Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Κόλλησε» στον… βούρκο το Πανθρακικός - Ολυμπιακός!!

Οριστική αναβολή στον αγώνα του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό. Aπαγορευτικό από τον Δελφάκη εξαιτίας του βούρκου στο ΔΑΚ Κομονητής. Δεν θα γίνει ούτε την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα.

«Κόλλησε» στον… βούρκο το Πανθρακικός - Ολυμπιακός
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αναβολής. Η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο ΔΑΚ Κομοτηνής, οδήγησε τον Ιωάννη Δελφάκη στο ν’ ανάψει «κόκκινο» στη διεξαγωγή της αναμέτρησης Πανθρακικός-Ολυμπιακός.

Στις 18:00, ο διαιτητής της αναμέτρησης, βγήκε μαζί με τους βοηθούς του για να επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο, όπου διαπίστωσε ότι το γήπεδο έχει μαζέψει πολύ νερό με την μπάλα να μην κάνει «γκελ» σχεδόν σε κανένα σημείο, «κολλώντας» στον βούρκο που έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση από την Πέμπτη.

Το οριστικό «απαγορευτικό» ήρθε λίγο μετά 19:30, κι αφού είχε γίνει μια ακόμα επιθεώρηση, παρουσία παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων. Η κατάσταση φυσικά δεν είχε βελτιωθεί στο ελάχιστο, τη στιγμή μάλιστα που είχαν επιδεινωθεί τα καιρικά φαινόμενα.

Το ματς δεν θα γίνει τελικά ούτε την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα. «Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 1 (α) του Κ.Α.Π., κατόπιν της προ ολίγου αναβολής του αγώνα "Πανθρακικός - Ολυμπιακός" και αφού ελήφθη υπόψη η τεχνική έκθεση της εταιρείας συντήρησης του αγωνιστικού χώρου που κατηγορηματικά αποκλείει τη διεξαγωγή του αγώνα όχι μόνο για την επόμενη ημέρα, αλλά για μακρότερο χρονικό διάστημα (ακόμη και για την περίπτωση που βελτιωθούν άρδην οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες), ο εν λόγω αγώνας δε θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, την ίδια ώρα, αλλά θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή», αναφέρεται στο επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής.


Photos: Action Images

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με ρεκόρ, αλλά εκτός βάθρου ο Φιλιππίδης!

Δεν κατάφερε να επιστρέψει με μετάλλιο απ’ το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου της Πράγας ο Κώστας Φιλιππίδης όμως με άλμα στα 5,75 ολοκλήρωσε την παρουσία του στην 5η θέση με φετινό ατομικό ρεκόρ

Με ρεκόρ, αλλά εκτός βάθρου ο Φιλιππίδης
Στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης του επί κοντώ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Κώστας Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας, βελτιώνοντας το φετινό του ατομικό του ρεκόρ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε στραβά, περνώντας με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.45μ, όμως από κει και πέρα δεν βρήκε εμπόδιο στα 5,55 και 5,65, με το πρώτο του άλμα στα 5,75 να δημιουργεί το νέο φετινό προσωπικό του ρεκόρ. Στα 5,80 δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση για φέτος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου.

Η σκληρή μάχη στο άλμα επί κοντώ συνεχίζεται ανάμεσα στους Λαβιλενί, Γκρίπιτς, Λίσεκ και Σόμπερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με «καρέ» ελπίζει για σεντόνι η Σεβίλλη!!

Σε ένα χορταστικό ματς, οι Σεβιγιάνοι πέρασαν από τη Λα Κορούνια με το εμφατικό 4-3 και αύξησαν τις πιθανότητες τους να προλάβουν την 4η θέση.
Στη μάχη για το Champions League είχε μείνει πίσω τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, η Σεβίλλη με την εντυπωσιακή νίκη της (4-3) στο «Ριαθόρ» και σε συνδυασμό με το ότι Ατλέτικο και Βαλένθια που βρίσκονται από πάνω της, παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή, θεωρητικά μπαίνει ξανά στο κόλπο. Η επικράτηση της πάντως ήρθε πολύ δύσκολα, καθώς η Λα Κορούνια ήταν εκείνη που σκόραρε πρώτη με τον Οριόλ Ριέρα (28').
Με δύο δικά του γκολ όμως ο Βιτόλο (33', 52') έφερε την ανατροπή, ενώ με εύστοχο πέναλτι ο Γκαμεϊρό (65') έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στους Ανδαλουσιανούς. Ωστόσο, η Ντεπορτίβο δεν το έβαλε κάτω. Ο Λούκας Πέρεθ (πρώην του ΠΑΟΚ) είχε οριζόντιο δοκάρι (68') και στη συνέχεια ο Οριόλ Ριέρα (72') μείωσε και πάλι στο ένα γκολ.
Ηρθε όμως το αυτογκόλ του Σίδνεϊ στο 83' για να βάλει τέλος στις όποιες φιλοδοξίες των γηπεδούχων που έμειναν στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Το 4-3 με πέναλτι από τον Λούκας Πέρεθ ήρθε στο 93', δηλαδή πολύ αργά για τη διεκδίκηση του βαθμού. Οσο για τη Σεβίλλη, εκείνη απέχει πλέον τέσσερις βαθμούς από το όνειρο του Champions League.




Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 6/3
Λεβάντε – Εϊμπάρ 2-1
(65’ Μπαράλ, 67’ Ούτσε - 55’ Μπερχόν)

Σάββατο, 7/3
Λα Κορούνια – Σεβίλλη 3-4
(28', 72' Ριέρα, 93' πεν. Πέρεθ - 33', 52' Βιτόλο, 65' Γκαμεϊρό, 83' αυτ. Σίδνεϊ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Έλτσε – Αλμερία (21:00)
Γρανάδα – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή, 8/3
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ – Θέλτα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 9/3
Κόρντομπα – Χετάφε (21:45)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 13/3
Βαλένθια – Λα Κορούνια

Σάββατο, 14/3
Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης (17.00)
Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα (19.00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα (21.00)
Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23.00)

Κυριακή, 15/3
Αλμερία – Βιγιαρεάλ (13.00)
Μάλαγα – Κόρντομπα (18.00)
Σεβίλλη – Έλτσε (20.00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22.00)

Δευτέρα, 16/3
Χετάφε – Σοσιεδάδ (21.45)
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πράματα και θαύματα από τον Βεζένκοφ!!

Μία ακόμα νίκη πήρε ο Άρης, καθώς σκόρπισε τον Κόροιβο Αμαλιάδας εντός έδρας με 80-59 για τη 19η αγωνιστική της Basket League, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ που σταμάτησε στους 25 πόντους.

Πράματα και θαύματα από τον Βεζένκοφ!
Με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι σε απίστευτη φόρμα και να αποδεικνύει σε κάθε αγώνα πως είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ο Άρης επιβλήθηκε του Κοροίβου στο «Nick Galis Hall» με 80-59 για τη 19η αγωνιστική της Basket League. Ο Βούλγαρος άσος με εντυπωσιακή στατιστική, είχε 25 πόντους και οδήγησε εκ του ασφαλούς τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Κόροιβος μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-16. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι συνήλθαν και πήραν τα ηνία του αγώνα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με ισχνό προβάδισμα (35-34). Η τρίτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη, οι οποίοι με μπροστάρη τον Βεζένκοφ ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι αποκτώντας διαφορά 14 πόντων στο 30’. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έμειναν εκεί και διεύρυναν το προβάδισμά τους φτάνοντας στο +21 με τη λήξη του αγώνα (80-59).

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Βεζένκοφ με 25 πόντους έχοντας 2/3 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 6/6 βολές, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ να βάζει υποψηφιότητα για τον MVP της αγωνιστικής. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μπάουερς με 17 πόντους.

Με την έβδομη νίκη του στους τελευταίους οκτώ αγώνες ο Άρης έφτασε τις 13 στο πρωτάθλημα και περιμένει ήττα του ΠΑΟΚ αύριο (8/3) με τον Παναθηναϊκό για να τον φτάσει την τρίτη θέση, ενώ ο Κόροιβος δεν έχει ακόμα θετικό αποτέλεσμα σε 10 εκτός έδρας απόπειρες, παρέμεινε στη 12η θέση με ρεκόρ 6-12.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ του «Nick Galis Hall» και προηγήθηκαν με 7-2, όμως ο Κόροιβος απάντησε με ένα σερί 10-0 (7-12), καθώς ο Μπάουερς και ο Τέρνερ σημείωσαν από τέσσερις πόντους. Με τον Βεζένκοφ και τον Τόμας ο Άρης μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (13-14), αλλά οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (16-20).

Ο Χαρίσης και ο Βεζένκοφ έβαλαν μπροστά στο σκορ τον Άρη (23-22) και στη συνέχεια οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +3 (31-28) χάρη στο λέι απ του Νέιμικ, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Μπάουερς που έφτασε στους 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και με τους Ρούμπιο και Βασίλιεβιτς πήραν το προβάδισμα ξανά (33-34). Όμως ο Τόμας με λέι απ το ξαναέδωσε στους Θεσσαλονικείς με «βραχεία κεφαλή» (35-34) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι εντολές του Πρίφτη προς τους παίκτες του έπιασαν τόπο, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν με άλλο πρόσωπο. Ο Ριντ και ο Τόμας σημείωσαν τα πρώτα καλάθια στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Βεζένκοφ συνέχισε «πυροβολώντας» δις από τη γραμμή των 6,75μ. φτάνοντας το σερί στο 10-0 (45-34). Ο Μάρσαλ έβαλε το πρώτο καλάθι του Κοροίβου, αλλά συνέχισαν οι γηπεδούχοι με ένα εκ νέου σερί 7-0 (52-37), καθώς δεν μπορούσαν να περιορίσει κανείς τον ασυγκράτητο Βεζένκοφ, ο οποίος μέχρι το 24’ είχε ήδη 21 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά στους 10 (53-43) χάρη στις προσπάθειες του Ρούμπιο, όμως ο Άρης πήρε προβάδισμα 14 πόντων (59-45) στο 30’.

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Κόροιβος δεν μπόρεσε να μειώσει νωρίς την απόστασή της από τον Άρη και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Το τρίποντο του Γιαννακίδη (59-48) ακολούθησαν οι βολές του Αντεγκμπόγιε και το καλάθι του Σίμτσακ (63-48), ο οποίος λίγο μετά με έμμεσο τρίποντο ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στους 17 πόντους (70-53). Ο Μπάουερς μείωσε στο -15 (72-57), αλλά δεν χαλάρωσαν οι γηπεδούχοι παρά το προβάδισμά τους. Ο Βεζένκοφ έφτασε τους 25 πόντους με δύο βολές και ο Ριντ διαμόρφωσε το τελικό 80-59.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-34, 59-45, 80-59

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7, Δήμας 3, Ριντ 11, Τόμας 7, Πουλιανίτης 3, Χαρίσης 4, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 25, Νέιμικ 6, Σίμτσακ 7, Αντεγκμπόγιε 7

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 5, Μάρσαλ 9, Γιαννακίδης 3, Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου, Μπάουερς 17, Βασίλιεβιτς 4, Κανονίδης 5, Τέρνερ 6, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξεχνούν τον Ποικιλίδη!!

Την μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Ποικιλίδη τιμούν σήμερα στα Ανώγεια Κρήτης.

«Το Σάββατο 8 μ.μ. στην αίθουσα H/Y της ενορίας Αγίου Γεωργίου θα τιμήσουμε όχι ένα Ανωγειανό, αλλά ένα φίλο ένα που αγαπήθηκε και αγάπησε το χωριό μας. Ο Ολυμπιονίκης Παναγιώτης Ποικιλίδης, ο γίγαντας με τη μεγάλη καρδιά θα τιμηθεί από φίλους του στα Ανώγεια με σεμνότητα και αξιοπρέπεια όπως δίδαξε και ο ίδιος στην διάρκεια της ζωής του», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση του Πατέρα Ανδρέα, του προέδρου του Αετού Ανωγείων.
*Πηγή: metrosport.gr*

Προς αναβολή το Πανθρακικός-Ολυμπιακός!

Προς αναβολή οδεύει η αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό. Συνεχίζει η βροχή με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ακατάλληλος, όπως διαπιστώθηκε (εκ νέου) με την επιθεώρηση του διαιτητή Δελφάκη.

Προς αναβολή το Πανθρακικός-Ολυμπιακός
Όπως «μαρτυρά» και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Κομοτηνής δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν από την Πέμπτη και συνεχίζονται ακόμα και αυτή τη στιγμή καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Λίγο μετά τις 18:00, ο διαιτητής, Ιωάννης Δελφάκης και οι βοηθοί του επιθεώρησαν τον αγωνιστικό χώρο (παρουσία εκπροσωπών των δύο ομάδων), διαπιστώνοντας -εκ νέου- πως έχει μαζέψει πολύ νερό και στα περισσότερα σημεία η μπάλα δεν αναπηδά καν.

Πριν την σέντρα, που υπό νορμάλ συνθήκες θα γινόταν στις 19:30, αναμένεται ένας ακόμα τυπικός έλεγχος όπου εκεί θα επικυρωθεί η αναβολή.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να δώσουν το «παρών» στο γήπεδο, αύριο Κυριακή (την ίδια ώρα), αν φυσικά έχει βελτιωθεί η κατάσταση και μπορεί να γίνει το ματς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δίπλα στον Μπρέσεβιτς η ΑΕΚ!!


Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά. Οι «κιτρινόμαυροι» στο ματς με την Ερμιονίδα μπήκαν με μπλουζάκι στήριξης στο πρόσωπο του τραυματία Ιβάν Μπρέσεβιτς.

Δίπλα στον Μπρέσεβιτς η ΑΕΚ!
Μήνυμα στήριξης στον Ιβάν Μπρέσεβιτς, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, για το οποίο χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και μείνει για πολύ καιρό εκτός αγωνιστικών χώρων, έστειλαν οι παίκτες της ΑΕΚ.

Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ για το ματς κόντρα στην Ερμιονίδα, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα φορούσαν μπλουζάκια, με τα οποία έστειλαν μήνυμα στον Κροάτη φορ: «Forza Ιβάν, είμαστε δίπλα σου» *Πηγή: sport-fm.gr*

Φέρτε της την... σαλατιέρα!!

Την 25η φιέστα πρωταθλήματος στην ιστορία της μπορεί να σκέφτεται η Μπάγερν, που πέρασε από το Αννόβερο (3-1) και σε συνδυασμό με την ήττα της Βόλφσμπουργκ (1-0 από την Άουγκσμπουργκ) έφτασε στο +11.

Φέρτε της την... σαλατιέρα!
Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η Μπάγερν, έχοντας σύμμαχο την… Άουγκσμπουργκ. Από την μία οι Βαυαροί έκαναν το καθήκον τους στο Αννόβερο (3-1), την στιγμή που η Βόλφσμπουργκ «λύγισε» στην «SGL ARENA» με σκορ 1-0.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γκουαρντιόλα, ανοίγοντας το σκορ με τον Κιγιοτάκε στο 25ο λεπτό, όμως δεν μπόρεσαν να αντέξουν. Τρία λεπτά αργότερα (28’) ο Τσάμπι Αλόνσο ισοφάρισε για τους Βαυαρούς, που έφεραν σταδιακά το παιχνίδι στα μέτρα τους. Στο δεύτερο 45λεπτο ανέλαβε δράση ο Μίλερ. Ο Γερμανός διεθνής έδωσε προβάδισμα στην Μπάγερν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 61’ και λίγο αργότερα (72’) «καθάρισε» το παιχνίδι.

Την ίδια ώρα η Βόλφσμπουργκ «λύγισε» στην έδρα της Άουγκσμπουργκ. Οι «λύκοι» είχαν μάλλον το μυαλό τους και στο πρώτο παιχνίδι με την Ίντερ που ακολουθεί, έδωσαν δικαιώματα, τα οποία οι γηπεδούχοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα (1-0). Το τέρμα του Κορ στο 63ο λεπτό, ήταν αυτό που έκρινε το ματς βάζοντας παράλληλα «φρένο» στις τέσσερις σερί νίκες της ομάδας του Χέκινγκ.

Σε «τροχιά» Champions League ξαναμπήκε η Σάλκε, που ξεπέρασε την ήττα στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, επιστρέφοντας άνετα στα «τρίποντα» με την εντός έδρας νίκη με σκορ 3-1, επί της Χόφενχαϊμ.

Αντίθετα, η Ντόρτμουντ «κόλλησε» στο Αμβούργο 0-0 και είδε την προσπάθειά της για αντεπίθεση να σταματά. Παρά την ανωτερότητά τους στην «Imtech Arena», οι παίκτες του Κλοπ δεν μπόρεσαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ απέναντι στην πολυπρόσωποι άμυνα των γηπεδούχων.

Επιστροφή στις νίκες για την Βέρντερ, που πέρασε με σκορ 1-0 από την έδρα της Φράιμπουργκ.


Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/3 (21:30)

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 0-0

Σάββατο 7/3 (16:30)

Σάλκε-Χόφενχαϊμ 3-1
(12' Φουκς, 41', 53' Μάιερ - 73' Φόλαντ)

Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 1-0
(63' Κορ)

Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 1-3
(25' Κιγιοτάκε - 28' Αλόνσο, 61', 72' Μίλερ)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-1
(35' Ντι Σάντο)

Αμβούργο-Ντόρτμουντ 0-0

Μάιντς-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 8/3
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Πάντερμπορν-Λεβερκούζεν (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Παρασκευή 13/3 (21:30)
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη

Σάββατο 14/3 (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ-Μάιντς
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν
Ντόρτμουντ-Κολωνία (19:30)

Κυριακή 15/3
Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέες ουρές για την ΑΕΚ!!

Στους ίδιους ρυθμούς συνεχίστηκε η… παράνοια του κόσμου της ΑΕΚ για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Νέες ουρές σχηματίστηκαν στο ΟΑΚΑ για τα τελευταία εισιτήρια του μεγάλου ντέρμπι της Τετάρτης.

Νέες ουρές για την ΑΕΚ!
Οι μέρες πέρασαν, αλλά ο παροξυσμός των φίλων της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε αμείωτος!

Όπως συνέβη τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας των εισιτηρίων της ρεβάνς Κυπέλλου, έτσι και το Σάββατο ο κόσμος της «Ένωσης» έδειξε τεράστια κάψα για να βρεθεί στο ΟΑΚΑ.

Πριν το παιχνίδι με την Ερμιονίδα λοιπόν -και δύο ώρες πριν ανοίξουν τα ταμεία απ’ όπου θα διατίθετο τα τελευταία κομμάτια- είχαν σχηματιστεί νέες ουρές.

Έτσι, δε θεωρείται δεδομένο μοναχά το sold out, αλλά και ότι αυτό θα σημειωθεί τέσσερις ολόκληρες μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα τα ξαναπούνε...!!

Μπράντφορντ και Ρέντινγκ έμειναν στο 0-0 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και έτσι καμιά τους δεν κατάφερε να γίνει  η πρώτη ομάδα που θα βρεθεί στην επόμενη φάση.
Οι δύο πλευρές προσέφεραν ένα ωραίο παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν οι κυρίαρχοι του πρώτου ημιχρόνου.
Στο 26’ ο Πογκρεμπνιάκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι ενώ εννέα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους δοκάρι σε προσπάθεια του Άντριου Ντέιβις.
Στο δεύτερο μισό η Μπράντφορντ κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλό της και να είναι αυτή η ομάδα που θα διεκδικήσει με τις καλύτερες αξιώσεις την πρόκριση, κάτι που φάνηκε από την υπεροχή που απέκτησε.
Παρ’ όλα αυτά, με πέντε λεπτά στο ρολόι, η Ρέντινγκ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι σε σουτ του Νόργουντ και τον Γιακούμπου να μην μπορεί να κάνει καλό τελείωμα στην συνέχεια.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Μπράντφορντ: Γουίλιαμς, Α. Ντέιβις, Ντάρμπι, Μέρεντιθ, ΜακΑρντλ, Μοράις (76’ Χάλιντεϊ), Λάιντλ, Νοτ (83’ Γιέιτς), Στιντ, Κλαρκ (83’ Ζόκο)
Ρέντινγκ: Φεντερίτσι, Κέλμπι, Πιρς, Τσάλομπα (83’ Άκπαν), Χέκτορ, Ρόμπσον-Κανού (66’ ΜακΚλίρι), Γουίλιαμς, Νόργουντ, Ομπίτα, Πογκρεμπνιάκ, Μακί (80’ Αϊγιεγκμπένι)
*Πηγή: England365.gr*

Νίκησε τον… εαυτό του ο Άρης!!

Κόντρα στον συνονόματό του (Άρη Ακροποτάμου), ο Άρης δεν αστειεύτηκε επικρατώντας 2-0 στο «Βικελίδης». Στην επιστροφή του Καλαϊτζίδη, οι κίτρινοι ξεπέρασαν το σοκ της Δράμας μένοντας σε τροχιά ανόδου.

Νίκησε τον… εαυτό του ο Άρης!
Στο ύψος του στάθηκε ο Άρης κόντρα στον Άρη Ακροποτάμου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» καθάρισαν το ματς με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, 2-0, μένοντας σε τροχιά ανόδου, μέσω του Α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το σκορ για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας με βοηθό του πλέον τον Σίνισα Ντρομπρασίνοβιτς, άνοιξε ο Καπνίδης με κοντινό πλασέ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία στο ματς και πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Τελικά, παρότι αυτό άργησε κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς στο 87ο λεπτό, με τον Κωνσταντινίδη να μετατρέπει σε ασίστ την ωραία κάθετη πάσα του Πόι.

Έτσι, ο Άρης μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Δόξα Δράμας, επέστρεψε στα τρίποντα, ανεβαίνοντας στην 2η θέση και απέχει δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό (παίζει την Κυριακή εντός με τον Καμπανιακό). *Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι ακόμα ζωντανός!!


«Χρυσό» τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη Super League πήρε ο Εργοτέλης, φεύγοντας με το 1-0 από τη Βέροια και συνεχίζει να ελπίζει.

Είναι ακόμα ζωντανός!
Επιστροφή στις νίκες για τον Εργοτέλη μετά από έναν μήνα και ύστερα από μόλις έναν βαθμό συγκομιδή στα τελευταία τρία ματς. Η επιστροφή του Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο των Κρητικών συνδυάστηκε με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, που έφυγαν με το 1-0 από τη Βέροια, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων, Κασπάρς Γκοργκς στο 14ο λεπτό. Δοκάρι είχε στο 76’ ο Ολαϊτάν, ενώ ο Βεργώνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 26’ του Εργοτέλη, αλλά δεν υπήρξε γκολ, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του.

Τους 25 βαθμούς έφθασε η ομάδα του Ηρακλείου και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, ενώ η «βασίλισσα του Βορρά» είναι στην 9η με 34. Τέσσερις ήττες, μια ισοπαλία και μια νίκη έχει στα τελευταία έξι της ματς η Βέροια.



Το ματς



Ο Εργοτέλης το ήθελε πιο πολύ από τους δύο το παιχνίδι, καθώς είχε και έχει μεγάλη ανάγκη για βαθμούς και φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας. Στο πρώτο μέρος έκλεισε με 69%-31% υπέρ τους, αλλά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν, καθώς ο αντίπαλος τους περίμενε στο μισό γήπεδο και τους είχε μπλοκάρει όλα τα ατού.

inner

Βεβαίως, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν πολλές ευκαιρίες και στην πρώτη ουσιαστικά που δημιούργησαν, η οποία ήταν τριπλή, κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Γκέντσογλου σούταρε, ο Τζινάς έδιωξε, ο Σολάρι απέτυχε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από κοντινή απόσταση, όχι όμως και ο κεντρικός αμυντικός των Κρητικών, Γκοργκς.

Σε γενικές γραμμές το θέαμα ήταν φτωχό στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο, όπου η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη «πάτησε» πάνω στο υπέρ της σκορ. Λίγο έλειψε πάντως να βάλουν και δεύτερο τέρμα έκαναν καλή αντεπίθεση στο 74’ και ο Τζινάρ πρόλαβε τα χειρότερα προ του Ολαϊτάν, που δύο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι. Η Βέροια ανέβασε ταχύτητα στο β’ ημίχρονο, αλλά και πάλι δυσκολευόταν πολύ να φτιάξει φάσεις και έπαιζε κάπως ανορθόδοξα, κάνοντας αρκετές σέντρες.

inner

Πίεσε στο δεύτερο μισό του δεύτερου μέρους, αλλά το ματς πλησίασε πιο πολύ στο 0-2, παρά στο 1-1. Παραλίγο να φθάσει στην ισοφάριση η Βέροια στο 90', όταν και έγινε φάση διαρκείας στα καρέ του Εργοτέλη, αλλά ο Ναζλίδης στον οποίο έφθασε η μπάλα μετά από κόντρες, αστόχησε, ενώ ζήτησε πέναλτι σε τάκλιν αντίπαλου αμυντικού, δευτερόλεπτα πριν.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Γκρανέρο): Τζινάρ, Καλί, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης (78’ Μπαργκάν), Βάσκες (66’ Τάτος), Ντουμίτρου, Καμπαγιέρο, Καλτσάς, Κάμπορα (59’ Ναζλίδης).

Στον πάγκο των γηπεδούχων βρίσκονται οι Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Όσοϊτς, Μπαλάφας.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Γκορκς, Λουβιόν, Πίτσος, Κοζορώνης, Γκέντζογλου (85' Χαντί), Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (65’ Ολαϊτάν), Σολάρι (75’ Τζίλας).

Στον πάγκο των Κρητικών οι Καβουσάκης, Φιντέλεφ, Καλέ, Τζανακάκης.

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης, βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Δήμος Αναστόπουλος. Τέταρτος Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
*Πηγή: sport-fm.gr*

MLS: Με το… δεξί οι Γκάλαξι!! (videos)

Ξεκίνησε η εικοστή σεζόν του MLS με εντός έδρας 2-0 των πρωταθλητών, Λος Άντζελες Γκάλαξι, επί των Σικάγο Φάιρ.
Τα γκολ πέτυχαν οι Χοσέ Βιγαρεάλ και Ρόμπι Κιν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα του αγώνα. Σημειώνουμε επίσης πως πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε σύναψη τετραετούς συμφωνίας της βορειοαμερικανικής λίγκας με το Eurosport, που εξασφάλισε την προβολή του πρωταθλήματος στην ήπειρό μας.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόμπους Κρου
0
0
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
0
0
Μόντρεαλ Ίμπακτ
0
0
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
0
0
Νιου Γιορκ Σίτι
0
0
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
0
0
Ορλάντο Σίτι
0
0
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
0
0
Τορόντο
0
0
Σικάγο Φάιρ
1
0
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
1
3
Κολοράντο Ράπιντς
0
0
Ντάλας
0
0
Χιούστον Ντάιναμο
0
0
Πόρτλαντ Τίμπερς
0
0
Ρέαλ Σολτ Λέικ
0
0
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
0
0
Σιάτλ Σάουντερς
0
0
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
0
0
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
0
0
-Οι πρώτες έξι ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.





*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Μαγεία από Αντριάν Μπαστία! (videos)

Αν και έμεινε πίσω στο σκορ, η Ατλέτικο Ραφαέλα πήρε τον πρώτο βαθμό της στη νέα σεζόν της Αργεντινής με 1-1 κόντρα στη Ρασίνγκ Κλουμπ.
Εξάλλου, ο πρώην μέσος του Αστέρα Τρίπολης, Αντριάν Μπαστία, ισοφάρισε στο 52ο λεπτό κερδίζοντας τον άλλοτε τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Σεμπαστιάν Σάχα, με δυνατό σουτ. Νωρίτερα, οι Ουρακάν και Χιμνάσια Λα Πλάτα αρκέστηκαν επίσης σε 1-1, ενώ αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν το εναρκτήριο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με δέκα παίκτες.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ουρακάν – Χιμνάσια Λα Πλάτα 1-1
Ατλέτικο Ραφαέλα – Ρασίνγκ Κλουμπ 1-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπόκα Τζούνιορς
3
9
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
3
9
Ροζάριο Σεντράλ
3
9
Ρίβερ Πλέιτ
3
7
Αρχεντίνος Τζούνιορς
3
7
Βελέζ Σάρσφιλντ
3
7
Ιντεπεντιέντε
3
7
Σαν Λορένζο
3
6
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
3
5
Ουνιόν
3
5
Λανούς
3
5
Ρασίνγκ Κλουμπ
4
5
Μπάνφιλντ
3
4
Μπελγκράνο
3
4
Γοδόι Κρουζ
3
4
Νιούελς Ολντ Μπόις
3
4
Τίγκρε
3
4
Ουρακάν
4
4
Ντεφένσα Χουστίσια
3
3
Τεμπέρλι
3
3
Νουέβα Σικάγο
3
2
Κολόν Σάντα Φε
3
2
Σαρμιέντο
3
2
Χιμνάσια Λα Πλάτα
4
2
Κίλμες
3
1
Άρσεναλ Σαραντί
3
1
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
3
1
Αλδοσίβι
3
1
Ολίμπο
3
1
Ατλέτικο Ραφαέλα
4
1
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
2,333
Ιντεπεντιέντε
1,818
Ρίβερ Πλέιτ
1,714
Λανούς
1,693
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,666
Ουνιόν
1,666
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,622
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,571
Μπόκα Τζούνιορς
1,551
Σαν Λορένζο
1,530
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1,500
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,424
Ροζάριο Σεντράλ
1,400
Μπελγκράνο
1,398
Άρσεναλ Σαραντί
1,377
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,360
Γοδόι Κρουζ
1,326
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,191
Ολίμπο
1,166
Τίγκρε
1,153
Κίλμες
1,102
Μπάνφιλντ
1,090
Ντεφένσα Χουστίσια
1,045
Ουρακάν
1,000
Τεμπέρλι
1,000
Κολόν Σάντα Φε
0,666
Νουέβα Σικάγο
0,666
Σαρμιέντο
0,500
Αλδοσίβι
0,333
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,333
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.






*Πηγή: onsports.gr*

«Καλπάζει» ο Οζιέ, εκτός ο Νουβίλ, ανεβαίνει ο Έλληνας!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο Ράλι του Μεξικού, τη στιγμή που ο Τιερί Νουβίλ τέθηκε νοκ άουτ. Καλή παρουσία από τον Σερδερίδη.

«Καλπάζει» ο Οζιέ, εκτός ο Νουβίλ, ανεβαίνει ο Έλληνας

Την ίδια ώρα, ο Τιερί Νουβίλ, που ήταν ο βασικός διώκτης του πρωτοπόρου, είχε ατύχημα καθώς το Hyundai του είχε κλατάρισμα και αναποδογύρισε θέτοντάς τον εκτός μάχης. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Μαντς Όστμπεργκ, Αντρέας Μίκελσεν και Έλφιν Έβανς.

Στην 20η θέση της κατάταξης και ένατη στο WRC2 είναι ο Ιορδάνης Σερδερίδης. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος από την αρχή του αγώνα και είναι ο τερματισμός στους βαθμούς. Οι ειδικές κρύβουν παγίδες και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε την εγκατάλειψη. Θέλω να αποκτώ ειδική προς ειδική περισσότερη αυτοπεποίθηση και να βελτιώνω την ταχύτητα μου, χωρίς να υποπέσω σε κάποιο λάθος», δήλωσε ο Καβαλιώτης οδηγός.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει οκτώ ειδικές και 165 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών:

SS1: Νουβίλ
SS2: Οζιέ
SS3: Κρις Μικ
SS4: Οζιέ
SS5: Νουβίλ
SS6: Οζιέ
SS7: Λάτβαλα
SS8: Λάτβαλα
SS9: Όστμπεργκ
SS10: Οζιέ

Η κατάταξη μετά από δέκα ειδικές:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άκυρος» και ο Στεργιούλης!!

Καθόλου καλή αρχή για τους έλληνες αθλητές στη σημερινή ημέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα.

«Άκυρος» και ο Στεργιούλης!
Μετά τον αποκλεισμό λόγω άκυρης εκκίνησης για την Γωγώ Κοκλώνη στα 60 μέτρα και ο Μάκης Στεργιούλης είχε την ίδια… τύχη.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Έλληνας αθλητής έκανε άκυρη εκκίνηση με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια και να μην καταφέρει καν να τρέξει για να διεκδικήσει την πρόκριση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σούπερ εμφάνιση από Θ. Αντετοκούνμπο!! (video)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν καταπληκτικός, αλλά η ομάδα του δεν απέφυγε μια ακόμη ήττα στο NBDL. Δείτε τα highlights του με εντυπωσιακά καρφώματα και τάπες.

Σούπερ εμφάνιση από Θ. Αντετοκούνμπο (video)

Αυτή τη φορά έχασαν με 114-105 από τους Μέιν Ρεντ Κλος, παρότι ο 22χρονος άσος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους (5/5 βολές, 8/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 4 τάπες, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 37 λεπτά.

Δείτε τα highlights του με εντυπωσιακά καρφώματα και τάπες:




*Πηγή: sport-fm.gr*

League Two – 35η αγωνιστική! (preview)

Σριούσμπερι και Μπέρτον Άλμπιον μοιράζονται την κορυφή και φυσικά καμία από τις δύο δεν θέλει να χάσει έδαφος στις αναμετρήσεις κόντρα στη Κέμπριτζ και Χάρτλπουλ αντίστοιχα. Από κοντά και η Γουίκομ που φιλοξενείται στην έδρα της Σάουθεντ.
Η κόντρα μεταξύ της Σριούσμπερι και της Μπέρτον Άλμπιον συνεχίζεται για τα καλά... Οι δύο ομάδες, έχοντας από 64 βαθμούς, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις Κέμπριτζ και Χάρτλπουλ αντίστοιχα, δίχως να έχουν απώλεια βαθμών.
Μόλις έναν βαθμό πίσω τους βρίσκεται η Γουίκομ, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Σάουθεντ.
Από 58 βαθμούς έχουν οι Λούτον, Μπέρι και Σάουθεντ, με τις δύο πρώτες να καλούνται να αντιμετωπίσουν τις Μόρκαμ και Όξφορντ, την ώρα που η τρίτη θα έχει το δύσκολο ματς κόντρα στην Γουίκομ. Την Στίβενεϊτζ κοντράρει η Νιούπορτ, στην προσπάθεια να παραμείνει στις θέσεις των πλέι-οφ.
Όλα τα παιχνίδια της 35ης αγωνιστικής είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο στις 17:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σριούσμπερι – Κέμπριτζ
Σάουθεντ – Γουίκομ
Ακρινγκτον Στάνλεϊ – Πόρτσμουθ
Πλίμουθ – Νορθάμπτον
Στίβενεϊτζ – Νιούπορτ Κάουντι
Γουίμπλεντον – Γιορκ
Τρανμίρ – Ντάγκεναμ
Μπέρι – Οξφορντ Γιουνάιτεντ
Καρλάιλ – Εξετερ
Τσέλτεναμ – Μάνσφιλντ
Χάρτλπουλ – Μπέρτον Άλμπιον
Λούτον – Μόρκαμ  
*Πηγή: England365.gr*

League One – 35η αγωνιστική! (preview)

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει κόντρα στην Κρόουλι, η πρώτη του βαθμολογικού πίνακα Μπρίστολ Σίτι, την ώρα που τα «φώτα» πέφτουν στο παιχνίδι για τη δεύτερη προνομιούχο θέση, ανάμεσα στην Πρέστον και την ΜΚ Ντονς.
Με την πρωτοπόρο Μπρίστολ Σίτι να αγωνίζεται κόντρα στην εκ των ουραγών Κρόουλι, έχοντας ήδη διαφορά τουλάχιστον 10 βαθμών από τους διώκτες της, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο αλλού.
Ο λόγος για το παιχνίδι ανάμεσα στην 3η ΜΚ Ντονς και τη 2η Πρέστον με τη διαφορά των δύο ομάδων να βρίσκεται στον πόντο (62 έναντι 63).
Την ίδια ώρα η Σουίντον ευελπιστεί σε «στραβοπάτημα» των γηπεδούχων και παράλληλα δική της νίκη επί της Νοτς Κάουντι για να τους ξεπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα.
Στους 53 βαθμούς και την πέμπτη θέση βρίσκεται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία υποδέχεται την Φλίτγουντ Τάουν, ενώ η 6η και τελευταία θέση των πλέι-οφ ανήκει στη Ντονκάστερ που δεν έχει περιθώρια για απώλειες στο ματς κόντρα στην Τζίλιγχαμ εκτός έδρας.
Σέντρα σε όλα τα παιχνίδια στις 17:00, με εξαίρεση το παιχνίδι ανάμεσα στη Μπράντφορντ και την Τσέστερφιλντ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 21:45.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Πίτερμπρο – Λέιτον Οριεντ
Ρότσντεϊλ – Κόλτσεστερ
Τζίλιγχαμ – Ντονκάστερ
Σουίντον – Νοτς Κάουντι
Κόβεντρι – Πορτ Βέιλ
Κρόουλι – Μπρίστολ Σίτι
Κρου – Σκάνθορπ
Γέοβιλ – Ολνταμ Αθλέτικ
Μπάρνσλεϊ – Γουόλσολ
Μίλτον Κέινς Ντονς – Πρέστον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Φλίτγουντ Τάουν
Μπράντφορντ – Τσέστερφιλντ (31/3)
*Πηγή: England365.gr*

Τσάμπιονσιπ – 36η αγωνιστική! (preview)

Με τη Μπόρνμουθ να κερδίζει τη Φούλαμ με το εμφατικό 5-1. τόσο η πρωτοπόρος Μίντλεσμπρο που κοντράρεται με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όσο και οι Ντέρμπι Κάουντι και Γουότφορντ, στις αναμετρήσεις με Μπέρμιγχαμ και Γουλβς αντίστοιχα, πρέπει να πάρουν του τρίποντο για να επιστρέψουν στις πρώτες θέσεις.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η 36η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ, με τη Μπόρνμουθ να καταφέρνει να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Φούλαμ, κερδίζοντας με 5-1
Η πρωτοπόρος Μίντλεσμπρο (66 β.) δεν έχει περιθώρια για απώλειες και στην προσπάθειά της να... σταθεροποιηθεί στις νίκες, ευελπιστεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Το ίδιο ισχύει και για τις Ντέρμπι Κάουντι και Γουότφορντ, οι οποίες έχοντας από 65 βαθμούς, μοιράζονται τη δεύτερη προνομιούχο θέση και μόνο η νίκη επί των Μπέρμιγχαμ και Γουλβς θα τους διατηρήσει εκεί.
Στην 5η θέση βρίσκεται η Νόριτς που δοκιμάζεται στην έδρα της Μίλγουολ, ενώ η Μπρέντφορντ που «κλείνει» την τετράδα των πλέι-οφ, θέλει όσο τίποτα τη νίκη κόντρα στην Ίπσουιτς, για να μην βγει εκτός... προνομίων.
Ρέντινγκ – Μπράιτον και Μπλάκμπερν – Μπόλτον θα διεξαχθούν αντίστοιχα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:

Φούλαμ – Μπόρνμουθ 5-1
Χάντερσφιλντ – Ρόδεραμ
Νότιγχαμ Φόρεστ – Μίντλεσμπρο
Κάρντιφ – Τσάρλτον
Μίλγουολ – Νόριτς
Ίπσουιτς – Μπρέντφορντ
Γουίγκαν – Λιντς
Γουλβς – Γουότφορντ
Μπλάκπουλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Ντέρμπι Κάουντι – Μπέρμιγχαμ
Ρέντινγκ – Μπράιτον (10/3)
Μπλάκμπερν – Μπόλτον (11/3)
*Πηγή: England365.gr*

ΚΠΡ – Τότεναμ! (preview)

Στο μοναδικό παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ που υπάρχει στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, όλα τα φώτα πέφτουν στο Λονδίνο και στην αναμέτρηση της ΚΠΡ με την Τότεναμ (17:00 - ΟΤΕSport 1 HD), με τις δύο ομάδες να «καίγονται» αμφότερες για τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχοντας ωστόσο διαφορετικές βλέψεις.
Κοινός σκοπός, διαφορετικός στόχος.
ΚΠΡ και Τότεναμ ανοίγουν την «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας στο μυαλό τους αποκλειστικά και μόνο το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Οι μεν Ρέιντζερς προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν μείνει στην... προσπάθεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει τέσσερις ήττες και μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα.
Μοιραία λοιπόν βρίσκεται στην 18η θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από την Άστον Βίλα που αυτή τη στιγμή σώζεται. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, ο Κρις Ράμσεϊ δεν θέλει να δει την ομάδα του να φεύγει με άδεια χέρια από την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Τότεναμ.
Η δε Τότεναμ, μετά την ήττα στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Τσέλσι (2-0), έχει ως πρώτο μέλημα να βρει και πάλι τη χαμένη της ψυχολογία, κάτι που έγινε εν μέρει μετά τη μεσοβδόμαδη νίκη επί της Σουόνσι με 3-2.
Για να μην χαθεί ωστόσο πρόωρα η «μάχη» για τη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν, τα «σπιρούνια» επιβάλλεται να φύγουν με το τρίποντο από το «Λόφτους Ρόουντ», μένοντας έτσι κοντά στην πρώτη πεντάδα.

Αγωνιστικά νέα:

ΚΠΡ:
Πάμπολλα ονόματα εμπεριέχει το απουσιολόγιο του Κρις Ράμσεϊ ενόψει του αγώνα με την Τότεναμ.
Ο Νεντούμ Ονουόχα, έχοντας αποκομίσει μία μεγάλη πληγή στο μεσοβδόμαδο ματς κόντρα στην Άρσεναλ, δύσκολα θα δηλώσει το παρόν, την ώρα που στα «πιτς» βρίσκονται ήδη οι Φερ, Τααράμπτ, Φαουρλίν και Νταν.
Τιμωρημένος είναι ο Τζόι Μπάρτον.
Τότεναμ:
Δίχως αγωνιστικά προβλήματα θα παρατάξει την ομάδα του στο Λονδρέζικο ντέρμπι ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο.
Ο Αργεντινός τεχνικός ωστόσο μπορεί να προβεί σε ένα μικρό ροτέισον, μετά από τρία ιδιαίτερα δύσκολα παιχνίδια που έδωσε η Τότεναμ, μέσα σε διάστημα έξι ημερών.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΚΠΡ: Γκριν – Γιουν, Κόκερ, Χιλ, Φέρλονγκ – Ίσλα, Χένρι, Κράνιτσαρ, Φίλιπς – Ζαμόρα, Όστιν
Τότεναμ: Γιορίς – Κόκερ, Ντάιερ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ – Μέισον, Παουλίνιο – Λαμέλα, Ντεμπελέ, Τάουνσεντ – Κέιν
*Πηγή: England365.gr*

Κύπελλο Αγγλίας – Φάση των «8»!

Τα δύο από τα συνολικά τέσσερα παιχνίδια των προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας διεξάγονται σήμερα (7/3), με την έκπληξη της διοργάνωσης Μπράντφορντ να υποδέχεται τη Ρέντινγκ και τη Γουέστ Μπρομ να ταξιδεύει στο «Βίλα Παρκ» για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Κύπελλο Αγγλίας – Φάση των «8»

Μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον στα δύο πρώτα παιχνίδια για τους «8» του ιστορικότερου θεσμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, του Κυπέλλου Αγγλίας.

Μπράντφορντ – Ρέντινγκ

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση, η έκπληξη του θεσμού Μπράντφορντ, έχοντας αποκλείσει ήδη δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Τσέλσι και Σάντερλαντ), ευελπιστεί αυτή τη φορά, να θέσει εκτός συνέχειας μία ομάδα της Τσάμπιονσιπ.
Η Ρέντινγκ είχε σαφώς πιο εύκολο έργο στο δρόμο για τους «8» αποκλείοντας στους δύο τελευταίους γύρους της Κάρντιφ και Ντέρμπι Κάουντι με το ίδιο σκορ (2-1).
Αγωνιστικά νέα:
Μετά από τέσσερα παιχνίδια απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Φιλίπε Μοράις αναμένεται να δηλώσει το παρόν για τη Μπράντφορντ στο ματς με τη Ρέντινγκ. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπεν Γουίλιαμς, με τον Γκάρι Λίντλ να εκτίει την ποινή τους και να είναι εξίσου διαθέσιμος.
Απόντες για τη Ρέντινγκ θα είναι οι Τζεμ Κάρακαν και Άντον Φέρντιναντ. Επιστρέφει για την ομάδα της Τσάμπιονσιπ ο Σάιμον Κοξ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Μπράντφορντ: Γουίλιαμς – Ντάρμπι, ΜακΆρντλ, Ντέιβις, Μέρεντιθ – Μοράις, Νοτ, Χάλιντει – Στεντ, Χάνσον
Ρέντινγκ: Φεντερίτσι – Ομπίτα, Πιρς, Γκάντερ, Τσαλομπά, Γουίλιαμς – Ρόμπσον-Κανού, Πογκρέμπνιακ, ΜακΚλίαρι – Μάκι

Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ

Στις 19:30, το δεύτερο ματς για τα προημιτελικά του θεσμού είναι αυτό ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Γουέστ Μπρομ.
Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά από την συνύπαρξή τους στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με τους μεν «χωριάτες» να αποκλείουν τις Μπόρνμουθ και Λέστερ στις τελευταίες φάσεις, την ώρα που οι «baggies» πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Μπέρμιγχαμ, κερδίζοντας εμφατικά στην επόμενη φάση με 4-0 τη Γουέστ Χαμ.
Αγωνιστικά νέα:
Μεγάλη επιστροφή για την Άστον Βίλα, η οποία περιμένει πολλά από τον αρχηγό της Ρον Φλάαρ, που ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα στην κνήμη. Αντιθέτως, τιμωρημένος είναι ο Άλαν Χάτον, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του έχοντας συμπληρώσει 10 κίτρινες κάρτες.
Στη διάθεση του Τόνι Πιούλις βρίσκεται ο Ντάρεν Φλέτσερ, τραυματίας είναι ο Βίκτορ Ανιτσέμπε, όπως και ο Κάλουμ ΜακΜάναμαν που η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη
Πιθανές ενδεκάδες:
Άστον Βίλα: Γκίβεν – Χάτον, Οκορέ, Κλαρκ, Λόουτον, Γουέστγουντ, Ντελφ, Κλέβερλι, Αγκμπονλαχόρ, Ενζόγκμπια, Μπεντεκέ
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ – Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ – Μόρισον, Γιάκομπ, Μουλούμπου, Γκάρντνερ – Ιντέγε, Μπεραχίνο

Πηγή:  england365.gr

Μεγάλο το ενδεχόμενο της αναβολής!

Συνεχώς και αυξάνονται οι πιθανότητες να αναβληθεί το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Μεγάλο το ενδεχόμενο της αναβολής
Συνεχώς και αυξάνονται οι πιθανότητες να αναβληθεί το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Η βροχή δεν έχει σταματήσει με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της πόλης να είναι σε κακή κατάσταση.

Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί καμία πλευρά από αυτές που συμμετείχαν δεν ήταν βέβαια για την πραγματοποίηση του αγώνα.

Απλώς ανέφεραν ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν τη σέντρα με τον διαιτητή να βλέπει και πάλι την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και να κρίνει εάν τίθεται κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το thrakisports.gr

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βεργέτης: «Δεν είναι τελικός»

Αντίθετος με τον χαρακτηρισμό «τελικό» που αποδίδουν κάποιοι στο σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης.

Βεργέτης: «Δεν είναι τελικός»
Αντίθετος με τον χαρακτηρισμό «τελικό» που αποδίδουν κάποιοι στο σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης.

«Δε μ' αρέσει η λέξη τελικός σ' ένα μαραθώνιο πρωταθλήματος», ανέφερε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος ανέφερε πως ένα γρήγορο γκολ θα είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στην Nova:

Για το αν είναι ένας «τελικός πλέι οφ» η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο:

«Δε μ' αρέσει η λέξη τελικός σ' ένα μαραθώνιο πρωταθλήματος. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τους τρεις βαθμούς. Οι τρεις βαθμοί είναι το ζητούμενο».

Για τη διακοπή στο πρωτάθλημα:

«Ναι, πιο σίγουρο και πιο ασφαλή με κάνουν, αν νιώθω το γεγονός ότι έχουμε πλέον μεγάλη βδομάδα δουλειάς μεταξύ των παιχνιδιών και γίνεται πιο ποιοτική, πιο έντονη η προετοιμασία μας για τον κάθε αντίπαλο πλέον. Γεγονός που για πολλούς μήνες το είχαμε στερηθεί».

Για το σημαντικό στοιχείο του αγώνα:

«Το γρήγορο γκολ συνεπάγεται και καλή διαχείριση μετά. Άλλες φορές το' χουμε κάνει, άλλες όχι. Για μένα είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η βάση πάνω στην οποία χτίζεται το οικοδόμημα που λέγεται νίκη».

Η προϊστορία των αγώνων Αστέρας-Ατρόμητος!!

Νίκες του Αστέρα Τρίπολης και ισοπαλίες είναι κατά κύριο λόγο τα αποτελέσματα που προκύπτουν στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο, όπως ενημέρωσαν οι Αρκάδες για την προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Η προϊστορία των αγώνων Αστέρας-Ατρόμητος
Επτά νίκες μετράει ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον Ατρόμητο, ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερις αγώνες και έξι έχουν λήξει ισόπαλα.

Δείτε αναλυτικά την προϊστορία, όπως τη δημοσίευσαν οι Αρκάδες

Είναι η 18η φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε αγώνα πρωταθλήματος στη Σούπερ Λιγκ και στα μέχρι σήμερα παιχνίδια ο Αστέρας έχει κερδίσει στα επτά, ο Ατρόμητος σε τέσσερα, ενώ έξι παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Ο Αστέρας κέρδισε στις 23 Δεκεμβρίου 2007 (3.671 εισιτήρια) στην Τρίπολη 1-0 (78’ Ζουντί). Προπονητής του Αστέρα ο Βραζιλιάνος Πάουλο Κάμπος και του Ατρομήτου ο Αργεντινός Γκιγιέρμο Όγιος. Ο Αστέρας κέρδισε και στις 6 Απριλίου 2008 (2.421 εισιτήρια) 2-0 (80’ Τσέζαρεκ, 83’ Νταμόντε) στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Προπονητής του Αστέρα ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και του Ατρόμητου ο Πάουλο Κάμπος.

Ο Αστέρας ηττήθηκε στην Τρίπολη 1-2 (81’ Καούνος-31’ Αναστασάκος, 46’ Περόνε) στις 24 Οκτωβρίου 2009 (1.473 εισιτήρια). Προπονητής του Αστέρα ο Αργεντινός Μάριο Γκόμες και του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης. Στο Περιστέρι, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στις 21 Φεβρουαρίου 2010 (2.301 εισιτήρια). Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης.

Στις 2 Οκτωβρίου 2010 (2.374 εισιτήρια) στην Τρίπολη οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (16’ Πουλίντο-53’ Καραλής). Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης. Στις 30 Ιανουαρίου 2011 (2.237 εισιτήρια) οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Περιστέρι. Προπονητής του Αστέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης και του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 (1.700 εισιτήρια) στην Τρίπολη οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0. Προπονητής του Αστέρα ο Πορτογάλος Οράσιο Γκονσάλβες και του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης. Στις 29 Ιανουαρίου 2012 (2.180 εισιτήρια), ο Αστέρας κέρδισε με 1-0 (9’ Μπαρτολίνι) στο Περιστέρι. Προπονητής του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης και του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης.

Στις 19 Νοεμβρίου 2012 (1.410 εισιτήρια) ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη με 3-0 (14’ Μπαρτολίνι, 25’57’ Ναβάρο). Προπονητής του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης και του Ατρόμητου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στις 17 Μαρτίου 2013 (1.891 εισιτήρια) ο Αστέρας κέρδισε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 2-0 (37’ Ουσέρο, 67’ Ράγιος). Προπονητής του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης και του Ατρόμητου ο Νίκος Αναστόπουλος. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στους αγώνες πλέυ-οφ της περιόδου 2012-2013. Ο Αστέρας κέρδισε 2-1 (41’ Ράγιος, 63’ Καλαντζής-22’ Ναπολεόνι) στην Τρίπολη στις 19 Μαΐου 2013 (2.378 εισιτήρια), ενώ ο αγώνας στο Περιστέρι στις 2 Ιουνίου 2013 (5.230 εισιτήρια) έληξε ισόπαλος 0-0. Προπονητής του Αστέρα σε αυτά τα δύο παιχνίδια των πλέυ-οφ ο Σάκης Τσιώλης και του Ατρόμητου ο Γιώργος Παράσχος.

Στις 5 Οκτωβρίου 2013 (2.028 εισιτήρια), ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 (40’ Ντε Μπλάσις, 86’ Εντό-11’ Ούμπιντες, 90’ Μπρίτο) με τον Ατρόμητο στην Τρίπολη. Στις 9 Φεβρουαρίου 2014 (1.772 εισιτήρια) ο Αστέρας έχασε στο Περιστέρι 3-1 (22’ Καραμάνος, 69’ Νάστος, 79’ Ούμπιντες-88’ Χουάνμα). Οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες στα πλέυ-οφ, με τον Αστέρα να κερδίζει στις 4 Μαΐου 2014 (1.583 εισιτήρια) στην Τρίπολη 1-0 (67’ Μπαράλες) και τον Ατρόμητο στις 17 Μαΐου 2014 (1.175 εισιτήρια) στο Περιστέρι με 3-1 (7’ 24’ Ναπολεόνι, 37’ Φυτανίδης-32’ Ντε Μπλάσις). Προπονητής του Αστέρα στα τέσσερα παιχνίδια της σαιζόν ο Στάικος Βεργέτης και του Ατρόμητου αντίστοιχα ο Γιώργος Παράσχος.

Τέλος, στις 10 Νοεμβρίου 2014 (1.263 εισιτήρια) ο Αστέρας έχασε 4-3 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (18’ Καραμάνος, 23’ 44’ 55’ Ναπολεόνι-30’ Πάρα, 80’ Μπαράλες, 90’ Νίκο Φερνάντεθ). Προπονητής του Αστέρα ο Στάικος Βεργέτης και του Ατρόμητου ο Πορτογάλος Ρικάρντο Σα Πίντο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φυτανίδης: «Για να διατηρήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας»


Τη νίκη με την οποία θα παραμείνει ζωντανός για να μπει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ψάχνει ο Ατρόμητος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Φυτανίδης: «Για να διατηρήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας»
Τη σημασία που έχει για τον Ατρόμητο μία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης εξήγησε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο διεθνής στόπερ των «κυανόλευκων» υπογράμμισε ότι η ομάδα του χρειάζεται το… τρίποντο, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες εισόδου στην πεντάδα της Σούπερ Λίγκας και να μπορέσει του χρόνου να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

«Το σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Το να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας το οποίο πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε για να διατηρήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για είσοδο στα play off. Οπότε όλοι έχουμε στο μυαλό μας μόνο την νίκη και το πως θα μπει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσει την νίκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός στο Novasports.

Άκυρη εκκίνηση για Κοκλώνη!

Άσχημη ήταν η σημερινή ημέρα για τη Γωγώ Κοκλώνη, καθώς στα προκριματικά των 60 μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου η Ελληνίδα σπρίντερ έκανε άκυρη εκκίνηση.

Άκυρη εκκίνηση για Κοκλώνη

Ωστόσο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρασύρθηκε και παρά την εμπειρία που έχει έκανε άκυρη εκκίνηση και έτσι αποκλείστηκε χωρίς καν να καταφέρει να αγωνιστεί από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι διάλογοι στο επεισοδιακό Δ.Σ. της Λίγκας!!

Τα όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, το οποίο διακόπηκε από την κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι διάλογοι στο επεισοδιακό Δ.Σ. της Λίγκας

Σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει τους διαλόγους ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, κάτι που οδήγησε τον Σταύρο Κοντονή στην απόφαση να αναστείλει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος για ένα Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Β. Αυτά που έγιναν στην Τούμπα πέρσι δεν έχουν καμία σχέση με χθες. Έγινε εισβολή φιλάθλων. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι πάμε να τα ρίξουμε στον προπονητή, που κάνει τη βόλτα του στο γήπεδο. Και ένας κουκουλοφόρος τον φτύνει, τον βρίζει και σε δευτερόλεπτα είναι ανοιχτές οι πόρτες και εκατοντάδες κουκουλοφόροι κρύβονται πίσω από το πανό. Και όταν ήρθαμε δεν ήταν κανένας κερατάς από τον ΠΑΟ εκεί, μόνον μπράβοι. Ξέραμε και για ένα πανό και είδαμε πανό από το ένα πέταλο μέχρι το άλλο «Ο Β... έμπορος ηρωΐνης». Το άλλο είναι, και είναι περήφανοι στον ΠΑΟ για όλα αυτά, ότι ένας παίκτης μας τραυματίστηκε, αλλά οι δικοί μας είναι άντρες, όχι σαν το θέατρο του Αναστασίου με το χάρτινο ποτήρι που σταμάτησε το παιχνίδι. Ο διαιτητής ήταν χείριστος και δεν σταμάτησε το παιχνίδι.

Α. Στο Καραϊσκάκη;

Β. Όχι, χθες. Και δεν ήταν ένα πιστολάκι, ήταν εκατοντάδες πιστολάκια. Είχε σκηνοθετηθεί... το απωθημένο των παναθηναϊκών να ξαναστήσουν μια καινούρια Ριζούπολη. Συγχαρητήρια. Και εσείς (απευθυνόμενος στον Α) έχετε μεγάλες ευθύνες.

Α. Όταν τελειώσετε θα απαντήσω. Περιμένω να απαντήσω, πείτε μου μόνο πότε θα ολοκληρώσετε.

Β. Έπρεπε να είχες ζητήσει συγγνώμη από πριν για τις κτηνωδίες. Στον ΠΑΟΚ έδωσα συγχαρητήρια στις δηλώσεις μου που χάσαμε 2-1 γιατί έγινε σε νορμάλ συνθήκες. Προχθές οι συνθήκες ήταν ελεεινές, δεν ήταν συνθήκες για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το γήπεδο είναι ακτάλληλο για οποιοδήποτε παιχνίδι και θα ζητήσω από τη Super League να μην ξαναγίνει ντέρμπι εκεί, να μην ξανακινδυνεύσει η ζωή. Από τύχη ζούμε. Αντί να καταδικάσετε, μιλάτε για ηθικούς αυτουργούς. Ντροπή!

Πρέπει να σας μπουγελώσω ή να σας πλακώσω στο ξύλο;

Α. Το συνηθίζετε.

Γ.. Σταματήστε!

Β. Θέλετε να το ξανακάνω; Κοιτάξτε να δείτε η αλήθεια ποια είναι. Κλείσατε και τον κ.Α. Στο ασανσέρ. Οι δικοί σου το είπανε, εντάξει; Αλλά μυαλό δεν έβαλες.

Α. Περιμένω να απαντήσω. Ο κ.Β. Παραφέρεται και ψεύδεται.

Β. Σας λέω το εξής: βρέθηκαν πέντε καραγκιόζηδες και έστησαν ένα σκηνικό. Γίναμε ρεζίλι στην Ευρώπη. Εγώ τι πρέπει να κάνω τώρα; Να στείλω βίντεο στον κ.Πλατινί; Τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν αυτοί το 2011;

(...) την άποψή μου. Εδώ πρέπει να βγει η Super League και να καταδικάσει τα πάντα. Και να πει ότι αυτό το κλουβί κλείνει...

Γιατί είναι επικίνδυνο...

Α. Δεν σας αρέσει η Λεωφόρος γιατί χάσατε, κ.Β.

Β. Άντε γ..., γ... τον Χριστό σου.

ΜΠΟΥΓΕΛΟ

Α. Ορίστε, ορίστε. Αυτός είναι, παιδιά (απευθυνόμενος στους λοιπούς εκπροσώπους).

Β. Μ...., άντε γ...., π.....

ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΠΡΑΒΟΥ, ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟΝ Ζ

Α. Δεν ντρέπεσαι, φέρνεις και μπράβους.

Β. Αντί να ζητάς συγγνώμη...

Α. Δεν με έχεις αφήσει...

Β. Εδώ με βγάλατε έμπορο, γ... τον Χριστό σου, έμπορο ηρωΐνης

Α. Δεν σε έβγαλε η ΠΑΕ, οι παρέες σου.

Β. Οι παρέες μου, να πας να γ.... Να πεις, αλήτη, τι έχει γίνει εδώ, να μιλήσεις αντρίκια.

Α. Παραφέρεστε, κ. Β. Ηρεμήστε, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Έχετε τους μπράβους, γι' αυτό λέτε να μιλήσουμε αντρίκια. Ποιος χτύπησε, ποιος χτύπησε τον κ.Ζ. κύριε; Ποιος τον χτύπησε;

Β. Δέκα σαν εσένα θέλω.

Α. Α, ναι; Τριάντα. Τον Ζ. ποιος τον χτύπησε;

Β. Πήγαινε να τον βρεις τον μπράβο μου.

Α. Ευτυχώς το είδανε και αρκετοί άνθρωποι. Θα σας κάνουμε μηνύσεις. Και σε σένα και για το χτύπημα και για το νερό και λοιπά. Δόξα τω Θεώ 5-6-10 άντρες εδώ μέσα υπάρχουνε. Αρνούμαι με αυτά που ρίχνεις και με αυτές τις προσβολές να ανέχομαι αυτή την αλήτικη συμπεριφορά. Φέρσου σαν άνθρωπος πολιτισμένος. Πάρε ανάσες, σύνελθε και θα απαντήσω κι εγώ πολιτισμένα. Όχι δεν είσαι ακόμα σε κατάσταση. Είσαι και παχύς και δυσανασχετείς περισσότερο από εμένα.

Β. Ο παχύς μπορεί να σε πλακώσει.

Α. Βεβαίως μπορεί. Όχι μόνο να με πλακώσει.

Β. Ο κοντός δεν ψηλώνει, ο απατεώνας δεν γίνεται άνθρωπος.

Α. Βεβαίως, όλα αυτά. Αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί εδώ πέρα. Και θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά. Το μπουγέλωμα...

Γ. Να λήξουμε το συμβούλιο γιατί με αυτό το σκεπτικό/σκηνικό δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα. Κοιτάξτε, αυτή ή την επόμενη εβδομάδα θα βάλουμε τα...

B. Πόσα μπουγέλα από τους ανθρώπους σου έχω φάει...

Α. Τώρα δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς. Πρόπερσι, πρόπερσι...

Β. Σε πείραξε κανείς;

Α. Να απαντήσω.

Β. Ποιος σε πείραξε στο Καραϊσκάκη; Ποιος σε πείραξε ρε στο Καραϊσκάκη; Πες την αλήθεια.

Α. Πρόπερσι μας σταματήσατε το λεωφορείο. Καταρχήν, χθες υπήρχε και ασφάλεια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Και επίσης, πήρα εγώ τον υπουργό, τον παρακάλεσα να μην μπείτε στο γήπεδο γιατί είστε κόκκινο πανί.

Β. Εσύ γιατί πήγες στον ΟΦΗ;

Α. Εγώ, με πήγε η αστυνομία κρυφά και επειδή όπως είπατε, είμαι κοντός, δεν φαινόμουνα κιόλας! Γιατί δεν είχε μπουθ να με βάλει. Λοιπόν, είχαμε και ασφάλεια. Πήρα τον κ.Υπουργό το μεσημέρι και του λέω “σας παρακαλώ πάρα πολύ. Είναι τόσο αντιπαθητικός στους Παναθηναϊκούς που δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον κόσμο και είναι επικίνδυνο...

Ε. Γιατί ήρθες στο Ηράκλειο;

(Αρχίζουν διάφορες φωνές)

Α. Όχι παρένθεση. Όχι κύριε Β. Να φεύγατε αν θέλατε. Θα απαντήσω δεν θα με διακόψετε. Λοιπόν, στείλαμε γράμμα ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να έρθει ο Β. Παρακάλεσα τον ταξίαρχο εκεί πέρα και του είπα εγώ ο ίδιος να μην μπείτε στο γήπεδο. Ρωτήστε και τον κ.Κοντονή.

Ε. Στο γήπεδο της ομάδας μου γιατί ήρθατε και προκαλέσατε τον λαό της Κρήτης;

Α. Έναν – έναν παρακαλώ.

(Γενικές αντεγκλήσεις)

Ζ. Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς.

Ε. Μετά μιλάτε για ηθικούς αυτουργούς.

(Λεκτικός τσακωμός Ε-Ζ)

Ζ. Ο μ... που ήρθε και με χτύπησε να έρθει τετ-α-τετ

Α. Θα πάμε μαζί στο τμήμα και θα κρύβεται ο κ.Β.

Β. Ποιος ρε μικρέ; Π... σαν κι εσένα είμαι; Ναι, ναι, θα κρύβομαι...

Α. Έλα ρε Β. τώρα. Εσύ είσαι αλήτης, είσαι αλήτης κάτω του επιπέδου μου.

Β. Λαθρέμπορος είσαι, τους Ρουμάνους, Ασπρονήσι, αμερικανικά ομόλογα, απολυμένοι 500 οικογένειες Σκάι. Είσαι απατεώνας, ο πατέρας σου πληρώνει...

Α. Ναι, ναι, ναι, ναι... άλλο; Τα καταγράφει αυτά κανένας;

Β. Γ... αντράκι, τι παριστάνεις στη ζωή σου ρε μ...; Τι θα είχες κάνει στη ζωή σου ρε μ... αν δεν ήταν ο πατέρας σου να πληρώνει; Παιδί του μπαμπά σου είσαι, ρε καραγκιόζη.

(Ο Α. ζητά να καταγράφονται στα πρακτικά)

Β. Καραγκιόζη, γράφτο ναι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νιόπλιας: «Μπορούμε το καλό αποτέλεσμα»

Την πίστη ότι ο Ατρόμητος μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη το οποίο διεξάγεται σήμερα εξέφρασε ο Νίκος Νιόπλιας στην κάμερα της Nova.

Νιόπλιας: «Μπορούμε το καλό αποτέλεσμα»
Την πίστη ότι ο Ατρόμητος μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη το οποίο διεξάγεται σήμερα εξέφρασε ο Νίκος Νιόπλιας στην κάμερα της Nova.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλή και γίνεται ακόμα καλύτερη στην έδρα της», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου και συνέχισε:

«Είμαστε όμως και εμείς καλή ομάδα και πρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλό αποτέλεσμα. Έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε. Επειδή όμως πρόκειται για δύο πολύ καλές και ποιοτικές ομάδες θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Νίκη σήμερα και μετά Ολυμπιακός!

Με συνοπτικές διαδικασίες θέλει να «καθαρίσει» το σημερινό παιχνίδι με την Ερμιονίδα η ΑΕΚ, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να σκεφτεί τον επαναληπτικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Νίκη σήμερα και μετά Ολυμπιακός
Στους ρυθμούς της προσεχούς αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, ζει από την περασμένη Τρίτη η ΑΕΚ.

Ωστόσο, πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει ο σημερινός αγώνας με την Ερμιονίδα για την 21η αγωνιστική της Football League (18:30, OTE Sport 3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, όσοι δεν θα καταφέρουν να βρεθούν την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, να θελήσουν να βρεθούν σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στήριξης στους παίκτες του Τραϊανό Δέλλα.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ανέστη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Γεωργέα, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο και Πεταυράκη. Στον άξονα θα είναι ο Γιόχανσον και Ανάκογλου, ο οποίος στα πλάγια θα έχει τους Μπαρμπόσα και τους Ντούνη. Οργανωτικό ρόλο θα έχει ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αραβίδης.

Σημαντικό χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν οι Κορδέρο και Ντ’ Ακόλ, οι οποίοι προέρχονται από πολύμηνη απουσία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ατλάντα!!

Ούτε τώρα η Ατλάντα… μάσησε απέναντι στο Κλίβελαντ! Νίκησε (106-97) και στην τρίτη εφετινή μεταξύ τους αναμέτρηση, έφτασε στις έξι σερί νίκες και παραμένει πρώτη στην Ανατολή.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ατλάντα!
Και στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι η Ατλάντα ήταν νικήτρια. Οι Χοκς επικράτησαν 106-97 απέναντι στους Κάβαλιερς, μετρούν μόνο νίκες φέτος απέναντι τους και πλέον έξι σερί επιτυχίες στις τελευταίες τους αναμετρήσεις στο ΝΒΑ.

Η Ατλάντα παραμένει η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ (49-12) στην Ανατολή και δείχνει ικανή να το διατηρήσει μέχρι το τέλος. Στο ματς απέναντι στο Κλίβελαντ ήταν εξαιρετική παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ από την πρώτη περίοδο με 17 πόντους. Οι Χοκς διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, και «κράτησαν» όταν οι Καβαλιερς έκαναν την αντεπίθεσή τους.

Στην ίδια στιγμή ο Χάρντεν έκανε για άλλη μια φορά τα πάντα στο παρκέ! Ο «μούσιας» έκανε τριπλ-νταμπλ και οδήγησε εκ του ασφαλούς το Χιούστον στη νίκη 103-93 απέναντι στους Πίστονς. Ο Χάρντεν τελείωσε την αναμέτρηση με 38 πόντους 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ενώ είχε συμπαραστάτες τους Μόνρό (19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα) και Ντράμοντ (8 ποντους και 21 ριμπάουντ) όταν η ομάδα του Ντιτρόιτ προσπάθησε να ανακάμψει.

Στην Ουάσιγκτον οι Γουίζαρντς καρδιοχτύπησαν από του πουθενά! Είχαν φτάσει στο σημείο να προηγούνται με 35 πόντους διαφορά απέναντι στο Μαϊάμι. Την έχασαν από τους Χιτ που πήγαν να αγωνιστούν χωρίς βασικά στελέχη τους, και έφτασαν στο σημείο να ιδρώνουν στο τέλος για να πάρουν την νίκη με 99-97.

Αντίθετα, οι Γουόριορς στο παιχνίδι τους με τους Μάβερικς δεν «χαλάρωσαν» ποτέ! Έφτασαν στη νίκη 104-89, ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή τους και τη διαφορά τους, φτάνοντας στο σημείο να προηγούνται με 26 πόντους στα μέσα της τέταρτης περιόδου.


Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα:

Σάρλοτ Χόρνετς – Τορόντο Ράπτορς 103-94
(Γουίλιαμς 23, Τζέφερσον 23, Χέντερσον 13 – Ντε Ροζάν 30, Λόουρι 25)

Ιντιάνα Πέισερς – Σικάγο Μπουλς 98-84
(Μαχίμι 14, Στάκεϊ 12, Γουότσον 11 – Γκασόλ 18, Μακ Ντέρμοτ 16, Ντάνλεϊ 14)

Ορλάντο Μάτζικ – Σακραμέντο Κινγκς 119-114
(Ολαντίπο 32, Φριε22, Νίκολσον 14 – Γκέι 39, Κάζινς 29, ΜακΚόλουμ 13)

Φιλαδέλφεια 76ερς – Γιούτα Τζαζ 83-89
(Κάνααν 16, Σμιθ 14 – Χέιγουορντ 25, Φέιβορς 15, Μπερκ 10)

Ουάσιγκτον Γουίζαρντς – Μαϊάμι Χιτ 99-97
(Νενε 20, Μπιλ 17, Γκορτατ 14 – Ντράγκιτς 18, Νάπιερ 16, Μπισλι 13)

Ατλάντα Χοκς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 106-97
(Χόρφορντ 19, Τιγκ 16, Σρόντερ 15 – Ίρβινγκ 20, Τζέιμς 18, Λαβ 14)

Μπρούκλιν Νετς – Φίνιξ Σανς 100-108 (92-92 κανονική διάρκεια)
(Λόπες 19, Τζέφερσον 12, Τζόνσον 11 – Μόρις 19, Μπλένσο 19, Μόρις 19)

Σαν Αντόνιο Σπερς – Ντένβερ Νάγκετς 120-111
(Λεόναρντ 25, Πάρκερ 24, Ντάνκαν 15 – Λόουσον 23, Φαριντ 20, Τσάντλερ 16)

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Ντάλας Μάβερικς 104-89
(Κάρι 22, Γκριν 18, Τόμσον 16 – Νοβίτσκι 14, Ρόντο 14, Στουνταμάιρ 12)

Χιούστον Ρόκετς – Ντιτρόιτ Πίστονς 103-93
(Χάρντεν 38, Τζόουνς 17, Μπριούερ 15 – Μονρό 19, Τζάκσον 17)

Μέμφις Γκρίζλις – Λος Άντζελες Λέικερς 97-90
(Ράντολφ 24, Γκασολ 18, Άλεν 15 – Κλάρκσον 25, Έλινγκτον 14, Τζόνσον 14)

Νιού Όρλεαν Πέλικανς – Μπόστον Σέλτικς 98- 104
(Ντέιβις 29, Γκόρντον 20, Έβανς 11 – Τόμας 27, Μπας 17, Τέρνερ 16) *Πηγή: sport-fm.gr*