Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Σώθηκε ο Μαλεζάνι

Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά η Μπολόνια νίκησε, για τη 10η αγωνιστική του Campionato, με 2-0 την Λέτσε και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι παραμένει στη θέση του. Ο νέος ιδιοκτήτης της Μπολόνια δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ότι αν δεν ερχόταν η νίκη με τη Λέτσε θα προχωρούσε σε αντικατάσταση του προπονητή αλλά τελικά κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε. Έστω και με αρκετό άγχος, καθώς η Μπολόνια έπρεπε να περιμένει ως το 84ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ, έχοντας για λυτρωτή -όπως πάντα- τον Ντι Βάιο. Ο πολύπειρος επιθετικός ήταν εκεί που έπρεπε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Μπρίτος και αμέσως μετά, στο 85', ήρθε και το 2-0 με κοντινή προσπάθεια του Χιμένεζ, μετά από σέντρα του Ντι Βάιο, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι «ροσομπλού» ξέφυγαν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Μαρκόπουλος: Δίκαιος νικητής ο Άρης

Τη δίκαιη επικράτηση του Άρη, παραδέχτηκε ο Μαρκόπουλος που εξέφρασε παράπονα για την αντιμετώπιση του Λάζαρου Παπαδόπουλου από τους διαιτητές.
«Συγχαρητήρια στον κόσμο του Άρη είχε κόσμια συμπεριφορά και θέλουμε τέτοιους φιλάθλους στα γήπεδα. Δείξαμε κάποιες αδυναμίες στο τρίτο δεκάλεπτο. Δώσαμε την ευκαιρία στον Άρη να βάλει εύκολα καλάθια και ξέφυγε η διαφορά.
Προσπαθήσαμε με ατομικές ενέργειες να ξαναμπούμε στο παιχνίδι.

Η άμυνά μας δεν ήταν στην καλύτερη μέρα της, ο Άρης μας δημιούργησε προβλήματα και κρατούσε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Να δούμε τα λάθη μας και να τα βελτιώσουμε τα λάθη μας. Θέλαμε να παίξουμε μέσα στη ρακέτα αλλά δεν τα καταφέραμε.


Το μόνο περίεργο για μένα είναι ότι για πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθε σε μας, ο Λάζαρος δε χτύπησε ούτε μία βολή. Πιστεύω ότι του έγιναν φάουλ για να σουτάρει βολές αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη νίκη του Άρη. Παράπονα από τη διαιτησία δεν έχουμε. Συγχαρητήρια στον Αρη ήταν πολύ καλός και άξιζε τη νίκη. Ο Ντόζιερ όταν ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα θα αποδώσει αυτά που θέλουμε», τόνισε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Δέδας από την πλευρά του επισήμανε
: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε όπως είχαμε προσχεδιάσει. Δυστυχώς στη συνέχεια κάναμε κάποια λάθη αφήσαμε τον Ταπούτο να κάνει το παιχνίδι του και του δώσαμε κάποια σουτ. Βρήκε ρυθμό και ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κάναμε αυτά που έπρεπε χάσαμε την συγκέντρωσή μας και αυτό μας κόστισε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη».

Ντρούκερ: Η άμυνα και η ομαδικότητα έφερε τη νίκη

Απόλυτα ικανοποιημένος ο τεχνικός του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, για τη μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, δήλωσε:
«Ήταν εξαιρετική η ατμόσφαιρα και είπαμε στους παίκτες πριν από το ματς ότι όλοι θέλουν να παίξουν μπροστά σε τέτοιο κλίμα και πρέπει να το ευχαριστηθούμε. Ευχαριστώ τους παίκτες μου, έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολο ματς, για κάθε καλάθι έπρεπε να το παλεύεις.

Ευχαριστώ και τους βοηθούς μου που έκαναν εξαιρετική δουλειά μέσα στην εβδομάδα. Τα μεγάλα ματς τα κερδίζεις με την άμυνα. Αυτό κάναμε σήμερα. Είχαμε μία αμυντική τακτική την οποία προσαρμόσαμε κατά τη διάρκεια του ματς. Οδηγήσαμε τον ΠΑΟΚ εκεί που εμείς θέλαμε. Κάθε ματς στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι δύσκολο.

Τα ματς δεν τα κερδίζει το όνομα αλλά η ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε και να προσγειωθούμε για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα», τόνισε ο κόουτς του Αρη.

Για τα τρικ που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα τόνισε: «Σαν προπονητές πρέπει να βρίσκουμε λύσεις, τα πράγματα αλλάζουν στη διάρκεια του αγώνα. Μου αρέσει να δίνω ελευθερία στους παίκτες μου και πολλές φορές τους συμβουλεύομαι στα τάιμ άουτ».

Ο Φάνης Κουμπούρας από την πλευρά του επισήμανε: «Κινητήριος δύναμη είναι ο ο κόσμος μας. Το ζω πρώτη φορά αυτό που έγινε σήμερα. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα στηριχτεί στο Λάζαρο οι ψηλοί μας πήγαν πολύ καλά. Δώσαμε κάποια ελεύθερα τρίποντα που μπήκαν αλλά ήμασταν σοβαροί στην επίθεση και πήραμε εύκολη νίκη».

Θρίαμβος Άρη 81-68 τον ΠΑΟΚ.

Με εντυπωσιακό τον Ταπούτο που «εκδικήθηκε»την πρώην του ομάδα τον ΠΑΟΚ,ο Άρης θριάμβευσε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 81-68.
Εξαιρετικός από τον Άρη και ο Τάκερ με 17 ενώ από τον ΠΑΟΚ που παραδόθηκε στην τρίτη περίοδο ο ΜακΓκραθ με 20 πόντους

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο τέταρτο λεπτό
με 12-6, έχοντας "ζεστό" με το καλημέρα τον Τάκερ. Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να συνέλθει και κυρίως με παιχνίδι κοντά στο καλάθι έχοντας σαν βασικό εκφραστή τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, κατάφερε να ισοφαρίσει και να κλείσει το δεκάλεπτο ισόπαλος 18-18.

Στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Άρης επέδειξε και πάλι σημάδια ανωτερότητας με την περιφέρειά του να είναι σε εκπληκτική κατάσταση και τουςΤαπούτο, Τάκερ να αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο για τον Σούλη Μαρκόπουλο. Όλα αυτά όμως, μέχρι το 15'.

Σε αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία. Πίεσε περισσότερο ανάγκασε τον Άρη σε λάθη και βρήκε εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο. Μάλιστα με τρίποντο του Μάρσαλ, προηγήθηκε για πρώτη φορά 30-31 στο 16.

Ο Ταπούτος όμως, ήταν ασταμάτητος με νέο δικό του κρεσέντο ο Άρης πήρε σημαντικό προβάδισμα και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος πέντε πόντων (39-34).

Στην τρίτη περίοδο το ντέρμπι κρίθηκε οριστικά υπέρ των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι με πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση και ασφυκτική πια άμυνα, προηγήθηκαν με +15 (58-43) και ουσιαστικά «τελείωσαν» τον αγώνα. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 60-44.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος μάλιστα έριξε στον αγώνα και το νεοφερμένο Ντόζιερ  που μόλις είχε κατέβει από το αεροπλάνο, αλλά η διαφορά δεν άλλαξε.

Η καλή άμυνα του Άρη, και ο οίστρος των Ταπούτου-Τάκερ βοήθησαν τους γηπεδούχους να ανεβάσουν τη διαφορά στο +22 (78-56) και να πάρουν μέσα σε αποθέωση το ροζ φύλλο αγώνα με 81-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 39-34, 60-44, 81-68

ΑΡΗΣ (Ντρούκερ): Πιρς 5 (1), Ντάνστον 8, Ταπούτος 22 (3), Τάκερ 17, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 4, Κουμπούρας 5, Μπορόβνιακ 8, Σλούκας 4.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (2), ΜακΓκραθ 20 (3), Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ 11 (1), Γκρέι 5 (1), Παπαδόπουλος 6, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 8 (1).

Καραϊσκάκη σημαίνει γκολ

Την περασμένη σεζόν τα εντός έδρας ματς ήταν από τις βασικές αιτίες για την 5η θέση. Φέτος το Καραϊσκάκη φαντάζει ξανά απόρθητο κάστρο για τον Ολυμπιακό!Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν φέτος να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την καυτή έδρα τους και για τον λόγο αυτό βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αφού η «γκέλα» είναι άγνωστή λέξη όσον αφορά τα ματς στο Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα σε πέντε παιχνίδια για τη Σούπερ Λίγκα στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έχει ισάριθμες νίκες και μάλιστα τις περισσότερες φορές με ευρύ σκορ. Κορωνίδα το 5-0 επί του Πανιωνίου που έφτασε το ρεκόρ στα γκολ στο 14-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει στην έδρα των Πειραιωτών. Τουλάχιστον όσο αφορά το πρωτάθλημα αφού στην… σύντομη και συνάμα αποτυχημένη ευρωπαϊκή παρουσία ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ στο γήπεδο του.

Ένα από την αλβανική Μπέσα που δεν του στοίχισε και ένα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ που φάνηκε άκρως καθοριστικό για την ρεβάνς. Πάντως αν προσθέσουμε όλα τα φετινά παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» στο γήπεδο τους παρατηρεί κανείς ότι σκοράρουν κατά ριπάς μιας και σημείωσαν 22 τέρματα!

ΤΟ... ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπέσα 6-1 (Europa League)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 (Europa League)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Κέρκυρα 2-0 (Σούπερ Λίγκα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (Σούπερ Λίγκα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ολυμπιακός Βόλου 3-1 (Σούπερ Λίγκα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Άρης 1-0 (Σούπερ Λίγκα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Πανιώνιος 5-0 (Σούπερ Λίγκα)

Σοκ με Γκουαρέντε στην Σεβίλλη

Εκτός δράσης για έξι μήνες θα μείνει ο Τιμπέριο Γκουαρέντε της Σεβίλλης. Ο Ιταλός μέσος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και όπως ανακοίνωσε το κλαμπ της Ανδαλουσίας θα υποβληθεί σε επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα. Εξαιρετικά άτυχος στάθηκε ο πρώην αμυντικός μέσος της Αταλάντα, Τιμπέριο Γκουαρέντε, καθώς θα ξαπλώσει στο κρεβάτι του πόνου και θα χρειαστεί να λείψει για το συγκεκριμένο διάστημα προκειμένου να επανέλθει. Σύμφωνα με τον γιατρό της Σεβίλλης, Χουάν Ρίμπας: «Υπήρχαν προβλήματα στο γόνατό του τα οποία είχαν διαπιστωθεί πριν ο παίκτης ολοκληρώσει την μεταγραφή του από την Αταλάντα».

Σημειώνεται ότι οι Σεβιγιάνοι γνώριζαν για το εν λόγω πρόβλημα του Ιταλού, ο οποίος αγωνιζόταν κανονικά μέχρι τώρα! Αυτή δεν η πρώτη απώλεια για την ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο, καθώς έχει ήδη χάσει τον Χέσους Νάβας ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο και τους αμυντικούς Φεντερίκο Φάτσιο και Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς.

Ο Χούλκενμπεργκ την Pole

Με μία μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι Βραζιλίας, καθώς ο Γερμανός οδηγός της Γουίλιαμς, Νίκο Χούλκενμπεργκ, έκανε τον καλύτερο χρόνο και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα.
Στην δεύτερη θέση θα βρεθεί αύριο ο επίσης Γερμανός, Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) και θα ακολουθήσουν ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull), ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (ΜακΛάρεν) και ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος οδηγεί την «κούρσα» για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το γκραν πρι της Βραζιλίας έχει ως εξής:

1. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 1:14.470
2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:15.519
3. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:15.637
4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:15.747
5. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:15.989
6. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 1:16.203
7. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 1:16.552
8. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) 1:16.925
9. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:17.101
10. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 1:17.656

Βλάχος: «Ήμασταν τραγικοί»

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να αδικήθηκε στο κανονικό γκολ του Μάρτινς, αλλά ο Βαγγέλης Βλάχος στάθηκε περισσότερο στην άσχημη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του. «Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν μετρούσε το κανονικό γκολ που πετύχαμε όμως η γενική εικόνα μας ήταν τραγική. Ο Πανσερραϊκός νίκησε δίκαια. Καθοριστικό γκολ το 2ο που μπήκε μετά την αποβολή, μετά δείξαμε νευρικότητα και δίκαια ο αντίπαλος κέρδισε» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του.  «Ο Φορτούνης θα κάνει μαγνητική και ακτινογραφίες, μάλλον είναι το ίδιο πρόβλημα που είχε από το ματς με τον Πιερικό. Ο Φυτανίδης παίζει με αυτό τον πόνο ένα μήνα γιατί έχουμε χάσει και τα δύο μπακ, τους Αργυρόπουλο-Ρούμπιλ. Θα δούμε αύριο και για τους δύο».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο Αστέρας με διαφορετικό σύστημα θα έδειχνε καλύτερο πρόσωπο, ο Βαγγέλης Βλάχος απάντησε: «Ο Λαδάκης είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μέχρι τώρα, ο Ροζέριο ήταν καταπληκτικός, τον Καρέρα τον ξέρουμε ότι είναι καλός παίκτης και ο Αράς είναι επίσης καλός. Αν νομίζετε ότι φταίει το σύστημα είναι δικαίωμά σας».

Προβλήματα στη Ρόμα ενόψει Λάτσιο

Πολλά προβλήματα τραυματισμών στη Ρόμα ενόψει του ντέρμπι με τη Λάτσιο, κύριως στην άμυνα που θέτουν προβληματισμούς στον Ρανιέρι για την κατάρτιση της ενδεκάδας.
Ο Ζουάν είναι από τους παίκτες που κατά πάσα πιθανότητα χάνουν το παιχνίδι με την Λάτσιο. Ο Βραζιλιάνος δεν προπονήθηκε την Παρασκευή καθώς ένας μυικός τραυματισμός που είχε στο παιχνίδι με τη Βασιλεία χειροτέρευσε.
Ακόμη τραυματίας είναι ο Νίκολας Μπουρντίσο αλλά υπάρχει η περίπτωση να αναγκαστεί να παίξει λόγο των πολλών απουσιών. Εάν δεν τα καταφέρει θα πάρει την θέση του ο Μάρκ Κασσέτι.
Σίγουρα θα αγωνιστεί ο Φιλίπ Μεξές που ανάρωσε από την γρίπη που είχε την περασμένη εβδομάδα.

«Όλα μας πάνε στραβά»

Ο προπονητής της Γιουβέντους μετά και τους νέους τραυματισμούς του Κράσιτς και του Λεγκροτάλιε έκανε δηλώσεις σχετικά με τις πολλές απουσίες, αλλά και για τις φήμες περί κακού κλίματος στην ομάδα.
Ακόμη δυο προβλήματα έχει ο Λουίτζι Ντελ Νέρι με τους τραυματισμους του Κράσιτς και του Λεγκροτάλιε και έκανε δηλώσεις για τους τραυματισμούς.
«Τουλάχιστον επιστρέφει ο Ιακουίντα, αν και προφανώς δεν μπορεί να παίξει από την αρχή αφου έλειπε τόσο καιρό με μυικό τραυματισμό. Δεν πρέπει να είσαι Άϊνσταιν για να καταλάβεις ότι θα παίξει ο Γκρόσο αριστερό μπακ και πιστεύω θα τα πάει καλά. Δεν πρέπει να σκεπτόμαστε τους τραυματισμούς, αλλά να το πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όλα πάνε στραβά αλλά έχουμε χαρακτήρα και θα μας βοηθήσουν και οι μικροί που έχουμε στην ομάδα. Η προπόνηση δεν έχει σχέση με τους τραυματισμούς, αφού μόλις δυο είναι μυικοί τραυματισμοί. Είμαστε απλά άτυχοι».
Όσο για τις φήμες περί κακού κλίματος, τις διέψευσε κατηγορηματικά.

Κοκότοβιτς: «Παίξαμε σαν λιοντάρια»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού ανέφερε  ότι οι παίκτες του αγωνίστηκαν σαν «λιοντάρια». «Οι παίκτες μου ήταν πραγματικά λιοντάρια σήμερα, συγχαρητήρια όχι μόνο για τη νίκη αλλά για την προσπάθεια, για το πάθος που δείξανε στο γήπεδο, δείξανε χαρακτήρα. Παρόλο που είχαμε πολλές ελλείψεις οι παίκτες μου δείξανε ότι έχουν ποιότητα. Δεν εχουμε χρόνο για γιορτές, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Αστέρα για την πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε: « Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο γκολ γιατί μας έδωσε φτερά, μας ανέβασε ψυχολογικά και το γρήγορο δεύτερο γκολ μετά την αποβολή μας βοήθησε πολύ».

Όσο για το κανονικό γκολ του Αστέρα ο Κοκότοβιτς δήλωσε:  «Είπανε ότι το γκολ του Αστέρα είναι κανονικό, δεν ξέρω. Σίγουρα αν πέρναγε μπροστά ο Αστέρας εκείνη τη στιγμή, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Λύτρωση στο 93’ για Γιουνάιτεντ!

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…
Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχθηκαν την Γουλβς του Μικ ΜακΚάρθι και μπόρεσαν στο 93ο λεπτό να αποφύγουν την έκτη ισοπαλία και να πετύχουν την έκτη νίκη τους στην φετινή κούρσα στην Αγγλία. Λυτρωτής για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ο Νοτιοκορεάτης Παρκ Γι Σουνγκ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 (είχε πετύχει και το πρώτο γκολ στο 45’) ενώ οι «λύκοι» έδειχναν πως θα φύγουν με έναν πολύτιμο βαθμό, έχοντας ισοφαρίσει στο 66’ με τον Ίμπανκς-Μπλέικ.

Το ματς του «Ολντ Τράφορντ» είχε και κακά νέα για την Γιουνάιτεντ καθώς στην επιστροφή του μετά από περίπου 2 χρόνια, ο Όουεν Χάργκριβς άντεξε μόνο έξι λεπτά και έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 10’. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, ο Άγγλος μέσος απέφυγε έναν νέο τραυματισμό στο ταλαιπωρημένο γόνατο του και απλά πρόκειται για τραυματισμό μυϊκής φύσεως…

Με παρόμοιο τρόπο πήρε τον βαθμό και η Φούλαμ στο ματς του «Κρέιβεν Κότατζ». Η Άστον Βίλα προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Αλμπράιτον αλλά οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν σε 1-1 στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Χάνγκελαντ. Στο «Σεντ Άντριους», η Γουέστ Χαμ πήρε «κεφάλι» με δύο γκολ στα μέσα του δευτέρου μέρους αλλά η Μπέρμιγχαμ έφτασε στο 2-2 με Τζερόμ και Ρίτζγουελ.

Με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπλάκπουλ και Έβερτον, η Σάντερλαντ αντέδρασε καλά μετά την βαριά ήττα από την Νιούκαστλ (2-0 την Στόουκ με δύο γκολ του Ασαμόα Γκιαν), ενώ το «τρίποντο» κατέκτησε και η Μπλάκμπερν που επιβλήθηκε με 2-1 της Γουίγκαν στο «Ίγουντ Παρκ».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Σάββατο 06/11

Μπόλτον-Τότεναμ 4-2
31’, 76’ πεν. Ντέιβις, 26’ Στέινσον, 90’ Πετρόφ/ 79’ Χάτον, 87’ Παβλιουτσένκο

Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Χαμ 2-2
64’ Τζερόμ, 73’ Ρίτζγουελ/ 48’ Πικιόν, 58’ Μπεχράμι

Μπλάκμπερν-Γουίγκαν 2-1
58’ Πέτερσεν, 68’ Ρόμπερτς/ 75’ Ν’ Ζόγκμπια

Μπλάκπουλ-Εβερτον 2-2
10’ Έρντλι, 48’ Βον/ 13’ Κέιχιλ, 80’ Κόλεμαν

Φούλαμ-Αστον Βίλα 1-1
94’ Χάνγκελαντ/ 41’ Αλμπράιτον

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς 2-1
45’, 93’ Παρκ/ 66’ Ίμπανκς-Μπλέικ

Σάντερλαντ-Στόουκ 2-0
9’, 86’ Ασαμόα Γκιαν
* Στο 82’ αποβλήθηκε ο Σόουκρος της Στόουκ

Κυριακή 07/11

15:30 Άρσεναλ-Νιούκαστλ
17:00 Γουέστ Μπρόμιτς-Μάντσεστερ Σίτι
18:00 Λίβερπουλ-Τσέλσι

«Τα έχει με ράπερ ο Βενγκέρ»

Τα προσωπικά ενός ακόμα εργαζόμενου στην Premier League έβγαλε στη φόρα ο αγγλικός Τύπος. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιον παίκτη, καθώς όπως γράφτηκε, ο Αρσέν Βενγκέρ διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με... ράπερ! Την είδηση έδωσε στο φως της δημοσιότητας (ποια άλλη;) η εφημερίδα, Sun, σύμφωνα με την οποία ο Αλσατός προπονητή της Αρσεναλ, έχει σχέση τα τελευταία δύο χρόνια με την γαλλίδα ράπερ,  Σόνια Τατάρ, πιο γνωστή ως Ντόνια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς ο Βενγκέρ έσπευσε να εκδόσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι: «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Δεν πρόκειται να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο και πρόθεσή μου είναι να χειριστώ το θέμα ιδιωτικά».

Από την πλευρά της, η διοίκηση των Κανονιέρηδων εξέδωσε δελτίο Τύπου: «Η Αρσεναλ θεωρεί τις κατηγορίες σχετικά με τον προπονητή μας, Αρσέν Βενγκέρ, καθαρά προσωπική του υπόθεση και ζητάμε να γίνει σεβαστή τόσο η ιδιωτική του ζωή, όσο και αυτή της οικογένειάς του».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βενγκέρ διατηρεί αυτή τη σχέση τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ μετά το ματς της Άρσεναλ με τη Σαχτάρ, είχε την τελευταία του επαφή με τη γαλλίδα τραγουδίστρια.

ΜακΓκρέγκορ θέλει η Γουνάιτεντ

Τον Σκοτσέζο γκολκίπερ της Ρέιντζερς τσεκάρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ψάχνει τον παίκτη που θα διαδεχθεί τον Έντουιν Βαν ντερ Σαρ κάτω από τα δοκάρια.
Ακόμη έναν παίκτη προσέθεσε στη λίστα των πιθανών αντικαταστατών του Βαν ντερ Σαρ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έστειλε κατάσκοπο ώστε να τσεκάρει τον Άλαν ΜακΓκρέγκορ της Ρέιντζερς.
Ο 28χρονος Σκοτσέζος είναι το τελευταίο μέλος στη λίστα του Φέργκιουσον που περιλαμβάνει ακόμη τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, τον Μάνουελ Νόιερ και τον Μάαρτεν Στεκελενμπούργκ.

«Εννιάσφαιρη» Σέλτικ!

Το προ ολίγων εβδομάδων κατόρθωμα της Αϊντχόφεν απέναντι στην Φέγενορντ φαίνεται πως ζήλεψε η Σέλτικ στο αποψινό ματς με την Αμπερντίν στο «Σέλτικ Παρκ».
Οι καθολικοί διέλυσαν τους αντιπάλους τους με 9-0 και έτσι ξεπέρασαν προσωρινά στην βαθμολογία την Ρέιντζερς που παίζει εκτός έδρας την Κυριακή με την Σεντ Μίρεν. Δύο παίκτες της Σέλτικ πέτυχαν χατ τρικ (Στόουκς, Χούπερ) ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με «10» λόγω αποβολών των Ρον (Σέλτικ) και Χάρτλεϊ (Αμπερντίν). Από τον πάγκο είδε το ματς ο Γιώργος Σαμαράς.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ» της Σκωτίας:

Σέλτικ-Αμπερντίν 9-0
Χάμιλτον-Νταντί Γιουνάιτεντ 0-1
Ινβερνές-Μάδεργουελ 1-2
Σεντ Τζόνστον-Κιλμάρνοκ 0-3

Κυριακή 07/11

14:00 Σεντ Μίρεν-Ρέιντζερς
16:15 Χιμπέρνιαν-Χαρτς

Ασταμάτητος ο Φάνης, βαθμός στο τέλος για Μπάγερν

Πλώρη για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην φετινή Μπουντεσλίγκα έχει βάλει ο Φάνης Γκέκας που ηγήθηκε της Άιντραχτ στην νέα νίκη της επί της Βόλφσμπουργκ.
Οι «αετοί» επικράτησαν με 3-1 των «λύκων», με τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και να φτάνει τα 11 γκολ σε ισάριθμα ματς του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Γκέκας σκόραρε στο 26’ με σουτ και στο 55’με πέναλτι που κέρδισε ο Φραντς από τον Κιάερ και κάπως έτσι η Άιντραχτ ανέβηκε έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση της κατάταξης. Βασικός για την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε αγωνίστηκε και ο Γιώργος Τζαβέλλας ενώ ο Γιάννης Αμανατίδης αντικατέστησε στις καθυστερήσεις τον Κάιο.

Η Μπάγερν επέστρεψε στα άσχημα αποτελέσματα και μάλιστα φλέρταρε με μια νέα ήττα μέσα στο «Μπορούσια Παρκ». Οι Βαυαροί αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3 με την Γκλάντμπαχ που στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε το σκορ με Ρέους και Ντε Καμάργκο αλλά ο Φίλιπ Λαμ στο 84’ με αριστερό σουτ χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στους πρωταθλητές.

Την τρίτη φετινή ήττα της και πρώτη μακριά από το «Μπρούχβεγκ» υπέστη το απόγευμα η Μάιντς. Η Φράιμπουργκ την νίκησε με 1-0 στο «Μπαντενόβα Στάντιον» σε ένα ματς που κρίθηκε στο 64’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του δεύτερου σκόρερ της κατηγορίας, Πάπις Σισέ. Βαθιά ανάσα πήρε το Αμβούργο που ανέτρεψε την κατάσταση στο εντός έδρας ματς με την Χοφενχάιμ την οποία νίκησε με 2-1, με τον Μλάντεν Πέτριτς να πετυχαίνει με κεφαλιά το νικητήριο γκολ στο 83’, ύστερα από σέντρα του Ζε Ρομπέρτο.

Όσο για την Νυρεμβέργη, συνέχισε την πολύ θετική πορεία της νικώντας με 3-1 την αγνώριστη φετινή Κολωνία εντός έδρας και έφτασε τους 18 βαθμούς, όσους έχει η Χοφενχάιμ και η Λεβερκούζεν που παίζει την Κυριακή στο «Μπάι Αρένα» με την Καϊζερσλάουτερν.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:

Παρασκευή 05/11

Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι 3-0
14’, 81’ Ραούλ, 53’ Χουντελάαρ

Σάββατο 06/11

Αμβούργο-Χοφενχάιμ 2-1
45’ Βέστερμαν, 83’ Πέτριτς/ 6’ πεν. Σαλίχοβιτς

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 3-1
26’, 55’ πεν. Γκέκας, 39’ Σβέγκλερ/ 66’ Ντεζάγκα

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 3-3
5’ Χέρμαν, 56’ Ρέους, 61’ Ντε Καμάργκο/ 11’ Γκόμες, 40’ Σβαΐνστάιγκερ, 84’ Λαμ

Φράιμπουργκ-Μάιντς 1-0
64’ πεν. Σισέ

Νυρεμβέργη-Κολωνία 3-1
11’, 90’ Χέγκελερ, 43’ Γκιουντόγκαν/ 16’ Γκέρομελ

Κυριακή 07/11

16:30 Ανόβερο-Ντόρτμουντ
18:30 Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν
18:30 Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης

Με οδηγό το Γιόροβιτς η Καβάλα 79-64 τον Κολοσσό

Καλύτερη η Καβάλα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, επικράτησε του Κολοσσού με 79-64.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπράνκο Γιόροβιτς που πέτυχε 22 πόντους Μιλτ Παλάσιο(18) και Σέντρικ Σίμονς(18) ενώ από τον Κολοσσό Ρόδου πάλεψαν οι Τσάμης και Χαρίσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ματς ανάμεσα στην Καβάλα και τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά μονομαχία μεταξύ Παλάσιο και Τσάμη. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έκανε όλο το παιχνίδι για τους γηπεδούχους ενώ ο Έλληνας γκαρντ ήταν αυτός που έδινε λύσεις στην επίθεση των «θαλασσί». Αποτέλεσμα η πρώτη περίοδο να λήξει 18-15 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, Ασημακόπουλος και Χαρίσης ήταν εξαιρετικοί και ο Κολοσσός Ρόδου πέρασε μπροστά με 32-29.Ο Τζόροβιτς, όμως, έκανε εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο και βοήθησε την ομάδα του να περάσει μπροστά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 42-37.

Το πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τους Σίμονς, Χαφ και Παλάσιο έφτασαν για πρώτη φορά τους γηπεδούχους  στο +10 (49-39). Οι «θαλασσί», όμως, αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά με το τρίτο δεκάλεπτο στους έξι πόντους (58-52) για την ομάδα του Πρίφτη.

Η Καβάλα μπήκε πολύ δυνατά στο τελευταίο δεκαλέπτο και μέσα σε ένα πεντάλεπτο κατάφερε να καθαρίσει το ματς. Παλάσιο και Τζόροβιτς ήταν ασταμάτητοι, την ίδια ώρα που οι μόνοι που προσπαθούσαν για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν οι Τσάμης και Χαρίσης.

Οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν με 73-59, τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 42-37, 58-52, 79-64.

ΚΑΒΑΛΑ(Πρίφτης): Παλάσιο 18 (1), Κοστόφ, Χαφ 6, Παπανικολάου 3 (1), Στεφανίδης 10 (1), Σίμονς 18, Γεωργάκης 2, Τζόροβιτς 22 (5), Καραποστόλου, Σίμτσακ, Αγγελόπουλος.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ(Σφαιρόπουλος): Καλάθης 10 (1), Τζόρνταν 3 (1), Μανολόπουλος, Ασημακόπουλος 8 (2), Φορντ 2, Χαρίσης 11, Τσάμης 13, Παππάς 8 (1), Πίτερσον 7, Ιβάνοβιτς 2.

Με ηγέτη τον Σπανούλη, 77-70 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε, αλλά πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας 77-70 του Πανιωνίου και κάνοντας το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα της Α1.
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 24 πόντους και παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του στα τελευταία καθοριστικά λεπτά.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν εκείνοι που μπήκαν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι, στο ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της ομάδας και με τον Μίλος Βούγιανιτς να φορά για πρώτη φορά την κυανέρυθρη φανέλα.

Ουσιαστικά, για 13 λεπτά ο Πανιώνιος έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, φτάνοντας τη διαφορά στο +12 (31-19) ενάντια σε έναν Ολυμπιακό "υπνωτισμένο", άστοχο και με αδυναμία να αξιοποιήσει την υπεροπλία του στους ψηλούς.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, πάντως, οι παίκτες του Ίβκοβιτς "ψαλίδισαν" τη διαφορά στους 3 πόντους (38-35), βελτιώνοντας αρκετά την άμυνά τους.

"Καθάρισε" ο Σπανούλης

Το δεύτερο μέρος ανήκε στον Βασίλη Σπανούλη, με τον διεθνή γκαρντ να αποδεικνύει ότι στον φετινό Ολυμπιακό θα έχει ηγετικό ρόλο.

Ο 28χρονος άσος πήρε πολλές πρωτοβουλίες και έχοντας τη συμπαράσταση των Νίλσεν, Μπουρούση και Παπαλουκά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα των "ερυθρολεύκων".

Μάλιστα, με δικό του τρίποντο στο 37' οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 70-64 και κάπως έτσι εδραιώθηκε το πέρασμα του Ολυμπιακού από μία έδρα, στην οποία την περσινή περίοδο οι κυπελλούχοι Ελλάδας απώλεσαν τις ελπίδες τους για να τερματίσουν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου μπροστά από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σπανούλης τελείωσε το ματς με  24 πόντους, διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν και οι Μπουρούσης, Παπαλουκάς, Νίλσεν και Νεστέροβιτς.

Ο Βούγιανιτς με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τον Πανιώνιο, που φάνηκε ανταγωνιστικός και έδειξε φανερά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις ήττες από Μαρούσι και Ίκαρο Καλλιθέας.

Τα δεκάλεπτα
: 22-17, 38-35, 51-55, 70-77.

Οι πόντοι:

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 6, Βούγιανιτς 14, Γιαννόπουλος 5, Τσιάρας 3, Αθηναίου, Μπατής 10, Γιάνκοβιτς 5, Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος, Ελονού 8, Παραγυιός 5, Μπάρλος 11

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 12, Γκόρντον 2, Σπανούλης 24, Μπουρούσης 10, Κέσελ 1, Πελεκάνος 1, Νίλσεν 12, Παπανικολάου, Τεόντοσιτς 5.

Στην παράταση ο Ηρακλής 82-79

Στην παράταση ο Ηρακλής επικράτησε δύσκολα 82-79 του Ηλυσιακού. Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε λήξει 70-70.
Στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο βρέθηκε και ο Λευτέρης Σούμποτιτς που είναι υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «γηραιού».

Στα 30'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Λεωνίδας Κασελάκης με γκολ φάουλ από τον Δεμερτζή έγραψε το 68-70, όμως ο Εϊτουταβίτσιους ισοφάρισε σε 70-70. Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν χρόνο από μία επίθεση τόσο ο Χατζής όσο και ο Εϊτουταβίτσιους έχασαν την ευκαιρία και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ηρακλής ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα του αγώνα. Με μπροστάρη τον Εβερετ ο «γηραιός» προηγήθηκε με 13-2 στο 14' και 18-4 στο 6'. Ο Πέτροβιτς έδωσε βοήθεια στο συμπαίκτη του κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο +12 (24-12.

Το σκηνικό άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, όταν πήρε.... «φωτιά» ο Νίκος Χατζής. Ο 34χρονος γκαρντ είχε 11 πόντους σε αυτό το διάστημα και ουσιαστικά έβαλε στο παιχνίδι τον Ηλυσιακό. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 24-22 στο 14', για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με σκορ 37-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ηλυσιακός ισοφάρισε στο 23' σε 42-42 με 2/2 βολές από τον Καρύδα, αλλά ο Δέσπος έδωσε λύσεις στον Ηρακλή, ο οποίος προηγήθηκε με 54-46 στο 30'.

Η άνοδος του Κυρίτση βοήθησε τον Ηλυσιακό να μειώσει σε 64-60. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί και με τον Καρύδα ισοφάρισαν σε 67-67 στο 39' . Ο Κασελάκης έδωσε προβάδισμα στον Ηλυσιακό με γκολ φάουλ στα 30'' (70-68). O Εϊτουταβίτσιους ισοφάρισε σε 70-70, ο Χατζής και ο Εϊτουταβίτσιους έχασαν από μια ευκαιρία και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί αποδείχθηκε καθοριστική η παρουσία του Πέτροβιτς, ο οποίος ήταν εύστοχος από τα 6.75 και ο Ηρακλής έκανε το 80-74. Με τρίποντο του Καρύδα ο Ηλυσιακός μείωσε σε 82-79, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 37-34, 54-46, 70-70, 82-79.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Μέξας): Εβερετ 15 (1τρ., 5ριμπ., 8ασ., 6κλ.), Δεμερτζής 5, Παπανικολόπουλος 9 (1), Αγγελακόπουλος 7 (1τρ., 7ριμπ.), Λιούις 8, Πέτροβιτς 10 (2), Δέσπος 10, Εϊτουταβίτσιους 11 (1), Λαμπρόπουλος 7.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
(Βασίλης Φραγκιάς): Τόμπσον 3 (1), Καρύδας 17 (2), Κυρίτσης 18 (1), Χατζής 15 (1), Παπαντωνίου, Κουκουλάς 2, Τόντιτς 4, Κασελάκης 3, Μπάξτερ 13 (1), Γαλιώτος 2, Πρόγουελ 2.

«Λιοντάρια» στην Τρίπολη

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ. 2-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 4’(ΒΙΝΤΕΟ).-
Την καλύτερή του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πραγματοποίησε ο Πανσερραϊκός. Παίζοντας πολύ έξυπνα μέσα στην Τρίπολη, τα «λιοντάρια» κατάφεραν να επικρατήσουν 2-0 του Αστέρα με γκολ του Παντελιάδη στο 21’ και του Γεωργιάδη στο 52’. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Μάρτινς στο 4’, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Πλέον ο Πανσερραϊκός πήρε βαθμολογική ανάσα αφού ανέβηκε έστω και προσωρινά στην 10η θέση (ήταν στην 17η) συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς.

Πέρασε τη γραμμή…

Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και στο 4ο λεπτό έκανε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Μάρτινς έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ράντμαν, στην κάθοδό της πέρασε την τελική γραμμή και έφυγε εκτός εστίας. Ωστόσο,  ο διαιτητής Αρετόπουλος δεν μέτρησε το γκολ...

Οι Αρκάδες συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά, στο 8’ ο Ρομπέρτο δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει την πάσα του Μάρτινς, ενώ στο 14’ ο Καρέρα σκόραρε, αλλά αυτή τη φορά ο διαιτητής ακύρωσε δίκαια το γκολ αφού ο παίκτης ήταν οφσάιντ.

Τους έπιασε στον ύπνο ο Παντελιάδης

Από εκείνη τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν με αξιώσεις στην εστία του Ντεγκρά, εξουδετερώνοντας το παιχνίδι των παικτών του Βαγγέλη Βλάχου. Μάλιστα στο 21’ ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με το γκολ του Παντελιάδη, ο οποίος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη, έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Αστέρα και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος των διχτύων του Ντεγκρά.

Μετά το 0-1 οι Αρκάδες αποσυντονίστηκαν κάπως. Είχαν βέβαια μια υποτυπώδη κατοχή της μπάλας, η οποία ήταν ανούσια, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν έξυπνα και γινόντουσαν απειλητικοί με αντεπιθέσεις. Το σκορ πάντως διατηρήθηκε ως έχει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με δέκα και 2-0

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Και αυτό γιατί στο 48’ ο Πάμπλο Άμο υπέπεσε σε σκληρό μαρκάρισμά και ανάγκασε το Αρετόπουλο να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να παίρνει την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Παρ’ όλα αυτά ο Πανσερραϊκός τέσσερα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά του με ένα καταπληκτικό γκολ! Ύστερα από λάθος του Φυτανίδη, ο Γεωργιάδης «τσίμπησε» τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ με τον Ντεγκρά και με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-2!

Κράτησε το μηδέν ο Ραντμαν

Παρά το γεγονός ότι είχαν μείνει πίσω στο σκορ, οι Αρκάδες πίεσαν, είχαν μερικές καλές προσπάθειες με Μάρτινς (65’) και Φορτούνη (73’) όμως τα «λιοντάρια» είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και πάντα την τελευταία στιγμή ανέκοπταν με επιτυχία τους γηπεδούχους. Σε δύο στιγμές όμως μέτρησαν και οι εξαιρετικές αποκρούσεις του Ράντμαν. Η πρώτη ήταν στο 78’, ύστερα από φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη και η δεύτερη, ένα λεπτό αργότερα, στο σουτ του Λαδάκη.

Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αντιδράσει, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 5λεπτο των καθυστερήσεων, έτσι έμεινε το 2-0 ως τελικό σκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης (53’ Τσαμπούρης), Ορόθκο, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Αράς, Καρέρα (46’ Φορτούνης), Μπαστιά (55’ Μπαστία), Λαδάκης, Ρομπέρτο, Μάρτινς.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αμο, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (80’ Τριανταφύλλου), Παντελιάδης, Νταλέ, Μαβένε, Σουμπίνιο 84’), Λεοζίνιο (55’ Βοσκόπουλος), Αλβάρεζ.

Κίτρινες: Παντελιάδης, Αλβάρες, Άμο (42’, 48’), Γεωργιάδης

Κόκκινη: Άμο (48’)

«Γέμισαν» γκολ τα Πηγάδια

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα γκολ είδαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε, ο Ηρακλής το γύρισε (2-1), αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία, 2-2!
Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι στα Πηγάδια, Ξάνθη και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 2-2. Αν κάποια ομάδα καιγόταν για τους τρεις βαθμούς αυτή σίγουρα ήταν η Skoda που συνεχίζει να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Ηρακλής που ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται μάλιστα παρουσιάστηκε νωθρός στην επανάληψη με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να φύγει με τους βαθμούς της νίκης.
Οι «11» της Ξάνθης
Ο Γιώργος Παράσχος με σχήμα 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Ανταφέμι, Πόι, Μαρσελίνιο, Στρμπα, Ελινγκτον, Μπούγκα.

Με ευέλικτο σχήμα
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με πολλά αγωνιστικά προβλήματα κυρίως  στον χώρο της επίθεσης ξεκίνησε με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Ο Κυριαζή δεξιά και ο Κανακούδης αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Χοσέμι. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Ντάνι. Στα πλάγια οι Αραμπατζής(δεξιά) και Στσοτ(αριστερά). Στον άξονα ο Μάρα και μοναδικός προωθημένος ο Σολτάνι.
Άνοιξε το σκορ η Ξάνθη
Μετά το πρώτο νευρικό δεκάλεπτο όπου κυριάρχησαν τα λάθη και για τις δύο ομάδες και το κακό θέαμα. Ήρθαν δύο γκολ από το πουθενά. Η Ξάνθη πρώτη άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό. Μετά από γέμισμα του Μπούγκα, οι παίκτες του Ηρακλή άργησαν να βγουν από την περιοχή, ο Βάλλας έμεινε στο πέναλτι καλυπτόμενος από τον Κατσαμπή, που αντί να βγει εκτός αποφάσισε να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του, με ωραίο γυριστό έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ελευθερόπουλου.
Γρήγορα ισοφάρισε
Οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους δεν κράτησαν ούτε τρία λεπτά. Οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 22ο λεπτό με τον Μάρα.  Μετά από πάσα του Γκαρσία, ο Στιούαρτ, αντέγραψε τον Κατσαμπή καθώς ήταν ξεχασμένος στην εστία του Γκσπούρνινγκ  με αποτέλεσμα ο Μάρα, που ήταν ολομόναχος μέσα από την περιοχή νίκησε Αυστριακό τερματοφύλακα.
Σολτάνι και 1-2
Οι «κυανόλευκοι» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ όχι μόνο ισοφάρισαν με τον Μάρα στο 22ο λεπτό, αλλά πήραν και προβάδισμα στο σκορ στο 29ο λεπτό με τον Σολτάνι.  Νέα εξαιρετική μπαλιά του Πίτου Γκαρσία, αυτή τη φορά ο Κωστούλας ξεχάστηκε και ο Σολτάνι, που βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να κάνει το 1-2 για τους Θεσσαλονικείς.
Αποδοκιμασίες
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μεταφέρουν την μπάλα στα καρέ του Ελευθερόπουλο, όμως ανορθόδοξα. Ο Γηραιός απλά παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών του Παράσχου. Το σφύριγμα της λήξης έφερε τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων της Ξάνθης για το θέαμα που παρουσίασε η ομάδας τους.
Φούλαρε την επίθεση
Τα προβλήματα για την Ξάνθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο παρότι ο Παράσχος θέλησε να ανεβάζει επιθετικά την ομάδα του περνώντας στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου τον Κιντάνα στην θέση του Μπούγκα. Ο Πόι πήγε στην επίθεση δίπλα στον Ελινγκτον, αλλά και πάλι η εικόνα της Skoda έμεινε στα ίδια επίπεδα. Οι γραμμές δεν ήταν κοντά η μια στην άλλη με αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπορεί να φτάσει εύκολα στην επίθεση. Μάλιστα μετά το 61ο λεπτό η Ξάνθη έπαιξε με τρεις επιθετικούς καθώς πέρασε στο παιχνίδι και ο Σουάνης στη θέση του Μαρσελίνο.
Ο επιμένων πετυχαίνει γκολ
Η επιμονή των γηπεδούχων έφερε το επιθυμητό αποτελέσματα και πιο συγκεκριμένα την ισοφάριση. Στο 73ο λεπτό μετά από μπαλιά του Σουάνη, ο Κατσαμπής προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αυτή κόντραρε στον Κυριαζή και βρέθηκε στο αριστερό του Στιούαρτ, ο οποίος προχώρησε λίγα βήματα και με ωραίο σουτ νίκησε τον Ελευθερόπουλο.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε αρκετά ενδιαφέρον καθώς εκτός από την Ξάνθη που ήθελε τους βαθμούς της νίκης, αποφάσισαν να ξανά μπουν στον αγώνα και οι Θεσσαλονικείς. Ομως καμία ομάδα δεν πέτυχε τρίτο γκολ.


MAN OF THE MATCH: Ο Πίτου Γκαρσία μπορεί να μην πέτυχε γκολ ωστόσο έδωσε δύο ασίστ με αποτέλεσμα η ομάδα του Ηρακλή να πετύχει δύο γκολ. Ο Αργεντινός ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα λάθη που έγινα στις άμυνες και των δύο ομάδων βοήθησαν για να δούμε σήμερα στα Πηγάδια 4 γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σουάνης και ο Βασιλακάκης από την στιγμή που μπήκαν στο παιχνίδι έφεραν τα πάνω-κάτω. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές ανέβασαν την Ξάνθη επιθετικά και βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα τους να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΓΚΑΦΑ: Και σ’ αυτή την περίπτωση θα βάλουμε τα προβλήματα στην αμυντική γραμμή που είχαν και οι δύο ομάδες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάνταλος ήταν αρκετά καλός στις υποδείξεις του. Ο Αθηναίος ρέφερι δεν αδίκησε καμία ομάδα, ενώ άφησε να εξελιχθεί ο αγώνας χωρίς να είναι λάτρης της σφυρίχτρας με παραμικρό πέσιμο.

Κωπηλασία: Χάλκινο απο Χρήστου-Τζιάλλα

Ακόμη ένα μετάλλιο, το τρίτο συνολικά, πανηγύρισε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε στη λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας.
Ο Γιάννης Χρήστου και ο Γιώργος Τζιάλλας κατέκτησαν την τρίτη θέση στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου δικαιώνοντας τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζιάνι Ποστιλιόνε για την επιλογή τους.

Το ελληνικό πλήρωμα μπροστά σε 10.000 θεατές ,ξεκίνησε πολύ δυνατά στον τελικό και διεκδικούσε την 2η θέση μέχρι περίπου τα μέσα του αγώνα. Στη συνέχεια όμως τα πληρώματα της Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας ξέφυγαν ενώ η ελληνική βάρκα κατόρθωσε να αντέξει στην 3η θέση από την πίεση της Ιταλίας που περιορίστηκε στην 4η θέση.

Σαλπιγγίδης: «Όνειρο ένας τίτλος με ΠΑΟΚ»

Για τις φιλοδοξίες του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγίδης.
Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» όπου αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το στρατόπεδο των «ασπρόμαυρων».

Ο «Σάλπι» τόνισε ότι οι αλλαγές προπονητών επηρέασαν σίγουρα την ομάδα, ενώ με τον Χάβο στον πάγκο νιώθουν περισσότερο απελευθερωμένοι.

Αποσπασματικά η συνέντευξη του διεθνούς επιθετικού:

"Σάλπι" αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και στο στόχο της κατάκτησης ενός τίτλου. "Νομίζω πως είναι φυσιολογικό να πέφτει η ψυχολογία, όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλεις. Όταν δεν κερδίζεις ή όταν χάνεις, δε νιώθεις καλά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Αντίθετα, οι συνεχόμενες νίκες αποτελούν κατά κάποιο τρόπο και μία τονωτική ένεση. Αλλάζεις ψυχολογικά και αντιμετωπίζεις τα ματς που έρχονται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

-Τη Δευτέρα έχετε πάντως ένα ακόμα δύσκολο ματς με την Καβάλα, η οποία και φέτος δείχνει ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα.

"Πράγματι, η Καβάλα είναι μία δύσκολη ομάδα. Έχει καταφέρει να συγκεντρώσεις 12 πόντους στο πρωτάθλημα, έχει ήδη φέρει αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση και μόνο εύκολο δεν είναι το παιχνίδι. Εμείς πάντως ξέρουμε τις δυσκολίες του. Είμαστε υποχρεωμένοι να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το ματς και να επικεντρωθούμε στον τρόπο που μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη. Αρκεί να κάνουμε αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο".

-Πέρσι, έβλεπες τον ΠΑΟΚ από μακριά, φέτος τον ζεις από μέσα. Συμμερίζεσαι την άποψη πολλών, ότι το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από πέρσι;

"Δε θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία, δεν το θεωρώ σωστό. Η ουσία και ο στόχος είναι χρόνο με το χρόνο να βελτιώνεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Όταν μιλάμε για το ρόστερ, η προσέγγιση είναι θεωρητική και αυτός είναι ο λόγος που δε θέλω να μπω στη διαδικασία σύγκρισης. Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνει η διοίκηση του ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να φέρει στην ομάδα πολύ καλούς παίκτες και κάνει προσεγμένες κινήσεις, με μοναδικό στόχο να τη βελτιώνει στο πέρασμα του χρόνου και να κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το επίπεδό της".

«Συνειδητή απόφαση η επιστροφή»

-Πάμε και σε πιο προσωπικό επίπεδο. Πώς νιώθει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και πάλι στην Τούμπα και στη Θεσσαλονίκη;

"Νιώθω πολύ καλά και, ξέρετε, νιώθω έτσι, γιατί ήταν μία συνειδητή επιλογή η επιστροφή μου στην ομάδα. Αισθάνομαι όμορφα και εύχομαι το καλύτερο για την παρουσία μου στην ομάδα".

-Επομένως, αισθάνεσαι δικαιωμένος με την επιλογή σου.

"Θα το επαναλάβω, ότι ήταν μία συνειδητή απόφαση και μέχρι στιγμής είμαι πολύ χαρούμενος. Γενικά, δε μετανιώνω ποτέ για τις επιλογές μου, γιατί πάντα θα υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες σε αυτές. Το σωστό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και είμαι βέβαιος ότι χαίρεσαι πιο πολύ τα θετικά, όταν ξέρεις ότι προσπάθησες για το σωστό".

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠΑΟΚ

-Ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ, ένα πρωτάθλημα με την ομάδα, αποτελεί όνειρό ζωής για σένα;


"Σε όλους τους αθλητές υπάρχει ένα τέτοιο όνειρο. Και όσοι φεύγουν κάποια στιγμή από το χώρο, θέλουν να λένε ότι πέτυχαν και πέντε πράγματα. Μακάρι αυτό το δεύτερο διάστημα παρουσίας μου στον ΠΑΟΚ να συνοδευτεί και από έναν τίτλο. Για αυτό προσπαθούμε όλα τα παιδιά, να έχουμε τον ΠΑΟΚ σ' ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα".

-Από την αρχή της χρονιάς έγιναν πολλές αλλαγές προπονητών. Σας επηρέασαν και, αν ναι, πόσο;

"Εννοείται ότι επηρεάζουν. Όταν έχουν μάθει οι παίκτες επί τρία χρόνια να δουλεύουν με έναν προπονητή, είναι λίγο απότομο αυτό που συνέβη. Ακόμα και για μένα δηλαδή, που ήρθα φέτος στην ομάδα. Αλλά εγώ σκέφτομαι πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό της ομάδας. Ο σκοπός είναι να λειτουργούμε σωστά και να βγαίνει αυτό στο γήπεδο".

-Το παράδοξο βέβαια είναι, ότι τις καλύτερες εμφανίσεις και τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχετε φέρει με έναν -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- υπηρεσιακό προπονητή...

"Ο κύριος Χάβος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και νομίζω ότι είμαστε αρκετά απελευθερωμένοι από τότε που ανέβαλε την τεχνική ηγεσία. Αυτό φαντάζομαι ότι φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Το λέω, χωρίς να θέλω να αφήσω καμία αιχμή για τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος επίσης είναι πολύ καλός προπονητής και προσπάθησε για το καλύτερο. Είμαι πάντως της άποψης ότι οι ομάδες πρέπει να εμπιστεύονται Έλληνα, παρά ξένο προπονητή".

Θετικός απολογισμός στο τέλος

-Πού μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα, η οποία συνεχίζει να παίζει σε τρία ταμπλό;


"Δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε το τι μπορεί να γίνει, αν καταφέρει να πάρει τίτλους στο πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Εντάξει, αυτό που έχουμε ως στόχο, είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ο καθένας θέλει να πρωταγωνιστήσει η ομάδα, αυτό έχει ως στόχο και μακάρι να πάνε τα πράγματα καλά, με θετικό απολογισμό στο τέλος".

-Ο κόσμος πάντως είναι δίπλα σας, παρά την γκρίνια όταν δεν έρχονταν τα καλά αποτελέσματα.

"Όταν υπάρχει τεράστια αγάπη από τη μεγαλύτερη μερίδα κόσμου, είναι φυσικό να τη στηρίζει πάντα. Και είναι λογικό όταν δεν έρχονται θετικά αποτελέσματα να υπάρχει γκρίνια. Το γνωρίζουμε αυτό. Εμείς προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο γίνεται. Απλά, με τα θετικά αποτελέσματα και χαρά δίνουμε στους φιλάθλους μας και πιο ήρεμοι είμαστε κι εμείς και ο κόσμος".

Η Μπόλτον «προσγείωσε» την Τότεναμ

Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο με 3-1 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ, η Τότεναμ προσγειώθηκε ανώμαλα, καθώς ηττήθηκε 4-2 εκτός έδρας από την Μπόλτον.
Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Τέιλορ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Κέβιν Ντέιβις με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής (ίσως να ήταν και οφσάιντ) έκανε το 1-0 στο 31` .

Το 2-0 έκανε με σουτ στο 56` ο Ισλανδός αμυντικός Γκρέταρ Στέινσον, ενώ στο 75` ο Ασού-Εκοτό έκανε πέναλτι στον Λι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντέιβις, σημειώνοντας το 3-0.

Για την Τότεναμ μείωσε σε 3-1 στο 79` με δυνατό σουτ ο Άλαν Χάτον, ενώ στο 87` ο Παβλιουτσένκο με φοβερή εκτέλεση έκανε το 3-2. To τελικό 4-2 σημείωσε στις καθυστερήσεις για την Μπόλτον ο Μάρτιν Πετρόφ

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 6/11

Μπόλτον-Τότεναμ 3-2
(31`, 76`πεν., Ντέιβις, 26` Στέινσον - 79` Χάτον, 87` Παβλιουτσένκο)

17.00 Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Χαμ

17.00 Μπλάκμπερν-Γουίγκαν

17.00 Μπλάκπουλ-Εβερτον

17.00 Φούλαμ-Αστον Βίλα


17.00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς

17.00 Σάντερλαντ-Στόουκ Σίτι

Κυριακή 7/11

15.30 Άρσεναλ-Νιούκαστλ

17.00 Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι

18.00 Λίβερπουλ-Τσέλσι

«Δεν θα μείνω για πάντα στην Τσέλσι»

Ο Κάρλος Αντσελότι δήλωσε πως αν θέλει η Τσέλσι να του ανανεώσει το συμβόλαιο θα το κάνει, αλλά όνειρο του είναι ο πάγκος της Ρόμα και θα επιδιώξει κάποια στιγμή να βρεθεί εκεί.
Δεν έχει σκοπό να μείνει για πάρα πολύ καιρό στην Τσέλσι ο Κάρλος Αντσελότι και το έκανε γνωστό μέσω δηλώσεων του.
«Αν μου το ζητήσει η Τσέλσι θα ανανεώσω το συμβόλαιο μου, αλλά δεν έχω σκοπό να μείνω για πάντα στην Αγγλία. Η Ρόμα παραμένει στα όνειρα μου», είπε ο Ιταλός τεχνικός.
Στην συνέχεια σχολίασε τις υποψηφιότητες για την «Χρυσή Μπάλα» αλλά και την καριέρα του Κακά.
«Είναι μεγάλη αδικία το ότι δεν είναι υποψήφιος ο Μιλίτο. Εγώ σε αυτόν θα την έδινα. Όσο για τον Κακά; Δεν έχει τελειώσει, θα επανέλθει στα καλά του».
Τέλος μίλησε για τον Πάτο και την πιθανότητα μεταγραφής του στην Τσέλσι.
«Ο Πάτο πρέπει να γίνει απλά λίγο πιο συνεπής στην απόδοση του, δεν μπορείς να του ζητήσεις κάτι άλλο στον τρόπο που παίζει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όμως δεν θα έρθει στην Τσέλσι».

Συνεχίζει «τρένο» η Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ «άλωσε» την Πέμπτη το Palau απέναντι στην Μπαρτσελόνα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να δυσκολευτεί σήμερα απέναντι στην Ογιάκ (95-62), παραμένοντας αήττητη εντός κι εκτός συνόρων. Με πρώτους σκόρερ τους Τουρκσάν (20π.) και Ονάν (19π.), η ομάδα του Νέβεν Σπάχια πέρασε ένα ήρεμο μεσημέρι κι «ανέβηκε» στο 4-0 στην τουρκική λίγκα, μετρώντας συνολικά 7-0, μαζί με το 3-0 στον γ' όμιλο της Ευρωλίγκας.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής: (σήμερα) Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ογιάκ 95-62, Αντάλια-Μπάνβιτ, Ελίν Εντιρνέ-Αλιάγκα, Ερντέμισπορ-Τουρκ Τέλεκομ, Καρσίγιακα-Μερσίν, Μπεσίκτας-Μπελεντιγέ, (αύριο) Τράμπζονσπορ-Γαλατάσαραϊ, Τόφας-Εφές Πίλσεν

Η κατάταξη: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 4-0*, Αντάλια 3-0, Μπάνβιτ 2-1, Ελίν Εντιρνέ 2-1, Γαλατάσαραϊ 2-1, Εφές Πίλσεν 2-1, Αλιάγκα 2-1, Μπελεντιγέ 2-1, Τόφας 1-2, Τράμπζονσπορ 1-2, Καρσίγιακα 1-2, Μπεσίκτας 1-2, Ερντέμισπορ 1-2, Ογιάκ 1-3, Μερσίν 0-3, Τουρκ Τέλεκομ 0-3
* Έχουν έναν αγώνα περισσότερο

«Μπήκε» ο Κόκε

Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε το Σάββατο η προετοιμασία της ομάδας του Αρη για τον αγώνα της Δευτέρας με αντίπαλο την Λάρισα.
Ο Σέρχιο Κόκε προπονείται πλέον σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ Τσέζαρεκ και Παπαζαχαρίας συνεχίζουν το πρόγραμμα απόθεραπείας.

Απών από το παιχνίδι θα είναι ο Μίσελ ο οποίος θα εκτίσει την δεύτερη αγωνιστική της ποινής που του επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ λόγω της αποβολής του στα Τρίκαλα.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρωινή προπόνηση και στην συνέχεια ο κ. Κούπερ θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με την Λάρισα.

Μουρίνιο: «Με την Ατλέτικο είναι απλά ένα παιχνίδι»

Παρότι όλη η Μαδρίτη… ζει κι αναπνέει για το ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο την Κυριακή, ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει διαφορετική άποψη.
«Δεν είναι σαν εξετάσεις για μας, ένα απλό ματς είναι», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στους δημοσιογράφους.

Πάντως ο Μουρίνιο έκανε ειδική μνεία στον Νταβίντ Ντε Χέα, τον νεαρό γκολκίπερ της Ατλέτικο. «Η Ατλέτικο έχει έναν νεαρό τερματοφύλακα που δυστυχώς για μένα μοιάζει με τον Κασίγιας».

Στη συνέχεια, ο «Special One», πρόσθεσε: «Οι ομάδες μου δεν παίζουν για να κερδίζουν τα ντέρμπι, αλλά για να κερδίζουν πρωταθλήματα και τίτλους. Για να πάρουμε λοιπόν το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζουμε ματς και βαθμούς.

Θέλω τη νίκη αύριο, επειδή θέλουμε τους βαθμούς, όχι επειδή παίζουμε με την Ατλέτικο ή επειδή είναι ντέρμπι».

«Στη Γιούβε μέχρι τα 40 μου»

Φινάλε στα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από τη Γιουβέντους έβαλε με τοποθέτησή του στα ιταλικά ΜΜΕ ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ιταλικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου με δηλώσεις του στην έκδοση της Corriere dello Sport σημείωσε αναφορικά με τα σενάρια φυγής του από το Τορίνο:

«Ήταν μια καλή γκεστ εμφάνιση. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ποτέ δεν μου έκανε πρόταση η Μίλαν. Είμαι περήφανος που παίζω στη Γιουβέντους και πιστεύω πως θα μείνω εδώ. Θέλω να το κάνω. Σκέφτομαι να παίζω μέχρι τα 40 μου. Αν νιώθω πως είμαι καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης θα το κάνω».

Νέες φήμες για Μπουφόν και Μάντσεστερ

Η απουσία του Τζιαλουίτζι Μπουφόν από την επίσημη φωτογράφιση της Γιουβέντους πυροδότησε νέες φήμες περί αποχώρησής του για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η φωτογράφιση των «μπιανκονέρι» για την φετινή σεζόν. Τελικά στο στούντιο του Τορίνο εμφανίστηκαν όλοι με εξαίρεση τους Αμάουρι και Μπουφόν. Και αν για τον Βραζιλιάνο επιθετικό η απουσία του ήταν δικαιολογημένη λόγω ίωσης, για τον Μπουφόν δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Μπορεί τα πρόσωπα των δύο παικτών να μπουν ηλεκτρονικά στην φωτογραφία, αλλά ήδη οι φήμες στην Ιταλία ξεκίνησαν περί ενδεχόμενης μετακίνησης τον Ιανουάριο του Ιταλού πορτιέρο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως αναφέρει η Tuttosport ο Μπουφόν προπονείται πλέον κανονικά, αλλά σπάνια βρίσκεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την ομάδα του κατά την διάρκεια αγώνα. Αντίθετα, βρίσκεται κάθε  Κυριακή στα παιχνίδια της Καραρέζε της ομάδας της πόλης του, στην οποία είναι μέτοχος.

Ο Μπουφόν βρίσκεται στην διαδικασία ανάρρωσης μετά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην πλάτη του και αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα τον Ιανουάριο του 2011.

Στηρίζει Μαντσίνι ο Βενγκέρ

Πεπεισμένος πως η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου στον Ρομπέρτο Μαντσίνι, εμφανίστηκε ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του σημείωσε για τον Ιταλό προπονητή των «Πολιτών»

«Περνάει μία δύσκολη περίοδο. Τρία παιχνίδια στη σεζόν με κακή απόδοση μπορεί να τύχουν σε οποιονδήποτε προπονητή. Απλά εδώ ίσως υπάρχει και η πίεση μετά τις ηχηρές μεταγραφές που έγιναν, για να έρθουν άμεσα αποτελέσματα.

Έχω κατανόηση για κάθε προπονητή που αντιμετωπίσει προβλήματα, γιατί ξέρω πως είναι αυτή η κατάσταση. Εκεί φαίνεται και η θέληση μίας ομάδας να δείξει εμπιστοσύνη σε άτομα που πραγματικά το αξίζουν.

Για αυτό πρέπει να υπάρχει η διοίκηση σε έναν σύλλογο, για να παίρνει τέτοιες σημαντικές αποφάσεις. Από τη Μάντσεστερ Σίτι εξαρτάται αν θα εμπιστευτεί τον Ρομπέρτο Μαντσίνι . Εγώ προσωπικά θα τους το συνιστούσα».

Τάσεις φυγής ο Ντάνι Φερνάντες

«Χλωμό» είναι το μέλλον του Ντάνι Φερνάντες στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Πορτογάλος φέρεται να οδεύει προς την έξοδο, κατόπιν δικής του πάντως επιθυμίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Sportday» o Kάρλος Φρέιτας αναμένεται να έχει ραντεβού με τον ατζέντη του Πορτογάλου για να συζητηθεί η λύση συμβολαίου του παίκτη.

Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ φαίνεται να είναι «χολωμένος» από το γεγονός πως όχι απλά δεν έχει πάρει την ευκαιρία από τον Νίκο Νιόπλια να δείξει την αξία του, αλλά δεν μπαίνει ούτε καν στην αποστολή.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό ο ατζέντης του Φερνάντες να έχει συνάντηση με τον Κάρλος Φρέιτας για να τεθεί επί τάπητος ακόμα και η λύση συμβολαίου του και η επιστροφή του στην Μπόχουμ, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του.

Συν τοις άλλοις, ο Πορτογάλος έχει το ακριβότερο συμβόλαιο από τους τρεις τερματοφύλακες του ρόστερ.

Στις "δαγκάνες" του ΣΔΟΕ...

Σοκ προκαλεί στην ποδοσφαιρική Ελλάδα η αποκάλυψη από το ΣΔΟΕ του «πάρε δώσε» εν ενεργεία διαιτητή από τη Βόρεια Ελλάδα με τον «γνωστό μάνατζερ» με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς…

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sportday», το ΣΔΟΕ βρήκε τα ίχνη εν ενεργεία διαιτητή της Σούπερ λίγκας, ο οποίος είναι από τη Βόρεια Ελλάδα και εμφανίζεται να είχε δοσοληψίες της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ!

Η έρευνα όμως δεν σταματά εκεί, καθώς στο ΣΔΟΕ υπάρχουν και αρκετές άλλες υποθέσεις παλιών διαιτητών που φέρονται να είχαν δοσοληψίες με τον ίδιο μάνατζερ.

Όσο για τον διαιτητή από την Αθήνα, που είχε αρχικά «φωτογραφηθεί» μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα με τη δικαιοσύνη, γιατί μφανίζονται κέρδη από τυχερά παιχνίδια, αλλά τα δικαιολογητικά που προσκόμισε κάνουν λόγο για παιχνίδια τύπου ... ΚΙΝΟ. Επομένως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα υπάρξει συνέχεια στο ζήτημα.

Πάντως για την υπόθεση είναι ενήμερη και η ΕΠΟ και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις. Στο μεταξύ έντονη δράση υπάρχει και για τους φακέλους της UEFA, όπου αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να συνεχιστούν οι καταθέσεις, όχι μόνο παραγόντων, αλλά και δημοσιογράφων.

Επίσης, θα παρουσιαστούν για κατάθεση και οι ποδοσφαιριστές και προπονητές των ομάδων που βρίσκονται τους φακέλους της UEFA με τα «ύποπτα» παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο επιτυχημένος «Δικέφαλος»

Η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ο ΠΑΟΚ, βάσει της συγκομιδής βαθμών που έχει σημειώσει κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Η φετινή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός από τα οικονομικά οφέλη για τον ίδιο, έχει προσδώσει και πολύτιμους βαθμούς στην πατρίδα μας.

Ένας από τους μεγάλους στόχους του ΠΑΟΚ, άλλωστε, φέτος είναι και η πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία μέχρι στιγμής έχει (ξε)κάθαρα θετικό πρόσημο.

Απόλυτα επιτυχημένος

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έπειτα από το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ συμπλήρωσε 8 παιχνίδια στις φετινές διοργανώσεις. Η ομάδα του Μάκη Χάβου προσμετρά τρεις νίκες απέναντι σε Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βιγιαρεάλ, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα από τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία.

Ο συγκεκριμένος απολογισμός, συμπεριλαμβανομένου του μπόνους πρόκρισης, του δίνει 7,5 βαθμούς στην ευρωπαϊκή βαθμολογία.

Τι σημαίνει αυτό; Οι 7,5 αγωνιστικοί βαθμοί μεταφράζονται σε 6.080 συνολικά πόντους.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν δύο ακόμη παιχνίδια με την Μπριζ στην Τούμπα αλλά και με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, παιχνίδια τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να συνεχίσουν το φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι.

«Ναι» για Νέα Φιλαδέλφεια

Το όνειρο των φίλων της ΑΕΚ ετοιμάζεται να γίνει πραγματικότητα, καθώς η Πολιτεία άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα ανακοινώσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ ότι μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Μάλιστα, υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το σχέδιο που παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες ο Σταύρος Αδαμίδης. Τόσο ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, όσο και οι υποψήφιοι της περιφέρειας Αττικής συναίνεσαν σε αυτή τη λύση σχετικά με το νέο «παλάτι» της ΑΕΚ.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, πάντως, είναι η δημιουργία νόμου που θα επιτρέψει την έναρξη διαδικασιών αδειοδότησης για την κατασκευή του έργου. Κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις δεν είναι απλή διαδικασία, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι χρονοβόρα. Ουσιαστικά, δηλαδή, τονίζουν ότι είναι θέμα χρόνου από τη στιγμή που η Πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως».


Ο επενδυτής δίνει όνομα

Την ίδια ώρα η εφημερίδα SCORE αποκαλύπτει ότι ο επενδυτής που θα αναλάβει την ανέγερση του έργου θα δώσει και το όνομα του νέου γηπέδου. Εκτός δηλαδή από το καθαρά οικονομικό κομμάτι, η τράπεζα, η εταιρία ή ο επενδυτής που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου θα αποφασίσει για το όνομα. Αυτό δεν θα είναι για πάντα, αλλά για όσα χρόνια θα ισχύει η συμφωνία των δύο πλευρών.

«Εκστρατεία» στη Μαδρίτη

Σχετικό αίτημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης μέσω του οποίου αιτείται την παραχώρηση εισιτηρίων για τις ανάγκες των οπαδών της κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης. Τα ταξίδια για τους οπαδούς του Άρη τη φετινή σεζόν είναι πολλά. Αυτό ωστόσο θα είναι και το σημαντικότερο από όλα, βάσει της δυναμικότητας αλλά και του χαρακτήρα που έχει ο αγώνας με την Ατλέτικο.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης κατέθεσε στην αντίστοιχη της Ατλέτικο Μαδρίτης το αίτημα παραχώρησης εισιτηρίων για το μεταξύ τους παίχνιδι στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η απάντηση που έδωσαν οι «ροχιμπλάνκος» στους Θεσσαλονικείς ήταν καταφατική. Έτσι λοιπόν ο Άρης θα πάρει 3.000 εισιτήρια συνολικά για τον αγώνα με τους Μαδριλένους, που ουσιαστικά θα κρίνει και την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Κούπερ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Παρά την απογοήτευση για την εξέλιξη του ματς με τη Λεβερκούζεν, ο Έκτορ Κούπερ στην προπόνηση της Παρασκευής προσπάθησε να δώσει θάρρος στους παίκτες του.
«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Εχουμε ελπίδες πρόκρισης και θα πάμε να τις εξαντλήσουμε στην Ισπανία», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του.

«Με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να νικήσουμε την Ατλέτικο. Αυτή την πειθαρχία και την οργάνωση θέλω να βλέπω σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι το φάρμακο για την επιτυχία», κατέληξε ο Κούπερ.

Tenorio - Στοίχημα ..

Επιμέλεια-Tenorio.


Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


 Λίγο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, λίγο το ένα, λίγο το άλλο, είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε καμιά δεκαριά μέρες περίπου να τα πούμε μαζί.Δεν βαριέσται υγεία να έχουμε, το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ.

Πάμε ευθύς αμέσως στα σημερινά να δούμε τι θα παίξουμε.

Bellinzona - Zurich   (2)

Σχεδόν κοντά στούς δύο μήνες έχει πού νίκησε τελευταία φορά η ομάδα της Bellinzona, παραμένει 8 σερί αγωνιστικές χωρίς τρίποντο.Πάρα πολλά τα αμυντικά της κενά, καθώς έχει δεχτεί 17 γκόλ στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Σαφώς σε καλύτερη κατάσταση η Zurich, όπου μετά την 4άρα πού άρπαξε απο την Basel, μετρά πλέον 4 σερί αγώνες χωρίς ήττα.Aνώτερη καί δυνατή ομάδα η Zürich, η οποία έχει καί εκπληκτική παράδοση σε παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας με αντίπαλο την Bellinzona.

Στις επιλογές μου το διπλό της Zurich σε απόδοση (2,00)



Thun - Sion   (2)

Xωρίς νίκη για 10 σερί αγώνες παραμένει η Thun.Ενώ καί εντός έδρας έχει να νικήσει 1 ολόκληρο μήνα.Γενικώς η ομάδα δεν είναι στα καλά της ,με πολύ κακή μάλιστα αμυντική λειτουργεία.Αν συνεχίσει έτσι, το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα έχει πρόβλημα στην υπόθεση της παραμονής.

Φόρμα, παράδοση, καί αγωνιστικά νέα καθιστούν φαβορί για την νίκη την ομάδα της Sion .

Θα ρισκάρω στο διπλό της Sion σε απόδοση (2,55)



Ried - Austria Wien   (2)

Έχει τα φόντα η μεγάλη Austria να περάσει με το διπλό, καθώς εκτός έδρας παραμένει αήττητη για 6 σερί αγώνες, με 4 νίκες καί 2 ισοπαλίες.

Σε καλή κατάσταση είναι, προβλήματα σοβαρά δεν έχει, την παράδοση την έχει με το μέρος της, επιλογή μου το διπλό της Austria σε απόδοση (2,60)


Arles - Caen  (2)

Στο πάτο της βαθμολογίας η άμοιρη Arles, με μόλις 2 βαθμούς σε 11 αγώνες μέχρι τώρα.Διαθέτει με πολύ μεγάλη διαφορά την χειρότερη άμυνα καί επίθεση τού Sampiona.Δεν έχει ακόμη νίκη, καθώς μετρά  2 ισοπαλίες καί 9 ήητες.Λίγο τελευταία κινήθηκε σε καλά ας πόυμε αγωνιστικά επίπεδα, αλλά όχι καί κάτι το πολύ σπουδαίο.Γενικώς πρόκειται για αδύναμη ομάδα, αυτό δείχνουν άλλωστε καί τα απατελεσματά της αλλά καί η βαθμολογική της θέση.

Από την άλλη, η Caen ξεκίνησε πολύ καλά , αλλά τώρα τελευταία καί αυτή δεν βγάζει μάτια με την αποδοσή της.Εμφανίζεται αρκετά ισχυρή πάντως στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού μετρά 2 νίκες, 3 ισοπαλίες καί μόλις 1 ήττα σε 6 παιχνίδια.Μάλιστα με πολύ καλές εμφανίσεις καί το κυριότερο μέσα σε πολύ δυνατές έδρες.

Τώρα αν ξυπνήσει στις πλάτες μας η Arles καί κάνει την πρώτη της νίκη, με γειά της καί χαρά της καί μεγάλη της μαγκιά της.

Εγώ πάντως θα επιλέξω το διπλό της Caen σε απόδοση (2,40)



Portimonense - Academica   (2)

Δεν πείθει καθόλου είναι η αλήθεια με την αποδοσή της η Portimonense, απόδειξη ότι μετρά 3 σερί ήττες, αλλά καί γενικά έχει πρόβληματα στην επίτευξη τού γκόλ.Σε πιό καλή κατάσταση φένεται να είναι η Académica , καί παρά την ήττα της απο την Porto την περασμένη αγωνιστική, της ΄εβγαλε το λάδι μέχρι να ηττηθεί.Μάλιστα στο 92ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαρία στο δοκάρι ώστε να ισοφαρίσει.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα.Καί αυτό δίνει προβάδισμα κατ΄εμέ στην πιό έμπειρη καί μπαρουτοκαπνισμένη στην κατηγορία Αcademica.

Θα επιλέξω το διπλό της Academica.σε απόδοση (2,55)


Στή σούμα , σε σύστημα με ζητούμενα : Zurich - Sion - Austria Wien - Caen - Academica.



Aυτά τα ολίγα γιά σήμερα, καλά να είστε, καλά να περνάτε, τα ταπεινά μου σέβη ...