Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δυο λόγια για τον Ζαγοράκη!!

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για την αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη
Δυο λόγια για τον Ζαγοράκη
Μετά τον περσινό αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο Κύπελλο είχα γράψει ότι η belle époque του ΠΑΟΚ τελείωσε. Το τυπικό τέλος της ήρθε σχεδόν 10 μήνες αργότερα. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό, που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Ότι δεν ολοκληρώθηκε εκείνο το βράδυ μετά από τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Το έδαφος, άλλωστε, είχε γίνει πιο «πρόσφορο».
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, η ιστορία θα γράψει μεταξύ άλλων, ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης έφυγε κι αυτός κυνηγημένος. Και αυτό το γεγονός δίνει μια εξήγηση σε όσους περιμένουν μάταια να εμφανιστεί κάποια στιγμή στην Τούμπα το βασιλόπουλο πάνω σε άσπρο άλογο. Ένας «πακετάς», που θα χώσει τα «πακέτα» του στον ΠΑΟΚ για να τον κάνει Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι μια τόσο δύσκολη ομάδα, που κι ο Θεός ο ίδιος θα αδυνατούσε να τον κουμαντάρει.
Για το σύστημα του ΠΑΟΚ, είναι μεγάλη ήττα που ο Ζαγοράκης έφυγε μ΄ αυτόν τον τρόπο κι όχι συνοδευόμενος από το χειροκρότημα 30.000 ανθρώπων σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα στην Τούμπα. Την απόφαση να φύγει μετά το τέλος της σεζόν, την είχε πάρει εδώ και αρκετό καιρό, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τον Οκτώβριο έβαλε στη διοίκηση τον Βρύζα και τους υιούς Σαχπατζίδη, έστω κι αυτοί είχαν μικρή ή μεγάλη συμμετοχή στο φιάσκο του καλοκαιριού με τα καπέλα και τα μιλητά εκατομμύρια, μια ιστορία, που τον αποδυνάμωσε πολύ. Τον Οκτώβριο ο Ζαγοράκης τους έβλεπε ως διαδόχους του κι ως αυτούς, που θα τον απαλλάξουν από την ευθύνη να αφήσει τον ΠΑΟΚ ακυβέρνητο φεύγοντας αυτό το καλοκαίρι.
Για έναν άνθρωπο, που έδωσε πράγματι το «είναι» του γι΄ αυτή την ομάδα και τους τελευταίους μήνες ένιωθε να πνίγεται από το κύμα αγνωμοσύνης, που είχε αρχίσει να σηκώνεται πολύ ψηλά, βλέποντας κόσμο να τον αντιμετωπίζει σαν τον Γιάννη Γούμενο Νο 2, ήταν δύσκολο να συμβιβαστεί μ΄ αυτή την κατάσταση κι έτσι έφυγε «νύχτα».
Το τι πρόσφερε ο Ζαγοράκης σ΄ αυτά τα περίπου 4,5 χρόνια που διοίκησε τον ΠΑΟΚ, μπορεί να το αντιληφθεί κι ο κοινός νους. Λάθη, μικρά ή μεγάλα, μπορεί να έκανε, αλλά το πρόσημο στον τελικό λογαριασμό, δεν χωρά συζήτηση ότι είναι ένα ΣΥΝ, από εδώ μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδας.
Τον Ιούνιο του 2007 πήρε ένα ερείπιο και μέσα σε μικρό σχετικά διάστημα, ο ΠΑΟΚ έγινε μεγάλο αγωνιστικό μέγεθος κι έμαθε να κερδίζει. Είναι σταθερά δευτεροτρίτος στο πρωτάθλημα, πριν δύο χρόνια ακριβώς οι οπαδοί του τραγουδούσαν το «σε 5-6 εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές» και το πίστευαν, μέχρι που εμφανίστηκε στο δρόμο τους εκείνο το αρχιλαμόγιο.
Στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ έφτασε στην 73η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, δύο συνεχόμενες σεζόν είναι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και ανταγωνίζεται ομάδες, που άλλες εποχές θα του έριχναν ντόρτια και πεντάρες. Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, Φενέρμπαχτσε, Άγιαξ, Ρούμπιν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάει λέγοντας…
Στα χρόνια του Ζαγοράκη η Τούμπα γέμισε και πάλι, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σημείο να πουλήσει 21.000 διαρκείας σε γήπεδο 28.000 θέσεων, ο κόσμος αγάπησε πάλι την Κυριακή και την περίμενε πως και πως για να δει τον ΠΑΟΚ.
Φεύγοντας αφήνει ένα ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, που μπορεί να έγινε σε λάθος περιοχή, αλλά τουλάχιστο ο ΠΑΟΚ το έχει, ξενώνες στην Τούμπα για να ζουν και να μεγαλώνουν με τον ΠΑΟΚ τα πιτσιρίκια, που έρχονται από την επαρχία για να ενταχθούν στις ακαδημίες του, και τμήματα υποδομής που αφού εδώ και τρία - τέσσερα χρόνια μάζεψαν ότι καλό υπήρχε στη Βόρεια Ελλάδα σε ηλικίες 13-14 χρονών και σήμερα δίνουν έτοιμους παίκτες στην πρώτη ομάδα.
Χωρίς τα μεγάλα μέσα, άλλωστε ο ΠΑΟΚ ήταν αυτά τα χρόνια μια αυτοσυντήρητη ομάδα, κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα, που τουλάχιστο έκανε περήφανους τους οπαδούς της.
Μα το πιο σημαντικό, που έκανε ο Ζαγοράκης και ουσιαστικά το πλήρωσε, είναι το γεγονός ότι έδωσε την αίσθηση σε πολύ κόσμο να πιστεύει ότι τελικά είναι πολύ εύκολο να διοικήσεις τον ΠΑΟΚ χωρίς χρήματα. «Γιατί αυτός κι όχι εμείς;» μπορεί να σκέφτηκαν πολύ. Γιατί αυτός, λέγεται «Ζαγοράκης». Το δικό του όνομα είναι αυτό που έφερε αυτά τα έσοδα κι αυτή τη συσπείρωση.
Για τον Ζαγοράκη το τέλος ξεκίνησε όταν τα έσπασε με ένα σημαντικό μέρος των οργανωμένων οπαδών, το οποίο του προσάπτει λανθασμένες επιλογές (Γκαγκάτσης, επιστροφή Σαλπιγγίδη κ.α.), αλλά και κακή διαχείριση των εσόδων της ΠΑΕ. Ένα άλλο κομμάτι των οργανωμένων απλά σιωπούσε, όπως η «Θύρα 4», που κακώς ταυτίζεται «χωροταξιακά» με το πέταλο της Θύρας 4, την ώρα που το μεγάλο κομμάτι των «ανοργάνωτων» εκδήλωνε στο γήπεδο τη συμπαράστασή του στον Ζαγοράκη.
Ο Ζαγοράκης έχασε κι έφυγε κι ο ΠΑΟΚ συνεχίσει με Βρύζα. Ο τελευταίος μπορεί να πιάστηκε λίγο απροετοίμαστος, καθώς η διαδοχή επρόκειτο να γίνει το καλοκαίρι και ξεκινά με καλά και κακά.
Το καλό είναι πως αναλαμβάνει να τρέξει μια έτοιμη ομάδα, για την οποία κανείς δεν θα του προσάψει τίποτα μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν δεν πάει καλά, θα φταίει ο Ζαγοράκης που την έφτιαξε, αν πάει καλά, θα το πιστωθεί. Τη δική του σφραγίδα, ο Βρύζας θα κληθεί να την βάλει το καλοκαίρι.
Το κακό είναι πως θα δυσκολευτεί να συσπειρώσει τον κόσμο, στον βαθμό που το έκανε ο Ζαγοράκης. Αυτό θα ίσχυε ούτως ή άλλως, τώρα ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που είναι απογοητευμένο ως ξενερωμένο, από τον τρόπο, που έφυγε ο πρώην πρόεδρος.
Σε οικονομικό επίπεδο το νερό μπήκε στο αυλάκι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να παρεκκλίνει από το πλάνο που παρουσίασε στην ΟΥΕΦΑ κι αυτό είναι καλό. Το κακό είναι πως η οικονομική συγκυρία είναι κακή και τα έσοδα συρρικνώνονται όσο περνάει ο καιρός.
Το πιο καλό για τον Βρύζα, πάντως, είναι πως ξέρει γιατί έφυγε ο Ζαγοράκης κι εδώ είναι το ζουμί της ιστορίας. Ξέρει, λοιπόν, τι πρέπει να κάνει και κυρίως, τι δεν πρέπει να κάνει, αν δεν θέλει να έχει την τύχη του προκατόχου του.
Νομοτελειακά, βέβαια, μάλλον θα την έχει γιατί αυτή είναι η τύχη του προέδρου του ΠΑΟΚ, αλλά ξέρει τι πρέπει να κάνει για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ και τον εαυτό του.
Πηγή: sentra-goal.gr

Πήγε για τα τυπικά!!

Στον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Άλκης Μαυροφρύδης που σήμερα βρέθηκε ενώπιον της επιτροπής αδειοδοτήσεων της UEFA.
Πήγε για τα τυπικά
Όπως πίστευαν στον ΠΑΟΚ έτσι και έγινε, αφού η σημερινή διαδικασία ήταν περισσότερο τυπική. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες η ΠΑΕ απολογήθηκε στην ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που πήρε και την γνωστή απόφαση. Σήμερα τον κάλεσε η επιτροπή αδειοδοτήσεων για να έχει και εκείνη τα στοιχεία που αφορούν το οικονομικό πλάνο της Ελληνικής ΠΑΕ.
Επί της ουσίας ο Άλκης Μαυροφρύδης παρουσίασε εκ νέου το οικονομικό πλάνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει σαν στόχο να μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του μέχρι τον Ιούνιο, σε ένα διάστημα που πρέπει να είναι συνεπής και στις τρέχουσες υποχρεώσεις του.
Ταυτόχρονα ο κ. Μαυροφρύδης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την παραίτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη από την προεδρία της ΠΑΕ και για το γεγονός ότι την θέση ανέλαβε ο Ζήσης Βρύζας. Από τους υπευθύνους της επιτροπής δεν τέθηκε κάποιο θέμα για το συγκεκριμένο γεγονός.
Πηγή: paok24.gr

Κι επισήμως τέλος!!

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της λύσης της συνεργασίας του Αρη με τον Κροάτη επιθετικό Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ.
Κι επισήμως τέλος
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Ντάνιελ Τσέζαρεκ, τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του".

O "καυτός" διάλογος Μαρινάκη-Γόντικα!!

"Γελοίο" και "απαράδεκτο" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον ομόλογο του Παναθηναϊκού στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, με τον Γόντικα να... επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς! Μια ωραία ατμόσφαιρα!
O "καυτός" διάλογος Μαρινάκη-Γόντικα!
Αν είχατε κάποια αμφιβολία για το επίπεδο των διαλόγων μεταξύ των προέδρων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πάρτε μια γεύση απ` ότι ειπώθηκε σήμερα στα γραφεία της Λίγκας στην Αστροναυτών...
Μαρινάκης: «Δεν μπορείς να προσβάλεις όλες τις ομάδες που είναι εδώ. Πες ποια είναι τα φιλικά. Είσαι υπόλογος απέναντι σε όλες τις ομάδες. Είσαι απαράδεκτος»!
Γοντικας: «Εγώ λογοδοτώ μόνο στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Δεν θα μου υποδείξετε τι θα λέω».
Μαρινάκης: «Είσαι γελοίος»!
Γοντικας: «Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό».
Μαρινάκης: «Πες μου εδώ και τώρα. Είναι παράρτημα ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ, η Δόξα Δράμας, η Ξάνθη»;
Γόντικας: «Εγώ δεν ονομάτισα καμία ομάδα. Εσείς τις λέτε…»
Μέσα στον... πανικό, "πετάχτηκαν" και άλλα μέλη του ΔΣ λέγοντας στον Γόντικα: «Δεν μπορείς εσύ να υποβαθμίζεις το πρωτάθλημα και να έχουμε έτσι προβλήματα με τον ΟΠΑΠ και την Πολιτεία»!
Εκείνη την στιγμή παρενέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης ο οποίος είπε στον κ. Γόντικα: «Και εμένα με έβριζες στα Γιάννενα. Μου έλεγες ότι είμαι παράρτημα»!
Η απάντηση του προέδρου του «τριφυλλιού» ήταν η εξής: «Εσύ τι πετάγεσαι; Εγώ δεν έκανα καμία δημόσια τοποθέτηση για καμία ομάδα. Εσύ αυτό που έκανες με τον κόσμο, που είχε έρθει με εισιτήρια από την Αθήνα, είναι απαράδεκτο»!!

πηγή: sportdog.gr

"Oι πράξεις και οι παραλείψεις δυσφημούν το ποδόσφαιρο"...!!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε και αυτή  με ανακοίνωση στην ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας για τον Δημήτρη Γόντικα, τονίζοντας οτι "την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν την υποβαθμίζουν λέξεις ή δηλώσεις, αλλά πράξεις, παραλείψεις"
"Oι πράξεις και οι παραλείψεις δυσφημούν το ποδόσφαιρο"...
Αναλυτικά:
"Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League προ ολίγου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν την υποβαθμίζουν λέξεις ή δηλώσεις, αλλά πράξεις, παραλείψεις και αποσιωπήσεις που δυσφημούν διεθνώς τη χώρα και το ποδόσφαιρό της και για τις οποίες ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ σπανιότατα πήρε θέση.
Ο συνεταιρισμός το προεδρείο του οποίου σφύριζε αδιάφορα πέρσι μετά το ντέρμπυ στο «Καραϊσκάκης» είναι ο ίδιος οργανισμός, με το ίδιο προεδρείο που παρατηρούσε διακριτικά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που συγκλόνισαν τη χώρα, σαν να μην αφορούσαν το ποδόσφαιρο.
Ας αναζητηθούν λοιπόν αλλού οι πραγματικές αιτίες της υποβάθμισης του ποδοσφαίρου μας."

Του έβαλε χέρι για τα ..."φιλικά"!

Ο Μαρινάκης πήγε στο Δ.Σ. της Λίγκας και τα ...έχωσε στον Γόντικα για τα περί "φιλικών". Υπό πίεση καταδίκασε τις δηλώσεις η Λίγκα με ανακοίνωσή της, ενώ η διοργανώτρια τα "έχωσε" και στον ΟΠΑΠ!
Του έβαλε χέρι για τα ..."φιλικά"!
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε για να ζητήσει τον λόγο από τον ομόλογό του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος είχε δηλώσει μετά το «διπλό» στα Γιάννενα πως «εμείς παίζουμε ντέρμπι και κάποιοι άλλοι φιλικά»... φωτογραφίζοντας τον Ολυμπιακό!
Ο Μαρινάκης ζήτησε από τον Γόντικα να ανακαλέσει για τα περί «φιλικών» που είχε δηλώσει φωτογραφίζοντας τους αλλά εκείνος αρνήθηκε και επικράτησε ένας... χαμός!
Έπειτα πάντως επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και η κατάσταση εξομαλύνθηκε, μιας και το θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ που «καίει» επέβαλε το να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις...
Τελικά η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου της πράσινης ΠΑΕ, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά!
«Η Super League καταδικάζει τις προ ημερών δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα περί "φιλικών αγώνων", οι οποίες υποβαθμίζουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου» αναφέρει χαρακτηριστική η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.
Όσον αφορά στην ανακοίνωση για τον ΟΠΑΠ, ανέφερε τα εξής:
Η Super League εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και εκείνων που υπαγορεύουν τη στάση αυτής, η οποία εμπαίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η Διοργανώτρια Αρχή οφείλει να θέσει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι με διάφορες δικαιολογίες καθυστερούν εδώ και 13 μήνες την υπογραφή της Σύμβασης Ανταποδοτικής Χορηγίας.
Το σημερινό Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να περιμένει την οριστική έγγραφη απάντηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, μετά την παρέλευση της οποίας θα επανακαθορίσει την εν γένει στάση της απέναντι στην ΟΠΑΠ Α.Ε.
 

Για γέλια και για κλάματα ο γκολκίπερ!

Τραγικό λάθος έκανε ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας του Νίγηρα στον αγώνα με την Τυνησία. Δείτε το βίντεο
Γκολκίπερ, άστο, είσαι για γέλια! (ΒΙΝΤΕΟ)

πηγή: sportdog.gr(κλικ πάνω στην εικόνα)

Έτσι... τραυματίζονται στη Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βενσάν Κομπανί, ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκει... εμπόδια στην προπόνηση της ομάδας!
Έτσι... τραυματίζονται στη Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι μέσα με Παναθηναϊκό!!

Την αποστολή της Δόξας Δράμας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε ο Μάκης Κατσαβάκης και ο έμπειρος προπονητής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.
Όλοι μέσα με Παναθηναϊκό
Η αποστολή της Δόξας αποτελείται από τους: Ρόκα, Σέρεμετ, Βέρτζο, Τριποτσέρη, Σικαλιά, Σοϊλεδη, Λεάντρο, Βάντερσον, Κάπελ, Ψυχογιό, Αραβίδη, Λίμα, Αμπουμπακάρι, Παπαδόπουλο, Γελαδάρη, Ρούτση, Κατσικογιάννη, Κυβελίδη, Ουέλινγκτον.

«Είναι καλή περίπτωση ο Μανωλάς»

Ο προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες, παραδέχθηκε ότι τα οικονομικά δεδομένα της πιθανής μετακίνησης του Κώστα Μανωλά, σε συνδυασμό και με τα στοιχεία του παίκτη της ΑΕΚ, τον καθιστούν ιδιαίτερα αξιόλογη περίπτωση
«Είναι καλή περίπτωση ο Μανωλάς»
«Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τον έχουμε παρακολουθήσει, έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες για τον παίκτη και έχουμε καταλήξει ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα που απαιτούνται για μία τέτοια μετακίνηση, είναι καλή περίπτωση. Έχουμε κάνει επαφές με τους εκπροσώπους του παίκτη αλλά από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι παραπάνω», ήταν τα λόγια του προπονητή της αγγλικής ομάδας στον NOVAΣπορFM.
«Το μπάτζετ που έχουμε να διαθέσουμε τώρα δεν ξεπερνά τα 2 εκατ. λίρες και τα χρήματα που χρειάζονται για τον Μανωλά είναι καλά ώστε να κινηθούμε για να τον πάρουμε. Θα προτιμούσα έναν πιο έτοιμο αμυντικό καθώς χρειαζόμαστε ενίσχυση στην θέση αυτή, αλλά με τα στοιχεία που έχω για τον Μανωλά έχω καταλήξει ότι μπορεί να παίξει στην ομάδα».

"Αγρινιώτης" ο Βιντάλ!!

Ο Μπάμπης Τεννές... άναψε «πράσινο» και ο Γιαβάν Βιντάλ είναι η 3η χειμερινή μεταγραφή του Παναιτωλικού! O Άγγλος ακραίος αμυντικός θα πάρει την φανέλα με τον αριθμό 15!
"Αγρινιώτης" ο Βιντάλ!
Αναλυτικά:
"Ο ποδοσφαιριστής Γιαβάν Νοέλ Βιντάλ υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναιτωλικό έως τον Ιούνιο του 2012 με δυνατότητα επέκτασης για ένα ακόμα χρόνο.
Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1989 στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού πλάγιου αμυντικού. Ο αριθμός της φανέλας του είναι το 15. Από τη Δευτέρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων της ομάδας μας".

Νέο πρόγραμμα για τους εξ αναβολής αγώνες!!

Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε νέο... πρόγραμμα για τις εξ αναβολής αναμετρήσεις από την 6η ως και την 9η αγωνιστική.
Νέο πρόγραμμα για τους εξ αναβολής αγώνες
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν μας έκανε το χατήρι η Λεβάντε να σκοράρει και να μας στείλει στο ταμείο χάνοντας με κάτω τα χέρια από τις «νυχτερίδες» με 3-0.
Στο σημερινό κουπόνι δεν έχουμε αρκετά ματς γι’αυτό και θα πάω χαλαρά με μια τριαδούλα. Ξεκινάμε από Serie B της Ιταλίας όπου πιστεύω ότι η Γιούβε Στάμπια θα πάρει το «τρίποντο», δείχνοντας σταθερότητα στην έδρα της και ότι έχει τους μικρομεσαίους αντιπάλους, απέναντι σε μια Κροτόνε που παέι από ήττα σε ήττα ενώ πριν λίγες ημέρες άλλαξε και προπονητή ο οποίος μάλλον δεν θα προλάβει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!! Στο κύπελλο Αγγλίας, έχουμε το ματς Έβερτον-Φούλαμ όπου η Έβερτον έχει αρκετές απουσίες ειδικά στην άμυνα, ενώ η Φούλαμ δείχνει ενδιαφέρον γι’αυτόν το θέσμο, πιστεύω να δούμε ανοιχτό παιχνίδι και το over να επαληθεύεται αφού 6/10 ματς με γηπεδούχο την Έβερτον ήρθαν over!! Τέλος από Πορτογάλια θα πάω με τον άσο της Γκιμαράες που θέλει να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης απέναντι σε μια Νάσιοναλ Μαδέϊρα που εκτός έδρας δεν πείθει ενώ και εντός παίρνει νίκες χωρίς να παίζει καλά. 

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):    

ΓΙΟΥΒΕ ΣΤΑΜΠΙΑ-ΚΡΟΤΟΝΕ  1(1,89)
ΕΒΕΡΤΟΝ-ΦΟΥΛΑΜ   OVER(2,5)  (2,15)
ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ   1(1,92)


Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com 


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

«Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

«Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»
Να σταθούν στο ύψος τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους παρότρυνε ο Θίο Γουόλκοτ τους συμπαίκτες του. Η Άρσεναλ διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους με τρεις διαδοχικές ήττες που την έχουν… ρίξει στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο 22χρονος επιθετικός εξέφρασε την υποστήριξη του προς το πρόσωπο του τεχνικού των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, ύστερα από την κριτική που δέχτηκε για την απόφαση του να αντικαταστήσει τον Τσάμπερλεϊν με τον Αρσάβιν, στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Ο προπονητής θέλει να τα έχει όλα υπό έλεγχο. Μας προσέχει και πιστεύει σε εμάς. Ως ποδοσφαιριστές πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. στα τελευταία παιχνίδια δεν ήμασταν πολύ καλοί.

Το χειρότερο πράγμα είναι ότι υπάρχουν παιχνίδια που θα έπρεπε να έχουμε πάρει τη νίκη. Όταν πηγαίνεις στη Σουόνσι και πετυχαίνεις δύο τέρματα, πρέπει να φεύγεις με τη νίκη
», ήταν τα λόγια του Γουόλκοτ.

πηγή: sportfm.gr

Μια χειραψία βρε παιδιά… (video)

Μια χειραψία βρε παιδιά… (video)
Εν όψει της αυριανής αναμέτρησης του Κυπέλλου Αγγλίας της ΚΠΡ με την Τσέλσι, όλο το ποδοσφαιρικό σύμπαν στο Νησί έχει πέσει πάνω σε Αντον Φέρντιναντ και Τζον Τέρι, πρωταγωνιστές του ρατσιστικού επεισοδίου του δεύτερου στον πρώτο, στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος, προκειμένου να δείξουν με μια απλή χειραψία πως... περασμένα, ξεχασμένα...
 

Τόπος: «Λόφτους Ρόουντ»
Ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου 2011
Γεγονός: ΚΠΡ – Τσέλσι, 85ο λεπτό.
 
Το περιστατικό: Σε μια επίθεση της Τσέλσι, ο επόπτης επιμόνως σηκώνει την σημαία του προσπαθώντας να δείξει στον διαιτητή ότι κάτι συμβαίνει στα όρια της περιοχής της ΚΠΡ. Ο τηλεοπτικός φακός στρέφεται στον Αντον Φέρντιναντ, ο οποίος πλησιάζει τον Τζον Τέρι. Ενταση, κουβέντες, καυγάς. Η κάμερα και μετά το (φαινομενικό) τέλος του επεισοδίου ακολουθεί τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας στην οπισθοχώρησή του στην περιοχή των «μπλε». Τότε είναι που συλλαμβάνεται να απευθύνει τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που τον έφεραν κατηγορούμενο για επίθεση στον Φέρντιναντ.
 
Η υπεράσπιση του Τζον Τέρι: Υποστηρίζει ότι πάνω στην ένταση και οπισθοχωρώντας στην περιοχή του, απάντησε τον συμπαίκτη του, τον Ασλεϊ Κόουλ, ο οποίος προσπαθούσε επί ώρα να τους χωρίσει. Δεν αντιλήφθηκε ότι τα σχόλια του ο Φέρντιναντ θεώρησε ότι απευθύονταν προς εκείνον κι αυτό μάλιστα του φώναζε την στιγμή που απομακρύνονταν.
 
Η άποψη του Αντον Φέρντιναντ: Ο ίδιος, δεν έχει μιλήσει ως τώρα ποτέ δημόσια για το συμβάν, κύκλοι όμως γύρω από το περιβάλλον του, φαίνεται πως δικαιώνουν την οπτική του Τέρι, αφού δεν αποκλείουν να μην κατάλαβε καν ο στόπερ της ΚΠΡ πως ο κάπτεν της εθνικής Αγγλίας απευθύνθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντιόν του.
 
Τα αποδυτήρια: Αυτό που έγινε γνωστό ήταν πως μετά το τέλος του αγώνα, ο Τέρι αναζήτησε τον Φέρντιναντ για τις απαραίτητες εξηγήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνομίλησαν για ένα δεκάλεπτο και τα πάντα λύθηκαν, παρουσία μάλιστα και του Ασλεϊ Κόουλ. Από την πλευρά του, ο Φέρντιναντ υποστηρίζει πως το μόνο που έκανε ο Τέρι ήταν να τον ρωτήσει: «Είμαστε ok». Ελαβε καταφατική απάντηση κι αυτό γιατί εκείνη την στιγμή ο Φέρντιναντ δεν γνώριζε τι του είχε... σούρει ο Τέρι στο επίμαχο επεισόδιο.
 
Μετά το γήπεδο: Τα βίντεο κυκλοφορούν, στο twitter γίνεται χαμός κι ο Τέρι αναγκάζεται δημοσίως να παραδεχτεί ότι ξεστόμισε τις ρατσιστικές εκφράσεις μόνο και μόνο όμως για να αρνηθεί ότι της είπε στον Φέρντιναντ! Τότε και μόνο τότε (κι αφού έχει επιστρέψει στο σπίτι του) ο Φέρντιναντ αντιλαμβάνεται τι ακριβώς έχει γίνει.
 
Η έρευνα: Την επόμενη της αναμέτρησης, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοινώνει πως ύστερα από ανώνυμη καταγγελία ξεκινά την διερεύνηση ρατιστικής συμπεριφοράς. Ακολουθεί αντίστοιχη ανακοίνωση εκ μέρους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την σχετική εκδίκαση της υπόθεσης να αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιστροφή στον τόπο του «εγκλήματος»:
Αυτό όμως που ακολουθεί μέχρι την εκδίκαση είναι η αυριανή αναμέτρηση του Κυπέλλου. ΚΠΡ-Τσέλσι, ξανά στο «Λόφτους Ρόουντ», με το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών στο προσκήνιο.
 
Η χειραψία: Με τα αλλεπάλληλα πλέον φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων (πιο τρανταχτό η τιμωρία του Λουίς Σουάρες για την συμπεριφορά του στον Πατρίς Εβρά), η αγγλική Π.Ο. φαίνεται πως πιέζει για την αποκατάσταση της έξωθεν καλής μαρτυρίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και καταλληλότερη αφορμή από το αυριανό παιχνίδι, δεν υπάρχει. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στην Αγγλία, πρόθεση των αρμοδίων (αλλά και των δύο ομάδων) είναι οι δύο ποδοσφαιριστές να ανταλλάξουν την καθιερωμένη χειραψία πριν τη σέντρα.
 
Ισως εκεί, να συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Σίγουρα πάντως για τις αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές, αυτό το κομμάτι είναι που θα μετρήσει περισσότερο...
 
πηγή: sday.gr

Πονά και ο Φέργκιουσον με Ρούνεϊ!!

Πονά και ο Φέργκιουσον με Ρούνεϊ
Οι πόνοι του Γουέιν Ρούνεϊ στο πόδι του τον καθιστούν αμφίβολο για το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο και προκαλούν ένα δυνατό «πονοκέφαλο» στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι απουσίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει του νοκ-άουτ αγώνα φτάνουν τις δέκα!

Μόνο από το τελευταίο παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» με το διπλό στο «Έμιρεϊτς» κόντρα στην Άρσεναλ, ο Σκωτσέζος τεχνικός μετρά τρεις τραυματίες. Τον Φιλ Τζόουνς, τον Νάνι και πιθανότατα και τον Γουέιν Ρούνεϊ που δεν έχει προπονηθεί καθόλου όλη την εβδομάδα.

Πέρα από τους μόνιμους απόντες ως το τέλος της σεζόν Φλέτσερ και Βίντιτς, οι Γιανγκ, Άντερσον και Φέρντιναντ είναι αυτοί ανέτοιμοι και πιθανότητα θα προφυλαχτούν αφού δεν έχουν προετοιμαστεί ενόψει της αναμέτρησης του «Άνφιλντ». Εκτός δράσης ακόμη είναι οι Κλέβερλεϊ και Όουεν.

πηγή: sportfm.gr

«Καλύτερος του Αζάρ ο Γουίλιαν»

«Καλύτερος του Αζάρ ο Γουίλιαν»
Καλύτερο παίκτη από τον Εντέν Αζάρ της Λιλ χαρακτηρίζει τον Γουίλιαν την Σαχτάρ Ντόνετσκ ο βοηθός προπονητή της ουκρανικής ομάδας, θέλοντας να πείσει έτσι την Τσέλσι να ανεβάσει λίγο την προσφορά της.

Οι «μπλε» προσέφεραν αρχικά 20 εκ λίρες στη Σαχτάρ πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή και τώρα συζητούν οι δύο διοικήσεις προσπαθώντας να βρουν τη χρυσή τομή. Όσο για την αποδεδειγμένη αγωνιστική αξία του παίκτη μίλησε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντρου Σπιρίδων:

«Από όσο ξέρω οι διαπραγματεύσεις προχωρούν. Δεν ανταποκρίνεται η πρώτη προσφορά της Τσέλσι στην αξία του παίκτη. Δεν μπορεί να δίνεις 30-35 εκ ευρώ για τον Αζάρ και 20 εκ για τον Γουίλιαν, που είναι καλύτερος παίκτης».

πηγή: sportfm.gr

Στην Παρί ο Άλεξ!!

Στην Παρί ο Άλεξ!
Τον Άλεξ της Τσέλσι απέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν! Η μεταγραφή του κόστισε 4 εκ λίρες και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός ζήτησε να αποχωρήσει από τους «μπλε» λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής με τον Αντρέ Βίλας Μπόας στον πάγκο. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έκανε δεκτό το αίτημα του και ουσιαστικά από εκείνη τη μέρα τέθηκε εκτός ομάδας και άρχισε η αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Αφού εξέτασε τις περιπτώσεις τον Γιουβέντους και βραζιλιάνικων συλλόγων που τελικά δεν προχώρησαν ποτέ επίσημα και αφού απέρριψε την πρόταση του ΚΠΡ που του προσέφερε θέση βασικού, αποφάσισε! Παρί Σεν Ζερμέν και Κάρλο Αντσελότι με τους δύο άντρες να έχουν συνεργαστεί ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

πηγή: sportfm.gr

Πρώτη σκληρή δοκιμασία για Σιμεόνε!!

Πρώτη σκληρή δοκιμασία για Σιμεόνε
Η αναμέτρηση του Βιθέντε Καλντερόν ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στη Βαλένθια συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την 21η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι ροχιμπλάνκος έχουν βελτιωθεί με τον Σιμεόνε στον πάγκο τους έχοντας –μάλιστα- και δύο σερί νίκες. Ο τεχνικός της Ατλέτικό όμως, αυτή την αγωνιστική καλείται να δώσει το πρώτο σκληρό τεστ στον πάγκο των μαδριλένων καθώς απέναντί του θα έχει τη Βαλένθια η οποία προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στις δύο πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα.

Την ίδια στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στη Σαραγόσα στο «Σαντιάγκο Μερναμπέου». Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ που παλεύει για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Η 21η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σάββατο, 28/01/2012
Εσπανιόλ – Μαγιόρκα (19.00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο (19.00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σαραγόσα (21.00)
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα (23.00)

Κυριακή, 29/01/2012
Ρεάλ Μπέτις – Γρανάδα (13.00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σπόρτινγκ Χιχόν (17.00)
Λεβάντε – Χετάφε (17.00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Βαλένθια (19.00)
Μάλαγα – Σεβίλλη (22.30)

Δευτέρα, 30/01/2012
Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο, 04/02
Μαγιόρκα – Ρεάλ Μπέτις
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Λεβάντε – Ρασίνγκ Σανταντέρ
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Κυριακή, 05/02
Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια

Δευτέρα, 06/02
Γρανάδα – Μάλαγα

πηγή: sportfm.gr

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Ρονάλντο!!

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Ρονάλντο
Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στον πρώτο γύρο της Primera Division αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πετύχει 23 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να σπάσει το προσωπικό ρεκόρ που δημιούργησε την περσινή σεζόν και να αφήσει πίσω του τον Σέζαρ της Μπαρτσελόνα που είχε σημειώσει 22 τέρματα πριν από 61 χρόνια.

Ο Ρονάλντο είχε καταφέρει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα και να πάρει το «Χρυσό Παπούτσι», έχοντας σκοράρει 40 φορές στην περσινή διοργάνωση.

Οι κορυφαίοι σκόρερ στον πρώτο γύρο της Primera Division

Σεζόν Ονοματεπώνυμο (Ομάδα) Γκολ

2011/12 Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 23
1950/51 Σέζαρ (Μπαρτσελόνα) 22
2010/11 Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 22
1989/90 Ούγκο Σάντσες (Ρεάλ Μαδρίτης) 20
1999/00 Σάλβα (Σανταντέρ) 20
1943/44 Ετσεβαρία (Ρεάλ Οβιδέο) 19
1943/44 Μ. Μαρτίν (Μπαρτσελόνα) 19
1934/35 Λανγαρά (Ρεάλ Οβιδέο) 18
1978/79 Κράνκι (Μπαρτσελόνα) 18
2005/06 Σαμουέλ Ετό (Μπαρτσελόνα) 18
2008/09 Σαμουέλ Ετό (Μπαρτσελόνα) 18
1986/87 Ούγκο Σάντσες (Ρεάλ Μαδρίτης) 18

πηγή: sportfm.gr

Είχε πει και για… πούρο ο Μουρίνιο!!

Είχε πει και για… πούρο ο Μουρίνιο
Τα ακριβή λόγια του Ζοσέ Μουρίνιο στον Φερνάντο Τεϊσέιρα Βιτιένες για τη διαιτησία του στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε ο Ελάδιο Παραμές, γράφοντας διάφορα σχόλια στην προσωπική του σελίδα στο Twitter. Ο εκπρόσωπος του Πορτογάλου τεχνικού επιβεβαίωσε τα όσα είχε αναφέρει η «Mundo Deportivo», η οποία όμως ξέχασε να αποκαλύψει για το πούρο που είπε ο «Special One».

«Θεατρίνε, γ…ας εκείνους που δουλεύουν. Δεν τρέφεις σεβασμό για τους σοβαρούς επαγγελματίες. Μπορείς να πας να καπνίσεις το πούρο σου και να γελάς παλιάνθρωπε», ήταν το πρώτο σχόλιο στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στους ανθρώπους της Ρεάλ είχε πει πριν από καιρό ότι «αν η Μπαρτσελόνα παίξει καλύτερα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Εάν ο αντίπαλος παίξει καλύτερα από την Μπαρτσελόνα, τότε ο διαιτητής θα την βοηθήσει να κερδίσει».

Στη συνέχεια, ο Παραμές μίλησε για τον Ντάνι Άλβες της Μπαρτσελόνα: «Είναι πολύ διαφορετικός από τότε που έφτασε στην Ισπανία. Κάναμε εγχείρηση στα αυτιά του για να γίνουν μικρότερα. Ωστόσο, ένα γαϊδουράκι με μικρά αυτά και γυαλιά δεν μπορεί να γίνει γιατρός. Παραμένει γαϊδούρι…».

Καταλήγοντας, ο συνεργάτης του Μουρίνιο έγραψε: «Μπορείτε να σκεφτείτε ό,τι θέλετε, ακόμα και ότι ο Μουρίνιο δεν είναι χαρούμενος με αυτά που γράφω. Ωστόσο, κάποιος που του αρέσει το ποδόσφαιρο πρέπει να πει την αλήθεια, κάτι που δεν έχουν κάνει κάποιοι άλλοι».

«Ο Τραορέ δεν έχει γνώσεις και εμπειρία»

«Ο Τραορέ δεν έχει γνώσεις και εμπειρία»
Με τον προπονητή της εθνικής Σενεγάλης, Αμάρα Τραορέ, τα έβαλε ο Ελ Χατζί Ντιούφ, κατηγορώντας τον πως αυτός ευθύνεται για την αποτυχημένη πορεία της ομάδας στο Κόπα Άφρικα.

Ο 31χρονος επιθετικός της Ντονκάστερ τόνισε πως ο τεχνικός της Σενεγάλης δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και εμπειρία για να διαχειριστεί μία ομάδα.

«Η ομάδα της Σενεγάλης δεν έχει ψυχή. Πάντα έλεγα ότι ο Αμάρα Τραορέ δεν ξέρει τίποτα. Δεν έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να διαχειριστεί μία ομάδα.

Είχα προβλέψει την αποτυχία της Σενεγάλης στο Κόπα Άφρικα του 2012 και συνέβη, οι παίκτες ζηλεύουν τη γενιά του 2002, δεν θέλουν τίποτα να τους συνδέει με αυτήν την ομάδα.

Έχω ολοκληρώσει τα μαθήματα προπονητικής στην Αγγλία και θα μπορούσα να φανώ χρήσιμος στην ομάδα, αλλά έχουν διαφορετικές πολιτικές όσον αφορά στο ποδόσφαιρο και τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο
», ανέφερε ο Ντιούφ.

Η Σενεγάλη έμεινε εκτός Κόπα Άφρικα, γνωρίζοντας την ήττα από τις Ζάμπια και Ισημερινή Γουινέα.

πηγή: sportfm.gr

Δύσκολο έργο για Πλατανιά!!

Δύσκολο έργο για Πλατανιά
Στην Επανομή με αντίπαλο την τοπική Αναγέννηση δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος της Football League Πλατανιάς. Η ομάδα της Κρήτης μετά την άνετη επικράτηση επί του Εθνικού Αστέρα θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή και αν περάσει και από αυτή την έδρα θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς της Σούπερ Λίγκα.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής ανοίγει με την δεύτερη της βαθμολογίας Βέροια, να ταξιδεύει στον Εύοσμο για να αντιμετωπίσει τον Αγροτικό Αστέρα. Ακόμα ο ανεβασμένος, μετά την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου, Πανσερραϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηρακλή Ψαχνών, ενώ ταξίδι στην Αθήνα θα κάνει η Λάρισα, η οποία δοκιμάζεται στο Ελ Πάσο, κόντρα στην Καλλιθέα.

Ακόμα ο, πολύ δυνατός στην έδρα του Φωκικός, αντιμετωπίζει τον Βύζαντα, ενώ ο Πιερικός, με τον Γιώργο Χατζάρα για πρώτη φορά στον πάγκο του, παίζει με τον Θρασύβουλο.

Η αγωνιστική (14η):

Σάββατο 28/1

Αγροτικός Αστέρας – Βέροια 14:30

Κυριακή 29/1

Διαγόρας – Παναχαϊκή 15:00
Ηρακλής Ψαχνών – Πανσερραϊκός
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλονή
Φωκικός – Βύζας Μεγάρων
Αναγέννηση Επανομής – Πλατανιάς
Αγροτικός Αστέρας – Βέροια
Εθνικός Αστέρας – Πανθρακικός
Θρασύβουλος – Πιερικός
Καλλιθέα – Λάρισα

Η επόμενη αγωνιστική (15η):

Παναχαϊκή – Πανσερραϊκός
Καλλονή – Διαγόρας
Βύζας Μεγάρων – Ηρακλής Ψαχνών
Πλατανιάς – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Βέροια – Φωκικός
Πανθρακικός – Αναγέννηση Επανομής
Πιερικός – Αγροτικός Αστέρας
Καλλιθέα – Εθνικός Αστέρας
Λάρισα – Θρασύβουλος

πηγή: sportfm.gr

Νέο πλήγμα με Γουίλσιρ!!

Νέο πλήγμα με Γουίλσιρ!
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που άκουγαν από τα χείλη του Αρσέν Βενγκέρ οι φίλοι της Άρσεναλ, καθώς ο Αλσατός τεχνικός ενημέρωνε ότι ο Τζακ Γουίλσιρ έπαθε για τρίτη φορά υποτροπή στον τραυματισμό του, λίγο πριν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση! Νέες εξετάσεις για τον 20χρονο μέσο.

Ήταν 31 Ιουλίου στην προετοιμασία της Άρσεναλ όταν ο Άγγλος άσος τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Λίγο πριν επιστρέψει τον Οκτώβριο έπαθε υποτροπή με νέο χρόνο επιστροφής πλέον τα Χριστούγεννα. Μέσα Δεκέμβρη ωστόσο μετά από δεύτερη υποτροπή ορίστηκε η νέα ημερομηνία επιστροφής του στα μέσα Φλεβάρη. Πράγματι έτσι και έγινε. Ο Γουίλσιρ ξεκίνησε τρέξιμο προ δεκαημέρου και το κακό…τρίτωσε!

Ο Αρσέν Βενγκέρ ενημέρωσε τον Τύπο με δημόσιες δηλώσεις του για την Τρίτη υποτροπή του αστέρα του: «Ο Γουίλσιρ είχε μία υποτροπή στον τραυματισμό του και τώρα εξετάζεται. Δεν ξέρουμε ακόμη το μέγεθος της ζημιάς. Πονά στον αστράγαλό του όταν τρέχει. Του είπαμε αμέσως να σταματήσει. Θα δει έναν ειδικό σήμερα, οπότε δεν έχω κάτι παραπάνω να σας πω».

πηγή: sportfm.gr

Σαββατοκύριακο στη Γαλλία με ερωτηματικά…!!


Σαββατοκύριακο με ερωτηματικά…
Οι δοκιμασίες εκτός έδρας της πρωτοπόρου Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της Μπρεστ και της Μαρσέιγ σε αυτή της Ρεν ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του Σαμπιονά, από την οποία απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εικόνα των ομάδων μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των αγώνων του κυπέλλου. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι τα αποτέλέσματα του Σαββατοκύριακου μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες στην πρώτη πεντάδα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αναμένεται να είναι η αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Λιλ, που φιλοξενεί την Σεντ Ετιέν, με τους πράσινους να βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία και να φιλοδοξούν για επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα περίοδο.

Δύσκολη στροφή και για την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Μονπελιέ, η οποία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νις εκτός έδρας και να εκμεταλλευτεί πιθανή γκέλα των Παριζιάνων. Ώστε να του πιάσει στην πρώτη θέση. Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην κορυφή έχει η Λιόν, που υποδέχεται στο Ζερλάν την Ντιζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στο Σαμπιονά:

Σάββατο (28/1, 20:00)

Όσερ-Νανσί
Λοριάν-Σοσό
Λιον-Ντιζόν
Νις-Μονπελιέ
Μπρεστ-Παρι Σ.Ζ.
Τουλούζ-Καέν
Λιλ-Σεντ Ετιέν

Κυριακή 29/1

Εβιάν-Μπορντό, (18:00)
Βαλενσιέν-Αζαξιό (18:00)
Ρεν-Μαρσέιγ (20:00)

πηγή: sportfm.gr

«Ικανός ο Βρύζας»

«Ικανός ο Βρύζας»
Σίγουρος πως ο Ζήσης Βρύζας μπορεί να συνεχίσει στα βήματα του Θόδωρου Ζαγοράκη και να πετύχει ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο παλιός άσος και τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» προσπάθησε να αιτιολογήσει την αποχώρηση του «Ζαγόρ», αλλά και να αποκρυπτογραφήσει την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Αυτή την κίνηση δεν την έκανε εν βρασμώ ψυχής. Τα είχε βάλει κάτω και σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Έδωσε πρεστίζ στην ομάδα και συσπείρωσε τον κόσμο και έδωσε ένα όραμα. Ειδικότερα στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια δημιούργησε μια παρακαταθήκη. Είναι μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ και τον αθλητισμό γιατί άνθρωποι με την προσωπικότητά του, πρέπει να είναι στον αθλητισμό.

Σίγουρα όταν κάποιος αναλαμβάνει την προεδρία, υπάρχει η φθορά και κανείς δεν περιμένει το ευχαριστώ. Ο Θόδωρος έκρινε πως υπήρχε ότι υπήρχε μεγαλύτερη φθορά από ότι του αναλογούσε και έτσι έφυγε από τον σύλλογο.

Ο Ζαγοράκης από το πρωί ως το βράδυ δούλευε για την ομάδα και εγώ όσο ήμουν σε αυτή, έβλεπα ένα σεβασμό στο πρόσωπό του. Ο Βρύζας έχει κοινά σημεία με τον Ζαγοράκη. Όπως ικανός ήταν ο Ζαγοράκης, το ίδιο ικανός είναι και ο Βρύζας. Εύχομαι να πετύχει γιατί είναι άτομο της οικογένειας της ομάδας. Το πρόγραμμα αυτό που υπάρχει, εκεί θα συνεχίσει και ο Βρύζας. Προέχει η εξυγίανση, αλλά και να βγουν δικά μας παιδιά».

Νάτος και ο Μαρινάκης στη Λίγκα!!

Αιφνίδια επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρόλο που τον Ολυμπιακό εκπροσωπούν οι Θεοδωρίδης και Μώραλης. Μυρίζει μπαρούτι;
Νάτος και ο Μαρινάκης στη Λίγκα!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα νέα από το σημερινό Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όχι μόνο γιατί τα θέματα της ατζέντας είναι πολλά και σοβαρά (χορηγική συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και τροποποίηση προγράμματος εμβόλιμων αγωνιστικών), αλλά και επειδή στην αίθουσα έκανε αιφνίδια εμφάνιση πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης!
Παρόλο που ο Ολυμπιακός εκπροσωπείται από τους Σάββα Θεοδωρίδη και Γιάννη Μώραλη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε δώσει το "παρών" στη Λίγκα χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος της παρουσίας του!
Όπως και να έχει περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει απ' αυτή τη συνεδρίαση, αφού μετά την εμφάνιση του προέδρου του Ολυμπιακού απέκτησε άλλο νόημα...

πηγή: sportdog.gr

Η ώρα του Αποστολόπουλου!!

Ο Έτο θα μείνει εκτός για 6 εβδομάδες και θα χάσει πολλά ντέρμπι του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά από αυτήν τη διαδικασία λογικά θα πάρει - κάποια στιγμή - την ευκαιρία του ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, που έχει αγωνιστεί μόνο στο ματς (εκτός) με τη Σάμροκ.
Η ώρα του Αποστολόπουλου
Σίγουρα η λύση του Σνάουτσνερ, τουλάχιστον αμυντικά, είναι ιδανική. Ομως ο Πολωνός δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει παιχνίδι και να προσφέρει πάσες… λουκούμι στους επιθετικούς. Πάνω σε αυτήν τη βάση ο Μπόλονι θα δοκιμάσει και τον Αποστολόπουλο, ο οποίος μπορεί να μην προτιμηθεί στα προσεχή δύσκολα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, όμως στην Κρήτη (ματς με ΟΦΗ) ενδεχομένως να πάρει την ευκαιρία του.
Πηγή: paok24.gr

Τοτσ-έλα για το βραβείο σου!!

Τοτσέ και Μπεσέρα αναδείχτηκαν νικητές των βραβείων του MVP και του Best Goal της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Τοτσ-έλα για το βραβείο σου
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ
Η Super League και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 5η αγωνιστική της Super League:
τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Χοσέ Τοτσέ (Παναθηναϊκός) 46,65%
Ντάνιελ Ουέλινγκτον (Δόξα Δράμας) 43,66%
Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός) 9,69%
τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Λεάντρο Μπεσέρα (ΠΑΣ Γιάννινα) 66,72%
Κώστας Μανωλάς (ΑΕΚ) 18,14%
Νταβίντ Φουστέρ (Ολυμπιακός) 15,14%

Τζόκοβιτς καλεί Ναδάλ!!

Συνεπής, όπως πάντα, στα ραντεβού του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-2 του Άντι Μάρεϊ, σε ένα συγκλονιστικό ματς στη Μελβούρνη και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον Ράφα Ναδάλ.
Τζόκοβιτς καλεί Ναδάλ!
Μεγάλη "μάχη" στο Rod Laver Arena με τον Σέρβο να εξασφαλίζει έπειτα από πέντε ώρες τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στις λεπτομέρειες απέναντι σε έναν εκπληκτικό Άντι Μάρεϊ, ο οποίος προηγήθηκε με 2-1, ενώ στο τελευταίο σετ έκανε το 5-5 από 5-3, έχασε όμως την ευκαιρία να φτάσει σε μια μεγαλειώδη νίκη, αφού ο μέγας "Νόλε" είχε τις απαντήσεις για να πανηγυρίσει τελικά με 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5.
Δίνοντας και τη φετινή περίοδο συνέχεια στις εξωπραγματικές εμφανίσεις του, ο Τζόκοβιτς βρέθηκε αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο, απέδειξε όμως ότι αυτή τη στιγμή παραμείνει ο κορυφαίος τενίστας.
Την Κυριακή (29/1) θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα του κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα είχε θέσει εκτός τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-1, στοχεύοντας να επαναλάβει την εκπληκτική χρονιά του 2011 με 10 τρόπαια, εκ των οποίων τα 3 Γκραν Σλαμ και τα 5 Masters.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Προσέχει για να έχει...!!

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Νέρι Καστίγιο στη σημερινή προπόνηση του Άρη, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
Προσέχει για να έχει...
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Πρίττας, Γιαννιώτας και θεραπεία ο Τόχα, αλλά και ο Παπαστεριανός.
Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία προπόνηση και στην συνέχεια ο Μανουέλ Μασάδο θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Στο τέλος κερδίζουν οι... οργανωμένοι!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την αναπόφευκτη ήττα του Θοδωρή Ζαγοράκη, όταν βρέθηκε στο στόχαστρο της "Θύρας 4". Επισημαίνοντας πως δεν είναι μόνο η βλακεία αήττητη. Είναι και οι οπαδοί.
Στο τέλος κερδίζουν οι... οργανωμένοι
Αυτά δεν αφορούν μόνο φιλοσοφικές συζητήσεις και αναζητήσεις. Ισχύουν και στην πιο πεζή καθημερινότητα. Δεν τελειώνουν κάποια στιγμή μόνο τα πάθη, οι έρωτες και τα μίση. Τελειώνουν και οι πιο τυπικές και συμβατικές σχέσεις.
Δεν θα μπορούσε να ήταν ισόβια στον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το τέλος. Τα 4μιση χρόνια που κράτησε αυτή η σχέση με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας καλός χρόνος. Όπως περίπου αυτή της διάρκειας ήταν η θητεία του Ντέμη Νικολαΐδη στην ΑΕΚ. Με τη σχέση με τον κόσμο ειδικότερα την Ορίτζιναλ, πιο δυνατή.
Ο Ζαγοράκης δεν είχε τόσο δυνατό δέσιμο με την εξέδρα του ΠΑΟΚ. Η φθορά του χρόνου και στη μια περίπτωση και στην άλλη, ήταν αναπόφευκτη. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Όχι για πολιτική, που μπορείς εύκολα να εξαπατήσεις και να κοροϊδέψεις. Στο ποδόσφαιρο κρίνεσαι κάθε μέρα και κρίνεσαι μάλιστα όχι μόνο σκληρά αλλά και άδικα. Δεν λέμε ότι Νικολαΐδης και Ζαγοράκης είχαν σαν στόχο να εξαπατήσουν αυτούς που τους πίστεψαν. Κάθε άλλο.
Ο κόσμος του ποδοσφαίρου, είναι σκληρός και αδυσώπητος. Είναι ταυτόχρονα και αχάριστος. Ο οπαδός είναι σαν τη γυναίκα. Εκατό φορές να της έχεις ξηγηθεί σωστά και μια σκάρτη, τη σκάρτη θα σου κοπανάει μια ζωή. Με τους οπαδούς να είναι ακόμα χειρότερη ράτσα. Δεν εξαπάτησε κανέναν ο Ζαγοράκης, Ούτε είπε ψέματα. Ούτε έταξε λαγούς με πετραχήλια. Σαφώς και δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ στον ΠΑΟΚ. Έβαλε τον χρόνο του, τη δουλειά του και την προσωπικότητά του.
Στη διαχείριση μάλιστα, αποδείχθηκε πολύ περισσότερο ικανός από τον Νικολαΐδη. Ούτε δάνειο πήρε για να χτυπήσει πρωτάθλημα, ούτε δημιούργησε χρέη. Κι όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, πήρε σωστές αποφάσεις. Σίγουρα αποδυναμώθηκε η ομάδα με την αποχώρηση Βιτόλο-Κοντρέρας και την παραχώρηση του Βιεϊρίνια. Κι ούτε αυτοί της Θύρας 4, μπορούν να πουν ότι στεναχωρήθηκαν περισσότερο από τον Ζαγοράκη, για την αποδυνάμωση της ομάδας. Και για τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο, που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.
Ο Έλληνας οπαδός είναι ακόμα χειρότερο από τον Λουδοβίκο, όταν έλεγε: "λ ετά σε μουά". Η ομάδα είναι 100% δικιά του. Ιδιοκτησία του. Και μ' αυτή τη λογική, έχει μάθει να ανεβοκατεβάζει διοικήσεις και προέδρους. Ο κόσμος σήκωνε στα χέρια τον Ρέμο στον Ηρακλή, ο κόσμος τον έδιωξε. Έργο των οργανωμένων είναι η διάλυση της ομάδας. Ο κόσμος αποθέωνε τον Ζαγοράκη, ο κόσμος τον έδιωξε.
Στο σύνολο των φιλάθλων και οπαδών, της κάθε ομάδας, οι οργανωμένοι να αποτελούν μειοψηφία, αλλά αυτοί είναι που κάνουν το κουμάντο. Αυτοί έδιωξαν τον Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό. Μ' αυτούς μιλάει και τους έχει στα ώπα ώπα ο Μαρινάκης. Για να συνεχίσει να τους ισχυρούς δεσμού που διατηρούσε με τη Θύρα 7 ο Κόκκαλης. Τη Θύρα 13 έτρεξαν να προσεταιριστούν, για να επιβληθούν στον Παναθηναϊκό, Πατέρας και Βγενόπουλος. Κι ας υποστηρίζει το αντίθετο.
Ο Σούπερ 3 ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις στον Άρη. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τσιφλίκι των οργανωμένων. Κανένας δεν άντεξε όταν βρέθηκαν αντιμέτωποί του. Κανένας δεν κατάφερε να τους κερδίσει. Δεν λέμε ότι ο Ζαγοράκης είναι αναντικατάστατος. Λέμε ότι η συγκυρία της απομάκρυνσής του, είχε συμπέσει στην χειρότερη εποχή. Πάνω στην κρίση, που έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. Όταν καταρρέει ολόκληρο το κράτος, θα αντέξουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ;
Η διάκριση για κάποιες ομάδες είναι πλέον πολυτέλεια. Αυτό που προέχει είναι η επιβίωση. Σ' αυτή την προσπάθεια, ο Ζαγοράκης, ήξερε ν' απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που έφτανε η κουβέρτα. Οψόμεθα για το τι και πως θα τα καταφέρουν οι επόμενοι.
Κι αν ο Λίνεκερ είχε πει πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί, στην Ελλάδα, στο τέλος κερδίζουν οι οργανωμένοι.
Πηγή: sport24.gr

Δεν το περίμενα από τον Ζαγοράκη!!

Δεν το περίμενα από τον Θοδωρή Ζαγοράκη ότι θα αναλάμβανε τον ΠΑΟΚ. Είχα πάντοτε για αυτόν την εντύπωση ότι θα απέφευγε αυτή τη φθορά. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Δεν το περίμενα από τον Ζαγοράκη
Ηταν ένα από τα παιδιά του ποδοσφαίρου που είχα ξεχωρίσει για την αντίληψή και τη νοοτροπία. Κι ήμουν βέβαιος ότι δεν θα έβαζε τον εαυτό του σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία επειδή δεν θα έβρισκε νόημα, δηλαδή πιθανότητες επιτυχίας. Εκείνο τον καιρό, όταν το πήρε τελικώς απόφαση, στοιχημάτιζα ότι δεν θα έμενε πολύ στη θέση του και ότι δεν θα κατάφερνε τίποτα σπουδαίο. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών είχα μπροστά μου την διάψευση της εκτίμησής μου. Και δίπλα της έβαλα αμέσως την ευχή να συνεχίζει να διαψεύδει όσους πιστεύαμε ότι αφενός δεν ήταν φτιαγμένος για τέτοια δουλειά ο «Ζαγόρ» και αφετέρου ότι δεν άξιζε τον κόπο, επειδή τελικώς δεν θα κατάφερνε τίποτα.
Καλά έκανε, τελικώς. Διότι αν δεν το είχε τολμήσει, τον καιρό που θα έβλεπε τον ΠΑΟΚ να μαραζώνει και την ΠΑΕ να φυτοζωεί, θα τα έβαζε με τον εαυτό του επειδή δεν τόλμησε. Εκανε καλά, διότι στο άλμπουμ των αναμνήσεών του έχει ήδη συμπληρώσει πολλές συγκινήσεις και μεγάλες στιγμές, και επιτεύγματα, δηλαδή αυτά που θα μείνουν όταν ξεφορτώσει από τη μνήμη του τα μπάζα με τα τοξικά απόβλητα που κουβαλά σήμερα μέσα του. Δεν έκανε καλά που δεν έφυγε νωρίτερα, για να γλιτώσει τον εαυτό του από την παραπάνω φθορά, αλλά και για να δώσει στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ζήσει όπως θέλουν οι αμφισβητίες του και όσοι εναντιώνονταν στην παρουσία του. Θυμάμαι πολύ καλά τι είχα ακούσει σε μια συνομιλία μας το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε ακούσει ΠΑΟΚτσήδες να τον βρίζουν αισχρά.
Εκτός από καλά, έκανε σημαντικά και σοβαρά λάθη. Ηταν όμως και πολύ άτυχος. Διότι στον δικό του δρόμο δεν βρέθηκε ένας «λεφτάς», ένας «χώστης» από αυτούς που κυκλοφορούσαν τσούρμο στους δρόμους της Αθήνας για να κάνουν γούστα πάνω σε αθλητικούς συλλόγους που προσέφεραν λεζάντα. Είναι ήττα του ΠΑΟΚ που ο Ζαγοράκης δεν βρήκε έστω έναν με λεφτά, διότι μαζί του θα είχε, είναι βέβαιο, απογειώσει τον ΠΑΟΚ.
Μπορεί ο Ζήσης Βρύζας να συνεχίσει αυτό που αφήνει στη μέση ο Ζαγοράκης; Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήμουν έως και κατηγορηματικός πάνω στην εκτίμηση ότι μπορεί. Σήμερα, χωρίς λεφτά και με τον κόσμο τόσο δυσαρεστημένο και απογοητευμένο, δυστυχώς αμφιβάλλω πολύ. Μακάρι όμως να αντέξει ο Βρύζας και να βγάλει τα αγκάθια από τον δρόμο του ΠΑΟΚ. Δεν είναι ευχή προς τον Βρύζα, ούτε προς τον Ζαγοράκη, ούτε καν προς τον ΠΑΟΚ. Είναι ευχή προς το ποδόσφαιρο.
Πηγή: theinsiders.gr

Έβαλε γκολ και τον θυμήθηκαν;

Στη λίστα της ΚΠΡ βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ. Τι έγινε, έβαλε γκολ εναντίον της Μίλαν ο Γάλλος και θυμήθηκαν πως ξέρει να σκοράρει;
Έβαλε γκολ και τον θυμήθηκαν;
Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ οι άνθρωποι της ΚΠΡ έχουν στο μυαλό τους την περίπτωσή του, καθώς δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στη Λάτσιο και δεν αποκλείεται να ψαχτεί για να φύγει.
Αν είναι πληρωμένος, πάντως, τον θέλουν και στον Παναθηναϊκό...

πηγή: sportdog.gr

Σοκ και δέος για τα ακίνητά μας και για την τσέπη μας...!!

Αν ισχύσει αυτό που ζητά η τρόικα -δηλαδή να αυξηθούν με αναδρομική ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2012 αυξημένες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα κατά 25%- τότε το χαράτσι της ΔΕΗ θα αυξηθεί ακόμη και κατά 33% ειδικά στις φτωχογειτονιές. Άλλο ένα σοκ και δέος για τα νοικοκυριά.
-Η αναδρομική αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρει και άλλους φόρους πέραν του ειδικού τέλους ακινήτων. Μεταξύ αυτών, είναι ο ΦΜΑΠ –ο οποίος μάλιστα υπολογίζεται πλέον με υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές ενώ έχει ψαλιδισμένο αφορολόγητο 200.000 ευρώ- οι φόροι γονικών παροχών, κληρονομιών και φυσικά ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων αλλά και ο ΦΠΑ των ακινήτων.
- Η τρόικα εναντιώνεται στις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικών ταμείων. Μένει να φανεί τι ακριβώς θα γίνει καθώς ρυθμίσεις ψηφίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή και δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη στην πράξη. Πιθανότατα θα τεθεί θέμα απαγόρευσης νέων ρυθμίσεων προκειμένου να αυξηθεί και προσέλευση
- Οι δανειστές μας ζητούν τον διορισμό ανεξάρτητου Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων ο οποίος θα παραμένει στη θέση του ανεξάρτητα από τους πολιτικούς που θα κατέχουν τη θέση του υπουργείου Οικονομικών. Ζητείται επίσης οι επικεφαλής στις Δ.Ο.Υ να αλλάζουν θέση κάθε δύο χρόνια.
- Για τους εφοριακούς υπάρχει και άλλη πρόβλεψη: οι εφοριακοί να αντικαθίστανται στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους που θα τους έχουν τεθεί. Επίσης ζητείται να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα δωροδοκίας (σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει ήδη γίνει από το 2010). Τέλος για τους εφοριακούς ζητείται εξονυχιστικός έλεγχος του πόθεν έσχρες.
- Η τρόικα θέτει ποσοτικούς στόχους και όσον αφορά στις φορολογικές δίκες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ζητείται το 50% να έχει ξεκαθαρίσει έως τον Ιούνιο του 2012 ενώ προτείνεται όλες οι εκκρεμότητες να έχουν κλείσει μέσα στο 2013 με προτεραιότητα τις υποθέσεις ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

πηγή: fpress.gr

Τα εισιτήρια με Λεβαδειακό...!!

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τον αγώνα με τους Βοιωτούς και οι "κίτρινοι" ποντάρουν πολλά στην παρουσία των οπαδών τους στο "Κλ. Βικελίδης".
Τα εισιτήρια με Λεβαδειακό...
Αναλυτικά:
«Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό την Κυριακή στις 17:15 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο κόσμος του ΑΡΗ μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του από το ARIS MOBILE. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Πιο συγκεκριμένα:

Για τις θύρες 1, 3 τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ. Για την θύρα 2 είναι 20 ευρώ, για την θύρα 9 κοστίζουν 25 ευρώ, ενώ για την θύρα 7 (επίσημα) η τιμή τους είναι 40 ευρώ. Το ARIS MOBILE θα παραμείνει σήμερα ανοικτό ως τις 21:00, αύριο Σάββατο από τις 9:00 ως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσουν από το πρωί τα εκδοτήρια.

Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ και της σχετικής υπηρεσίας e-ticketing από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ
, (http://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html)».

Παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα – Πήγε στο Νότιο Πόλο περπατώντας!!

Νέο, άπιαστο παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα της Αυστραλίας που κατάφερε να πάει στον Νότιο Πόλο περπατώντας 2.300 χιλιόμετρα σε 89 μέρες.
Παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα – Πήγε στο Νότιο Πόλο περπατώντας!
Άλλο ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ έχει στην κατοχή του ο ομογενής Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), ο οποίος μαζί με τον φίλο του Τζάστιν Τζόουνς περπάτησαν χωρίς καμιά βοήθεια, από την ακτή της Ανταρκτικής έως το Νότιο Πόλο και πίσω.
Συνολικά, έκαναν μια απόσταση 2.300 χιλιομέτρων, μέσα σε 89 μέρες. Στο διάστημα αυτό, το βάρος και των δύο μειώθηκε κατά 55 κιλά! Ο επικός τους άθλος ολοκληρώθηκε την Ημέρα της Αυστραλίας και μόλις λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η τελευταία, για αυτή την εποχή, πτήση από την Ανταρκτική!
Οι δυο νέοι έκαναν κάτι που πολλοί τόλμησαν στο παρελθόν αλλά κανείς δεν το είχε καταφέρει. Διέσχισαν την Ανταρκτική έως το Νότιο Πόλο και γύρισαν πίσω στον Όρμο του Ηρακλή, από όπου επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος για την επιστροφή τους. Μαζί τους έσερναν και εκατοντάδες κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα αντικείμενα.
Μεταξύ άλλων, είχαν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς υπό το μηδέν, χιονοθύελλες, ψύξεις, τραυματισμούς και άλλες αντιξοότητες και έφτασαν στα όρια της εξάντλησης.
Ο 29χρονος Καστριτσιώτης και ο 28χρονος Τζόουνς έχουν στο ενεργητικό τους και άλλα παγκόσμια ρεκόρ. Μεταξύ άλλων, το 2008, μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, όταν διέσχισαν τον ωκεανό μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας με ένα καγιάκ, κάτι που κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει. Ο τελευταίος τους άθλος όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός.
Στόχος τους, εκτός από το ρεκόρ, ήταν να συγκεντρώσουν χρήματα για την δημιουργία αυστραλιανών κέντρων πρόληψης και θεραπείας καρκίνου σε παιδιά.
Πηγή: NewsIt.gr
 

Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος!!

ΦΟΒΕΡΟΣ και τρομερός ο Σταύρος Αδαμίδης: "Παραλάβαμε το ρόστερ στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα το έχουμε στα 11,5, παρό,τι διπλασιάστηκε η φορολογία". Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος
Το αποκλειστικό δικαίωμα των τραπεζών
«ΤΟ παιδί με το Κοχίμπα, τα 'κανε απόψε λίμπα». Κυρίες και κύριοι, αγαπημένα μου παιδιά, ο Ζωρζ Πιλαλί είναι εδώ. Φρέσκος, ωραίος, ανανεωμένος, κεφάτος. Σχεδόν καινουργής. Και με καινούργιο ρεπερτόριο:
«Πεσόα, Πεσόα, Πεσόα, ποιητή από τη Λισμπόα, μας την πέσανε αθρόα». Οπου πέρα της ρίμας και της μουσικής, υπάρχει και σχετικό ηθικό δίδαγμα. Για όλους αυτούς τους ανόητους κομπορρήμονες που ασχολούνται με τους ποιητές, προκειμένου μέσω της ανάλυσης του έργου τους να εξισωθούν μαζί τους. Εκφράζοντας φτηνές προσωπικές αντιλήψεις, για να ταυτισθούν με αυτούς. Εξ ου και το σχετικόν απόσταγμα σοφίας του ακαδημαϊκού Ζωρζ Πιλαλί: «Αδαούς εγκώμιον, μέγας εστίν ψόγος».
Απόψε, λοιπόν, στο «Κύτταρο» έχει, αύριο δεν έχει. Εκ δεξιών του ο Χερ Προφεσόρ, Μιτς Πουλικακώφ ή Δημήτρης Πουλικάκος ή Πουλίκα. Μαζί τους η εκπληκτική και ανεπανάληπτη Πένι Σκάρου (φωτό).
Η Τζόαν Τζετ σε ελληνική βερσιόν. Εξαιρετική στις ερμηνείες της με ιδιαίτερη σκηνική παρουσία. Ας αφήσουμε, όμως, τις καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές περιηγήσεις κι ας στραφούμε στην πεζή και τετριμμένη καθημερινότητα. Στη χώρα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Ο επίσημος τραπεζίτης Παπαδήμος στον πρωθυπουργικό θώκο κι ο ανεπίσημος τραπεζίτης της Θεσσαλονίκης Μάρκος Καραμπέρης στα σίδερα της φυλακής. Τριάντα τόσοι νοματαίοι προφυλακιστέοι. Κατηγορούμενοι για το ειδεχθές (πράγματι) έγκλημα της τοκογλυφίας. Ετσι πάει.
Αν παριστάνεις από μόνος σου τον τραπεζίτη και δανείζεις με 10% το μήνα, είσαι κακούργος. Αν δανείζεις σαν τράπεζα με 19% το χρόνο, είσαι ευαγές ίδρυμα. Αλλωστε το επάγγελμα του τραπεζίτη δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα αυτών που απελευθερώνονται. Οπως του ταξιτζή, του φορτηγατζή, του δικηγόρου, του φαρμακοποιού και του αργυραμοιβού. Δεν μπορεί ο πάσα ένας να δανείζει από μόνος του, χωρίς την άδεια, την εγγύηση και τη φορολόγηση του κράτους. Δεν μπορεί ο πάσα ένας τώρα που οι τράπεζες έχουν στεγνώσει από μετρητά να δίνει δανεικά και να ρουφάει το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί της σόμπας.
Αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα των τραπεζών. Με νόμιμους και ηθικούς όρους. Οχι με απειλές, εκβιασμούς και τα πιστόλια στον κρόταφο. Τίμια και καθαρά πράγματα: μηδενικό σχεδόν επιτόκιο στις καταθέσεις, στο 18% στις πιστωτικές κάρτες. Η διαφορά με τους τοκογλύφους έγκειται στο κέρδος. Οι τοκογλύφοι είναι αδίστακτοι και αχόρταγοι.
Οι τράπεζες, αντίθετα, αρκούνται στον νόμιμο τόκο. Δεν υπερβάλλουν. Δεν αυθαιρετούν. Κερδίζουν, εκποιούν ακίνητα με βάση τους νόμους του κράτους. Δεν πίνουν το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί της σόμπας. Το πίνουν με το καλαμάκι. Αυτή είναι η διαφορά. Και χωρίς βέβαια ουδείς να αναρωτιέται για το αυτονόητο: Αν δάνειζαν όπως έχουν υποχρέωση οι τράπεζες, θα υπήρχαν τοκογλύφοι; Αυτά.
Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος

ΦΟΒΕΡΟΣ και τρομερός ο Σταύρος Αδαμίδης: «Παραλάβαμε το ρόστερ στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα το έχουμε στα 11,5, παρό,τι διπλασιάστηκε η φορολογία». Μιλάμε ότι ο άνθρωπος τετραγώνισε τον κύκλο. Πάει φουλ για Νόμπελ Οικονομίας. Κι αν αυτός ο Παπαδήμιος, όπως τον λέει ο Τράγκας, έχει μια στάλα μυαλό, οφείλει να διώξει τον Βενιζέλο και να διορίσει υπουργό Οικονομικών τον Σταύρο. Ο πλέον ιδανικός για να εξαφανίσει το έλλειμμα.
Ο πλέον κατάλληλος για να ισοσκελίσει επιτέλους τον προϋπολογισμό. Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Από πού κι ως πού είναι δύσκολο να κατεβάσεις το μπάτζετ για το ρόστερ; Από πού κι ως πού μπορεί να θεωρείται επιτυχία ότι κατεβάζεις τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος; Το πιο απλό και το πιο εύκολο είναι. Διώχνεις τον Χιμένεθ, που παίρνει 1.000.000 ευρώ το χρόνο, και παίρνεις τον Κωστένογλου που μπορεί να πληρώσει κι από πάνω για να είναι προπονητής στην ΑΕΚ.
Αύριο με την ίδια ευκολία κατεβάζεις το μπάτζετ από τα έντεκα εκατομμύρια στα πέντε. Κι ακόμα παρακάτω. Στα τρία. Στα δύο εκατομμύρια. Διώχνεις όλους τους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι και παίρνεις τον Σέσκουλα και τον Μέντουλα που θα παίζουν τσάμπα. Μόνο με το μισθό. Ικανότητες χρειάζονται μόνο, αν είναι να φτιάξεις μια ομάδα. Να τη διαλύσει μπορεί κι ο Βασιλάκης από το Καματερό.
Οσους είχε για κηπουρούς τούς έκανε υπουργούς

ΙΔΟΥ, λοιπόν, που πρέπει να του χρωστάμε ευγνωμοσύνη του Γερουλάνου. Καταρχήν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, που παίζουνε ακόμα στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ, που έφτασε μέχρι τους ομίλους, αλλά κι ο Παναθηναϊκός έστω κι αν αποκλειστήκανε. Και κατά δεύτερο λόγο οι οπαδοί των ομάδων. Το είπε ο ίδιος ο υφυπουργός στη Βουλή: «Την άνοιξη, όταν όλοι ζητούσαν να φύγουν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των ''στημένων'', δεν το κάναμε».
Μάλιστα, κύριοι. Δεν τα λέει αυτά κάποιος υπουργός της Ουγκάντας ή της Ζιμπάμπουε. Τα λέει υπουργός χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δίκην πολυχρονεμένου βεζύρη, ότι, αν ήθελε, μπορούσε να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Και δεν τις έσωσε για να τους κάνει τη χάρη. Τώρα όμως που υπάρχει αυτή η απειλή με το αθλητικό νομοσχέδιό του, δεν κωλώνει.
Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα για όσους θεωρούν το ποδόσφαιρο ιδιοκτησία τους. Οπως ακριβώς το έχει πει ο Φλωρίδης: Οσους είχε ο Γιώργος για κηπουρούς τούς έκανε υπουργούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Πιλάβιος ξέρει ποιος είναι ο Αρτέμης Μάτσας στην ΕΠΟ;
Ο χρεοκοπημένος τη χρεοκοπία δεν τη φοβάται
- Μαγγελάνος
Πηγή: Goal

Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ!!

Αυξήσεις έως 5% στις χρεώσεις της ενέργειας, "πάγωμα" στα τέλη χρήσης δικτύου και μεγάλες ανατιμήσεις (έως και πενταπλασιασμός) των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας προβλέπουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ!
Όλα αυτά για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (άρδευση, αποστράγγιση κλπ.) που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Πρόκειται για 8.000 περίπου επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία κ.α.) για τις οποίες τα τιμολόγια απελευθερώθηκαν από 1ης Ιανουαρίου. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια, τα οποία θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης, η ΔΕΗ κατήργησε το διαχωρισμό των χρεώσεων μεταξύ εμπορικής και βιομηχανικής χρήσης όπως επίσης και τις διαφορετικές χρεώσεις που ίσχυαν για τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Παραμένει η διαφοροποίηση της τιμολόγησης ημέρας / νύχτας με τα νυχτερινά τιμολόγια σημαντικά φθηνότερα από τα ημερήσια.

Ο τρελός πλην τίμιος κ. Κωνσταντινέας...!!

"Είμαι τρελός και τίμιος", δηλώνει σε φίλους ο Πέτρος Κωνσταντινέας και δεν προτίθεται να παραιτηθεί. "Αν σε τραβούν πέφτεις πίσω, όχι μπροστά", λέει για το πέναλτι του Τοροσίδη!
Ο τρελός πλην τίμιος κ. Κωνσταντινέας...
Βρήκε τη τζαμαρία του φούρνου του σπασμένη. Ηταν το δεύτερο «χτύπημα». Όχι, ο διαιτητής Κωνσταντινέας δεν τα ρίχνει σε φίλους του Ολυμπιακού, όπως θα περίμεναν πολλοί. «Δεν ξέρω ποιοι είναι, διεξάγεται έρευνα. Εχουν δει τόσα τα μάτια μας και έχουν ακούσει τόσα τα αυτιά μας τα τελευταία τρία χρόνια που δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν» λέει στους φίλους του που του τηλεφώνησαν από αγνό ενδιαφέρον τις τελευταίες δύο ημέρες. Προσπάθησαν κάποιοι δημοσιογράφοι (ειδικά από τον τοπικό Τύπο) να του εκμαιεύσουν δηλώσεις, να τοποθετηθεί, να υπερασπιστεί σε τελική ανάλυση τον εαυτό του αν θέλει και να εξωτερικεύσει την οργή του για όσα βιώνει ο Ελληνας διαιτητής σε κάθε (κρίσιμο ενδεχομένως) λάθος του. Αλλά δεν θέλει να πέσει στην παγίδα...
«Ένα λάθος μου περιμένουν για να με τελειώσουν, μπορεί ήδη να με έχουν τελειώσει. Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει προβλέπει απαγόρευση δηλώσεων» λέει. Μόνο στους φίλους του. Μόνο σ’ αυτούς μιλάει ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος κανονικά και με το… νόμο συνεχίζει να πηγαίνει κάθε μέρα στον φούρνο του στις 4.30 το πρωί. Το «μότο του» γνωστό. Τους το λέει και τώρα: «Εγώ είμαι τρελός και τίμιος. Λάθη κάνω, αλλά ποτέ με εντολές άλλων ή επίτηδες». Ασφαλώς ήταν λάθος στην Ξάνθη. Εχει και οπαδούς του Ολυμπιακού στο φιλικό περιβάλλον του. «Γιατί ρε Πέτρο;». «Γιατί δεν το είδα. Γιατί δεν ήμουν απολύτως βέβαιος. Παρακολουθούσα τη μπάλα και πρόλαβα να δω τον Τοροσίδη να πέφτει. Δεν είδα το χέρι του αντιπάλου του που τον τράβηξε. Και όταν σε τραβούν ενώ τρέχεις μπροστά, πέφτεις προς τα πίσω ή πλάγια, όχι μπροστά. Αν ήταν λάθος, το κρίνει ο παρατηρητής διαιτησίας και ο κόσμος από την τηλεόραση μετά από 4 ριπλέι. Όχι σε real time. Δεν είδα τους δύο παίκτες, γιατί παρακολουθούσα τη μπάλα» τους απαντά.
Στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας περισσότερο συζητείται τις τελευταίες δύο ημέρες το «πέσιμο» στο φούρνο του Κωνσταντινέα και η επιστολή προς την ΚΕΔ του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας και αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Αρη Σταθόπουλου («Θεωρώ το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα σχόλια που επακολούθησαν τον μην καταλογισμό πέναλτι υπέρ του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλη Τοροσίδη, κατά τη διάρκεια του αγώνα SKODA Ξάνθη-Ολυμπιακός, από τον διαιτητή της Ένωσής μας Πέτρο Κωνσταντινέα, εν πολλοίς δικαιολογημένα. Διότι, η απόφασή του αυτή οδήγησε σε αλλοίωση αποτελέσματος. Είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσετε το όλο θέμα όπως αρμόζει»), παρά η επίμαχη φάση στην Ξάνθη.
Τα τοπικά media, άλλωστε, ξέρουν πολύ καλά πόσο καμάρωνε για τον Κωνσταντινέα ο Σταθόπουλος τα τελευταία χρόνια. Για την ικανότητα και για την καθαρότητά του (ή «τρέλα» για την οποία μιλούν και οι ποδοσφαιριστές και οι συνάδελφοί του λόγω της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού).
Ξέρουν οι δημοσιογράφοι της Καλαμάτας ότι στον Κωνσταντινέα έχει ζητηθεί ουσιαστικά η παραίτησή του. Γραπτώς, με παραδοχή του σφάλματός του, με επιστολή, στην οποία θα… θέτει εαυτόν στη διάθεση της ΚΕΔ. Ξέρουν επίσης ότι δεν πρόκειται να το κάνει, διότι θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν για ένα και μοναδικό λάθος κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο οποίο είναι άψογος, να «καρατομείται» ένας ρέφερι. Ετσι θεωρεί ο ίδιος και αυτό είναι συζητήσιμο αν το συγκεκριμένο λάθος προστεθεί σε άλλα, παλαιότερα…
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο «πάμε παικταρά μου» (θα του μείνει σίγουρα και άδικα αυτή η στάμπα που του «κόλλησαν» τα πράσινα media για εκείνη την ατάκα με το βιντεάκι προς τον Τοροσίδη που είπε για να σταματήσει τον καβγά του με τον Σολτάνι και να συνεχιστεί η ροή του ματς) είναι «διαφορετικός». Δεν «μασάει». Τουλάχιστον έτσι δείχνει. Θα πηγαίνει στον φούρνο του, θα περιμένει (αν και) πότε θα σφυρίξει και πάλι και θα συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν, αγνοώντας τις επιθέσεις και τα τηλεφωνήματα.
Θα πάει και στη σημερινή εκδήλωση της ΕΠΣ πληροφορούμαι από στενό φίλο του. Διότι δεν αισθάνεται ενοχές. Κάποιοι άλλοι, που νιώθουν ένοχοι και δεν είναι τόσο… «τρελοί», έχουν κρυφτεί στα καβούκια τους, είχαν μεταναστεύσει, ή έχουν βολευτεί στη θαλπωρή των κεκτημένων τους από τη διαιτησία. Που έχει καταντήσει ένα πολύ βαρύ και ανθυγιεινό «επάγγελμα» στην Ελλάδα όπου από την εποχή της Παράγκας δηλητηριάστηκαν τόσο πολύ οι πάντες, ώστε πριν από τρία χρόνια να ξεκινήσουν και τα «πεσίματα» σε κάποιους οι οποίοι εκουσίως ή ακουσίως έβλαψαν ή θεωρήθηκε ότι έβλαψαν- κάποιες «μεγάλες» ομάδες...
  
πηγή: gazzetta.gr

Κι ως συνήθως, τότε "μεσσίας", τώρα "προδότης"...

Ο παραλογισμός του ποδοσφαιρικού μας περιβάλλοντος "τελείωσε" και τον Θοδωρή Ζαγοράκη! Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Κι ως συνήθως, τότε "μεσσίας", τώρα "προδότης"...
Η κοινωνία του ΠΑΟΚ κατάφερε (περί κατορθώματος πρόκειται) να ακυρώσει ακόμα κι αυτόν! Τον «μεσσία» του 2007! Τον ακύρωσε το 2012 ακριβώς επειδή τον αναγόρευσε σε τέτοιον πριν από 4,5 χρόνια και ανέμενε τα «θαύματά» του...
Λίγη σημασία έχει το ότι ο ίδιος ο Ζαγοράκης (στο μέτρο του δυνατού, τόσο ώστε να μην αποσυσπειρώνει, αφού η συσπείρωση του κόσμου ήταν ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης της ομάδας) δεν αποδεχόταν τη μεσσιανική ιδιότητα. Εκείνοι «μεσσία» περίμεναν και νομοτελειακά σε «προδότη» κατέληξαν...
«Ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο με αρχ κι όχι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια» ήταν το σύνθημα «καταγγελίας» του Ζαγοράκη. Του καταλόγιζαν ότι δεν εξυγίανε οικονομικά την ΠΑΕ επειδή το άνοιγμά της είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που παρέλαβε! Σοφιστεία, διότι αν το «ταμείο» του γίνεται σε σύγκριση με το τι παρέλαβε, τότε θα έπρεπε όχι να τον ωθήσουν σε παραίτηση, αλλά να τον παρακαλούν γονατιστοί να συνεχίσει...
Σε μία χώρα, λοιπόν, που το 2007 «έδεναν ακόμα τα σκυλιά με τα λουκάνικα» και το χρήμα έρεε άφρονα και άφθονο, ο Ζαγοράκης κλήθηκε να σώσει τον ΠΑΟΚ από τη λαίλαπα των προηγούμενων διοικήσεων. Η ομάδα ήταν οικονομικά στο χείλος της χρεοκοπίας και αγωνιστικά στο επίπεδο της ανυποληψίας...
Το 2012, που το χρήμα απλώς δεν υπάρχει, είναι επίτευγμα για τον «αυτοδιαχειριζόμενο» ΠΑΟΚ που τα χρέη του είναι έτσι ελέγξιμα ώστε η UEFA να του επιτρέπει να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Και είναι επίτευγμα επιπλέον που ξαναμπήκε με όρους «ισχυρού» ρεαλιστικά (και όχι στη θεωρία ή στα περασμένα μεγαλεία) στην ποδοσφαιρική μας κούρσα την τελευταία τετραετία...
Ναι, πρωτάθλημα δεν πήρε. Ναι, στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έπαιξε. Για να συνέβαιναν, όμως, αυτά θα έπρεπε ο (κάθε) Ζαγοράκης να έχει ξοδέψει πολύ περισσότερα, άρα η «τρύπα» θα ήταν τώρα πολλαπλάσια. Κι αν τυχόν είχε ξοδέψει πολύ λιγότερα, για να μειώσει το έλλειμμα, τότε ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά δεν θα είχε επανέλθει...
Συνεπώς, η επιχειρηματολογία όσων τον ώθησαν στην έξοδο περιγράφεται μόνο με το «και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο». Ητοι, ψάχνανε έναν θαυματοποιό. Ε, ο Ζαγοράκης τέτοιος δεν ήταν, δεν είναι και δεν ξέρω και κανέναν άλλον που να είναι...
Πηγή: Goal