Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Πανό των ΑΕΚτζήδων για Ψωμιάδη: «Η ΠΑΕ συγχωρεί, ο λαός της ΑΕΚ ποτέ»


Πανό των ΑΕΚτζήδων για Ψωμιάδη: «Η ΠΑΕ συγχωρεί, ο λαός της ΑΕΚ ποτέ»

Ξεκάθαρη θέση για την κίνηση της διοίκησης να στείλει στεφάνι στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη πήραν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ.

Μόνο αμέτοχοι δεν έμειναν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στην κίνηση της διοίκησης να στείλει στεφάνι στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη.

Στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε -το αποψινό ματς με την Ξάνθη- οι φίλοι της «Ένωσης» εξέφρασαν τη θέση τους με πανό που κρεμάστηκε στο πέταλο του ΟΑΚΑ.

Σε αυτό λοιπόν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ συγχωρεί, ο λαός της ΑΕΚ όχι».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός ενδεκάδας της ΑΕΚ οι Γιόχανσον-Τζεμπούρ!!


Εκτός ενδεκάδας της ΑΕΚ οι Γιόχανσον-Τζεμπούρ!

Εκπλήξεις επεφύλαξε ο Γκουστάβο Πογιέτ στην 11αδα της ΑΕΚ για το ματς με την Ξάνθη. Πέραν του Γιόχανσον (που ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας προσωπικού προβλήματος) εκτός έμειναν και οι Τζεμπούρ-Κολοβέτσιος.


Με σημαντικές αλλαγές -αναμενόμενες και μη- θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη SKODA Ξάνθη.

Η μικρή περιπέτεια που είχε νωρίτερα το Σάββατο ο Γιόχανσον (εξαιτίας της ασθένειας της συζύγου και της κόρης του) οδήγησαν τον Γκουστάβο Πογιέτ στην απόφαση να κρατήσει τον Σουηδό στον πάγκο.

Αν για εκείνον όμως ήταν κάτι που θεωρείτο πιθανό -εξαιτίας της ταλαιπωρίας που υποβλήθηκε- συνιστά μίνι έκπληξη το γεγονός ότι έμεινε έξω ο Κολοβέτσιος (ώστε παρτενέρ του Λαμπρόπουλου να είναι ο Άρθο) και ότι εκτός αρχικού σχήματος έμεινε και ο Τζεμπούρ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρούση σε Σαλπιγγίδη ο Πανιώνιος!!


Κρούση σε Σαλπιγγίδη ο Πανιώνιος

Την έκπληξη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προσπαθεί να κάνει ο Πανιώνιος πείθοντας τον Σαλπιγγίδη να φορέσει τη φανέλα του.

Πρόταση στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας από τον Ιανουάριο έχουν κάνει οι υπεύθυνοι του Πανιώνιου.

Σύμφωνα με τη Livesport οι κυανέρυθροι έχουν προτείνει συγκεκριμένα πράγματα στον έμπειρο επιθετικό για το διάστημα της συνεργασίας τους τα οποία πιστεύουν ότι μπορούν να τον δελεάσουν για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή αναλύοντας του το πλάνο αλλά και τις σκέψεις του για το που θέλει να τον χρησιμοποιήσει.

Στην Πλατεία αισιοδοξούν ότι ο «Σάλπι» μπορεί να απαντήσει καταφατικά. Ο ποδοσφαιριστής έχει ζητήσει προθεσμία λίγων ημερών για να απαντήσει.

Πιθανότατα μέχρι και τη Δευτέρα θα έχει «καθαρίσει» η υπόθεση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιντέγε: «Χρειαζόμασταν τις διακοπές»


Ιντέγε: «Χρειαζόμασταν τις διακοπές»

Ο Ιντέγε παραδέχθηκε ότι η εβδομάδα των διακοπών λειτούργησε ευεργετικά για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

«Χρειαζόμασταν αυτή τη βδομάδα διακοπών για να ανασυνταχθούμε»... Ο Ιντέγε μίλησε στην εφημερίδα Αγορά παραδεχόμενος ότι είχε επέλθει κούραση στους παίκτες του Ολυμπιακού από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Πλέον τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου είμαστε ξανά έτοιμοι για να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα», προσθέτει ο επιθετικός των ερυθρολεύκων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιντέγε στην εφημερίδα «Αγορά»:

Για το σερί των 16 στα 16 στη Super League:

«Έως τώρα τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να κερδίζουμε. Αυτό είναι το σημαντικό από εδώ και πέρα. Είναι όμορφο να κάνουμε ρεκόρ, μετρά πολύ τόσο για τη δική μας καριέρα, όσο και για τον σύλλογο. Το μυστικό είναι ένα: να συνεχίσουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως κάνουμε μέχρι τώρα και να διεκδικούμε σε κάθε ματς τη νίκη».

Για τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού:

«Στην ομάδα θέλουμε να τα πετύχουμε όλα. Κάθε στόχος είναι σημαντικός και μακάρι να τα καταφέρουμε παντού. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Θέλουμε τις νίκες σε κάθε παιχνίδι έτσι ώστε να πανηγυρίσουμε τους τίτλους στην Ελλάδα, να γράψουμε ιστορία ως μέλη του συλλόγου και να προχωρήσει ο Ολυμπιακός όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη. Δεν ξεχωρίζουμε, ούτε βάζουμε όρια στις φιλοδοξίες μας».

Για το αν βοήθησε η διακοπή των γιορτών:

«Ναι ήταν φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση. Όταν παίζουμε τόσα παιχνίδια μαζεμένα και σε υψηλό επίπεδο έντασης, δεν είναι παράλογο να βγαίνει κούραση. Το καλό για την ομάδα είναι ότι διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες και ο προπονητής μπορεί να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται. Χρειαζόμασταν αυτή τη βδομάδα διακοπών για να ανασυνταχθούμε. Πλέον τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου είμαστε ξανά έτοιμοι για να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στη συνέχεια της περιόδου».

«Αυτός ο Ολυμπιακός… δαγκώνει»


«Αυτός ο Ολυμπιακός… δαγκώνει»

Ομάδα που πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να νικήσει χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο σέντερ της Μπιλμπάο, Γιώργος Μπόγρης, μιλώντας στο www.sportfm.gr, λίγο μετά τη νίκη επί της Λαμποράλ στη Βιτόρια.

Το Μπιλμπάο, απέχει από τη Βιτόρια περίπου 45 λεπτά οδικώς και αποτελεί μία από τις καλύτερες εκδρομές στη χώρα των Βάσκων, μαζί με το Σαν Σεμπάστιαν. Ο Γιώργος Μπόγρης, που από τον Αύγουστο φοράει τη μελανόλευκη φανέλα, δεν έχασε ούτε αυτή τη φορά την ευκαιρία και παρακολούθησε από την «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα. Λίγο μετά το φινάλε, μίλησε στο www.sportfm.gr για τον αγώνα, τους «ερυθρόλευκους» και πολλά άλλα.

Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του και την απόδοσή του (6,7π. και 5,4ριμπ. μ.ό. στο πρωτάθλημα και 5,4π. στο Eurocup) στην ισπανική πόλη, τον προπονητή του Σίτο Αλόνσο, τον πρώην συμπαίκτη του σέντερ του Ολυμπιακού, Σον Τζέιμς, αλλά και την αυταπάρνηση του Γιάννη Μπουρούση.

Συνέντευξη στο Νίκο Ζέρβα

-Σε αντίθεση με το ματς του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός ήταν απόψε (σ.σ. χθες) πιο έτοιμος…

«Πολύ πιο έτοιμος και διαβασμένος. Δεν έκανε τα ίδια λάθη, έλεγξε πλήρως τον ρυθμό και με την πολύ καλή άμυνά του δεν άφησε κανένα περιθώριο. Τα κατάφερε σε μία πολύ δύσκολη έδρα που έχουν ηττηθεί φέτος υπερδυνάμεις όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι ομάδα που φαίνεται ότι δουλεύει πολλές ώρες και με τον σωστό τρόπο. Αν συνεχίσει έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

-Γνωρίζεις την Λαμποράλ πολύ καλά, πόσο εύκολο είναι την περιορίσεις στους 76 πόντους στο γήπεδό της;

«Είναι μία άκρως επιθετική ομάδα που αν βρει ρυθμό και της μπουν τα σουτ δεν κόβεται εύκολα. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε τίποτα από αυτά που κάνει καλά η ομάδα του Περάσοβιτς, περιόρισε τη δημιουργία της και πήρε έξτρα κατοχές με αποτέλεσμα να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Η άμυνά του πραγματικά είναι σήμα κατατεθέν. Δαγκώνει… Μου κάνει τρομερή εντύπωση πόσο προσηλωμένοι είναι όλοι στα καθήκοντά τους».

-Κόστισε στον Περάσοβιτς η κόπωση του Μπουρούση;

«Σίγουρα ο Γιάννης ήταν επηρεασμένος, αλλά είναι λογικό. Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κατάφερε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, αλλά να αψηφήσει κόπο και χρήματα για να είναι παράλληλα και επαγγελματίας. Θα μπορούσε να μην ήταν καν εδώ τώρα, αλλά έδειξε πόσο μεγάλη καρδιά και παλικάρι είναι. Για την κούραση που είχε νομίζω πως τα πήγε μία χαρά, αλλά σίγουρα υπό άλλες συνθήκες θα ήταν καλύτερος».

-Μίλησέ μου για τον Σον Τζέιμς. Ήσουν σίγουρος ότι θα έρθει στον Ολυμπιακό, δείχνει να ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Μπορεί να περιμένει περισσότερα η ομάδα από αυτόν;

«Σαφώς και μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Είναι λογικό να μην έχει μπει ακόμα απόλυτα στο κλίμα, μαθαίνει τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά έχει την εμπειρία και την ικανότητα να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Είναι παίκτης ψυχολογίας και ρυθμού. Σε σχέση με αυτά που έκανε στο Μπιλμπάο, δείχνει για την ώρα να… φοβάται λίγο, αλλά νομίζω πως σε σύντομο διάστημα που θα πάρει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής θα αισθανθεί καλύτερα, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή του και αυτό θα φανεί θετικά στο παρκέ».

inner

-Πως είναι η μέχρι τώρα παρουσία σου στο Μπιλμπάο; Είσαι ευχαριστημένος;

«Απόλυτα. Απολαμβάνω το μπάσκετ, το κλίμα, αλλά και την συμμετοχή μας στο Eurocup. Ο Χρόνος περνάει πολύ γρήγορα με δύο αγώνες την εβδομάδα, ενώ αγωνιστικά μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα και βελτιώνομαι. Έχω την καλύτερη γνώμη για τον προπονητή μας, Σίτο Αλόνσο. Έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που δουλεύουμε, ο κόσμος μας βοηθάει πολύ και γενικότερα είναι μία τρομερή εμπειρία».

-Κάθε χρόνο κάνεις και ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα σου…

«Ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Έτσι νιώθω, αλλά πίστεψέ με είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς σε ομαδικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η Μπιλμπάο είναι τουλάχιστον μία σκάλα ανώτερη από την προηγούμενη ομάδα μου (σ.σ. Ανδόρα) η οποία όμως μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτό το μαγικό πρωτάθλημα. Από την περίοδο του ΠΑΟΚ νιώθω πως δουλεύω πιο σωστά και αποδίδει καρπούς η προσπάθειά μου. Εύχομαι να είμαι καλά και γιατί όχι τα επόμενα χρόνια να γίνει το βήμα παραπάνω».

-Για την ώρα στόχος είναι η συμμετοχή στο Final Eight του κυπέλλου;

«Θέλω πολύ να τα καταφέρουμε για να ζήσω την ατμόσφαιρα αυτού του μεγάλου γεγονότος. Έχουμε μείνει λίγο πίσω, αλλά στις τρεις προσεχείς αγωνιστικές, αν κάνουμε δύο νίκες κόντρα σε Σαραγόσα, Μανρέσα και Ομπραντόιρο, κάτι που είναι στις δυνατότητές μας θα είμαστε στην πρώτη οκτάδα».

Βεζυρτζής: «Τον Ιβάν Σαββίδη και τα μάτια μας»


Βεζυρτζής: «Τον Ιβάν Σαββίδη και τα μάτια μας»

Την κατάκτηση τίτλων που θα ικανοποιήσουν και τον Σαββίδη έθεσε ως βασικό στόχο του ΠΑΟΚ στο άμεσο μέλλον ο Νίκος Βεζυρτζής. «Κύπελλο και προκριματικά Champions Laegue», οι φετινοί στόχοι.


Στην επιστροφή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και τους στόχους που πρέπει να έχει το ποδοσφαιρικό τμήμα τη φετινή σεζόν αλλά και τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο Νίκος Βεζυρτζής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ στη σαββατιάτικη εφημερίδα «Αγορά»

- Εσείς βλέπετε τίτλους στον ορίζοντα του ΠΑΟΚ;

«Κατέστη δύσκολη, πολύ δύσκολη η αγωνιστική περίοδος. Από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάθηκε ο ένας τίτλος από τον ορίζοντά του. Η περίοδος είναι και για μένα δύσκολη, πολύ δύσκολη. Ήρθα τώρα, τον χειμώνα... Και όχι το καλοκαίρι, που μπορείς να κάνεις κατάλληλους σχεδιασμούς και βασικές επιλογές. Αυτά ακριβώς έχω πει και στον Ιβάν Σαββίδη στις συναντήσεις που είχαμε».

- Τι σας ζήτησε;

«Ζήτησε να βοηθήσω παντί τρόπω. Μια ζωή για τον ΠΑΟΚ κάνω ό,τι μπορώ. Και τούτο επειδή ο ΠΑΟΚ για μένα είναι η ζωή μου. Είμαι 45 χρόνια στις ομάδες του. Αποδέχθηκα την πρόσκληση. Ασχολούμαι ενεργά. Δεν φθάνει, πάντως, το 24ωρο…».

- Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Δεν έχω το μαγικό ραβδί. Δεν έχω καν μαγικές ικανότητες. Με τη βοήθεια όλων και με την καλή συνεργασία μπορούμε να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ, κατ' αρχάς, στην κατάκτηση του Κυπέλλου».

- Και στη συνέχεια;

«Να φθάσουμε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτός ο στόχος είναι «κλειδί» για το μέλλον του ΠΑΟΚ»

- Υπάρχουν προοπτικές για την επιτυχία αυτών των στόχων;

«Ακόμη κι εάν δεν υπάρχουν, όσοι υπηρετούμε τον ΠΑΟΚ οφείλουμε να τις διαμορφώσουμε. Και να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη».

- Συμφωνούν μαζί σας οι λοιποί εμπλεκόμενοι στη λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

«Αναφέρομαι μόνο στα αγωνιστικά. Και σε αυτά είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι!».

- Τι άλλαξε ο Ιβάν Σαββίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

«Την ΠΑΕ από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Είναι τεράστια, είναι συγκλονιστική η αλλαγή. Η διαφορά ημέρας με νύχτα τού τότε με το τώρα».

- Τι εννοείτε;

«Τότε ξυπνούσαμε, αφήστε που δεν κοιμόμασταν, για να έρθουμε στα γραφεία. Σκεφτόμασταν πού θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε. Μίζερες συνθήκες λειτουργίας. Αδύναμος οικονομικά ο ΠΑΟΚ, αδύναμος και αγωνιστικά».

- Και τώρα, πάντως, που είναι πανίσχυρος οικονομικά, δεν είναι ανάλογα ισχυρός αγωνιστικά…

«Αυτός είναι ο πρώτιστος στόχος μας. Να αξιοποιήσουμε την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Να αποδώσει η μεγαλειώδης επένδυσή του στην ΠΑΕ. Να αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ αγωνιστικά».

- Δεν είναι εύκολο υπό τις σημερινές συνθήκες…

«Οφείλουμε να το καταφέρουμε. Αυτό θέλει ο κόσμος μας. θέλει μεγάλη προσπάθεια, τιτάνια. Και συστράτευση όλων».

- Εχουν γίνει μεγάλα λάθη;

«Εάν δεν είχαν γίνει, θα ήταν διαφορετική η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι εντεταλμένος να καταγράφω αυτά τα λάθη. Είμαι εντεταλμένος να βοηθήσω για να τα διορθώσουμε. Κυρίως, να αποφύγουμε την επανάληψή τους!».

- Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην ιεραρχία της ΠΑΕ;

«Ουσιαστικά υπάρχει ιεραρχία! Ανατέθηκε σε μένα η ευθύνη για το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Σε συνεργασία πάντα με τον Ιάκωβο Αγγελίδη και τον Φρανκ Αρνεσεν. Υπάρχει καθαρή επικοινωνία. Πρέπει να λειτουργούμε ως συγκοινωνούντα δοχεία».

- Εχετε συζητήσει αυτά τα θέματα;

«Φυσικά. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι πρόεδρος. Ο Φρανκ Αρνεσεν αθλητικός διευθυντής. Δεν ήρθα εγώ για να φύγει οποιοσδήποτε άλλος. Να είμαστε σοβαροί. Ως διοικητικός παράγοντας, είμαι ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος».

- Σε ό,τι αφορά στον Λουμπος Μίχελ;

«Θα έχει την ευθύνη για θέματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτός συνόρων».

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τον Ιβάν Σαββίδη;

«Σας είπα και σας το λέω πάλι: τον Ιβάν Σαββίδη και τα μάτια μας. Εχει όραμα για τον ΠΑΟΚ. Αγαπά την πατρίδα του, την Ελλάδα. Είναι βαθιά πατριώτης. Δεν βλέπει επιχειρηματικά τον ΠΑΟΚ».

- Ποιο είναι το όραμα του;

«Να φτιάξει ομάδα διεθνών προδιαγραφών. Και να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη συμπρωτεύουσα όχι στα λόγια αλλά στα έργα. Είναι παθιασμένος. Δεν μετρά το κόστος της επιτυχίας. Αγανακτεί με την αποτυχία, αλλά... επιμένει. Είναι τρελαμένος με την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ!».

- Ο ρόλος του Γιώργου Κούδα στον ΠΑΟΚ;

Ο Γιώργος Κούδας δεν έχει ρόλο στον ΠΑΟΚ. Είναι ο ΠΑΟΚ. Τεράστια προσωπικότητα, με γνώσεις. Ξέρει το ποδόσφαιρο. Είναι κοντά μας ως προσωπικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη. Γι' αυτόν η πόρτα της ΠΑΕ είναι διάπλατα ανοικτή».

- Μιλήσατε και με τον Ιγκόρ Τοόντορ;

«Φυσικά. Υποχρέωσή μου ήταν. Μιλήσαμε εν όψει του β' γύρου στο πρωτάθλημα και του Κυπέλλου. Εχουμε κοινό τόπο».

Και για τα μεταγραφικά;

«Συμφωνήσαμε με όλους ανεξαιρέτως ότι θέλουμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, θα έρθει στον ΠΑΟΚ για να είναι έτοιμος να παίξει την Κυριακή. Ψάχνουμε έτοιμους παίκτες. Τέτοιους που θα κάνουν τη διαφορά! Αυτή είναι και η σαφής οδηγία του Ιβάν Σαββίδη».

- Είστε σαφέστατος..

«Κι επιμένω. Μεταγραφές θα γίνονται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Εχω πει και θα το ξαναπώ: Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει μόνο παίκτες που είναι καλύτεροι από αυτούς που έχει και θα μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο. Ναι, είμαι σαφής σε αυτό. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του ΠΑΟΚ».

- Και ο κόσμος σας; Βαθιά απογοητευμένος...

«Στα χέρια των παραγόντων και των προπονητών και στα πόδια των παικτών είναι να τους γοητεύσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι αετός και ο κόσμος τα φτερά του. Ετσι μεγάλωσα εγώ…».

Σεμπά: «Να σκοράρουμε στο Βέλγιο»


Σεμπά: «Να σκοράρουμε στο Βέλγιο»

Στη σημασία ενός τέρματος στο πρώτο ματς με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο στάθηκε ο Σεμπά.

Ένα γκολ στο πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο. Αυτό θεωρεί ο Σεμπά αρκετά σημαντικό στην προσπάθεια που θα κάνει ο Ολυμπιακός για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Άντερλεχτ.

«Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», σχολίασε ο άσος του Ολυμπιακού στον Γαυρο.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του στον Γαύρο:

Για τη θέση που αγωνίστηκε στο ματς με τα Χανιά:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η φυσική μου θέση, όμως έχω παίξει ξανά σε αυτή με άλλον προπονητή όταν ήμουν στην Εστορίλ. Τη γνωρίζω τη θέση και προσπαθώ να προσαρμόζομαι».

Για το γκολ που έβαλε και τα ματς με την Άντερλεχτ

«Ήταν μια πραγματικά όμορφη φάση. Είμαι πολύ χαρούμενος που έβαλα γκολ με τον Ολυμπιακό και ελπίζω να το επαναλάβω. Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε γκολ στο πρώτο παιχνίδι και μετά να συνεχίσουμε στο επόμενο ματς για να πάρουμε την πρόκριση».

ΑΕΚ για Ψωμιάδη: «Δεν ξεχάσαμε, αλλά…»


ΑΕΚ για Ψωμιάδη: «Δεν ξεχάσαμε, αλλά…»

Για ένδειξη σεβασμού στον Μάκη Ψωμιάδη και την οικογένειά του κάνει λόγο η ΠΑΕ ΑΕΚ για την απόφασή της να στείλει στεφάνι στην κηδεία του πρώην ισχυρού άνδρα της ομάδας, η οποία σχολιάστηκε ιδιαίτερα.


Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η κίνηση της ΠΑΕ ΑΕΚ να στείλει στεφάνι στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη, όμως στην «Ένωση» υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένδειξη σεβασμού στον πρώην παράγοντα του συλλόγου και στην οικογένειά του.

«Δεν αφορά τη θητεία, τις ημέρες και τα πεπραγμένα του Μάκη Ψωμιάδη στην ΠΑΕ -για τα οποία είχε καταδικαστεί τελεσίδικα από την ελληνική δικαιοσύνη-, αλλά αποτελεί ένδειξη σεβασμού στον νεκρό και στην οικογένειά του. Κρίνουν τα δικαστήρια κι ο Θεός. Η ΑΕΚ δεν θα κρίνει τούτη τη στιγμή το ποιόν του Ψωμιάδη. Η ΠΑΕ προχώρησε σε αυτή την κίνηση από σεβασμό στον άνθρωπο που πέθανε κι όχι στον παράγοντα Ψωμιάδη. Δεν επιχειρεί την αγιοποίησή του, ούτε σημαίνει το στεφάνι ότι ο αποθανών δικαιόταται. Η ΑΕΚ έκρινε σωστό να το στείλει, επειδή καλώς ή κακώς ο Ψωμιάδης υπήρξε παραγοντικά στην ΠΑΕ και στην Ερασιτεχνική και μεγάλο μέρος της διαδρομής του αφορούσε τον σύλλογο. Δεν σημαίνει όμως πως ξεχνά τη ζημιά που προκάλεσε», ήταν η απάντηση της διοίκησης στο θέμα, όπως γράφει σήμερα το «Goal».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πετάει «φωτιές» το Κλίβελαντ!!


