Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

“Οχι” στο αυτοδιοίκητο! Το λέει και το σύνταγμα!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Απίστευτα πράγματα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κώστας Παπαλάκης, για όσα βίωσε στη διάρκεια της θητείας του, από το 2003 έως το 2008.

Διαβάστε συνοπτικά: “Αντιμετωπίσαμε απίστευτες καταστάσεις, έναν υπόκοσμο, μια Λερναία Υδρα. Με δικαστικές αποφάσεις έδιωχναν τον πρόεδρο από μια ομάδα και ερχόταν από το πουθενά ένας αχυράνθρωπος, ένας τραγουδιστής, ένα πρόσωπο της νύχτας. Είχε αποκαλυφθεί τότε μια εμπορία κοκαίνης με πλοίο. Ο Ελληνας Εσκομπάρ, ο μεγαλομαφιόζος, ήταν και πρόεδρος μιας επαγγελματικής ομάδας. Το τι πιέσεις δεχτήκαμε από τον βουλευτή της περιοχής που μετέπειτα έγινε και υπουργός να το αφήσουμε να περάσει, δεν λέγεται. Σε μεγάλη ομάδα Θεσσαλονίκης με εκατό χρόνια ιστορία, ήθελαν να βάλουν πρόεδρο κάποιον που είχε καταδίκες για κοκαΐνη και τον συνέλαβαν και με ζυγαριά ακριβείας. Με πίεζαν αλλά δεν άκουγα τίποτε. Ηρθε μάλιστα και ένας γνωστός δικηγόρος, που σήμερα είναι βουλευτής και μας φιλοδώρησε με μια μήνυση... Εχω δεχτεί πολλές απειλές. Τους έλεγα “αν πέσω από το παράθυρο τότε θα γλιτώσετε”. Με απείλησε κάποιος πασίγνωστος επιχειρηματίας, κορυφαίος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Μου λέει η γραμματέας “κύριε  Παπαλάκη σας ζητάει ο τάδε επί προσωπικού. Κατεβαίνω κάτω, έρχεται και μου λέει... “σε καθάρισα”. Ενας άλλος πάλι, η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, μου στέλνει εξώδικο λίβελο και μου ζητάει 6 εκατομμύρια ευρώ. Οταν λέμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο μιλάμε για τους προέδρους των ομάδων. Αυτοί είναι. Οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι. Δίπλα από αυτούς είναι οι «δορυφόροι» οι υπόλοιποι. Είχαν τους συνδέσμους, αιχμή του δόρατος και είχαν και το πελατειακό κράτος των βουλευτών και υπουργών. Αυτό είναι το πλέγμα και το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πρόεδροι και οι μεγαλομέτοχοι”

Προφανώς και λίγα είπε ο άνθρωπος. Αλλά κατέληξε με κάτι πολύ σημαντικό. Προσέξτε: “Στο αυτοδιοίκητο είναι το κλειδί. Στο άρθρο 16 παρ. 9 του Συντάγματος, την ανώτατη εποπτεία του αθλητισμού την έχει το κράτος, οπότε μπορεί να παρέμβει, ακόμη κι αν η ΟΥΕΦΑ επιμένει για το αντίθετο. Να υπάρχει μια επιτροπή κρατική που θα έχει το πάνω χέρι”.

Είναι αυτό ακριβώς που πιστεύουμε κι εμείς κι αυτό που προτείνουμε. Εάν δεν πάψουν οι “νταβατζήδες” του ποδοσφαίρου να είναι ανεξέλεγκτοι και εάν δεν παρέμβει η πολιτεία για να ορίσει αυστηρά τους κανόνες του παιχνιδιού, χαίρι και προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ...

“Εξάποντο” στοίχημα για Αγγελο και παίκτες

To ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας βρίσκει τον Παναθηναικό σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναικός πάει σ' αυτό το ματς με κεκτημένη ταχύτητα από τη σταθερά ανοδική πορεία του στο Πρωτάθλημα και, βέβαια, από την πολύ σημαντική νίκη του επί του Παναθηναικού. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες των τελευταίων δύο μηνών, οι οποίες ούτε ξεχάστηκαν ούτε ξεπεράστηκαν με τη νίκη στη Βέροια.

Εάν γινόταν κανονικά η προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ θα είχε την ευκαιρία να νικήσει και τον Εργοτέλη και να εξασφαλίσει έτσι περισσότερη ηρεμία. Τώρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενός εκτός έδρας ντέρμπι και μάλιστα με αντίπαλο τον ανταγωνιστή του στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Είναι ένας αγώνας έξι βαθμών. Και πρέπει να κερδηθεί για πολλούς λόγους. Για να επανέλθει στην ομάδα η καλή ατμόσφαιρα, για να πλησιάσει τον Παναθηναικό και να επωφεληθεί από την αφαίρεση βαθμών, αλλά και για το γόητρο, που επιβάλει να ισοφαριστεί η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον μεταξύ τους αγώνα

Ο Αγγελος και παίκτες καλούνται να κερδίσουν ένα ενδιαφέρον στοίχημα. Με νίκη έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια νέα αρχή στο Πρωτάθλημα, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ενώ με ήττα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τους φέρνει όλους στριμωγμένους με τις πλάτες στον τοίχο. Η ομάδα πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη αυτοπεποίθησή της, γιατί τα πλέι οφ δεν αργούν και εκεί θα κριθεί όλη η χρονιά. Μια νίκη, λοιπόν, επί του Παναθηναικού στη Λεωφόρο θα είναι η καλύτερη τονωτική ένεση στο πιο κατάλληλο  χρονικό σημείο.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: