Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ

Το block θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Τρίτη 17 Απρίλη .Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή Ανάσταση και να περάσετε όμορφα τις άγιες αυτές ημέρες . Ας ελπίσουμε ότι στον Γολγοθά που ανεβαίνουμε ως Έθνος να έρθει γρήγορα η Ανάσταση!!

Αθήνα-Θεσσαλονίκη... Round 1


Αθήνα-Θεσσαλονίκη... Round 1
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε για δεύτερη συνεχή χρονιά και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs νικώντας τον Ηλυσιακό στο άδειο κλειστό των Ιλισίων (καθώς δεν σφραγίστηκαν τα εισιτήρια των γηπεδούχων) με 83-57. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν στην πρώτη φάση των play offs με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος απόλαυσε το ρεπό του βλέποντας τον ΚΑΟΔ να γνωρίζει τη συντριβή στην Κρήτη από τον ΑΓΟΡ με 98-67 και να μην του «κλέβει» στο νήμα την όγδοη θέση.

Ο Παναθηναϊκός, που χθες συνέτριψε τον Κολοσσό με 100-57 θα αναμετρηθεί στην πρώτη φάση με τον Άρη, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα από το αδιάφορο Περιστέρι με 78-63 και έχασε κάθε ελπίδα να προλάβει την Καβάλα. Η τελευταία με αντεπίθεση διαρκείας επιβλήθηκε του Πανιωνίου στο κλειστό της Καλαμίτσας με 75-68 και θα συναντήσει στην πρώτη φάση τον τρίτο Κολοσσό. Στο πλέον αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, το Μαρούσι που υποβιβάζεται μετά από 14 χρόνια γνώρισε μία ακόμη μεγάλη σε έκταση ήττα, με 104-79 από τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Τα play offs θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα. Η πρώτη φάση (προκρίνεται η ομάδα στις δύο νίκες με σύστημα διεξαγωγής 1-1-1) θα ξεκινήσει Τετάρτη και Πέμπτη του Πάσχα και τα παιχνίδια θα γίνονται ανά δύο μέρες.

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Άρης
Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα
ΑΓΟΡ-Πανιώνιος

Θα ακολουθήσει η ημιτελική φάση (προκρίνεται η ομάδα με τρεις νίκες με σύστημα διεξαγωγής 2-2-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

(10/4) Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 100-57
Καβάλα-Πανιώνιος 75-68
Περιστέρι-Άρης 78-63
Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ 98-67
Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας 79-104
Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 57-83
Ρεπό: ΠΑΟΚ

Ερωτηματικά για τους τελικούς

Η σειρά των τελικών-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό-είναι άγνωστο αν θα αρχίσει πριν ή μετά το Final 4. Οι «αιώνιοι», που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες (με σύστημα διεξαγωγής 1-1-1-1-1), δεν επιθυμούν να αρχίσουν οι τελικοί πριν το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, να διακοπούν και να συνεχιστούν μετά, αλλά να γίνουν μια και καλή μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους για την Ευρωλίγκα.

Αυτό, ωστόσο, βρίσκει αντίθετη την ΕΟΚ, που έχει ζητήσει να τελειώσει η σεζόν το αργότερο στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Μαΐου, καθώς ακολουθεί η προετοιμασία της Εθνικής για το Προολυμπιακό Τουρνουά (2-8 Ιουλίου στη Βενεζουέλα).

33.000 εισιτήρια ο Ολυμπιακός, 12.500 ο Ατρόμητος!!


33.000 εισιτήρια ο Ολυμπιακός, 12.500 ο Ατρόμητος

Οριστικά το Σάββατο 28 Απριλίου στις 20:30 το βράδυ στο ΟΑΚΑ, θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Ατρομήτου, όπως έγινε γνωστό ύστερα από τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που διεξήχθη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα αποφασίστηκε, ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει 33.000 εισιτήρια και ο Ατρόμητος 12.500, ενώ πριν τον τελικό θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο φιναλίστ.

Εξάλλου, αύριο Μ. Πέμπτη θα γίνει αυτοψία από την αστυνομία στο ΟΑΚΑ, ενώ ήδη ζητήθηκε από την διοίκηση του σταδίου να προχωρήσει σε βελτιώσεις για την καλύτερη ασφάλεια των οπαδών.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο τελικός θα γίνει στις 28 Απριλίου στο ΟΑΚΑ στις 20:30 κάτι που το αποδέχτηκε και η ΕΠΟ και η αστυνομία και το κανάλι. Ήταν η πιο ευρεία σύσκεψη που έχω συμμετάσχει. Ήταν μια έγκυρη σύσκεψη αρκετές μέρες πριν τον τελικό. Βάλαμε τους πρώτους κανόνες. Ποιες θύρες θα πάρει η κάθε ομάδα και ποσά εισιτήρια. Υπάρχει ακόμα μια αυριανή αυτοψία της αστυνομίας για να συμφωνήσει στο πλάνο.

Εμείς σαν Ολυμπιακός είπαμε ότι βλέπουμε το παιχνίδι σαν γιορτή. Είμαστε δυο ομάδες με σοβαρές διοικήσεις και με καλές σχέσεις. Δυο ομάδες που έχουν πετύχει τους βασικούς τους στόχους τη φετινή περίοδο και αυτό έχει σημασία για την ψυχολογία των φιλάθλων μας. Εκφράσαμε την επιθυμία να δώσουμε μαζί και τον κ. Σπανό μια κοινή συνέντευξη τύπου 3-4 μέρες πριν το τελικό ώστε να δώσουμε ένα διαφορετικό κλίμα. Η δέσμευση μας είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάμε σε ένα τελικό χαμηλών τόνων και να επηρεάσουμε με την καλή έννοια τους φιλάθλους μας ώστε να πάνε στο γήπεδο για ένα παιχνίδι γιορτή. Να ξεχάσουμε τα άσχημα συμβάντα του περσινού τελικού
».

Για τις αντιρρήσεις της αστυνομίας για την έδρα του τελικού, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Δεν εκφράστηκε επίσημα από την αστυνομία ότι δεν θεωρεί το ΟΑΚΑ ασφαλές γήπεδο. Θα γίνουν ωστόσο κάποιες ενέργειες στο στάδιο για να βελτιωθεί το επίπεδο ασφαλείας, όμως αυτό είναι θέμα της ΓΓΑ και της διοίκησης του ΟΑΚΑ», ενώ για το θέμα των εισιτηρίων εξήγησε ότι δεν υπήρξε διαφωνία, εκτός από δύο θύρες που θέλουν οι ομάδες να ανοίξουν αλλά δεν θέλει η αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Νίκος Προύτζος, ανέφερε: «Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις από την αστυνομία για το ΟΑΚΑ. Κάποιες μικροβελτιώσεις θέλει η ΕΛ.ΑΣ. από τη διοίκηση του σταδίου. Θα πάμε για μια γιορτή του ποδοσφαίρου στις 28 του μήνα, ενώ οι δυο ομάδες θα μοιραστούν 40.000 με 45.000 εισιτήρια».

Τέλος, από πλευράς Ατρομήτου, ο Γιώργος Χάτζης δήλωσε: «Πιστεύω ότι τα μέτρα που πάρθηκαν αυτή τη φορά είναι σαφώς βελτιωμένα από τα περσινά, ώστε να μην αντικρίσουμε αυτό το ελεεινό χάλι όπως στο τελικό με την ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος θα πάρει περίπου 12.500 εισιτήρια, ενώ ο Ολυμπιακός περίπου 33.000. Φέτος ο Ατρόμητος δεν είναι ομάδα της γειτονιάς, αλλά της Ευρώπης».

Αισιοδοξία από σύζυγο και μάνατζερ του Αμπιντάλ!!


Αισιοδοξία από σύζυγο και μάνατζερ του Αμπιντάλ
Θετικά μηνύματα έρχονται για την κατάσταση της υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος χθες υποβλήθηκε σε εννιάωρη επέμβαση για τη μεταμόσχευση ήπατος.

Η σύζυγός του, Αγιέ Αμπιντάλ, μέσω του facebook ανέφερε πως «… για την ώρα όλα πάνε καλά. Ο Ερίκ και ο ξάδερφός του Ζεράρ χειρουργήθηκαν χθες. Ο Ερίκ θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για τα μηνύματα που έχει λάβει. Η υποστήριξη και η δύναμη που έχει πάρει από όλο τον κόσμο είναι κάτι πρωτοφανές. Σας ευχαριστούμε».

Ο μάνατζερ του 33χρονου άσου, Νταβίντ Βεντιτέλι, είπε με τη σειρά του: «Ξέρουμε πως οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για να πάνε όλα καλά. Μας υποδέχτηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο. Ο Ερίκ μού ζήτησε να ευχαριστήσω τους Καταλανούς, τους Ισπανούς και όλο τον υπόλοιπο κόσμο για τα μηνύματα που έλαβε με ευχές για καλή ανάρρωση».

«Το αυτοδιοίκητο τρίζει»!


«Το αυτοδιοίκητο τρίζει»!

Με μια επιθετική ανακοίνωση της οποίας η σφοδρότητα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, ο Πάνος Μπιτσαξής απειλεί ευθέως την ΕΠΟ, το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και το μέλλον των πρωταθλημάτων!

Ο γ.γ.Α επιτίθεται στη «σκιώδη» -όπως τη χαρακτηρίζει- ηγεσία της Σούπερ Λίγκας και με αφορμή την απόφαση για το Άρης-Αστέρας Τρίπολης, την κατηγορεί ότι «οπλίζει το χέρι κάθε φανατικού»! Προειδοποιεί δε, με σκληρές αποφάσεις «μόλις ολοκληρωθεί η θλιβερή αυτή ιστορία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταπέλτης:

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, σχετικά με την απόφαση που έλαβε χτες, 10 Απριλίου 2012, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των ΠΑΕ, Άρη- Αστέρα Τρίπολης έκανε σήμερα Μεγ. Τετάρτη, την παρακάτω δήλωση:

«Το χειρότερο με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και της εκκωφαντικής σιωπής, τόσο της ίδιας, όσο και της σκιώδους ηγεσίας της, είναι ότι οπλίζει το χέρι του κάθε φανατικού να βιαιοπραγεί, χωρίς τον φόβο της αγωνιστικής συνέπειας. Το «καλύτερο» είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα της συλλογιστικής της.

Αν ξανασυμβεί αύριο, το ίδιο ή βαρύτερο περιστατικό, ποιός θα είναι ο ηθικός αυτουργός;

Νομίζουν κάποιοι, ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη Πολιτεία, επειδή πηγαίνει σε εκλογές. Σφάλλουν. Η χώρα έχει και θεσμικό οπλοστάσιο και αμυντικά ανακλαστικά και την καθολική συναίνεση των πολιτών και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της ανομίας.

Οι αποφάσεις της Πολιτείας θα ληφθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο, μετά την δικαστική ολοκλήρωση της θλιβερής αυτής υπόθεσης, είτε από αυτήν την Κυβέρνηση, είτε από την Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές.

Ένα μήνυμα προς την Ε.Π.Ο. Με τέτοιου τύπου λογικές το αυτοδιοίκητο τρίζει και το μέλλον των Πρωταθλημάτων είναι αβέβαιο
».

Τέλος ο Λεμονής!


Πρόωρα χωρίζουν οι δρόμοι του Παναιτωλικού και του Τάκη Λεμονή!
Τέλος ο Λεμονής!
Μετά τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας -και τον διαφαινόμενο υποβιβασμό από τη Σούπερ Λίγκα- οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Έτσι, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ανακοινώθηκε και επίσημα η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού (που ούτως ή άλλως εξέπνεε το καλοκαίρι).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός αναφέρει

«Μετά από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος Φώτης Κωστούλας και ο προπονητής Τάκης Λεμονής, αποφασίστηκε από κοινού η λύση της συνεργασίας. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν ευχαριστίες για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία τους. Η ομάδα θα συνεχίσει έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με προπονητή τον Γιάννη Νταλακούρα».

Στη σκιά της σύλληψης Σαχπατζίδη!!


Στη σκιά της σύλληψης Σαχπατζίδη
Η είδηση για τη σύλληψη του Γιώργου Σαχπατζίδη, όπως είναι φυσικό, δημιούργησε παρενέργειες στο Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τη συνεδρίαση του οποίου απουσίαζαν οι δυο γιοι του Κατερινιώτη επιχειρηματία.

Ωστόσο, το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε, ενώ αντίθετα ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για άλλα ζητήματα.

Συγκεκριμένα:


Θα ζητηθεί παράταση της θητείας της παρούσας διοίκησης από το Πρωτοδικείο, αφού τους επόμενους δύο μήνες θα υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα για το σύλλογο.

Επιπλέον σχετικά με την εμπορική εκμετάλλευση αναμένεται να κλείσει η «Τούμπα ΕΠΕ», η οποία μέχρι σήμερα διαχειριζόταν και την μπουτίκ με τα επίσημα προϊόντα στο συλλόγου.

Όπως αναμενόταν, επικυρώθηκε η συμφωνία με την εταιρεία UMBRO η οποία για τα επόμενα δύο χρόνια αναλαμβάνει να «ντύνει» την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Τέλος, αποφασίσθηκε να προκηρυχθεί νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και εντός των επόμενων εβδομάδων θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Σε ό,τι αφορά τα μίνι διαρκείας ενόψει των πλέι οφ, υπάρχει η σκέψη να υπάρξει μείωση σε σχέση με τις τιμές της περασμένης χρονιάς, ενώ συζητήθηκαν ακόμη θέματα όπως η πρόσληψη του οικονομικού διευθυντή και η καταβολή της πρώτης δόσης στην Πόρτο για τη μεταγραφή του Βιεϊρίνια.


πηγή: sport-fm.gr

Συνελήφθη ο Σαχπατζίδης...!!

Συνελήφθη ο Σαχπατζίδης...
…ελέω Τσοχατζόπουλου! Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη ο εκ των βασικών μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ –εδώ και λίγες ώρες- κρατείται από τις Αρχές καθώς φέρεται να έχει σχέση με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνελήφθη το πρωί για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Το ένταλμα εκδόθηκε από την εισαγγελία Αθηνών και θα μεταφερθεί στην Αθήνα. Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη αντίδραση, ενώ δεν διέρρευσε αν το θέμα συζητήθηκε στο σημερινό ΔΣ του συλλόγου. Η οικογένεια Σαχπατζίδη έχει βάλει στην ΠΑΕ περίπου 1 εκατ. ευρώ και είναι λογικό στις τάξεις της διοίκησης να υπάρχει προβληματισμός μετά τη σημερινή εξέλιξη.

 
πηγή: sport-fm.gr

Μένει αν δεν φύγει...

εν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο τέλος της σεζόν θα γίνει η κουβέντα, στο 50-50 οι πιθανότητες. Θα μείνει αν δεν φύγει, δηλαδή, ένα πράγμα...
Μένει αν δεν φύγει...
Η παραμονή του ΠΑΣ Γιάννινα είναι γεγονός και είναι κοντά στην επίτευξη του ρεκόρ των αήττητων αγώνων στην ιστορία της ομάδας.
Ωστόσο, προτεραιότητα για τη διοίκηση του "Άγιαξ της Ηπείρου" αποτελεί η υπόθεση του Άγγελου Αναστασιάδη και μετά θα ασχοληθεί με τα συμβόλαια που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι.
Στη συνέχεια, από κοινού θα ασχοληθούν με το ρόστερ της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξει άμεση συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ και του 59χρονο τεχνικού, ώστε να συζητήσουν το ζήτημα της ανανέωσης της συνεργασίας τους.
Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για την παραμονή του Αναστασιάδη στον ΠΑΣ. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό την Μεγάλη Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ θα προπονηθούν τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ-Φορτσάρουν μετά το Πάσχα

Στη διάθεσή του θα έχει ο Λάζλο Μπόλονι όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ και μετά τις διακοπές του Πάσχα θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρωτιά στα πλέι οφ.
Οι δεκάδες θλάσεις, οι τιμωρίες λόγω καρτών και η κούραση από τη συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις (παράλληλα) άφησαν… στίγματα στον ΠΑΟΚ.

Ομως ο Μπόλονι πιστεύει ότι η αλλαγή θα έρθει πολύ γρήγορα, μια κι έχει στη διάθεσή του (ύστερα από πολύ καιρό) όλους τους ποδοσφαιριστές του. Ο Βλάνταν Ιβιτς είναι «ταύρος», ο Αραούχο Ετο είναι σχεδόν έτοιμος για να επιστρέψει στη δράση (αυτό θα γίνει σίγουρα στα ματς των πλέι οφ) και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε. Η ομάδα θα προπονηθεί μέχρι τη Μ. Παρασκευή (πρωί) κι αφού οι παίκτες ξεκουραστούν, το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας θα επιστρέψουν στη Ν. Μεσημβρία, με πρώτο στόχο να κερδίσουν (ύστερα από πολύ καιρό) στην Τούμπα την ήδη υποβιβασμένη Δόξα Δράμας (Τετάρτη). Η ομάδα θα μπει στην τελική ευθεία για να δώσει μεγάλες «μάχες» στα πλέι οφ.

Μετά τη Δράμα και τον αγώνα της Λιβαδειάς (τελευταία αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αλλάξει άρδην τον αγωνιστικό του μανδύα (σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν), να πιστέψουν όλοι στις δυνατότητες της ομάδας κι αφού δε θα λείπει κανένας (έχει γίνει προγραμματισμός για τις κάρτες), να αποδειχθεί έμπρακτα ότι η εμπειρία των παικτών με στόφα πρωταγωνιστή μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στα πλέι οφ. Η μεγάλη ώρα φθάνει για τον ΠΑΟΚ, που θέλει να σώσει την παρτίδα.

Ο κύκλος της ομάδας του Σάντος θα κλείσει φέτος και για παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως οι Χαλκιάς, Ιβιτς, Τσιρίλο κ.ά. που δεν θα ανανεώσουν και είναι πολύ σημαντικό να φύγουν με ψηλά το κεφάλι (και με την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) από τον «Δικέφαλο».

Ημέρα πληρωμής

Σε σταδιακή καταβολή μέρους των οφειλομένων προς τους ποδοσφαιριστές προχώρησε την Τρίτη η διοίκηση του Αρη.
Άλλωστε είχε ενημερώσει τον Νίκο Λαζαρίδη και αυτός στη συνέχεια τους συμπαίκτες του. Στους λογαριασμούς του πρώτου γκρουπ παικτών (αυτών που ήταν κανονικά να εξοφληθούν την πρώτη δόση των διακανονισμών ως την περασμένη Παρασκευή) μπήκε ένα μέρος των χρημάτων, ανάλογα με το ύψος της δόσης και το ίδιο θα συμβεί ως την Πέμπτη και με τους υπόλοιπους.

Πρόκειται για χρήματα που αφορούν το πρώτο μισό της σεζόν και ως τις 31 Δεκεμβρίου που θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις.

«Ψάχνονται» για τουρνουά

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αρη ολοκληρώνονται και τυπικά την επόμενη Κυριακή στις 22 Απριλίου με τον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουν και οι προπονήσεις της ομάδας. Θα συνεχιστούν για περίπου ένα μήνα, αφού δεν γίνεται οι ποδοσφαιριστές να πάνε διακοπές από τα τέλη Απριλίου ως και τα τέλη Ιουνίου που θα επιστρέψουν. Εξαιτίας της έλλειψης κινήτρου και για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική χαλάρωση, οι άνθρωποι του Αρη επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για το διάστημα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

 Αυτό που μελετούν είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να μεταβεί η ομάδα στο εξωτερικό για κάποιο τουρνουά (Αμερική, Αυστραλία, Ασία) που θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα δώσει την ευκαιρία στον Μασάδο να δοκιμάσει και κάποιους νεαρούς από την ομάδα Κ-20 εν όψει της νέας σεζόν. Αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες, τότε οι «κίτρινοι» θα περιοριστούν σε φιλικά εντός των συνόρων όπως έγινε και πέρυσι.

Ο Μπακαγιόκο ονειρεύεται Ευρώπη

Ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο μιλώντας στο «footmercato.fr» υποστήριξε ότι τα Γιάννενα ελπίζουν ακόμα και για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! «Πρέπει να έχουμε κίνητρο. Δεν έχει ενδιαφέρον να αγωνίζεσαι για την παραμονή. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια και αισιοδοξούμε μήπως παίξουμε στα Κύπελλα Ευρώπης» είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παραμονής του και τη νέα σεζόν στα Γιάννενα ο 36χρονος επιθετικός δήλωσε: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει, γιατί πάντα θέλω τα συμβόλαιά μου να έχουν μονοετή διάρκεια. Θα αποφασίσω για το αν θα μείνω, αλλά όχι ακόμα. Θα πάω διακοπές και θα το πράξω μετά. Στην ομάδα είμαι καλά και αισθάνομαι ευχάριστα».

