Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τελευταία ευκαιρία αλλιώς τετέλεσται...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή να αντιμετωπίσει την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στον κίνδυνο να μείνουν οι ομάδες εκτός Ευρώπης και στην τελευταία ευκαιρία, για να ξεφύγει από τον πάτο το ελληνικό πρωτάθλημα...
Διαβάζω ότι γίνεται ένας χαμός με τον νέο νόμο, που θέλει να περάσει ο Κοντονής, ώστε να φτιάξει αυτό το ρημάδι, που το λέμε ποδόσφαιρο, αλλά μόνο ποδόσφαιρο δεν είναι στην Ελλάδα.
Για μένα σε κάποια σημεία γίνεται λάθος κουβέντα . Το θέμα δεν είναι , ούτε αυστηροποίηση των νόμων, ούτε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, ούτε οι λέσχες, ούτε οι κάμερες, ούτε όλα αυτά που έτσι και αλλιώς υπήρχαν. Το θέμα είναι οι νόμοι, που υπάρχουν να εφαρμόζονται για ΟΛΟΥΣ το ίδιο σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αρκετές περιπτώσεις με το γνωστό αποτέλεσμα στο τέλος.
Η αλήθεια είναι ότι βλέπω μία διάθεση από τον Κοντονή να φτιάξει τα πράγματα, να κάνει και πάλι ελκυστικό το ποδόσφαιρο, στο οποίο ο περισσότερος κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη δικαίως. Άλλο η διάθεση , όμως και άλλο το αποτέλεσμα.
Το να καταργήσει το αυτοδιοίκητο είναι μία σωστή σκέψη (έχει να κάνει και με την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων), αλλά και από την άλλη να μείνουν εκτός Ευρώπης για ένα διάστημα οι ομάδες δεν είναι και η πιο εύκολη λύση. Το σίγουρο είναι, ότι αυτή η απόφαση θα αποδυναμώσει τις ομάδες, αφού και οι ξένοι παίκτες όσο δεν έχουν το δέλεαρ να παίξουν στην Ευρώπη δεν θα έρχονται.  Αυτή είναι η μία σκέψη. Η άλλη λέει, ότι «πλάκα μας κάνεις και σου αρέσει αυτό που βλέπουμε τώρα, που ξέρουμε τον πρωταθλητή πριν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως λένε και οι ξένοι παίκτες , που παίζουν στην Ελλάδα και η διαφθορά έχει σαπίσει το ποδόσφαιρο;». Σωστό και αυτό.
Το σίγουρο, είναι, ότι ο Κοντονής έχει την διάθεση να αλλάξει κάτι σε αυτό το σαθρό σύστημα. Το ζητούμενο είναι αν θα τα καταφέρει, η θα κάνει πίσω. Η να το πω διαφορετικά. Θα κάνει τα λόγια , πράξη , η θα τον ….φάνε στην γωνία; Οι περισσότεροι πιστεύουν, ότι την τελευταία στιγμή ο Κοντονής θα κάνει πίσω και ότι τελικά δεν θα γίνει τίποτα.
Εγώ λέω να περιμένουμε, διότι πρώτη φορά βλέπω έναν Υπουργό τόσο αποφασισμένο να ασχοληθεί(με τα όποια λάθη, όπως την απόφαση για δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) με τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να θέλει να αντιμετωπίσει την διαφθορά. Μακάρι να τα καταφέρει, διότι αν δεν τα καταφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει κανένα μέλλον και σε λίγο δεν θα υπάρχει  επενδυτής να βάλει ένα ευρώ, και υγιής φίλαθλος να πάει στο γήπεδο , για να κάνει το κέφι του και να περάσει δύο ευχάριστες ώρες….. Επί της ουσίας αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να γίνει κάτι, αλλιώς τετέλεσται……

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: