Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Υπάρχει σχέδιο για τον Άρη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο φίλος και εκπρόσωπος του Άλεξ Κάλας, Γιώργος Γιακουμίδης και μίλησε για τις επόμενες κινήσεις του Κάλας και το πλάνο του για τον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την δήλωση του Άλεξ Κάλας:
«Νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε τη δήλωση του κ. Κάλας ώστε ο κόσμος να μπορεί να ενημερωθεί σωστά. Όλες οι κινήσεις μας πρέπει να είναι ειλικρινείς έντιμες και νόμιμες. Ο κ. Κάλας έχει έτοιμο το σχέδιο του, έχει αυτοπεποίθηση και για αυτό έκανε τη δήλωση. Σήμερα περιμένουμε το διευρυμένο συμβούλιο για να δούμε τις αποφάσεις του».
Για το αν θα είναι εξασφαλισμένος στον Άρη ο Άλεξ Κάλας μετά την σύσταση της ΠΑΕ Άρης:
«Κανένας δεν μπορεί να είναι εξασφαλισμένος. Η σύσταση της ΠΑΕ είναι θέμα του Α.Σ. Όποιος έχει το κεφαλαίο μπορεί να επενδύσει στην νέα ΠΑΕ. Οι τελευταίες επιλογές των ανθρώπων του Άρη δεν βγήκαν και ο κ. Γαλανός υποχώρησε επειδή υποθέτω πως δεν άντεξε το βάρος. Δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος την προηγούμενη φορά και γίνεται τώρα. Βέβαια, χάνουμε πολύ χρόνο και κινδυνεύουμε να πάμε στο άλλο άκρο».
Για την αρχική στάση του Άλεξ Κάλας που ήθελε να εμπλακεί με τον Άρη μετά τη σύσταση της ΠΑΕ:
«Από το Καλοκαίρι η πρόθεση του κ. Κάλας ήταν να εμπλακεί νόμιμα με την σύσταση της ΠΑΕ όμως ο Άρης είναι σε αδιέξοδο. Για αυτό παρενέβη ο κ. Κάλας ώστε να μην χαθεί το βέβαιο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και αποφάσισε να επενδύσει τώρα. Αυτούς τους 6 μήνες μπορεί να δείξει στον κόσμο του Άρη πως έχει την διάθεση και την ικανότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων».
Για τα μηνύματα προς την πλευρά του Άλεξ Κάλας:
«Τα μηνύματα που έχω από τον κόσμο του Άρη έχουν προκρίνει την υποψηφιότητα του Άλεξ Κάλας».
Για το ποιος θα πληρώσει τα προηγούμενα χρέη στον Άρη:
«Για τα προηγούμενα θα πρέπει να γίνει πρώτα ένας σωστός έλεγχος. Η πρόθεση του κ. Κάλας ήταν να δώσει προκαταβολικά τα χρήματα για τον μήνα του Ιανουάριο καθώς μόνο αυτά μπορεί να ελέγξει. Αυτό το κάναμε για μια διευκόλυνση. Για τα λεφτά των προηγούμενων μηνών προς τους παίκτες θα κριθεί τι θα γίνει. Δεν έχουμε κανέναν τρόπο να ελέγξουμε πόσα είναι αυτά τα χρήματα».
*Πηγή:arenafm.gr*

Ανακοίνωση από Ιερολοχίτες: «Δεν θα παραστούμε στο κάλεσμα του ΑΣ»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ιερολοχίτες, σχετικά με το θέμα της πρόσκλησης στην ευρεία συνάντηση με τον Ερασιτέχνη, τονίζοντας ότι σε θα παραστούν στη σημερινή συνάντηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με την πρόσκληση-κάλεσμα που απηύθυνε ο Α.Σ ΑΡΗΣ για τη σημερινή συνάντηση, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Εμμένοντας στην απόφαση που πάρθηκε σε παρελθούσα μας Γ.Σ., ενώπιον της πλειοψηφίας των ενεργών μελών του συνδέσμου Σ.Φ. ΑΡΗ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ, δεν θα παραστούμε στη σημερινή συνάντηση του ερασιτέχνη. Κρίνουμε ότι η παρουσία μας σε τέτοιου είδους συναντήσεις είναι μάταιη, καθώς πιστεύουμε ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύση στο γόρδιο δεσμό που εχει προκύψει στα διοικητικά θέματα του συλλόγου.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, η θέση μας είναι στην κερκίδα να ξελαρυγγιαζόμαστε για την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ και όχι σε αίθουσες διοικητικών συμβουλίων..!!!

Η μόνη περίπτωση στο εξής να προσέλθουμε σε συνάντηση με οποιονδήποτε επίσημο φορέα του συλλόγου, είναι σε κάλεσμα που σκοπό θα έχει το οργανωτικό κομμάτι της κερκίδας, είτε σε τυχόν σύσκεψη που θα αφορά θέματα εισιτηρίων κτλ…

Δεν θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από κανένα άλλο σύνδεσμο του ΑΡΗ, ούτε και φυσικά θεωρούμε πως αν οι υπόλοιποι σύνδεσμοι παραστούν θα πράξουν λαθεμένα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε φιλάθλου-οπαδού, αν πιστεύει πως μπορεί να συνεισφέρει στη διοικητική ανάταση του σωματείου, να δίνει το παρόν σε αυτές τις συναντήσεις, απλώς εμείς σαν ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ, θα παραμείνουμε πιστοί στην απόφαση που έχουμε πάρει…

Ελπίζουμε μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης να βρεθεί επιτέλους μια αληθινή-ουσιαστική λύση για την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας !!!

ΑΡΗΣ-ΙΔΕΑ-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Breaking The Rules Since 1970″

Αυτή είναι η βόμβα! Φορτσάρει για Μπλάνκο ο ΠΑΟΚ! (VIDEO)

Είναι σίγουρα ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Σεμπαστιάν Μπλάνκο προτάθηκε στον ΠΑΟΚ και ενδιαφέρει, όπως επιβεβαίωσε και η ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Ο 26χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός  υπέγραψε στη Γουέστ Μπρομ το καλοκαίρι μετά από πολύ καλή καριέρα στη Μέταλιστ αλλά δεν κέρδισε φανέλα βασικού και ο αγγλικός σύλλογος, όπως και ο ίδιος εξετάζουν το ενδεχόμενο να λύσουν τη συνεργασία τους ή να παραχωρηθεί με δανεισμό. Ο ΠΑΟΚ ενημερώθηκε για την περίπτωσή του και έδειξε άμεσα ενδιαφέρον μιας και η αξία του ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη


Τον Μάιο του 2009 έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής, με την οποία μετρά δύο συμμετοχές.






*Πηγή: metrosport.gr*

Τόρες… η επίσημη επιστροφή!!

Παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης κι επίσημα ο Φερνάντο Τόρες, που επιστρέφει μετά από επτάμισι χρόνια στην ομάδα που τον ανέδειξε. Δανεικός για 18 μήνες από τη Μίλαν αποκτήθηκε ο Ισπανός φορ.

Τόρες… η επίσημη επιστροφή
Η μεγάλη επιστροφή είναι πλέον γεγονός. Ο Φερνάντο Τόρες είναι κι επίσημα ξανά παίκτης της Ατλέτικο, που ανακοίνωσε την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού για 18 μήνες από τη Μίλαν.

inner

Ο ίδιος ο Ισπανός φορ, που με εξαίρεση τη Λίβερπουλ δεν κατάφερε να δείξει μακριά από τους «ροχιμπλάνκος» την αξία του, ούτε στην Τσέλσι αλλά ούτε και στη Μίλαν, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

«Επιτέλους και πάλι στο σπίτι μου. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο. Forza Atleti», έγραψε στο Twitter ο 30χρονος άσος, που είχε 91 γκολ σε 244 εμφανίσεις με την Ατλέτικο.

View image on Twitter
At last back home. Thanks to all that have made this dream come true. Forza @Atleti.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Καθοριστικός ο Μήτογλου!!

Μεγάλη νίκη πήρε το Wake Forest επί του Richmond για το NCAA με τον Ντίνο Μήτογλου να έχει καθοριστική συμβολή.

Καθοριστικός ο Μήτογλου

Δεν ήταν μόνο ότι είχε 11 πόντους (3/4 τρίποντα, 1/3 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21 λεπτά, αλλά και ότι με δικό του τρίποντο στα 34’’ πριν το τέλος μείωσε στον πόντο (61-60) για να έρθει μετά η ισοφάριση από τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ και στην εκπνοή ο Ντέβιν Τόμας με φόλοου να δώσει τη νίκη στο Wake Forest.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται «σκούπα», στην έξοδο ο Κατίδης!


Μπορεί η Βέροια να έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στη Super League, αλλά αναμένεται γίνουν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της. Φεύγει ο Κατίδης. Εξετάζεται η περίπτωση του Πλανέγιας της Μπαρτσελόνα Β’.

Έρχεται «σκούπα», στην έξοδο ο Κατίδης
Σε αρκετές διορθωτικές κινήσεις αναμένεται να προβούν στη Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» τα έχει πάει ανέλπιστα καλά στο πρώτο μισό της σεζόν, καθώς είναι στην 5η της Super League με 25 βαθμούς ύστερα από 15 ματς και είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της, δηλαδή την παραμονή (σ.σ. υποβιβάζονται τέσσερις ) άλλα οι άνθρωποι της ομάδας ετοιμάζουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Εκτιμάται ότι θα σημειωθεί διψήφιος αποχωρήσεων και θα γίνουν τρεις με τέσσερις προσθήκες. Αναζητούνται ένας αριστερός μπακ για μπακ απ του Αμαραντίδη, ένας κεντρικός χαφ, ένας επιθετικός και ένας εξτρέμ.

Τα βλέμματα είναι κυρίως στην ισπανική αγορά, που όπως είναι λογικό, ξέρουν αρκετά καλά ο προπονητής της Βέροιας, Χοσέ Γκρανέρο, αλλά και ο βοηθός του, Κίκε Ερνάντεθ. Έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες ημέρες το όνομα του Κίκο Φεμένια, ενώ στη λίστα προστέθηκε και ο Πολ Καλβέτ Πλανέγιας. Πρόκεται για 20χρονο μέσο, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και στη τρέχουσα σεζόν μετράει πέντε συμμετοχές. Έχει αγωνιστεί και στη Κ-17 της Εθνικής Ισπανίας.

Ωστόσο, πολλά σε ότι αφορά τα μεταγραφικά θα εξαρτηθούν και από τις αποχωρήσεις που αναμένεται να γίνουν. Δύσκολο έως και απίθανο θεωρείται να μείνουν οι Κατίδης, Χάσελμπαινκ, ενώ δεν είναι απίθανο να μείνουν οι Μπεν (είναι πιθανόν να παραχωρηθεί), Μαλόν, Καταλά, Εσπάρθα, Βούκιτς. Δανεικοί θα δοθούν οι Ντόγος, Παυλίδης, Μάνος για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σουμάχερ… ένα χρόνο μετά!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το σοβαρό ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ στις Άλπεις. Ποια η κατάσταση του θρύλου της Formula 1 και τι δηλώνει η μάνατζέρ του.

Σουμάχερ… ένα χρόνο μετά

Ο θρύλος της Formula 1 έδωσε μάχη αρχικά για να κρατηθεί στη ζωή και στη συνέχεια, αφού διέφυγε τον κίνδυνο, έχει πάρει το μακρύ δρόμο της αποκατάστασης, που κανείς δεν γνωρίζει αν ποτέ θα είναι πλήρης κι αν ο εκ των κορυφαίων πιλότων όλων των εποχών θα μπορέσει να ξαναγίνει όπως πριν από εκείνη την αποφράδα μέρα.

Ο «Σούμι» αρχικά ήταν σε τεχνητό κώμα κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε αυτό της Λωζάνης (16/6/2014), ενώ πλέον βρίσκεται στο σπίτι του, στο Γκλαντ, που έχει μετατραπεί έτσι ώστε να του παρέχει όλες τις ανέσεις για να συνεχίσει την αποκατάσταση και την αποθεραπεία του.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση του Σουμάχερ είναι συγκεχυμένες, αφού η οικογένειά του έχει επιλέξει να μοιράζεται με τα ΜΜΕ μετρημένο αριθμό πληροφοριών. Δημοσιεύματα, που όμως ποτέ δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ανέφεραν πως είναι παράλυτος και βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας επαφή με το περιβάλλον αλλά όχι και τη δυνατότητα να μιλήσει, ενώ παρουσιάζει και κενά μνήμης.

Η μάνατζέρ του, Ζαμπίνε Κεμ, βασική πηγή πληροφόρησης για την υγεία του Σουμάχερ, αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση με αφορμή τον ένα χρόνο από το ατύχημα: «Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο. Θα είναι ένας μακρύς δρόμος και μια σκληρή μάχη. Ο Μίχαελ προοδεύει αρκετά σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασής του».

Παράλληλα, διέψευσε τα λεγόμενα του άλλοτε πιλότου της Formula 1, Φίλιπ Στράιφ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως έχει επαφή με την οικογένεια του Σουμάχερ και το χειρουργό Ζεράρ Σαγιάντ που τον παρακολουθεί και ανέφερε πως έχει περιορισμένη κινητικότητα, αλλά προσπαθεί να σταθεί όρθιος με την ελπίδα κάποια μέρα να μπορεί να περπατήσει με πατερίτσες. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που λέει και δεν ξέρω από πού έχει αυτές τις πληροφορίες, από τη στιγμή που δεν έχει καμία επαφή με μένα, την οικογένεια του Μίχαελ ή τους γιατρούς του, ούτε είχε ποτέ. Επίσης δεν ήταν ποτέ φίλος του», τόνισε η εκπρόσωπος του Σουμάχερ.

Αλήθεια ή ψέματα… το γεγονός είναι ένα. Ο Μίχαελ Σουμάχερ δίνει το δυσκολότερο αγώνα στη ζωή του και ευχή όλων είναι να καταφέρει για μια ακόμη φορά να προσπεράσει τα εμπόδια και να βγει νικητής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις για… Γ’ Εθνική!!

Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να ακολουθήσουν τον δρόμο της ΑΕΚ και του Άρη στη Νίκη Βόλου, προχωρώντας σε εκκαθάριση της ΠΑΕ, ώστε να γίνει καινούργια αρχή στον σύλλογο.

Σκέψεις για… Γ’ Εθνική
Μεγάλο ερώτημα αποτελεί η επόμενη ημέρα στη Νίκη Βόλου λίγες ημέρες μετά την οριστική αποχώρηση του Ανδρέα Πάτση από Τον σύλλογο.

Στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προβούν σε εκκαθάριση της Ανώνυμης Εταιρείας και να πέσει η ομάδα στην Γ’ Εθνική, ώστε να φύγουν από πάνω της τα χρέη. Να γίνει καινούργια αρχή δηλαδή στο οικονομικό και το αγωνιστικό κομμάτι, όπως συνέβη αντίστοιχα στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2013 και στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι.

Βεβαίως αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η σκέψη και δεν έχουν γίνει ουσιαστικές κινήσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει σε πρόταση ο Πάτσης!

Την ώρα που από τον ΠΑΣ συνεχίζουν να διαψεύδουν ότι υπάρχει θέμα Πάτση, ο πρώην ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου είναι έτοιμος να καταθέσει εντός της ημέρας την τελική του πρόταση για να αποκτήσει την ΠΑΕ.

Προχωράει σε πρόταση ο Πάτσης
Δεν κλείνει το κεφάλαιο Ανδρέα Πάτση στον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα σύντομα θα μάθουμε την οριστική κατάληξη του θέματος. Από την ΠΑΕ επιμένουν ότι δεν υπάρχει θέμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Νίκης Βόλου θα κάνει σήμερα (29/12) την τελική του προσφορά για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αναμένεται να δώσει διορία τριών ημερών στον Γιώργο Χριστοβασίλη για να του απαντήσει. Μάλιστα, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα δώσει τα χέρια με τον ιδιοκτήτη των Ηπειρωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ο Γιώργος Χριστοβασίλης δήλωσε στον «Super FM»:

«Αυτά που διαβάζετε εσείς, διαβάζω κι εγώ. Προσωπικά δεν ξέρω κάτι. Δεν υπάρχει κάτι. Αν υπάρξει κάτι οποιαδήποτε στιγμή και έρθει πρόταση που θα είναι καλή για την ομάδα, πιστέψτε με, θα είμαι ο πρώτος που θα την υλοποιήσω. Δυστυχώς ενδιαφερόμενοι που χτυπάνε ξένες πόρτες, δεν σημαίνει ότι είναι και επιτυχείς οι κρούσεις τους στο τέλος. Ο συγκεκριμένος κύριος που ακούστηκε ότι θέλει τον ΠΑΣ Γιάννινα, μπορεί να είχε τη θέληση, αλλά πριν έρθει έχει αφήσει ένα γκρεμό πίσω του και μια ομάδα που έχει διαλύσει. Θέλει προσοχή σ' αυτά τα πράγματα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε από την… πρώην ο Θανάσης!!

Οι Γουέστσεστερ Νικς γνώρισαν μια ακόμη ήττα στο NBDL κι αυτή τη φορά δεν διασώθηκε ούτε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Έχασε από την… πρώην ο Θανάσης
Οι Νικς απογοητεύουν στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα πάει καλύτερα και η θυγατρική τους στο NBDL. Η ομάδα του Γουέστσεστερ έχασε με 110-95 από τους Ντέλαγουερ 87ερς με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να μην έχει το σύνηθες καλό πρόσωπο απέναντι στην παλιά του ομάδα στη λίγκα.

Ο 22χρονος φόργουορντ είχε 9 πόντους (3/6 βολές, 3/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη σε 28 λεπτά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος ο Κόστα, «μάχη» για Ροσίτσκι!


Ο Ρικάρντο Κόστα είναι έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα για να καλύψει τη θέση του στόπερ στον Ολυμπιακό, που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τον Τόμας Ροσίτσκι. Τι γίνεται με εξτρέμ και αποχωρήσεις.

Έτοιμος ο Κόστα, «μάχη» για Ροσίτσκι

Πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του Τόμας Ροσίτσκι. Ο Τσέχος μέσος ήταν χθες εκτός 18άδας της Άρσεναλ για το ματς με τη Γουέστ Χαμ, κάτι που κίνηση… υποψίες για το μέλλον του στην ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που προερχόταν από την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο μάνατζερ του 34χρονου άσου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων», ενώ στην Τσεχία γράφτηκε πως ίσως ο αδερφός του έρθει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Ασφαλώς πρόκειται για μια υπόθεση με ακόμη αρκετές δυσκολίες, οικονομικής φύσεως και όχι μόνο, αλλά είναι σαφές πως από τις τόσες φορές που ο Ροσίτσκι έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά η απόκτησή του μοιάζει πιο εφικτή από ποτέ.

Στασιμότητα, τουλάχιστον φαινομενικά, υπάρχει στο θέμα απόκτησης εξτρέμ, αν και ο Χατέμ Μπεν Αρφά παραμένει διαθέσιμος αφότου το Αμβούργο έκανε πίσω και η Νις στρέφεται σε πιο οικονομικές λύσεις.

Τι γίνεται με Αφελάι, Ντουρμάζ και Μπονγκ

Η παραμονή του Ιμπραΐμ Αφελάι στον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη και ήδη κυκλοφορούν σενάρια από την Ιταλία για ενδιαφέρον ομάδων, ανάμεσά τους και της Ίντερ. Ο Ολλανδός εξτρέμ δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα και καλή πρόταση, δεδομένου ότι είναι εσχάτως βασικός στην εθνική του ομάδα και είχε αρκετά καλή παρουσία στο Champions League. Το θέμα είναι τι θα πράξουν οι «ερυθρόλευκοι», κάτι που ισχύει και για τον Τζίμι Ντουρμάζ. Η Κασίμπασα έχει βάλει στο μάτι τον Σουηδό εξτρέμ που έχει καλό όνομα στην Τουρκία και ίσως έρθει πρόταση για παραχώρησή του, δανεικού με οψιόν αγοράς ή με πώληση. Τέλος, σε ό,τι αφορά στον Γκαετάν Μπονγκ, όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς ο ατζέντης του θα φέρει πρόταση στην ΠΑΕ.

Επιστροφή στη δράση

Μετά από άδεια οκτώ ημερών, οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις αρχίζοντας προετοιμασία για το ματς με τον Πλατανιά την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» (15:00). Ο Μίτσελ ελπίζει να δει τον Αυλωνίτη να προπονείται κανονικά, καθώς μετά την αποχώρηση Αμπιντάλ, τον τραυματισμό του Μποτία και τη μεταγραφή στόπερ να εκκρεμεί, έχει απομείνει στα μετόπισθεν μόνο ο Σιόβας. Ιατρικά έτοιμος είναι πλέον και ο Ντουρμάζ, ενώ προς τα τέλη του μήνα θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς ο Μιλιβόγεβιτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανοιχτό του Μπλάνκο, αλλά δύσκολο!

Διατεθειμένοι να κάνουν οικονομική υπέρβαση, ώστε να αποσπάσουν το «ναι» του Ίσμαελ Μπλάνκο είναι στον Ατρόμητο. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Ανοιχτό του Μπλάνκο, αλλά δύσκολο
Δεν είναι... ξεγραμμένος ο Ατρόμητος στην υπόθεση Ίσμαελ Μπλάνκο. Οι Περιστεριώτες περιμένουν να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις του Αργεντινού φορ με την ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα, την Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ. Εφόσον δεν τα βρουν οι δύο πλευρές, οι Περιστεριώτες θα μπουν γερά στη διεκδίκηση του παίκτη. Μάλιστα, οι «μπλε» δείχνουν διάθεση να κάνουν οικονομική υπέρβαση (για τα δικά τους δεδομένα) ώστε να πάρουν θετική απάντηση, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει απόσταση στο χρηματικό. Πάντως, το οικονομικό κομμάτι δεν είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Βεβαίως, το όνομα του πρώην παίκτη της ΑΕΚ δεν είναι το μοναδικό στη λίστα των ανθρώπων του Ατρόμητου και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν τις επαφές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνουν σειρά φορ και Σιμόες!

Μετά την απόκτηση του Γιόχανσον, η ΑΕΚ στρέφεται στην απόκτηση σέντερ φορ και τη συμφωνία με τον Σιμόες από τώρα για το καλοκαίρι. Τι γίνεται με τον Σίσκο.

Παίρνουν σειρά φορ και Σιμόες

Στον παίκτη έχει δοθεί ήδη ειδικό πρόγραμμα για να ακολουθήσει στο διάστημα που θα είναι εκτός Ελλάδας, με στόχο να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο έτοιμος εν όψει του ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο την επόμενη Πέμπτη, όπου λογικά θα κληθεί να κάνει ντεμπούτο.

Έπεται συνέχεια

Η ΑΕΚ στο εξής στρέφει την προσοχή της στην περαιτέρω ενίσχυσή της έχοντας στο στόχαστρο έναν επιθετικό και τον Αντρέ Σιμόες. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει αναλάβει να χειριστεί και τις δύο υποθέσεις. Για τη θέση του σέντερ φορ, που πρόθεση των «κιτρινόμαυρων» είναι να κλείσει από το Γενάρη, έχει εξεταστεί η περίπτωση του Σίσκο για να έρθει με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς από την Κόρδοβα, όμως υπάρχουν κι άλλες λύσεις στα υπόψη.

Για τον Σιμόες, η ΑΕΚ θέλει να συμφωνήσει μαζί του από τώρα για το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος από τη Μορεϊρένσε. Για τον 25χρονο Πορτογάλο μέσο έχουν ενδιαφερθεί ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Μπενφίκα και η Λέγκια, αλλά η «Ένωση» δείχνει πιο ζεστή και θέλει να τον πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και 1-2 ακόμη κινήσεις, πέρα από αυτές του Γιόχανσον και του σέντερ φορ, εφόσον βρεθεί κάτι αξιόλογο. Εφόσον υπάρξει ενίσχυση σε άλλες θέσεις, αυτή θα αφορά πιθανότατα έναν αριστερό μπακ κι έναν εξτρέμ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα ή ποτέ...!!

Αρνητικά απάντησε ο μάνατζερ του Τζανδάρη στη νέα πρόταση ΠΑΟΚ για ανανέωση του συμβολαίου του και ο νεαρός χαφ θα τα πει εντός της ημέρας με ανθρώπους της ομάδας, ώστε να υπάρξει οριστική κατάληξη.

Τώρα ή ποτέ...
Σήμερα (29-12) αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα της ανανέωσης του Τζανδάρη, που λήγει το καλοκαίρι του 2016.

Ο ΠΑΟΚ του πρότεινε επέκταση της συνεργασίας για τέσσερα χρόνια με αποδοχές που ξεκινούν από τις 70.000 ευρώ, με αύξηση 10.000 τον χρόνο συν μπόνους. Ο μάνατζερ του 21χρονου μέσου ο κύριος Ευαγγελόπουλος απάντησε αρνητικά την Κυριακή. Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση του παίκτη είτε με τον Ζήση Βρύζα, αλλά μπορεί και με τον Άγγελο Αναστασιάδη, που ζήτησε να μιλήσει μαζί του, καθώς θέλει να διαπιστώσει αν έχει την ίδια θέση με τον εκπρόσωπο του.

Ο σύλλογος ανέβασε μια φορά την προσφορά του και δεν πρόκειται να το κάνει δεύτερη. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί το θέμα η ομάδα, διότι αποτελεί ένα από τα σημαντικά της εργαλεία στην πορεία πρωταθλητισμού που κάνει στη φετινή σεζόν.

Μπορεί το όνομα του να μην κάνει… γκελ στον πολύ κόσμο, αλλά πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 6 στο Europa League και 2 στο Κύπελλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Σπερς το ντέρμπι, θεατής ο «Παπ»!

Παρά τις απουσίες τους, οι Σπερς επικράτησαν των Ρόκετς στο ντέρμπι του Τέξας. Δεν έπαιξε καθόλου ο Παπανικολάου. Νέες ήττες για Νικς και Λέικερς.

Οι Σπερς το ντέρμπι, θεατής ο «Παπ»
Χωρίς Πάρκερ και Λέοναρντ, οι Σπερς επικράτησαν 110-106 των Ρόκετς στο ντέρμπι του Τέξας. Ο Ντάνι Γκριν με 24 πόντους ξεχώρισε για τους πρωταθλητές, στους οποίους επέστρεψε ο Πάτι Μιλς μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού. Ο Τζέιμς Χάρντεν με 28 ξεχώρισε από τις «ρουκέτες», ενώ τα άσχημα νέα από ελληνικής πλευράς είναι πως ο Κώστας Παπανικολάου δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Ο Κέβιν ΜακΧέιλ μετά την απόκτηση του Τζος Σμιθ (που είχε 5 πόντους με 2/7 σουτ, 4 λάθη, 5 φάουλ και 8 ριμπάουντ σε 25 λεπτά) δείχνει να έχει περιορίσει στο ελάχιστο το ρόλο του διεθνούς φόργουορντ.

Οι Μάβερικς με 30 πόντους του Ντιρκ Νοβίτσκι επιβλήθηκαν 112-107 της Θάντερ που είχε σε κακή μέρα τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και εκτός του τραυματία Κέβιν Ντουράντ.

Ο κατήφορος συνεχίζεται για δύο ιστορικές ομάδες. Οι Νικς έχασαν με κάτω τα χέρια στο Πόρτλαντ, 101-79, μετρούν πλέον οκτώ σερί ήττες και παράλληλα έχασαν με ενοχλήσεις στο γόνατο τον Καρμέλο Άντονι. Οι Λέικερς γνώρισαν την ήττα με 116-107 από τους Σανς παρά την επιστροφή του Κόμπι Μπράιαντ κι έχουν μόλις τέσσερις νίκες σε 15 ματς στην έδρα τους.

Τέλος, οι σταθερά καλοί Ράπτορς πέρασαν με 116-102 από το Ντένβερ με τον Κάιλ Λάουρι και πάλι σε ρόλο ηγέτη.

Αναλυτικά:

Σαν Αντόνιο Σπερς-Χιούστον Ρόκετς 110-106 Γκριν 24, Ντάνκαν 16, Τζινόμπιλι 15 Τζόζεφ 14, Μπελινέλι 8, Ντιαό 8, Μπέινς 8, Μιλς 8-Χάρντεν 28, Μπρούερ 25, Χάουαρντ 24 (17 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 11, Αρίζα 7.

Ντάλας Μάβερικς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 112-107 Νοβίτσκι 30, Πάρσονς 26, Έλις 18, Ρόντο 15, Μπαρέα 9-Ιμπάκα 26 (10 ριμπ.), Τζάκσον 21, Γουέστμπρουκ 18, Άνταμς 11, Τζόουνς 10, Μόροου 9.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Νιου Γιορκ Νικς 101-79 Μάθιους 28, Μπατούμ 17, Κέιμαν 13, Λίλαρντ 11, Φρίλαντ 10 (10 ριμπ.)-Χάρνταγουεϊ 17, Άντονι 13, Όλντριτς 12 (19 ριμπ.), Έισι 12.

Ντένβερ Νάγκετς-Τορόντο Ράπτορς 102-116 Λόσον 28, Τσάντλερ 20 (10 ριμπ.), Φαρίντ 17 (19 ριμπ.), Αφλάλο 9, Μοζγκόφ 8-Ουίλιαμς 31, Λάουρι 30 (11 ασίστ), Α. Τζόνσον 11, Χάνσμπρο 10, Ρος 8, Πάτερσον 8.

Λος Άντζελες Λέικερς-Φίνιξ Σανς 107-116 Γιανγκ 21, Λιν 19, Τζόνσον 14, Ντέιβις 11, Μπράιαντ 10, Πράις 10, Χιλ 9, Μπούζερ 8-Ντράγκιτς 24, Μπλέντσο 22, Τόμας 15, Μαρκίφ Μόρις 12, Τάκερ 12, Μάρκους Μόρις 9, Γκριν 8, Λεν 8.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα για… Ροντρίγκες!

Τη δική του μάχη για την απόκτηση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες δίνει ο Παναθηναϊκός, που άρχισε επαφές με την Ελλάς Βερόνα. Προσπάθεια για Γκαλίτσιο, τι γίνεται με Λέτο και Μαυρία.

Όλα για… Ροντρίγκες
Ο Γκιγέρμο Ροντρίγκες παραμένει ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της άμυνας. Δίχως άγχος, καθώς έχουν ήδη αποκτήσει τον Στάθη Ταυλαρίδη, οι «πράσινοι» θέλουν να τον πλαισιώσουν στα μετόπισθεν με τον αριστεροπόδαρο Ουρουγουανό κι έχουν ήδη αρχίσει επαφές με την Ελλάς Βερόνα. Το «τριφύλλι» φέρεται να έχει ζητήσει δανεικό τον παίκτη με ένα μικρό αντίτιμο και μια προσιτή οψιόν αγοράς προσφέροντας στον ίδιο τριετές συμβόλαιο στη συνέχεια. Πρόκειται για μια περίπτωση που ο Παναθηναϊκός θα… παλέψει μέχρι τις 5-10 Ιανουαρίου κι εφόσον δεν δει «φως», θα στραφεί σε άλλες λύσεις για τη θέση του δεύτερου αμυντικού.

Επαφές με Γκαλίτσιο

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται με την έλευση του νέου έτους, όταν και θα έχει νομίμως το δικαίωμα, να έρθει σε επαφή με τον Γιώργο Γκαλίτσιο προσφέροντάς του συμβόλαιο για το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος από τη Λόκερεν. Στόχος των «πράσινων» είναι να κλείσει τον παίκτη από τώρα για το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται για το σκοπό αυτό να ταξιδέψει στο Βέλγιο ο Λεωνίδας Βόκολος.

Τι γίνεται με Λέτο και Μαυρία

Στον Παναθηναϊκό δεν κρύβουν πως ενδιαφέρονται για τον Σεμπαστιάν Λέτο και τον Χάρη Μαυρία, όχι όμως για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά για το καλοκαίρι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θέλει να αποχωρήσει τώρα από την Κατάνια, έχει προτάσεις από την πατρίδα του, αλλά προτιμά να μείνει στην Ευρώπη και είναι απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Πάντως για το Γενάρη, είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, όπως συμβαίνει και για τον Χάρη Μαυρία, ο οποίος παραχωρείται μεν δανεικός από τη Σάντερλαντ, ωστόσο το ποσό που απαιτείται είναι μεγάλο και στο «τριφύλλι» έχουν άλλες προτεραιότητες. Πάντως και σε αυτή την υπόθεση κρατούν ανοιχτή την πόρτα για το καλοκαίρι.

Με Ταυλαρίδη στα Γιάννενα

Σήμερα θα ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη, αφού περάσει από τα ιατρικά τεστ και ανακοινωθεί. Ο 35χρονος αμυντικός θα αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα την Τρίτη και δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνει ντεμπούτο την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει αν προλαβαίνει το ματς ο Νάνο, αν και ο Χουχούμης δείχνει εσχάτως ικανός να καλύψει το κενό του Ισπανού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Διαψεύδει ο Καλαϊτζίδης για τα 10.000 ευρώ!!

Την δική του εκδοχή για τα χρήματα που έχει πάρει από τον Γαλανό, έδωσε ο Καλαϊτζίδης, που τονίζει πως ακόμα δεν έχει εξοφληθεί από τον Άρη.
Σε απάντηση-διάψευση των όσων δήλωσε ο Γιώργος Γαλανός, προχώρησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, με τον πρώην προπονητή του Άρη να τονίζει ότι δεν έχει λάβει 10.000 ευρώ, όπως ειπώθηκε, ενώ τόνισε πως εκκρεμούν μισθοί δύο μηνών, τους οποίους δεν έχει λάβει ακόμα.
Αναλυτικά:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Σε ανακοίνωση του κ. Γαλανού, η οποία αναφέρεται και στο πρόσωπό μου, γίνεται αναφορά για καταβολή του ποσού των 10.000 ευρώ σε μένα για τον μισθό μου, ως προπονητής του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Δηλώνω κατηγορηματικά και υπεύθυνα, ότι επί των ημερών του εισέπραξα το ποσό των 5.000 ευρώ και εξακολουθούν και μου οφείλονται δεδουλευμένα δύο μηνών, βάσει συμβολαίου. Πέραν των ανωτέρω επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. 
Θεσσαλονίκη 29 Δεκεμβρίου 2014
Δημήτρης Καλαϊτζίδης»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιατί ο εξτρέμ μπορεί να γίνει σέντερ φορ...!!

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει στο gazzetta.gr το πλάνο των μεταγραφών του Ολυμπιακού και τις αλλαγές που πρόκειται να φέρει σε αυτό, ενδεχόμενη απόκτηση του Ροζίτσκι. 
Από αύριο Δευτέρα αναμένονται «νεότερα» στο μεταγραφικό μέτωπο για τον Ολυμπιακό. Με τις υποθέσεις του κεντρικού αμυντικού (Ρικάρντο Κόστα), αλλά και του Τόμας Ροζίτσκι να έχουν «κλειδώσει» ως προς το Ερυθρόλευκο ενδιαφέρον. Ίσως οι Πειραιώτες να αναζητήσουν κάτι πιο ενδιαφέρον για την κάρδια της άμυνας τους... ηλικιακά (εξ ου και ότι ακόμη έχουν τον Πορτογάλο στην αναμονή), ίσως να μην τους δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσουν και με τον Τσέχο σε μια υπόθεση ούτως ή άλλως δύσκολη και με οικονομικά δεδομένα μακριά από τα συνηθισμένα.
Και έχουμε την εντύπωση ότι ειδικά η υπόθεση Ροζίτσκι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο και για την «αποκωδικοποίηση» της τρίτης μεταγραφής που δεδομένα θα κάνει ο Ολυμπιακός τον Γενάρη. Ποια αίσθηση υπάρχει; Ότι αν ο Τσέχος όντως μετακομίσει στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός. Και μαζί τα αγωνιστικά «χαρακτηριστικά» του... επόμενου. Να μην αναζητηθεί ακραίος αλλά ένας ακόμη σέντερ φορ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν «ομολογήσει» πως πάνε στις μεταγραφές για έναν στόπερ και για έναν εξτρέμ. Για έναν ακραίο επιθετικό που θα δώσει ότι η ομάδα δεν είχε σε αυτό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Έναν «κάνω τη διαφορά» ακραίο, που θα δημιουργήσει στο ένας με έναν, που θα σκοράρει, που θα συνδράμει ουσιαστικά για να ανοίξουν οι κλειστές άμυνες.
Όλα αυτά όμως πριν προκύψει η διάθεση και για έναν ακόμη «δημιουργό» από τον άξονα όπως ο Ροζίτσκι. Οκτάρι τον λες, δεκάρι τον λες, χαφάρα που κάνει ένα σωρό δουλειές επίσης. Winger με τίποτε όμως. Τι σημαίνει λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να θέλει τον Ροζίτσκι στην 11άδα του μαζί με τον Τσόρι και τον Κασάμι; Προφανώς ενίσχυση του «πρώτου σχεδίου» που ο Μίτσελ ακολούθησε φέτος. Εκείνο του «ρόμβου» στη μεσαία γραμμή.
Την διάταξη που εμπιστεύτηκε ο Ισπανός και στην τελευταία αναμέτρηση του 2014 με την Καλλονή στο οποίο για πρώτη φορά χώρεσαν δύο καθαροί επιθετικοί. Ο Μήτρογλου με τον Μπενίτες. Αν λοιπόν προχωρήσει του Ροζίτσκι η εντύπωση που δίνεται είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πάει για εξτρέμ. Την επόμενη «καλή» κίνηση του θα την κάνει για να ενισχύσει το «κουτί». Έναν επιθετικό περιοχής θα ψάξει προκειμένου να αυξήσει εκεί τις επιλογές του (πίσω από Μήτρογλου και Μπενίτες υπάρχει μόνο ο Διαμαντάκος). Έναν ακόμη φορ που θα "κατοχυρώσει" το 4-4-2 ως το βασικό αγωνιστικό πλάνο για το δεύτερο μισό της σεζόν.
Τώρα κατά πόσο μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει με "ρόμβο" στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια άλλη συζήτηση. Η ουσία είναι ότι η κίνηση Ρόζιτσκι δημιουργεί αυτές τις προϋποθέσεις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντροπιαστική ήττα για Καβαλίερς!!

Απογοητευτικοί οι Καβαλίερς, γνώρισαν το διασυρμό από τους αδύναμους Πίστονς με 103-80 στο Κλίβελαντ. Πολύ κακός ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Ντροπιαστική ήττα για Καβαλίερς
Κάκιστη εμφάνιση και απρόσμενη ήττα με ντροπιαστικό τρόπο γνώρισαν οι Καβαλίερς από τους Πίστονς στο Κλίβελαντ με 103-80.

Μετά την πολύ καλή εμφάνισή τους στο ξεκίνημα, όταν και προηγήθηκαν με 32-17, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν απογοητευτικοί και είδαν την τέταρτη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν σε πολύ άσχημη βραδιά με 17 πόντους (10 ριμπάουντ και 7 ασίστ), αλλά μόλις 5/19 σουτ και με 7 λάθη, ενώ απών ήταν ο Κάιρι Ίρβινγκ λόγω τραυματισμού και ήδη η σεζόν έχει τελειώσει για τον Άντερσον Βαρεζάο. Ο Μπράντον Τζένινγκς με 25 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους νικητές, που έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με +27 (63-90), ενώ πολύ καλός με 16 πόντους, 17 ριμπάουντ και 5 τάπες ήταν ο Αντρέ Ντράμοντ.

Δωδεκάλεπτα: 28-17, 47-50, 61-77, 80-103.

Καβαλίερς (18-12): Τζέιμς 17 (10 ριμπ., 7 ασίστ), Λοβ 20 (10 ριμπ.), Τόμπσον 18 (11 ριμπ.), Χέιγουντ 7, Γουέιτερς 6, Μάριον 4, Μίλερ 3, Ντελαβεντόβα 3, Πράις 2, Τζόουνς, Χάρις, Άμουντσον.

Πίστονς (7-23): Τζένινγκς 25, Ντράμοντ 16 (17 ριμπ., 5 τάπες), Μικς 14, Κάλντγουελ-Πόουπ 13, Γερέμπκο 10, Μονρό 10, Μπάτλερ 8, Σίνγκλερ 7, Όγκουστιν, Άντονι.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βρήκε ομάδα μετά τον… Παναθηναϊκό ο Φάμπρι!!

Και πάλι στους πάγκους ο Φάμπρι. Ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με ομάδα της Βολιβίας και αν το deal κλείσει θα ξαναπιάσει δουλειά από το 2013 όταν απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Βρήκε ομάδα μετά τον… Παναθηναϊκό ο Φάμπρι!
Ταμείο ανεργίας τέλος για τον Φάμπρι Γκονζάλεθ.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Βίλστερμαν της Βολιβίας.

Ο Ισπανός, μετά το «διαζύγιό» με τους «πράσινους» τον Μάρτιο του 2013 δεν έχει βρει ομάδα, ωστόσο, όπως μεταφέρουν αρκετά τοπικά Μέσα της χώρας της Λατινικής Αμερικής το deal είναι κοντά και δεν αποκλείεται να κλείσει άμεσα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με βολή… buzzer beater!!

Τη νίκη με 64-63 επί της Ρέτζιο Εμίλια πανηγύρισε η Καντού, χάρη σε μία εύστοχη βολή του Έρικ Ουίλιαμς στο τέλος, ύστερα από φάουλ του Ντίνερ, στο ματς που άνοιξε τη 13η αγωνιστική της Ιταλίας.

Με βολή… buzzer beater
Χάρη σε μία εύστοχη βολή του Έρικ Ουίλιαμς στο τέλος, η Καντού επικράτησε 64-63 της Ρέτζιο Εμίλια, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους «32» του Eurocup ήταν ο Τζόουνς με 18 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο «μοιραίος» -λόγω του φάουλ που έκανε- Ντρέικ Ντίνερ με 22 πόντους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Κυριακή, 28/12

Καντού-Ρέτζιο Εμίλια 64-63

Κυριακή, 29/12

Αβελίνο-Μπρίντιζι
Σάσαρι-Καζέρτα
Ρόμα-Τρέντο
Πιστόια-Πέζαρο
Βενέτσια-Κρεμόνα
Μπολόνια- Αρμάνι Μιλάνο
Ορλαντίνα-Βαρέζε*Πηγή: sport-fm.gr*

Κινητικότητα με Χαλκιαδάκη για Ολυμπιακό!!

Ο ατζέντης του Μπρούνο Χαλκιαδάκη είναι σύμφωνα με κρητικές πηγές στο Ηράκλειο για να μιλήσει με τον Εργοτέλη για το μέλλον του παίκτη του, που συνδέεται ξανά με Ολυμπιακό.
Ηρακλειώτικα ΜΜΕ και ειδικότερα το Αthleticradio μετέδωσαν πως ο εκπρόσωπος του Ελληνοβραζιλιάνου είναι ήδη στο Ηράκλειο για να μιλήσει με τον Εργοτέλη για την ποδοσφαιρική τύχη του παίκτη. Οι Κρητικοί εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις με τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη την Δευτέρα. Εξελίξεις που να αφορούν στον Ολυμπιακό. Ο Εργοτέλης δεν δείχνει διατεθειμένος να χάσει τώρα τον παίκτη και όλα θα κριθούν είτε από αύριο Δευτέρα είτε τις προσεχείς ημέρες. Πάντως καμία εκ των δύο ομάδων δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την στιγμή τις σχετικές πληροφορίες. Από την άλλη πρέπει να τονιστεί ξανά μία σημαντική παράμετρος: το γεγονός πως οι Κρητικοί συνεχίζουν να έχουν αρκετά σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται χρήματα από μεταγραφές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έρχεται να καταθέσει την πρόταση για τον Άρη ο Κάλας!!

Με ανακοίνωσή του ο Άλεξ Κάλας ξεκαθαρίζει πως μέσα στον Ιανουάριο θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να καταθέσει επίσημη πρόταση για να επενδύσει στον Άρη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κάλας έχει ως εξής: «Εκ μέρους του κ. Alex Kalas και προς αποσαφήνιση κάθε σύγχυσης ή ερωτήματος αλλά και για την υπεύθυνη ενημέρωση, ανακοινώνονται τα εξής:
1. Όταν ο κ. Γ. Γαλανός προ εβδομάδων είχε δημόσια καλέσει, όποιον επιθυμεί να αναλάβει την ομάδα να το δηλώσει μέχρι τη Δευτέρα 22α Δεκεμβρίου 2014, αποστείλαμε στην διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗΣ έγγραφα ερωτήματα για το θέμα, μέσω δικηγόρου. Δεν λάβαμε καμία επίσημη απάντηση. Επί πλέον η διοίκηση του Ερασιτέχνη συναίνεσε στις αναγγελίες του κ. Γ. Γαλανού και αργά το απόγευμα της Παρασκευής 19ης Δεκεμβρίου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση εκείνη κάλεσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλλουν την πρότασή τους, χωρίς να προσδιορίζονται οι βασικές απαιτήσεις της διοίκησης για το επιζητούμενο επενδυτικό πλάνο. Επίσης έδωσε χρονική διορία, για την υποβολή των προτάσεων την Δευτέρα 22α Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:00.
2. Εξ’ αιτίας των πολύ στενών χρονικών περιθωρίων που έθεσε η διοίκηση (από το βράδυ της Παρασκευής 19ης Δεκεμβρίου) και δεδομένου πως μεσολαβούσε μη εργάσιμο Σαββατοκύριακο, δεν υπήρχε ουσιαστικά ο απαραίτητος χρόνος για σοβαρή προετοιμασία. Επειδή η σύνταξη ενός “Επενδυτικού Προγράμματος” απαιτεί λεπτομερείς συνθήκες και προϋποθέσεις, συντάσσεται με αναλυτικούς τεχνοκρατικούς όρους και δεδομένα, σύμφωνα με το σχετικό νομικό καθεστώς που διέπει την όποια επένδυση. Εν τούτοις επικοινωνήσαμε (έστω και εκπρόθεσμα) το απόγευμα της Δευτέρας και η διοίκηση, ελαστικά ενεργώντας και προς τιμή τους, δέχτηκαν και συναντηθήκαμε (διά του αντιπροσώπου μας κ. Γ. Γιακουμίδη) το απόγευμα της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2014.
3. Στην συνάντηση της 23ης Δεκεμβρίου καταθέσαμε στην διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗΣ την πρόταση εκδήλωσης του ενδιαφέροντος για την ανάληψη των ευθυνών του ποδοσφαιρικού τμήματος. (Προφορικώς δε αναλύσαμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της πρότασής μας). Στα τρία σκέλη της πρότασης εγγυηθήκαμε:
Α. Την ανάληψη της ευθύνης και την καταβολή όλων των εξόδων του ποδοσφαιρικού τμήματος, έγκαιρα, κάθε μήνα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου.
Β. Την ανάληψη της ευθύνης και την καταβολή όλων των εξόδων που απαιτούνται για την υλοποίηση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Και
Γ. Την ανάληψη της ευθύνης και την καταβολή των εξόδων που απαιτούνται για την σύσταση νέας ΠΑΕ, εγγυώμενοι και για το ποσό της δαπάνης που απαιτείται για το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, που θα ορίσει η ΓΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ.

4. Ύστερα από την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της πρότασής μας ενημερώσαμε τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ πως το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα της επένδυσης θα τους το ανακοινώσει λεπτομερώς ο ίδιος ο κ. Alex Kalas, επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη στα μέσα Ιανουαρίου 2015, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Walter Feucht και Dieter Hoeness. Υπογραμμίσαμε δε πως οι εν λόγω κύριοι προτίθενται να επενδύσουν στην νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ όταν αυτή ιδρυθεί. Επιγραμματικά, το επενδυτικό σχέδιο του κ. Alex Kalas και των συνεργατών του, περιλαμβάνει δύο σκέλη: το κατατεθέν μεσοπρόθεσμο και εφ’ όσον παραμείνει στην ομάδα (όταν αυτή γίνει ΠΑΕ) το μακροπρόθεσμο. Για την σύνταξη των επενδυτικών σχεδίων έχουν ληφθεί ύπ’ όψη, όλοι οι κανόνες της “μικροοικονομίας και μακροοικονομίας” από εξειδικευμένους συνεργάτες του. Το “επενδυτικό πρόγραμμα” υποστηρίζεται από την “Μελέτη της Εφαρμογής” του, που ακολουθεί. Για την επικαιροποίηση τόσο του “Επενδυτικού Σχεδίου” όσο και της “Μελέτης της Εφαρμογής” του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία της διοίκησης του ΑΣ ΑΡΗΣ, για να προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του. Κατόπιν ακολουθεί η “Μελέτη Βιωσιμότητας” κατάλληλα προσαρμοσμένη στις μελλοντικές απαιτήσεις και τους στόχους της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ.
Ο κ. Alex Kalas δηλώνει υπεύθυνα και δημόσια πως όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις της επένδυσης από την πλευρά του ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ μπορεί να ανταποκριθεί με κάθε απαιτούμενη επάρκεια. Επίσης δηλώνει πως γνωρίζει πολύ καλά, ότι στο τρέχον εξάμηνο που ενδεχομένως θα διοικήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΣ ΑΡΗΣ, θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους τους φίλους και φιλάθλους του ΑΡΗ, πως έχει το επιλεγμένο επιτελείο, τα εφόδια και την ικανότητα, αλλά και το κατάλληλο “Επενδυτικό Πρόγραμμα” για να καταστεί ανεπιφύλακτα αντάξιος της αποστολής του.
Θεσσαλονίκη 29 Δεκεμβρίου 2014 για τον κ. Alex Kalas
Ο Εκπρόσωπός του
Γιώργος Ε. Γιακουμίδης
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣ ΑΡΗΣ
Εκπροσωπώντας νομίμως και αρμοδίως εξουσιοδοτημένος εκ μέρους του ΄Αλεξ Κάλας, κατοίκου των ΗΠΑ, με την ενυπόγραφη παρούσα αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την ανάληψη της ευθύνης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΑΣ ΑΡΗΣ, σας δηλώνω υπεύθυνα και σύμφωνα με τις όποιες συνέπιες του νόμου τα κάτωθι.-
1.- Ο εντολέας μου εκφράζει και δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον του και την πρόθεσή του να αναλάβει ως αρμόδιος υπεύθυνος το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΣ ΑΡΗΣ, δλδ την Ποδοσφαιρική Ομάδα που αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική Κατηγορία. Να καλύψει πλήρως και ολοκληρωτικά, όλα τα απαιτούμενα έξοδα για την σκοπό αυτό έως και την λήξη της Ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015.
2.- Να αναλάβει πλήρως και ολοκληρωτικά όλα τα απαιτούμενα έξοδα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διεργασίες για την ίδρυση νέας ΠΑΕ εφόσον η Ποδοσφαιρική Ομάδα του ΑΣ ΑΡΗΣ, ανέβει κατηγορία και αναβαθμιστεί σε αυτήν της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. Συμπεριλαμβανομένου και του αρχικού οικονομικού κεφαλαίου της ίδρυσης της εταιρείας.
3.- Να αναλάβει την εκκαθάριση της ήδη υφιστάμενης ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής δαπάνης η οποία θα προκύψει αρχικά, κατά την εξέλιξη της εκκαθάρισης, εφόσον η Ποδοσφαιρική Ομάδα του ΄Αρη, είναι στην διαχείριση του εντολέα μου.
4.- Ο εντολέας μου, επιθυμεί να έρθει σε διαβουλεύσεις με τον ΑΣ ΑΡΗΣ, για να αποτυπώσει όλες τις επί μέρους λεπτομέρειες της επενδυτικής του πρότασης. Σε περίπτωση που αυτή γίνει αποδεκτή στο σύνολό της, να τύχει της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης του ΑΣ ΑΡΗΣ.
5.- Ο εντολέας μου επιθυμεί, όπως διασφαλιστούν όλες οι επι μέρους συμφωνίες με τον ΑΣ ΑΡΗΣ, αμοιβαία, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΑΣ ΑΡΗΣ, για την επιτυχία της εφαρμογής της επενδυτικής του πρότασης και της υλοποίησης της.
6.- Οι όροι συνεργασίας μεταξύ του εντολέα μου και του ΑΣ ΑΡΗΣ, θα καθοριστούν επακριβώς με τις ως άνω αναφερόμενες δεσμεύσεις εκατέρωθεν, αφού γίνει αποδεκτή η παρούσα εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον ΑΣ ΑΡΗΣ. Ο εντολέας μου επιθυμεί ο ίδιος να παρευρεθεί εφόσον κληθεί από τον ΑΣ ΑΡΗΣ, να εκθέσει πλήρως την επενδυτική του πρόταση και την μελέτη εφαρμογής της, απευθείας στον ΑΣ ΑΡΗΣ. Να προβεί στις απαραίτητες διαβουλεύσεις για την σύνταξη της συμφωνίας με τον ΑΣ ΑΡΗΣ, σε περίπτωση αποδοχής της επενδυτικής του πρότασης.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του κ. ΄Αλεξ Κάλας, έχω λάβει την εξουσιοδότηση απο τον εντολέα μου, να αναπτύξω προφορικά, στα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, τις παραμέτρους της επενδυτικής πρότασής του, λεπτομερώς. Να δώσω τις απαραίτητες επεξηγήσεις οι οποίες και θα ζητηθούν και να έρθω σε προφορικές συμφωνίες με αυτό, σε αρχικό επίπεδο. Το επίπεδο αυτό θα θεωρηθεί ως πρωταρχικό σημείο αναφοράς για την περαιτέρω ολοκλήρωση της διαδικασίας, πλήρους ανάλυσης του επενδυτικού σχεδίου στον ΑΣ ΑΡΗΣ.
Ο νόμιμος εκπρόσωπος
Του υποψηφίου επενδυτή
Κ.κ. ΄Αλεξ Κάλας
ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα περί ανανέωσης ΠΑΟΚ- Τζανδάρη!!

Από την Τρίτη (23/12) ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζει την απάντηση του Φάνη Τζανδάρη που ήταν αρνητική στην πρόταση που του κατέθεσε για την ανανέωση του συμβολαίου για τα επόμενα χρόνια. Σκέψεις για να πρόταση από τον ΠΑΟΚ.  
Ούτε χθες, ούτε προχθές, ούτε σήμερα, αλλά από την Τρίτη (23/12) πήρε την απάντηση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Φάνη Τζανδάρη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Όπως σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr από την πρώτη στιγμή για το ραντεβού των Βρύζα και Ευαγγελόπουλου στην Θεσσαλονίκη και την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα, αλλά και την προθεσμία που δόθηκε στον παίκτη για να σκεφθεί και να απαντήσει έτσι κάνουμε και τώρα με σωστό ρεπορτάζ και των δύο πλευρών.
Η απάντηση λοιπόν δόθηκε και ήταν αρνητική. Τα χρήματα που προτείνει ο ΠΑΟΚ για τετραετές συμβόλαιο  με αποδοχές που θα ξεκινούν από τις 70.000€ και κλιμακωτά θα φθάσουν στις 100.000€ κρίθηκαν λίγα. Ο παίκτης ζητούσε ετησίως 100.000 ευρώ χωρίς μπόνους χωρίς τίποτα. Τα υπόλοιπα που ακούγονται και γράφονται είναι για λαϊκή κατανάλωση, εκτός κι αν στην ΠΑΕ τα ασπάζονται. Τότε το θέμα αλλάζει. Όμως την ενημέρωση που λαμβάναμε τις τελευταίες από ανθρώπους του ΠΑΟΚ ήταν ότι ακόμα δεν απάντησε και θα απαντήσει ο αθλητής τις προσεχείς ημέρες. Ούτε βολές για τον εκπρόσωπό του, ούτε τίποτα.  
Δεν αποκλείεται στο θέμα Τζανδάρη να υπάρξει συνέχεια με νέα βελτιωμένη πρόταση.  Καθώς θα είναι πολύ βαρύ για το σωματείο να χάσει δύο παίκτες (Κατσικά, Τζανδάρη) που τους έχει με πολύ χαμηλά συμβόλαια, (του Τζανδάρη μάλιστα είναι μηδενικό) και να φύγουν ως ελεύθεροι την στιγμή που θέλουν να φέρουν στην Τούμπα όνομα χαφ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξύλο και διακοπή σε αγώνα Νέων!! (video)


Κι όμως έγινε και αυτό! Καλαθοσφαιριστής σε αγώνα Νέων στη Σερβία άρχισε να χτυπά και να βρίζει τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οριστική διακοπή της αναμέτρησης!

Ξύλο και διακοπή σε αγώνα Νέων! (video)
Απίστευτες σκηνές σε ματς ανάμεσα στις μικρές ομάδες, ΟΚΚ και Μπόρα, στη Σερβία!

Παίκτης των φιλοξενούμενων χρεώθηκε με φάουλ, όπου άρχισε να διαμαρτύρεται πολύ έντονα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αναγκαστεί να του χρεώσει και τεχνική ποινή.

Όμως, ο νεαρός δεν έμεινε… εκεί και άρχισε να τον χτυπά με μίσος! Για καλή τύχη του διαιτητή -ο οποίος ανταπέδωσε και μία… ψιλή- παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι συμπαίκτες του, όπου τον απομάκρυναν από το σημείο, αλλά η απόφαση για διακοπή είχε ήδη ληφθεί!

Δείτε το βίντεο:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζόρισε τον Άρη η Λαμία!!

Μεγάλη νίκη πήρε ο Άρης, έστω και δύσκολα, επί της Λαμίας με 3-0 σετ, πανηγυρίζοντας σπουδαία βαθμολογική ανάσα στη δέκατη αγωνιστική της Volleyleague.

Ζόρισε τον Άρη η Λαμία
Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε ο Άρης που επικράτησε -πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ- της Λαμίας με 3-0 σετ στην δέκατη αγωνιστική της Volleyleague.

Οι Θεσσαλονικείς, με κορυφαίους τους Στίγγα, Κυριακίδη και Μπέλο πανηγύρισαν στο κλειστό της Μίκρας, όμως η Λαμία τους ζόρισε ιδιαίτερα, αφού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο πρώτο και στο τρίτο σετ.

Στο πρώτο σετ μάλιστα, η Λαμία είχε το προβάδισμα μέχρι το 20-21, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι να κάνει ο Άρης το 30-28.

Έτσι, ο Άρης ανέβηκε στην δέκατη θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς, αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ με έξι, ενώ στην τελευταία θέση έμεινε η Λαμία με μόλις έναν βαθμό.

Διαιτητές: Δεληκωστίδης - Αβραμίδης

Διακύμανση
1ο σετ: 8-7, 13-16, 18-21, 30-28
2ο σετ: 8-2, 16-9, 21-12, 25-15
3ο σετ: 8-5, 16-11, 21-18, 25-23

Τα σετ: 3-0 (30-28, 25-15, 25-23)

Οι πόντοι του Άρη προήλθαν από 12 άσσους, 39 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλου. Οι πόντοι της Λαμίας προήλθαν από 5 άσσους, 36 επίθεσεις, 4 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλου.

ΑΡΗΣ (Γιάτσης): Κυριακίδης 15 (10/18 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 57% υπ- 43% άριστες), Μαυροβουνιώτης 12 (5/16 επ, 3 άσσοι, 4 μπλοκ, 67% υπ- 27% άριστες), Ντόχερτι 4 (4/6 επ, Χαριστωνίδης 5 (2/4 επ 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μπέλος 16 (11/25 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Στίγγας 12 (7/11 επ, 5 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 79% υπ - 50% άριστες), Πιπέργιας 1 (άσσος), Μήλης.

ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Γκιρτζίκης 4 (3/7 επ, 1 άσσος), Ούγκο Γκιμαράες 15 (13/26 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 61% υπ - 36% άριστες), Τεσέιρα 4 (5/11 επ, 71% υπ, 57% άριστες), Χήρας 6 (3/6 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τζερόνιμο 2 (1/1 επ, 1 άσσος), Γιάροσλαβ 4 (3/18 επ, 1 μπλοκ) / Κουτσονίκας (λ - 44% υπ -28% άριστες), Καρβούνης, Βλαχόπουλος 1 (1/2 επ), Παπαδόπουλος 4 (4/7 επ, Καββαδάς 4 (3/3 επ, 1 άσσος).*Πηγή: sport-fm.gr*

Χουέρτας: «Η Μπαρτσελόνα δεν τα παρατάει ποτέ»

Ως πιστοί… στρατιώτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με όσα είπε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Χουέρτας: «Η Μπαρτσελόνα δεν τα παρατάει ποτέ»
Ακόμη περισσότερο πάθος και πείσμα θα πρέπει να δίνουν οι απουσίες στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μετά τη νίκη στο «clasico» επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η Μπαρτσελόνα δεν τα παρατάει ποτέ. Θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε με την ασπίδα στο στήθος και ακόμα όταν δεν είμαστε πλήρεις, θα πρέπει να πολεμήσουμε ακόμη περισσότερο. Θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για “πόλεμο”. Και σήμερα κόντρα στη Ρεάλ έπρεπε να δώσουμε το κάτι παραπάνω», δήλωσε αρχικά ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μετά τη νίκη στο «clasico» και πρόσθεσε:

«Ήταν γενικά ένα καλό παιχνίδι. Μπορεί όχι καθ’ όλη τη διάρκειά του, αλλά η ομάδα μας έπαιξε καλή άμυνα και πάλεψε κόντρα σε έναν αντίπαλο που κάνει μία καλή χρονιά μέχρι στιγμής».*Πηγή: sport-fm.gr*

Κύλησε ο Ντάρντεν και βρήκε τον Σπανούλη!!

Λόγω των ημερών αλλά και της απόδοσής του, ο Βασίλης Σπανούλης έγινε το πρόσωπο του ντέρμπι. Ταιριάζει και με τον γνωστό Αγιο το όνομά του, έβαλε και 20 πόντους, ε βρέθηκε και ο κατάλληλος τίτλος.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Κύλησε ο Ντάρντεν και βρήκε τον Σπανούλη
 Φαντάζεστε να έπρεπε να βγει τίτλος με τον Ντάρντεν; Ξέρετε κανέναν τέτοιο Αγιο; Ή μήπως ξέρετε κανέναν Τρεμέλ;
Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού ήταν εξίσου σημαντικός με τον Σπανούλη σε προσφορά. Επαιξε μόλις 17 λεπτά, όχι γιατί ο Σφαιρόπουλος είχε αποφασίσει ότι θα τον χρησιμοποιήσει τόσο, αλλά γιατί έτσι βγήκε το παιχνίδι. Ο κόουτς του Ολυμπιακού τον ήθελε φρέσκο για να μαρκάρει τον Διαμαντίδη και ο Ντάρντεν τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με την απόδοσή του. Και στην άμυνα και στην επίθεση, όπου είχε 13 πόντους με 5/7 εντός παιδιά και 2/3 βολές. Θα έπαιζε και περισσότερο, αλλά εκεί που προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σφαιρόπουλος τον είχε έτοιμο να μπει στο παιχνίδι, έβαλε το τρίποντο ο Λοτζέσκι και ο προπονητής τον τράβηξε στον πάγκο. Αυτό βέβαια λέγεται και κοουτσάρισμα, γιατί εμείς όταν ήμασταν πιο μικροί μάθαμε ότι είναι καλό να αφήνεις τον σουτέρ στο παρκέ όταν βάζει ένα σουτ, δεν τον βγάζεις ούτως ή άλλως επειδή το έχεις αποφασίσει από πριν
Για τον Σπανούλη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ήδη έχουν γραφτεί τα καλύτερα και δεν τους προλαβαίνω τους άλλους. Εβαλε 20 πόντους, ήταν ηγέτης, έβαλε και τις κρίσιμες βολές. Εκανε τη διαφορά, δίχως να είναι μια ομάδα μόνος του. Αλλά με Σπανούλη τόσο καλό και Ντάρντεν διψήφιο, συν τους υπόλοιπους να εμφανίζονται ανά διαστήματα και να δίνουν λύσεις, ήρθε η νίκη για τον Ολυμπιακό.
Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο αμυντικό του παιχνίδι και δέχθηκε σουτ κυρίως από προσωπικές ενέργειες του Σλότερ. Ακόμα κι έτσι όμως βρέθηκε στο +7 και μόλις ξεκίνησε η τελευταία περίοδος έφτασε στο +13. Εκεί πήρε το δρόμο του το παιχνίδι, παρότι ο Παναθηναϊκός δεν παρέδωσε πνεύμα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα, διάβασε τα μις ματς, βρήκε ελεύθερα σουτ, αλλά όταν έσφιξαν την άμυνά τους οι πράσινοι και έχασαν τη συγκέντρωσή τους οι ερυθρόλευκοι, το ματς κόντεψε να τουμπάρει. Σε άλλες περιπτώσεις – που ο Ολυμπιακός νιώθει την ανάσα του Παναθηναϊκού στην πλάτη – το παιχνίδι έπαιρνε άλλη μορφή, αλλά τώρα οι γηπεδούχοι παρέμειναν σοβαροί και μετρημένοι. Εκαναν σωστές επιλογές, δεν έχασαν βολές και κράτησαν τη νίκη… Οχι ότι αυτό σημαίνει πολλά, απλά αν είχαν χάσει, τώρα θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν. Πλέον παραμένουν ήρεμοι και περιμένουν τα παιχνίδια που θα τα κρίνουν όλα.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν χάνει ούτε στο… σκοτάδι!!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 σετ τον Φοίνικα Σύρου και διεύρυνε για 12ο ματς το νικηφόρο σερί του, σε ένα παιχνίδι που διεκόπη για μιάμιση ώρα λόγω «σκότους»

Δεν χάνει ούτε στο… σκοτάδι!

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Αντρέι Ντιάτσκοφ με 24 πόντους -συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό- ενώ καλή παρουσία είχε και ο Κλάρκ με 21 πόντους.

Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Χριστοφιδέλης πήρε φανέλα βασικού, ενώ στην διάρκεια του ματς χρησιμοποιήθηκε και ο Πελεκούδας αντί του Τακουρίδη.

Φιλότιμη προσπάθεια από τους «Πειρατές» που αιφνιδίασαν κατακτώντας το πρώτο σετ, αλλά χωρίς τον τραυματία Λάππα δεν είχαν αρκετές λύσεις στην συνέχεια του αγώνα για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από την διακοπή ρεύματος λόγω της υψηλής τάσης που υπήρχε στην περιοχή με τον Φοίνικα να προηγείται σε εκείνο το σημείο με 18-20 στο 1ο σετ. Η βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Καμίνια αποκαταστάθηκε και το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι μετά από μιάμιση ώρα.

Το ματς
1ο σετ: Ο Φοίνικας ξεκίνησε πολύ καλύτερα με εξαιρετικό μπλοκ και πρωταγωνιστή τον Χρήστο Παπαδόπουλο και προηγήθηκε 6-2 και 8-4. Μετά το δεύτερο τεχνικό ταιμ άουτ ο Ολυμπιακός συνέχισε την κακή παρουσία του, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν συνέχεια λύσεις. Στην συνέχεια ανέλαβαν δράση ο διαγώνιος του Φοίνικα Ντόκιτς μαζί με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος με άσσο πάνω στον Ντιάτσκοφ έκανε το 8-13. Οι «ερυθρόλευκοι» ψαλίδισαν την διαφορά και με άσσο του Χριστοφιδέλη μείωσαν στον πόντο (16-17). Οι «Πειρατές» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και το προβάδισμα και μετά την διακοπή ρεύματος (έγινε στο 18-20) και κατάφεραν να φτάσουν δίκαια στην κατάκτηση του σετ με 23-25 με επίθεση του Π. Παπαδόπουλου.

2ο σετ: Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του. Προηγήθηκε 5-1, 6-2 και 8-2 στο πρώτο τεχνικό ταιμ άουτ, ενώ στην συνέχεια διατήρησε την διαφορά και στο δεύτερο τεχνικό ταιμ άουτ με 16-11 και τελικά έφτασε εύκολα στο 25-17 με κορυφαίους τους Ντιάτσκοφ και Κλάρκ.

3ο σετ: Με κεκτημένη ταχύτητα από το 2ο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-0 με άσσο του Προύσαλη, στην καλή του περιστροφή με τον διεθνή πασαδόρο στην γραμμή του σερβίς. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν το ματς και προηγήθηκαν 8-2 και 11-3 και 13-7. Ο Φοίνικας σε αυτό το σημείο έκανε την αντεπίθεση του και μείωσε σε 13-11 με άσσο του Πέκμανς μετά από σερί 4-0 και επιμέρους σκορ 8-2. Ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τις λύσεις και ξέφυγαν με +5 (17-12), ενώ άλλαξαν και κεντρικό με τον Πελεκούδα να παίρνει την θέση του Τακουρίδη. Οι «Πειρατές» προσπάθησαν να μειώσουν και πραγματικά έμειναν κοντά στο σκορ, χωρίς να καταφέρουν ωστόσο να απειλήσουν τον Ολυμπιακό που κράτησε την διαφορά και πήρε το σετ με 25-19.

4ο σετ: Ο Ολυμπιακός έλεγξε πλήρως το ματς και πήρε προβάδισμα 8-4 στο πρώτο τεχνικό ταιμ άουτ και 16-11. Ντιάτσκοφ και Κλαρκ συνέχισαν τα καλά χτυπήματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφέστατο πρόβλημα στην υποδοχή από το πιεστικό σερβίς του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη «καθάρισε» το σετ όταν προηγήθηκε 20-13 και τελικά το κατέκτησε με 25-19 για το 3-1.

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Χανδρινός

Διακύμανση:
1ο σετ: 4-8, 13-16, 19-21, 23-25
2ο σετ: 8-2, 16-11, 21-16, 25-17
3ο σετ: 8-2, 16-12, 21-16, 25-19
4ο σετ: 8-4, 16-11, 21-14, 25-19

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσσους, 63 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα προήλθαν από 3 άσσους, 49 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 3-1 (23-25, 25-17, 25-19, 25-19)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 12 (9/23 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 58% υπ - 54% άριστες), Ντιάτσκοφ 24 (22/35 επ, 2 άσσοι, 48% υπ - 40% άριστες), Γιούρισιτς 8 (7/12 επ, 1 άσσος), Προύσαλης 2 (2 άσσοι), Κλαρκ 21 (19/32 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 2 (2/4 επ) / Στεφάνου (λ, 74% υπ - 57% άριστες), Μαρούλης, Σωτηρίου 1 (1/2 επ), Πελεκούδας 3 (3/6 επ), Τζελάτι

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 7 (4/9 επ, 3 μπλοκ), Πέκμανς 10 (8/20 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 54% υπ - 43% άριστες), Ντάμποβιτς 3 (3/4 επ), Χρ. Παπαδόπουλος 10 (5/7 επ, 5 μπλοκ), Ντόκιτς 21 (17/31 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Π. Παπαδόπουλος 13 (12/33 επ, 1 άσσος, 45% υπ - 31% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 42% υπ - 42% άριστες), Μουρούτης, Αρβανίτης, Ρούσης *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαιρέτησε από το… παράθυρο ο Τσιρίλο!

Στην Αθήνα επιστρέφει ο Μπρούνο Τσιρίλο, καθώς όπως φαίνεται δεν θα συνεχίσει να προπονείται με τον ΟΦΗ, εκτός αν οι Κρητικοί λάβουν την ειδική άδεια για να προχωρήσει η μεταγραφή του.

Χαιρέτησε από το… παράθυρο ο Τσιρίλο
Δυσκολεύει η απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο από τον ΟΦΗ.

Μετά την προπόνηση της Κυριακής, ο Ιταλός αμυντικός αποχαιρέτησε παίκτες και τεχνικό επιτελείο καθώς το ενδεχόμενο να λάβουν οι Κρητικοί την ειδική άδεια για να προχωρήσει η μεταγραφή του φαντάζει δύσκολο.

Έτσι, ο έμπειρος στόπερ, που επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα, ψάχνει πλέον τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη μετά την αποχώρησή του από την Ινδία. Όσον αφορά την υπόθεση ΟΦΗ, το… παράθυρο ενδεχόμενου γάμου θα ξανανοίξει μόνο στην περίπτωση που ο σύλλογος του Ηρακλείου λάβει την ειδική άδεια από την Σούπερ Λίγκα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επικράτησε η «μισή» ΜΕΝΤ!

Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκε η ΜΕΝΤ στο ντέρμπι κόντρα στον Ορεστιάδα, όμως τελικά πανηγύρισε επικρατώντας με 3-1 σετ στην δέκατη αγωνιστική της Volleyleague.

Επικράτησε η «μισή» ΜΕΝΤ
Πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής κατέκτησε η ΜΕΝΤ που επικράτησε 3-1 σετ της Ορεστιάδας στη δέκατη αγωνιστική της Volleyleague.

Η ομάδα της Τούμπας είχε σε εξαιρετική μέρα τους Γκορτσάνιουκ και Σάκογλου, ενώ πήρε τη νίκη παρά τις απουσίες των Σφενδυλάκη, Χατζηηλιάδη και Μπίσετ (οι δύο πρώτοι αποχώρησαν λόγω οικονομικών διαφορών και ο τελευταίος είναι τραυματίας).

Η Ορεστιάδα από την άλλη, πραγματοποίησε μια απ’ τις χειρότερες εμφανίσεις για φέτος, ενώ τραυματίας αγωνίστηκε ο Λούνας.

Έτσι, η ΜΕΝΤ ανέβηκε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Ορεστιάδα και τον Παμβοχαϊκό με δώδεκα βαθμούς.

Τα σετ: 3-1 (30-28, 20-25, 25-21, 25-23)

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-0, 16-14, 19-21, 30-28
2ο σετ: 6-8, 11-16, 18-21, 20-25
3ο σετ: 8-2, 16-8, 21-16, 25-21
4ο σετ: 7-8, 15-16, 21-20, 25-23

* Οι πόντοι της ΜΕΝΤ προήλθαν από 8 άσσους, 51 επιθέσεις 13 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλου. Οι πόντοι της Ορεστιάδας προήλθαν από 5 άσσους, 47 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 39 λάθη αντιπάλου

ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Σακόγλου 23 (21/41 επ, 2 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 16 (14/27 επ, 1 άσσος , 1 μπλοκ 78% υπ - 67% άριστες), Χρυσάφης 4 (2/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 63% υπ- 47% άριστες), Μπισέτ 5 (3/4 επ, 2μπλοκ), Πάρις 9 (5/7 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Αντιφάκος 10 ( 4/6 επ, 3 άσσοι, 3 μποκ) Κνάπεκ (λ - 74% υπ - 58% άριστες), Αντωνιάδης (λ, 27% υπ - 20% άριστες), Παπαϊακώβου 3 (0/3επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μάντζιος 2 (2/5 επ).

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 1 (μπλοκ), Λούνα 11 (8/26 επ, 3 άσσοι), Τόμσον 13 (11/16 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκιγέρμε 8 (8/15 επ, 64% υπ- 45% άριστες, Ποτολίδης 10 (7/11 επ, 3 μπλοκ), Ριζόπουλος 14 (11/25 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 63% υπ - 50% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 72% υπ - 52% άριστες), Αλεξαντρόφ, Βλασακίδης, Διαμαντίδης 2 (2/5 επ, 70% υπ - 40% άριστες).*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ΣΕΦ παρελθόν, η Μακάμπι το… παρόν!!

Παρελθόν αποτελεί ήδη για τον Παναθηναϊκό η ήττα από τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, καθώς οι «πράσινοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την προσεχή Τρίτη (30/12).

Το ΣΕΦ παρελθόν, η Μακάμπι το… παρόν!
Η ήττα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό αποτελεί ήδη… ιστορία, καθώς αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η πρεμιέρα στο TOP 16 της Ευρωλίγκας κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την προσεχή Τρίτη (30/12), στο ΟΑΚΑ.

Έτσι, την Κυριακή (28/12) οι «πράσινοι» μπήκαν σε ρυθμούς… Μακάμπι. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αφού έκανε ένα μίνι-φροντιστήριο για τα όσα συνέβησαν στο φαληρικό γήπεδο, έβαλε τους παίκτες του στο παρκέ, με εκείνους που είχαν αρκετά λεπτά συμμετοχής στο ντέρμπι, να προπονούνταν πιο χαλαρά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ο μόνος που παρέμεινε στο απουσιολόγιο του «τριφυλλιού» ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος συνέχισε να ακολουθεί θεραπεία για τη θλάση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάκοτα: «Αυτή η ΑΕΚ δεν αλλάζει το 2014…»

Τέλος -μέχρι νεωτέρας- στη μεταγραφολογία έβαλε ο Ντράγκαν Σάκοτα, μιλώντας μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ρεθύμνου.

Σάκοτα: «Αυτή η ΑΕΚ δεν αλλάζει το 2014…»
Μετά και την απόκτηση του Ποπς Μενσά-Μπονσού το ρόστερ έκλεισε για το 2014, όπως δήλωσε ο Ντράγκαν Σάκοτα μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ρεθύμνου, με τον προπονητή της «Ένωσης» να αφήνει μία… χαραμάδα ενίσχυσης μέσα στο 2015.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντράγκαν Σάκοτα:

«Ευχαριστώ Θανάση για αυτά που είπες. Πράγματι είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία. Σήμερα εμείς είχαμε την βοήθεια του κόσμου που έφτιαξε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αγγελόπουλο και στους συνεργάτες του που έτρεχαν τις τρεις τελευταίες μέρες και έφεραν έναν παίκτη που τον είχαμε ανάγκη.

Και οι τρεις ψηλοί που είχαμε, είχαν χτυπήσει. Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού μας βοήθησε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε διάθεση και ενέργεια. Μετά έπεσε. Δώσαμε μεγαλύτερη σημασία στους άλλους παίκτες του Ρεθύμνου, Φαγέ, Κάουνσιλ και Άλεν, για να τους περιορίσουμε, γιατί τους θεωρούσαμε πιο επικίνδυνους. Ήταν γνωστό ότι το Ρέθυμνο είχε γυρίσει το σκορ σε κάποια παιχνίδια που έχανε με μεγάλες διαφορές.

Για αυτό ήμασταν έτοιμοι να αντιδράσουμε για 40 λεπτά. Δεν ήμασταν μαζί αυτές τις μέρες και φοβόμουν για τις συνεργασίες. Δεν είμαστε ποδόσφαιρο. Μπήκε ένας παίκτης να παίξει, χωρίς να ξέρει πολλά για το πως λειτουργούμε εμείς, Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια
».

Για το αν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στο ρόστερ: «Αυτή η ΑΕΚ δεν αλλάζει φέτος το 2014. Το 2015 θα δούμε αν έχουμε ευκαιρία να πάρουμε κάποιες άλλες βοήθειες. Δεν αγχωνόμαστε όμως τώρα».

Πάσα ο Μεζρί, «καρφί» στον Μπουρούση ο Χεζόνια!! (video)

Την παράσταση έκλεψαν οι Σαλάχ Μεζρί και Μάριο Χεζόνια στο «clasico» του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο λόγος ήταν τα αξιοσημείωτα καλάθια που πέτυχαν!

Πάσα ο Μεζρί, «καρφί» στον Μπουρούση ο Χεζόνια (video)
Πολλά ωραία καλάθια σημειώθηκαν στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, αυτά που ξεχώρισαν ήταν αναμφίβολα αυτά του Σαλάχ Μεζρί και του Μάριο Χεζόνια.

Αυτό του Τυνήσιου σέντερ έκανε εντύπωση σίγουρα όχι τόσο για την ομορφιά του αλλά για την σπανιότητά του, καθώς ο 28χρονος άσος της Ρεάλ ζήλεψε τη χάρη των… πασαδόρων στο βόλεϊ και με κάτι σαν σουτ νίκησε το χρονόμετρο, ενώ απέμενε μόλις μισό δευτερόλεπτο για τη λήξη της τρίτης περιόδου διαμορφώνοντας το σκορ στο 58-55.



Λίγο νωρίτερα, ο Μάριο Χεζόνια της Μπαρτσελόνα αναμφίβολα πραγματοποίησε το κάρφωμα της βραδιάς, όταν με εμφατικό τρόπο απέφυγε την προσπάθεια του Γιάννη Μπουρούση να τον κόψει. 



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ίνγκλις: «Νιώθω την ΑΕΚ σαν το σπίτι μου»

Χαρούμενος με την επέκταση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, μέχρι το τέλος της σεζόν, δήλωσε ο Καρλ Ίνγκλις μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου.

Ίνγκλις: «Νιώθω την ΑΕΚ σαν το σπίτι μου»
Με αρκετό… άγχος ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Καρλ Ίνγκλις μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου, με τον Καναδό γκαρντ να εκφράζει την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος που είχαν οι συζητήσεις, αλλά και να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής και την επόμενη σεζόν στην «Ένωση».

«Θεωρώ ότι ήταν το πιο σημαντικό ματς για εμάς. Παίξανε δύο πολύ καλές ομάδες. Έπρεπε να παλέψουμε. Είχαμε πολύ καλή απόδοση και πήραμε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Καρλ Ίνγκλις και συμπλήρωσε:

«Είχα την δυνατότητα να φύγω μέσω ενός μπάι άουτ προβλεπόταν στο συμβόλαιό μου. Πήγα στον Καναδά να χαλαρώσω με την οικογένεια μου. Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ αγχωτικές. Ευτυχώς μπόρεσα να έρθω. Είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση στην ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω στην ΑΕΚ. Προφανώς η προσθήκη του Ποπς είναι πολύ σημαντική. Νιώθω την ΑΕΚ σαν το σπίτι μου. Είμαι χαρούμενος από τον κύριο Αγγελόπουλο, από τον κόσμο. Ήταν καλή νίκη για εμάς».

Για το αν η συμφωνία του με την ΑΕΚ έχει ισχύ και για μετά το καλοκαίρι: «Μέχρι το καλοκαίρι είναι το συμβόλαιο, αλλά έχουμε πολύ χρόνο ακόμα για να δούμε μέχρι τότε τι θα γίνει για τη νέα σεζόν. Θα συζητήσουμε για περαιτέρω συνεργασία. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Αυτό είναι που κρατάω. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και θέλω να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στο πρωτάθλημα».

Μίλησε με νούμερα ο Γαλανός!!

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα οικονομικά στοιχεία του Άρη, με το ποσό που έχει λάβει ο καθένας, τα χρωστούμενα και… καυστικές παρατηρήσεις εξέδωσε ο Γιώργος Γαλανός.

Μίλησε με νούμερα ο Γαλανός
Τους μισθολογικούς πίνακες των ποδοσφαιριστών του Άρη -μαζί με καυστικά σχόλια για τους περισσότερους απ’ αυτούς- έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Γαλανός με ανακοίνωσή του.

Ο πρώην υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως έχει καταβληθεί πάνω απ’ το 40% των συμφωνηθέντων στους ποδοσφαιριστές -ποσοστό που θα άγγιζε το 60% σε περίπτωση λίγες μέρες μετά την παραίτησή του- και δήλωσε ικανοποιημένος που αφήνει την ομάδα στην κορυφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Επειδή η παραπληροφόρηση και τα συμφέροντα, στον ΑΡΗ περισσεύουν.

Επειδή η αχαριστία και η αδικία, αποτελούν καθημερινότητα στην αγαπημένη μας ομάδα.

Επειδή αυτή τη θέση την ποθεί και την θέλει πολύς κόσμος από ότι φαίνεται (θα έχουν τους λόγους τους γι΄αυτό…)

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, εμείς, παραδώσαμε την ομάδα, πρώτη και πληρωμένη.

Προς ενημέρωση σας λοιπόν, σας παραθέτουμε αναλυτικά τις μισθοδοσίες των ποδοσφαιριστών, γιατί καθημερινά κάποιοι έχουν βαλθεί να να μας πείσουν για το αντίθετο.

Και να αναλογιστεί κανείς ότι οι παρακάτω μισθολογικοί πίνακες, περιλαμβάνουν για όλους τους παίκτες (εκτός των 6 που ήρθαν τον Σεπτέμβριο) και τον μήνα Αύγουστο, χρέη δηλαδή της διοίκησης Στεφανίδη, η οποία παρά το πολύ μεγάλο ποσό που εισέπραξε (250.000 από την μεταγραφή Διούδη) δεν πλήρωσε τα αναλογούντα..

Βέβαια, υπάρχουν και επίδοξοι νέοι «μεγαλοεπενδυτές», οι οποίοι δεν θέλουν να αναλάβουν υποχρεώσεις ούτε δέκα ημερών, λες και η ομάδα που θέλουν να αναλάβουν, δεν είναι δική τους αλλά των προηγούμενων…

Για να μπορέσετε να κάνετε καλύτερη χρήση των στοιχείων, θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε δυο βασικά στοιχεία, πρώτον ότι μιλάμε για δεκάμηνη συνεργασία (Αύγουστος 2014 έως και Μάιος 2015) και δεύτερον, ότι η δική μας διοικητική χρήση, ήταν τρεις μήνες και δέκα ημέρες (3 μήνες και 10 μέρες).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡIΣΤΗΣ - Ποσό συμφωνίας (Έξτρα παροχές)- Έχει λάβει έως τώρα (3 μήνες & 10 μέρες) - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Καρατζιοβαλής -10.000 - 5.200 - Είναι απλήρωτος……

Μπαιμάκης - 12.000 (3.000σπ) - 6.500 - Είναι απλήρωτος……

Φερνάντεζ - 45.000 (4.000σπ- 3.000αυτ)- 20.000 -Είναι απλήρωτος…..

Λεμονής - 6.800 - 3.040 - Είναι απλήρωτος…..

Μαζουλοξής - 2.000 - 800

Λίολιος - 10.000 - (3.600σπ, 1,500μαν) - 6.500 - Είναι απλήρωτος…..

Γκίνο - 9.000 (3.000σπ, 1000μαν) - 5.100 - Είναι απλήρωτος…..

Καπνίδης - 12.800 - 6.000 - Είναι απλήρωτος….

Γιαννίτσης - 25.000 (3.600σπ) - 9.000 - Εάν συμπεριλάβουμε και τον 1,5 μήνα (1/8 έως 10/9) της προηγ. διοίκησης που πληρώσαμε εμείς, είναι απλήρωτος…

Γκόλιας - 18.000 - (3.600σπ) - 5.000 - Εάν συμπεριλάβουμε και τον 1,5 μήνα (1/8 έως 10/9) της προηγ. Διοίκησης που πληρώσαμε εμείς, είναι απλήρωτος…

Χιντασέλι - 7.200 (3.000σπ, 3.000σπ) - 2.800 - Είναι απλήρωτος….

Λιόνης - 14.400 - 4.400 - Είναι απλήρωτος….

Ψυχογιός - 19.600 (2.400σπ) - 7.200 - Είναι απλήρωτος….

Σουνάς - 35.000 - 8.870 - Εάν συμπεριλάβουμε και τον 1,5 μήνα (1/8 έως 10/9) της προηγ. διοίκησης που πληρώσαμε εμείς, είναι απλήρωτος…..

Σταυρόπουλος - 25.000 - 6.660 - Εάν συμπεριλάβουμε και τον 1,5 μήνα (1/8 έως 10/9) της προηγ. διοίκησης που πληρώσαμε εμείς είναι απλήρωτος…..

Ντούγκα - 3.600 (3.600σπ) - 2.000 - Είναι απλήρωτος….

Πόι - 40.000 - (3.150σπ, 4.000μαν) - 23.180 - Είναι απλήρωτος….

Ρένια - 18.000 (3.600σπ) - 6.000 - Εάν συμπεριλάβουμε και τον 1,5 μήνα (1/8 έως 10/9) της προηγ. διοίκησης είναι απλήρωτος…..

Παπαδόπουλος - 6.400 - 1.400

Προβατίδης - 8.000 - 2.900

Ατματσίδης - 20.000 (3.000σπ ,2.000μαν) - 11.550 - Και να φανταστεί κανείς ότι είναι ένας από αυτούς που βγήκαν στα ραδιόφωνα και κατηγόρησαν… Ενώ είναι ο πιο καλοπληρωμένος!!!

Σανιά - 26.900 - Χωρίς να ακουμπήσει μπάλα…

Ν Λουντούλου - 18.600 - Χωρίς να ακουμήσει μπάλα…

Στο ανωτέρω ποσό των 190.000 ευρώ που έχουν λάβει ως τώρα οι ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να προστεθούν τα ποσά των

10.000 ευρώ που έχει πάρει ο κος Καλατζίδης (ΣΣ ο πρώην προπονητής της ομάδας έχει λάβει συν 25.100 ευρώ από τη προηγούμενη διοίκηση)

6. 200 ευρώ που έχουν πάρει οι συνεργάτες του πρώην προπονητή κ.κ. Λιάπης (γυμναστής) και Κικερίδης (σκάουτερ) για 1,5 μήνα εργασίας

36.400 ευρώ που έχει λάβει το προσωπικό

Μετά και από τη μισθοδοσία που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου, το συνολικό ποσό που έχει δοθεί στους ποδοσφαιριστές, είναι το 41,1% του ετήσιου μπάτζετ, που αφορά το αγωνιστικό τμήμα. Αν σ αυτό το ποσό, προσθέσουμε τις 68.000 ευρώ που ήταν προγραμματισμένα να δοθούν τη Δευτέρα 22/12, τότε εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι το ποσοστό, θα ξεπερνούσε το 60%. Κι όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Και φυσικά, στα παραπάνω ποσά που αφορούν τις μισθοδοσίες, θα πρέπει να συνυπολογιστούν, τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν δαπανηθεί όλο αυτό το διάστημα, για την Εκκαθάριση, για τις διάφορες άλλες νομικές υποθέσεις, πρόστιμα, για λειτουργικά έξοδα της ομάδας (μετακινήσεις, διαμονές, διατροφές, αναλώσιμο υλικό, ένδυση κλπ κλπ), λειτουργικά έξοδα Κ19 και Κ17, συντήρηση εγκαταστάσεων (Χαριλάου και Ρύσιο), αεροπορικά εισιτήρια, και γενικά συνεργάτες και προμηθευτές. Ποσό το οποίο ξεπερνάει το μέχρι τώρα μπάτζετ του αγωνιστικού, που αναφέραμε παραπάνω.

Μετά από όλα τα παραπάνω, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι είμαστε η μόνη διοίκηση που αποχωρούμε και αφήνουμε την ομάδα πρώτη στη βαθμολογία και τακτοποιημένη οικονομικά στο μέγιστο βαθμό επί της διοικητικής μας χρήσης (και παραπάνω). Αντίθετα με άλλες διοικήσεις οι οποίες άφηναν την ομάδα διαλυμένη αγωνιστικά και βουλιαγμένη στα χρέη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο τρομερά δύσκολη για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς έσοδα και στη συγκεκριμένη αγωνιστική κατηγορία. Σε αντίθεση με άλλα χρόνια και προηγούμενες διοικητικές χρήσεις, οι οποίες διαχειρίστηκαν πακτωλό εκατομμυρίων, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Εμείς τα έχουμε καλά με τη συνείδηση μας και επειδή ο ΑΡΗΣ δε τελειώνει ποτέ, θα είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα.

Όλα τα παραπάνω είναι προς ενημέρωση του λαού του ΑΡΗ και της κοινής γνώμης και ειδικά, για όλους όσους κακόπιστα και άδικα, μας έβαλαν καθημερινά όλο αυτό το διάστημα,

Χρόνια πολλά στο κόσμο του ΑΡΗ και ευχές για ότι καλύτερο στην αγαπημένη μας ομάδα
».