Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ρότσα στο Metropolis: «Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει»

Ο προπονητής ακαδημιών του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το παιχνίδι των πράσινων με τον Άρη το προσεχές Σάββατο, ενώ παράλληλα γύρισε τον χρόνο… 17 χρόνια πίσω, εξηγώντας τι είχε γίνει στο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό, όταν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πέρασμα του από τον Άρη και το περιβόητο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό: «Το 1997, δηλαδή πριν από 17 χρόνια είχα περάσει τεχνικός από τον Άρη. Ήταν μια πολύ κακή εμπειρία, είναι γνωστό τι είχε γίνει στο ντεμπούτο μου με τον Αθηναϊκό. Εκείνη η τραυματική εμπειρία με τα δελτία σε μια ομάδα που συμπάθησα πολύ όπως ο Άρης. Κανείς δεν ξέρει που πήγαν τα δελτία σε εκείνο το παιχνίδι. Κρίμα για τον Άρη να είχε γίνει αυτό το πράμα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Εκεί ήταν η αρχή του κακού».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την εικόνα του Άρη τώρα γιατί δεν είμαι απόλυτος γνώστης, μίλησα για το 1997, όπου έχω καλές σχέσεις με παιδιά από τότε ακόμα και σήμερα, όπως ο Δέλλας, ο Λουμπούτης, ο Χαριστέας και πραγματικά ήταν κρίμα αυτό που είχε γίνει».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, η όλη δουλειά ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς με σπουδαίο επιτελείο, για πρώτη φορά υπάρχει τόσο καλή συνεργασία, ένα ενιαίο σωματείο και αν ο Παναθηναϊκός κρατήσει αυτό το σχήμα και στα επόμενα χρόνια, τότε δεν θα χρειαστεί ούτε μεταγραφές ούτε τίποτα. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό έχει χάσει παιχνίδια από μικρότερες ομάδες, αλλά αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και σκεφτείτε πως παιδιά που παίζουν στην ενδεκάδα προέρχονται από την Κ20 και αυτή είναι η αρχή του δρόμου για το μέλλον και πιστεύω ο Παναθηναϊκός θα είναι από τις καλύτερες ομάδες του μέλλοντος».

Για το πριμ που έχει τάξει ο Σκόρδας στους παίκτες του Άρη, εφόσον καταφέρουν να σώσουν την ομάδα:«Κίνητρο είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν άλλα κίνητρα και το ποδόσφαιρο μπλέκει πολλά συναισθήματα, εγώ δεν πιστεύω πως το πριμ είναι κίνητρο που μπορεί να κάνει καλύτερο τον ποδοσφαιριστή. Ποδόσφαιρο είναι οι εξελίξεις, η τεχνολογία, η δουλειά και εγώ πιστεύω πως τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να σπαταληθούν εκεί».

Για τις πιθανότητες του ντέρμπι του Σαββάτου: «Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Αύριο πιστεύω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ελπίζω πως η συμπεριφορά των φιλάθλων θα είναι άριστη για να μην πληρώσει και άλλα πρόστιμα ο Παναθηναϊκός και να παίζει με άδεια γήπεδα. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς προβλήματα».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: