Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Απόνερα του "ρωμαϊσμού"

Οι περισσότεροι παράγοντες του αθλητισμού ζουν στην "κοσμάρα" τους. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Απόνερα του "ρωμαϊσμού"
Σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα μας είναι ουσιαστικά φαλιρισμένη και προσπαθεί πανικόβλητη να πληρώσει τα στοιχειώδη, δηλαδή συντάξεις και φάρμακα.
Καθηλωμένοι σε μια «ρωμαϊκή» νοοτροπία, στα απόνερα μιας πρόσφατης πραγματικότητας όπου το χρήμα έρεε άφθονο για να συντηρεί τον πιο κρατικοδίαιτο αθλητισμό του πλανήτη, εξακολουθούν να έχουν απαιτήσεις π.χ. (προ χρεοκοπίας). Θα γίνω πιο σαφής: Αν υπάρχουν γύρω μας χιλιάδες συμπολίτες μας που οδηγούνται στην ανεργία, που χάνουν τα σπίτια τους, που ζουν με ψίχουλα, που δεν έχουν το φάρμακο του παιδιού τους ή του υπέργηρου πατέρα τους, προσωπικά δεν δίνω δεκάρα τσακιστή αν ο ΣΕΓΑΣ (για παράδειγμα) θα κάνει το πανελλήνιο κλειστού στίβου εφέτος. Καθαρά και ξάστερα! Και για να μην αδικούμε τον ΣΕΓΑΣ και τον πρόεδρό του, της ίδιας νοοτροπίας είναι οι περισσότεροι «Ομοσπονδιάρχες».
Και η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους. Η κύρια ευθύνη ανήκει στους κυβερνώντες. Κανένας από αυτούς δεν τους έβαλε κάτω να τους πει ξεκάθαρα: «Κύριοι, χρήματα τέλος! Οποιος σας τάζει, απλά σας κοροϊδεύει. Κοιτάξτε πώς θα επιβιώσετε μόνοι...». Ετσι θα κανόνιζαν κι αυτοί την πορεία τους. Θα έκαναν το κουμάντο τους. Οι ομοσπονδίες αυτό που έχουν να κάνουν άμεσα είναι να σχεδιάσουν με ελάχιστα έως καθόλου χρήματα. Αλλη επιλογή δεν υπάρχει. Και όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για τους αθλητές.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: