Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Δύο γκολ και γράφει ιστορία…!!

Δύο γκολ και γράφει ιστορία…
Δύο γκολ μακριά από τα 200 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «ροχιμπλάνκος» υποδέχονται σήμερα την Χαποέλ Τελ Αβίβ, και η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θέλει να μπει στην τρίτη εκαντοντάδα.

Το πρώτο γκολ των Μαδριλένων ήταν από τον Λουίς Αραγονιές κόντρα στην Μάλμε για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1966/67.

Έντεκα χρόνια μετά για την ίδια διοργάνωση πέτυχε το 50ο τέρμα ο Λουίς Περέιρα απέναντι στην Ναντ.

Το εκατοστό γκολ σημείωσε στο Champions League ο Χουάν Εσνάιντερ, ενώ το 150ο ο Σέρχιο Αγουέρο για την ίδια διοργάνωση.



πηγή: sport-fm.gr
 

Αυτοί ξέρουν…!!

Αυτοί ξέρουν…
Τους έντεκα που είχε επιλέξει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και με τους οποίους ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την νίκη, παρατάσσει στο ματς με την Μάριμπορ για το Europa League ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο Αργεντινός τεχνικός, που θα είναι τελικά… βοηθός του Βονόρτα σήμερα λόγω του προβλήματος που προέκυψε με το δίπλωμά του, ήταν σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα έκανε καμία αλλαγή στην 11άδα.

Και έτσι έγινε. Οι παίκτες που επέλεξε για το ματς με τους Σλοβένους είναι: Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, οι Σεϊταρίδης και Σπυρόπουλος στα άκρα της άμυνας, οι Βύντρα και Βελάσκες σε ρόλο στόπερ, με τους Βιτόλο και Ζέκα σαν αμυντικά χαφ και τον Σισοκό μπροστά τους με καθήκοντα οργανωτή, ενώ Κουίνσι από τα αριστερά και Μαυρίας από τα δεξιά θα πλαισιώνουν τον Τοτσέ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Άφεση αμαρτιών στον Χακόμπο!!

Άφεση αμαρτιών στον Χακόμπο
Δεκτός στην προπόνηση του ΠΑΟΚ από τον Γιώργο Δώνη έγινε ο Σανθ Χακόμπο μετά την απολογία του στην διοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας του ανακοίνωσε χρηματικό πρόστιμο για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αφού πείστηκε για την μεταμέλειά του τού δόθηκε «άφεση αμαρτιών».

Ούτως ή άλλως πάντως δεν υπολογίζεται εν όψει Ολυμπιακού, εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ.


Η ανακοίνωση:

«Ο ποδοσφαιριστής Jacobo Sanz Ovejero απολογήθηκε σήμερα στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ζήση Βρύζα για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Βρύζας αποδέχθηκε την συγνώμη του Jacobo Sanz Ovejero για την συμπεριφορά του και του ανακοίνωσε ότι τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου ορίζεται από τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας.

Μετά την απολογία του ο Jacobo Sanz Ovejero έγινε δεκτός από τον προπονητή κ. Γιώργο Δώνη στις προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα».

«Να κοιτάξει σοβαρά το Europa»

«Να κοιτάξει σοβαρά το Europa»
Στην επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού μετά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Champions League αναφέρθηκε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κοιτάξουν με σοβαρότητα το Europa League. Ακόμη, ο πρώην άσος της πειραϊκής ομάδας αναφέρθηκε στη χθεσινή αναμέτρηση, δηλώνοντας πως θα μπορούσε η ομάδα να είχε ρισκάρει περισσότερο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

Για την αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε:
«Είχα πει και πριν ότι ο Ολυμπιακός μετά από δύο νίκες θα είχε μεγάλες πιθανότητες να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να πω ότι έπαιξε καλά και η αμυντική του λειτουργία ήταν πολύ καλή. Όμως, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις και έτσι άφησε χώρο στην Σάλκε, η οποία σκόραρε ένα τέρμα και έτσι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε.

Αυτό το παιχνίδι το είδα όπως οι ελληνικές αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό. Δηλαδή κάθονται και περιμένουν, παίζουν αμυντικά και μετά δέχονται γκολ. Αν ο Ολυμπιακός είχε βάλει γκολ θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Θα μπορούσε από την αρχή να είχε ρισκάρει και να είχε παίξει επιθετικά, αν και στην άμυνα ήταν αρκετά καλός».

Για την επόμενη μέρα και τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Europa League:
«Οι αναφορές για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι δικαιολογίες. Φυσικά και όλες οι ομάδες θα ήθελαν να πάνε καλά. Τώρα από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στο Champions League πρέπει να κοιτάξουν με προσοχή του Europa. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ότι οι ομάδες πρέπει να είναι έτοιμες για την Ευρώπη από την αρχή».

Για την έλλειψη προσωπικοτήτων:
«Ο Ολυμπιακός έχει υπεύθυνα άτομα για να το σκεφτούν αυτό. Ο Ιμπαγάσα είναι πολύ σημαντικός, από τη στιγμή που υπάρχουν άπειροι παίκτες. Μου αρέσει που παίζουν πολλά νέα παιδιά, αλλά χρειάζονται παίκτες που σε τέτοια παιχνίδια θα αναλάβουν την ομάδα».

Σκέψη για μουσείο ΟΦΗ!!

Σκέψη για μουσείο ΟΦΗ
Την κατασκευή μουσείου του ΟΦΗ εξήγγειλε ο Μάνθος Πουλινάκης, στο περιθώριο δείπνου που παρέθεσε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η σκέψη του προέδρου της ΠΑΕ δεν είναι καινούργια, αφού την είχαν και προηγούμενες διοικήσεις, ωστόσο ο Πουλινάκης δήλωσε ότι προσεχώς θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις επί του θέματος.

Πιο άμεσο και πιο εφικτό, πάντως, είναι το πλάνο του ισχυρού άνδρα του συλλόγου για μία εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθεί η ομάδα που έφερε στο Ηράκλειο τον μοναδικό τίτλο του κλαμπ, το Κύπελλο Ελλάδας του 1987.

Ήδη, όπως τόνισε ο Πουλινάκης, η διοίκηση έχει αρχίσει τις επαφές με τον σύλλογο των παλαιμάχων του ΟΦΗ, ώστε η διοργάνωση να είναι αυτή που αρμόζει και όχι κάτι πρόχειρο.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν πώς θα γίνουν όλα αυτά από μία ΠΑΕ με τόσες οικονομικές πληγές. Ο πρόεδρος, όμως, δεν φάνηκε να πτοείται, όπως ούτε οι αντιπρόεδροι, Νίκος Τσαμπουράκης και Ανδρέας Μανουσάκης, οι οποίοι επίσης ήταν στο τραπέζι. Ο Πουλινάκης ανέφερε ότι η διοίκηση θα συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που ξεκίνησε.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αγωνιστική πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Δικαιολογημένη, βέβαια, αν αναλογιστεί κάποιος την κατάσταση του καλοκαιριού (εκκρεμότητες με δικαιοδοτικά όργανα και ενημερότητες, απαγορευτικό μεταγραφών) και το τι εικόνα παρουσιάζει στο πρωτάθλημα η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.



πηγή: sport-fm.gr
 

Φοβούνται μη σκάσει «βόμβα»

Φοβούνται μη σκάσει «βόμβα»
Χειρότερη είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό σε σχέση με όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι από την ανησυχία που επικρατούσε στην «πράσινη» ΠΑΕ πλέον τρέμουν μήπως υπάρξει κάποιο αρνητικό απρόοπτο.

Τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός στο «τριφύλλι», αφού τα κορυφαία στελέχη ξέρουν πολύ καλά την πραγματικότητα, βλέπουν τα νούμερα να σοβαρεύουν και φοβούνται πολύ μη σκάσει βόμβα και τα διαλύσει όλα.

Τα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου δεν βγαίνουν με τίποτα και όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει το πρόβλημα της ομάδας, κάτι που είναι πιθανό να αναγκάσει εκ νέου τον Αλαφούζο να ζητήσει την οικονομική βοήθεια επιχειρηματιών ή του κόσμου.

Μάλιστα, η SportDay υποστηρίζει πως μόλις οριστεί νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος θα κάνει δημόσια έκκληση προς όλους τους μετόχους να βάλουν χρήματα για τη διάσωση του Παναθηναϊκού.

Αναβολή στην απολογία της ΑΕΚ!!

Αναβολή στην απολογία της ΑΕΚ
Νέα παράταση πήρε η απολογία της ΑΕΚ για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για το μεσημέρι της Παρασκευής και οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να περιμένουν για να διαπιστώσουν τι ποινή θα τους επιβληθεί.

Ασφαλώς απεύχονται ενδεχόμενη τιμωρία της έδρας, που θα σημαίνει ότι θα υποδεχτούν χωρίς κόσμο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι της επόμενης Δευτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, το προσεχές ματς με τον Λεβαδειακό, το ερχόμενο Σάββατο, θα γίνει κανονικά με κόσμο στις κερκίδες.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Μια μπάλα για τα παιδιά»

«Μια μπάλα για τα παιδιά»
Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους να πάνε στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας για τα ματς από τη 13η μέχρι τη 15η αγωνιστική με μία μπάλα για να τη δωρίσουν στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Μια μπάλα για τα παιδιά» απηύθυνε η διοργανώτρια αρχή. Έξω από όλα τα γήπεδα που παίζονται αγώνες θα στηθούν συλλέκτες, όπου οι φίλαθλοι θα αφήνουν τις μπάλες κι αυτές εν συνεχεία θα δωρίζονται σε ιδρύματα ή σχολεία της περιοχής.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οφθαλμοφανές ότι περνάει την δική του μεγάλη κρίση. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, καθώς μην έχοντας από το παρελθόν την καλύτερη δυνατή δομή, κλήθηκε απροετοίμαστο, όπως και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι κλάδοι επιχειρήσεων, να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κρίση για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα», δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στην παρούσα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας είναι μια ευκαιρία για να μην πω υποχρέωση, προκειμένου το ποδόσφαιρο με τις κατάλληλες ενέργειες, τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και τον απαραίτητο σχεδιασμό να επιστρέψει, να εισχωρήσει θα έλεγα, στην κοινωνία με θετικό τρόπο δείχνοντας τις δικές του υπαρκτές ευαισθησίες και βοηθώντας όπως και όπου μπορεί. Είναι σίγουρο ότι εκτός της προσπάθειας που γίνεται για μια σταδιακή έστω βελτίωση του ποδοσφαίρου, σημάδια της οποίας ανά τομείς είναι πλέον διακριτά, μπορούμε να έχουμε μια σταθερή, δυναμική, προγραμματισμένη και συνεπή παρουσία στην Ελληνική κοινωνία κοντά στον Έλληνα φίλαθλο, στον Έλληνα πολίτη. Στην κατεύθυνση αυτή, με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, παρουσιάζουμε ως Super League την πρώτη από μια σειρά ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία και ονομάσαμε "μια μπάλα για τα παιδιά". Η ενέργεια αυτή όπως είναι φανερό έχει στόχο τα παιδιά και πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα όντας μια κατεξοχήν γιορτή για τα παιδιά είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να υλοποιηθεί. Τα παιδιά και η μπάλα, το βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου, είναι νομίζω συνδεδεμένα από τις πρώτες θα έλεγα στιγμές της "ζωής" τους και άρα για εμάς ήταν εύλογο το να οργανώσουμε μια ενέργεια σε αυτόν τον άξονα. Η Super League κάνει την αρχή με 1000 μπάλες και καλεί τους φιλάθλους να συμμετάσχουν, προκειμένου να τις αυξήσουμε, ώστε να τις δώσουμε στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη».

Ο γενικός διευθυντής, Μιχάλης Αναγνώστου, είπε με τη σειρά του: «Η Super League είναι ένας υπεύθυνος θεσμικός φορέας που προσπαθεί να επιστρέφει στην κοινωνία κάθε μέρα και περισσότερα. Προτρέπουμε την αθλητική οικογένεια και όλους τους φιλάθλους ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, να συνταχθούν μαζί μας και να παρακινήσουν όσους περισσότερους μπορούν, ώστε να προσφέρουν και αυτοί μία μπάλα, δίνοντας χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Είμαστε πολλοί και πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότεροι. Να μεταδώσουμε το μήνυμα αγάπης για τα παιδιά και το ποδόσφαιρο. Να δείξουμε το ανθρώπινο μας πρόσωπο, το πραγματικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, τις αξίες και τα ιδανικά του ποδοσφαίρου όπως η αλληλεγγύη, το φίλαθλο πνεύμα και ο ανθρωπισμός. Το πρόγραμμα θα έχει πανελλαδική εμβέλεια και φροντίσαμε να υπάρχει συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία σε όλους τους αγώνες της 13ης, 14ης και 15ης αγωνιστικής. Οι μπάλες που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν σε επιλεγμένους φορείς σε κάθε πόλη, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα καθώς και έντυπες καταχωρήσεις», ανέφερε.

Εκπροσώπηση στη συνέντευξη Τύπου είχαν μόνο οι ομάδες των Ολυμπιακού, Πλατανιά, ΑΕΚ και ΟΦΗ από αυτές της Σούπερ Λίγκας.


Τσομίδης: «Σύντομα θα υπάρξει κατάλληλη διοίκηση στην ΠΑΕ Άρης»

Ένας από τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, Στάθης Τσομίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για τη χθεσινή σύσκεψη, τους πιστωτές, όσους ζημίωσαν την ΠΑΕ αλλά και τη διοίκηση πρωτοδικείου η οποία θα υπάρξει σύντομα.


Για τη χθεσινή σύσκεψη:

«Κάναμε μια ευρύτατη σύσκεψη, υπήρχαν από τους εμπλεκόμενους εκπρόσωποι και το συμπέρασμα είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα τα οποία επιζητούν την επίλυση τους».

Για τους πιστωτές:

«Εμείς θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατών πληρέστερη εικόνα γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε θετικό αποτέλεσμα κατά την διαδικασία του άρθρου 99. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας κρίθηκε σκόπιμο ο συνάδελφος ο Σπύρος (σ.σ. Χριστοφορίδης) να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο. Έπρεπε να γίνει αυτό για να μην υπάρχουν κενά όχι μόνο στην πληροφόρηση τη δική μας αλλά και των τρίτων πιστωτών οι οποίοι είτε αναμένουν τις εξελίξεις, είτε έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στη διαδικασία. Η μοναδική ευκαιρία να εισπράξουν τα χρήματά τους είναι μόνο η διαδικασία του 99, αν αυτή τη στιγμή κάποιος πιστωτής θελήσει να ξεκινήσει μια διαδικασία ατομικών διώξεων δεν θα μπορούσε να εισπράξει παρά μόνο το 16 με 20 τοις εκατό των απαιτήσεων του γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το ποιοι κινδυνεύουν:

«Είμαι από τους πρώτους που είπαν ότι κάποιοι κινδυνεύουν, οι ατομικές περιουσίες και η ατομική ελευθερία ανθρώπων κινδυνεύει αλλά με τη βασική προϋπόθεση ότι αυτό θα βγει μέσα από μια διαδικασία δικαστηριακή και θα αποδειχτεί το μέτρο της ευθύνης. Δεν κινδυνεύουν γενικά και αόριστα αλλά αν κάποιος έχει παρανομήσει κινδυνεύει. Η κοινή γνώμη απαιτεί όσοι έβαλαν χέρι στο Δημόσιο ταμείο είτε είναι ΠΑΕ είτε Δημόσιο να επιστρέψουν όσα παρανόμως εισέπραξαν».

Για το ποιους θα βαραίνει το χρέος της ομάδας να δεν μπορέσει ο Άρης να μπει στο άρθρο 99:

«Ο Άρης έχει πάγια έσοδα, έχει περιουσία η οποία είναι εκμεταλλεύσιμη, έχει μπίζνες πλάν αυτή τη στιγμή που είναι εφικτό να επιτευχθεί με ένα μικρό δανεισμό. Υπάρχουν λοιπόν τα μέσα τα εξυπηρετηθεί όποιο χρέος πρέπει να πληρώσει ο Άρης. Η διαδικασία του 99 δίνει ένα βάθος χρόνου μέσα στο οποίο μπορεί να εξοφληθεί το χρέος, σίγουρα τέσσερα χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι η ΠΑΕ Άρης ακόμη και σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, είναι ακόμη εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Δημόσιο».

Για όσους ζημίωσαν την ΠΑΕ και για τη διοίκηση πρωτοδικείου:

«Ο κάθε φίλαθλος επιθυμεί να δει ποιος πήρε χρήματα από τον Άρη και αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Θα ικανοποιηθεί αν δει να επιστρέφονται τα χρήματα. Η εποχή της ανομίας έχει τελειώσει ή θα έρθουν μόνοι τους ώστε να δώσουν τα χρήματα, αυτοί που ξέρουν ότι ζημίωσαν την ΠΑΕ Άρης, διαφορετικά είναι θέμα των εισαγγελικών αρχών.

Η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ είναι αποφασισμένη όχι απλά να βγάλει το καράβι από την άμμο που έχει κολλήσει δηλαδή να την υπάγει δηλαδή στο άρθρο 99 αλλά να αποδώσει δικαιοσύνη και να αποκαλύψει ποιοι έκαναν οικονομικό κακό στην ομάδα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σε οποιονδήποτε οπαδό του Άρη ότι αυτό δεν θα γίνει, θα γίνει και πολύ σύντομα θα το ξέρουμε όλοι.

Όπως και για το θέμα της διοικήσεως του πρωτοδίκου και γι? αυτό θα υπάρξει λύση. Δεν νομίζω ότι ο κ. Γρόλλιος θα ολιγωρήσει. Είμαι βέβαιος ότι την κατάλληλη στιγμή θα δώσει στην ομάδα τη διοίκηση και στην ΠΑΕ και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί ώστε να είναι και νομικά και τυπικά και ουσιαστικά έτοιμοι.

Μπορεί να είναι και θέμα ημερών ή ωρών η διοίκηση πρωτοδικείου. Ότι και να γίνει θα υπάρξει η κατάλληλη διοίκηση ώστε να μπορεί ο Άρης σύννομα να παρουσιαστεί όχι μόνο στο 99 αλλά οπουδήποτε χρειάζεται να εκπροσωπηθεί».



πηγή: metrosport.gr