Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κυκλοφορούν... ελεύθεροι!!

Δοκιμασμένες λύσεις με μηδενικό κόστος. Ενδεκάδα που μένει... ελεύθερη και «προκαλεί» να την αποκτήσεις! Οι παίκτες που ψάχνουν ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους είναι στο... πιάτο σας!
Τα πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική ευθεία, ωστόσο το βλέμμα των ομάδων είναι από τώρα και στον σχεδιασμό της νέας σεζόν!  Τι καλύτερο για ένα σύλλογο να διαπραγματευθεί απευθείας με τον παίκτη, χωρίς να υπολογίζει το κόστος για την ομάδα του. Ποδοσφαιριστές το συμβόλαιο των οποίων τελειώνει το καλοκαίρι είναι ήδη στο στόχαστρο πολλών συλλόγων, αφού το κόστος θα είναι μηδενικό για τη νέα του ομάδα. Τι καλύτερο στην εποχή κρίσης που βρισκόμαστε...
Αρχή με τον γκολκίπερ, όπου ο Μπέτο δεν έχει υπογράψει ακόμα νέο συμβόλαιο με τη Σεβίλλη και περιμένει να ακούσει προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Ο 32χρονος έχει κάνει εξαιρετική σεζόν, έμπειρος και θα προσθέσει ποιότητα όπου κι αν πάει!
Ο Ντάνι Αλβες αναμφίβολα θα είναι ένα απο τα πιο καυτά ονόματα του καλοκαιριού. Μπορεί οι πληροφορίες να τονίζουν πως έχει υπογράψει με την Παρί τριετές συμβόλαιο, ο ίδιος όμως το αρνείται, όπως δεν θέλει να μείνει και στη Μπαρτσελόνα με αυτά που του προσφέρει. Γιουνάιτεντ, Παρί, είναι οι ομάδες που... καίγονται για να τον αποκτήσουν!
Στα στόπερ υπάρχουν δυο εξαιρετικές επιλογές! Ο Φλάαρ μένει ελεύθερος από την Αστον Βίλα και ο Κόλο Τουρέ από τη Λίβερπουλ. Για τον πρώτο ενδιαφέρον έχει δείξει ο Λουίς Φαν Χάαλ, τον ξέρει καλά και ελπίζει πως η Γιουνάιτεντ θα θωρακιστεί αρκετά. Ο Φλάαρ δεν θέλει να μείνει στο Βίλα Παρκ και οι προτάσεις που θα έχει μέχρι τέλος της σεζόν θα είναι πολλές. Οσο για τον Κόλο Τουρέ, η εμπειρία του είναι μεγάλη και αρκετά ευρωπαϊκά κλαμπ θα τρέξουν να τον προσελκύσουν.
Ευέλικτος, ταχύτατος βρίσκεται ήδη στη λίστα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού! Ο λόγος για τον Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος θα φύγει από τη Λίβερπουλ, με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης να έχουν ήδη τσεκάρει την περίπτωσή του. Οι μετοχές του στα ύψη και ο Τζόνσον θα έχει αρκετές επιλογές.
Ο Σάμι Κεντίρα φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Γερμανός αμυντικός μέσος δεν βρήκε τις ευκαιρίες που ήθελε και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πριν τον τραυματισμό του θα έβρισκε σίγουρα θέση στην Τσέλσι ή την Μπάγερν, αλλά το ενδιαφέρον των Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα έχει ατονήσει. Ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και η Σάλκε θα μπουν δυνατά για την απόκτησή του!
Δυο εξαιρετικά χαφ κυκλοφορούν ελεύθερα! Ο Μπιά και ο Γκουρκίφ δεν θα μείνουν σε Σεβίλλη και Λυών και ήδη τα ονόματά τους παίζουν δυνατά. Ο Σενεγαλέζος αποτελεί βασικό γρανάζι των Σεβιγιάνων (17 ματς, 4 γκολ), ενώ ο Γάλλος (17 ματς, 3 γκολ) κρατά την ομάδα του σε τροχιά τίτλου! Τα προσόντα του Μπιά και οι ικανότητες του Γκουρκίφ έχουν προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από την Πρέμιερ Λιγκ!
Οσο ο Μίλνερ δεν ανανεώνει με τη Σίτι τόσο αυξάνονται και οι «μνηστήρες». Ο ίδιος θέλει να μείνει στο Ετιχαντ, η Μάντσεστερ το... προσπαθεί, αλλά το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και οι προτάσεις θα είναι αρκετές. Μάλιστα, φημολογείται πως  η Λίβερπουλ έχει κάνει ήδη την κίνησή της για να τον «αρπάξει». Κάνει μεγάλη σεζόν με τη Ντνιέπρ, την οποία έχει οδηγήσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Γρήγορος, τεχνίτης, εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, ο Κονοπλιάνκα θα αφήσει το καλοκαίρι την ομάδα του για κάποια της Αγγλίας. Λίβερπουλ και Τότεναμ έχουυν εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια ιταλική να μπαίνει στο κόλπο. Οι μετοχές του άλλωστε είναι στα ύψη!
Για την γραμμή κρούσης αφήσαμε τον Πιέρ Αντρέ Ζινιάκ! Ο Γάλλος έχει σκοράρει φέτος 16 τέρματα με τη Μαρσέιγ, αλλά διοίκηση και Μπιέλσα δεν δείχνουν πρόθυμοι να του δώσουν έναν νέο συμβόλαιο. Ο ίδιος δεν... μπορεί να μείνει με το ζόρι και ψάχνει πρόταση με 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οι Γάλλοι μιλούν για Ντιναμό Μόσχας, Γαλατά, Εβερτον και Ολυμπιακό!
Σίγουρες λύσεις και με... μηδενικό κόστος για τη νέα τους ομάδα! Το καλοκαίρι θα είναι καυτό και το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη ενδεκάδα μόνο... κερδισμένη θα βγει!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν ο Ζλάταν «ζωγραφίζει»...!! (vids)

Με αφορμή το απίθανο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς κόντρα στη Μολδαβία, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τα δέκα καλύτερα γκολ στην καριέρα του Σουηδού επιθετικού.
Είναι ιδιόρρυθμος; Ναι. Είναι τρελός; Φυσικά. Είναι εγωιστής; Εννοείται. Είναι όμως και παικταράς; ΝΑΙ! Με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Αυτός είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ένας ποδοσφαιριστής που ή τον λατρεύεις ή λατρεύεις να... τον μισείς. Μέση λύση δεν υπάρχει.
Κάπως έτσι είναι και τα γκολ που σημειώνει. Δεν είναι τα κοινά, τα κλασικά γκολ ενός επιθετικού. Γιατί ο Ζλάταν είναι ένας και δεν μπορούσε παρά να ξεχωρίζει ακόμη και για τα τέρματά του. Όπως αυτό με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Μολδαβία. Κατά τύχη ή όχι, το κεφάλι του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.






Ας θυμηθούμε, όμως, τα δέκα καλύτερα γκολ στην καριέρα του ενός και μοναδικού Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Και επειδή το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, τη σειρά κατάταξης την αφήνουμε σε εσάς.
Σουηδία – Αγγλία 4-2 (Φιλικός αγώνας 2012)
Το γεγονός ότι είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο γκολ για το 2012 τα λέει όλα. Ανάποδο ψαλίδι περίπου δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.



Άγιαξ – Μπρέντα 6-2 (Πρωτάθλημα Ολλανδίας 2004-05)
Ακόμη θα τον βλέπουν εφιάλτες οι αμυντικοί της Μπρέντα. Τους περνούσε, τους ξαναπερνούσε και όταν... βαρέθηκε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Μπενφίκα – Γιουβέντους 0-2 (Φιλικός αγώνας 2005)
Λένε πως στα φιλικά μπαίνουν τα ωραιότερα γκολ. Τρανή απόδειξη ένα ακόμη γκολ του Ιμπραϊμοβιτς με σουτ από... το σπίτι του κόντρα στην Μπενφίκα.



Λέτσε – Μίλαν 1-1 (Serie A 2010-11)
Όχι μόνο σε φιλικά, αλλά και σε επίσημα ματς σημειώνει ο Ζλάταν γκολ, όπως το προηγούμενο στο Ντα Λουζ με την Μπενφίκα. Αυτή τη φορά με τη φανέλα της Μίλαν κόντρα στη Λέτσε για το Καμπιονάτο.



Σουηδία – Γαλλία 2-0 (Euro 2012)
Το καλύτερο γκολ στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας είχε τη σφραγίδα του Ζλάταν στο ματς κόντρα στη Γαλλία. Ακόμη κι έτσι, όμως, η Σουηδία δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.



Ίντερ – Μπολόνια 2-1 (Serie A 2008-09)
Αντριάνο σέντρα, Ιμπραϊμοβιτς τακουνάκι και η μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αντονιόλι. Πραγματική αποθέωση για τον Ζλάταν στο Μεάτσα.



Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαστιά 4-0 (Πρωτάθλημα Γαλλίας 2013-14)
Σιγά που δε θα είχε πετύχει απίθανο γκολ και με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Με το αγαπημένο του τακουνάκι, φυσικά, κόντρα στην Μπαστιά στο Παρκ Ντε Πρενς.



Ιταλία – Σουηδία 1-1 (Euro 2004)
Ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που ήταν παρών ο Ιμπραϊμοβιτς με την εθνική του ομάδα. Ο Μπουφόν και η άμυνα της εθνικής Ιταλίας το θυμούνται ακόμα.



Ίντερ – Ρετζίνα 3-0 (Serie A 2008-09)
Ακόμη προσπαθεί ο Πουτζιόνι να φτάσει την μπάλα, η οποία μετά τη λόμπα του Ζλάταν πήρε όσο ύψος χρειαζόταν για να περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα πριν καταλήξει στα δίχτυα.



Ίντερ – Φιορεντίνα (Serie A 2008-09)
32 μέτρα ήταν η απόσταση της μπάλας από το τέρμα, όμως ο Ιμπραϊμοβιτς δεν καταλαβαίνει από αυτά. Με ένα «τούβλο» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φρέι μέσα σε αποθέωση από συμπαίκτες και αντιπάλους.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα θαύματα του San Iker!! (vids)

O Κασίγιας έγινε ο τρίτος παγκοσμίως με 100 επίσημους αγώνες με το Εθνόσημο και το «FFT» του gazzetta.gr καταγράφει τα μυθικά ρεκόρ του με την Εθνική Ισπανίας.
Τον Ικερ Κασίγιας για τους δικούς τους σωστούς ή λάθος λόγους οι οπαδοί της Ρεάλ λατρεύουν να τον αγαπούν και να τον... κράζουν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους τους υπόλοιπους Ισπανούς που βλέπουν μπαλίτσα. Σε όποιο γήπεδο και εάν έχει αγωνιστεί με την Εθνική, τον αποθεώνουν. Μάλιστα έχω βρεθεί σε αγώνα Κυπέλλου Βαλένθια-Ρεάλ στο «Μεστάγια», όπου τη στιγμή που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, όλο το γήπεδο ήταν στο πόδι και τον αποθέωνε. Είπαμε όμως, ειδικά όταν φοράει τη φανέλα των Ταύρων, μετατρέπεται για σχεδόν όλους τους Ισπανούς, στον Αγιο Ικερ.

Στην αναμέτρηση της Παρασκευής, κόντρα στην Ουκρανία, στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης και πάλι άκουσε το όνομα του ρυθμικά. Ηταν η στιγμή που συμπλήρωσε 14 χρόνια και 297 ημέρες ιστορίας με το εθνόσημο στο στήθος. Κανείς άλλος Ισπανός δεν έχει τόσο διάρκεια στην Εθνική και φυσικά κανείς δεν έχει περισσότερες από τις δικές του 161 συμμετοχές. Ωστόσο, το θεματάκι αυτό, που σκοπό έχει να καταγράψει τα ρεκόρ του με τους Φούριας Ρόχας και μόνο, γίνεται με αφορμή το μυθικό στατιστικό των 100 διεθνών επίσημων αγώνων. Τέτοιο νούμερο στο παρελθόν έχουν πιάσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την Εθνική τους μόνο οι Ριγκομπέρ Σονγκ (Καμερούν) και Κλαούδιο Σουάρες (Μεξικό)!




* Σε αυτά τα 100 επίσημα ματς, οι επιδόσεις του έχουν ως εξής: 71 νίκες, 18 ισοπαλίες και μόνο 11 ήττες. Στα 55 εξ αυτών των αγώνων δεν δέχτηκε γκολ, ενώ στα υπόλοιπα δέχτηκε 64 (1 κάθε 144 λεπτά)!
* Είναι ο μοναδικός που έχει σηκώσει ως αρχηγός διαδοχικά EURO, Μουντιάλ, EURO! Σε αυτούς τους τρεις επικούς τίτλους δεν δέχτηκε γκολ στον τελικό!



* Είναι ο διεθνής με τις περισσότερες νίκες στον κόσμο. Εχει 116 επιτυχίες (σε 161 αγώνες μαζί με τα φιλικά). Το φοβερό είναι ότι και ο 2ος (Τσάβι 100) και ο 3ος (Σέρχιο Ράμος 96) είναι Ισπανοί!
* Πρόκειται για τον τερματοφύλακα με τα περισσότερα clean sheets στον κόσμο (92)!
* Με 0,56 γκολ ανά αγώνα είναι ο τερματοφύλακας με τον καλύτερο μέσο όρο όλων των εποχών παγκοσμίως (σ.σ.: για όσους έχουν από 50 συμμετοχές και πάνω)!
* Εχει τον κορυφαίο μέσο όρο νικών ανά συμμετοχές όλων των εποχών (73%) και ταυτόχρονα τον καλύτερο όσν αφορά τις ήττες (10%)!



* Είναι ο Ευρωπαίος τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ και EURO (29)!
* Είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος τερματοφύλακας που έχει βγει νικητής τρεις φορές σε διαδικασία των πέναλτι σε τελική φάση Μουντιάλ και EURO!



Η αρχή είχε γίνει στις 3 Ιουνίου του 2000 στο Γκέτεμποργκ σε ένα φιλικό με τη Σουηδία (1-1). Εκτοτε ο Κασίγιας κλήθηκε στην Εθνική 192 φορές και στις 99 από τις 161 φορές που έπαιξε, ήταν αρχηγός! Ως τέτοιος λοιπόν συνεχίζει και κοιτάζει προς το απόλυτο ρεκόρ. Σίγουρα οι 186 συμμετοχές του Αιγύπτιου, Αχμέντ Χασάν είναι κάτι αρκετά μακρινό. Ωστόσο, από την 10η θέση όλων των εποχών (σ.σ.: είναι ο μοναδικός εν ενεργεία στην σχετική 10άδα), ο Αγιος Ικερ αρχικά θέλει ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να πιάσει τον Λετονό, Βιτάλις Ασταφίεφς και να γίνει ο Νο1 Ευρωπαίος σε διεθνή ματς.
Τώρα για όσους εξακολουθούν να τον αποκαλούν «ρούφα» και να ισχυρίζονται ότι δεν... κάνει, ας ρίξουν μία ματιά στο πρόσφατο Clasico και ειδικά προς το φινάλε του, αλλά και στο βιντεάκι με τα το ματς της Παρασκευής με την Ουκρανία και ας θυμηθούν τις αποκρούσεις του. Για όσους πάλι τον... γουστάρουν και δεν ξεχνούν το πόσο σπουδαίος είναι, ας αφιερώσουν μία ματιά ΕΔΩ στο πρόσφατο αφιέρωμα που κάναμε (πριν από ένα μήνα) για τα συλλογικά ρεκόρ του με τη Ρεάλ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

The good, the bad and... Harry Kane!! (vid)

Το γεγονός πως ο Χάρι Κέιν σκόραρε στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα Ανδρών της Αγγλίας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι λαμπρή η καριέρα του με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Κώστας Ζάλιαρης θυμάται στο FourFourTwo του gazzetta.gr παραδείγματα επιθετικών των «τριών λιονταριών» που είχαν ανάλογη συνέχεια με την πρώτη εμφάνιση και άλλων που... έμειναν εκεί
Αν πει κάποιος ότι δεν απολαμβάνει τον Χάρι Κέιν στην Πρέμιερ Λιγκ και δεν χάρηκε που δημιουργήθηκε ακόμα μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία με το γκολ που πέτυχε έπειτα από μόλις 79 δευτερόλεπτα στο ντεμπούτο του με το τμήμα Ανδρών της εθνικής ομάδας, θα ήταν ψεύτης.
Ο μόλις 21 έτους ποδοσφαιριστής που στο κορυφαίο πρωτάθλημα έχει κάνει άπαντες να τον παρακολουθούν λέγοντας πως «αυτός είναι η μεγάλη αποκάλυψη» και να σκέφτονται πόσα πράγματα μπορεί να κάνει στο μέλλον, βλέπει τα πάντα να τους έρχονται... δεξιά τη φετινή σεζόν.
Το γκολ με το οποίο συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα Ανδρών της Αγγλίας προετοιμάζει το κοινό των «τριών λιονταριών» για ανάλογη και καλύτερη συνέχεια, όμως, δεν έγινε με όλους το ίδιο...
Υπάρχουν αυτοί που από το... καλησπέρα έδειξαν ότι θα τιμούσαν και με το παραπάνω το εθνόσημο, αλλά υπήρξαν και αυτοί που έχουν να θυμούνται απλά το ντεμπούτο τους.
The good ones...
Άλαν Σίρερ (Αγγλία – Γαλλία, 1992)
Ο θρύλος της Νιούκαστλ, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο σε φιλική αναμέτρηση με τη Γαλλία, το 1992, όταν ακόμα σε συλλογικό επίπεδο αγωνιζόταν για λογαριασμό της Σαουθάμπτον. Ήταν το πρώτο του από τα 30 τέρματα που πέτυχε συνολικά με τα «τρία λιοντάρια». Το γκολ του απέναντι στους «τρικολόρ» με γύρισμα του κορμιού του μέσα στην περιοχή και δυνατό σουτ, συνέβαλε στη νίκη της Αγγλίας επί των φαβορί για το Euro εκείνης της χρονιάς.
Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (Αγγλία – Σκοτία, 1958)
Ακόμα δύο γκολ λείπουν για τον Γουέιν Ρούνεϊ ώστε να φτάσει στα 49 του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και να αναρριχηθεί στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η εμβληματική μορφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση σε παιχνίδι απέναντι στη Σκωτία, με πανέμορφο βολέ από σέντρα του Φίνεϊ. Το τελικό σκορ για τα «τρία λιοντάρια» σ' εκείνο το παιχνίδι ήταν 4-0. Εν συνεχεία, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο παιχνίδι του με την εθνική ομάδα, σε νίκη με σκορ 2-1 επί της Πορτογαλίας! Όπως ξεκίνησε, συνέχισε και η ιστορία του ονόματός του, φανερώνει πολλά...
Γκλεν Χοντλ (Αγγλία – Βουλγαρία, 1979)
Ένας από τους πιο πετυχημένους Άγγλους ποδοσφαιριστές με εκπληκτική παρουσία στην εθνική ομάδα της χώρας. Σκόραρε κι εκείνος στο ντεμπούτο του στο παλιό «Γουέμπλεϊ», σε παιχνίδι απέναντι στη Βουλγαρσία. Το γκολ που πέτυχε με μονοκόματο βολέ ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και... σήμα κατατεθέν του Χοντλ.
The bad ones...
Φράνσις Τζέφερς (Αγγλία – Αυστραλία, 2003)
Από το παιχνίδι περισσότερο θυμάται ο κόσμος την ντροπιαστική ήττα με σκορ 3-1 για την Αγγλία και το γεγονός πως ο Γουέιν Ρούνεϊ έγινε ο νεότερος που έχει αγωνιστεί ποτέ με την εθνική ομάδα σε ηλικία 17 ετών και 111 ημερών. Ήταν το παιχνίδι στο οποίο ο Φράνσις Τζέφερς πραγματοποίησε τη μοναδική του εμφάνιση με τη φανέλα με το εθνόσημο και σκόραρε, με το γκολ του, όμως, απλά να μειώνει στο σκορ και να μη χαρίζει απολύτως τίποτα στα «τρία λιοντάρια».
Ντέιβιντ Νιούτζεντ (Αγγλία – Ανδόρρα, 2007)
Ο άσος της Λέστερ με την πρώτη του – και μοναδική – συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, πέτυχε και γκολ. Επί εποχής Στιβ ΜακΚλάρεν στον πάγκο, ο Νιούτζεντ σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του παιχνιδιού απέναντι στην Ανδόρρα, παίρνοντας το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ σε σουτ του Ζερμέν Ντεφό.
Κίεραν Ρίτσαρντσον (Αγγλία – ΗΠΑ, 2005)
Δύο γκολ με την πρώτη του εμφάνιση στα «τρία λιοντάρια» πέτυχε ο Κίεραν Ρίτσαρντσον! Ιδανικό ντεμπούτο, στέλνοντας αρχικά τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι εν συνεχεία πλασάροντας σωστά από πάσα του Άσλεϊ Κόουλ. Παρά την εκπληκτική του πρώτη εμφάνιση, δεν βρέθηκε ποτέ ξανά στο αρχικό σχήμα της εθνικής ομάδας...
And of course, Harry Kane...




*Πηγή: gazzetta.gr*

Χορηγία της Ρεάλ από την Κίνα!!

Άνοιγμα στην Κίνα για την Ρεάλ Μαδρίτης, που παρουσίασε την πρώτη της χορηγία με την «Luyuan».
«Αυτή είναι η αρχή για μια μακρά και πετυχημένη συνεργασία που θα στιγματίσει το μέλλον των εταιρειών μας» δήλωσε Μπουτραγκένιο.
Η Ρεάλ Μαδρίτης και η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων «Luryan», παρουσίασαν την νέα συνεργασία στην Κίνα. Αυτή είναι η πρώτη Κινέζικη χορηγία για την ισπανική ομάδα. Η Ρεάλ με αυτήν την συνεργασία, δείχνει την δυναμική του ονόματος της σε ολόκληρο τον κόσμο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ενδιαφέρον της Νάπολι για Καρνέζη!!

Για την απόκτηση του Ορέστη Καρνέζη ενδιαφέρεται η Νάπολι σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Διαψεύδει ο μάνατζερ του. 
Η «Gazzetta dello Sport» υποστηρίζει πως η Νάπολι δεν εμπιστεύεται τους Αντούχαρ και Ράφαελ.
Ο πρώτος δύσκολα θα συνεχίσει, ενώ ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν υπολογίζεται για το αρχικό σχήμα.
Ο Ορέστης Καρνέζης φέρεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψήφιων για τους «παρτενοπέι» με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Ρικάρντο Μπιγκόν να έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες απόκτησης του.
Ο ατζέντης του διεθνή τερματοφύλακα, Βασίλης Παναγιωτάκης μίλησε στον ιταλικό Τύπο εκφράζοντας την άγνοια του για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
«Δεν ξέρω τίποτα για τη Νάπολι. Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Ακόμα είναι νωρίς. Θα δούμε μετά τις 20 Μαΐου, που θα ξέρουμε όλη την κατάσταση και αν υπάρχει ενδιαφέρον από την Ιταλία ή το εξωτερικό.
Σήμερα ο Καρνέζης είναι προσηλωμένος αποκλειστικά στην Ουντινέζε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του παίκτη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Φήμες για Ζλάταν και Γιουνάιτεντ!!

Φουντώνουν οι φήμες για μετακίνηση του Ιμπραίμοβιτς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ερχόμενο καλοκαίρι.
Για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο έρχεται το θέμα Ίμπρα -Γιουνάιτεντ. Μια ενδεχόμενη αποτυχία της Παρί, να πάρει το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνει τον Ιμπραίμοβιτς στην πόρτα της εξόδου από την γαλλική ομάδα. Με τον Φαν Χάαλ να ψάχνει για έναν στράικερ που θα κάνει την διαφορά για την ομάδα του, φουντώνουν οι φήμες που λένε ότι η Γιουνάιτεντ θα πείσει τελικά τον Σουηδό να φορέσει την κόκκινη φανέλα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν αναγνωρίζει το Γιβραλτάρ η FIFA!!

Το Γιβραλτάρ ετοιμάζεται να δώσει πέμπτο παιχνίδι στο πλαίσιο του Δ΄ Ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2016, ωστόσο παραμένει εκτός FIFA!  
Το Γιβραλτάρ μπορεί να έγινε δεκτό ως μέλος της UEFA, όμως παραμένει εκτός καταλόγου της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Παραμονές της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Σκωτία για τα προκριματικά του Euro 2016, o εκτελεστικός διευθυντής του κρατιδίου, Ντένις Μπάισο εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός πως το Γιβραλτάρ αγνοείται επιδεικτικά από την FIFA.
«Είμαστε μία χώρα από παρίες. Υπάρχουν άλλα βρετανική εδάφη τα οποία έχουν μικρότερη αυτονομία, αλλά η FIFA τα έχει αναγνωρίσει», ανέφερε ο αξιωματούχος από το Γιβραλτάρ συμπληρώνοντας:
«Η έλλειψη αυτονομίας αποτελεί πολιτική δικαιολογία για να μας αποκλείσουν. Η θέση τους είναι γελοία». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι Έλληνες του Ολυμπιακού και η... επόμενη μέρα!!

Δεκαπέντε Έλληνες έχει στο ρόστερ του την δεδομένη στιγμή ο Ολυμπιακός μαζί με τους μικρούς. Το Gazzetta.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα τους αλλά και τα δεδομένα γύρω από το μέλλον τους.
Οι... ενδεκαδάτοι
Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε τέσσερις παίκτες. Τον αρχηγό και χαφ, Γιάννη Μανιάτη, που θα επανέλθει στα γήπεδα από τον Σεπτέμβριο και μετά, τον Κώστα Μήτρογλου που μόνο σίγουρο δεν είναι πως θα μείνει και τον χρόνου, τον απαραίτητο Σιόβα και τον Φορτούνη που έχει κάνει μία πολύ καλή χρονιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (αμυντικός και μέσος - γεννημένος το 1986 - φοράει το 2): Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του τα οποία είχε και φέτος εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για το κέντρο του Ολυμπιακού. Βασικός και... αναντικατάστατος για κάθε προπονητή που έχει περάσει και αρχηγός της ομάδας. Ο φετινός σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι την ΑΕΚ τον ανάγκασε να μπει χειρουργείο στην Ιταλία για να επιστρέψει στην δράση από τον Σεπτέμβριο και έπειτα. Στον Ολυμπιακό φέτος έχει 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις: 17 στην Λίγκα, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 στο Γιουρόπα και 1 στο Κύπελλο. Αριθμεί 2 γκολ και 3 ασίστ σε 2.057 λεπτά συμμετοχής. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από το ρόστερ, εκτός και εάν υπάρξει κάποια εξαιρετική πρόταση από το εξωτερικό. Ως γνωστόν φέτος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αναβαθμισμένες αποδοχές.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (επιθετικός - γεννημένος το 1988, έχει το νούμερο 7): Η επιστροφή του από την Φούλαμ με την μορφή δανεισμού δημιούργησε ντελίριο ενθουσιασμού. Ο Μητρογκόλ δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του, επιφέροντας και μία σχετική γκρίνια από την κερκίδα και ενώ έβγαλε και τραυματισμούς μέσα στην χρονιά. Παρόλα αυτά η αξία του Κώστα Μήτρογλου δεν γίνεται να αμφισβητηθεί. Τα δεδομένα για την υπόθεσή του τα έχετε διαβάσει πρώτοι στο Gazzetta.gr από την Πέμπτη. Η Φούλαμ επιζητά την μονιμοποίησή του στον Ολυμπιακό, με το μεγάλο... αγκάθι να είναι το οικονομικό της υπόθεσης. Και ο ίδιος ο Μήτρογλου θα ήθελε να μείνει, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο και απλό. Φέτος είχε 2.313 λεπτά παρουσίας, 20 ματς στην Λίγκα, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο Γιουρόπα και 1 στο Κύπελλο. Σε 29 ματς είχε 16 γκολ και 1 ασίστ. Σκόραρε 13 φορές στο πρωτάθλημα, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα. Μετά την θλάση που έπαθε πρόσφατα, υπήρξε υποτροπή σε αυτόν τον τραυματισμό του και αυτήν την στιγμή είναι εκτός δράσης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ (αριστερός στόπερ - 1988 - 23): Την τελευταία διετία ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Ήταν ένας ακόμα αμυντικός της ομάδας (μετά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που είχε χτυπήσει σοβαρά με την Εθνική) που τραυματίστηκε σοβαρά (σε προπόνηση του Ολυμπιακού) και ενώ είχε και άλλους τραυματισμούς στην προσπάθειά του να επιστρέψει, βγάζοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα. Παραμένει ένας εκ των πιο αξιόπιστων σέντερ μπακ της ομάδας παρότι η συνεργασία που είχε με τον Φελίπε Σαντάνα στο κέντρο της άμυνας δεν αποδείχθηκε καθόλου καλή. Δείχνει πάντως να έχει ξαναβρεί τον εαυτό του και να βελτιώνεται διαρκώς. Βασικό στέλεχος της ομάδας που επίσης δεν φεύγει. Έκανε 15 παιχνίδια στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο, 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα: σύνολο 23 (και 1847 λεπτά παρουσίας).
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ (μεσοεπιθετικός - 1992 - 25): Από εκεί που ο Μίτσελ τον έθεσε εκτός των πλάνων για το Τσάμπιονς Λιγκ και για ένα διάστημα δεν έπαιρνε ευκαιρίες, εξελίχθηκε μέσα στην χρονιά σε ένα μεγάλο επιθετικό και δημιουργικό όπλο του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης είτε ως επιτελικός χαφ, που μαθαίνει δίπλα στον... καλύτερο, τον Τσόρι Ντομίνγκες, είτε ως εσωτερικό χαφ και είτε ως εξτρέμ έχει βοηθήσει αισθητά τον Ολυμπιακό, δείχνοντας το μεγάλο και πλούσιο ταλέντο του. Δεν τίθεται φυσικά θέμα για το μέλλον του καθώς υπολογίζεται και πολύ μάλιστα. Έχει φέτος 19 αγώνες στην Σούπερ Λιγκ, 7 στο Κύπελλο και 2 στο Γιουρόπα. Μετράει 7 τέρματα (σ.σ. 5 στην Λίγκα και 2 στο Κύπελλο) και 4 ασίστ σε 1.294 λεπτά συμμετοχής.
Άλλοι αβέβαιοι και άλλοι... φευγάτοι
Τα πράγματα δείχνουν αλλά και είναι πολύ ζόρικα για τους Διαμαντάκο, Αυλωνίτη και Μπουχαλάκη ενώ εξακολουθεί να είναι αβέβαιο το τι θα συμβεί με τον Γιαννιώτη. Οι Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης είναι πιο κοντά στην έξοδο από ποτέ ενώ η τύχη του Αυλωνίτη θα κριθεί ανάλογα με τον αριθμό των στόπερ που θα διαμορφωθεί έπειτα από τις νέες προσθήκες. Επίσης η υπόθεση του Γιαννιώτη συνδέεται με εκείνη του Μέγιερι. Ως προς τον Γιαννούλη με βάση την φετινή του εικόνα επίσης είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι και αυτός σε καθεστώς αβεβαιότητας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ (επιθετικός - 1993 - 17): Ξεκίνησε την σεζόν σαν βασικός, βάζοντας και γκολ και μετά... εξανεμίστηκε. Ούτε ο Μίτσελ του έδωσε τις ανάλογες ευκαιρίες αλλά ούτε και ο Περέιρα. Εδώ και καιρό ψάχνεται για να βρει ομάδα στο εξωτερικό και κυρίως στην Ιταλία, κάτι λογικό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρνηθεί τον Γενάρη να τον παραχωρήσουν παρά τις έξι προσφορές που είχαν από Ευρώπη. Τελικώς όμως φαίνεται ότι προς τα εκεί πάει το πράγμα. Στην Σούπερ Λιγκ είχε 8 αγώνες με 2 γκολ, στο Κύπελλο 6 με άλλα 2 και είχε και 2 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήτοι 16 αγώνες, 4 τέρματα και 2 ασίστ σε μόλις 837 λεπτά. Από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να συνεχίσει.
ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ (δεξιός στόπερ - γεννηθείς το 1990 και έχει το νούμερο 24): Και μεγάλη προσπάθεια έκανε και σημαντική βελτίωση έδειξε μέσα στην χρονιά. Ειδικά στο χρονικό σημείο όπου η άμυνα του Ολυμπιακού είχε πολλά προβλήματα επί Περέιρα ήταν ο μόνος που ξεχώριζε για την σταθερότητα και την αξιοπιστία του. Ο Πορτογάλος όμως δεν τον πίστεψε και φαίνεται να μην τον πιστεύει τόσο. Το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο και δύσκολο για τον Αυλωνίτη, που σημειωτέον πέρυσι είχε μείνει στο... τσακ στο ρόστερ μετά τις αποχωρήσεις στόπερ όπως οι Μανωλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Έχει 16 συμμετοχές στην Λίγκα, 3 στο Κύπελλο και 2 τέρματα και 1 ασίστ (σ.σ. σε 1.582 λεπτά συμμετοχής). Είναι σε μειονεκτική θέση για το καλοκαίρι.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (αριστερό μπακ - γεννημένος το 1987 και φοράει το νούμερο 20): Ο Ολυμπιακός τον έκλεισε ως ένα πολύ καλό back up του Αρτούρ Μαζουάκου. Είχε προσδοκίες και αξιώσεις για εκείνον αλλά δεν έμελλε να τις δικαιώσει ποτέ μέσα στην σεζόν. Συμμετοχές είχε πάντως: 8 στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα. Είχε και 3 ασίστ σε 1.156 λεπτά. Είναι δύσκολο να μείνει.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ (μέσος - 1993 - νούμερο 18): Το καλοκαίρι έμοιζε να είναι το... πουλέν του Μίτσελ. Ένας από τους Έλληνες παίκτες που είχε ξεχωρίσει (σ.σ. μαζί με τον Διαμαντάκο και άλλους). Στην πορεία αυτό χάθηκε. Έσβησε... Έχει 8 αγώνες στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο και 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ με 2 γκολ, 4 ασίστ και 753 λεπτά. Πολύ δύσκολο να διατηρήσει θέση στο ρόστερ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ (τερματοφύλακας - 1992 - έχει το 22): Με μία συμμετοχή φέτος στο Κύπελλο ο Γιαννιώτης απολαμβάνει της εκτίμησης των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το ταλέντο του και τις επιδεξιότητές του. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν θα μείνει του χρόνου στην ομάδα ή κατά πόσον θα δοθεί ξανά δανεικός. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις γύρω από το συμβόλαιο του Μέγιερι, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα κρατήσουν λογικά τους μικρούς Χουτεσιώτη και Στρέζο αλλά μόνο βέβαιο δεν είναι πως θα θέλουν να συνεχίσουν με πέντε γκολκίπερ στο ρόστερ.
Οι μικροί του ρόστερ
ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ (αμυντικός - 1995 - νούμερο 29): Με ατζέντη και... δάσκαλο τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ο Βούρος είτε ως στόπερ είτε ως ακραίος μπακ έχει ξεχωρίσει από τους μικρούς. Θα είναι... έγκλημα εάν δεν συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό με στόχο την καθιέρωσή του μία ημέρα. Ο νεαρός Μυτιληνιός άσος έχει παίξει 6 ματς φέτος και 463 λεπτά. Έχει 5 συμμετοχές στο Κύπελλο και μία στην Σούπερ Λιγκ.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ (τερματοφύλακας - γεννημένος το 1994 και έχει το 33): Έχει κάνει τρομερή δουλειά από πέρυσι και πολύ μεγάλα βήματα προόδου και ας μην έπαιξε φέτος καθόλου στην πρώτη ομάδα. Ψηλός, δυναμικός με καλές επεμβάσεις και εξόδους έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει και να πάρει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Ο Χουτεσιώτης μετά τους Ρομπέρτο και Μέγιερι είναι ότι καλύτερο έχει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο κίπερ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΕΖΟΣ (γκολκίπερ - γεννηθείς το 1995 και φοράει το 72): Καμία συμμετοχή και για τον νεαρό Στρέζο φέτος κάτω από τα γκολπόστ. Και αυτός έχει προσόντα και ικανότητες. Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν και θα τον στηρίξουν. Και αυτός έβγαλε φέτος πρόβλημα τραυματισμού.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΛΙΑΚΑΣ (μέσος - 1996 - φοράει το 34): Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις σε κέντρο και επίθεση ενώ έχει την ικανότητα να καλύψει όλη την δεξιά πλευρά, έχοντας παίξει δεξί μπακ, έξω δεξιά στον άξονα αλλά και δεξί εξτρέμ. Επί Μίτσελ πήρε παιχνίδια στα πόδια του. Φέτος αυτό συνέβη σε σαφώς πιο μικρό βαθμό. Για την ακρίβεια είχε 1 συμμετοχή στο Κύπελλο με 23 λεπτά. Δεν είναι διόλου σίγουρο πως θα είναι και του χρόνου στην ομάδα.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΤΟΥΣΙΑΔΗΣ (αμυντικός που παίζει και στο κέντρο της οπισθοφυλακής και αριστερά - 1996 - έχει το 67): Δεν έπαιξε καθόλου φέτος στην πρώτη ομάδα. Έχει δοκιμαστεί όμως σε συνθήκες αγώνων 1ης ομάδας. Δεν είναι ένας αμυντικός που περνάει απαρατήρητος όμως θέλει ακόμα αρκετή χρονιά. Είναι βέβαια πιο μικρός από άλλα παιδιά. Και γι' αυτό τίποτα δεν είναι δεδομένο για του χρόνου.
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ (επιθετικός - 1996 - 28): Όταν ο Μίτσελ τον έβαζε αλλαγή στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ ο πιτσιρικάς Βέργος -που ξεκίνησε τον αθλητισμό παίζοντας χάντμπολ για να μεταπηδήσει στην μπάλα- έγινε σημείο αναφοράς σε πολλά media στο εξωτερικό. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός. Ο Βέργος πήγε στην προετοιμασία του καλοκαιριού που μας πέρασε, είχε ατυχίες με τραυματισμούς, πάλεψε αρκετά αλλά δεν πήρε τον αριθμό των παιχνιδιών που θα ήλπιζε και θα ήθελε για φέτος. Με την πρώτη ομάδα φέτος μέτρησε 42 λεπτά συμμετοχής σε 3 ματς στο Κύπελλο. Είχε 1 ασίστ. Η Άντερλεχτ επεδίωξε να τον κάνει δικό της με τον Ολυμπιακό να βάζει stop όμως ο Βέργος έχει μεγάλη πέραση σε Βέλγιο και Ολλανδία. Δεν αποκλείεται να βρεθεί και αυτός σε ομάδα του εξωτερικού το καλοκαίρι, ακολουθώντας τον δρόμο του Ιωαννίδη και άλλων παιδιών από τους Νέους του Ολυμπιακού που δοκίμασαν εκεί τις δυνάμεις τους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αμβούργο σε κατάθλιψη!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τη νέα αλλαγή προπονητή στο Αμβούργο, το ρίσκο, τις συνεχόμενες αποτυχίες και τον Τόμας Τούχελ.
Τελικά, χρειάστηκε να περάσουν 6 ματς χωρίς νίκη και το Αμβούργο να βρεθεί στην 16η θέση για να πάρει – εκ νέου – η διοίκηση δραστικά μέτρα. Ο Τζόε Τσίνμπαουερ αποτελεί παρελθόν, μία απόφαση που μοιάζει φυσιολογική, όμως η επιλογή του αντικαταστάτη του προκαλεί μόνο προβληματισμό και είναι ένδειξη έλλειψης plan B.
Ο τεχνικός διευθυντής Πέτερ Κνέμπελ καλείται να οδηγήσει το Αμβούργο στη σωτηρία. Η τελευταία του δουλειά σε πάγκο; Το 2000 στην 3η τρίτη κατηγορία της Ελβετίας ως παίκτης-προπονητής! Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του, ο Πέτερ Χέρμαν τοποθετήθηκε δίπλα του. Ο πρώην βοηθός του Χάινκες έχει ρόλο «Co-Trainer», όρος που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση. «Ένας άνθρωπος, δύο δουλειές», ήταν ο τίτλος της Weser-Kurier. Ο Κνέμπελ είπε ότι δεν ανησυχεί από τον φόρτο εργασίας, όμως δεν καλείται απλά να σώζει την ομάδα, αλλά ταυτόχρονα να σχεδιάσει και την επόμενη σεζόν. Το ρίσκο, λοιπόν, στην ουσία είναι διπλό.

Τα προβλήματα για τους Δεινόσαυρους είναι αμέτρητα. Όσες προσπάθειες και να έγιναν για να βρεθεί η ρίζα του κακού ήταν αποτυχημένες, καθώς κανείς δεν ξέρει από πού να αρχίσει και που να τελειώσει. «Trainer-Chaos!» έγραψε το Focus, καθώς η θητεία του Τσίνμπαουερ έφτασε στο τέλος της μετά από 23 ματς. Ο Σλόμκα είχε απολυθεί μετά από 16, ενώ ο Φαν Μάρβαϊκ μετά από 15…
Κάποια στιγμή, λοιπόν, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ίσως δεν φταίνε οι προπονητές. Όλοι τους ξεκίνησαν με στήριξη και θετικά σχόλια από όλους και όλοι τους έφυγαν ως αποτυχημένοι, απαξιωμένοι. Το «μοτίβο του θανάτου», όπως το χαρακτήρισε η Handelsblatt συνεχίζεται. Το Αμβούργο είναι η ομάδα με την χειρότερη λειτουργία διοικητικά στην κατηγορία.
«Το ρίσκο είναι αχρείαστα μεγάλο», τόνισε ο Ότμαρ Χίτσφελντ στη εκπομπή Sky90 για την επιλογή του Κνέμπελ, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ελβετία, όπου ο τελευταίος είχε ρόλο μάνατζερ. «Μετά τα τελευταία αποτελέσματα και συλλογιζόμενοι την γενικότερη κατάσταση, νιώσαμε αναγκασμένοι να προβούμε στην αλλαγή», είπε ο CEO Μπάιερσντορφερ, που αποκάλυψε ότι το Αμβούργο κοίταξε στην αγορά και δεν βρήκε καλύτερη λύση. «Στην παρούσα κατάσταση είναι η καλύτερη λύση. Αν ερχόταν κάποιος εκτός συλλόγου, δε θα γνώριζε όπως ο Κνέμπελ τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία της ομάδας».

Είναι σαφές ότι οι Δεινόσαυροι ξεμένουν από επιλογές και είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ξεμείνουν και από ζωές… Για ακόμη μία φορά το Αμβούργο πάτησε το φρένο ασφαλείας, όμως το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από ποτέ, κάτι που κάνει και τη στιγμή της απόφασης πρόσληψης του Κνέμπελ ίσως την πιο σημαντική στην ιστορία του συλλόγου. Και όταν αυτή είναι η επιλογή που κρίνεις καλύτερη, τότε μάλλον πρόκειται και για ένδειξη καταδίκης, που ταιριάζει και στο «HSV-Chaos» που έχει τόσες και τόσες γραφτεί στον γερμανικό τύπο. Από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 18 προπονητές από τον πάγκο.
«Ο Πέτερ Κνέμπελ ενσαρκώνει το δίλλημα του Αμβούργου», έγραψε ο Lutz Wöckener στην Welt, καθώς κανένας προπονητής στα λογικά του δε θα αναλάμβανε μία ομάδα δομημένη όπως το Αμβούργο. Το να πείσεις κάποιον είναι από μόνο του πρόκληση και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε επιλογές τύπου Τσίνμπαουερ και Κνέμπελ. Το πλάνο είναι λίγο-πολύ γνωστό και μεγάλος στόχος είναι ο Τόμας Τούχελ για το καλοκαίρι.
Σε μία απίστευτη εξέλιξη η Stuttgarter Zeitung πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε ότι ενώ ο πρώην τεχνικός της Μάιντς, που είναι γεννημένος στη Σουηβία, ήταν πολύ θετικός στο να αναλάβει τη Στουτγκάρδη το καλοκαίρι σε περίπτωση που δεν υποβιβαζόταν, ο τεχνικός διευθυντής Ρόμπιν Ντουτ, που φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον! Με την Λειψία να μένει στη δεύτερη κατηγορία, ξαφνικά το Αμβούργο είναι σε πολύ καλή θέση. Το μοναδικό άλλο σενάριο θέλει την Μπάγερν να ενδιαφέρεται, με τον Τούχελ, μάλιστα, να μένει στο Μόναχο τον τελευταίο καιρό, όμως οι μεταβλητές είναι πολλές σε αυτήν την περίπτωση.

Η Hamburger Abendblatt ήρθε να αποκαλύψει με τη σειρά της δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν ότι υπήρξαν συζητήσεις με τον Τούχελ πριν την πρόσληψη του Τσίνμπαουερ, όμως για 3 λόγους η υπόθεση δεν προχώρησε. Ο πρώτος ήταν ότι ο 41χρονος τεχνικός δεν ήθελε να διακόψει την «άδειά» του (για μία σεζόν), ο δεύτερος ότι δεν ήθελε να αναλάβει ομάδα χωρίς να έχει κάνει την προετοιμασία και ο τρίτος ότι μαζί με το συμβόλαιό του θα απαιτούνταν περίπου 5 εκατ. ευρώ για να σπάει και το υπάρχον με την Μάιντς, που έχει ακόμα ισχύ μέχρι το καλοκαίρι, και ο Κίνε δεν ήταν διατεθειμένος να τα δώσει άμεσα.
Η δεύτερη αποκάλυψη είναι ότι σε νέα επικοινωνία του Μπάιερσντορφερ με τον Τούχελ πριν από τρεις εβδομάδες ο δεύτερος έδειξε πολύ θετικός να αναλάβει. Με την προϋπόθεση, φυσικά, το Αμβούργο να μείνει στην κατηγορία. «Συνέχεια, σταθερότητα, επιτυχία». Τρεις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει ο Μπάιερσντορφερ στη συνέντευξη τύπου για την πρόσληψη του Κνέμπελ τον περασμένο Οκτώβριο και φυσικά δεν βρήκαν σε καμία περίπτωση εφαρμογή. Στην επόμενη με τους δυο τους ξανά στο πάνελ, ο CEO του συλλόγου ήταν σε διαφορετική διάθεση.

Χλωμός, σκοτεινός, χαρακτήρισε «depressive Phase», «καταθλιπτική φάση» την περίοδο που βιώνουν οι Δεινόσαυροι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με κάθε αλλαγή και για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια το Αμβούργο δίνει μάχη επιβίωσης. «Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα. Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε με την κριτική, όμως δεν πρέπει να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας, την πίστη μας και την ενότητά μας», σχολίασε στο επίσημο site του συλλόγου ο Μπάιερσντορφερ μετά το κύμα αμφισβήτησης. Η κρισιμότητα της κατάστασης φαίνεται από το γεγονός ότι ο τελευταίος ένιωσε αναγκασμένος να δώσει εξηγήσεις.
Όλες οι κινήσεις, δυστυχώς, δείχνουν ότι η διοίκηση ζει με την ελπίδα και όχι με την σκληρή πραγματικότητα. Σπασμωδικές κινήσεις με το βλέμμα στις επιτυχίες του παρελθόντος και στο status του συλλόγου, που δεν έχουν ίχνος ρεαλισμού. Το Αμβούργο συνεχίζει να μην συμπεριφέρεται ως ομάδα που βρίσκεται στη μάχη της παραμονής. «Volles Risiko», έγραψαν οι Γερμανοί, «Full ρίσκο», καθώς όλοι πιστεύουν ότι μόνο με ρίσκο θα έρθουν ξανά οι επιτυχίες του παρελθόντος.
Αν υπήρχε μία φορά που θα έπρεπε να πάνε εκ του ασφαλούς ήταν αυτή, όμως είχαμε ακόμη μία δήλωση «μη πραγματικότητας». «Ήταν θαύμα το γεγονός ότι πέρυσι δεν υποβιβαστήκαμε, αλλάζοντας 3 προπονητές και 3 συστήματα», είχε πει ο Βέστερμαν, όμως κανένας δεν τον άκουσε. Τρεις αλλαγές προπονητών και φέτος. «Μόνο μία προσευχή θα σώσει το Αμβούργο από την καταστροφή», έγραψε στη στήλη του στην Bild ο Alfred Draxler.

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο ο Felix Haas να μοιραστεί στο Stern την πιο ριζοσπαστική ιδέα, για να επανέλθει ο ρεαλισμός. «Μόνο ένας υποβιβασμός θα βοηθήσει». Το να είσαι κολλημένος στο παρελθόν (επιτυχίες) και στο μέλλον (Τούχελ) σε εμποδίζει από το να μπορείς να δεις ψύχραιμα τα πράγματα στο παρόν, όπου βρίσκονται και οι μοναδικές λύσεις. Αυτός είναι ο λόγος που ο κύκλος της αποτυχίας συνεχίζεται και στο τέλος εξαφανίζει και την ελπίδα για καλύτερο αύριο. Η προχειρότητα, με την οποία παίρνονται οι αποφάσεις, δείχνει και την ελαφρότητα, με την οποία αντιλαμβάνονται και αναλύουν οι διοικούντες την κατάσταση.
Τα επόμενα 3 ματς είναι κατά σειρά με Λεβερκούζεν εκτός, με Βόλφσμπουργκ εντός και με Βέρντερ εκτός. Είναι πολύ πιθανό οι Δεινόσαυροι να βυθιστούν ακόμη περισσότερο στη δίνη της τελευταίας 3άδας. Το Αμβούργο δε δίνει μόνο μάχη με τον χρόνο, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Στην Imtech Arena υπάρχει ένας φωτεινός πίνακας που μετράει μέχρι και τα δευτερόλεπτα της μοναδικής ομάδας που συμμετέχει από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα στην Bundesliga. Ο φόβος να σταματήσει με το τέλος της σεζόν είναι μεγαλύτερος από ποτέ…
Υ.Γ.: Ο Μπάιερσντορφερ έκανε επίσημο αυτό που λίγο-πολύ ήταν γνωστό. Στο τέλος της σεζόν τα συμβόλαια των Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ και Μαρσέλ Γιάνσεν δε θα ανανεωθούν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι Έλληνες είναι…υποχρεωτικοί!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει αλλιώς με τους Έλληνες παίκτες!
Ακούω πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να λένε, «δεν με ενδιαφέρει αν η ομάδα μου έχει Έλληνες η, ξένους παίκτες. Καλοί να είναι κι ας είναι όλοι ξένοι. Εγώ μπάλα θέλω να βλέπω».
Συγνώμη, αλλά δεν είναι έτσι! Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε το πολύ σοβαρό θέμα μίας ενδεχόμενης αφελληνοποίησης του Ολυμπιακού, υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Τυπικό μεν, αλλά παράλληλα κι απολύτως ουσιαστικό. Κι έχει να κάνει με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ…
Στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία λοιπόν είναι κάθετοι. Κάθε σύλλογος στη λίστα που θα δηλώσει για τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι υποχρεωμένος να δηλώνει τέσσερις γηγενείς στην ομάδα του κι άλλους τέσσερις γηγενείς στο πρωτάθλημά του. Από τους 25 παίκτες που έχει δικαίωμα να δηλώνει μάξιμουμ στην ΟΥΕΦΑ, οι οκτώ πρέπει να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχεις οκτώ τέτοιους παίκτες; Δεν πειράζει, θα πας στην Ευρώπη με 17 ξένους! Αυτό σου λέει η ΟΥΕΦΑ. Κόψε το κεφάλι σου και παίξε με 17!
Ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια ήδη έχει πρόβλημα με τους γηγενείς. Και καλά για δικούς του γηγενείς, μην το συζητάμε καλύτερα. Μόνο το Διαμαντάκο έχει! Αλλά και για γηγενείς από το ελληνικό πρωτάθλημα, με μεγάλη δυσκολία βρίσκει κάθε χρόνο τέσσερις. Κι έτσι τουλάχιστον δηλώνει 21. Λέω με δυσκολία, γιατί αρκετοί Έλληνες είναι δευτερότριτες λύσεις. Και στην Ευρώπη δεν έχει νόημα να κατεβάζεις τέτοιες λύσεις...
Πρέπει άρα να έχει ο Ολυμπιακός μίνιμουμ τέσσερις παίκτες γηγενείς στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να μπορεί να βγαίνει στην Ευρώπη με τουλάχιστον 21. Κι έχει αυτή την στιγμή μόλις έξι, εκ των οποίων ο Μανιάτης έχει κάνει επέμβαση μετά από σοβαρό τραυματισμό, οι Αυλωνίτης και Γιαννούλης είναι μεταξύ πάγκου κι εξέδρας κι ο Μπουχαλάκης είναι σαφές ότι δεν υπολογίζεται από τον προπονητή-οι άλλοι δύο είναι ο Σιόβας κι ο Φορτούνης (ο Μήτρογλου δεν υπολογίζεται ως γηγενής)...
Καταλαβαίνουμε λοιπόν τώρα γιατί στον Ολυμπιακό ψάχνουν για Έλληνες παίκτες; Ακόμη κι αν είναι φανερό ότι δεν έχουμε καμία φοβερή φουρνιά τέτοιων παικτών, ώστε να πούμε θα πάρουμε κάποιους από αυτούς που λέμε ότι θα κάνουν τη διαφορά.
Όμως, δεν γίνεται αλλιώς! Και γιατί ο Ολυμπιακός είναι ελληνική ομάδα και δεν μπορεί παρά να έχει αρκετούς Έλληνες παίκτες, αλλά και γιατί η ΟΥΕΦΑ τον…υποχρεώνει…
Εξ ου και ακούγονται οι Γούτας, Κατσικάς, Τσανδάρης, Γιαννιώτας, Βελλίδης, όπως κι η επιστροφή του Κολοβού. Και θα ακουστούν κι άλλοι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Και γήπεδο, και Σκόκο, και... ξανά!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το όνειρο των ΑΕΚτσήδων, το ενδεχόμενο επιστροφής του Νάτσο και τον λαό της ΑΕΚ (και) στον Βορρά…
Αναμφισβήτητα έπειτα από εκείνη την υπέροχη ημέρα της παρουσίασης του πρότζεκτ της «Αγιάς Σοφιάς» και την ανέγερση αυτής στην Νέα Φιλαδέλφεια τον Νοέμβριο του 2013 (κοντεύουμε να φτάσουμε τα δυο χρόνια), αναμφισβήτητα η 27η Μαρτίου είναι μία ημερομηνία σταθμός για το όνειρο που όλοι περιμένουμε να γίνει πράξη!
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει (σύμφωνα τουλάχιστον με το δικαστικό ρεπορτάζ) όλες τις προσφυγές, τόσο των 17 πολιτών, όσο και της δημοτικής αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας (από τον δήμο υποστηρίζουν ότι το τελευταίο δεν ισχύει αν και ξέρουν καλά οι ίδιοι ότι δεν έχουν ελπίδα σ’ αυτό το θέμα) αποτελεί αν μη τι άλλο το πιο καθοριστικό βήμα για να γίνει το αυτονόητο πραγματικότητα, να αποκτήσει ξανά η ΑΕΚ το δικό της «σπίτι» 12 (και) χρόνια μετά.
 Είναι η δικαίωση όλων των ΑΕΚτσήδων (ηθική και όχι μόνο) και του δίκαιου αιτήματός τους να δουν και πάλι το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας στο χώρο που μεγαλούργησε και που μεγάλωσαν γενιές και γενιές… Η δικαίωση και όσων δεν είναι πια ανάμεσά μας και όλοι ελπίζουμε να το δουν έστω από κει ψηλά!
Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων – οπαδών όλων των ομάδων αναγνωρίζουν (επαναλαμβάνω) το δίκαιο του αιτήματος των ΑΕΚτσήδων και από τα δικά σας σχόλια, Παναθηναϊκών, ΠΑΟΚτσήδων, Ολυμπιακών επιβεβαιώνεται αυτό που σημειώνουμε όλοι επί σειρά ετών για γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια… Με την ανακοίνωση επισήμως της απόφασης του ΣτΕ (καθαρογράφεται) η ΑΕΚ οφείλει και θα πατήσει…γκάζι για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των έργων.
Να ‘χει και Σκόκο στο ναό!
Την ίδια ώρα που τα καλά μαντάτα για το θέμα του γηπέδου δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο φυσικά, ούτε με δέκα σερί πρωταθλήματα για παράδειγμα, το όνομα του Νάτσο Σκόκο συνεχίζει να φιγουράρει στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ και να γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία τον κόσμο της ΑΕΚ.
Κυρίως για το γεγονός ότι ψάχνονται στα Σπάτα για να κάνουν ακόμη περισσότερες κινήσεις ουσίας και επιλογές από το πάνω ράφι για να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής της Ένωσης στη διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων. Πρόκειται για μία ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση, που δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό σκέλος και η οποία κανείς δεν γνωρίζει ποια κατάληξη θα έχει…
Όμως αναμφισβήτητα πιθανή επιστροφή του εκπληκτικού Αργεντινού μεσοεπιθετικού θα εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό των ΑΕΚτσήδων (τις πωλήσεις σε διαρκείας και φανέλες) και φέρνει μία και μόνο σκέψη στο μυαλό όλων των Ενωσιτών: Να μπει η ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» και να ΄χει εκεί και τον Νάτσο Σκόκο… Αν μη τι άλλο, μακάρι!
Είναι γεγονός ότι στην Ένωση το ψάχνουν. Έχει γίνει μία επαφή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή από τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς (κοινώς απ’ την ΑΕΚ) και ψάχνεται η φόρμουλα να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία των δυο πλευρών, διότι και ο Σκόκο δεν έχει κρύψει ποτέ πως θα ήθελε να φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη φανέλα και πως ΜΟΝΟ αυτή θα φορούσε αν επέστρεφε στη χώρα μας. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά για να δούμε αν θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση, μακάρι αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πως θα εξελιχθεί το θέμα…
Υπόκλιση στον λαό της ΑΕΚ…
Όλα αυτά τα παραπάνω, το όνειρο της «Αγιάς Σοφιάς» που έρχεται με την απόφαση του ΣτΕ πιο κοντά στην πραγματικότητα, αλλά και το ενδεχόμενο να φορέσει την κιτρινόμαυρη αγαπημένη του φανέλα ξανά ο Νάτσο Σκόκο, αποτελούν αναμφισβήτητα πολύ καλά μαντάτα για τον κόσμο της ΑΕΚ. Κυρίως φυσικά το θέμα του γηπέδου μια και τα πρόσωπα έρχονται και φεύγουν...
Είναι ένα είδος ανταμοιβής για όλα όσα δεν άξιζαν να βιώσουν όλο αυτό το διάστημα. Για το πικρό ποτήρι που υποχρεώθηκαν να πιουν ενώνοντας τα… κομμάτια τους και βρίσκοντας απίθανη δύναμη για να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας σε μια πρωτοφανή (για τα αγωνιστικά δεδομένα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) συσπείρωση και απόδειξη αγάπης για την ΑΕΚ.
Ο ΑΕΚτσής έκανε πάρτι και γιορτή τον πόνο του για χάρη των τριών γραμμάτων που έχει ερωτευτεί απ’ την πρώτη επαφή μαζί τους… Υποχρέωσε ΜΜΕ, αντίπαλους, «εχθρούς» και φίλους να υποκλιθούν στο μεγαλείο τους και να αναγνωρίσουν ότι είναι μοναδική και συγκλονιστική η αγάπη του ΑΕΚτσή για την ομάδα του (μάλλον δυσεύρετη γενικά και όχι μόνο ειδικά).
Κυριακή έρχεται και οι οπαδοί – φίλαθλοι της ΑΕΚ θα επιβεβαιώσουν ότι: όπου κι αν παίζεις πάντα θα σ’ ακολουθώ… Θα σκεφτεί κανείς (και με το δίκιο του): «καλά ρε Τσακίρη το αυτονόητο κάνουν» και δεν διαφωνώ. Με τη διαφορά πως αυτήν την Κυριακή οι Ενωσίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε πολλά μέτωπα με διαφορά δυο ωρών και με μεγάλη χιλιομετρική διαφορά και εξηγούμαι:
Στο ΟΑΚΑ στις 13:00 η Βασίλισσα που εκτός από την Ελλάδα που επέστρεψε για τα καλά φαίνεται πως γυρνάει και εκεί που αρμόζει η ιστορία της, στην Ευρωλίγκα, αγωνίζεται με τον Άρη και δυο ώρες αργότερα (στις 15:00) η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα παίζει στον Ταύρο με αντίπαλο την Καλλιθέα, ενώ 500 χιλιόμετρα μακριά: «και ξανά και ξανά ανεβαίνουν χανούμια στον Βορρά» (που λέει και το σύνθημα) αφού στην Θεσσαλονίκη και την Πυλαία για τον τελικό Κυπέλλου χάντμπολ όπου η ΑΕΚ αγωνίζεται με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ…
Οι ΑΕΚτσήδες δεν θα αφήσουν πουθενά την ΑΕΚ μόνη της όπως κάνουν επί σειρά ετών κι ας μη τους σέβεται κανείς αφού δεν ξανάγινε να οριστούν όλα τα ματς την ίδια μέρα, δυο απ’ αυτά την ίδια ώρα και ένα με διαφορά δυο ωρών στην Θεσσαλονίκη! Μόνο έστω στο μπάσκετ (και αυτό με γκρίνια –αν είναι δυνατόν– από τη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Άρη) κατάφεραν να αλλάξουν την ώρα διεξαγωγής (δύο ώρες πίσω) αφού οι… φωστήρες είχαν ορίσει ΟΛΑ τα ματς της ΑΕΚ σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο και χάντμπολ στις 15:00!
Μπράβο στον κόσμο της ΑΕΚ που αν φέτος λαμβάνει το μήνυμα ότι (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) τα καλύτερα έρχονται πρέπει και μπορεί να εμπεδώσει πως απ’ του χρόνου θα βιώνει, θα ζει τα καλύτερα και αφού τα δύσκολα και τα χειρότερα πέρασαν με τον κόσμο δίπλα της παντού, μόνη ποτέ δεν την άφησαν, ποτέ όμως…
Υγ: Συγχαρητήρια στους μάγκες του χάντμπολ από τώρα. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα η πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό κυπέλλου για μία ομάδα που παίζει μόνη της κόντρα στα απίθανα και ασύγκριτα προβλήματα (τα ξέρουν όλοι) είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ… Γι’ αυτό και στο πλευρό τους θα βρίσκονται περίπου 1.500 οπαδοί της ΑΕΚ, για να τους χειροκροτήσουν και να τους πουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο: ευχαριστούμε για όλα (άλλωστε το ενδεχόμενο να μην υφίσταται το τμήμα που έδωσε στα δύσκολα μεγάλες και αντρίκειες κούπες και χαρές είναι πιο πιθανό από ποτέ)…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελευταία ευκαιρία αλλιώς τετέλεσται...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή να αντιμετωπίσει την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στον κίνδυνο να μείνουν οι ομάδες εκτός Ευρώπης και στην τελευταία ευκαιρία, για να ξεφύγει από τον πάτο το ελληνικό πρωτάθλημα...
Διαβάζω ότι γίνεται ένας χαμός με τον νέο νόμο, που θέλει να περάσει ο Κοντονής, ώστε να φτιάξει αυτό το ρημάδι, που το λέμε ποδόσφαιρο, αλλά μόνο ποδόσφαιρο δεν είναι στην Ελλάδα.
Για μένα σε κάποια σημεία γίνεται λάθος κουβέντα . Το θέμα δεν είναι , ούτε αυστηροποίηση των νόμων, ούτε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, ούτε οι λέσχες, ούτε οι κάμερες, ούτε όλα αυτά που έτσι και αλλιώς υπήρχαν. Το θέμα είναι οι νόμοι, που υπάρχουν να εφαρμόζονται για ΟΛΟΥΣ το ίδιο σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αρκετές περιπτώσεις με το γνωστό αποτέλεσμα στο τέλος.
Η αλήθεια είναι ότι βλέπω μία διάθεση από τον Κοντονή να φτιάξει τα πράγματα, να κάνει και πάλι ελκυστικό το ποδόσφαιρο, στο οποίο ο περισσότερος κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη δικαίως. Άλλο η διάθεση , όμως και άλλο το αποτέλεσμα.
Το να καταργήσει το αυτοδιοίκητο είναι μία σωστή σκέψη (έχει να κάνει και με την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων), αλλά και από την άλλη να μείνουν εκτός Ευρώπης για ένα διάστημα οι ομάδες δεν είναι και η πιο εύκολη λύση. Το σίγουρο είναι, ότι αυτή η απόφαση θα αποδυναμώσει τις ομάδες, αφού και οι ξένοι παίκτες όσο δεν έχουν το δέλεαρ να παίξουν στην Ευρώπη δεν θα έρχονται.  Αυτή είναι η μία σκέψη. Η άλλη λέει, ότι «πλάκα μας κάνεις και σου αρέσει αυτό που βλέπουμε τώρα, που ξέρουμε τον πρωταθλητή πριν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως λένε και οι ξένοι παίκτες , που παίζουν στην Ελλάδα και η διαφθορά έχει σαπίσει το ποδόσφαιρο;». Σωστό και αυτό.
Το σίγουρο, είναι, ότι ο Κοντονής έχει την διάθεση να αλλάξει κάτι σε αυτό το σαθρό σύστημα. Το ζητούμενο είναι αν θα τα καταφέρει, η θα κάνει πίσω. Η να το πω διαφορετικά. Θα κάνει τα λόγια , πράξη , η θα τον ….φάνε στην γωνία; Οι περισσότεροι πιστεύουν, ότι την τελευταία στιγμή ο Κοντονής θα κάνει πίσω και ότι τελικά δεν θα γίνει τίποτα.
Εγώ λέω να περιμένουμε, διότι πρώτη φορά βλέπω έναν Υπουργό τόσο αποφασισμένο να ασχοληθεί(με τα όποια λάθη, όπως την απόφαση για δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) με τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να θέλει να αντιμετωπίσει την διαφθορά. Μακάρι να τα καταφέρει, διότι αν δεν τα καταφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει κανένα μέλλον και σε λίγο δεν θα υπάρχει  επενδυτής να βάλει ένα ευρώ, και υγιής φίλαθλος να πάει στο γήπεδο , για να κάνει το κέφι του και να περάσει δύο ευχάριστες ώρες….. Επί της ουσίας αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να γίνει κάτι, αλλιώς τετέλεσται……

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο ευεργέτης και ο Γεωργιάδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την διόρθωση του Πρωθυπουργού που αλλάζει τα δεδομένα στην ρύθμιση των 100 δόσεων, τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ και τον Γεωργιάδη που θα κριθεί από τα αποτέλεσμα. 
Η εξέλιξη με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός, διορθώνοντας ένα λάθος της ρύθμισης των 100 δόσεων (αν δεν σβήνονταν και οι πρόσθετοι φόροι δεν θα είχε ισχύ η λογική του… πληρώνω το 100% του κεφαλαίου και σβήνεται το σύνολο των προσαυξήσεων για την οποία δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση που «καίγεται» να μαζέψει χρήματα) άνοιξε το δρόμο για τον ΠΑΟΚ, ώστε να απαλλαχθεί μία και καλή από χρέη τα οποία τον ταλαιπωρούν εδώ και δέκα χρόνια.

Πώς όμως αντιλαμβανόμαστε εμείς την έννοια… «γλιτώνει από τα χρέη»;
Το 2006 ο ΠΑΟΚ γιόρταζε τα 80 του χρόνια. Εκείνες τις ημέρες της μεγάλης και ιστορικής γιορτής (παρουσία και του Οικουμενικού Πατριάρχη) που οργάνωσαν οι βετεράνοι του συλλόγου, αντί να επικρατεί… πανηγυρικό κλίμα, υπήρχε διάχυτη στην ατμόσφαιρα της πόλης μία μελαγχολία για το ότι η ΠΑΕ με τα τεράστια χρέη, οδηγούνταν στην καταστροφή. Τότε, δεν υπήρχε κανένα φως στο τούνελ… Αδιέξοδο επικρατούσε και ο ΠΑΟΚ που κέρδιζε συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την έχανε στα χαρτιά λόγω χρεών. Μετά θα ακολουθούσαν και άλλα….

Βεζυρτζής και Οικονομίδης ανέλαβαν προσωρινά να αποτρέψουν το μοιραίο και μετά ήρθε ο Ζαγοράκης. Με την δική του παρουσία και την συσπείρωση του κόσμου μπροστά στο όραμα που έδινε ένας ηγέτης, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε όρθιος και κατάφερε μάλιστα να προοδεύσει (Ας τα θυμίζουμε εμείς όλα αυτά, τώρα που όλοι και όλα απαξιώνονται στον ΠΑΟΚ). Λίγο μετά και επί Βρύζα, ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, που τώρα θα ολοκληρώσει την προσπάθεια σωτηρίας!

Αυτό κερδίζει ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ. Την σωτηρία του (στο 100%) αν και πραγματικά πιστεύουμε, ότι αυτή η ομάδα, όπως τα κατάφερε τόσα χρόνια (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ) έτσι και τώρα θα έβρισκε λύση, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ομάδες. Σώζεται ο ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα δείχνει ικανός να βάλει βάσεις για πολύ μεγαλύτερα πράγματα.  
Έμελε λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης που πλήρωσε και 20 εκατομμύρια για όσα δεν κατάφεραν να κάνουν και να πληρώσουν Ζαγοράκης και Βρύζας από το 2007 μέχρι το 2012, να είναι αυτός που τώρα έχει την χρυσή ευκαιρία να πληρώσει εφάπαξ 10,4 εκατομμύρια και αφού απαλλάξει την ΠΑΕ από το μεγάλο βραχνά, να βάλει τις βάσεις για πολλά περισσότερα έργα ανάπτυξης. Έργα κάθε είδους. Στο γήπεδο με τη δημιουργία καλύτερης ομάδας (ελπίζουμε σε ένα καθαρό ποδοσφαιρικό τοπίο) αλλά και λίγο έξω. Κυρίως με τις εγκαταστάσεις. Με την ανακατασκευή της Τούμπας και την δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου. Έργα που ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα μείνουν στην ιστορία.
Ο Σαββίδης (και καλά έκαναν πρόσφατα στην ΠΑΕ όταν θύμισαν τα 43 εκατομμύρια που έχει βάλει) ανέβασε τον πήχη κατά το 2012-2015, πλήρωσε χρέη της περιόδου 2007-2012 και τώρα είναι έτοιμος να πληρώσει και τα παλιά. Πάει για το απόλυτο δηλαδή!
Είναι έτοιμος ο Σαββίδης να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία  του ΠΑΟΚ. Και να είναι ένας από τους ελάχιστους ευεργέτες του συλλόγου, που δεν θα ξεχαστούν και στα 100 και στα 200 χρόνια του Δικεφάλου…  

Όπως διαβάσατε και νωρίτερα ο Γεωργιάδης έδωσε μία συνέντευξη και κατ’ αρχάς δείχνει αποφασισμένος να απευθύνεται και να ενημερώνει συχνά το κοινό του ΠΑΟΚ.
Από εκεί και πέρα ενώ δεν θέλει να πει οτιδήποτε άσχημο για την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και ότι βρήκε σε αγωνιστικό-τακτικό-ψυχολογικό επίπεδο, ή σε φυσική κατάσταση και επίπεδο σχέσεων εντός αποδυτηρίων (αρνήθηκε δύο-τρεις φορές να πει τι είδε, τι βρήκε και πολύ περισσότερο τι του έχουν πει οι παίκτες που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα…) απάντησε γι’ αυτά που δεν ήταν (κακώς για εκείνον) γνωστά. Όσα έγιναν από πέρυσι την Άνοιξη και μετά.
Για το πώς έμεινε στον ΠΑΟΚ (μια και κατηγορείται γι’ αυτό) είπε: «Ο Σαββίδης μου ανέθεσε μία συγκεκριμένη δουλειά, που δεν μπορώ να αποκαλύψω, αλλά θα φανεί σύντομα. Θα τα μάθετε. Όταν τελείωσα, του είπα ότι θέλω να είμαι μόνο προπονητής. Επειδή είχα δύο προτάσεις, ζήτησα να φύγω. Δεν μου το επέτρεψε ο Σαββίδης!»
Εδώ επάνω να θυμίσουμε ότι ο μεγαλομέτοχος (αυτός που νωρίτερα αναφέραμε ότι τείνει να γίνει ευεργέτης του ΠΑΟΚ) την περασμένη εβδομάδα έκανε κάτι που δεν έχει προηγούμενο και ενώ πάντα εμφανίζεται αυστηρός και επικριτικός με όλους τους συνεργάτες του, για τον Γ.Χ. εξέδωσε ανακοίνωση(!) και ανέφερε: «Ο Γεωργιάδης υπήρξε εξαρχής ένας από τους στενότερους συνεργάτες μου και του έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη για τις γνώσεις και την εντιμότητά του.
Θα έχει την πλήρη υποστήριξη από εμένα και τους συνεργάτες μου στον ΠΑΟΚ γιατί το αξίζει, για την αφοσίωση και την πίστη του στον ΠΑΟΚ και για το ότι δεν αρνήθηκε ποτέ να αναλάβει στα δύσκολα».
Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Γεωργιάδης (και παρά το ότι γι’ άλλη μία φορά θα διαχειριστεί ομάδα άλλου, σε περίοδο κρίσης και πλέι οφ με συνεχόμενους αγώνες) θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Δύο φορές τον ΠΑΟΚ, τον έβγαλε πρώτο. (Πέρυσι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι έκλεψαν τρεις βαθμούς από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ…) Φέτος ξεκίνησε νέα προσπάθεια, με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι ο πρώτος (και από τους μόνους) που τον πιστεύουν. Το θετικό για τον Γ.Χ. είναι ότι οι επόμενοι που τον πιστεύουν και εκτιμούν την δουλειά και τον χαρακτήρα του, είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Γιατί μετά τις περσινές πράξεις στο γήπεδο, ακολούθησαν και δηλώσεις για τον Γ.Χ. από Λίνο-Νάτχο-Τζαβέλλα-Βούκιτς-Κατσουράνη-Στοχ και άλλους.

Σύντομα θα φανεί τι θα γίνει και με τους φετινούς… Εντός και εκτός γηπέδου… Με κύριο στόχο βέβαια και κριτήριο για όλους (προπονητή και παίκτες) την πρωτιά στα πλέι οφ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν είναι απλώς νίκη, είναι ηθική δικαίωση για την ΑΕΚ!!

Ο Δήμος Μπουλούκος σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει την ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου και αναλύει τα δεδομένα που δημιουργούνται από εδώ και πέρα.
Μπορεί η επίσημη ΑΕΚ να μην το παραδέχεται, αλλά τον τελευταίο καιρό στην ομάδα επικρατούσε απαισιοδοξία σε σχέση με το μέλλον της Αγιάς Σοφιάς. Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είχαν δημιουργήσει σκεπτικισμό και τα στόματα έμεναν κλειστά.
Εκκρεμούσε και η εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος για το τι μέλλει γενέσθαι.
Αυτοί είναι και οι λόγοι που η απόφαση του ΣτΕ λειτούργησε τόσο λυτρωτικά και απελευθέρωσε τη χαρά των φίλων της ΑΕΚ που άρχισαν ξανά να κάνουν όνειρα για την δημιουργία γηπέδου στο χώρο του παλιού στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η απόφαση υπέρ της ΑΕΚ, όπως έγραψα στον τίτλο, δεν είναι απλώς νίκη αλλά ηθική δικαίωση για την ομάδα καθώς απορρίπτει το βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούσαν, επικαλούμενοι την αντισυνταγματικότητα του ρυθμιστικού σχεδίου που έδινε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να χτίσει το γήπεδο όπως το είχε σχεδιάσει αλλά και περί βλάβης του δημοσίου συμφέροντος.
Πλέον η απόφαση του ΣτΕ τα εξής δεδομένα αλλά και ερωτήματα για το γήπεδο της ΑΕΚ:
Μετά το νόμο που ψηφίστηκε πέρσι το καλοκαίρι ήρθε και η απόφαση ενός από τα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας για να δικαιώσει την ΑΕΚ! Ποιος λοιπόν μπορεί να πάει κόντρα και με τι επιχείρημα, την απόφαση των δύο εκ των τριών εξουσιών του δημοκρατικού πολιτεύματος;
Οποιος μπει στην διαδικασία να αμφισβητήσει την απόφαση, δεν πάει κόντρα στην ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας; Και τελικά πότε είναι σωστές οι δικαστικές αποφάσεις και πότε δεν τι αποδεχόμαστε; Όταν διαφωνούμε με αυτές, δεν είναι σύννομες;
Οποιες ενέργειες και να κάνει από εδώ και πέρα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και ο Δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος που αντιτίθενται στα σχέδια της ΑΕΚ, μπορεί να επικαλεστούν το συμφέρον των κατοίκων, αλλά και δεν θα νομιμοποιούνται, ούτε θα έχουν το συνταγματικό υπόβαθρο.
Από τη στιγμή που υπάρχει δεδικασμένο και λογικά δεν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση του ΣτΕ με νέα απόφαση δικαστηρίου, μοναδικός δρόμος για όσους διαφωνούν με την ανέγερση του γηπέδου σύμφωνα με το πλάνο της ΑΕΚ, είναι η κατάργηση του Νόμου (4277/2014) που ψηφίστηκε πέρσι το καλοκαίρι κατά πλειοψηφία και χωρίς την έγκριση του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται λοιπόν νέος Νόμος και το ερώτημα είναι εάν είναι διατεθειμένη να το κάνει αυτό η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ζητώντας μάλιστα και την θετική ψήφο των ΑΝΕΛ, του Αεκτζή Πάνου Καμμένου για να περάσει το νομοσχέδιο;
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πλέον δεν έχει δικαιολογίες τις οποίες μπορεί να επικαλεστεί. Ανοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου και πρέπει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους φίλους της ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου «σπιτιού» της ομάδας.
Υ. Γ. Αυτοί που για μία ακόμα φορά μπορούν να νιώθουν αδικημένοι είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας εκείνης της εποχής είχε κρίνει σε πρώτη φάση αντισυνταγματική την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό, λόγω των… περιβόητων κορμοράνων, όταν ο Ελαιώνας είναι μακράν πιο ανεκμετάλλευτη και υποβαθμισμένη περιοχή σε σχέση με τη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν είχε καμία λογική η απαγορευτική απόφαση! Αρα κάτι άλλο έπαιζε…
Y. Γ. 2 Μπορεί κάποια παπαγαλάκια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας να έλεγαν ότι η αρνητική απόφαση αφορά μόνο στην προσφυγή των κατοίκων και όχι του Δήμου, αλλά όσοι γνωρίζουν καλύτερα το δικαστικό ρεπορτάζ τόνιζαν ότι είναι πολύ δύσκολο να βγει διαφορετική απόφαση για ουσιαστικά ίδια προσφυγή, ειδικά από την στιγμή που είναι αρνητική η εισήγηση του προέδρου του ΣτΕ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συμπλοκές οπαδών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Ναυαρίνου!!

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο κλειστό της Πυλαίας, είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή ωστόσο η ένταση ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα.

Οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονται από την Παρασκευή (27/3) στην Θεσσαλονίκη, διασκεδάζοντας στην πλατεία Ναυαρίνου, συνεπλάκησαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί της Ένωσης φώναζαν συνθήματα σε καφετέρια της περιοχής, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των φίλων του Δικεφάλου του Βορρά και που είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια και να υπάρξουν συμπλοκές.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο μεταξύ των οπαδών του Δικεφάλου και της Ένωσης, καθώς χθες το βράδυ συνεπλάκησαν και στη Σταυρούπολη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Τέλος από Λαμία ο Δερμιτζάκης!!

Παρελθόν από τη Λαμία αποτελεί ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι συνεργάτες του, όπως ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος, Πανουργιάς Παπαϊωάννου! Παράλληλα, κάλεσε όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμεί, να λύσει τη Δευτέρα (30/03) το συμβόλαιό του! 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δερμιτζάκη και τους συνεργάτες του για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους και πολλές επιτυχίες. Επίσης, όσοι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους μπορούν να κάνουν αίτημα από την Δευτέρα το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου και να εγκριθεί.

Οφείλω σαν Πρόεδρος της ομάδας της Λαμίας ένα τεράστιο προσωπικό συγγνώμη διότι αισθάνομαι βαρύτατες ευθύνες για επιλογές που έκανα μέχρι σήμερα, Σε λίγο καιρό θα δώσω αναλυτική Συνέντευξη και θα εξηγώ γιατί η ομάδα της Λαμίας έφτασε να είναι εκτός play off και εκτός στόχων. Και τώρα επιβεβαιώνω το ρητό ότι τα κάστρα πέφτουν πρώτα από μέσα και μετά απ' έξω.

Προσωρινά την ομάδα θα την προπονεί ο Γιάννης Λύτρας».

Διλμπέρης: «Εύχομαι κύπελλο και άνοδο στον Ηρακλή»

Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα, Παναγιώτης Διλμπέρης, έβαλε θετικό πρόσημο στον πόντο που πήρε η ομάδα του κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο Ηρακλή, του οποίου ευχήθηκε κατάκτηση του κυπέλλου και άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

“Νομίζω ότι σ’ ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι θα συμφωνήσω με τον κ. Παπαδόπουλο και θα δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έκαναν ένα πολύ ωραίο και τίμιο αγώνα. Τίμιο γιατί αποφύγαμε τα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα που θα μπορούσαν να αποφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς” τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα και πρόσθεσε: “Εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε να σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα ενός άλλου αγώνα, έπρεπε να σκεφτούμε να βάλουμε γκολ, έπρεπε να σκεφτούμε να μην δεχτούμε και φυσικά να μην κινδυνέψει κάποιος παίκτης που είναι στο όριο των καρτών. Ωστόσο αυτό το παιχνίδι τελείωσε θετικά και λέω θετικά γιατί έχουμε ακόμη την μπάλα στα πόδια μας. Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό την τελευταία αγωνιστική στην Καλαμαριά και ότι βγει”.

Για τον Ηρακλή συμπλήρωσε λέγοντας ότι…“Έχω ξαναπεί ότι ο Νίκος (σ.σ. Παπαδόπουλος) έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και βέβαια, εννοείται ότι εύχομαι στον Ηρακλή και να κατακτήσει το κύπελλο, αλλά προπάντων να βρεθεί στην Σούπερλίγκα”.

Από την πλευρά του, ο Βοσνιάδης που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα στη συνέντευξη Τύπου είπε: “Ξέραμε ότι ο Ηρακλής έχει το αήττητο και συγχαρητήρια, του εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια. Εμείς μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε όπως δεν τα κατάφερε και ο Ηρακλής. Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, αλλά στην πρώτη φάση που έκανε ο αντίπαλος σκόραρε, ισοφάρισε και το παιχνίδι έληξε 1-1. Από εδώ και πέρα, δυστυχώς δύο ομάδες της πόλης θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Εύχομαι στον Ηρακλή την άνοδο”.
*Πηγή: metrosport.gr*

Παπαδόπουλος: «Σε τέτοιο γήπεδο, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο»

Στην κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στάθηκε ιδιαίτερα μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για το ήθος που επέδειξαν σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Ήταν τόσο κακή η κατάστασή του, που αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο.

Παρ’ όλα αυτά, από το παιχνίδι κρατάω τη δύναμη που δείξαμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε για να γυρίσουμε το σκορ και φυσικά την παρουσία του κόσμου. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε που γέμισε το γήπεδο και μας συμπαραστάθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Για εμάς πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην τελευταία αγωνιστική. Θέλουμε να κερδίσουμε, τόσο για να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας όσο και για να μπούμε με την καλύτερη δυνατή διαφορά στα πλέι-οφ. Όπως προείπα είναι δύσκολο να μιλήσω για ποδόσφαιρο, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια και για το ήθος που επέδειξαν κατά την διάρκεια του αγώνα” τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ηρακλή και σχετικά με την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 μετά το γκολ του Πάτο πρόσθεσε: “Η αλήθεια είναι ότι πήγε καλά ο σχηματισμός που ακολουθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό είναι κάτι θετικό. Τον έχουμε δουλέψει πολλές φορές στην προπόνηση, αλλά μια – δυο φορές που τον ακολουθήσαμε στο πρωτάθλημα, δεν μας βγήκε. Σήμερα ωστόσο, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που ανταποκρίθηκε η ομάδα”.

Τέλος για το γεγονός ότι ο Ηρακλής κρατά την τύχη στα χέρια του σχετικά με το +9 με το οποίο μπορεί να μπει στην διαδικασία των πλέι-οφ είπε: “Είναι θετικό το γεγονός ότι εξαρτάται από εμάς. Θέλουμε το καλύτερο αβαντάζ για τα πλέι-οφ και είναι σημαντικό ότι η διαφορά αυτή, θα κριθεί από τα δικά μας πόδια”.




*Πηγή: metrosport.gr*

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για ΠΑΟΚ από Θεοχάρη!!

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Χάρης Θεοχάρης με αφορμή τη ρύθμιση που επιτρέπει ΚΑΙ στον ΠΑΟΚ να πληρώσει τα χρέη του.

Ο πρώην γραμματέας δημοσίων εσόδων υποστήριξε με «τιτίβισμά» του πως «Η κυβέρνηση μόλις πέρασε με ΠΝΠ “βελτίωση” της ρύθμισης ώστε να χαρίσει πρόστιμα στον ΠΑΟΚ. Η νέα ηθική της πρώτης αριστερής κυβέρνησης», ανέφερε στο «τιτίβισμά» του

Φυσικό ήταν η στάση του αυτή να προκαλέσει πολλά ερωτηματικά αλλά και οργή στον ΠΑΟΚ μιας και η ρύθμιση έγινε για το σύνολο των ελληνικών εταιριών ενώ δεν είχε επιδείξει αντίστοιχη ευαισθησία  σε πολλές ακόμα περιπτώσεις που υπήρξε και πραγματικά σοβαρός λόγος.
*Πηγή: metrosport.gr*

ΘΕΜΑ: Το ποδοσφαιρικό θαύμα της «Αράντσιπατ» (video)

Η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας που αντιμετωπίζει την Κυριακή (29/3, 21:45) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Βουδαπέστη σίγουρα δεν έχει την αίγλη των περασμένων δεκαετιών, ωστόσο, το παρελθόν της και κυρίως η παρουσία της στη δεκαετία του ’50 αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η θρυλική «Αράντσιπατ» του αρχιτέκτονα Γκούσταβ Σέμπες και των Φέρεντς Πούσκας, Σάντορ Κότσις, Νάντορ Χιντεγκούτι και Ζόλταν Τσίμπορ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις ομάδων που αν και δεν κατέκτησαν κάποιον μεγάλο παγκόσμιο τίτλο, η λάμψη τους παραμένει ζωντανή μέχρι τις ημέρες μας.

Γεννημένη μέσα από τα… συντρίμμια του β’ παγκοσμίου πολέμου, η Ουγγαρία εκείνης της εποχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μια λέξη  «επαναστατική», καθ’ ότι ανέτρεψε όλα τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τότε σχετικά με την τακτική και τον τρόπο ανάπτυξης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν και η πορεία της στην περίοδο (1950-56) της ύπαρξης και της λάμψης της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Γκούσταβ Σέμπες στον πάγκο της, ο προπονητής που έβαλε τις θεωρητικές βάσεις για την κυριαρχία της στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήταν σίγουρα ο Μάρτον Μπούκοβι.

Ο ούγγρος τεχνικός, ο οποίος αργότερα πέρασε και από την Ελλάδα αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε το σύστημα που υιοθέτησε (με δικές του μικρές τροποποιήσεις, φυσικά) ο Σέμπες και οδήγησε την Ουγγαρία στην ποδοσφαιρική κυριαρχία. Ήταν η εποχή που στην Ευρώπη ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές το «WM», σύστημα το οποίο επινόησε ο διάσημος Άγγλος Χέρμπερτ Τσάπμαν και βασιζόταν στην παρουσία ενός επιθετικού κορυφής και δύο εξτρέμ στην γραμμή κρούσης. Ελλείψει ενός τέτοιου φορ, ο Μπούκοβι προχώρησε στην μετατόπιση του κεντρικού επιθετικού πιο πίσω, μετατρέποντας, παράλληλα, τους δύο εξτρέμ σε κεντρικούς επιθετικούς που κινούνταν παράλληλα. Το 3-2-3-2 του Μπούκοβι υιοθέτησε ο Σέμπες φέρνοντάς το στα μέτρα της ομάδας του και τροποποιώντας το σε ένα 4-2-4.


Το αήττητο σερί και το έπος του Γουέμπλεϊ 

Η τακτική καινοτομία του Σέμπες σε συνδυασμό με το πλούσιο ταλέντο των ποδοσφαιριστών γρήγορα ανέδειξαν την Ουγγαρία ως ομάδα – μύθο της εποχής, αφού απέναντι στο πρωτοποριακό ποδόσφαιρο των «Μαγυάρων» δεν υπήρχε αντίδοτο. Είναι χαρακτηριστικό πως η «Χρυσή ομάδα» του Σέμπες από το 1950 έως και το 1954 μέτρησε 31 αγώνες σερί χωρίς ήττα επίδοση ασύλληπτη για την εποχή. Μέσα σε αυτούς τους 31 αγώνες είναι, φυσικά, και το «έπος» του Γουέμπλεϊ, το 6-3 επί της αήττητης μέχρι τότε Αγγλίας μέσα στο σπίτι της. Εκτός από το ίδιο το σκορ, το οποίο φυσικά μιλάει από μόνο του για το μέγεθος της νίκης των «Μαγυάρων», ο αγώνας αποτέλεσε έναν μεγαλειώδη θρίαμβο της τακτικής του Σέμπες απέναντι στο απαρχαιωμένο και συντηρητικό ποδόσφαιρο των Άγγλων, οι οποίοι εγκλωβισμένοι στις αλαζονικές εμμονές τους δεν είχαν αντιληφθεί την πρόοδο του αθλήματος εκτός Νησιού.

Η ήττα στον τελικό του Μουντιάλ του 1954 από την Δυτική Γερμανία (3-2) στον αμφιλεγόμενο αγώνα που έμεινε στην ιστορία ως «Θαύμα της Βέρνης», και συζητείται αρκετά μέχρι και τις ημέρες μας δυστυχώς για τους Ούγγρους δεν αποτέλεσε το τέλος μόνο του αήττητου σερί, και την απώλεια του βαρύτιμου τροπαίου, αλλά και το φινάλε μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Στο άκουσμα της είδησης της ήττας στον τελικό, οι διψασμένοι για τον τίτλο Ούγγροι ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες, που γρήγορα έλαβαν διαστάσεις διαδήλωσης ενάντια στο καθεστώς. Πολλοί τις χαρακτήρισαν ως προπομπός όσων τραγικών συνέβησαν στην Ουγγαρία δύο χρόνια αργότερα και οδήγησαν στην σοβιετική στρατιωτική επέμβαση.


Η διάλυση της «Αράντσιπατ» και… ο Εθνικός

Τα γεγονότα του 1956, με την πολιτική αναταραχή και την ένοπλη επέμβαση της ΕΣΣΔ αποτέλεσαν επί της ουσίας το έναυσμα για την διάλυση αυτής της μεγάλης ομάδας. Η συμμετοχή των δύο κορυφαίων ουγγρικών συλλόγων της εποχής, ΜΤΚ και Χόνβεντ σε τουρνουά του εξωτερικού ήταν η αφορμή που περίμεναν οι μεγάλοι άσοι της «Αράντσιπατ» για να αποδράσουν στο δυτικό στρατόπεδο και να μην γυρίσουν ποτέ πίσω. Άλλωστε, ομάδες που θα τους υποδέχονταν στην Δυτική Ευρώπη υπήρχαν πολλές. Ο Φέρεντς Πούσκας βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στη Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που οι Κότσις και Τσίμπορ μετακόμισαν στην γειτονική Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα. Πριν βρουν τη νέα τους ποδοσφαιρική στέγη στην Ισπανία, πάντως, και οι τρεις τους πέρασαν πρώτα από την Ελλάδα. Ο αείμνηστος πρόεδρος του Εθνικού Δημήτρης Καρέλλας τους είχε κάνει πρόταση να αγωνιστούν με την φανέλα των Πειραιωτών, όμως, η ΕΠΟ κατηγόρησε τους «κυανόλευκους» για… επαγγελματισμό και δεν έβγαλε δελτία στους Ούγγρους άσους. Οι κακές γλώσσες λένε πως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τρόμαξαν πως θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία τους και πίεσαν την Ομοσπονδία να μην επιτρέψει στους τρεις Ούγγρους να αγωνιστούν στην Ελλάδα. Αλήθεια ή ψέμματα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα. Έχουν περάσει, άλλωστε, σχεδόν 60 χρόνια από τότε. Το μόνο σίγουρο είναι πως χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα ασύλληπτα ρεκόρ
  •          Από τις 4/6/1950 έως τις 19/2/1956 42 νίκες, επτά ισοπαλίες και μία ήττα (στον τελικό του Μουντιάλ 1954), ποσοστό νικών 91%
  •          31 ματς χωρίς ήττα από τις 4/6/1950 έως τις 3/7/1954, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αήττητη στον 20ό και 21ο αιώνα
  •          73 συνεχόμενα παιχνίδια που σκόραρε από τις 10/4/1949 έως τις 16/6/1957
  •          Ρεκόρ σκοραρίσματος σε ένα και μόνο Μουντιάλ: 27 γκολ (1954), 5.4 γκολ ανά ματς
  •          Μεγαλύτερη νίκη σε αγώνα Μουντιάλ: 9-0 τη Νότια Κορέα (1954)
  •          Η πρώτη ομάδα εκτός Βρετανίας που νίκησε εκτός έδρας την Αγγλία
  •          Η πρώτη εθνική ομάδα που κέρδισε εκτός έδρας την ΕΣΣΔ




Στιγμιότυπα από τη νίκη των Ούγγρων στο Γουέμπλεϊ (25/11/1953) που έμεινε στην ιστορία.
*Πηγή: metrosport.gr*

Σκόραρε ο Βλαχοδήμος!!

Στο 2-2 ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της Ολιμπίκ Νιμ με τη Μαρσέιγ. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, μάλιστα, σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, αλλά ο Ζινιάκ στο 61′ ισοφάρισε για τους Μασσαλούς.

Το πρώτο γκολ της Νιμ έβαλε ο Μαουλιντά, ενώ η Μαρσέιγ είχε ανοίξει το σκορ με τον Thauvin.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ίβιτς: «Ποδοσφαιρικός πατέρας μου ο Σάντος»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Φερνάντο Σάντος μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς, δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται σήμερα σε μέσα της πατρίδας του.

Η εθνική ομάδα της Σερβίας αγωνίζεται κόντρα στην Πορτογαλία και ο προπονητής της Κ20 του ΠΑΟΚ κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων και τον ομοσπονδιακό προπονητή των Ιβήρων και πρώην του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τον οποίον χαρακτήρισε ως ποδοσφαιρικό του πατέρα:

«Μπορώ να πω με υπερηφάνεια πως ήταν ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Μου έμαθε τόσα πολλά κι έξυπνα πράγματα, που ήταν αναπόφευκτο να μη γίνουμε -και να παραμείνουμε- φίλοι. Για 1,5 χρόνο συνεργαστήκαμε και στην Αθήνα, έπειτα από δύο σεζόν στη Θεσσαλονίκη. Εκείνες οι μέρες μου φέρνουν τις καλύτερες αναμνήσεις», ήταν τα πρώτα λόγια του Ίβιτς.

«Εχει κάνει μία σπουδαία καριέρα και είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα. Είναι τελειομανής και φροντίζει κάθε λεπτομέρεια. Είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για την ομάδα του και οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές για την προετοιμασία του αγώνα με τη Σερβία», πρόσθεσε ο νεαρός τεχνικός.

Οσο για τις πιθανότητες των Σέρβων να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα: «Περιμένω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Γνωρίζω το στυλ του Ράντοβαν Κούρσιτς και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα δείτε μία πραγματική μάχη στον αγωνιστικό χώρο». 
*Πηγή: metrosport.gr*

Επίσημα στην Αλ Σαντ ο Τσάβι!!

O αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ, είναι κι επίσημα παίκτης της Αλ Σαντ, όπως γνωστοποίησε ο Αθλητικός διευθυντής της ομάδας από το Κατάρ, Μοχάμεντ Γκάνεμ, με φωτογραφία που «ανέβασε» στο Instagram.
Ο Καταλανός αμυντικός μέσος θα αμείβεται με 10.000.000 ευρώ το χρόνο, ενώ στο συμβόλαιο του υπάρχει και οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο, αν το επιθυμεί ο παίκτης, που θα του αποφέρει ακόμα 10.000.000 ευρώ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Το νέο «παλάτι» της Μίλαν!!

H Μίλαν έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι σήμερα 7 Champions League και πρωταγωνιστεί συχνά-πυκνά στους τίτλους των μεγαλύτερων αθλητικών εφημερίδων.
Ωστόσο αυτή τη φορά έρχεται και πάλι στο προσκήνιο εξαιτίας του νέου της γηπέδου που ετοιμάζεται και αναμένεται να είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής.
Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Arup, και για να καταλάβετε το μέγεθός της, μάθετε ότι αυτή είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της Όπερας του Σίδνεϊ και του Fulton Center της Νέας Υόρκης.
Το γήπεδο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ιταλίας και οι θέσεις του θα είναι σε κόκκινο και μαύρο, τα χρώματα δηλαδή της Milan. Συγκεκριμένα, το γήπεδο θα χωράει 48.000 φιλάθλους και θα διαθέτει αναδιπλούμενη οροφή.
*Πηγή: arenafm.gr*

Απειλούν τον Κόντε!!

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε, έγινε αποδέκτης απειλών έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί με τον Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο οποίος ενδέχεται ν” απουσιάσει για τους επόμενους έξι μήνες έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης με την εθνική ομάδα!
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας, Κάρλο Ταβέκιο στο ραδιόφωνο του Rai, ο κόουτς της εθνικής ομάδας έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του μέσω διαδικτύου και είναι τέτοια σύγχυση που σκέφεται ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης!
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πληρώσει»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και μίλησε για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Υπήρξε μια εμπλοκή είχα πει πως θα τακτοποιηθεί και πως ήταν κάτι το οποίο δεν είχαμε προσέξει και πλέον τελείωσε το θέμα. Ήταν ένα άρθρο που εμπόδιζε τον ΠΑΟΚ και άλλους ανθρώπους να πληρώσουν με τον τρόπο που έπρεπε όμως απομακρύναμε αυτή την δυσκαμψία».
Για το ποιο ήταν το σημείο τριβής: «Οι πρόσθετοι φόροι είχαν κεφαλοποιηθεί και υπήρχε μια μικρή εμπλοκή σε μια τεχνική διαδικασία. Ξεπεράστηκε αυτό το θέμα και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πληρώσει αυτά που πρέπει να πληρώσει».
Για την δήλωση του Ιβάν Σαββίδη: «Δεν την έχω διαβάσει. Εμένα μου αρκεί που εξυπηρετήθηκε ένα σύνολο κόσμου και μέσα σε αυτό είναι και ο ΠΑΟΚ. Οι δυσκολίες πρέπει να ξεπερνιούνται όταν κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει».
Για το αν θα έρθει στη Βουλή το θέμα: «Όλα αυτά έχουν τελειώσει και βρισκόμαστε στα πιο εύκολα διαδικαστικά».
Για την δήλωση του πως μέσα στον Μάρτιο υπήρχαν ικανοποιητικά έσοδα: «Είχαμε εντυπωσιακά, ικανοποιητικά έσοδα. Το γεγονός πως άρχισε να λειτουργεί η διαδικασία των 100 δόσεων και της εφάπαξ οφειλής έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα».
 Για την πολιτική που ακολουθεί σε θέματα δημοσιότητας: «Έχουμε μια πολιτική σε θέματα δημοσιότητας και παρουσίασης να εμφανιζόμαστε μια βδομάδα το πολύ και μετά να σιωπούμε για 15 μέρες καθώς υπάρχουν προβλήματα ουσίας. Όταν μιλάμε σε κάποιους δεν γίνεται να αρνηθούμε μετά σε άλλους. Είμαστε σε μια θέση που πρέπει να προσέχουμε και κάθε λέξη που λέμε».
Για το γεγονός πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση του θέματος: «Τα προβλήματα ήταν συγκεκριμένα, έπρεπε κάποια πράγματα να προχωρήσουν γρήγορα και είχα και τον Γκαγκάτση που ήταν ένας από τους καλύτερους φοιτητές μου. Άλλο να μιλάς με κάποιον που έχεις 4-5 χρόνια και άλλο το να έρθει κάποιος άγνωστος».
Για το αν υπάρχει η δυνατότητα του παραδοσιακού τρόπου υπαγωγής: « Με τα συγκεκριμένα τεχνικά θέματα δεν ασχολούμαι καθόλου. Οι αρμόδιοι ότι χρειάζεται θα το κάνουν. Το θέμα ήταν να κλείσει το ζήτημα και έκλεισε».
*Πηγή: arenafm.gr*