Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο κόσμος έχει καταλάβει...!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν άξιζε τίποτα περισσότερο στον τρίτο τελικό, την δήλωση του Γιαννακόπουλου μετά το τέλος του αγώνα, την άψογη στάση του κόσμου, που έχει καταλάβει το «ταβάνι» της ομάδας του και τον συγκινητικό Διαμαντίδη που... τόλμησε να αποσυρθεί για ενάμιση λεπτό!
Είναι από τις περιπτώσεις που δεν έχεις πολλά να γράψεις, γιατί πολύ απλά δεν έχεις κάτι διαφορετικό να πεις και να αναλύσεις σε σχέση μ' αυτό που έχεις δει ή έχεις συζητήσει μια εβδομάδα πριν και τα οποία έχει αντιληφθεί και ο μέσος φίλαθλος που καταλαβαίνει τα βασικά του μπάσκετ.
Είναι από αυτές τις στιγμές που αυτό που συνέβη το 'χεις «δει» να έρχεται αρκετό καιρό πριν και μάλιστα δεν μπορείς να φανταστείς τον τρόπο για να συμβεί το αντίθετο. Ο τρίτος τελικός του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό δεν σηκώνει μεγάλη ανάλυση. Αλλωστε τι να πεις και τι να αναλύσεις όταν:
- Ο Διαμαντίδης έχει παίξει 38:32!
- Ο Λάσμε χάνει βολές από την κούραση και βγαίνει για να πάρει δύο ανάσες για να επιστρέψει!
- Ο Ράιτ χάνει τα... πέναλτι και ο Αλβέρτης δικαίως τον κρατάει στο παρκέ, γιατί οι υπόλοιποι γκαρντ είναι χειρότεροι απ' αυτόν!
- Οι τρεις περιφερειακοί (Ούκιτς, Κάρι και Μπράμος) τελειώνουν με 6 πόντους στο σύνολο!
- Ο Φώτσης βρίσκεται στο παρκέ για 21 λεπτά και φαίνεται σαν να έχει παίξει τρίλεπτο!
- Ο Αλβέρτης παίζει ουσιαστικά με 6 παίκτες και ο Μπαρτζώκας με 10
Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός πήρε ό,τι άξιζε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, πολύ απλά γιατί είναι χειρότερος από τον Ολυμπιακό. Εχει μικρότερο rotation, προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, δεν διαθέτει ψυχολογία νίκης και ταυτόχρονα δεν έχει plan B, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να εφαρμόσει κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έμαθε από τον Πεδουλάκη.
Κακά τα ψέμματα, μόνο με «ψυχή και καρδιά» δεν κατέκτησε κανείς πρωτάθλημα, καθώς η θέληση δεν ήταν ποτέ αρκετή σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που επί 30 λεπτά δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει στο παρκέ και η επιστροφή του στο σκορ οφείλεται περισσότερο στον φόβο του Ολυμπιακού να νικήσει στο ΟΑΚΑ και να «σπάσει» στην παράδοση και λιγότερο στη διαφοροποίηση της δικής του εικόνας.
Οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να μην πιστεύουν ότι θα νικήσουν ύστερα από 25 αγώνες και μπροστά στον... τρόμο αυτόν, έκαναν παιδαριώδη λάθη. Ο Μάντζαρης και ο Κόλινς σταματούσαν για παράδειγμα την ντρίμπλα πριν από το κέντρο, οι υπόλοιποι σούταραν από τα 7 μέτρα και όλοι μα όλοι είχαν στο μυαλό τους από το 31' το πότε θα ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας.
Αυτό τον φόβο είδε ο Παναθηναϊκός στα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού και προσπάθησε να «επιστρέψει», με τη διαφορά πως θα ήταν παράλογη μια ολική ανατροπή με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.
Υ.Γ1: Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν μεγάλη παραφωνία μπροστά στην εκπληκτική στάση που κράτησε ο κόσμος (σ.σ. εξαιρώντας τα υβριστικά) του Παναθηναϊκού σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι δύσκολο να βλέπεις το «κάστρο» σου να γκρεμίζεται, ύστερα από τόσα χρόνια παντοδυναμίας και να το αποδέχεσαι, αντιλαμβανόμενος πως δεν είσαι καλύτερος και δεν αξίζεις να νικήσεις. Είναι δείγμα ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει «μεγαλώσει» όσο και η ομάδα του. Ίσως να είναι και μια απόδειξη πως ο μπασκετικός φίλαθλος του Παναθηναϊκού διαφέρει από τους υπόλοιπους. Απ' αυτό θα έπρεπε να παραδειγματιστεί ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ προτού κάνει αυτή τη δήλωση μπροστά στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφήνοντας άφωνους τους τηλεθεατές...
Υ.Γ.2: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που νίκησε απόλυτα δίκαια, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του. Εχει κάνει λιγότερα λάθη απ' ό,τι έχει κάνει ο Παναθηναϊκός σ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και πήρε μια νίκη που με βάση την εικόνα των τριών αγώνων την άξιζε.
Υ.Γ.3: Η ισοφάριση στο τέταρτο παιχνίδι δεν εξαρτάρται από την απόδοση του Παναθηναϊκού, αλλά από την εικόνα του Ολυμπιακού. Μόνο αν «λυγίσει» από την πίεση ή βρεθεί σε κακή ημέρα θα χουν τύχη οι «πράσινοι» για να πετύχουν το «διπλό» στο ΣΕΦ.
Πηγή: gazzetta.gr

Επιβεβαιώνει ο Σαρρής για Ρανιέρι!

sarris
Ο Γιώργος Σαρρής επιβεβαιώνει το προβάδισμα που έχει ο Κλαούντιο Ρανιέρι για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κατά την αναχώρηση της «γαλανόλευκης» για τη Λισσαβόνα, ξεκαθάρισε πως ο Ιταλός τεχνικός είναι το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, μετά τη φυγή του Σάντος.
Πάντως, υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες στην περίπτωσή του, αλλά οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Σε αναμονή βρίσκονται και οι Μάρτιν Γιολ, Σα Πίντο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, επιβεβαίωσε πως είχε μεταβεί στην Ιταλία για να συναντηθεί με τον Μίνο Ράιολα, εκπρόσωπο του Γιόλ, ενώ μίλησε αυτοπροσώπως και με τον Ρανιέρι.
Πηγή: arenafm.gr

Πληρώθηκε το αέριο στο «Βικελίδης»

Τακτοποιήθηκε, έστω και καθυστερημένα, το ζήτημα που προέκυψε με την διακοπή της παροχής του φυσικού αερίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», λόγω οφειλής του ποσού των 4.800 ευρώ.

Μέλη της οικογένειας του Άρη και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ζορπίδης, Ψηφίδης, αλλά και ο σύλλογος βετεράνων της μπασκετικής ομάδας κατέβαλαν το παραπάνω ποσό και έτσι το θέμα λύθηκε.

Πλέον γίνονται προσπάθειες ώστε να επιστρέψει άμεσα η παροχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το χρέος άφησε η απελθούσα διοίκηση του ΑΣ. Πηγή: metrosport.gr

Έκτακτο Δ.Σ στον Ερασιτέχνη Άρη!

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο έχουν συγκαλέσει για σήμερα το βράδυ τα μέλη του Α.Σ. Άρης στις 20.00 στα γραφεία του Ερασιτέχνη με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το αέριο.

Άλλο ένα πρόβλημα που ήρθε να πλήξει το γόητρο του συλλόγου, αφού για 3.800 ευρώ οι ιθύνοντες αυτού δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις διαδικασίες διακοπής και πλέον θα πρέπει όλοι να σκύψουν τα κεφάλια για να βρουν λύση σ΄ ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τον Άρη. Πηγή: metrosport.gr

Επικύρωση βαθμολογίας με… υποσημείωση!

Πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας στο οποίο επικυρώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ. Ζήτησε να μπει υποσημείωση εν όψει ο CAS ο ΠΑΟΚ, θα σεβαστεί την όποια απόφαση ο συνεταιρισμός.

Επικύρωση βαθμολογίας με… υποσημείωση
Επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία η βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της λίγκας.

Όσες ομάδες εκπροσωπήθηκαν σε αυτό ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε να μπει υποσημείωση σχετικά με την προσφυγή του κατά της επικύρωσης, πρόταση με την οποία συμφώνησε η SKODA Ξάνθη.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνεταιρισμού, οποιαδήποτε απόφαση του CAS για την αφαίρεση τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ, θα γίνει σεβαστή και αποδεκτή.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η κλήρωση για το πρωτάθλημα της νέας περιόδου θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, ενώ το μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και της τρίτης ομάδας των πλέι οφ της Football League θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εκπρόσωπος της Super League στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 6 Ιουνίου 2014, ή σε τυχόν επαναληπτική, ορίζεται ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης και αναπληρωτής αυτού, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος.

2/ Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία των αγώνων κατάταξης (Play Off) αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη ζήτησαν η επικύρωση να γίνει με την επιφύλαξη της επικείμενης απόφασης του CAS επί της προσσφυγής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διευκρινίζεται ότι η Super League θα σεβαστεί την όποια απόφαση του CAS.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League ΟΠΑΠ (Κ20, Κ17 & Κ15) αγωνιστικής περιόδου 2013 – 14.

4/ Η Super League αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί όπως ο αγώνας μπαράζ (play out) μεταξύ της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη και της 3ης ομάδας της Football League διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου 2014, σε γήπεδο που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 από ομάδα της Super League.

5/ Η κλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Ιουλίου 2014 και ώρα 9:00 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί Διοικητικό Συμβούλιο και αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου της Super League.

Το μήνυμα του Σωκράτη!

Σήμερα ξεκίνησε το... ταξίδι της Εθνικής για Μουντιάλ (με μια… στάση για τα φιλικά). Κι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε σαφές πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα για την Ελλάδα!

Το μήνυμα του Σωκράτη
Πώς και πώς περιμένει το φετινό Μουντιάλ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Τόσο για την... αίγλη του τουρνουά, όσο και -κυρίως- για να κάνει περήφανους τους απανταχού Έλληνες!

Κι αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει μέσω Facebook ο άσος της Ντόρτμουντ, λίγες ώρες μετά την πτήση της Εθνικής για Πορτογαλία, όπου αύριο θα δώσει το πρώτο της φιλικό και ουσιαστικά μπαίνει... για τα καλά σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.






Πηγή: sport-fm.gr

Δεν παίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι παρών στο γήπεδο αλλά όχι για να αγωνιστεί στο φιλικό της Πορτογαλίας με την Εθνική μας ομάδα το Σάββατο. Αυτό έκανε γνωστό ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου.

Δεν παίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Η Εθνική μας ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πορτογαλία αλλά όχι και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο τεχνικός της αντιπάλου μας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο στην οποία έκανε γνωστό ότι –τελικά- το μεγάλο αστέρι της εθνικής Πορτογαλίας δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί.

«Θα είναι παρών στο γήπεδο αλλά όχι για να παίξει», ανέφερε ο Πάουλο Μπέντο ο οποίος έκανε γνωστό ότι απών θα είναι και ο Πέπε. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει κι αυτή!!

Μετά τη Σερένα Ουίλιαμς και τη Να Λι, ήταν η σειρά της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα να αποχαιρετήσει νωρίς το Ρολάν Γκαρός.

Πάει κι αυτή
Ξεκληρίστηκε η κορυφαία τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών. Τη μοίρα της Σερένα Ουίλιαμς (Νο 1) και της Να Λι (Νο 2) ακολούθησε η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Στη φάση των «32» η Πολωνέζα τενίστρια, νούμερο τρία στον κόσμο, αποκλείστηκε με 2-0 σετ, 6-4 και 6-4, από την Άιλα Τομλιάνοβιτς από την Κροατία (Νο 72).

Πλέον πρώτη στο ταμπλό είναι η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, που είναι νούμερο «4» στην παγκόσμια κατάταξη.Πηγή: sport-fm.gr

Στέναξαν τα καλάθια με Ντόρσεϊ! (video)

Ο Τζόι Ντόρσεϊ δοκίμασε τις αντοχές της στεφάνης με τα καρφώματά του στη χθεσινή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Στέναξαν τα καλάθια με Ντόρσεϊ (video)
Εντυπωσιακός, αλλά και παράλληλα ουσιαστικός ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ στον πρώτο αγώνα των play offs της Μπαρτσελόνα με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Στη νίκη με 92-87 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Αμερικανός άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού είχε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ προσφέροντας απλόχερα θέαμα με έξι καρφώματα.

Απολαύστε τον εδώΠηγή: sport-fm.gr

Εισιτήρια… τρίτης θέσης!!

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, όπου με νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατακτά την τρίτη θέση.

Εισιτήρια… τρίτης θέσης
Στη διάθεση των φίλων του ΠΑΟΚ τέθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, όπου με νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατακτά την τρίτη θέση.

Η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τους τρόπους διάθεσης στην ιστοσελίδα της.

Απέρριψε Άρσεναλ ο Χουανφράν!

Ο Χουανφράν απάντησε αρνητικά σε κρούση της Άρσεναλ για να αφήσει την Ατλέτικο και να μετακομίσει από τη Μαδρίτη στο Λονδίνο.

Απέρριψε Άρσεναλ ο Χουανφράν
Με τον Μπακαρί Σανιά να οδεύει προς τη Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ αναζητεί τον αντικαταστάτη του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Οι «κανονιέρηδες» στράφηκαν στον Χουανφράν, που πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο βρήκαν κλειστή την πόρτα του.

Ο 29χρονος άσος, που η τιμή του δεν ξεπερνά τα 12-13 εκατ. ευρώ, απάντησε αρνητικά στην κρούση που δέχτηκε από τους Λονδρέζους, όπως αναφέρει σημερινή δημοσίευμα της Mirror.Πηγή: sport-fm.gr

«Να αργήσουμε να γυρίσουμε»

Την ευχή να… αργήσει να επιστρέψει η Εθνική από τη Βραζιλία έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το φιλικό με την Πορτογαλία στη Λισαβόνα.

«Να αργήσουμε να γυρίσουμε»
Με μία εκδήλωση του ΟΠΑΠ, που είναι βασικός χορηγός της Εθνικής, ξεπροβόδισε η Ελλάδα την Εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Λίγο πριν την αναχώρηση για τη Λισαβόνα εν όψει του φιλικού του Σαββάτου με την Πορτογαλία, όλοι εξέφρασαν την ευχή για μία καλή πορεία της «γαλανόλευκης» στα τελικά της Βραζιλίας.

«Είμαστε ευλογημένοι που πηγαίνουμε στη Βραζιλία κι ευχόμαστε να μην επιστρέψουμε σε ένα μήνα. Θα τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε πάντα»», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης. ««Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ που είναι όλα αυτά τα χρόνια κοντά στο ποδόσφαιρο και την Εθνική».

«Τις λέξεις τις παίρνει συνήθως ο αέρας. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ξεκινάμε το όνειρο και θα δώσουμε το μάξιμουμ για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Πάμε για να σταθεροποιήσουμε αυτό το όνειρο. Ελάτε μαζί μας», ανέφερε με τη σειρά του ο Φερνάντο Σάντος. Ερωτηθείς ποιες συμβουλές έχει δώσει στους παίκτες του, απάντησε: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω τι έχω συμβουλέψει τους ποδοσφαιριστές. Θα τα πούμε άλλη φορά αυτά».

inner

Ο Φάνης Γκέκας σχολίασε: «Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Φαίνεται το κλίμα που υπάρχει. Πάμε για το όνειρο».

inner

Ο Στέφανος Καπίνο τόνισε με τη σειρά του: «Είμαι περήφανος και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που είμαι στο ρόστερ της Εθνικής».

inner

Εισιτήρια τέλος για το ΣΕΦ!!

Εξαντλήθηκαν και τα ελάχιστα εισιτήρια που είχαν απομείνει για τον τέταρτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Εισιτήρια τέλος για το ΣΕΦ!
Από πριν τον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είχαν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια για τον τέταρτο αγώνα στο ΣΕΦ. Κι αυτά έκαναν φτερά μέσα σε λίγα λεπτά, μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10:00 την Παρασκευή πως εξαντλήθηκαν τα «μαγικά χαρτάκια» για τον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή (19:45) και στον οποίο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατακτά τον τίτλο σε περίπτωση νίκης. Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα ο Κόστα, έξω ο Νάβας!!

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο Ντιέγκο Κόστα θα είναι στην αποστολή της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε αντίθεση με τον Χεσούς Νάβας που δεν προλαβαίνει.

Μέσα ο Κόστα, έξω ο Νάβας
Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η αποστολή της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο είναι τα ερωτηματικά που υπάρχουν κι αφορούν τη συμμετοχή στην 23άδα των Ντιέγκο Κόστα και Χεσούς Νάβας.

Ο γεννημένος στη Βραζιλία φορ της Ατλέτικο φαίνεται πως κερδίζει το στοίχημα. Συνεχίζει τη θεραπεία του για τη θλάση που τον ταλαιπωρεί, αλλά ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα τον πάρει μαζί του στο Μουντιάλ. Ο Κόστα θα υποβληθεί σε εξετάσεις και σήμερα και η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με το ιατρικό τιμ.

Αντίθετα, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για τον Χεσούς Νάβας. Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στον αστράγαλο, αλλά απέχοντας από τη δράση για περίπου τρεις μήνες θεωρείται ανέτοιμος. Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί «κόλλησε» του Γκατούζο!

Πολύ ακριβός για τα δεδομένα του ΟΦΗ αποδείχθηκε ο Τζενάρο Γκατούζο, αν και οι Κρητικοί ανέφεραν πως χάλασε η συμφωνία λόγω των συνεργατών του Ιταλού τεχνικού. Ματιές στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Εκεί «κόλλησε» του Γκατούζο
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το οικονομικό κομμάτι στο «ναυάγιο» της υπόθεσης Τζενάρο Γκατούζο στον ΟΦΗ. Το κασέ του 36χρονου προπονητή είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα των Ηρακλειωτών. Αρχικά οι κρητικοί τόνιζαν πως το θέμα πήρε αρνητική τροπή, λόγω της άρνησης των συνεργατών του πρώην κόουτς της Παλέρμο. Ωστόσο, δεν ήταν αυτό το μοναδικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γκατούζο μαζί με το τεχνικό του τιμ κοστίζει περίπου 600.000, τη στιγμή που ο ΟΦΗ δεν μπορεί να δώσει συνολικά πάνω από 200.00 ευρώ.

Από εδώ και πέρα θα γίνει στροφή στην Ιβηρική Χερσόνησο και συγκεκριμένα στην αγορά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ παραμένει στην επιφάνεια το θέμα του Ματ Ντάρμπισιρ, που έμεινε ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλω μετρητά για να επιστρέφω τα κλειδιά στην ΑΕΚ»

Θέση μετά την έξωση που έκανε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ πήρε ο ιδιοκτήτης των γραφείων που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το Σωματείο.

«Θέλω μετρητά για να επιστρέφω τα κλειδιά στην ΑΕΚ»
Στις 34.000 ευρώ φτάνουν τα χρέη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στον ιδιοκτήτη των γραφείων, που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα και ο οποίος της έκανε έξωση το πρωί της Πέμπτης. Ο ίδιος με δηλώσεις που έκανε στο «Έθνος» τόνισε πως θα επιτρέψει της επιστροφής των «κιτρινόμαυρων» εφόσον του καταβληθεί ένα μέρος των οφειλών.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αν δεν μου καταβάλουν μετρητά 14.300 ευρώ, δεν επιστρέφω τα κλειδιά. Υπάρχει ανεξόφλητος λογαριασμός της ΔΕΗ 4.000 ευρώ, ενώ δεν έχουν καταβάλει ούτε 500 ευρώ για τα κοινόχρηστα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί προς το παρόν σε κτίριο ιδιοκτησίας ενωσίτη παράγοντα. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ιμπαγάσα και πάλι… παιδί!

Ταξίδι για το Παρίσι και την Euro-Disney κάνει ο Αριέλ Ιμπαγάσα με την οικογένειά του.

Ο Ιμπαγάσα και πάλι… παιδί
Τα χρόνια έχουν περάσει, οδεύει προς τα 38, αλλά ο Αριέλ Ιμπαγάσα φαίνεται πως νιώθει ακόμη παιδί. Ή τουλάχιστον κάνει ό,τι μπορεί για να κρατά τα δικά του ευχαριστημένα.

Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος αναχώρησε οικογενειακώς για το Παρίσι και τη Euro-Disney βγάζοντας μέσα από το αεροπλάνο μία φωτογραφία με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους.



View image on Twitter
We are going to France Dineysland 🇫🇷



Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζουν Μαρσέλο και Μανούσος!

Σιγουριά στις τάξεις της Καλλονής πως θα παραμείνουν στην ομάδα οι Μαρσέλο και Μανούσος.

Συνεχίζουν Μαρσέλο και Μανούσος
Ο Μαρσέλο Άλβες ζήτησε λίγο χρόνο για να απαντήσει στην πρόταση της Καλλονής για ανανέωση συμβολαίου, ωστόσο στις τάξεις της ομάδας της Μυτιλήνης δεν υπάρχει ανησυχία. Εκφράζεται η αισιοδοξία πως ο Βραζιλιάνος αμυντικός, που φέτος είχε σημαντική συμβολή στην πορεία της ομάδας με 27 συμμετοχές και 5 γκολ, θα πει το «ναι».

Τυπική διαδικασία είναι να υπογράψει νέο συμβόλαιο και ο Γιώργος Μανούσος. Ο 27χρονοπς επιθετικός, που μέτρησε φέτος 30 εμφανίσεις και 5 τέρματα, έχει ουσιαστικά ήδη συμφωνήσει με την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί»

Κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο τουρνουά 3X3 που θα γίνει στο Παγκρήτιο στις 28 και 29 Ιουνίου με σύνθημα «Τάπα στη βία και τον ρατσισμό» απηύθυνε ο Δημήτρης Τσαλδάρης

«Ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί»
Βέβαιος πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί και φέτος μαζικότατα στο κάλεσμα ΕΟΚ και ΠΣΑΚ για το τουρνουά 3X3 που θα γίνει στο Παγκρήτιο στις 28 και 29 Ιουνίου με σύνθημα «Τάπα στη βία και τον ρατσισμό» δήλωσε ο Δημήτρης Τσαλδάρης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμη μία χρονιά θα βρεθούμε στο Ηράκλειο της Κρήτης για το τουρνουά 3Χ3. Ο τρόπος που έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση το κρητικό κοινό, δείχνει την αγάπη και τη δίψα που έχει για το μπάσκετ. Είμαστε σίγουροι, ότι για μία ακόμη χρονιά, ο κόσμος θα ευχαριστηθεί και θα διασκεδάσει παίζοντας, διότι το μπάσκετ είναι γιορτή», δήλωσε ο γκαρντ της Νέας Κηφισιάς και ειδικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, Δημήτρης Τσαλδάρης.

Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η SportDay και το www.sport-fm.gr.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στο www.3on3streetball.gr.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρωταθλητές στο ΣΕΦ»

Χαμόγελα δικαίωσης στον Ολυμπιακό για την άλωση στο ΟΑΚΑ. Χαμηλοί τόνοι και σύνθημα «πάμε να το πάρουμε τώρα στο σπίτι μας». Καμία ανησυχία για την ένσταση του Παναθηναϊκού.

«Πρωταθλητές στο ΣΕΦ»
Μία κατάρα 21 ετών έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός μετά από 25 σερί ήττες στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκού σε τελικούς, «ξόρκισε» τα φαντάσματα και απέχει πλέον μία νίκη από τον τίτλο. Με πολύ καλή απόδοση για τρία δεκάλεπτα και αντέχοντας στο τέλος στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν πλέον μία ανάσα από το πρωτάθλημα και θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά την Κυριακή, στο ΣΕΦ που θα είναι κατάμεστο.

Το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια έφερε ένα ξέσπασμα χαράς, αλλά όχι μεγάλα λόγια. Ακόμη και η αποθεωτική υποδοχή μετά τα μεσάνυχτα από περίπου 100 οπαδούς της ομάδας στο ΣΕΦ έγινε με… μέτρο. Όλοι γνωρίζουν πως η αποστολή τους δεν έχει ολοκληρωθεί κι απομένει ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο. Προσεγγίζουν τον αγώνα με σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση που είναι βάσιμη και στηρίζεται στην πολύ καλύτερη εικόνα που έχουν από τους αντιπάλους, αλλά και φυσικά στη δύναμη της έδρας.

Καμία ανησυχία για την ένσταση

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για αντικανονική έναρξη του αγώνα και ζητεί επανάληψή του αναφέροντας πως στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν υπεράριθμα τα μέλη της αποστολής (29 αντί 22). Στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» δεν υπάρχει καμία ανησυχία, καθώς οι διαιτητές δεν αναφέρουν κάτι μεμπτό στο φύλλο αγώνα και μετά από τις σχετικές υποδείξεις υπήρξε η απαραίτητη μετακίνηση πριν αρχίσει το τζάμπολ για να είναι όλα νομότυπα. Παράλληλα κάνουν λόγο για προσπάθεια των «πράσινων» να βρουν από κάπου να… πιαστούν, αφού ο ακριβής αριθμός ατόμων στον πάγκο μιας ομάδας δεν τηρείται πάντα ευλαβικά και τον έχει υπερβεί και η πλευρά του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, οι Πειραιώτες εμφανίζονται βέβαιοι πως η ένσταση δεν έχει καμία τύχη και η νίκη τους στο παρκέ θα μετρήσει κανονικά.

Θα… κοχλάζει

Τα λιγοστά εισιτήρια που είχαν μείνει μέχρι χθες για τον αγώνα της Κυριακής (οι… προνοητικοί είχαν φροντίσει να κλείσουν θέση γρήγορα) εξαντλήθηκαν. Το ΣΕΦ θα «κοχλάζει» αφού η προσμονή του κόσμου του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μεγάλη και τα τηλέφωνα της ΚΑΕ έχουν σπάσει από ανθρώπους που ψάχνουν ένα μαγικό χαρτάκι. Η διοίκηση της ομάδας, πάντως, θα κάνει συστάσεις στον κόσμο να επιδείξει κόσμια συμπεριφορά ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τιμωρίας.Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζει σε ένσταση, αλλά…!!

Απογοήτευση στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό. Ελπίζουν στην ένσταση οι «πράσινοι», αλλά... Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για Γιαννακόπουλο. Ανησυχία για Ματσιούλις.

Ελπίζει σε ένσταση, αλλά…
Ο τίτλος δείχνει να απομακρύνεται για τον Παναθηναϊκό μετά τη χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, είχαν απογοητευτική εικόνα για τρία δεκάλεπτα και η υπερπροσπάθεια στην τελευταία περίοδο δεν αρκούσε για να ανατραπεί το -16.

Η διοίκηση της ΚΑΕ έχει φρικτά παράπονα από τη διαιτησία, τόσο γιατί επέτρεψε να αρχίσει το παιχνίδι παρότι-όπως υποστηρίζουν-υπήρχαν υπεράριθμοι στον πάγκο των φιλοξενούμενων απειλώντας μάλιστα τους γηπεδούχους με μηδενισμό, όσο και για τα σφυρίγματά τους.

Το «τριφύλλι» κατέθεσε ένσταση κάνοντας λόγο για αντικανονική έναρξη του αγώνα. Επικαλείται το άρθρο 35 του κανονισμού πρωταθλήματος, που αναφέρει πόσα άτομα και με ποιες ιδιότητες δικαιούνται να βρίσκονται στον πάγκο κάθε ομάδας και στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 29 αντί 22 ζητώντας επανάληψη της αναμέτρησης. Πάντως οι πιθανότητες δικαίωσης δεν είναι πολλές, μιας και μετά από σχετικές συστάσεις αποχώρησαν οι υπεράριθμοι από τον πάγκο του Ολυμπιακού πριν αρχίσει το παιχνίδι. Οι διαιτητές έχουν αναγράψει στο φύλλο αγώνα πως στον πάγκο ήταν των φιλοξενούμενων ήταν 22 άτομα.

Κίνδυνος για Γιαννακόπουλο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απειλείται με βαριά τιμωρία μετά από όσα άκρως επιβαρυντικά αναφέρονται για τον ίδιο στο φύλλο αγώνα. Υπενθυμίζεται πως είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα με τριετή αναστολή μετά τα όσα φέρεται να είχε πει κατά των διαιτητών στον δεύτερο περσινό τελικό, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει στο ΑΣΕΑΔ. Πλέον ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απειλείται με νέα βαριά «καμπάνα», που μπορεί να φτάσει ακόμη και στην έκπτωση από το αξίωμά του για κάποιο διάστημα. Πάντως η έδρα του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο τιμωρίας, καθώς δεν αναφέρεται κάτι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τη συμπεριφορά των οπαδών του πέρα από κάποιες ύβρεις.

Όσο υπάρχει ελπίδα

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει στο ΣΕΦ για να μείνει ζωντανός για τον τίτλο και σε αυτό έχουν επικεντρωθεί ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι παίκτες του. Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο, αφού θα πρέπει να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι μετά από μία σειρά κακών εμφανίσεων και να κερδίσουν εκεί όπου φέτος μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Πάντως η πίστη δεν λείπει, ειδικά από τους πιο έμπειρους, όσο ακόμη υπάρχουν ελπίδες για τον τίτλο.

Την προσπάθεια των «πράσινων» πέρα από την κόπωση δυσχεραίνει και ο τραυματισμός του Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός αποχώρησε κουτσαίνοντας στο φινάλε και υπάρχει ανησυχία πως έχει υποστεί διάστρεμμα. Σήμερα θα εξεταστεί και θα φανεί αν μπορεί να προσφέρει στον αγώνα της Κυριακής.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνεται ο Άλβες!!

Καθαρά τυπικό θέμα αποτελεί η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Άντρε άλβες από τον Παναιτωλικό, διότι ο Βραζιλιάνος «killer» βρίσκεται στη χώρα μας και πέρασε από τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις.

Ανακοινώνεται ο Άλβες
Παίκτης του Παναιτωλικού θα γίνει εκτός απροόπτου ο Άντρε Άλβες και λογικά η απόκτηση του θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Ο 31χρονος φορ βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετέβη στο Αγρίνιο. Σήμερα, αναμένεται να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ, ώστε να υπογράψει, αποτελώντας την πρώτη μεταγραφή για τα «καναρίνια», ενόψει της σεζόν.

Ο πρώην παίκτης της Ομόνοιας έχει αρκετά ενδιαφέρον βιογραφικό και η επαφή του με τα δίχτυα είναι πολύ καλή. Έχει κατακτήσει τίτλους σε Ουγγαρία και Κύπρο, στην πρώτη του σεζόν 2010/11 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος παίζοντας στην Βιντεότον, ενώ με την Ομόνοια πήρε Κύπελλο και σημείωσε 20 γκολ σε 41 ματς πρωταθλήματος. Το νέο «αστέρι» του Παναιτωλικού είναι ένας δυναμικός παίκτης περιοχής, ο οποίος όμως δεν είναι «κολόνα» μέσα στα αντίπαλα καρέ. Επειδή είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, βγαίνει έξω από αυτή και αρέσκεται στο να «σπάει» παιχνίδι στα άκρα. Παράλληλα διακρίνεται για τη δύναμή του και είναι μεγάλο του προσόν ότι πάει πρώτος στην μπάλα. Δεν είναι φαντεζί ή ο παίκτης που θα σουτάρει από μακριά, αλλά έχει το ένστικτο του «killer» και μεγάλο του προσόν είναι το εξαιρετικό του πλασέ.

Το καλοκαίρι του 2013 η Ντουμπάι από το Κατάρ είχε δώσει περίπου 200.000 ευρώ στην Ομόνοια για να τον αποκτήσει, ενώ έχει σκοράρει εναντίον ελληνικής ομάδας. Σε φιλικό της Ομόνοιας με τον Παναθηναϊκό.Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» τις υποθέσεις ο Ολυμπιακός!!

Προχωρά ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Τυπικό το θέμα Πουλίδο, παζάρια για Φινμπόγκασον, στασιμότητα για Αμραμπάτ. Στην έξοδο ο Μασάντο, κοντά σε παραμονή Εντινγκά και Μαρκάνο.

«Κλείνει» τις υποθέσεις ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός «κλείνει» ένα-ένα τα μέτωπα που έχει ανοιχτά για το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Παράλληλα με την υπόθεση του Πατίμ Κασάμι, που είναι πολύ κοντά στο να πιάσει… λιμάνι, οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν κι άλλες υποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Άλαν Πουλίδο, η νέα καθυστέρηση στην ανακοίνωση της απόκτησής του δεν προκαλεί ανησυχία. Η συμφωνία με τον Μεξικανό φορ είναι δεδομένη και απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για να επισημοποιηθεί, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της Τίγκρες να κερδίσει χρήματα.

Σχετικά με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις επαφές με τη Χέρενφεϊν. Έχει κάνει ήδη δύο πολύ καλές προτάσεις στην ολλανδική ομάδα, με τη δεύτερη να φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ, και τα «παζάρια» συνεχίζονται. Ο σύλλογος του Ισλανδού φορ προσπαθεί να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει στα χέρια του πρόταση καλύτερη από αυτή των Πειραιωτών και τα σενάρια περί σκέψης της Μίλαν να αποκτήσει τον Φινμπόγκασον δεν φαίνεται να έχουν βάση.

Στο «μέτωπο» του Νορντίν Άμραμπατ, από την Τουρκία προκύπτει πως μόνο ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόταση στη Γαλατάσαραϊ για την απόκτησή του, ωστόσο στην πατρίδα του Μαροκινού εξτρέμ γράφτηκε πως σύλλογος από τη Σαουδική Αραβία μπαίνει στο «κόλπο» για την απόκτησή του προσφέροντάς του τεράστιο συμβόλαιο.

Σε ό,τι αφορά στους δανεικούς, σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση της παραμονής των Ντελβίν Εντινγκά και Ιβάν Μαρκάνο. Για τον πρώτο, μάλιστα, υπάρχει φημολογία πως έχει ήδη επέλθει συμφωνία με τη Μονακό. Κι ενώ οι δυο τους όλα δείχνουν πως θα παραμείνουν και την επόμενη σεζόν, αυτό δεν ισχύει για τον Πάουλο Μασάντο. Ο Πορτογάλος μέσος οδεύει προς τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τον Ολυμπιακό να βάζει κάποια χρήματα στα ταμεία του από την πώλησή του, αν και αυτά δεν αναμένεται να φτάσουν το 1,5 εκατ. ευρώ όπως γράφουν οι Κροάτες.
Πηγή: sport-fm.gr

Ναι μεν, αλλά…!!

Παρών θα είναι τελικά η πλευρά του ΠΑΟΚ στο σημερινό ΔΣ της Superleague υπογράφοντας με επιφύλαξη την επικύρωση της βαθμολογίας των play-off. Το σκέφτονται για παραχώρηση του Μάρτενς.

Ναι μεν, αλλά…
Ο ΠΑΟΚ είναι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους της σημερινής συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας , καθώς ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η επικύρωσης της βαθμολογία των play-off. Αρχικά, υπήρξαν σκέψεις για αποχή από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων. Όπως η τιμωρία για τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και επειδή το μείον τρία ίσχυσε για τη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος. Επιπλέον, υπάρχει ως γνωστόν δυσαρέσκεια για τη στάση που τηρεί η ΕΠΟ για την επιλογή του συλλόγου της Θεσσαλονίκης να προσφύγει στο CAS, λόγω της συγκεκριμένης ποινής.

Ωστόσο, τελικά θα έχει εκπρόσωπο η πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά», διότι αν και δεν είναι επιθυμία της να επικυρωθεί η βαθμολογία, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του CAS, γνωρίζει πως πρέπει μέχρι την 1η Ιουνίου να δηλωθούν στην UEFA οι ελληνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2014-15. Ο Ζήσης Βρύζας θα προσπαθήσει στη σημερινή συνεδρίαση να πιέσει, ώστε να γραφτεί στην απόφαση η υποσημείωση ότι «εκκρεμεί το αίτημα του ΠΑΟΚ στο CAS» και πως για αυτόν τον λόγο υπογράφει με επιφύλαξη.

Το σκέφτονται

Για ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για την απόκτηση του Μάαρτεν Μάρτενς έκαναν λόγο χθες τα βέλγικα ΜΜΕ. Ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης του 30χρονου μεσοεπιθετικού, θέλοντας να ξεφορτωθεί και το συμβόλαιο του. Ο πρώην παίκτης Άλκμααρ αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν έχει ικανοποιήσει με την παρουσία σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχοντας μείνει αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω τραυματισμών. Συνολικά έκανε επτά εμφανίσεις, οι πέντε στο πρωτάθλημα και οι δύο στο Κύπελλο. Πηγή: sport-fm.gr

«Κάρα» προς επιστροφή, Πράνιτς προς… έξοδο!!

Σε πολύ καλό δρόμο η επιστροφή Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό μετά τη χθεσινή κουβέντα. Σήμερα νέα επαφή. Πιέσεις Πράνιτς για ένα καλύτερο συμβόλαιο, ψάχνουν αριστερό χαφ οι «πράσινοι».

«Κάρα» προς επιστροφή, Πράνιτς προς… έξοδο
Πιο κοντά από ποτέ είναι η μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Ο 37χρονος μέσος είχε μια συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα χθες με τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος του ανέλυσε το πλάνο της ομάδας και πως θεωρείται απαραίτητος για αυτό. Ο ίδιος ο διεθνής άσος επιθυμεί να επιστρέψει, αλλά να γνωρίζει πως θα έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα και δεν θα λειτουργεί απλώς ως ηγετική μορφή στα αποδυτήρια.

Οι δύο πλευρές θα έχουν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία (μιας και ο παίκτης ακολουθεί την αποστολή της Εθνικής στην Πορτογαλία για φιλικό ματς) και σε αυτή θα αναλυθούν διεξοδικότερα κάποια πράγματα, όπως και το οικονομικό το οποίο πάντως δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο. Η υπόθεση ίσως να μην κλείσει-με τον έναν ή τον άλλο τρόπο-σήμερα, αλλά να πάρει μικρή παράταση. Πάντως με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι πάρα πολύ πιθανό πλέον ο Γιώργος Καραγκούνης να επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Στο μεταξύ, όσο πλησιάζει ο «Κάρα», τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες αποχώρησης του Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης μέσος ψάχνει κάτι καλύτερο από τα 280.000 ευρώ (χωρίς μπόνους) που προβλέπει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Ο μάνατζέρ του τον έχει προτείνει σε αρκετές ομάδες και τον έχει ενημερώσει για ενδιαφέρον από την Τουρκία και την πιθανότητα να του φέρει πρόταση μέχρι και 800.000 ευρώ το χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση ο Πράνιτς θα καλύψει τη ρήτρα των 150.000 ευρώ που έχει στη συμφωνία με τους «πράσινους» και θα αποχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός, πιστός στη δήλωση του Νίκου Νταμπίζα πως «θα μείνουν όσοι θέλουν», δεν θα φράξει το δρόμο στον Πράνιτς. Μάλιστα ήδη αναζητείται αριστεροπόδαρος χαφ για παν ενδεχόμενο, αν και δεν αποκλείεται η υπόθεση του διεθνούς άσου να μη λήξει άμεσα και να «σύρει» ακόμη και μετά το Μουντιάλ.

Στα ζητήματα των δανεικών, δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη, με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για 2 ή 3 χρόνια και να προσπαθεί να λύσει τη συνεργασία του με τη Ντιναμό Μόσχας εισπράττοντας ένα ποσό σαν αποζημίωση και τον δε Μεχντί Αμπέντ να περιμένει τις αποφάσεις της Νιούκαστλ που φαίνεται να προσπαθεί να αποκομίσει κάποιο κέρδος από νέο δανεισμό ή ακόμη και πώλησή του.
Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Βουλή ο Μελισσανίδης!

Βεβαιότητα στην ΑΕΚ για την υλοποίηση του ονείρου της «Αγια-Σοφιάς» μετά τη συνάντηση Μελισσανίδη-ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα ο «τίγρης» για να διευθετηθούν όλα τα θέματα.

Πάει Βουλή ο Μελισσανίδης
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν διανύσει πολύ δρόμο για το θέμα του νέου γηπέδου της ομάδας για να το αφήσουν στη… μοίρα του. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και με ενέργειες προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι η «Αγια-Σοφιά» θα κατασκευαστεί.

Μετά την πολύ θετική εξέλιξη της συνάντησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και της συμφωνίας που υπήρξε για το έργο με τις δύο πλευρές να βρίσκουν τη χρυσή τομή σε κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις του σχεδίου που αφορούν το ύψος του έργου, τον αριθμό θέσεων πάρκινγκ και τη σχέση γηπέδου-άλσους, η ψήφιση του ρυθμιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή είναι θέμα ημερών και αυτή θα ανοίξει το δρόμο για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η πρώτη από τις τέσσερις συνεδριάσεις που απαιτούνται στη Βουλή έγινε την Πέμπτη, η δεύτερη θα ακολουθήσει τη Δευτέρα και σε αυτή ή κάποια από τις επόμενες θα δώσει το «παρών» ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αφού το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από τους «κιτρινόμαυρους» έγινε δεκτό. Εκεί το αφεντικό της ΑΕΚ μαζί με τον πρότζεκτ μάνατζερ Δημήτρη Ανδριόπουλο θα αναλύσει το σχέδιο για να λυθεί κάθε απορία για το πλάνο και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη νομιμότητά του.

Στο μεταξύ, μέσα στη μέρα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της «Aegean» στον Πειραιά σύσκεψη κορυφής των ανθρώπων της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» για το θέμα του γηπέδου και όλα όσα το αφορούν. Σε αυτή τη συνάντηση αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο νέος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου.

*Στα μεταγραφικά της ΑΕΚ δεν υπήρξε χθες ουσιαστική εξέλιξη. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι στην κορυφή της λίστας για την επίθεση, ενώ ανοικτό παραμένει ακόμη του Ντάνκο Λάζοβιτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Δυσαρέσκεια Αλαφούζου για Γιαννακόπουλο!!

Ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται δυσαρεστημένος από όσα δήλωσε για τον ίδιο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τον αγώνα της ομάδας μπάσκετ. Στον «αέρα» η συνεργασία για την ΠΑΕ.

Δυσαρέσκεια Αλαφούζου για Γιαννακόπουλο
Νέα… περιπέτεια άρχισε στις σχέσεις μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό για τον πρόεδρο της ΠΑΕ («δεν είμαι Αλαφούζος να με γ...νε») προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του τελευταίου, έστω κι αν έγιναν εν βρασμώ ψυχής.

Μάλιστα προκαλούν ερωτηματικά για το πώς μπορεί πλέον να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών για το καλό της ΠΑΕ, αφού υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε υποσχεθεί να βοηθήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, έστω κι αν προ πολλού έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αγοράς μετοχών. Μπορεί η δήλωσή του να μην αναιρεί πρόθεση οικονομικής βοήθειας, αλλά ασφαλώς οι σχέσεις των δύο πλευρών διαταράχθηκαν και πάλι μετά από μία περίοδο ομαλότητας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη σημερινή του συνέντευξη στη ραδιοφωνική συνέντευξη της «Θύρας 13» (20:00). Δεν αποκλείεται να υπάρξει και επικοινωνία των δύο ανδρών, αλλά για να συμβεί θα πρέπει να το επιδιώξει μια από τις δύο. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για Κασάμι!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ελβετού διεθνούς μέσου, Πατίμ Κασάμι από τη Φούλαμ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το προφίλ του 21χρονου άσου. Δείτε το γκολ της χρονιάς στην Αγγλία κι άλλα βίντεο του 21χρονου.

Πάει για Κασάμι
Για την απόκτηση του Πατίμ Κασάμι κινείται ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Ελβετού διεθνούς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν αρχίσει τις ενέργειες για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Κασάμι πέρσι αγωνίστηκε στη Φούλαμ η οποία υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης καθώς ο Ελβετός μέσος έχει κάθε δικαίωμα να αναζητήσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός αποτελεί μια ιδανική περίπτωση για τον Ελβετό 21χρονο μέσο ο οποίος θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κασάμι γεννήθηκε στην ΠΓΔΜ αλλά από μικρός έζησε στην Ελβετία και κατέχει το διαβατήριο της χώρας. Έχει αγωνιστεί στην Ιταλία με τη φανέλα της Παλέρμο.

Από αυτή πήρε μεταγραφή στη Φούλαμ στην οποία παίζει από το 2011, μέχρι και σήμερα με μια παρένθεση όταν δόθηκε δανεικός στην Λουκέρνη. Φέτος είχε 35 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας είχε πετύχει φέτος το γκολ της χρονιάς στην Αγγλία.

Αγωνίζεται και στις τρείς θέσεις πίσω από τον επιθετικό, περισσότερο καλά στον άξονα και στην αριστερή πλευρά.

Η Φούλαμ είχε προσφέρει τον Κασάμι στον Ολυμπιακό το Γενάρη θέλοντας να μειώσει το κόστος της μεταγραφής του Κώστα Μήτρογλου.






Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Ρανιέρι!

Το μεγάλο «μπαμ» με την πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι επιχειρεί να κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Ποια είναι τα δεδομένα και πόσο κοντά στον πάγκο της Εθνικής βρίσκεται ο Ιταλός.

Κοντά σε Ρανιέρι
Το ενδιαφέρον της ΕΠΟ για τον Κλαούντιο Ρανιέρι είναι υπαρκτό εδώ και καιρό με τον Γιώργο Σαρρή να είναι αυτός που έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, μιλώντας απευθείας με τον 62χρονο προπονητή.

Σύμφωνα με όσα αναφέραμε χθες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξίδεψε στην Ιταλία για να συναντήσει τον πρώην προπονητή της Μονακό και να διαπραγματευτεί απευθείας μαζί του το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οι συζητήσεις έγιναν χωρίς την παρουσία μάνατζερ με τους δύο άνδρες να τα λένε σε πολύ καλό κλίμα στην Ρώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Κλαούντιο Ρανιέρι για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Να τονίσουμε ότι ο Ιταλός εμφανίστηκε συζητήσιμος και ιδιαίτερα διαλλακτικός γύρω από το οικονομικό σκέλος των διαπραγματεύσεων και αυτό έχει τη σημασία του καθώς στη Μονακό αμειβόταν με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως!

Στην πραγματικότητα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι θεωρεί αυτή την στιγμή ότι έχει κλείσει για τον ίδιο, η προπονητική καριέρα σε συλλογικό επίπεδο, δηλαδή οι καθημερινές προπονήσεις και τα συνεχόμενα παιχνίδια. Και ότι ήρθε η ώρα να εργαστεί ως προπονητής σε εθνικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας μια Εθνική ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κουβέντα που είχε ο πρώην τεχνικός της Μονακό με τον Γιώργο Σαρρή εξήγησε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα του το οικονομικό μέρος. Το συμβόλαιο που προτάθηκε στον Κλαούντιο Ρανιέρι είναι πάνω-κάτω στα χρήματα που διαθέτει η ομοσπονδία, δηλαδή περίπου 800.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ υπάρχει και σημαντικό μπόνους πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας.

Ο έμπειρος προπονητής ζήτησε ολιγοήμερη προθεσμία και δεσμεύτηκε να απαντήσει τα προσεχή 24ωρα. Εδώ που έχει φτάσει το θέμα δύσκολα θα χαλάσει ωστόσο θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για να πάρει ο Κλαούντιο Ρανιέρι την σκυτάλη από τον Φερνάντο Σάντος μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Σε καλό κλίμα έγινε το δεύτερο ραντεβού του Γιώργου Σαρρή με τον μάνατζερ του Μάρτιν Γιολ, Μίνο Ραϊόλα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία της ΕΠΟ με τον Ολλανδό τεχνικό εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά πλέον θεωρείται εναλλακτική επιλογή. Μόνο εάν στραβώσει του Ρανιέρι θα επιστρέψει δυνατά στο προσκήνιο το όνομα του πρώην προπονητή της Φούλαμ.

Ο Μάρκο Ταρντέλι έχει χάσει αρκετούς πόντους διότι η ομοσπονδία ψάχνει ένα πιο δυνατό όνομα από την ευρωπαϊκή αγορά. Όλα δείχνουν, λοιπόν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η περίπτωση του Ιταλού για τον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Εξάλλου, οι προφορικές συμφωνίες με τους υποψήφιους ομοσπονδιακούς τεχνικούς θα αναλυθούν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ την προσεχή Πέμπτη (5/6). Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι θα στηριχτεί η λύση Κλαούντιο Ρανιέρι με το σκεπτικό ότι είναι ο καταλληλότερος σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να διαδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος. Πηγή: sport-fm.gr

Οι παλιοί είναι αλλιώς!

Ντάνκαν και Τζινόμπιλι πήραν τους Σπερς από το χέρι και σάρωσαν τη Θάντερ με 117-89 κάνοντας το 3-2 στους τελικούς της Δύσης.

Οι παλιοί είναι αλλιώς
Οι Σπερς με πληγωμένο εγωισμό μετά από δύο ήττες στην Οκλαχόμα επέστρεψαν στο Σαν Αντόνιο κι έδειξαν στη Θάντερ τι πάει να πει… Τέξας. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν σαρωτική μετά το πρώτο ισορροπημένο δωδεκάλεπτο και συνέτριψε τους αντιπάλους της με 117-89 φτάνοντας στο 3-2 και μία νίκη από τους τελικούς του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οδηγοί των «σπιρουνιών» ήταν οι δύο «γηραιοί» παίκτες της ομάδας. Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 22 πόντους με 8/13 δίποντα και 12 ριμπάουντ (φτάνοντας τα 154 double-double στην καριέρα του στα play offs), ενώ ο Μάνου Τζινόμπιλι πρόσθεσε 19 πόντους με 7/9 σουτ και 6 ασίστ χωρίς να κάνει λάθος. Άλλοι τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Κέβιν Ντουράντ με 25 και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 21 πόντους δεν είχαν την απαιτούμενη συμπαράσταση για τους ηττημένους, που φιλοξενούν το έκτο παιχνίδι της σειράς τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δωδεκάλεπτα: 32-32, 65-55, 94-74, 117-89.

Σπερς (Πόποβιτς): Ντάνκαν 22 (12 ριμπ.), Τζινόμπιλι 19 (6 ασίστ), Λέοναρντ 14 (7 ριμπ.), Γκριν 14, Ντιαό 13 (6 ριμπ.), Πάρκερ 12, Μιλς 9, Σπλίτερ 6, Τζόζεφ 4, Μπελινέλι 2, Έιρς 2, Μπέινς, Μπόνερ.

Θάντερ (Μπρουκς): Ντουράντ 25 (5 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 21 (7 ασίστ), Τζάκσον 11, Ιμπάκα 6, Άνταμς 6, Κόλισον 5, Φίσερ 5, Λαμπ 4, Μπάτλερ 2, Τζόουνς 2, Σεφολόσα 2, Πέρκινς (6 ριμπ.). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έχει και λίγους πονοκεφάλους ο Αναστασίου…!

"Ντου από Παντού" για τους πονοκεφάλους στον Παναθηναϊκό, που δεν είναι και λίγοι εδώ που τα λέμε. Στον Παναθηναϊκό είναι ολοφάνερο ότι ξεκινάνε τη νέα σεζόν για να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ γίνεται. Και είναι λογικό αυτό, από τη στιγμή που η ομάδα πήγε μια χαρά σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Μοντάρισμα
Στο πράσινο στρατόπεδο, λοιπόν, θα θέλανε να πάρουν τρείς – τέσσερις παίκτες, να μείνουν αν γίνεται όλοι από το περσινό ρόστερ κι έτσι να κατέβουν έτοιμοι και μονταρισμένοι για τα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ.
Πράνιτς, Αμπέντ και Σίλντενφελντ
Να, όμως, που ήδη υπάρχουν αρκετοί πονοκέφαλοι για την ομάδα του Αναστασίου.
Ο Πράνιτς βγήκε και δήλωσε ότι με 150.000 ευρώ είναι ελεύθερος να φύγει, αφού τόση είναι η ρήτρα του.
Ο δανεικός Αμπέιντ σύμφωνα με τις περισσότερες ενδείξεις, το πιθανότερο είναι να μη συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.
Ανοιχτό είναι και το ζήτημα του Σίλντενφελντ που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από ομάδες δυο χωρών. Μην ξεχνάμε ότι κι αυτός είναι δανεικός.
Η ψυχή της ομάδας
Επίσης, γίνονται συζητήσεις με τον Ζέκα -την ψυχή της ομάδας- αυτές τις μέρες για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κλείσει τον Μπούρμπο για δεξί μπακ.
Για βασικούς
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του σε πολλά μέτωπα για να δει τι θα κάνει. Με την έννοια ότι μιλάμε για βασικούς παίκτες. Ο Σίλντενφελντ ήταν κολώνα στην άμυνα και οι Πράνιτς - Αμπέντ εντεκαδάτοι στα χαφ.
Και πέρα απ΄ όλα αυτά δεν αποκλείεται να προκύψει και κάποια πρόταση για παίκτη ή παίκτες από το υπόλοιπο ρόστερ.
Δραστήριο…
Το καλοκαίρι, λοιπόν, αναμένεται θερμό για τον Παναθηναϊκό, με την έννοια ότι θα είναι ιδιαίτερα δραστήριο. Μην ξεχνάμε ότι Πράνιτς και Σίλντενφελντ δήλωσαν πως δεν βιάζονται. Και ότι τώρα σκέφτονται μόνο το Μουντιάλ. Μόνο, δηλαδή, μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα δούνε τι θα κάνουν…Πηγή: sportdog.gr

Θα κάνει ποτέ γενέθλια σαν πρωταθλητής;

"Σκυλίσια Μέρα" με τον παικταρά που ενώ το παλεύει τόσα χρόνια για να δει πρωτάθλημα με την ομάδα του στην Αγγλία, δεν τα έχει καταφέρει ποτέ... Φέτος έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά πάλι δεν ήπιε νερό. Και η ερώτηση είναι μια: Μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του θα μπορέσει να γευθεί τη χαρά ενός πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ;
Ο λόγος, φυσικά, για τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 34 ετών.
Είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στην εποχή μας που ένας ποδοσφαιριστής ταυτίζεται τόσο με τον σύλλογό του, αφού ο Τζέραρντ έχει φορέσει μόνο τη φανέλα της Λίβερπουλ, στην οποία αγωνίζεται από το 1998. Είναι η σημαία της ομάδας.
Ο Τζέραρντ, λοιπόν, έχει παίξει τόσες σεζόν, έχει πάρει μέρος σε 475 ματς, έχει πετύχει 111 γκολ, έχει γευθεί τη χαρά της κατάκτησης ενός Τσάμπιονς Λιγκ, ενός ΟΥΕΦΑ κι αρκετών εγχώριων Κυπέλλων και Λιγκ Καπ, όμως ο μεγάλος καημός του, όπως κι εκατομμυρίων οπαδών της Λίβερπουλ, είναι το πρωτάθλημα.
Φέτος, όπως είπαμε, έφτασε πολύ κοντά. Και γι΄ αυτό δεν έκρυψε ούτε το άγχος του, αλλά ούτε και τη στεναχώρια του για την απώλεια.
Του έχουν μείνει ακόμα δυο, τρείς σεζόν μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του. Για να δούμε, λοιπόν. Θα τα καταφέρει να κάνει μια φορά γενέθλια στις 30 Μαϊου έχοντας λίγες μέρες νωρίτερα κατακτήσει τον τίτλο στην Αγγλία;
Μέχρι να δούμε αν θα τα καταφέρει ή όχι, ας τον απολαύσουμε σε μερικές ωραίες στιγμές του…
Πηγή: sportdog.gr

Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας: Έπεσε αλλά έβαλε το πέναλτι!! (video)

Μία από τις πιο αστείες εκτελέσεις πέναλτι έλαβε χώρα σε αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.
Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα ανάμεσα σε Μαλδίβες και Αφγανιστάν, οι πρώτες επικράτησαν του δεύτερου στα πέναλτι για να βγουν τρίτες στη διοργάνωση.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι Μαλδίβες σκόραραν ένα από τα πιο αστεία πέναλτι που έχουν καταγραφεί, αφού ο παίκτης τους σκόνταψε και σωριάστηκε στο έδαφος, πριν πετύχει γκολ.
Μάλιστα, πολλοί θεώρησαν ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί το πέναλτι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, αλλά το τέρμα μέτρησε κανονικά.
Δείτε το βίντεο:



Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «Βρώμικο» τρίποντο για Σάντος!! (videos)

Επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα η Σάντος με εκτός έδρας 2-0 επί της Μπαΐα, αλλά η εικόνα του γηπέδου δεν ταίριαξε σε χώρα που ετοιμάζεται να διοργανώσει Μουντιάλ.
Σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην προσέλευση των υπεράριθμων θεατών, που με τη σειρά του αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο τους γηπεδούχους λόγω της εμφάνισής τους, ενώ σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο ο Άλαν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 62ο και ο 23χρονος Λούκας Λίμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89ο. Νωρίτερα η Φλαμένγκο συνέχισε την απογοητευτική πορεία της παραχωρώντας 1-1 στην ουραγό Φιγκουιρένσε, καθώς το 1-0 με τον Αλεσάντρο στο 20ό λεπτό ισοφαρίστηκε στο 22ο από τον Εβεράλντο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Φλαμένγκο-Φιγκουιρένσε 1-1
Μπαΐα-Σάντος 0-2
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
8
16
Φλουμινένσε
8
15
Κορίνθιανς
8
15
Ιντερνασιονάλ
8
15
Γκοΐας
8
15
Ατλέτικο Μινέιρο
8
14
Γκρέμιο
8
14
Σάο Πάολο
8
13
Παλμέιρας
8
12
Κρισιούμα
8
11
Σάντος
8
11
Ατλέτικο Παραναένσε
8
10
Μποταφόγκο
8
8
Μπαΐα
7
8
Σπορτ Ρεσίφε
7
8
Βιτόρια
8
7
Φλαμένγκο
8
7
Σακεποένσε
8
5
Φιγκουιρένσε
8
4
Κοριτίμπα
8
4
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Υποδοχή ηρώων στο ΣΕΦ!

Η νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ έφερε την αποθέωση των θριαμβευτών από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς.

Υποδοχή ηρώων στο ΣΕΦ
Εκατό άτομα περίμεναν την αποστολή στο ΣΕΦ μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Καλογρέζα και αποθέωσαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, φωνάζοντας συνθήματα και ανάβοντας βεγγαλικά, δημιουργώντας μια πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Όμως, η «γιορτή» ήταν σύντομη, ενόψει της τέταρτης αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή.
Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολα η «Μπάρτσα», μίλησαν οι έδρες!

Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Μάλαγα αξιοποίησαν τη δύναμη της έδρας κι έναν το 1-0 για την πρώτη φάση των play offs της ACB.

Δύσκολα η «Μπάρτσα», μίλησαν οι έδρες
Έστω και δύσκολα, η Μπαρτσελόνα έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα ημιτελικά της ACB νικώντας με 92-87 τη Λαμποράλ Κούτσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Ο Μπραντ Όλεσον με 29 και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 24 πόντους και συνολικά 9/9 τρίποντα ηγήθηκαν των γηπεδούχων, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ απέναντι στην παλιά του ομάδα. Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε μόλις οκτώ λεπτά και είχε 2 ριμπάουντ. Ο Τόμας Ερτέλ με 23 και ο Λαμόντ Χάμιλτον με 19 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους Βάσκους, που φιλοξενούν το δεύτερο ματς της σειράς το Σάββατο.

Η Βαλένθια συνέτριψε 84-54 την Καχασόλ έχοντας κορυφαίο σκόρερ τον Όλιβερ Λαφαγέτ με 15 πόντους, ενώ η Ουνικάχα επιβλήθηκε 78-70 τη Γκραν Κανάρια με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ του Φραν Βάσκεθ.

Την Παρασκευή διεξάγεται ο πρώτος αγώνας μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Σαραγόσα.Πηγή: sport-fm.gr

Επαιζε με… περισσότερους παίκτες ο Ολυμπιακός!!

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ επικρατώντας (64-69) του Παναθηναϊκού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζε να είναι… περισσότεροι από τους «πράσινους» στο παρκέ.

Επαιζε με… περισσότερους παίκτες ο Ολυμπιακός
Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στην διαιτησία της τρίτης αναμέτρησης της σειράς των τελικών της Α1. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, γιατί βρήκε λύσεις από περισσότερους παίκτες από ό,τι ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε πλουραλισμό στην επίθεση και αυτό φαίνεται από την κατανομή των πόντων. Οι Πέτγουεϊ και Λοτζέσκι ήταν πολύ καλοί, οι Σπανούλης και Πρίντεζης έδωσαν λύσεις, ενώ ακόμα και ο Κόλινς που δεν σκόραρε πολύ, τα πήγε πολύ καλά οργανωτικά και αμυντικά.
Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες προτάσεις να παρατάξει σε σύγκριση με τον αντίπαλό του και σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άμυνά του. Οι φιλοξενούμενοι δούλεψαν καλά στις περιστροφές, έδωσαν βοήθειες κι «έδεσαν» την άμυνά τους. Είχαν, όμως, πλουραλισμό στην επίθεση, έβγαλαν ενέργεια, ενώ ο Παναθηναϊκός στην ουσία αγωνίστηκε με επτά παίκτες. Ο Διαμαντίδης πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση, ο Λάσμε ήταν συγκινητικός, ο Ματσιούλις βοήθησε, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα από τους υπόλοιπους παίκτες. Ούτε ψίχουλα.
Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε καταπληκτικά το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Επαιξε πολύ καλή άμυνα κι έπειτα από ένα σημείο εκδήλωνε υποδειγματικά τις επιθέσεις του, γεγονός που τον οδήγησε στο +16 (40-56, 30’). Οι «ερυθρόλευκοι» θα  μπορούσαν να «τελειώσουν» τον αγώνα νωρίτερα, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο επιχείρησαν μία αυτοχειρία. Ο Ολυμπιακός έπαιξε μόνο με το ρολόι και δεν έβλεπε τι γίνεται στο γήπεδο. Εγινε νωθρός και διστακτικός, παίζει με τα νεύρα του και η ευθύνη για την επιστροφή του Παναθηναϊκού βαραίνει περισσότερο τον ίδιο κι όχι τόσο την άμυνα των «πρασίνων».
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είχε να διαχειριστεί και το θέμα του Γκιστ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έπαιξε, αλλά δεν ήταν έτοιμος και είναι κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας του. Είναι ο παίκτης που αλλάζει στα σκριν και αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» για την άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ βοηθάει πολύ στα αμυντικά κι επιθετικά ριμπάουντ.
Ο Ολυμπιακός πάντως πήρε δίκαια τη νίκη. Ηταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, είχε περισσότερη ενέργεια αλλά και λύσεις και την Κυριακή θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό  έχοντας κάνει το 2-1 στην σειρά και με σκοπό να την τελειώσει στο ΣΕΦ και να πάρει το πρωτάθλημα.

Πηγή:Superbasket.gr

«Παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε στο πρώτο ματς»

Στο γεγονός πως οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν στον τρίτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό όπως θα έπρεπε να έχουν παίξει στην πρώτη αναμέτρηση στάθηκε ο Μπρεντ Πετγουέι μετά το 2-1.

«Παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε στο πρώτο ματς»
Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως η ομάδα δούλεψε σωστά και καλά στην αποψινή αναμέτρηση, στάθηκε στη δική του συγκέντρωση στα ριμπάουντ και στη βοήθεια που προσέφερε ο ίδιος και περιμένει δύσκολο ματς την Κυριακή.

Αναλυτικά: «Κάναμε καλή δουλειά σήμερα. Παίξαμε όπως θα έπρεπε να είχαμε παίξει στο πρώτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και έπρεπε να είχαμε καταλάβει ότι θα ‘ γυρνούσε’ από το -16 της τρίτης περιόδου.

Στους τελικούς, ένας παίκτης πάντα θέλει να παίζει καλά και, πράγματι, η συγκέντρωσή μου για το αποψινό παιχνίδι ήταν ο τομέας των ριμπάουντ. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και βοήθησα, επίσης, με εύκολα καλάθια. Ήταν καλός αγώνα για μένα και χρειαζόμουν αυτή την ώθηση.

Ο τέταρτος τελικός θα είναι δύσκολος. Δεν πρόκειται να έρθει ο Παναθηναϊκός και να χάσει με ‘κατεβασμένα τα χέρια’. Θα έρθουν στο ΣΕΦ με σκοπό να πάνε σε πέμπτο τελικό. Πιστεύω ότι θα μοιάζει με "κυνομαχία" ο αγώνας της Κυριακής και ελπίζω ότι στο τέλος θα νικήσουμε εμείς».

Πρόστιμα σε Στίβενσον και Χίμπερτ!

Με 10 και 5 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο τιμωρήθηκαν από το ΝΒΑ για «flopping» οι Λανς Στίβενσον και Ρόι Χίμπερτ.

Πρόστιμα σε Στίβενσον και Χίμπερτ
Το ΝΒΑ παραμένει αμείλικτο στο «flopping». Τιμώρησε τον Λανς Στίβενσον και τον Ρόι Χίμπερτ με πρόστιμα 10.000 και 5.000 δολαρίων αντίστοιχα για προσπάθεια των δύο παικτών των Πέισερς να εκμαιεύσουν σφυρίγματα στον πέμπτο αγώνα με το Μαϊάμι για τα ημιτελικά της Ανατολής.

Η «λυπητερή» ήταν μεγαλύτερη για τον γκαρντ της Ιντιάνα όχι γιατί δεν έπεισε η ερμηνεία του, αλλά γιατί είναι η δεύτερη φορά στα φετινά play offs που υπερβάλλει σε επαφή με αντίπαλο για να κερδίσει φάουλ.Πηγή: sport-fm.gr

Ηρεμία γιατί ακόμη χρειάζεται μία νίκη!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα είδε στον τρίτο τελικό και επισημαίνει πως κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στις δύο νίκες. Για αυτό και συνιστά τριήμερη ηρεμία.

Το να προσγειώσεις αυτή τη στιγμή τους φίλους του Ολυμπιακού μοιάζει πιο δύσκολο κι από το να ξυπνήσω αύριο και να έχω μία χαίτη στο κεφάλι μου. Θα πρέπει όμως. Ή μάλλον για να είμαι πιο δίκαιος… οι φίλαθλοι μπορούν να είναι όσο ενθουσιασμένοι θέλουν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του όμως…
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ. Δεν είναι πολλές για έναν τόσο σημαντικό στόχο…
Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στις 2 νίκες, χρειάζεται άλλη μία και τότε θα υπάρχει ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να πανηγυρίζουν.
ΕΝΤΟΣ ΠΑΡΚΕ
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του και μάλιστα στα τρία πρώτα δεκάλεπτα πιο εύκολα κι από όσο περίμεναν οι ίδιοι. Το να έχει διαφορά 16 πόντων στο 30’ δεν είναι εύκολο.
Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα και σίγουρα θα αντιδρούσε. Το έκανε στην τελευταία περίοδο εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» περισσότερο κοίταζαν το ταμπλό και έπαιζαν με το χρόνο παρά έψαχναν τρόπους να σκοράρουν.
Μέχρι το 30’ «διάβαζαν» πολύ καλά την αντίπαλη άμυνα, έβρισκαν τις κατάλληλες λύσεις και με λογική ευστοχία έχτισαν τη διαφορά.
Στην τελευταία περίοδο ο Δημήτρης Διαμαντίδης μαζί με τον Στεφάν Λάσμε προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, αλλά ο χρόνος ήταν λίγος. Με ένα δεκάλεπτο όπως πολύ σωστά είπε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν μπορείς να νικήσεις τον Ολυμπιακό.
ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ
Μόνο αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία τεράστια ομάδα με ευρωπαϊκούς τίτλους και είναι κρίμα να ασχολείται με δύο καρέκλες. Επηρέασε καθαρά τους «πράσινους» η ολιγόλεπτη φυγή στα αποδυτήρια πριν το τζάμπολ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι είχαν δείξει φόβο σε προηγούμενα δύσκολα εκτός έδρας ματς (Ρεάλ και Παναθηναϊκό) έπαιξαν με περίσσιο θάρρος. Ο Ματ Λοτζέσκι έχει κάνει τεράστιο παιχνίδι και το ίδιο φυσικά και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Αμφότεροι βούλωσαν στόματα (μεταξύ των οποίων και το δικό μου).
Το καλάθι που βάζει ο Σπανούλης στο πρόσωπο του Λάσμε για το 62-66 είναι πιο σημαντικό από το buzzer beater στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα.
Τα τάιμ άουτ που παίρνει ο Μπαρτζώκας στο τελευταίο δεκάλεπτο είναι τα πιο καίρια που θα μπορούσε να πάρει. Σπουδαίο κοουτσάρισμα από έναν άνθρωπο που βιώνει τους τελικούς με αρκετό κόσμο να ασχολείται μαζί του.
Ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποιεί εκπληκτική σειρά τελικών και ήταν αυτός που έφερνε σιγουριά σε όλους όταν έφτανε η μπάλα στα χέρια του.
Πριν μία εβδομάδα τουλάχιστον το 30% των φίλων του Ολυμπιακού είτε είχαν απογοητευτεί, είτε έβριζαν αυτή την ομάδα. Επειδή έχασαν τον πρώτο τελικό. Βιαστήκατε και τώρα πρέπει να αισθάνεστε κάπως άβολα. Δε θα μάθετε ποτέ απλά το ηθικό δίδαγμα που καθημερινά προσφέρει αυτό το σύνολο την τελευταία τριετία. Ποτέ όμως…
ΥΓ: Στις 13 Δεκεμβρίου (ανήμερα του ημιτελικού Κυπέλλου) είχα γράψει… «Δε θα γίνουν πολλά διπλά στο ΟΑΚΑ. Αν είναι αν γίνει μόνο ένα δεν το θέλω απόψε, αλλά τον Μάιο». Δε μπορείς να κερδίζεις συνέχεια τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μία και τη σωστή στιγμή.
ΥΓ 2: Όποιος υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό θα έχει κάνει τεράστιο σφάλμα. Την Κυριακή θα έρθει για μάχη διότι διαθέτει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα.
ΥΓ 3: Όποιος βρεθεί στο ΣΕΦ την Κυριακή δε πρέπει να πετάξει το παραμικρό. Κι αν το κάνει ο διπλανός σας, φωνάξτε κάποιον άμεσα να τον επαναφέρει στην τάξη. Πιστεύω πως με μεγάλη ευκολία θα υπάρχει η σκέψη αποχώρησης από το γήπεδο την Κυριακή. Θα είναι κρίμα για την προσπάθεια των παικτών, των προπονητών και της διοίκησης.
ΥΓ 4: Ο Μάρντι Κόλινς του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού. Δημιουργία, σκορ, πάσες, άμυνα, έλεγχος ρυθμού. Τα πάντα, όλα.
Πηγή:gazzetta.gr

Βραζιλιάνικη... μαγεία και στην προπόνηση!! (vid)

Η Βραζιλία συνεχίζει την προετοιμασία του και το gazzetta.gr σας μεταφέρει τις... μαγικές στιγμές από την προπόνηση, μέσα από το Lance Tv! Σε δύο γκρουπ χώρισε τους παίκτες του ο Φελίπε Σκολάρι, με το ένα να αποτελείται από όσους συμμετείχαν πέρσι στο Confederation, ενώ στο άλλο μπήκαν οι... νέοι. Η αρχή έγινε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο κλειστό, ενώ ακολούθησαν ασκήσεις σε μικρούς χώρους, με τους τερματοφύλακες να παίρνουν θέση κάτω από τις εστίες.
Οι... βασικοί φορούσαν μπλε και αποτελούνταν αό τους Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Νεϊμάρ και Χούλκ. Ο Σκολάρι, όποτε χρειαζόταν διέκοπτε την άσκηση για να δώσει οδηγίες, ειδικά για τις τοποθετήσεις. Το παιχνίδι κράτησε σχεδόν μία ώρα, με τους βασικούς να νικούν με 1-0, χάριν σε τέρμα του Όσκαρ.
Γκουστάβο και Μπέρναρντ έδειξαν να χωλαίνουν, αλλά αυτό δεν προκαλεί ανησυχία, αφού χρεώνεται στην κόπωση. Μάλιστα, πολλές φορές το ματς σταματούσε, όταν οι αναπληρωματικοί έκλεβαν την μπάλα, με το τεχνικό επιτελείο να κάνει υποδείξεις και παρατηρήσεις. Την εστία των αναπληρωματικών υπερασπίζονταν εναλλάξ οι Τζέφερσον και Βίκτορ, ενώ όποιος από τους δύο ήταν εκτός, έκανε ασκήσεις για να μένει σε... εγρήγορση.
Στην προπόνηση, όπως φαίνεται, δεν έλειψαν οι στιγμές μαγιάς, κάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την «Σελεσάο». Στις επόμενες προπονήσεις, αναμένεται να μπουν τα πρώτα στοιχεία τακτικής και τεχνικής, ενόψει του φιλικού της Τρίτης με αντίπαλο τον Παναμά!




Πηγή:gazzetta.gr

«Στρατηγέ», σου ‘πε ο «στρατιώτης» για τα χάλια;

Ο Δημ. Καρμοίρης γράφει για τον κολυμβητή Τσιστιακόφ που… πνίγηκε στα βαθιά νερά του ΠΑΟΚ. Αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες της στρατηγικής του, πετάει… ανέκδοτα για «κυκλώματα».Ετούτος ο νιος με την ψυχρή φιγούρα, τα πιο ανέκφραστα και παγωμένα (παραπάνω κι από το… σιβηρικό κλίμα) χαρακτηριστικά, που ήδη δεν το θυμάται κανείς ότι διέγραψε μια διετή πορεία ενασχόλησης με τα κοινά του ΠΑΟΚ και του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, ω ναι, έχει τελικά στόμα!

Γιατί όσο καιρό δούλευε στην Τούμπα, ως εξ’ απορρήτων του Ιβάν, μιλιά δεν έβγαζε. Τη φωνή του δεν την μάθαμε. Εμείς οι απέξω τουλάχιστον, γιατί μέσα στα αποδυτήρια του δικεφάλου και λαλίστατος και μπουκαδόρος και, εν τέλει, αντιπαθητικός μεταξύ των παικτών υπήρξε. Αποδεικτικό το γεγονός ότι μπόλικοι «ασπρόμαυροι» σταυροκοπούνταν μόλις πληροφορήθηκαν ότι το 44χρονο στέλεχος της ΠΑΕ… το ‘φαγε το μαύρο σκοτάδι.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκκαθαρίσεις στον υψηλόβαθμο τομέα στελεχών του ΠΑΟΚ άρχισαν από τον Τσιστιακόφ. Ο πρώτος που επιλέχθηκε από τον μεγαλομέτοχο να τον συντροφέψει στην Τούμπα προ διετίας ήταν και ο πρώτος που αποπέμφθηκε με την πόρτα να κλείνει με γδούπο πίσω του. Προφανώς και ήταν η «ανταμοιβή» του Ρώσου τεχνοκράτη που ήρθε στη Θεσσαλονίκη από… το κρύο για να ζεστάνει με τις ιδέες και το έργο του τον ΠΑΟΚ αλλά το αποτέλεσμα ήταν η παγωμάρα την οποία αυτός πρώτος γεύθηκε!

Ο Τσιστιακόφ, πρώην κολυμβητής, ήξερε μια χαρά να βουτάει στα ρηχά νερά της πισίνας, αλλά όταν κλήθηκε να κολυμπήσει σε βαθύτερα ύδατα… πνίγηκε. Και μαζί του και ο ΠΑΟΚ. Που είχε δύο αγωνιστικές χρονιές τη μία χειρότερη από την άλλη, εντελώς μακριά από τις επιδιώξεις, τους στόχους και τα οράματα του πρώην αφεντικού του.

Ο παγερός αυτός τύπος με τα… κολλημένα στο άπειρο γαλάζια μάτια πίσω από τον σοφιστικέ σκελετό των γυαλιών του, θα μείνει στην ιστορία του δικεφάλου του βορρά για τις πιο αποτυχημένες μεταγραφικές επιλογές όλων των εποχών.

Επί των ημερών του, από τη θέση με το βαρύγδουπο τίτλο: «στρατηγικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού» - λες και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς εκτός του… ποδοσφαίρου και του αθλητισμού! – έκαναν… πασαρέλα καμιά 30αριά ποδοσφαιριστές.

Μετά από τις δύο συναπτές αποτυχημένες σεζόν, ο νεόκοπος στον πάγκο του συλλόγου, Άγγελος Αναστασιάδης, έχει στα σκαριά το «ξήλωμα» κάπου 15 νοματαίων από το ρόστερ, σαν… απάντηση στο θεάρεστο έργο του Γκέρμαν Τσιστιακόφ!

Το τι «παλτό» και αγνώστους ακόμα και στους… θυρωρούς της πολυκατοικίας τους παίκτες έφερε ο Ρώσος άλλοτε δεξί χέρι του Σαββίδη, όρεξη να έχουν οι καταγραφείς της ιστορίας να μη ξεχάσουν κανέναν!

Μέχρι και έναν «σαβούροφ» Σοβούροφ είχε πάει στον ΠΑΟΚ για προπονήσεις, όπως και κάποιον «πρώην ποδοσφαιριστή» που τον έλεγαν Κάστελεν.Κάπως έτσι επήλθε ο επίλογος στη συνεργασία του με τον Ιβάν και τον ΠΑΟΚ.

Το «ποίημα» και οι τραγικές αλήθειες του Μαντούρο

Επειδή όμως όταν δεν θέλουμε, δεν μπορούμε ή «κωλώνουμε» να βαρέσουμε το γάιδαρο, χτυπάμε το σαμάρι. Τι να πει και για ποιον να πει και να ομολογήσει ο… πρώην «υπό-τσάρος» Τσιστιακόφ;

Να κοιταχτεί κατ’ αρχήν στον καθρέφτη και να κατεβάσει τα μάτια συνειδητοποιώντας ότι τα έργα και οι ημέρες του στον ΠΑΟΚ επιβάλλεται να εξαιρεθούν από το βιογραφικό που θα στείλει στους επόμενους υποψήφιους επαγγελματικούς σταθμούς στην καριέρα του;

Θέλει αυτογνωσία και πολλά guts για να το κάνει κάποιος αυτό. Εσάς σας πείθει αυτή η φιγούρα ότι… οργώνει τα πατώματα που τον νιώθουν και… αναστενάζουν κάτω από τα παπούτσια του; Όχι βέβαια…

Βγήκε λοιπόν μακριά από… τις σιβηρικές στέπες αυτός ο τύπος και «κατήγγειλε» ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κύκλωμα για να βγαίνει πρωταθλητής ο Ολυμπιακός».

Ναι, 20 χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα γιατί ευνοείται, «σπρώχνεται» από… κυκλώματα.

Γι’ αυτό κι ο Τσιστιακόφ πλήρωσε με την απόλυση του, το οικτρά αποτυχημένο πλάνο της διοίκησης Σαββίδη το οποίο υλοποιήθηκε με βάση τις «στρατηγικές συμβουλές» του;

Γιατί δεν ρώταγε τον Μαντούρο, που την ίδια ώρα που έλεγε αυτός όλα αυτά σε ρωσικό μέσο, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής παραχωρούσε συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στον ΠΑΟΚ «χαοτική» και τονίζοντας ότι «όλος ο σύλλογος απέτυχε. Η ομάδα, οι άνθρωποι του συλλόγου, ακόμη και οι οπαδοί μας. Στο τέλος δεν κερδίσαμε τίποτα και πολλοί άνθρωποι γελούσαν μαζί μας».Πηγή: sportdog.gr

Ο μαγικός αριθμός 69!!

Διαβάστε γιατί είναι σημαδιακό το νούμερο που έκανε τον Ολυμπιακό να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον και να είναι πλέον φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου! Ο μαγικός αριθμός 69 έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα τίτλου... Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς της Α1 μέσα στο ΟΑΚΑ και την Κυριακή έχουν την ευκαιρία για να ολοκληρώσουν το μπρέικ.
Γιατί είναι μαγικός ο αριθμός 69; Γιατί τόσους πόντους είχε βάλει ο Ολυμπιακός και πριν από 17 χρόνια, όταν είχε αλώσει και πάλι το ΟΑΚΑ. Οχι για το πρωτάθλημα, αλλά για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.
Ακόμα και τώρα μνημονεύουν αυτή τη νίκη τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού και τώρα ήδη ετοιμάζουν το επόμενό τους σύνθημα. Δεν έχουν άλλωστε να καυχηθούν για πολλές νίκες μέσα στην έδρα των πράσινων. Το 64-69 επί του Παναθηναϊκού βάζει τους ερυθρόλευκους σε θέση ισχύος και τους επιτρέπει να καθαρίσουν τους τελικούς στο Φάληρο.
Αν τα καταφέρει ο Ολυμπιακός, θα έχει πάρει τον πρώτο μπασκετικό τίτλο του με μπρέικ και μαζί θα έχει πάρει όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Μετα το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και το πόλο, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει και τον τίτλο στο μπάσκετ...
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα και δεν φοβήθηκε ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο καλάθι. Τότε έκανε το λάθος ο Διαμαντίδης, έβαλε το λέι απ ο Σπανούλης και το έργο έλαβε τέλος...
Τα δύο μεγάλα αστέρια των αιωνίων έκριναν την αναμέτρηση με τον Σπανούλη να βάζει την υπογραφή του. Και με 2/2 βολές, ολοκλήρωσε το μεγάλο κόλπο και έγραψε τους 69 πόντους για τον Ολυμπιακό...
Πηγή: sportdog.gr

Δεν μπορούν να κρυφτούν!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τις δηλώσεις Τσιστιακόφ περί Ολυμπιακού και αναρωτιέται που είπε ψέματα, θυμάται τις τιμωρίες διαιτητών και αναλύει τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.Ήρθε ένας άνθρωπος από την Ρωσία και παραδέχεται ότι απέτυχε στο έργο που ανέλαβε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Αυτό είναι το πρώτο και βασικό.  Φεύγοντας μίλησε και για ότι του έκανε εντύπωση από την Ελληνική «πρωταθληματάρα!»

«Στην πορεία όμως είδα ότι έχει στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα για να βγαίνει εγγυημένα ο Ολυμπιακός πρωταθλητής. Είναι αστείο αλλά συμβαίνει. Φέτος κέρδισε το 41ο πρωτάθλημά του. Κάτι δεν πάει καλά. Όλα αυτά τον βγάζουν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει ένα στάνταρ μεγάλο εισόδημα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει πολλές θυγατρικές ομάδες, καλούς "φίλους" στους οποίους στέλνει δανεικούς παίκτες του, οι οποίοι δεν παίζουν ποτέ στον Ολυμπιακό και πηγαίνουν απλά από ομάδα σε ομάδα».

Είπε και μία ανακρίβεια… «Οι καθυστερήσεις για παράδειγμα μπορούν να κρατήσουν εννέα λεπτά, αν το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτές είναι σύνηθες πρακτικές στην Ελλάδα».

Αυτός έχει πιστέψει ότι τελείωσε ο περσινός αγώνας στην Λιβαδειά… Δεν του είπαν ότι το ματς ακόμη παίζεται…

Τόλμησε να μιλήσει και για τον πρώτο ημιτελικό που φροντίζει το σύστημα να ξεχαστεί, γιατί πρέπει να προβάλλεται ο δεύτερος αγώνας: «Παίξαμε μαζί τους στον ημιτελικό, στο πρώτο παιχνίδι δεχθήκαμε δύο γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά γρήγορα σκοράραμε και εμείς. Στη συνέχεια ένας παίκτης μας, ο Μίροσλαβ Στοχ, δέχθηκε μία κόκκινη κάρτα γιατί έσπρωξε έναν αντίπαλο. Όμως, προηγουμένως ένας παίκτης του Ολυμπιακού έκανε το ίδιο και δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Ο κυρίως ένοχος του συστήματος πάντως, είναι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, γιατί με την παθητικότητά της και την υπόθαλψή της στις ιδιοτροπίες μιας ομάδας, καταστρέφει συστηματικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».


Που είπε ψέματα ο Τσιστιακόφ; Μόνο που ξέχασε να θυμίσει για Σαλίνο, χειρονομίες, καμένες καφετέριες και άλλα τέτοια που εσκεμμένα αποκρύπτονται για  να προβληθούν… δύο κιλά γαύροι.

Τι και πώς και ποιος να απαντήσει για όσα είπε ΚΑΙ ο Ρώσος; Έπρεπε όμως κάτι να βγει ως απάντηση-αντίδραση… Τι να απαντήσεις επί γεγονότων όμως;

Τελικά η γραμμή έδειξε… Μαντούρο! 

Για 150η φορά κύριοι: Ο ΠΑΟΚ είναι ανίκανος να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο:  Και 12ος  να τερματίζει, όσα γίνονται (με σχέδιο) θα τα διαβάζετε, θα τα ακούτε, θα τα βλέπετε και δεν θα μπορείτε να απαντήσετε επί της ουσίας! Θα πανηγυρίζετε (από μέσα σας) γι’ αυτά, αλλά όταν θα έρχεται η ώρα για επιχειρήματα, θα λέτε οργανωμένα για… Μαντούρο!!
Άλλο ο ΠΑΟΚ λοιπόν και τι (δεν) μπορεί να κάνει και… άλλο όλα όσα γίνονται εντός κι’ εκτός Ελληνικών γηπέδων.

* Ενδιαφέρον είχε και η σημερινή καταγραφή όλων των ορισμών της ΚΕΔ μετά από συγκεκριμένα παιχνίδια. Ο Σαρρής το λέει και το πιστεύει -και έτσι είναι- ότι το μεγάλο θέμα στην Ελληνική διαιτησία είναι ο φόβος που έχουν όταν σφυρίζουν συγκεκριμένες ομάδες και καταστάσεις. Ποιος όμως και πώς προκαλεί τον φόβο;

Η ΚΕΔ ξέρει…

Πόσο τιμωρήθηκε ο Σιδηρόπουλος για το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός και πόσο ο Καλογερόπουλος για το Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ;

Πόσο τιμωρήθηκε ο Δελφάκης για το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος και πώς επιβραβεύτηκε ο Ιωαννίδης για το ΠΑΟΚ-Αστέρας(που κατά τον Σαρρή αποτέλεσε την χειρότερη φετινή διαιτησία). Ο Ιωαννίδης που μετά την «αποστολή» στην Τούμπα πήρε 15 μεροκάματα-ορισμούς ως επιβράβευση.

Πόσο τιμωρήθηκε ο Μάνταλος επειδή αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός στο κύπελλο και πόσο ο Καλογερόπουλος για την βουτιά του Βάις με την Τρίπολη; Πόσο τιμωρήθηκε ο  Σωτηρόπουλος για τα όργια στο Βέροια-Ολυμπιακός;

Πόσο τιμωρήθηκε ο Σπάθας (και ο μπαμπάς μαζί) για το ΠΑΣ- ΠΑΟΚ και μετά από πόσα παιχνίδια επέστρεψαν οι «ήρωες» Γιάχος-Τριτσώνης για το κύπελλο… με το χέρι του Μανιάτη;

Νούμερα-αποδείξεις-στοιχεία από την μία και απαντήσεις περί… ανέμων και υδάτων από την άλλη…

* Πώς το είπε χθες ο Μώραλης: «Η ΕΠΟ αποφάσισε να αφαιρέσει τους βαθμούς για την τιμωρία του ΠΑΟΚ από τα πλέι οφ…». Κι ‘ όμως το είπε!
Μα αφού δήμαρχε, η Επιτροπή Εφέσεων είναι ανεξάρτητη! Πώς παρενέβη η ΕΠΟ και επέβαλε τέτοια ποινή για διαδικασία πλέι οφ; Μήπως να ανασκευάσουμε;

(Είναι γνωστό ότι γι’ αυτό το θέμα κάποιοι κρυφογελάνε και το περίμεναν πώς και πώς μετά τον ημιτελικό…).
  
* Εντός ΠΑΟΚ τώρα… Αν δεν καταφέρει και ο Αναστασιάδης να αλλάξει μυαλό και φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο στον Σαββίδη, τότε θα χαθούν και οι τελευταίες ελπίδες να διορθωθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ.

* Πάνω από 100 φορές τονίσαμε:

Ο Σαββίδης και η ποδοσφαιρική του άγνοια, η απόσταση Θεσσαλονίκη-Ροστόφ, η ευθυνοφοβία των εδώ παραγόντων που δημιουργείται από έλλειψη εμπιστοσύνης , η μη τήρηση οποιουδήποτε πλάνου και η εσωστρέφεια που μαστίζει (επικοινωνιακά και όχι μόνο) τον Δικέφαλο, αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα και όχι ο κάθε… Τσιστιακόφ, Βρύζας,  Ζαγοράκης, Γ.Χ., Δώνης, Στέφενς, Γκαρσία και λοιποί…
Όσο περνούν οι μήνες όλο και περισσότεροι το χωνεύουν…

(Για τους φίλους άλλων ομάδων που παραξενεύονται: Ναι αλήθεια είναι, μια και το έχετε ξεχάσει: Εδώ γίνεται κριτική σε όλους! Και στους μεγαλομετόχους και στα αφεντικά! Πάντα με επιχειρήματα…)Πηγή: sportdog.gr