Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το μεγάλο φιάσκο ολοκληρώθηκε!!

Η εισαγγελέας κ. Παπανδρέου θα βλέπει τα αποτελέσματα της μακρόχρονης και κοπιαστικής έρευνάς της για τα «στημένα» και θα μετανιώνει για την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκε με όλη αυτήν την ιστορία. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Το μεγάλο φιάσκο ολοκληρώθηκε
Μια υπόθεση που ξεκίνησε εντυπωσιακά, με πολλές υποσχέσεις ότι επιτέλους θα οδηγήσει στην εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και κατέληξε σ' ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο.
Μετά και τις χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αυτό που έμεινε τελικά είναι η εξουδετέρωση των Μπέου, Τσακογιάννη και Ψωμιάδη και ο υποβιβασμός της Ηλιούπολης. Ακολούθησε μια σειρά αθωωτικών αποφάσεων με σκεπτικά-εκτρώματα, αντιφατικά μεταξύ τους, τέτοια που προκάλεσαν παρεμβάσεις των αθλητικών εισαγγελέων κ. Φάκου και Αντωνακάκη. Μέχρι που κι αυτοί απηύδησαν και από ένα σημείο και μετά δεν ξανασχολήθηκαν.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα έπρεπε να την περιμένουμε όσοι γνωρίζουμε πώς στελεχώνονται και πώς λειτουργούν οι διάφορες πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ ή της Super League. Οταν ξεκίνησε η επιχείρηση «κάθαρση» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις, με λόγια αλλά και πράξεις κυβερνητικών στελεχών, ότι υπάρχει αληθινή βούληση να καθαρίσει ο χώρος και να απαλλαγεί από τα κυκλώματα που τον απομυζούσαν.
Στην πορεία αποδείχθηκε ότι το κατεστημένο είναι τελικά αήττητο. Μερικές «θεαματικές» κινήσεις χρησίμευσαν για να μη φτάσει σε βάθος η περιβόητη κάθαρση, για λόγους που ο καθένας μπορεί να υποθέσει. Η εξέλιξη αυτή ήταν φυσιολογική από τη στιγμή που αποφασίστηκε να αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, η παραπομπή και η τιμωρία όσων είχαν παρανομήσει, ομάδων και παραγόντων.
Η κοινή λογική έλεγε ότι η πολιτεία όφειλε να ορίσει ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα ήταν υποχρεωμένα τα αρμόδια όργανα (επιτροπές, ανακριτές, δικαστές κ.ά.) να παραδώσουν τα πορίσματα και τις αποφάσεις τους και τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες.
Από τη στιγμή που αποφασίστηκε το αντίθετο προς την κοινή λογική, ήταν επόμενο να υπάρξουν υπαναχωρήσεις, παρεμβάσεις, συμβιβασμοί και παρασκήνια που οδήγησαν στην παταγώδη αποτυχία της δήθεν κάθαρσης.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: