Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

"Ο Διαμαντίδης που κάνει τα πάντα"

Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής της Ρεάλ Μαδρίτης εν όψει της αυριανής πρεμιέρα της στην Ευρωλίγκα απέναντι στον Παναθηναϊκό, «πέφτει» πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη, όπως επεσήμανε ο Πάμπλο Λάσο.
"Ο Διαμαντίδης που κάνει τα πάντα"
Ο τεχνικός της «βασίλισσας» αναφέρθηκε στις πολλές αλλαγές που έχουν οι «πράσινοι» στο ρόστερ αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα και τώρα είναι μέσα στα φαβορί της διοργάνωσης.
«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει στόχο το Λονδίνο. Ανεξάρτητα από τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της και της αλλαγές που έγιναν έχει σπουδαία ιστορία, μεγάλη παράδοση και παραμένει μέσα στα φαβορί. Πάντα όταν μιλάς για τα φαβορί της διοργάνωσης νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις έξω τον Παναθηναϊκό.
Έχουν αλλάξει πολλά φέτος, ειδικά όσον αφορά τους παίκτες του. Σίγουρα με νέους παίκτες και με νέο προπονητή χρειάζονται κάποιο χρόνο για να εντάξουν αυτά που θέλουν στο παιχνίδι τους και να βρουν χημεία. Είναι αλήθεια ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το Final Four», είπε αρχικά ο Λάσο και πρόσθεσε:
«Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως δεν πρέπει να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει και να είμαστε σε υψηλό επίπεδο από την αρχή».
Αναφορικά με το ρόστερ του Παναθηναϊκού και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, σχολίασε: «Δεν μπορώ παρά να σταθώ στο γεγονός ότι συνεχίζει ο Διαμαντίδης. Ένας παίκτης που κάνει τα πάντα και ξέρει πως να φέρει την κατάσταση υπέρ της ομάδας του. Επίσης υπάρχει ο Ούκιτς ο οποίος θα δώσει στην ομάδα όσα έχασε από τον Καλάθη, ενώ μπορεί να παίξει πολύ καλά το pick and roll. Επίσης ο Μπράμος είναι ένας πολύ καλός σουτέρ με εμπειρία. Φυσικά και αυτός που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο είναι ο Διαμαντίδης. Υπάρχουν αρκέτα συστήματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στην επίθεση αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε τους ψηλούς μας, αφού οι δικοί τους έχουν περισσότερο όγκο αλλά οι δικοί μας είναι πιο γρήγοροι».
Τέλος, σχετικά με τον όμιλο στον οποίο μετέχει η Ρεάλ Μαδρίτης, είπε: «Πέρσι κάναμε ένα σπουδαίο πρώτο γύρο αλλά μετά μείναμε εκτός. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού ένα πραγματικά πολύπλοκο γκρουπ. Με τις Χίμκι, Φενέρ, Καντού και Ολίμπια το έργο μας να περάσουμε στην επόμενη φάση γίνεται πολύ δύσκολο. Γι' αυτό και πρώτος μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στο Top 16».

Ο Λίνεν παρουσιάζεται!!

Ο Λίνεν παρουσιάζεταιΣτην παρουσίαση του Έβαλντ Λίνεν θα προχωρήσει την Παρασκευή η ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου (12.30) η ΠΑΕ ΑΕΚ θα παρουσιάσει στην αίθουσα Τύπου του προπονητικού κέντρου των Σπάτων τον νέο τεχνικό της ομάδας, Έβαλντ Λίνεν».

Ελάτε στο γήπεδο!!

Ο αυριανός αγώνας της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Βοσνία είναι εκ των πραγμάτων ντέρμπι κορυφής. Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.
Ελάτε στο γήπεδο!
Δύο στά δύο και...για τις δύο ομάδες που λαμβάνουν θέσεις για το πρώτο ντέρμπι του ομίλου. Βλέποντας κανείς στο πινακάκι της βαθμολογίας ότι η Βοσνία έχει 12-2 γκολ και η Ελλάδα 4-1 προφανώς συμφωνεί με το άρθρο του Δάρα για την επιθετική δεινότητα των αντιπάλων μας που αυτόματα καθίσταται και το μεγάλο τους όπλο. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν (όπως επισημαίνει κι ο Τσώχος) απουσιάζει και ο (ευρισκόμενος σε...διαβολεμένη φόρμα) Κούλης Παπαδόπουλος με αποτέλεσμα ο Σάντος να σκέπτεται (εκτός της δεδομένης λύσης Μαλεζά) τη χρησιμοποίηση του Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας.
Άρα κάπου εδώ φτάνουμε στο κυρίαρχο ερώτημα του παιχνιδιού: Πρέπει να' χουμε περισσότερο το νου μας πίσω για να μην την πάθουμε απο Τζέκο και Ιμπίσεβιτς ή πρέπει να μπούμε στο ματς με επιθετικό τσαμπουκά για να τραβήξουμε εμείς το πρώτο αίμα (με Σαμαρά, Γκέκα και Μήτρογλου) απέναντι σε μια άμυνα που δεν ανταποκρίνεται καλά στην πίεση του αντιπαλου;
Στη θεωρία είναι "μια χαρά" το ερώτημα λοιπόν, αλλά αυτός που θα πρέπει να το απαντήσει στην πράξη, ο Φερνάντο Σάντος δηλαδή, σίγουρα τα' χει ζυγίσει όλα αυτά κι έχει καταλήξει στη διαπίστωση ότι τα πάντα θα κριθούν στη μεσαία γραμμη. Εφόσον μπορέσουμε να κλείσουμε τους Βόσνιους επιθετικούς για να μην τροφοδοτηθούν επαρκώς και εμείς εύκολα η δύσκολα θα βρούμε τρόπο να φτάσουμε τουλάχιστον σ' ένα γκολ. Άρα ο Μανιάτης θα...ξελιγωθεί στο τρέξιμο κι απο κει και πέρα μένει να φανεί αν ο καραγκούνης θα κάνει το ρεκόρ...."ενδεκαδάτος", αν ο Ντοναντόνι έχει μάθει στον Νίνη τα μυστικά του πρέσινγκ (έδειξε ο Σωτήρης μια πρώτη βελτιωμενη εικόνα απέναντι στους Λιθουανούς) και...που θα παίξει ο Κατσουράνης. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα παιχνίδι που παρότι κατ αρχήν "φλερτάρει" έντονα με το OVER θα χρειαστεί πολύ πάθος (εκεί ευτυχώς δεν πάσχουμε), καθαρό μυαλό και υπομονή απ την εξέδρα. Α!Τώρα που' πα εξέδρα, σας παρακαλούμε ΕΛΆΤΕ στο γήπεδο!!! Η Εθνικη ομάδα σας έχει πολλή πολλή ανάγκη και να ξέρετε ότι τα παιδιά μας παίζουν ΓΙΑ ΣΑΣ!!!!!!
Πηγή: pamesports.gr

"Θα κάνει μεγάλο ματς ο Τζέκο!"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας, Σάφετ Σούσιτς, μιλάει για τον αυριανό αγώνα με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο Φερνάντο Σάντος μεταμόρφωσε την Εθνική μας.
"Θα κάνει μεγάλο ματς ο Τζέκο!"
Ο 57χρονος προπονητής βγήκε πρώτος από την αίθουσα παραλαβής των αποσκευών στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που υποδέχθηκε την αποστολή της Εθνικής Βοσνίας στην Αθήνα. Οι δύο τους, άλλωστε, είχαν συνυπάρξει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα (1977) στην Εθνική Σερβίας, την εποχή που ακόμη ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Το gazzetta.gr επιχείρησε κατ' αρχήν να μιλήσει με το μεγάλο αστέρι του βοσνιακού ποδοσφαίρου, τον Έντιν Τζέκο της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο 26χρονος υψηλόσωμος σέντερ-φορ αποδείχτηκε απρόθυμος για δηλώσεις.
Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να πλησιάσουμε τον “εκλέκτορα” των αυριανών αντιπάλων μας, τον Σάφετ Σούσιτς, για να καταγράψουμε τις απόψεις του για το αυριανό (12/10, 21.45) κρίσιμο παιχνίδι με την Ελλάδα και παρ' ότι αρχικά, φάνηκε αρνητικός, λέγοντάς μας ότι μιλάει μόνο γαλλικά (σ.σ.: έπαιξε για 9 χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν), στη συνέχεια αποδείχτηκε πολύ ομιλητικός...
- Πως αντιμετωπίζετε το αυριανό παιχνίδι με την Ελλάδα;
«Κατά την άποψή μου, ο όμιλός μας έχει τρεις ομάδες που κάλλιστα μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναφέρομαι στην Ελλάδα, την Σλοβακία και την Βοσνία και πιστεύω ότι λίγο-πολύ η πρόκριση θα κριθεί σε αυτά τα 6 ματς. Αύριο θα γίνει το πρώτο και εμείς ήρθαμε στην Αθήνα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.»
- Ποιο είναι αυτό;
«Να μη χάσουμε! Αλλά με δεδομένο ότι έχουμε μία ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο, να σκοράρουμε και γιατί όχι να κερδίσουμε! Σεβόμαστε πολύ την ελληνική ομάδα, ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δεδομένο σύνολο που γνωρίζει καλά πως να “παίρνει” τα αποτελέσματα που θέλει και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή...»
- Τι ακριβώς εννοείτε λέγοντας ότι “ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει”;
«Γενικά είναι μία πολύ σκληρή ομάδα που μπορεί να μη θέλγει με την απόδοσή της, όμως, είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Για παράδειγμα στα προκριματικά του πρόσφατο Euro, κατέλαβε την πρώτη θέση, χωρίς να χάσει κανέναν αγώνα και άφησε την Κροατία, να παλέψει για την πρόκριση στα μπαράζ...»
- Η Ελλάδα προετοιμάζεται για την αυριανή μάχη, έχοντας αρκετά προβλήματα σε αντίθεση με τη Βοσνία, που ήρθε πλήρης και τα πρόσφατα αποτελέσματά της, δείχνουν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα...
«Δεν λέει κάτι αυτό... Η Ελλάδα παραμένει το φαβορί για τη νίκη, παίζει στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε... Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα γκολ και θα δούμε τι θα βγει...»
- Έχοντας μελετήσει την ελληνική ομάδα, ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό της;
«Δεν υπάρχουν μυστικά, σε αυτό το επίπεδο όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά και δε νομίζω ότι η μία ομάδα μπορεί να αιφνιδιάσει την άλλη... Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είμαι σχεδόν σίγουρος για την ενδεκάδα που θα παρατάξουν αύριο(12/10), οι αντίπαλοί μας... Ξέρω ότι δεν θα παίξει ο Παπαδόπουλος, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα είναι ετοιμοπόλεμοι...»
- Πολλοί λένε ότι αύριο (12/10) θα κοντραριστούν μία από τι πλέον αμυντικογενείς ομάδες στην Ευρώπη απέναντι σε μία από τις πιο επιθετικογενείς...
«Δεν συμφωνώ... Με τον Ρεχάγκελ, η Έλλαδα έπαιζε πολύ αμυντικά, αλλά από τότε που ανέλαβε ο Σάντος, έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο που παίζει και την αγωνιστική της φιλοσοφία της μέσα στο γήπεδο. Την έχω παρακολουθήσει πολλές φορές και έχω διαπιστώσει ότι προσπαθεί να δημιουργήσει... Κάποιες φορές, μάλιστα, έχει παραταχθεί με τρεις επιθετικούς, όπως ο Γκέκας, ο Σαμαράς και ο Νίνης, ενώ διαθέτει δημιουργικούς μέσους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά...»
- Αποτελεί πρόβλημα για σας ότι ο Τζέκο, φέτος δεν παίζει πολύ σε σχέση με την περυσινή χρονιά;
«Δεν θα το έθετα έτσι, γιατί η Μάντσεστερ Σίτι συμμετέχει σε 4 διοργανώσεις, οπότε έχει πολλά παιχνίδια να δώσει στη διάρκεια της σεζόν... Κατά την άποψή μου, βέβαια, θα έπρεπε να παίζει βασικός γιατί είναι σε μεγάλη φόρμα, αλλά δεν αποφασίζω εγώ στην ομάδα του... Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να είναι και καλό γιατί οι διεθνείς αγώνες με την Εθνική ομάδα, του δίνουν την ευκαιρία να αποδείξει σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται και δεν σας κρύβω ότι περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι απ' αυτόν, αύριο το βράδυ...».
πηγή: gazzetta.gr

H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα νησιά που ο πληθυσμός δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους!!

Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Ποιο είναι το επιχείρημα των τροϊκανών;
H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα νησιά που ο πληθυσμός δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους!
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινε ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και  Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.
Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε με το δημοσίευμα του protothema.gr, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να διαψεύσει τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, λέγοντας ότι «ουδέποτε τέθηκε από την Τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας».
 
Όμως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ' αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός.

Πηγή: protothema.gr

Λυκόβρυση: Κουρέας αυτοκτόνησε κόβοντας το λαιμό του με ξυραφάκι!!

Λυκόβρυση: Κουρέας αυτοκτόνησε κόβοντας το λαιμό του με ξυραφάκι! Κουρέας αυτοκτόνησε σήμερα το μεσημέρι με ξυραφάκι, κόβοντας την καρωτίδα μέσα στην τουαλέτα του μαγαζιού του.
Η αυτοκτονία έγινε στην περιοχή της Λυκόβρυσης και τα αίτια είναι οικονομικά.

Πηγή: newpost.gr

Πίσω από το σοκ του "LieStrong"

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για το μάθημα που παραδίδει η αποκαθήλωση του Αρμστρονγκ και την Ελλάδα που συνεχίζει να κρύβει και να πριμοδοτεί τη ντόπα.
Πίσω από το σοκ του "LieStrong"
Ενηλικιώθηκα με τις αντιλήψεις των προηγούμενων. Και στην υπόθεση του αθλητισμού είχα καταπιεί, μικρός, αμάσητο το "μας κυνηγούν οι Αμερικάνοι" δόγμα. Τα δικά μας παιδιά ήταν πάντα καθαρά, ή, αν δεν ήταν (αυτό άρχισα να το ακούω αργότερα) καθαρά ήταν το ίδιο "νοθευμένα" με τα Αμερικανάκια. Μόνο που τα δικά μας τα παιδιά τα έπιαναν, ενώ τα Αμερικανάκια τα προστάτευαν.
Εδώ και μια δεκαετία μεγάλωνα παράλληλα με τον Λανς Αρμστρονγκ. Θαύμαζα τον αγώνα του, ως ποδηλάτη, θαμπωνόμουν από τις επιτυχίες του, αλλά δεν ήταν αυτές που με έπεισαν να αποκτήσω, χρησιμοποιώντας όλες τις διεθνείς μου "άκρες", μια φανέλα του από ποδηλατικό αγώνα. Ηταν ο αγώνας του στην περιπέτεια του καρκίνου, σε μια εποχή που είχα χάσει έναν δικό μου άνθρωπο από την αρρώστια, που με συγκλόνισε, με ενέπνευσε και με έσπρωξε να τον βάλω σε ένα από τα ψηλότερα ράφια της βιτρίνας των αγαπημένων μου αθλητών.
Ηταν όλο αυτό το "livestrong" κίνημα που με ενέπνευσε, μέχρι να αρχίσει να με ξενερώνει τον καιρό που έγινε trend, τον καιρό που τα βραχiολιάκια εξελίχθηκαν σε μοδάτα αξεσουάρ ρηχών ανθρώπων που δεν είχαν άλλο επιχείρημα για να το φορούν εκτός από το "μου πηγαίνει, κι είναι της μόδας".
Ολο αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή, με τον Αρμστρονγκ να αποκαθηλώνεται, τον μύθο του να κατεδαφίζεται, περνώντας από την "livestrong" εποχή στην "liestrong", με έχει σοκάρει. Αφενός επειδή διαλύει τον μύθο με τον οποίο μεγάλωσα, το "δεν τους πιάνουν, τους προστατεύουν τους Αμερικάνους" και αφετέρου, κυρίως, επειδή όλα όσα βγαίνουν στο φως για τη δράση του Αμερικανού ποδηλάτη στο ντόπινγκ δηλητηριάζουν την ψυχή και τσακίζουν την ψυχολογία εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιμετώπιζαν τον καρκίνο με σύμμαχό τους το ζωντανό παράδειγμα του Αρμστρονγκ.
Αυτή η ιστορία παραδίδει ένα μεγάλο μάθημα στην ελληνική κοινωνία. Οι Αμερικάνοι δεν δίστασαν να "σταυρώσουν" ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά σύμβολα που γέννησαν ποτέ. Τον ξεπάτωσαν στην έρευνα, βρήκαν τα στοιχεία, τεκμηρίωσαν τις κατηγορίες και τον πετούν στα σκουπίδια. Του ξηλώνουν όλα τα μετάλλια. Η Ελλάδα τα δικά της "νοθευμένα" παιδιά δεν βρήκε ποτέ το κουράγιο να τα μετατρέψει σε παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν τόλμησε καν να τα αποκαθηλώσει. Αντιθέτως ακόμη τους δίνει μισθό, τα αφήνει να φορούν τα γαλόνια του Στρατού της, τους έχει αφήσει τις άδειες ΠΡΟΠΟ για να ζουν καλά, ακόμη και στέγη συνεχίζει να παρέχει εδώ και χρόνια σε αυτά, δηλαδή από μια σουίτα στον Αγιο Κοσμά. Με απλά λόγια, συνεχίζει να πριμοδοτεί την ντόπα.
Η Ελλάδα δεν τόλμησε να ερευνήσει, έκλεισε τα μάτια σε ένα σωρό απτές αποδείξεις και αδιάσειστα στοιχεία για την παράνομη δράση όλων αυτών που κρέμασαν τα αγορασμένα μετάλλια στο στήθος. Η Ελλάδα αποφάσισε να στείλει στη νεολαία της το "πάρε ντόπα, δεν τρέχει τίποτα, θα βγάλεις ένα σωρό λεφτά, κι αν τύχει και σε πιάσουν οι "κακοί" οι ξένοι, θα κάνουμε το κορόιδο, δεν θα πάθεις τίποτα" μήνυμα.
Αυτή η ιστορία, της αποκαθήλωσης του Αρμστρονγκ, παραδίδει στην Ελλάδα ακόμη ένα μεγάλο μάθημα για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρεται στους απατεώνες, ή έστω στους μεγαλύτερους απατεώνες. Ακόμη ένα μεγάλο μάθημα που η Ελλάδα θα επιμείνει να μη διαβάσει. Την επόμενη φορά που ένα δικό της παιδί θα πιαστεί ντοπαρισμένο, θα είναι πάλι οι κακοί οι ξένοι που μας κυνηγάνε οι φταίχτες, δεν θα φταίει ο δικός μας ο απατεώνας που μας εξαπάτησε. 


πηγή: gazzetta.gr


Το δώρο του "Βασιλιά"

Το πρέσινγκ της Μάντσεστερ στον Τομ Ινς συνεχίζεται και ο Θάνος Σαρρής γράφει στα Ball Boys για τον νεαρό παίκτη που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Το δώρο του "Βασιλιά"
Είναι γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να αποκτήσεις ολοκληρωμένη άποψη για έναν παίκτη από την αγγλική Τσάμπιονσιπ ζώντας στην Ελλάδα. Όσες ντρίμπλες και τσαλιμάκια κι αν υπάρχουν στα video του youtube, οι συνθήκες του αγώνα και η διάρκεια είναι αυτά που δείχνουν το τι μπορεί πραγματικά να κάνει ένας ποδοσφαιριστής και κυρίως στην Αγγλία. Το έντονο ενδιαφέρον του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τον γιο του Πολ Ινς και το γεγονός ότι αυτός επέλεξε να αφήσει τη Λίβερπουλ για την Μπλάκπουλ, κάνουν από μόνα τους την περίπτωση του 20χρονου ποδοσφαιριστή ενδιαφέρουσα.
Μιλήσαμε λοιπόν με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Μπλάκπουλ στον τοπικό Τύπο του Λάνκασαϊρ και έχουμε έτοιμο το scout report! Αρχικά, όπως ξεκαθάρισε ο Γουίλαμ Βατ της Blackpool Gazzette, το σενάριο που βγήκε και ήθελε τον ίδιο τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παρακολουθεί αγώνα της Μπλάκπουλ για χάρη του νεαρού, είναι ψευδές. Τον παίκτη παρακολουθούν συνεργάτες του Σκωτσέζου και φυσικά  ο ίδιος έχει άποψη, αλλά δεν πήγε να τον δει. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
 
Ο Ινς ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής των Ρεντς. Έπαιξε δανεικός στη Νοτς Κάουντι από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 με προπονητή τον πατέρα του και επέστρεψε στη Λίβερπουλ. Με τον Κένι Νταλγκλίς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, έβλεπε ότι οι ευκαιρίες του να παίξει θα ήταν ελάχιστες. Ειρωνεία της τύχης, καθώς αν έμενε, με την νέα πολιτική που έχει φέρει στο σύλλογο ο Μπρένταν Ρότζερς θα έπαιρνε σίγουρα χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, στάθμισε τα γεγονότα και αποφάσισε να απορρίψει το τετραετές συμβόλαιο που του προσέφερε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ. Ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι μεταγραφές του Νταλγκλίς, οι οποίες θα τον καθήλωναν στον πάγκο.
 
Επέλεξε, λοιπόν, να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπλάκπουλ, η οποία αποζημίωσε τη Λίβερπουλ με ελάχιστα χρήματα. Το ποσό δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν περίπου 250.000 λίρες. Όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, παρότι του είχε γίνει κουβέντα για ανανέωση, ο Νταλγκλίς δεν φαινόταν να... καίγεται. Είχε ρίξει όλο το βάρος στις μεταγραφές και δεν του είχε δώσει ευκαιρίες, την ώρα που ο πατέρας του τον πίεζε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Η Pool του προσέφερε τη δυνατότητα να παίξει βασικός, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο και εκείνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο κόσμος, η ιστορία και οι απαιτήσεις ενός συλλόγου με το βεληνεκές της Λίβερπουλ, μπορούσαν να περιμένουν. Φυσικά, αν ο King Kenny ήξερε ότι ουσιαστικά... τον δώριζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πιθανότατα θα άλλαζε άποψη! «Αυτό που τον κρατούσε πίσω ήταν ότι πήγε σε ένα σύλλογο που δεν υπήρχε τρόπος να προχωρήσει από τις ακαδημίες. Αναστατώθηκε με αυτό και έτσι ήρθε εδώ. Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα έκανε με τη φανέλα της Λίβερπουλ τώρα», δήλωνε ο νυν προπονητής του, Ίαν Χάλογουεϊ.
 
 
 
 
 
 
Οι «Seasiders» είχαν βλέψεις για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Χάλογουεϊ, φρόντισε ώστε η μετάβαση του νεαρού παίκτη στη νέα του ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τις 18 Οκτωβρίου είχε παίξει λίγο. Στην αναμέτρηση με την Ντόνκαστερ ωστόσο, τη συγκεκριμένη ημερομηνία, πέρασε αλλαγή στο 57' και με δύο γκολ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Έκτοτε, ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Η Μπλάκπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ, όπου και διεκδίκηση την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ηττήθηκε από την Γουέστ Χαμ. Ο Ινς σημείωσε το μοναδικό γκολ της ομάδας του Χάλογουεϊ. Στα ημιτελικά με την Μπέρμιγχαμ, ήταν ο καλύτερος παίκτης.
 
Τελείωσε τη χρονιά με επτά τέρματα και οι μετοχές του είχαν ανέβει κατακόρυφα. Σε 29 εμφανίσεις του ως βασικός, είχε συμμετοχή -ως δημιουργός ή ως εκτελεστής- σε 15 τέρματα! Στο 4-3-3 του Άγγλου προπονητή παίζει στα «φτερά», είτε αριστερά είτε δεξιά. Φέτος  έχει πετύχει ήδη έξι γκολ, όλα εκ των οποίων από τα πλάγια. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το «κλειστό» κοντρόλ, το οποίο σε συνδυασμό με την ταχύτητά του τον βοηθάει να δημιουργεί πολλά ρήγματα. Παράλληλα, δείχνει τρομερή ωριμότητα για την ηλικία του, κάτι που φάνηκε και από την απόφασή του να αφήσει τη Λίβερπουλ και να «κατέβει» επίπεδο προκειμένου να πάρει παιχνίδια και ο τρόπος που σκέφτεται μέσα στο γήπεδο. Πατάει, περιοχή, έχει το γκολ και την ασίστ, καλύπτει όταν η ομάδα του αμύνεται και όσοι τον έχουν δει θεωρούν ότι έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης. «Η Μπλάκπουλ μου προσέφερε το έδαφος να παίξω βασικός και δεν κοίταξα ξανά πίσω. Το σωστό ήταν να πιστέψω στην Μπλάκπουλ, επειδή πίστεψε σε μένα. Με βοήθησαν να γίνω ο παίκτης που είμαι και είναι ο λόγος που κλήθηκε στην Εθνική», τονίζει ο ίδιος.
 
Πρόσφατα έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Αγγλίας U-21, ενώ ο προπονητής του τον χαρακτήρισε εξίσου καλό με τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπλερλαϊν και τον Θίο Γουόλκοτ. Φυσικά, ο Χάλογουεϊ δεν είναι διατεθειμένος να τον δώσει... κοψοχρονιά, παρότι ο πατέρας του διατηρεί δεσμούς με τη Γιουνάιτεντ. Το θέμα, όμως, είναι τι θα αποφασίσει και ο ίδιος. Ο ρεπόρτερ της Blackpool Gazzette εκτιμά ότι η μεταγραφή στην ομάδα του Μάντσεστερ θα γίνει τελικά, αλλά όχι τον Ιανουάριο, όπως φημολογείται έντονα, αλλά το καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί ο παίκτης θέλει να κάνει μία ακόμα γεμάτη χρονιά και να μην φύγει στα μέσα της σεζόν για να βρίσκεται μονίμως στις ρεζέρβες της Γιουνάιτεντ! Παράλληλα, θέλει να βοηθήσει τους Seasiders να πραγματοποιήσουν μια καλή πορεία και να διεκδικήσουν την άνοδο. Και αυτή είναι μία άποψη με την οποία φέρεται να συμφωνεί και ο πατέρας του, ο οποίος γνωρίζει καλά το πόσο εύκολο είναι να «καεί». Αν φυσικά ο Σερ επιμείνει, δύσκολα δεν θα καταφέρει να τον πάρει από τον Ιανουάριο! 
 
Οποιαδήποτε στιγμή κι αν αποφασίσει να κάνει το βήμα παραπάνω, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του δείχνουν ότι θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον...


πηγή: gazzetta.gr

Να μην ...τρακάρει με το ποδόσφαιρο!!

Αποσπασματικές κινήσεις, μιμητισμοί από το ΝΒΑ, αλλά ας μην γκρινιάξουμε από τώρα. Ο Ολυμπιακός που όλοι θέλουν να νικήσουν και ο Παναθηναϊκός που δεν είναι φαβορί. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.
Να μην ...τρακάρει με το ποδόσφαιρο
Ένα στοιχείο που ενθουσιάζει στη φετινή Ευρωλίγκα είναι ότι δεν υπάρχουν οικονομικά φαβορί. Για πρώτη φορά δεν συναντούμε τα "κατεστημένα" που ουσιαστικά μετέτρεπαν τη διοργάνωση σε τσιφλίκι.Εμάς ως Έλληνες μας άρεσε που ο Παναθηναϊκός σάρωνε ή ο Ολυμπιακός είχε την ακριβότερη ομάδα στην Ευρώπη, όμως για μια φορά ας κοιτάξουμε το γενικότερο...καλό.
Από το 2007 ο Παναθηναϊκός έχει τρία πρωταθλήματα Ευρώπης και από ένα Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ. Φαινομενικά ένας πλουραλισμός, αλλά αν σκεφτούμε ότι αυτές οι τέσσερις ομάδες συμμετείχαν στα φάιναλ φορ του 2009 και του 2012, ενώ με προσθαφαιρέσεις ήταν πρωταγωνίστριες το 2010 και το 2011. Χαρήκαμε, πανηγυρίσαμε, βγήκαμε στους δρόμους διότι τέσσερις από τους έξι τίτλους είχαν την γαλανόλευκη πάνω τους.
Γεμάτοι τώρα, μπορούμε να ζήσουμε λίγο και το μπάσκετ. Να ζητήσουμε περισσότερο ανταγωνισμό. Σύμφωνοι, δεν αντιπροσωπεύουμε την πλειονότητα των φιλάθλων Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θέλουμε να βλέπουμε κάτι που έχει ενδιαφέρον. Ανταγωνιστικότητα. Αγωνία. Έτσι αγάπησε ο κόσμος του μπάσκετ, ίσως αυτός να είναι η δρόμος για την επιστροφή στις καρδιές των φιλάθλων.
Να αποφύγουμε τις ανισορροπίες...
Ενδιαφέρον, νέα πρόσωπα και καλό μπάσκετ. Πλέον κανείς δεν μπορεί να γυρνάει την πλάτη του στην απαίτηση του κόσμου να βλέπει όμορφο θέαμα. Πρέπει να παραδεχθούμε πως η περυσινή τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την οικονομική αβεβαιότητα που σφιχταγκαλιάζει την Ισπανία(η Ιταλία δεν άντεχε τα τελευταία χρόνια περισσότερες από μία...σπάταλες ομάδες) δημιουργεί το πιο ενδιαφέρον σκηνικό της ευρωλίγκας εδώ και χρόνια.
Διότι το καλύτερο θα ήταν το 2009 να είχαμε 12 ομάδες όπως η τετράδα του φάιναλ φορ αλλά ακόμα και σύλλογοι όπως η Μάκαμπι δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσουν την κούρσα μπασκετικών εξοπλισμών. Αν δεν μπορούμε να έχουμε έξι, οκτώ, 10 ισάξιους αντιπάλους  λόγω πλούτου, τουλάχιστον να αποφύγουμε τις ανισορροπίες.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ιδιαίτερα ο δεύτερος, μαζεύτηκαν, η Μπαρτσελόνα έκοψε τις υπερβολές, η ΤΣΣΚΑ δημιούργησε μία πολύ πιο οικονομική ομάδα, η Σιένα κτίζεται από την αρχή. Η Ρέαλ πλήρωσε τον Ρούντι, αλλά ...έκοψε από αλλού, το Μιλάνο κρατά το ρόστερ του και οι Τούρκοι ήταν οι μοναδικοί που πέταξαν χρήματα αλλά και πάλι δεν έφτασαν ποτέ στις δικές μας ακρότητες.
Η επικίνδυνη αποστολή του προπονητή
Ξεκινώντας η διοργάνωση υπάρχουν τα πολύ δυνατά χαρτιά με πρώτο και καλύτερο τον πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που θα όλοι θέλουν να νικήσουν και φρόντισε να ενισχύσει την περυσινή του ομάδα. Το σημαντικότερο όμως αφορά στο αγωνιστικό του πλάνο διότι δεν σάρωσε την Ευρώπη με τις μονάδες του και αυτό δεν άλλαξε φέτος. Ατομικά εμφανίζει νεανικό σύνολο, παίκτες με διάθεση αλλά όχι τρανταχτά ονόματα. Με σημείο αναφοράς τον κορυφαίο γκαρντ  που αγωνίζεται στην Ευρώπη, την διαφορά θα πρέπει να την κάνουν οι υπόλοιποι και βεβαίως ο προπονητής που έχει την πιο επικίνδυνη αποστολή στην Ευρωλίγκα.
Το δραστικό λίφτινγκ του Παναθηναϊκού...
Ο Παναθηναϊκός, η πιο πετυχημένη ομάδα της εποχής μας, αποφάσισε ένα δραστικότατο λίφτινγκ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία πίεση για ένα σύνολο που πρόσθεσε 10 καινούργιους παίκτες, άλλαξε το προπονητικό τιμ και βεβαίως έριξε κατά 60% τον προϋπολογισμό του. Ακριβώς όμως επειδή είναι ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να ρίξει τον πήχυ. Κράτησε τον ηγέτη του κτίζοντας γύρω από τον καλύτερο γι αυτή την δουλειά. Ο προπονητής συγκρότησε ένα ρόστερ πληρέστερο αγωνιστικά, χαμηλότερο, σε πρώτη εικόνα, σε ποιότητα από πέρυσι. Ο δε κόουτς οφείλει να χωρέσει στα ...μεγαλύτερα παπούτσια που κυκλοφορούν.
Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να λογιστεί φαβορί αφού είναι η πιο καινούργια ομάδα σε αυτό το επίπεδο, αλλά όχι μόνο δεν τον ξεγράφουμε από τώρα αλλά θα περιμένουμε να τον δούμε αγώνα με τον αγώνα.
Ας μην γκρινιάξουμε από τώρα...
Από τους υπολοίπους, η Ρεάλ φαντάζει πιο έτοιμη και πλήρης για να επιστρέψει στην κορυφή, το Μιλάνο διαθέτει επιλογές σε παίκτες, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ παραμένουν ανταγωνιστικές και περιμένουμε ότι κάποια τουρκική θα καταφέρει να παίξει μπάσκετ.
Προσθέστε τους...μεσαίους(Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι, Σιένα, Χίμκι, Καντού, Μάλαγα) και φτάνουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μίας σχετικά ισορροπημένης διοργάνωσης η οποία προσθέτει περισσότερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου από την επόμενη φάση.
Η Ευρωλίγκα, όπως συμβαίνει και στην Α1, δεν έχει ένα συγκεκριμένο και συνολικό πλάνο για την βελτίωση του προϊόντος της. Καταρχάς την ενδιαφέρει να μην ...τρακάρει με το ποδόσφαιρο γι αυτό και μετακόμισε την Παρασκευή και μετά έχει ο θεός. Αποσπασματικές κινήσεις, μιμητισμοί από το ΝΒΑ, αλλά ας μην γκρινιάξουμε από τώρα.
Καλή χρονιά και καλό μπάσκετ να δούμε...
Η πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιέτουβος Ρίτας
Ζαλγκίρις-Τσεντέβιτα
Σαλόν-Πρόκομ
Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ (21:00)
Φενέρμπαχτσε-Κίμκι
Καντού-Ολίμπια
Μάλαγα-Μακάμπι
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου
Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ
Μπεσίκτας-Παρτιζάν
Σιένα-Αλμπα
Αρμάνι-Εφές
Ρεάλ-Παναθηναϊκός (22:30)
Πηγή: contra.gr

Ντελ Μπόσκε: «Ετοιμοπόλεμος ο Ινιέστα»

Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας είναι ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε μετά το «clasico».
Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε μίλησε για τα παιχνίδια κόντρα σε Λευκορωσία και Γαλλία, τονίζοντας πως ο Αντρές Ινιέστα θα δώσει το «παρών».
«Είναι ιδιαίτερη περίπτωση ο Ινιέστα, μπορεί να παίξει και στα δύο ματς. Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ μας που μπορούν να τον αντικαταστήσουν, όμως θα είναι διαθέσιμος», είπε ο Ισπανός κόουτς.
«Αυτοί οι παίκτες δεν ξέρουν από... θέατρο. Όλοι θέλουν να είναι αγνοί και καθαροί στο παιχνίδι τους. Το σημαντικότερο είναι να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια που έρχονται», πρόσθεσε ο Ντελ Μπόσκε, για το μαρκάρισμα του Πέπε στον άσο της Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι της Καταλονίας.



πηγή: onsports.gr