Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Escape to victory!

Ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από το «Κλ. Βικελίδης» επικρατώντας 2-0 του Άρη με δύο γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Οκτάλεπτη διακοπή στο ματς για τον τραυματισμό του Μαρινάκη.

Escape to victory
Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Οι «πράσινοι» με καλή απόδοση και δύο γκολ από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη (43’, 69’), επικράτησαν 2-0 του Άρη και μια βδομάδα μετά το ντέρμπι και την ήττα από τον Ολυμπιακό, επέστρεψαν στις νίκες.

Σοβαρός τραυματισμός και οκτάλεπτη διακοπή στην αναμέτρηση για τραυματισμό του Μαρινάκη, του οποίου γύρισε η γλώσσα σε σύγκρουση με τον Κύργια. Ο νεαρός αμυντικός έμεινε για λίγα λεπτά αναίσθητος στο έδαφος, σκορπώντας πανικό, αλλά και αποθέωση από τον κόσμο του Άρη, όταν σηκώθηκε, στην… στιγμή της χρονιάς για φέτος.

Με δέκα τελείωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Ο Κλωναρίδης είδε δύο κίτρινες κάρτες σε πέντε λεπτά και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, όμως και ο Κύργιας στις καθυστερήσεις βγήκε, καθώς από την στιγμή της σύγκρουσης με τον Μαρινάκη και μετά έπαιζε με διάσειση!

Στους 17 πόντους πλέον η ομάδα του Αναστασίου, η οποία συγκατοικεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, παραμένει στους οκτώ και προτελευταίος ο Άρης.

Το ματς:


Ντέρμπι όπως… παλιά. Σκληρά μαρκαρίσματα, πολλές μονομαχίες και πάθος χαρακτήριζαν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Τα λάθη της μεσαίας γραμμής διαδέχονταν το ένα, το άλλο, ενώ οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τον Αγκάνθο να φτάσουν σε ένα γκολ όμως δεν μπόρεσαν εκμεταλλευτούν το άγχος και την επιπολαιότητα της αμυντικής γραμμής των «πρασίνων».

Ο Αναστασίου από την άλλη, με ρόμβο στο κέντρο και τον Κλωναρίδη να αφήνει αρκετά μόνο τον Μπεργκ για να τραβηχτεί αριστερά, στη μία και μοναδική φορά που λειτούργησε, όπως θα ήθελε του έφερε το γκολ. Ο Ζέκα, ο οποίος «ψαχνόταν» στο μεγαλύτερο μέρους του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Κλωναρίδη, ο οποίος με μία άψογη προσποίηση… «έστειλε» τον Πουλίδο και στη συνέχεια με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ, σε ένα πολύ κομβικό σημείο και λίγο πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να θέλει να επιτεθεί με το «καλημέρα». Προσπάθησε να το κάνει με τον Τάτο να αναλαμβάνει τις εκτελέσεις των στημένων, αλλά κυρίως με τις επιθετικής και δημιουργικές πρωτοβουλίες που αναλάμβανε. Ωστόσο αυτές, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν είχαν επιτυχία. Και κάπου εκεί το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ο Μαρινάκης συγκρούστηκε με τον Κύργια, του γύρισε η γλώσσα και για οκτώ λεπτά μια απέραντη αγωνία υπήρξε στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι αισθήσεις του, ευτυχώς, επανήλθαν γρήγορα, ο κόσμος του Άρη τον αποθέωσε, εικόνα σπάνια αλλά και πανέμορφη και εκείνος έφυγε για το νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Παναθηναϊκός, ξεπέρασε γρήγορα το σκορ, πέτυχε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κλωναρίδη και έδειξε να «σφραγίζει» ένα σπουδαίο τρίποντο. Αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «πράσινοι» πήραν μια σημαντική νίκη, μακριά από την έδρα τους, κόντρα στον «ψυχωμένο» αλλά ανήμπορο να δημιουργήσει προβλήματα, Άρη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Κύργιας, Πουλίδο, Νταμαρλής, Τάτος, Παπαδόπουλος (64’ Σουνάς), Σταυρόπουλος (64’ Ιμπέ, 77’ Μανιάς), Αγκάνθο, Ουντότζι.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Αγγελούδης, Καρασαλίδης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (64’ Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Αμπεϊντ (72’ Ατζαγκούν), Λαγό, Ζέκα, Κλωναρίδης, Μπεργκ (80’ Φιγκερόα).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Καρέλης, Ντίνας, Φιγκερόα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Χασάν (Ξάνθης)
Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»
Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία και ανακούφιση με Μαρινάκη!!

Λεπτά που φάνηκαν… αιώνας έζησαν παίκτες, φίλαθλοι και τηλεθεατές του Άρης-Παναθηναϊκός. Έπειτα από μια διεκδίκηση, ο Νίκος Μαρινάκης κατάπιε τη γλώσσα του -ανακτώντας ευτυχώς τις αισθήσεις του.

Αγωνία και ανακούφιση με Μαρινάκη!
Στιγμές αγωνίας έζησαν όλοι όσοι αγωνίζονται ή παρακολουθούν το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Στο 55’ του αγώνα -κι έπειτα από μια εναέρια διεκδίκηση με τον Κύργια- ο Νίκος Μαρινάκης έπεσε αναίσθητος στο έδαφος, με τη διάγνωση που έγινε γνωστή λίγο αργότερα ν’ αναφέρει πως κατάπιε τη γλώσσα του.

Αφού χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν μερικά λεπτά τρομερού άγχους σε γήπεδο και εξέδρα (ήταν χαρακτηριστική η εικόνα του Καπίνο να κλαίει, του Κλωναρίδη να προσεύχεται και των παικτών και των δυο ομάδων να προσπαθούν να κάνουν χώρο απ’ τις πινακίδες για να περάσει το ασθενοφόρο) ο νεαρός μπακ ανέκτησε ευτυχώς τις αισθήσεις του.

Έτσι, σηκώθηκε -έστω και υποβασταζόμενος και με ματωμένα χείλη- και μέσα σε θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο που θα τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Έσπασαν το… ρόδι με 100άρα τα Τρίκαλα!

Την πρώτη τους νίκη στην Α1 μπάσκετ των ανδρών πανηγυρίζουν τα νεοφώτιστα Τρίκαλα που επιβλήθηκαν στην έδρας τους του Ικάρου Χαλκίδας με 100-65, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έσπασαν το… ρόδι με 100άρα τα Τρίκαλα
Διαστάσεις… θριάμβου έδωσαν στην πρώτη τους νίκη στην Α1 τα Τρίκαλα. Η θεσσαλική ομάδα επιβλήθηκε εύκολα στην έδρα της του Ικάρου με 100-65, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και... έσπασε το ρόδι καθώς μαζί με τον Κολοσσό ήταν οι μοναδικές ομάδες που μετρούσαν μέχρι τώρα μόνο ήττες.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το πρώτο δεκάλεπτο τις… προθέσεις του και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα της Χαλκίδας να τους απειλήσει.

Ο Έβανς κορυφαίος των νικητών με 25 πόντους. Από κοντά και ο Γιούινγκ με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Γκαγκαλούδης (20π.)

Το ματς



Θεαματικό ξεκίνημα έκαναν οι γηπεδούχοι. Με πολύ καλό ποσοστό από την περιφέρεια, συγκέντρωση στο παρκέ και καλή άμυνα δεν άφησαν κανέναν περιθώριο στην ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη τρέχοντας επιμέρους 19-2. Το μόνο που κατάφερε ο Ίκαρος είναι να μειώσει στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 29-16. Πιο συγκεντρωμένοι στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι. Εστίασαν στην άμυνα, ανάγκασαν σε λάθη τους αντιπάλους τους και ψαλίδισαν στο ημίχρονο τη διαφορά στους δέκα πόντους (45-35).

Η αντεπίθεση του Ικάρου συνεχίστηκε και στις αρχές του δεύτερου μέρους πλησιάζοντας στου πέντε (45-40). Τα Τρίκαλα αφυπνίστηκαν στο σημείο εκείνο, αποκαθιστώντας το διψήφιο πλεονέκτημά τους και φτάνοντας στο τέλος της τρίτης περιόδου στο +15 (67-52). Παρά τις προσπάθειες της ομάδας της Χαλκίδας να γυρίσει το ματς, αυτό δεν συνέβη καθώς οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο… αμφισβήτησης στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι μετά από κάποιο σημείο… παραδόθηκαν με τη διαφορά να φτάνει στο φινάλε στη μέγιστη τιμής της το +35 (100-65).

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 45-35, 67-52, 100-65

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 25 (7 ριμπάουντ), Περούνιτσιτς, Γιούινγκ 17 (12 ριμπάουντ), Γιαννακίδης 5 (1), Πέτροβιτς 16 (4), Γκρέιντζερ 10 (1), Δεληγιάννης 4, Ματαλόν, Φούντας 3 (1), Νικολόπουλος, Γεωργάκης 2, Μουτακαμπίρ 18 (4)

Ίκαρος Χαλκίδας (Καλαφατάκης): Στρναντ, Γκόβενς 8 (1), Παπανικολόπουλος 3 (1), Άσκα 14, Μανωλόπουλος 5 (1), Σάτον 12 (10 ριμπάουντ), Γκαγκαλούδης 20 (2), Μπορόβνιακ 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μπεκ 2, Μπέμπης. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα!!

Μετά την ήττα στο νήμα την περασμένη βδομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Απόλλων επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας στην Πάτρα του ΑΓΟΡ με 82-73, για την 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
Παρά τα κάκιστα ποσοστά του στα τρίποντα (5/27, 19%) αλλά και το γεγονός ότι σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Απόλλων κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα του κόντρα στον ΑΓΟΡ, 82-73. Οι Πατρινοί, δείχνοντας συγκέντρωση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και αποδίδοντας καλά στην άμυνα έφτασαν στην τρίτη τους φετινή νίκη διατηρώντας μάλιστα το κλειστό της Περιβόλας… αήττητο.

Ο Μπολντς κορυφαίος των γηπεδούχων με 21 πόντους. Ο Προύτι ξεχώρισε για την ομάδα του Ρεθύμνου με 23 πόντους.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στο παρκέ παίρνοντας διαφορά έξι πόντων στο πρώτο τετράλεπτο (10-4). Η απάντηση όμως από τον ΑΓΟΡ ήρθε άμεσα. Με επιμέρους 17-2 οι Κρητικοί όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά αλλά βρέθηκαν στο +9 (12-21) και πήραν τα ηνία στο σκοράρισμα μέχρι το τέλος της περιόδου (16-24). Ο Απόλλων προσπάθησε, μείωσε στη δεύτερη περίοδο στον πόντο (27-28), όμως τα κάκιστα ποσοστά του από τα 6,75μ. (1/17, 7%) δεν τον βοήθησαν να κάνει κάτι παραπάνω, με τους παίκτες του Θανάση Γιαπλέ να φτάνουν στο ημίχρονο με το υπέρ τους 35-42.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα επέστρεψε φουριόζα από τα αποδυτήρια. Με συγκέντρωση στο παρκέ και διαρκή αντεπίθεση ροκάνισε τη διαφορά καταφέρνοντας να περάσει μπροστά (49-47). Από εκεί και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα με τους φιλοξενούμενους να έχουν με την ολοκλήρωση των 30’ ισχνό προβάδισμα (54-55). Ο Απόλλων δεν πτοήθηκε, επέβαλε το ρυθμό του, απέδωσε καλά αμυντικά χτίζοντας παράλληλα και διαφορά που έφτασε στο +11 (76-65) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην τρίτη τους νίκη και να διατηρούν αήττητη την έδρα τους, 82-73.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 35-42, 54-55, 82-73.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Χιλ 5, Αργυρόπουλος 17 (1), Καπερώνης, Τέιλορ 12 (7 ριμπάουντ), Ντάνιελ 4, Λιανός 5 (1), Πέτροβιτς 16 (6 ριμπάουντ), Πελεκούδας, Μολφέτας, Ζαφείρης, Τρεπάλοβατς 2, Μπολντς 21 (9 ριμπάουντ)

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χαρτ 10 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 10, Αγγελόπουλος 4 (1), Προύιτ 23 (5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Καλαμπόκης 4, Κανονίδης, Σίννης, Λάτοβιτς, Αλεξάντερ 7, Άρμπετ 5 (1), Γκάμπριελ 10 (9 ριμπάουντ)Πηγή: sport-fm.gr

Ανεπανάληπτος ο Φέντερερ!!

Συγκλόνισε ο Ρότζερ Φέντερερ. Με μια τεράστια ανατροπή, ο Ελβετός πέταξε εκτός συνέχειας τον Ντελ Πότρο και πέρασε στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals, όπου συναντά τον Ναδάλ!

Ανεπανάληπτος ο Φέντερερ!
Γι’αυτό είναι ο βασιλιάς του τένις! Γιατί δεν παραδίνεται ποτέ και κάνει τέτοιες επικές ανατροπές! Αν και βρέθηκε πίσω στα σετ (κι όχι μόνο) από τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο Ρότζερ Φέντερερ γύρισε... τούμπα το παιχνίδι και πέρασε στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals.

Ο Αργεντινός έβαλε πολύ δύσκολα διότι προηγήθηκε με διπλό μπρέικ στο πρώτο σετ και παρά την αντεπίθεση του King Roger, αυτό κατέληξε στα... χέρια του «γίγαντα». Ο «Πύργος του Ταντίλ» έκανε μπρέικ νωρίς και στο δεύτερο σετ, ο «βασιλιάς» απάντησε άμεσα και οδήγησε το παιχνίδι στο tie break, όπου σχετικά εύκολα κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο τρίτο έγινε πραγματική μάχη! Ο Ντελ Πότρο έκανε ξανά μπρέικ, αλλά και πάλι ο Ελβετός τον «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα, διότι αρχικά ισοφάρισε στα γκέιμ (3-3) και στη συνέχεια «έσπασε» τον αντίπαλό του και σέρβιρε για το ματς (6-5)! Εκεί, ο Φέντερερ αφού χρειάστηκε να σώσει ένα μπρέικ πόιντ, πήρε εν τέλει τη μεγάλη νίκη, η κατάμεστη O2 Arena δεν σταματούσε το χειροκρότημα και ο κάτοχος 17 Grand Slam πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πλέον, θα συναντήσει στο «αιώνιο» ντέρμπι τον Ραφαέλ Ναδάλ (την Κυριακή) κι ενώ το έτερο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Βαβρίνκα, με τον Νόλε να ‘χει να δώσει ένα αδιάφορο παιχνίδι σήμερα το βράδυ (22:00) απέναντι στον Γκασκέ. Πηγή: sport-fm.gr

Μπορεί και χωρίς... Σαμαρά!

Με 4άρα επί της Ρος Κάουντι επέστρεψε στις νίκες η Σέλτικ μετά τις δύο τελευταίες γκέλες και το κατάφερε χωρίς τον Γιώργο Σαμαρά στη σύνθεσή της.

Μπορεί και χωρίς... Σαμαρά
Με επιβλητική εμφάνιση, αλλά χωρίς τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος έμεινε εκτός 18άδας λόγω τραυματισμού, επέστρεψε στις νίκες η Σέλτικ επικρατώντας με 4-1 της Ρος Κάουντι στο ματς που άνοιξε τη 13η αγωνιστική Σκοτίας.

Το σκορ άνοιξε στο 41’ ο φαν Ντικ, ενώ στο 53΄ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Σπρούλε μείωσε στο 68’ για την Ρος Κάουντι, όμως ο Λέντλεϊ με δύο γκολ στο 70’ και 73’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα, πιάστε τη…!!

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 2-1 από τη Βόλφσμπουργκ και η Μπάγερν που επικράτησε εύκολα 2-0 της Άουγκσμπουργκ ξέφυγε με 4 βαθμούς μετά από 12 αγωνιστικές στην Bundesliga. Ρεκόρ από τους Βαυαρούς.

Και τώρα, πιάστε τη…
Στους τέσσερις αύξησε τους βαθμούς της διαφοράς της από τη δεύτερη Ντόρτμουντ η Μπάγερν. Για τη δωδέκατη αγωνιστική οι Βαυαροί επικράτησαν στο ρελαντί με 3-0 της Άουγκσμπουργκ (ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ήταν εκτός αποστολής) κι αξιοποίησαν την ήττα της Ντόρτμουντ. Η Μπάγερν παρέμεινε αήττητη για 37ο ματς πρωταθλήματος καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 36 του Αμβούργου από το 1982-83.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρότι προηγήθηκε στη «Volkswagen Arena» της Βόλφσμπουργκ, τελικά ηττήθηκε με 2-1. Ο Ίβιτσα Όλιτς έκανε ένα καλό δώρο στην παλιά του ομάδα πετυχαίνοντας με καταπληκτικό σουτ το νικητήριο γκολ των «λύκων». Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος αντικαθιστώντας τον Σούμποτιτς.

Τη γκέλα της Μπορούσια εκμεταλλεύτηκε η Λεβερκούζεν, που επικράτησε 5-3 του Αμβούργου με τον Νοτιοκορεάτη Σον να πετυχαίνει χατ-τρικ σε βάρος της παλιάς του ομάδας.

Πέμπτη ανέβηκε η Σάλκε που με δύο γκολ του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ ανέτρεψε το σκορ και έφτασε στη νίκη με 3-1 απέναντι στη Βέρντερ.

Νίκη που τη φέρνει πλησιέστερα στις ευρωπαϊκές θέσεις πήρε η Χέρτα με 3-2 στην έδρα της Χόφενχαϊμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8/11

Ανόβερο-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 0-0

Σάββατο 9/11

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 3-0
(4’ Μπόατενγκ, 42’ Ριμπερί, 95’ πεν. Μίλερ)

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 3-1
(24’, 85’ Μπόατενγκ, 91’ Φαρφάν-22’ Κρόος)

Λεβερκούζεν-Αμβούργο 5-3
(10’, 17’, 55’ Σον, 72’ Κίσλινγκ, 89’ Κάστρο-23’ Μπάιστερ, 50’, 74’ Λασόγκα)

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 2-1
(56’ Ροντρίγκες, 69’ Όλιτς-45+2’ Ρόις)

Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 2-3
(70’ πεν., 81’ Σαλίχοβιτς-13’ Μπεν Χατίρα, 54’ πεν., 84’ Ράμος)

Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 19:30

Κυριακή 10/11

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή 22/11

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 21:30

Σάββατο 9/11

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 16:30
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 10/11

Αμβούργο-Ανόβερο 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 18:30Πηγή: sport-fm.gr

«Βούτηξε»… πόντο η Τσέλσι!!

Ένα πέναλτι-παραμύθι χρειάστηκε η Τσέλσι για να… τσιμπήσει πόντο απ’ τη Γουέστ Μπρομ. Η βουτιά του Ραμίρες στο 96’ απέτρεψε την ήττα των «μπλε» (2-2), αλλά όχι και την προσπέρασή τους απ’ τη Λίβερπουλ

«Βούτηξε»… πόντο η Τσέλσι! (video)
Όχι μόνο δε νίκησε. Όχι μόνο αρκέστηκε σε έναν μόλις πόντο απέναντι στη Γουέστ Μπρομ μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αλλά η Τσέλσι μπορεί να νιώθει και πολύ τυχερή που τον πήρε.

Η ομάδα του Μουρίνιο είδε τη γη να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια της (όταν οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν σε δέκα λεπτά το νέο γκολ του Ετό) και χρειάστηκε μια… ανερυθρίαστη βουτιά του Ραμίρες στο 96’ -την οποία αξιοποίησε από τη βούλα ο Αζάρ- για να φτάσει στο 2-2.

Ενώ οι Λονδρέζοι όμως χρειάζονταν (διαιτητική) «πιστολιά» για να πάρουν την ισοπαλία, η Λίβερπουλ δεν χρειάζονταν τίποτα παραπάνω απ’ το πυρηνικό όπλο «Σουάρες» για να ισοπεδώσουν τη Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη (μπήκε αλλαγή στο 83’).

Σκοράροντας δυο φορές (και φτάνοντας στην πρώτη θέση των πίνακα των σκόρερ με… πέντε παιχνίδια λιγότερα) ο Ουρουγουανός οδήγησε σ’ ένα άνετο 4-0. Επέτρεψε, έτσι, στους «κόκκινους» να μείνουν μόνοι στη δεύτερη θέση και να περιμένουν απώλειες της Άρσεναλ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να μείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Ακριβώς πίσω της δε -και με ακριβώς τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο- παρέμεινε η Σαουθάμπτον! Οι «άγιοι» έκαναν πλάκα στη Χαλ και καθαρίζοντάς την με το εμφατικό 4-1 συνέχισαν τη… διαβολική πορεία τους (που τους έχει φέρει έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση).

Εκεί, αντίθετα, δεν μπόρεσε να βρεθεί η Έβερτον, που απέτυχε να κάμψει την αντίσταση της τελευταίας -αλλά μαχητικής- Κρίσταλ Πάλας και κόλλησε σ’ ένα ακόμα 0-0 (μετά απ’ αυτό με την Τότεναμ). Κι όλα αυτά την ώρα που… ξεκολλούσε επιτέλους η Άστον Βίλα, λυγίζοντας τη μαχητική Κάρντιφ (2-0) και επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 9/11 (17:00)

Άστον Βίλα-Κάρντιφ 2-0
(76’ Μπακούνα, 84’ Κόζακ)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-2
(45’ Ετό, 90’+6’ πεν. Αζάρ - 61’ Λονγκ, 68’ Σεσενιόν)

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον 0-0

Λίβερπουλ-Φούλαμ 4-0
(23’ αυτ. Αμορεμπιέτα, 26’ Σκρτελ, 36’, 54’ Σουάρες)

Σαουθάμπτον-Χαλ 4-1
(16’ Σνάιντερλιν, 30’ πεν. Λάμπερτ, 37’ Λαλάνα, 88’ Ντέιβις - 55’ Σαγκμπό)

Νόριτς-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή, 10/11

Τότεναμ-Νιούκαστλ (14:00)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι (16:05)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:10)
Σουόνσι-Στόουκ (18:10)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 23/11 (17:00)

Έβερτον-Λίβερπουλ (14:45)
Άρσεναλ-Σαουθάμπτον (17:00)
Φούλαμ-Σουόνσι (17:00)
Χαλ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Νιούκαστλ-Νόριτς (17:00)
Στόουκ-Σάντερλαντ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 24/11

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (15:30)
Κάρντιφ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 25/11

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κριστιάνο κάνει ό,τι θέλει!! (video)

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να... σαρώνει ξανά (χατ-τρικ), η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε νέα «παράσταση» στο «Μπερναμπέου» όπου διέλυσε την Σοσιεδάδ με σκορ 5-1!

Ο Κριστιάνο κάνει ό,τι θέλει! (video)
Έχει πεισμώσει για τα καλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο και συνεχίζει να δίνει «απαντήσεις»! Με τον «CR7» να σημειώνει χατ-τρικ, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε... φύλλο και φτερό την Σοσιεδάδ επικρατώντας της 5-1.

Η... γιορτή στο «Μπερναμπέου» ξεκίνησε νωρίς, όταν στο 12’ ο Μπενζεμά πάσαρε στον Πορτογάλο και εκείνος άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Γάλλος χρίστηκε σκόρερ για το προβάδισμα δύο τερμάτων της «βασίλισσας». Το show του πρώτου μέρους είχε ακόμα πολύ δρόμο! Γιατί ο Κριστιάνο με εκτέλεση πέναλτι διεύρυνε κι άλλο το σκορ, ενώ στο 36’ ήταν η σειρά του Κεντίρα να «ματώσει» τα δίχτυα των Βάσκων για το 4-0!

Οι Μαδριλένοι στο δεύτερο μέρος κατέβασαν ταχύτητα, αφού και τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν φέρει μια κούραση στην ομάδα. Ο Γκριζμάν σκόραρε για ακόμα ένα παιχνίδι των φιλοξενούμενων και πέτυχε το γκολ της τιμής για την ομάδα του, αλλά η... πινελιά της αναμέτρησης άνηκε ξανά στον «CR7»! Διότι, στο 76’ ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ και παράλληλα έγραψε το τελικό 5-1 μέσα σε αποθέωση.


Real Madrid 5-1 Real Sociedad (All Goals) 09... από ourmatch

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8/11

Οσασούνα-Αλμερία 0-1
(18’ Ρόδρι)

Γρανάδα-Μάλαγα 3-1

Σάββατο 9/11

Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 5-1
(12’, 26’πεν., 76’ Ρονάλντο, 18’ Μπενζεμά, 36’ Κεντίρα – 61’ Γκριζμάν)

Χετάφε-Έλτσε (19:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεβάντε (21:00)
Θέλτα-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή 10/11

Εσπανιόλ-Σεβίλλη (13:00)
Βαλένθια-Βαγιαδολίδ (18:00)
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπέτις-Μπαρτσελόνα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή 22/11

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα (22:00)

Σάββατο 23/11

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (17:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Θέλτα Βίγκο (19:00)
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)

Κυριακή 24/11

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (13:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ (18:00)
Έλτσε-Βαλένθια (20:00)
Σεβίλλη-Μπέτις (22:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (23:00)

Δευτέρα 25/11

Μάλαγα-Μπιλμπάο (23:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν... χαρίζεται ο «Ίμπρα»

Σιγά μην άφηνε ανεκμετάλλευτη τη «γκέλα» της Μονακό η Παρί! Οι Παριζιάνοι, με τον Ιμπραΐμοβιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ, επικράτησαν 3-1 εντός έδρας της Νις και ξέφυγαν προσωρινά με +5 στην κορυφή.

Δεν... χαρίζεται ο «Ίμπρα»
Με το καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» της Μονακό απέναντι στην Εβιάν (1-1) η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι περσινοί πρωταθλητές Γαλλίας αν και δεν χρειάστηκε να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης επικράτησαν με σκορ 3-1 της Νις στο Παρίσι για την 13 αγωνιστική και πήραν απόσταση ασφαλείας -έστω και προσωρινά- πέντε βαθμών από τη δεύτερη θέση.

Την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Λοράν Μπλαν μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός στράικερ έδειξε για ακόμη ένα ματς ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα σημειώνοντας χατ-τρικ. Αρχικά, άνοιξε το σκορ στο 39’ ενώ στο 57’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Την τελευταία του... πινελιά στο παιχνίδι την έβαλε με το τρίτο του τέρμα στο 76ο λεπτό διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό σκορ. Για την ομάδα της Νίκαιας είχε μειώσει προσωρινά ο Πεζίνοβιτς στο 70’.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 8/11

Μονακό-Εβιάν 1-1
(27’ Φαλκάο - 20 Βας)

Σάββατο, 9/11 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις 3-1
(39', 57', 76' Ιμπραΐμοβιτς - 70' Πεζίνοβιτς)

Μπαστιά-Ρεν
Γκινγκάμπ-Λιλ
Λοριάν-Ρεμς
Τουλούζ-Αζαξιό
Βαλενσιέν-Μονπελιέ

Κυριακή, 10/11

Μπορντό-Ναντ (15:00)
Μαρσέιγ-Σοσό (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή, 22/11

Αζαξιό-Μαρσέιγ(21:30)

Σάββατο, 9/11 (21:00)

Ρεμς-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Εβιάν-Λοριάν
Λιόν-Βαλενσιέν
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ
Ρεν-Μπορντό
Σοσό-Μπαστιά

Κυριακή, 24/11

Λιλ-Τουλούζ(15:00)
Νις-Σεντ Ετιέν(18:00)
Ναντ-Μονακό(22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Σπίτι... να το ζηλεύεις!!

Χωρίς να χρειαστεί να... ιδρώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, λύγισε και τον ΟΦΗ στο «κάστρο» των Ζωσιμάδων με σκορ 2-1 χάρη σε δύο κεφαλιές των Ντε Βινσέντι και Τσουκαλά.

Σπίτι... να το ζηλεύεις!
Ντεμπούτο με το... δεξί έκανε ο Σάκης Τσιώλης στον πάγκο του ΠΑΣ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εκμεταλλεύτηκε για ακόμη ένα παιχνίδι την δύναμη της έδρας επικρατώντας του ΟΦΗ με σκορ 2-1, για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Ηπειρώτες αν και δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών με δύο κεφαλιές των Ντε Βινσέντι (63') και Τσουκαλά (73') και να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε εντός έδρας αγώνες.

Καλύτερη η ομάδα του Σα Πίντο στο πρώτο ημίχρονο, άκρως αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι που μετέτρεψαν σε γκολ τις δύο από τις τρεις σημαντικότερες ευκαιρίες του στο παιχνίδι.Για τον ΟΦΗ, που παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 9βαθμούς, μείωσε στο 83’ ο Αρίζα Μακουκούλα.

Το ματς:



Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου με σαφή προτεραιότητα τη διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα. Μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει την υπεροχή και να πιέζει την άμυνα τους ΠΑΣ κυρίως με στημένες φάσεις, που είχαν ως στόχο τον Παπάζογλου, ο οποίος έβγαινε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες.

Από το 30ο λεπτό οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, όμως ο Τσουκαλάς δεν είχε βοήθειες στη μεσαία γραμμή για να «φτιάξει» παιχνίδι και αποτελούσε εύκολη λεία για την ανασταλτική γραμμή της ομάδας του Σα Πίντο. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας των γηπεδούχων να δημιουργήσουν φάσεις ήταν το γεγονός πως η πρώτη καλή τους στιγμή ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με σουτ του Κοροβέση έξω από την περιοχή. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν και από τις δύο ομάδες πιο γρήγορο σε ρυθμό, όμως οι φάσεις μπροστά από τις εστίες έλειψαν. Με το πέρασμα των λεπτών και σε συνδυασμό και με την είσοδο του Τσάβες στο ματς ο ΠΑΣ γινόταν πιο δραστήριος και δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ κυρίως από τα άκρα.

Ο Ντε Βινσέντι τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για την ομάδα του Τσιώλη στο 63ο λεπτό και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν χρειάστηκε να ιδρώσει ιδιαίτερα για να πάρει το προβάδισμα. Τα πράγματα για τους γηπεδούχους έγιναν ακόμη πιο εύκολα όταν η πίεση έφερε και το δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα (73’) με τον Τσουκαλά να γράφει το 2-0 για την ομάδα του. Ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει με τον Μακουκούλα στο 83’ εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα της άμυνας του ΠΑΣ μετά το 2-0, όμως δεν πρόλαβε να «κλέψει» τον βαθμό.


Οι συνθέσεις:



ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (87’ Μπέριος), Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (81’ Στρούνα), Τζημόπουλος, Ντάσιος (46’ Τσάβες), Ντε Βινσέντι

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κεϊτά, Γιάκος, Αυγενικού

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (81’ Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69’ Νιμανί), Φραγκουλάκης (57’ Κουτσιανικούλης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης

Στον πάγκο: Φερνάντες, Μονιάκης, Ζβασίγια, Όγιος

Διαιτητής: Kύζας

Γήπεδο: Ζωσιμάδες





Πηγή: sport-fm.gr

Άλλη... φάση με «Αναστό»!

Στο ντεμπούτο του Αναστόπουλου στον πάγκο, ο Πλατανιάς πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη του, επικρατώντας του «προβληματικού Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0.

Άλλη... φάση με «Αναστό»!
Ύστερα από πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη στα Χανιά, ο Πλατανιάς τα κατάφερε! Με την... αύρα του Αναστόπουλου στον πάγκο για πρώτη φορά, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 11η αγωνιστική.

Οι Γουνδουλάκης (43’) και Κάταϊ (62’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ που έδωσαν σημαντική βαθμολογική ώθηση στην ομάδα τους, ανεβαίνοντας στους 11 πόντους, την ώρα που η «ελαφρά ταξιαρχία» πραγματοποίησε ακόμα μια «άοσμη» εμφάνιση και παραμένει χαμηλά και στο +1 από την ουραγό Βέροια.

Το ματς


Χαρά... Θεού στα Χανιά, λίγος κόσμος στις εξέδρες με τον Πλατανιά να δείχνει περισσότερη διάθεση για να κάνει παιχνίδι. Δίχως να φαίνεται απειλητικός, έχοντας μια φλύαρη υπεροχή στο χώρο του κέντρου, ο Απόλλων Σμύρνης ισορρόπησε το παιχνίδι και κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Φάσεις δεν υπήρχαν σε ένα κακό ματς, με πολύ κόσμο στο κέντρο, αρκετά λάθη και λάθος συνεργασίες.

Χαρακτηριστικό πως φτάσαμε στο 36’ για την πρώτη υποψία ευκαιρίας, όταν οι Κρητικοί συνεργάστηκαν ωραία, όμως η τελική προσπάθεια του Αγκιλέρα ήταν κακή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Κι ενώ δεν φαινόταν πως κάτι θα αλλάξει στο πρώτο μέρος, ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι μετά από «πολιορκία» (τρία σερί κόρνερ) στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Τσεμπερίδη να ανατρέπει τον Τόρες. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γουνδουλάκης και μπορεί αρχικά ο Τζόρβας να απέκρουσε, όμως ο άσος του Πλατανιά πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η «ελαφρά ταξιαρχία» θα μπορούσε να είχε ξαναμπεί στο... κόλπο, αλλά ο Μπλάζεκ σπατάλησε την ευκαιρία που του δόθηκε. Κι αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, οι Κρητικοί «τιμώρησαν» τους αντιπάλους του στο 62’ με τον Κάταϊ να κάνει πολύ ωραία ενέργεια, να νικάει τον Τζόρβα και να γράφει το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια νίκης! Τα λεπτά περνούσαν, η ομάδα του Αναστόπουλου έβγαζε το γνωστό γνώριμο του προπονητή του, την «σφιχτή» άμυνα, δεν άφηνε χώρους, ενώ από την άλλη οι παίκτες του Τεννέ δεν φαινόταν πως μπορούν να αλλάξουν την... μοίρα του παιχνιδιού.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα έκανε και νωρίς τις αλλαγές του, με αποτέλεσμα ο Δεληζήσης να αγωνιστεί για 20 λεπτά με ένα πρόβλημα τραυματισμού και να μην μπορεί να είναι ο εαυτός του. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις, ενώ μάλιστα ο Πλατανιάς θα μπορούσε να δώσει πιο θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη του απέναντι στον κακό Απόλλωνα, αλλά ο Τόρες έκανε κακό γύρισμα στις καθυστερήσεις και σημάδεψε το δοκάρι, με το 2-0 να μένει ως το φινάλε.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ραφαέλ, Αγκιλέρα, Τετέ, Κάταϊ (88’ Στόλερ), Μπέλιτς (60’ Σιώπης), Γουνδουλάκης (83’ Πόποβιτς), Τόρες

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ιντζίδης, Γιακουμάκης, Κάστελς

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Κόρμπος, Διαμαντής (46’ Παντελιάδης), Άλβαρεζ, Γκουέλα, Καμαρά, Μπλάζεκ (65’ Τσιλιγκίρης), Τσεμπερίδης (56’ Μίνγκας), Φαρινόλα

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Βέρτζος, Μπάρκογλου




Πηγή: sport-fm.gr

Μήνυμα νίκης από τους μικρούς!

Την επικράτηση με 4-2 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα των Νέων (Κ20) απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Άρη στη Θεσσαλονίκη και έδωσε το σύνθημα νίκης στους μεγάλους.

Μήνυμα νίκης από τους μικρούς
Νίκη κόντρα στους μικρούς του Άρη πραγματοποίησε η U20 του Παναθηναϊκού με σκορ 4-2 στην συμπρωτεύουσα.

Η ομάδα του Σπύρου Μαραγκού έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στην έδρα του Άρη, παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και κατάφερε να φύγει για δεύτερη φορά νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη, αφού είχε επικρατήσει και επί του ΠΑΟΚ (0-3) πριν λίγες βδομάδες.

Το σκορ άνοιξε ο Άρης με τον Μπάλιο στο 3’ που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Με την έναρξη του 2ου μέρους οι πράσινοι μπήκαν δυνατά και πέτυχαν τρία γκολ με τους Μπαλμπόα (48’), Δώνη (55’), Μουζακίτη(66’) και έφτασαν στο 4-1 με τέρμα του Γιαννιτσάνη (85’). Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Άρης ήταν να μειώσει σε 2-4 στο 87’ με τον Κοντοβά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΡΗΣ: Μάντζαρης, Παπακώστας (78΄Μπάμπης), Βόσδου, Μπιμπισίδης, Κοντοβάς, Αντωνιάδης, Ρότα, Φούσκας (62΄Χατζηβλασίου), Μπάλιος, Κτιστόπουλος (74΄Βασιλούδης), Ντούγκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότζαρης, Αναστασόπουλος, Ξηρός, Αγγελόπουλος (70΄Ζαφειράκης), Τσανουλίνος, Δώνης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης, Μπαλμπόα (78΄Χαλκιαδάκης), Σταματάκης, Κουκίδης (46΄Νιούμαν). Πηγή: sport-fm.gr

Σαββιδης: «Για πάντα στον ΠΑΟΚ ο Κατσουράνης»

Την επιθυμία να κρατήσει τον Κώστα Κατσουράνη για πάντα στον ΠΑΟΚ θέλει ο Ιβάν Σαββίδης, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τον αμυντικό μέσο να έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ.

Σαββιδης: «Για πάντα στον ΠΑΟΚ ο Κατσουράνης»
Να «δέσει» τον Κώστα Κατσουράνη για πάντα στον ΠΑΟΚ θέλει ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του βορρά» εξέφρασε την επιθυμία να κρατήσει τον αμυντικό μέσο στην ομάδα μέχρι το τέλος της καριέρας του, όπως του ξεκαθάρισε στο ολιγόλεπτο τετ-α-τετ που είχαν στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η εφημερίδα «ΣΠΟΡ» μεταφέρει τη δήλωση του Σαββίδη, «Ο Κώστας Κατσουράνης θα μείνει για πάντα στον ΠΑΟΚ. Και θα το τελειώσουμε το θέμα άμεσα», δήλωσε ο Σαββίδης, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο απάντησε στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κατσουράνη να έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν.

Στην Ακρόπολη ο ΠΑΟΚ!

Την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» εν όψει του αυριανού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είχε το προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ, το οποίο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στην Ακρόπολη ο ΠΑΟΚ
Σχεδόν ένα 24ωρο απομένει για το ντέρμπι των «αποδείξεων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, αφού επέλεξαν να μην επιστρέψουν στη συμπρωτεύουσα και εκ νέου να κάνουν νέο ταξίδι για να αντιμετωπίσουν αύριο τους Πειραιώτες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Όπως γράφει και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο twitter της, «το προπονητικό επιτελείο δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Ακρόπολη για πρώτη φορά».

Αναλυτικά η αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά»: Χακόμπο, Γλύκος, Γιακουμής, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Κατσουράνης, Λόπεθ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Λόρενς, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ.Πηγή: sport-fm.gr

Φουστέρ: «Νίκη και με ΠΑΟΚ»

Το σύνθημα για το αυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» έδωσε ο Νταβίντ Φουστέρ.

Φουστέρ: «Νίκη και με ΠΑΟΚ»\
Στους πρωταγωνιστές του φετινού Ολυμπιακού συγκαταλέγεται ο Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Ισπανός χαφ είναι ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στον Μήτρογλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε εξαιρετική απόδοση στον αγώνα με την Μπενφίκα την περασμένη Τρίτη.

Αύριο ακολουθεί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» και ο 31χρονος παίκτης υποστήριξε ότι οι νίκες στα δύο προηγούμενα ματς δίνουν την απαραίτητη ώθηση σε εκείνον και τους συμπαίκτες του για να πάρουν το… τρίποντο κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φουστέρ στην εφημερίδα «Stadio By Metro»

Ο μικρός αγωνιστικός «Γολγοθάς» του Ολυμπιακού ολοκληρώνεται με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι έτοιμη η ομάδα να τον «ανέβει» με μία ακόμα νίκη;

«Είναι αλήθεια πως διανύουμε μία εβδομάδα πάρα πολύ δύσκολη, όμως μένει ακόμη ένας αγώνας προκειμένου να την ολοκληρώσουμε. Μας βοηθάει πολύ το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουμε πάρει δύο θετικά αποτελέσματα και αυτό μας δίνει ώθηση. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ και να κερδίσουμε».

Πόσο διαφορετική είναι η πίεση σε καθένα από τα τρία αυτά παιχνίδια;

«Είναι και τα τρία εξίσου σημαντικά για την ομάδα μας και έχουν όλα ιδιαίτερη πίεση για εμάς. Τα δύο είναι ματς πρωταθλήματος, απέναντι στους δύο βασικούς μας αντιπάλους. Ο Παναθηναϊκός, για γνωστούς λόγους, ο ΠΑΟΚ γιατί είναι δεύτερος στη βαθμολογία. Όλα τα παιχνίδια του Champions League είναι σημαντικά. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα τρία αυτά παιχνίδια».

Πώς προετοιμάζεται ψυχολογικά ένας ποδοσφαιριστής για μία τριάδα δύσκολων αγώνων όπως αυτή;

«Είναι μεγάλη η πίεση που υπάρχει πριν από τέτοιου είδους παιχνίδια. Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε ευθύνη απέναντι στον κόσμο που αγαπάει την ομάδα, απέναντι στον σύλλογο του οποίου τα χρώματα φοράμε και τιμάμε, και πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτή την πίεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πώς εισπράξατε τη στήριξη του κόσμου με την Μπενφίκα; Έχουν και εκείνοι ευθύνη απέναντί σας να σας στηρίζουν…

«Ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς. Παρότι δεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, μας στήριξαν για ενενήντα λεπτά. Είδαν τις δυσκολίες που μπορεί να είχαμε και ήταν εκεί για εμάς. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αυτή η αμφίδρομη επαφή».

Στα τρία τελευταία παιχνίδια του Champions League, ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλο ταλέντο στο να κερδίζει ακόμη και όταν δεν είναι στην καλή του μέρα. Συμφωνείς;

«Έτσι συνέβη. Το ίδιο έγινε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν κάναμε σπουδαίο παιχνίδι, αλλά κυριαρχήσαμε και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει ακόμα και όταν δεν είναι σε καλή μέρα. Σκέψου τι μπορεί να κάνει όταν θα είναι σε καλή μέρα!».

Είναι σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών να χτίζουν το «μέταλλό» τους μέσα από τέτοιες νίκες;

«Όλες οι νίκες βοηθούν την ψυχολογία σου. Το ηθικό σου. Παίρνεις παραπάνω κουράγιο και φτιάχνεις “μέταλλο”. Γιατί όλες οι νίκες είναι σημαντικές. Δίνουν “αέρα” σε όλους τους παίκτες».

Ο Ολυμπιακός βγάζει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Συμφωνείς;

«Είναι μία μεγάλη ομάδα. Το έχουν αυτό οι μεγάλες ομάδες. Νιώθουν ότι μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε παιχνίδι. Εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι και νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο σε κάθε γήπεδο».

Δεν αποτυγχάνεις να είσαι σταθερά στους διακριθέντες του Ολυμπιακού. Είναι ψυχολογικό το θέμα ή μόνο σωματικό;

«Είναι μία χρονιά κατά την οποία νιώθω σε καλή φυσική κατάσταση και έτοιμος να μπαίνω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε ματς. Αυτό είναι και κίνητρο για εμένα να παίζω ολοένα και καλύτερα σε κάθε ματς».

Θέλεις να μας πεις δύο λόγια για τη συνεργασία σου με τον Κώστα Μήτρογλου;

«Είναι αλήθεια ότι φέτος “βρισκόμαστε” πάρα πολύ καλά. Έχει τύχει να του δώσω κάποιες καλές πάσες, έχει τύχει και ο Κώστας να κάνει κάποιες καλές κινήσεις ανοίγοντας χώρο για εμένα. Είναι ωραία αυτή η χημεία και η συνεργασία».

Τι σκεφτόσουν όταν η μπάλα έφυγε από το πόδι σου και ο Μήτρογλου ήταν έτοιμος να σκοράρει μέσα στη Λεωφόρο;

«Ότι ήταν μία σημαντική στιγμή για όλους μας. Ο Κώστας έκανε μία ωραία κίνηση, ξεμαρκαρίστηκε και πλέον όλοι κρεμόμασταν από τα πόδια του. Συνήθως όταν βρίσκεται σε τέτοιες θέσεις δεν αποτυγχάνει να σκοράρει, με αποτέλεσμα να είμαι σε εκείνο το σημείο σχεδόν βέβαιος ότι αυτή ήταν η στιγμή κατά την οποία θα κερδίζαμε το ματς».

Ένα σχόλιο για την απόδοση του Ρομπέρτο κόντρα στην Μπενφίκα;

«Ήταν φανταστικός. Βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει το αποτέλεσμα αυτό. Μακάρι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, γιατί θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα!»

Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

«Τους ευχαριστούμε θερμά για όλη την αγάπη που μας δείχνουν. Τη λαμβάνουμε και είναι πολύ σημαντική για εμάς. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και ακόμη πιο παθιασμένους για την αγαπημένη τους ομάδα!».

Στέφενς: «Την μπάλα μας στο Καραϊσκάκη»

Να πάνε στο Καραϊσκάκη και να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και να διεκδικήσουν τη νίκη θέλει ο Χουμπ Στέφενς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στέφενς: «Την μπάλα μας στο Καραϊσκάκη»
Να μάθουν από τα λάθη που έκαναν στο Ισραήλ και να πάνε στο Καραϊσκάκη να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν διεκδικώντας τις πιθανότητες που έχουν για νίκη θέλει ο Χουμπ Στέφενς εν όψει του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό (10/11).

Ο Ολλανδός τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως θα πρέπει οι παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να καταφέρουν να αφοπλίσουν την επιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων» τους οποίους περιμένει να ξεκινήσουν πολύ δυνατά στον αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Πρέπει να μάθουμε από το παιχνίδι με τη Μακάμπι. Μιλήσαμε για αυτό αλλά τώρα είναι παρελθόν και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση είναι καλή αλλά χρειάζεται ισορροπία. Ελπίζω οι παίκτες να έμαθαν από το παιχνίδι του Ισραήλ και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το παιχνίδι της Κυριακής. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο και σκοράρει πολύ, πρέπει να προσέξουμε αυτόν τον αγώνα.

Για τον Ολυμπιακό:
«Παίζουν στην έδρα τους και νομίζω θα ξεκινήσουν πολύ επιθετικά. Πρέπει παρόλα αυτά να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο για 90 λεπτά. Μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και πρέπει να το δούμε. Πρέπει να μάθουμε από το ματς κόντρα στη Μακάμπι.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα τεστ για εμάς για να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Μέχρι τώρα παίζουμε καλά στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας είναι δύσκολος και λόγω του ότι αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Στο γήπεδό μας είσαι καλύτερα τα πράγματα, έχουμε στο πλευρό μα και τους φιλάθλους μας αλλά στην Αθήνα είναι διαφορετικά. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για 90 λεπτά και να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που θα έχουμε».

Ο… ημιτελικός και η τρίτη πράξη!

Η «πρόβα» του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ Άρη και Πανιωνίου και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, που θα τα έχουν πει νωρίτερα σε βόλεϊ και ποδόσφαιρο, ξεχωρίζουν στην πέμπτη αγωνιστική της Α1.

Ο… ημιτελικός και η τρίτη πράξη
Σπουδαία ματς σε όλα τα μέτωπα περιλαμβάνει η πέμπτη αγωνιστική της Α1.

Δύο ομάδες που εκπέμπουν υγεία και γεμίζουν τα γήπεδά τους, Απόλλων και Ρέθυμνο, κοντράρονται στην Πάτρα. Οι Αχαιοί στοχεύουν στο 3/3 στην έδρα τους, αλλά θα παίξουν σίγουρα χωρίς τον Γουίλσον και πιθανώς χωρίς τον Τέιλορ. Οι Κρητικοί, που μετρούν τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, ετοιμάζονται για αλλαγή ξένου με τον 27χρονο Αμερικανό Ντέρεκ Ράιτ (1,79μ.) να παίρνει τη θέση του Γκέιμπ Προύιτ.

Στο άλλο ματς του Σαββάτου, τα Τρίκαλα φιλοξενούν τον Ίκαρο Χαλκίδας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην ιστορία. Οι Θεσσαλοί ακόμη αναζητούν την πρώτη τους νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ρεφάρουν για την εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Πανελευσινιακό.

Την Κυριακή στο πρόγραμμα δεσπόζει ο αγώνας του Άρη με τον Πανιώνιο, που αποτελεί μία πρόγευση του μεταξύ τους ημιτελικού για το Κύπελλο, που θα γίνει το Δεκέμβριο. Η γαστρεντερίτιδα του Πελεκάνου αποτελεί πονοκέφαλο για τους «κίτρινους», ενώ οι «κυανέρυθροι» ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη με σύμμαχο την παράδοση, καθώς μετρούν έξι περισσότερες νίκες (29-23) και τρεις στις τέσσερις τελευταίες τους επισκέψεις στο Αλεξάνδρειο για την Α1.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για την Ευρωλίγκα, αλλά πριν ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για το κρίσιμο ματς με τη Μακάμπι την Πέμπτη, έχει το ματς με τη Νέα Κηφισιά. Ο Αργύρης Πεδουλάκης βλέπει πως οι παίκτες του είναι καταπονημένοι και θα επιδιώξει να δώσει ανάσες. Οι γηπεδούχοι θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό γνωρίζοντας πως η πρώτη εντός έδρας νίκη στην ιστορία τους στην Α1 δύσκολα θα έρθει το βράδυ της Κυριακής.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ φιλοξενεί τον Ηλυσιακό με στόχο την τρίτη του νίκη. Η προϊστορία είναι μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο ομάδες μετρώντας από δύο νίκες και μάλιστα από μία εκτός έδρας. Ο Πανελευσινιακός στοχεύει στην τρίτη σερί νίκη του, υποδεχόμενος τον Κολοσσό που ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ φέτος, αλλά πέρσι είχε κερδίσει και τα δύο ματς του ζευγαριού.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ντέρμπι των αήττητων, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ τη Δευτέρα κι ενώ θα έχουν προηγηθεί οι μεταξύ τους συναντήσεις σε βόλεϊ (Σάββατο) και ποδόσφαιρο (Κυριακή). Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν χωρίς τον Σίμονς που υπέστη εξάρθρωση ώμου, με έναν εκ των Αγραβάνη ή Παπαπέτρου να παίρνει τη θέση του στη δωδεκάδα. Οι Θεσσαλονικείς έρχονται ορεξάτοι και χωρίς ήττα φέτος εκτός έδρας σε Ελλάδα και Ευρώπη, διεκδικώντας την πρώτη τους νίκη στο Φάληρο μετά τις 27 Ιανουαρίου του 2000 και μετρώντας έκτοτε 16 σερί ήττες.

Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

17.00 Απόλλων Πατρών-Ρέθυμνο
18.00 Τρίκαλα-Ίκαρος Χαλκίδας

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

16.00 ΚΑΟΔ-Ηλυσιακός
16.00 Πανελευσινιακός-Κολοσσός Ρόδου
19.30 Άρης-Πανιώνιος (Novasports 2)
21.30 Νέα Κηφισιά-Παναθηναϊκός (Novasports 2)

Δευτέρα 11 ΝοεμβρίουΣΕΦ

(κθ) 19.15 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

16.00 Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα
18.00 Ηλυσιακός-Νέα Κηφισιά

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

16.00 ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός
16.00 Ίκαρος Χαλκίδας-ΚΑΟΔ
19.15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (Δημόσια Τηλεόραση)

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου

16.00 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (Novasports 3)
19.00 Απόλλων Πατρών-ΆρηςΠηγή: sport-fm.gr

Κύργιας: «Να γίνουμε άντρες»

Την άποψη ότι το μικρό μέσο όρο ηλικίας δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την απόδοση του Άρη εξέφρασε ο Μιχάλης Κύργιας.

Κύργιας: «Να γίνουμε άντρες»
Στο μικρό μέσο όρο ηλικίας του Άρη αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κύργιας, τονίζοντας πως στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να παίξουν σαν άντρες, ώστε να μην θεωρούνται άπειρα παιδιά.

Ακόμη, ο 24χρονος αμυντικός δήλωσε πως θέλουν να σπάσουν το αρνητικό σερί που έχουν στο «Κλ. Βικελίδης» και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Μιχάλη, ξεκινάτε για τα ντέρμπι της περιόδου, χωρίς την ψυχολογία που θα θέλατε
«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε στα δύο τελευταία παιχνίδια κάποιους βαθμούς οι οποίοι θα μας βοηθούσαν στη συνέχεια και σίγουρα η ψυχολογία μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Από εκεί και πέρα όμως τα αφήνουμε όλα πίσω, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Που αποδίδεις αυτή την αγωνιστική καθίζηση του Αρη;
« Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αρκετά ματς μέσα στη σεζόν, δεν έχουμε πάρει αυτό που αξίζουμε. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή η μπάλα θα μας το δώσει πίσω. Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια».

Είναι και θέμα απειρίας, λόγω των πολλών νέων παιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στην ομάδα;
« Εντάξει, είμαστε πολλά νέα παιδιά και το βάρος της φανέλας του Αρη είναι μεγάλο. Όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και το γεγονός ότι καλούμαστε να αγωνιστούμε στα παιχνίδια πρέπει να μας κάνει άντρες, ώστε να μη θεωρούμαστε άπειρα παιδιά».

Ο κόσμος ζητά μια νίκη στο «Κλ. Βικελίδης».
« Δυστυχώς σ΄ αυτό το γήπεδο δεν έχουμε πάρει τους βαθμούς που θα έπρεπε και που θα μπορούσαμε. Η έδρα πρέπει να είναι πλεονέκτημα για μια ομάδα και ελπίζω να γίνει η αρχή το Σάββατο, κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Τι λες, λοιπόν, γι αυτό το ματς;
« Ο Παναθηναϊκός, είναι Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα κι εμείς κάναμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια μέσα στην εβδομάδα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για το ματς. Οποιος κληθεί να παίξει είμαι σίγουρος ότι θα δώσει το 1000% και εύχομαι να έρθει το αποτέλεσμα».

Λένε πολλοί ότι ο Αρης με τον Παναθηναϊκό, αγωνιστικά, μοιάζουν μεταξύ τους. Συμφωνείς;
« Και ο Παναθηναϊκός έχει κάποιους νέους παίκτες σε ηλικία και αυτό είναι ένα κοινό στοιχείο. Η κάθε ομάδα κοιτά τον εαυτό της και ελπίζω εμείς να χαμογελάσουμε στο τέλος».

Εσύ πως περνάς στη Θεσσαλονίκη;
« Είναι πολύ όμορφη η πόλη, πολύ καλή η ζωή, όμως το θέμα είναι η ομάδα να αρχίσει να πηγαίνει πιο καλά!».

Αναστασίου: «Ούτε ένας βαθμός χαμένος»

Με αφετηρία το αποψινό παιχνίδι με τον Άρη ο Παναθηναϊκός προσπαθήσει να μην χάσει ούτε έναν βαθμό στους επόμενους αγώνες του, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Ούτε ένας βαθμός χαμένος»
Ανέλπιστα έχασε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Παράλληλα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε πως πρέπει στα επόμενα ματς οι παίκτες του να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι, να διαχειρίζονται καλύτερα τους αγώνες και να μην χάσουν ούτε έναν βαθμό με αφετηρία το αποψινό παιχνίδι με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα ο 40χρονος προπονητής στη «Metrosport»

Ο Άρης προέρχεται από μία σοκαριστική εκτός έδρας ήττα με τον ΟΦΗ, αλλά και η ομάδα σας, ενώ ήταν καλύτερη, δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό, αφού ατύχησε στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Δεν ήταν ευχάριστα τα αποτελέσματα και για τις δύο ομάδες, οπότε και οι δύο θα θέλουμε τη νίκη. Εμείς σίγουρα θα εμφανιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα σε σχέση με το τελευταίο μας παιχνίδι, που χάσαμε ανέλπιστα στα τελευταία λεπτά».

Σε ομιλία σας προς τους παίκτες, είπατε πως πρέπει να μάθετε από τα λάθη που κάνατε στο ντέρμπι. Ποιο είναι το λάθος που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα;

«Πληρώσαμε το ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι μέχρι τα τελευταία λεπτά. Έτσι, θα φροντίσουμε στα επόμενα ματς, ξεκινώντας από αυτό με τον Άρη, να μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τη ροή ενός αγώνα και να μη χάνουμε έστω και τον έναν βαθμό».

Η ομάδα του Άρη αποτελείται από νεαρούς παίκτες, όπως και του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτό το δεδομένο, θεωρείτε πως πρόκειται για μία ίση αναμέτρηση, ως προς την εμπειρία των ποδοσφαιριστών;

«Ο Άρης είναι μία δύσκολη ομάδα με νέους παίκτες. Ειδικά εντός έδρας μεταμορφώνεται. Από τότε που άλλαξε προπονητή χρειάζεται το χρόνο του για να βελτιωθεί. Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι έχει μεγάλη ατυχία, όσον αφορά τα αποτελέσματα και την πορεία του. Ξεκίνησε από πέρυσι την προσπάθεια με τα νέα παιδιά λόγω των οικονομικών προβλημάτων του. Έχει σχεδόν ίδιο τον βασικό κορμό του με Ψυχογιό, Τριανταφυλλάκο, Σουνά, Νταμαρλή, Μαργαρίτη, που έχουν συμμετοχές και δυνατότητες.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο καινούρια ομάδα σε σχέση με τον Άρη. Παρ'όλα αυτά, όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο ξεχνιούνται όλα και ο Άρης θα θέλει να αποδείξει, ότι άδικα βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην 17η θέση της βαθμολογίας, με άσχημη ψυχολογία, ενώ θα παραταχθούν με απουσίες παικτών, απέναντι στην ομάδα σας. Θεωρείτε, πως είναι πλεονέκτημα αυτό για εσάς;

«Όχι, γιατί αυτό μπορεί να μας αποσυντονίσει και ιδιαίτερα από μία ομάδα τέτοιας εμβέλειας σαν τον Άρη. Όπως και να 'χει, υπάρχουν παίκτες που είναι επικίνδυνοι στην επιθετική γραμμή».

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, πως περιμένετε το παιχνίδι;

«Ο Άρης θα μπει δυνατά στο γήπεδο και ειδικά μπροστά στον κόσμο του, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αγωνίζεται πιο επιθετικά. Κι εμείς όμως θα είμαστε εξίσου επιθετικοί, δεν συμβιβαζόμαστε με την ισοπαλία».

Τι θα μπορούσε να θεωρηθεί «απειλή» για εσάς στο επερχόμενο ματς;

«Η αντίδραση της ομάδας του Άρη, μετά την τελευταία του ήττα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Σε ατομικό επίπεδο, απειλή είναι ο Αγκάνθο, ο Ουντόζι και η εμπειρία του Πουλίδο».

Η 4η θέση του Παναθηναϊκού στον βαθμολογικό πίνακα αντικατοπτρίζει τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του;

«Όχι. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και να είμαστε πιο ψηλά. Σε κάποια παιχνίδια όμως, δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα και την αυτοσυγκέντρωση που θα έπρεπε».

Πως σας φαίνεται μέχρι στιγμής το ελληνικό πρωτάθλημα; Ήταν απότομη η αλλαγή σας από την Πρέμιερ Λιγκ στην Σούπερ Λίγκα;

«Έχει πέσει αρκετά το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα και έτσι, είναι λογικό να επηρεαστεί αρνητικά και ο αθλητισμός. Ήταν συνειδητή μου επιλογή που επέστρεψα στην Ελλάδα και ήξερα τι θα συναντήσω. Παρακολουθούσα τι συνέβαινε, είχα μία ιδέα»

Τζημόπουλος: «Στα δύσκολα δείξαμε χαρακτήρα»

Την άποψη ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βελτιωθεί περισσότερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Θέμης Τζημόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα.

Τζημόπουλος: «Στα δύσκολα δείξαμε χαρακτήρα»
Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Πλατανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θέμης Τζημόπουλος.

Ο μέσος των Γιαννιωτών χαρακτήρισε ιδιαίτερη την αναμέτρηση με τους Κρητικούς , στην οποία θέλουν να δείξουν ότι είναι σε καλή κατάσταση στον κόσμο της ομάδας που θα δώσουν το «παρών» στους Ζωσιμάδες.

Ακόμη, αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας ο Τζημόπουλος τόνισε πως επιθυμία όλων είναι να έχουν πορεία ίδια με την περσινή:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον Σάκη Τσιώλη και τον ΠΑΣ:
«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, όταν έρχεται ένας καινούριος προπονητής όλοι προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η ομάδα έχει πολλή καλή ψυχολογία μετά τη νίκη με τον Πλατανιά, ήταν κάτι που χρειαζόμασταν. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Δεν χρειάζεται συστάσεις ο νέος μας προπονητής, τα τελευταία χρόνια οι ομάδες του βγαίνουν στην Ευρώπη. Αυτό δίνει μια ώθηση στην ομάδα και έναν χαρακτήρα.

Καμία ομάδα δεν πρέπει να επαναπαυθεί σε μία νίκη. Αυτό που αντιπροσωπεύει μια καλή ομάδα, είναι η συνέχεια. Πιστεύω με δουλειά στις προπονήσεις θα βελτιωθούμε κι άλλο. Στα δύσκολα η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ο Πλατανιάς δεν μας δημιούργησε καμία ευκαιρία και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Αν δείξουμε και μεγαλύτερη επιθετικότητα στο γήπεδό μας, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Για τον ΟΦΗ:
«Είναι ένα ιδιαίτερο ματς αυτό με τον ΟΦΗ, το νιώθουμε αυτό στην πόλη και στις προπονήσεις. Ξέρουμε πως ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θέλουμε να πάρουμε αυτό το ματς και να δείξουμε πως είμαστε σε καλή κατάσταση».

Για τους στόχους του ΠΑΣ:
«Ο προγραμματισμός μας ήταν μια χαρά, τα σχέδια μας τα άλλαξε λίγο η επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Βέβαια αυτό είχε αντίκτυπο σε όλους. Δεν σταματάμε και συνεχίζουμε, πιστεύομε πως έχουμε δυνατότητες και θέλουμε να κάνουμε την ίδια πορεία με πέρυσι.
Οι ομάδες είναι πιο διαβασμένες απέναντί μας. Πέρυσι δεν μας περίμεναν τόσο πολύ. Το δύσκολο λένε είναι να ανέβεις στην κορυφή, το πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως και με τον καινούριο προπονητή οι στόχοι μας έχουν ανέβει».

Λόντσαρ: «Θα κριθεί στο πάθος»

Τη δική του άποψη για το αποψινό ντέρμπι του Άρη με τον Παναθηναϊκό κατέθεσε ο Ζόραν Λόντσαρ στην κάμερα του Novasports.

Λόντσαρ: «Θα κριθεί στο πάθος»
Στον αποψινό αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αναφέρθηκε ο Ζόραν Λόντσαρ.

Ο νυν συνεργάτης του Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει ζήσει τα σπουδαία ντέρμπι των «κιτρίνων» με τους «πρασίνους», έχοντας μάλιστα σκοράρει σε δύο από αυτά, αλλά δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε Ζόραν Λόντσαρ στο Novasports

Πως περιμένετε το ματς του Σαββάτου;

«Είναι μεγάλο παιχνίδι και πάντα τέτοια παιχνίδια τα περιμένει κανείς με αγωνία. Οσα χρόνια ξέρω τον Αρη, νομίζω παίζει ευκολότερα με μεγάλες ομάδες. Περιμένω από τους παίκτες μας να τρέξουν πάρα πολύ, να έχουν πάθος και βέβαια να αγωνιστούν δυνατά. Με τη βοήθεια του κόσμου που είμαι σίγουρος ότι θα γεμίσει το '' Κλ. Βικελίδης'', θα τα καταφέρουμε. Εχω την εντύπωση ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Τα δύο γκολ που έχετε βάλει εναντίον του Παναθηναϊκού, τα θυμάστε;

«Τα θυμάμαι, όπως θυμάμαι και μία φορά που πήγαμε και φάγαμε πέντε!»

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το ντέρμπι;

«Θα πάει σε αυτόν που το θέλει περισσότερο. Σε αυτόν που θα βγάλει μεγαλύτερο πάθος».

Πετρόπουλος: «Να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του Πλατανιά»

Να πάρουν τη νίκη και τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πλατανιά θέλουν στον Απόλλωνα όπως δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Πετρόπουλος: «Να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του Πλατανιά»
Την αναγκαιότητα ο Απόλλων να επιστρέψει στις νίκες εξέφρασε ο Αντώνης Πετρόπουλος ενόψει της αναμέτρησης της ενδέκατης αγωνιστικής στην οποία θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά (9/11).

Ο επιθετικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» τόνισε πως θα πρέπει να βελτιώσουν την αμυντική της λειτουργία, καταφέρνοντας να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τον τραυματισμό του εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι έτοιμος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον Πλατανιά:
«Είναι μια ομάδα πολύ καλή. Στο Κύπελλο είναι διαφορετικά τα παιχνίδια από το πρωτάθλημα. Θα τους διαβάσουμε και θα πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι λίγο συσπειρωμένη, έχει μια αλλαγή προπονητή και πάντα όταν συμβαίνει αυτό οι ομάδες παρουσιάζονται καλύτερες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους, να σκοράρουμε και να κρατήσουμε το σκορ γιατί στα τελευταία παιχνίδια είδαμε ότι δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό.

Για τη μεταξύ τους αναμέτρηση:
«Όποιος είναι πιο σοβαρός θα πάρει το παιχνίδι γιατί οι λεπτομέρειες κρίνουν τα παιχνίδια. Εμείς χρειαζόμαστε τις νίκες για να πορευτούμε στη συνέχεια γιατί είναι δύσκολο το πρωτάθλημα. Είχα έναν τραυματισμό, τώρα αρχίζω να μπαίνω στην ομάδα, θα δούμε πως θα είναι το πόδι και πιστεύω να είμαι καλά μετά τη διακοπή».

Μιχαλήτσος: «Καίγεται για τη νίκη ο Άρης»

Την άποψη ότι ο Άρης έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εξέφρασε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, μιλώντας στη Nova.

Μιχαλήτσος: «Καίγεται για τη νίκη ο Άρης»
Την περσινή σεζόν ο Γιάννης Μιχαλήτσος είχε την τύχη να κάθεται στον πάγκο του Άρη, στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Φέτος ο πρώην προπονητής των Θεσσαλονικέων εκτιμά πως η ομάδα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει τις πιθανότητες ξανά με το μέρος της, αφού καίγεται για τη νίκη και γιατί οι «πράσινοι» δεν θα παίξουν αρνητικά.

Αυτό είναι ακριβώς που χρειάζεται να εκμεταλλευτούν οι «κίτρινοι» για να πάρουν την πρώτη τους νίκη μέσα στην έδρα τυος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στο Novasports

Πως περιμένετε το ματς;

«Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται, ένα παιχνίδι Αρη-Παναθηναϊκού, παραμένει δέλεαρ για τους φιλάθλους. Θεωρώ ότι ο Αρης έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει και γιατί καίγεται πιο πολύ, αλλά και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει να παίξει αρνητικά στο Χαριλάου. Δεν θα αγωνιστεί με αντεπιθέσεις, αλλά πιο ανοιχτά, κυνηγώντας τη νίκη. Αυτό είναι κάτι που συμφέρει τον Αρη».

Τι θυμάστε από την περυσινή αναμέτρηση, στην οποία ήσασταν προπονητής του Αρη;

«Θυμάμαι ότι κατεβήκαμε πιεσμένοι και ζορισμένοι. Κερδίσαμε έναν πολύ καλύτερο Παναθηναϊκό, απ΄ ότι τον σημερινό, διότι τώρα δεν υπάρχουν στο ρόστερ του, ούτε ο Σο, ούτε ο Σισοκό για παράδειγμα. Αρα η νίκη μας είχε μεγάλη αγωνιστική αξία».

Τη στιγμή του γκολ πως τη ζήσατε;

«Ηταν κάτι το φανταστικό! Στο 89΄με τον Κοέλιο και το γήπεδο να σηκώνεται στο πόδι, σε στιγμές που δεν μπορούν να περιγραφούν. Ηταν ωραία εμπειρία».

Να περιμένουμε και το Σάββατο κάτι παρόμοιο;

«Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, ωστόσο πιστεύω πως θα είναι ένα αμφίρροπο ματς, ανοιχτό, διότι όπως είπα και νωρίτερα ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να κλειστεί για την ισοπαλία και επομένως, θεωρώ, ωραίο για τους φιλάθλους».

Παίκτες «κλειδιά» από τις δύο ομάδες;

«Από τον Αρη σίγουρα ο Ουντότζι που είναι φορμαρισμένος και ο Τάτος με τον Αγκάνθο, λόγω εμπειρίας και κλάσης. Από τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζω τον Μπέργκ, που είναι ένα πολύ καλό φορ, όπως και τους Σίντεφελντ, Πράνιτς και Ζέκα».

Restart με Άρη!!

Επιστροφή στις νίκες στον αποψινό αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θέλει ο Παναθηναϊκός. Αμπεΐντ στην ενδεκάδα βάζει ο Αναστασίου, που κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Restart με Άρη
Να πιστοποιήσει την αγωνιστική άνοδο που παρουσίασε στα ματς με Εργοτέλη και Ολυμπιακό, αν και δεν επιβραβεύτηκε με αποτέλεσμα στο ντέρμπι, θέλει ο Παναθηναϊκός απόψε απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30, Novasports 1) για την ενδέκατη αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αποδείξουν πως η καλή εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν τυχαία, αλλά παράλληλα να τη συνοδεύσουν αυτή τη φορά με τους τρεις βαθμούς.

Ο Γιάννης Αναστασίου τις τελευταίες εβδομάδες είναι… μυστικοπαθής όσον αφορά τα πλάνα του. Ούτε χθες έδειξε τις σκέψεις του σε κάποιες δοκιμές, αλλά κάποιες επιλογές μοιάζουν… δεδομένες. Ο Αμπεΐντ αναμένεται να πάρει τη θέση του τραυματία Πράνιτς στη μεσαία γραμμή, ενώ εφόσον αποφασιστεί να μην ξεκινήσουν το ματς μαζί Μπεργκ και Φιγκερόα, παρά μόνο ο πρώτος, τότε το σχήμα από 4-4-2 θα μετατραπεί σε 4-3-3 με έναν εκ των Ατζαγκούν ή Κλωναρίδη να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα. Ο Μαρινάκης αναμένεται να επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλος διεκδικούν τη δεύτερη θέση του στόπερ δίπλα στον Ρισβάνη.

Δεδομένη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Καπίνο (τερματοφύλακες), Νάνο (αριστερός μπακ), Ρισβάνης (στόπερ), Λαγός, Μέντες, Ζέκα (μέσοι) και Μπεργκ (σέντερ φορ). Στην 20μελή αποστολή πέραν όσων αναφέρθηκαν είναι και οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ντίνας και Καρέλης.

Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει πως ο Άρης θα παίξει πολύ δυνατά και ζήτησε από τους παίκτες του να αντιπαρατάξουν το ίδιο στοιχείο, ενώ ζήτησε και πρέσινγκ καθώς θεωρεί πως οι αντίπαλοι είναι επιρρεπείς στο λάθος στη μεσαία γραμμή και την άμυνά τους. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά και τον αποψινό αγώνα θα προπονήσει τους παίκτες του την Κυριακή κι εν συνεχεία θα τους δώσει ρεπό μέχρι και την Τετάρτη.Πηγή: sport-fm.gr

Η πέμπτη «απόπειρα»

Μονόδρομο αποτελεί για τον Άρη η νίκη στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η πέμπτη «απόπειρα»
Την πρώτη του νίκη μέσα στην έδρα του θα επιχειρήσει να πάρει φέτος ο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό (19:30, Novasports 1).

Οι Θεσσαλονικείς μετρούν τέσσερις αποτυχημένες μέχρι στιγμής απόπειρες να κερδίσουν, με τη βαθμολογική τους συγκομιδή να είναι δύο πόντοι (από τις ισοπαλίες με Λεβαδειακό και Παναιτωλικό).

Στην πέμπτη τους προσπάθεια οι «κίτρινοι» έχουν κάποια προβλήματα, στα οποία καλείται να βρει λύση ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, λόγω των απουσιών του Οικονομόπουλο, Τριανταφυλλάκου και Ηρακλή.

Στον Άρη θέλουν τη νίκη με την οποία θα ανέβουν ψυχολογικά και θα βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σέρβος προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Διούδη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ψυχογιό, Πουλίδο, Κύργια και Μαργαρίτης.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Νταμαρλής, Παπαδόπουλος και ο Τάτος θα είναι εσωτερικός μέσος. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σταυρόπουλος, Ουντόντζι και Αγκάνθο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπουζάνης, Σουνάς, Ίμπε, Αγγελούδης, Λεμονής, Μανιάς, Καραγκούνης, Καρασαλίδης. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Οικονομόπουλος και Έλσνερ, με τους τραυματίες Ηρακλή και Τριανταφυλλάκου.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ποια κούραση; Νίκη με ΠΑΟΚ»!

Την τρίτη τους νίκη σε διάστημα μίας εβδομάδας θέλουν να πετύχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφήνοντας στην άκρη την κούραση από Παναθηναϊκό και Μπενφίκα. Τα πλάνα του Μίτσελ.

«Ποια κούραση; Νίκη με ΠΑΟΚ»!
Δεδομένη είναι η κούραση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από τα δύο συνεχόμενα – δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Μπενφίκα εν όψει και της αυριανής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη».

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκέφτονται κανένα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και αυτό είναι κάτι που τονίζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Παραδέχονται πως είναι κουρασμένοι, αλλά γνωρίζουν πως δεν έχουν καμία δικαιολογία και χρειάζεται να παλέψουν για να πάρουν μία σημαντική νίκη με την οποία θα φτάσουν στο +6 τη διαφορά από τον «Δικέφαλο του Βορρά» στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Επίσης, υπογραμμίζουν πως πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ακόμη και να χρειαστεί να κερδίσουν με… μισό μηδέν τους Θεσσαλονικείς!

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ δεν έχει μιλήσει στους παίκτες του μετά το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπενφίκα. Χθες, όμως, ανέβασε τον ρυθμό της προπόνησης, η οποία είχε αρκετή ένταση και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός αναγνωρίζει ότι κάποιοι παίκτες του είναι κουρασμένοι, όμως δεν έχει τα περιθώρια να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

Ο 50χρονος προπονητής είναι πιθανό να ξεκινήσει με τον Κάμπελ, αντί του Γιαταμπαρέ, και αυτή πιθανότατα θα είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση με τους Πορτογάλους.

Δηλαδή, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης με τον Σάμαρη.

Στα πλάγια θα είναι ο Φουστέρ και ο Κάμπελ, με τον Σαβιόλα να είναι πίσω από τον Μήτρογλου. Ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τον Εντινγκά, ο οποίος τραυματίστηκε χθες, όπως και τους Ιμπαγάσα, Ολαϊτάν. Πηγή: sport-fm.gr

Βόρειοι και Νότιοι… (part 1)!

Το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μία ημέρα πριν από το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Βόρειοι και Νότιοι… (part 1)
Πριν από μερικά χρόνια μία αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και για τις δύο ομάδες, οι οποίους προέρχονται από ήττες (από ΟΦΗ και Ολυμπιακό) και θέλουν να πάρουν τη νίκη για να ανέβουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός από τον αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην 11η αγωνιστική υπάρχουν άλλα δύο κρίσιμα παιχνίδια.

Ο Πλατανιάς με τον Νίκο Αναστόπουλο πλέον στον πάγκο του θα επιχειρήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Σάκη Τσιώλη αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ (15:00 NS2)
Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Ο.Φ.Η. (17:15 NS2)
Κύζας Γεώργιος (Δράμας)

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS1)
Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (15:00 NS2)
Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (17:15 NS7)
Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:15 NS2)
Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (17:15 NS3)
Μάνταλος Σταύρος (Καβάλας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:30 NS1)
Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:30 NS1
Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)

Η επόμενη (12) αγωνιστική

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝ - Ο.Φ.Η. (15:00, NS2)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΒΕΡΟΙΑ (17:15 NS1)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (15:00 NS2)
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (17:15 NS4)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (17:15 NS3)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17:15 NS2)
Π.Α.Ο.Κ. – ΑΡΗΣ (19:30 NS1)

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30 NS1)

«Τσεκάρει» Ρισβάνη το Ανόβερο!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ανόβερου βρίσκεται ο Σπύρος Ρισβάνης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay. Άλλες δύο φορές σκοπεύει να δει από κοντά τον νεαρό αμυντικό ο Ντιρκ Ντούφνερ.

«Τσεκάρει» Ρισβάνη το Ανόβερο
Στα επίσημα του «Απόστολος Νικολαΐδης», στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο Ντιρκ Ντούφνερ για λογαριασμό του Σπύρου Ρισβάνη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο τεχνικός διευθυντής του Ανόβερου αναχώρησε για τη Γερμανία, έχοντας σημειώσει πολύ καλά πράγματα για τον 19χρονο στόπερ του «τριφυλλιού».

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο γερμανικός σύλλογος σκοπεύει να «τσεκάρει» ξανά τον νεαρό αμυντικό, ώστε να έχει ολοκληρωμένη άποψη για εκείνον και να κάνει τις εισηγήσεις του στους ιθύνοντες της ομάδας.

Αυτό αναμένεται να συμβεί στους προσεχείς αγώνες της Εθνικής Ελπίδων, όπου κλήθηκε ο Ρισβάνης για πρώτη φορά, με Σουηδία (15/11) και Πολωνία (19/11).
Πηγή: sport-fm.gr

«Πάμε να πολεμήσουμε στο Καραϊσκάκη»

Τα πρωτεία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο περιμένει ο Ιβάν Σαββίδης να αμφισβητήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο αυριανό ντέρμπι του «Καραϊσκάκη».

«Πάμε να πολεμήσουμε στο Καραϊσκάκη»
Μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι στη Χάιφα για την 4η αγωνιστική του Europa League ο Ιβάν Σαββίδης πολιορκήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου να κάνει μερικές δηλώσεις εν όψει και του αυριανού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», όμως εκείνος τους είπε πως θα τους μιλήσει μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Σε περίπτωση νίκης», ήταν η ερώτηση που ακούστηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απάντησε: «Όπως και αν έχει…».

Το μόνο που αρκέστηκε να πει ο ομογενής επιχειρηματίας κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Αθήνα, ήταν πως «στο Καραϊσκάκη πάμε για να πολεμήσουμε»!

Με αυτό ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» έδειξε πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος τον αγώνα με τους Πειραιώτες.

Ο Σαββίδης έχει θέσει ως στόχο της ομάδας την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλει οι παίκτες του να αποδείξουν πως μπορούν να κοντράρουν την ομάδα του Μίτσελ, αμφισβητώντας παράλληλα τα πρωτεία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε πει πως «δεν έχω έρθει για να είμαι δεύτερος», κάτι που θέλει να φανεί αύριο στο φαληρικό γήπεδο, όπου θα δώσει για δεύτερη φορά το παρών μετά το περσινό 0-0.

Από εκεί και πέρα, ο Σαββίδης είχε τετ-α-τετ με ορισμένους παίκτες, όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Στοχ, ο Κατσουράνης, ο Τζαβέλλας και ο Αθανασιάδης, με τους οποίους συζήτησε για αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα. Πηγή: sport-fm.gr

«Όνειρό μου ο τελικός»!

Την ελπίδα να αγωνιστεί φέτος με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Champions League, αν και αναγνώρισε πως αυτό είναι αρκετά δύσκολο, εξέφρασε ο Ρομπέρτο. «Είναι περισσότερο από όνειρο», τόνισε ο Ισπανός.

«Όνειρό μου ο τελικός»!
Την περασμένη Τρίτη, στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα για το Champions League, έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Η απόδοσή του ανάγκασε τους οπαδούς των Πειραιωτών να τον αποθεώσουν και να του ζητήσουν να μείνει για πάντα στο Λιμάνι.

Ο λόγος για τον Ρομπέρτο, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί με τους νταμπλούχους Ελλάδας στον φετινό τελικό του Champions League, ο οποίος θα γίνει στη Λισαβόνα, όχι για να πικάρει τους φίλους των «αετών», αλλά γιατί εκεί φέτος ολοκληρώνεται το… ταξίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Όνειρό μου είναι να παίξω στον τελικό στο “Ντα Λουζ”. Όχι γιατί είναι έδρα της πρώην ομάδα μου, αλλά επειδή εκεί γίνεται φέτος ο τελικός», τόνισε ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Στην ερώτηση που αφορά το μέλλον του, ο 27χρονος πορτιέρο απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη και δεν είναι αποκλειστικά δική μου απόφαση, γιατί ανήκω στην Ατλέτικο. Περνάω, πάντως, πολύ καλά, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, άκουγες τον κόσμο που φώναζε συνθήματα για σένα, όπως «Ρομπέρτο, αλάνι, για πάντα στο Λιμάνι»;

«Ναι, άκουγα το όνομά μου, καταλάβαινα ότι έλεγαν κάτι για εμένα, αλλά μετά το ματς έμαθα τι ακριβώς εννοούσαν. Είναι μεγάλη ανταμοιβή για έναν παίκτη, πόσω μάλλον για έναν τερματοφύλακα, να ακούω συνθήματα με το όνομά του. Ο σκόρερ συνήθως παίρνει συνήθως τη δόξα και ο γκολκίπερ το φταίξιμο για το γκολ που δέχεται. Ο κόσμος μού έδωσε δύναμη με τις εκδηλώσεις του και με έκανε άτρωτο. Εκείνη τη στιγμή νιώθεις ότι δεν μπορεί να σε νικήσει κανείς. Αμέσως, όμως, πρέπει να προσγειωθείς, να είσαι συγκεντρωμένος και να περιμένεις το τελικό σφύριγμα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαλαρώσεις, να δεχθείς γκολ και να χαλάσεις όλη την εικόνα σου. Πρέπει να ξεχάσεις αμέσως τι έκανες και να συνεχίσεις να παίζεις. Ο κόσμος, πάντως, μού έδωσε πολλή δύναμη να συνεχίσω. Η θέρμη με την οποία με αντιμετώπισαν ήταν για μένα μία τεράστια αγκαλιά».

Είχες ποικιλία στις αποκρούσεις σου. Το μόνο που έλειπε από το… ρεπερτόριό σου ήταν η απόκρουση ενός πέναλτι, όπως έκανες με την Παρί και την Άντερλεχτ. Θα απέκρουες και πέναλτι αν χρειαζόταν;

«Καλύτερα που δεν μπήκα σε τέτοια δοκιμασία. Όταν αποκρούσεις ένα-δύο πέναλτι, την επόμενη φορά που δεν θα το καταφέρεις ο κόσμος θα λέει “γιατί δεν έπιασε κι αυτό;”. Προτιμώ εξάλλου τις αποκρούσεις σε διαφορετικές φάσεις, παρά μία σε εκτέλεση πέναλτι, που θα θυμάται ο κόσμος. Στο πέναλτι εξάλλου παίζει ρόλο και η τύχη, εκτός από τη σωστή απόφαση που πρέπει να πάρεις».

Τι μετράει περισσότερο σε μία απόκρουση πέναλτι;

«Η τύχη, η συγκέντρωση και η επιλογή που θα κάνεις εκείνη τη στιγμή. Πρέπει να ξέρεις και τις σκέψεις του αντιπάλου».

Μελετάς επομένως και τον τρόπο που εκτελεί το πέναλτι κάθε παίκτης;

«Αυτό είναι μυστικό».

Τελειώνει το ματς και πέφτεις κάτω, χτυπώντας με μανία τις γροθιές σου στο χόρτο. Ποια ήταν εκείνη τη στιγμή τα συναισθήματά σου;

«Λύτρωση και απελευθέρωση. Ήξερα ότι έκανα κάτι καλό, ανά πάσα στιγμή όπως μπορούσαν να χαθούν όλα. Όταν άκουσα λοιπόν το τελευταίο σφύριγμα, κατέρρευσα. Ήταν η καλύτερη στιγμή του αγώνα για εμένα».

Ήταν επομένως και η καλύτερη βραδιά της καριέρας σου;

«Ναι, για πολλούς και σπουδαίους λόγους».

Με τη λήξη, είδαμε μία σπάνια σκηνή. Ο Μίτσελ έτρεξε να σε αγκαλιάσει, να σε φιλήσει, να σου μιλήσει και να σηκώσει ψηλά το χέρι σου, όπως κάνουν οι διαιτητές πυγμαχίας στους νικητές. Τι σου είπε εκείνη την ώρα;

«Συγχαρητήρια, έκανε πολύ καλή δουλειά. Σου άξιζε μία τέτοια εμφάνιση, όπως και σε όλη την ομάδα».

Και ο προπονητής της Μπενφίκα είχε κολακευτικά σχόλια για σένα και είπε ότι δεν του έχει ξανατύχει να παίζει ένας τερματοφύλακας μόνος του μία ομάδα. Ήταν μία αναγνώριση για σένα;

«Με χαροποίησε που ο πρώην προπονητής μου μίλησε με θαυμασμό για τις αποκρούσεις μου. Έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του και με στήριξε όταν ήμουν στην Μπενφίκα».

Ένα άλλο γεγονός που έμεινε στη μνήμη μας είναι η κίνηση του Λουιζάο, που έτρεξε να σε αγκαλιάσει και να σε συγχαρεί, παρά την ήττα της ομάδας του.

«Ήταν από τους πρώτους που μου έδωσαν συγχαρητήρια, παρότι έχασε ένα δύσκολο ματς. Και άλλοι πρώην συμπαίκτες μου με συνεχάρησαν. Με τον Λουιζάο, όμως, με συνδέει μία πολύ καλή φιλία. Με είχε βοηθήσει όταν ήμουν στη Λισαβόνα, οι σύζυγοί μας είναι φίλες και έχω άριστες σχέσεις με ανθρώπους της Μπενφίκα. Και εγώ θα του έδινα συγχαρητήρια αν κέρδιζε η ομάδα του».

Και επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η δήλωση του Μίτσελ ότι δεν είσαι άγιος, αλλά Παπάς!

«Ο Μίτσελ συνηθίζει να αστειεύεται. Η δήλωσή του ήταν ό,τι πιο ιδιαίτερο ειπώθηκε για μένα».

Η απόδοσή σου ήταν απάντηση στους Πορτογάλους δημοσιογράφους που σε λοιδόρησαν για το πρώτο παιχνίδι;

«Όχι. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και οι δημοσιογράφοι τη δική τους. Εγώ δεν δίνω απαντήσεις σε δημοσιεύματα. Αυτό θα ήθελαν οι επικριτές μου, για να πάρουν αξία και να δώσουν συνέχεια, αλλά δεν τους έκανα το χατίρι».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός;

«Όνειρό μου είναι να παίξω στον τελικό στο “Ντα Λουζ”. Όχι γιατί είναι έδρα της πρώην ομάδα μου, αλλά επειδή εκεί γίνεται φέτος ο τελικός. Είναι, όμως, περισσότερο από όνειρο, καθώς δύσκολα θα φτάσουμε ως εκεί. Δουλεύουμε, όμως, όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις, για να τα καταφέρουμε».

Φυσικά δεν μπορούμε να μην σε ρωτήσουμε αν θα μείνεις στον Ολυμπιακό.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη και δεν είναι αποκλειστικά δική μου απόφαση, γιατί ανήκω στην Ατλέτικο. Περνάω, πάντως, πολύ καλά, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, στην Ελλάδα και όταν έρθει η ώρα θα δούμε».

Δεν έχεις κουραστεί με τις συνεχείς μετακινήσεις; Θα ήθελες να μείνεις για χρόνια σε μία ομάδα;

«Ναι. Περισσότερο για την οικογένειά μου, γιατί εγώ όπου κι αν παίζω είμαι σπίτι, ταξίδια, προπόνηση, αγώνες. Τα παιδιά μου σε ένα-δύο χρόνια θα πηγαίνουν σχολείο και καλό θα ήταν να εγκατασταθούμε κάπου μόνιμα. Η οικογένειά μου παίζει μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις μου και περνάμε καλά στην Ελλάδα. Τους αγαπώ και για αυτό έχω γραμμένα τα ονόματά της γυναίκας μου και των παιδιών μου στα γάντια μου, στα ματς του πρωταθλήματος. Δυστυχώς, στα παιχνίδια του Champions League δεν επιτρέπεται λόγω πρωτοκόλλου».

Πότε πρωτοάκουσες τη λέξη «Ολυμπιακός;»

«Από μικρό παιδί, γιατί μάθαινα τα πάντα για το ποδόσφαιρο. Ήξερα ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη».

Και το καλοκαίρι;

«Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα και υποβιβάστηκε η Σαραγόσα, έπρεπε όλοι οι παίκτες να βρούμε νέα ομάδα. Με ενημέρωσε η Ατλέτικο για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το συζήτησα με την οικογένειά μου και αποφάσισα να έρθω γιατί πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και διακρίνεται στο Champions League».

Ήξερες ότι μετά τον Νικοπολίδη δεν στέριωσε τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό και ότι αυτή η θέση στη συγκεκριμένη ομάδα έχει πολλή πίθεση;

«Λογικό, αφού ο σύλλογος έχει υψηλές απαιτήσεις. Ο Νικοπολίδης, όπως ο Μπουφόν και ο Κασίγιας, είναι μία εμβληματική φιγούρα. Τον θυμάται ο κόσμος και η δουλειά του επόμενου τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη. Ανέβασε ψηλά τον πήχη και το ένιωσα από την πρώτη ήμερα που ήρθα».

Στον σύλλογο υπάρχει και ένας σπουδαίος τερματοφύλακας, ο Κάρολ. Ποιες είναι οι σχέσεις σας;

«Είμαι πολύ τυχερός που συνάντησα τον Ρόι στον Ολυμπιακό. Έπαιξε σε υψηλό επίπεδο και τον συμβουλεύομαι συνέχεια, όχι μόνο για τη θέση που παίρνω κάτω από τα γκολπόστ, τις εξόδους και τις αποκρούσεις, αλλά για τα πάντα. Είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος, που δημιουργεί καλό κλίμα στην ομάδα, ακόμη και στις προπονήσεις».

Είχες πει το 2012 στο site «sologoporteros» ότι πρέπει να βελτιωθείς στις εξόδους και στο παιχνίδι με τα πόδια. Το ίδιο ισχύει και τώρα;

«Βεβαίως. Όλοι δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωθούμε. Κανένας δεν είναι τέλειος και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνουμε καλύτεροι».

Έπαιξες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, τρεις χώρες που περνούν κρίση. Σου αρέσει να προσφέρεις χαρά στον κόσμο σε δύσκολες στιγμές;

«Οι τρεις αυτές χώρες έχουν κοινά στοιχεία: τον καιρό, τις εξόδους για φαγητό και ποτό. Με χαροποιεί που βοηθάω τον κόσμο να ξεχνάει τα προβλήματά του. Αυτός, άλλωστε, είναι και ρόλος του ποδοσφαίρου: η διασκέδαση των φιλάθλων».

Πώς χαλαρώνεις πριν από τα παιχνίδια;

«Ακούω μουσική, παίζω μπιλιάρδο και αστειεύομαι με τους παίκτες για να μην σκέφτομαι το ματς. Μου αρέσει η ισπανική ποπ, το χιπ-χοπ, η R’n’B. Αγαπημένους μου είναι ο Kanye West».

Πώς σου φάνηκε το γήπεδο του Παναθηναϊκού;

«Έχω παίξει στην Ισπανία σε γήπεδα όπου ο κόσμος είναι κοντά και τον αισθάνεσαι. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θερμή, αλλά ένιωσα ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά μου. Στο τέλος άκουσα έκπληκτος να λένε οι συμπαίκτες μου, όταν τους το ανέφερα, “πάλι καλά. Άλλες φορές ήταν πολύ χειρότερα”».

Αργεντινή: Βήμα σωτηρίας για Ραφαέλα!! (videos)

Λίγες αγωνιστικές πριν από το πέρας της Inicial, η Γοδόι Κρουζ βρέθηκε εντός της ζώνης υποβιβασμού της τριετής κατάταξης, αφού έχασε με 3-1 στην έδρα της Ατλέτικο Ραφαέλα.
Βέβαια, με το τέλος του Final καθορίζονται οι τρεις ομάδες, που θα υποβιβαστούν, οπότε υπάρχει ακόμα σημαντικό περιθώριο ανατροπής των δεδομένων. Για την ώρα, πάντως, η Ατλέτικο ξέφυγε από τις «επικίνδυνες» θέσεις πετυχαίνοντας δίκαιη νίκη σε βάρος της ομάδας του Μαρτίν Παλέρμο.
Στα των γκολ, ο Ντιέγκο Φερέιρα άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, ενώ ο 28χρονος Ντιέγκο Βέρα διαμόρφωσε το 2-0 στο 40ό λεπτό και το 3-0 στο 62ο με πέναλτι. Εν τέλει, ο Χόρχε Κουρμπέλο μείωσε σε 3-1 στο 83ο λεπτό, αλλά ήταν ήδη αργά για τους φιλοξενούμενους.
Παρακάτω η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
14
28
Σαν Λορένζο
14
26
Άρσεναλ Σαραντί
14
25
Μπόκα Τζούνιορς
14
24
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
24
Λανούς
14
22
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
14
22
Γοδόι Κρουζ
15
21
Ροζάριο Σεντράλ
14
21
Βελέζ Σάρσφιλντ
14
20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
14
20
Χιμνάσια Λα Πλάτα
14
20
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
14
17
Ρίβερ Πλέιτ
14
16
Τίγκρε
14
16
Κίλμες
14
15
Ολ Μπόις
14
13
Ολίμπο
14
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
14
8
Κολόν Σάντα Φε
14
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.68
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.67
Άρσεναλ Σαραντί
1.63
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Λανούς
1.60
Ρίβερ Πλέιτ
1.54
Ροζάριο Σεντράλ
1.50
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.46
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.43
Σαν Λορένζο
1.42
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.33
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Τίγκρε
1.26
Κίλμες
1.25
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ολ Μπόις
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Ολίμπο
0.79
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.












Πηγή: onsports.gr