Πετάει «φωτιές» το Κλίβελαντ

Εύκολο και συνάμα εντυπωσιακό πέρασμα του Κλίβελαντ από τη Μινεσότα με 125-99 με κορυφαίο τον Σμιθ.

Έχοντας έναν Λε Μπρον Τζέιμς ο οποίος άγγιξε το τριμπλ-νταμπλ και τον Σμιθ να πετάει «φωτιές» το Κλίβελαντ δεν θα μπορούσε να δυσκολευτεί απέναντι στη Μινεσότα. Οι Καβαλίερς έτσι έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση 125-99 αλλά και συνάμα εντυπωσιακή.

Ο Λε Μπρον είχε 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ, την στιγμή που ο Σμιθ είχε 27 πόντους έχοντας χαμένα μόνο δύο σουτ. Οι δύο τους ήταν οι κορυφαίοι στο ματς και οδήγησαν την ομάδα τους στην επικράτηση, η οποία είχε αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτή από τις πρώτες κιόλας περιόδους.

Στην πρώτη πέτυχε 35 πόντους και έκανε ρεκόρ ενώ η διαφορά είχε ανέβει μέχρι και τους 16 πόντους στην δεύτερη περιόδο. Έτσι οι Κάβαλιερς έφτασαν στην έκτη σερί νίκη τους και τη 12η στα τελευταία 14 ματς που έχουν δώσει.

Κακός ο Αντετοκούνμπο – Ο Μίντλετον έσωσε τους Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να πιάσει τη γνωστή του καλή απόδοση και οι Μπακς έφτασαν στη νίκη 96-95 απέναντι στους Μάβερικς αλλά με μεγάλη δυσκολία. Χάρη σε ένα καλάθι του Μίντλετον περίπου 9 δεύτερα πριν τη λήξη.

Ο 25χρονος γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, ενώ καλός ήταν και ο Κάρτερ με 15 πόντους , 12 ριμπάουντ. Ο δικός μας Γιάννης είχε πέντε πόντους και πέντε ριμπάουντ στα περίπου 33 λεπτά που αγωνίστηκε.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι η Οκλαχόμα επικράτησε 117-113 του Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Λου Γουίλιαμς πέτυχε 44 πόντους, τους 23 από αυτούς στην τελευταία περίοδο αλλά δεν κατάφερε μόνος του να οδηγήσει την παρέα του Μπράιαντ στην επικράτηση.

Από την άλλη πλευρά ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο καλύτερος της Θάντερ και με 24 πόντους οδήγησε την ομάδα του στην 15η νίκη στα τελευταία 18 ματς που έχει δώσει.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΒΑ

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς – Τορόντο Ράπτορς 88-97
(Γουολ 21, Πόρτερ 16, Σέσιονς 14 – Ντε Ροζάν 35, Λόουρι 21, Σκόλα 11)

Μπρούκλιν Νετς – Ορλάντο Μάτζικ 77-83
(Λόπεζ 17, Τζόνσον 13, Λάρκιν 12 – Βούτσεβιτς 20, Ολαντίπο 20, Γκόρντον 14)

Νιου Όρλεαν Πέλικανς – Ιντιάνα Πέισερς 86-91
(Έβανς 27, Άντερσον 21, Χόλιντεϊ 15 – Μαχίνμι 17, Μάιλς 15, Τζορτζ 13)

Μινεσότα Τιμπέργουλβς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 99-125
(Γουίγκινς 35, Μοχάμαντ 22, Τάουνς 22 – Σμιθ 27, Σούμπερτ 23, Λαβ 20)

Μιλγουόκι Μπακς – Ντάλας Μάβερικς 96-95
(Μίντλετον 27, Χένσον 16, Κάρτερ-Γουίλιαμς 15 – Νοβίτσκι 20, Χάρις 19, Μάθιους 12)

Μέμφις Γκρίζλις – Ντένβερ Νάγκετς 91-84
(Ρανντολφ 24, Γκριν 16, Μπαρνς 15 – Γκαλινάρι 29, Άρθρουρ 12, Χάρις 11)

Σαν Αντόνιο Σπερς – Νιου Γιορκ Νικς 100-99
(Λέοναρντ 19, Όλντριτζ 16, Τζινόμπιλι 16 – Πόρζινγκις 28, Άντονι 20, Λόπες 12)

Φίνιξ Σανς – Μαϊάμι Χιτ 95-103
(Νάιτ 26, Μπουκερ 16, Τελέτοβιτς 13 – Γουέιντ 27, Ντράγκιτς 22, Γκριν 21)

Πόρτλαντ ΤρέιλΜπλέιζερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 108-128
(Λίλαρντ 40, Κραμπ 18, ΜακΚόλουμ 17 – Τόμσον 36, Κάρι 26, Ρας 20)

Λος Άντζελες Λέικερς – Οκλαχόμα Θάντερ 113-117
(Γουίλιαμς 44, Μπράιαντ 19, Κλάρκσον 17 – Γουέστμπρουκ 36, Ντουραντ 24, Κάντερ 15)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξορμήσεις στην περιφέρεια!!


Εξορμήσεις στην περιφέρεια

Ολυμπιακός, Άρης και ΑΕΚ δοκιμάζονται σε Ρέθυμνο, Τρίπολη και Ρόδο για τη 13η αγωνιστική της Basket League.

Η αυλαία του πρώτου γύρου στην Basket League πέφτει με τη διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής.

Στο πρόγραμμα του Σαββάτου ξεχωρίζει η αναμέτρηση του αξιόμαχου Κολοσσού με τον Άρη, που μπήκε εντυπωσιακά στο Last 32 του Eurocup, με τις δύο ομάδες να μην έχουν αγωνιστικά προβλήματα. Κεντρικά πρόσωπα είναι οι Χάγκινς και Γουότερς, που επιστρέφουν στο νησί από το οποίο μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ χωρίς τον Ντιόντε Κρίστμας που μόλις χθες ανακοινώθηκε δοκιμάζεται στην Τρίπολη από τον Αρκαδικό, που είναι σε δύσκολη θέση μετά και την απώλεια του Φώτη Λαμπρόπουλου.

Ο τελευταίος θα κάνει ντεμπούτο στον αγώνα του Απόλλωνα Πατρών με τα Τρίκαλα, τα οποία με τη σειρά τους θα έχουν τους Χέρντουρ Βίγιαλμσον και Μπράντον Μπράουν νέα πρόσωπα, ενώ εκτός είναι ο τραυματίας Όβι Σόκο.

Το Λαύριο που έκανε το «μπαμ» με τον Μάρκο Κέσελ υποδέχεται τον Κόροιβο σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, ενώ ο ΠΑΟΚ με τον Κώστα Βασιλειάδη να επιστρέφει στη δράση υποδέχεται την Καβάλα που ενισχύθηκε μεν με τους Ουίλιαμς, Κρομά και ΜακΓκι αντί των Ρόμπινσον, Κεμπ και Τζόουνς, αλλά όλοι τους θαείναι διαθέσιμοι από το δεύτερο γύρο.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός χωρίς τον Λοτζέσκι, αλλά με… φόρα από την εξαιρετική του εκκίνηση στο Top 16 κοντράρεται με το Ρέθυμνο στην Κρήτη, ενώ τη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο υποδεχόμενος την Κηφισιά χωρίς τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Αναλυτικά, η 13η αγωνιστική
Σάββατο 9 Ιανουαρίου
Κολοσσός Ρόδου-Άρης (17:00, Novasports 4)
ΠΑΟΚ-Καβάλα (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Αρκαδικός-ΑΕΚ (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Λαύριο-Κόροιβος (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Απόλλων Πάτρας-Τρίκαλα (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (16:30, Novasports 3)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
Παναθηναϊκός-Κηφισιά (17:00, Novasports 2)

H επόμενη (14η) αγωνιστική:

Σάββατο 9 Ιανουαρίου
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (16:30, Novasports 4)
Τρίκαλα-Κόροιβος Αμαλιάδας (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Απόλλων Πάτρας-Ρέθυμνο (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Λαύριο-Καβάλα (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Αρκαδικός-Κηφισιά (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου
Παναθηναϊκός-Άρης (16:30, Novasports 3)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός (16:00, Novasports 2)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «ψάχνει» για Μουνιός η ΑΕΚ!! (vids)


Το «ψάχνει» για Μουνιός η ΑΕΚ (vids)

Την περίπτωση του Φαμπιάν Μουνιός της Άρσεναλ Σαραντί, πρώην συμπαίκτη του Νάτσο Σκόκο στη Νιούελς, φέρεται να εξετάζουν στην ΑΕΚ.


Μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ από την αγορά της Λατινικής Αμερικής είναι εκείνη του Φαμπιάν Μουνιός.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Άρσεναλ Σαραντί, ενώ στο παρελθόν υπήρξε συμπαίκτης με τον Νάτσο Σκόκο στην Νιούελς Ολντ Μπόις.

Ο Αργεντινός άσος μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, όπως και ως σέντερ φορ, και η περίπτωσή του (όπως γράφει το Goal) φαίνεται πως έχει κάνει «γκελ» στους ιθύνοντες του συλλόγου.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και στην «Ένωση» φέρονται να εκτιμούν το γεγονός πως πρόκειται για καλό χειριστική της μπάλας, ενώ είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια του.







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχασε τον Χαμαλάινεν ο ΠΑΟΚ»


«Έχασε τον Χαμαλάινεν ο ΠΑΟΚ»

Στη Λέγκια Βαρσοβίας φαίνεται πως καταλήγει ο Κάσπερ Χαμαλάινεν, αφού ο πολωνικός σύλλογος κατάφερε να «επικρατήσει» του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Φιλανδού μεσοεπιθετικού.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ αλλά και του Παναθηναϊκού φερόταν να είναι ο Κάσπερ Χαμαλάινεν, ο οποίος κατά κύριο λόγο – σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου – είχε απασχολήσει τους Θεσσαλονικείς.

Ο Φιλανδός μεσοεπιθετικός όμως ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Λέγκια Βαρσοβίας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Πολωνία. «Ο Κάσπερ Χαμαλάινεν έφτασε στη Βαρσοβία. Η Λέγκια κέρδισε τον ΠΑΟΚ», γράφει η ιστοσελίδα «Sport.pl» και προσθέτει πως «απέναντι στους Έλληνες η Λέγκια κέρδισε τη μάχη για έναν παίκτη που για τρία χρόνια παίζει στο πρωτάθλημα και σκόραρε 33 γκολ, ενώ έδωσε 23 ασίστ».

Ο διεθνής άσος φέρεται να προσγειώθηκε χθες στη Βαρσοβία, αφού τα είχε βρει σε όλα με τη Λέγκια και η υπόθεσή του φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πιο ντροπιαστικό γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!! (pics-vids)


Το πιο ντροπιαστικό γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου (pics-vids)

Η ιστορία της φάσης σε άδειο τέρμα και της ομάδας που δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο!

Αυτό που έγινε στις 21 Νοεμβρίου του 1973 στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο δεν μπορεί κανείς να το πει ποδοσφαιρικό αγώνα. Για εκείνη την ημέρα ήταν προγραμματισμένος ο δεύτερος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και την Χιλή με έπαθλο τη συμμετοχή στον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974.

Στις 21 Νοεμβρίου λοιπόν, οι χιλιανοί ποδοσφαιριστές παρατάχθηκαν στο γήπεδο και -μετά την ακρόαση του εθνικού ύμνου- χαιρέτησαν όσους οπαδούς είχαν βρεθεί στις κερκίδες. Κατόπιν ξεκίνησαν από τη σέντρα, έκαναν κάποιες πασούλες και έβαλαν το πιο εύκολο αλλά και ντροπιαστικό γκολ στην ιστορία των γηπέδων. Ο λόγος; Οι Σοβιετικοί δεν ήταν εκεί!

Το γκολ στο άδειο τέρμα σφράγισε την πρόκριση της Χιλής στο Μουντιάλ, και η ιστορία πίσω από την «αναμέτρηση» επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά τη στενή σχέση ανάμεσα στο δημοφιλέστερο άθλημα και την πολιτική.

Ο ουρουγουανός συγγραφέας Eduardo Galeano περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο το ματς λέγοντας :«Ήταν το πιο άθλιο ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου» και ο μέσος της Χιλής, Carlos Caszely, συμπλήρωσε πως επρόκειτο για εθνική ντροπή.

Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Σεπτέμβριο του 1973, με τον λαό στον δρόμο να καλεί σε μεταρρυθμίσεις, ο αρχιστράτηγος Πινοσέτ εκμεταλλεύεται την κατάσταση και κάνει κίνηση για την υφαρπαγή της εξουσίας. Από τις 11 Σεπτεμβρίου του 1973, η Χιλή βρίσκεται υπό τις διαταγές του Πινοσέτ, ο οποίος με τη στήριξη των ΗΠΑ ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Αλιέντε.

Από τις πρώτες κινήσεις του ήταν η συμμετοχή στην επιχείρηση «Κόνδορας», το κοινό σχέδιο δηλαδή των καθεστώτων της Αργεντινής, Βραζιλίας, Βολιβίας, Παραγουάης, Ουρουγουάης και τελευταίας της Χιλής να απαλλαγούν από αριστερούς αντιφρονούντες.

Οι εκτιμήσεις του Λατινοαμερικάνικου Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Latin American Institute on Mental Health and Human Rights) κάνουν λόγο για 200.000 άτομα που υπέφεραν από δολοφονίες, βασανιστήρια και εξορίες.

Στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο μεταφέρονται χιλιάδες συλληφθέντες και το γήπεδο μετατρέπεται σε κολαστήριο για τους αριστερούς, πολλοί από τους οποίους θα εκτελεστούν. Οι φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατούσε στο γήπεδο κάνουν το γύρο του κόσμου και η ΕΣΣΔ εκφράζει αμφιβολίες για τη διεξαγωγή του επαναληπτικού αγώνα για τα προκριματικά μέσα στο «βουτηγμένο στο αίμα» στάδιο.

inner

Η χούντα του Πινοσέτ αρνείται πεισματικά να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής του επαναληπτικού αγώνα, ενώ από τη μεριά της, η FIFA στέλνει δικούς της επιθεωρητές στο στάδιο.

Οι άνθρωποι της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν βρίσκουν κάτι ύποπτο, παρόλο που σύμφωνα με μαρτυρίες, στους χώρους του σταδίου βρίσκονταν βασανισμένοι συλληφθέντες.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Lev Filatov είχε γράψει στο εβδομαδιαίο «Football-Hockey»: «Την ημέρα που η αντιπροσωπεία της FIFA έφτασε στο Σαντιάγκο, το στάδιο χρησιμοποιούταν ακόμα ως στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία πήρε εγγυήσεις από την χούντα ότι το ματς θα διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες».

Η απόφαση της Ομοσπονδίας εξόργισε ακόμα περισσότερο τη Σοβιετική Ένωση που ήθελε ο αγώνας να γίνει σε ουδέτερο έδαφος.

Επιπλέον οι Σοβιετικοί μιλούσαν για συνωμοσία εναντίον τους από τον τότε πρόεδρο της FIFA Stanley Rous. Ο πρόεδρος, όπως έλεγαν, δεν πίεσε για αλλαγή έδρας του αγώνα, επειδή ήλπιζε πως αν το ματς γινόταν στο Σαντιάγο, οι σοσιαλιστικές χώρες θα έκαναν μποϊκοτάζ στη διοργάνωση και έτσι θα συμμετείχε και η Αγγλία που είχε αποκλειστεί στα προκριματικά.



Το ματς

Όποιο κι αν ήταν το κίνητρο για τη Σοβιετική Ένωση, η απόφασή της να μην ταξιδέψει στη Χιλή έδωσε απευθείας την πρόκριση στους Χιλιανούς.

Η ιστορία όμως δεν τέλειωσε εκεί. Την μέρα που είχε κανονιστεί ο δεύτερος αγώνας για το Μουντιάλ, οι Χιλιανοί παρατάχθηκαν στο γήπεδο χαιρέτησαν τους 18.000 οπαδούς και σκόραραν χωρίς αντίπαλο.

Το γκολ σημείωσε ο αρχηγός Φρανσίσκο Βαλντέζ για τον οποίο υπάρχουν και οι αναφορές ότι απειλήθηκε από τους αξιωματικούς στα αποδυτήρια για να βγει στον αγωνιστικό χώρο.

inner
Οπαδοί στο Μουντιάλ του 1974 στη Γερμανία σηκώνουν πανό εναντίον της χούντας στη Χιλή

Ο λόγος που η χούντα του Πινοσέτ επέλεξε να παίξει μόνη της η ομάδα στον αγώνα δεν είναι ξεκάθαρος. Ακόμα και αν ήθελε μια νίκη που θα τόνωνε το εθνικό αίσθημα λαού, ένα γκολ χωρίς αντίπαλο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε φαντασία.



Σημειώνεται πως το πρώτο ματς της Μόσχας είχε λήξει με το καλό αποτέλεσμα 0-0 για την Χιλή και ο επαναληπτικός αγώνας-παρωδία σφράγισε την πρόκριση. Έτσι, η Χιλή προκρίθηκε σε Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια και το βίντεο από το γκολ σε άδειο τέρμα είναι αυτό που έμεινε να μας θυμίζει τον θλιβερό… ποδοσφαιρικό αγώνα.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλα ανοιχτά για Τζανετόπουλο!!


Όλα ανοιχτά για Τζανετόπουλο!

Εντός της ημέρας αναμένεται να κριθεί το μέλλον του Άνταμ Τζανετόπουλου στην ΑΕΚ, με τα ενδεχόμενα για την παρουσία του νεαρού στόπερ στην «Ένωση» να είναι όλα ανοιχτά!

Συνάντηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Άνταμ Τζανετόπουλος.

Ο νεαρός στόπερ της ΑΕΚ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως πλέον δεν χρησιμοποιείται από τον Γκουστάβο Πογέτ, κάτι που θα μεταφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής του «Δικεφάλου» σε μέλη της διοίκησης και θα αποφασίσουν για το μέλλον του ποδοσφαιριστή στην ομάδα.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς του διεθνούς κεντρικού αμυντικού, Βασίλη Τσάρτα, στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του πελάτη του και για αυτό τον λόγο έχουν σταματήσει οι όποιες συζητήσεις είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει πρόταση στα γραφεία της ΑΕΚ για την παραχώρηση του παίκτη (είτε με τη μορφή δανεισμού ή με αγορά) μέσα στον Ιανουάριο, με τον Τζανετόπουλο να είχε απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι τη Σεβίλλη που είχε κινηθεί επίσημα για την απόκτησή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καραδοκεί για Τσάβες η ΑΕΚ!!


Καραδοκεί για Τσάβες η ΑΕΚ

Την περίπτωση του Κρίστιαν Τσάβες φέρεται να εξετάζει η ΑΕΚ, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται έτοιμος να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που φέρεται να παρακολουθεί η ΑΕΚ από την εγχώρια αγορά, προκειμένου να ενισχύσει το υπάρχον ρόστερ της φαίνεται πως είναι ο Κρίστιαν Τσάβες.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε απασχολήσει το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, όμως τελικά παρέμεινε στον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα φημολογείται πως ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Όπως γράφει το Goal, η πλευρά του ποδοσφαιριστή φέρεται να έχει καταθέσει προσφυγή για τα οφειλόμενα, ώστε να μείνει ελεύθερος και ήδη βρίσκεται στην Αθήνα και συζητά με τους εκπροσώπους του.

Αν τελικά ισχύει η παραπάνω πληροφορία, τότε η ΑΕΚ (και όχι μόνο) μπορεί να κάνει την κίνησή της για τον παίκτη, ο οποίος από το 2013 μετράει 13 γκολ και 8 ασίστ σε 58 αγώνες της Σούπερ Λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει και Αντέι ο Παναθηναϊκός»


«Κλείνει και Αντέι ο Παναθηναϊκός»

Τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Σέρχιο Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας της ομάδας αναζητούν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία – έχει προχωρήσει για τον Λούκα Αντέι.

Για τον δανεισμό του Λούκα Αντέι της Σασουόλο φέρεται να κινείται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιθυμεί να καλύψει το κενό που προέκυψε έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πράσινη», οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν προχωρήσει τις συζητήσεις για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος αποτελεί προσωπική εισήγηση του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός στόπερ είναι προϊόν των ακαδημιών της Ρόμα, στις οποίες είχε εργαστεί στο παρελθόν ο τεχνικός του «τριφυλλιού» και αγωνίζεται από το 2013 στη Σασουόλο με την οποία έχει 32 συμμετοχές.

Ο Αντέι, επίσης, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του, έχοντας μία συμμετοχή στην Κ19, 2 στην Κ20 και 11 στην Κ21 των «ατζούρι».

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Πηγή: sport-fm.gr*

Top 10 με Φελντέιν!! (video)


Top 10 με Φελντέιν (video)

To τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν που χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη απέναντι στη Μάλαγα είναι στην έβδομη θέση του Top 10 της δεύτερης αγωνιστικής. Στην κορυφή η τάπα του Βέσελι.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη στον πόντο για Θανάση!!


Νίκη στον πόντο για Θανάση

Οι Γουέστσεστερ Νικς νίκησαν 115-114 τους Ρένο Μπίγκχορνς με καλή παρουσία από τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Δύσκολη νίκη με 115-114 στην έδρα των Ρένο Μπίγκχορνς πήραν οι Γουέστσεστερ Νικς φτάνοντας τις 14 σε 21 ματς στο NBDL.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε άκρως θετική παρουσία στο ματς με 9 πόντους (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 28 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλάθα: «Το άξιζε ο Παναθηναϊκός»


Πλάθα: «Το άξιζε ο Παναθηναϊκός»

Μπορεί να ‘ταν πικραμένος απ’ τον τρόπο που η ομάδα του έχασε μεγάλη ευκαιρία να σοκάρει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο προπονητής Μάλαγα, Ζοάν Πλάθα συνεχάρη το τριφύλλι.

Ο Ζοάν Πλάθα έκανε λόγο για δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν θα μπορούσε παρά να είναι και πικραμένος με τον τρόπο που αυτή χάθηκε για την Μάλαγα...

«Θέλαμε να έρθουμε και να κάνουμε ό,τι κόντρα στην Μακάμπι και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, να φανούμε ανταγωνιστικοί. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο καθώς ο Παναθηναϊκός είναι σκληρός. Χάσαμε ένα παιχνίδι στον πόντο και είναι σαν νόμισμα που καμιά φορά γυρνάει υπέρ σου και κάποια άλλη όχι, αλλά το άξιζε ο Παναθηναϊκός. Χάσαμε μία περίοδο, κερδίσαμε δύο κι άλλη μία ήρθε ισοπαλία, αλλά τελικά χάσαμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Χάσαμε κάποιες βολές και κάναμε λάθη σε κρίσιμα σημεία. Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό».

Για την απουσία Κουζμίνσκας: «Αυτοί που με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν παραπονιέμαι για τραυματισμούς και ταξίδια. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν ακόμα και χωρίς Κουζμίνσκας και Μάρκοβιτς, αλλά θα πρέπει να εξελιχθούμε ως ομάδα αν θέλουμε να φτάσουμε στα προημιτελικά».

Έλεγχος για υπεξαίρεση χρημάτων στην ΕΠΟ από τρία στελέχη της!!


Έλεγχος για υπεξαίρεση χρημάτων στην ΕΠΟ από τρία στελέχη της

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντεισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε να διεξαχθεί έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει υπεξαίρεση από τρία στελέχη της ΕΠΟ.

Να πραγματοποιηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει υπεξαίρεση χρημάτων από τρια στελέχη της ΕΠΟ διέταξε η αντιεισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα η αντιεισαγγελέας ζητά να διαπιστωθεί εάν οι Παπανικολάου, Υφαντής και Θεόφιλος έχουν κάνει χρήση των πιστωτικών καρτών της ΕΠΟ για προσωπικές ανάγκες.

Πρόκειται να μια απόφαση που λήφθηκε μετά από στοιχεία που βρέθηκαν από την αντιεισαγγελέα τα οποία προβληματίζουν σχετικά με τον τρόπο χρήσης των χρυσών άνευ ορίων πιστωτικών καρτών της ΕΠΟ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη»!


Τζόρτζεβιτς: «Κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη»!

Αρκετά παράπονα, κυρίως από κάποιους παλιούς παίκτες και όχι από νέους, είχε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ουνικάχα Μάλαγα.


Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος ήταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα. Ο «Σάλε» τόνισε πως έγιναν ανεπίτρεπτα λάθη από τους παίκτες του, ενώ πρόσθεσε πως με την άμυνά τους οι Ισπανοί δεν άφησαν το «τριφύλλι» να τρέξει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς:

«Στο τέλος αυτό που μετράει είναι η νίκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με νίκη στην έδρα μας. Δεν μας άφησαν οι αντίπαλοι να τρέξουμε. Πήραμε διαφορά εννιά πόντων, αλλά παίξαμε κακή άμυνα. Ο Σμιθ ήταν αίνιγμα για εμάς, αλλά κάναμε λάθη. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη και το σημαντικό είναι ότι αυτά δεν έγιναν από νέους παίκτες αλλά από παλιούς. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Εναντίον άμυνας ζώνης ήμασταν παθητικοί και στις δύο πλευρές και αυτό ήταν απαράδεκτο. Απομακρύνθηκε η ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά στην τελευταία επίθεση και από την άμυνα και την συγκέντρωσή μας. Έγιναν κάποια λάθη από έμπειρους παίκτες μπροστά στον πάγκο μας που ήταν ανεπίτρεπτα. Θα έρθει η ώρα που θα χάσουμε στο τελευταίο σουτ, καθώς δεν συνέβη στα παιχνίδια με την Ζαλγκίρις και τον ΠΑΟΚ».

Διαμαντίδης: «Πανικοβληθήκαμε, αλλά…»


Διαμαντίδης: «Πανικοβληθήκαμε, αλλά…»

Ψύχραιμα υποδέχθηκε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα ο τεράστιος Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο τρομερός απόψε αρχηγός μίλησε για το πώς ήρθε η ανατροπή και την προοπτική των πρασίνων στο Top-16.

Ψύχραιμα υποδέχθηκε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα ο τεράστιος Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο τρομερός απόψε αρχηγός μίλησε για το πώς ήρθε η ανατροπή και την προοπτική των πρασίνων στο Top-16.

Για το παιχνίδι: «Σήμερα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια πράγματα που θέλαμε στο παιχνίδι τις ημέρες που πέρασαν. Πήραμε σε δύο σημεία μικρή διαφορά. Η Μάλαγα μας πέρασε στο σκορ, πανικοβληθήκαμε λίγο εκεί. Αλλά αντιδράσαμε σωστά. Ο Φελντέιν έβαλε ένα μεγάλο σουτ, αλλά πιο πριν υπήρχαν παιδιά που μας επέτρεψαν να φτάσουμε σε αυτό το σουτ. Κρατάμε τη σημαντική νίκη, δεν θέλαμε να χάσουμε μέσα στην έδρα μας».

Για το τι δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κρατήσει τη διαφορά που πήρε στην τρίτη περίοδο: «Εμείς επιβάλλαμε τον ρυθμό μας, αλλά από δικά μας λάθη δεν καταφέραμε να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά. Η Μάλαγα γύρισε το παιχνίδι, η ομάδα ήταν λίγο νευρική, αλλά τα καταφέραμε».

Για την προοπτική της ομάδας στο Top-16: «Αν μπεις στο γήπεδο και δεν κάνεις αυτά που πρέπει, θα χάσεις. Η ομάδα έχει κάνει αρκετά βήματα από τον πρώτο γύρο και θα βελτιωνόμαστε κι άλλο. Σε δύο τρία παιχνίδια ναι φτάσαμε να παιχτεί η νίκη στο σουτ. Είναι ένα παζλ και διορθώνουμε κομμάτι-κομμάτι. Στόχος είναι να βελτιωνόμαστε για να φτάνουμε άνετα στη νίκη».

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΟΚ – Αντιδρά ο «Δικέφαλος»


Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΟΚ – Αντιδρά ο «Δικέφαλος»

Δεν έγινε δεκτό απ' την ΕΣΑΠ το αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή του ματς με τον Παμβοχαϊκό. «Βουνό» το πρόγραμμα για τον «δικέφαλο». Αντιδρά με συνέντευξη Τύπου.

Κανονικά ορίστηκε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παμβοχαϊκό για την Πέμπτη (14/1) στις 21:00 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague, παρά το αίτημα του Δικέφαλου για αναβολή.

Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν την αναβολή του παιχνιδιού, με βάση άρθρο της προκήρυξης του πρωταθλήματος, που τους δίνει το δικαίωμα σε περίπτωση που απουσιάσει έστω και ένας διεθνής αθλητής για υποχρεώσεις με την εθνική της χώρας του.

Στην συγκεκριμένοι περίπτωση θα απουσιάσουν δύο βασικοί τους παίκτες, οι Χαβιέρ Χιμένες και Ρονάλντο Σεπέδα, λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της Κούβας για το προολυμπιακό τουρνουά (8/10 Ιανουαρίου) και θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη (13/1)

Οι διοικούντες του «ασπρόμαυρου» ΤΑΑ συγκάλεσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (9/1), με βασικό θέμα την απόρριψη του αιτήματος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει δύο παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες.

Την Πέμπτη (14/1) ορίστηκε το ματς με τον Παμβοχαϊκό, ενώ το Σάββατο (16/1) στις 18.00 θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Και τα… βάσανα δεν τελειώνουν εκεί, αφού τρεις μέρες αργότερα (Τρίτη 19/1) θα αντιμετωπίσουν την Τρεντίνο για το Champions League.

Σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται και δύο ταξίδια μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, αφού τα ματς με Παμβοχαϊκό και Τρεντίνο είναι εκτός έδρας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ: «Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 18.00 στο γυμναστήριο “Γ.Τριαντάφυλλος” του Δήμου Βέλου Βόχας θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League “Πάμε Στοίχημα”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: «Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ θα παραθέσει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου και ώρα 15.30 στο PAOK Sports Arena συνέντευξη τύπου με βασικό θέμα την απόρριψη του αιτήματος του ΠΑΟΚ, για αναβολή του εκτός έδρας αγώνα με τον Παμβοχαικό, από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Volleyleague».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέθανε φίλαθλος της Κουμπάν μέσα στο γήπεδο!!


Πέθανε φίλαθλος της Κουμπάν μέσα στο γήπεδο

Ένα πολύ τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο γήπεδο που έγινε το ματς ανάμεσα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και την Αναντολού Εφές, καθώς ένας 60χρονος Ρώσος φίλαθλος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς!

Θλίψη στην Λοκομοτίβ Κουμπάν!

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές, ένας φίλαθλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε τη ζωή του, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί που ήταν παρόντες στο γήπεδο, αλλά και οι νοσηλευτές που ήταν στο ασθενοφόρο προσπάθησαν να επαναφέρουν τον άτυχο 60χρονο, ωστόσο ήταν ήδη αργά…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαραλαμπόπουλος: «Η νίκη μετράει»


Χαραλαμπόπουλος: «Η νίκη μετράει»

Έστω και δύσκολα, ο Παναθηναϊκός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην Μάλαγα κι αυτό είναι που μετράει για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Νίκη... όπως και να έρθει. Αυτό είναι το πρώτο που μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις -όπως στο ματς με την Μάλαγα- σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς, θέλαμε την πρώτη μας νίκη στο Top-16. Στο τέλος τα καταφέραμε, έστω και δύσκολα κι αυτό μετράει… Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Έχουμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα, που βρήκαν το πάθος και το καθαρό μυαλό να γυρίσουν το ματς».

Πάβλοβιτς: «Ευτυχώς πήραμε τη νίκη»


Πάβλοβιτς: «Ευτυχώς πήραμε τη νίκη»

Στην κατάκτηση της νίκης στάθηκε ο Σάσα Πάβλοβιτς μετά το τέλος του ματς του Παναθηναϊκού με την Μάλαγα.

«Είναι ένα από τα ματς που σκέφτεσαι ότι ευτυχώς πήραμε τη νίκη»... Ο Σάσα Πάβλοβιτς αναγνώρισε ότι ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε να χάσει το παιχνίδι αλλά όπως τόνισε το τέλος ήταν καλό...

« Δεν είχαμε πολλή ενέργεια αλλά το σημαντικό ήταν ότι θέλαμε το ματς και ευτυχώς το τέλος ήταν καλό. Πήραμε τη νίκη. Η Μάλαγα χρησιμοποίησε πολλά κοντά σχήματα και ίσως να μας κούρασε αυτό. Πρέπει να προσέχουμε από δω και πέρα. Και όταν έχουμε επτά πόντους διαφορά πρέπει να δίνουμε περισσότερη ενέργεια για να πάμε τη διαφορά στους δέκα», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέλσον: «Όλη τη σεζόν ήμουν τραυματίας στον Παναθηναϊκό»


Νέλσον: «Όλη τη σεζόν ήμουν τραυματίας στον Παναθηναϊκό»

Στην αποκάλυψη πως όλη την περσινή σεζόν ήταν τραυματίας προχώρησε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μετά την ήττα της Ουνικάχα Μάλαγα από τον Παναθηναϊκό.

Ουδέποτε έφτασε στο 100% την περσινή σεζόν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον, όπως αποκάλυψε μετά την ήττα της Ουνικάχα Μάλαγα από τον Παναθηναϊκός.

Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε πως ήταν τραυματίας όλη τη χρονιά, ενώ όσον αφορά το ματς τόνισε πως οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη, καθώς εκμεταλλευτήκαν τα λάθη των Ισπανών αλλά και τις χαμένες βολές του ίδιου.

«Ήταν ωραίο που επέστρεψα εδώ και σε αυτό το επίπεδο. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη αν είχα βάλει τις βολές και αν είχαμε πάρει τα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και έτσι πήρε τη νίκη», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της Nova ο ΝτεΜάρκους Νέλσον.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε για την περσινή χρονιά στον Παναθηναϊκό: «Πέρυσι έπαιζα τραυματίας όλη τη σεζόν. Αυτό το ήξερε το προπονητικό και το ιατρικό επιτελείο. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να το πω προς τα έξω, αλλά χρειάστηκε να το κάνω όλη τη σεζόν. Φέτος είμαι καλύτερα, νιώθω καλά και θέλω να αποδείξω πως μπορώ να κάνω πράγματα και να ανταπεξέλθω σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Φελντέιν: «Το μεγαλύτερο σουτ της καριέρας μου»


Φελντέιν: «Το μεγαλύτερο σουτ της καριέρας μου» (video)

Ως το πιο σημαντικό και σπουδαίο σουτ της καριέρας του μέχρι τώρα χαρακτήρισε αυτό που έφερε τη νίκη κόντρα στη Μάλαγα ο Τζέιμς Φελντέιν. «Θέλουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ», πρόσθεσε.

Παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του Ευρωλίγκα. Για πρώτη φορά -συνεπώς- στο Top-16.

Μοιραία, λοιπόν, όταν δικό του σουτ φέρνει μια νίκη σε αυτό το επίπεδο, τότε... αυτομάτως γίνεται και το «μεγαλύτερο», όπως τόνισε ο Τζέιμς Φελντέιν που εμφανίστηκε χαρούμενος και ανακουφισμένος για το πώς εξελίχθηκε το ματς του Παναθηναϊκού με την Μάλαγα.

«Νιώθω πολύ καλά που νικήσαμε με αυτό τον τρόπο. Είναι καταπληκτικό μπροστά σε τόσο κόσμο να κερδίζεις στο τέλος και ένα τόσο κρίσιμο ματς. Είναι το πιο μεγάλο σουτ στην καριέρα μου ως τώρα. Στο Top-16, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, είναι τρομερό… Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσω. Σήμερα δεν ήμουν καλός, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω ο παίκτης που θέλω και μπορώ. Είναι δύσκολο το Top-16 και τώρα πια αντιλαμβάνομαι πως κάθε ματς είναι σαν τελικός. Παίξαμε κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα, όπως και στην πρεμιέρα μας. Θέλουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ και χρειάζεται να βγάζουμε ενέργεια συνέχεια και σε κάθε αγώνα», ανέφερε ο Δομινικανός γκαρντ στην NOVA. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παππάς: «Μας κοίμισε η Μάλαγα»


Παππάς: «Μας κοίμισε η Μάλαγα»

Ανακουφισμένος ήταν ο Νίκος Παππάς μετά τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία –όπως είπε- «κοίμισε» τους «πράσινους» στα τελευταία λεπτά.

Ευχαριστημένος μόνο με τη νίκη ήταν ο Νίκος Παππάς, ο οποίος υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός είχε μία συνολικά κακή εμφάνιση κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα.

«Πήραμε μία αγχωτική νίκη στο τέλος με ένα μεγάλο τρίποντο. Παρά την κακή εμφάνιση πιστεύω πως είχαμε τον έλεγχο μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά. Εκεί, μας κοίμισε η Μάλαγα, πέρασε μπροστά και παραλίγο να χάσουμε, αλλά δεν αξίζαμε κάτι τέτοιο», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω αν είναι θέμα ενέργειας. Η Μάλαγα είναι γνωστή ομάδα. Έχει καλούς σουτέρ και παίζει μία περίεργη άμυνα με βοήθειες από την αδύνατη πλευρά. Εμείς στο τέλος βρήκαμε καλές επιλογές στην επίθεση και κερδίσαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ. Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στο σουτ και νικήσαμε».

Για την άμυνα ζώνης της Μάλαγα: «Πράγματι δεν είχαμε καλές επιλογές στην άμυνά της. Έτυχε και η συγκυρία με τα φάουλ του Καλάθη που είναι το μυαλό μας στην επίθεση. Κολλήσαμε, αλλά μετά θεωρώ πως με τη βοήθεια του κόσμου και την εμπειρία μας πήραμε το ματς».

Για τον Φελντέιν: «Ο Φελντέιν είναι ένας καλός σουτέρ, βρήκε το σουτ, με την καλή δημιουργία του Διαμαντίδη, μπήκε και πανηγυρίσαμε όλοι».

Τη γλίτωσε η Λίβερπουλ (video)


Τη γλίτωσε η Λίβερπουλ (video)

Απέναντι στην Έξετερ της Λιγκ 2, η Λίβερπουλ με γκολ στο 73ο λεπτό ισοφάρισε σε 2-2 και γλίτωσε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας.

Θα μπορούσε να έχει πληρώσει ο Γιούργκεν Κλοπ με έναν αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας την απόφασή του να βάλει τους «μικρούς» της Λίβερπουλ στο ματς με την Έξετερ, ομάδα της Λιγκ 2.

Τελικά, οι «κόκκινοι» τη γλίτωσαν. Με ένα τέρμα του Σμιθ στο 73ο λεπτό ισοφάρισαν σε 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ και πλέον θα μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι στο «Ανφιλντ».

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό αλλά ο Σινκλέρ τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε. Η Έξετερ όμως πήρε και πάλι το προβάδισμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 73ο λεπτό ο Σμιθ έκανε το 2-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλός ο μικρός με τη μοϊκάνα. Θα κάνει καριέρα!!!


Καλός ο μικρός με τη μοϊκάνα. Θα κάνει καριέρα!


Ο Παναθηναϊκός έπασχε από αρρυθμίες και κινδύνεψε να χάσει περισσότερα από όσα τελικά κέρδισε νικώντας τη Μάλαγα. Ας όψεται ο πιτσιρικάς με τη μοϊκάνα. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Οι προχωρημένης ηλικίας κύριοι που πασχίζουν να αποδείξουν πως περνά ακόμη η μπογιά τους κάνουν πολλές ανοησίες. Βάφουν κορακί ή κομοδινί τα μαλλιά τους, ντύνονται σαν πιτσιρίκια και συμπεριφέρονται ανώριμα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ΔΕΝ ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Γιατί μπορεί τη μοϊκάνα που λάνσαρε τις τελευταίες μέρες να μην την τόλμησε ούτε στην πρώτη του νιότη, αλλά με την απόδοσή του στο γήπεδο κανείς δεν τολμά να τον κατηγορήσει στα 35 του για… παλιμπαιδισμό.

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει ρυθμό, παρασύρθηκε στο βασανιστικά αργό τέμπο που του επέβαλαν οι αντίπαλοι και μύριζε… γκέλα από νωρίς, ο αρχηγός του είχε την αντιφατική εικόνα ενός 35χρονου φτασμένου παίκτη που έκανε πάντα το σωστό και το έκανε καλά, αλλά με όχι απλώς μόνο λουκ νεανία, αλλά και ενέργεια και διάθεση εφήβου, που ξεχώριζε από τους υπολοίπους, νεότερους συμπαίκτες του.

Ασφαλώς δεν αποτελεί «παράσημο» στο πέτο του Παναθηναϊκού πως πέντε μήνες πριν το μεγάλο αντίο του Διαμαντίδη, εξαρτάται ακόμη τόσο πολύ από τον αρχηγό του. Το προμήνυμα είχε σταλεί και στην πρεμιέρα, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όταν με τον ηγέτη του να αποχωρεί λαβωμένος πριν το ημίχρονο, δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Ακόμη και κόντρα στην ΑΕΚ η εμφάνιση της ομάδας ήταν προβληματική, καθώς παρά τη δεδομένη ποιοτική του υπεροχή κέρδισε με την ψυχή στο στόμα και με πάλι φτωχή επιθετική παραγωγή (64-67).

Οι «πράσινοι» έκαναν σχεδόν τα πάντα λάθος κόντρα στην ελλιπή αλλά καλά κοουτσαρισμένη Μάλαγα και κινδύνεψαν με μία ήττα που θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε καταδικαστική. Δεν «τάισαν» τους ψηλούς για να εκμεταλλευτούν τη δεδομένη τους υπεροχή, δεν έπαιξαν επιθετική άμυνα για να ανοίξουν το ρυθμό, δεν κυνήγησαν ένα παιχνίδι περισσότερων κατοχών όπου η Μάλαγα θα αδυνατούσε να είναι το ίδιο ανταγωνιστική σε υψηλό σκορ κι όταν οι αντίπαλοι γύρισαν την άμυνα σε ζώνη πελαγοδρόμησαν, χωρίς ιδέες ή καθαρό μυαλό για να τη… λύσουν και να ανασάνουν. Κι αν πέραν της τεράστιας κλάσης του Διαμαντίδη δεν υπήρχε το πάθος του Γκιστ (που με μια τάπα και ένα επιθετικό ριμπάουντ ήταν καθοριστικός) και η τρέλα του Φελντέιν (που δεν δίστασε να πάρει δύο συνεχή τρίποντα νίκης παρά τη χαμένη πρώτη του προσπάθεια), ο Παναθηναϊκός θα είχε υποστεί κάζο ολκής.

Η βελτίωση είναι επιβεβλημένη, σε επίπεδο όχι μόνο απόδοσης, αλλά επίσης νοοτροπίας (απαγορεύεται σε ματς του Top 16 να παίζεις στο ρελαντί και σαν υπνωτισμένος) και δυναμικού, καθώς η κενή θέση ξένου δεν δικαιολογείται για τα κενά που παρουσιάζει η ομάδα σε περιφέρεια και ρακέτα. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί πολλές και τις επόμενες φορές όχι αποτυχημένες απόπειρες αυτοχειρίας για να μην προκριθεί στα play offs σε έναν όμιλο όπου τα φαβορί ήδη ξεχωρίζουν. Όμως με εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στη Μάλαγα ακόμη και πλεονέκτημα έδρας αν έχει στα play offs το Βερολίνο θα μείνει… στόχος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «μαχαιριά» του Φελντέιν!! (video)


Η «μαχαιριά» του Φελντέιν! (video)

Ο ορισμός του «κρύου αίματος» από τον Τζέιμς Φελντέιν! Στα 11'' πριν τη λήξη, ο Δομινικανός γκαρντ σηκώθηκε για τρεις -κι ενώ ως τότε είχε 0/4- και χάρισε την μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό με 68-66.









 


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντιλέινι back to back!!


Ντιλέινι back to back!

Μετά την πρεμιέρα, ο Μάλκολμ Ντιλέινι αναδείχθηκε MVP και της δεύτερης αγωνιστικής του Top16, λόγω της πληθωρικής εμφάνισης που έκανε στην νίκη της Λοκομοτίβ Κουμπάν επί της Αναντολού Εφές.

Το έχει πάρει… σπίτι του το βραβείο του MVP ο Μάλκολμ Ντιλέινι!

Όπως στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, έτσι και στη δεύτερη αγωνιστική του Top16, ο γκαρντ της Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν κορυφαίος, ύστερα από την εξαιρετική εμφάνιση στη νίκη επί της Αναντολού Εφές.

Ο Ντιλέινι αγωνίστηκε για 38:44’’ έχοντας 25 πόντους (9/10β., 2/4 2π., 4/7 3π.), 5 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και 8 κερδισμένα φάουλ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παναθηναϊκός δια πυρός και... σιδήρου!!


Παναθηναϊκός δια πυρός και... σιδήρου!

Επέστρεψε απ' την κόλαση! Με τον Διαμαντίδη να τον κρατά όρθιο, ο Παναθηναϊκός έδειξε μέταλλο και απέφυγε το σοκ, νικώντας 68-66 τη Μάλαγα. Κομβικός Γκιστ, κρύο αίμα Φελντέιν, σίδερο το σουτ του Σμιθ

Ξέρει και από… θρίλερ ο Παναθηναϊκός!

Το τριφύλλι βρέθηκε «φάτσα» με το σοκ μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά στο νήμα έδειξε μέταλλο, είχε τύχη και έφερε «τούμπα» την Μάλαγα επικρατώντας 68-66 και κάνοντας σεφτέ στο Top-16.

Η άμυνα του Γκιστ στο τελευταίο λεπτό, το ριμπάουντ του ίδιου σε χαμένο τρίποντο και οι βολές που κέρδισε, το κρύο αίμα του Φελντέιν (που στα 11'' πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ από τα 6,75), αλλά και το άστοχο σουτ του κορυφαίου των Ισπανών Σμιθ (22π.) στην εκπνοή, «υπέγραψαν» αυτό το... μίνι έπος.

Τρομερός ο Διαμαντίδης που σταμάτησε στους 17 πόντους και τις 7 ασίστ, κρατώντας όρθια την ομάδα του, σημαντική βοήθεια από τον Πάβλοβιτς (10π.), έπαιξε σαν… Γκιστ στο νήμα, άστοχος ο Καλάθης παρά τους 9 πόντους, το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Φελντέιν ήταν και το νικηφόρο!

Το ματς

Σε… προσωπική μονομαχία Καλάθη-Νέλσον κύλησαν τα πρώτα λεπτά με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να βγαίνει… οριακά νικητής, 5-4. Οι πράσινοι είχαν «θέμα» επιθετικά, αφού τα μακρινά σουτ τους δεν έβρισκαν στόχο και μοιραία έπρεπε η μπάλα να περάσει μέσα. Όπως κι έγινε με τον ομογενή γκαρντ να… μοιράζει και το τριφύλλι να διατηρεί τα ηνία (11-8). Ο Τζόρτζεβιτς έριξε στο παρκέ Διαμαντίδη-Ραντούλιτσα για ν’ αλλάξει την εικόνα, αλλά αυτό δεν ήρθε με… εμφατικό τρόπο. Ο αρχηγός, βέβαια, του Παναθηναϊκού «διάβαζε» σωστά την αντίπαλη άμυνα και το πήρε… προσωπικά (6π.-1ασίστ), οδηγώντας την ομάδα του στο 21-17 της πρώτης περιόδου.

inner

Η ελληνική ομάδα «ψαχνόταν» και έμοιαζε «υπνωτισμένη» στο τέμπο που έδινε -και βόλευε- τη Μάλαγα. Και με τον Τζάκσον να έρχεται πολύ «ζεστός» απ’ τον πάγκο (με γρήγορους 8 πόντους), διαμορφώθηκε το 24-24. Για τα επόμενα τέσσερα λεπτά, ο Εξάστερος κράτησε άποντους τους Ανδαλουσιάνους, ο Διαμαντίδης βγήκε ξανά μπροστά και έφτασε να προηγείται 31-24, παίρνοντας ένα «μαξιλαράκι». Αυτό το μίνι διάστημα που οι πράσινοι έβγαλαν την ανωτερότητά τους δεν ήταν αρκετό, διότι επανήλθε η «νωχελικότητα» και οι Ντίεθ-Σμιθ ισοφάρισαν σε 33-33, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν επιμέρους σκορ 2-9. Οι δύο κορυφαίοι του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, Διαμαντίδης και Καλάθης υπέγραψαν το 37-33 σε ένα… μπερδεμένο πρώτο μέρος για το τριφύλλι.

Στα πρώτα 20λεπτά ο Γκιστ ήταν άστοχος και κακός. Στην επανάληψη όμως έδειξε να παίρνει μπροστά κι ένα δικό του τρίποντο έγραψε το 44-39, προτού το νέο σουτ του Πάβλοβιτς από τα 6,75, φέρει τον Παναθηναϊκό στο +8 για πρώτη φορά (47-39). Ο Εξάστερος δεν μπόρεσε να «χτίσει» σε αυτή τη διαφορά, διότι η εικόνα του ήταν πολύ μέτρια και δεν είχε το… ξεπέταγμα. Εξ’ ου και η Μάλαγα δεν «ξεκολλούσε» (50-47), έχοντας και την τύχη με το μέρος της σε κάποια «τραβηγμένα» σουτ. Ο Διαμαντίδης έκανε ό,τι μπορούσε. Από τα 6,75, από drive, από πάσες, από τα… πάντα. Όσο όμως κι αν έβαζε αυτός, το ίδιο έκανε και ο «τρελός» Σμιθ, με την… μονομαχία των δύο να φέρνει το 58-55 στο 30’ και το τριφύλλι να πληρώνει την κακή του άμυνα (πέραν της επίθεσης).

inner

Όλα έδειχναν θρίλερ… Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το μυαλό του, έκανε λάθος επιλογές στην επίθεση, δεν μπορούσε να παίξει ορθολογικά, δεν είχε δημιουργία, οι παίκτες του τελείωναν «άτσαλα» τις φάσεις -που είχαν πρόβλημα στην ζώνη του Πλάθα- και μοιραία έβαλε μόλις τρεις πόντους σε 6:30’! Και μοιραία η Μάλαγα προκάλεσε «εγκεφαλικά», ανακτώντας τα ηνία με 61-64, χάρη στον Σμιθ που έφτασε τους 22 πόντους. Ο Τόμας κράτησε μπροστά στο σκορ τους Ανδαλουσιάνους με 64-66 και τα πάντα ήταν στην κόψη του ξυραφιού στο τελευταίο λεπτό. Ο Καλάθης έχανε τα πάντα (που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ), αλλά κάπου εκεί «ξύπνησε» ο Γκιστ.

Όχι μόνο έσκασε μεγαλοπρεπή τάπα και απέτρεψε τους Ισπανούς να «κλειδώσουν» το ροζ φύλλο αγώνα (θα έφευγαν με τέσσερις στα 30’’ πριν τη λήξη), αλλά πήρε και επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο τρίποντο του Φελντέιν, ευστοχώντας σε μια βολή για το 65-66. Απέμεναν 22 δευτερόλεπτα, με τους παίκτες της Μάλαγα να μην μπορούν να μαζέψουν το ριμπάουντ και την κατοχή να μένει για το τριφύλλι. Ο Διαμαντίδης… σέρβιρε, ο Φελντέιν ευστόχησε –στο μοναδικό του τρίποντο- από τα 6,75 και 11’’ πριν το τέλος προκάλεσε «σεισμό» στο ΟΑΚΑ, για το 68-66! Η τελευταία επίθεση άνηκε στην Μάλαγα, αλλά το… υπό καλές προϋποθέσεις σουτ του Σμιθ βρήκε σίδερο και ο Παναθηναϊκός απέφυγε την ήττα με επικό τρόπο!

inner

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Παππάς, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 7 (1), Καλάθης 9 (1), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 6

Μάλαγα (Χοάν Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ντίαθ 4 (1), Χέντριξ 4, Τόμας 7, Ντίεθ 8, Σουάρεθ 3 (1), Σμιθ 22 (3), Νέντοβιτς 2, Βάσκεθ 4, Νέλσον 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Aρέσουν στον Μαμούτε τα τριφύλλια!!


Aρέσουν στον Μαμούτε τα τριφύλλια

Την αγάπη που έχει για τα τριφύλλια, φρόντισε να δείξει ο Μαμούτε μέσω μιας φωτογραφίας του στο Instagram.

Την αγάπη που έχει για τα τριφύλλια, χωρίς καν τότε να μπορεί να φανταστεί ότι θα φοράει και ένα, φρόντισε να δείξει ο Μαμούτε μέσω μιας φωτογραφίας του στο Instagram πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Σε αυτή φωτογραφίζεται με την φίλη του φορώντας ένα καπέλο των Boston Celtics.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Τούντορ: «Δεν τελείωσε ο κόσμος»


Τούντορ: «Δεν τελείωσε ο κόσμος»

«Προσπέρασε» την ήττα από την Καλλονή ο Ιγκόρ Τούντορ ο οποίος ανέφερε ότι έχει η ομάδα την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι σε καλή καστάσταση.

«Χάσαμε μετά από πόσες μέρες… Είναι 30 ή 40… Δεν τελείωσε και ο κόσμος… Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα οκ»!

Με τον τρόπο αυτό ο Ιγκόρ Τούντορ σχολίασε την ήττα του ΠΑΟΚ από την Καλλονή στο Κύπελλο και την κριτική που έχει ασκηθεί λόγω αυτής.

«Ξέρω ότι εδώ στον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτή η φιλοσοφία μετά από ήττες. Αλλά δεν είναι έτσι. Μετά από μια ήττα δεν έρχεται το τέλος του κόσμου», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για την αναμέτρηση και την ήττα κόντρα στην Καλλονή:

«Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Αλλά έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Κυριαρχήσαμε αλλά οι λεπτομέρειες μετράνε. Αυτοί έβαλαν δυο γκολ, το ένα από στημένο και το άλλο από κόντρα, ενώ εμείς δεν ήμασταν καλοί στα τελευταία 25 μέτρα προς την εστία τους. Είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών και εκεί πρέπει να δουλέψουμε. Δεν παίξαμε άσχημα, είχαμε κυριαρχία και κατοχή, αλλά έπρεπε να είμαστε πιο επικίνδυνοι».

Για το εάν προβληματίζεται από το γεγονός πως η ομάδα του δεν παρουσιάζει πρόοδο τον τελευταίο καιρό:

«Χάσαμε μετά από πόσες μέρες… Είναι 30 ή 40… Δεν τελείωσε και ο κόσμος… Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα οκ! Ξέρω ότι εδώ στον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτή η φιλοσοφία μετά από ήττες. Αλλά δεν είναι έτσι. Μετά από μια ήττα δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα νέο παιχνίδι και είναι μία νέα ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε ότι είμαστε εκεί».

Για τους τραυματίες:

«Ο Ροντρίγκεζ θέλει άλλες 7-10 μέρες για να επιστρέψει. Ο Κόστα και ο Γλύκος θα είναι σύντομα μαζί μας. Τώρα χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά και θα έρθουν ευκαιρίες για όλους. Οι καλύτεροι θα παίζουν».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ήταν ένα πολύ παράξενο παιχνίδι που χάσαμε δεχόμενοι τρία γκολ. Ήταν από τα πιο παράξενα για εμάς. Δεν αξίζαμε να χάσουμε… Ο ΠΑΣ είναι μία ομάδα καλύτερη στην έδρα της, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν είναι το σημαντικό με ποιον παίζει. Έχουμε δείξει ότι με όποιον παίζουμε ή τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΣ είμαστε ικανοί να κερδίσουμε και να χάσουμε και γι’ αυτό δεν είμαι υπερήφανος».

Για την ώρα έναρξης του επόμενου ματς:

«Αν είναι και η ώρα πρόβλημα, τότε δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Η ώρα δεν έχει σημασία…».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρί από… ημίχρονο!!


Παρί από… ημίχρονο (video)

Δουλειά δέκα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο ήταν για την Παρί Σεν Ζερμέν η αναμέτρηση με την Μπαστιά, την οποία νίκησε εύκολα με 2-0, στο «Παρκ ντε Πρενς».


Ούτε να… ιδρώσει δεν χρειάστηκε η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπαστιά. Οι πρωτευουσιάνοι χρειάστηκαν μόλις δέκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για να «τελειώσουν» το ματς με τους Κορσικανούς, τους οποίους νίκησαν 2-0, στην αναμέτρηση που άνοιξε την 20ή αγωνιστική της Ligue 1.
Τα γκολ για τους πρωταθλητές σημείωσαν οι Τιάγκο Σίλβα στο 29’ και Μάξουελ στο 39’.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 8/1
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαστιά 2-0
(29’ Τιάγκο Σίλβα, 39’ Μάξουελ)

Σάββατο, 9/1 (21:00)
Λιόν-Τρουά (18:00)
Ρεν-Λοριάν Μονακό-Γκαζελέκ Αζαξιό
Μονπελιέ-Μπορντό
Ανζέ-Καέν
Ρεμς-Τουλούζ

Κυριακή, 10/1
Ναντ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Λιλ-Νις (18:00)
Μαρσέιγ-Γκινγκάμπ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή (15/01)
Νις-Ανζέ (21:30)

Σάββατο (16/01)
Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Γκινγκάμπ-Ναντ (21:00)
Τρουά-Ρεν (21:00)
Μπορντό-Λιλ (21:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Ρεμς (21:00)
Μπαστιά-Μονπελιέ (21:00)

Κυριακή (17/01)
Λοριάν-Μονακό (15:00)
Καέν-Μαρσέιγ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα… καεί το Μπάμπεργκ απόψε!! (video)


Θα… καεί το Μπάμπεργκ απόψε (video)

Η πρώτη νίκη της Μπάμπεργκ στο Top16 της Ευρωλίγκας, ύστερα από 21 αποτυχημένες προσπάθειες, είναι γεγονός και έτσι οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας το χάρηκαν με την ψυχή τους.

Μέχρι το… πρωί θα κρατήσουν οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Μπάμπεργκ! Οι πρωταθλητές Γερμανίας επιβλήθηκαν 96-63 της Ζαλγκίρις με αυτή να είναι η πρώτη νίκη της ιστορίας τους στο Top16 της Ευρωλίγκας και μάλιστα ύστερα από 21 συνεχόμενες ήττες.













Έγραψαν ιστορία Ζήσης και Τρινκιέρι!!


Έγραψαν ιστορία Ζήσης και Τρινκιέρι!

Την πρώτη της νίκη στην ιστορίας της, μετά από 21 σερί ήττες, στο Top16 της Ευρωλίγκας πέτυχε η Μπάμπεργκ των Τρινκιέρι και Ζήση, συντρίβοντας 96-63 τη Ζαλγκίρις του Ίαν Βουγιούκα, για τον 6ο όμιλο.


Την προηγούμενη αγωνιστική έφτασε πολύ κοντά στη νίκη και στο… θαύμα, ωστόσο στο τέλος λύγισε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ.

Αυτή τη φορά η Μπάμπεργκ ήταν εκ προοιμίου το φαβορί του αγώνα κόντρα στη Ζαλγκίρις στη Γερμανία και φρόντισε να το επιβεβαιώσει εμφατικά. Με επίθεση που πετούσε «φωτιές» και εξαιρετική άμυνα, η ομάδα των Αντρέα Τρινκιέρι και Νίκου Ζήση επικράτησε 96-63 των Λιθουανών, για τη 2η αγωνιστική στον 6ο όμιλο, παίρνοντας το πρώτο ροζ φύλλο της ιστορίας της στο Top16 Ευρωλίγκας.

Χωρίς νίκη στον όμιλο παρέμεινε η Ζαλγκίρις, παρά την πολύ καλή παρουσία του Ίαν Βουγιούκα που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 12 πόντους. Κορυφαίος από πλευράς Γερμανών ο Στρέλνιεκς με 19 πόντους, ενώ 18 πρόσθεσε ο Νίκος Ζήσης.

Το ματς:


Αποφασισμένη για την πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας μπήκε στο παρκέ η Μπάμπεργκ, κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ενδεικτικό των προθέσεων των Γερμανών ήταν το αρχικό 8-0. Με όπλο την πολύ καλή απόδοσή τους σε επίθεση και άμυνα, σε συνδυασμό και με την αστοχία των Λιθουανών, οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή μπροστά στο σκορ (11-5, 18-9), κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +11 (24-13).

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε η Μπάμπεργκ και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με σαφή προσανατολισμό να επιβάλουν γρήγορο ρυθμό και με «οδηγό» την τριάδα Μέλι, Ζήση και Μίλερ, οι Γερμανοί συνεχώς διεύρυναν την υπέρ της διαφορά, παρά την προσπάθεια του Ίαν Βουγιούκα, που έδειχνε να παλεύει μόνος του από πλευράς Λιθουανών (10 πόντοι στο 1ο ημίχρονο). Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 49-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ζαλγκίρις επιχείρησε να αντιδράσει και με επιμέρους σκορ 13-7 μείωσε σε 56-42, στα μέσα της 3ης περιόδου. Στο σημείο εκείνο η Μπάμπεργκ αφυπνίστηκε πηγαίνοντας εκ νέου τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους (το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 71-52).

Αφού η αντίδραση της Ζαλγκίρις νωρίτερα… καταπνίχτηκε, η Μπάμπεργκ τιμώρησε στην τελευταία περίοδο τους Λιθουανούς ανεβάζοντας τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη νίκη της στον 6ο όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας. Τελικό σκορ 96-63.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 49-29, 71-52, 96-63

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 15, Ζήσης 18, Νίκολιτς, Στάιγερ, Τάις 10, Γουοναμέικερ 7, Στρέλνιεκς 19, Χάρις 2, Μίλερ 13, Χέκμαν 11, Ραντόσεβιτς 1

Ζαλγκίρις (Κράπικας): Βένε 2, Λεκαβίτσιους, Πότσιους 4, Καλνιέτις 8, Σεϊμπούτις, Μότουμ 9, Γιανκούνας 6, Βουγιούκας 12, Σάιους, Χάνλαν 17, Ουλανόβας 5
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε θέση η Μπάρτσελόνα για τον Άλβες

Στην επίθεση του Ντάνιεμ Άλβες με υβρεολόγιο κατά των δημοσιογράφων πήρε θέση η Μπαρτσελόνα.

Πήρε θέση η Μπάρτσελόνα για τον Άλβες
Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστη την επίθεση του Ντάνιελ Άλβες στους δημοσιογράφους μέσω του προφίλ του στο instagram.

Η ομάδα με ενημέρωσή της ξεχώρισε τη θέση της από τον ποδοσφαιριστή της. Επεσήμανε ότι έχει την ελευθερία εκφράζεται ελεύθερα ωστόσο δεν μπορεί αυτή να αποδεχθεί τις εκφράσεις αυτές.

«Ο παίκτης της ομάδας μας, Ντάνιελ Άλβες σήμερα στο λογαριασμό του στο instagram δημοσίευσε ένα επιθετικό κείμενο κατά των δημοσιογράφων.

Πέρα από οτιδήποτε άλλο, ο παίκτης μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, η Μπαρτσελόνα όμως οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ή ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ», αναφέρει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άνετη στο Βελιγράδι η Φενέρ!!!


Άνετη στο Βελιγράδι η Φενέρ!

Σε… περίπατο μετέτρεψε η Φενερμπαχτσέ το παιχνίδι στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς νίκησε εύκολα με 88-65 και έκανε το 2/2 στο Top16 της Ευρωλίγκας.

Όπως στην κανονική διάρκεια, έτσι και στο Top16 η Φενερμπαχτσέ δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο νίκησε 88-65 για το 2/2 στο όμιλο.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Κώστα Σλούκα, ήταν ο Ντατόμε με 21 πόντους, ενώ από τους Σέρβους ξεχώρισε ο Μίλερ με επίσης 21 πόντους.

Επιθετικές και οι δύο ομάδες ήταν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια καθ’ όλη τη διάρκεια, με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει την Φενερμπαχτσέ με το υπέρ της 23-20. Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διατηρούσε σταθερά μία διαφορά επτά πόντων (27-34) και με τον Ερυθρό Αστέρα να είχε σημαντικά προβλήματα στην επίθεση, οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 41-28.

Η εικόνα έμεινε ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Φενέρ να συντηρεί την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό, φτάνοντας ακόμη και +22 (37-59), ενώ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με το 46-63. Στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ρίχνοντας τη διαφορά στους 11 (56-67). Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έδωσαν άλλα… δικαιώματα και έτσι έφυγαν με τη νίκη με το τελικό 88-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 28-41, 46-63, 65-88

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 6, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 4, Λάζιτς 1, Μίσιτς 5 (1), Τέγιτς, Σιμόνοβιτς, Γκούντουριτς 9 (2), Γιόβιτς 8 (1), Μίλερ 21 (3), Τσίρμπες 5, Στίματς 6.

Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 2, Χερσέκ, Ουντό 12, Μαχμούτογλου, Άντιτς 12 (2), Μπογκντάνοβιτς 7 (1), Γιουρτσεβέν, Ουγκουρλού 2, Βέσελι 15 (1), Κάλινιτς, Ντίξον 17 (4), Ντατόμε 21 (2).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάτησε Ελλάδα ο Μαμούτε!! (pics / video)


Πάτησε Ελλάδα ο Μαμούτε (pics / video)

Στην Ελλάδα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 22:30 ο Μαμούτε, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Το sport-fm.gr τον περίμενε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τον είδαμε να φωτογραφίζεται κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο. Πλέον είναι εδώ.

Ο νεαρός επιθετικός βρίσκεται στην Ελλάδα για να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες που απομένουν για να ολοκληρώσει την απόκτησή του στον Παναθηναϊκό.

Η πτήση με τον βραζιλιάνο επιθετικό έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 22:30. Ο τεχνικός διευθυντής Λεωνίδας Βόκολος και ο διευθυντής επικοινωνίας Σταμάτης Γαρρής περίμεναν τον νεαρό βραζιλιάνο επιθετικό στο αεροδρόμιο.

Ο νεαρός επιθετικός που συνοδευόταν από τον γιο του μάνατζέρ του, Κουέ Μασάντο, δεν έκανε δηλώσεις, αλλά αποχώρησε με τους υπεύθυνους του τριφυλλιού. Αύριο αναμένεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την ελληνική ομάδα υπογράφοντας τα σχετικά συμβόλαια τα οποία θα τον "δένουν" με τον Παναθηναϊκό για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Στο αεροδρόμιο περίμεναν τον νέο άσο του τριφυλλιού ο ΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr.



inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*