Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμιος θαυμασμός...!!


F4

Παγκόσμια αποθέωση και υπόκλιση για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, και τη συγκλονιστική του παρουσία στις εξέδρες του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Οι χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες, που βρέθηκαν μέσα, αλλά και έξω από το αγγλικό στάδιο, έκαναν τους πάντες να παραμιλάνε για την πάρτη τους και να ασχολούνται με το μοναδικό αυτό φαινόμενο. Ένα φαινόμενο οπαδικό, που έχει εξελιχθεί σε κοινωνικό και που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στην υφήλιο. Οι απομιμήσεις και τα κακέκτυπα απλώς υπάρχουν για να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…
Ένας λαός μοναδικός, υπέροχος, ανίκητος και ακατάβλητος. Ένας λαός με απίστευτα ψυχικά αποθέματα, με… τόνους πάθους και λατρείας για το Δικέφαλο, με ανυπολόγιστη τρέλα για τον ΠΑΟΚ.
Περίπου 3.500 μέσα στο γήπεδο της Τότεναμ και άλλοι 1.500 έξω από αυτό, έστησαν το δικό τους πάρτι, παραδίδοντας μαθήματα κερκίδας, υποστήριξης και αφοσίωσης στην ΠΑΟΚτσήδικη ιδέα.
Την ίδια ώρα οι Βρετανοί έτριβαν τα μάτια τους, κοιτώντας αποσβολωμένοι τα «ασπρόμαυρα» πετσιά να χορεύουν μέσα στο «σπίτι» τους. Θαύμαζαν αυτό που αντίκριζαν και υποκλίνονταν στο μεγαλείο αυτού του μέγιστου κόσμου.
Τα λόγια είναι ήδη πολλά. Σε τέτοιες στιγμές οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Χθες το «Μ», μέσα στις 25 σελίδες που φιλοξένησε για τον επικό θρίαμβο του ΠΑΟΚ δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες. Επειδή όμως δεν ήταν δυνατόν να εξαντληθούν, σήμερα δημοσιεύει κι άλλες…


πηγή: metrosport.gr

Αλεξανδρής: «Να έρθουν οι φίλαθλοι»


alexandris

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έκανε κάλεσμα στον κόσμο του Άρη, έτσι ώστε να δώσει βροντερό παρόν στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Αλεξάνδρειο» (4/12, 17:30). Ο τεχνικός των «κίτρινων» πρόσθεσε πως παρά τους συνεχόμενους τραυματισμούς και την κούραση, οι παίκτες του είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση.
«Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Βρισκόμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε και τους τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν, αλλά και την κούραση από τις δύο πολύ κουραστικές εκτός έδρας αναμετρήσεις που δώσαμε για το Eurocup.
Τώρα θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σπουδαία ομάδα. Θέλουμε λοιπόν να φανούμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, για να δείξουμε στους φιλάθλους που πιστεύουν σε εμάς, ότι έχουμε παρουσιάσει βελτίωση σε όλα τα επίπεδα με την σκληρή δουλειά που κάνουμε καθημερινά.
Περιμένουμε λοιπόν από τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο και να μας δώσουν την δύναμη που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα», τόνισε ο Αλεξανδρής στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.
Κι όσο για τον Ντομινίκ Τζέιμς ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Άρη και από τους παίκτες – κλειδιά βάση της απόδοσής του στην αυριανή αναμέτρηση υποστήριξε: «Η αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για την ομάδα.
Έχουμε σημειώσει τρεις νίκες στην σειρά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ τώρα θα αντιμετωπίσουμε έναν ποιοτικό αντίπαλο στην έδρα μας και με τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και για να τα καταφέρουμε πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και να πάρουμε τις σωστές επιλογές στην επίθεση.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά θα πρέπει φυσικά να χρησιμοποιήσουμε σωστά την ενέργεια που θα μας δώσουν οι φίλαθλοι μας. Για να τα καταφέρεις απέναντι στον Ολυμπιακό, το ζητούμενο είναι να παίξεις πιεστική άμυνα και να μην του επιτρέψεις να πετύχει εύκολα καλάθια.
Γι’ αυτό επαναλαμβάνω χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας αύριο. Έχουμε ανάγκη την υποστήριξη και την ενέργεια που μας παρέχουν, διότι με αυτόν τον τρόπο και εμείς έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να καταβάλλουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια σε κάθε αγώνα».


πηγή: metrosport.gr

Με Ρούνεϊ στο Euro!!


rooney montenegro


Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει τιμωρηθεί από την UEFA, εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε απέναντι στο Μαυροβούνιο στον προκριματικό όμιλο, και θα χάσει όλα τα παιχνίδια του Euro 2012, αν τα «λιοντάρια» δεν προκριθούν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Από τη μεριά της, η αγγλική ομοσπονδία έκανε έφεση για τη μείωση της ποινής του φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την εκδίκαση της υπόθεσης να αναμένεται με αγωνία από τον Φάμπιο Καπέλο.
Ο Ιταλός προπονητής παρόλα αυτά τόνισε πως θα συμπεριλάβει στην αποστολή τον Ρούνεϊ ανεξαρτήτως με το τι έκβαση θα έχει η εκδίκαση της έφεσης. «Η έφεση είναι πολύ σημαντική και ελπίζω να μειωθεί η ποινή, ώστε να τον έχουμε μαζί μας έστω και στο τελευταίο παιχνίδι. Μακάρι η επιτροπή να καταλάβει τον δικηγόρο μας και τον Ρούνεϊ. Θα τον πάρω στην αποστολή έτσι και αλλιώς», δήλωσε ο Καπέλο.


πηγή: metrosport.gr

Έχει την παράδοση η Γιουνάιτεντ!!

Η Άστον Βίλα υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι φιλοξενούμενοι εκτός από το «στάνταρ» κίνητρο του να μην μείνουν οχτώ βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα της και πρωτοπόρο της Premier League, Σίτι, έχουν κτίσει μια παράδοση 16 ετών!
Έχει την παράδοση η Γιουνάιτεντ
Μπορεί η Άστον Βίλα να μετράει 32 νίκες, 25 ισοπαλίες και 21 ήττες στην έδρα της απέναντι στη Γιουνάιτεντ, αλλά τα τελευταία 16 χρόνια η ομάδα του Μάτσεστερ κρατάει το αήττητο στο «Villa Park».
Επίσης βασικός θα αγωνιστεί και ο Άσλεϊ Γιάνγκ για τη Γιουνάιτεντ, επιστρέφοντας έτσι για πρώτη φορά στην έδρα της προηγούμενης του ομάδας.

πηγή: sportdog.gr   

Γκερέιρο: «Προσοχή στην Ελλάδα»


Γκερέιρο: «Προσοχή στην Ελλάδα»
Μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Ο Ρότζερ Γκερέιρο σχολίασε τον όμιλο της Πολωνίας στο Euro 2012 και εστίασε στις παγίδες που κρύβει η παρουσία της Εθνικής μας.

«Οι αντίπαλοί μας είναι καλές ομάδες και προκρίθηκαν στην τελική φάση, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα εμείς να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Από τη μία είναι καλό που δεν έχουμε παραδοσιακές δυνάμεις στον όμιλό μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι η Ελλάδα έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παρατασσόμαστε στο γήπεδο με αποφασιστικότητα για να πετύχουμε τον στόχο μας», τόνισε αρχικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ και συνέχισε αναφερόμενος στη διοργάνωση που φιλοξενείται στη χώρα του:

«Η Πολωνία γιορτάζει. Πρόκειται για σπουδαίο γεγονός που προσελκύει οπαδούς από όλη την Ευρώπη. Όλα θα πάνε καλά. Ο προγραμματισμός είναι τέλειος. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα είμαι ακόμα περισσότερο αν καταφέρω να παίξω. Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για τη χώρα».

«Πιο παθιασμένος ο ΟΦΗ»


«Πιο παθιασμένος ο ΟΦΗ»
Στο πάθος που έδειξαν οι παίκτες του ΟΦΗ, στάθηκε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έδωσε παράλληλα συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρήτης, ενώ απέφυγε να σχολιάσει κάτι παραπάνω για την αναμέτρηση.

«Ξέραμε ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι. Ο ΟΦΗ στηρίζεται στις στημένες φάσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και το Νίκο Αναστόπουλο για τη νίκη του. Γνωρίζαμε ότι ο ΟΦΗ διαθέτει καλούς παίκτες και ότι είναι μια ομοιογενής ομάδα. Διαθέτει παίκτες που κάνουν την διαφορά και έδειξαν μεγάλο πάθος στο παιχνίδι».

Η ευχή του Πορτίγια για νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό!!

Ο Κριστιάν Πορτίγια συνεχίζει την αποθεραπεία του και μέσω διαδικτύου έστειλε τις ευχές του για καλό Σαββατοκύριακο με νίκες των αγαπημένων του ομάδων.
Η ευχή του Πορτίγια για νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό
Καλό Σαββατοκύριακο με νίκες για τρεις ομάδες που έχει στην καρδιά του ευχήθηκε ο Κριστιάν Πορτίγια μέσω του twitter. «Καλημέρα. Ελπίζω σε ένα καλό Σαββατοκύριακο. Εύχομαι να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και η Ρασίνγκ και η Σπόρτινγκ να κερδίσουν σήμερα. Παρακολουθείστε τα παιχνίδι στην τηλεόραση. Να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο», αναφέρει ο Ισπανός.
Τριπλό το ενδιαφέρον για τον Ισπανό που σήμερα θα υποστηρίζει τη Ρασίνγκ Σανταντέρ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ, τη Σπόρτινγκ Χιχόν στη δύσκολη εντός έδρας αποστολής κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά αύριο τον ΑΡΗ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται ουσιαστικά για τις τρεις μεγάλες ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί.
ΠΗΓΗ: allaboutaris.com

"Δεν δόθηκαν δύο πέναλτι σήμερα"

Στις αποφάσεις του διαιτητή και πως αυτές έκριναν το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Ατρόμητο, στάθηκε ο αρχηγός του Εργοτέλη, Μιχάλης Φραγκουλάκης.
"Δεν δόθηκαν δύο πέναλτι σήμερα"
«Θέλω να πω ότι σαν παίκτες ευχαριστούμε πάρα πολύ τη διοίκηση για τη στήριξη που μας δείχνει. Πιστεύω ότι αυτές τις 12 αγωνιστικές η διαιτησία δεν είναι με το μέρος μας. Σήμερα έγιναν δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν. Έπρεπε να είμαστε εμείς οι νικητές. Κάποιοι δεν ήθελαν να κερδίσουμε σήμερα», ήταν τα λόγια του μέσου του Εργοτέλη.

"Να μην καβαλήσουμε το καλάμι"

Στην καλή απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου και στην κατάκτηση των τριών βαθμών στάθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.
"Να μην καβαλήσουμε το καλάμι"
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τους τρεις βαθμούς και την απόδοση του δεύτερου ημιχρόνου. Με τέτοια εμφάνιση το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος. Ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος, όχι μόνο για τα τρία γκολ, αλλά για την απόδοσή μας. Όμως ξέρετε, πως η αποτυχία από την επιτυχία απέχει μια κλωστή. Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει η νίκη. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια, και τον Μάιο θα κάνουμε ταμείο.
Στο διάστημα μιας εβδομάδας έχουμε τρία σημαντικά παιχνίδια. Το σημερινό, την Τετάρτη με τη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο και μετά πάμε στο Αγρίνιο. Δεν βγαίνουν όλα αυτά τα παιχνίδια με 11 παίκτες. Δεν έχει τελειώσει καν ο πρώτος γύρος και έχουν παίξει 18 ποδοσφαιριστές. Σε μια προσπάθεια τέτοια, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε 12-13 παίκτες. Εχουμε 20 παίκτες έτοιμους και όταν κρίνω θα μπουν και να δώσουν την ψυχή τους»,είπε αρχικά ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Αναφορικά με το παιχνίδι, επισήμανε: «Στο παιχνίδι ο Αστέρας δεν μας απείλησε. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έπεσε η απόδοσή του. Στο δεύτερο ημίχρονο, από την αρχή ήμασταν κυρίαρχοι, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, ήμασταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις, είχαμε κλείσει τους χώρους, γιατί ξέραμε πως ο Αστέρας έχει ταχύτητα. Ημασταν πολύ καλοί, είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Εγώ κρατάω ότι παίξαμε και ωραία μπάλα.
Μπράβο στα παιδιά για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Είχαμε μια εξάδα από πολύ δύσκολα παιχνίδια και ανταπεξήλθαμε σε αυτά. Τώρα το πρόγραμμα πιο βατό, θα ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, μιλάω και για μένα, δεν πρέπει να καβαλήσουμε το καλάμι, και κυρίως να μην ξεφύγουμε από τον στόχο. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο, καθώς ήταν καταπληκτικός».

Tέλος, σχετικά με τους στόχους των Κρητικών, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Αυτό το είπαμε από την επόμενη μέρα των play off. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά τα οικονομικά τα αφήνουμε έξω. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη προσπάθεια. Κοιτάμε μόνο τη μπάλα μας. Εμείς είμαστε στον ΟΦΗ για να γράψουμε ιστορία».

Μέσα ο Καπετάνος!!

Ο Κώστας Καπετάνος είναι η έκπληξη που επεφύλασσε ο ΜίχαλΠρόμπιερζ, καταρτίζοντας την αποστολή του Αρη, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Μέσα ο Καπετάνος
Ο Έλληνας μέσος προτιμήθηκε από τον ΝόεΑκόστα ο οποίος έμεινε εκτός, μαζί με τους τραυματίες Βράνιες, Γκαρσία, Καζναφέρη, Γιακούποβιτς και Κατίδη.
Εκτός πλάνων έμεινε επίσης ο Τριανταφυλλάκος ο οποίος είχε ξεκινήσει βασικός στη Ν. Σμύρνη.
Αναλυτικά οι 18 εκλεκτοί του Πολωνού τεχνικού, είναι οι εξής: Βελλίδης, Διούδης, Παπαστεριανός, Ντίκο, Σανκαρέ, Μίσελ, Νέτο, Λαζαρίδης, Γιαννιώτας, Τόχα, Φατί, Ούμπιντες, Καπετάνος, Οικονομόπουλος, Καστίγιο, Τσέζαρεκ, Ιάκομπ και Σολτάνι.
Σε ότι αφορά την ενδεκάδα: Ο Βελλίδης θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του, τους Σανκαρέ και Ντίκο ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα δύο άκρα θα παίξουν οι Μίσελ (αριστερά), Παπαστεριανός ή Νέτο (δεξιά), ενώ στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Ούμπιντες, Φατί, Τόχα και Γιαννιώτας. Για την επίθεση υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε να δούμε τον Καστίγιο πίσω από τον Τσέζαρεκ, είτε τον Κροάτη δίδυμο με τον Γιάκομπ, αφήνοντας τον Καστίγιο στον πάγκο.

Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;

Τι γίνεται όταν η εξουσία αποφασίζει να «μαρκάρει στενά» δυο δημοφιλέστατα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ώστε να αντλήσει κάποια κέρδη;

Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;
Το περιγράφει ο δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος στο βιβλίο του «Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;» που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2010 από τις εκδόσεις «Τόπος» και το οποίο έχει κάνει ήδη δεύτερη έκδοση. Διαβάζοντας τις ιστορίες που παρατίθενται και αναλύονται στα 41 κεφάλαια του βιβλίου, για την Ελλάδα και (περισσότερο) το εξωτερικό, είναι αδύνατον να μη γελάσεις, να μην μάθεις, να μην θυμώσεις. Το βιβλίο έγινε δεκτό με κριτικές ευμενέστατες, έως και διθυραμβικές. Συζητάμε με το συγγραφέα.
ΕΡ: Υπήρξε ειδικό ερέθισμα για να γράψεις το «Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;» ; Μήπως κάποια ιστορία σε «ρυμούλκησε» μέχρι τη συγγραφή ολόκληρου του βιβλίου;
ΑΠ: Όχι, δεν υπήρξε μια συγκεκριμένη ιστορία - ρυμουλκό. Εδώ και χρόνια συγκέντρωνα υλικό για τα σημεία συνάντησης του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ με τα παιχνίδια της εξουσίας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ανέκαθεν με ενδιέφερε αυτό το ... διαρκές συναπάντημα - άλλωστε επεξεργαζόμουν αρκετά τέτοια θέματα και για επαγγελματικούς λόγους. Αυτή η θεματολογία τροφοδοτούσε συχνά την αρθρογραφία μου στη «SportDay», αλλά - ορισμένες φορές- και τα κείμενά μου στο «Έψιλον» της «Ελευθεροτυπίας». Ε, κάποια στιγμή αποφάσισα να συστηματοποιήσω καλύτερα αυτή τη δουλειά, να ερευνήσω διεξοδικότερα ορισμένα γεγονότα, αλλά και να συμπεριλάβω το τελευταίο Μουντιάλ- αυτό του 2010, στη Νότιο Αφρική.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο gazzetta.gr

Για τη... Δόξα με Μαρσελίνιο!!

Στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης συμμετείχε σήμερα ο άσος της Σκόντα και τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για το ματς με τη Δόξα Δράμας.
Για τη... Δόξα με Μαρσελίνιο!
Αντίθετα, οι Μάρα και Γκατσολάρ, δεν ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις στη γάμπα και στο γόνατο, αντίστοιχα.
Η αποστολή: Βιβιανί, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κουριτίμπα, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι, Ντίκα.