Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παρεξήγηση στη συνέντευξη Τύπου...

Eπεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ. Ο προπονητής των Ιρλανδών, Μάικλ Ο' Νιλ, μίλησε αλλά τα λεγόμενά του δεν μεταφράστηκαν στα ελληνικά με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν οι Έλληνες εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Παρεξήγηση στη συνέντευξη Τύπου...
Οι δημοσιογράφοι από την χώρας μας παραπονέθηκαν έντονα για το συγκεκριμένο γεγονός, τονίζοντας πως αυτό ήταν ευθύνη των Σάμροκ Ρόβερς". "Γιατί δεν ζητήσατε κάποιον;", είπε ο Ο' Νιλ, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με όσους ήταν εκεί, είπε στο τέλος και ένα... "fuck"!!
Στα λίγα λόγια που έγιναν κατανοητά, είπε: "Με την ταχύτητα τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν να μας αιφνιδιάσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι όσο μπορούσαμε, παρά το γεγονός πως το σκορ ήταν 0-3".
Πηγή: olapaok.gr

"Με ανησυχεί η κατάσταση στη χώρα"

Ο Βλάσης Τσάκας τόνισε ότι ο οικονομικός έλεχγος της ΠΑΕ θα ξεκινήσει την Δευτέρα, ενώ δήλωσε ότι τον φοβίζει η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα.
"Με ανησυχεί η κατάσταση στη χώρα"
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΟΤΕ ΤV:

Για την είσοδο του σαουδαραβικού fund στον Παναθηναϊκό: "Ερχόμαστε για να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό, έχουμε ένα πλάνο και βήμα βήμα θέλουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει κυρίαρχος στην Ελλάδα και πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Η σημερινή κατάσταση, πάντως, στη χώρα προβληματίζει. Αισιοδοξούμε πως γρήγορα θα αποκατασταθεί η τάξη, θα έχουμε πολιτική ισορροπία και σταθερότητα. Η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο για εμάς, πιστεύω πως θα μας δικαιώσει αυτή η προσδοκία και πως η Ελλάδα δεν θα πει όχι σε μια ευκαιρία σαν αυτή. Το μόνο που με φοβίζει είναι η συγκεκριμενη πολιτική ρευστότητα".
Για το πότε θα αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ: "Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στον οικονομικό και λογιστικό έλεγχο που δεν ξεκινάει από αύριο (Παρασκευή 4/11) τελικά. Είναι θέμα της ΠΑΕ και του κ. Γόντικα, δεν φταίμε εμείς για αυτό. Παρέπεμψε το θέμα της υπογραφής του συμφώνου εμπιστευτικότητας στο ΔΣ το απόγευμα της Παρασκευής. Έχουμε 2 μέρες καθυστέρηση και κατά συνέπεια ο έλεγχος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα".
Για το γήπεδο στο Βοτανικό: "Είχα πει εξ' αρχής πως το πλάνο των Αράβων έχει στόχους έξω από τον Παναθηναϊκό και επενδύσεις στην Ελλάδα. Για χάρη του βασιλικού, λοιπόν, ποτίζεται και η γλάστρα. Κολλάει γάντι η περίπτωση του Παναθηναϊκού. Επίσημη ενημέρωση για τον Βοτανικό δεν έχω όλα όμως συγκλίνουν πως τον Φλεβάρη όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει η κατασκευή. Για εμάς είναι προτεραιότητα ο Βοτανικός. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια Παναθηναϊκή πολιτεία και εμείς θέλουμε να στεγάσουμε όλο τον Παναθηναϊκό".

Για την αλλαγή του αθλητικού νόμου: "Έχουμε αγωνία να μπορέσουμε να έχουμε την ψήφιση του νόμου που υποσχέθηκε ο κ. Γερουλάνος. Είναι παράλογο ότι ο Σαουδάραβας μπορεί να αγοράσει οτιδήποτε στην Ελλάδα αλλά όχι μια ποδοσφαιρική ομάδα. Εφόσον ψηφιστεί ο νόμος στο συμβούλιο θα υπάρχουν Σαουδάραβες που θα το στελεχώσουν".
Για τα συμφέροντα που θέλουν να χαλάσουν τη μεταβίβαση: "Τα συμφέροντα στον Παναθηναϊκό είναι τεράστια οπότε ότι εξυπηρετεί κάποιους για να χαλάσουν το ντιλ, το βάζουν στο τραπέζι. Η γενική συνέλευση την Παρασκευή αποβλέπει στην παρουσία των δυο πλευρών μέσω των νομικών εκπροσώπων τους και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έχω αναθεωρήσει πολλές απόψεις".
Για τον Φερέιρα: "Πιστεύω στον Φερειρα και προτεραιότητα είναι να νιώθει ικανοποιημένος ο προπονητής και να προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις του. Θα κουβεντιάσουμε με τον Φερεϊρα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του από το καλοκαίρι. Αφού λεμε ότι τον στηρίζουμε πρέπει να το δείξουμε στην πράξη".
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό: "Πρέπει να μπει ένα τέλος στη αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν κανείς επένδυση θες να την προστατέψεις. Το αντίπαλο δέος ο Ολυμπιακός, και ο κ. Μαρινάκης έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση. Είναι κοινό συμφέρον όλων να αξιοποιήσουμε το προϊόν να πάρει στην κορυφή και να κερδίζουμε όλοι από αυτό".
Για τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ: "Είναι ντροπή για τον Παναθηναϊκό να λιμοκτονεί ο Ερασιτέχνης, εμείς θέλουμε να στεγαστεί στον Βοτανικό και να τον βοηθήσουμε. Αν αποχωρήσουν οι Γιαννακόπουλοι, εμείς θέλουμε έναν Παναθηναϊκό ακέραιο. Οι μεγάλες επενδύσεις δεν πρέπει να εμποδίζονται".

«Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της δραχμής»!

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου ζήτησε την παραίτηση, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Να δώσει ο ελληνικός λαός τη λύση» το αίτημα του αρχηγού της Ν.Δ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να εισπράξει την απάντηση της Βάσως Παπανδρέου: «Eίστε εκτός τόπου και χρόνου. Λυπάμαι για την παράταξη και τη χώρα».

Σε πολύ έντονο κλίμα ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός, στην τοποθέτηση του, ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του κόμματός του. Αφενός γιατί θα αποτελέσει την εγγύηση για τη σταθερότητα στη χώρα και αφετέρου θα του δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Πάντως ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πιο αποστασιοποιημένος σε σχέση με το δημοψήφισμα, αναφέροντας ότι «η απόφαση για το αν ή όχι θα κάνουμε δημοψήφισμα ήταν και είναι δική μας. Μπορεί να έχουμε κηδεμονία οικονομική, αλλά οι δημοκρατικοί μας θεσμοί είναι δικό μας θέμα. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είμαστε εμείς. Τον πόλεμο τον δίνουμε με όλο τον ελληνικό λαό, είμαστε στρατιώτες σε αυτήν τη μάχη. Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι η εγγύηση για το πώς θα προχωρήσουμε».

Ωστόσο, στο τέλος της ομιλίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το λόγο ότι δεν τους δόθηκε το δικαίωμα να μιλήσουν.

Παρόλα αυτά, η Άννα Διαμαντοπούλου -αρχικά- αναφερόμενη προς τον κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ στο να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, ενώ στη συνέχεια η Βάσω Παπανδρέου καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού με βαρείς χαρακτηρισμούς: «Λυπάμαι, γιατί με την απόφαση που πήρατε στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και με όσα είπατε εδώ, φαίνεται να έχετε χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας και το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Λυπάμαι για την παράταξη και τη χώρα».

Στο ενδιάμεσο, αμέσως μετά την ομιλία του Παπανδρέου, στο βήμα είχε ανέβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αφού ξεκαθάρισε πως το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, απαρίθμησε τα 10 βήματα που θα πρέπει να προηγηθούν προκειμένου να εξασφαλίσει η Ελλάδα την απαιτούμενη σταθερότητα, την εκταμίευση της 6ης δόσης, ώστε αργότερα να προκηρυχτούν εκλογές.

«Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση σταθερή, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η 6η δόση πρέπει να εκταμιευθεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Η νέα σύμβαση να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Βουλή. Η κυβέρνηση και η χώρα ανακοινώνει επισήμως ότι δεν πάμε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ζητώντας την παραίτησή του, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε την άμεση παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωθυπουργό της δραχμής». Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά μεταβατική κυβέρνηση και όχι οικουμενική, ενώ με το που τελείωσε την ομιλία του, η κοινοβουλευτική του ομάδα αποχώρησε από τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Είπα στον Παπανδρέου να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές. Η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό της χώρας. Προσπαθεί να μας πείσει ότι κόντεψε να διαλύσει το σύμπαν για να εξασφαλίσει τη συμφωνία μου σε αυτό που εδώ και δέκα ημέρες έλεγα ότι είναι αναπόφευκτο. Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του ο Γ. Παπανδρέου κατάλαβε λάθος. Είπε στους ξένους ότι οι Έλληνες δεν θέλουν το ευρώ, αυτός, ο πρωθυπουργός της δραχμής»!

«Δώσατε σήμερα κ. Παπανδρέου και κ. Σαμαρά την απόλυτη βεβαιότητα στον ελληνικό λαό ότι ζείτε και κινήστε στον αστερισμό της παράνοιας», είπε από το βήμα της Βουλής την ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επικοινωνήστε επιτέλους με τη λογική, στηρίξτε επιτέλους του Έλληνες, σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα, σώστε την Ελλάδα, τίποτα περισσότερο».

«Ζητάμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλογές χωρίς να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση», ανέφερε κατά την ομιλία της στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα.

«Καρφώνει» Γκουαρντιόλα και Μέσι ο Ζλάταν

Λεπτομέρειες για την επεισοδιακή του σχέση με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη σύντομη θητεία του στην Μπαρτσελόνα αποκαλύπτει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει τα τέλη του μήνα στη Σουηδία.

Ο επιθετικός της Μίλαν αναφέρει πως σκέφτηκε ακόμη και να αποσυρθεί τη σεζόν 2009/10 μετά από τη ρήξη του με τον Καταλανό τεχνικό, ενώ παρέθεσε ένα περιστατικό όπου είχε θερμό επεισόδιο με τον προπονητή του. Ήταν μετά από έναν αγώνα του Champions League με τη Βιγιαρεάλ, αμέσως μετά τον αποκλεισμό από την Ίντερ του Μουρίνιο στα ημιτελικά του Champions League, όταν ο «Ίμπρα» είχε περάσει σαν αλλαγή πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Ο Σουηδός άσος ζήτησε εξηγήσεις σε έντονο ύφος από τον προπονητή του. «Του φώναξα ‘Δεν έχεις αρχ...α!’ και του είπα κι άλλα, μάλλον ακόμη χειρότερα. ‘Να πας στο διάολο’. Είχα τρελαθεί τελείως! ‘Τα κάνεις πάνω σου μπροστά στον Μουρίνιο’, του είπα. Αν ήμουν στη θέση του Γκουαρντιόλα τότε, θα είχα τρομάξει», αποκαλύπτει ο Ιμπραΐμοβιτς σε απόσπασμα του βιβλίου που ονομάζεται «Είμαι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς» και προδημοσιεύεται από τις σουηδικές «Aftonbladet» και «Expressen».

Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν παρέλειψε να τα... χώσει και στον Λιονέλ Μέσι. «Ήταν παιδικό όνειρο για μένα να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Άρχισα καλά, αλλά μετά άρχισε να μιλάει ο Μέσι. Ήθελε να παίζει στο κέντρο, όχι στα άκρα, κι έτσι άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-5-1. Εγώ θυσιάστηκα και δεν είχα στο γήπεδο την ελευθερία που χρειαζόμουν για να πετύχω. Ζήτησα να συναντηθώ με τον Γκουαρντιόλα, όχι για να τσακωθούμε, αλλά για να μιλήσουμε. Του είπα πως με χρησιμοποιούσε με λάθος τρόπο και πως δεν θα έπρεπε να με είχαν αποκτήσει αν ήθελαν άλλου τύπου παίκτη. Του είπα κάτι που μου είχε πει ένας φίλος. ‘Αγοράσατε Ferrari, αλλά την οδηγείτε σαν Fiat’. Η κουβέντα φάνηκε να πήγε καλά, αλλά στη συνέχεια ο Γκουαρντιόλα άρχισε να με περιθωριοποιεί. Έμπαινα σε ένα δωμάτιο κι εκείνος έφευγε. Χαιρετούσε τους πάντες, αλλά εμένα με αγνοούσε. Έκανα πολλές προσπάθειες να προσαρμοστώ. Οι άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν σαν μαθητούδια που ακολουθούσαν τυφλά τον προπονητή τους, ενώ εγώ είχα συνηθίσει να ρωτάω ‘γιατί’. Όμως σύντομα σταμάτησα να προσπαθώ να προσαρμοστώ. Αποφασίστηκε-για παράδειγμα-να απαγορευτεί στους παίκτες να πηγαίνουν με τα σπορ αυτοκίνητά τους στην προπόνηση. Το θεώρησα γελοίο! Δεν είναι κανενός δουλειά τι αυτοκίνητο θα οδηγήσω εγώ. Έτσι τον Απρίλιο, πριν από ένα ματς με την Αλμερία, πήγα με τη Ferrari μου στην προπόνηση κι έγινε σκηνή».

Ευρώ-πρωτιά για "Σάλπι"!

Ιστορική στιγμή για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός με τα δύο γκολ που πέτυχε στην αποψινή νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς έφτασε τα 27 στην καριέρα του και έγινε ο πρώτος Έλληνας «ευρωσκόρερ»!
Ευρώ-πρωτιά για "Σάλπι"!
Επίσης, έγινε ο πρώτος στην ιστορία του «δικεφάλου» με 11. Ο «Σάλπι» είχε σκοράρει 16 με την φανέλα του Παναθηναϊκού και άφησε στην δεύτερη θέση τον Ντέμη Νικολαϊδη που είχε 26 και τον Δημήτρη Σαραβάκο με 25.

«Σάλπι» για πρωθυπουργός!

Ο Σωτήρης Μήλιος γράφει στο sday.gr γιατί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αν γινόταν πολιτικός θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωθυπουργού.
Θυμάμαι κάποιους, που αποκαλούσαν ειρωνικά τον Κώστα Σημίτη, «Κινέζο» και «γερμανόφιλο» και σήμερα νοσταλγούν την νοικοκυροσύνη του. Θυμάμαι κάποιους, που αποκαλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά «αποστάτη», «προδότη» και τώρα του φιλάνε το χέρι, αποκαλώντας τον «εθνοσωτήρα».

Θυμάμαι άπειρους που μιλούσαν για «πράσινη ανάπτυξη» και αποκαλούσαν τον Γιώργο Παναδρέου μοντέρνο ηγέτη του 21ου αιώνα και σήμερα είναι οι πρώτοι που ρίχνουν το ανάθεμα. Η ιστορία διδάσκει πως όταν τα πράγματα ζεματάνε τα μάτια σπάνια βλέπουν καθαρά. Η καρδιά σπάνια πέφτει μέσα. Παχιά λόγια που όλοι θα ήθελαν να είχαν καταπιεί, μα δεν γίνεται. Ευτυχώς που κάποια στιγμή η ιστορία κρίνει (συνήθως) δίκαια, αυτούς που οι άνθρωποι αδικούν ή υπερεκτιμούν.
Δεν θα μπορούσε να γίνει με τίποτα πολιτικός. Έχει μία ευγένεια στο πρόσωπο, που δεν θα του το επέτρεπε. Μία πραότητα στο βλέμμα και τον τόνο της φωνής, που δεν θα τον άφηνε να επιβιώσει στα αρπακτικά του κοινοβουλίου. Αν πει ψέματα, θα τον πιάσεις με την μία. Δεν ξέρει να υποδύεται, δεν τον θυμάμαι ποτέ να... βούτηξε για να «κλέψει» σφύριγμα. Δεν ξέρει από επικοινωνιακή πολιτική, ούτε σκέφτηκε με τον... μοντέρνο σημερινό τρόπο, να βρει κανέναν ειδικό image maker για να «φτιασιδώσει» το προφίλ του με ψεύτικες, υποκριτικές δηλώσεις γεμάτες... σάλια. Είναι ένα αγνό, καλό, καθαρό παιδί δυτικών συνοικιών.

Κι όμως, αν γινόταν πολιτικός, θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωθυπουργού για την κυβέρνηση κοινής αποδοχής που είναι στα σκαριά. Οι Ολυμπιακοί τον παραδέχονταν ακόμα κι όταν τους «κάρφωνε» με γκολ, αφού ουδέποτε προκάλεσε, κορόιδεψε, άφησε υπονοούμενα. Οι Παναθηναϊκοί μπορεί να μην τον λάτρεψαν, αλλά τον εκτίμησαν αληθινά, γιατί δούλεψε κάθε ευρώ που πήρε, ίδρωσε κάθε λεπτό που έπαιξε με την πράσινη φανέλα. Γι' αυτό και όποτε επιστρέφει στο «ΟΑΚΑ» εισπράττει χειροκρότημα, το οποίο όταν επιστρέφει στο πραγματικό του σπίτι πληρώνει με πανό που λένε: «να πας σε αυτούς που σε χειροκροτάνε», το πληρώνει με σφυρίγματα στο χορτάρι, με αντικείμενα στο κεφάλι, με φθορές στο αυτοκίνητο του, με ντου, με κατάρες, με «φύγε».
Ελάχιστοι έχουν να του προσάψουν κακή κουβέντα. Μπορεί μερικοί να ειρωνεύονται την σταδιακή του μετάλλαξη από σέντερ-φορ σε... δεξί μπακ, μπορεί να λένε ανέκδοτα για την αδυναμία του στο τετ-α-τετ, όμως κανείς δεν θα βρει να πει κακό λόγο για δαύτον. Όλοι θα ήθελαν το φιλότιμο του στο γήπεδο, όλοι θα ήθελαν το αρσενικό του παιχνίδι, όλοι θα ήθελαν την εντιμότητα του στα αποδυτήρια. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που έπαιξαν και παίζουν σε μεγάλες ομάδες, χωρίς στην πορεία του χρόνου να φθαρούν και να χάσουν την αποδοχή της κοινής γνώμης. Τον αγαπάνε όλοι, εκτός από... τους σπιτονοικοκύρηδες του, που ντε και καλά θέλουν να του κάνουν έξωση, γιατί όταν ήταν πιο μικρός δοκίμασε να ανοίξει τα φτερά του και να ζήσει κάπου αλλού.

Δεν τον ξέρω τον «Σάλπι» προσωπικά, ούτε τρελαίνομαι παικτικά μαζί του. Είχε την ατυχία να πέσει σε μία μεταβατική περίοδο στο ποδόσφαιρο, όπου οι κοντοί σέντερ-φορ πέθαναν, αφού δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν συστήματα με επιθετικό κορυφής. Στα... γεράματα έστρωσε  τον κ...ο κάτω και έμαθε νέα γράμματα με τον Χενκ Τεν Κάτε, παίζοντας δεξιά στην γραμμή  «υποδυόμενος» τον δεξιό μεσοεπιθετικό, που πρέπει να ντουμπλάρει τον μπακ αμυντικά. Κανονική μετάλλαξη. Το έκανε με αξιοπρέπεια, εργατικότητα, το πλήρωσε με προσωπικό κόστος σε... γιούχα, αφού έχασε το killer instinct, πατώντας όλο και πιο σπάνια στην περιοχή, χάνοντας την επαφή με τα δίχτυα.
Μία μεγάλη μάζα των συνδεσμιτών του ΠΑΟΚ δεν τον γουστάρει, δεν πρόκειται να τον γουστάρει, όσα γκολ κι αν βάλλει. Γούστο τους και καπέλο τους. Λένε πως δεν μπορούν να ξεχάσουν πως ήταν το «σωσίβιο» του Γούμενου, πως κάποτε σκόραρε με τον Παναθηναϊκό στην «Τούμπα» ζητώντας από τους οπαδούς να σωπάσουν, πως «πούλησε» τον ΠΑΟΚ. Σταδιακά όμως το μέτρο χάθηκε. Αλλο πράγμα να μην γουστάρεις κάποιον, άλλο να φτάνεις σε πράξεις αυτοδικείας.

Ο Σαλπιγγίδης έχει υποφέρει πολλά περισσότερα από ότι θα άξιζε στον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή, ότι κι αν έχει κάνει. Μιλάμε για παίκτη που στην καλύτερη του ποδοσφαιρική ηλικία (28) επέλεξε να επιστρέψει σε ένα μέρος όπου από πολλούς είναι ανεπιθύμητος (στην ομάδα της καρδιάς του δηλαδή) και να αψηφήσει περισσότερο χρήμα από αλλού. Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που ουδέποτε τόλμησε να σκεφτεί απεργίες, στάσεις εργασίας και επαναστάσεις στα αποδυτήρια (εν αντιθέσει με κάποιους άλλους), ένα παίκτη πάει να σπάσει το ρεκόρ απληρωσιάς, για παίκτη χωρίς να λέει κουβέντα, ένα παίκτη έχει τραβήξει τα πάνδεινα, που είναι το πρώτο εξιλαστήριο θύμα, την ώρα που κάποιοι άλλοι πιο δημοσιοσχετίστες είναι βρέξει-χιονίσει στην... πούδρα.

Την Κυριακή, ο «κυρίαρχος λαός» (που λένε και οι πολιτικοί) όταν κέρδισε το πέναλτι ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, την είπε την... εξυπνάδα του: «Ο λαός απαιτεί Σαλπιγγίδη εκτελεστή», αφού και πάλι για όλα έφταιγε ο... κοντός. Με μερικές ημέρες καθυστέρηση, ο «Σάλπι» έκανε πράξη την λαϊκή θέληση. «Ντύθηκε» εκτελεστής στο Δουβλίνο και με δύο γκολ οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 1-3 επί της Σάμροκ Ρόβερς, φτάνοντας τα 27 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που τον καθιστά τον πρώτο σκόρερ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης! Ποιός; Ο άμπαλος κοντός, ο χασογκόλης, αυτός που δεν ξέρει να πλασάρει, ο προδότης, ο έτσι, ο αλλιώς. Μητσάρα δεν σου αξίζουν όλα αυτά. Κατά βάθος είσαι ένας ωραίος, αγνός, χαζορομαντικός, παρεξηγημένος τύπος. Αν είχες την καπατσοσύνη των πολιτικών, τώρα θα σε αποθέωναν όλοι...

3ος Όμιλος: Καθάρισε το τοπίο… της πρόκρισης

Ακόμα κι αν έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, η Αϊντχόφεν κατάφερε να ισοφαρίσει (3-3)και να μείνει πρώτη στον 3ο όμιλο.
Η Χάποελ Τελ Αβίβ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει μια διαφορά δύο τερμάτων από την Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί όμως δεν το’ βαλαν κάτω, έφτασαν στην ισοφάριση (3-3) προς το τέλος του αγώνα και πήραν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας που τους διατηρεί στην κορυφή και τους δίνει και μαθηματικά πλέον την πρόκριση.
 
Στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου η υπεροχή της Λέγκια ήταν εμφανής και με τρία γκολ (3-1) έδειξε ότι δεν βρίσκεται άδικα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν το μόνο που μπορεί ν’ αλλάξει είναι ο «επικεφαλής» του ομίλου, αφού Αϊντχόφεν και Λέγκια Βαρσοβίας έχουν προκριθεί.
 
Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής:
 
Λέγκια Βαρσοβίας -Ραπίντ Βουκουρεστίου  3-1 (Ράντοβιτς 54’και 69’, Κούτσαρτσικ 94’- Φελίπε Τεσέιρα 65’)
 
PSV Αϊντχόφεν-Χάποελ Τελ Αβίβ    3-3 (Βίτζαλντουμ 12’, Τοϊβόνεν 59’, Στρότμαν 87’-Νταμάρι 10’, Ταμούζ 33’ και 47’)
 
Βαθμολογία:
 
1. PSV Αϊντχόφεν                10
2. Λέγκια Βαρσοβίας            9
3. Ραπίντ Βουκουρεστίου      3
4. Χάποελ Τελ Αβίβ              1
 
Επόμενη αγωνιστική (30 Νοεμβρίου):
 
Ραπίντ Βουκουρεστίου- Χάποελ Τελ Αβίβ

Λέγκια Βαρσοβίας- PSV Αϊντχόφεν

2ος Όμιλος: Το γύρισαν!

Μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά Σταντάρ Λιέγης και Ανόβερο κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Οι δύο ομάδες μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, συγκατοικούν στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου και την επόμενη αγωνιστική θα λύσουν τις διαφορές τους στην Ουκρανία.

Η Σταντάρ μόλις από το πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης με τη Βόρσκλα Πολράβα βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Κυριλοφ. Δώδεκα λεπτά αργότερα οι Ουκρανοί κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Σεϊχας, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κανού διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος ο Τσιτέ έκανε και το τελικό 3-1 στο 74ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ν’ Ντόι άνοιξε το σκορ στο 67’ για την Κοπεγχάγη, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το Ανόβερο απάντησε με τον Σλάουντραφ. Αμέσως μετά, ο Στιντλ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Βόρσκλα Πολράβα-Σταντάρ Λιέγης  1-3
Κοπεγχάγη-Ανόβερο   1-2

Βαθμολογία 2ου ομίλου:

Σταντάρ Λιέγης              8
Ανόβερο                        8
Κοπεγχάγη                   4
Βόρσκλα Πολράβα        1

Επόμενη αγωνιστική (30/11):

Σταντάρ Λιέγης-Ανόβερο
Βόρσκλα Πολράβα-Κοπεγχάγη

6ος Όμιλος: Γιορτάζει η Βασκωνία!

Την πρόκρισή της στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τη νίκη της 1-0 στην έδρα της Σάλτσμπουργκ!
Οι Βάσκοι κατάφεραν να… ρεφάρουν την απώλεια βαθμών (2-2) της προηγούμενης αγωνιστικής και αποσπάστηκαν από τους Αυστριακούς έξι βαθμούς. Ακόμα και σε ισοβαθμία, λοιπόν, με τη Σάλτσμπουργκ, η Μπιλμπάο έχει το πλεονέκτημα λόγω της εκτός έδρας νίκης της. Το «χρυσό» τέρμα για τους νικητές σημείωσε στο 37’ ο Ερέρα.

Παρί Σεν Ζερμέν- Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-0


Στο άλλο ματς του ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 1-0 την ουραγό του 6ου ομίλου, Σλόβαν Μπρατισλάβας και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση στους 3 βαθμούς. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε στο 63’ ο Χαβιέ Παστόρε. Οριστικός αποκλεισμός για τη Σλόβαν, η οποία έχει ένα βαθμό και απέχει έξι από τη δεύτερη Παρί που έχει το πλεονέκτημα!

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1) Αθλέτικ Μπιλμπάο 10 (7-3)
2) Παρί Σεν Ζερμέν 7 (4-3)
3) Σάλτσμπουργκ 4 (6-6)
4) Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 (2-5)

Η επόμενη αγωνιστική (1/12)

Αθλέτικ Μπιλμπάο- Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:05)
Σάλτσμπουργκ- Παρί Σεν Ζερμέν (22:05)

5ος όμιλος: Πετάει ψηλά!

Ένας βαθμός και τελείωσε!Η Στόουκ πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμη για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 2-1 επί της Μακάμπι!
Οι «πότερς», έπαιξαν όσο έπρεπε στο Ισραήλ πήραν το «τρίποντο» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων της διοργάνωσης, αλλά… τους τα χάλασε η Μπεσίκτας!
Με στρατηγική… υπομονής και επιλογή αντεπιθέσεων για την απειλή των καρέ του Λέβι, η Στόουκ έκανε… μια τρύπα στο νερό στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, αλλά «καθάρισε» στην επανάληψη! Τα γκολ των Γουάιτχεντ και Κράουτς σε διάστημα 13 λεπτών έβαλαν φινάλε στη… σεμνή τελετή που είχε στηθεί στο «Μπλούμφιλντ»!
Οι «πότερς» με την κατάκτηση των τριών βαθμών και τη νίκη (1-0) της Μπεσίκτας επί της Ντιναμό Κιέβου στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, διατηρούν την κορυφή και πλέον χρειάζονται έναν βαθμό στο επόμενο ματς για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού!

Για τη Μπεσίκτας, ο Κορκμάζ με γκολ στο 67ο λεπτό αναπτέρωσε τις ελπίδες των Τούρκων για πρόκριση!
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Στόουκ 1-2 (90’ + 1’ Κολαούτι – 51’ Γουάιτχεντ, 64’ Κράουτς)
Μπεσίκτας – Ντιναμό Κιέβου 1-0 (67’ Κορκμάζ)
Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:
1.Στόουκ 10
2.Μπεσίκτας 6
3.Ντιναμό Κιέβου 5
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 1
Επόμενη αγωνιστική (1/12):
Στόουκ – Ντιναμό Κιέβου
Μακάμπι - Μπεσίκτας

Ανακοίνωσε Πρόμπριετς, έρχεται για τις υπογραφές!

Ο Μίχαλ Πρόμπριετς θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νέος προπονητή του Άρη, καθώς ήδη ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Άρη.
Ανακοίνωσε Πρόμπριετς, έρχεται για τις υπογραφές!
Ο Πολωνός τεχνικός θα έρθει στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές. Το μόνο που μένει είναι αύριο το πρωί να αποδεσμευτεί από την LKS Lodz, την οποία προπονεί από τον Σεπτέμβριο, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα είναι δύσκολο, αφού έχει εξαιρετική σχέση με τον Πρόεδρο της πολωνικής ομάδας.
Ο Πρόμπριετς θα αναλάβει και επίσημα τον Άρη αύριο, ωστόσο δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά στην εξέδρα, αφού δεν ξέρει καλά την ομάδα για να την κοουτσάρει σε ένα τόσο δύσκολο ματς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την καταρχήν προφορική συμφωνία με τον Πολωνό προπονητή Μίχαλ Πρόμπριετς. Ο Πολωνός τεχνικός, που αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στην χώρα του το 2010, έχοντας κατακτήσει την ίδια χρονιά με την Γιαγκελόνια το κύπελλο και το Σούπερ Καπ Πολωνίας και αναμένεται αύριο στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να

Η απάντηση του Μήτσου!

Ο Σαλπιγγίδης, με δύο γκολ, οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε νίκη 3-1 επί των Σάμροκ Ρόβερς, "απαντώντας" στις αποδοκιμασίες της Κυριακής. Το άλλο γκολ ο Φωτάκης. Πρώτος στον 1ο όμιλο του Europa League o Δικέφαλος!
Η απάντηση του Μήτσου! (BINTEO)
Στο πρώτο 45λεπτο είδαμε τον καλύτερο φετινό ΠΑΟΚ, με τον φοβερό Σάλπι να έχει δυο γκολ και μια ασίστ, ο Βιεϊρίνια δοκάρι (όπως και στο 69`) και ο Γεωργιάδης να είναι ασταμάτητος από δεξιά! Το 0-3 (το 3ο ο Φωτάκης), που θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις, εφησύχασε τον ΠΑΟΚ. Στο διάστημα 45-60 οι παίκτες του Μπόλονι έπαθαν "μπλακ άουτ", η Σάμροκ μείωσε σε 1-3, αλλά στη συνέχεια ο Δικέφαλος σοβαρεύτηκε φτάνοντας σε μια δίκαιη νίκη.
Μετά πάντως από το Ρούμπιν-Τότεναμ 1-0 κι εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει στο Λονδίνο την Τότεναμ, τότε θα χρειάζεται μόνο νίκη με τους Ρώσους στην Τούμπα για να προκριθεί...
Από το... λαιμό!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με... άγριες διαθέσεις στο "Τάλατ" και στο 6` όχι μόνο είχε δοκάρι με τον Βιεϊρίνια, αλλά στην επαναφορά ο Σάιβς σταμάτησε καθαρά με το χέρι την μπάλα στο σουτ του "Σάλπι"! Πέναλτι και αποβολή, αλλά ο διαιτητής είπε "παίζετε"...
Όμως στο επόμενο λεπτό, ο Βιεϊρίνια έδωσε... "πάρτο-βάλτο" στον "Σάλπι" κι αυτός με πλασέ έκανε το 0-1!
Η ταχύτητα των Βιεϊρίνια, "Σάλπι" και Γεωργιάδη είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Ιρλανδούς, με τον τελευταίο να έχει δυο καλές φάσεις (19`, 28`), ενώ ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ είχε απειλήσει και με τον Λίνο!
Σάλπι-γκολ!
Η πίεση του ΠΑΟΚ έφερε και πάλι αποτέλεσμα στο 36`. Ο Γεωργιάδης (ο καλύτερος στο πρώτο μέρος με τον Σάλπι) έκλεψε, έδωσε στον Σαλπιγγίδη, αυτός στον Φωτάκη και 0-2! Δυο λεπτά μετά ο Γεωργιάδης σέντραρε από δεξιά και ο Σάλπι με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-3! Τόσο απλά!
Οι Ιρλανδοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 41` με την κεφαλιά του Τέρνερ, με την ανάπαυλα να βρίσκει τον Δικέφαλο να προηγείται 0-3!
Απρόσεχτος...
Με το ωραίο φάουλ του Ντένεχι (χάσαμε το λογαριασμό με το πόσα στημένα έχει "φάει" ο ΠΑΟΚ φέτος...) η Σάμροκ μείωσε σε 1-3 στο 51`, με τους γηπεδούχους να αναθαρρούν και να πιέζουν, αφού ο ΠΑΟΚ δεν κρατούσε και δεν κυκλοφορούσε την μπάλα. Μετά το 60`-65` και την είσοδο του Μπαλάφα, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 69` ο Βιεϊρίνια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!
Ο Δικέφαλος είχε άλλες 3-4 φάσεις για γκολ (72` Βιεϊρίνια, 79` Σάλπι, 80` Γεωργιάδης), πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σημαντική νίκη.

Καμία αντίρρηση από Πατέρα για Πρίγκιπα!!

Ο Νικόλας Πατέρας, όπως και οι υπόλοιποι μέτοχοι της ΠΑΕ, έλαβε το απόγευμα της Πέμπτη το M.O.U που υπογράφηκε μεταξύ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Πρίγκιπα Σουλτάν.
Καμία αντίρρηση από Πατέρα για Πρίγκιπα
Το μελέτησε λεπτομερώς και δεν πρόκειται να προβάλει καμία αντίρρηση. Άλλωστε την ίδια άποψη υποστήριξε και μέσω της επιστολής που είχε στείλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ.
Οτι δηλαδή τάσσεται υπέρ της όποιας απόφασης θα λάβει ο «Τζίγγερ» για την τύχη του 54,7 των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, άρα δεν εκφράζει και την παραμικρή απαίτηση.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το ίδιο πράγματα είχε υποστηρίξει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Πηγή: Leoforos.gr

Με Σολτάνι κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άρης!

Στην αποστολή των Θεσσαλονικέων για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προστέθηκε ο Αλγερινός επιθετικός. Διαβάστε την 20άδα για το κρίσιμο ματς της 9ης αγωνιστικής.
Με Σολτάνι κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άρης!
Μία προπόνηση στο Κλεάνθης Βικελίδης περιελάμβανε το πρόγραμμα της Πέμπτης για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. Ο Νίκος Πασσιαλής, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι: Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Μίσελ, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Τόχα, Φατί, Βράνιες, Καστίγιο, Σολτάνι, Ιάκομπ, Πρίττας, Ουμπίντεζ, Ακόστα, Σανκαρέ, Ντίκο, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Κατίδης και Γιαννιώτας.
Αύριο οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή θα προπονηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου το απόγευμα και στην συνέχεια θα αποσυρθούν στο ξενοδοχείο ενόψει του σαββατιάκου αγώνα, ενώ όσοι παίκτες βρίσκονται εκτός αποστολής, αλλά και οι τραυματίες, θα προπονηθούν το μεσημέρι στο Ρύσιο.sportdog gr

"Nα ετοιμάσει ελικόπτερο ο Παπανδρέου"!

Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες και από τα ξένα Μέσα, ένα από αυτά και το CNN, το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παραλληλίζοντάς την με αυτή της Αργεντινής το 2001...
"Nα ετοιμάσει ελικόπτερο ο Παπανδρέου"!
«Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» είναι ο τίτλος του δημοισεύματος του CNN και αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα κοινά στοιχεία της οικονομίας της Ελλάδας με την Αργεντινή του 2001 είναι οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας.

«Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001. Ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια τα κομμάτια του παζλ της Αργεντινής με αυτό της Ελλάδας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι σχεδόν η ίδια», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου και συνεχίζει:
«Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση».

Στην κατακλείδα του δημοσιεύματος του CNN γίνεται αναφορά και στον Γιώργο Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001».

“Στέλνουν την Ελλάδα εκτός ευρώ...”

Αρνητικό είναι το κλίμα στο εξωτερικό εις βάρος της χώρας μας λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ψηφορία του Reuters με ερώτημα«αν πρέπει η Ελλάδα να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη».
“Στέλνουν την Ελλάδα εκτός ευρώ...”
Το 64% δεν θέλουν την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ, απαντούν ΝΑΙ δηλαδή στην εκδίωξη της ενώ 36% απαντά ΟΧΙ.

Με Σολτάνι κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άρης!!

Στην αποστολή των Θεσσαλονικέων για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προστέθηκε ο Αλγερινός επιθετικός. Διαβάστε την 20άδα για το κρίσιμο ματς της 9ης αγωνιστικής.
Με Σολτάνι κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άρης!
Μία προπόνηση στο Κλεάνθης Βικελίδης περιελάμβανε το πρόγραμμα της Πέμπτης για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. Ο Νίκος Πασσιαλής, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι: Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Μίσελ, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Τόχα, Φατί, Βράνιες, Καστίγιο, Σολτάνι, Ιάκομπ, Πρίττας, Ουμπίντεζ, Ακόστα, Σανκαρέ, Ντίκο, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Κατίδης και Γιαννιώτας.
Αύριο οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή θα προπονηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου το απόγευμα και στην συνέχεια θα αποσυρθούν στο ξενοδοχείο ενόψει του σαββατιάκου αγώνα, ενώ όσοι παίκτες βρίσκονται εκτός αποστολής, αλλά και οι τραυματίες, θα προπονηθούν το μεσημέρι στο Ρύσιο.

Περίπατος για Μπάρτσα!!

Η Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει στην τρίτη της νίκη στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά το θύμα ήταν η Ούνικς Καζάν που γνώρισε τη συντριβή με 65-93.
Περίπατος για Μπάρτσα
Η Μπαρτσελόνα είχε ένα όμορφο απόγευμα στη Ρωσία με τον Τσάβι Πασκουάλ να βλέπει σε καλή ημέρα τους Λόρμπεκ, Ναβάρο και Πιτ Μάικλ. Οι Ισπανοί επέβαλαν το ρυθμό τους από το πρώτο κιόλας λεπτό με την Ούνικς να ακολουθεί ανήμπορη να μπει στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 32-44, 48-69, 65-93

Πηγή: gazzetta.gr

Διαψεύδουν για "Λόλο"

Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ όπως ξεκαθαρίζουν στον Πανιώνιο μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ουρουγουανό να έχει ζητήσει να φύγει λόγω οικογενειακού προβλήματος.
Διαψεύδουν για "Λόλο"
Ο 29χρονος άσος φερόταν να έχει ζητήσει από την διοίκηση του Πανιωνίου να τον αφήσει ελεύθερο λόγω οικογενειακού προβλήματος. Από την κυανέρυθρη ΠΑΕ, όμως, έσπευσαν να διαψεύσουν το σενάριο, τονίζοντας ότι ο Εστογιάνοφ ούτε έχει καταθέσει τέτοιο αίτημα, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι έχει πληρωθεί κανονικά.
Στα αγωνιστικά και ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ το προσεχές Σάββατο (05/11), ο Ριέρα χτύπησε στην προπόνηση και πολύ δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι. Ο Τάκης Λεμονής, όμως, δεν... πονοκεφαλιάζει, καθώς ο Ισπανός δύσκολα θα έπαιζε μετά το επεισόδιο που είχαν οι δυο τους πριν από λίγες ημέρες.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Πολύ φοβάμαι, ότι…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας αφήνει για λίγο στην άκρη τον Ολυμπιακό και θυμάται τραγικές καταστάσεις που βίωσε σε όταν επισκέφτηκε χώρες εκτός ευρωζώνης!
Πολύ φοβάμαι, ότι…
Είναι μερικές στιγμές που το μυαλό δεν λέει να ξεκολλήσει και το χέρι δεν –πηγαίνει για να γράψει για αθλητικά. Ναι, το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη είναι κομβικό, ναι ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει, αλλά θέλοντας και μη δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με αγωνιστικά θέματα.
Ο υπογράφων ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει και σχέσεις με την πολιτική. Ωστόσο ακόμα και ένας τύπος σαν την… αφεντιά μου, που είναι μέγας σταρχιδιστής, που σιχαίνεται τη μιζέρια, δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος με όλες αυτές τις εξελίξεις.
Μάθαμε το ΔΝΤ, μάθαμε τις μειώσεις μισθών, μάθαμε τις έκτακτες εισφορές, μάθαμε να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι που έχτισε ο πατέρας μας με κόπο και ιδρώτα! Και αν δεν το πληρώσεις θα σου κόψουν το ρεύμα και θα ζεις στο κρύο και υπό το φως των κεριών!
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

O Ρονάλντο ανάμεσα σε θρύλους!!

Με 101 γκολ σε... συνολικά 800 μέρες στην Μαδρίτη και 105 ματς με την φανέλα της «Βασίλισσας», ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει βάλει γερά θεμέλια για να ξεπεράσει στο σκοράρισμα τα ιερά τέρατα του συλλόγου!
O Ρονάλντο ανάμεσα σε θρύλους!
Η επιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης οφείλει εν πολλοίς την αποδοτικότητά της στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σκοράρει κατά βούληση από... παντού, δίνει ασίστ και ρυθμό στην επίθεση. Έχει κατά μέσο όρο 0.96 γκολ ανά ματς, δηλαδή σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, ενώ έχει βάλει 11 χατ τρικ. Και όλα αυτά σε μόλις 105 ματς! Το σερί του δείχνει ότι θα συνεχιστεί και φέτος και ήδη... έχει κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα ξεκίνημα για να σπάσει τα ρεκόρ μερικών από τους μεγαλύτερους επιθετικούς της «βασίλισσας».
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

«Όποιος έχει πρόβλημα, φεύγει!»

Να... αφυπνίσει τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης προσπάθησε ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος μίλησε σήμερα στα αποδυτήρια, ζήτησε πάθος στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ανακοίνωσε προπονητή!
«Όποιος έχει πρόβλημα, φεύγει!»
Ο πρόεδρος των Αρκάδων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όποιος έχει πρόβλημα με την ομάδα να μας το πει και να φύγει. Θέλουμε να βλέπουμε παίκτες με πάθος, που θα ιδρώνουν για τη φανέλα και θα ματώνουν μέσα στο γήπεδο! Μέχρι τώρα βλέπουμε αδιαφορία.

Θέλουμε να αλλάξετε συμπεριφορά από τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν μιλάω για τακτικές και συστήματα, αυτά είναι θέματα του προπονητή. Μιλάω για την εικόνα που παρουσιάζετε στους οπαδούς μας. Αυτή δεν μας αρέσει καθόλου και πρέπει να διορθωθεί».

Στο τέλος πάντως της ομιλίας του, ο Μποροβήλος... ανακοίνωσε και προπονητή: «Να δείξετε απόλυτο σεβασμό στον Στάικο που θα καθοδηγήσει την ομάδα και να ξέρετε ότι ο νέος σας προπονητής θα είναι στο γήπεδο την Κυριακή και θα σας βλέπει!».

Πρόκειται για τον Στάικο Βεργέτη, γυμναστή μέχρι πρότινος του Αστέρα.

"Αλέξη μείνε"!

Με κοινή τους δήλωση οι αρχηγοί της Παναχαϊκής έκαναν γνωστό ότι σε συζήτηση που είχαν με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Αλέξη Κούγια, του ζήτησαν να αναθεωρήσει την άποψή του και να μείνει στην ομάδα, ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουν την άνοδό της στην Σούπερ Λιγκ στο τέλος της σεζόν.
"Αλέξη μείνε"!
"Εμείς οι αρχηγοί της Παναχαϊκής αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές λυπηθήκαμε ιδιαίτερα από το άτυχο αποτέλεσμα με τον Πλατανιά.
Δεν θέλουμε να ξαναδούμε τους οπαδούς μας, τους προπονητές μας και τον πρόεδρο μας λυπημένους και σήμερα καλέσαμε τον κ. Κούγια στα αποδυτήρια πριν από την προπόνηση και του ζητήσαμε να ανακαλέσει την απόφαση του να μείνει κοντά μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Θέλουμε τους οπαδούς και τον πρόεδρο μας κοντά μας και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να είναι υπερήφανοι ανεβάζοντας την Παναχαϊκή στην Super League.
Οι αρχηγοί: Φούφουλας Κωνσταντίνος, Μενδρινός Κωνσταντίνος, Dejan Miloseski , Ιωάννου Ιωάννης», αναφέρεται στην κοινή τους δήλωση.

Πρόκληση με Σιδηρόπουλο, που είναι ο Γιάχος, οέο;

Δυσφορία έχει προκληθεί στον Άρη για τον ορισμό Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Πρόκληση με Σιδηρόπουλο, που είναι ο Γιάχος, οέο;
Οργή και μόνο οργή προκαλούν στον ΑΡΗ και στους οπαδούς του οι σημερινές αποφάσεις της ΚΕΔ και του Κύρου Βασσάρα. Η πρόκληση είναι διπλή μάλιστα σε βάρος του ΑΡΗ.
Να τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα. Πρώτον, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και χωρίς καμία ευθιξία όρισαν για το ντέρμπι του Σαββάτου τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Στη ΚΕΔ προφανώς… ξεχνάνε (;) ότι ήταν ο διαιτητής του περσινού αγώνα ΑΡΗ – Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης» (1-2). Τι είχε γίνει τότε; Ο Σιδηρόπουλος έκανε τα στραβά μάτια (ή τα… ερυθρόλευκα μάτια) σε… «καραμπινάτη» περίπτωση αποβολής του Ριέρα, ο οποίος έπιασε από τον λαιμό τον Βελλίδη και τον έριξε κάτω.
Γενικώς, ο διαιτητής από τα Δωδεκάνησα τα… θαλάσσωσε στον πειθαρχικό έλεγχο, δίνοντας όλα τα αμφισβητούμενα σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, ο Βασσάρας και η ΚΕΔ τον στέλνουν το Σάββατο στο «Κλ. Βικελίδης» και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πως θα σφυρίξει... Σε κάθε περίπτωση όμως, την ευθύνη για ο,τιδήποτε συμβεί θα την έχουν η ΚΕΔ και ο Βασσάρας.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο allaboutaris.com

Δυναμίτης στα θεμέλια!!

O Νίκος Παπαδογιάννης έζησε εξ αποστάσεως τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου και γράφει στο blog του ότι είναι δύσκολοι oι καιροί για Έλληνες στο εξωτερικό.
Δυναμίτης στα θεμέλια
Στο ιστορικό κέντρο της Βιτόρια, χαμένο μέσα στα μεσαιωνικά στενά με τα ονόματα που παραπέμπουν σε μισοξεχασμένα επαγγέλματα (Zapateria, Correria, Carniceria κ.ο.κ.) βρίσκεται ένα πρακτορείο Τύπου. Στη βιτρίνα του, υπάρχει ηλεκτρονική οθόνη από την οποία περνούν ολημερίς, το ένα μετά το άλλο με περίοδο 20 δευτερόλεπτων, τα πρωτοσέλιδα των κορυφαίων εφημερίδων της Ισπανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης.
Κοντοστάθηκα όταν είδα ένα γνώριμο πρόσωπο στην πρώτη σελίδα της El Pais. Χαμογελαστό κάτω από τα μουστάκια του, πέρα από κάθε λογική.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

«Ο Φέργκιουσον ξεπέρασε τον θρύλο Μπάσμπι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κένι Νταλγκλίς για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και χαρακτήρισε φανταστικό ό,τι έχει πετύχει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Ο Φέργκιουσον ξεπέρασε τον θρύλο Μπάσμπι»
Ο τεχνικός της Λίβερπουλ τόνισε πως «Είναι φανταστικά αυτά που έχει πετύχει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νομίζω ότι έχει ξεπεράσει και το θρύλο του Σερ Ματ Μπάσμπι με τα κατορθώματά του».

πηγή: sportdog.gr   

Πήγε CAS ο Ολυμπιακός Βόλου!!

Στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή της ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, προσέφυγε το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Πήγε CAS ο Ολυμπιακός Βόλου!
Την κατάθεση της προσφυγής επιβεβαίωσε με γραπτή του δήλωση και ο Μιχάλης Μιτζικός, εκ των νομικών εκπροσώπων του συλλόγου, τονίζοντας ότι με αυτή την κίνηση ο σύλλογος εναντιώνεται στην ωμή πολιτική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση.
Επιπλέον καλεί την ΕΠΟ να σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που, όπως αναφέρει, ορίζει ρητά τον Ολυμπιακό Βόλου ως ομάδα της Σούπερ Λίγκας, με -10 βαθμούς για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Μιχάλη Μιτζικού:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεπής στον αγώνα που δίνει κατέθεσε προσφυγή στο CAS, όσον αφορά την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν και τυπικά αντίδικος του Ολυμπιακού Βόλου είναι η ΕΠΟ, η προσφυγή ουσιαστικά εναντιώνεται στην ωμή πολιτική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, όπως δήλωσαν δημόσια η αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Με την προσφυγή καλούμε την ΕΠΟ να σηκώσει ανάστημα, να προστατεύσει το αυτοδιοίκητο και να σεβαστεί την απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 της Επιτροπής Εφέσεων που ορίζει ρητά τον Ολυμπιακό Βόλου ως ομάδα της Super League με -10 βαθμούς για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Ελπίζουμε ότι η ΕΠΟ θα πράξει το καθήκον της για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Βγαίνει το πρόγραμμα των αναβληθέντων αγώνων!!

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι στο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου θα εγκριθεί εκτός των άλλων, το αγωνιστικό πρόγραμμα των μέχρι τώρα αναβληθέντων αγώνων του φετινού πρωταθλήματος, εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα.
Βγαίνει το πρόγραμμα των αναβληθέντων αγώνων
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:
Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 09/11/2011 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Tα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Έγκριση Αγωνιστικού Προγράμματος Αναβληθέντων Αγώνων.
2. Καταβολή αντιτίμων, εκ των Συμβάσεων Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών και λοιπών Δικαιωμάτων.
3. Συζήτηση επί Οικονομικών θεμάτων.
4. Ενημέρωση για συνεργασία με ΟΠΑΠ Α.Ε.
5. Διάφορα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Μόνο νίκη με Άρη», είπε ο Χαβίτο!!

Ο πρώην παίκτης του Άρη και νυν του Ολυμπιακού, τόνισε στη NOVA πως η νίκη είναι μονόδρομος για τους "ερυθρόλευκους" κόντρα στην παλιά του ομάδα.
«Μόνο νίκη με Άρη», είπε ο Χαβίτο!
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τόνισε πως κρατά μόνο τις ευχάριστες αναμνήσεις από το πέρασμά του από τους «κίτρινους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
-Πόσο κρίσιμος είναι ο αγώνας με τον Αρη;

Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός ο αγώνας γιατί ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οπότε πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για να μην απομακρυνθούν οι ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

-Επειδή έχεις αγωνιστεί στον Άρη, πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Για τον Άρη υπάρχουν δύο αγώνες της χρονιάς. Ο ένας είναι με τον ΠΑΟΚ και ο άλλος είναι με τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα φέτος που ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής θα ήθελαν σίγουρα να νικήσουν σε αυτό το παιχνίδι. Για τον Άρη είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

-Έχεις σκεφθεί το ενδεχόμενο να παίξει για πρώτη φορά κατά του Άρη;

Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί γιατί πέρασα και καλές, αλλά και κακές στιγμές . Εγώ κρατάω πάντα τις καλές στιγμές. Έχω αφήσει εκεί φίλους. Έχω περάσει εκεί ωραία. Σίγουρα για εμένα είναι ένα κίνητρο ν' αγωνιστώ σ' ένα γήπεδο στο οποίο έχω δώσει πολλά παιχνίδια για αρκετά χρόνια. Οπότε για εμένα είναι ένα επιπλέον κίνητρο.

-Η αλλαγή προπονητή στον Άρη μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών των αντιπάλων σας;

Γενικά είναι καλή μία αλλαγή, διότι αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Οι παίκτες που δεν παίζουν τόσο συχνά, βλέπουν πως έχουν την ευκαιρία να δείξουν στον νέο προπονητή πως μπορούν να αγωνιστούν. Οι παίκτες οι οποίοι ήδη αγωνίζονται, βλέπουν θετικά την αλλαγή γιατί μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω. Βέβαια, θα φανεί αν είναι καλή ή κακή η αλλαγή προπονητή. Αλλά γενικά θεωρώ πως είναι θετική η αλλαγή προπονητή.
 

«Φτάνει πια με τους Έλληνες!»

Να πραγματοποιήσει η Γερμανία το δικό της δημοψήφισμα για την Ευρωζώνη ζητά σημαντικός υποστηρικτής της Άνγκελα Μέρκελ...
«Φτάνει πια με τους Έλληνες!»
Ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του βαυαρικού «αδελφού» κόμματος των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας καγκελαρίου. Σχετική δήλωση του Αλεξάντερ Ντόμπριντ επικαλείται η εφημερίδα Bild, η οποία κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τον τίτλο «Πάρτε το ευρώ από τους Έλληνες», ζητώντας δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει οι Έλληνες να αρνούνται να κάνουν οικονομίες και να πρέπει να κάνουν οικονομίες οι Γερμανοί φορολογούμενοι για χάρη της Ελλάδας» δήλωσε σύμφωνα με την Bild ο γγ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης.

«Θα έπρεπε να λάβουμε ένα σήμα απ' αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στο μέλλον πρέπει να συνδέουμε θεμελιώδεις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης με δημοψηφίσματα» ανέφερε.

Η Bild αναφέρει επίσης πως ο Τόμας Ζίλμπερχορν, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Γερμανία.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τίτλο «Πάρτε πίσω το ευρώ από τους Έλληνες», ζητώντας και οι πολίτες στη Γερμανία να μπορούν να αποφανθούν επίσης «για να βγουν οι Έλληνες πτωχευμένοι από την Ευρωζώνη».

«Φτάνει πια! Εγγυόμαστε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουμε τους Έλληνες από την πτώχευση και τώρα θέλουν πρώτα να αποφασίσουν αν θα κάνουν οικονομίες» αναφωνεί η Bild.
«Κυρία Μέρκελ, και εμείς θέλουμε δημοψήφισμα!. Θέλουμε επίσης να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια» προσθέτει.

Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα στη Γερμανία δεν θέλει πλέον οι Γερμανοί να πληρώνουν για την «ελληνική ακαταστασία, τη σπατάλη του διεφθαρμένου και σαθρού κράτους της.

«Θα έπρεπε να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα στη Γερμανία επίσης για την προγραμματισμένη αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών που προβλέπει ένα μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Αποφάσεις τέτοιας σημασίας δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται χωρίς το λαό» δήλωσε στην εφημερίδα ο Τόμας Σίλμπεχορν, μέλος του CSU.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ευρωζώνη, η εφημερίδα Bild «πρωτοστατεί» στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας, απηχώντας την άποψη μερίδας των Γερμανών που αισθάνονται εξαπατημένοι και δεν θέλουν να πληρώσουν για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Tanea.gr