Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τέτοιος χαμός και θα μείνεις εκτός;

Η Ξάνθη ηττήθηκε με 1-0 από την Λίνφιλντ στα Πηγάδια και πλέον το όνειρο για την Ευρώπη απομακρύνεται. Τζάμπα ο... σαματάς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να κλήθηκε να αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από το... παράθυρο καθώς παρότι πήραν αρχικά άδεια από την ΕΠΟ οι ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός, στην συνέχεια κόπηκαν από την ΟΥΕΦΑ, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εικόνα που παρουσίασε η Ξάνθη.
Στην τέταρτη Ευρωπαϊκή της συμμετοχή η ακριτική ομάδα υποδέχθηκε τη Λίνφιλντ από την Βόρειο Ιρλανδία και πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση ηττήθηκε με 1-0 με γκολ του Μπερνς στο 25' και το έργο της στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης στο Μπέλφαστ είναι εξαιρετικά δύσκολο. 
Ο αγώνας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν κάτι το εξαιρετικό, κάτι λογικό αν σκεφτούμε πως πρόκειται για την εποχή που οι ομάδες κτίζονται. Οι Βρετανοί φάνηκαν πιο έτοιμοι ή για την ακρίβεια πιο στιβαροί, όπως άλλωστε γνωρίζαμε. Στάθηκαν τυχεροί στο γκολ που πέτυχαν και μετά το κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση, μιας και δεν είχαν να αντιμετωπίσουν και την... καυτή έδρα, με τον κόσμο να μην δίνει μαζικά το παρών στην επιστροφή της Ξάνθης στην Ευρώπη μετά από 7 χρόνια.
Μιας Ξάνθης που ναι μεν προσπάθησε, αλλά έδειξε τα προβλήματα που έχει έτσι και αλλιώς στο πρωτάθλημα, τα οποία είναι προβλήματα στην δημιουργία και στο γκολ. Έτσι πλέον τα πράγματα όπως αναφέραμε είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους ακρίτες που αν θέλουν να προκριθούν, θα πρέπει να καταφέρουν να κερδίσουν στο Μπέλφαστ, πετυχαίνοντας έτσι και την πρώτη τους νίκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: