Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Δικέφαλο εγκεφαλικό!

Ο ΠΑΟΚ θύμισε τα παλιά και τη γενιά του Μπάνε και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στην Α1 μπάσκετ (76-71). Μεγάλη βραδιά στο "Παλατάκι", γερή σφαλιάρα στους υπερόπτες Πειραιώτες.
Με συγκλονιστική εμφάνιση στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 76-71 του Ολυμπιακού στην Πυλαία και... έστειλε αδιάβαστο το αήττητο των Πειραιωτών, ενώ έδωσε πλέον και νέο ενδιαφέρον στην κορυφή της Α1, αφού ο Παναθηναϊκός ελπίζει πλέον και σε πρωτιά, αν νικήσει βέβαια στο ΣΕΦ την επόμενη Δευτέρα με πάνω από πέντε πόντους.

Κορυφαίος για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ οι Πειραιώτες έχουν να πονοκεφαλιάζουν και για τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος στην άμυνα, δέχθηκε πολλούς εύκολους πόντους και τελικά βρέθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο στο -1, 21-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να... πυροβολούν από το τρίποντο, ωστόσο η αστοχία τους βοήθησε τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί 37-32 και τελικά να κλείσει το ημίχρονο με 39-37.

Επιστρέφοντας από το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι κακός σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι σταθερά μπροστά. Αρχικά 46-41 και μετά 55-54. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, με τον «Δικέφαλο» να προηγείται και τον Ολυμπιακό να… κυνηγά.

Ωστόσο, με ένα ξέσπασμα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασαν μπροστά με 60-64, αλλά ούτε αυτό τους έφτανε! Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Παπαδόπουλος έδωσε ξανά το προβάδισμα με 68-67 στον ΠΑΟΚ, ενώ 27 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο ίδιος παίκτης τον πήγε στο +4 (73-69). Εκεί ο Ολυμπιακός λειτούργησε... χωρίς μυαλό και ηττήθηκε με τον προπονητή του να δέχεται τεχνική ποινή και να... χάνει τον έλεγχο του ματς.

Δεκάλεπτα: 20-21, 39-37, 55-54, 76-71

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 15 (2τριπ, 3ασ), ΜακΓκραθ 10 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10 (8ριμπ, 4λαθ), Δέδας 8 (2), Παπαδόπουλος 13 (10ριμπ, 3ασ, 2κλεψ, 2λαθ), Καλλές 3, Χαριτόπουλος 13 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Xάινς 4 (3ριμπ), Άντιτς 2, Σπανούλης 17 (2/8τριπ, 8ασ, 3λαθ), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 9 (7ριμπ, 2κλεψ, 1ασ), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 3 (1/2τριπ), Γεωργάκης.

Οι … 15 «άθλοι» του Ηρακλή Ψαχνών!!

Για 15ο σερί παιχνίδι ο Ηρακλής Ψαχνών έμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα της Football League, αφού επικράτησε στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με σκορ 2-1.

Οι … 15 «άθλοι» του Ηρακλή Ψαχνών

Μετά από αυτό το «διπλό» το σύνολο του Γιώργου Βαζάκα έφτασε τους 31 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα που γνώρισε ο Απόλλων Σμύρνης εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 3-0 αλλά και την «γκέλα» της Νίκης Βόλου στη Φυλή όπου και έχασε από τον Θρασύβουλο με σκορ 1-0.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής η Δόξα Δράμας πήρε σημαντικό «διπλό» στην έδρα του Φωκικού με 1-0. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Καβάλα της Καλλιθέας. Την «δύναμη» του γηπέδου της εκμεταλλεύτηκε και η Καλλονή που νίκησε με 1-0 τον Πανσερραϊκό. Το «τρίποντο» πήρε και ο Ηρακλής κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής με 2-0, ενώ εύκολο απόγευμα είχε ο Πιερικός που επιβλήθηκε της Αναγέννησης Γιαννιτσών με 4-0.

Η (18η) αγωνιστική:

Κυριακή (27/1)

Φωκικός- Δόξα Δράμας 0-1
(86' Ιντζόγλου)

Θρασύβουλος- Νίκη Βόλου 1-0
(13' Πάνος)

Καβάλα- Καλλιθέα 1-0
(30' Πάτο)

Καλλονή- Πανσερραϊκός
(16' Μανούσος)

Παναιτωλικός- Ηρακλής Ψαχνών 1-2
(57' Μπόγιοβιτς - 39' Γέσιτς, 66' Ρούτσης)

Ηρακλής- Αναγέννηση Επανομής 2-0
(9', 82' Κιρόφσκι)

Ολυμπιακός Βόλου- Απόλλων Σμύρνης 3-0
(33' Γιενγκά, 65' πεν Ανιέτε, 68' Ογκουνσότο)

Πιερικός- Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-0
(14' αυτ Χατζόγλου, 17' Ντάνι, 53', 57' Μανίκας)

Εθνικός Γαζώρου- Εργοτέλης (18:00)

Δευτέρα (28/1)

Βύζας Μεγάρων- Λάρισα (19:00)

Ρεπό: Παναχαϊκή



πηγή: sport-fm.gr
 

PAS-sing game!!

Και πώς να χάσει με τέτοιο σύστημα! Με τον Ντε Βινσέντι να σερβίρει, και τον Ίλιτς να εκτελεί, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε εύκολα της Βέροιας με 2-0 και... βλέπει πεντάδα!

PAS-sing game!
Όλο και πιο κοντά στην πεντάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Με τους Ντε Βινσέντι (2 ασίστ) και Ίλιτς (2 γκολ) να κάνουν ό, τι θέλουν την άμυνα της Βέροιας, οι Ηπειρώτες επικράτησαν εύκολα 2-0 της «βασίλισσας του βορρά» για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και βρίσκονται πλέον στο -1 από την προνομιούχο πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ!

Από την άλλη, οι ηττημένοι παραμένουν σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με το άγχος να τους κυριεύει.



Από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε περισσότερη διάθεση να επιτεθεί και να δημιουργήσει φάσεις, με την Βέροια να μοιάζει αποσυνδεμένη και όλους να ψάχνουν τον Κόστλι. Στο πρώτο τέταρτο, οι Γιαννιώτες είχαν δύο –αδύναμα- σουτ προς την εστία του Λόπεζ, με τους Γεωργίου και Τσουκαλά. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ανήκε στους Γιαννιώτες και πάλι, όταν ο Τσουκαλάς δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, όμως ο Λόπεζ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε την μπάλα.

Η πίεση αυξανόταν συνεχώς από τους γηπεδούχους και στο 24’ δικαιώθηκαν, έστω κι αν χρειάστηκε η κακή ανασταλτική λειτουργία της «βασίλισσας του βορρά». Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα από την «καρδιά» της και ο Ίλιτς από τα δύο μέτρα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, κάνοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Οι παίκτες της Βέροιας άφηναν περισσότερους χώρους στην άμυνα και λίγο έλειψε στο 44’ να το πληρώσουν. Όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Ντε Βινσέντι έβγαλε «γλυκιά» σέντρα για τον Ίλιτς, όμως ο σκόρερ του ΠΑΣ αν και αφύλαχτος στο ύψος της περιοχής, αστόχησε να «καθαρίσει» το ματς.

Ντε Βινσέντι και Ίλιτς το είχαν πάρει προσωπικά. Ό, τι δεν κατάφερε να κάνει ο Σέρβος προς το τέλος του πρώτου μέρους, το πέτυχε με την έναρξη του δεύτερου. Κι αυτό γιατί η άμυνα της Βέροιας ήταν απούσα στην αντεπίθεση που βγήκαν οι γηπεδούχοι 5 με 3 παίκτες. Ο «εγκέφαλος» της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου, Ντε Βινσέντι έκανε την κάθετη πάσα προς τον Ίλιτς την κατάλληλη στιγμή κι ο τελευταίος στο τετ-α-τετ με τον Λόπεζ δεν αστόχησε, για το 2-0, που ουσιαστικά «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς, καθώς αν και νωρίς οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν πως μπορούσαν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση!

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία για να διευρύνουν το σκορ. Και με ποιον άλλον φυσικά; Τον Ίλιτς, ο οποίος… έσβησε τον Κάλι, όμως το σουτ του από πλάγια θέση, αποκρούστηκε από τον Λόπεζ, καθώς ο γκολκίπερ της Βέροιας είχε κλείσει καλά την γωνία του. μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη δεν άλλαξε τίποτα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει ακόμα μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (2-0) που την αφήνει στο -1 από τον πέμπτο Λεβαδειακό.





ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (84’ Κεϊτά), Τσουκαλάς, Γεωργίου, Κοροβέσης (72’ Βίλα), Ίλιτς

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Ντάσιος, Νικλητσιώτης, Γιάκος, Οικονόμου

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Καλί, Μπάρμπας, Καφές (84’ Καλτσάς), Καλογέρης, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Κόστλι, Ιωάννου (66’ Μπαργκάν)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Παυλίδης, Γεωργέας, Μάνος, Κάρλος



πηγή: sport-fm.gr
 

Ολική ανατροπή!!

Με ανατροπή η Φίτεσε πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Άγιαξ (3-2) για την 20η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ολική ανατροπή!
Κι εκεί που νόμιζε ο Άγιαξ ότι θα έχει ένα εύκολο μεσημέρι στην έδρα της Φίτεσε για την αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος, ήρθαν τα πάνω-κάτω με τους γηπεδούχους να κάνουν την ολική ανατροπή.

Οι παίκτες του Αίαντα βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο 64’ με τους Κάσια και Πόουλσεν να γράφουν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, αφού μέσα σε 13 λεπτά κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να πάρουν το… πολυπόθητο τρίποντο.

Το χορό των γκολ για τη Φίτεσε έσυρε ο Γιάνσεν στο 68΄μειώνοντας σε 2-1, εννιά λεπτά αργότερα (79’) ο Φαν Άνχολτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Ιμπάρα στο 81΄λεπτό, κάνοντας το 3-2 για τη Φίτεσε.

Με την εν λόγω νίκη η Φίτεσε έφτασε τους 38 βαθμούς και πλέον απέχει από τον Άγιαξ μόνο δύο βαθμούς.

Η (20η) αγωνιστική:

Φένλο- Άλκμααρ 1-4
Ντεν Χααγκ- Ρόντα 2-2
Χέρακλες- Αϊντχόφεν 1-5
Τσβόλε- Χέρενφεν 1-1
Βάλβαϊκ- Μπρέντα 0-4
Φέγενορντ- Τβέντε 3-2
Ναϊμέγκεν- Γκρόνινγκεν
Ουτρέχτη- Βίλεμ
Φίτεσε- Άγιαξ

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Βάαλβαϊκ- Χέρενφεν
Άλκμααρ- Γκρόνινγκεν
Μπρέντα- Τσβόλε
Αϊντχόφεν- Ντεν Χααγκ
Ρόντα- Χέρακλες
Ναϊμέγκεν- Φίτεσε
Τβέντε- Ουτρέχτη
Φένλο- Άγιαξ
Βίλεμ- Φέγενορντ



πηγή: sport-fm.gr

Ισοπαλία με χρώμα… ελληνικό η Ρόμα!!

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης σκόραρε και ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε ντεμπούτο, στην ισοπαλία 3-3 της Ρόμα με την Μπολόνια εκτός έδρας. Δείτε τα γκολ!

Ισοπαλία με χρώμα… ελληνικό η Ρόμα
Με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη να σκοράρει το τρίτο της τέρμα και τον Βασίλη Τοροσίδη να κάνει ντεμπούτο, η Ρόμα κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (3-3) από την έδρα της Μπολόνια για την 22η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Ρώμης πήρε προβάδισμα νωρίς (9΄) με τον Φλορέντσι αλλά ο Τζιλαρντίνο στο 17΄ισοφάρισε για την Μπολόνια. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Οσβάλντο έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους που όμως δεν κατάφερε να διατηρήσουν το προβάδισμα.

Ο Γκαμπιαντίνι στο 26ο λεπτό έκανε το 2-2 και ο Πασκουάτο στο 54΄ έβαλε μπροστά με 3-2 την Μπολόνια. Στο 73ο λεπτό ο Βασίλης Τοροσίδης πέρασε στην θέση του Πίρις κάνοντας το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ρόμα και μάλιστα έφερε… γούρι αφού ο Παναγιώτης Ταχτσίδης σκόραρε (74΄) και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.



Συνοπτικά οι αγώνες της 22ης αγωνιστικής της Serie A

Σάββατο 26/01

Λάτσιο – Κιέβο 0-1
(61’ Παλόσκι)
Γιουβέντους – Τζένοα 1-1
(54’ Κουαλιαρέλα- 68’ Μποριέλο)

Κυριακή 27/01

13:30: Μπολόνια – Ρόμα 3-3
(17΄Τζιλαρντίνο, 26΄Γκαμπιαντίνι, 54΄Πασκουάτο-9΄Φλορέντσι, 18΄Οσβάλντο, 74΄Ταχτσίδης)
16:00: Αταλάντα – Μίλαν
Κάλιαρι – Παλέρμο
Κατάνια – Φιορεντίνα
Πάρμα – Νάπολι
Σαμπντόρια – Πεσκάρα
Ουντινέζε – Σιένα
21:45: Ίντερ – Τορίνο

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Σάββατο 02/02

19:00: Τορίνο – Σαμπντόρια
21:45: Νάπολι – Κατάνια

Κυριακή 03/02

13:30: Κιέβο – Γιουβέντους
16:00: Φιορεντίνα – Πάρμα
Τζένοα – Λάτσιο
Παλέρμο – Αταλάντα
Πεσκάρα – Μπολόνια
Σιένα – Ίντερ
21:45: Μίλαν – Ουντινέζε

Τετάρτη 27/02

21:45: Ρόμα – Κάλιαρι



πηγή: sport-fm.gr

Έφτασε ο Ρομπέρτο Κάρλος!!

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος είναι προσκεκλημένος του Γκέρμαν Τσιστιακόφ και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην Τούμπα.

Έφτασε ο Ρομπέρτο Κάρλος!
Από το twitter του Βραζιλιάνου... εν ώρα πτήσης
Η παρουσία του Γκέρμαν Τσιστιακόφ στον ΠΑΟΚ δεν έχει συνδυαστεί ακόμα με μια μεγάλη μεταγραφή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι γνωριμίες του Ρώσου φέρνουν ένα πολύ μεγάλο όνομα, έστω και ως θεατή στην Τούμπα.

Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Κάρλος τον οποίο γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στην Ανζί και σήμερα είναι προσκεκλημένος του για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην έδρα του «Δικεφάλου».

Ο Βραζιλιάνος έφτασε στη Θεσσαλονίκη και αφού γευματίσει με τον Τσιστιακόφ, θα βρεθούν μαζί στο γήπεδο.


πηγή: sport-fm.gr