Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι 32 πόντοι, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και... "έλα αγόρι μου!"

Ο Άρης είχε δημιουργήσει πελατιακές σχέσεις με αρκετές ομάδες. Διαβάστε τις 10 μεγαλύτερες νίκες με γηπεδούχο τον αιώνιο αντίπαλό του.

Οι 32 πόντοι, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και... "έλα αγόρι μου!"
Νο10
Αρχηγική εκτέλεση
Χατζηβρέττας, Σλούκας και Μπράουν επιφύλαξαν μια ακόμη ανατροπή πέρυσι για τον ΑΡΗ. Στον 3ο τελικό των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε σε δύο θέση, αλλά ο πρώτος στάθηκε ως πραγματικός αρχηγός και με διαδοχικά πολύ δύσκολα καλάθια στο τέλος χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 59-67.

Νο9
«Ελα αγόρι μου»
Η «πρόσκληση»του Γιώργου Σιγάλα στον Γιάννη Γκαγκαλούδη στον αγώνα της Πυλαίας τη περίοδο 2005-06 έχει μείνει στην ιστορία. Το σκορ ήταν 76-77 υπέρ του ΑΡΗ και ο Γκαγκαλούδης ανέλαβε τη τελευταία προσπάθεια. Ο Σιγάλας έκανε όλους στη μπάντα και ανέλαβε το μαρκάρισμα του Γκαγκαλούδη, φωνάζοντάς του «έλα αγόρι μου». Η άμυνα βγήκε, ο ΑΡΗΣ κέρδισε και ο Σιγάλας εξήγησε μετά το παιχνίδι ότι ο Γκαγκαλούδης είχε πει πολλά πριν από το τζάμπολ και έπρεπε να του απαντήσει μέσα στο παρκέ… «όπως κάνουν τα παλικάρια», όπως είχε πει.

Νο8
Πάρτι στο ΣΕΦ
Και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος το 1990 εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Νίκος Γκάλης έβαλε και πάλι 35 – αλλά και τρίποντο – απέναντι στον ΠΑΟΚ και ο ΑΡΗΣ κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο νικώντας με 75-62, σε έναν αγώνα όπου και ο Λευτέρης Σούμποτιτς εκτέλεσε τον αντίπαλό του έξω από τα 6,25.


Νο7
Εκτέλεση με 35αρι

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ είχε εξελιχθεί σε συνήθεια για τον ΑΡΗ. Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Παλέ το 1989, δεν άλλαξαν οι κανόνες. Ο Νίκος Γκάλης ήταν μοναδικός και παρότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο, το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Γκάλη. Ο ΑΡΗΣ επικράτησε με 91-86 έβαλε μια ακόμη κούπα στη τροπαιοθήκη του και ο Γκάλης με 35 πόντους εκτέλεσε τον αντίπαλο.

Νο6
Το τρίποντο του Γκάλη

Δεν συνήθιζε να επιχειρεί σουτ τριών πόντων. Το έκανε όμως εκείνη την άνοιξη του 1988. Ο Νίκος Γκάλης είχε τη μπάλα στα χέρια του, ο ΑΡΗΣ προηγούταν του ΠΑΟΚ με 97-85, οι φίλαθλοι του ΑΡΗ απαιτούσαν 100αρα και ο Γκάλης δεν θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατίρι. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, σούταρε από τη κορυφή, ο ΑΡΗΣ επικράτησε με 100-85 και κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα και δείτε τα βίντεο στο allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: