Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Όλα για την... Ευρώπη!

Βαλένθια - Μπέτις το παιχνίδι που ξεχωρίζει από την 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν σε ένα παιχνίδι που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τις θέσεις που θα δώσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όλα για την... Ευρώπη
Βαλένθια - Μπέτις το παιχνίδι που ξεχωρίζει από την 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν σε ένα παιχνίδι που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τις θέσεις που θα δώσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι νυχτερίδες προέρχονται από την ήττα στο Σαν Μαμές και αρκετά προβλήματα... διοικητικά μετά την απόφαση που ουσιαστικά περνάει τις μετοχές στην κατοχή τράπεζας.

Για την ίδια αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μαγιόρκα και η Μπαρτσελονα την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 15 Μαρτίου
Λα Κορούνια - Θέλτα (22:45)

Σάββατο, 16 Μαρτίου
Σοσιεδάδ - Βαγιαδολίδ (17:00)
Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μαγιόρκα (21:00)
Βαλένθια - Μπέτις (23:00)

Κυριακή, 17 Μαρτίου
Μάλαγα - Εσπανιόλ (13:00)
Σεβίλλη - Σαραγόσα (18:00)
Οσασούνα - Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Γρανάδα - Λεβάντε (22:00)
Μπαρτσελόνα - Ράγιο Βαγιεκάνο (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική
Ράγιο Βαγιεκάνο - Μάλαγα
Θέλτα - Μπαρτσελόνα
Σαραγόσα - Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβάντε - Σεβίλλη
Βαγιαδολίδ - Οσασούνα
Μαγιόρκα - Λα Κορούνια
Εσπανιόλ - Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα
Μπέτις - Χετάφε  
πηγή: sport-fm.gr

Στηρίζει Δώνη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο θέμα με Γκαρσία

Ανακοίνωση για το θέμα που προέκυψε εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Δεδομένων των αναφορών στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον Pablo Garcia και μολονότι τίποτα απ’ όσα φημολογούνται δεν έλαβαν χώρα στη σημερινή προπόνηση, η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ξεκαθαρίζει ότι:
Στους νέους δρόμους που ανοίγει η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αυτό που μετράει είναι ο επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα με μοναδικό γνώμονα το καλό του συλλόγου. Υπάρχουν αρχές και κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί και αποδεκτοί απ’ όλους όσους συμμετέχουν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τον Pablo Garcia και την προσφορά του και για αυτό ξεπεράσαμε τη συνηθισμένη σχέση ομάδας – ποδοσφαιριστή.
Ο ιδιοκτήτης και η ΠΑΕ εκτιμούν τον τρόπο με τον οποίο ο προπονητής της ομάδας διαχειρίζεται το υπάρχον υλικό και περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τη δουλειά του.
Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για εμάς να πρέπει έστω για λίγο να στρέψουμε την προσοχή μας από αυτό που θα έπρεπε να είναι ο κοινός στόχος Διοίκησης, Ομάδας και Φιλάθλων, που δεν είναι άλλο από ακόμη μια μεγάλη νίκη το βράδυ της Κυριακής.
ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.   voria gr

Πασσαλής: «Ιδανικός για τον Άρη ο Παπαδόπουλος»

Για το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Νίκος Πασσαλής, στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο'.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τη νίκη επί του Λεβαδειακού: «Μία νίκη 4-0 δεν μπορεί να την παραβλέψει κανείς. Ο Άρης δημιούργησε καλές φάσεις στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και δεν πιέστηκε πολύ αμυντικά. Ο νέος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά να χειρίζεται καταστάσεις δύσκολες για τους ποδοσφαιριστές και ήταν φαινόταν πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Άρη».

Για το αν μπορεί η ομάδα να κινηθεί πια σε ανάλογους ρυθμούς: «Μόνο ο χρόνος μπορεί να μας δώσει την απάντηση. Η ομάδα έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι . Ο ΠΑΣ είναι μία υπολογίσιμη ομάδα και θα πρέπει ο Άρης να εμφανιστεί στο γήπεδο, όπως και στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν οι πανηγυρισμοί των παικτών. Φάνηκε η σύμπνοια που έχουν τα αποδυτήρια της ομάδας. Αλλά και η βελτιωμένη αμυντική λειτουργία των ποδοσφαιριστών».

Για τις απουσίες Κοέλιο και Πουλίδο:«Είναι πλήγμα οι απώλειες Πουλίδο και Κοέλιο γιατί είναι δύο αξιόλογες μονάδες. Όλοι θα πρέπει να δουλέψουν για να καλύψουν το κενό που θα υπάρχει λόγω της απουσίας των δύο».


πηγή: metrosport.gr
 


Η αποστολή χωρίς Γκαρσία!

Για ατομικό πρόγραμμα κάνει λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι ακολούθησε ο Γκαρσία και δεν υπάρχει καμιά επίσημη τοποθέτηση στο θέμα που προέκυψε. Από εκεί και πέρα ο Δώνης έβγαλε την αποστολή την οποία αποτελούν οι: Ιτάνζ, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κουμαλό, Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Κίτσιου, Βούκιτς, Καμαρά, Ολίσε, Λόρενς, Ρομπέρ, Πέλκας και Αθανασιάδης. Το δελτίου Τύπου της ΠΑΕ αναφέρει: " Ασκήσεις τακτικής περιείχε η σημερινή προπόνηση που διεξήχθη Μεσημβρία και περιείχε ασκήσεις για την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και οικογενειακό διπλό. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι οι Garcia, Κατσικάς και Γεωργιάδης ενώ οι Lino και Lazar προφυλάχθηκαν προληπτικά από ένα κομμάτι της προπόνησης λόγω ελαφρών ενοχλήσεων σε κνήμη και δικέφαλο αντίστοιχα."


πηγή: metrosport.gr
 


Αλαβάντας: «Πολύ καλά έκανε και αντέδρασε ο Σαββίδης»

Για την ανακοίνωση Σαββίδη, αλλά και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας, στο "Αθλητικό Μetropolis" και την εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο".

Για το ματς με τον Παναθηναίκό, ανέλυσε: «Είναι ένα ντέρμπι, που πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα έχει πιο έντονο το στοιχείο της αντιπαλότητας, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων στις δύο ομάδες. Από την άλλη και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αλλά και όλοι μας γενικότερα, σκεφτήκαμε πως ίσως στην τιμωρία του Σαλπιγγίγδη, υπήρξε δάκτυλος του Παναθηναϊκού.

Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή υπερτερεί του Παναθηναϊκού. Η απώλεια του Σαλπιγγίδη είναι πολύ μεγάλη γιατί σαν παίκτης δίνει έναν άλλο αέρα στην ομάδα, μία άλλη δύναμη. Είναι ξεκάθαρο πως με μία ενδεχόμενη νίκη του την Κυριακή, ίσως αφήσει έξω τον Παναθηναϊκό. Τον μεγαλύτερο ρόλο θα μπορούσε να τον παίξει βέβαια και ο διαιτητής, αν και απευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Για την ανακοίνωση Σαββίδη, είπε: «Είναι μία αντίδραση ανθρώπινη και κατά τη γνώμη μου πολύ σωστή. Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να ταρακουνήσει τα νερά και για εμένα πολύ καλά κάνει. Δείχνει πως θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα στον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζει επί ίσοις όροις. Κατά τη γνώμη μου και πολύ άργησε ο ΠΑΟΚ να αντιδράσει. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια μία… απόμακρη στάση από τη τεκτενόμεα του ελληνικού πρωταθλήματος. Έπρεπε να έχει αντιδράσει νωρίτερα, αφού είναι και μία από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος».


πηγή: metrosport.gr


Δύσκολα προλαβαίνει ο Μπαργκάν!

Το πιο σημαντικό πρόβλημα για τον Γιώργο Καλαϊτζίδη ακούει στο όνομα Κενάν Μπαργκάν.

Ο άσσος της Βέροιας έχει πρόβλημα στο γόνατο και δεν θα προλάβει να μπει στην αποστολή για το ματς με τον «δικέφαλο», μπαίνοντας έτσι στη λίστα των απόντων όπου ήδη είναι οι Καλί και Σνάουτσνερ, αλλά και ο τιμωρημένος Γκιγέρμο.

Το τεχνικό επιτελείο της Βέροιας κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι με την Κέρκυρα για την επόμενη αγωνιστική, η οποία θα γίνει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για το παιχνίδι της Εθνικής.


πηγή: metrosport.gr
 


Έστειλαν το... μήνυμα οι παλαίμαχοι!

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, μέσω της οποίας στέλνουν το μήνυμα της νίκης στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης εν όψει του αγώνα με τη Βέροια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το παιχνίδι κόντρα στη Βέροια δεν είναι απλά τελικός, αλλά η αρχή μια σειράς κρίσιμων παιχνιδιών, τα οποία θα κρίνουν την παραμονή της ΑΕΚ. Οπότε, στον αγώνα του Σαββάτου δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη.

Ως βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Ένωσης συμβουλεύουμε τους παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας, να σβήσουν απ' το μυαλό τους, ό,τι έχει συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Τα πάντα θα κριθούν σε αυτά τα πέντε ματς. Η αγωνιστική σωτηρία περνάει από τα... πόδια σας.

Μην ακούτε όσους στοχευμένα θέλουν να σας υποβαθμίσουν. Σε πείσμα όλων, μόνο εσείς, το πάθος που δείχνετε σε κάθε αναμέτρηση και ο κόσμος στις εξέδρες θυμίζετε ΑΕΚ!»

Από τον Μπέλλη μέχρι τον Κατσουράνη!

Τρεις ποδοσφαιριστές και ένας προπονητής, που υπάρχουν στα ρόστερ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, συνδέουν τα ονόματά τους με τις δύο ομάδες. Ο Κώστας Κατσουράνης ξεκίνησε τη φετινή περίοδο με τους «πράσινους», αλλά από τον Δεκέμβριο του 2012 ανήκει στο δυναμικό του «Δικεφάλου» όντας ο 27ος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τις φανέλες των δύο συλλόγων. Οι άλλοι τρεις είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Βίκτορ Βιτόλο και ο Γιώργος Δώνης.

Ποιος ήταν ο πρώτος; Ο Μιχάλης Μπέλλης, ο οποίος μετά από μια θητεία τεσσάρων ετών (1965-1969) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ενδιάμεσο σταθμό την Παναχαϊκή βρέθηκε το 1970 στην Τούμπα κατακτώντας με τον ΠΑΟΚ το κύπελλο Ελλάδας το 1972.

Η λίστα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ασλανίδης, Τερζανίδης, Αναστασιάδης, Χρ. Δημόπουλος, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Μαραγκός, Φρατζέσκος κ.α. και αρκετές περιπτώσεις μετακινήσεων από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστροφα που σήκωσαν πολύ συζήτηση και αποτέλεσαν για αρκετές ημέρες πρώτο θέμα στον ημερήσιο αθλητικό Τύπο.

Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που πήγε στον Παναθηναϊκό ήταν ο Αχιλλέας Ασλανίδης (1976) με μεταγραφή. Ακολούθησε ο Χρήστος Τερζανίδης (1977) και τρία χρόνια αργότερα, το 1981, ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος στην συνέχεια έγινε ο πρώτος προπονητής που κάθισε στον πάγκο και των δύο ομάδων.

Το 1985 η απόφαση του Χρήστου Δημόπουλου να μην αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου με τη Λάρισα έχοντας υπογράψει στον Παναθηναϊκό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ, ενώ το 1991 ο Νίκος Καραγεωργίου μετακόμισε από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό. Ο Πέρσι Ολιβάρες ήταν ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής, που άφησε το 1997 την Τούμπα και συνέχισε την καριέρα του στην Παιανία.

Κι αν η μετακίνηση του Χρήστου Δημόπουλου είχε αρκετό σασπένς, η πιο πολύκροτη μετακίνηση ήταν αυτή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη το καλοκαίρι του 2006. Ο διεθνής φορ αγωνίστηκε για μια τετραετία στον Παναθηναϊκό και επέστρεψε το 2010 στην Τούμπα.

Συνολικά οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό είναι οι παρακάτω:

Μιχάλης Μπέλλης, Αχιλλέας Ασλανίδης, Χρήστος Τερζανίδης, Αγγελος Αναστασιάδης, Χρήστος Δημόπουλος, Νίκος Καραγεωργίου, Θανάσης Δημόπουλος, Κώστας Φρατζέσκος, Σπύρος Μαραγκός, Πέρσι Ολιβάρες, Γιώργος Γεωργιάδης, Δημήτρης Μάρκος Λεωνίδας Βόκολος, Παντελής Κωσταντινίδης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Θανάσης Τσίγκας, Σαντόρ Τόργκελε, Γιώργος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ντάνι Φερνάντεζ, Κώστας Χαλκιάς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Φίλιππος Δάρλας, Χρήστος Μελίσσης, Μπράις Μουν, Βίκτορ Βιτόλο, Κώστας Κατσουράνης.
πηγή: metrosport.gr