Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Επεισόδια στην Τούμπα!!

Αρκετά μεγάλης έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν πριν την έναρξη του ντέρμπι της Τούμπας με συμπλοκή οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οπαδοί επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ και τα αίματα άναψαν για τα καλά έξω από το γήπεδο. Υπήρξε πετροπόλεμος και ρίψη άλλων αντικειμένων. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Μερίδα του κόσμου επέλεξε να λειτουργήσει με ακραίο τρόπο και να τα βάλει με την αστυνομία που είχε ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα για να μην προκύψουν προβλήματα με την ερυθρόλευκη αποστολή.Πηγή: gazzetta.gr

Μην το χάσεις! Γιατί θα γίνει ματσάρα στην Τούμπα;

"Ντου από Παντού" για τους λόγους που σήμερα το απόγευμα πρέπει να στηθείς στην τηλεόραση για να δεις το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Θα γίνει ματσάρα, λέμε... Όσοι με διαβάζετε ξέρετε ότι αποφεύγω τις προβλέψεις όπως ο διάολος το λιβάνι. Όχι μόνο για το ποιος θα κερδίσει κάθε φορά σε έναν αγώνα, αλλά και για το πώς θα πάει το ματς. Πού να ξέρεις τώρα;
Εκτίμηση
Αυτή τη φορά, όμως, λέω ότι θα γίνει ματσάρα. Αυτή την εκτίμηση κάνω. Ότι συγκεκριμένα στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός θα δούμε ένα παιχνίδι που θα έχει ενδιαφέρον για τον θεατή και τηλεθεατή, ανεξάρτητα τι ομάδα υποστηρίζει. Και οι δυο ομάδες, άλλωστε, αυτή τη στιγμή είναι αρκετά πιεσμένες για διαφορετικούς λόγους.
Ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ επειδή άλλαξε προπονητή και θέλει να αποδείξει ότι βρίσκει ξανά την ισορροπία του σαν ομάδα.
Ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, γνώρισε πριν λίγες μέρες την ήττα στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Παναθηναϊκό.
Προβάδισμα
Είναι, όμως, και τα ματς για το Κύπελλο που θα δώσουν σε λίγο καιρό Ερυθρόλευκοι και Δικέφαλος, με τις δυο ομάδες να θέλουν να πάρουν ψυχολογικό προβάδισμα από τώρα.
Για χαρά
Με λίγα λόγια, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν κάθε λόγο να θέλουν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπό τους και να δώσουν χαρά στους οπαδούς τους.
Να βγει ματσάρα
Καλές ομάδες είναι, αξιόλογους παίκτες έχουν, εκατέρωθεν κίνητρα υπάρχουν μπόλικα, βαθμολογικά δεν κρίνεται δα κι ο τίτλος απ΄ αυτό το 90λεπτο για να πεις ότι θα έχουν τρομερό άγχος που θα βαρύνει τα πόδια τους, άρα γιατί να μη γίνει ένα ωραίο και θεαματικό παιχνίδι; Να δεί και ο κόσμος μπαλίτσα, να έχει σασπένς το ματς, να μπούνε γκολ, να υπάρχει ρυθμός. Να βγει ματσάρα, ρε παιδί μου. Κι ας κερδίσει ο καλύτερος.
Για να δούμε, λοιπόν. Θα πέσω μέσα;Πηγή: sportdog.gr

Διαβολικό! Ποια είναι τα πέντε "9" του Αντωνιάδη;

"Σκυλίσια Μέρα" με μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συγκυρία στη μεγαλειώδη ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού για το Γουέμπλεϊ το 1971. Ούτε σε ταινία τέτοια διαβολική σύμπτωση! Είναι από τα απίστευτα που συμβαίνουν στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, όμως αξίζει να διαβάσετε για τα πέντε 9άρια του Αντώνη Αντωνιάδη.
Στις 9 Μαρτίου 1971, λοιπόν.
Στις 9 το βράδυ ακριβώς.
9 λεπτά πριν από τη λήξη (στο 81΄).
Ο παίκτης με το Νο9 (Αντώνης Αντωνιάδης).
Σκοράρει το 9ο γκολ του στα κύπελλα Ευρώπης (ένα την προηγούμενη σεζόν κι οκτώ σ΄ αυτήν που ήδη διένυε).
Με αυτό το γκολ ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο Γκούντισον Παρκ κάνοντας μπροστά στο αγγλικό κοινό το 1-0.
Η Έβερτον ισοφάρισε, όμως στη ρεβάνς οι Πράσινοι ήταν αυτοί που τελικά μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Λίγες εβδομάδες αργότερα θα φτάνανε στον τελικό του Γουέμπλεϊ με τον Άγιαξ.

Λίγες μέρες μετά απ΄ αυτό το γκολ του Αντωνιάδη κόντρα στην Έβερτον ο 16χρονος Στέλιος Καγιαδάκης, μετέπειτα πρόεδρος του Συλλόγου Βρακοφόρων Κρήτης, αλλά και του Άρη Ρεθύμνου, θα γράψει την εξής μαντινάδα που θα κάνει πάταγο εκείνη την εποχή...
"Σε μια πόλη της Αγγλίας,
Έπεσε ένας κεραυνός,
Που τον τρέμουν οι ομάδες,
Είναι ο Αντώνης ο ψηλός!". 
Πηγή: sportdog.gr

ΒΕΡΟΙΑ:Πέθανε ο Βασίλης Τσαμήτρος!

tsamitros vasilis
Έφυγε σε ηλικία 73 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο μεγαλύτερος πρόεδρος της σύγχρονης ιστορίας της «Βασίλισσας του βορρά», ο Βασίλης Τσαμήτρος.

Ο εκλιπών, που από μικρό παιδί ήταν φίλαθλος της ομάδας, ανέλαβε την προεδρία της το 1993 μαζί με τον Αντώνη Αλεξιάδη και μετά από 2 χρόνια συνέχισε μόνος του, οδηγώντας τη ΒΕΡΟΙΑ σε σπουδαίες επιτυχίες.

Ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική το 1996, στην οποία παρέμεινε για 3 χρόνια πετυχαίνοντας ιστορικές νίκες όπως αυτές επί της Α.Ε.Κ. στη Ν. Φιλαδέλφεια και επί του Ολυμπιακού σε Βέροια και Καραϊσκάκη.


Είχε την καρδιά να τα βάλει με το κατεστημένο εκείνης της εποχής και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί η ομάδα έναν ανελέητο πόλεμο και να βρεθεί μέσα σε λίγα χρόνια από τα σαλόνια στα… αλώνια!

 Ήταν ο μοναδικός πρόεδρος που έφερε στη «Βασίλισσα» τόσα μεγάλα ονόματα παικτών, με πρώτο και καλύτερο τον ρώσο διεθνή Όλεγκ Προτάσοφ και τους Τάσο Μητρόπουλο, Γιώτη Τσαλουχίδη, Μηνά Χαντζίδη, Στέφαν Στόικα κ.α.

 Επί της θητείας του μάλιστα η ΒΕΡΟΙΑ έδωσε αρκετούς παίκτες σε μεγαλύτερες ομάδες (Κατσαβός, Κελπέκης, Κουλακιώτης, Πουρσαϊτίδης κ.α.) αποσπώντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

 Επίσης, επί προεδρίας του έγινε το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ στο Ταγαροχώρι.

 Το σίγουρο είναι ότι ο Βασίλης Τσαμήτρος, που μέχρι τέλους παρακολουθούσε και ενδιαφερόταν για την πορεία της αγαπημένης του «Βασίλισσας», θα μείνει για πάντα στις μνήμες των φίλων της ομάδας σαν ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους που πέρασαν από αυτήν.

 Η κηδεία του έγινε στις 11 το πρωί του Σαββάτου (8/3) στον Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας και  στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Βασίλη Τσαμήτρο συγγενείς και φίλοι. Μεταξύ αυτών τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Πόπη και τα παιδιά του Φιλιώ, Αντώνης και Δημήτρης. Στην εξόδειο ακολουθία παραβρέθηκαν πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλαθλοι της “Βασίλισσας του βορρά”. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Γιώργος Χατζάρας, που διετέλεσε προπονητής επί θητείας Τσαμήτρου, τοποθέτησε μια σημαία της ομάδας στο φέρετρο του πρόεδρου!

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…


Πηγή: inveria.gr

Οκτώ και συνεχίζει η Ντόρτμουντ, 1-0 τη Φράιμπουργκ!

Την όγδοή της συνεχόμενη νίκη απέναντι στη Φράιμπουργκ ανεξαρτήτως έδρας πήρε η Ντόρτμουντ που επιβλήθηκε αυτή τη φορά 1-0 εκτός έδρας.
Πελατειακή έχει εξελιχθεί η σχέση της Ντόρτμουντ με τη Φράιμπουργκ τα τελευταία χρόνια, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρνουν είτε εύκολα, είτε δύσκολα να επιβληθούν της αντιπάλου τους.
Έτσι στην αναμέτρηση εκτός έδρας οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ακόμα μία νίκη, επικρατώντας 1-0 για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του γερμανικού πρωταθλήματος.
Το γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 58’ από τον Κελ το οποίο και αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπάουμαν, Σοργκ, Κρμας, Γκίντερ, Γκούντερ, Σούστερ (76’ Κοκελέν), Φερνάντες, Σμιντ, Νταριντά (66’ Κερκ), Ζούλεχνερ (70’ Κλάους), Μεχμέντι.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντερφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Σαχίν (63’ Κιρχ), Αουμπαμεγιάνγκ, Μκιταριάν (92’ Φρίντριχ), Γκρόσγκροϊτς, Σίμπερ (74’ Χόφμαν).
Πηγή: onsports.gr

Αυτά γίνονταν πριν… 84 χρόνια!! (video)

Το να βάλεις τρία γκολ σε δέκα λεπτά είναι εντυπωσιακό. Αλλά έχει ξαναγίνει. Αντίθετα, το να βρεθεί η Χαλ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας (μετά το 3-0 επί της Σάντερλαντ) έχει να συμβεί από το 1930

Αυτά γίνονταν πριν… 84 χρόνια! (video)
Τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της (πέραν των ανόδων από μικρότερες κατηγορίες) επανέλαβε η Χαλ!

Οι «τίγρεις» δάγκωσαν άσχημα τη Σάντερλαντ με 3-0 και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας μετά από 84 ολόκληρα χρόνια!

Ενώ η ομάδα του Νάτσο Σκόκο (με βασικό τον ίδιο) χτυπούσε στα ίσια το ματς, οι γηπεδούχοι ξαφνικά… δαιμονίστηκαν. Και σκοράροντας τρία γκολ σε δέκα λεπτά (με τον Ντέιβις στο 68’, τον Μέιλερ στο 72’ και τον Φράιατ στο 77’) έφτασαν σε μια εντυπωσιακή νίκη.

Πήραν, έτσι, το τρίτο εισιτήριο για την επόμενη φάση -όπου έχουν πλέον εξαιρετικές πιθανότητες να συνεχίσουν την εκπληκτική τους πορεία. Κι αυτό διότι το τελευταίο τους εμπόδιο για τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» θα είναι η (κατώτερης κατηγορίας) Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.




Αναλυτικά τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Σάββατο, 8/3

Άρσεναλ-Έβερτον 4-1
(7' Εζίλ, 68' πεν. Αρτέτα, 83', 85' Ζιρού - 32' Λουκάκου)

Κυριακή, 9/3

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τσάρλτον 2-0
(65' Φλιν, 67' Μπρέιφορντ)

Χαλ-Σάντερλαντ 3-0
(68' Ντέιβις, 72' Μέιλερ, 77' Φράιατ)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουίγκαν (18:05) Πηγή: sport-fm.gr

Η κόλαση σου, ο παράδεισος μου!!

Σε γκέλα που την φέρνει μακριά από την κορυφή και τη δεύτερη Φίτεσε υπέπεσε η Τβέντε, η οποία ηττήθηκε 1-0 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Στον ένα πόντο από την φιλοξενούμενη μείωσε η Φέγενορντ.

Η κόλαση σου, ο παράδεισος μου!
Στην έδρα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς, η Τβέντε γνώρισε ήττα «εκτός προγράμματος» με 1-0 και έμεινε τρεις βαθμούς μακριά από τη δεύτερη Φίτεσε, ενώ βλέπει την κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος και τον Άγιαξ να απομακρύνονται.

Την ίδια ώρα η Φέγενορντ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την γκέλα της Τβέντε, μειώνοντας στον ένα βαθμό από την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, με εκτός έδρας νίκη επί της Γκρόνινγκεν με 2-0.

Τβέντε και Φέγενορντ βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League με την Αιντχόφεν να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις δύο, ενώ η Φίτεσε με την νίκη της το Σάββατο έχει πλεονέκτημα για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Αποτελέσματα και πρόγραμμα 27ης αγωνιστική Σάββατο 8/3

Άλκμααρ- Χέρακλες 3-0
(Γιοχάνσον 16’, 37’, 79’, Ελμ 91’)

Ρόντα –Ναϊμέγκεν 3-1
(Χούπερτς 30’, 56’,Χόχερ 53’- Χίγκτον 60’)

Χέρενφεν-Τσβόλε 3-0
(Μπασασικόγλου 37’, Λα Πάρρα 68’, Φινμπόγκασον 77’)

Μπρέντα-Φίτεσε 1-2
(Μποιούις 10’- Λαμπιαντ 8’, Χαβενάρ 26’)

Αϊντχόφεν –Ουτρέχτη 1-0
(Λοκάντια 51’)

Κυριακή 9/3

Βααλβάικ- Ντεν Χάαγκ 1-1
(42’ Κάστελεν - 17’ Άλμπεργκ )

Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Τβέντε 1-0
(33’ Αντόνια)

Γκρόνιγκεν- Φέγενορντ 0-2
(15’ Σάκεν, 49’ Ντε Βρίζ)

Άγιαξ-Καμπούρ (17:30)

Επόμενη αγωνιστική 28η

Παρασκευή 14/3

Καμπούρ- Βαλβάικ

Σάββατο 15/3

Φίτεσε-Αιντχόβεν
Χέρακλες-Ρόντα
Ντεν Χααγκ- Γκρόνιγκεν

Κυριακή 16/3

Τβέντε-Αλκμάαρ
Τσβόλε-Γκόου Αχέντ Ινγλς
Ναϊμέγκεν- Ουτρέχτη
Φέγενορντ-Χέρενφεν
Μπρέντα- Άγιαξ
Πηγή: sport-fm.gr

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Με αλλαγές στην ενδεκάδα και τον Βαλντέζ στην κορυφή της επίθεσης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Εκπλήξεις από τον Μίτσελ σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που παρατάσσει στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και τους Σαλίνο (αν και είχε ακουστεί πως ίσως έπαιρνε ανάσες), Μανωλά, Παπαδόπουλο, Μπονγκ στην άμυνα.

Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελούν οι Σάμαρης και Εντινγκά, ενώ η τριάδα πίσω από το μοναδικό κλασικό προωθημένο, που θα είναι ο Βαλντέζ, θα αποτελείται από τον Ιμπαγάσα στον άξονα και τους Φουστέρ, Μασάντο στα πλάγια.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Κατσουράνη-Στοχ ο ΠΑΟΚ!

Δυο από τα σημαντικότερα όπλα του -για διαφορετικούς λόγους το καθένα- αφήνει εκτός ενδεκάδας του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς Κατσουράνη-Στοχ ο ΠΑΟΚ
Χωρίς τους Κώστα Κατσουράνη και Μίροσλαβ Στοχ θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Γιώργο Γεωργιάδη -κι επειδή νιώθει καταπονημένος από τα πολλά παιχνίδια- ο Έλληνας άσος κρίθηκε προτιμότερο να μην ξεκινήσει βασικός.

Όσο για τον Σλοβάκο, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, απλά ο τεχνικός του «δικεφάλου» προτίμησε για λόγους τακτικής να τον αφήσει έξω.

Πιο συγκεκριμένα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Νάτχο, Λάζαρ, Κάτσε, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν απόλαυσε τη γιορτή ο Γκιστ!!

Μόνο λίγα λεπτά αγωνίστηκε στο 21o All Star Game ο Τζέιμς Γκιστ καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο.

Δεν απόλαυσε τη γιορτή ο Γκιστ!
Δεν ευχαριστήθηκε την γιορτή του μπάσκετ ο Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού που συμμετείχε στην ομάδα των ξένων στο 21ο All Star Game που πραγματοποιείται στα Χανιά, αγωνίστηκε μόλις λίγα λεπτά καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο οπίσθιο μηριαία και για αποφασίστηκε να μην συνεχίσει στον αγώνα για προληπτικούς λόγους.

Ο Γκιστ αυτομάτως τέθηκε και εκτός του διαγωνισμού καρφωμάτων, στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να λάβει μέρος.Πηγή: sport-fm.gr

«Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήρθε τα χρυσό»

Στην καλή κατάσταση που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στάθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σόποτ.

«Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήρθε τα χρυσό»
Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος τόνισε πως η επιτυχία ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια και πως σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Χαρακτήρισε σημαντικό το μετάλλιο για την Ελλάδα και έδωσε έμφαση στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ζυρίχη.

Αναλυτικά: «Το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε μετά τη μεγάλη προσπάθεια από μένα και τον προπονητή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Όταν παίρνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση, δεν μπορείς να ξέρεις που θα σταματήσεις. Κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο.

Πολλές φορές πηγαίνεις σε ένα αγώνα σε καλή κατάσταση, όμως, τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα ήθελες. Σήμερα, ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση κι έκανα ένα πολύ καλό αγώνα και, έτσι, ήρθε το αποτέλεσμα. Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό στίβο και τη χώρα μου.

Είμαι σίγουρος πως έκανα χαρούμενος πολλούς Έλληνες με αυτή μου την εμφάνιση. Έχουμε μπροστά μας μια μακριά θερινή σεζόν, στην οποία θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Το αξίζει !!

Νίκη με σχετική ευκολία πραγματοποίησε η Λιλ απέναντι στην Μονπελιέ με 2-0 και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα της Γαλλίας πίσω από Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν.

Το αξίζει !
Άνετη και ωραία παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά η Λιλ, αυτή την φορά απέναντι στην Μονπελιέ.

Η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ επικράτησε με 2-0 των φιλοξενούμενων χάρη σε ένα τέρμα ανά ημίχρονο. Το σκορ για τους γηπεδούχους φρόντισε να ανοίξει ο Μπασά στο 18’, ενώ ο Ρου το «κλείδωσε» στο λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Η Λιλ επιβεβαίωσε και σήμερα ότι μετά τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό είναι ότι καλύτερο «κυκλοφορεί» στο Γαλλικό πρωτάθλημα και πάει φουλ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική

Παρασκευή (7/3, 21:30)

Μαρσέιγ-Νις 0-1
(66' Eσερίκ)

Σάββατο (8/3, 21:00)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
(6' Ιμπραΐμοβιτς, 19', 88' Λαβέτσι)

Γκινγκάμπ- Εβιάν 0-1
(49' Καμπόν)

Μονακό-Σοσό 2-1
(6' Μπερμπάτοφ, 55' Ροντρίγκεζ - 83' Μπουτέν)

Ναντ-Αζαξιό 2-2
(8' Γκακπέ, 76' Τζόρτζεβιτς - 5΄ Μοστεφά, 90+2' Ντιαρά)

Τουλούζ-Ρεμς 3-2
(75' Όιερ, 79' Μπενπασάτ, 88' Μπενγιεντέρ - 22' Κριτσόβιακ, 35' Ντε Πρεβίλ)

Βαλανσιάν-Ρεν 2-1
(54' Ντοσεβί, 76' Ουαρίς - 48΄ Τοϊβόνεν)


Κυριακή (9/3)

Λιλ-Μονπελιέ 2-0
(18’ Μπασά, 57’ Ρου)

Λοριάν- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή (14/3)

Ρεμς- Μαρσέιγ

Σάββατο (15/3, 21:00)

Λιλ-Ναντ (17:30)
Αζαξιό-Γκινγκάμπ
Εβιάν- Βαλενσιέν
Νις-Μπαστιά
Ρεν-Τουλούζ
Σοσό-Λοριάν

Κυριακή (16/3)

Μονπελιέ –Μπορντό (15:00)
Λιόν-Μονακό (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεντ Ετιέν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Arriba Οζιέ!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ δεν χάνει τη νίκη στο Ράλι του Μεξικού, καθώς κυριάρχησε στις ειδικές του Σαββάτου και έχει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του.

Arriba Οζιέ!
Ένα λεπτό διαφορά από τον ομόσταυλό του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα έχει αποκτήσει ο Σεμπαστιάν Οζιέ μετά και την ολοκλήρωση του προγράμματος του Σαββάτου στο Ράλι του Μεξικού. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής με Volkswagen είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του τρίτου αγώνα της σεζόν έχοντας κερδίσει στις δώδεκα από τις 18 ειδικές που έχουν γίνει κι ενώ απομένουν άλλες τέσσερις για την ολοκλήρωση του Ράλι.

Η έκπληξη έρχεται από τον Τιερί Νουβίλ με Hyundai, καθώς βρίσκεται τρίτος και με σημαντική διαφορά από τον Έλφιν Έβανς που ακολουθεί με M-Sport Ford. Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα μετά τη δεύτερη ανατροπή του Ford Fiesta δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή.

Η κατάταξη μετά από 18 ειδικές:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ VW 3:36:42.2
2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW +1:00.3
3. Τιερί Νουβίλ Hyundai +4:37.0
4. Έλφιν Έβανς M-Sport Ford +5:24.0
5. Μάρτιν Πρόκοπ Czech Ford +8:02.5
6. Μπενίτο Γκέρα M-Sport Ford +10:33.6
7. Κρις Άτκινσον Hyundai +12:18.3
8. Μίκο Χιρβόνεν M-Sport Ford +16:09.4
9. Κρις Μικ Citroen +17:18.9
10. Γιούρι Προτασόφ Protasov Ford +17:35

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών

SS1: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS2: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS3: Μαντς Όστμπεργκ Citroen
SS4: Μαντς Όστμπεργκ Citroen
SS5: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS6: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS7: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS8: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS9: Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW
SS10: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS11: Μαντς Όστμπεργκ Citroen
SS12: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS13: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS14: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS15: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS16: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS17: Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW
SS18: Κρις Μικ CitroenΠηγή: sport-fm.gr

«Καταιγίδα» στη Γένοβα!

Πραγματική «καταιγίδα» για ένα ημίχρονο η Σαμπντόρια, πήρε και… σήκωσε τη Λιβόρνο (4-2), που έκανε το λάθος να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

«Καταιγίδα» στη Γένοβα
Χάρη σε ένα «δαιμονισμένο» δεύτερο ημίχρονο η Σαμπντόρια προχώρησε με νίκη 4-2 κόντρα στη Λιβόρνο σε ματς για την 27η αγωνιστική της Seria A. Η ομάδα της Γένοβας τα βρήκε δύσκολα μόνο για 45 λεπτά απέναντι στη Σαουόλο, με την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος, όμως, πήρε το «τρίποντο που ουσιαστικά της αφαιρεί το όποιο άγχος σχετικά με το αν θα παραμείνει ή όχι στην κατηγορία, αφού έφθασε στους 24 βαθμούς.

Στη «μάχη» για την παραμονή, υπήρξαν αντίθετα συναισθήματα για Κιέβο και Μπολόνια. Η πρώτη πήρε τεράστια νίκη, 2-1 την Τζένοα του Γιάννη Φετφατζίδη, χάρη σε δύο γκολ του Παλόσι, το νικητήριο μάλιστα στις καθυστερήσεις κι έτσι, ξεπέρασε στην Μπολόνια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που πλέον κινδυνεύει πολύ σοβαρά.

Παρά την πίεση που άσκησε σχεδόν σε όλο το ματς, η Μπολόνια έμεινε στο 0-0 κόντρα στην σχεδόν υποβιβασμένη Σασουόλο και γίνεται έτσι… φαβορί να την ακολουθήσει στη Serie B.

Έστω και δύσκολα, η Ίντερ επικράτησε με σκορ 1-0 της Τορίνο (30’ Παλάσιο), ενώ η Λάτσιο υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα (0-1) από την Αταλάντα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/3

Ουντινέζε-Μίλαν 1-0
(67’ Ντι Νατάλε)

Κατάνια-Κάλιαρι 1-1
(52’ Βετσίνο, 62’ Μπεργκέζιο)

Κυριακή 9/3 (16:00)

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 1-0
(42' Ασαμόα)

Μπολόνια-Σασουόλο 0-0

Κιέβο-Τζένοα 2-1
(5’ πεν, 90’+3’. Παλόσι – 88’ Τζιλαρντίνο)

Ίντερ-Τορίνο 1-0
(30’ Παλάσιο)

Λάτσιο-Αταλάντα 0-1
(60’ Παλάσιο)

Πάρμα-Βερόνα 2-0
(20’ Μπιαμπιανί, 90’+2 Σελότο)

Σαμπντόρια-Λιβόρνο 4-2
(49’ Κρστιτς, 53’ αυτ. Τσεκερίνι, 68’ Οκακα, 75’ Γκαμπιαντίνι – 19’, 27’ Εμπαγιέ)

Νάπολι-Ρόμα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Σάββατο 15/3

Βερόνα-Ίντερ (21:45)

Κυριακή 16/3 (16:00)

Αταλάντα-Σαμπντόρια (13:30)
Μίλαν-Πάρμα
Λιβόρνο-Μπολόνια
Σασουόλο-Κατάνια
Κάλιαρι-Λάτσιο (19:30)
Φιορεντίνα-Κιέβο (21:45)
Τζένοα-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα, 17/3

Τορίνο-Νάπολι (20:00)
Ρόμα-Ουντινέζε (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

«Τρελή» αντεπίθεση με Ντε Βινσέντι!

Με τον Ντε Βινσέντι για ακόμα μια αγωνιστική να «καθαρίζε» ο ΑΠΟΕΛ ξέσπασε στην ΑΕ Κουκλιών με 6-1 και διατήρησε το αήττητο 15 ματς στην Α’ Εθνική Κύπρου, συνεχίζοντας την… αντεπίθεση για την κορυφή.

«Τρελή» αντεπίθεση με Ντε Βινσέντι
Ασταμάτητος μοιάζει για όγδοη σερί αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος διέλυσε την ΑΕ Κουκλιών με 6-1 και βλέπει με… άλλο μάτι την κορυφή της Α’ Εθνικής Κύπρου.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε τις οκτώ διαδοχικές νίκες, ενώ διατήρησε αήττητο 15 αγωνιστικών, με τα τελευταία δύο ματς να έχει σκοράρει συνολικά 11 γκολ, συνεχίζοντας την αντεπίθεσή του για την κορυφή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον «θρύλο» αναδείχτηκε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος με δύο γρήγορα γκολ (16’,21’) άναψε τις μηχανές της ομάδας του, ενώ στη θριαμβευτική νίκη συνέβαλε και η αποβολή του Πιτσιλού στο 26’.

Από κει και πέρα, τα πράγματα έγιναν… παιχνιδάκι στα πόδια των παικτών του ΑΠΟΕΛ, που ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν γκέλα της ΑΕΛ για να παραμείνουν σ’ αυτήν.

Σημαντικά τρίποντα πήραν και οι Ομόνοια και Ερμής κόντρα σε Εθνικό Άχνας και Άρη αντίστοιχα, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά τις «γκέλες» της προηγούμενης αγωνιστικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
Κυριακή 9/3
Δόξα – Παραλίμνι 1-1
(34’ Οικονομίδης – 75’ Ανγκούλο)

Ερμής – Άρης 2-1
(10’ πεν. Ταγκμπατζούμι, 11’ Ταραλίδης – 57’ Πινσέλι)

ΑΕ Κουκλιών – ΑΠΟΕΛ 1-6
(32’ Γαρπώζης – 16’, 21’ Ντε Βισέντι, 24’ πεν. Μαντούκα, 54’ Αλεξάνδρου, 71’ Σαντίν)

Ομόνοια – Εθνικός Άχνας 1-0
(7’ Ρούσιας)
Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα (17.00)
Αλκή – ΑΕΛ (19.00)
Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας (19.00)

Επόμενη αγωνιστική (25η):
Σάββατο 15/3
ΑΕΚ Λάρνακας – Αλκή (16.00)
ΑΠΟΕΛ – Εθνικός Άχνας (16.00)
Άρης – Ανόρθωση (16.00)
Ερμής – Ομόνοια (16.00)
Παραλίμνι – ΑΕ Κουκλιών (16.00)

Κυριακή 16/3
ΑΕ Λεμεσού – Δόξα (16.00)
Νέα Σαλαμίνα – Απόλλων Λεμεσού (16.00) Πηγή: sport-fm.gr

Φωστήρας… γίγαντας!!

Όχι μόνο «φονεύει» τους μεγάλους αντιπάλους ο Φωστήρας, αλλά δείχνει να αλλάζει επίπεδο, με την τέταρτη σερί νίκη του, αυτή τη φορά με 1-0 κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου. Βροχή τα γκολ!

Φωστήρας… γίγαντας!
To παρατσούκλι του επιβεβαίωσε ο Φωστήρας, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι «Φονέας γιγάντων», επικρατώντας 1-0 του πρωτοπόρου του Νότιου Ομίλου, Ολυμπιακού Βόλου.

Μάλιστα, η ομάδα του Τζάκι Ματάισεν πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, μετρώντας, πια, τέσσερις σερί νίκες, ενώ είναι αήττητη σε δέκα συνεχόμενες αγωνιστικές και πλέον διεκδικεί την είσοδο της στα πλέι οφ της Football League.

Από την άλλη, το ντεμπούτο του Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου δεν συνοδεύτηκε με νίκη, που θα έφερνε την απαραίτητη αλλαγή κλίματος. Έτσι η ομάδα της Μαγνησίας μετράει τρεις σερί ήττες, όμως δεν φαίνεται ότι μπορεί να χάσει την πρώτη θέση του Νότιου Ομίλου, παρά την αγωνιστική κάμψη που έχει το τελευταίο διάστημα.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκαν τα Χανιά, που νίκησαν με το επιβλητικό 5-1 τον ουραγό Βύζαντα Μεγάρων, ενώ και ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Αστέρα Μαγούλα, με 4-0 και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος το κενό του Παναιγιάλειου. που αγωνίζεται τη Δευτέρα με τον Πανηλειακό.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 7/3

Ζάκυνθος –Κέρκυρα 1 – 2
(Ραπτάκης (αυτογκόλ) 52' -39' Π. Σίκιμιτς, 84' Ζ. Μπαλντοβάλιεφ)

Κυριακή 9/3

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιγινιακός 1-1
(11’ Γήτας-54’ Κουτσοσπύρος)

Βατανιακός -Αναγέννηση Γιανν 2-1
(14’ Βούτσιας, 57’ Μίλιτς, 81’ Σάρρος)

Νίκη Βόλου-Πιερικός 1-0
(72’ Ρεπετσάς)

Δοξα Δράμας-Εθνικός Γαζώρου 2-0
(48’-62’ Διαμαντόπουλος)

Καβάλα-Τύρναβος 2005 1-3
(14' Σαχινίδης, 44’ Νταρακλίδης, 56’ Κανούλας, 90’ Ντος Σάντος)

Καλλιθέα-Γλυφάδα 4-0
(4’ Φαμπρίς, 33’ Γκαλάν, 70’-75’ Χαϊκάλης, 83’ Λεβέντης)

Ηρακλής Ψαχνών-Αστέρας Μαγούλας 4-0
(18’ Τσούτσης, 25’ Μπουμάλ, 33’ Τσούτσης, 79’ Κρητικός)

Φωκικός-Αχαρναϊκός 0-2
(4’-34’ Νεόφυτος)

Χανιά- Βύζαντας Μεγάρων 5-1
(28’ Καμπλιώνης, 40’ Μαραγκουδάκης, 47’-61 Λουκίνας, 72 Παπατζίκος, 82’ Ταμπάκης)

Φωστήρας-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
(6’ Σμυρλής)

Δευτέρα 10/3

Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς

Παναιγιάλειος-Πανηλειακός Πηγή: sport-fm.gr

Κανείς δεν χάρηκε…!

Στο βαθμό της ισοπαλίας (1-1) έμειναν η Βααλβάικ με την Άντο Ντεν Χάαγκ στην έδρα της πρώτης στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Κανείς δεν χάρηκε…
Καμία εκ των Βααλβάικ και Άντο Ντεν Χάαγκ δεν χάρηκε στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες που… βρίσκονται στη ζώνη των play out έμειναν στο (1-1) με τους παίκτες της Ντεν Χάαγκ ωστόσο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά και να ανοίγουν το σκορ.

Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Άλμπεργκ, ο οποίος στο 17’ έκανε το 1-0. Ωστόσο, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Βααλβάικ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Κάστελεν στο 42’.

Στο δεύτερο ημίχρονο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Αυτή ήταν η τέταρτη αναμέτρηση που η Βααλβάικ απέχει από το τρίποντο της νίκης.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα 27ης αγωνιστική Σάββατο 8/3

Άλκμααρ- Χέρακλες 3-0
(Γιοχάνσον 16’, 37’, 79’, Ελμ 91’)

Ρόντα –Ναϊμέγκεν 3-1
(Χούπερτς 30’, 56’,Χόχερ 53’- Χίγκτον 60’)

Χέρενφεν-Τσβόλε 3-0
(Μπασασικόγλου 37’, Λα Πάρρα 68’, Φινμπόγκασον 77’)

Μπρέντα-Φίτεσε 1-2
(Μποιούις 10’- Λαμπιαντ 8’, Χαβενάρ 26’)

Αϊντχόφεν –Ουτρέχτη 1-0
(Λοκάντια 51’)

Κυριακή 9/3

Βααλβάικ- Ντεν Χάαγκ 1-1
(42’ Κάστελεν - 17’ Άλμπεργκ ) Πηγή: sport-fm.gr

Υποταγή στην «Κυρία»! (video)

Μέσα στο Τορίνο δεν περνάει κανείς! Η Γιουβέντους πήρε «εκδίκηση» κόντρα στην Φιορεντίνα επικρατώντας 1-0 και ισοφαρίζοντας ρεκόρ εντός έδρας νικών που κρατούσε 38 χρόνια!

Υποταγή στην «Κυρία»! (video)
Δεν είναι μόνο ασταμάτητη. Είναι και εκδικητική. Γιατί στον πρώτο γύρο η Φιορεντίνα είχε «ταπεινώσει» τη Γιουβέντους (4-2) και την είχε υποχρεώσει στην μοναδική φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα.

Γι’ αυτό και οι «μπιανκονέρι» πήραν την εκδίκησή τους, επικρατώντας 1-0 των «βιόλα» και αυξάνοντας την διαφορά τους στο +14 απ’ τη δεύτερη Ρόμα, που έχει βέβαια δύο ματς λιγότερα.

Η ομάδα του Κόντε ήταν εμφανώς ανώτερη στο πρώτο μέρος και αφού δεν της βγήκε μία με τον Τέβες, δύο με τον Ασαμόα, με την τρίτη ο τελευταίος κατάφερε να σκοράρει στο 42’ και να διώξει το όποιο άγχος υπήρχε για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ισοφαρίσουν, αλλά δεν είχαν και τη τύχη με το μέρος τους. Όπως στην φάση του Μάτος –κι ενώ είχε μπει στον αγώνα τρία λεπτά νωρίτερα- όπου το δοκάρι τον σταμάτησε, με το 1-0 να μένει ως το τέλος.

Και επειδή η Γιουβέντους είναι… Γιουβέντους, ξέρει να κάνει και ρεκόρ! Έτσι με την 14η εντός έδρας νίκη σε ισάριθμα ματς έπιασε την Τορίνο που είχε κάνει κάτι ανάλογο το 1976. Και… λογικά θα την ξεπεράσει!

Μάλιστα, αυτή ήταν η έκτη φορά την φετινή σεζόν που οι πρωταθλητές επικρατούν με αυτό το σκορ (1-0), ενώ έφτασαν τις 333 νίκες στη Serie A, ούσα η πρώτη ομάδα που τα καταφέρνει!


Πηγή: sport-fm.gr

«Μάγκικη» πρόκριση!!

Τι κι αν τις χωρίζει μια κατηγορία; Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν «μάσησε» και με το υπέρ της 2-0 κόντρα στην Τσάρλτον, έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

«Μάγκικη» πρόκριση!
Και οι «μικροί» έχουν ψυχή. Και μάλιστα μεγάλη! Η Σέφιλντ Γιουνίατεντ επικράτησε 2-0 της Τσάρλτον σε νοκ-άουτ ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και πανηγύρισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του θεσμού, που θα διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ».

Αν και τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία, αυτή της League One εκμεταλλεύτηκε ένα φοβερό δίλεπτο και με δύο τέρματα απ’ τους Φλιν (66’) και Μπρέιφορντ (68’) διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που πέταξε εκτός συνέχειας το σύλλογο της Τσάμπιονσιπ!

Επιβεβαιώθηκε, δε, πως η μεγάλη θριαμβεύτρια βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, τρέχοντας πλέον σερί 8 νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ – Έβερτον 4-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσάρλτον 2-0

Χαλ – Σάντερλαντ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουίγκαν (18:05) Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» εύκολα η Εσπανιόλ!! (video)

Άνετη νίκη σημείωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Εσπανιόλ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-1 της Έλτσε για την 27η αγωνιστική της Primera Division.

«Καθάρισε» εύκολα η Εσπανιόλ (video)
Ένα ωραίο και χαρούμενο μεσημέρι είχαν οι παίκτες της Εσπανιόλ, οι οποίοι επικράτησαν εύκολα (3-1) της Έλτσε για την 27η αγωνιστική της Primera Division.

Οι Καταλανοί μπήκαν από νωρίς με άγριες διαθέσεις στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, μόλις στο δεύτερο λεπτό.

Στη συνέχεια, είχαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, χάρη στον Ντιέγκο Λόπεθ.



Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν χωρίς αποτέλεσμα και ο Πίτσι πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπέδουχων, με την Έλτσε να μειώνει στο 88’ με το αυτογκόλ του Φουέντες.




Πλέον η Εσπανιόλ βρίσκεται έχει 36 βαθμούς, όσους και η Λεβάντε που είναι στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, και ελπίζει η ομάδα του Λουκά Βύντα και των «Ελλήνων» να χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.


Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 08 Μαρτίου
Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-0
(17' Ρόκι)

Μπέτις – Χετάφε 2-0
( Λεό Μπαπτιστάο 16’, Ρουμπέν Κάστρο 39’)

Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(62', 64' Βίγια)

Γρανάδα – Βιγιαρεάλ (23:00)

Κυριακή, 09 Μαρτίου

Εσπανιόλ – Έλτσε 3-1
(2’ Λόπεθ, 21’ Κολότο, 58’ Πίτσι - 88' αυτ. Φουέντες)

Αλμερία – Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (20:00)
Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα, 10 Μαρτίου
Οσασούνα – Μάλαγα (21:00)
Σοσιεδάδ – Βαγιεκάνο (23:00)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Χετάφε – Γρανάδα
Λεβάντε – Θέλτα
Βαγιεκάνο – Αλμερία
Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ
Έλτσε – Μπέτις
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα
Σεβίλλη – Βαγιαδολίδ
Σοσιεδάδ – Βαλένθια
Βιγιαρεάλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Πηγή: sport-fm.gr

«Πάνθηρας» ο… Παπαδόπουλος!

Με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο πρωταγωνιστή, που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ ο Ατρόμητος «καθάρισε» από τα μέσα του πρώτου μέρους τον Πανιώνιο και συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

«Πάνθηρας» ο… Παπαδόπουλος
Συνεχίζουν ακάθεκτοι ο Ατρόμητος και Παπαδόπουλος, καθώς πορεύτηκαν χέρι-χέρι και στην 28η αγωνιστική της Superleague, με τον Έλληνα επιθετικό να πετυχαίνει δύο (3’, 26’) γκολ και να βγάζει δύο και μία ασίστ (22’) στον Νάστο στη νίκη με 4-0 επί του Πανιωνίου. Το άλλο τέρμα σηεμίωσε ο Ούμπιντες, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» στο 63ο λεπτό.

Τα δεκατρία γκολ στη φετινή Superleague έφθασε ο Παπαδόπουλος και έπιασε τους Μπεργκ, Σολάρι, ενώ οι τρεις τους απέχουν μόλις ένα πλέον από τον Μήτρογλου, που συνεχίζει στη Φούλαμ.

Σους 58 βαθμούς πλέον η ομάδα του Περιστερίου, που είναι σίγουρα στην δεύτερη θέση και ελπίζει σε «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Απόλυτος κυρίαρχος του ματς ο Ατρόμητος, -όπως μαρτυράει και το σκορ- και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, αν δεν κατέβαζε… στροφές. Αντικατέστησε τους Γιαννούλη, Παπαδόπουλο και Μπρίτο ο Γιώργος Παράσχος μετά το 4-0 για να πάρουν ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Ξύπνησε» στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος, αλλά ήταν πλέον αργά. Στους 31 βαθμούς και κοντά στην επικίνδυνη ζώνη έμειναν οι «κυανέρυθροι».

Το ματς

Ο Ατρόμητος έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης το ποιος θα είναι το αφεντικό, έχοντας κλείσει στα καρέ του τον Πανιώνιο, ο οποίος ήταν άνευρος στην αρχή και είχε παθητικό ρόλο. Οι «μπλε» ευτύχισαν να σκοράρουν στην πρώτη φάση που ευτύχισαν με τον Ούμπιντες να «σερβίρει» και τον συνήθη ύποπτο, Δημήτρη Παπαδόπουλου να σκοράρει με κεφαλιά. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά οι «κυανέρυθροι» λίγο πριν συμπληρωθούν δεκαπέντε λεπτά, άρχισαν κάνουν αισθητή την παρουσία στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να χάσουν κάποια σημαντική ευκαιρία.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις, αλλά σε σχέση με το κακό ξεκίνημα υπήρξε αισθητή βελτίωση. Ωστόσο, τη στιγμή που άρχισε να αναθαρρεί ο Πανιώνιος, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους «μπλε» με τον Παπαδόπουλο αυτή τη φορά να είναι ο δημιουργός και τον δεξιό μπακ της ομάδας, Βαγγέλη Νάστο ο «εκτελεστής». Ο Πανιώνιος τα έχασε από εκεί και πέρα και ο Ατρόμητος το εκμεταλλεύτηκε αυτό, βάζοντας τέσσερα λεπτά αργότερα και τρίτο τέρμα, με τον Παπαδόπουλο να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό.

Οι Περιστεριώτες συνέχισαν δυνατά για λίγα λεπτά ακόμα και θα μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλο τέρμα, καθώς ο Πανιώνιος… παρέπαιε. Από το 35’ και μετά όμως ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες έκλεισαν «σβηστά» το πρώτο μέρος.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας την κατοχή στο ξεκίνημα και γενικότερα παρουσιάζοντας πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Όμως, τα ρίσκα που πήρε ο Νίκος Αναστόπουλος, ανεβάζοντας πολύ ψηλά την άμυνα της ομάδας του δεν του βγήκαν, καθώς σε κάθε κατέβασμα του αντιπάλου «μύριζε». Τελικά αυτό μπήκε στο 63ο λεπτό.

Από εκεί χάθηκε κάθε ενδιαφέρον, το οποίο ούτως ή άλλως είχε ατονήσει από τα μέσα του πρώτου μέρους. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα και ο τεχνικός των γηπεδούχων θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, βγάζοντας τον Παπαδόπουλο και τον Γιαννούλη από το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της… τιμής, ενώ ο Ατρόμητος έγινε σε κάποιες φάσεις επικίνδυνος, χωρίς να «φορτσάρει».



Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης (66’ Μπάλλας), Παπαδόπουλος (75’ Φωτάκης), Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος, Μπρίτο (83’ Κιβρακίδης).

Στον πάγκο του Ατρόμητου οι: Σηφάκης, Ναπολεόνι, Φάμπιο και Γεωργίου.

Πανιώνιος (Αναστόπουλος): Ανέστης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Κολοβός, Μητρόπουλος, Ντούνης (64’ Καμπάνταης), Κούρος, Γιάννου (46’ Λάζνικ) και Αραβίδης.

Στον πάγκο του Πανιώνιου οι: Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης, Κουλουχέρης, Σταυροαθανασόπουλος και Παναγιωτούδης. Πηγή: sport-fm.gr

Έκρηξη από Άντιτς!!

«Φωτιές» άναψε ο Πέρο Άντιτς με μηνύματά στο twitter, για τη παρουσία του στον Ολυμπιακό. Ο Σκοπιανός φόργουορντ των Χοκς κατηγόρησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για υπογραφή με τη Φενέρ πριν τους τελικούς!

Έκρηξη από Άντιτς
Νέο διαδικτυακό… χτύπημα -μετά από αυτό του καλοκαιριού, στο οποίο δεν ανέφερε ονόματα- από τον Πέρο Άντιτς. Ο Σκοπιανός φόργουορντ που κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό και αποχώρησε κατόπιν απόφασης του Γιώργου Μπαρτζώκα, δέχθηκε πολλά μηνύματα από φίλους της ομάδας μετά την καταπληκτική εμφάνισή του με τους Ατλάντα Χοκς κόντρα στους Κλίπερς τα ξημερώματα στο ΝΒΑ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

Αυτά, εκτός από συγχαρητήρια, ανέφεραν πως η αποχώρησή του από τους «ερυθρόλευκους» ήταν λάθος και φαίνεται πως ήταν η… σπίθα που άναψε το φυτίλι για να «ξεσπάσει» ο 33χρονος παίκτης. Στο πρώτο μήνυμά του, ο Άντιτς αναφέρει πως «ο Ολυμπιακός δεν είναι Άντιτς ή Μπαρτζώκας, αλλά η ίδια η ιστορία. Έδωσα το 1000% και δεν υπέγραψα με άλλη ομάδα προτού τελειώσει το συμβόλαιό μου».

Στην συνέχεια, ο Σκοπιανός παίκτης πόσταρε το τατουάζ που έχει με το σήμα της θύρας 7, γράφοντας «για πάντα θρύλος», μήνυμα στο οποίο συμφώνησε απόλυτα και ο Κάιλ Χάινς, που του απάντησε με τη λέξη «αδερφός».

Για το τέλος, ο Άντιτς φύλαγε το πιο «καυτό» μήνυμά του, γράφοντας πως «κάποιος υπέγραψε με τη Φενέρμπαχτσε πριν τους τελικούς του πρωταθλήματος, άρα καταλαβαίνετε ποιος αγαπάει τον Ολυμπιακό και ποιος τον χρησιμοποιεί για να πάρει περισσότερα λεφτά», εννοώντας σαφώς την υπογραφή προσυμφώνου του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα με την τουρκική ομάδα, σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν χρήση της οψιόν να ανανεώσουν αυτόματα τη συνεργασία τους.

«Ο Ίβκοβιτς άφησε την ομάδα στον αυτόματο πιλότο και καταφέραμε να κατακτήσουμε ξανά την Ευρωλίγκα. Αυτή είναι η αλήθεια! Υπερασπίζομαι κάθε λέξη που λέω! Θρύλος για πάντα…», ήταν το τελευταίο του «τιτίβισμα».

Αναλυτικά, τα tweets του Άντιτς:
Pero Antic @antic12pero
Olimpiakos is not Bardzokas or Antic!! This club is history!!! I gave 1000% for it but i didnt sign with any team before the season end!!!!!
 
Trilos for ever!!!!
 
Pero Antic @antic12pero
But someone sign with FB Ulker before the Finals!!! So u find out who love OLIMPiAKOS and who use IT to take more money!!!!!
 
Pero Antic @antic12pero
Duda Ivkovic Left the team on Auto Pilot and we won EUROLEAGUE again, thats the TRUTH!!!!! I stand behind every word i say!!!! TRYLOS 4 EVER
 
Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο: «Καλή νίκη από τους μικρούς»

Τη νίκη της Κ20 του ΠΑΟΚ κόντρα στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού (1-0) χάρηκε ο Χέντβιγκες Μαντούρο, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση.

Μαντούρο: «Καλή νίκη από τους μικρούς»
Στο γήπεδο της Νέας Μεσημβρίας βρέθηκε ο Χέντβιγκες Μαντούρο, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση της ομάδας Κ20 κόντρα στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού.

Οι μικροί του «Δικέφαλου του Βορρά» επικράτησαν με 1-0 των «ερυθρόλευκων», ικανοποιώντας τον μεσοαμυντικό Ολλανδό με το θέαμα, ο οποίος σχολίασε τη νίκη των μικρών στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Watching second team of PAOK fc

Πηγή: sport-fm.gr

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός!

Τα στατιστικά και στοιχεία από τις προηγούμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό φέρνει στην επιφάνεια η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικέφαλου του Βορρά».

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και οι Θεσσαλονικείς έφτιαξαν ένα κείμενο, στο οποίο αναφέρονται με τη γλώσσα των αριθμών για την προϊστορία των δύο αποψινών μονάχων.

Τα στατιστικά και στοιχεία από τις προηγούμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, όπως τα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

# 47 γκολ σημείωσε ο ΠΑΟΚ από τις 3 Ιανουαρίου 1971 μέχρι τις 24 Μαϊου 1992 που έμεινε αήττητος εντός έδρας από τον Ολυμπιακό σε 21 αναμετρήσεις με 19 νίκες και δύο ισοπαλίες. Η άμυνα του δέχθηκε 11 γκολ, ενώ στα 13 από τα 21 ματς κράτησε ανέπαφη την εστία του.

# 3 φορές έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός έπειτα από αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με απολογισμό μια ήττα και δύο λευκές ισοπαλίες στην Τούμπα. Την σεζόν 1979-80 μετά την εκτός έδρας ήττα του από τους “πράσινους” με 2-0 ηττήθηκε με το ίδιο σκορ και στην Θεσαλονίκη. Την σεζόν 1992-93 επικράτησε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 1-0 και επτά ημέρες αργότερα απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Τούμπα. Τελευταία φορά που τα δύο ματς ήταν στη σειρά, το 2008-09 υπήρξαν δύο λευκές ισοπαλίες στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

#12 αγωνιστικές χρειάστηκε ο Ολυμπιακός το 1987-88 για να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ο εφιαλτικός Νοέμβριος του 1987 ξεκίνησε με ισοπαλία στην Καλαμαριά, ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ως τυπικά γηπεδούχος με 4-1, ισοπαλία με τον Εθνικό, ήττα εντός από τον Ηρακλή (2-1) και στις 6 Δεκεμβρίου το 6-1 από τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες.

# 58 ματς αήττητος είχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου 1972 μέχρι τις 21 Απριλίου 1973, ανάμεσα δηλαδή στις δύο επισκέψεις του στην Τούμπα. Με 46 νίκες και 12 ισοπαλίες έχτισε ένα σερί ανάμεσα στα δύο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ που άνοιξε και έκλεισε αυτό τον κύκλο.

«Ασπρόμαυρη» νίκη στο ντέρμπι!

Σπουδαία βαθμολογική νίκη πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ κόντρα στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League U20.

«Ασπρόμαυρη» νίκη στο ντέρμπι
Νίκη με την οποία πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League U20 πήρε η ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ κόντρα στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με σκορ 1-0 των Πειραιωτών, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και πλέον έχουν έναν βαθμό περισσότερο.

Οι μικροί «ασπρόμαυροι» ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν και το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Κουλούρης στο 72’.

Ο νεαρός φορ της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς κέρδισε το πέναλτι από τον Βούρο και ανέλαβε εκείνος την εκτέλεσή του.

Στη Νέα Μεσημβρία έδωσαν το «παρών» αρκετοί οπαδοί της ομάδας, ενώ από πλευράς διοίκησης την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Γκερμάν Τσιστιακόφ. Επίσης, στο γήπεδο βρέθηκε και ο Χέντβινγκες Μαντούρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Σοϊλεμέζογλου, Τοπαλίδης, Πούγγουρας, Τσελεπίδης, Βασαΐτης, Πολύζος, Παπαδόπουλος (66’ Τσολακίδης), Πατράλης (87’ Τουμανίδης), Κουλούρης, Σαββίδης, Πόζογλου (83’ Δεληγιαννίδης)

Ολυμπιακός: Στρέζος, Βολονάκης, Σωτηράκος, Βλάχος (83’ Γαρεφαλάκης), Βούρος, Παπασάββας, Σιώπης, Νασιακόπουλος (56’ Λάτσι), Βέργος, Γιάνκοβιτς, ΨυχογιόςΠηγή: sport-fm.gr

Τοχούρογλου: «Για το γόητρο και οι δύο»

Παιχνίδι γοήτρου χαρακτήρισε το αποψινό ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των δύο ομάδων, Κυριάκος Τοχούρογλου, μιλώντας στον NovaΣπορFm 94,6.

Τοχούρογλου: «Για το γόητρο και οι δύο»
Την άποψη πως η εξέλιξη του αποψινού ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι απρόβλεπτη, αλλά δεν θα κρίνει απολύτως τίποτα, πλην του γοήτρου, εξέφρασε ο Κυριάκος Τοχούρογλου στον NovaΣπορ Fm 94,6.

Αναλυτικά, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και των δύο ομάδων μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο, για:

-την τωρινή ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο:

«Είμαι εδώ και τρία χρόνια υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σύδνεϋ. Όλα πάνε καλά».

-την αποψινή αναμέτρηση ΠΑΟ-Ολυμπιακός:

«Πολύ δύσκολο ματς. Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα ντέρμπι, δεν ξέρεις ποιος μπορεί να νικήσει. Ο ΠΑΟΚ έχει σκαμπανεβάσματα φέτος και δεν ξέρεις πώς να τον περιμένεις. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει εκπληκτική πορεία και με τη νίκη του κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμιλάνε ακόμα και οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία. Μία ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν λέει τίποτα από τη στιγμή που είναι είκοσι βαθμούς μπροστά».

-την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ:

«Πάντα όταν αλλάζει ο προπονητής υπάρχει νέο κίνητρο και κλίμα, αλλά επιμένω πως ο ΠΑΟΚ είναι απρόβλεπτος και δε μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Και οι δύο ομάδες έχουν θέληση για τη νίκη καθώς υπάρχει το γόητρο».

-τις αλλαγές που ετοιμάζει ο Μίτσελ:

«Καλά κάνει ο Μίτσελ και παίζει με αλλαγές. Έχει το δύσκολο παιχνίδι στο Μάντσεστερ και δεν έχει καμία σημασιά βαθμολογικά το ματς. Επίσης έχει την ευκαιρία να βάλει κάποιους παίκτες που δεν έχουν σίγουρη τη θέση τους για τη νέα σεζόν και πρέπει να τους δοκιμάσει σε δύσκολο παιχνίδι».

-την ομάδα που έχει ξεχωρίσει φέτος:

«Ευχάριστη έκπληξη είναι ο Παναιτωλικός. Παλεύει όλα τα ματς και αυτό μου αρέσει πολύ».

«Να δείξουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα»

Να δείξουν την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Λεβαδειακό τόνισε ο επιθετικός του Παναιτωλικού ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 28η αγωνιστική.

«Να δείξουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα»
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό ο Μίλαν Μπόγιοβιτς ενόψει της αναμέτρησης της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Λιβαδειάς.

Ωστόσο, ο Σέρβος επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του είναι καλύτερη από τους αντιπάλους τους και αυτό θα πρέπει να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη, τόνισε πως τα… κλειδιά για την εν λόγω αναμέτρηση θα είναι η συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η καλή αμυντική λειτουργία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Έχουμε δύο ήττες αλλά μετά από κάθε άτυχο αποτέλεσμα πηγαίνουμε για τη νίκη».

Για το ποιο είναι το δυνατό σημείο του Λεβαδειακού: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει δύο Σέρβους που τους γνωρίζω, τον Βούκσεβιτς και τον Μιλοσάβλιεφ αλλά πιστεύω στην ομάδα μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το τι χρειάζεται ο Παναιτωλικός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να είμαστε ενωμένοι. Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ομάδα αλλά θα πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο».

Για το πως περιμένει να εξελιχθεί το παιχνίδι: «Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, χρειάζεται πολύ τρέξιμο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση: «Θα πρέπει να αμυνθούμε καλά και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί για να σκοράρουμε».

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο Παναιτωλικός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν ξέρω τι πρέπει να αλλάξουμε αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί και έξυπνοι. Να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη».

Μίτσελ: «Μην τους αφήνετε να μας αμφισβητούν»

Στη θέση τους θέλησε να βάλει τα πράγματα ο Μίτσελ, ο οποίος μίλησε στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την αμφισβήτηση που υπήρξε εκείνους σε μία εξαιρετική – όπως είναι η φετινή - σεζόν.

Μίτσελ: «Μην τους αφήνετε να μας αμφισβητούν»
Η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό είναι μία από τις καλύτερες στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Παρά τη σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League, αρκετοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την δυναμική της ομάδας του Μίτσελ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδας ενημερώθηκε για αυτό και θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, στην ομιλία που έκανε στους Πειραιώτες πριν από την αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη.

«Μιλάνε όλοι για εμάς επειδή χάσαμε ένα παιχνίδι. Δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν να μιλάει άσχημα για εμάς και για την προσπάθεια που κάνουμε», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ισπανού τεχνικού, σύμφωνα με τον «Γαύρο», και πρόσθεσε:

«Δουλεύετε σκληρά, έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά φέτος και ό,τι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει δίκαια. Είμαστε η καλύτερη ομάδα».

Στη συνέχεια, ο 51χρονος προπονητής τόνισε: «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, ο Μίτσελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Μπάγερν στους παίκτες: «Κοιτάξτε τι γίνεται με την Μπάγερν. Είναι 20 βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν λέει ότι είναι κακό το πρωτάθλημα. Μόνο ότι η Μπάγερν είναι καλύτερη από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Και το ίδιο ισχύει και για εμάς. Δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανείς για ένα κακό αποτέλεσμα και πρέπει να τους δείχνουμε συνεχώς ποιοι είμαστε, για να μην έχουν να λένε».

«Τριφύλλι» σε διαρκή… άνθιση!

Τις στιγμές του ένδοξου παρελθόντος θύμισε ο Παναθηναϊκός, με την ευρεία νίκη 4-1 επί του Άρη. Σε εξαιρετική κατάσταση οι «πράσινοι», οι οποίοι έδωσαν συνέχεια στη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη.

«Τριφύλλι» σε διαρκή… άνθιση
Ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι, με μεγάλη όρεξη και διάθεση να ευχαριστήσουν τον κόσμο που βρέθηκε στη Λεωφόρο εμφανίστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έδωσαν συνέχεια στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακό και κέρδισαν με 4-1 τον Άρη.

Οι «πράσινοι» έκαναν περίπατο κόντρα στους Θεσσαλονικείς, φτάνοντας τα επτά γκολ στα τελευταία δύο ματς και δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος με τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει σε αυτά τα παιχνίδια απέχει μόλις ένα τέρμα από τον Μήτρογλου που είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Σουηδός φορ έχει πάρει από το χέρι το «τριφύλλι», με την κίνηση που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί σε κάθε αγώνα να δείχνει την αξία του.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και η νίκη στο Καραϊσκάκη του έκανε πολύ καλό στην ψυχολογία, αν και το πρώτο ημίχρονο με τους «κίτρινους» δεν του πήγε όπως θα ήθελε μέχρι να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου απολαμβάνει το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει μαζί με τους συνεργάτες του από το καλοκαίρι, αφού ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι προσπαθεί να φτιάξει μία ομάδα που προσπαθεί πάντα για τη νίκη και έχει αρκετούς τρόπους να πετύχει τον σκοπό της.

Το τελευταίο διάστημα το «τριφύλλι» δείχνει να έχει δυνάμεις, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ανεβάζοντας ρυθμούς εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ζητούμενο, όμως, για τον Έλληνα τεχνικό είναι και θα είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα, όπως σημαντική είναι η και αντίδραση της ομάδας του – όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε. Πηγή: sport-fm.gr

Για να πάρει τα «πάνω» του!!

Με νέο… λουκ αναμένεται να παρατάξει ο Γεωργιάδης τον ΠΑΟΚ στη μετά-Στέφενς εποχή, κόντρα στον Ολυμπιακό και να προσπαθήσει να κάνει μία «αρχή» εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Για να πάρει τα «πάνω» του
Ιδιαίτερο είναι το σημερινό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες μπορούν με νίκη να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στην έδρα τους.

Από εκεί και πέρα, το αποψινό ματς είναι το πρώτο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» μετά την λύση της συνεργασίας με τον Χουμπ Στέφενς. Ήδη από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την ομάδα ο Γιώργος Γεωργιάδης φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με παίκτες που δεν υπολόγιζε και τόσο ο Ολλανδός τεχνικός.

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ θέλουν να κάνουν ένα νέο σερί από θετικά αποτελέσματα, αφού ακολουθεί η διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και οι αγώνες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ξανά με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους». Έτσι θέλουν σταδιακά να αρχίσουν να παίρνουν τα πάνω τους, ώστε να είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γεωργιάδης αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 τους Θεσσαλονικείς. Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Ινσαουράλντε, Βίτορ και Τζαβέλλα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, με τον Κατσουράνη και τον Νάτχο εσωτερικούς μέσους. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Λούκας και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Σκόνδρας, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Στοχ, Βούκιτς και Χούσεν. Εκτός είναι οι Μάρτενς, Μαντούρο και Λίνο.

Προϊστορία

Ολυμπιακός έχει μαζέψει τη διαφορά τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τούμπα: 28 νίκες, 14 ισοπαλίες και 13 ήττες. Μόνο από το 2000 και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 7 νίκες εκεί.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

25/11/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (88' Αθανασιάδης - 27' Τζεμπούρ)
05/02/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 (5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς)
13/03/11 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 (45' Kουτσιανικούλης, 71' (πεν) Βιτόλο - 12' Τζιμπούρ)
20/09/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 (10΄ Βιερίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ Α.Παπαδόπουλος)
08/03/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Με… άλλη ομάδα για το 41ο!!

Το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό είναι στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, όμως σήμερα οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ για να κατακτήσουν και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Με… άλλη ομάδα για το 41ο!
Δεύτερη συνεχόμενη ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το 41ο της ιστορίας του έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Την προηγούμενη Κυριακή οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο να τελειώσουν την υπόθεση «τίτλος», κάτι που μπορεί να πετύχουν απόψε μέσα στην Τούμπα.

Εάν η ομάδα του Μίτσελ νικήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά», τότε κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες πάει στο +22! Υπάρχει, όμως, και το σενάριο που θέλει τους «ερυθρολεύκους» να παίρνουν το πρωτάθλημα και με ισοπαλία.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εάν ο Ατρόμητος δεν νικήσει τον Πανιώνιο σήμερα το μεσημέρι, τότε στον Ολυμπιακό κάνει και η ισοπαλία μέσα στην Τούμπα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός εν όψει του προσεχούς επαναληπτικού αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» αποφάσισε να φρεσκάρει την ενδεκάδα, χωρίς όμως να χαλάσει η συνοχή της ομάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Σαλίνο, Παπαδόπουλο, Μανωλά και Μπονγκ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Εντινγκά και ο Σάμαρης, με τον Κάμπελ και τον Φουστέρ στα δύο άκρα. Ο Ιμπαγάσα θα είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σέποβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μασάντο, Παπάζογλου, Πελέ, Πέρες, Τόρες και Βαλντές. Εκτός έμειναν οι Χολέμπας, Μανιάτης και Τσόρι, όπως επίσης και οι τραυματίες Σιόβας, Μαρκάνο και Σαβιόλα και ο Ολαϊτάν.

Προϊστορία

Ολυμπιακός έχει μαζέψει τη διαφορά τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τούμπα: 28 νίκες, 14 ισοπαλίες και 13 ήττες. Μόνο από το 2000 και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 7 νίκες εκεί.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

25/11/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (88' Αθανασιάδης - 27' Τζεμπούρ)
05/02/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 (5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς)
13/03/11 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 (45' Kουτσιανικούλης, 71' (πεν) Βιτόλο - 12' Τζιμπούρ)
20/09/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 (10΄ Βιερίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ Α.Παπαδόπουλος)
08/03/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Τούρτα-έκπληξη στον Ομπράντοβιτς!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε σήμερα τα 54 και στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τού έκαναν έκπληξη με μια τούρτα.

Τούρτα-έκπληξη στον Ομπράντοβιτς
Τα 54 έκλεισε την Κυριακή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν τον ξέχασαν.

Στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η τουρκική ομάδα πριν τον εκτός έδρας αγώνα με την Τουρκ Τελεκόμ στην Άγκυρα, έκαναν έκπληξη στον «Ζοτς» με μία τούρτα γενεθλίων με το σήμα και τα χρώματα της Φενέρ.

Hep beraber nice efsane zaferlere... Umarım sürprizimi beğenmişsindir koç! :)

Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε φόρα η Λαμποράλ!

Η Λαμποράλ Κούτσα με… φόρα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ συνέτριψε την Μπανταλόνα.

Πήρε φόρα η Λαμποράλ
Η νίκη-έκπληξη επί του Παναθηναϊκού δεν ήταν… έκλαμψη. Η Λαμποράλ Κούτσα πριν καν συμπληρωθούν 40 ώρες από το θρίαμβο στο ΟΑΚΑ, σάρωσε με 100-71 την Μπανταλόνα στη Βιτόρια για την ACB. Έτσι έφτασε τις έντεκα νίκες κι έκανε βήμα για την πρόκριση στα play offs καθώς πλέον είναι όγδοη.

Ο Φαμπιάν Κοζέρ και ο Τίμπορ Πλάις είχαν από 16 πόντους, 13 πρόσθεσε ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο και από 10 είχαν οι Αντρές Νοτσιόνι και Λέο Μαϊνόλντι για τους νικητές.

Η Γκραν Κανάρια πέρασε με 84-77 από τη Σαραγόσα παραμένοντας τέταρτη.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική:

Σάββατο 8/3

Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 66-111
Μούρθια-Βαλένθια 76-85
Κανάριας-Εστουντιάντες 94-96 (κ.α. 76-76)
Μπιλμπάο-Καχασόλ 79-82

Κυριακή 9/3

Σαραγόσα-Γκραν Κανάρια 77-84
Λαμποράλ Κούτσα-Μπανταλόνα 100-71
Ομπραντόιρο-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00
Ουνικάχα Μάλαγα-Λαγκούν Άρο 19:00
Μανρέσα-Φουενλαμπράδα 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACBΠηγή: sport-fm.gr

Ο Πούλεν σπάει το ρεκόρ του Όσκαρ!! (video)

Δείτε πώς ο Τζέικομπ Πούλεν έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του Όσκαρ Σμιντ έχοντας δώδεκα τρίποντα στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Βαγιαδολίδ.

Ο Πούλεν σπάει το ρεκόρ του Όσκαρ (video)
Ιστορία έγραψε ο Τζέικομπ Πούλεν. Στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 111-66 επί της Βαγιαδολίδ ο Αμερικανός γκαρντ είχε 42 πόντους ευστοχώντας σε δώδεκα τρίποντα (σε μόλις 15 προσπάθειες) και έκανε ρεκόρ στην ιστορία της ισπανικής λίγκας καταρρίπτοντας την επίδοση των έντεκα που κατείχε από το 1994 ο μεγάλος Όσκαρ Σμιντ.

Δείτε τον «βομβαρδισμό» από τον Πούλεν:


Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Κουφός… βοηθός!!

Με τον Κώστα Κουφό να προσφέρει ξανά πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο, οι Γκρίζλις πρόσθεσαν τους Μπόμπκατς στα θύματά τους. Ήττα για Αντετοκούνμπο. Νίκη με άγχος για Κλίπερς.

Και ο Κουφός… βοηθός
Μια ακόμη πολύ καλή παρουσία ως «ρεζέρβα» πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Κώστας Κουφός. Οι Γκρίζλις έφτασαν τις έξι σερί νίκες εντός έδρας μετά το 111-89 επί των Μπόμπκατς και ο ομογενής σέντερ πέτυχε 11 από τους 12 πόντους του (2/3 βολές, 5/11 δίποντα) στην τέταρτη περίοδο, ενώ είχε ακόμη 10 ριμπάουντ σε 19:28. Ο Νικ Καλάθης σε 17:45 είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Οι Μπακς έχασαν στο Μιλγουόκι με 114-107 από τους Ουίζαρντς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μέτρια βραδιά με 4 πόντους (2/2 βολές, 1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21:50.

Οι Κλίπερς τα χρειάστηκαν απέναντι στους Χοκς, αλλά επικράτησαν 109-108, καθώς ο Τζεφ Τιγκ είχε 1/2 βολές με 1,2’’να απομένουν. Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Λος Άντζελες, που είχε πρώτο σκόρερ τον Μπλέικ Γκρίφιν με 27.

Οι Νικς συμπλήρωσαν τρεις σερί νίκες μετά το 107-97 επί των Καβαλίερς, που απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο «11» τιμώντας για την προσφορά του τον Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας. Ο Καρμέλο Άντονι είχε 26 πόντους για τους Νεοϋορκέζους που ακόμη ελπίζουν για τα play offs.

Οι Σπερς στο ρελαντί επιβλήθηκαν 121-112 του Ορλάντο με 30 πόντους του Τόνι Πάρκερ και 24 του Μάνου Τζινόμπιλι.

Οι Τζαζ μετά από πέντε σερί αποτυχημένα αποτελέσματα πέρασαν με 104-92 από τη Φιλαδέλφεια υποχρεώνοντας τους Σίξερς στη 16η σερί ήττα τους.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Νιου Γιορκ Νικς 97-107 Ίρβινγκ 30, Χόους 21 (10 ριμπ.), Τζακ 12, Ντενγκ 10-Άντονι 26, Στούντεμαϊρ 17 (12 ριμπ.), Σμιθ 17, Τσάντλερ 15 (11 ριμπ.), Πριγκιόνι 11.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Γιούτα Τζαζ 92-104 Ρότεν 30, Γιανγκ 18, Άντερσον 16-Χέιγουορντ 22, Μπερκς 19,Φέιβορς 15 (14 ριμπ.), Καντέρ 13 (10 ριμπ.), Γκάρετ 11.

Μέμφις Γκρίζλις-Σάρλοτ Μπόμπκατς 111-89 Κόνλεϊ 20, Ράντολφ 16, Γκασόλ 14, Κουφός 12 (10 ριμπ.), Λιούερ 10-Τζέφερσον 17, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 15, Γουόκερ 11, Τόλιβερ 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ορλάντο Μάτζικ 121-112 Πάρκερ 30, Τζινόμπιλι 24, Λέοναρντ 17, Σπλίτερ 14, Γκριν 12, Ντάνκαν 11 (10 ριμπ.)-Χάρις 23, Βούτσεβιτς 19 (13 ριμπ.), Αφλάλο 17, Χάρκλες 12 (10 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 107-114 Νάιτ 25, Μίντλετον 15, Σέσιονς 14, Ιλιασόβα 13, Χένσον 12, Γουόλτερς 10-Αρίζα 28, Μπιλ 23, Γουέμπστερ 15, Γκούντεν 13, Γκορτάτ 11, Γουόλ 9 (13 ασίστ).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Ατλάντα Χοκς 109-108 Γκρίφιν 27, Πολ 19 (10 ασίστ), Μπαρνς 17, Τζόρνταν 13 (12 ριμπ.), Κόλισον 12-Κάρολ 19, Κόρβερ 17, Άντιτς 16, Μίλσαπ 14, Μακ 11, Σκοτ 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Πετύχαμε τον στόχο των πλέι οφ»

Στην επίτευξη του στόχου να μπει ο Αστέρας Τρίπολης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας στάθηκε ο Στάικος Βεργέτης, μετά τη νίκη στην Ξάνθη.

«Πετύχαμε τον στόχο των πλέι οφ»
Ο τεχνικός των Αρκάδων τόνισε πως στο πρώτο μέρος υπήρχε κακός χειρισμός της μπάλας, όμως στο δεύτερο υπήρχε καλύτερη κυκλοφορία και περιμένει καλή παρουσία στους αγώνες κατάταξης.

Αναλυτικά: «Κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο κακό στον χειρισμό της μπάλας, αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα στον τρόπο ανάπτυξης, παρόλα αυτά κάναμε τρεις ευκαιρίες, στο δεύτερο μέρος πήραμε μπάλα, την κυκλοφορήσαμε και καταφέραμε να σκοράρουμε.

Στη συνέχεια, η SKOD Ξάνθη πίεσε, έκανε ευκαιρίες και πήραμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Ο στόχος των πλέι οφ επετεύχθη, δεν θέλουμε, όμως, να είμαστε κομπάρσοι. Συνεχίζουμε».

«Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας»

Στην αδικία του τελικού αποτελέσματος στάθηκε ο Νίκος Κεχαγιάς μετά την ήττα της SKODA Ξάνθης από τον Αστέρα Τρίπολης.

«Δεν είχαμε  την τύχη με το μέρος μας»
Ο τεχνικός των ακριτών στάθηκε στην ατυχία της ομάδας του, θεωρώντας το πιο δίκαιο αποτέλεσμα την ισοπαλία. Κρατάει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και έδωσε σύνθημα για τη συνέχεια, ενώ πιστεύει πως η ομάδα δε θα εμπλακεί σε σενάρια υποβιβασμού.

Αναλυτικά: «Δυστυχώς, ήρθε ένα αποτέλεσμα που ήταν, πέρα για πέρα, άδικο. Η τύχη δεν ήταν μαζί μας, αλλά μετά το γκολ του αντιπάλου, τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Ο Αστέρας, αν και μπήκαμε δυνατά, ισορρόπησε το παιχνίδι. Μετά το γκολ, αντιδράσαμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο που αξίζει τη θέση που βρίσκεται.

Το τελικό αποτέλεσμα που θα ήταν δίκαιο είναι η ισοπαλία. Κρατάμε την προσπάθεια και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά. Δεν έχω προσωπική άποψη για το γκολ του Αστέρα, οι παίκτες μου λένε ότι έγινε φάουλ στη φάση. Υπάρχει άγχος, μετά από ήττα στην έδρα σου προβληματίζεσαι, κρατάμε τη θέληση που είχαμε, δεν νομίζουμε να υπάρξει πρόβλημα, ώστε να μπλέξουμε με τις χαμηλές θέσεις. Δουλεύουμε στη δημιουργία φάσεων, δεν είχαμε σήμερα, όμως, τις καλές τοποθετήσεις παικτών.

Πάμε δυνατά στη συνέχεια να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στο αποτελεσματικό κομμάτι. Στο τέλος, παίξαμε με τρεις αμυντικούς, πήραμε το ρίσκο να ανοιχτούμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, με ό,τι κινδύνους προκύπτουν από κάτι τέτοιο».

«Δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ σε κακό σημείο»

Στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Παναθηναϊκού σε κακό χρονικό σημείο απέδωσε τη συντριβή του Άρη στη Λεωφόρο ο Σούλης Παπαδόπουλος.

«Δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ σε κακό σημείο»
Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως έπρεπε οι παίκτες του να ήταν πιο προσεκτικοί, αφού μετά το 4-1 το ματς δεν αντέχει σε κριτική.

Αναλυτικά: «Μείναμε πίσω στο σκορ και, παρά το χαμένο πέναλτι, καταφέραμε να απαντήσουμε. Στη συνέχεια, όμως, δεχτήκαμε ακόμα ένα τέρμα σε πολύ κακό χρονικό σημείο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και εκεί νομίζω κρίθηκε όλο το παιχνίδι.

Αν και νομίζω ότι ήταν δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού, καθοριστική φάση δεν είναι το πέναλτι, αλλά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αν μπορούμε να σταθούμε κάπου, είναι ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεύτερη φορά δεχόμαστε γκολ στο τέλος του ημιχρόνου. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, μετά μπήκαν άλλα δύο γκολ και τελείωσαν όλα».

«Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ευστοχούσαμε στο πέναλτι»

Στην αστοχία του πέναλτι στάθηκε ο Νίκος Κουσίδης για να δικαιολογήσει τη «βαριά» ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

«Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ευστοχούσαμε στο πέναλτι»
Ο νεαρός μέσος των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως στο πρώτο μέρος, παρά την κατοχή της μπάλας από τους «πράσινους», είχαν κλείσει οι διάδρομοι προς την εστία, όμως στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και χώρους, παρά το γεγονός πως στα αποδυτήρια στάθηκαν στη συγκέντρωση που θα πρέπει να υπάρξει στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά: «Ξεκινήσαμε καλά και κλείσαμε τους χώρους. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και εμείς προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους, κάτι που καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο. Αν ευστοχούσαμε στο πέναλτι, θα ήταν διαφορετικά πιστεύω τα πράγματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό και βρήκε περισσότερους χώρους. Φάγαμε ένα δεύτερο γκολ που μας πήγε πίσω στην ψυχολογία. Δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε και δεχτήκαμε ακόμη ένα γκολ.

Στα αποδυτήρια είπαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να βρούμε χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και να πετύχουμε ένα γκολ, ώστε να είμαστε πιο κοντά στην ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα εμείς, μετά από κάποια στιγμή, δεν μπορούσαμε να τον κυνηγήσουμε».

Ήθελα να είναι διαφορετικό το πρώτο μου παιχνίδι στη Λεωφόρο και ως αντίπαλος. Είμαι λυπημένος, γιατί ο κόσμος του Αρη είναι πολύ στεναχωρημένος. Θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε κοντά με τον ΠΑΟΚ».

«Θα παλέψουμε για την καλύτερη θέση στα πλέι οφ»

Στην κατάληψη της όσο πιο δυνατόν καλύτερης θέσης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας στάθηκε ο Χοσέ Ζέκα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη.

«Θα παλέψουμε για την καλύτερη θέση στα πλέι οφ»
Ο Πορτογάλος μέσος τόνισε πως ήταν πολύ καλή η εμφάνιση και θα πρέπει η ομάδα να πετυχαίνει πολλά γκολ σε κάθε αγώνα και να παίζει με την ίδια φιλοσοφία.

Αναλυτικά: «Παίξαμε πολύ καλά απέναντι στον Άρη, καταφέρνοντας να πετύχουμε και πολλά γκολ. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε σε κάθε αγώνα.

Στόχος μας είναι να βγούμε στα πλέι οφ και να παλέψουμε εκεί για την καλύτερη θέση, άλλα μέχρι τότε θα πρέπει να παίζουμε με την ίδια φιλοσοφία που δείξαμε στο ματς με τον Άρη».

Ο Νάνο συμπλήρωσε πως: «Δεν θέλαμε να έχουμε μια μεγάλη μετάπτωση στην απόδοσή μας μετά το ντέρμπι, ξέραμε ότι ήταν ένας αγώνας "παγίδα" και φροντίσαμε να τον "καθαρίσουμε", παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και την ίδια συγκέντρωση και στους επόμενους αγώνες. Ήταν μια τεράστια νίκη σίγουρα στο Φάληρο, αλλά πλέον την έχουμε ξεχάσει, γιατί έχουμε πολλά σημαντικά ματς μέχρι το τέλος και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά».

Αργεντινή: Βλέπει κορυφή η Λανούς!! (videos)

Πίσω της φαίνεται πως άφησε η Λανούς το νωθρό ξεκίνημά της στο Final της Αργεντινής, αφού άνοιξε το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής με 2-0 σε βάρος της Αργεντίνος Τζούνιορς.
Στο τέλος του πρώτο ημιχρόνου άνοιξε το σκορ ο Ντιέγκο Γκονζάλεζ με έξυπνη κεφαλιά, ενώ στο 84ο ο Χόρχε Ορτίζ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και στο 90ό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Λούκας Κάνο των ουραγών της τριετής κατάταξης. Από την πλευρά της, η Βελέζ προωθήθηκε στη δεύτερη θέση του Final κερδίζοντας με 3-1 την Μπελγκράνο χάρη σε γκολ των Μάουρο Ζάρατε στο 48ο λεπτό, Αγκουστίν Αγιόνε στο 61ο και Λούκας Πράτο στο 89ο, ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12ο με τον Γκιγιέρμο Φαρέ και έμειναν με δέκα παίκτες στο 78ο λόγω δεύτερης κίτρινης στον πρώην μέσο του Αστέρα Τρίπολης, Σεμπαστιάν Καρέρα. Σε άλλα ματς, η πρωτοπόρος του Final, Κολόν, παραχώρησε 0-0 στη Χιμνάσια Λα Πλάτα, ενώ στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν επίσης Εστουντιάντες και Ατλέτικο Ραφαέλα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Λανούς 0-2
Κολόν-Χιμνάσια Λα Πλάτα 0-0
Εστουντιάντες-Ατλέτικο Ραφαέλα 0-0
Βελέζ-Μπελγκράνο 3-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
7
14
Βελέζ Σάρσφιλντ
7
13
Σαν Λορένζο
6
12
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
7
12
Γοδόι Κρουζ
6
10
Μπελγκράνο
7
10
Λανούς
7
10
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
9
Χιμνάσια Λα Πλάτα
7
9
Ατλέτικο Ραφαέλα
7
9
Ρίβερ Πλέιτ
6
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
7
8
Μπόκα Τζούνιορς
6
7
Τίγκρε
6
7
Ολίμπο
6
7
Ροζάριο Σεντράλ
6
7
Άρσεναλ Σαραντί
6
6
Ολ Μπόις
6
6
Κίλμες
6
6
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
4
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπελγκράνο
26
39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
26
39
Ατλέτικο Ραφαέλα
26
38
Μπόκα Τζούνιορς
25
36
Χιμνάσια Λα Πλάτα
26
35
Γοδόι Κρουζ
25
34
Ροζάριο Σεντράλ
25
33
Αρχεντίνος Τζούνιορς
26
33
Τίγκρε
25
32
Ολίμπο
25
30
Ρίβερ Πλέιτ
25
29
Ολ Μπόις
25
28
Κίλμες
25
27
Ρασίνγκ Κλουμπ
25
20
Κολόν Σάντα Φε
26
20
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.60
Λανούς
1.60
Άρσεναλ Σαραντί
1.56
Μπελγκράνο
1.50
Ρίβερ Πλέιτ
1.48
Σαν Λορένζο
1.46
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.35
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.34
Ροζάριο Σεντράλ
1.32
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκρε
1.28
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Κίλμες
1.22
Ολ Μπόις
1.22
Ολίμπο
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr