ένα μειονέκτημα, το ξέραμε όμως εδώ και πολλούς μήνες».

Για το σκάουτινγκ της Μέταλιστ που έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Θα πάω εγώ αύριο στο Κίεβο. Ελπίζω να προλάβω. Υπάρχει και ένα δεύτερο παιχνίδι μέχρι τους δικούς μας αγώνες, θα έχουμε εικόνα και από εκεί».

Για το αν έχει κάποια στοιχεία για τους Ουκρανούς: «Δεν θα τη συγκρίνω με εμάς. Γνωρίζω ότι έχει έναν προπονητή (Μίρον Μάρκεβιτς) πολλά χρόνια. Έχει παίκτες που είναι πολύ καιρό μαζί, έχει λατινοαμερικάνους και σίγουρα είναι μία πολύ δυνατή ομάδα».

«Τρελάθηκα όταν με αποκάλεσαν μισθοφόρο και αλήτη»

Ανακουφισμένος που η σχέση του με τον Άρη αποκαταστάθηκε εμφανίστηκε ο Ευθύμης Κουλουχέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έτυχε από την προηγούμενη διοίκηση των "κίτρινων".

«Τρελάθηκα όταν με αποκάλεσαν μισθοφόρο και αλήτη»
Ένα από τα θέματα που ανέλαβε (και κατάφερε) να λύσει η διοίκηση Ηλιάδη στον Άρη, ήταν των οφειλομένων στον Ευθύμη Κουλουχέρη.

Ο πρώην αμυντικός των «κίτρινων» και νυν του Πανιώνιου, αναφέρθηκε στην δικαστική διαμάχη για το θέμα των δεδουλευμένων του, ενώ εμφανίστηκε ανακουφισμένος που μετά την παρέμβαση του Δημήτρη Ηλιάδη το θέμα έκλεισε οριστικά.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Arena fm”:

«Έφυγα από τον Άρη σε μια περίοδο που με είχαν απαξιώσει τελείως, έλεγαν ότι είχα “κάτσει” πάνω στο συμβόλαιο μου και ότι δεν έκανα για την ομάδα. Είχαν πει πολλά για μένα και δεν άντεχα ,είχα κάνει τα πάντα, δεν μιλούσα για το καλό της ομάδας και έκανα πολύ υπομονή αλλά δεν πήγαινε άλλο. Έψαχνα να βρω μια ομάδα για να φύγω, είχα φέρει και μια πρόταση αλλά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και αναγκάστηκα να κάνω προπονήσεις μόνος μου για πολύ καιρό.

Ακολούθησα την νόμιμη δικαστική οδό, δεν είχα άλλη επιλογή, κανένας δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια και όλοι προσπαθούσαν να περάσουν ότι εγώ είμαι ο κακός και θέλω το κακό του Άρη. Εγώ είχα δικαστική απόφαση στα χέρια μου για -3 του Άρη αλλά ποτέ δεν έκανα καμία κίνηση.

Η τωρινή διοίκηση είναι η μόνη που ήρθε σε επαφή μαζί μου, και μέσα σε μια βδομάδα τα βρήκαμε. Εμείς κάναμε προσφυγή για λεφτά που μας χρωστούσανε για 1,5 χρόνο. Εξαντλήσαμε τα όρια της υπομονής μας, δεν γινόταν άλλο, ήταν πολύς καιρός και τα ακούγαμε και από πάνω. Κάναμε πολύ υπομονή για το καλό της ομάδας. Τώρα είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, και μπράβο στον κ. Ηλιάδη είναι προς τιμή του, που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, επικοινώνησε μαζί μου και τα βρήκαμε.

Την αγαπάω πολύ την ομάδα το έχω δηλώσει και στο παρελθόν, έχω ζήσει πολλά με τον Άρη και δεν θα τα ξεχάσω ποτέ, τρέφω μεγάλη αγάπη για αυτόν τον σύλλογο και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα για μένα, αλλά με όλα αυτά που έχουν γίνει δεν μπορώ να ξαναγυρίσω στην πόλη».


Για το περσινό ματς του Πανιωνίου κόντρα στον Άρη: «Με αποκάλεσε μισθοφόρο και αλήτη κάποιος από τον πάγκο, για αυτό τρελάθηκα και έβγαλα τρέλα και δεν ήτανε κόντρα στην ομάδα αλλά στο συγκεκριμένο πρόσωπο».

Για την ομάδα και τον κόσμο: «Αυτή η ομάδα πρέπει να πάρει ένα τρόπαιο, έχει περάσει αρκετός καιρός. Ο κόσμος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι υπομονή, μέσα από σωστή οργάνωση και σωστά βήματα θεωρώ ότι η ομάδα θα ξαναφτάσει εκεί που της αξίζει».

Φιλικό με την Επισκοπή ο Άρης!!

Την Επισκοπή Ρεθύμνου θα αντιμετωπίσει ο Άρης σε φιλική αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Φιλικό με την Επισκοπή ο Άρης
Φιλική αναμέτρηση με την Επισκοπή Ρεθύμνου ανακοίνωσε σήμερα ο Άρης, μετά την ανακοίνωση του δυνατού φιλικού κόντρα στη Ρόμα.

Στις 7 Αυγούστου, δύο βδομάδες περίπου μετά το δυνατό φιλικό με τη Ρόμα, οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν φιλική αναμέτρηση κόντρα στον σύλλογο της Κρήτης στις 18.00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του ενός ακόμη φιλικού αγώνα για τον ΑΡΗ.
Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 7 Αυγούστου την ΠΑΕ Επισκοπή Ρεθύμνου. Το παιχνίδι προετοιμασίας θα γίνει στο Κλεάνθης Βικελίδης (18:00).

Στο «Βικελίδης» η Ρόμα!

Ένα μεγάλο παιχνίδι θα γίνει την άλλη εβδομάδα – στις 26 Ιουλίου - στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Άρης θα υποδεχθεί τη Ρόμα.

Στο «Βικελίδης» η Ρόμα
Την διεξαγωγή ενός σπουδαίου φιλικού ανακοίνωσε η διοίκηση του Άρη, ο οποίος θα υποδεχθεί τη Ρόμα στις 26 Ιουλίου στο «Βικελίδης».

Μάλιστα, υπήρξε και αντίστοιχη ανακοίνωση από τους «τζιαλορόσι», οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι στα πλάγια γενικότερης συνεργασίας των δύο συλλόγων.

Η ανακοίνωση του Άρη

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή ενός ακόμη σπουδαίου φιλικού στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 21:00 η ομάδα μας θα υποδεχτεί την Ρόμα, μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Να θυμίσουμε ότι ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε την Ρόμα και το περασμένο καλοκαίρι σε αντίστοιχο παιχνίδι προετοιμασίας, που είχε γίνει στην ιταλική πρωτεύουσα.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες της σπουδαίας φιλικής αναμέτρησης στο Κλεάνθης Βικελίδης».

Και εκείνη της Ρόμα

«Οι δύο ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, ο Άρης και η Ρόμα βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ένα διεθνές φιλικό παιχνίδι.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 21.00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αυτό το παιχνίδι είναι μέρος της εν εξελίξει συνεργασίας ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχει ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια».

«Βλέπει» Λυκογιάννη ο Λεβαδειακός!

Πιο «ζεστά» εξετάζουν την περίπτωση του Μπάμπη Λυκογιάννη στον Λεβαδειακό, ύστερα από τις άκαρπες μέχρι τώρα επαφές του για την ενίσχυση του αριστερού μπακ.

«Βλέπει» Λυκογιάννη ο Λεβαδειακός
Ο Μπάμπης Λυκογιάννης θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Λεβαδειακού, ύστερα από την διαφαινόμενη απόκτηση του Αρμίτσε Ορτέγκα Μεντίνα.

Ο νεαρός μπακ-χαφ βρίσκεται ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του Τάκη Λεμονή, εφόσον απαντήσει θετικά ο Ολυμπιακός για τον δανεισμό του παίκτη.

Οι Βοιωτοί ασχολήθηκαν με αρκετές περιπτώσεις παικτών από το εξωτερικό για τη συγκεκριμένη θέση, χωρίς να υπάρχει κάποιος που να ταιριάζει στις απαιτήσεις του Τάκη Λεμονή.Πηγή: sport-fm.gr

Λιγοστές επιλογές για τον Τζεμπούρ!!

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ξαφνικά βρίσκεται σε μια δύσκολή θέση καθώς οικονομικά οι προτάσεις από ομάδες που έχει πλέον στα χέρια του δεν ξεπερνούν το 1,1 εκατ. ευρώ.

Λιγοστές επιλογές για τον Τζεμπούρ
Ο Ράφικ Τζεμπούρ ξαφνικά βρίσκεται σε μια δύσκολή θέση καθώς οικονομικά οι προτάσεις από ομάδες που έχει πλέον στα χέρια του δεν ξεπερνούν το 1,1 εκατ. ευρώ όπως υποστηρίζει η στήλη «Ο Τρελός του Χωριού» στη Sportday.

Το σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι επιλογές που έχει ο Τζεμπούρ για να συνεχίσει την καριέρα του είναι περιορισμένες και σαφώς χειρότερες οικονομικά από το αυτή που έχει συνάψει με τον Ολυμπιακό.

Οι Τούρκοι έχουν αποσυρθεί από τη διεκδίκησή του, όπως και από την Ουκρανία.

Πλέον οι επιλογές που έχει στα χέρια του είναι από την Αγγλία και τη Γερμανία, αλλά καμία από αυτές δεν ξεπερνάει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ την στιγμή που ο παίκτης περιμένει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζουν να «πέσει»

Την ελπίδα ο Νιάζι Κούσι να γίνει λιγότερο… αλμυρός εκφράζουν στον Πανθρακικό.

Ελπίζουν να «πέσει»
Μάχη με το χρόνο για την ολοκλήρωση του ρόστερ του Πανθρακικού εν όψει της νέας σεζόν δίνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Αυτή τη στιγμή οι διοικούντες την ΠΑΕ τηρούν στάση αναμονή για την υπόθεση του Νιάζι Κούσι.

Ο Φινλανδός επιθετικός κρίνεται ιδιαίτερα… αλμυρή περίπτωση και οι Ακρίτες ελπίζουν να ρίξει τις απαιτήσεις του.

Άλλωστε, βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Άκη Μάντζιου, ο οποίος επιθυμεί πολύ να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του.
Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Τσάβες!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Κριστιάν Τσάβες στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Αργεντινός θα φτάσει σήμερα στην Ήπειρο για τις υπογραφές.

Τελειώνει του Τσάβες
Στα Γιάννενα αναμένεται να φτάσει σήμερα ο Κριστιάν Τσάβες, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει στον ΠΑΣ.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποτελεί το «δώρο» του Γιώργου Χριστοβασίλη στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος απογοητεύτηκε μετά την αρνητική εξέλιξη με τη συμμετοχή του «Άγιαξ της Ηπείρου» στην Ευρώπη.

Τις τελευταίες 10 μέρες περίπου ο 26χρονος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Νάπολι για το ύψος του συμβολαίου του παίκτη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Αγκαλιάζει» Σερφά ο ΟΦΗ!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σοφιάν Σερφά φέρεται να βρίσκεται ο ΟΦΗ.

«Αγκαλιάζει» Σερφά ο ΟΦΗ
Το κενό που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ αναμένεται να καλύψει ο Σοφιάν Σερφά.

Ο Αλγερινός στόπερ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στον Πανθρακικό, όμως ανήκει στην Ομόνοια, και αποτελέσει τον διακαή του Παύλου Δερμιτζάκη για την ενίσχυση των μετόπισθεν.

Ο 28χρονος παίκτης έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα και τώρα προσπαθεί να αποδεσμευτεί ως ελεύθερος από την κυπριακή ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Γίνεται… Αρκάς ο Γκοϊάν!

Την έλευσή του στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Αστέρα Τρίπολης προανήγγειλε σε Μέσα της πατρίδας του ο Ντόριν Γκοϊάν.

Γίνεται… Αρκάς ο Γκοϊάν
Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Τρίπολη αναμένεται αύριο ο Ντόριν Γκοϊάν, προκειμένου να υπογράψει στον Αστέρα.

«Το Σάββατο (σ.σ. αύριο) θα βρίσκομαι στην Αθήνα και αν όλα πάνε καλά, θα παίξω στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος αμυντικός.


Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε Γκάλο ο Παναιτωλικός!!

Παίκτης του Παναιτωλικού είναι για έναν χρόνο Ροντρίγκο Γκάλο Μπρίτο, ο οποίος παραχωρήθηκε ως δανεικός από την Πόρτο.

Πήρε Γκάλο ο Παναιτωλικός
Στην απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Ροντρίγκο Γκάλο Μπρίτο προχώρησε ο Παναιτωλικός, σύμφωνα με την SportDay.

Ο 26χρονος μπακ-χαφ ανήκει στην Πόρτο, η οποία και την περσινή σεζόν τον είχε δώσει ως δανεικό στην Ακαντέμικα.

Πρόκειται για έναν παίκτη που δοκιμάζει συχνά το πόδι του και, μάλιστα, έχει πετύχει 11 γκολ σε 90 αγώνες που έχει παίξει.

Επίσης, είναι ένας γρήγορος και τεχνίτης ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι σε πολύ καλή ηλικία. Μάλιστα, οι Αγρινιώτες έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν τον παίκτη στο τέλος της σεζόν.

Το προφίλ του ποδοσφαιριστή

ΟΝΟΜΑ: Ροντρίγκο Γκάλο Μπρίτο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 19/09/86
ΥΨΟΣ: 1,76.
ΒΑΡΟΣ: 66 κ.

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές / Γκολ

2007 Αβάι 31/0
2008/09 Ζιλ Βιθέντε 19/0
2009/10 Ζιλ Βιθέντε 29/6
2010/11 Ζιλ Βιθέντε 26/2
2011/12 Μπράγκα (α) 0/0
2011/12 Ζιλ Βιθέντε (β) 16/3
2012/13 Ακαντέμικα 21/0
Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα στόπερ και χαφ!

Μετά το «ναυάγιο» στην υπόθεση του Καστιλιόν ο Παναθηναϊκός θέλει να απαντήσει με δύο μεταγραφές: ενός στόπερ και ενός χαφ που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο Γιάννης Αναστασίου.

Και τώρα στόπερ και χαφ
Ένας στόπερ και ένας μέσος θα είναι η απάντηση του Παναθηναϊκού στο «ναυάγιο» της υπόθεσης του Καστιλιόν.

Στο τριφύλλι θεωρούν ότι επιλογές για την επίθεση υπάρχουν και πως αυτή την στιγμή είναι σημαντικότερο το να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πράσινοι είναι σε προχωρημένες επαφές με στόπερ από το εξωτερικό και το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν να τον φέρουν στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Αναστασίου επιθυμεί να αποκτηθεί ένας παίκτης με εμπειρία που θα έχει ρόλο να καθοδηγεί τους νεαρούς που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ.

Αν όλα κυλήσουν, όπως υπολογίζουν στην ΠΑΕ, τότε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη το αργότερο είναι πιθανό να παρουσιαστούν εξελίξεις. Κι αν ο παίκτης θα έχει μία σχετικά καλή φυσική κατάσταση, τότε ίσως να μεταβεί σε Ολλανδία και Γαλλία για να ενσωματωθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού που θα βρίσκεται εκεί για τα δύο φιλικά που θα δώσει.

Οσον αφορά τον χαφ, οι πληροφορίες διίστανται για το ποιος είναι πιο κοντά. Προτεραιότητα φαίνεται να έχει δοθεί στον εξτρέμ με δεδομένη και την αποχώρηση του Μαυρία.

Σαφώς όμως θα αποκτηθεί και στον άξονα ποδοσφαιριστής. Γι' αυτή τη θέση πάντα υπάρχει και η λύση του Μαχαμαντού Ντιαρά, ο οποίος συνεχίζει στο Λονδίνο την αποθεραπεία του υπό τις οδηγίες του ιατρικού τιμ της Φούλαμ.

Πρόθεση των «πρασίνων» είναι εντός της ερχόμενης εβδομάδας να έρθουν δύο ακόμα ποδοσφαιριστές, για να αρχίσει να συμπληρώνεται το άδειο, στην παρούσα φάση, ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για το «όνομα»

Πολλά είναι τα σενάρια που υπάρχουν για τον μεσοεπιθετικό στον ΠΑΟΚ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί ο «εκλεκτός» για να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση.

Αγωνία για το «όνομα»
Έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή εξακολουθούν να ψάχνουν στον ΠΑΟΚ.

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του βορρά» βρίσκονται σε επαφή για αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα σε αυτές.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να πάρουν τον Ισμαήλ Αϊσάτι, όμως δεν είχαν χρόνο να ρίξουν τις απαιτήσεις της Ανταλιασπόρ κι έτσι ο Μαροκινός δεν μπορεί να αποκτηθεί τώρα.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου προσπαθούν για άλλες περιπτώσεις που μπορούν να παίξουν στον άξονα και στα πλάγια της επίθεσης. Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Σε κάθε ματς για τη νίκη»

Το σύνθημα για τον ΠΑΟΚ την επόμενης σεζόν έδωσε ο Χουμπ Στένφενς, κάνοντας τον απολογισμό του για τις πρώτες 20-25 μέρες του στην ομάδα.

Στέφενς: «Σε κάθε ματς για τη νίκη»
(Photo: paokfc.gr)
Τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Αυστρία μετέφερε ο Χουμπ Στένφενς στη SportDay.

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη και δεν θα τον ενδιαφέρει κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς στη SportDay

Μετά από αυτό το διάστημα στην Αυστρία έχετε πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα σας;

«Σίγουρα. Στην προετοιμασία όμως και μέχρι να παίξεις στα ματς, όλα νομίζεις ότι τα κάνεις καλά. Η πραγματικότητα εκεί θα φανεί. Στα παιχνίδια».

Το γεγονός ότι η ομάδα έδινε φιλικά κάθε τρεις ημέρες ήταν σωστό, ήταν ένας προγραμματισμός που εσείς βρήκατε;

«Το φυσιολογικό είναι να παίζεις πάντα με μία ερασιτεχνική ομάδα στην αρχή. Αλλά εδώ προγραμματίστηκε ματς με την Ανζί και είπα γιατί όχι… Οσον αφορά το Τετάρτη - Κυριακή είναι ένα θέμα, αλλά και μέσα στη σεζόν έτσι δεν θα παίζουμε;».

Εχετε μία προπονητική φιλοσοφία. Ερχόμενος εδώ το ρόστερ του ΠΑΟΚ αλλάζει τις απαιτήσεις σας;

«Ολα εξαρτώνται πάντα από την ποιότητα. Δεν είναι καλό μόνο να επιβάλεις κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό να βλέπεις το ταλέντο και την ποιότητα της ομάδας και μετά να αποφασίσεις τι θα κάνεις».

Εχετε βρει στον ΠΑΟΚ ό,τι σας υποσχέθηκαν σε επίπεδο οργάνωσης και επίπεδο ενίσχυσης;

«Η οργάνωση είναι καλή. Στη Γερμανία είναι τέλεια, αλλά και εδώ είναι καλή από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οταν μιλούσα με τον ΠΑΟΚ είδα την ποιότητα της ομάδας και πιστεύω ότι με τους παίκτες που αποκτήσαμε, θα έχουμε καλή ομάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά θα κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα».

Μπορείτε να μας πείτε το βασικό κίνητρο για να έρθετε στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ;

«Μετά από χρόνια στη Γερμανία ήθελα μία αλλαγή. Ηθελα κάτι διαφορετικό και ο ΠΑΟΚ ήταν ό,τι πιο κοντινό σε ομάδες που δούλεψα επιτυχημένα. Είναι ομάδα με πολύ κόσμο, με τον Σαββίδη που έχει μεγάλες φιλοδοξίες, ένας άνθρωπος που θέλει πάντα να κερδίζει όπως και εγώ».

Ποιους ρωτήσατε για τον ΠΑΟΚ πριν υπογράψετε;

«Μίλησα με πολλούς και κυρίως με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Μου είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας καλός σύλλογος, μία ομάδα με πολλούς και τρελούς οπαδούς. Από εκεί και πέρα και στην οικογένειά μου άρεσε η ιδέα να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη».

Ποιον στόχο θα βάζατε για την ομάδα σας;

«Να παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη».

Με ποιο σκεπτικό αντιμετωπίζετε τα πρώτα ματς της Ευρώπης; Ως τελικούς, ως ευκαιρία;

«Πάντα λέω ότι τα πρώτα ματς είναι τα πιο σημαντικά. Πρέπει και τώρα στα προκριματικά να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Πάντα να τα δίνουμε όλα για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μας».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Χουμπ Στέφενς στο σημερινό (19/07) φύλλο της SportDay…

Στις 12-13 Οκτωβρίου η Α1!

Για τις 12 Οκτωβρίου ορίστηκε το πρώτο τζάμπολ για τη σεζόν 2013/14 στο πρωτάθλημα της Α1, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Εγκρίθηκαν και κάποιες αλλαγές στους Κανονισμούς.

Στις 12-13 Οκτωβρίου η Α1
Στις 12-13 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική της Α1 για τη σεζόν 2013/14, σύμφωνα με τη σημερινή (19/7) απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ. Μάλιστα, τη μέλη της Γ.Σ. ενέκριναν ομόφωνα τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς του νέου πρωταθλήματος, με πιο σημαντική αυτή στις μεταγραφές, όπου μία ΚΑΕ-μέλος του Συνδέσμου μπορεί αποκτήσει έναν Έλληνα αθλητή εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ:

«Στις 12-13 Οκτωβρίου 2013 θα ανοίξει η αυλαία της Basket League ΟΠΑΠ 2013-14, όπως αποφάσισε ομόφωνα το απόγευμα της Παρασκευής η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Επιπλέον, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ενέκριναν ομόφωνα τις τροποποιήσεις στους Κανονισμούς του νέου πρωταθλήματος, με σημαντικότερη ως προς το πλαίσιο των μεταγραφών την ακόλουθη:

Επιτρέπεται η μεταγραφή ενός Έλληνα αθλητή σε άλλη ΚΑΕ-μέλος του ΕΣΑΚΕ εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον υπάρχει συναινετική λύση του συμβολαίου του ή τελεσίδικη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Κάθε ΚΑΕ μπορεί να αποκτήσει μονάχα έναν Έλληνα καλαθοσφαιριστή απ’ την συγκεκριμένη κατηγορία, με καταληκτική ημερομηνία την προηγούμενη μέρα της διεξαγωγής της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου
».

Τα νέα δεδομένα στην υπόθεση Παπανικολάου!!

Το gazzetta.gr “φωτίζει” όλο το παρασκήνιο των μαραθώνιων χθεσινοβραδινών διαπραγματεύσεων του παίκτη με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα. Η επιθυμία του παίκτη και των “ερυθρολεύκων” και ασφυκτικό το pressing των Καταλανών!
Μία σειρά από εκατέρωθεν άστοχους και... άγαρμπους χειρισμούς, σε συνδυασμό με το πολύ έντονο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, που αποδεικνύεται με το ασύλληπτο ποσό (καμία σχέση με τις προτάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας), το οποίο είναι διατεθειμένη να ξοδέψει για να αποκτήσει τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά και με τη γενικότερη “πέραση” που έχει ο 23χρονος διεθνής φόργουορντ στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ (πέρα από τους Πέλικανς, τους Μπακς και τους Χόουκς, ο “Παπ” βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των φιναλίστ του πρωταθλήματος Σαν Αντόνιο Σπερς), έχουν προκαλέσει όλο αυτό το αλαλούμ που παρακολουθούμε όλοι από το βράδυ της Πέμπτης (18/07).
Πως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή
Η ουσία είναι ότι κατά βάθος και σε πλήρη ανατροπή με την χθεσινή “προδιαγραφόμενη” εξέλιξη της υπόθεσης, οι δύο πλευρές θέλουν να τα βρούνε και ο Τρικαλινός μπασκετμπολίστας όχι απλά να παραμείνει στο λιμάνι αλλά και να επεκτείνει τη συνεργασία του για 2-3 χρόνια ακόμη! Αλλιώς δεν εξηγείται, η καθυστέρηση των διοικούντων την  “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ να επισημοποιήσουν με έγγραφό τους (στην Μπαρτσελόνα αλλά και στον εκπρόσωπο του παίκτη), ότι έχουν αποδεχθεί την πρόταση των Καταλανών για την πώληση του κορυφαίου ανερχόμενου παίκτη της Ευρωλίγκα για τη σεζόν που πέρασε... Άλλωστε, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον παίκτη, δεν μπορούν να συνεχιστούν αν ατζέντης του Παπανικολάου δεν εξουσιοδοτηθεί επίσημα για να προχωρήσει...
«Πως φτάσαμε μέχρι εδώ;»
Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, μπορεί να κρύβεται στο ότι ίσως, ούτε ο Ολυμπιακός, αλλά ούτε και ο ίδιος ο μπασκετμπολίστας, να μην είχαν αντιληφθεί πόσο πολύ μετράει το όνομα του Παπανικολάου στο εξωτερικό και η προσφορά της Κυπελλούχου Ισπανίας (1,5 εκατομμύριο Ευρώ μόνο για τους Πειραιώτες) να αποτέλεσε ένα... “ξυπνητήρι”, το οποίο να μην είχε το ίδιο αποτέλεσμα για τις δύο πλευρές... Μπορεί, δηλαδή, οι  “ερυθρόλευκοι” να έπεσαν από τα σύννεφα αντικρίζοντας τις απαιτήσεις του μέχρι πρότινος... “Κωστάκη” και ο Παπανικολάου να συνειδητοποίησε ότι τα “κυβικά” του έχουν ανέβει και ότι πρέπει να πληρωθεί ανάλογα με την ζήτηση που έχει! Εικασίες κάνουμε...
Τι έγινε χθες
Τα δεδομένα έχουν ως εξής... Η Μπαρτσελόνα έκανε μία πρόταση στον manager του Παπανικολάου το βράδυ της Πέμπτης (18/07) με email που απέστειλε ο γενικός διευθυντής της, Χουάν Κάρλες Ραβένια. Η διάρκεια της ήταν για τρία χρόνια (και όχι για τέσσερα όπως γράφτηκε) και οι αποδοχές που πρότεινε στον παίκτη, ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο Ευρώ ετησίως. Αυτή η προσφορά δεν έγινε δεκτή γιατί είχε περιελάμβανε buy-out 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ μετά τον πρώτο χρόνο για το ΝΒΑ, με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να επανέλθουν το πρωί της Παρασκευής (19/07), “τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα”!
Γιατί οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν
Χωρίς την επίσημη έγκριση των πρωταθλητών Ευρώπης, δεν μπορεί να γίνει τίποτε και με δεδομένο ότι οι “ερυθρόλευκοι”, δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε καμία από τις δύο προτάσεις που τους έστειλε χθες βράδυ (18/07), ο Γιώργος Σφαιρόπουλος (η πρώτη ήταν 4,7 και η δεύτερη 3,9 εκατομμύρια Ευρώ) για την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Παπανικολάου (μετά από επιθυμία των ιδιοκτητών της ΚΑΕ), όλα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ίσως να ετοιμάζουν την δική τους αντιπρόταση σχετικά με τις οικονομικές απαιτήσεις του 23χρονου άσου! Πάλι εικασίες κάνουμε...
Η αλλαγή στάσης του Παπανικολάου!
 Άλλωστε, αργά χθες το απόγευμα (18/07), όταν δημοσιοποιήθηκε σε δολάρια και μαζί με την εφορία ότι ο Παπανικολάου ζητάει σχεδόν 12 εκατομμύρια για να παραμείνει στον Ολυμπιακό, το κλίμα που δημιουργήθηκε για τον παίκτη στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, στα διάφορα forums και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήταν καθόλου φιλικό (καθόλου παράλογο έτσι όπως βγήκε προς τα έξω)! Ο ίδιος ο Παπανικολάου, στενοχωρήθηκε με την αρνητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και έδωσε εντολή στον εκπρόσωπό του, να επικοινωνήσει με την διοίκηση της ομάδας, “κατεβάζοντας” τις απαιτήσεις του! Ίσως, λοιπόν και οι δύο πλευρές να συνειδητοποιούν σιγά-σιγά ότι κατά βάθος θέλουν να συνεχίσουν μαζί και να μην ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους... Σε κάθε περίπτωση, πολύ σύντομα, θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες... Άλλωστε, η προσφορά της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να περιμένει επ’ άπειρον...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Ολυμπιακός στο... μικροσκόπιο!!

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr περνάει από «ακτίνες» τους 29 ποδοσφαιριστές.
Βάις, Τσόρι και τα... πιτσιρίκια
Μπορεί να μην έχουμε μπει ούτε καν στην 3η εβδομάδα της προετοιμασίας για την ομάδα του Ολυμπιακού όμως κάποια πράγματα φαίνονται ήδη. Ποδοσφαιριστές όμως ο Βλάντιμιρ Βάις που ήταν θετικός και με την Σίμουρκ και με την Φράιμπουργκ και ο Τσόρι Ντομίνγκες παρουσιάζονται ανεβασμένοι για τα καλά κλέβοντας την παράσταση ενώ ορισμένοι άλλοι δεν έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και τόσο. Εξάλλου σε διάστημα 10 ημερών στην Αυστρία είναι επόμενο να μην είναι όλοι οι παίκτες των πρωταθλητών στα ίδια επίπεδα.
Εκείνο που σίγουρα κρατάμε πέραν των δύο προαναφερθέντων παικτών είναι και οι "πιτσιρικάδες" που φέτος αποτέλεσαν ευχάριστες εκπλήξεις ενώ υπήρχαν και παίκτες στα πολύ... κάτω τους όπως για παράδειγμα ο Λεάντρο Γκρέκο. Το Gazzetta.gr "ακτινογραφεί" λοιπόν από την δική του σκοπιά έναν έναν τους 29 παίκτες του Α' σταδίου της προετοιμασίας, που έγιναν 28 μετά την φυγή του Τζαμέλ Αμπντούν.
Ρόι Κάρολ: Στις προπονήσεις στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ήταν ο γκολκίπερ που έκανε πιο καλά τις ασκήσεις και που λειτουργούσε πιο σωστά συγκριτικά με τους άλλους. Η εμπειρία βοηθά σημαντικά τον Ρόι Κάρολ που έχει δουλέψει αισθητά αν και είχε πρόβλημα τραυματισμού. Σίγουρα όμως τo λάθος που κάνει στον αγώνα με την Φράιμπουργκ που επέφερε το γκολ των Γερμανών δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Λίγο πριν είχε κάνει βέβαια μία πολύ καλή επέμβαση σε προσπάθεια των αντιπάλων. Ο ίδιος κάνει μεγάλη προσπάθεια όμως στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση με τους Γερμανούς δεν ενέπνευσε τόση σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ.
Μπάλας Μέγιερι: Δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% ενώ τις πρώτες ημέρες φαινόταν και ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό που είχε. Με την Σίμουρκ ο βαθμός δυσκολίας δεν είχε καμία σχέση με εκείνον στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ. Κόντρα στους Γερμανούς ο Ούγγρος δεν κατάφερε να κάνει το καλύτερό του δυνατό ματς, έχοντας προβλήματα, όπως και η αμυντική γραμμή της ομάδας του Ολυμπιακού. Με άλλα λόγια και ο Μέγιερι έχει ακόμα... δρόμο μπροστά του προκειμένου να παρουσιάσει το επιθυμητό πρόσωπο και ενώ στις προπονήσεις ο Αλέκος Ράντος εξακολουθεί να του ζητά βελτίωση. Θυμίζουμε πως το θέμα του γκολκίπερ είναι ανοιχτό με τον Μίτσελ να σκέφτεται σοβαρά την απόκτηση παίκτη.
Ανδρέας Γιαννιώτης: Διαρκή είναι η άνοδος για τον νεαρό τερματοφύλακα, που δίνει και την... ψυχή του στην προετοιμασία και γενικά όποτε έχει χρησιμοποιηθεί. Έχει ακόμα πολλά να μάθει και να βελτιώσει ωστόσο στο Λιμάνι τον πιστεύουν πολύ ενώ έχει πολύ καλή σωματοδομή, εξαιρετικά ρεφλέξ και μεγάλη διάθεση να δουλέψει και να προοδεύσει για τα καλά. Είναι και ανεβασμένος και βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι και είναι κάτι που δεδομένα του πιστώνεται διότι έχει καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πάντως να δοθεί δανεικός για να πάρει ευκαιρίες και να παίξει, εφόσον αποκτηθεί άλλος πορτιέρε.
Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού και από τους παίκτες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε και αυτός πρόβλημα με τραυματισμό που δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Ο πεπειραμένος στόπερ θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό στα μετόπισθεν, πλην όμως και εκείνος θέλει ακόμα τον χρόνο του έπειτα από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που έχει υποστεί. Ο Έλληνας διεθνής έβγαλε γενικά καλό πρόσημο στην προετοιμασία και ενώ μόλις βρει εντελώς τα πατήματά του στο γήπεδο θα έχει μία ακόμα καλύτερη εικόνα.
Πάμπλο Κοντρέρας: Στις προπονήσεις αναδείκνυε μία σταθερότητα και μία αξιοπιστία και στις ασκήσεις και στα διπλά όμως στους αγώνες της προετοιμασίας όχι. Ο Χιλιάνος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε την αιτία που η Σίμουρκ κέρδισε πέναλτι στο πρώτο φιλικό ενώ στο ματς με την Φράιμπουργκ έχει ενεργή συμμετοχή στην αρνητική παρουσία της αμυντικής γραμμής που μέσα σε 21 λεπτά δέχθηκε 3 τέρματα. Ο Κοντρέρας έδειξε με τις εμφανίσεις του στα δύο ματς που περνάει καθαρά σε δεύτερη... μοίρα λόγω λαθών και έλλειψης ταχύτητας, όμως οι Πειραιώτες θα χρειαστούν την πείρα του στην πορεία. Με τέτοια εικόνα δεν έχει... τύχη για την βασική ενδεκάδα.
Κώστας Μανωλάς: Έχει κάνει μία δυνατή και καλή προετοιμασία και είναι από τα τα στόπερ πάνω στα οποία στηρίζεται και ποντάρει πολλά ο Ολυμπιακός. Ο Κώστας Μανωλάς έβγαλε και δυναμισμό αλλά και προσωπικότητα στις προπονήσεις, προσπαθώντας πολύ και σκληρά και έχοντας πάθος και προσήλωση σε αυτό που κάνει. Και εκείνος ήταν στην τετράδα που ξεκίνησε με την Φράιμπουργκ και αντιμετώπισε "πονοκεφάλους" από την αντίπαλη ομάδα όμως έδειξε πως είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από άλλους κεντρικούς αμυντικούς, όπως ο Κοντρέρας και ενώ είναι και ανώτερός τους από αγωνιστικής πλευράς.
Λεάντρο Σαλίνο: Ο παλιός "αγαπημένος" παίκτης του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε από την πρώτη ημέρα στις προπονήσεις πως είναι ένας δεξιός μπακ με επιθετικές διαθέσεις που του αρέσει να παίζει όλη την πλευρά και να προσπαθεί να δημιουργεί. Ο Βραζιλιάνος παίκτης δεν έχει πετύχει ακόμα στο να κερδίσει τις εντυπώσεις. Το κορμί του και οι κινήσεις του φανερώνουν έναν ποδοσφαιριστή που έχει την πρόθεση να ανεβαίνει ψηλά και να βγάζει φάσεις, έχοντας όμως προβλήματα στα μετόπισθεν και στο πως να καλύψει τον χώρο ευθύνης του όταν ο αντίπαλος επιτίθεται. Ναι μεν κάνει μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις του Ολυμπιακού όμως δεν έχει παρουσιάσει ακόμα το προσδοκώμενο πρόσωπο και δεν έχει πείσει πως θα είναι το βασικό δεξί μπακ της ομάδας. Δεν πήγε γενικά και τόσο καλά...
Χοσέ Χολέμπας: Ακούραστος και σε προπονήσεις και σε αγώνες με πολλά τρεξίματα και αντοχές. Ο Χοσέ Χολέμπας ήταν και παραμένει ένα "μηχανάκι" στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού έχοντας όμως και εκείνος σε ορισμένες περιπτώσεις αμυντικά προβλήματα αλλά και "θέματα" με τις επιστροφές του καθότι και εκείνος καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά και ανεβαίνει ψηλά. Από μεριάς φυσικής κατάστασης και προετοιμασίας ο Έλληνας διεθνής ήταν ένα... σκαλί πάνω από αρκετούς παίκτες στην Αυστρία. Ήταν εμφανές μάλιστα πως είχε δουλέψει αρκετά και στο διάστημα των διακοπών του. Οι Πειραιώτες θα στηριχθούν ξανά σε σημαντικό βαθμό στα πόδια του σε στημένα και μη.
Τάσος Παπάζογλου: Εργατικός, με μεγάλη συγκέντρωση στις προπονήσεις και βελτιωμένος. Ο Τάσος Παπάζογλου είτε ως στόπερ είτε ως δεξί μπακ άφησε θετικές εντυπώσεις στην προετοιμασία ενώ έφτανε στο σημείο να γίνεται μέχρι και δημιουργικός παίκτης και ή να βγάζει μπαλιές ή να σκοράρει σε ασκήσεις. Κόντρα στην Σίμουρκ ήταν αρκετά κουρασμένος, με την Φράιμπουργκ όμως απέδωσε καλύτερα. Δείχνει πιο καλός σε σχέση με την περσινή περίοδο και θα παλέψει μέχρις εσχάτων για να έχει έναν αξιοπρεπή χρόνο συμμετοχής με την φανέλα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν.
Μπάμπης Λυκογιάννης: Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, όπως και σχεδόν όλοι οι "πιτσιρικάδες" που έχει μαζί του στο Ζέεφελντ ο Μίτσελ όμως δυστυχώς και για αυτόν και για τους υπόλοιπους θα είναι δύσκολο να χωρέσουν στο ρόστερ για την προσεχή περίοδο. Ο "Λύκο" έχει γίνει καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, έχει βελτιώσει πολύ το σουτ του και τον τρόπο που κινείται στα άκρα και ενώ δούλεψε πολύ καλά στην προετοιμασία. Στα φιλικά παιχνίδια προσπάθησε πολύ και βοήθησε.
Βασίλης Καραγκούνης: Παίκτης με σημαντικές αρετές στο γήπεδο (σ.σ. και αμυντικές και δημιουργικές) και ικανός να προσφέρει βοήθειες ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Καραγκούνης είναι μία ακόμα ελπίδα από τα νεαρά παιδιά του Ολυμπιακού. Δεν ήταν τόσο καλός όσο ο Λυκογιάννης στην προετοιμασία της ομάδας του στο Ζέεφελντ όμως και εκείνος έδωσε τις "μάχες" του που ήταν μεγάλες και πολλές. Δεν είναι τυχαίο που και το τεχνικό τιμ τον ξεχώρισε στις προπονήσεις.
Μανώλης Σιώπης: Μπορεί να παίζει και δεξί μπακ, μπορεί να τοποθετείται και στα άκρα και ενώ... ενίοτε πηγαίνει και στην φυσική του θέση στο κέντρο. Ο εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού πήγε εξαιρετικά καλά στην προετοιμασία του Ζέεφελντ και έστειλε τα μηνύματά του για την συνέχεια. Είναι πολύ αποφασισμένος να πετύχει και ενώ διαθέτει και τις αγωνιστικές δυνατότητες. Έχει καλή πάσα, μεγάλο πάθος και ποδοσφαιρικό "τσαμπουκά" μην διστάζοντας να τα βάλει με τον οποιονδήποτε παρά το... μπόι του. Μαζί με τον Λυκογιάννη ήταν οι κορυφαίοι από τους πιτσιρικάδες.
Δημήτρης Σιόβας: Μία ήρεμη "δύναμη" για τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού και ένας ποδοσφαιριστής πολλαπλών χρήσεων αφού έχει την ευχέρεια να προσφέρει και αλλού πέραν της άμυνας. Έχει κάνει και εκείνος μία καλή προετοιμασία δίχως να αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα ή κάτι άλλο στην διάρκειά της. Όπου και εάν τον έβαζε ο Μίτσελ, ή σε προπονήσεις ή σε αγώνες, απέδωσε και με το παραπάνω. Ακόμα και ως... φορ στην προπόνηση έβαζε γκολ, κάτι που αποτελούσε την αποστολή του. Με την Φράιμπουργκ ήταν ίσως ο καλύτερος στόπερ του γηπέδου για τους ερυθρόλευκους.
Λιούμπομιρ Φέισα: Αν και η προετοιμασία στο Ζέεφελντ της Αυστρίας ανέδειξε αρκετά από τα θετικά στοιχεία του Σέρβου παίκτη το πρόσωπο που είχε με την Φράιμπουργκ δεν τον βοήθησε και πολύ διότι πολύ απλά ήταν το πιο δυνατό τεστ στην Αυστρία. Στις προπονήσεις ήταν και ορεξάτος και "μάχιμος" αλλά εξακολουθεί να πλανάται το ερώτημα το κατά πόσον όντως μπορεί να συμβάλλει αισθητά ως αμυντικός χαφ. Ο Μίτσελ πάντως τον έβαζε ακόμα και ως στόπερ προκειμένου να τεστάρει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του.
Πάολο Μασάντο: Ως αμυντικός χαφ -που πιθανότατα να είναι η νέα του θέση- δεν ήταν κακός κόντρα στην Φράιμπουργκ όμως στο ματς με την Σίμουρκ από δικό του λάθος δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός. Στην προετοιμασία ο Πορτογάλος παίκτης είχε αρκετές καλές στιγμές ενώ έχει καλυτερεύσει και στις τελικές του προσπάθειες και στις μπαλιές που κάνει και στο πως αγωνίζεται. Όμως και πάλι η εν γένει παρουσία του δεν είναι τέτοια ώστε να προμηνύει μία σούπερ σεζόν. Χρειάζεται πίστωση χρόνου, που δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμα... Επίσης ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.
Τόμας Ντε Βινσέντι: Δουλευταράς από τους λίγους με καλό πόδι, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ιδιαίτερα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και καλός χαρακτήρας. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι έχει κάνει σημαντική πρόοδο από την ημέρα που ήρθε στο Λιμάνι και ενώ η εικόνα του στις προπονήσεις σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο αφήνει πολλές υποσχέσεις. Στους αγώνες προετοιμασίας δεν πήγε όσο καλά αναμένονταν δείχνοντας να είναι "πιεσμένος" και να έχει άγχος. Είχε δουλέψει πάντως πολύ και πριν την έναρξη της προετοιμασίας.
Ανδρέας Σάμαρης: Ένας ακόμα Έλληνας παίκτης που πήγε καλά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ποδοσφαιριστής που δεν φοβάται να πάρει ρίσκα και παρότι κινείται σε χώρο μπροστά από τα στόπερ παίρνει πρωτοβουλίες, προωθείται και κάνει και ευκαιρίες, όπως η "σουτάρα" που είχε με την Φράιμπουργκ. Ο Σάμαρης είναι ένας αμυντικός χαφ που ξέρει μπάλα και αυτό κάνει "μπαμ". Είχε... limit up στο μεγαλύτερο μέρος της "δουλειάς" που έγινε στην Αυστρία και το Ζέεφελντ.
Λεάντρο Γκρέκο: Αν και τις τελευταίες ημέρες της παραμονής της ομάδας του Ολυμπιακού στην Αυστρία προσπάθησε περισσότερο ο Ιταλός χαφ δεν είναι από τις "αποκαλύψεις" της προετοιμασίας. Το αντίθετο μάλιστα. Είχε από την αρχή και έχει ακόμα πτωτική πορεία σε όλα τα επίπεδα. Η διαφοροποίησή του έχει να κάνει μόνο με την ποδοσφαιρική του διάθεση. Τώρα έχει πιο πολλή όμως μάλλον δεν φτάνει για έναν παίκτη που περνούσε εξετάσεις στο Ζέεφελντ... Ίσως και να ήταν ο πιο κακός παίκτης σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας.
Γιάννης Μανιάτης: Για τον Μανιάτη δεν άλλαξαν και πολλά φέτος. O έτερος Έλληνας αρχηγός του Ολυμπιακού παίρνει πάνω του τα ηνία της ομάδας στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να την καθοδηγήσει. Στις προπονήσεις ήταν από τους... πρώτους. Συνεπέστατος, ιδιαίτερα καλός σε ασκήσεις και με πολλή δουλειά. Στον φιλικό αγώνα με την Φράιμπουργκ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει σε ένα ματς πάντως που δεν ήταν και ότι καλύτερο για πολλούς. Θα είναι από τους στυλοβάτες της ομάδας ενώ μέσα στην χρονιά εκτός από το κέντρο μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει στην θέση του δεξιού μπακ.
Γιάννης Φετφατζίδης: Το ότι ήταν και είναι χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια είναι πασίγνωστο. Το ότι η προσδοκία όλων στον Ολυμπιακό είναι να τον δουν να παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων και σύμφωνα με όσα πραγματικά μπορεί επίσης. Ο "Φέτφα" φέτος φανέρωσε μεγάλη διάθεση, όρεξη και "δίψα" για σωστή δουλειά και για να πάρει επαρκή χρόνο συμμετοχής. Τα προβλήματά του παραμένουν πως πολλές φορές -ακόμα και στις προπονήσεις- κρατά την μπάλα στα πόδια του περισσότερο απ' όσο χρειάζεται ενώ και η τελική του προσπάθεια σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι αυτή που πρέπει. Ο Μίτσελ από την άλλη δούλεψε αρκετά πάνω του -όπως και με αρκετούς άλλους παίκτες- σε θέματα ποδοσφαιρικής λογικής και τακτικής και μένει να φανεί το τι θα αφομοιώσει και το τι θα βγάλει στο γήπεδο.
Νταβίντ Φουστέρ: Ο Ισπανός είναι μία σταθερή ποδοσφαιρική... μετοχή για τον Μίτσελ. Πρόκειται για παίκτη που βάζει πάντα κάτω το κεφάλι και δουλεύει σκληρά, όποιες και εάν είναι οι συνθήκες. Ακόμα και στην κακή του μέρα στην προπόνηση ή στον αγώνα ο Φουστέρ δεν τα παρατάει, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό και παλεύοντας μέχρι τέλους. Στην προετοιμασία ήταν αρκετά καλός με τον Ισπανό προπονητή να τον έχει πάντα στα πλάνα του και τον προγραμματισμό του.
Ανδρέας Τάτος: Αν και "τρακαρισμένος" και αισθητά αγχωμένος και πιεσμένος ο Τάτος θύμισε σε κάποιες στιγμές τον παίκτη που διέπρεψε πέρυσι στον Άρη. Το ζητούμενο είναι πως αυτό συνέβη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι σε όλο το φάσμα της προετοιμασίας. Με την Φράιμπουργκ έχει βάλει ένα ωραίο γκολ με προσωπική ενέργεια ενώ σκόραρε και στα διπλά. Είναι ένας χρήσιμος μεσοεπιθετικός που εφόσον δεν κοπεί από τον Μίτσελ άμεσα και λειτουργήσει απελευθερωμένα έχει τα φόντα να βοηθήσει.
Αριέλ Ιμπαγάσα: Ακόμα και τώρα κάνει για... πλάκα την διαφορά. Μπορεί να μην είναι πιο γρήγορος, ο πιο εκρητικός ή ο Νούμερο 1 στις προπονήσεις όμως ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ένας παίκτης-πρωταγωνιστής που με μία κίνησή του έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Στις προπονήσεις έδειξε πολλές φορές την δημιουργική του και εκτελεστική ποιότητα ενώ στις ασκήσεις για πάσες και μπαλιές πάντα όλοι εκείνον έψαχναν. Από τα πόδια του "Κάνιο" θα ξαναπεράσει και του χρόνου το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.
Τσόρι Ντομίνγκες: Όλα τα βλέμματα ήταν πάνω του αλλά ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν πτοήθηκε. Όπως και να το κάνουμε παίκτης που δεσπόζει σε ένα πολύ κακό 45λεπτο της ομάδας του και που βγάζει φάσεις για γκολ δεν βρίσκεται και... κάθε μέρα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής από την πρώτη ημέρα των προπονήσεων ήταν ιδιαίτερα καλός εκεί που έπρεπε. Ήτοι δημιουργικά, στο να φτιάχνει παιχνίδι, να μοιράζει μπάλες και να παίρνει πάνω του επιθετικές προσπάθειες που έφερναν σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Από τους παίκτες-βαρόμετρα των πρωταθλητών.
Βλάντιμιρ Βάις: Στο Gazzetta.gr σας είχαμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό για αυτόν τον παίκτη. Εάν δεν είχε προηγηθεί πρόβλημα τραυματισμού και δεν ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση ίσως και να είχαμε να κάνουμε με τον MVP της προετοιμασίας. Ενδεχομένως και να είναι ακόμα και με τα υπάρχοντα δεδομένα. Ο Σλοβάκος είναι ένας εκρηκτικός παίκτης με πολύ καλή ντρίμπλα και με πλαγιοκοπήσεις και ενέργειες που μπορεί να θέσουν νοκ άουτ τον αντίπαλό του. Η ποιότητά του αδιαμφισβήτητη και την έδειχνε από την αρχή στο Ζέεφελντ. Δεν είναι τυχαίο που έκανε καλό ματς και με την Σίμουρκ αλλά και με την Φράιμπουργκ.
Κώστας Μήτρογλου: Φέτος είναι η μεγάλη του ευκαιρία να αποδείξει ακόμα πιο πολύ την αξία του. Ο Κώστας Μήτρογλου ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού επιθετικού στον Ολυμπιακού και δουλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο "Μητρογκόλ" ήταν θετικότατος στην προετοιμασία και στις προπονήσεις ενώ ταλαιπώρησε αφάνταστα την Σίμουρκ στο πρώτο φιλικό με τις περίτεχνες ενέργειές του που... ξεσήκωσαν για τα καλά και την ερυθρόλευκη κερκίδα στο Σβατς. Με την Φράιμπουργκ τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον παίκτη που όμως δεν πήρε τις μπαλιές που ήθελε και περίμενε. Φέτος ο Μήτρογλου προσέθεσε και άλλες κινήσεις στο... ρεπερτόριό του. Πάντα ένας επικίνδυνος και ικανότατος φορ.
Δημήτρης Διαμαντάκος: Ειδικά στις πρώτες ημέρες που είχε έντονο πρόβλημα ιδίως στις τελικές του προσπάθειες σε ασκήσεις και διπλά και δεν είχε τα στοιχεία που έπρεπε για έναν επιθετικό που θέλει ο Ολυμπιακός φάνταζε το μεγάλο αουτσάιντερ για την Γερμανία. Όχι πως τώρα είναι σίγουρο πως θα πάει στο Β' στάδιο της προετοιμασίας στην Γερμανία αλλά τουλάχιστον αύξησε τις πιθανότητές του και τα... ποσοστά του. Με την Σίμουρκ σκόραρε, με την Φράιμπουργκ είχε φάσεις για να βρει δίχτυα ενώ και στα διτέρματα έβαζε γκολ. Παραμένει αμφίβολο εάν είναι ένας φορ που έχει ανάγκη να κρατήσει στο ρόστερ του ο πρωταθλητής.
Μάικλ Ολαιτάν: Παίκτης με πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, τρομερές αντοχές και ξεπέταγμα και ικανότητα στο σκοράρισμα. Στις προπονήσεις ο Νιγηριανός άρεσε αρκετά, όπως και συνολικά στην προετοιμασία. Το γεγονός πως έβαλε γκολ με την Φράιμπουργκ στο πρώτο δυνατό τεστ του Ολυμπιακού για φέτος του δίνει έξτρα... πόντους για την συνέχεια. Ο Μίτσελ έκανε με τον Ολαιτάν ό,τι και με σχεδόν όλους τους παίκτες. Τον έβαλε σε πάνω απο μία θέσεις (σ.σ. ακόμα και φορ) για να του κάνει κρας τεστ. Ο πρώην παίκτης της Βέροιας είναι ταλέντο και έχει την δυνατότητα να συμβάλλει στην προσπάθεια των πρωταθλητών.
Τζαμέλ Αμπντούν: Για κάποιες μέρες αναγκαστικά τον... χάσαμε καθώς μετά το παιχνίδι με την Σίμουρκ γύρισε στην Αθήνα. Η αξία του Αλγερινού χαφ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και ας έμεινε λιγότερες ημέρες στο Ζέεφελντ. Στις προπονήσεις αρχικά ήταν εκ των καλύτερων παικτών -έχοντας μεγάλα... κέφια σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο και ξεχωρίζοντας και πάλι για την τεχνική του- μέχρις ότου άρχισε η ιστορία με την μεταγραφή του. Ο Τζαμέλ Αμπντούν τότε ξεκίνησε να δείχνει και να είναι διαφορετικός, να βγάζει νεύρα και άγχος, να μιλάει διαρκώς στο κινητό του και να μην είναι σε καμία των περιπτώσεων προσηλωμένος στις προπονήσεις. Ο Ολυμπιακός τον έστειλε στου Ρέντη και από εκεί για απολογία και έτσι ή θα μπει άμεσα στο "ψυγείο" ή θα αποχωρήσει.
Πηγή: gazzetta.gr

«Μόνο λύπη και απογοήτευση»

Αρνητικά είδαν στον Παναθηναϊκό τις διαπραγματεύσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη με τον Γιώργο Σαρρή για το θέμα της Παιανίας.
Οι συζητήσεις της ΕΠΟ για την ενοικίαση της Παιανίας και η επίσκεψη του προέδρου της ομοσπονδίας στο προπονητικό κέντρο που φιλοξενούσε το «τριφύλλι», δεν έμειναν ασχολίαστες από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.
«Μόνο λύπη και απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που ήταν ιδιοκτήτης επί σειρά ετών στον Παναθηναϊκό, συνδιαλέγεται και διαπραγματεύεται με έναν ορκισμένο εχθρό του συλλόγου», ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Mάλιστα, ο Γιάννης Αλαφούζος «ανέβασε» στο twitter ένα σχετικό ρεπορτάζ για τη συνάντηση του Βαρδινογιάννη με τον Σαρρή, σχολιάζοντας το ότι έγινε σε καλό κλίμα με τη λέξη «ύβρις»!
Πηγή: gazzetta.gr

Μπορεί να άρεσε κάτι σε ένα 2-4;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ψάχνει και βρίσκει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποια ευχάριστα για τον Ολυμπιακό από το χθεσινό 2-4!
Θα μπορούσαμε να βρούμε ευχάριστα πράγματα για τον Ολυμπιακό, μετά από μία άσχημη τεσσάρα (2-4), όπως η χθεσινή από τη Φράϊμπουργκ; Για εμένα ναι!
Μου άρεσε π.χ…
Ότι οι Λυκογιάννης, Καραγκούνης, παρότι έπαιξαν κι οι δύο μαζί ένα (το β΄) ημίχρονο, συμμετείχαν από τη θέση του αριστερού μπακ στις δύο πιο όμορφες συνδυασμένες επιθετικές ενέργειες του Ολυμπιακού (όπως και το δεύτερο γκολ), σε αντίθεση με την σχεδόν αρνητική εικόνα του Χολέμπας σε όλο το α΄…
Ότι ο Φέϊσα είχε δύο πολύ ωραία κλεψίματα στον άξονα, από τα οποία ξεκίνησαν φάσεις του Ολυμπιακού. Αντίθετα, με την αμυντική αδράνειά του στο 0-1 και γενικά με τη νωχελικότητά του στα πρώτα λεπτά…
Ότι ο Διαμαντάκος έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της Φράϊμπουργκ, όντας μέσα σε τέσσερις καλές στιγμές της ομάδας μέσα σε μόλις 25’ συμμετοχής! Αντίθετα, όμως, με την τελική του προσπάθεια, που στην καλύτερη ευκαιρία ήταν πολύ κακή…
Ότι ο Φετφατζίδης πλασαρίστηκε άριστα σε θέση σέντερ φορ και σούταρε καλά στη σέντρα του Καραγκούνη από αριστερά, με τον Ολαϊτάν να σκοράρει (το 2-4) στην εξέλιξη της φάσης. Έτσι πρέπει να τοποθετείται μία ομάδα επιθετικά. Στη σέντρα από τα πλάγια, πρέπει η περιοχή να είναι γεμάτη. Να βρίσκεται στην καρδιά της άμυνας όχι μόνο ο σέντερ φορ, αλλά τουλάχιστον κι ο κυνηγός της άλλης πλευράς, της αντίθετης από εκείνη που βγαίνει η σέντρα…
Ότι ο Βάϊς είχε μία-δύο ενέργειες από αυτές που λέμε ότι πραγματικά κάνουν τη διαφορά, ότι ο Τάτος…μυρίστηκε καλά στη φάση του πρώτου γκολ κι ότι ο Μήτρογλου κι ο Τσόρι βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν από μία φορά ο καθένας στο πολύ άσχημο για τον Ολυμπιακό α΄ ημίχρονο…
Ότι ο Σιόβας κι ο Αβραάμ (όσο έπαιξε) έδωσαν μία καλύτερη εμπιστοσύνη στην ομάδα αμυντικά…
Ότι ο Ντε Βινσέντι έβγαλε στο τέλος μία έξοχη κάθετη πάσα για φάση-γκολ, άσχετα αν ο επόπτης την σταμάτησε με οφσάϊντ (παρεμπιπτόντως, για άλλο ένα φιλικό του Ολυμπιακού σε Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία η διαιτησία ήταν εχθρική, όπως συμβαίνει χρόνια). Ήταν μία «απάντηση» του Αργεντίνου στο πολύ «κακό» πούλημα της μπάλας που έκανε νωρίτερα και που εύκολα θα μπορούσε να στοιχίσει κι άλλο γκολ στον Ολυμπιακό…
Ότι ο Κάρολ είχε μία σωτήρια επέμβαση με τα πόδια, σε τετ α τετ με αντίπαλο. Αντίθετα, ασφαλώς, με τη μετά ολίγων λεπτών απίστευτη γκάφα του (και δεν είναι η πρώτη κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ...) στη φάση του τέταρτου γκολ των Γερμανών…
Ότι, τέλος, ο Ολυμπιακός είχε αρκετά καλά μακρινά σουτ. Σάμαρης, Μανιάτης, Σιόβας, Μασάντο είχαν τέσσερις ρουκέτες κι από ατυχία δεν μπήκε τουλάχιστον ένα γκολ, ειδικά βέβαια στο δοκάρι του Μανιάτη…
Από εκεί και πέρα, σίγουρα όλους μας απογοήτευσαν πολλά πράγματα από τον χθεσινό Ολυμπιακό... Τόσο σε επίπεδο ομαδικής-προπονητικής προσπάθειας, όσο και επίπεδο έλλειψης κάποιων μονάδων με «άλλη» προσωπικότητα, αλλά φυσικά και σε ατομικό επίπεδο-κύρια η ανυπαρξία του Φουστέρ και του Γκρέκο...
Πηγή: gazzetta.gr

Είμαστε, και το γουστάρουμε, Καραγκιόζηδες!

Πολιτικό μήνυμα διάβασε ο Αποδυτηριάκιας στο παιχνίδι Ξάνθης – Λινφηλντ 0-1  
Είσαι Καραγκιόζης. Είμαστε, Καραγκιόζηδες. Αυτό είναι το λιγώτερο. Το χειρώτερο κακό είναι ότι οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι κυκλοφορούν σαν Καραγκιόζηδες. Ότι όλη η Ευρώπη τους βλέπει σαν Καραγκιόζηδες.
Είμαστε, φαινόμαστε, το γουστάρουμε, άλλα δεν το ξέρουμε. Ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που θεωρεί  πολιτισμό, πολιτιστικό δρώμενο, κατάλληλο για τα παιδιά, τον Καραγκιόζη, δηλαδή ό,τι πιο ελεεινό υπάρχει.
Τι είναι Καραγκιόζης; Κατά βάσιν λουμπίνα. Απατεώνας. Ψεύτης. Κλέφτης. Τίποτα δεν επαγγέλεται. Παριστάνει, όμως, τον μάγειρα, τον κτίστη, τον προπονητή, τον πρόεδρο, τον γιατρό, τον πολιτικό, τον αεροπόρο. Οτιδήποτε.
Το ματσάκι Σκόντα Ξάνθη – Λινφηλντ έστειλε μέγα πολιτικό μήνυμα. Δεν το διάβασα πουθενά, όμως.
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το πολυσυζητημένο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και για μια ακόμα φορά οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να φάνε στη μάπα τη μεγάλη αλήθεια. Ότι είναι Καραγκιόζηδες.
Τι έγινε χθες στη διεθνή αναμέτρηση Λινφηλντ Ζιγκουλίνωφ – Ξάνθη Τζιμ Λόντος; Η ελληνική ομάδα ήταν ανέτοιμη. Δεν είναι ότι ηττήθηκε. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να κερδίσει, να μη χάσει. Το ότι μπήκε στο γήπεδο χωρίς να είναι έτοιμη αγωνιστικά, αυτό λέγεται καραγκιοζισμός. Δηλαδή;
Δεν ζητάς κάτι που δεν το δικαιούσαι. Χωρίς, μάλιστα, τη συναίσθηση ότι θα διασυρθείς. Τότε γιατί το κάνεις; Επειδή υπηρετείς τον καραγκιοζισμό. Επειδή απευθύνεσαι σε Καραγκιόζηδες πελάτες, φιλάθλους, ψηφοφόρους.
Ευτυχώς που έπαιξε χθες η Ξάνθη κι όχι στη θέση της ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός. Τότε θα γινόταν η πιο χοντρή ξευτύλα.

Χριστοβασίλης και Αλαφούζος μαζι είναι ο Τσίπρας, λέει ο apodytiriakias.gr, και γράφει για το εμπόριο ελπίδας

Χάνει η Ξάνθη από μια ανύπαρκτη ομάδα, μια κωλοπετινίτσα Λινφηλντ. Και τι διαβάζεις στα ΜΜΕ; Και τι, δηλαδή, διαβάζει ο κοσμάκης. Φοβερά πράγματα. Διαβάζει αυτό που θα έγραφαν αν είχε ηττηθεί, με επίσης άθλια αγωνιστική εμφάνιση, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός. Ότι μετά το 0-1 τα πράγματα δυσκολεύουν για την ελληνική ομάδα. Πήρες χαμπάρι; Μιλάει ο ίδιος ο Καραγκιόζης, που παριστάνει και τον δημοσιογράφο, τον αναλυτή, τον κριτικό.

Δεν σταματάει ο Καραγκιόζης σχολιαστής στο γεγονός, σ’ αυτό που έγινε. Να φωτογραφήσει το 0-1. Όχι, πάει αυτό, δεν είναι ευχάριστο, δεν προσφέρεται για χειροκρότημα, για χαβαλέ, για λανσάρισμα.

Χάνει, λοιπόν, η Ξάνθη, η επιχείρηση μας, η κυβέρνηση μας, χάνουμε τα αυγά και τα πασχάλια, κι έρχεται ο Καραγκιόζης απευθυνόμενος σε Καραγκιόζηδες και τους λέει «Τώρα δυσκολεύουν τα πράγματα για την Ξάνθη». Γιατί; Παίζει η ελπίδα. Πουλάει ελπίδα.

Η ρεβάνς στην Ιρλανδία επιδοτεί την ελπίδα. Προλαβαίνει η Ξάνθη σε μια εβδομάδα να κάνει την «αλλαγή». Το έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είμαστε μια χώρα μπουρδέλο αλλά εγώ ο μάγος, θα κάνω συμβόλαιο με το λαό των μάγων και θα πετύχουμε το μαγικό. Το θαύμα. Την αλλαγή εδώ και τώρα.

Το ίδιο λέει και ο Τσίπρας. Θα κάνουμε ρήξη, ανατροπή, θα κερδίσουμε στο γήπεδο της Λίνφηλντ, ας έχει πρόεδρο την Μέρκελ, και προπονητή τον Σόϊμπλε.

Λάθος! Τον Σόϊμπλε τον σακάτη η Λινφηλντ θα τον κατεβάσει σέντερ-φορ. Γι’ αυτό θα κερδίσουμε. Δεν τα είπαμε όλα. Επανέρχομαι


Πηγή: gazzetta.gr