Εξετάζει Σκόκο

Την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο φέρεται να εξετάζουν εκ νέου στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.Όπως αναφέρει η SportDay, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν προχωρήσει σε επαφές με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν έχει αντίρρηση να επιστρέψει στη χώρα μας για λογαριασμό των πρωταθλητών.

Ο Σκόκο είχε φτάσει πολύ κοντά στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2010 αλλά η μετεγγραφή δεν έγινε και το επόμενο καλοκαίρι έφυγε για την Αλ Αίν, που του έκανε μια πολύ καλή πρόταση. Όμως το ποδόσφαιρο στο Ντουμπάι δεν ήταν ό,τι ακριβώς ονειρευόταν ο Αργεντινός.

Για αυτό και βλέπει με καλό μάτι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ωστόσο «αγκάθι» αποτελεί το συμβόλαιο του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει την Αλ Αϊν και έχει ενημερώσει σχετικά τον παίκτη, ο οποίος έχει ξεκινήσει προσπάθειες για να μείνει ελεύθερος.

«Κεραυνοί» για Καβακά

Σε ευθεία επίθεση κατά του πρώην προπονητή του Τιμόθεου Καβακά, προχώρησε ο Πλατανιάς Χανιών, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία μιλά σε πολύ έντονο ύφος και τον κατηγορεί πως κάνει τα πάντα για το χρήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πλατανιά για τον Τίμο Καβακά επισημαίνει: «Τόσο καιρό είχαμε αποφασίσει να μην εκφραστούμε για ό,τι αφορά τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας μας, Τιμόθεο Καβακά. Ωστόσο, στην παράκρουση των δηλώσεών του, η συνείδησή μας, μας υποχρεώνει να 'απαντήσουμε' σε ανάλογο ύφος.

Αφού ο κ. Καβακάς αποδεικνύει ανά το πανελλήνιο πια ότι δεν σέβεται ούτε την ομάδα στην οποία εργάστηκε τους προηγούμενους μήνες και ήταν αυτή που εν τέλει τον ανέδειξε ούτε τους ανθρώπους που τον πλήρωναν ούτε την κοινωνία των Χανίων η οποία τον αντιμετώπισε με συμπάθεια, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να σιωπήσουμε και αυτό το γεγονός να εκληφθεί ως αδυναμία.

Ο κύριος Καβακάς είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Πρόκειται για άνθρωπο, ο οποίος στο όνομα του χρήματος και του προσωπικού του συμφέροντος, θυσιάζει τα πάντα. Το ίδιο έπραξε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ενώ είχε συμφωνήσει με την ομάδα μας και είχε εισπράξει μία γενναία προκαταβολή, μας παράτησε στα κρύα του λουτρού για να πάει ν' αναλάβει βοηθός προπονητή στην ομάδα της Λάρισας. Κάτι ανάλογο φρόντισε να κάνει και τώρα, προετοιμάζοντας υπογείως το έδαφος και λειτουργώντας παρασκηνιακά ώστε να φύγει από τον Πλατανιά και να πάει στην Κέρκυρα.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Πλατανιάς, το διάστημα που προέκυψε η κρίση με το θέμα του προπονητή, ζήτησε ως όφειλε εξηγήσεις από τον κ. Καβακά και για τις συνεχόμενες ήττες, εκ των οποίων οι δύο εντός έδρας και για την πτωτική πορεία που παρουσίαζε η ομάδα μας αλλά και για τα εξόφθαλμα λάθη του που είχε δει όλη η Ελλάδα.

Αφού την πρώτη μέρα της κλήσης του στο συμβούλιο είχε φροντίσει να μας σνομπάρει, ως 'επαγγελματίας' άλλωστε του είδους και να μην βρεθεί (!), την επομένη που επαναλήφθηκε η διαδικασία, αρνήθηκε με έναν εντελώς θρασύτατο τρόπο να δώσει την οποιαδήποτε εξήγηση. Αν υπολογιστεί και ότι στα συνεχόμενα τηλεφωνήματα του προέδρου της ομάδας μας, κ. Βαρουξάκη, από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και έπειτα ο κ. Καβακάς προτιμούσε να μην απαντάει, σχηματίζεται ένα συμπέρασμα που δικαιώνει την κρίση μας ότι ο άνθρωπος αυτός, προσχεδίαζε την αποχώρησή του από τον Πλατανιά μελετημένα.

Κατά συνέπεια, ο κ. Καβακάς φρόντισε από μόνος του με τις πράξεις και τις ενέργειές του να οδηγήσει τα πράγματα εκεί όπου κατά βάθος επιζητούσε και επεδίωκε. Άλλωστε αν σεβόταν την ομάδα μας και τους ποδοσφαιριστές της, δεν θα είχε φερθεί τόσο απαράδεκτα σε ό,τι αφορά και τους συνεργάτες του, τους οποίους φρόντισε επίσης να 'αρπάξει' από τον Πλατανιά, μην λογαριάζοντας κανέναν και τίποτε.

Βέβαια, η αποχώρηση του ίδιου αλλά και του κ. Τσακαλίδη μας έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας, στο σύνολό τους, δηλαδή ακόμα και αυτοί που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, ήταν στο 'κόκκινο' αν όχι 'καμένοι', όπως άλλωστε κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι! Η ομάδα κ. Καβακά, η αλήθεια είναι ότι ξεφούσκωσε όπως ξεφούσκωσε και πέρσι, κατά συνέπεια όλα όσα λέτε, είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Δεν είναι κακό κ. Καβακά ν? αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και να αναγνωρίζετε τα λάθη σας, αλλά βλέπετε, ο αλαζονικός σας χαρακτήρας δεν σας επιτρέπει να δείτε την πραγματικότητα, η οποία για εσάς είναι ότι φταίνε πάντοτε οι άλλοι και ποτέ εσείς. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα θέλουμε να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις μας για μεταγραφές παίρνονται με γνώμονα την οικονομική συγκυρία που επικρατεί στην κοινωνία αλλά και τη φιλοσοφία ν' απλώνουμε το χέρι μας εκεί που φτάνει. Ο κ. Καβακάς, ως γνήσιος σπάταλος, μπορεί να θεωρεί ότι θα έπρεπε να πράττει το ίδιο και η διοίκηση της ομάδας μας, ωστόσο εμείς αποφύγαμε συνειδητά να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία, όταν τα φετινά έσοδα δεν πρόκειται να φτάσουν ούτε στο μισό τον συνολικό προϋπολογισμό των εξόδων.

Τώρα, το αν εμείς πράξαμε λανθασμένα, το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου, καλώντας τον όμως να ανατρέξει στο τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου ομάδες με τεράστια ιστορία διαλύονται. Παρόλα αυτά, πήραμε στον κ. Καβακά ό,τι μας υπέδειξε ο ίδιος τον Ιανουάριο, πάλι δηλαδή δεν λειτουργήσαμε κατά το δοκούν ενώ μετά από προτάσεις μάνατζερ δοκιμάστηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, ορισμένοι από τους οποίους θα θέλουν να ξεχάσουν αυτή την εμπειρία που έζησαν με τον υπερόπτη κ. Καβακά.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεμπλέξαμε από τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος όσο αναγνωρίζουμε πως όσο ικανός είναι άλλο τόσο είναι αδύναμος να διαχειριστεί ώριμα αγωνιστικές κρίσεις. Πρόκειται για κλασική περίπτωση ανθρώπου που το εγώ του είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα. Η ομάδα μας δεν μπορούσε άλλο να τον ανεχθεί και αισθανόμαστε δικαιωμένοι που δεν συνεχίζει σε εμάς. Καλό κουράγιο στην Κέρκυρα...»

Στην Μπολόνια ο Λέτο!

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Αργεντινός άσος αυτές τις ημέρες, αλλά δεν θα συνεχίσει για πολύ ακόμα...
Στην Μπολόνια ο Λέτο!
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην πατρίδα του και, έπειτα, θα ταξιδέψει στην Ιταλία και την Μπολόνια για να συνεχίσει την αποθεραπεία του.
Στον Παναθηναϊκό σταυρώνουν τα δαχτυλά τους να ξεπεράσει ο "Ινδιάνος" το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, μήπως και καταφέρουν να τον μοσχοπουλήσουν το καλοκαίρι. Αλλά μέχρι τότε, ζήσε Μάη μου...

Μέχρι και σε γέφυρες πανό κατά Τζίγγερ!

Εντείνονται οι αντιδράσεις κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Πανό σε δρόμους, συνδέσμους και γέφυρες!
Μέχρι και σε γέφυρες πανό κατά Τζίγγερ!
Φαίνεται ότι η απόφαση των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού να αποσυρθούν από οποιαδήποτε κίνηση για τη σωτηρία της ομάδας, λόγω μη ανταπόκρισης, ήταν αυτή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Από εκείνη τη μέρα και μετά, ολοένα και περισσότερα πανό με συνθήματα κατά του μεγαλομέτοχου της «πράσινης» ΠΑΕ εμφανίζονται είτε σε κεντρικούς δρόμους και γέφυρες είτε σε γραφεία συνδέσμων οργανωμένων οπαδών.
Ο στόχος είναι μάλλον προφανής, αφού οι φίλοι της ομάδας προσπαθούν να πιέσουν τον Τζίγγερ να παραχωρήσει το 54,7% των μετοχών που έχει στη διάθεσή του και να αποχωρήσει οριστικά από τον σύλλογο.
Είναι, άλλωστε, γνωστό τοις πάσι ότι οι «πράσινοι» θεωρούν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως τον βασικό υπεύθυνο για όλα τα δεινά της ομάδας.
Γι αυτό και την Πρωταπριλιά είχε γίνει συνέλευση στον «Τάφο του Ινδού», η οποία όμως δεν είχε καταλήξει σε οποιαδήποτε απόφαση, αφού εκκρεμούσε η κίνηση των παλαίμαχων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 5 Απριλίου, πριν από το πέμπτο παιχνίδι με την Μακάμπι, οπαδοί του Παναθηναϊκού από την επαρχία είχαν σταματήσει για λίγο έξω από τα γραφεία της Motor Oil στην Κόρινθο και πέταξαν φέιγ βολάν, καλώντας τον Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει, αναλαμβάνοντας και το μερίδιο των ευθνών που του αναλογεί για το γήπεδο στον Βοτανικό.
Πηγή: sentragoal.gr

Στις 11 Απριλίου (σαν σήμερα)!!

11/4/2007Έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας, κλείνει η εφημερίδα "Ώρα για Σπορ", η οποία πρωτοκυκλοφόρησε στις 2/9/1991 και ήταν η τέταρτη μετά την "Αθλητική Ηχώ", το "Φως" και τον "Φίλαθλο"
11/4/2007Στον αγώνα Λίβερπουλ - PSV (1-0), ο βρετανός Peter Crouch της Λίβερπουλ σημειώνει το 4,000o γκολ στην ιστορία του Champions League
11/4/2003Οι Miami Heat γίνονται η πρώτη ομάδα στο ΝΒΑ που αποσύρει φανέλα παίκτη που ποτέ δεν έπαιξε στην ομάδα, το Νο 23 του Michael Jordan
11/4/2001Η Εθνική ομάδα ποσοφαίρου της Αυστραλίας κερδίζει τις Αμερικανικές Σαμόες με 31-0 σε ματς για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τς FIFA 2002, δημιουργώντας ρεκόρ για την μεγαλύτερη νίκη σε διεθνές παιγνίδι. Ο Archie Thompson σκοράρει 13 γκολ και δημιουργεί παγκόσμιο ρεκόρ για τα περσσότερα γκολ που σημειώνονται από έναν παίκτη σε έναν αγώνα. Το μικρό κρατίδιο του Νότιου Ειρηνικού με τους 55.000 κατοίκους, που έχει να κερδίσει από το 1983, θα κάνει άλλα 10 χρόνια να πετύχει νίκη.
11/4/2001Τραγωδία στο Ellis Park του Γιοχάνεσμπουργκ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Kaizer Chiefs-Orlando Pirates. Από τον συνωστισμό (60.000 φίλαθλοι σε στάδιο 30.000 θέσεων) βρίσκουν τον θάνατο 47 άτομα
11/4/2000Η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο Σαπόρτα στη Λωζάνη όταν κερδίζει στον τελικό την Kinder Μπολόνια με 83-76. Την περιγραφή του τελικού για την ΕΡΑ Σπορ κάνει, όπως και το 1968, ο Βασίλης Γεωργίου
11/4/1999Οι Chicago Bulls πετυχαίνουν μόνο 49 πόντους (18/77 σουτ εντός παιδιάς) στην ήττα τους από τους Miami Heats, νούμερο το οποίο αποτελεί την χειρότερη συγκομιδή στην ιστορία του ΝΒΑ από τη σεζόν 1954-55, όταν πρωτοτέθηκε σε λειτουργία το χρονόμετρο των 24”
11/4/1999Ο διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός Muller στα 33 του χρόνια χειροτονείται ιερέας και ξεκινάει τη νέα του αποστολή στην ευαγγελική εκκλησία “Iglesia Puertas Abiertas” του Ρίο ντε Τζανέιρο
11/4/1996Ο Παναθηναϊκός ανακηρύσσεται πρωταθλητής της Eυρωλίγκα στο μπάσκετ νικώντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα με 66-67 στο 9ο Final Four στο Παρίσι. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Stojan Vrankovic με τάπα αποσοβεί την ήττα σε μια φάση διαρκείας γεμάτη από αλεπάλληλα λάθη και από τις δυο ομάδες. Η νίκη αυτή είναι για την Ελλάδα η μεγαλύτερη σε συλλογικό επίπεδο
11/4/1995Ο Ολυμπιακός νικά για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του 8ου Final Four της Σαραγόσα με 58-52. Στον τελικό ηττάται από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 73-61, ενώ στον μικρό τελικό ο ΠΑΟ νικά τη Λιμόζ με 97-91
11/4/1966Ο Emmett Ashford γίνεται ο πρώτος έγχρωμος διαιτητής στο μπέιζμπολ στον αγώνα Cleveland - Senators (5-2)
11/4/1966Ο Jack Nicklaus κερδίζει το τρίτο του, αλλά δεύτερο συνεχόμενο Masters και γίνεται ο πρώτος γκόλφερ που κερδίζει συνεχόμενα Masters. Την ίδια ημέρα το 1965 είχε κερδίσει το δεύτερο
11/4/1955Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας “Αθλητικό Φως” που αργότερα μετονομάζεται σε “Φως των Σπορ” και εκδίδεται καθημερινά
11/4/1921Το πρώτο αθλητικό γεγονός που μεταδίδεται ραδιοφωνικά είναι αγώνας μποξ για την κατηγορία φτερού στον οποίο ο Johnny Ray κερδίζει τον Johnny Dundee στον 10ο γύρο στο Pittsburgh Motor Garden
11/4/1907Ο Roger Bresnahan των Giants γίνεται ο πρώτος παίκτης του μπέιζμπολ που φοράει προστατευτικές επικαλαμίδες

Ο άλλος Ερνέστο ονομάζεται Έμερι!!

Την καριέρα του ως προπονητής την ξεκινά στην άσημη Λόρκα στη Γ’ Ισπανίας. Την αναλαμβάνει λίγο μετά το σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του που βάζει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα η οποία πάντως έτσι και αλλιώς δεν ήταν υψηλού επιπέδου. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Ο άλλος Ερνέστο ονομάζεται Έμερι
Την ανεβάζει στην Β’ κατηγορία και την επόμενη χρονιά το παλεύει για να την ανεβάσει και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά τελικά δεν τα καταφέρνει. Φεύγει για την Αλμερία. Την πρώτη του χρονιά την ανεβάζει από την Β’ κατηγορία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και τη δεύτερη ως νεοφώτιστη την οδηγεί στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Με προίκα την καλή δουλειά του, το μικρό κασέ του, το νεαρό της ηλικίας του, η Βαλένθια των πολλών οικονομικών προβλημάτων αποφασίζει να του προτείνει την δουλειά. Ο Εμερι αναλαμβάνει το καλοκαίρι που ο Βίγια αποχωρεί για την Μπαρτσελόνα.
Την πρώτη χρονιά η Βαλένθια τερματίζει στην έκτη θέση και την δεύτερη στην τρίτη θέση, κερδίζοντας την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος η Βαλένθια ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα πίσω από Ρεάλ και Μπάρτσα, αλλά τελευταία έπεσε στην τέταρτη θέση, ένα βαθμό πίσω από την τρίτη Μάλαγα. Εχει ήδη οδηγήσει την ομάδα στα ημιτελικά του Europa League και στοχεύει στην κατάκτησή του.

Πώς τα έκανε όλα αυτά; Με το αγαπημένο του 4-3-3, ίδιο με αυτό που παίζει φέτος ο Ερνέστο, το οποίο σε κάποια ματς το παίζει με παραλαγή 4-2-3-1. Με σέντερ φορ στην κορυφή είτε ευέλικτο όπως ο Σολδάδο, είτε πιο βαρύ όπως ο Αντούριθ, αλλά πάντα με καθαρό φορ. Με εξτρέμ που πατάνε περιοχή, με μπακ που ανεβαίνουν, με βάρος στο transition game με την μπάλα πάντα κάτω και με το πρέσινγκ να ξεκινά από ψηλά. Σχεδόν πανομοιότυπο πράγμα δηλαδή με αυτό που παίζει και ο Βαλβέρδε με εξαίρεση ότι ο Εμερι δεν έχει πρόβλημα και με το σχετικά βαρύ φορ, όπως συμβαίνει με τον Βαλβέρδε.

Α, και κάτι ακόμη. Ο Εμερι κάνει rotation και το εννοεί. Με εξαίρεση τον Γάλλο στόπερ Ραμί (δική του μεταγραφή) που έχει παίξει 27 από τα 31 ματς και τον Σολδάδο που έχει παίξει 26 από τα 31 ματς της Πριμέρα Ντιβιζιόν, όλοι οι υπόλοιποι έχουν χάσει τουλάχιστον 10 ματς της Πριμέρα στο πλαίσιο των πολλών αλλαγών που κάνει. Ακόμη και ο βασικός τερματοφύλακας έχει παίξει στα 20 από τα 31 ματς του πρωταθλήματος!

Ξέρει να διαλέγει παίκτες και μάλιστα σχετικά φθηνούς για τα δεδομένα της Βαλένθια αφού αυτός επέλεξε εκτός από τον Ρεμί τον επίσης Γάλλο Τζερεμί Ματιέ, τον αλγερινό με γαλλικό διαβατήριο Φεγκουλί ο οποίος στα 22 του κάνει θραύση στην Βαλένθια και ήδη έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων, αλλά και τον ελεύθερο Μεμέτ Τοπάλ.

Επιπλέον δείχνει ικανός στο να βελτιώνει τους παίκτες του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Ζόρντι Αλμπα, ένα αριστερό εξτρέμ που στα χέρια του Εμερι έγινε ίσως το καλύτερο αριστερό μπακ της Ισπανίας και ήδη έχει πάρει συμμετοχές ως βασικός και στην Εθνική ομάδα και θεωρείται βέβαιο ότι θα πάει και στο Euro.

Oλα αυτά τι δείχνουν; Ότι ο Εμερι είναι ένας μάλλον εξαιρετικός προπονητής στην καλύτερη ηλικία (γεμάτος φιλοδοξίες) και μοιάζει ιδανική επιλογή για τον Ολυμπιακό στην περίπτωση που όντως ο Βαλβέρδε αποχωρήσει. Τι άλλο δείχνει; Ότι θα είναι πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ναι μεν είναι απολύτως βέβαιο ότι το καλοκαίρι φεύγει από την Βαλένθια (λήγει το συμβόλαιό του), αλλά ήδη το όνομά του παίζει για αρκετές ομάδες στην Ισπανία, αλλά και στο εξωτερικό όπως για παράδειγμα η Πόρτο. Τι θα κάνει δυσκολότερο το έργο του Ολυμπιακού. Μα φυσικά το ενδεχόμενο η Βαλένθια και ο Εμερι να κατακτήσουν το Europa League. Σε αυτή την περίπτωση το όνομά του δεν αποκλείεται να παίξει ακόμη και για μεγάλα club της Ευρώπης που θα αναζητά προπονητή.
ΠΗΓΗ: Insiders

Η χρονιά τελείωσε, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με μύθους…!!

Η φετινή αποτυχημένη πορεία του Άρη ήταν φυσικό επακόλουθο της ερασιτεχνικής διαχείρισης καταστάσεων από τη διοίκηση και της συγκάλυψης των προβλημάτων από οπαδούς-δημοσιογράφους
Η χρονιά τελείωσε, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με μύθους…
Μοιραία, λοιπόν, οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια πλήγωσε το prestige και την ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι τόσο η απώλεια της Ευρώπης, όσο η γενικότερη εικόνα αποσύνθεσης σε ένα σωματείο που ακόμα αναζητά τους υπαίτιους μέσα στον ίδιο του τον εαυτό.
Οι «μύθοι» του καλοκαιριού
Οι φίλαθλοι παραπλανήθηκαν από την κενοδοξία των δημοσιογράφων και την επιλογή τους να ωραιοποιήσουν τα προβλήματα της ομάδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι κύριοι άξονες της προπαγάνδας ήταν τρεις:
1) Το…καλύτερο roster της 5ετίας
Η ομάδα χτίστηκε με ερασιτεχνικό προγραμματισμό που αποκρύφτηκε εντέχνως με επικοινωνιακά τρικ. Η διοίκηση δεν προέβη σε ουσιώδεις μετεγγραφές και άφησε την ομάδα γυμνή να κυνηγάει ένα θεωρητικό στόχο που δεν είχε ρεαλιστικές πιθανότητες επίτευξης. Το roster αποδυναμώθηκε από την αποχώρηση παικτών όπως οι Χαβίτο-Κόκε-Νάφτι και το κενό δεν αναπληρώθηκε ποτέ, με την ευλογία των δημοσιογράφων που ωραιοποιούσαν τη δυναμικότητα του αγωνιστικού τμήματος.

Οι εισηγήσεις του Τσιώλη (πχ. Μάντζιος) έπεσαν στο κενό, οι προγραμματισμένες αποδεσμεύσεις δεν επετεύχθησαν (πχ. Τόχα) και η προετοιμασία ήταν υπερβολικά χαλαρή ως απόρροια της ευρύτερης έλλειψης επαγγελματισμού στο σωματείο. Η απόκτηση και η προσφορά των «παικτών του Βόλου» απέδειξε την έλλειψη ποιότητας / βάθους στο roster και έσωσε την ομάδα από τη μάχη της σωτηρίας.

Ούτε ο Κούπερ ήταν καλός για τον Άρη...
Ούτε ο Κούπερ ήταν καλός για τον Άρη...
2) Ο…καλύτερος Έλληνας προπονητής
Ο Τσιώλης ήταν το «προπαγανδιστικό στοίχημα» της διοίκησης, που αγωνιζόταν να αποδείξει στους φιλάθλους πως είναι καταλληλότερος για τον Άρη από τον….γεροξεκούτη Κούπερ. Η επικοινωνιακή μάχη είχε επιτυχημένη έκβαση και η πλειοψηφία των Αριανών πείστηκε ότι ο “Mr πέντε στα πέντε” είναι ο μάγος που θα μεταμορφώσει τον βάτραχο σε πρίγκιπα.
Φυσικά, ο πρώην προπονητής του Βόλου και του Θρασύβουλου δεν είχε εργαστεί ποτέ σε μεγάλη ομάδα, δεν είχε ευρωπαϊκές παραστάσεις και προσωπικότητα ώστε να αντιμετωπίσει με ωριμότητα τις παλινωδίες της διοίκησης. Είναι, επίσης, εξαιρετικά επιρρεπής στις άσκοπες δηλώσεις διότι τρέφει την αυταρέσκειά του από τη δημοσιότητα που αντλεί απαντώντας σε «ερωτήσεις παγίδες» των κατευθυνόμενων οπαδικών δημοσιογράφων. Αρκούνταν, λοιπόν, στο να καλύπτει τις αδυναμίες της ομάδας, να διαβεβαιώνει για την υποτιθέμενη ανταγωνιστικότητα του roster και να υποστηρίζει ότι θα στηρίξει την καινούρια προσπάθεια στη «νέα γενιά», την οποία δε χρησιμοποίησε καν στις επίσημες αναμετρήσεις. Τελικά, έπεσε θύμα του νοσηρού τρόπου λειτουργίας της ΠΑΕ που ώθησε σε παραίτηση / απόλυση όλους τους προκατόχους του. Ως εκ θαύματος, χρησιμοποιεί πάντα 3 αμυντικά χαφ στην Τρίπολη και έχει κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώνοντας ότι «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»…
3) Η ισχυρή πλειοψηφία της διοίκησης Αθανασιάδη στη Λέσχη
Η νωπή λαϊκή ετυμηγορία έδωσε το δικαίωμα στη διοίκηση της ΠΑΕ να συνεχίσει να αποκρύπτει τα οικονομικά ανοίγματα και να υπόσχεται μη υλοποιήσιμες κινήσεις. Οι φίλαθλοι εξαπατήθηκαν από την πόλωση με το «ψηφοδέλτιο Σκόρδα» και δεν ενημερώθηκαν για τα χρέη της ομάδας, τις εκκρεμείς προσφυγές των πρώην ποδοσφαιριστών και την κακοδιαχείριση. Φυσικά, δεν αναφέρθηκαν πουθενά τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ σε χορηγούς της ομάδας για «εικονικά τιμολόγια» και δεν υπογράμμισε κανένας το πρόβλημα βιωσιμότητας.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, το «λεφτά υπάρχουν» οδήγησε σε ένταξη στο ΔΝΤ. Στην περίπτωση του Άρη δεν άργησαν να πέσουν οι μάσκες. Σε έκτακτη συνέλευση της Λέσχης παρουσιάστηκε στο σώμα η τραγική οικονομική κατάσταση και ζητήθηκε πίστωση χρόνου για να έρθουν στην ομάδα κεφάλαια αγνώστου προέλευσης και νομιμότητας. Όπως αναφέρει και η λαϊκή ρήση: «ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».
Συμπέρασμα
Ό,τι χτίζεται με ψέματα καταρρίπτεται σαν χάρτινος πύργος. Δεν είναι, επομένως, τυχαία η κατάληξη του καλοκαιρινού παραμυθιού. Ο κόσμος του Άρη έχει εθιστεί στο ψέμμα από το καλοκαίρι του 2006 και τις παληνωδίες του φιλικού με τη Λιβόρνο. Έκτοτε, πορεύτηκε χωρίς πλάνο και θέρισε αυτό που έσπειρε…Κρίνεται, επομένως, σκόπιμο να αλλάξει ρότα το σωματείο και να προγραμματίσει επιτέλους το μέλλον του με σοβαρότητα και ειλικρίνια προς τον κόσμο.

πηγή: overlap.gr

"Τεράστια ηθική δικαίωση"

Λίγη ώρα μετά την έκδοση της απόφασης στον ΑΡΗΣ FM 92,8 τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης και σχολίασε με ικανοποίηση την δικαίωση της ομάδας από την λίγκα.
"Τεράστια ηθική δικαίωση"
«Ήταν πρωτίστως μια τεράστια ηθική δικαίωση, σε μια θέση η οποία ήταν αυτή που είχε εκφραστεί από την πρώτη στιγμή και ήρθε να επικυρώσει αυτά που υποστηρίζαμε».
Για τις προσπάθειες πολλών πλευρών να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα: «Αυτό έγινε από τη φύση της καταγραφής κάποιων γεγονότων και της σύγκρισης τους με κάποια άλλα, στα πλαίσια εξυπηρέτησης πολλών σκοπιμοτήτων. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ προσπάθησε να καταδείξει ότι οι περιπτώσεις ήταν ξεχωριστές και η σημερινή απόφαση ήρθε να δικαιώσει αυτές τις θέσεις».
Για το αν η ΠΑΕ θα κάνει κάτι όσον αφορά το χρηματικό πρόστιμο των 55.000 ευρώ και την ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών: «Η δράση δεν σταματάει ποτέ. Οποιαδήποτε ενέργεια θα γίνει, θα είναι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΠΑΕ» ενώ επιστρέφοντας στην απόφαση της λίγκας: «Πρωτίστως ήταν αποτέλεσμα μια αλληλουχίας ενεργειών, συντονισμένες και στοχευμένες εισηγήσεις, με βάση τα νομικά ισχύοντα τα οποία ήρθαν να υποστηρίξουν τα επιχειρήματα μας. Και να επισημάνω ότι θα πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και κάθε ενέργεια να είναι προϊόν σκέψης και όχι παρορμητική. Θα ήθελα να προσθέσω ότι επίσης αυτή η επιτυχία οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ωριμότητα και υποδειγματική συμπεριφορά του κόσμου που αποχώρησε ειρηνικά και δεν δημιούργησε το παραμικρό».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Αθανασιάδης επεσήμανε: «Η συσπείρωση είναι το καλύτερο αντίδοτο σε τέτοιες δύσκολες εποχές, κάτω από τις οποίες καλείται να λειτουργήσει η ομάδα. Είναι το πρώτιστο και το καλύτερο εχέγγυο για να έχουμε ευτυχή κατάληξη σε ότι επιδιώκουμε. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι η διοίκηση προσπαθεί για το καλύτερο».

"Ελαμψε το δίκαιο. Οι δικαστές έδειξαν θάρρος"

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, μίλησε  στον ΑΡΗΣ FM για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της λιγκας κάνοντας λόγο για ικανοποίηση και δικαίωση.
"Ελαμψε το δίκαιο. Οι δικαστές έδειξαν θάρρος"
«Ελαμψε το δίκαιο. Αποδείχθηκε ότι στην Ελλάδα δεν δικάζουν οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες. Πολλοί θα μιλήσουν για ντροπή, αλλά πρέπει να πω ότι δικαστές στην Ελλάδα είχαν για πρώτη φορά το θάρρος να πάρουν την απόφαση να συνεχιστεί ένας αγώνας. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο.
Οι δικαστές είδαν το δίκιο του ΑΡΗ και τις σωστά διατυπωμένες θέσεις της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Δεν υπήρχε πουθενά στοιχειοθέτηση για τραυματισμό της βοηθού, αφού οι ιατρικές γνωματεύσεις ήταν ξεκάθαρες. Θέλω εδώ να εξάρω και την στάση του Αστέρα Τρίπολης που δεν προσπάθησε να κερδίσει το ματς στα χαρτιά»

Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου!!


Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο.

Όπως γράφει η SportDay, χθες το πρωί συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ και αποφάσισε πως το παιχνίδι θα γίνει στις 28 Απριλίου και στο ΟΑΚΑ.

Αυτό, μάλιστα είχε προταθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και σήμερα θα επισημοποιηθεί.

Από πλευράς αστυνομίας και Πολιτείας υπάρχει σκεπτικισμός όσον αφορά την απόφαση της ΕΠΟ και εξετάζονται και άλλες λύσεις καθώς οι πρόσφατες εμπειρίες έχουν δείξει πως το ΟΑΚΑ δεν είναι και το πιο ασφαλές μέρος για ένα μεγάλο ματς.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα αναπτύχθηκε φημολογία πως ο τελικός μπορεί να γίνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αυτό προξένησε την αντίδραση της διοίκησης του Ατρομήτου, ενώ οι Πειραιώτες διέψευσαν ότι είχαν ζητήσει κάτι τέτοιο.

Άλλοι πορεία πρωταθλητισμού κι άλλοι υποβιβασμού!!


Άλλοι πορεία πρωταθλητισμού κι άλλοι υποβιβασμού
Συνέχεια στην ξέφρενη πορεία του δευτέρου γύρου έδωσε η Στουτγκάρδη νικώντας με 3-1 την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας για την 30η αγωνιστική. Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση και απέκτησε δικαίωμα να ελπίζει ακόμη και στην τέταρτη που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αφού πλησίασε στους επτά βαθμούς.

Μεγάλο ματς έγινε στη Βρέμη ανάμεσα σε Βέρντερ και Γκλάντμπαχ που ήρθαν ισόπαλες 2-2. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το ματς, προηγήθηκε στο 18’ με τον Ρόζενμπεργκ, αλλά εννέα λεπτά μετά έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπένις ανέτρεψε τον Χέρμαν ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ του Χάνκε ανέτρεψαν τα δεδομένα, αλλά η κεφαλιά του Νάλντο διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Η Βέρντερ κινδυνεύει να χάσει τη θέση για το Europa League, ενώ η Γκλάντμπαχ που παρέμεινε για τέταρτο συνεχές ματς μακριά από τη νίκη απειλείται πλέον για την τέταρτη θέση.

Η Μάιντς εξασφάλισε τη σωτηρία της συντρίβοντας με 4-0 την Κολωνία, που με τη σειρά της παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.

Σε δεινή βαθμολογική θέση βρίσκεται πλέον η Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ, καθώς ηττήθηκε με 2-1 στο Βερολίνο από τη Φράιμπουργκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Μ. Τρίτη 10/4 (21:00)

Χέρτα-Φράιμπουργκ 1-2
(81’ Χούμπνικ-7’ αυτ. Χούμπνικ, 67’ Φράις)

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 1-3
(5’ πεν. Ράφαελ-24’ Τάσι, 34’ Χάρνικ, 84’ Ιμπίσεβιτς)

Μάιντς-Κολωνία 4-0
(19’ πεν. Πολάνσκι, 32’ Ζιντάν, 37’ Μίλερ, 55’ Ζαλάι)

Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 2-2
(18’ Ρόζενμπεργκ, 74’ Νάλντο-52’, 67’ Χάνκε)

Μ. Τετάρτη 11/4 (21:00)

Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Μ. Παρασκευή 13/4 (21:30)

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης

Μ. Σάββατο 14/4 (16:30)

Σάλκε-Ντόρτμουντ
Αμβούργο-Ανόβερο
Καϊζερσλάουτερν-Νυρεμβέργη
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 19:30

Κυριακή του Πάσχα 15/4

Γκλάντμπαχ-Κολωνία 16:30
Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 18:30

 
πηγή: sport-fm.gr