Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Βόλτα στην Κορσική!!

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Παρί Σεν Ζερμέν την επίσκεψή της στην Κορσική. Η ομάδα του Μπλαν με πρωταγωνιστές τους Ιμπραΐμοβιτς και Λαβέτσι ξεμπέρδεψε εύκολα απέναντι της Μπαστιά (3-0).

Βόλτα στην Κορσική
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Παρί Σεν Ζερμέν στην επίσκεψή της στην έδρα της Μπαστιά, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Οι Παριζιάνοι με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Εζεκιέλ Λαβέτσι σε μεγάλα κέφια επικράτησαν 3-0 και συνέχισαν την παρέλασή του για τον τίτλο.

Ο Σουηδός επιθετικός αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό και στη συνέχεια πέρασε σε δημιουργικό ρόλο. Ο «Ίμπρα» στη συνέχεια έβγαλε δύο ασίστ στον Λαβέτσι, ο οποίος σφράγισε τη τέταρτη σερί νίκη της ομάδας του Λοράν Μπλαν στο πρωτάθλημα.

Έτσι, οι Παριζιάνοι ανέβασαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Μονακό στους 11 βαθμούς και ελπίζουν σε «γκέλα» των Μονεγάσκων απέναντι στην Σοσό στο Πριγκιπάτο.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική

Παρασκευή (7/3, 21:30)

Μαρσέιγ-Νις 0-1
(66' Eσερίκ)

Σάββατο (8/3, 21:00)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
(6' Ιμπραΐμοβιτς, 19', 88' Λαβέτσι)

Γκινγκάμπ- Εβιάν
Μονακό-Σοσό
Ναντ-Αζαξιό
Τουλούζ-Ρεμς
Βαλανσιάν-Ρεμς

Κυριακή (9/3)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή (14/3)

Ρεμς- Μαρσέιγ

Σάββατο (15/3, 21:00)

Λιλ-Ναντ (17:30)
Αζαξιό-Γκινγκάμπ
Εβιάν- Βαλενσιέν
Νις-Μπαστιά
Ρεν-Τουλούζ
Σοσό-Λοριάν

Κυριακή (16/3)

Μονπελιέ –Μπορντό (15:00)
Λιόν-Μονακό (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεντ Ετιέν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Αποθέωση για τους αήττητους στη Λεωφόρο!! (pics)

Το φόρο τιμής (πού έγινε ακόμα πιο αναγκαίος μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη») απέτισε η Λεωφόρος στη μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού που κατέκτησε αήττητο πρωτάθλημα το 1964.

Αποθέωση για τους αήττητους στη Λεωφόρο (pics)
Υπόκλιση σε μια απ’ τις μεγαλύτερες ομάδες της ιστορίας του Παναθηναϊκού έκανε η Λεωφόρος.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί, πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άρη τιμήθηκαν οι παίκτες που φορούσαν τη φανέλα με το «τριφύλλι» τη σεζόν 1963-64 και κατέκτησαν αήττητοι το πρωτάθλημα.

Εν μέσω λοιπόν συνθημάτων συνδεδεμένων και με το ντέρμπι, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» κατευθύνθηκαν προς τη θύρα 13.

Εκεί όπου είχε σχηματιστεί ένα όμορφο coreo προς τιμήν τους (με ένα πανό που έγραφε «αήττητοι πρωταθλητές» και απεικόνιζε την ομάδα προ πεντηκονταετίας) και όπου γνώρισαν την αποθέωση απ’ όλο το γήπεδο. Πηγή: sport-fm.gr

Γάτος! Κατέβασε τα ρολά για 1.275 λεπτά! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον (ξένο) τερματοφύλακα που έκανε το απίστευτο ρεκόρ χωρίς να "φάει" γκολ. Ποιον έλεγαν "Γάτο" και ποιος τον ξεπεράσε μετά από πάρα πολλά χρόνια; Ήταν 8 Μαρτίου 1991 όταν ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άμπελ Ρεσίνο, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και να μη δεχτεί γκολ για 1.275 λεπτά. Εκείνη τη μέρα όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος στον πλανήτη μιλούσε για το μεγάλο επίτευγμα.
Ο Ρεσίνο τελικά δέχτηκε γκολ στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τη Χιχόν.
Το ρεκόρ του στο ισπανικό πρωτάθλημα έμεινε άτρωτο. Ήταν, όμως, κι ευρωπαϊκό ρεκόρ. Ξέρετε πότε έσπασε; Το 2009. Τόσα χρόνια μετά. Και το έκανε ο Φαν Ντερ Σαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ο Ρεσίνο, με το καθόλου τυχαίο παρατσούκλι "El Gato", γεννήθηκε το 1960 και αγωνίστηκε στην Ατλέτικο από το 1986-1995. Έκλεισε την καριέρα του το 1996 στη Ράγιο Βαγιεκάνο.
Στην εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε δυο φορές, ενώ σαν προπονητής έκατσε μεταξύ άλλων στον πάγκο της Ατλέτικο το 2009 και της Θέλτα το 2013.


Πηγή: sportdog.gr

«Στεγνός» στα Πηγάδια!

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την ουσία στα «Πηγάδια» και χάρη στο γκολ του Μπαράλες (60’), πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της SKODA Ξάνθης. Δοκάρι με τον Κάλβο είχαν στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι.

«Στεγνός» στα Πηγάδια
«Στεγνός» από τα Πηγάδια βγήκε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδας της Αρκαδίας πήρε μια πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της SKODA Ξάνθης, στην προσπάθεια για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Μπαράλες στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλύτεροι από την αντίπαλό τους, αλλά με σωστή αμυντική τακτική και ουσία στην επίθεση, πήραν το διπλό, φτάνοντας τους 51 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση και προσπάθησαν πολύ να φτάσουν στη νίκη, αλλά αυτό από μόνο του δεν έφτανε. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, αλλά ακόμη κι έτσι θα μπορούσαν να «κλέψουν» την ισοπαλία, αν στις καθυστερήσεις ήταν πιο τυχερός ο Κάλβο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι Ακρίτες έμειναν στους 32 βαθμούς και έχασαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την παραμονή.

To ματς

Η SKODA Ξάνθη μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όμως, τα… χαλούσε στην τελική πάσα. Κάλβο και Σολτάνι από τις δύο πτέρυγες πήραν το βάρος των επιθέσεων και τις… σέντρες, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων βρίσκονταν πάντα στη σωστή θέση για να κόψουν. Ο Σολάρι ήταν αποκομμένος στην κορυφή της γραμμής κρούσης και ποτέ δεν πήρε σωστά τη μπάλα για να βρεθεί σε θέση βολής και να απειλήσει. Μόνο μια φορά ο Μάνταλος πέρασε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, αλλά του πήραν τη… μπουκιά από το στόμα οι αμυντικοί.

Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες, που είχαν σωστή αμυντική τακτική, πρόσεχαν κατ’ αρχήν τα νώτα τους και στη συνέχεια προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να φανούν απειλητικοί. Μάλιστα, είχαν τις τρεις καλές στιγμές του αγώνα με τον Καράσκο (23’), τον Μπαράλες (30’) και τον Ντε Μπλάσις (36’), όμως, κανένας από τους τρεις δεν σημάδεψε σωστά. Οι Αργεντινοί, όσες φορές ο Αστέρας επιτέθηκε με αξιώσεις, ταλαιπώρησαν την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και να βάλουν μπροστά στο σκορ.

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές στις δύο ενδεκάδες και έτσι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Το σκηνικό ήταν ίδιο. Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει και ο Αστέρας αμυνόταν σωστά και έψαχνε το γκολ με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στο 60ο λεπτό, ο Μπαράλες από θέση μέσα αριστερά, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου Κυριακίδη, για να γίνει το 0-1.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, αφού είχαν πετύχει τον στόχο τους, ενώ οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι Ακρίτες είχαν μικρο-ευκαιρίες, αλλά όχι κάποια κλασσική, που να ανησυχήσει τον Μπαντή, με εξαίρεση ένα σουτ του Κάλβο στο 73’. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα, ρίσκαραν παίζοντας με τρεις παίκτες στην άμυνα και βγήκαν κατά… κύματα μπροστά, αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν. Έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 93’, αλλά στο δυνατό σουτ του Κάλβο, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπαντή. Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουκουλάκη και ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μάρτινς, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (70’ Ράνος), Χοσέμι (77’ Μαρίν), Κάλβο, Φλίσκας, Μάνταλος (83’ Τριάδης), Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.

Στον πάγκο έμειναν: Τσέμα, Βάλλας, Μπέρτος, Βασιλακάκης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Έντο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (83’ Ναβάρο), Μπαράλες (89’ Χουάνμα), Καράσκο (74’ Κάφα), Κουρμπέλης.

Στον πάγκο έμειναν: Χερνάντες, Πολ, Τσαμπούρης, Σέτι.

Κίτρινες κάρτες: Μπαξεβανίδης, Μαρίν / Εντό, Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Ναβάρο, Κάφα
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας), Γ. Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA




 Πηγή: sport-fm.gr

Τι να σου κάνει κι ο Μήτρογλου…!

Πολύ μεγάλο μοιάζει το χάλι της Φούλαμ για να το μαζέψει μόνος ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας στράικερ ξεκίνησε βασικός, έφτιαξε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε ν’ αποτρέψει το οδυνηρό 3-1 απ’ την Κάρντιφ.

Τι να σου κάνει κι ο Μήτρογλου…
Όχι ο Μήτρογλου, ούτε ο… Μέσι δείχνει ικανός να σώσει (αυτή) τη Φούλαμ!

Παρόλο που είχαν τον Έλληνα επιθετικό για πρώτη φορά βασικό -κι εκείνος έφτιαξε ευκαιρίες για να σκοράρει- οι «cottagers» υπέστησαν σκληρή ήττα 3-1 απ’ την Κάρντιφ.

Με την είσοδο και του Γιώργου Καραγκούνη στο ματς, η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ έδειχνε να παίρνει τα πάνω της. Και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έλληνα άσου, απάντησε (με τον Χόλτμπι) στο προβάδισμα που είχε δώσει ο Κόκερ.

Δεχόμενοι ωστόσο δυο τέρματα σε πέντε λεπτά (ξανά απ’ τον Κόκερ στο 67’ και με αυτογκόλ του Ρίτερ στο 71’) οι Λονδρέζοι ξάπλωσαν στο καναβάτσο. Και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από ‘κει (και απ’ τον πάτο της βαθμολογίας) ούτε απ’ τις καλές ενέργειες του Μήτρογλου, που έφεραν καλές φάσεις στο δίλεπτο 76’-77’.

Κι ενώ η Κάρντιφ έβρισκε βαθμολογικό οξυγόνο στην Ουαλία, η Σαουθάμπτον έβρισκε ξανά τα πατήματά της στο Λονδίνο. Με γκολ του Ροντρίγκες λοιπόν στο 37’, καθάριζε 1-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και επέστρεφε στις επιτυχίες έπειτα από δυο συνεχόμενες ήττες (με Γουέστ Χαμ και Λίβερπουλ).

Σε αυτές ωστόσο -τις επιτυχίες- παρέμεινε η Στόουκ. Διότι τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ την περασμένη βδομάδα ακολούθησε παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Νόριτς. Με ίδιο πρωταγωνιστή (Γουόλτερς), ίδιο τρόπο (πέναλτι) και παίκτη λιγότερο απ’ το 78’ λόγω αποβολής του σκόρερ.


Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/3 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(34' Τζόουνς, 65' Ρούνεϊ, 82’ Γουέλμπεκ)

Κάρντιφ-Φούλαμ 3-1
(45’+1’, 67’ Κόκερ, 71’ αυτ. Ρίτερ - 59’ Χόλτμπι)

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 0-1
(37’ Ροντρίγκες)

Νόριτς-Στόουκ 1-1
(56’ Τζόνσον - 73’ πεν. Γουόλτερς)

Τσέλσι-Τότεναμ (19:30)

** Αναβάλλονται λόγω Κυπέλλου τα παιχνίδια: Άρσεναλ-Σουόνσι, Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ-Χαλ, Νιουκάστλ-Έβερτον και Λίβερπουλ-Σάντερλαντ.


Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο, 15/3 (17:00)

Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Έβερτον-Κάρντιφ
Φούλαμ-Νιουκάστλ
Σαουθάμπτον-Νόριτς
Στόουκ-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας
Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ
Άστον Βίλα-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 16/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15:30)
Τότεναμ-Άρσεναλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός τόπου και χρόνου η Μπάρτσα!!

Μεγάλη εκτός έδρας γκέλα για την Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί… δεν βρέθηκαν στο γήπεδο, μοιραία ηττήθηκαν 1-0 απ’ την Βαγιαδολίδ και δέχθηκαν γερό πλήγμα στη μάχη του τίτλου.

Εκτός τόπου και χρόνου η Μπάρτσα!
Αυτή… δεν ήταν Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, απείλησαν στο ελάχιστο τη Βαγιαδολίδ και η τελευταία τους «πλήγωσε», επικρατώντας 1-0.

Τα ζόρια είχαν κάνει από νωρίς την εμφάνισή τους, διότι οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και δεν θύμιζαν σε τίποτα τη… γνωστή ομάδα. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 17’ ο Ρόσι τιμώρησε την «παιδική» αμυντική αντίδραση των φιλοξενούμενων κι έβαλε μπροστά στο σκορ στην ομάδα του.

Μέχρι το ημίχρονο δεν έκανε σχεδόν τίποτα η Μπάρτσα, ούσα ανήμπορη να αντιδράσει. Στην επανάληψη ανέβασε την πίεσή της, ο Μαρτίνο έκανε αλλαγές, προκειμένου να βρει τις λύσεις που ζητούσε, όμως μάταια! Στις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «μπλαουγκράνα», τόσο ο Μέσι όσο και ο Νεϊμάρ τις σπατάλησαν, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος!

Ένα σκορ που άφησε την Μπαρτσελόνα στο -1 απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης που αν νικήσει την Λεβάντε την Κυριακή, μπορεί να ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς!



Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 08 Μαρτίου
Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-0
(17' Ρόκι)

Μπέτις – Χετάφε (19:00)
Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Γρανάδα – Βιγιαρεάλ (23:00)

Κυριακή, 09 Μαρτίου
Εσπανιόλ – Έλτσε (13:00)
Αλμερία – Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (20:00)
Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα, 10 Μαρτίου
Οσασούνα – Μάλαγα (21:00)
Σοσιεδάδ – Βαγιεκάνο (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική…
Χετάφε – Γρανάδα
Λεβάντε – Θέλτα
Βαγιεκάνο – Αλμερία
Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ
Έλτσε – Μπέτις
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα
Σεβίλλη – Βαγιαδολίδ
Σοσιεδάδ – Βαλένθια
Βιγιαρεάλ – Αθλέτικ ΜπιλμπάοΠηγή: sport-fm.gr

Το έχουν αποφασίσει για «Παπ»

Διατεθειμένοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ατρομήτου, με τον οποίο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο, είναι στην ΑΕΚ για την απόκτηση του διεθνούς φορ.

Το έχουν αποφασίσει για «Παπ»
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται ο σχεδιασμός της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, η οποία θα την βρει στη Football League και έχει ως στόχο να ανέβει… αέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Το πλάνο της «Ένωσης» προβλέπει την ενίσχυση σε κάθε θέση του ρόστερ, ώστε να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στην υλοποίηση του στόχο τους.

Στην άμυνα υπάρχει ο Τσιρίλο που μπορεί να προσφέρει από την εμπειρία του σε νεαρούς παίκτες, όπως οι Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος και Σαρρής.

Στη μεσαία γραμμή μεγάλος στόχος είναι ο Κατσουράνης, ένας παίκτης που μπορεί να δώσει βοήθειες και να μάθει τη θέση στους πιο νέους χαφ.

Για την επίθεση το βάρος έχει δοθεί στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ο διεθνής επιθετικός πραγματοποιεί και φέτος εξαιρετική χρονιά, όμως το πρόβλημα είναι ότι δεσμεύεται με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Ατρόμητο. Για αυτό ο «Δικέφαλος» χρειάζεται να διαπραγματευτεί με τους Περιστεριώτες, με τον παίκτη να φέρεται να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Η τελευταία επαφή που υπήρξε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον «Παπ» ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο ποδοσφαιριστής είχε αρνητική ευγενικά την πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τα δεδομένα, όμως, με τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική και στην «Ένωση» είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ατρομήτου και να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.Πηγή: sport-fm.gr

Έξαλλος ο Κολονέλο!

Πυρά του Τζιανλούκα Κολονέλο κατά του Μιχάλη Γρηγορίου και της Κέρκυρας για τη μη τήρηση του fair play.

Έξαλλος ο Κολονέλο
Ο Ιταλός προπονητής της Ζακύνθου ρίχνει τις ευθύνες στον συνάδελφό του στην Κέρκυρα για την συμπεριφορά των «Φαιάκων», που δεν εφάρμοσαν το fair play. Μάλιστα, ο Τζιανλούκα Κολονέλο αρνήθηκε να καθίσει στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ο τεχνικός της Ζακύνθου τόνισε ότι ο Γρηγορίου φώναζε στους παίκτες της Κέρκυρας να μην τηρήσουν το fair play.

«Κάναμε μεγάλο παιχνίδι. Έτσι όπως πήγε, αξίζαμε την ισοπαλία. Θα μπορούσαμε ακόμα και να προηγηθούμε. Είδατε όλοι τι συνέβη. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από τον συνάδελφό μου στη φάση του δεύτερου γκολ. Φώναζε από τον πάγκο ‘‘παίξτε, παίξτε’’, ενώ θα έπρεπε να τηρήσουν το fair play. Όταν τον ρώτησα στη διακοπή γιατί δεν τήρησαν το fair play, μου απάντησε ότι στην Ελλάδα αυτό τηρείται μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Περίμενα και από τους παίκτες της Κέρκυρας να εφαρμόσουν το fair play. Δεν μας σεβάστηκαν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά στο ποδόσφαιρο, κάποτε θα τα ξαναπούμε με τον αντίπαλο. Εύχομαι στο μέλλον και η Κέρκυρα να δεχτεί ένα παρόμοιο τέρμα. Τιμώ τους ποδοσφαιριστές μου», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το παιχνίδι ο Τζιανλούκα Κολονέλο.

Με Πέτριτς βασικό!!

Για πρώτη φορά παίρνει φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης ξεκινά στο πλάι του Μάρκους Μπεργκ, στο ματς με τον Άρη! Δείτε τις επιλογές του Αναστασίου.

Με Πέτριτς βασικό!
Βασικός ξεκινά για πρώτη φορά ο Μλάντεν Πέτριτς, στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη! Ο Γιάννης Αναστασίου έκρινε πως ο Κροάτης επιθετικός είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο και γι' αυτό θα βρίσκεται στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ, στην επίθεση.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός επαναφέρει ύστερα από καιρό, στην αρχική ενδεκάδα τον Μέντες, αφού ο Ολλανδός μέσος έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Επίσης, θέση βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας παίρνει ο Μαρινάκης, ενώ στην αρχική σύνθεση είναι και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει -όπως αναμενόταν- ο Στέφανος Κοτσόλης, απ' τη στιγμή που ο Καπίνο είναι τραυματίας.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη:

Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπεΐντ, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Πέτριτς. Πηγή: sport-fm.gr

Τόλμησες να βάλεις γκολ στη Μπάγερν;

Η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε. Και πιθανότατα το μετάνιωσε αφού ένα… βαυαρικό ξέσπασμα έδωσε συνέχεια στο αήττητο ρεκόρ της Μπάγερν, που επικράτησε με 6-1 στην 24η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Τόλμησες να βάλεις γκολ στη Μπάγερν;
Ένα γκολ της Βόλφσμπουργκ ήταν αρκετό για να… εξαγριώσει τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία συνέχισε επιβλητικά την αήττητη πορεία της στην 24η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17’ και πιθανότατα το… μετάνιωσαν, αφού η καταιγιστική της εμφάνιση σταμάτησε στο 6-1, απαντώντας με πέντε γκολ σε 17 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Επιβλητικά επέστρεψε στις νίκες η Σάλκε, η οποία «ξέσπασε» με 4-0 επί της Χόφενχαϊμ με χατ-τρικ του Χούντελαρ.

Αντίθετα, συνέχεια στις γκέλες έδωσε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία έμεινε στο 1-1 με το Αννόβερο και βρίσκεται ισόπαλη στην τρίτη θέση με τη Σάλκε.

Νικήτρια στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων αναδείχτηκε η Άουγκσμπουργκ, η οποία επικράτησε με 2-1 της Γλάντμπαχ και ανέβηκε στην εξάδα, ενώ το Ανόβερο δεν κατάφερε να πάρει ανάσα σωτηρία, μένοντας στο 1-1 με την Άιντραχτ.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Σάββατο 9/3 (16.30)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ 4-0
(6’, 28’ 79΄ Χουντελάαρ, 55’ Ομπάσι)

Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ 1-1
(5’ Ράφαελ – 35’ Αλτίντοπ)

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 2-2
(30’ Μαξίμ, 35’ Χάρνικ – 24’ Χοχσέιντ, 83’ Μπίκακιτς)

Ανόβερο-Λεβερκούζεν 1-1
(33’ Ρούντνεβς – 28’ Κάστρο)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-6
(17’ Νάλντι – 26’ Σακίρι, 63’,78’ Μίλερ, 66’, 80’ Μάντζουκιτς, 71’ Ριμπερί)

Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(72’ πεν. Καλχανόγλου – 29’ Μάντλουνγκ)

Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης (19.30)

Κυριακή 10/3
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ (16.30)
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Παρασκευή 14/3
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (21:30)

Σάββατο 9/3 (16.30)
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Βόλφσμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν (19:30)
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου

Κυριακή 10/3
Αμβούργο-Νυρεμβέργη (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Οι κορυφαίες στιγμές του NBA!! (vid)

nba-top-10-plays-kyrie-irving
Για ακόμα μια φορά το NBA ήταν πλούσιο από εντυπωσιακές φάσεις και πολλά καρφώματα!
Ξεχώρισαν τα δύο τρομερά καρφώματα από  από τον James Harden και τον Anthony Davis.
Παρακολουθείστε τις κορυφαίες 10 στιγμές από την αγωνιστική της εβδόμης Μαρτίου:






Πηγή: arenafm.gr

Παραδόθηκαν τα χρήματα για τη μικρή Μαριλένα!

marilena2
Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε πως το ποσό που μαζεύτηκε για την μικρή Μαριλένα Παπαπορφυρίου έχει παραδοθεί στα χέρια της οικογένειάς της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν για τη Μαριλένα από τους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, από τους φίλους της ομάδας στο περιθώριο της αναμέτρησης με τον Τύρναβο, αλλά και από το ποδοσφαιρικό τμήμα των «κυανολεύκων», έχουν ήδη παραδοθεί στην οικογένεια της μικρής.
Όλοι στην οικογένεια του Ημίθεου εκφράζουν τις θερμότερες ευχές τους στη Μαριλένα και στους οικείους της να βγουν από την μεγάλη και εξαιρετικά δυσάρεστη περιπέτεια, που βιώνουν, και η μικρούλα να αναρρώσει πλήρως. Η μεγάλη αθλητική οικογένεια του Συλλόγου μας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό τους, μέχρι τη τελική νίκη, μέχρι η ζωή και το παιδικό χαμόγελο να επικρατήσουν ολοκληρωτικά”.

«Όλοι στο γήπεδο»

iraklislogo4
Η Κίνηση «Ημίθεος Συμμετοχική» εξέδωσε σήμερα (08/03) ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βοηθήσει τον Ηρακλή και ζήτησε από τον κόσμο να είναι αρωγός της προσπάθειας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Όλοι μαζί, στην πιο κρίσιμη στιγμή
Πήραμε την πρωτοβουλία να στηρίξουμε την ΠΑΕ και την ομάδα με την παρουσία και τη συνεισφορά μας, με κίνητρο την άδολη αγάπη για τον ΗΡΑΚΛΗ μας και στόχο την επιτυχία της προσπάθειας επανόδου του στην αγωνιστική κατηγορία, στην οποία ανήκει. Αυτή η προσπάθειά μας λαμβάνει χώρα στην πιο κρίσιμη – από κάθε άποψη – χρονική συγκυρία, τόσο για την ΠΑΕ, όσο και για το αγωνιστικό τμήμα.
Εξ αρχής εξηγήσαμε στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ μας ότι δεν είμαστε οι κάτοχοι της μαγικής ράβδου, που θα μεταβάλλουν από τη μια στιγμή στην άλλη, με τρόπο εντυπωσιακό, τα πάντα στην πραγματικότητα της ομάδας. Μέλημά μας είναι να στηρίξουμε την ομάδα στο έργο της, μέσω της επανάκτησης δύο σημαντικότατων στοιχείων, που είχαν – δυστυχώς – χαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα: της αξιοπρέπειας και της συνέπειας, στοιχεία, τα οποία θα πρέπει πάντοτε να διατηρεί ως δεδομένα ο Σύλλογος, που υπηρετούμε. Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, ωστόσο, χρειαζόμαστε έναν τεράστιο συμπαραστάτη, ώστε αυτή να στεφθεί με επιτυχία. Και αυτός ο συμπαραστάτης δεν είναι άλλος από τον κόσμο της ομάδας, τις χιλιάδες των ανθρώπων, που έχουν χάραγμα στην καρδιά τους την ιδέα του ΗΡΑΚΛΗ και ποθούν να τη βλέπουν στα ψηλά, όπως της αξίζει.
Απευθύνουμε, λοιπόν, ανοικτό κάλεσμα σε όλον τον «κυανόλευκο» λαό, να σταθεί αρωγός στη νέα προσπάθεια, που καταβάλλεται και να συμβάλλει στην ουσιαστική αναγέννηση της ομάδας, μέσα από την αγορά εισιτηρίων για τους υπολειπόμενους εντός έδρας αγώνες και μέσα από την παράλληλη παρουσία του, με μαζικό τρόπο, στην κερκίδα του Καυτανζογλείου. Η οικονομική συνεισφορά της ευρείας μάζας των Ηρακλειδέων είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη, ανάγκη αδήριτη στον δρόμο της επανόδου του ΗΡΑΚΛΗ μας στο φυσικό χώρο του. Η συμμετοχή του κόσμου, μέσω της αγοράς εισιτηρίων, αποτελεί καίριο μέσο επιτυχίας σε αυτό, που επιχειρούμε, καθώς, χωρίς αυτήν προϋπόθεση και παρά τις δικές μας προθέσεις, δεν θα προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που αφορά στο να «βγει» η χρονιά σε οικονομικό επίπεδο.
Όλοι, λοιπόν, στο γήπεδο, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Δευτέρας 10 Μαρτίου, στις 18:00, με αντίπαλο τον Απόλλωνα 1926.
Αγοράζω εισιτήριο, στηρίζω οικονομικά τον ΗΡΑΚΛΗ, βοηθώ ενεργά την προσπάθεια της ανόδου.
Όλοι κοντά, όλοι μαζί συνεισφέρουμε, όλοι μαζί μπορούμε…
«ΗΜΙΘΕΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ»”.

Στα ημιτελικά ο Δουβαλίδης!

Στα ημιτελικά των 60μ. με εμπόδια στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης.

Στα ημιτελικά ο Δουβαλίδης
Επιτυχημένα ξεκίνησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Στίβου ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ήρθε τέταρτος στη προκριματική του σειρά με χρόνο 7.65 και αύριο το απόγευμα (16:45), θα διεκδικήσει την είσοδό του στον μεγάλο τελικό.

Μάλιστα, αυτός ο χρόνος ήταν δέκατος συνολικά από τους 16 που πέρασαν στα ημιτελικά. Νικητές στις τέσσερις σειρές ήταν ο Πασκάλ Μαρτινό με χρόνο 7.56, ο Γουίλιαμ Σάρμαν με 7.59, ο Μπέργκερ με 7.61, ενώ στη σειρά του Δουβαλίδη, οι Πότζι και Νταριέν τερμάτισαν ταυτόχρονα με 7.56.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, στις 19:00 στον τελικό του άλματος του Επί Κοντώ θα συμμετάσχει ο Κώστας Φιλιππίδης, ενώ στα προκριματικά των 60μ. των γυναικών λαμβάνει μέρος η Μαρία Γάτου. Πηγή: sport-fm.gr

Σούπερ Θανάσης, αλλά δεν… έφτανε!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ πόντων στο NBDL αλλά η ομάδα του ηττήθηκε.

Σούπερ Θανάσης, αλλά δεν… έφτανε
Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τους Ντέλαγουερ 87ερς, ωστόσο η ομάδα του έχασε με 116-95 από τους Σάντα Κρουζ Ουόριορς.

Ο 21χρονος φόργουορντ, αδερφός του Γιάννη που παίζει στους Μπακς, έκανε προσωπικό ρεκόρ πόντων στο NBDL. Ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 24 (23 ήταν η προηγούμενη καλύτερή του επίδοση) έχοντας 6/12 δίποντα και 4/4 τρίποντα, ενώ πρόσθεσε στη στατιστική του 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 ασίστ σε 36:11.
Πηγή: sport-fm.gr

Houston, we have… no problem!!

Οι Ρόκετς συνέτριψαν τους Πέισερς με 112-86 επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική τους κατάσταση. Μεγάλη νίκη με πολύ καλό Κουφό για Γκρίζλις στο Σικάγο. Ήττα για Αντετοκούνμπο.

Houston, we have… no problem
Ένα τρομερό τρίτο δωδεκάλεπτο, με επί μέρους σκορ 38-16, αρκούσε ώστε οι Ρόκετς να συντρίψουν με 112-86 τους Πέισερς, που μετρούν τρεις σερί ήττες. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 28 πόντους,16 εκ των οποίων στην τρίτη περίοδο, ενώ έμεινε στον πάγκο στην τελευταία μαζί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ.

Με όπλο την άμυνά τους οι Γκρίζλις πέρασαν με 85-77 από την έδρα των φορμαρισμένων Μπουλς. Πολύ καλή παρουσία είχε ο Κώστας Κουφός με 12 πόντους (6/8 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1ασίστ και 1 κλέψιμο σε 19:15, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν πήρε επιθετική προσπάθεια αλλά είχε 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 ριμπάουντ και κανένα λάθος σε 17:24.

Οι Μπακς ηττήθηκαν με 112-104 στη Νέα Ορλεάνη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει στα ρηχά έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 20:25.

Οι Μάβερικς προηγήθηκαν 44-14 των Μπλέιζερς, βρέθηκαν να χάνουν (67-69) αλλά τελικά επικράτησαν 103-98 με πρώτο σκόρερ τον Ντιρκ Νοβίτσκι που είχε 22 πόντους.

Οι Σέλτικς παρά τα 28 λάθη τους έβαλαν τέλος στο σερί τεσσάρων νικών των Νετς με 91-84, με τους ηττημένους να έχουν 4/30 τρίποντα. Οι Λέικερς έχασαν και στο Ντένβερ, 134-126, με το δίδυμο Φαρίντ-Λόσον να κάνει θραύση για τους Νάγκετς.

Τέλος, οι Νικς έφτασαν σε δεύτερη συνεχή νίκη με το άνετο 108-81 επί των Τζαζ.

Αναλυτικά:

Σικάγο Μπουλς-Μέμφις Γκρίζλις 77-85 Γκίμπσον 18, Νοά 15, Όγκουστιν 14-Γκασόλ 18 (10 ριμπ.), Μίλερ 14, Κουφός 12, Κόνλεϊ 12, Ράντολφ 10 (11 ριμπ.).

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 101-92 Τζέφερσον 28, Γουόκερ 20 (14 ασίστ), Ντάγκλας-Ρόμπερτς 14, ΜακΡόμπερτς 11, Νιλ 10-Ντενγκ 19, Γουέιτερς 19, Χόους 13, Ίρβινγκ 13, Τόμπσον 10, Τζακ 10.

Τορόντο Ράπτορς-Σακραμέντο Κινγκς 99-87 Ρος 18, ΝτεΡόζαν 15, Πάτερσον 15, Βαλαντσιούνας 14, Λάουρι 12-Κάζινς 24, Γκέι 15, Μάκλεμορ 14, Τόμας 14, Έβανς 8 (10 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Μπρούκλιν Νετς 91-84 Ρόντο 20, Γκριν 15, Μπέιλες 14, Όλινικ 13, Σάλιντζερ 5 (12 ριμπ.)-Τζόνσον 21, Ουίλιαμς 20, Μπλάτσε 11, Πιρς 10, Πλάμλι 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Γιούτα Τζαζ 108-81 Άντονι 29, Σμιθ 17, Τσάντλερ 16 (11 ριμπ.), Στούντεμαϊρ 10-Χέιγουορντ 18, Μπερκς 18, Τζέφερσον 12.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ντιτρόιτ Πίστονς 114-101 Λοβ 28 (14 ριμπ.), Μάρτιν 24, Πέκοβιτς 17, Ρούμπιο 11-Μονρό 20 (15 ριμπ.), Τζένινγκς 17, Μπάινουμ 17, Γερέμπκο 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μιλγουόκι Μπακς 112-104 Ντέιβις 29 (14 ριμπ.), Έβανς 25, Μόροου 16, Ρόμπερτς 14, Γκόρντον 12-Μίντλετον 25, Άντριεν 20 (10 ριμπ.), Σέσιονς 16, Νάιτ 15, Χένσον 12.

Ντάλας Μάβερικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 103-98 Νοβίτσκι 22, Καλντερόν 19, Έλις 17, Χάρις 12-Όλντριτζ 30 (17 ριμπ.), Μάθιους 26, Ρόμπινσον 11, Λίλαρντ 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Λέικερς 134-126 Φαρίντ 32 (13 ριμπ.), Λόσον 30 (17 ασίστ), Τσάντλερ 19, Μοζγκόφ 13, Φουρνιέ 13, Φόι 12-Γκασόλ 27, Κέλι 24 (11 ριμπ.), Φάρμαρ 24, Μικς 16, Χένρι 10, Μάρσαλ 8 (14 ασίστ).

Χιούστον Ρόκετς-Ιντιάνα Πέισερς 112-86 Χάρντεν 28, Χάουαρντ 15, Πάρσονς 11, Λιν 11, Μοτιεγιούνας 10-Γουέστ 15 (10 ριμπ.), Τζορτζ 13, Σκόλα 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ατλάντα Χοκς 111-97 Λι 18, Ο’ Νιλ 17, Ιγκουοντάλα 13, Κάρι 13, Μπόγκουτ 10-Μίλσαπ 16, Σκοτ 14, Άντιτς 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Στην κορυφή ο Γκιστ!! (video)

Ένα κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ βρίσκεται στην πρώτη θέση του Top 10 της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Στην κορυφή ο Γκιστ (video)
Ο Παναθηναϊκός τα… θαλάσσωσε γνωρίζοντας απρόσμενη ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ.

Πάντως ο Τζέιμς Γκιστ κατάφερε να πάρει την κορυφαία θέση μεταξύ των δέκα καλύτερων φάσεων της ένατης αγωνιστικής του Top 16 χάρη σε ένα ακόμη εντυπωσιακό του κάρφωμα.

Στο Top 10 υπάρχουν και δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου από τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.



Πηγή: sport-fm.gr

Εχασε τον κόσμο όλο, κέρδισε και ο Σκαριόλο!

Η Λαμποράλ Κούτσα έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν… εκτός παιχνιδιού. Οι Βάσκοι επέβαλλαν τον ρυθμό και τους κανόνες τους και το γεγονός αυτό φτάνει στα όρια του ανεξήγητου.

Εχασε τον κόσμο όλο, κέρδισε και ο Σκαριόλο
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μην έχει διαβάσει το ματς και είχε έλλειψη ενέργειας σε συγκρίση με την Λαμποράλ Κούτσα, ενώ δεν είχε καθαρό μυαλό σε άμυνα κι επίθεση. Οι πάσες στην αδύνατη πλευρά δεν έγιναν ποτέ, οι βοήθειες στο «ζωγραφιστό» δεν δόθηκαν και ο Παναθηναϊκός δεν επέμενε στο μακρινό σουτ. Σε αυτά τα ματς πρέπει να επιμείνεις στα μακρινά σουτ ακόμα κι όταν δεν μπαίνουν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν είναι ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι, αν βρεις λύσεις από μακριά.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως και του Ολυμπιακού την Πέμπτη, έδειχναν να μην έχουν ενέργεια. Οι ομάδες  είναι κουρασμένες και το μυαλό των παικτών εγκλωβισμένο.  Οταν το μυαλό είναι εγκλωβισμένο, είναι φυσικό επακόλουθο να ακολουθήσει και το σώμα.
Οταν ορισμένοι παίκτες όχι μόνο δεν κάνουν την υπέρβαση, αλλά δεν βγάζουν στο παρκέ τα βασικά, δεν γίνεται να νικήσεις στο Top 16.  Το επίπεδο είναι υψηλό. Έλειψε από τον Παναθηναϊκό η ενέργεια των Γκιστ και Λάσμε, ο Ματσιούλις δεν έδωσε αυτά που μας έχει συνηθίσει και το «τριφύλλι» δεν έπαιξε επιθετική άμυνα. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, δεν γίνεται με ροτέισον επτά παικτών να νικήσεις μία ομάδα που χρησιμοποιεί δέκα.
Ολα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα «φαγωθούν» μεταξύ τους όχι για το πλεονέκτημα έδρας αλλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το είχαμε επισημάνει και πιο παλιά, όταν άλλοι κοίταζαν τα διασταυρώματα. Ο σώζων εαυτόν σωθείτω. Δεν κοιτάμε πλέον το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά την πρόκριση στα προημιτελικά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως το 2012 ο Ολυμπιακός πήγε στο φάιναλ φορ της Πόλης έχοντας μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά απέναντι στην Σιένα, ενώ και μια χρονιά πριν το ίδιο έπραξε και ο Παναθηναϊκός, όταν απέκλεισε με 1-3 την Μπαρτσελόνα.

Πηγή:Superbasket.gr

Δείτε το ατύχημα του Κούμπιτσα στο Μεξικό!

Στην δέκατη ειδική της πρώτης ημέρας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι που φιλοξενείται στο Μεξικό ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είχε ατύχημα με το Ford Fiesta.

Δείτε το ατύχημα του Κούμπιτσα στο Μεξικό
Στο Μεξικό φιλοξενείται ο τρίτος γύρος του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα να… αποφεύγει κατά τη διάρκεια των ειδικών της πρώτης ημέρας ένα ατύχημα, το οποίο που ήρθε στην Super ειδική…

Ο Πολωνός οδηγός στην δέκατη ειδική της ημέρας είδε το Ford Fiesta του να φέρνει… τούμπες. Ευτυχώς ο Κούμπιτσα και ο συνοδηγός του βγήκαν από το αυτοκίνητο χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Δείτε το ατύχημα του Κούμπιτσα:




Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτος ο Οζιέ, «τούμπα» ο Κούμπιτσα!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ οδηγεί την κούρσα στο Ράλι του Μεξικού μετά την ολοκλήρωση των ειδικών της Παρασκευής. Τούμπα για Ρόμπερτ Κούμπιτσα και μαζικές εγκαταλείψεις.

Πρώτος ο Οζιέ, «τούμπα» ο Κούμπιτσα
Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε το απογευματινό πρόγραμμα της Παρασκευής στο Ράλι του Μεξικού. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Volkswagen κατέκτησε τέσσερις ειδικές διαδρομές και πήρε κεφάλι στην έβδομη ειδική και μάλιστα αφήνοντας πίσω του τον Μαντς Όστμπεργκ, που το πρωί είχε προβάδισμα 3,3’’, με Citroen κατά 26,1’’. Ακολουθεί τρίτος ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και οι υπόλοιποι είναι σε μεγάλη απόσταση από την κορυφαία τριάδα.

Η μέρα περιλάμβανε πολλές εγκαταλείψεις, αφού εκτός αγώνα τέθηκαν Οτ Τάνακ, Αντρέας Μίκελσεν, Κρις Μικ και Μίκο Χιρβόνεν, ενώ ολοκληρώθηκε έκλεισε με δύο σούπερ ειδικές, με νικητή στην πρώτη τον Οζιέ και στη δεύτερη τον Όστμπεργκ. Ξεχώρισε πάντως η… τούμπα του Ρόμπερτ Κούμπιτσα με Ford Fiesta, με τον Πολωνό οδηγό να βγαίνει από το αυτοκίνητό του σώος αλλά εμφανώς εκνευρισμένος.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές και την Κυριακή πέφτει η αυλαία με άλλες τέσσερις.

Η κατάταξη μετά από έντεκα ειδικές διαδρομές:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ VW
2. Μαντς Όστμπεργκ Citroen +26.1
3. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW +42.5
4. Έλφιν Έβανς M-Sport Ford +2:28.7
5. Μάρτιν Πρόκοπ Czech Ford +3:31.1
6. Μπενίτο Γκέρα M-Sport Ford +5:06
7. Τιερί Νουβίλ Hyundai +5:30.6
8. Κρις Άτκινσον Hyundai +6:32.8

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών

SS1: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS2: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS3: Μαντς Όστμπεργκ Citroen
SS4: Μαντς Όστμπεργκ Citroen
SS5: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS6: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS7: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS8: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS9: Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW
SS10: Σεμπαστιάν Οζιέ VW
SS11: Μαντς Όστμπεργκ CitroenΠηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Πεδουλάκης!!

Τη λύση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ύστερα από την ήττα από την Λαμποράλ Κούτσα και την ευκαιρία που έχασε να κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης στην Ευρωλίγκα.

Τέλος ο Πεδουλάκης!
Παρελθόν αποτελεί από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ο Αργύρης Πεδουλάκης, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή.

Ο 49χρονος τεχνικός «πλήρωσε» τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στο Top-16 της Ευρωλίγκας, με την ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε από τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το «τριφύλλι» μένει εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης στον Ε’ όμιλο της διοργάνωσης και πλέον είναι όλα ανοιχτά για την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο διάστημα που έμεινε στον πάγκο του «Εξάστερου» ο Πεδουλάκης κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας (2013, 2014) κι ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2013).

Η ανακοίνωση

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαριστεί τον κ. Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε τρεις τίτλους.

Θα είναι πάντα ξεχωριστό μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας.
Τη Δευτέρα η ομάδα θα προπονηθεί υπό τις οδηγίες του κ. Φραγκίσκου Αλβέρτη

Κανονική… Γιουνάιτεντ!!

Τουλάχιστον στην Αγγλία… σοβαρεύεται. Μετά το σοκ με τον Ολυμπιακό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε βόλτα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και με δεύτερο σερί διπλό (3-0) πλησίασε τις θέσεις της Ευρώπης.

Κανονική… Γιουνάιτεντ! (video)
Ασυνήθιστη… σοβαρότητα για τα φετινά της δεδομένα έδειξε στο «Χόθορνς» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χωρίς περιθώρια για νέα αποτυχία μετά την «κατραπακιά» απ’ τον Ολυμπιακό, οι πρωταθλητές καθάρισαν με χαρακτηριστική άνεση (3-0) τη Γουέστ Μπρομ.

Και το έκαναν καθοδηγούμενοι -ξανά- απ’ τον εξαιρετικό Γουέιν Ρούνεϊ. Αφότου ο Τζόουνς έβαλε μπροστά τους «κόκκινους διάβολους» (με ωραία κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Φαν Πέρσι στο 34’), ο αρχηγός ανέλαβε να καθαρίσει μόνος του το ματς.

Πρώτα λοιπόν σκόραρε (στο 64’) έπειτα από σέντρα του Ράφαελ. Και στο 82’ -με όμορφη κάθετη στον Γουέλμπεκ- του επέτρεψε να δώσει και διαστάσεις στο δεύτερο συνεχόμενο διπλό της ομάδας του Μόγιες.

Αυτό που της επέτρεψε να πιάσει την Έβερτον στην έκτη θέση (έστω και με παιχνίδι περισσότερο) και μετά από πολύ καιρό να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.


Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/3 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(34' Τζόουνς, 65' Ρούνεϊ, 82’ Γουέλμπεκ)

Κάρντιφ-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Στόουκ
Τσέλσι-Τότεναμ (19:30)

** Αναβάλλονται λόγω Κυπέλλου τα παιχνίδια: Άρσεναλ-Σουόνσι, Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ-Χαλ, Νιουκάστλ-Έβερτον και Λίβερπουλ-Σάντερλαντ.


Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο, 15/3 (17:00)

Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Έβερτον-Κάρντιφ
Φούλαμ-Νιουκάστλ
Σαουθάμπτον-Νόριτς
Στόουκ-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας
Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ
Άστον Βίλα-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 16/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15:30)
Τότεναμ-Άρσεναλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή είναι Άρσεναλ!!

Ακόμα ένα δείγμα του πόσο πολύ θέλει να επιστρέψει στους τίτλους έδωσε η Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν θριαμβευτικά την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας 4-1 της Έβερτον.

Αυτή είναι Άρσεναλ! (video)
Της έχει λείψει πολύ κάποιος τίτλος. Και φέτος δείχνει αποφασισμένη να σηκώσει... κάτι! Και το απέδειξε εκ νέου η Άρσεναλ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου επικράτησε 4-1 της Έβερτον, πήρε θριαμβευτικά το εισιτήριο για την τετράδα και ετοιμάζεται ήδη για Γουέμπλεϊ!

Με τον Εζίλ να επιστρέφει στην ενδεκάδα, τα πράγματα έδειξαν ιδανικά εξ' αρχής, όταν ο Γερμανός άσος άνοιξε το σκορ μόλις στο 7'. Η υπεροχή των Λονδρέζων συνεχίστηκε, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν νέους διαδρόμους. Και το... θηρίο, ο Λουκάκου ισοφάρισε στο 32’, θυμίζοντας στην ομάδα του Βενγκέρ πως δεν θα περάσει τόσο εύκολο απόγευμα!

Και τα λεπτά περνούσαν, χωρίς να μπορούν οι «κανονιέρηδες» να ανακτήσουν το προβάδισμα. Μέχρι το 68’ βέβαια, όταν ο Αρτέτα απ’ την άσπρη βούλα –έστω και με τη δεύτερη, αφού δόθηκε εντολή να εκτελεστεί εκ νέου- έβαλε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους και τους έβαλε σε θέση πρόκρισης!

Και μια φαινομενικά δύσκολη νίκη, ο Ζιρού την μετέτρεψε σε θρίαμβο, επιβεβαιώνοντας πως φέτος είναι η χρονιά του! Ο Γάλλος επιθετικός που είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή, «χτύπησε» δύο φορές (83’, 85’) και ουσιαστικά διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας νέο λόγο στους φίλους της Άρσεναλ για πανηγυρισμούς. Πηγή: sport-fm.gr

Πολλά… κιλά μπάλα!!

Την μπουκιά μέσα απ’το στόμα του Νούνιεζ πήρε ο Τσάβες! Πάνω που ο Αργεντινός πίστεψε ότι θα δώσει τη νίκη στον ΟΦΗ, ο συμπατριώτης του –με ακόμα ωραιότερη γκολάρα- έκλεψε την ισοπαλία (1-1) στον ΠΑΣ.

Πολλά… κιλά μπάλα
Το καλύτερο το κράτησαν για το τέλος οι Αργεντινοί στο «Γεντί Κουλέ». Λιονέλ Νούνιεζ και Κρίστιαν Τσάβες πέρασαν αλλαγή στο 80’ και στο 76’ αντίστοιχα και με δύο γκολ ανάλογα της κλάσης τους διαμόρφωσαν το 1-1 ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Κρητικοί αν και ήταν καλύτεροι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την εστία του Βελλίδη. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΟΦΗ, «χτύπησε» με αντεπιθέσεις όμως η προχειρότητα στις τελικές προσπάθειες δεν της επέτρεψε να βρει δίχτυα και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι την είσοδο των Νούνιεζ και Τσάβες.

Ο Αργεντινός του ΟΦΗ έφερε με εξαιρετικό σουτ στο 86’ μια «ανάσα» από τη νίκη την ομάδα του Σα Πίντο, όμως ο συμπατριώτης του με τεχνικό σουτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90+2’) του έκλεψε τη δόξα και μαζί τον βαθμό για τον ΠΑΣ.

Οι Κρητικοί, μπορεί να ήθελαν αποκλειστικά τη νίκη και λόγω έδρας, όμως ο βαθμός της ισοπαλίας τους φέρνει μια «ανάσα» από την εξασφάλιση του στόχου της παραμονής. Το ίδιο ισχύει και για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που έμεινε αήττητος και δεύτερο σερί ματς στην Κρήτη και έφτασε τους 35 βαθμούς.

Το ματς:



Με μεγάλη όρεξη ξεκίνησαν το ματς οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο ΟΦΗ με προσπάθειες κυρίως από το δεξί άκρο κατάφερε να φέρει με άνεση τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Βελλίδη, που από τα πρώτα λεπτά του ματς είχε αρκετή δουλειά. Οι κινήσεις του Παπάζογλου χωρίς τη μπάλα δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στο αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ, που δέχτηκε έντονη πίεση. Οι Κρητικοί τελείωναν με ιδιαίτερη άνεση φάσεις, ωστόσο, μετά το πέρασμα του πρώτου 20λεπτου οι Γιαννιώτες κατάφεραν να τους περιορίσουν.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ενώ κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με την πρώτη καλή της στιγμή να έρχεται στο 27’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες έχαναν τελείως τον ρυθμό τους με το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται από πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο γκολ.

Κακό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Από τη μία ο ΟΦΗ συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως του έλειπαν οι τελικές και από την άλλη ο ΠΑΣ συνέχιζε να είναι τελείως ακίνδυνος επιθετικά. Η είσοδος του Κουτσιανικούλη στο ματς σε συνδυασμό με την «ενέργεια» που έβγαζε ο Μπανούσης «ξύπνησαν» την ομάδα του Σα Πίντο, που απέκτησε και πάλι ταχύτητα.

Η άνοδος της απόδοσης του ΟΦΗ δεν κράτησε για πολύ και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Κοροβέση. Τελικά, εκεί που τίποτα δεν έδειχνε ικανό για να αποτρέψει το 0-0, ο Λιονέλ Νούνιεζ με ωραία προσπάθεια και σουτ νίκησε στο 86’ τον Βελλίδη. Ο ΠΑΣ ανέβηκε πίεσε μέχρι τα τελευταία λεπτά και εκεί που χρειάστηκε το κάτι παραπάνω το βρήκε απ’ τον Τσάβες, που με εξαιρετικό «μυτάκι» στο 90+2’ έκανε το 1-1.


Οι συνθέσεις:



ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (80’ Νούνιες), Παπάζογλου, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (61’ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76’ Ροβίθης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Κυζιρίδης, Κάλαϊτζιτς, Μπαρέιρο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (76’ Τσάβες), Βίλα, Ντάσιος, Ακόστα (71΄ Λίλα).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κίτσου, Λεάντρο, Γιάκος, Στρούνα

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος

Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

Γιάννης Σταυρόπουλος



Πηγή: sport-fm.gr

Μπαντής: «Απρόβλεπτη ομάδα η Ξάνθη»

Δύσκολη ομάδα που στην τελευταία αναμέτρηση ξεχώρισε η επιθετική της λειτουργία χαρακτήρισε την Ξάνθη, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μπαντής.

Μπαντής: «Απρόβλεπτη ομάδα η Ξάνθη»
Ως μια απρόβλεπτη ομάδα που ο αντίπαλος δεν μπορεί να διαβάσει χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαντής την Ξάνθης ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων τόνισε ωστόσο πως είναι αισιόδοξος πως ο Αστέρας μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας την Ξάνθη ομαδικά με δύναμη και πάθος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το προσεχές παιχνίδι με την Ξάνθη: «Είναι ένα παιχνίδι που πάμε μόνο για τη νίκη. Παίζουμε με μία ιστορική ομάδα, πάμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης αλλά εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και είμαι αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση: «Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι τόσο περίεργο και τα πράγματα είναι απρόβλεπτα. Εμείς έχουμε θέληση για τη νίκη και πάθος».

Για το ποιο είναι το δυνατό σημείο της Ξάνθης: «Η Ξάνθη είναι μια απρόβλεπτη ομάδα, έχει αλλάξει προπονητές, δεν μπορείς να τη διαβάσεις εύκολα και αν κρίνουμε απ' το τελευταίο παιχνίδι η επιθετική της γραμμή ξεχωρίζει. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το τι χρειάζεται ο Αστέρας για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Χρειάζεται δύναμη και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Σαν σύνολο είναι καλή ομάδα. Είναι όμως απρόβλεπτη ομάδα και έχει σημάδια ανάκαμψης. Ομαδικά θα τους αντιμετωπίσουμε».

Για το πώς θα είναι το παιχνίδι: «Δεν μπορώ να το ξέρω από πριν. Η μπάλα παίζει απρόβλεπτα παιχνίδια. Δοκάρι και μέσα μπορεί να έχεις ένα μεγαλειώδες παιχνίδι, δοκάρι και έξω μπορεί να μην μπει και γκολ».

«Εκείνος ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ιστορία»

Τον λόγο για τον οποίο το επίτευγμα του Παναθηναϊκού με το αήττητο πρωτάθλημα τη σεζόν 1963/64 παραμένει μοναδικό εξήγησε ο Τάκης Λουκανίδης.

«Εκείνος ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ιστορία»
Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα ως αήττητη παραμένει ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1963/67, ύστερα από τη μεγάλη νίκη του «τριφυλλιού» επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Για εκείνο το κατόρθωμα μίλησε ο εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της φουρνιάς ποδοσφαιριστών, Τάκης Λουκανίδης, ο οποίος εξήγησε που οφείλεται αυτό το επίτευγμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος στο επίσημο Match Programme του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Άρη

Καταρχάς, επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν έχει και εικόνα, μιλήστε μας λίγο για εκείνη την ομάδα...

«Εκείνη η ομάδα είναι γραμμένη στην ιστορία. Όχι μόνο για το γεγονός ότι πήρε τον τίτλο αήττητη αλλά επειδή ήταν μια ομάδα που έπαιζε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που είχαμε σαν κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι ο ένας έπαιζε για τους… 10 και οι 10 για τον ένα! Κάθε Κυριακή κατεβαίναμε με στόχο να κερδίσουμε και να βάλουμε όσα περισσότερα γκολ γινόταν. Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά -κι αυτό θεωρώ το μεγαλύτερο “παράσημο”- είχαμε καταφέρει να σκέφτονται οι αντίπαλοί μας όχι αν θα μας κερδίσουν αλλά… πόσα θα φάνε!».

Το παιχνίδι που δεν πρόκειται να ξεχάσετε ποτέ από εκείνο τον… μαραθώνιο;

«Ε, εντάξει, εύκολο είναι αυτό… (σ.σ. γέλια) Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστά. Έτσι ήταν και για εμάς αυτό που κερδίσαμε με 1-0 μέσα στο “Καραϊσκάκης” την τελευταία μάλιστα “στροφή” του Πρωταθλήματος. Θυμάμαι ήθελαν σαν… τρελοί να μας κόψουν το αήττητο και να μας νικήσουν, αλλά τελικά εμείς κάναμε το… γύρο του θριάμβου στο Φάληρο».

Ήσασταν από τα βασικά στελέχη τότε... Ποιο θα λέγατε ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Όταν ήρθε ο Στέφαν Μπόμπεκ τότε στον Παναθηναϊκό έβαλε ένα πρόγραμμα για να φτιάξει μια καλή ομάδα. Για να καταλάβετε, ο μεγάλος Μίμης Δομάζος έπαιζε... έξω δεξιά. Αυτός τον πήρε και τον έβαλε στο κέντρο, έκανε εμένα αμυντικό χαφ και η ομάδα «έδεσε» και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Μας οργάνωσε σωστά, μας έδωσε νέες ιδέες. Τι να λέμε τώρα, μεγάλη υπόθεση ο Σέρβος και γι’ αυτό τον λέγαμε και “δάσκαλο”, να ξέρετε…».

Η μοίρα τα έφερε έτσι που ο Παναθηναϊκός έκοψε τον δρόμο του Ολυμπιακού, «προστατεύοντας» παράλληλα το δικό του ρεκόρ. Πως είδατε αλήθεια το πρόσφατο ντέρμπι;

«Όντως, ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη νίκη που έκανε την έκανε, κατ’ εμέ, γιατί έπαιξε για να κερδίσει. Μπορεί να μην έπαιξε… σούπερ μπάλα, όμως έπρεπε να τα δώσει όλα και αυτό ακριβώς έκανε! Έπαιξε με μεγάλο πάθος και κέρδισε… άνετα. Είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει κάνει στην ιστορία του, ούτε κι εμείς τότε που πήραμε το αήττητο πρωτάθλημα, δεν είχαμε νικήσει με τόση έμφαση! Πάντως, εγώ το πίστευα ότι θα είναι αφοσιωμένος και θα το κερδίσει το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, έβλεπα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Γενικότερα, πως κρίνετε την εικόνα της φετινής ομάδας;

«Ο Παναθηναϊκός πάει να φτιάξει μια καινούργια ομάδα. Δεν έχει παίξει το πολύ μεγάλο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να πούμε ότι έχει πλάνο. Ανεβαίνει σιγά – σιγά και προφανώς θα έχει σαν στόχο την δεύτερη θέση. Πρέπει να είναι βέβαια πάντα διεκδικητής του Πρωταθλήματος, δεν του αρμόζει να μένει τόσο πίσω στην βαθμολογία... Ο Γιάννης Αναστασίου, από την άλλη πλευρά, δείχνει με την δουλειά του πως κάνει ότι μπορεί και είδαμε πως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι παίκτες μπήκαν με πολύ καλή ψυχολογία».

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, βλέπουμε πως ο κόσμος ήταν δίπλα σας ακόμα και στις… προπονήσεις! Κάτι ανάλογο γίνεται και τώρα…

«Αναμφίβολα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποστήριζαν και υποστηρίζουν πάντα την αγαπημένη τους ομάδα… θερμά. Τον καιρό τον δικό μας έδιναν και την… ψυχή τους για την ομάδα, αλλά πάντα με καλό τρόπο. Χωρίς να γίνονται ακρότητες και να υπάρχουν τιμωρίες. Αυτό είναι το μόνο που θέλω να πω και σε όποιον μας διαβάσει. Όταν αγαπάς κάτι κοιτάς να το προστατεύσεις. Χρειάζεται προσοχή από τον κόσμο, να αποφεύγει τις κακοτοπιές γιατί στο τέλος θα κάνει κακό στην… δική του την ομάδα!».

Κύργιας: «Ηθική υποχρέωση μας»

Ηθική και επαγγελματική υποχρέωση να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε αγώνα έχουν οι παίκτες του Άρη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μίχαλης Κύργιας.

Κύργιας: «Ηθική υποχρέωση μας»
Την άποψη ότι όσο ο Άρης έχει ελπίδες να παραμείνει στην κατηγορία οι παίκτες δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια που κάνουν εξέφρασε ο Μιχάλης Κύργιας.

Ο κεντρικός αμυντικός των «κίτρινων» τόνισε πως έχουν ηθική και επαγγελματική υποχρέωση να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε αγώνα.

Ακόμη, αναφερόμενος στο ματς της 28ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Κύργιας δήλωσε πως θα προσπαθήσουν να φύγουν από την έδρα των «πράσινων» με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Μιχάλη, τα πράγματα κάθε αγωνιστική που περνάει δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον Άρη. Πως πάτε στην έδρα του Παναθηναϊκού;
«Ισχύει αυτό, διότι όσο λιγοστεύουν τα παιχνίδια το πράγμα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Από εκεί και πέρα όμως, όσο υπάρχουν πιθανότητες, είναι ηθική και επαγγελματική υποχρέωσή μας να παλεύουμε τα ματς. Να κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η ομάδα».

Κυνηγάτε ένα θαύμα;
« Εντάξει, ποδόσφαιρο είναι, όλα γίνονται! Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και ότι μπορέσουμε να καταφέρουμε».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τον σούπερ θρίαμβο επί του Ολυμπιακού. Αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερη την κατάσταση για τον Άρη;
«Σίγουρα ήταν μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού. Όμως είναι ένα διαφορετικό ματς. Εμείς θα πάμε εκεί για το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι θετικότερο μπορούμε».

Επειδή ο κόσμος έχει ακούσει πολλά από εσάς όλη τη χρονιά και τα λόγια δεν ωφελούν, θα ήθελες να του στείλεις ένα σύντομο μήνυμα;
«Όπως είπατε, δεν είναι για να λέμε λόγια και πράγματα εδώ που έχουμε φτάσει. Απλά να ξέρει ο κόσμος ότι προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο υπάρχουν ελπίδες, δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε».

Σκόμποε: «Δείχνει αρκετά δύσκολο…»

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο του Άρη για την παραμονή στην κατηγορία, όπως δήλωσε ο Όλε Σκόμποε και μίλησε για τα συναισθήματα που νιώθει για την πρώην ομάδα του.

Σκόμποε: «Δείχνει αρκετά δύσκολο…»
Τη σημασία που έχει για τον Άρη η νίκη στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο Όλε Σκόμποε.

Ο παλαίμαχος άσος των Θεσσαλονικέων υποστήριξε πως η παραμονή αυτή τη στιγμή για τους «κίτρινους» μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη, όμως για να έχουν ακόμα ελπίδες πρέπει να κερδίσουν απόψε τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σκόμποε στην ιστοσελίδα «All about Aris»

Ποια είναι τα συναισθήματα σας που είστε κοντά στην αγαπημένη σας ομάδα;

«Δεν μπορεί να περιγραφεί με μια λέξη, είναι πολύ έντονο το συναίσθημα. Πέρασαν 10 χρόνια από την προηγούμενη φορά, βρήκα γνώριμα πρόσωπα εδώ, όπως ο Κρίστι Βαγκέλι, τον οποίο πριν από 10 χρόνια όταν τον είχα στην ομάδα αποφάσισα να υπογράψει συμβόλαιο επαγγελματικό. Ήταν πολύ νέος τότε και μετά απ’ αυτό είχε μια φανταστική καριέρα, έπαιξε για χρόνια στον Άρη με μεγάλη επιτυχία, έγινε διεθνής με την Αλβανία, ενώ τώρα είναι αρχηγός του Άρη. Όλα αυτά που πέτυχε με κάνουν να νιώθω δικαιωμένος. Συνάντησα επίσης σήμερα και τον Μπιμπισίδη με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες κατά το δεύτερο πέρασμα μου από την ομάδα το 1984. Είδα και τον Γιώργο Φοιρό ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και συμπαίκτης μου. Οπότε είδα πολλά ευχάριστα πρόσωπα απόψε, τα συναισθήματα είναι έντονα για μένα».

Ήσασταν ενημερωμένος για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος του Άρη τα τελευταία δύο χρόνια;

«Ναι βέβαια γνωρίζω καλά τι συμβαίνει, όπως τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Δείχνει αρκετά δύσκολο να παραμείνει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία με τα τωρινά δεδομένα, όμως αν νικήσει στο αυριανό (σημερινό) παιχνίδι όλα γίνονται, οι ομάδες που είναι πάνω από τον Άρη θα είναι πολύ κοντά μετά, 2-3 βαθμούς. Προσεύχομαι να νικήσουμε αύριο και οι πιθανότητες θα είναι πολλές μετά».

Ο Άρης φέτος συμπληρώνει ένα αιώνα από την ίδρυση του, πως νιώθετε γι’ αυτό;

«Καταρχήν έχω να πω ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι η καλύτερη να γιορτάζει ο σύλλογος τα 100 του χρόνια, ειδικά αυτή χρονιά είναι πολύ άσχημο που η ομάδα έχει τόσο άσχημη πορεία. Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά φέτος, τότε θα πρέπει οι πάντες στον Άρη να μην το βάλουν κάτω. Ο Άρης πάντα θα είναι μεγάλη ομάδα, έχει τόσους πολλούς φιλάθλους που ακόμη και αν δεν αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία θα είναι μεγάλος σύλλογος. Θα επανέλθει δριμύτερος ότι κι αν συμβεί φέτος».

Θα προσπαθήσετε να δώσετε το παρών όταν ο σύλλογος γιορτάσει τα 100 του χρόνια;

«Δεν γνωρίζω τίποτα για τις εκδηλώσεις, δεν έχω κάποια ενημέρωση γι’ αυτό, είναι δύσκολο πάντως να είμαι στη Θεσσαλονίκη τέλη Μαρτίου γιατί θα έχω επισκέψεις από συγγενικά μου πρόσωπα, οπότε το τάιμινγκ δεν είναι το καλύτερο».

Αν σας γινόταν πρόταση στο μέλλον από τον Άρη να αναλάβετε κάποιο πόστο στην ομάδα και να βοηθήσετε το σύλλογο σε μια δύσκολη περίοδο, θα απαντούσατε θετικά;

«Όπως σας είπα ο Άρης είναι η ομάδα της καρδιάς μου, είμαι προπονητής επίσης, μόλις τέλειωσα τη σεζόν με την ομάδα που εργάστηκα στη Νορβηγία, αυτό σας το λέω γιατί ένας από τους λόγους που είμαι εδώ είναι επειδή ο μάνατζερ μου ζει στην Ελλάδα. Συζήτησα μαζί του και πιστεύει ότι υπάρχουν καλές προοπτικές να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Θα μου άρεσε το ενδεχόμενο να εργαστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν απ’ τον Άρη μου γινόταν κάποια πρόταση, τότε πιθανότατα θα δεχόμουν, θα ήταν πολύ σπουδαίο για μένα κάτι τέτοιο, οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι τέτοιο».

Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη στιγμή σας στον Άρη;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια μόνο τέτοια στιγμή, ξεκινώντας από το πρώτο μου πέρασμα στον Άρη την περίοδο 77-80, θα πω ότι είχαμε εκπληκτικές στιγμές, είχαμε μια σπουδαία ομάδα, αγωνιστήκαμε με επιτυχία στην Ευρώπη και ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και εμπειρίες. Ακόμη και στο δεύτερο πέρασμα μου από τον Άρη τη δεκαετία του ’80, είχαμε καλή ομάδα και υπάρχουν ευχάριστες αναμνήσεις. Σαν προπονητής δεν έχω το ίδιο καλές αναμνήσεις, παρότι δεν είχαμε κακούς παίκτες, τα εξωαγωνιστικά προβλήματα μας άφησαν πίσω».

Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους φιλάθλους του Άρη που βλέπουν την ομάδα τους σε τόσο δύσκολη κατάσταση;

«Πολλοί φίλαθλοι του Άρη νιώθουν άσχημα σαν κι εμένα, που σας λέω ότι είμαι ο πιο φανατικός υποστηρικτής του. Δεν πρέπει να είναι απαισιόδοξοι, αλλά να βοηθήσουν όλοι την ομάδα τώρα που περνάει δύσκολα. Προσπαθήστε να βοηθήσετε τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Άρη, Δεν πρέπει να καταστραφεί μια ομάδα με ιστορία 100 χρόνων, να τη βοηθήσουμε όλοι ακόμη και στην περίπτωση που πέσει κατηγορία, αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ναι προσωρινό. Κρατήστε ψηλά το πνεύμα σας, εγώ δηλώνω υπερήφανος που είμαι οπαδός του Άρη».

Θα τα ξαναπούν!

Εξελίξεις αναμένονται να σημειωθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα διοικητικά του Πανιωνίου, όταν και είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη.

Θα τα ξαναπούν
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται τα σπουδαία στον Πανιώνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, με θέμα συζήτησης τη σύσταση διοίκησης που έχει προταθεί από τους ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες να βοηθήσουν τον σύλλογο.

Προχθές είχε υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, με τους ανθρώπους που «τρέχουν» ανεπίσημα την ομάδα να προτείνουν να μετάσχουν στη νέα διοίκηση και δύο μέλη από τον Ερασιτέχνη.

Τώρα μένει να φανεί ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, έχοντας ως δεδομένη τη θέληση του ιατρού της ομάδας, Χρήστου Δάρα, να τεθεί επικεφαλής.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα αναφέρει πως την άλλη εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει και ο διαχειριστικός έλεγχος στα γραφεία της ΠΑΕ Πανιώνιος. Μόλις ολοκληρώσουν τη δουλειά τους οι λογιστές, θα εκκρεμεί να ανακοινωθεί το πόρισμα.Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Μπεν ο ΠΑΟΚ!

Τον επιθετικό της Βέροιας, Μπεν Ναμπουχάνε, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει βρει τα δίχτυα δέκα φορές, φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την “Sportday”.

Βλέπει Μπεν ο ΠΑΟΚ
Στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ φαίνεται να είναι ο Μπεν, όπως αποκαλύπτει η “Sportday”.

Ο επιθετικός της Βέροιας, ο οποίος έχει βρει τα δίχτυα δέκα φορές τη φετινή σεζόν φαίνεται να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του «Δικέφαλου του Βορρά».

Μάλιστα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της Sportday ήδη έχει έρθει σε επαφή με τη Βέροια για τον 22χρονο, τον οποίο απέκτησε τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Γάλλος φορ, ο οποίος έχει περάσει τη Χάβρη (2007, 8 συμμετοχές) και τη Βαν (2010, 92 συμμετοχές -22 γκολ), από έχει συμβόλαιο με τη «βασίλισσα του βορρά» μέχρι το 2015.

Τη φετινή σεζόν ο Μπεν μετρά 27 συμμετοχές και δέκα τέρματα.Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια πολλά, κόουτς»!

Στον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 42, ευχήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ένα κείμενο – αφιέρωμα στην καριέρα του υπηρεσιακού τεχνικού της ομάδας.

«Χρόνια πολλά, κόουτς»!
Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Γιώργος Γεωργιάδης και κλείνει τα 42.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, μέσω ενός κειμένου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στην προσωπική ζωή και επαγγελματική πορεία, κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ο Γιώργος Γεωργιάδης κλείνει σήμερα τα 42 του χρόνια και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του εύχεται υγεία, οικογενειακή ευτυχία και πολλές επιτυχίες, αρχής γενομένης από τον πρώτο του αγώνα φέτος ως πρώτος προπονητής!

Ο γνωστός ως “ΓΧ” γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1972 στις Κρηνίδες Καβάλας, όμως αν ρωτήσεις τον ίδιο για την καταγωγή του, θα σου πει ότι είναι Δραμινός, λόγω της στενής του επαφής με τη μακεδονική πόλη που απείχε πολύ λίγο από τη γενέτειρά του. Μεγάλωσε στην Στουτγκάρδη, απ’ όπου επέστρεψε στα 14 του χρόνια.

Μετά από μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα που ξεκίνησε εκεί ακριβώς, στη Δράμα, ο Γεωργιάδης κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2008 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά από μια πλούσια καριέρα. Φόρεσε αμέσως το κοστούμι του “ανιχνευτή” και συνέβαλε στις επιλογές των ποδοσφαιριστών εκείνο το καλοκαίρι.

Την επόμενη χρονιά, δοκίμασε τη φόρμα του προπονητή και ανέλαβε την Κ20 ομάδα του Δικεφάλου και αμέσως μετά, αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΠΟ να αναλάβει την Εθνική Νέων και πολύ λίγο αργότερα την Εθνική Ελπίδων. Το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της ομάδας, την οποία τελικά οδήγησε ως πρώτος προπονητής στα πλέι οφ της περυσινής χρονιάς μετά το διαζύγιο με το Γιώργο Δώνη.

Η γνωριμία του με τον Χουμπ Στέφενς έκανε τον τελευταίο να του προτείνει μια θέση του δίπλα στον πάγκο ως βοηθός, πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή. Ο Ολλανδός προπονητής παρότρυνε τον μέχρι πρότινος βοηθό του μάλιστα να είναι εκείνος που θα τον διαδεχτεί, όπως και συνέβη λίγες μέρες πριν.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ζυρνόγλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων κι έχει δυο παιδία, τον Χάρη (που αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ) και τη Μελίσα. Μιλάει γερμανικά, αγγλικά και εσχάτως ισπανικά και είναι κάτοχος UEFA Pro.

Κινείται για φορ ο Αστέρας!!

Εντολή να βρεθεί σέντερ φορ για τον Αστέρα Τρίπολης έχουν δώσει οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Κινείται για φορ ο Αστέρας
Τον επιθετικό που θα πάρει πάνω του το σκοράρισμα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης ψάχνουν στον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» αποκαλύπτει πως ο Μπαράλες (των 5 γκολ σε 21 ματς) και ο (Χουάνμα των 4 γκολ σε 19) δεν έχουν ικανοποιήσει με την επιθετική τους ικανότητα τους Αρκάδες.

Γα αυτό τον λόγο οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, Καϋμενάκης και Μπάκος, έχουν δώσει εντολή σε μάνατζερ για να καλύψουν το συγκεκριμένο κενό στην ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Με στιλ… επιθετικό ο ΠΑΟΚ!

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, και ο Γιώργος Γεωργιάδης για να πετύχει τον στόχο του σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Με στιλ… επιθετικό ο ΠΑΟΚ
Σίγουρες, φρέσκες και υγιείς λύσεις για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να δείξει ξανά καλό αγωνιστικό πρόσωπο αναμένεται να προτιμήσει ο Γιώργος Γεωργιάδης για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Το ντέρμπι με τους Πειραιώτες αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» να πετύχει μία πειστική νίκη και ο υπηρεσιακός τεχνικός αναμένεται να τον παρατάξει με διαφορετική νοοτροπία.

Η χθεσινή προπόνηση ήταν η πιο σημαντική για τους «ασπρόμαυρους», αφού ο 41χρονος προπονητής, αφού είχε τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. Ο Έλληνας τεχνικός υπολογίζει τον Μαντούρο, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους Λίνο και Μάρτενς.

Αμφίβολος είναι κι ο Στοχ που επέστρεψε με πρόβλημα στον αστράγαλο και αυτό σίγουρα θα παίξει ρόλο στην απόφαση για την ενδεκάδα.

Όλα δείχνουν ότι ο Γεωργιάδης θα παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον ΠΑΟΚ, με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Ινσαουράλντε και Τζαβέλλα.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Κάτσε και ο Νάτχο, με τον Βούκιτς να είναι μπροστά από τα δύο χαφ. Στα πλάγια θα παίξουν οι Σαλπιγγίδης και ο Λούκας, με τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Πηγή: sport-fm.gr

Το πλάνο για την Τούμπα!

Την απόφαση να ξεκουράσει όσους παίκτες του Ολυμπιακού είναι στο… όριο, ώστε να είναι έτοιμοι για το ματς της χρονιάς με τη Γιουνάιτεντ, έχει λάβει ο Μίτσελ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το πλάνο για την Τούμπα
Ο επαναληπτικός με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, όπως τόνισε και ο Πιέρ Ισά στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου στο Καραϊσκάκη.

Την Κυριακή οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, έχοντας τη δυνατότητα να κατακτήσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, όμως το μυαλό όλων βρίσκεται ήδη στο παιχνίδι με τους «κόκκινους διαβόλους».

Για αυτό τον λόγο ο Μίτσελ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων», αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιβαρυνθεί αρκετά από τα συνεχόμενα ματς (και τις υποχρεώσεις που είχαν με τις εθνικές τους ομάδες).

«Σίγουροι» για την ενδεκάδα θα πρέπει να θεωρούνται οι Φουστέρ, Σάμαρης, Μασάντο, Μπονγκ και Παπάζογλου, ενώ υποψήφιοι είναι επίσης οι Τόρες, Ιμπαγάσα και Σκέποβιτς, όπως μάλιστα και ο νεαρός Βέργος.

Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός τεχνικός περιμένει σήμερα στου Ρέντη και τους Βαλντές, Πέρες, Κάμπελ και ανάλογα θα αποφασίσει αν και ποιους θα πάρει μαζί του στην συμπρωτεύουσα για να είναι στον πάγκο. Πηγή: sport-fm.gr

Με φόρα από το ντέρμπι!

Με προσοχή και απόλυτη συγκέντρωση κόντρα στον Άρη ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Πώς σκοπεύει να παρατάξει το «τριφύλλι» ο Αναστασίου.

Με φόρα από το ντέρμπι
Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ανήκει στην ιστορία, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 μέσα στο Καραϊσκάκη, όμως σήμερα υποδέχεται τον Άρη και θέλει τη νίκη με την οποία θα δώσει συνέχεια σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εκείνο που φοβάται ο Γιάννης Αναστασίου – πέρα από τις πολλές απουσίες – είναι και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός των παικτών του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη συγκέντρωσή τους.

Για αυτό τον λόγο ο 41χρονος προπονητής ζήτησε από τους «πράσινους» να δουν το σημερινό ματς όπως και το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα τους βοηθήσει στη συνέχεια της αναμέτρησης με τους «κίτρινους».

Ο Ελληνας τεχνικός θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού» σε σχέση με το ντέρμπι, αφού ο Καπίνο, ο Τριανταφυλλόπουλος κι ο Λαγός δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής (οι δύο τελευταίοι είναι τιμωρημένοι, ο Καπίνο είναι τραυματίας), ενώ χθες υπήρξε κι η απρόοπτη απώλεια του Σίλντενφελντ.

Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιήσει τους Κοτσόλη, Ρισβάνη, Σπυρόπουλο ή Μαρινάκη, Μέντες και Πέτριτς να είναι στο βασικό σχήμα. Τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να πάρουν οι Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν και Μπεργκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ταμπάκης, Αναγνωστόπουλος, Δώνη, Ντίνας, Καρέλης, Κλωναρίδης και Πέτριτς.

Προϊστορία

Τη μερίδα του λέοντος όπως είναι φυσιολογικό έχει ο Παναθηναϊκός στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους με τον Αρη. Οι «πράσινοι» μετρούν 14 επιτυχίες και 4 ισοπαλίες, ενώ έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά στα τελευταία 19 ματς.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

21/10/12 Παναθηναϊκός-Άρης 1-1 (76' (πεν) Χριστοδουλόπουλος - 88' Γιαννιώτας)
01/04/12 Παναθηναϊκός-Άρης 1-0 (82' Ρούντολφ)
08/01/11 Παναθηναϊκός-Άρης 1-0 (19' Νίνης)
20/09/09 Παναθηναϊκός-Άρης 2-1 (42΄ αυτ Αμπρέου, 83΄ Κατσουράνης - 36΄ Ρονάλντο)
18/01/09 Παναθηναϊκός-Άρης 4-0 (46' (πεν), 56' Καραγκούνης, 60' Ρουκάβινα, 71' Κλέιτον)Πηγή: sport-fm.gr

Μαρτίνο: «Δεν έχω να πω τίποτα για το μέλλον μου»

Κλειστό κρατά το στόμα του ο Τάτα Μαρτίνο όσον αφορά το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα, όπως και για τις επαφές που έχουν οι ιθύνοντες του συλλόγου εν όψει της νέας σεζόν.

Μαρτίνο: «Δεν έχω να πω τίποτα για το μέλλον μου»
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του όσον αφορά το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα ο Τάτα Μαρτίνο, ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει του αποψινού εκτός έδρας ματς με την Βαγιαδολίδ.

«Δεν θα ακούσετε τίποτα από το στόμα μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός προπονητής.

«Δεν χρειάζεται να εγγυηθώ τίποτα σε εσάς. Αν είχα κάτι να πω, θα το έλεγα στον πρόεδρο ή στον Θουμπιθαρέτα, αλλά γιατί να θέλω να πω κάτι σε εσάς;», συνέχισε ο 51χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Δεν έχω τίποτα να πω για το μέλλον μου. Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι ο Βαλντέζ και ο Πουγιόλ θα μας αφήσουν, αλλά δεν είμαι έτοιμος να σας δείξω και να σας πω τώρα για το με ποιους έχω συναντηθεί».

Καταλήγοντας, ο Μαρτίνο υπογράμμισε: «Δεν θα ακούσετε τίποτα από το στόμα μου για συναντήσεις, για κατάλογους για πιθανούς προπονητές ή κάτι τέτοιο». Πηγή: sport-fm.gr

Βασικός ο Μήτρογλου!!

Παρά το ότι ο Μάγκατ τον... έδινε αμφίβολο, εν τέλει η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου κρίθηκε αναγκαία! Και γι' αυτό παίρνει φανέλα βασικού στη Φούλαμ για πρώτη φορά!

Βασικός ο Μήτρογλου!
Έτοιμος να βγάλει πιθανώς και 90λεπτο είναι ο Κώστας Μήτρογλου!

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες ο Φέλιξ Μάγκατ να έλεγε πως ο Έλληνας επιθετικός δεν είναι ακόμα έτοιμος, ωστόσο η κρισιμότητα του προσεχούς αγώνα της Φούλαμ με την Κάρντιφ… τον ανάγκασε να του δώσει φανέλα βασικού!

Έτσι, ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του απ’ την αρχή ενός παιχνιδιού Πρέμιερ Λιγκ και ελπίζει να ανοίξει λογαριασμό, βοηθώντας τους «cottagers» να παραμείνουν στην κατηγορία!

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του Μήτρογλου στο πρωτάθλημα, καθώς είχε αγωνιστεί την προηγούμενη αγωνιστική για περίπου 30 λεπτά. Απ’ την άλλη ο Γιώργος Καραγκούνης έμεινε στον πάγκο.Πηγή: sport-fm.gr

Το «πάρτι» και ο αγώνας «ζωής ή θανάτου»

Το τελευταίο του χαρτί παίζει απόψε ο Άρης στη Λεωφόρο, όπου αναμένεται να στηθεί «πάρτι» από τους φίλους του Παναθηναϊκού μετά τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη. «Μάχες» σε Ηράκλειο και Θράκη.

Το «πάρτι» και ο αγώνας «ζωής ή θανάτου»
Ιδιαίτερη είναι η αποψινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Από τη μία οι «πράσινοι» προέρχονται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη και από την άλλη οι Θεσσαλονικείς έχουν την τελευταία ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, με την οποία θα παραμείνουν ζωντανοί για την παραμονή στην κατηγορία.

Στα άλλα δύο παιχνίδια, στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας στο μυαλό του την προσεχή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας, και στη Θράκη η τοπική Skoda Ξάνθη φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014

Ο.Φ.Η. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ15:00 NS2
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ17:15 NS2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ19:30 NS1

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ15:00 NS2
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ17:15 NS7
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ17:15 NS4
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ17:15 NS2
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ19:30 NS1

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ19:30 NS1

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.15:00 NS2
Ο.Φ.Η. - ΑΠΟΛΛΩΝ17:15 NS1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ19:30 NS2

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ15:00 NS2
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ17:15 NS2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ17:15 NS3
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ17:15 NS4
ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.19:30 NS1

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ19:30 NS1

Αγριμάκης: «Έκτοι και ίσως πιο πάνω»

Στους στόχους του ΟΦΗ αναφέρθηκε ο τερματοφύλακας των Κρητικών, Μιχάλης Αγριμάκης, τονίζοντας πως προς το παρόν θέλουν να πλασαριστούν στην έκτη θέση.

Αγριμάκης: «Έκτοι και ίσως πιο πάνω»
Την έκτη θέση έχει, προς το παρόν, ο ΟΦΗ ως στόχο σύμφωνα με τον Μιχάλη Αγριμάκη, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως στη συνέχεια του πρωταθλήματος μπορεί να κοιτάξουν και ψηλότερα.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αναφέρθηκε ακόμη στην αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία οι Κρητικοί θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα, επισημαίνοντας πως μπορεί να αγωνίζονται κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο, αλλά θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Κοιτάμε το παιχνίδι εντός έδρας και θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται την ομάδα. Ανά καιρούς ο αντίπαλος παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο, έχει καλούς παίκτες αλλά εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και ελπίζω να βγούμε νικητές. Είναι θετικό για τα Γιάννενα το ότι έχουν στον πάγκο τους τον Κ. Πετράκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι και εμείς δε θα παλέψουμε για τη νίκη. Βάζουμε στόχους, αυτή τη στιγμή είναι η έκτη θέση αλλά στο μέλλον μπορεί να κοιτάξουμε και ψηλότερα».

Μιχαήλ: «Δύσκολος αντίπαλος ο ΟΦΗ»

Ομάδα δουλεμένη και με πειθαρχία χαρακτήρισε ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξης Μιχαήλ, τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μιχαήλ: «Δύσκολος αντίπαλος ο ΟΦΗ»
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΟΦΗ ο Αλέξης Μιχαήλ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο αμυντικός της ομάδας των Ιωαννίνων τόνισε πως οι Κρητικοί είναι μια δουλεμένη ομάδα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και πάθος ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής ο Μιχαήλ τόνισε πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ειδικά στην έδρα του. Πρέπει να είμαστε μαχητικοί, παθιασμένοι και πάμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για το πως παρουσιάζεται ο αντίπαλος: «Ο ΟΦΗ, μετά την έλευση του νέου προπονητή, παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο, είναι μια αρκετά δυνατή και δουλεμένη ομάδα, στημένη, με πειθαρχία και για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι θετικό θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και παθιασμένοι και πιστεύω ότι θα γίνει ένα αρκετά καλό παιχνίδι».

Για τα δεδομένα της παραμονής: «Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα αλλά πρέπει να πάρουμε κι άλλους βαθμούς και η παραμονή θα κριθεί στους 34-35 πόντους. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κοιτάμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε».

Η ώρα του Πέτριτς!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι με τον Άρη όπου θα κάνει το ντεμπούτο του ως βασικός ο Πέτριτς και την αποστολή του Παναθηναϊκού που μόνο εύκολη δεν θα είναι.
Το παιχνίδι με τον Άρη στην Λεωφόρο είναι διαφορετικό από κάθε άλλο, που έχει δώσει μέχρι τώρα στην χρονιά ο Παναθηναϊκός . Η ομάδα πέτυχε την μεγαλύτερη -μέχρι τώρα- νίκη στην χρονιά με 3-0 επί του Ολυμπιακού σπάζοντας το αήττητο του και ο κόσμος, που θα βρίσκεται στο γήπεδο, θα πάει με μεγάλη διάθεση και κέφι και με όρεξη να επιβραβεύσει παίκτες και προπονητή, για τη νίκη στο Καραϊσκάκη.
Υπάρχει, όμως και ένας ακόμα λόγος, που θα πάει να δει ο κόσμος το ματς με τον Άρη. Ο Μλάντεν Πέτριτς, που θα παίξει για πρώτη φορά από την αρχή στην ενδεκάδα, ήρθε η ώρα να πάρει το... όπλο του και να κάνει αυτό, που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Με δεδομένο ότι ο Μπέργκ είχε παιχνίδι με την Εθνική μεσοβδόμαδα και ίσως του βγει μία κούραση, έχω την αίσθηση, ότι από την απόδοση του Κροάτη στην επίθεση θα κριθούν πολλά, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, που η ομάδα αναμένεται να μπει δυνατά.
Όποιος περιμένει ότι ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει μία ομάδα αδιάφορη σήμερα κάνει μεγάλο λάθος. Ελπίζω να μην αντιμετωπίζουν έτσι τον Άρη και οι παίκτες, αν κι έχει γίνει προετοιμασία σε αυτό το κομμάτι από τον Αναστασίου μέσα στην εβδομάδα. Το λέω αυτό, διότι μόλις λίγες ώρες πριν το ματς μάθαμε, ότι η διοίκηση του Αρη έταξε πριμ στους παίκτες αν σωθούν. Οι παίκτες του Αρη θα κατέβουν με το μαχαίρι στα δόντια και αν όσοι παίκτες του Παναθηναϊκού παίξουν από την αρχή δεν το δουν το ματς με μεγάλη σοβαρότητα και συγκέντρωση τότε μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να τρέχουμε και να μην φθάνουμε...
Αν η ομάδα μπει με την νοοτροπία, το πάθος και την ψυχή, που μπήκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μπορεί να κάνει και μία εύκολη νίκη. Όπως και να έχει λίγο οι απουσίες των τριών από τους πέντε στην άμυνα (Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ), λίγο τα παιχνίδια των Μπέργκ , Πράνιτς με την Εθνική ομάδα, λίγο τα μεθεόρτια του ντέρμπι και την διάθεση του κόσμου να δει μία τεσσάρα, πεντάρα με τον Αρη, κάνουν το παιχνίδι πιο δύσκολο, απ' ό,τι φαίνεται...
Πηγή: gazzetta.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ VS ΠΑΟΚ στα οικονομικά!!

To gazzetta επεξεργάστηκε τα οικονομικά στοιχεία των δύο ΠΑΕ πριν από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Η DIRECTION BUSINESS REPORTS και το www.businessnews.gr ενόψει της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, επεξεργάστηκε αποκλειστικά για το www.gazzetta.gr τα οικονομικά στοιχεία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΕ και της ΠΑΟΚ ΠΑΕ για την οικονομική χρήση 2012/2013 (01/07/2012 έως 30/06/2013) που αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 και έκανε τη σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία της οικονομικής χρήσης 2011/2012 (01/07/2011 έως 30/06/2012) που αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 και συνοπτικά προκύπτουν τα παρακάτω:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΕ 2012/2013 :
● Έσοδα: 62,56 εκατ. ευρώ (-9,44% σε σχέση με το 2011/2012)
● Έξοδα: 51,32 εκατ. ευρώ (-18,94% σε σχέση με το 2011/2012)
● Λειτουργικό Αποτέλεσμα: 11,24 εκατ. ευρώ (+94,86% σε σχέση με το 2011/2012)
● Καθαρά Αποτελέσματα Κέρδη/Ζημίες προ Φόρων: 68.295 ευρώ (+41,86% σε σχέση με το 2011/2012)
● Υπόλοιπο Κερδών/Ζημιών Εις Νέον: -64,67 εκατ. ευρώ  (+0,11% σε σχέση με το 2011/2012)
● Αξία Μεταγραφής Ποδοσφαιριστών & Συμβόλαια (Αξία Κτήσεως): 48,88 εκατ. ευρώ (-35,56% σε σχέση με το 2011/2012)
● Αξία Μεταγραφής Ποδοσφαιριστών & Συμβόλαια (Αναπόσβεστη Αξία): 26,90 εκατ. ευρώ (-22,58% σε σχέση με το 2011/2012)
● Μετοχικό Κεφάλαιο: 54,43 εκατ. ευρώ (0,00% σε σχέση με το 2011/2012)
● Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων: 3,42 εκατ. ευρώ (+2,04% σε σχέση με το 2011/2012)
● Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις: 21,30 εκατ. ευρώ (+55,91% σε σχέση με το 2011/2012)
● Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις: 31,40 εκατ. ευρώ (-38,15% σε σχέση με το 2011/2012)
● Σύνολο Υποχρεώσεων: 52,71 εκατ. ευρώ (-18,21% σε σχέση με το 2011/2012)
ΠΑΟΚ ΠΑΕ 2012/2013:
● Έσοδα: 14,05 εκατ. ευρώ (-34,98% σε σχέση με το 2011/2012)
● Έξοδα: 19,05 εκατ. ευρώ (-14,42% σε σχέση με το 2011/2012)
● Λειτουργικό Αποτέλεσμα: -4,99 εκατ. ευρώ (-677,15% σε σχέση με το 2011/2012)
● Καθαρά Αποτελέσματα Κέρδη/Ζημίες προ Φόρων: -4,78 εκατ. ευρώ (+0,33%  σε σχέση με το 2011/2012)
● Υπόλοιπο Κερδών/Ζημιών Εις Νέον: -36,24 εκατ. ευρώ (-15,21% σε σχέση με το 2011/2012)
● Αξία Μεταγραφής Ποδοσφαιριστών & Συμβόλαια (Αξία Κτήσεως): 14,44 εκατ. ευρώ (-30,15% σε σχέση με το 2011/2012)
● Αξία Μεταγραφής Ποδοσφαιριστών & Συμβόλαια (Αναπόσβεστη Αξία): 5,33 εκατ. ευρώ (-23,56% σε σχέση με το 2011/2012)
● Μετοχικό Κεφάλαιο: 32,54 εκατ. ευρώ (+7,00% σε σχέση με το 2011/2012)
● Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων: -3,70 εκατ. ευρώ (-255,15% σε σχέση με το 2011/2012)
● Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις: 4,77 εκατ. ευρώ (-33,42% σε σχέση με το 2011/2012)
● Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις: 19,94 εκατ. ευρώ (-46,35% σε σχέση με το 2011/2012)
● Σύνολο Υποχρεώσεων: 24,72 εκατ. ευρώ (-44,26% σε σχέση με το 2011/2012)
Σημειώσεις: 1) Η πλασματική αξία των ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση (της 30/06/2012) που προσδιορίστηκε από την Επιτροπή Αποτίμησης  Αξίας Επαγγελματικών Αθλητών σύμφωνα με τις διατάξεις του 76α του Ν.2725/1999 ανέρχεται σε 11.577.557 ευρώ, η οποία λαμβάνεται υπόψη στον προσδιορισμό της καθαρής θέσης μόνο για τους σκοπούς εφαρμογής του άρθρου 48 του Ν.2190/1920.
2) Στην κλειόμενη χρήση με τις: α) από 14/05/2012 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το πόσο των 22,80 εκατ. ευρώ. Κατά την 17/08/2012 πιστοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η κάλυψη του ποσού της αύξησης κατά 9.952.746 ευρώ και κατόπιν τούτου το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου ανήλθε στο ποσό των 17.563.499 ευρώ, β) από 15/10/2012 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το πόσο των 14.976.000 ευρώ. Κατά την 18/02/2013 πιστοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η κάλυψη του ποσού της αύξησης κατά 14.976.000 ευρώ και κατόπιν τούτου το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου ανήλθε στο ποσό 32.539.499 ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr