Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τον έκοψε στα 2'' με Πριχιόνι!

Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να χάσει από την Κάχα. Προηγούνταν μέχρι το 35', ισοφάρισε με τρίποντο του Σπανούλη 8'' πριν το τέλος, αλλά τελικά έχασε 81-79 από καλάθι του Πριχιόνι.
Τον έκοψε στα 2'' με Πριχιόνι!
Μετά την ήττα στο Μπιλμπάο, ο Ολυμπιακός έχασε στην Ισπανία και από την Κάχα Λαμποράλ με 81-79. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξε εξαιρετικά κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ εκτός έδρας για περίπου 35 λεπτά, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο τα... θαλάσσωσε. Μάλιστα, το φινάλε ήταν δραματικό, καθώς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με απίστευτο τρίποντο του Σπανούλη, ωστόσο τελικά έχασε από καλάθι του Πριχιόνι 2'' πριν την λήξη! Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τους Πειραιώτες στον όμιλο της Ευρωλίγκα, καθώς είχε χάσει και στην πρεμιέρα από την Μπιλμπάο και πάλι εκτός έδρας.

Για τους «ερυθρόλευκους» κορυφαίος ήταν ο Σπανούλης με 19 πόντους, 14 είχαν οι Άντιτς και Χάινς και 10 ο Κέσελ. Για την Κάχα έκανε... όργια ο Τελέτοβιτς με 20, ενώ από 15 είχαν οι Σαν Εμετέριο και Σεραφίν.


«Βροχή» τα τρίποντα...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε 0-2 με τον Σπανούλη και 2-5 με τρίποντο του Άντιτς. Ο Σκοπιανός ήταν...ζεστός από τα πρώτα λεπτά και βοήθησε πολύ τους Πειραιώτες. Έκλεισε την περίοδο με οκτώ πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα, ενώ οκτώ πόντους επίσης με δύο τρίποντα είχε και ο Κέσελ! Οι δύο αυτοί παίκτες, με την «συμπαράσταση» των Σπανούλη και Παπαδόπουλου, έφτασαν την διαφορά στο +9, καθώς το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται 22-13.

Πάντα μπροστά, παρά τα λάθη!

Με την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παπαδόπουλος έκανε το 13-24 και οδήγησε τον Ολυμπιακό στο +11, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του στο πρώτο ημίχρονο. Στην συνέχεια όμως, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ο Παπαδόπουλος έχασε και δύο βολές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κάχα με έμμεσο τρίποντο του Τελέτοβιτς να μειώσει σε 20-26 και να ξεσηκώσει τους φιλάθλους της. Οι Ισπανοί μετά από περίπου 13 λεπτά αγώνα έδειχναν να βρίσκουν τα πατήματά τους. Η πίεση σε όλο το γήπεδο δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό, ωστόσο με τέσσερις εύστοχες βολές, του Άντιτς και του Γκετσεβίτσιους, φτάσαμε στο 22-30. Η Κάχα αντέδρασε, μείωσε σε 27-32 και 32-36, όμως οι Πειραιώτες με ένα ξέσπασμα στο φινάλε του ημιχρόνου έφτασαν στο 32-40.

Άντεξε στην πρώτη αντεπίθεση

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν... φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και βάζοντας εννιά πόντους και δεχόμενοι πέντε σε δύο λεπτά, έφτασαν στο 37-49. Το +12 ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά για τον Ολυμπιακό, που έδειχνε να έχει όλα τα «προσόντα» για να φύγει με τη νίκη από μία δύσκολη έδρα. Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά η Κάχα ανέβασε ρυθμούς και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κατάφερε να κρατήσει μακριά από το καλάθι την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Από την άλλη, με εύκολους πόντους στην επίθεση μείωσε αρχικά στο 50-54 και στο 54-56. Ο Ολυμπιακός όμως, βρήκε και πάλι τρόπο να αντιδράσει και με τρίποντο... ανάσα του Λούκας στο 27', προηγήθηκε 54-59! Το τρίποντο αυτό όμως δεν «έκοψε τα φτερά» των γηπεδούχων, οι οποίοι με τον Τελέτοβιτς να πιάνει φοβερή απόδοση και να φτάνει τους 18 πόντους, μείωσαν σε 60-63. Αν και προσπάθησαν με διαδοχικά τρίποντα να ισοφαρίσουν, το δεκάλεπτο έκλεισε με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους στην εκπνοή του χρόνου και τον Ολυμπιακό να προηγείται 60-66!

Θρίλερ με... άσχημο τέλος!

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τον Ολυμπιακό, καθώς... άργησε να μπει στο παρκέ, δέχθηκε έξι σερί πόντους για το 66-66 και τελικά... ξεκόλλησε στο 34' με καλάθι του Χάινς! Ωστόσο, αυτό δεν αρκούσε, καθώς η Κάχα 5.20 πριν το τέλος του αγώνα με καλάθι του Σαν Εμετέριο πέρασε μπροστά στο σκορ με 70-68! Στην συνέχεια οι Ισπανοί διατηρούσαν συνεχώς ένα προβάδισμα τριών ή πέντε πόντων, μέχρι το 39' όπου ο Χάινς μείωσε σε 79-76. Η Κάχα έκανε λάθος στην επίθεση και ο Ολυμπιακός κατάφερε το... καλύτερο. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Σπανούλη και αυτός με τρίποντο από πολύ μακριά έκανε το 79-79, οκτώ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν έξαλλα την ισοφάριση, όμως ξέχασαν να παίξουν άμυνα και το πλήρωσαν. Ο Πριχιόνι στην αντεπίθεση ξεμαρκαρίστηκε έξυπνα και με σουτ 2'' πριν το φινάλε έγραψε το τελικό 81-79.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-40, 60-66, 81-79

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9(1), Πριτζιόνι 3, Ντόρσι, Μ. Μπιέλιτσα 6, Σεραφίν 15, Σαν Εμετέριο 15, Ερτέλ 5(1), Όλεσον 2, Τελέτοβιτς 20(1), Ν. Μπιέλιτσα 2, Ουίλιαμς 4.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Λούκας 5, Άντιτς 14(2), Σπανούλης 19(1), Κέσελ 10(2), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 7(1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης.

4ος Όμιλος: Πρόκριση, με υπογραφή Ρονάλντο!

Η Ρεάλ για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε την ανωτερότητά της και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που της εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα γκολ για τους «Μαδριλένους» πέτυχε ο συνήθης ύποπτος, Κριστιάνο Ρονάλντο, το πρώτο στο 24ο λεπτό μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, σαν αυτές που μας έχει συνηθίσει και το δεύτερο στο 69ο μετά από εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος.
 
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Άγιαξ έκανε επίδειξη δύναμης και με την νίκη του με 4-0 κόντρα στη Δυναμό θέτει γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα γκολ σημείωσαν ο Φαν ντερ Βιλ στο 20’, ο Σουλεϊμάνι στο 25’, ο Ντε Γιονγκ στο 65’ και ο Λοντέιρο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (92ο λεπτό).

Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής:
 
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης            0-2   (Ρονάλντο 24’ και 69’ πέναλτι) 
 
Άγιαξ-Δυναμό Ζάγκρεμπ      4-0   (Φαν ντερ Βιλ 20’, Σουλεϊμάνι 25’, Ντε Γιονγκ 65’ και Λοντέιρο 92’ )

Βαθμολογία:
 
1. Ρεάλ Μαδρίτης           12
2. Άγιαξ                          7
3. Λιόν                            4
4. Δυναμό Ζάγκρεμπ        0
 
Επόμενη αγωνιστική (22 Νοεμβρίου):
 
Ρεάλ Μαδρίτης-Δυναμό Ζάγκρεμπ
 
Λιόν-Άγιαξ
 

3ος όμιλος: Και τώρα οι δυο τους…

Η Μπενφίκα «σκόνταψε» στην έδρα της κόντρα στη Βασιλεία (1-1) και έδωσε το δικαίωμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να την πιάσει στην κορυφή, μετά τη νίκη της επί της Οτελούλ (2-0).
Πλέον, το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής είναι αυτό που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο, αφού αμφότερες έχουν από 8 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Εξακολουθεί να έχει ελπίδες η Βασιλεία, η οποία έφτασε τους 5 βαθμούς.
Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατέβηκε με επιθετικές βλέψεις, με τρεις σέντερ φορ και δύο εξτρέμ στην ενδεκάδα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 8’ με τον Βαλένσια, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 87’ με γκολ που χρεώθηκε στον Γουέιν Ρούνεϊ, αν και το ριπλέι δείχνει πως ίσως και να ήταν αυτογκόλ.
Οι «αετοί» από την άλλη, βρέθηκαν μπροστά από το 4’, με ένα φανταστικό γκολ του Ροντρίγκο, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη που θα τους έδιναν την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού ο Χούγκελ στο 64’ ισοφάρισε και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του για τους «16».
Αποτελέσματα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Οτελούλ 2-0
(8’ Βαλέντσια, 87’ Ρούνεϊ)
Μπενφίκα-Βασιλεία 1-1
(4’ Ροντρίγκο – 64’ Χούγκελ)
Βαθμολογία
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8
Μπενφίκα 8
Βασιλεία 5
Οτελούλ 0
Επόμενη αγωνιστική
Οτελούλ-Βασιλεία
Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ-Μπενφίκα
 

2ος Όμιλος: Εκεί… κερδίζει!

Στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε η Ίντερ, μετά τη νίκη της με 2-1 κόντρα στην Λιλ (4η αγων.)και βρίσκεται με το ένα… πόδι στη φάση των «16».
Λίγα 24ωρα μετά την ήττα από την Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο», που τους φέρνει στην 17η θέση της Σέριε Α, οι «νερατζούρι» κατάφεραν να κάμψουν  την αντίσταση της ουραγού Λιλ εντός έδρας, πανηγυρίζοντας την τρίτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση. 

Για τους Μιλανέζους, ο Σάμουελ άνοιξε το σκορ στο 18’, με τον Μιλίτο στο 65’ να κάνει το 2-0 στο 65’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Ντε Μέλο στο 83’.  

Αυτό το «τρίποντο», φέρνει τους Ιταλούς στους 9 βαθμούς και περιμένουν μόνο την μαθηματική πρόκριση στην επόμενη φάση της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τραμπζονσπόρ- ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-0

Στο άλλο παιχνίδι του δευτέρου ομίλου, καμία εκ των Τραμπζονσπόρ ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» που θα την έβαζε σε θέση οδηγού, όσον αφορά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε από το 75’ η ρωσική ομάδα, μετά την αποβολή του Ντούμπια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής, Τραμπζονσπόρ και ΤΣΣΚΑ παρέμειναν στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφού προλαβαίνουν στα εναπομείναντα παιχνίδια  να προλάβουν την Ίντερ στην βαθμολογία.  

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Ίντερ-Λιλ 2-1
(17' Σάμουελ, 65' Μιλίτο- 83' Ντε Μέλο)

Τραμπζονσπόρ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-0

Η βαθμολογία:

Ίντερ 9
ΤΣΣΚΑ 5
Τραμπζονσπόρ 5
Λιλ 2

Η επόμενη αγωνιστική:

ΤΣΣΚΑ- Λιλ
Τραμπζονσπόρ- Ίντερ
 

1ος Όμιλος: Η Σίτι είναι εδώ, «αγκαλιάζει» την πρόκριση η Μπάγερν!

Ο Γιάγια Τουρέ είχε κέφια, πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι σε σπουδαία νίκη επί της Βιγιαρεάλ εκτός έδρας με 3-0, η οποία την ανέβασε στη 2η θέση!
Ένα βαθμό χρειάζεται η Μπάγερν Μονάχου για να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς, μετά το υπέρ της 3-2 επί της Νάπολι.

Βιγιαρεάλ- Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Σπουδαία νίκη, που την ανέβασε στη δεύτερη θέση του Α’ ομίλου πήρε στην έδρα της Βιγιαρέαλ η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» νίκησαν μέσα στην Ισπανία με σκορ 3-0 και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος παρόλο που δεν είναι… ο συχνότερος σκόρερ, έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα (30’, 71’) και οδήγησε την ομάδα του στο σπουδαίο διπλό. Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μάριο Μπαλοτέλι σκόραρε από την άσπρη βούλα και έστειλε τους «πολίτες» στα αποδυτήρια μπροστά με 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπεζ, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Γκασπάρ, Κατάλα, Ντε Γκούζμαν, Πέρεζ, Μουμπάρακ, Βαλέρο, Ζοσελού.

Μαν. Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Σάβιτς, Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Ντε Γιόνγκ, Νασρί, Σίλβα, Μίλνερ, Μπαλοτέλι.

Μπάγερν Μοχάνου- Νάπολι 3-2

Όταν ο Μάριο Γκόμες βρεθεί στη μέρα του, τα πράγματα είναι απλά… Θα σκοράρει δυο- τρεις φορές και θα χαρίσει τη νίκη στην Μπάγερν. Αυτό ακριβώς συνέβη στο Μόναχο! Ο Γερμανός επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο και οδήγησε τους Βαυαρούς σε μεγάλη νίκη επί της Νάπολι με 3-2. Μάλιστα, έπειτα και από τα σημερινά αποτελέσματα, οι παίκτες του Χάινκες χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ιταλοί δεν το έβαλαν κάτω και παρά το βαρύ σκορ, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και μείωσαν σε 3-2 χάρη στα γκολ του Φερνάντες.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, λόγω της αποβολής του Μπαντστούμπερ στο 77’ για την Μπάγερν και του Ζούνιγκα της Νάπολι έξι λεπτά νωρίτερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν: Νόιερ, Βαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κροος, Μίλερ, Γκόμεζ .

Νάπολι: Ντε Σάντις, Αρόνικα, Καμαπνιάρο, Φερνάντεζ, Μάντζιο, Χάμσικ, Ζουνίγια, Τζεμάιλι. Ινλέρ, Καβάνι, Λαβέτσι.

Βαθμολογία


1. Μπάγερν Μονάχου 10 (8-2)
2. Μαν. Σίτι 7 (5-4)
3. Νάπολι 5 (5-5)
4. Βιγιαρεάλ 0 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική(22/11)

Νάπολι- Μάντσεστερ Σίτι
Μπάγερν Μονάχου- Βιγιαρεάλ

«Πρώτοι ή δεύτεροι, αρκεί να περάσουμε»

Δύσκολο χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο προπονητής της Λοκομοτίβ Μόσχας, ο οποίος τόνισε πως δεν τον νοιάζει η πρωτιά στον όμιλο, αλλά η πρόκριση.
«Πρώτοι ή δεύτεροι, αρκεί να περάσουμε»
Μάλιστα, αποκάλυψε πως θα κάνει κάποιες αλλαγές, αφού έχει ντέρμπι την Κυριακή με την ΤΣΣΚΑ: «Είναι ένα πρόβλημα σαφώς. Δεν είναι εύκολα παιχνίδια. Είναι πιθανό να γίνει ένα ροτέισον αύριο, για μένα είναι το ίδιο σημαντικό και το ένα και το άλλο παιχνίδι».
Για τους στόχους της Λοκομοτίβ: «Για μένα δεν είναι σημαντική η πρώτη θέση. Είτε πρώτοι βγούμε είτε δεύτεροι δεν έχει σημασία. Αρκεί να προκριθούμε. Η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη. Είναι η τελευταία της ευκαιρία και θέλει τους τρεις βαθμούς».
Για το αν η UEFA πρέπει να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής για να μην είναι αδιάφορες οι ομάδες, όπως ουσιαστικά η ΑΕΚ τώρα: «Μας επιτρέπουν έτσι να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια έτσι. Δεν πιστεύω ότι είναι κακό».

«Πανηγυρίζουμε για την επόμενη ημέρα!»

Αμέσως μετά τις υπογραφές του MoU μεταξύ της πλευράς των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη και αυτών του Πρίγκιπα Αλ Σαούντ, ο Βλάσης Τσάκας έκανε δηλώσεις και μίλησε για τη νέα εποχή του Παναθηναϊκού!
«Πανηγυρίζουμε για την επόμενη ημέρα!»
«Μιλάμε 100% για καινούρια εποχή στον Παναθηναϊκό» ανέφερε στον «Sentra 103,3» και συνέχισε: «από μεθαύριο πιάνουμε κι επίσημα δουλειά. Θα δώσουμε το «παρών» στην Γενική Συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου και λέμε «ναι» στην Α.Μ.Κ. Απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα, δεν θα `χουμε εκπλήξεις. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πανηγυρίζουμε από τώρα για την επόμενη μέρα»!

Οσον αφορά στο πότε πιάνει δουλειά το νέο καθεστώς είπε: «Μεθαύριο ξεκινάμε! Απομένει να ετοιμάσουμε τα χαρτιά που είναι απαραίτητα».
Για την προσεχή Γ.Σ. και την Α.Μ.Κ. επεσήμανε: «Στην Γ.Σ. θα πάμε να δώσουμε το «παρών» και λέμε «ναι» στην αύξηση. Τα 15 εκατ. είναι διαθέσιμα από εμάς. Αν δεν συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι τότε θα είναι δική μας όλη η αύξηση δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν».
Για το πότε έρχεται ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ: «Την άλλη εβδομάδα και θα κάτσει έξι μέρες».
Για το σχέδιο «διακυβέρνησης» είπε: «Πάμε στο plan A, σύμφωνα με το οποίο αλλοδαπός επιχειρηματίας μπορεί να πάρει ελληνική ΠΑΕ. Αν δεν ισχύσει έχουμε κι εναλλακτική λύση».
Κλείνοντας ο Τσάκας είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ραντεβού ο πρίγκιπας με τον Τζίγγερ, ενώ τόνισε τα λεφτά θα μπουν μόλις ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος.

Στα χνάρια του Κρόιφ!!

Τον... αμφισβήτησαν και η απάντηση του ήταν άμεση! Ο Λίονελ Μέσι έφτασε τα 202 τέρματα, άφησε πίσω του... Μαραντόνα, Ρονάλντο, Μπεστ και Τσάρλτον. Ο Αργεντίνος στα χνάρια των Θρύλων!
Στα χνάρια του Κρόιφ!
Στο ματς με τη Γρανάδα υπήρξαν σχόλια για το ντεφορμάρισμα του Μέσι, ο Αργεντίνος «ενοχλήθηκε» και με δυο διαδοχικά χατ τρικ έδωσε απαντήσεις, έφτασε τα 202 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από τον Θέσαρ. Ο Αργεντίνος είναι στα χνάρια των Θρύλων και σε ηλικία 24 ετών έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερα τέρματα από τέσσερις τεράστιες μορφές του ποδοσφαίρου. Με 132 τέρματα στο πρωτάθλημα, 17 στο Κύπελλο, 42 στο Champions League, 8 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ο Μέσι ανήκει πλέον στη λίστα με τους κορυφαίους της παγκόσμιας ιστορίας.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Επιστροφή Τσαλδάρη!!

Με την φανέλα του Άρη θα αγωνίζεται ξανά, μετά από δύο χρόνια, ο Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος συμφώνησε για συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.
Επιστροφή Τσαλδάρη!
Αναλυτικά:

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος συμφώνησε να φορέσει την φανέλα της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.
Ο 31χρονος γκάρντ φόργουορντ που επιστρέφει στον ΑΡΗ μετά την τριετή του θητεία από το 2006 μέχρι το 2009 αναμένεται να δώσει το παρόν στην αυριανή (3/11) προπόνηση της ομάδας και να τεθεί στην διάθεση του Βαγγέλη Αλεξανδρή.
Who is Who
ΟΝΟΜΑ: Δημήτρης Τσαλδάρης
ΥΨΟΣ: 1.96
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 7/03/1980
ΘΕΣΗ: Γκάρντ/Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Άλιμος (2001-04), Περιστέρι (2004-05), Πανελλήνιος (2005-06), ΑΡΗΣ (2006-09), Napoli (2009-10), Montegranaro (2009-10), Sassari (2010-11)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Καλύτερος Νεοεμφανιζόμενος παίκτης στην Α1 το 2006. Συμμετοχή στο All Star Game του ελληνικού πρωταθλήματος το 2008 και το 2009. Διεθνής με την Εθνική Ανδρών.
Τα στατιστικά του...
2010-11
Ιταλικό Πρωτάθλημα – Κανονική Περίοδος (Sassari): Σε 30 αγώνες και με 26.8’ συμμετοχής: 9.9 π. (89% 1π., 38.3% 2π., 38.6% 3π.), 1.9 ρ., 2.1 ασ., 1.3 κλ., 2.8 λ.
Ιταλικό Πρωτάθλημα – Πλέι οφς (Sassari): Σε 4 αγώνες και με 24.5’ συμμετοχής: 8.5 π. (100% 1π., 53.8% 2π., 28.6% 3π.), 2 ρ., 1.8 ασ., 0.8 κλ., 2.8 λ.
2009-10
Ιταλικό Πρωτάθλημα – Κανονική Περίοδος (Napoli): Σε 10 αγώνες και με 33.1’ συμμετοχής: 12.6 π. (89.7% 1π., 52.5% 2π., 27.9% 3π.), 3.3 ρ. 2.6 ασ., 1.6 κλ., 3.3 λ.
Ιταλικό Πρωτάθλημα – Κανονική Περίοδος (Montegranaro): Σε 18 αγώνες και με 21.2’ συμμετοχής: 8.3 π. (80% 1π., 38.1% 2π., 39.2% 3π.), 1.7 ρ., 0.8 ασ., 1.2 κλ., 1.9 λ., 0.1 κοψ.
Ιταλικό Πρωτάθλημα – Πλέι οφς (Montegranaro): Σε 3 αγώνες και με  22’ συμμετοχής: 7.3 π. (85.7% 1π., 45.5 2π., 28.6 3π.), 1.7 ρ., 0.3 ασ., 2 κλ., 1.3 λ.
2008-09
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Κανονική Περίοδος (ΑΡΗΣ): Σε 31 αγώνες και με 25.2’ συμμετοχής: 9.4 π. (76.3% 1π., 44.7% 2π., 38.8% 3π.), 2.4 ρ., 1.7 ασ., 0.9 κλ., 1.7 λ., 0.2 κοψ.
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Πλέι οφς (ΑΡΗΣ): Σε 10 αγώνες και με 21.5’ συμμετοχής: 8.8 π. (81.8% 1π., 51.9% 2π., 32.6% 3π.), 2.2 ρ., 1.3 ασ., 0.5 κλ., 1 λ.
Eurocup (ΑΡΗΣ): Σε 6 αγώνες και με 33’ συμμετοχής: 14 π. (80% 1π., 38.5% 2π., 48.5% 3π.), 2.8 ρ., 1.5 ασ., 1.7 κλ., 2.2 λ.
2007-08
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Κανονική περίοδος (ΑΡΗΣ): Σε 26 αγώνες και με 25.2’ συμμετοχής: 9.2 π. (87% 1π., 38.7% 2π., 44.8% 3π.), 2.5 ρ., 1.6 ασ., 0.8 κλ., 1.4 λ.
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Πλέι οφς (ΑΡΗΣ): Σε 3 αγώνες και με 17’ συμμετοχής: 5 π. (50% 1π., 50% 2π., 33.3% 3π.), 0.7 ρ., 0.7 ασ., 0.7 κλ., 0.3 λ., 0.7 κοψ.
Euroleague (ΑΡΗΣ): Σε 20 αγώνες και με 27.2’ συμμετοχής: 8.5 π. (82.6% 1π., 49.3% 2π., 35.1% 3π.), 2 ρ., 1.8 ασ., 0.9 κλ., 2 λ.
2006-07
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Κανονική Περίοδος (ΑΡΗΣ): Σε 26 αγώνες και με 21’ συμμετοχής: 5.1 π. (83.3% 1π., 45.5% 2π., 31.3% 3π.), 1.5 ρ., 1.2 ασ., 0.8 κλ., 1.1 λ.
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Πλέι οφς (ΑΡΗΣ): Σε 12 αγώνες και με 23.8’ συμμετοχής: 9.9 π. (90.5% 1π., 57.1% 2π., 46.5 3π.), 1.8 ρ., 1.8 ασ., 0.4 κλ., 1.1 λ., 0.1 κοψ.
Euroleague (ΑΡΗΣ): Σε 16 αγώνες και με 15.1’ συμμετοχής: 4.1 π. (50% 1π., 55% 2π., 40.6%), 1.4 ρ., 0.8 ασ., 0.6 κλ., 0.7 λ., 0.1 κοψ.
2005-06
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Κανονική Περίοδος (Πανελλήνιος): Σε 26 αγώνες και με 20’ συμμετοχής: 6.2 π. (88% 1π., 46.7% 2π., 39% 3π.), 1.9 ρ., 0.8 ασ., 0.7 κλ., 0.9 λ., 0.1 κοψ.
Ελληνικό Πρωτάθλημα – Πλέι οφς (Πανελλήνιος): Σε 2 αγώνες και με 32.5’ συμμετοχής: 10.5 π. (83.3% 1π., 40% 2π., 33.3% 3π.), 1.5 ρ., 2 ασ., 1 κλ., 0.5 λ., 0.5 κοψ.
2002-03
Α2 (Άλιμος): Σε 26 αγώνες: 9.3 π. (80.6% 1π., 55% 2π., 24.7% 3π.), 2.9 ρ., 1.6 ασ., 1.1 κλ.
2001-02
Α2 (Άλιμος): Σε 26 αγώνες: 12.9 π. (80% 1π., 48.9 2π., 36.8 3π.), 2,4 ρ., 2.1 ασ., 2.2 κλ.

Τι λέει στο Twitter ο Παπανδρέου για το... ποδόσφαιρο!!

Με τίτλο ''να καθαρίσουμε τον τόπο από τα συμφέροντα", στο twitter του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιεύεται σύνδεσμος που παραπέμπει στην χθεσινοβραδινή ομιλία στο υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε "οργανωμένες αντιδράσεις" κατά της κυβέρνησης.
Τι λέει στο Twitter ο Παπανδρέου για το... ποδόσφαιρο
"Θα ήθελα να θυμίσω ότι έχουμε πάρει αποφάσεις και μπροστά μας έχουμε και άλλες αποφάσεις να πάρουμε. Και δεν μιλώ τυχαία για τις αντιδράσεις, γιατί έστω και εάν κάποιες από αυτές είναι καλοπροαίρετες, είναι όμως αντιδράσεις πολύ οργανωμένες", αναφέρει ο πρωθυπουργός.
"Τώρα δείχνουμε ότι δεν αστειευόμαστε, όταν λέμε για την ευθύνη των τραπεζών και τους θέτουμε προ των ευθυνών τους. Για πρώτη φορά, προχωράμε σε μια διαδικασία, που θα εξυγιάνει, θα φέρει διαφάνεια και ένα τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα επενδύσει στην πραγματική οικονομία" προσθέτει ο κ. Παπανδρέου και συνεχίζει:
"Για πρώτη φορά, κάνουμε σοβαρές κινήσεις, συλλήψεις στο χώρο της λαθρεμπορίας των καυσίμων. Για πρώτη φορά, μιλάμε για Μέσα Ενημέρωσης που είναι χρεοκοπημένα, τα οποία παρόλα αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει από πού βρίσκουν τα χρήματα.
Για πρώτη φορά, προχωράμε σε εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά, δημοσιοποιούμε λίστες με φοροφυγάδες και εξαπολύουμε ένα άγριο κυνηγητό για όσους φοροδιαφεύγουν. Για πρώτη φορά, βρίσκουμε τις καταθέσεις στο εξωτερικό, διαφόρων οι οποίοι φοροδιαφεύγουν. Για πρώτη φορά, μια Κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει τον τόπο από την δυσωδία και τα συμφέροντα που, επί χρόνια, θέλουν να τα λυμαίνονταν όλα. Και βέβαια, εκεί είναι όπου υπάρχει η πολύ μεγάλη αντίδραση".
Πηγή: newspost.gr

«Αφού δεν μπορεί να παίξει, τι να τον κάνουμε;»

Κατηγορηματικά διέψευσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει κάνει πρόταση στον Άρη για την απόκτηση του Ντάνιελ Τσέζαρεκ.
«Αφού δεν μπορεί να παίξει, τι να τον κάνουμε;»
Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η ομάδα θα κινούταν μόνο για παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί άμεσα...

Αναλυτικά:
Σχετικά με δημοσιεύματα που παρουσίασαν τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Τσέζαρεκ, ανακοινώνεται ότι η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ θα ενδιαφερόταν για άμεση λύση επιθετικού ποδοσφαιριστή.

Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την περίπτωση Τσέζαρεκ που εκ των πραγμάτων αυτό το διάστημα δεν μπορεί να προσφέρει. Τα διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στην παραπάνω περίπτωση στερούνται κάθε δόση αλήθειας.

Show me the money, now!!

Λίγο πριν από τις 8 υπεγράφη τελικά το... περιβόητο MoU μεταξύ των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη και αυτών του Πρίγκιπα Αλ Σαούντ και το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται να μπαίνει στην τελική του ευθεία...
Show me the money, now!
Με τα πολλά λοιπόν αφού υπεγράφη το MoU, υπάρχουν φυσικά και άλλα βήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Πρίγκιπα.
Αρχικά, την Παρασκευή (4/11) θα ξεκινήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του πρίγκιπα, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου
Αν όλα πάνε καλά, ο πρίγκιπας θα βάλει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου τα 15 εκ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την επόμενη μέρα, στις 22/11 θα γίνει η μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ..
Κατόπιν, η πλευρά του πρίγκιπα θα προκυρήξει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 28 ή 29 Νοεμβρίου με αντικείμενο τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου.
Πάντως, η ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 15 εκ. ευρώ θα ξεκινήσει να τρέχει άμεσα καθώς αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν στη γενική συνέλευση της Παρασκευής οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να ψηφίσουν ναι στην αύξηση με την υποσημείωση ότι θα εκχωρηθούν στη συνέχεια στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.

πηγή: sportdog.gr

"Για τη μητέρα μου φοβάμαι, στο ποδόσφαιρο ποτέ"!

Ο Λάζλο Μπόλονι για άλλη μια φορά πέταξε την... ατάκα του, αφού όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τυπου για το μαυς με τη Σάμροκ για το αν φοβάται σχολίασε πως "δε φοβάμαι ποτέ. Φοβάμαι για τη μητέρα μου που έχει προβλήματα υγείας, για την κόρη μου που οδηγάει. Στο ποδόσφαιρο δε φοβάμαι ποτέ»!
"Για τη μητέρα μου φοβάμαι, στο ποδόσφαιρο ποτέ"!
«Θα ήθελα να πω και πάλι συγχαρητήρια στη Σάμροκ για το πρωτάθλημα και με αυτόν τον τρόπο έδειξαν τη δύναμη και την ποιότητά τους. Σεβόμαστε την ομάδα όπως κάνουμε με όλους τους αντιπάλους μας. Ετοιμαστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τη Σάμροκ όπως όλες τις αντιπάλους και ελπίζουμε μετά τον αγώνα να είμαστε χαρούμενοι. Μπορεί αυτή η περίοδος να είναι δύσκολη για εμάς. Κάποιος από εσάς μου είπε ότι ο Οκτώβριος είναι συνήθως ιδιαίτερος μήνας για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει όμως να σας πω ότι το ίδιο είχα ακούσει και για τον Σεπτέμβριο και δεν ήταν κακός μήνας για εμάς. Τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε πρέπει να τις βγάλουμε από το κεφάλι μας και η συγκέντρωση μας να είναι στο αυριανό παιχνίδι. Όπως έχω πει αρκετές φορές ο στόχος μας είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση και να μην κάνουμε μεγάλα λάθη στην άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι. Δε φοβάμαι ποτέ. Φοβάμαι για τη μητέρα μου που έχει προβλήματα υγείας, για την κόρη μου που οδηγάει. Στο ποδόσφαιρο δε φοβάμαι ποτέ».
Για το πλάνο και αν βγαίνει: «Πρέπει να πω ότι δε μπορώ να ανατρέξω πολύ στην περίοδο που η ομάδα είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι διαφορετικό να παίζεις με τη Βαλερένγκα και μετά με την Ξάνθη και διαφορετικό να παίζεις με τη Ρούμπιν Καζάν και μετά από δύο μέρες με τον Ολυμπιακό. Πολλοί που σκέφτονται με την καρδιά δε μπορούν να κάνουν το διαχωρισμό, αλλά εγώ που σκέφτομαι με την καρδιά μπορώ να το κάνω».
Για το αν είναι υποχρέωση η νίκη αύριο: «Υποχρέωση έχεις μόνο να πεθάνεις μία φορά. Τίποτα άλλο. Ξέρουμε πολύ καλά τα αποτελέσματα, τι έχουν κάνει στην έδρα τους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ξέρουμε και ποιες θα είναι οι πιθανότητές μας αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Για το αν ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πάντα αύριο: «Οπου και να παίζουμε ξέρω ότι οι παίκτες μου κάποιες φορές με αποτέλεσμα κάποιες φορές όχι, ξέρω ότι θα κάνουν τα πάντα και ξέρουμε ότι μία νίκη θα μας δώσει σημαντικό πλεονέκτημα».
Για το αν θα υπάρχουν διαφορές με το παιχνίδι της Τούμπας: «Πιστεύω θα είναι ένα παρόμοιο παιχνίδι. Σίγουρα όμως όταν κάποια ομάδα παίζει στην έδρα της γίνεται πιο επιθετική».
Για το τι τον εντυπωσίασε από τη Σάμροκ: «Η προσοχή μου είναι στραμμένη στη δική μου ομάδα και δε μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα. Εχει παίκτες με ατομικό ενδιαφέρον αλλά το μυαλό μου είναι στον ΠΑΟΚ».
Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας: «Πιστεύω ότι οι δύσκολες στιγμές είναι πίσω μας. Επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι που είναι το αυριανό. Δε μας ενδιαφέρει τι έγινε πριν».
Για το αν μία νίκη του δώσει υποψηφιότητα για πρόκριση: «Το φαβορί δεν είμαστε εμείς. Είναι η Τότεναμ και η Ρούμπιν Καζάν. Αρκεί μόνο μία ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων για να καταλάβει κάποιος. Ξέρω ότι αυτό δε θα αρέσει και σε πολλούς, αλλά δε θέλω να βάλω παραπάνω πίεση στους παίκτες από όση έχουν και σαφώς και θα είμαστε χαρούμενοι άμα περάσουμε από τον όμιλο»
Για το αν είναι φαβορί για αύριο ο ΠΑΟΚ: «Ναι…»

«Έμπειρος ο ΠΑΟΚ, όχι χειρότερος από Τότεναμ – Ρουμπίν»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον ΠΑΟΚ ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς, Μάικλ Ό, Νιλ, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής μεταξύ τους αναμέτρησης. Τόνισε πως οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν την λάμψη της Τότεναμ και το μπάτζετ της Ρουμπίν, όμως για την ώρα είναι ανίκητοι στον όμιλο...
«Έμπειρος ο ΠΑΟΚ, όχι χειρότερος από Τότεναμ – Ρουμπίν»
Μιλώντας αρχικά για την δυναμική του ΠΑΟΚ ανέφερε: "Όσοι ρίχνουν μια ματιά στον όμιλο μας και δούνε τον ΠΑΟΚ που μπορεί να μην έχει τη λάμψη της Τότεναμ ή της οικονομική δύναμη της Ρουμπίν Καζάν, θα διαπιστώσουν ότι είναι η ομάδα που το μπάτζετ της είναι περίπου στα 15-20 εκ. ευρώ το χρόνο. Υπάρχει μία διάχυτη άποψη στα media που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αυτή εδώ είναι μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι, αλλά ήδη ο ΠΑΟΚ έχει πάει στη Ρωσία και έχει αποσπάσει ένα 2-2. Είναι ανίκητος στον όμιλο. Δε θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πιο αδύναμη από τις Ρουμπίν και Τότεναμ. Έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους μιας ευκαιρία να περάσουν από τον όμιλο. Όταν παρατηρείς τον ΠΑΟΚ βλέπεις ότι είναι μία μεγάλη σε ηλικία ομάδα με πολλούς παίκτες που έχουν παίξει σε αρκετά κλαμπ ανά την Ευρώπη.

Ίσως είναι και μία ομάδα που έχει και ορισμένους παίκτες στην πραγματική κορύφωση της καριέρας τους. Ίσως να μην είναι τόσο κοντά τόσο σαν ομάδα στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως ίσως πριν λίγα χρόνια, αλλά εγώ θα πω ότι είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Νομίζω ότι το αυριανό (3/11) θα είναι αρκετά δύσκολα, όχι λιγότερο δύσκολο από το εντός έδρας ματς με τη Ρουμπίν. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνισή μας για να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το ματς".
Για τους στόχους της δικής του ομάδας συμπλήρωσε: "Δεν μπήκαμε σε αυτήν τη διοργάνωση με φιλοδοξίες να την κατακτήσουμε. Είμαστε στη φάση των ομίλων και παίζουμε κόντρα σε κορυφαίες ομάδες. Δύο από τις ομάδες του ομίλου μας, θα μπορούσαν να είναι τρομερά απογοητευμένες που δεν παίζουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ήταν ο στόχος τους και το οικονομικό μοντέλο τους ήταν χτισμένο πάνω σε αυτό. Είμαστε λίγο μακριά από αυτό, αλλά αξίζει για εμάς η αξιοπιστία που έχουν κερδίσει τα παλικάρια μας. Σε κάθε ματς είμαστε ανταγωνιστικοί. Χάσαμε δύσκολα στην Ελλάδα, προηγηθήκαμε κόντρα στην Τότεναμ και δεν ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι με την εντός έδρας εμφάνιση μας κόντρα στη Ρουμπίν, το οποίο ήταν το τρίτο μέσα σε έξι μέρες".
Για τα κέρδη που έχουν οι Ιρλανδοί από την συμμετοχή τους στην διοργάνωση: "Αυτό που κερδίζουμε είναι τεράστια εμπειρία μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Μας δημιουργεί και οικονομικά κίνητρα για το αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα πόντο από αυτό το ματς. Δε θα ήταν καταστροφή αν δεν πάρουμε τίποτα στα επόμενα τρία ματς, ελπίζω οι εμφανίσεις μας να παραμείνουν στα επίπεδα που είμαστε τώρα».

Τέλος, μιλώντας για το ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Πρέπει να παραμείνουμε μέσα στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος να μείνουμε στο παιχνίδι. Μάθαμε από αυτό στο Βελιγράδι, ακόμη και στην Κοπεγχάγη. Αν το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι χωρίς σκορ μετά το 70' για εμάς δε θα ήταν κανένα πρόβλημα, γιατί πάντοτε είμαστε ικανοί στο να κερδίζουμε στο τέλος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε στην αρχή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μη δεχθούμε».

Οπαδοί αποδοκίμασαν την Πόρτο στο αεροδρόμιο!!

κνευρισμένοι οπαδοί της Πόρτο περίμεναν τους παίκτες της ομάδας του στο αεροδρόμιο παρά το ότι η πρώτη έφτασε στην πορτογαλική πρωτεύουσα τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Οπαδοί αποδοκίμασαν την Πόρτο στο αεροδρόμιο!
Η ήττα 2-1 από το ΑΠΟΕΛ προκάλεσε την οργή των οπαδών των "δράκων" που αποδοκίμασαν την αποστολή της ομάδα που προσγειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο "Σα Καρνέιρο".
Τριάντα οπαδοί της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την ήττα στην Κύπρο που φέρνει την Πόρτο τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή μας και τρεις βαθμούς από την δεύτερη Ζενίτ.
Η άφιξη της Πόρτο είχε προγραμματιστεί στις 4:50 το πρωί, αλλά η πτήση που μετέφερε την ομάδα είχε καθυστέρηση στη Λάρνακα με αποτέλεσμα να φθάσει να στην πόλη μια ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο.
Αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να μην συγκεντρωθούν οι οπαδοί που αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον προπονητή Βίτορ Περέιρα που άκουσαν, επίσης, και κάποια "γαλλικά".
Πηγή: shootandgoal.com

Με κόσμο το ντέρμπι - Χρηματικό πρόστιμο και σε Άρη!

Αθώος ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το "Παγκρήτιο" στο ματς με τον Εργοτέλη. Κανονικά με κόσμο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκη" στις 19/11.
Με κόσμο το ντέρμπι!
Με την παρουσία των οπαδών του θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή τον αθώωσε για τα επεισόδια που έγιναν στο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη στην τέταρτη αγωνιστική.

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για επεισόδια που είχαν γίνει από φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κρίθηκαν αθώοι, καθώς η Πειθαρχική θεώρησε ότι όλα έγιναν εκτός γηπέδου. Χαρακτηριστικά σ
την απολογία των πρωταθλητών, ο Γιάννης Μώραλης υποστήριξε: «Οταν έγιναν επεισόδια ο Ολυμπιακός δεν είχε φτάσει καν δεν έχουμε ευθύνη. Οι οπαδοί απωθήθηκαν βίαια. Συχνό φαινόμενο των καιρών στα γήπεδα να προσπαθούν οπαδοί να μπουν χωρίς εισιτήριο, μπαίνουν βίαια και απωθούνται βίαια».

Η υπόθεση εκδικάστηκε με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων, λόγω της απεργίας των δικηγόρων. 

Ο Άρης γλίτωσε την τιμωρία της έδρας για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, κάτι που σημαίνει πως θα έχει κόσμο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με την απόφαση της Πρωτοβάθμια Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, οι «κίτρινοι» θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 85.000 ευρώ. Τουλάχιστον, ο Άρης θα έχει την βοήθεια του κόσμου του στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 12η αγωνιστική.
Αναλυτικά:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 4ης, 5ης, 6ης και 7ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης : Για τη συμπεριφορά  των φιλάθλων της: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.
Β) ΠΑΕ  Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Κρίνει εγκαλουμένη ΠΑΕ ατιμώρητη : 1) λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 2) λόγω του ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα έξωθι του γηπέδου (άρθρο 1 του Π.Κ. της ΕΠΟ). 
Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός :  Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.
Ε) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ.

«Πυρήνας της Σούπερ Λιγκ η κεντρική διαχείριση»

Ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ βρέθηκε σήμερα στην εκδίκαση της αγωγής της NOVA κατά του ΣΚΑΪ για την εμπορική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και η Λίγκα με ανακοίνωση της δείχνει την στήριξή της στο συνδρομητικό κανάλι.
«Πυρήνας της Σούπερ Λιγκ η κεντρική διαχείριση»
Μάλιστα, σημειώνει πως η κεντρική διαχείριση είναι και ο Πυρήνας του πρωταθλήματος και η κυρίαρχη πηγή χρηματοδότησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Super League παρέστη σήμερα στην εκδίκαση της αγωγής της NOVA κατά του ΣΚΑΪ, με αντικείμενο την εμπορική εκμετάλλευση τηλεοπτικών στιγμιότυπων από τον τελευταίο, χωρίς την συγκατάθεση της δικαιούχου του συγκεκριμένου προϊόντος ΝOVA.
H SL τονίζει ότι πάγια θέση της είναι η διασφάλιση του τηλεοπτικού της προϊόντος που προσφέρουν οι ΠΑΕ Μέλη του Συνεταιρισμού, η στήριξη των συνεργατών της και βεβαίως η βιωσιμότητα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, δεδομένης της ιδιαίτερα δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.
Η Κεντρική Διαχείριση αποτελεί τον πυρήνα της Super League, όπως και όλων των διοργανωτριών επαγγελματικών πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο αλλά και την κυρίαρχη πηγή χρηματοδότησης του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.
Σε κάθε περίπτωση η Super League είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει με κάθε έννομο μέσον τα δικαιώματά της και θα συνεχίσει να το πράττει σε όσες περιπτώσεις αυτά τίθενται σε κίνδυνο».

Πένθος στον ΑΓΟΡ...!!

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Τόμας Νάγκις του ΑΓΟΡ, αφού ο 31χρονος παίκτης ταξίδεψε εσπευσμένα για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του αιφνίδιου χαμού της γυναίκας του.
Πένθος στον ΑΓΟΡ...
Ένα απρόσμενο γεγονός χτύπησε την πόρτα του άτυχου παίκτη καθώς έχασε απρόσμενα τη γυναίκα του. Ο Νάγκις ταξίδεψε αμέσως για τις Ηνωμένες Πολιτείες και η ομάδα όπως ανακοίνωσε θα τον περιμένει για όσο διάστημα χρειαστεί, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της:
«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean του εύχεται να βρει τη δύναμη για να βγει δυνατός από την περιπέτεια που περνάει η οικογένειά του».
Πηγή: gazzetta.gr

"Περήφανος που με περιμένουν στην Ελλάδα"

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε δηλώσεις του στο PAOK WEB TV τόνισε μεν οτι "αισθάνομαι καλά γιατί όλοι περιμένουν να πάρω μια απόφαση και να παίξω στην Ελλάδα", δεν ξεκαθάρισε δε το αν έχει αποφασίσει να φορέσει τα γαλανόλευκα...
"Περήφανος που με περιμένουν στην Ελλάδα"
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας (για να τον παρακολουθήσουν) τόσο ο ομοσπονδιακός κόουτς, Φερνάντο Σάντος όσο και ο βοηθός προπονητή της Πορτογαλίας, απάντησε ότι «δεν έχω κάποιο δίλημμα για το που θα παίξω. Είναι καλό αν έχουμε τέτοια διλήμματα στη ζωή μας, καλά διλήμματα όπως έχω εγώ για παράδειγμα. Δε νομίζω ότι ο κ. Σάντος ήρθε μέχρι εδώ για να δει μόνο εμένα. Είχαμε αρκετούς διεθνείς παίκτες στο τελευταίο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι ήρθε να δει κι αυτούς. Δε νομίζω ότι ήρθε να με δει, μια και με ξέρει από τα τελευταία τρία χρόνια»
Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Βιεϊρίνια, υπογράμμισε: «Είναι ωραίο, όμως, γιατί από τότε που είμαι εγώ στον ΠΑΟΚ, είναι η πρώτη φορά που έρχεται κάποιος από εθνική ομάδα για να με δει. Μίλησα μαζί τους και ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Πορτογαλία. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό να έχει συμπαίκτες όπως ο Ρονάλντο. Πάντα είχα το όνειρο να παίξω σε εθνική ομάδα, αλλά τώρα με αυτό το δίλημμα που μου λες και με τη γέννηση του παιδιού μου έχω την ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τη σιγουριά που μου δίνουν οι άνθρωποι εδώ. Αισθάνομαι καλά γιατί όλοι περιμένουν να πάρω μια απόφαση και να παίξω στην Ελλάδα γιατί οφείλω πρώτα στον ΠΑΟΚ για τα όσα έχω γίνει ως παίκτης μέχρι τώρα και μετά σε όλη την Ελλάδα».
Πηγή: paok24.gr

Παίκτρια του ΠΑΟΚ πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βαλέρια Φιλιππίδου, παίκτρια του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, πανηγύρισε με την ψυχή της το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Βόλο 2004, μένοντας με το σουτιέν!
Παίκτρια του ΠΑΟΚ πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Την περασμένη Κυριακή (30/10) διεξήχθη στο γήπεδο του Ολυμπιακού Βόλου η αναμέτρηση ανάμεσα στον Βόλο 2004 και τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε στο 24', για να έρθει η Βαλέρια Φιλιππίδου στο 85' να ισοφαρίσει για τον Δικέφαλο γράφοντας το τελικό 1-1. Μόνο που το γκολ το οποίο σημείωσε, το πανηγύρισε λίγο πιο... έξαλλα από το συνηθισμένο στα γυναικεία ματς. Η παίκτρια του ΠΑΟΚ τρελαμένη από το τέρμα, έβγαλε την μπλούζα της και έμεινε με το σουτιέν!
Πηγή: sport24.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)
 

«Μόνο η Ηλιούπολη έστηνε; Αποχωρώ!»

Απογοητευμένος από την αθλητική δικαιοσύνη και την αθώωση των περισσοτέρων ομάδων για το σκάνδαλο των στημένων, ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωση την αποχώρησή του από την Παναχαϊκή.
«Μόνο η Ηλιούπολη έστηνε; Αποχωρώ!»
Ο γνωστός ποινικολόγος, μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή για να μεταβιβάσει τις μετοχές του, γεγονός που φανερώνει την απογοήτευσή του.

«
Φεύγω από το ποδόσφαιρο. Είμαι απογοητευμένος από τις αθωωτικές αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων και δεν έχω λόγο να παραμείνω. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η τακτική δικαιοσύνη δεν έκανε καλά τη δουλειά της και οι αθλητικοί δικαστές εκδίδουν σωρηδόν αθωωτικές αποφάσεις.

Ψάχνω αγοραστή για την ομάδα μου γιατί δεν έχει νόημα να συνεχίσω πλέον διότι οι αποφάσεις δείχνουν ότι μόνον η Ηλιούπολη έστηνε ματς. Κατέθεσα στην ΕΠΟ τα δελτία της Παναχαϊκής και τα πήρα πίσω
», ήταν οι δηλώσεις του.

"Εμάς δεν μας έχει αγγίξει η κρίση"

Ο Βίκτορ Βιτόλο απολαμβάνει την πολυτέλεια να βρίσκεται σε μία ομάδα που πληρώνει στην ώρα της, που έχει αμέτρητους οπαδούς και σε συνδυασμό με το ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν έχει επιτρέψει στην κρίση να επηρεάσει τους... λογαριασμούς των παικτών της. Αυτό τουλάχιστον είπε ο Ισπανός μέσος στην εκπομπή El Larguero (σ.σ.: το δοκάρι) του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser.
"Εμάς δεν μας έχει αγγίξει η κρίση"
«Η Ελλάδα βιώνει μία πολύ δύσκολη περίοδο αν και η αλήθεια είναι πως εμάς τους ποδοσφαιριστές στην πραγματικότητα δεν μας έχει αγγίξει άμεσα η κατάσταση, δεδομένου και του ότι ο κόσμος εξακολουθεί να έρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθεί τους αγώνες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει».
«Τακτικοί στον ΠΑΟ»
Αυτό προφανώς που δεν μπορεί λόγω θέσης και γλώσσας να καταλάβει ο Βιτόλο, είναι πως στις μικρότερες ομάδες υπάρχουν πολλοί απλήρωτοι και αυτό είναι λογικό, μιας και όπως τόνισε:
«Εγώ προσωπικά έχω την τύχη να βρίσκομαι σε μία από τις σημαντικότερες ομάδες της χώρας και στο θέμα των πληρωμών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Αν και υπάρχει μία σχετική μείωση στην προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα, εκείνος δεν μπορεί να την εντοπίσει, μιας και αντιλαμβάνεται πως το ποδόσφαιρο παραμένει κάτι σαν το... όποιο του λαού: «Στο θέμα των τιμών, είναι όπως και στην Ισπανία. Ο κόσμος πάει στο γήπεδο. Για παράδειγμα μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνει 22.000 οπαδούς. Φαίνεται πως το ποδόσφαιρο παραμένει η σημαντικότερη διέξοδος για τους ανθρώπους της χώρας».
Στο τέλος ρωτήθηκε και για το πως βιώνει την καθημερινότητα μακριά από τα γήπεδα, στην απλή ζωή στους δρόμους: «Η κρίση πάντως δεν φαίνεται στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Αλλες μέρες περισσότερο και άλλες λιγότερο, ο κόσμος εξακολουθεί να κυκλοφορεί και το εμπόριο συνεχίζεται κανονικά. Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά εμφανίζεται παντού σε όλη την Ευρώπη. Το μεγάλο πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πως δεν φαίνεται να μπορεί να βρει λύσεις σε όλο αυτό το ζήτημα. Γι αυτό και κάθε βδομάδα υπάρχουν διαδηλώσεις από όλα τα επαγγέλματα που αναζητούν το δίκιο τους».
Για το φινάλε άφησε αυτό που προφανώς τον ενδιαφέρει περισσότερο και είναι και πιο άμεσο: «Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ με το ηθικό μας να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο».
Πηγή: gazzetta.gr
 

Η πιο χαζή αποβολή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάμουελ Ινκούμ κατάφερε το... απίστευτο, να αποβληθεί ενώ έβγαινε αλλαγή! Πώς το έκανε αυτό; Βγάζοντας την φανέλα του.
Η πιο χαζή αποβολή! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο κανονισμός λέει πως ποδοσφαιριστής που βγάζει την φανέλα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δέχεται αυτομάτως κίτρινη. Αυτό μάλλον δεν το γνώριζε ο Γκανέζος διεθνής και για αυτό την... πάτησε στην αναμέτρηση της Ντιεπρ με την Καρπάτι.
Όταν σηκώθηκε η ταμπέλα με το νούμερο του ώστε να βγει αλλαγή, αυτός άρχισε να πηγαίνει προς την πλευρά του πάγκου, μόνο που στην πορεία αποφάσισε να βγάλει και την φανέλα του. Ο διαιτητής τον είδε και λίγο πριν περάσει εκτός αγώνα, του έδειξε κίτρινη, που ήταν η δεύτερη στο ματς και έτσι τον απέβαλε! 

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

"Ακολουθεί ντέρμπι και σοβαρό"...

Θέλοντας και μη ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Λοκομοτίβ Μόσχας την Πέμπτη, παραδέχτηκε πως "είναι ελάχιστοι οι παίκτες μας που μπορούν να αντέξουν τρία 90λεπτα σε μία βδομάδα", ενώ έβαλε τα γέλια σε ερώτηση για τη δυστοκία του Μπέλεκ...
"Ακολουθεί ντέρμπι και σοβαρό"...
Αναλυτικά όλα όσα είπε:
Μετά τη Μόσχα, στο γυρισμό βλέπατε το παιχνίδι. Εκτιμάτε ότι η ΑΕΚ έχει πιθανότητες να κοντράρει αύριο το ματς με τις αλλαγές που θα γίνουν;
«Είναι ένα εύλογο ερώτημα, όταν σε πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια και στο συγκεκριμένο αναγκαζόμαστε να διαφυλάξουμε το ρόστερ μας. Όλους τους παίκτες αντιμετωπίζω με τα ίδια κριτήρια και κάθε ένας που παίζει σε ένα σοβαρό παιχνίδι, πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει να παίζει στην ΑΕΚ. Είμαι αυστηρός, αλλά συγχρόνως πρέπει να είμαστε επιεικείς. Θα υπάρχουν αλλαγές αύριο και κατά τη διάρκεια του αγώνα ίσως υπάρξουν αλλαγές. Γιατί πρέπει να παρουσιαστούμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα την Κυριακή. Ήταν χαρά για μένα το πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα, παρά τις αλλαγές. Τώρα ο αντίπαλός μας θέλει το παιχνίδι βαθμολογικά. Εμείς έχουμε αμυδρές ελπίδες. Και καθόλου να μην είχαμε, έπρεπε να κερδίσουμε το ματς. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς το ρόστερ. Από τη Μόσχα γυρίσαμε στις 7 το πρωί και φάνηκε στον ΟΦΗ η κούραση. Και τα τρία γκολ που δεχθήκαμε ήταν από λάθη».
Έτσι όπως το λέτε είναι σαν αναγκαίο κακό για την ΑΕΚ αυτά τα ματς...
«Δεν θέλω να υπερασπιστώ αυτό τον χαρακτηρισμό. Όμως είναι ελάχιστοι οι παίκτες μας που μπορούν να αντέξουν τρία 90λεπτα σε μία βδομάδα. Το κάνει ακόμα πιο δύσκολο γιατί έχουμε μηδέν βαθμούς. Και εγώ έχω ανησυχία, γιατί θα παίξουν βασικοί κάποιοι αύριο που δεν έχουν παίξει ακόμα. Ίσως γίνουν και νωρίς αλλαγές αύριο. Να μην γίνουν αλλαγές στο 80'. Ακολουθεί ντέρμπι και σοβαρό».
Είναι φυσιολογικό που δεν μπορούν να αντέξουν;
«Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες: από το πως έχει προετοιμαστεί έως τώρα η ομάδα. Από την ηλικία. Είναι άθροισμα πολλών πραγμάτων».
Αν δηλαδή η ΑΕΚ κερδίζει 1-0 θα κάνετε αλλαγή στο 50' τον καλύτερο παίκτη;
«Είναι ένα θέμα. Ας κερδίζουμε και θα τη βρώ τη λύση»
Περιμένετε από κάποιον παίκτη να ξεπεταχτεί σε αυτά τα ματς;
«Ελπίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Το λέω και στους παίκτες: "Θέλω να με φέρετε σε δύσκολη θέση. Παίξτε καλά, για να έχω πολλές επιλογές". Θα το χαρώ ιδιαίτερα».
Έχετε στο μυαλό σας κάποιον τέτοιο παίκτη;
«Όχι όχι! Όποιος παίξει θα το αξίζει. Πρέπει να είμαστε επιηκείς με τους ποδοσφαιριστές. Συμβαίνει με τους προπονητές: χρησιμοποιούν κάποιους παίκτες σε δύσκολο παιχνίδι και έπειτα τους ασκούν κριτική. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι καλό. Αλλά φαίνεται μέσα στο γήπεδο πώς μπορεί να παίξει ένας παίκτης».
Ο Λεονάρντο είπε για τα οικονομικά, ότι δεν σκέφτεται την προσφυγή. Εσείς έχει πάρει κλίμα δυσαρέσκιας από τους παίκτες;
«Σήμερα το πρωί, μου επιβεβαίωσε ο κ. Δημητριάδης ότι δύο παίκτες που φημολογείτο ότι θα έκαναν προσφυγή το διέξευσαν. Και μάλιστα με έναν από τους δύο παικτές έκανα προπόνηση, το επιβεβαίωσα. Δεν μου έχουν κάνει παράπονα. Έχω ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει υπαρκτό πρόβλημα. Είναι λάθος να το φέρνουμε μπροστά σε κάθε αποτυχία. Δεν θέλω να το φέρνουμε μπροστά σαν δικαιολογία. Κανείς δεν έχει χάσει λεφτά στην ΑΕΚ. Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά στο τέλος τα παίρνουν όλοι. Κάποιοι ακόμα που δεν έχουν πληρωθεί θα πάρουν τα χρήματά τους. Υπάρχουν νόμοι».
Έχετε συζητήσει με τη διοίκηση για το τι θα γίνει στο μέλλον στο διοικητικό;
«Δεν μπορεί ο προπονητής να μείνει αποστασιοποιημένος. Υπήρχαν επιλογές για μεταγραφές τις οποίες και αρνήθηκα. Το θεώρησα ανήθικο να έρθουν παίκτες, όταν υπάρχουν προβλήματα πληρωμών. Είχα κουβέντα με τον πρόεδρο και μου είπε ότι θα βελτιωθούν οι πληρωμές. Ήδη υπάρχει μία βελτίωση. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί λύση. Αν δεν βρεθεί σε 2-3 μήνες θα μεγαλώσουν τα προβλήματα και θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί η ομάδα».
Ξεκινάει το ματς και βγαίνει πάλι ο Μπέλεκ τετ α τετ: Το βάζει ή το δε το βάζει; Υπάρχει πρόβλημα με το παιδί αυτό, γιατί την Κυριακή σαν δεξί εξτρέμ έπαιξε καλά...
«Πήγε καλά σαν δεξί εξτρέμ. Κρατάμε το θετικό και προχωράμε».
Πηγή: aek365.gr

Στη Δ' Εθνική ο Αετός Σκύδρας, ισόβια σε Τσακογιάννη!!

Ενοχοι χειραγώγησης του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης κρίθηκαν σε πρώτο βαθμό ο Αετός Σκύδρας και ο πρώην πρόεδρός του Ι. Ναυρινιάδης, όπως και ο προφυλακισμένος μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννης.
Στη Δ' Εθνική ο Αετός Σκύδρας, ισόβια σε Τσακογιάννη
Ο Αετός Σκύδρας τιμωρήθηκε με υποβιβασμό στη Δ' Εθνική και πρόστιμο 150.000 ευρώ. Στους Ναυρινιάδη και Τσακογιάννη επιβλήθηκε η ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και πρόστιμο στον μεν πρώτο 60.000 ευρώ και στον δεύτερο 90.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τηλεφωνική συζήτηση που είδε το φως της δημοσιότητας στις 14 Φεβρουαρίου ο Τσακογιάννης εμφανίστηκε στο γήπεδο των Ποντίων με τέσσερις μπράβους και έπειτα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Αετού Σκύδρας, απαίτησαν από τον πρόεδρο των Ποντίων το παιχνίδι να γίνει «διπλό ημίχρονο - άσος τελικό», το οποίο στη στοιχηματική ορολογία μεταφράζεται σε απόδοση άνω των 30. Στη συνέχεια ανέβηκαν στην εξέδρα με ένα λάπτοπ και πόνταραν. Οταν το ημίχρονο δεν είχε το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα απαίτησαν το παιχνίδι να τελειώσει όβερ, να σημειωθούν δηλαδή τουλάχιστον 3 γκολ, όπως και έγινε (2-1). Από την κατηγορία της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας απαλλάχτηκε η Ηλιούπολη.
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής αναλυτικά:
«Απαλλάσσει την ΠΑΕ Ηλιούπολη από τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. Απαλλάσσει όλους τους εγκαλούμενους από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση του στοιχήματος. Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, Ι. Ναυρινιάδης και Γ. Τσακογιάννης τέλεσαν το πειθαρχικό παράπτωμα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:
1) Στο ΤΑΠ Αετός Σκύδρας α) την χρηματική ποινή των 150.000 ευρώ β) την ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό οικείο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας στην οποία αγωνιζόταν κατά το 2010-2011.
2) Στον Ι. Ναυρινιάδη α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των 60.000 ευρώ.
3) Στον Γ. Τσακογιάννη α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των 90.000 ευρώ».
Πηγή: tovima.gr

«Το είδατε το 6-1. Μπορούμε τον τίτλο»

Την αισιοδοξία του ότι η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Νταβίντ Σίλβα, που έφερε ως επιχείρημα το... εύκολο 6-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Το είδατε το 6-1. Μπορούμε τον τίτλο»
Μιλώντας στην «Sun» σημείωσε: «Φέτος βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, κάτι που αποδείξαμε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού νικήσαμε με 6-1 εύκολα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Συνέχεια παίρνουμε νίκες και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο στην Premier League».

Τα πολιτικά κόμματα παίρνουν 13.504.656 ευρώ!!

Η κυβέρνηση, παρότι δεν διασφαλίσθηκε η έκτη δόση από την τρόικα, αποφάσισε τελικά να ενισχύσει οικονομικά τα πολιτικά κόμματα, τα οποία εδώ και καιρό έχουν κηρύξει «στάση πληρωμών», αδυνατώντας να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.
Τα πολιτικά κόμματα παίρνουν 13.504.656 ευρώ!
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης με απόφασή του, κατανέμει στα πολιτικά κόμματα το ποσό των 13.504.656 ευρώ, που αντιστοιχεί την δόση του τρίτου τριμήνου του 2011 της κρατικής ενίσχυσης.
Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61 ευρώ
ΝΔ: 4.249.890,51 ευρώ
ΚΚΕ: 1.306.274,48 ευρώ
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ευρώ
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ευρώ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20 ευρώ
Με την απόφαση του κ. Καστανίδη αναγνωρίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία η κρατική επιχορήγηση προς τα πολιτικά κόμματα θα μειωθεί περίπου 25%. Η ρύθμιση αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν θα πάρουν την τέταρτη δόση για το 2011.
Η τακτική τους χρηματοδότηση, δηλαδή, όπως και η οικονομική τους ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, θα μειωθεί κατά 13,5 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση, βεβαίως, που πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα τα πολιτικά κόμματα θα επιχορηγηθούν μ΄ ένα νέο ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 30% της εκλογικής αποζημίωσης την οποία λαμβάνουν σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.
Πηγή: newspost.gr

Πτωχεύουμε ή πτωχεύουμε..


Αυτό είναι επί της ουσίας είναι το ερώτημα που θα τεθεί εφόσον πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα. Αν θέλουμε να πτωχεύσουμε με τον τρόπο που αποφασίστηκε λίγες ημέρες πριν ή αν θέλουμε να πτωχεύσουμε διαφορετικά, μόνοι μας. Είναι σαν να ρωτάς κάποιον, πως θέλει να πεθάνει χωρίς όμως να του δίνεις την επιλογή να ζήσει. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Αφού πέτυχαν δια νόμου μεταξύ άλλων, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, μείωση του κατώτατου μισθού και σύνταξης, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, διευκόλυνση των απολύσεων και των αποζημιώσεων για τους εργοδότες, απολύσεις στον δημόσιο τομέα, μείωση του αφορολόγητου, αύξηση του ΦΠΑ και εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνηση σε βάθος χρόνου, υπόγραψαν στη συνέχεια μνημόνιο συνεργασίας με τη Γερμανία το οποίο έχει διαμορφώσει η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW με σκοπό την χρηματοδότηση γερμανικών εταιριών. Εν ολίγοις, αφού έχουν ανεβάσει τον αριθμό του «προθυμοποιημένου» εργατικού δυναμικού (ανέργων) και έχουν μειώσει τις ασφαλιστικές δικλίδες ασφαλείας για τους εργαζόμενους λένε στις εταιρείες του εξωτερικού ελάτε να επενδύσετε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Την ίδια στιγμή, που μέσω του μνημονίου συνεργασίας με τη Γερμανία λύνονται οι οικονομικές διαφορές του ελληνικού δημοσίου προς τις γερμανικές εταιρίες (Siemens), δεν προβλέπεται τίποτα για τις οφειλές των γερμανικών εταιρειών προς το ελληνικό δημόσιο όπως αυτής που εκμεταλλεύεται από το 2001 τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" και χρωστά 500 εκ ευρώ. Ενώ λοιπόν έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω, τώρα η ελληνική κυβέρνηση ζητάει την γνώμη του λαού για τον τρόπο πτώχευσης της χώρας. Ιδού του λόγου το αληθές: Ο οίκος αξιολόγησης κρατών Fitch, έβγαλε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο θεωρεί το κούρεμα που συμφωνήθηκε για το ελληνικό χρέος πτώχευση, ασχέτως αν είναι εθελοντικό. Επίσης, εκτιμά ότι θα γίνει νέο κούρεμα 85%. Συγχρόνως και μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω την πτώχευση της Ελλάδας στην περίπτωση ενός 'όχι' στο δημοψήφισμα». Μελλοθάνατοι, το μέλλον είναι στα χέρια σας.

Δικαιώθηκε στο Πρωτοδικείο η Καβάλα!!

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας, να κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της αντικατάστασης της, ο ΑΟΚ έχει όλο το δικαίωμα να ελπίζει ότι εφόσον δικαιωθεί και στο Εφετείο Αθηνών, στα ασφαλιστικά που έχει καταθέσει εναντίον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα παίξει στη Superleague!
Δικαιώθηκε στο Πρωτοδικείο η Καβάλα!
Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ εδώ και αρκετές μέρες έψαχνε τρόπους να φρενάρει την παράνομη αντικατάσταση της από τη Δόξα Δράμας, κάτι που σύμφωνα με τους Αργοναύτες αυθαίρετα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Έχοντας ως «μπούσουλα» τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κατέθεσε και κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο Πρωτοδικείο Βόλου, η διοίκηση της ΠΑΕ, ανέθεσε στον Καβαλιώτη δικηγόρο, Μάκη Βελάκη την υπεράσπιση της.
Ο κύριος Βελάκης την Τρίτη (02/11) το πρωί κατέθεσε την αίτηση στο Πρωτοδικείο Καβάλας, έχοντας αντίδικο το νομικό σύμβουλο της Superleague, Γιάννη Οικονομάκη. Τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε ο κύριος Βελάκης, οδήγησαν το δικαστήριο στην απόφαση, που δικαιώνει την Καβάλα και έστησε με την πλάτη στον τοίχο τη διοργανώτρια αρχή.
Δύο είναι τα πολύ σημαντικά στοιχεία της απόφασης που κέρδισε η Καβάλα.
Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός πως η Καβάλα δεν έχει πάρει ημερομηνία (όπως ο Ολυμπιακός Βόλου), άρα δεν έχει άγχος ουσιαστικά πότε θα βγεί η απόφαση του Εφετείου.
Το άγχος πλέον το έχει η Superleague (και η Δόξα Δράμας), που τώρα αυτή πλέον θα επιθυμεί να βγει σύντομα η απόφαση του Εφετείου… Το δεύτερο και πιο σημαντικό, έχει να κάνει με το έγγραφο το οποίο έχει καταθέσει ο κύριος Οικονομάκης στο δικαστήριο, στο οποίο δεσμεύεται ότι εφόσον ο ΑΟΚ δικαιωθεί στο Εφετείο: «Η Καβάλα θα είναι η ομάδα που θα καταλάβει την 15η θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague»!.. Ένα ισχυρό χαρτί σαφώς στα χέρια της ΠΑΕ Καβάλα, που δείχνει πως έχει όλο το δικαίωμα να ελπίζει, ότι παρ΄ότι φτάσαμε στις αρχές Νοεμβρίου, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Superleague…
Πηγή: contra.gr
 

Οι πράσινοι serial killers!!

Το ένα... στοιχειωμένο (49 ετών) «πράσινο» ρεκόρ του μεγάλου Βαγγέλη Πανάκη (7 γκολ στις 5 πρώτες αγωνιστικές) «έπεσε» στο 70ό λεπτό του ντέρμπι της Τούμπας, όταν η μπάλα έφευγε «γλυκά» από το αριστερό πόδι του Σεμπάστιαν Λέτο και κατέληγε στη γωνία του Χαλκιά.
Οι πράσινοι serial killers
Πλέον ο Αργεντινός σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού βάζει πλώρη γι' ακόμη ψηλότερα, κυνηγώντας ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Τους 7 συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος με γκολ.
Επίδοση που έχουν καταφέρει στο παρελθόν μόλις τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού: Ο «μπόμπερ» Αντώνης Αντωνιάδης, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους και ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος, μολονότι έμεινε μόλις ενάμιση χρόνο στην Παιανία, κατάφερε να αφήσει το «σημάδι» του ως γκολτζής.
Με το τέρμα που πέτυχε στην Τούμπα ο «Σέμπα» έφτασε τα 6 συνεχόμενα ματς με γκολ (8 συνολικά), πιάνοντας στη σχετική λίστα τον αξεπέραστο Κρίστο Βαζέχα (11 γκολ σε 6 σερί ματς τη σεζόν 1997-98) και τον Νίκο Λυμπερόπουλο (8 γκολ σε 6 ματς την περίοδο 2002-03).
Κι εφόσον σκοράρει και την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ, θα φτάσει τον «ψηλό», τον «μπέμπη» και τον Λαρισαίο φορ στην κορυφή, γράφοντας το όνομά του σε μία ακόμη σελίδα του βιβλίου της ιστορίας του Παναθηναϊκού.
Εκτός από τους άλλοτε «πράσινους» Αντώνη Αντωνιάδη, Φάνη Γκέκα και Γιώργο Χ. Γεωργιάδη (οι οποίοι έχουν σκοράρει σε 7 συνεχόμενα ματς), ο Λέτο «κυνηγάει» και το απόλυτο σερί των 8 αγωνιστικών (στην Α' Κατηγορία) που κατέχουν τρεις ποδοσφαιριστές: Ο Γιώργος Σιδέρης (δύο φορές με τον Ολυμπιακό), ο Κώστας Νικολαΐδης (μία φορά με ΑΕΚ) και ο Ντέμης Νικολαΐδης (μία φορά με την ΑΕΚ).
Ο «Σέμπα» έχει 8 τέρματα σε 6 αγωνιστικές κι αν σκοράρει στα ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα πιάσει κι αυτός μία θέση στην κορυφή της σχετικής λίστας. Κάτι που έχει να συμβεί 13 χρόνια, από το αντίστοιχο επίτευγμα του Ντέμη Νικολαΐδη. Σε συνολικό αριθμό τερμάτων, τα 14 γκολ που πέτυχε σε 8 ματς ο Σιδέρης τη σεζόν 1968-69, δείχνουν -προς το παρόν- ακατάρριπτη επίδοση.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕΡΙ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΠΑΙΚΤΗΣ-ΜΑΤΣ (ΠΕΡΙΟΔΟΣ)-ΓΚΟΛ
1.Σιδέρης (Ολυμπιακός) 8 (27η-34η 1968-69) 14
2.Σιδέρης (Ολυμπιακός) 8 (1η-8η 1964-65) 12
3.Nτ. Νικολαΐδης (ΑΕΚ) 8 (9η-16η 1997-98) 11
4.Κ. Νικολαΐδης (ΑΕΚ) 8 (15η-22η 1967-68) 9
5.Αντωνιάδης (ΠΑΟ) 7 (8η-14η 1971-72) 11
6.Ναλιτζής (Πανιώνιος) 7 (9η-15η 1999-00) 11
7.Ζιώγας (Λεβαδειακός) 7 (3η-9η 1989-90) 10
8.Γκέκας (ΠΑΟ) 7 (15η-21η 2005-06) 8
9.Γ. Χ. Γεωργιάδης (ΠΑΟ) 7 (3η-9η 1997-98) 8
10.Βαζέχα (ΠΑΟ) 6 (18η-23η 1997-98) 11
11.Λέτο (ΠΑΟ)* 6 (1η-3η & 6η-8η 2011-12) 8
12.Λυμπερόπουλος (ΠΑΟ) 6 (15η 20η 2002-03) 8
*Στη φετινή περίπτωση του Λέτο, λόγω των ομάδων Α και Β, ως 6 πρώτες αγωνιστικές «μετράνε» οι 1η, 2η, 3η, 6η, 7η και 8η.
Πηγή: sentragoal.gr

"Είμαστε ήρωες!"

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε για την μεγαλειώδη πορεία του ΑΠΟΕΛ, αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας, ενώ τόνισε ότι πλέον είναι ήρωες για όλη την Κύπρο.
"Είμαστε ήρωες!"
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο gazzetta.gr.

Επέμβαση στην καρδιά ο Κασάνο!!

Η Μίλαν επιβεβαίωσε και επίσημα πως ο Αντόνιο Κασάνο υπέστη ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ανακοινώνοντας πως θα χειρουργηθεί στην καρδιά, προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα.
Επέμβαση στην καρδιά ο Κασάνο
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Μίλαν:
"Η διοίκηση της Μίλαν, βασιζόμενη στις ιατρικές εκθέσεις από την Πολυκλινική του Μιλάνου, ανακοινώνει πως ο Αντόνιο Κασάνο είχε ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Χρειάστηκαν εξετάσεις που διήρκεσαν 72 ώρες για να καταλήξουν οι γιατροί στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν θα έχει νευρολογικές επιπτώσεις στον παίκτη. Ως αιτία εντοπίστηκε ένα πρόβλημα στην καρδιά, καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει μία τρύπα στο διάφραγμα μεταξύ των δύο κεντρικών αρτηριών.
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται ο παίκτης έχει ήδη ως αποτέλεσμα τη ραγδαία βελτίωση της υγείας του και θα υποβληθεί σε μία μικρή επέμβαση στην καρδιά. Ο χρόνος αποθεραπείας θα καθοριστεί μετά την επέμβαση, αλλά πιθανότατα θα αφορά κάποιους μήνες".
πηγή: sportdog.gr