Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ε, και τι έγινε…!!

Ε, και τι έγινε…
Η αναμέτρηση στο «Liberty Stadium» προσφερόταν για βαθμούς που θα βοηθούσαν τις Σουόνσι και ΚΠΡ να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Ε, και τι έγινε... Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, πήραν από έναν πόντο και έκαναν… μια τρύπα στο νερό, αφού θα συνεχίσουν να αγχώνονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας!

Οι «κύκνοι» εκμεταλλεύτηκαν το δυναμικό τους ξεκίνημα και πήραν το προβάδισμα με τον Γκρέιαμ στο 8ο λεπτό, ωστόσο το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Η ισοφάριση ήρθε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τον Μακί και κάπου εκεί, σα να τα… συμφώνησαν, αφού κανείς δεν έκανε το δώρο στην ομάδα του.

Α’ ημίχρονο:

Ένα γκολ έκανε όλη τη διαφορά. Το προβάδισμα που έδωσε ο Ντάνι Γκρέιαμ στη Σουόνσι ήταν το μοναδικό πράγμα που έδινε το δικαίωμα στους «κύκνους» να υποστηρίξουν ότι υπερείχαν της αντιπάλου τους! Στο «Liberty Stadium», οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τη «δίψα» της νίκης προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στον πάτο της βαθμολογίας και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να σκοράρουν. Στο 14ο λεπτό, ο Γκρέιαμ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ωστόσο φάνηκε ότι στο κατέβασμα, είχε και τη… βοήθεια του χεριού του. Η ΚΠΡ συνέχισε το παιχνίδι με πείσμα και με τον Χιλ να αναλαμβάνει τη… δουλειά του Αντέλ Τααράμπτ, όντας πηγή κινδύνου για την εστία της Σουόνσι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο:

Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις Σουόνσι και ΚΠΡ επανήλθε στην επανάληψη! Αρκούσε η προσπάθεια τριών παικτών των Ρέιντζερς για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα για το 1-1! Ο Κένι έκανε το ελεύθερο, ο Μπράιτον με κεφαλιά λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή έστειλε τη μπάλα στην επίθεση κι εκεί, ο Μακί έγινε αποδέκτης για να πλασάρει σωστά τον Βορμ και να ισοφαρίσει! Αν ψάχναμε για ένα παιχνίδι με ισοδύναμες ομάδες, τότε αυτό στο «Liberty Stadium» ήταν το καλύτερο παράδειγμα. Όσο περνούσε η ώρα, βέβαια, η κούραση και η απογοήτευση για την αστοχία έκαναν τους ποδοσφαιριστές να μειώνουν την προσπάθεια και να αρκούνται στον βαθμό, τον οποίο και πήραν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Βορμ, Γουίλιαμς, Κάουλκερ, Ρέιντζελ (57’ Μουρ), Μπράιτον, Σινκλέρ, Ράουτλετζ (56’ Ντάιερ), Άλεν, Αγκουστιέν, Ρίτσαρντς, Γκρέιαμ

ΚΠΡ: Κένι, Χιλ, Χολ, Τραορέ, Γιάνγκ, Ντέρι, Τααράμπτ, Φαουρλίν, Μπάρτον, Μακί, Χέλγκιουσον

Πηγή: www.england365.gr

Ο «Πίπο» φεύγει, δεν τον διώχνουν!!

FC: Ο «Πίπο» φεύγει, δεν τον διώχνουν
Τα παιδιά του Fight Club σχολιάζουν την αποχώρηρη του Πίπο Ιντζάγκι από τη Μίλαν.

Μπορεί η ζωή να μας έχει κάνει πολύ χοντρόπετσους εσχάτως, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που όταν «τα άγρια έρχονται να διώξουν τα ήμερα», η πλάση επαναστατεί. Κι αν κάποιοι λένε ότι «το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός» κι άλλοι ότι «...δεν το θέλει ούτε ο Διάβολος», οι δυο τους συνασπίζονται σε περιπτώσεις όπως του «Πίπο» Ιντζάγκι.

Βγήκε, που λέτε, ο προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, καμαρωτός-καμαρωτός και δήλωσε ότι «Στεναχωριέμαι για τον Πίπο. Είναι ένας παίκτης που αποτελεί μέρος της ιστορίας της ομάδας. Έχει δείξει μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά πρέπει να κάνω κάποιες επιλογές. Δεν προπονούνταν με την ομάδα για αρκετό καιρό και γι’ αυτό δεν βρίσκεται στα πλάνα μου». Έτσι απλά, με λίγα λόγια προανήγγειλε το τέλος της καριέρας του «ανθρώπου που γεννήθηκε οφσάιντ» (© by Sir Alex Ferguson). Αυτό ήταν δηλαδή, το αποδεχθήκαμε και πάμε παρακάτω; Κούνια που σε κούναγε μπαρμπα-Μασιμιλιάνο...

Καταρχάς όλα κι όλα έξι χρονάκια διαφορά έχετε με τον Ιντζάγκι. 44 εσύ, 38 αυτός. Η διαφορά αυτή θα είχε το ειδικό βάρος που θα σου επέτρεπε να μιλάς κατ’ αυτόν τον τρόπο γι’ αυτόν, αν συνοδευόταν από τα αντίστοιχα επιτεύγματα. Για να ρίξουμε μια ματιά στα «γαλόνια» σας λοιπόν, για να δούμε μήπως τυχόν και άνοιξες το στοματάκι σου λίγο παραπάνω απ’ όσο έπρεπε: Εσύ πριν το γυρίσεις στην προπονητική ήσουν παίκτης. Έκανες 19 χρόνια καριέρα, τα 12 μάλιστα εξ’ αυτών παράλληλα με τον άνθρωπο που τώρα νομίζεις ότι μπορείς να βγάλεις πρόωρα στη σύνταξη. Μάλιστα... ποιο ήταν το απόγειο της καριέρας σου; Α, η Νάπολι στην οποία αγωνίστηκες για επτά παιχνίδια. Ok... και σε ποια ομάδα είπαμε ότι ολοκλήρωσες την επαγγελματική σου σταδιοδρομία ως μέσος; Στην Αλιανέζε; Που τραγουδάει αυτή; Στην πέμπτη κατηγορία; Μάλιστα... ξέρεις, όλως τυχαίως την ίδια ακριβώς χρονιά (2003) ο «Πίπο» έκλεινε ήδη μια διετία στη Μίλαν και κατακτούσε το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ. Κοίτα να δεις πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή, ε; Οι μούτσοι που γ@*#%σαμε ‘γίναν καπεταναίοι, Μασιμιλιάνο, και τότε είναι που αρχίζει το πραγματικό μπλέξιμο.

Αυτό, όμως, είναι και το σημείο που ξεχωρίζουν οι σπουδαίοι άνθρωποι από τους αριβίστες. Οι έχοντες συναίσθηση της ιστορίας από τους τσαρλατάνους. Είναι γλυκόπιοτο το κρασί της επιτυχίας για κάποιον που βρέθηκε ξαφνικά από δεύτερος στο χωριό πρώτος στην πόλη, αλλά όποιος ήπιε το ποτήρι αυτό μονορούφι, έκανε κεφάλι κι έγινε αλαζόνας και υβριστής. Και στο κεφάλαιο «ποδοσφαιρική ιστορία» ο συγκεκριμένος προπονητής έχασε βασικά κεφάλαια, από αυτά που απαγορεύεται να αγνοείς. Γιατί όταν ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας έχει πει εδώ και χρόνια -αναφερόμενος στα σύμβολά της- ότι «Ποιος είμαι εγώ να πω πότε θα σταματήσουν; Θα φύγουν όποτε αυτοί το θελήσουν», ο περαστικός υπάλληλος δεν δικαιούται να θέτει τα όρια των άλλων. Ειδικά ο Αλέγκρι, ειδικά σ’ αυτή τη φάση που αν γραφόταν «η μεγάλη των Ροσονέρι εγκυκλοπαίδεια» στον «Πίπο» θα ήταν αφιερωμένη μια ολόκληρη ενότητα, ενώ ο ίδιος θα ήταν μια απλή υποσημείωση.
πηγή: sportfm.gr

Στοιχημάτισες; Τέρμα η μπάλα!!

Αυστηρότατη και αδιαπραγμάτευτη στο φαινόμενο του παράνομου στοιχήματος ήταν και παραμένει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας! Η FA, σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια (!) «έκοψε» τη μπάλα σε εφτά παίκτες των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που… τόλμησαν να φροντίσουν για οικονομικό κέρδος από ποδοσφαιρικό ματς!

Στοιχημάτισες; Τέρμα η μπάλα!
Στις 27 Δεκεμβρίου του 1915, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε στο παιχνίδι των δύο μεγάλων συλλόγων για την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος, εξάντλησε την αυστηρότητά της! Οι Τέρνμπουλ, Γουέστ και Γουόλεϊ από τη Γιουνάιτεντ αλλά και οι Σέλντον, Μίλερ, Πάρσελ και Φέρφοουλ από τη Λίβερπουλ σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, αφού αποδείχθηκε πως είχαν στοιχηματίσει στη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» που στα τέλη εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, κινδύνευαν με υποβιβασμό!
Στο παιχνίδι που διεξήχθη στις 2 Απριλίου του 1915, ο σύλλογος του Μάντσεστερ ξεκίνησε το ματς στη 18η θέση της βαθμολογίας και μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι «κόκκινοι» βρίσκονταν στο 13ο πάτωμα, χωρίς όμως να ανησυχούν και έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη σεζόν.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της ομάδας από το Μέρσεϊσαϊντ με σκορ 2-0, ενώ η Λίβερπουλ έχασε και πέναλτι. Σχεδόν αμέσως, όμως, εκφράστηκαν υποψίες και αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αγώνα. Αυτό, γιατί εφτά ποδοσφαιριστές φέρονταν να έχουν στοιχηματίσει υπέρ της νίκης των «κόκκινων διαβόλων», κάτι που τους απέφερε οικονομικό κέρδος.
Η έρευνα που πραγματοποίησε η FA απέδειξε ότι η φημολογία ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και βάσει των αποδεικτικών στοιχείων, έβαλε τέλος στην καριέρα των εφτά ποδοσφαιριστών!
Η αυστηρότατη, αυτή, ποινή, πάντως, αναστάλθηκε το 1919 προς τιμήν της προσφοράς των εφτά ανδρών στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο, ωστόσο, «έπεσε» στη μάχη ο Τέρνμπουλ που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
ΠΗΓΗ: england365.gr

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η ΑΕΚ θα τα πάρει»!

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ θα πάρει τα χρήματα που της υπεξαιρέθηκαν απ’ τον Μάκη Ψωμιάδη εμφανίστηκε ο Χάρης Οικονομόπουλος.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η ΑΕΚ θα τα πάρει»!
Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, 94,6, ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την απόφαση δέσμευσης της περιουσίας των συγγενών του «Big Mac».
Έκανε την εκτίμηση, δε, πως -είτε οικειοθελώς, είτε κατόπιν δικαστικών αποφάσεων- εκείνοι θα επιστρέψουν κάποια από τα χρήματα ακόμα και μέχρι το τέλος της σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Οικονομόπουλος:
Για τη δικαστική διαμάχη με τον Ψωμιάδη: «Δεν υπάρχει καμία διαμάχη. Η διαμάχη προϋποθέτει δυο ισότιμα μέρη. Εδώ δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε, όμως. Έχουμε μια τελεσίδικη απόφαση που προέρχεται από κακούργημα σε βάρος της ΑΕΚ για το οποίο έχει καταδικαστεί ο Ψωμιάδης. Δεν υπάρχει διαμάχη. Έχουν υπεξαιρεθεί χρήματα και η ΑΕΚ προσπαθεί να τα πάρει πίσω. Αν σας βουτήξω το πορτοφόλι και πάω να το πάρω πίσω, δεν είναι διαμάχη. Θα σας μηνύσω για να το πάρω πίσω».
Για την προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των συγγενών Ψωμιάδη: «Είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο έγινε με βάση δημόσια έγγραφα που υπάρχουν στην κατοχή της ΑΕΚ -και προέρχονται από εκθέσεις του ΣΔΟΕ προ δύο μηνών- με τα οποία αποδείχθηκε ότι χρήματα του συλλόγου κατέληξαν σε μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη. Για παράδειγμα, επιταγή 2 δις της NOVA οπισθογραφήθηκε από τον Χαρίλαο Ψωμιάδη και κατόπιν κατατέθηκε σε λογαριασμό του Σταύρου με συνδικαιούχο τον Μάκη Ψωμιάδη.
Αν το ΣΔΟΕ είχε κάνει τότε αυτό που κάνει τώρα, ο Σταύρος σήμερα θα ήταν συγκατηγορούμενος για την υπεξαίρεση. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε τότε και γίνεται τώρα. Υπάρχουν, ας πούμε, τράπεζες που δεν έχουν απαντήσει ακόμα σε αυτά που έχουν ερωτηθεί στο πλαίσιο της έρευνας του ΣΔΟΕ. Τα στοιχεία που υπάρχουν, όμως, αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι μέλη της οικογένειας κατείχαν, διαχειρίστηκαν και κατέχουν χρήματα από υπεξαιρέσεις περίπου 30 εκατ. από την ΑΕΚ. Θυμίζω ότι υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για 44 εκατ. που πρέπει να αποδώσει ο Μάκης Ψωμιάδης στην ΑΕΚ και φτάνουν τα 80 εκατ. με τους τόκους. Απ’ αυτά τα χρήματα, περίπου 30 εκατ. ευρώ υπεξαιρέθηκαν από την ΑΕΚ».
Για τον εφικτό στόχο της ΑΕΚ στην υπόθεση: «Το ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ -αλλά και για την άλλη πλευρά- είναι να επιστρέψουν οικειοθελώς και άμεσα τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν. Θα μπορούσε σε μια περίπτωση τέτοια, να εισπράξει από αύριο η ΑΕΚ. Από ‘κει και πέρα, το δικαστήριο του Απρίλη έχει δικαίωμα να δημεύσει περιουσία και να την παραχωρήσει εκείνο. Θεωρητικά, όμως, από αύριο μπορούν τα χρήματα να επιστραφούν αυτοβούλως. Ακόμα κι αν δεν το κάνουν έτσι, όμως, θα αναγκαστούν έπειτα να το κάνουν πολύ συντομότερα απ’ όσο νομίζει ο κόσμος».
Για το πότε μπορεί να ελπίζει σε είσπραξη χρημάτων η ΑΕΚ: «Εφόσον τα δημοσιεύματα ισχύουν κι έχουν βρεθεί ποσά 20-30 εκατ. ευρώ, το πότε θα πληρωθούν δεν θα καίει την ΑΕΚ, αφού κάθε μέρα εκείνοι είναι που θα επιβαρύνονται και με τόκους. Νομίζω, όμως, ότι θα προτιμούσε η ΑΕΚ να εισπράξει 80 εκατ. ευρώ αύριο, παρά 160 εκατ. ευρώ σε δέκα χρόνια. Θα διακινδυνεύσω πρόβλεψη και θα πω ότι δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν η ΑΕΚ εισπράξει χρήματα -είτε οικειοθελώς, είτα κατόπιν δικαστικής απόφασης- μέχρι το τέλος της σεζόν».
Για τα επόμενα στάδια της δικαστικής διαμάχης: «Υπάρχει μια συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα στις 16 Γενάρη. Ακολουθεί το επόμενο ποινικό δικαστήριο κατά του Μάκη Ψωμιάδη και των ξάδερφών του στις 4 Απριλίου. Ενδεχομένως, δε, θα προκύψει και μια άλλη ποινική δικογραφία για ξέπλυμα κατά της ΑΕΚ -μέσω της ΠΑΕ Καβάλας και άλλων επιχειρήσεων, η οποία βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως Παπανδρέου και ίσως αποφέρει εξελίξεις ακόμα και πριν τις 4 Απριλίου. Λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα της κ. Παπανδρέου σε άλλες υποθέσεις, αισιοδοξώ ότι μπορεί να γίνει σύντομα».
Για τη σημασία της υπόθεσης για την ΑΕΚ: «H ΑΕΚ -όπως και η Ελλάδα- δεν έχει ανάγκη από σωτήρες. Αρκεί απλά να εισπράξει αυτά που της οφείλονται. Η ΑΕΚ -εκτός από ομάδα- εκπροσωπεί και κάποιες αρχές. Και πρέπει να της επιτραπεί να συνεχίσει να κρατάει ψηλά αυτή τη σημαία και στο μέλλον».

Πάει και ο Ντρογκμπά Κίνα;

Στα χνάρια του Νικολάς Ανελκά είναι πολύ πιθανόν να βαδίσει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, του οποίου το συμβόλαιο με την Τσέλσι λήγει το καλοκαίρι και φέρεται να συζητά με την πρωταθλήτρια Κίνας, Γκουάνζχου Εβεργκράντε.

Πάει και ο Ντρογκμπά Κίνα;
Στο δρόμο που χάραξε ο Ανελκά είναι, λοιπόν, πολύ πιθανόν να βαδίσει ο Ντρογκμπά. Για όσους, ενδεχομένως, το αγνοούν, ο πρώτος υπέγραψε στα μέσα Δεκέμβρη συμβόλαιο με την κινεζική Σαγκάη Σενχούα με εβδομαδιαίες αποδοχές ύψους 233.000 ευρώ.
Ετσι και ο Ντρογκμπά εξετάζει αυτή την προοπτική, μιας και οι πρωταθλητές Κίνας του προσφέρουν συμβόλαιο με ίδιες αποδοχές. Αλλωστε, πρόσφατα οι εκπρόσωποι του Ιβοριανού σέντερ φορ είχαν τοποθετηθεί στα αγγλικά ΜΜΕ και είχαν ξεκαθαρίσει πως συζητούν οποιαδήποτε προσφορά, αρκεί να είναι σοβαρή για τον πελάτη του.
Πηγή: sentra-goal.gr

Φουλ της... "ποδιάς"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον αγώνα της Κάντιθ με τη Βαλένθια την περασμένη εβδομάδας για το Copa del Rey ο Ντιεγκίτο... ξεφτίλισε τον Ράμι των "νυχτερίδων"! Δείτε πώς...

Φουλ της... "ποδιάς"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο νέος μεγάλος αστέρας του ΝΒΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιθανό δεν γνωρίζετε τον Justise Winslow αλλά σίγουρα αξίζει να συγκρατήσετε το όνομά του γιατί αν συνεχίσει έτσι, σε λίγα χρόνια θα είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο νέος μεγάλος αστέρας του ΝΒΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο μικρός πηγαίνει σχολείο στο St. John στο Χιούστον, έχει ύψος 1.98 αλλά αναμένεται να πάρει κι άλλο μπόι και τότε όποιος τον βλέπει στο παρκέ θα ξακρίζει όπως έγινε και στο βίντεο που ακολουθεί.
Η ομάδα του αγωνίστηκε σ’ ένα τουρνουά με αντίπαλο το σχολείο Antonian Prep από το Σαν Αντόνιο και ο Winslow είχε 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. Γιατί τόσο μικρά νούμερα; Όπως θα δείτε και στο βίντεο μετά το εντυπωσιακό κάρφωμα δέχθηκε τεχνική ποινή γιατί προφανώς κάτι είπε στον ανίπαλο κι αμέσως δέχθηκε και δεύτερη γιατί γυρίζοντας στην άμυνα χαιρέτησε στρατιωτικά του φιλάθλους του σχολείου του. Με τις δυο τεχνικές ποινές αποβλήθηκε από το παιχνίδι και δεν πρόσφερε άλλες ανάλογες φάσεις…
ΠΗΓΗ: Superbasket.gr

Κόκκινο το προβάδισμα στις λεπτομέρειες!!

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να «γιόρτασε» τα Χριστούγεννα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, για πρώτη φορά μετά το 1929, όμως η Boxing Day επανέφερε την απόλυτη ισορροπία στην Πρέμιερ Λιγκ. Σχολιάζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Κόκκινο το προβάδισμα στις λεπτομέρειες
Οι πέντε βαθμοί που ήταν η διαφορά των δύο ομάδων, πριν από ένα μήνα, πλέον δεν υπάρχει ανάμεσα. Η διαφορά της Σίτι χάθηκε απέναντι στη Γιουνάιτεντ όχι επειδή η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ηττήθηκε από την Τσέλσι, έμεινε στην ισοπαλία στο «Ανφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ ή επειδή «κόλλησε» κόντρα στη Γουέστ Μπρόμιτς στο «Χόθορνς» σε μια δύσκολη έδρα όπου φέτος η Γιουνάιτεντ επικράτησε δύσκολα με σκορ 2-1, αλλά γιατί μετά την ήττα 6-1 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με εξαίρεση την ισοπαλία με τη Νιούκαστλ, έδειξε μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να κερδίζει παιχνίδια κυρίως εκτός έδρας έστω και με 1-0.
Με δεδομένο λοιπόν αυτό που λέγαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κάνει λιγότερες από πέρυσι εκτός έδρας νίκες – όταν μάλιστα η πρώτη ήρθε την πρωτοχρονιά – το να βρίσκεται με την συμπολίτισσά της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συμπληρώσει ήδη τον περσινό αριθμό, την καθιστά φαβορί για τον τίτλο. Όχι γιατί η ίδια δεν θα χάσει βαθμούς, σε ένα γενικά πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα αλλά επειδή όπως έγραφα πριν από 1,5 μήνα είναι αδύνατο να συνεχίσει η Σίτι σε αυτό το ρυθμό. Η ομάδα του Μαντσίνι -που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στα πρώτα 15 παιχνίδια από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ - έχει εξαιρετικό ρόστερ αλλά ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ απέναντι στη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ.
Δεν έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, δηλαδή του να διεκδικεί τον τίτλο, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, που τέτοια εποχή κάθε χρόνο είναι πάντα στη διεκδίκηση του τίτλου τις τελευταίες 20 σεζόν. Αυτό που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά της είναι ότι σε 12 από αυτές τις περιπτώσεις οι «κόκκινοι διάβολοι» έκοψαν πρώτοι το νήμα και σε τρεις περιπτώσεις μάλιστα τα κατάφεραν ενώ βρισκόντουσαν όχι ισόβαθμοι όπως τώρα αλλά πίσω αρκετούς πόντους.
Συνεπώς η μάχη του τίτλου, που κάποιοι βιάστηκαν να τη θεωρήσουν τελειωμένη, δεν αρχίζει ξανά τώρα όπως γράφεται, αλλά με δεδομένη την αντίδραση που έβγαλε ο εγωισμός των παικτών της Γιουνάιτεντ και του ίδιου του Φέργκιουσον μετά το 1-6, είχε αρχίσει από την επόμενη ημέρα της συντριβής.
ΠΗΓΗ: england365.gr

Κάτι… ξέρει για Μανωλά η Έβερτον!!

Ο κόσμος το έχει… τούμπανο και η Έβερτον κρυφό καμάρι για τον Κώστα Μανωλά. Πώς να μην τον θέλει όταν υπάρχει… σωρεία Ελλήνων κεντρικών αμυντικών που διαπρέπουν στο εξωτερικό;

Κάτι… ξέρει για Μανωλά η Έβερτον!
Ο Απόστολος Βέλλιος είναι επιθετικός, αλλά είναι το παράδειγμα από… μέσα των «ζαχαρωτών». Μόλις στα 19 του έχει δείξει θράσος και έχει… ξελασπώσει αρκετές φορές τον προπονητή του, Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος δείχνει να τον πιστεύει και πλέον εκτός από την επίθεση ψάχνει Έλληνα και στην άμυνα, τον 20χρονο Κώστα Μανωλά!
Από τον Ηρακλή και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο ο Βέλλιος να εντυπωσιάζει στην Έβερτον και μάλιστα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, την Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι και… μικρό πράγμα. Εξάλλου, υπάρχει και παρελθόν, το οποίο δεν δίνει και… άδικο στον Μόγιες…

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η παραγωγή Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό και μάλιστα όχι μόνο για το… θεαθήναι, αλλά όσοι… ξενιτεύονται εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα.

Ιδού η απόδειξη των κεντρικών αμυντικών που έχουν κάνει την Έβερτον να σκέφτεται σοβαρά την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από την ΑΕΚ, παρά τις αντιρρήσεις μερικών Άγγλων:
Οι… παλιοί

Ο Νίκος Νταμπίζας είναι από τους πρώτους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς που διέπρεψαν στο εξωτερικό. Από τον Ολυμπιακό στη Νιούκαστλ τον Μάρτιο του 1998 στα 24 του, μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις στην πρώτη χρονιά που ο Ολυμπιακός έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν είχε πετύχει και γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου.
Διέπρεψε στα αγγλικά γήπεδα μέχρι το 2004 και δεν αποτέλεσε μια λύση από τον πάγκο, αλλά βασική. Φέτος ολοκλήρωσε την καριέρα του σαν παίκτης ως αρχηγός της Λάρισας, κάτι που του άρμοζε με βάση τα ηγετικά χαρακτηριστικά που είχε σαν ποδοσφαιριστής. Μέλος και την εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης πήρε τη… σκυτάλη. Μεταγράφηκε στην Άρσεναλ από τον Ηρακλή το 2002 στα 22 του χρόνια. Δεν κατάφερε να στεριώσει εκεί, αλλά έχει σημαντική πορεία στο γαλλικό πρωτάθλημα από το 2004 μέχρι το 2010 με Λιλ και Σεντ Ετιέν με συμμετοχές και σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Εδώ και δύο χρόνια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Πέρσι αγωνίστηκε στη Λάρισα, ενώ φέτος προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΟΦΗ, του οποίου την άμυνα έχει δέσει.

Ο Τραϊανός Δέλλας έφυγε από την Ελλάδα στα 21 του και είδε μια… καλύτερη μέρα, αφού από τον Άρη πήγε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου έμεινε δύο χρόνια (1997-1999). Επέστρεψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ (1999-2001), από όπου «μετακόμισε» στην Ιταλία για λογαριασμό της Περούτζια (2001-2002), κερδίζοντας το εισιτήριο για τη Ρόμα (2002-2005), ενώ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική. Από το 2005 συνεχίζει στην ΑΕΚ με ένα πέρασμα από την Κύπρο και την Ανόρθωση (2008-2010).
Οι… νέοι

Ο Σωτήρης Κυργιάκος στα 26 του, έγινε η αιτία ο γνωστός ηθοποιός Σον Κόνερι να… ετοιμάσει το λίαρ τζετ του και να το κατευθύνει στην Ελλάδα για να τον… απαγάγει. Πήγε στη Ρέιντζερς (2005) από τον Παναθηναϊκό και από εκεί ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό σε Σκωτία, Αγγλία (Λίβερπουλ), Γερμανία (Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τώρα Βόλφσμπουργκ), πρωταθλήματα διόλου… ευκαταφρόνητα.

Τα πιο πρόσφατα είναι αυτά των δύο μεγάλων ελπίδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανακαλύφθηκε από τον Λορένθο Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ και το 2008 στα 20 του τον… άρπαξαν οι Ιταλοί. Από τη Τζένοα, δύο χρόνια μετά στη Μίλαν και φέτος πάλι στη Τζένοα, η οποία τον έδωσε δανεικό στη Βέρντερ Βρέμης, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του αυτή την περίοδο. Ο 23χρονος πια κεντρικός αμυντικός δήλωσε πριν από λίγο καιρό στο sday.gr ότι στην ομάδα του Τόμας Σάαφ βρήκε αυτό που έψαχνε.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος φαινόταν από τα 15 του χρόνια, όταν έκανε τα βήματά του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ότι μπορεί να αφήσει εποχή. Και στη Σάλκε, όντας 19 το κάνει ήδη. Στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να… δείξει πολλά, όχι γιατί δεν είχε το ταλέντο ή τις δυνατότητες, αλλά γιατί έπεσε στο… αμετακίνητο δίδυμο Αβραάμ Παπαδόπουλου και Όλοφ Μέλμπεργκ.
Αποφάσισε να φύγει όταν η γερμανική ομάδα τον ζήτησε και τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2010 στα 18 του χρόνια και έχει δικαιωθεί για την επιλογή του, καθώς κέρδισε με το «σπαθί» του και μια θέση στην Εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ενώ σε βάθος χρόνου αναμένεται να δώσει ακόμα περισσότερα στο ποδόσφαιρο.
ΠΗΓΗ: sday.gr

Οι 32 πόντοι, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και... "έλα αγόρι μου!"

Ο Άρης είχε δημιουργήσει πελατιακές σχέσεις με αρκετές ομάδες. Διαβάστε τις 10 μεγαλύτερες νίκες με γηπεδούχο τον αιώνιο αντίπαλό του.

Οι 32 πόντοι, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και... "έλα αγόρι μου!"
Νο10
Αρχηγική εκτέλεση
Χατζηβρέττας, Σλούκας και Μπράουν επιφύλαξαν μια ακόμη ανατροπή πέρυσι για τον ΑΡΗ. Στον 3ο τελικό των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε δύο θέση, αλλά ο πρώτος στάθηκε ως πραγματικός αρχηγός και με διαδοχικά πολύ δύσκολα καλάθια στο τέλος χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 59-67.

Νο9
«Ελα αγόρι μου»
Η «πρόσκληση»του Γιώργου Σιγάλα στον Γιάννη Γκαγκαλούδη στον αγώνα της Πυλαίας τη περίοδο 2005-06 έχει μείνει στην ιστορία. Το σκορ ήταν 76-77 υπέρ του ΑΡΗ και ο Γκαγκαλούδης ανέλαβε τη τελευταία προσπάθεια. Ο Σιγάλας έκανε όλους στη μπάντα και ανέλαβε το μαρκάρισμα του Γκαγκαλούδη, φωνάζοντάς του «έλα αγόρι μου». Η άμυνα βγήκε, ο ΑΡΗΣ κέρδισε και ο Σιγάλας εξήγησε μετά το παιχνίδι ότι ο Γκαγκαλούδης είχε πει πολλά πριν από το τζάμπολ και έπρεπε να του απαντήσει μέσα στο παρκέ… «όπως κάνουν τα παλικάρια», όπως είχε πει.

Νο8
Πάρτι στο ΣΕΦ
Και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος το 1990 εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Νίκος Γκάλης έβαλε και πάλι 35 – αλλά και τρίποντο – απέναντι στον ΠΑΟΚ και ο ΑΡΗΣ κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο νικώντας με 75-62, σε έναν αγώνα όπου και ο Λευτέρης Σούμποτιτς εκτέλεσε τον αντίπαλό του έξω από τα 6,25.


Νο7
Εκτέλεση με 35αρι

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ είχε εξελιχθεί σε συνήθεια για τον ΑΡΗ. Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Παλέ το 1989, δεν άλλαξαν οι κανόνες. Ο Νίκος Γκάλης ήταν μοναδικός και παρότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο, το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Γκάλη. Ο ΑΡΗΣ επικράτησε με 91-86 έβαλε μια ακόμη κούπα στη τροπαιοθήκη του και ο Γκάλης με 35 πόντους εκτέλεσε τον αντίπαλο.

Νο6
Το τρίποντο του Γκάλη

Δεν συνήθιζε να επιχειρεί σουτ τριών πόντων. Το έκανε όμως εκείνη την άνοιξη του 1988. Ο Νίκος Γκάλης είχε τη μπάλα στα χέρια του, ο ΑΡΗΣ προηγούταν του ΠΑΟΚ με 97-85, οι φίλαθλοι του ΑΡΗ απαιτούσαν 100αρα και ο Γκάλης δεν θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατίρι. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, σούταρε από τη κορυφή, ο ΑΡΗΣ επικράτησε με 100-85 και κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα και δείτε τα βίντεο στο allaboutaris.com

Έχει και ο Ηρακλής λαμβάνειν;;

Στο συμφωνητικό που είχε υπογράψει η -τότε- διοίκηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή με τον Μάκη Ψωμιάδη, προβλεπόταν μία αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν το deal με υπαιτιότητα της άλλης πλευράς.

Έχει και ο Ηρακλής λαμβάνειν;;
Τουλάχιστον αυτό είχε αναφέρει στα μέλη του Ερασιτέχνη ο Κωνσταντίνος Γωγάκος, προτού εκείνα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης προοπτικής για τον σύλλογο. Το deal δεν έγινε με υπαιτιότητα της άλλης πλευράς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα των 100.000 ευρώ.
Δύο τινά μπορεί να ισχύουν. Είτε ο Ηρακλής δεν ήταν εξασφαλισμένος έναντι του Ψωμιάδη, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρώην προέδρου του ΓΣ, οπότε δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι, είτε οι προσπάθειες του Γωγάκου για την εξασφάλιση των χρημάτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη (μαζί με τον Αρταβάνη χειρίστηκαν την υπόθεση).
Η αναφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται με αφορμή την δικαστική διαμάχη της ΑΕΚ με την οικογένεια Ψωμιάδη. Σήμερα (27/12) η ΠΑΕ ΑΕΚ κέρδισε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και μέχρι τις 16/1/2012, όταν και θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδίκαση της υπόθεσης, η περιουσία -κινητή και ακίνητη- της οικογένειας Ψωμιάδη θα είναι δεσμευμένη.
Πηγή: bluearena.gr

Η μαύρη τρύπα του Άνφιλντ!!

Διαβάστε την τακτική ανάλυση στο ματς της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν.

Η μαύρη τρύπα του Άνφιλντ
Τα προηγούμενα πολλά χρόνια η αναμέτρηση στο Anfield για κάθε ομάδα ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Μία έδρα που η οικοδέσποινα Λίβερπουλ δεν άφηνε και πολλές ελπίδες για νικηφόρα έκβαση του παιχνιδιού στον αντίπαλο. Νικούσε είτε έπαιζε καλά ή όταν η απόδοση της κυμαινόταν σε μέτρια επίπεδα.
Την φετινή περίοδο μετά από 9 αγώνες εντός έδρας τα αποτελέσματα που έχει φέρει είναι απογοητευτικά. Τρεις (3) νίκες και έξι (6) ισοπαλίες. Ουσιαστικά δηλαδή δεν έχει μπορέσει μέχρι τώρα να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να εδραιωθεί στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Ο αγώνας με την Μπλακμπέρν ήταν χωρίς αμφιβολία απ’ αυτούς που έπρεπε να κερδίσει. Για μία ακόμη φορά όμως δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια παρότι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.
Η Μπλάκμπερν και ο προπονητής της Στηβ Κίν έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Τελευταία στην βαθμολογία με μόλις δύο νίκες την αγωνιστική περίοδο 2011/2012 δεν είχε περιθώρια για απώλειες. Τα μηνύματα που είχε πάρει από τους φιλάθλους της ήταν ξεκάθαρα. Δεν θα ανεχόντουσαν άλλη απώλεια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το κατάφεραν και ευελπιστούν ότι στην συνέχεια θα καλύψουν το χαμένο έδαφος και θα αναρριχηθούν στις θέσεις που δεν θα κινδυνεύουν με υποβιβασμό.
Η Λίβερπουλ και το 4-4-2
Ο King Kenny έχει αποφασίσει να περάσει στους παίκτες του την δικιά του ποδοσφαιρική φιλοσοφία στο πώς να κερδίζουν τα παιχνίδια. Επιμένει στην ίδια τακτική, δεν αλλάζει άποψη για το σύστημα του και προφανώς θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα κάνει την ομάδα του πρωταγωνίστρια.
Εφάρμοσε το 4-4-2, όπως στα περισσότερα παιχνίδια, με δύο αλλαγές.
  • Στην κορυφή της επίθεση έπαιξε ο Κάρολ και εγκαταστάθηκε μέσα στην περιοχή της αντιπάλου ομάδας
  • Ο Σουάρεζ έπαιξε all around και προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα με πολλές προσωπικές ενέργειες και κάθετες πάσες
  • Ο Μάξι ενώ ξεκινούσε από τα πλάγια, συνέκλινε πάντα στον άξονα και ουσιαστικά έπαιζε πίσω από τους δύο επιθετικούς.
Η μετακίνηση του Σουάρεζ έξω από την περιοχή έκανε την ομάδα πιο κινητική και γρήγορη αλλά είχε δύο τρανταχτά μειονεκτήματα. Το ένα ήταν η αδυναμία του Σουάρεζ να απειλήσει εκτός περιοχής και χρειάστηκε να διανύσει πολλά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα στο τέλος να μην μπορεί να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Το δεύτερο ήταν ο παροπλισμός του Κάρολ μέσα στην περιοχή. Δεν μπόρεσε να κερδίσει τις μονομαχίες από τον προσωπικό του αντίπαλο και δεν έγινε απειλητικός όσο πρέπει να είναι ένα σέντερ φορ.
  • Πλάτος είχε μόνο από την δεξιά πλευρά με τον Ντάουνινγκ και τον Τζόνσον
  • Τα αμυντικά χαφ κάλυψαν τους χώρους του κέντρου με ευκολία και προώθησαν το παιχνίδι με ορθολογικό τρόπο
  • Η άμυνα είχε να αντιμετωπίσει ένα σέντερ φορ και με άμυνα χώρου περιόρισε τις όποιες προσπάθειες που προσπάθησαν να εκδηλώσουν οι επιθετικοί της Μπλακμπέρν
  • Το σπάσιμο του 4-2-3-1 το έκαναν με καλό passing game και λίγα λάθη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα κατέβηκε στα όρια του κέντρου και οι πλάγιοι αμυντικοί επιχείρησαν πολλά overlap. Οι πλάγιοι του κέντρου έδωσαν διάδρομο παίζοντας μερικά μέτρα μακριά από την γραμμή του πλαγίου και έτσι βρήκαν κενούς χώρους.
Στα σημαντικά του παιχνιδιού η επιστροφή του Τζέραρντ στην ενεργό δράση μετά από τον τραυματισμό του.
Τα στατιστικά του αγώνα
Τα στατιστικά του αγώνα
Όπως φαίνεται και από τον πίνακα της στατιστικής το παιχνίδι από τα πλάγια εφαρμόστηκε και απέδωσε αλλά δεν ήταν αποτελεσματικό.
Ο Κιν έπαιξε για να μην χάσει
Με δεδομένη την βαθμολογική θέση της Μπλάκμπερν ο προπονητής Στίβεν Κιν έστησε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο σκοπός ήταν εξ αρχής να καλύψει όλο το γήπεδο και να μην δώσει κενούς χώρους στην Λίβερπουλ. Πίεσε την άμυνα στην αρχή του αγώνα χωρίς επιτυχία.
  • Έδωσε βάθος στην άμυνα για να κλείσει τον Κάρολ και να περιορίσει με πολλούς παίκτες τον Σουάρεζ
  • Οι δύο αμυντικοί χαφ έπαιζαν μπροστά από την άμυνα και ο σκοπός ήταν να ανακόψουν τις προσπάθειες από τον άξονα
  • Οι τρείς του κέντρου αναλώθηκαν περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα. Έδωσαν βοήθειες στους πλάγιους αμυντικούς και προσπάθησαν να κρατήσουν τις αποστάσεις άμυνας και επίθεσης
  • Ο δεύτερος κατά περίσταση επιθετικός κινούνταν προς τον άξονα για να εκμεταλλευτεί τις κινήσεις του σέντερ φορ Γιακούμπου ώστε να βρει κενούς χώρους κοντά ή μέσα στην περιοχή του Ρέινα
  • Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν με 4-1-4-1 και πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών
  • Αμύνθηκαν σε όλη την διάρκεια του και είχαν μέσα στην περιοχή 6-7 παίκτες για να κόψουν τις συνεχόμενες σέντρες των παικτών της Λίβερπουλ.
Εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένο το σχέδιο του προπονητή αλλά οι αδυναμίες της ομάδας του , ειδικά σε χαρακτηριστικά όπως ταχύτητα, αλληλοκαλύψεις, επιθετικό πλάνο ήταν φανερές.
Συμπέρασμα
Σε έναν ακόμη αγώνα η Λίβερπουλ δημιούργησε ευκαιρίες, πίεσε, έπαιξε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο της αλλά φάνηκε η αδυναμία της να τελειώνει τις φάσεις. Παρατηρείται εκνευρισμός, κακή συνεργασία στην επίθεση, περιττές ενέργειες στην τελική ενέργεια, παράγοντες που επηρεάζουν το παιχνίδι.  Η επένδυση στον Κάρολ αποδεικνύεται, με βάση την απόδοση του , αναιμική. Φαίνεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, χωρίς δύναμη, τρεξίματα και  πρωτοβουλίες. Αν και οι συμπαίκτες του τον έχουν στόχο στις σέντρες  από τα πλάγια, ο ίδιος δεν έχει  κερδίσει μονομαχίες με τους προσωπικούς του αντιπάλους. Πρέπει να προβληματίσει η εικόνα των χαμένων ευκαιριών ώστε να βρεθεί λύση και να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες.
Η Μπλάκμπερν εστίασε την προσπάθεια της να φύγει αήττητη από το παιχνίδι. Το κατάφερε με σχέδιο, τύχη , που πάντα χρειάζεται σε τέτοιους αγώνες, καλή αμυντική λειτουργία. Παρουσίασε μία ομάδα με λίγη ποιότητα, επιθετική ανεπάρκεια και καθόλου ρίσκο. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, όπως με την Λίβερπουλ, σίγουρα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Δεν με έπεισε ως σύνολο και η τακτική εφαρμογή του συστήματός της εξανεμίσθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον επιθετικό μονόλογο της αντιπάλου.
Υ.Γ. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με χαμόγελο, παρά τις δυσκολίες που περνάμε και όσον αφορά το site να καταφέρει να μπει στην καρδιά των φιλάθλων , να διδάξει το ήθος και τον σεβασμό για το ποδόσφαιρο, τους αντιπάλους, τις απόψεις και πάνω απ’ όλα να θυμίσει ότι είναι παιχνίδι. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

πηγή:overlap.gr

Κάτι ψάχνει στην Ιταλία ο Βρύζας...!!

Ζήσης Βρύζας έχει αναχωρήσει για το εξωτερικό, σήμερα τα ξημερώματα και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Ιταλία και θέλει να δει μήπως και βρεθεί κάποιος παίκτης – λαβράκι για να παίξει ως δανεικός στον ΠΑΟΚ.

Κάτι ψάχνει στην Ιταλία ο Βρύζας...
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο Μιλάνο και ενδεχομένως θα επισκεφθεί και άλλες πόλεις στην Ιταλία προκειμένου να έχει επαφές με ατζέντηδες και συλλόγους.
Ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζει καλά που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση, ιδιαίτερη μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση ορισμένων ακόμη ποδοσφαιριστών. Ομως επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές, θα σκαναριστεί η αγορά των δανεικών παικτών…
Στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν γνωστές οι λίστες των δανεικών των ομάδων και συνηθίζεται κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, να συναντιούνται μάνατζερ στον Μιλάνο για να αναλύσουν την αγορά και τι υπάρχει (σε έμψυχο δυναμικό) σε αυτήν.
Πηγή: paok24.gr

Το πήρε απόφαση ο Βίλας Μπόας...

Η Τσέλσι άφησε βαθμούς εντός έδρας κόντρα στη Φούλαμ και μετά το ισόπαλο 1-1, απομακρύνθηκε έντεκα βαθμούς από την κορυφή της Premier League και ο Πορτογάλος τεχνικός της Αντρέ Βίλας-Μπόας παραδέχθηκε ότι οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν ακόμα πιο πολύ.

Το πήρε απόφαση ο Βίλας Μπόας...
«Με τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ να συνεχίζουν να παίρνουν τους βαθμούς που πρέπει να παίρνουν θα είναι δύσκολο. Ίσως o τίτλος να έχει τελειώσει για εμάς αυτή τη στιγμή», παραδέχθηκε ο Βίλας-Μπόας
«Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κι αυτό πρέπει να κάνουμε, είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Είχαμε σαν στόχο να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς με βάση το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου».
Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να μιλήσει για το ποσό των 140 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο οι πληροφορίες φέρνουν την Τσέλσι έτοιμη να δαπανήσει τον Ιανουάριο προκειμένου να ενισχυθεί.

Έπαθε πλάκα το ΣΔΟΕ με τον Ψωμιάδη!!

Από χίλιες και μία πηγές εισπράττει χρήματα ο Σταύρος Ψωμιάδης, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Δίωξη.

Έπαθε πλάκα το ΣΔΟΕ με τον Ψωμιάδη
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, στους λογαριασμούς του Σταύρου Ψωμιάδη, έβγαλε κάτι περισσότερο από... λαβράκι. Άλλωστε, με αυτά τα στοιχεία, η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Χάρης Οικονομόπουλος κατάφεραν να «δέσουν» για τα καλά τον Μάκη Ψωμιάδη και να διεκδικούν τα χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί από την Ένωση. Μάλιστα, η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις πηγές από τις οποίες φτάνουν τα χρήματα στον Σταύρο Ψωμιάδη (αφού στον λογαριασμό του Μάκη δεν φαίνεται ούτε ευρώ), έφτιαξε ένα σχεδιάγραμμα. Το εντυπωσιακό του θέματος είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις, για όσους το έχουν δει από κοντά.
Σε μία τετρασέλιδη απεικόνιση (τέσσερις σελίδες κολλημένες η μία δίπλα στην άλλη), υπάρχουν δεκάδες εταιρίες (και πολλές άλλες πηγές εσόδων), στις οποίες είναι βασικός μέτοχος ο Σταύρος Ψωμιάδης και από όλες, τα χρήματα φτάνουν στους λογαριασμούς του. Και βεβαίως, ακόμα και ο δικηγόρος του αν ισχυριστεί πως αυτή η αμύθητη περιουσία είναι προϊόν κληρονομιάς ή αποτέλεσμα προσωπικών κόπων του Σταύρου, το ΣΔΟΕ είναι σε θέση να γνωρίζει, με στοιχεία, πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα, αυτό το σχεδιάγραμμα βρίσκεται στον φάκελο που έχει καταθέσει η ΑΕΚ και ήταν και ένα από τα ισχυρά ατού της στην υπόθεση. 
πηγή: aek365.gr

Ο πιο σέξι άνδρας ο Γκουαρδιόλα!!

Μπορεί ο Πέπε Γκουαρδιόλα να περιμένει τα αποτελέσματα για τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, ωστόσο ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό τον έφερε στην κορυφή των πιο επιθυμητών ανδρών στην Ισπανία.

Ο πιο σέξι άνδρας ο Γκουαρδιόλα!
Συγκεκριμένα το περιοδικό Interviú ρώτησε 1.800 Ισπανίδες για το ποιον θεωρούν ως τον πιο επιθυμητό άνδρα της χώρας και ο κόουτς της Μπαρτσελόνα είναι και με τη βούλα, εκείνος που θα ήθελαν στο πλευρό τους.
Πάντως οι αντίπαλοί του για τους προπονητές της χρονιάς, Μουρίνιο και σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δεν θα μπορούσαν και τόσο σέξι. Ειδικά ο παππούς προπονητής της Γιουνάιτεντ...

πηγή: sportdog.gr   

"Θέμα της διοίκησης ο Καστίγιο"

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ μίλησε στη NOVA για το ματς του Άρη με τη Δόξα Δράμας, αλλά δεν περιορίστηκε πάντως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κιτρίνους, όπως για παράδειγμα, αυτό του Νέρι Καστίγιο, για τον οποίο σχολίασε πως "είναι θέμα της διοίκησης"...

"Θέμα της διοίκησης ο Καστίγιο"
"Αυτή τη στιγμή ο Καστίγιο προπονείται με το β΄ γκρουπ. Θα πρέπει να καθίσουμε να μιλήσουμε με τη διοίκηση για το τι μέλλει γεννέσθαι και από κει και πέρα θα δούμε τι θα βγει απ΄ αυτή τη συζήτηση. Παραπάνω δεν έχω να πω κάτι γι αυτό το θέμα». Και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι ένας προπονητής που κοιτάω τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο και τα υπόλοιπα είναι υπόθεση της διοίκησης».
Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που υπάρχουν, εν μέσω εορτών, δήλωσε: «Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για εμάς, διότι ακόμα και στη Πολωνία, ειδικά το Πάσχα, είμαστε στη προετοιμασία, κάνουμε προπόνηση, οπότε δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Είναι μια νέα εμπειρία να κάνω προπόνηση τα Χριστούγεννα. Και ίσως να είναι καλύτερα και για τους παίκτες, ώστε να υπάρχει μια σχετική ισορροπία. Κατά το ήμιση, δηλαδή να είναι το μυαλό τους στην οικογένεια και μετά να κάνουν και την προπόνηση, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η ψυχολογική πίεση.
Ελπίζω να μας κάνει καλό που έχουμε προπονήσεις εν μέσω των εορτών. Μας δίνεται πιο πολύς χρόνος να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Κι αν το δούμε καλύτερα είναι οι τελευταίες δυο εβδομάδες που θα μπορούμε να προπονηθούμε κάπως εντατικότερα, γιατί μετά ακολουθεί ένα πρόγραμμα που θα είναι πιο φορτωμένο, με αρκετούς αγώνες τον επόμενο μήνα».
Για την αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας: « Δεν γνωρίζω καμιά ομάδα που να κέρδισε τον αγώνα, πριν τον αγώνα! Γνωρίζω όμως πολλές ομάδες που χάσανε τον αγώνα, πριν τον αγώνα! Είναι σίγουρο πως εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, απλά είναι θέμα νοοτροπίας, το πώς μπαίνουμε σ΄ έναν αγώνα».
Για το εάν περιμένει αμυντική προσέγγιση του αγώνα, από πλευράς Δραμινών: « Σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσουμε τρία ματς, όπου το παιχνίδι το έκανε ο αντίπαλος, πιστεύω ότι τους περισσότερους κατ΄ αυτό τον τρόπο θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε εναντίον οργανωμένης άμυνας, γιατί οι περισσότερες ομάδες κατεβαίνουν εναντίον του Αρη με αυτόν τον αγωνιστικό προσανατολισμό».
Για την περίπτωση του Μανώλη Παπαστεριανού, ο οποίος βρίσκεται αυτή της στιγμή εκτός δικών του πλάνων: «Ισχύει ότι και στη περίπτωση του Καστίγιο. Βέβαια στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι αυτό που λες σήμερα, ίσως αύριο να μην ισχύει, επομένως θα πρέπει να μιλήσουμε με τη διοίκηση και αναλόγως θα πράξω».
Ο προπονητής του Αρη, μίλησε και για φετινά Χριστούγεννα τα οποία πέρασε στην Ελλάδα: « Εξεπλάγην θετικά γιατί δεν περίμενα ότι θα έχει τόσο μεγάλη σημασία για τους έλληνες η γιορτή των Χριστουγέννων. Σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη είναι ο καιρός, σε σχέση με την Πολωνία που εκεί τώρα κάνει πολύ κρύο και χιονίζει. Μ΄ αρέσει πολύ που χριστουγεννιάτικα μπήκαμε στο γήπεδο για προπόνηση!».

Για γέλια ο διαιτητής... (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα φώτα πάνω του θέλησε να τραβήξει διαιτητής του Οκλαχόμα Σίτι-Ορλάντο, προσπαθώντας να δώσει πάσα πίσω από την πλάτη στον άλλο διαιτητή, αλλά η μπάλα κατέληξε στο κοινό!

Για γέλια ο διαιτητής... (ΒΙΝΤΕΟ)
Πρόκειται για τον Μπιλ Κένεντι, ο οποίος προκάλεσε άφθονο γέλιο! Αφού η πάσα πίσω από την πλάτη κατέληξε στο κοινό αντί στον άλλο διαιτητή. Δείτε την φάση από το παιχνίδι των Χριστουγέννων μεταξύ Ορλάντο και Σίτι Θάντερς.


πηγή: sportdog.gr   (κλικ πάνω στη εικόνα)

"Παίζω και τερματοφύλακας"!

Στη NOVA, μίλησε ο Γιώργος Κατίδης, ενόψει της εξ αναβολής αναμέτρησης του Άρη με τη Δόξα Δράμας και όχι μόνο. Αρχικά ο νεαρός, αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που έχει η ομάδα, μέσα στις γιορτές

"Παίζω και τερματοφύλακας"!
"Νομίζω ότι δεν έχουν σημασία τόσο οι γιορτές, αλλά το παιχνίδι της Τετάρτης, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Σίγουρα κάποιοι στενοχωρήθηκαν που δεν πέρασαν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, αλλά προτεραιότητα είναι τα παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε και τα δύο που ακολουθούν».
Για τον εάν είναι καλό για την ομάδα, αυτή η συνεχής αγωνιστική δράση: « Σίγουρα, γιατί στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε το αντίθετο πρόβλημα. Δεν είναι δικαιολογία βέβαια, αλλά τώρα η ομάδα αρχίζει να δένει. Εχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και νομίζω αυτό θα φανεί στο ματς».
Για το πως περιμένει τη Δόξα: « Αν λάβουμε υπόψιν τα γκολ που δέχεται η Δόξα σε κάθε παιχνίδι, νομίζω θα παίξει σαν τον Παναιτωλικό. Θα κλειστούνε πίσω, θα έχουμε εμείς τον κύριο ρόλο και θα κυνηγάμε το γκολ. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, δεν έχουμε πολύ μεγαλύτερη συγκομιδή από τη Δόξα, βέβαια είμαστε ψηλότερα, αλλά πρέπει να κυνηγάμε τα παιχνίδια ένα προς ένα και όχι να στοχεύουμε μακριά».
Αυτά τα ματς είναι τα πιο επικίνδυνα; « Φυσικά! Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, νομίζω στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να έχει άλλη τροπή. Είναι δύσκολα παιχνίδια, όταν το 0-0 κρατάει μέχρι το τέλος».
Για το κλίμα μετά τη νίκη στη Κομοτηνή: « Μετά από τέτοια νίκη, σε τέτοιο γήπεδο, η ψυχολογία ανεβαίνει περισσότερο. Πανηγυρίζαμε λες και πήραμε κάποιον τελικό, διότι θα ήμασταν πολύ δύσκολα αν δεν κερδίζαμε. Ευτυχώς τα πράγματα ήρθαν όπως θέλαμε».
Για τον ίδιο: « Ο προπονητής πιστεύει περισσότερο στη δουλειά. Δεν πιστεύει μόνο σε μένα. Κι άλλα παιδιά έχουν πάρει ευκαιρίες, ο Γιαννιώτας, ο Οικονομόπουλος και νομίζω αν δουλεύουνε σκληρά όλοι θα ανταμειφθούν».
Για τη θέση που του ταιριάζει: « Πέρυσι χρησιμοποιήθηκα περισσότερο στη μεσαία γραμμή, αλλά στην εθνική έπαιξα πιο μπροστά και πέτυχα αρκετά γκολ. Βέβαια δεν νομίζω πως θα με χρησιμοποιεί συνέχεια εκεί. Και τερματοφύλακας αν χρειαστεί να παίξω, θα δώσω ότι καλύτερο έχω!».