Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

"Ποιο Μουντιάλ; Εδώ δεν έχουμε να φάμε"!

Είναι τραγικό... Σε μια χώρα που ζει για την μπάλα, σαν τη Βραζιλία, υπάρχουν όλο και περισσότεροι ξενερωμένοι για το Μουντιάλ. Το οποίο δεν το θέλουν στην πατρίδα τους.Ενώ, δηλαδή, σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη φτιάχνονται και μόνο με την ιδέα του Ρίο το καλοκαίρι, στη Βραζιλία ο κόσμος είναι αρκετά προβληματισμένος.

Ο λόγος; Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα! Φτώχεια, ανεργία, πείνα...

Πολλά οργανωτικά προβλήματα, καθυστερήσεις με τα γήπεδα, αυξημένες δαπάνες για το Μουντιάλ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο κόσμος τα βγάζει όλο και πιο δύσκολα πέρα. Ξεσηκώνεται και διαμαρτύρεται διαρκώς με διαδηλώσεις.

Μπορεί, λοιπόν, τα εισιτήρια να "φεύγουν", όμως ένας από τους Βραζιλιάνους που εξασφάλισε κάποιο από τα μαγικά χαρτάκια δεν τρέφει αυταπάτες. Λέει, λοιπόν, ο Λούις Τερένζι από το Μπέλο Οριζόντε: "Χαίρομαι για το ότι μπορώ να δω τα παιχνίδια στην πατρίδα μου, αλλά όχι και για τη διοργάνωση αυτή καθαυτή".

Ένας συμπατριώτης του φοιτητής δηλώνει στα διεθνή ΜΜΕ: "Φαίνεται αντιφατικό να επενδύεις τόσα χρήματα σε γήπεδα, όταν σε κάποιους λείπουν τα απολύτως απαραίτητα".

Έγινε, μάλιστα, και μια δημοσκόπηση κι αποδείχθηκε πως μόλις το 52% των Βραζιλιάνων θέλει πλέον τη διοργάνωση του Μουντιάλ, όταν πριν τέσσερα χρόνια το ποσοστό αυτό άγγιζε το 80%! Πως αλλάζουν οι καιροί…

Και, μάλιστα, οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι δεν μπορούν να πλησιάσουν καν τα γήπεδα, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα εισιτήριο. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο όσο καμία άλλη.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: