Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σήμερα κληρώνει για τη goal-line technology!!

Σήμερα κληρώνει για τη goal-line technology
Μετά από χρόνια συζήτησης και δοκιμών, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τη χρήση ή όχι τεχνολογικών μέσων που θα επιτρέπουν τον έλεγχο για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Τον περασμένο Μάρτιο η IFAB, η οποία έχει την ευθύνη για τη μελέτη ή την τροποποίηση των κανονισμών του ποδοσφαίρου ψήφισε επί της αρχής για τη χρήση της goal-line technology, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί σήμερα μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Δυο εταιρείες έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν τα συστήματα τους. Το ένα είναι το hawk-eye που έχει σχεδιαστεί από Βρετανούς και βασίζεται στη χρήση καμερών και το άλλο είναι το GoalRef, το οποίο στηρίζεται σε μαγνητικά πεδία και είναι αποτέλεσμα δανογερμανικής συνεργασίας.

Οι έλεγχοι των δυο συστημάτων πραγματοποιήθηκαν από το ελβετικό ομοσπονδιακό εργαστήριο ελέγχων και έρευνας υλικών (EMPA) και θα παρουσιαστούν σήμερα στο Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στην έδρα της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη.

Υπενθυμίζουμε πως για να εφαρμοστεί η goal-line technology θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της τα έξι από τα οκτώ μέλη του συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερα στελέχη της FIFA και έναν εκπρόσωπο από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Ιδιαίτερα θετικός για τη χρήση της τεχνολογίας είναι ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Ζεπ Μπλατερ ο οποίος μετά το περιστατικό στον αγώνα του EURO 2012 μεταξύ Ουκρανίας και Αγγλίας, όπου η μπάλα μετά το σουτ του Ντεβιτς φάνηκε να περνά τη γραμμή πριν την απομακρύνει ο Τζον Τέρι, τόνισε πως «η goal-line technology δεν είναι πια μια εναλλακτική λύση αλλά απαραίτητη».

Αντίθετος στη χρήση της τεχνολογίας παραμένει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισελ Πλατινι.


πηγή: sport-fm.gr

Κατσαβάκης: «Να παραμερίσουμε το εγώ και να δουλέψουμε για το εμείς»

Ο νέος τεχνικός του Άρη, Μάκης Κατσαβάκης, παρουσιάστηκε το απόγευμα από τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης και πραγματοποίησε τις πρώτες τους δηλώσεις, στις οποίες έδειξε πλήρως συνειδητοποιημένος για τη σημασία της αποστολής του.

Την παρουσίαση του Σερραίου τεχνικού προλόγισε ο Αντώνης Ζαμπέτας, ο οποίος αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία, είπε: "Μπήκαμε σε μια διαδικασία αξιολόγησης προπονητών και αποφασίσαμε ότι η καλύτερη και πιο ενδεδειγμένη λύση ήταν ο κ. Κατσαβάκης.

Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, τα δεδομένα του Άρη και την πίεση για επιτυχία. Θα προσπαθήσουμε με πολύ δουλειά και στήριξη ώστε να δουλέψει απρόκοπα και να δώσει αυτά που μπορεί”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μάκης Κατσαβάκης: "Αντιλαμβάνομαι ότι έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα και τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλα. Με πολλή δουλειά, τύχη και την βοήθεια του θεού μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να καταθέσουμε την ψυχή μας για το μεγαλείο αυτού του συλλόγου.

Να παραμερίσουμε το εγώ και να δουλέψουμε όλοι για το εμείς. Υπάρχουν προβλήματα, τα ξέρω, αλλά έχω και τη δύναμη και τη τόλμη και την εμπειρία να τα ξεπεράσω".

Ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της ομάδας: "Θα χρειστεί να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις στις μεταγραφικές μας επιλογές, γιατί υπάρχει το περιοριστικό μέτρο.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά να κάνουμε και γρήγορες κινήσεις, για να προλάβουμε το κομμάτι της προετοιμασίας. Μπορεί να υπάρχουν τακτικές και τεχνικές αδυναμίες από τα νέα παιδιά, ίσως και λόγω απειρίας, αλλά αυτό θα πρέπει να το αντισταθμίσουμε με πολύ τρέξιμο.

Θα δουλέψω με όλο μου το είναι, θα καταθέσω την ψυχή μου για να μπορέσει η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της και όλοι αυτό πρέπει να κάνουμε.

Αυτή ίσως θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου, αλλά αν υπάρχει υπομονή από όλους μας και στήριξη και τύχη στις μεταγραφές και μου δοθεί ο ανάλογος χρόνος, θα πετύχουμε.

Η ομάδα θα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Εδώ ακριβώς χρειάζεται αυτή η μεγάλη δυναμική του κόσμου, να στηρίξει την ομάδα, όχι τα πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον Άρη".


πηγή: metrosport.gr

Ζιγκερίδης : « Πλήρης διαφάνεια στη γ.σ. από τον Βρύζα»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το μέλος του Α.Σ ΠΑΟΚ και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων Δημήτρης Ζιγκερίδης , ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον ασπρόμαυρο σύλλογο και κυρίως για το πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας.

Έκανε λόγο για σκοπιμότητα κάποιου ή κάποιων την ώρα που το πόρισμα βρισκόταν ήδη, πριν τη μηνυτήρια αναφορά, στον εισαγγελέα, ενώ αναφέρθηκε και στη γ.σ. της 26ης Ιουλίου όπου ο σκοπός του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα θα είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία, η διοίκηση όμως του Ζήση Βρύζα είχε να διαχειριστεί δύσκολα θέματα, που προέκυψαν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Σε περίοδο κρίσης είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Τα προβλήματα προέκυψαν από προηγούμενες διοικήσεις που υπήρχε μια συσσώρευση χρεών. Τα είχαν συζητήσει τον Μάρτιο στην μεγάλη γενική συνέλευση που έγινε και αναλύθηκαν εκεί οι οικονομικοί στόχοι και τελικά δεν έπεσαν και πολύ μέσα στις προβλέψεις εκείνη την περίοδο.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ καταλαβαίνει ότι τέτοια ζητήματα όταν βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση δεν ξεπερνιούνται εύκολα και μην βλέπετε μόνο τον ΠΑΟΚ, δείτε τι γίνεται και στις άλλες ομάδες όταν οι μεγαλοεπενδύτες σταματούν να επενδύουν, σε τι κατάσταση έχουν βρεθεί, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός.

Δεν θα πάρω τα αρνητικά παραδείγματα των άλλων ομάδων αλλά ήταν μια κατάσταση που η διοίκηση δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω αυτή την χρονιά σε αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί».

Για τα χρέη που προκύπτουν τόνισε:

«Εγώ δεν θα διαφωνήσω για τα χρέη που άφησαν κάποιοι πίσω. Νομίζω ότι είναι πιθανό η διοίκηση θα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις όσο δύσκολες και είναι αυτές. Ο κόσμος αγωνιά , κριτικάρει, αλλά δεν παίρνει αποφάσεις για την ομάδα».

«Στη γ. σ. της 26 Ιουλίου πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, αυτός είναι ο στόχος του Ζήση Βρύζα γιατί ο μεγάλος επενδυτής του ΠΑΟΚ είναι οι 11.000 μέτοχοι, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν την ομάδα».

Για τη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα:

«Μην παρασυρόμαστε από ανθρώπους που δεν ξέρουμε τη κρύβουν από πίσω, και από κάποια ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του ΠΑΟΚ. Ξέρετε πόσο ευαίσθητος είμαι στην καλή διαχείριση των οικονομικών της ομάδας.

Εγώ νομίζω τα πιο σοβαρά ζητήματα του πορίσματος τα έχει γνωρίσει ο κόσμος και συζητηθήκαν και στην γενική συνέλευση στις αρχές Μαρτίου αλλά και στην συνέλευση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Από εκεί και πέρα γίνετε μια μηνυτήρια αναφορά όταν ήδη το θέμα βρίσκετε στο εισαγγελέα και υπό διερεύνηση από πλευράς ΣΔΟΕ καταλαβαίνετε ότι δεν γνωρίζω πια είναι η σκοπιμότητα».

Στο ΣΔΟΕ έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι, η υπόθεση έχει πάρει την διάστασή της και την δικαστική διερεύνηση της. Δεν χρειάζεται να το κρατάμε κρυφό ενώ έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση το θέμα».

Για το θέμα με τον Βιολίδη, τέλος, υπογράμμισε:

«Επειδή το μήνυμα της διοίκησης είναι ξεκάθαρο, πλέον το πιθανό είναι ότι αν μπορεί ο κ. Βιολίδης να το τακτοποιήσει, θα το κάνει. Πάντως δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Μακάρι να γίνει, γιατί θα κλείσει ένα μεγάλο κομμάτι του πορίσματος».


πηγή: metrosport.gr

Ένταση με Κούγια!!

Ένταση υπήρξε στο σημερινό δ.σ. της Football League με τον Αλέξη Κούγια να έχει διαμάχη με τους Καλογιάννη, Θεοδωρίδη και τελικά να αποχωρεί από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, κατηγορώντας τον για το ότι δεν πήρε θέση για όλα όσα διαδραματίστηκαν στα πλέι-οφ.

Σύμφωνα με τους παρισταμένους, ακολούθησε παρέμβαση από τον μεγαλομέτοχο του Πανσερραϊκού, Πέτρο Θεοδωρίδη, και νέα λεκτική αντιπαράθεση με τον Κούγια. "Θα κάτσεις να ακούσεις την άποψή μου;", ρώτησε τον πρόεδρο της Παναχαϊκής ο Καλογιάννης, με τον Κούγια να του λέει: "Να μην με ξαναδιακόψεις. Αποχωρώ…".


πηγή: metrosport.gr

Παπαδόπουλος: «Ο κόσμος μας η καλύτερη μεταγραφή»

O νέος τεχνικός της Δόξας Δράμας, Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για τη νέα σελίδα στην προπονητική του καριέρα και τις προοπτικές του στον πάγκο των «μαυραετών».

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια πέρυσι στη Δράμα, έπαιξαν τριάντα παιχνίδια εκτός έδρας και παράλληλα προσπαθούσαν να βάλουν νέες βάσεις. Υπάρχει ένας κορμός από 8-9 παιδιά και ανεβαίνουν πέντε έξι παιδιά από τη δεύτερη ομάδα, θα αποκτήσουμε και κάποιους παίκτες και θα κάνουμε μια αξιόλογη προσπάθεια και με τη βοήθεια του κόσμου», τόνισε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας για το θέμα του γηπέδου:

«Απ? όσο γνωρίζω, θα παίξουμε στη Δράμα. Η καλύτερη μεταγραφή και το μεγαλύτερο όπλο θα είναι ο κόσμος και το γήπεδο. Ο κόσμος θα είναι περισσότερο διψασμένος».

Στο ερώτημα για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και τους συσχετισμούς των ομάδων τόνισε:

«Πρέπει να δούμε τα ρόστερ των ομάδων, τους προπονητές. Όπως κανείς δεν περίμενε τον Πλατανιά να ανέβει, έτσι μπορεί και φέτος κάποια ομάδα να κάνει την έκπληξη. Η Δόξα είναι μια ομάδα νοικοκυρεμένη. Δε χρωστάει πουθενά και είναι κρίμα αυτές οι ομάδες να μη βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ.

Υπάρχουν παραδοσιακά καλές ομάδες, θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολοι οι καιροί και δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο, αλλά και το δάσος. Θα πρέπει να δούμε τα νέα παιδιά και να είμαστε προσγειωμένοι».

Ερωτηθείς για το περσινό πέρασμά του από τον Ηρακλή, ήταν κατηγορηματικός:

«Πέρασα από τον Ηρακλή, μου άρεσε ο κόσμος και η ατμόσφαιρα. Έγινε μια αδικία σον Ηρακλή, θα έπρεπε να βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ και όχι στη Φούτμπολ Λιγκ. Εκεί θα έπρεπε να επιστρέψει. Αν παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ βέβαια θα είναι πολύ πιο δυνατό το πρωτάθλημα».

Τέλος, για το γεγονός ότι οι τελευταίοι του προπονητικοί «σταθμοί» είναι στη Βόρεια Ελλάδα:

«Μου αρέσει η Βόρεια Ελλάδα, μου αρέσουν οι άνθρωποι, η κουλτούρα τους και περνάμε καλά και εγώ και η οικογένειά μου».


πηγή: metrosport.gr